maanantai 28. kesäkuuta 2010

LISÄÄ TARPEELLISTA TOISTOA

Tietooni tuli uutinen, että Seppo Lehto sitten pidätettiin perjantaina 25.6.2010 ja vietiin vankilaan kärsimään kahden vuoden ja neljän kuukauden mittaista vankeusrangaistustaan. Sepon tavasta esittää asioita voi olla hyvinkin monta mieltä, enkä minäkään aio puolustella hänen tapaansa esittää mielipiteitään, mutta ennen kuin lyötyä miestä lyödään lisää, pyytäisin lukijaa lukemaan vielä kertaalleen, ja ajatuksen kanssa tämän pienen listan, jonka olen postannut aikaisemminkin:

***

Seppo Lehto:

- törkeä vittuilu internetissä

- ei ruumillisia vammoja
- ei särkynyttä omaisuutta

Tuomio: Kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta.


*

Eräs maahanmuuttaja:

- törkeä pahoinpitely
- pahoinpitely
- pahoinpitely
- pahoinpitely
- laiton uhkaus
- laiton uhkaus
- vahingonteko

- erittäin vaikeat ja hengenvaaralliset vammat
- pysyvä vika ja pysyvä kosmeettinen haitta

Tuomio: Yksi vuosi ja yksi kuukausi ehdollista vankeutta.

*

Seppo Lehto:

- törkeä vittuilu internetissä

- ei ruumillisia vammoja
- ei särkynyttä omaisuutta

Tuomio: Kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta.

*

Eräs poliisimies:

- alaikäisen raiskaus

Tuomio: Yksi vuosi ja kymmenen kuukautta ehdollista vankeutta sekä 70 tuntia yhdyskuntapalvelua.

*

Seppo Lehto:

- törkeä vittuilu internetissä

- ei ruumillisia vammoja
- ei särkynyttä omaisuutta

Tuomio: Kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta.

*

Eräs mäntyharjulaismies:

- törkeä pahoinpitely

- lyönyt uhria pesäpallomailalla takaraivoon

Tuomio: Yksi vuosi ja neljä kuukautta ehdollista vankeutta.

*

Seppo Lehto:

- törkeä vittuilu internetissä

- ei ruumillisia vammoja
- ei särkynyttä omaisuutta

Tuomio: Kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta.


*

Eräs vantaalaismies:

- törkeä pahoinpitely

- lyönyt ja potkinut maassa makaavaa uhriaan ylävartaloon ja päähän
- aiheuttanut aivovamman
- hovioikeuden mukaan pahoinpitely oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla ja että teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä

Tuomio: Yksi vuosi ja kaksi kuukautta ehdollista vankeutta.

*

Seppo Lehto:

- törkeä vittuilu internetissä

- ei ruumillisia vammoja
- ei särkynyttä omaisuutta

Tuomio: Kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta.


***

Eli Seppo on pistänyt verkossa posken solisemaan ja leuan laulamaan. Pääkoppia ei ole auennut, silmiä ei ole lyöty mustaksi, luita ei ole murskattu, tavaraa ei ole pöllitty eikä muutenkaan tuhottu. Sepon tuomio on kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta. Raiskauksista ja törkeistä pahoinpitelyistä ei välttämättä istu päivääkään.

Elämme todellakin maassa, jossa tiettyjen ihmisten henkinen pipi on suurempi tragedia kuin tavallisten ihmisten henki ja terveys.

