lauantai 19. kesäkuuta 2010

EDUSKUNNAN YLÄHUONE

Hotelli Yrjöperskeleen respassa on pantu merkille uutinen, että maahamme on perustettu Siirtolaisparlamentti ry. Eihän tossa äkkiseltään mitään, Suomihan on yhdistysten luvattu maa, tänne voi perustaa vaikkapa metsästysseuroja, perinneyhdistyksiä, rivitanssirinkejä, ompeluseuroja ja mitä näitä on, tupperware-kestejä.

Asian tekee tässä tapauksessa mielenkiintoiseksi se, että kyseessä ei ole pelkkä yhdistys, vaan se aikoo ihan oikeasti pistää pystyyn oman siirtolaisparlamentin, jonka kokoonpanon äänestää ulkomaalaissyntyiset Suomessa asuvat ihmiset. Ideana on, että siirtolaisparlamentti tulee ”ottamaan kantaa ja neuvomaan lainsäätäjiä sekä viranomaisia.”

Ihan äkkiseltään en osaa sanoa, mitä laki sanoo semmoisesta Suomessa tapahtuvasta toiminnasta, mihin osallistuminen kielletään syntyperäisiltä suomalaisilta, mutta eniten minua kiinnostaa se, että mihin tällä sitten pyritään. Mitä he haluavat? Oletusasetuksena voi pitää, että täällä on heidän kannaltaan joku pielessä, ja he haluavat siihen muutosta.

No minkälainen se tilanne heidän kannaltaan tällä hetkellä on?

Meillähän on olemassa useissa paikoissa, mm. Helsingissä, tämä positiivinen erityiskohtelu, jonka ideana on suosia ulkomaalaistaustaisia julkishallinnon työhönotossa. Tämä systeemihän sinänsä pyyhkäisee takapuolta eräällä yhdenvertaisuusperiaatteella joka lukee jossain vanhassa laissa, Hammurabin lakiko se oli, vaiko mikä. Mutta ei ainakaan luulis käytäntöä pidettävän kovinkaan ulkomaalaistaustaisia syrjivänä.

Yksityiselle sektorille tätä käytäntöä ei olla vielä saatu aikaiseksi, vaikka, uskokaa huviksenne, yritys on ollut kova. Mutta mikään ei estä ulkomaalaistaustaista kilpailuttamasta asemaansa yksityisillä markkinoilla. Pärnänen, Sirjonen ja Sörsselssönkään eivät välttämättä tule palkatuksi.

Asuntojonoissa, varsinkin isoissa kaupungeissa, ulkomaalaisperäinen ajaa kantakirjasuomalaisesta oikealta ohi. Tämä tapahtuu sitä suuremmalla varmuudella, mitä persaukisempi ulkomaalainen on. Turvapaikanhakijan statuksellahan tuo varmimmin tapahtuu, mutta ihan yhtä lailla siirtolaisiksi heitäkin voi nimittää, sillä eihän heillä ole aikomustakaan häipyä Suomesta missään vaiheessa.

Poliittinen vaikuttaminen on ulkomaalaisperäiselle täysin sallittu, aina eduskuntavaaleja myöten, jos Suomen kansalaisuus on hankittu. Kansanedustajaksi valituksi tulemiseen edellytetään tosin tietty määrä saatuja ääniä, ja mikäli äänestäjät eivät ole lämmenneet ulkomaalaissyntyisen ehdokkaan ajatuksille, hän ei tule valituksi. Vaan suurin osa suomalaisistakin ehdokkaista jää vaaleissa rannalle, eivätkä he silti ole puuhaamassa itselleen rinnakkaisparlamenttia. Rinnakkaisparlamenttia ei vaatinut itselleen myöskään eräs Pielisjärvellä v. 1940 syntynyt Martti Turunen. Hänen nimensä on nykyisin Marutei Tsurunen ja hän on kansanedustaja Japanin parlamentissa. En tunne Tsurusen vaaliohjelmaa tarkkaan, mutta en usko hänen pyrkineen parlamenttiin vouhkaamalla että olettepa te japanilaiset paskaa porukkaa.

Suomessa on myös suuri laki- ja virkamieskoneisto, joka vahtii, ettei kukaan vaan vahingossakaan loukkaa millään tavalla ulkomaalaisia. Eräs Halla-ahon oikeudenkäynti on siitä hyvä esimerkki.

Suomalainen media kumartaa ulkomaalaisille niin syvään, että jos se kumartaa vielä syvempään, näyttää siltä, että se yrittää nostaa päätään. Niin että sitä näkyvyyttä on jo kyllästymiseen saakka.

