keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

LYHYESTI ERÄÄSTÄ SAURISTA

Erityisesti ase- ja metsästysharrastajien keskuudessa suurta arvostusta nauttiva Pekka Sauri on taas kertaalleen ilmaissut huolensa suomalaisten turvallisuutta vaarantavasta uhasta eli asekaapeissa säilytettävistä laillisista aseista. Sauri toteaa, että suomalainen asekulttuuri on kestämätön ja esimerkkinä hän käyttää tuoreita Porvoon tapahtumia.

Porvoon tapahtumathan ovatkin oikein perinteinen esimerkki suomalaisesta asekulttuurista eli jo aikaisemmin kertaalleen murhasta tuomittu mustalaismies teloitti laittomalla aseella kolme tavallista miestä. Ihan tyypillinen ampuma- tai metsästysseuratapaus. Näitähän on viikoittain.

Sauri toteaa, että ”on hämmästyttävää, että Suomessa liikkuu ihmisiä ylipäätään aseet taskussa ihmisten keskuudessa.” Ratkaisuna mutka taskussa kulkemiselle hän näkee edelleen sen, että lainkuuliaisten ihmisten asekaapit tyhjätään ja pyssyt viedään sulattoon.

On tossa varmaan kieltämättä joku logiikka, mutta sen syvempi sisältö jää meikäläiselle aukeamatta. Tulee vaan mieleen tilanne, että rantasauna palaa, ja kaverit yrittävät tukahduttaa palon pumppaamalla vettä järveen ja huutavat vielä kovalla äänellä että kyllä tässä touhussa on järkeä.

En oikein tajua, että mistä toi Saurin missio juontaa juurensa, mutta luulen siihen liittyvän jotain perinteisen vihreää ajattelua eli jos minä en tykkää jostain, niin ei sitä silloin saa tehdä kukaan muukaan. Sauri ei tykkää pyssyistä, joten eihän niitä sitten saa olla kenelläkään. Paitsi tietysti rikollisilla, joitten aseistautumistasoon ei laillisten aseitten poistaminen vaikuta sitä eikä tätä.

Perinteisen vihreää tyyliä on tietysti myös se, että kun asiasta tarpeeksi inttää, niin voi kuvitella sen muuttuvan todeksi itsestään. Plus tietysti se, että kärsä täytyy tunkea toisten ihmisten asioihin, vaikkei siihen mitään syytä olekaan.

Sinänsä pistää hieman ihmettelemään, että mielenterveyden keskusliiton puheenjohtajana on kaveri, joka näkee näkyjä sadoistatuhansista tappajataviksista. Pitäisköhän kaverin tutustua pulaakinsa tarjoamiin palveluihin noin asiakaspohjalta?

15 kommenttia:

Tuplis kirjoitti...

Lopun kysymys kävi omassakin mielessä. Vähän outoa, että mielenterveysseuraa johtaa kaveri, jolla on erittäin voimakas ja häntä irrationaaliseen toimintaan alati ohjaava fobia.

Kumitonttu kirjoitti...

Oli kohtalon ivaa, että tämä tapahtui päivää sen jälkeen kun Halonen moitti kaasuasein homokulkuetta vastaan rynnäköinyttä nuoria vasemmistomiehiä Suomikuvan pilaamisesta. Selailin aamun Hesarin nettisivuja, ja ykkösaiheena oli tietysti "Kolme pride-epäiltyä vangittu - taustalla natsisympatioita". Täytyy rehellisesti sanoa, että alkaa olla räävitöntä touhua tuolla Sanomatalossa.

Detritus kirjoitti...

Mites, muuten... Jos pyssyä pidellyt viirapää on päässyt koevapauteen (taimikänytoikeatermionkaan) hovioikeuden päätöksellä kuten tapana on kai ollut sitten vuoden 2006, niin kuuluukos moisen asian käsittelyn oheismateriaaliin psykologin lausuntoa?

Jos kuuluu, niin tavallaan ymmärrän Saurin ilmeisen hätäpäissään esitetyt aivopierut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuplikselle, Kumitontulle ja Detritukselle & kiitos kommenteista.

Kunnioitetulla Tavjallamme lienee vaikea tilanne, kun asiasta kai pitäisi jotain sanoa, asiaan liittyy kulmahousuvähennys ja tapausta on muutenkin vaikea vääntää han-suomalaisten asehulluudeksi.