Seppohan lähti lusimaan törkeästä kunnianloukkauksesta. Laitoin joutessani googleen hakusanoiksi törkeä kunnianloukkaus ja tuomio, ja äkkiseltään sieltä löytyi tuon tasoisia tuomioita:

- 50 päiväsakkoa
- 60 päiväsakkoa
- 70 päiväsakkoa
- 80 päiväsakkoa
- 70 päiväsakkoa
- 50 päiväsakkoa
- 50 päiväsakkoa
- 60 päiväsakkoa
- 60 päiväsakkoa
- 50 päiväsakkoa
- 60 päiväsakkoa
- 100 päiväsakkoa
- 50 päiväsakkoa
- 40 päiväsakkoa
- 30 päiväsakkoa

Ei mee tuomio oikein linjassaan. Haluttiinko tästä tehdä ennakkotapaus? Kun Seppo saa asiattomasta arvostelusta 2 v 4 kk ehdotonta, voidaan asiallisesta arvostelusta tuomita lievemmin, esmes kahdeksan kuukautta ehdotonta. Ja todeta päälle, että Lehtoon nähden tuomionnehan on aivan kohtuullinen.

Suomalainen nomenklaturamme haluaa todellakin näyttää, mistä kana pissii. Sitä kuvaa sekin, että Lehto on otettu talteen juhannusaattona, perheensä seurasta. Oliko ehkä ihan pakko? Olisikohan poliisillakin ollut juhannusaattona ihan oikeita hälytysluontoisia tehtäviä? (Lisäys tähän: On jäänyt näemmä kiinni poliisin rutiiniratsiassa, joten otetaanpa tähän hieman takapakkia).

Päivitys 29.06.2010:

Jukka Aho laittoi kommenttiosioon linkin pariin uutiseen. Rikostapauksista oli kysymys. Näissäkin oikeus katsoi, että ehdollisella tästä selvitään. Toinen oli törkeä kuolemantuottamus eli ajetaan suojatiellä mumman yli, niin että mumma lentää 24 metriä ja kuolee ja sen jälkeen häivytään paikalta pysähtymättä. Toinen tapaus on seksuaalista hyväksikäyttöä, mutta ehdollisen puolesta puhuu varmaankin se, että sitä ei tapahtunut kuin kymmenen kertaa ja olihan uhri tapahtumahetkellä jo sentään nelivuotias.

Tosta ja tosta.

Mutta eihän kumpikaan näistä tekijöistä sentään harrastanut jatkuvaa nettivittuilua poliitikkoja ja virkamieskuntaa kohtaan.

33 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Tästä alkaa olla nauru kaukana. Humanistit muistavat aina korostaa, että rangaistuksen kovuus ei toimi pelotteena vaan tekee siitä epäinhimillisen. Miksi kuitenkin kaikki rikokset, joihin ei-humanistit syyllistyvät, tuomitaan rasistisina rikoksina kovennettuina?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle. Nauru alkaa olla tosiaan kaukana.

"Humanistit muistavat aina korostaa, että rangaistuksen kovuus ei toimi pelotteena vaan tekee siitä epäinhimillisen."

Jep just. Minnekähän tämä hieno periaate Sepon tapauksessa unohtui?

Kyllästynyt kirjoitti...

Huhheijaa vaan, että tuommoista peliä Suomessa. Toivottavasti SL:n kakku puolitetaan edes, eikö niin ole tapana? Vai eikö sääntö koske maan toisinajattelijoita?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys henkilölle T.R. joka lähestyi minua sähköpostitse. En vastaile vieraitten henkilöitten sähköposteihin, sanotaanko sitä vaikka lievähköksi vainoharhaisuudeksi.

Pernasaari ei todellakaan ole ollut mikään mukava paikka, mutta sinnehän aikanaan laitettiin vain vaikeimmat tapaukset. Omia taustojasi, ja syytä, miksi sinut sijoitettiin sinne, et kertonut, tosin toisaalta hittoakos se minulle kuuluu.

Jos tutustuisit nykyisiin laitoksiin, saattaisit sinänsä ihmetellä, sillä ne alkavat olla enempi ohjelma- ja huvittelutoimistoja, enkä ole ihan varma palveleeko sekään sinne sijoitettuja nuoria.

Viestistäsi päättelen, että sinulla menee elämässäsi hyvin. Hienoa. Onnea ja menestystä kaikissa toimissasi ja mahdollisimman onnellista elämää tulevalle lapsellesi.