Lisäksi tietysti täällä asuvat ulkomaalaiset – mukaan lukien naiset - voivat ihan rauhassa rääpiä turpaansa kantaväestölle, tarvitsematta pelätä että joku turapartainen uskontopoliisipartio vie mennessään eikä tuo takaisin.

Noin yksinkertaisemmalla ajatuksenjuoksulla varustettu henkilö, esmes minä, voisi tuumia, että eipä noilla pitäis valittamista olla. Harvassa maassa ulkomaisperäistä väestöä näin hyvänä pidetään.

Mistä siis on kyse?

Vallanhimosta, sanoisin ma. Varsinkin, kun yhdistyksen jäsenenä on eräs Umayya Abu-Hanna. Mamma on ollut Suomessa kohta kolmekymmentä vuotta ja keskittynyt koko ajan julistamaan sitä, miten paskaa porukkaa me suomalaiset kertakaikkiaan ollaan. Ja tämä on tietysti tapahtunut suomalaisten kustannuksella. Mamman vallanhalu ei liene kenellekään epäselvä, mutta onneksi kaikkea haluamaansa ei saa ihan pyytämällä. Ainakaan ei tähän asti ole saanut.

Hyvä esimerkki yhdistyksen tavoitteista on myös Alexis Kouroksen lausuma : ”Suomesta puuttuu vahvoja, persoonallisia johtajia ja sisukkaita poliitikkoja. On asioita, joita ei kannata kysyä kansalta. Ei kansalta pidä kysyä, onko maahanmuutto hyvä asia, vaan kansaa pitää johtaa.”

Tuo ei pahemmin jätä tulkinnanvaraa. Maahanmuuton hyöty, haitat ja vaikutukset yleensä kantaväestöön on yhdentekevää, pääasia, että sitä tapahtuu. Tämä perustettu yhdistys on abuhannojen ja kouroksien kannalta loistava idea. Koska Suomen poliittinen järjestelmä on hampaaton, kynnetön, munaton, moraaliton ja selkärangaton, tämä siirtolaisparlamentti tullaan mitä varmimmin perustamaan, ja se muuttuu eräänlaiseksi Suomen eduskunnan ylähuoneeksi, eikä sen ”neuvoja” pahemmin vastusteta rasismikortin pelossa, ja monikulttuurisuushan on sitä rikkauttakin. Siirtolaisparlamentti tulee todellakin neuvomaan lainsäätäjiä ja viranomaisia. Ja kansalta ei pidä kysyä, kansaa pitää johtaa.

Asiassa on tietenkin vaarana se, että osa siirtolais-, maahanmuuttaja-, pakolais,- turvapaikanhakija-, työperäinen-, työnhakuperäinen-, oma termi, mikä:____________-väestöstä ei tunnustakaan muuta parlamenttia kuin siirtolaisparlamentin, mutta en sinänsä usko, että kaikki ulkomaalaisperäiset edes haluavat moista varjoparlamenttia. Mitähän hyvin integroitunut juutalais- ja tataariväestömme asiasta tuumii?

Tällä hetkellähän siirtolaisparlamenttia selkeästi haluavat Siirtolaisparlamentti ry:n jäsenet, ja hehän ovat hoksanneet, että kun ei kerran vallan kahvaan päästä normaalikeinoin, niin keksitään vippakonsti. He tietävät myös, että ei hullu ole se, joka vaatii, vaan se, joka suostuu.

Oliskos jossain vaiheessa aika lopettaa suostuminen?

11 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tämä voi olla hyvä tilanne selvittää siirtolaisten taustaa. Täti-Astrid kumppaneineen aina korostaa, että tavanomainen "maahanmuuttaja" on toisesta EU-maasta tai Venäjältä tullut, eikä nuivien huoleen Afrikan ja Lähi-idän asukkaiden suuresta määrästä ole syytä. Jotenkin olen silti satavarma, että kun äänet on laskettu, yli puolet uusista kansanedustajista on lähtöisin Afrikasta tai Lähi-idästä.

Juho kirjoitti...

Alexis Kouros lausui:
On asioita, joita ei kannata kysyä kansalta. Ei kansalta pidä kysyä, onko maahanmuutto hyvä asia, vaan kansaa pitää johtaa.

Olen oikeastaan Alexisin samaa mieltä siitä, ettei kaikkea pidä kysyä kansalta. Näin on hyvä toimia silloin, kun asian ymmärtäminen vaatii huomattavaa asiantuntemusta.

En kuitenkaan hoksaa, miksi maahanmuuttoon liittyvien asioiden ymmärtäminen olisi tavalliselle ihmiselle liian vaikeaa. Se on toki myönnettävä, että asiaan liittyy sokeaa fanatismia molemmissa leireissä, mikä syö julkisen keskustelun uskottavuutta.