Detrituksen kysymykseen en pysty vastaamaan, mutta toivon, että kyseessä ei ole psykologi vaan psykiatri. Psykiatri on lääkäri ja psykologi vain ylipalkattu arvailija.

Antti kirjoitti...

Oisko kyse esimerkiksi siitä, että Sauri olettaa näiden laillisten aseiden olevan alkuperältään laillisia. Mitään muutakaan tolkkua en keksi.

Pitänee ostaa se taljajousi ennen kuin kieltävät nekin.

Janne kirjoitti...

Ymmärtääkseni vapautuville elinkautisvangeille ei tehdä minkäänlaista psykologista arviota. Wikipediasta lainattua: "Päätös ehdonalaiseen vapauteen päästämisestä tehdään Rikosseuraamusviraston arvion pohjalta. Arviointi koskee tuomioon johtanutta rikosta ja sen jälkeisiä rikoksia, vangin vaarallisuutta ja hänen vankilassa esittämiään uhkauksia sekä vangin käytöstä. Arviota tehtäessä otetaan rikosseuraamusesimiehen (ent. ylivartijan) ja vankilanjohtajan lausunnot, jotka puolestaan pohjautuvat muiden vankilatyöntekijöiden näkemyksiin"

Petteri kirjoitti...

Pekka Saurin ongelma on se, että hän haluaa esiintyä asiantuntijana/tiedemiehenä. Sellainen hän ei ole. Google Scholar ei ainakaan anna Pekka Saurin nimellä _yhtäkään_ tietellistä julkaisua. Mitä siis jää Pekka Saurille jäljelle?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antille, Jannelle ja Petterille sekä kiitos kommentista.

Antti: Taljajousihan on jykevä vehje. Metsästävät sillä Kanadassa karhujakin. Suomessa sillä saa metsästää vain pienriistaa.

Petteri: Pekallehan jää jäljelle se, milä meillekin. Eli mielipide. Ei muuta.

Ari Laakso kirjoitti...

Ei ole Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja huolissaan siitäkään, että hallitus aikoo sulkea suljettuja psykiatrian hoitopaikkoja "epäinhimillisinä".
Vankeja aiotaan laittaa kännyköiden varaan avohoitoon kaduille. Porvoon tappajan kaltaisia aikapommeja tulee kulkemaan kaduillamme yhä enemmän.

Yltiöliberalismi niittää uhreja.
Kansa on tyytyväinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arille ja kiitos kommentista. Etuliite "avo-" on nykyisin todellakin synonyymi lauseelle "koettakaa jotenkin pärjäillä, ja jos ette viittis pahojanne tehdä".

Anonyymi kirjoitti...

ai vittu, että tällä valtakunnan homolla on veitsenterävä päättelykyky. saatan tuollainen paska lausuu asioista, joista ei tajua vittuakaan.
homothan on kaikki niin välkkyjä, siksi ne varmaan marssiikin....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Jäi nyt vähän epäselväksi koskiko Anonyymin lausunto minua vaiko Pekka Sauria.

Antti kirjoitti...

Korjaan: Sauri olettaa laittomien aseiden olevan alkuperältään laillisia. Mikä lie sitten todenperä moisessa väittämässä. Oma mutu on se, että laittomat aseet tulee itärajan takaa todennäköisemmin, kuin että niitä pöllitään niin isossa määrin suomessa, että niitä rikollisille riittää.

Kattelin videota että taljajousella ampuilivat jopa norsuja. Mutta johan sellasellakin oli joku ammuskellut kaariammuntaa jonnekin ravintolaterassille parvekkeeltaan.

Lakeudenmies kirjoitti...

Huvittaa mielestäni ajatus siitä että pienentämällä laillisten aseiden määrää laittomatkin vähenee ja näinollen myös niiden tuomat ongemat.

Eikös tämä jo kokeiltu viinan kanssa? Kiellettiin kaikki alkoholituotteet ja kuikas kävikään?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset Antille ja Lakeudenmiehelle kommentista. Näihän se on, että laittomia aseita on maassamme n kappaletta täysin riippumatta siitä, onko laillisia aseita ensinkään. Kysyntä ja tarjonta kyllä löytävät toisensa.