Toi henkilökunnan homoväite on kyllä vähän munillepotkimista ilman todisteita. Itse olen näitä hommia tehnyt kolmattakymmentä vuotta ja homoseksuaalit ovat kokemukseni mukaan kyllä aika harvinaisia näissä hommissa. Lesboja on paljon enemmän, ja heidän helmasyntinään (joitain poikkeuksia lukuunottamatta) on ankara miesviha. Toisaalta mitä väliä siitä, oliko siellä homoja? Kirjoituksesi perusteella sinua ei raiskattu.

Kypöstä kirjoitit, että hän ei tehnyt sinulle mitään pahaa, mutta jotain jäi tekemättä. Se, mitä sen olisi pitänyt olla, en osaa sanoa mitään, koska en ole elämääsi seurannut.

Sanoit vielä, että olisi paljon kertomista. Oletko ajatellut pistää oman blogin pystyyn ja kertoa? Minä ainakin lukisin mielelläni, saattaisin vielä melko vanhana miehenä oppiakin jotain. Minä kun en kuvittele olevani erehtymätön.

Voimia eloon sinulle, kiitos viestistäsi ja yleensäkin pärjäämistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle ja kiitos kommentista. Joo, ei Seppo sitä koko kakkua lusi, mutta ei se miestä tällä hetkellä varmaan suuresti lohduta.

Jouko kirjoitti...

Tämä tuskin jää tähän. Asia tullaan ottamaan esille vaalien alla ja senkin jälkeen. Tämä on ihmisoikeuskysmys ja pitäisi viedä EU:n ihmisoikeustuomioistuimen käsiteltäväksi.

Ääni taustalta kirjoitti...

Ennen kuin voi tilannetta vertailla aivan suoraan, joku voisi kertoa, montako aiempaa tuomiota ja minkälaisia Seppo Lehdolla on?

Suomalaisessa oikeuskäytännössä ensikertalaisuudella on ollut varsin paljon tuomiota lieventäviä vaikutuksia.

Ettei vaan olisi käynyt niin, että tämä tuomio on annettu ehdottomana juuri siksi, etteivät aiemmat ehdolliset ole saaneet tarvittavaa vaikutusta aikaan?

Imulippo kirjoitti...

Itse fanitan Sepon videoita niiden viihdearvon takia. Olen nähnyt suurimman osan ja aina jaksaa repeilyttää.

Ihmisten luottamus oikeuslaitokseen murenee hitaasti mutta varmasti tällaisten älyvapaiden tuomioiden myötä. Jos kansalaisille julkisesti ilmoitetaan, että maassa makaavan potkiminen päähän on lievempi juttu kuin verbaalinen päänaukominen, sitä saa mitä tilaa.

Toivottavasti se ei vaan olisi tuomari itse, joka joutuu satunnaisen päällekarkauksen uhriksi. Omakohtainen kokemus voi ehkä muuttaa uhrin mielipidettä rikosten rangaistavuuden prioriteeteista ja sehän olisi oikeuslaitokselle entistä nolompi juttu, jos lain tulkinta muuttuisi radikaalisti sen jälkeen, kun arvon tuomari osuisi väärään paikkaan väärään aikaan.

Tony kirjoitti...

Enpä ole itsekään vihervasemmiston kannalla, mutta rehellisyyden nimissä pitää muistaa että osa Seppo Lehdon tuomiota on aikaisempaa, ehdonalaista vankeusrangaistusta mikä kyseisen henkilön ehdonalaisessaan ollessaan toiseen rikokseen syyllistyttyään muutettiin ehdottomaksi rangaistukseksi - tämähän se on ehdonalaisen rangaistuksen ideakin. (Lähde: http://www.iltalehti.fi/tampere/200805307727849_te.shtml ) Ennen kuin Lehdon tuomion kohtuullisuudesta tai kohtuuttomuudesta voi sanoa mitään, pitäisikin siis tietää kuinka paljon aikaisempaa tuomiota on ollut taustalla ja millaisesta rikoksesta tai millaisista rikoksista. Jonkinlainen kunnianloukkaushan aikaisemmankin tuomion takana oli, mutta itse en ole asiaa sen aktiivisemmin penkonut joten en tiedä siitä sen enempää.

