maanantai 26. heinäkuuta 2010

KUN VIERAS ON TÄRKEÄMPI

Kolmetoista henkilöä, jotka kaikki näkisin mielelläni seuraavassa eduskunnassa, ovat kirjoittaneet Maahanmuuttopoliittisen manifestin. Manifestista ei sen enempää, täyttä asiaahan se.

Suuri yllätyshän ei sitten ollutkaan manifestin aiheuttamat reaktiot suvaitsevaispiireissä. Yksi parhaimmista esimerkeistä on Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajan Laura Rädyn vuodattamat kuumat virtuaalikyyneleet. Kirjoituksen otsikko on mielikuvituksellisesti ”Persujen teesit rasistisia!” ja siitä saa kuvan ihmisestä, jonka näkemyksen mukaan suomalaisia tässä maassa ei oikeastaan ole ollenkaan, muuta kuin jonkinlaisina suorittavina kodinkoneina, joitten tehtävä on pitää yllä muualta tänne tulleitten hyvinvointia ja sitä kautta suvaitsevaisten hyvää mieltä, ja joitten kuluttama sähkö on valitettava kuluerä.

Laura kysyy kiivaalla mielellä:

Ehdokkaiden manifesti on suoraan sanottuna rasistinen. He vaativat muun muassa, että sosiaalitukea saavien maahanmuuttajien ei pitäisi päästä lainkaan kunnallisiin vuokra-asuntojonoihin. Tällä pyrittäisiin välttämään ghettoutumista. Pari kysymystä arvon Perussuomalaiset: Missäköhän nämä ihmiset sitten asuisivat? Sillan alla?

En tiedä lukiko Laura tuota manifestia, mutta Laura ei näytä ymmärtävän, että tällä manifestilla pyritään ylensäkin estämään perusteettomien turvapaikanhakijoitten saapuminen maahan kantaväestön elätettäväksi. Ehkä asia on Lauralle liian suuri tai liian järkyttävä ajatella. Laurasta saa sellaisen kuvan, että elätettävien ulkomaalaisten jatkuva maahantulo on arvo sinänsä. Sitä tapahtuu, koska sitä tulee tapahtua.

Laura ei puhu suomalaisista asunnottomista mitään. Joko hän ei tiedä niitä olevan, tai hän ei välitä. Hän ei myöskään näytä olevan kiinnostunut asuntojonoissa olevista suomalaisista. Vaikkapa helsinkiläisistä. Heitä ei tunnu Lauralle olevan ollenkaan.

Laura todistaa vahvasti:

Eikö ihmisten erotteleminen etnisen taustan perusteella ole laitonta ja eikö sitä kutsutakin rasismiksi?

Taivahan totta. En vaan havaitse Lauran kirjoituksessa minkäänlaista mainintaa Helsingin kaupungin (jonka luottamuselimiin hänkin kuuluu) harjoittamasta positiivisesta erityiskohtelusta, jossa työnhakuprosessissa etninen suomalainen asetetaan tarkoituksellisesti heikompaan asemaan. Etninen suomalainen asetetaan myös asuntojonoissa tarkoituksellisesti heikompaan asemaan.

No, Lauran vuodatuksesta tulee mieleen kännykkä. Sehän, kun siihen laittaa virran päälle, alkaa lähettää ”olen täällä”-signaalia lähimpään tukiasemaan. Kantakirjasuvaitsevainen toimii vähän samalla tavalla. Ei riitä, että hän ajattelee tietyllä tavalla, vaan hänenkin tulee lähettää jatkuvasti ”olen täällä, suvaitsen edelleenkin, ehkä jopa enemmän kuin ennen, huomaattehan minut”-signaalia. Ja jos maahanmuuttopoliittisella kentällä tapahtuu jotain erikoista, kuten tämä manifesti, niin signaalia on lähetettävä turboboosti päällä. Etteivät vaan kaverit luulisi, että signaali on kadonnut valkoiseen rasistiseen kohinaan.

Suvaitsen julkisesti, olen siis olemassa.

8 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Integroituminen, sopeutuminen, perustoimeentuloturva...

Voi vi77u mitä roskaa keihäänheittäjätär suoltaa.