Kyllästynyt kirjoitti...

Ruotsin tie on viemässä islamilaiseen diktatuuriin.

Ikävien kokemusten mukaan tapahtumat saavat vielä paljon pahempia käänteitä ja pohjalla täytyy käydä, ennen kuin ruvetaan nousemaan ylös. Täällä ollaan menty jo niin alas että se pohja näkyy.

En ymmärrä, miksi Suomen pitää seurata perässä. Islam tuhoaa nykyaikaisen tasavallan saavutuksineen vähintään yhtä hyvin kuin sota konsanaan.

Suomihan voisi oikaista ja lopettaa jo nyt pyllistelyn ja kumartelun, ettei tarvitsisi sitten myöhemmin ruveta tasavaltaa rakentamaan uudestaan ihan alusta asti.

YMTT kirjoitti...

Siirtolaisparlamentti..

Kas kun ei Terijoen hallitus.

Kapo kirjoitti...

Aivan aluksi siteeraisin erästä tunnettua naispoliitikkoa, että "maassa maan tavalla" jatkaen lausetta siihen oleellisesti kuuluvalla loppuosalla "tai maasta pois". Ruokkivaa kättä ei kannata yrittää purra. Ykälle 10 pistettä osuvasta kirjoituksesta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Juholle, Kyllästyneelle, Poropoliisille ja Kapolle & kiitos kommentista. Tulee muistaa, että kyseessähän on vasta rekisteröitynyt yhdistys, joka 99%:ssa maista jäisi Tupperware-tasolle. Vaan Suomen kohdalta en ole niin varma. Ja jos touhu toteutuu, niin kustannukset maksaa, niin, kukahan ne mahtaa maksaa?

Lakeudenmies kirjoitti...

Todella pelottava kuva jää mielen sopukaohin pyörimään:

"Siirtolaisparlamentti ei varsinaisesti omaisi mitään valtaa"

"Haluamme kaikkia siirtolaisia edustavan tahon"

Taas on lakeuden laidalla peukalo suussa kun ei ymmärrys riitä : Jos tuntisin että minulla on jotakin poliittista sanottavaa ja vaihtoehtoina olisi huudella yksin torilla ja liittyä porukkaan joka ajaa samankaltaisia asioita jo valmiiksi niin miten voi toteutua se todellisuus ettei tällaiselle instanssille syntyisi minkäänlaista valtaa?

Ja kun lasketaan mukaan se Yrjön mainitsema rasismikortti niin eihän kukaan uskalla olla ottamatta siirtolaisparlamentin ehdotuksia ylipäällikön päiväkäskyn tasoisina määräyksinä, ilman halua poliittiseen itsemurhaan.

Lakeudenmies kirjoitti...

Lisäksi on vielä se seikka että vaikkei tämä instanssi loisi itselleen minkäänlaista rinnakkaishallituksen asemaa eikä ryhtyisi pomottamaan yhtään ketään niin kuka maksaa sen ylläpitämisen?


Uskallan veikata ettei se ole parlamentin jäsenten hommaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle ja kiitos kommenteista. Luulen, että se maksaja on jo löydetty, eikä se taida sullekaan olla suuri yllätys.

Hommafoorumin viesteistä muuten päättelin, että Suomessa asuvat venäläiset eivät ole tästä siirtomaaparlamentista ollenkaan innostuneita. Toi viesti kuvaa asiaa hyvin:

"Tässä vaiheessa voisin kertoa että Suomen venäläisten foorumilla nyt puhutaan siitä siirtolaisparlamentista ja he ovat tästä ideasta keskimäärin vielä vihaisempia kuin Hommafoorum.

Uudet maahanmuuttajat ovat sitä mieltä että sellainen oma parlamentti haittaa sekä integrointia että suomalaisten suhtautumista maahanmuuttajiin, ja ne jotka ovat Suomen kansalaisia ja kokevat olevansa täällä kotona ihmettelevat että mitä varten on leikkiparlamentti kun voi mennä äänestämään eduskuntavaaleissa jos tuntuu siltä että haluaa vaikuttaa johonkin. Kummatkin ovat sitä mieltä että taas ne tyhjäntoimittajat löysivät uuden tavan lypsiä valtiota."

Nuivaantunut kirjoitti...

Pisteet taas Ykälle, loistava kirjoitus, vaikka aihe pistää kyllä taas huokaamaan ja harkitsemaan taas kerran sitä menolipun ostoa johonkin maahan, joka on vielä demokraattisuutensa säilyttänyt!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Nuivaantuneelle, kiitos kommentista ja voimia eloon.