Tiivistelmänä: Seppo Lehtoa ei tuomittu 2v4kk ehdottomaan vankeusrangaistukseen 11 kunnianloukkauksesta. Seppo Lehto tuomittiin 2v4kk ehdottomaan rangaistukseen näistä uusista rikoksista JA vanhasta tuomiosta, joka näin uuden tuomion tultua muutettiin ehdonalaisesta ehdottomaksi. Tässä on vissi ero.

Suomen käsitys "oikeudesta" on varsin syvältä perseestä, en pyri mitenkään kiistämään tätä. Mutta kun oikeuslaitosta kritisoidaan, on tärkeää että kritiikin taustalla olevat faktat ovat kunnossa, ettei kritiikkiä voi vastapuoli jättää tyystin huomiotta. Pienikin asiavirhe helposti vie huomion pois itse kritiikistä. Tälläisenään ylläesitetty vertaus tuomioiden välillä on ikävä kyllä ontuva.

Imulippo kirjoitti...

"Mutta kun oikeuslaitosta kritisoidaan, on tärkeää että kritiikin taustalla olevat faktat ovat kunnossa"

Useimmille tässä on käsittääkseni kysymys epäoikeudenmukaisuudesta, epäreiluudesta ja etenkin kohtuttomuudesta; siitä, että pelkästä valtiovallalle vittuilusta voi ihminen saada vankilaa. Uskon, että en ole yksin todetessani herjaamisesta saadun linnatuomion reippaasti liioitelluksi - riippumatta aikaisemmista rapsuista. Ehdonalaista tuomiota ei pitäisi olla olemassakaan koska kumarrus rikolliselle on aina pyllistys päin uhrin naamaa. Jos tuomio ei vastaa kansalaisten enemmistön oikeustajua, niin kuin tässä tapauksessa näyttää olevan, se on silloin demokratiaa halveksivaa ja täten yksiselitteisesti väärin. Ja tämä oli sitäpaitsi uhriton rikos koska poliitikkoilla on lain asettama velvollisuus sietää enemmän kritiikkiä kuin normikansalaisen. Lisäksi yksikään jäävitön ihminen ei tiettävästi ole ilmoittautunut uhriksi mutta nyt eräs kansalainen laitetaan yli kahdeksi vuodeksi vankilaan päänaukomisesta samaan aikaan kun väkivaltarikolliset päästetään vapaalle jalalle.

Anonyymi kirjoitti...

Tony, kommentoit oudoilla ilmauksilla.

Ei ole olemassa ehdonalaista rangaistusta vaan ehdonalainen vapaus.

Vankeusrangaistus voi olla kylläkin ehdollinen, johon liittyy koeaika.

Nämä termit olisi hyvä osata ja ymmärtää.

Nuivaantunut kirjoitti...

Huh huh. Olen Joukon kanssa samaa mieltä, että tällaiset pitäis ehdottomasti saada EU:n tietoon, eikai nää Suomen pellet saa ihan omia lakejaan ja esimerkkejään kehitellä? Milloin se ensimmäinen ankara esimerkki tehdään jostain raiskaajasta? Vai syöksyykö siinä humanistiarmeija kimppuun pelastamaan tämän "ressukan jolla on niin vaikeeta" :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys kommentoijille & kiitokset. Mitä tulee Tonyn kommenttiin, niin Imulippo ehti viedä sanat suustani eli "kansalainen laitetaan yli kahdeksi vuodeksi vankilaan päänaukomisesta samaan aikaan kun väkivaltarikolliset päästetään vapaalle jalalle".

Pään aukominen, oli se kuinka törkeää hyvänsä, ja väkivalta ovat kumminkin vähän eri asia.