Tältä pitää naispoliitikon näyttää: Rebecca Docherty.

Ari Laakso kirjoitti...

Oli muuten huvittavaa, kun YLE uutisoi asiasta. Jatkoksi tulikin kuin tilauksesta uutinen Tukholman Rinkebysä. Nuoria miehiä matkustaa sieltä sotimaan Somaliaan.

Anonyymi kirjoitti...

Joukkoliikenne on Lauran itsensä mukaan hänen agendallaan.
Sitä on vaikea ymmärtää, että hän silti ruikuttaa siitä kun Olympiastadionin parkkipaikalla muutettiin henkilöautopaikkoja bussipaikoiksi?

Anonyymi kirjoitti...

Kokoomuslainen Laura Räty kouhkaa aiheesta vain ja ainoastaan siksi, että Suomea uhkaava "työvoimapula" on vain ja ainoastaan halpatyövoimapulaa.
Muutamaa yhteiskunnan - siis meidän kaikkien - etua ajattelevaa kokoomuslaista lukuunottamatta voi helposti todeta puolueen ajavan nykyään suurpääoman asiaa. Siis sen, joka lisävoittojen toivossa haluaa Suomeen keskiluokalta siirretyillä tuloilla kuluttavan, nollasta aloittavan "uuden työväenluokan".
Samalla työvoimavaltaisten matalapalkka-alojen jo ennestään huokeita henkilöstökustannuksia saadaan alennettua siirtämällä osa "uuden työväenluokan" toimeentulovastuusta nykyiselle keskiluokalle vetoamalla rajat ylittävään solidaarisuuteen, siis hyödyllisten idioottien tunteisiin, vaikkakin valheen keinoin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Laakson Arille, Anolle ja Lottovoittajalle & kiitos kommenteista.

Kumitonttu: Jaa heittääkö se keihästäkin? Tässä tapauksessa suosin mielummin Seppo Rätyä.

Ari: Joo, panin uutisen merkille. Mikähän Sven-Olofia, Åkea, Hansia ja Björniä nykyisin vaivaa...

Ano: Kyse on kai siitä, että on kiva puhua asioista ja teettää ne toisilla. Itte ei sitten oikein viittis.

Lottovoittaja: Joo, pitkälle näin. Ylikansallinen kokoomus ei perusta suomalaisesta Oy:stä, vaan ylikansallisesta Oyj:stä. Laura Rädyn kohdalla uskon tosin myös siihen, että pimulla on pää tukevasti pilvissä.

Lakeudenmies kirjoitti...

Näin taantuman aikana ainakin itselleni edelleenkin kirkastuu se tosiasia että meillä on Suomessakin sellaisia ihmisiä vastuutehtävissä jotka eivät todellakaan vain osaa katsoa ympärilleen.

Jos lähdetään siitä ajatuksesta että joku olisi ollut harkitsemassa Rädyn työpaikan lopettamista yhteiskunnallisten rahojen loppumisen vuoksi niin olettaisin että Rädyllä olisi ihan erilainen mielenkiinto asioihin.

Uskonkin että tietyille ihnmisille tämä taantuma meneekin ohi kuin lintuinfluenssa aikanaan. Hirveä on vouhaaminen ja millään tapaa se ei elämiseen kuitenkaan vaikuta.

Uskoisin Rädynkin yksinkertaisesti kuuluvan siihen ryhmään jota taantuma ei kokeile yksinkertaisesti ollenkaan. Palkka juoksee jokatapauksessa kävi kuinka vain. Mutta muistaahan hän kuitenkin sen ettei tällaisena poliittisen hämmennyksen aikana voi jättää ottamatta kantaa jos joku uhkaa hänen pooliittista ja elämänkatsomuksellista mukavuusaluettaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle. Just noihan se menee. Suomalainen yhteiskunta on niin pitkälle kehittynyt, että sillä on varaa palkata ihmisiä haukkumaan niitä ihmisiä, jotka elättävät heidät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys S.S:lle, joka lähestyi minua sähköpostitse. Olet hoksannut blogin perusidean oikein hyvin. Jatkan kirjoittamista niin pitkään kun juttua riittää. Kiitos kannustuksesta ja voimia eloon tv Ykä.