Jukka Aho kirjoitti...

Naisen suojatiellä kuoliaaksi ajanut mies tuomittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa yhden vuoden ja seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Parkanolainen nuori mies todettiin syylliseksi törkeään kuolemantuottamukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja liikennepakoon. Hänet tuomittiin ehdollisen vankeuden lisäksi 90 tunnin yhdyskuntapalveluun.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010062911958733_uu.shtml

Jukka Aho kirjoitti...

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus on tuominnut 18-vuotiaan miehen vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksi käytöstä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

Viisivuotias pikkutyttö oli tapahtuma-aikana keväällä ja kesällä 2008 hoidettavana pohjalaismiehen äidin luona Karijoella. Lapsi oli tekijän äidin tuttavan, ja äidin lisäksi myös tuomittu osallistui viisivuotiaan tytön hoitamiseen.

Mies käytti lasta kymmenen kertaa hyväkseen. Oikeus katsoi hyväksikäytön törkeäksi, sillä tekokertoja oli niin monta, uhri oli hyvin nuori ja tekijä käytti hyväksi luottamusasemaansa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010062911958023_uu.shtml

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Ahon Jukalle noista uutisista. Tuskin panet pahaksesi, että lisään ne tuohon varsinaiseen juttuun, ovat meinaan varsin hyvää maustetta keitossa (tai pahaa maustetta siis, mutta kyllä te nyt tajusitte).

Kumitonttu kirjoitti...

Seppo Lehto tuomittiin 2v4kk ehdottomaan rangaistukseen näistä uusista rikoksista JA vanhasta tuomiosta, joka näin uuden tuomion tultua muutettiin ehdonalaisesta ehdottomaksi.

Ymmärtääkseni ehdonalaiselle päästyään vanhasta tuomiosta tuomitaan vain 30 vrk uuden kakun päälle. Eli ilman vanhaa, Sepi olisi istunut "vain" 2 v 3 kk. Valaiskoon joku asiaa paremmin tunteva, jos olen väärässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Seppohan ei siis ole ollut ehdonalaisessa vielä ollenkaan, vaan saanut ehdollisen tuomion aikaisemmin (näin muistelisin).

Pääasia ei liene kuitenkaan tällä asialla kikkailu, vaan se, voiko mielipiteitten (vaikka törkeittenkin sellaisten) takia viedä ihmiseltä vapaus.

Omasta mielestäni esim. Astrid Thorsin, Johanna Suurpään ja Anni Sinnemäen mielipiteet ovat törkeitä, kantaväestöä halveksivia ja suomalaisille vaarallisia ja vahingollisia. Siitä huolimatta en halua heitä vankilaan, vaan pieneltä osaltani pyrin toimimaan niin, että heidän tilalleen palkattaisiin fiksumpia virkamiehiä, ja he itse voisivat mitata osaamisensa tason esim. yksityisellä sektorilla. Joka sinänsä on tuskin heidän erityisosaamisestaan kovin kiinnostunut.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan oikeesti, eiköhän kannattaisi miettiä mistä oikein oli kyse,vanha ehtoollinen pohjalla ei kannattaisi uusiin rötöksiin ryhtyä


http://www.kolumbus.fi/sidewinder/Tampereen_KO_R_08-2790.txt

Yrjöperskeles kirjoitti...

Joo, ja vanha ehtoollinenkin tuli pelkästä vittuilusta. Kysymys kai lienee siitä, hyväksyykö tilanteen, että suunsoitosta - toistuvastakin - viedään vapaus, ja törkeästä pahoinpitelystä ei.

Anonyymi kirjoitti...

Ei sananvapaus ole asia jonka taakse voi mennä piiloon jos alkaa avautumaan ja unohtaa hyvät tavat ja maan lait vaikka moni luulee niin. Suomessa ei ole ennakkosensuuria juuri lainkaan ja sanoa saa mitä haluaa mutta vapauden mukana tulee vastuu ja vastuu voi tarkoittaa, että saattaa tulla sakkoa, ehdollista tai ehdotonta. En hirmuisesti ole perehtynyt kyseisen jampan avautumisiin mutta tuskin kyse on siitä, että on netissä kirjoitettu että "mamu on paska, pois" kerran. Ehkä kyseessä on laajamittaisempaa ja täysin asiatonta kirjoittelua ja avautumista. Ehkä rangaistus on kova mutta eiköhän sille löydy perusteet.

Se että verrataan muihin rikoksiin joista on saatu lievempiä tuomioita, niin ok, ihan hyvä pointti, siis jos lähdetään vertailemaan kansantajuista oikeutta ja oikeuden jakamia tuomioita. Aika iso ero tuntuisi olevan. Toisaalta kun funtsitaan, että mitä seurauksia avuatumisella ja vihan lietsomisella (siis miten "huumoripohjaisella" tahansa) voi olla, niin kyllä sieltä löytyy syitä miksi siitä rangaistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on paska maa, täällä on kaikki ihan perseestä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ano 1: Eipä Sepin juttujen takia ole kansanjoukot kiihottuneet ketään pieksemään. Noin muutenkin Ano1 kertoo, että syitä noin kovaan tuomioon poskensoitosta on, muttei kylläkään kerro, että mitä ne syyt on, joitten takia poskensoitto on vakavampaa kuin törkeä väkivalta.

Tota termiä "vapauden mukana tulee vastuu" kuulee jo ihan tarpeaksi niiltä tahoilta, jotka pykäävät ilmiantonappeja ja haluavat kriminalisoida virkamiesten arvostelun.

Ano2: No, ainakin pieru on perseestä.

Anonyymi kirjoitti...

Oma kommenttini Youtubessa:

http://www.youtube.com/watch?v=7giXsqubhho

Yrjöperskeles kirjoitti...

Anonyymi sai höyryjä purettua. Vittua osasit ainakin hyvin viljellä. Vaan mikä se "minun kanava" oikein on? Omistaako anonyymi Youtuben?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Nimimerkki Esconde Los lähestyi sähköpostilla (kiitokset) ja heitti mielenkiintoisia muistutuksia tuomarien ohjeistuksesta:

*

"Tuomarin pitää tarkasti tuntea laki, jonka mukaan hänen tulee tuomita, sillä laki pitää hänellä olla ohjeena."

Onkohan asian näin? Kuten blokissa sanoit että fyysisen vamman tuottaminen on vähemmän rangaistava teko... toisaalta eihän henkisten vammojen aiheuttamia vaurioita pystytä todentamaan. Mietin vain millaisia painajaisia ja henkisiä vammoja fyysiten vaurioiden saanut henkilö kokee? Fyysinen vamma: vaurio nähty ja korjattu --> ok, ei keskustella mitään hekisistä vaurioista.

EI HAUKKU HAVAA TEE... mutta internet (kirjoitettu sana) tekee. Mihin vedetään raja sananvapauden = sanomalehden ja internetin väliin. Sanomalehdissä voidaan julkaista, mutta internetissä ei?

"Kaikki lait pitää olla sellaiset, että ne ovat yhteiseksi hyödyksi, ja sen tähden, kun laki tulee vahingolliseksi, ei se enää ole laki, vaan vääryys, ja on hylättävä."

Yhteinen hyötyhän on että pahoinpiteilijät ja raiskaajat yms. pidetään kadulla?

"Hyvä ja älykäs tuomari on parempi kuin hyvä laki, sillä hän voipi asetella kaikki kohtuuden mukaan. Mutta missä paha ja väärä tuomari on, siinä ei auta hyvä laki mitään, sillä hän vääntää ja vääristelee sitä oman mielensä mukaan."

Kuinkahan moni tuomari muistaa tämän lakikirjasta?

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei saata olla lakikaan; sen kohtuuden tähden, joka laissa on, se hyväksytään."

Onkohan tässä tapauksessa tapahtunut tämä?

"Kaikkea lakia on älyllä käytettävä, sillä suurin oikeus on suurin vääryys, ja oikeudessa pitää olla armo mukana."

Oikea oikeus on armollinen.... Sillä suurin oikeus on suurin vääryys...

Maantapa: Vanhan kansan puheissakin liikkuu sanonta maassa maan tavalla tai maasta pois. Jotenkin tämä ei päde nyky Suomessa, mutta kirjoitettu lakikirjaan.

Tony kirjoitti...

Suuri ongelma taitaa olla siinä että oikeustieteellisten opettajilla on vakava vasemmistovamma. Ja kuten vasemmistoa yleensä, heitä kiinnostaa heidän aatteensa enemmän kuin maan lait... Sitä en ole ihan ymmärtänyt että miten oikeustieteellisestä valmistuneet oppilaatkin tuntuvat saaneet kyseisen vamman - luulisi sitä nyt sen vertaa fiksujen aikuisten ihmisten joskus ajattelevan itsekin - mutta kai se on helpompaa mennä vain massan mukana, tai sitten aivopesu tuossa laitoksessa on kovin tehokasta.

Skakkuu kirjoitti...

Tuota, jos sitä ihan oikeasti ihmettelee mistä niitä syytteitä on ropissut mm. Lehdon Sepolle, niin suosittelen lukemaan Totaalista Sotaa, jossa myös em. henkilöllä on oma osuutensa.

Helpoiten nämä sähköpostiketjut saa latailtua koneelleen: http://www.easy-share.com/1911239713/fileet.zip linkin kautta.

Mutta vaikka kaveri olisi KUINKA MULKERO tai muuten ikävä, niin pari vuotta häkkiä herjauksesta ja solvauksesta on kyllä aika paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Yleensä kun lakia rikkoo, saa rangaistuksen. Sepi rikkoi lakia vuosikymmenen putkeen. Kai siitä saa jo vähän tukistaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tonylle, Skakkuulle ja Anolle & kiitos kommentista.

Tony: luulen, että se "ajopuuteoria" pätee tässä tapauksessa.

Skakkuu: Pari vuotta herjauksesta ja solvauksesta on kyllä aika paljon todellakin, vaikka se olisi jatkuvaa. Tässä voidaan miettiä sitä, että mitä Seppo Lehdolle tehdään, jos turpa ei tukkiinnu tuollakaan. Kahdeksan vuotta ehkä? Elinkautinen? Mäkeen ja hiljaiseksi? Tämmöistähän on tietyissä valtioissa aikanaan harjoitettu. Halutaanko semmoista? Kun tosiasia on, että niitten virkamiesten ura, joille Lehto on vittuillut, ei ole kärsinyt ollenkaan Lehdon suunsoitosta. Hehän eivät ole vastuussa teoistaan muille kuin toisilleen ja Sepon jutut tulkitaan "vain Sepon jutuiksi", mistä tietysti Seppo voi syyttää itseänsä. Kun blogiin syytää tarpeeksi navanalusta, ei asiallinenkaan juttu enää mene läpi.

Ano: Jos näitä vertauskuvia aletaan käyttämään, niin tokihan tukistaa saa, mutta onko aiheellista repiä koko päänahkaa irti?

Jukka kirjoitti...

Uskomatonta kieltämättä.

Sepon henkilökohtainen ongelma on että se on jäänyt kiikkiin yhteen lapselliseen rooliin, josta on sitten harmia muillekin.

Tuollainen vankeusrangaistus on kuitenkin naurettava - sama jos laittaisi Vanhan Kirkon seinään kuseskelusta kastraatioleikkaukseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jukalle. Toi oli hyvä vertaus.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Kotimaa/1194677351910/artikkeli/kovaotteiset+ryostajat+tunkeutuivat+pariskunnan+kotiin+-+leikkasivat+jopa+sormukset+irti+sormista.html