maanantai 4. huhtikuuta 2011

VAALIKAMPPAILUA HUITSINNEVADASSA II

- Täällä Huitsinnevadan paikallisradio ja toimittaja Antero Lärvänen. Jatkamme yhdessä Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin kanssa tekemäämme haastattelusarjaa, jossa tiedustelemme, kuinka paikalliset puolueet ovat valmistautumassa tuleviin eduskuntavaaleihin. Seuraavana haastateltavana ovat vuorossa Huitsinnevadan Sosialideodoraatit ja heidän edustajanaan Esko Juippila. Esko, millä tavoin Huitsinnevadan Sosialideodoraatit vastaavat vaalien tuomaan haasteeseen tällä kertaa.

- No tota munien raapimistahan me ollaan ajateltu harrastaa. Siihenpä se jää. Me ei äänestetä omiamme ja toivomme, että niin jättää muutkin sosialideodoraatit äänestämättä. Me äänestämme tällä kertaa sameita vesiä.

- Tämähän pistää ihmettelemään, koska niin vihiriöissä kuin vasemmuistoliitossakin on samalla tavalla lyöty poliittiset pensselit santaan ja rukkaset naulaan. Kuinka te olette päätyneet tähän ratkaisuun?

- Helppo juttu. Kun kattelee nykydeodoja, niin sehän on semmonen akateemisten ämmien keskustelukerho, joka vaatii meitä duunareita tukemaan joitain ihmeunelmia, jotka ei meitä kiinnosta tiunaakaan. Ja samalla pitäis kauheasti hävetä sitä, että on suomalainen. Helvattu soikoon, puolueen ns. älyllistä kärkeä edustavat Päivi Lipponen ja Kimmo Kiljunen ovat lyömässä suomalaisia seipään nokkaan, kun mähmätit polttavat oman ravintolansa ja muutaman suomalaisen siihen päälle. Eikä edes hävetä yhtään, kun kävi ilmi, että tulipa taas kertaalleen puhuttua navetantakusta. Vaan eihän noilla tyypeillä paskanpuhuminen ole enää mikään vika, vaan ihan tehdasominaisuus. Siinä niitä on sitten, työtätekevän kansan edustajia.

- Aikanaan deodoraatit tajusivat, että äänet puolueelle tulevat vaikkapa teollisuuden tai hoitoalojen ammattiliittojen jäseniltä. Nykyisin puolue keskittyy lähinnä Valtiotieteilijöiden Liiton jäseniin. Jotka muuten just kävivät itkemään, kun heistä on kirjoiteltu siellä täällä ikäviä.

- Tää tympiintyyminen on jatkunu jo vuosikausia. En olis ikänä ajatellu, että olisin tyytyväinen deodojen jäämisestä oppositioon, mutta viime vaalien jälkeen näin kävi. Kun se Erkki ”miljoona sivua luettua sosialismin teoriaa” Tuomioja teki parhaansa, että koko Suomi päätyy sille jenkkien pahan akseli-listalle. Vaikka tässä kuinka sosialistia ollaan, niin jos valita täytyy Kansasin ja Karl-Marx-Stadtin väliltä, niin kyllä minä heitän ihan suosiolla stetsonin päähäni.

- Nää meidän niin sanotun työväenpuolueen johtajat – olivatpahan ne sitten hallituksessa tai oppositiossa – ovat vakaasti sitä mieltä, että suomalaiset vanhukset saa pitää paskavaipoissa petissään, mutta tänne tullut kaksi kertaa päivässä partansa ajava ”alaikäinen” karva-ankkuri on ihan oikeasti sen väärti, että siihen dumpataan 57.000 euroa vuodessa niitä rahoja, mitä varmaan tarvittaisiin niitten mummojenkin hoitoon. Niitä rahoja, jotka me tienataan tuhlattavaksi. Ja meidän pitäis olla sitten vielä asiantilasta jotenkin ylpeitä. Kyllähän minä ymmärrän työläisen solidaarisuuden toista työläistä kohtaan maasta riippumatta, mutta entä jos kyseessä on tyyppi, joka ei ole työläinen ensinkään ja jonka ammattina on olla solidaarisuuden kohde. Ja arvaapas huviksesi, mitä puoluetta ne mummoja hoitavat naiset ovat tähän mennessä äänestäneet?

- Ja noin henkilökohtaisesti, keski-ikäisenä aina demareita äänestäneenä miehenä, tuumin että tää Urpilaisen verkkosukkispelleily oli minusta naurettavaa. Ei siksi, että sillä oli sukkikset päällä ja se näytti vähän polvea. Vaan siinä, että se ressukka kuvitteli vissiin tekevän sillä säväytyksen ja saada vähän sähköä ilmaan. Sähköä? Säväytyksen? Voi helevatun kuustoista, me keski-ikäiset deodoraattimiehet ollaan tota naisen jalkaa ehditty nähdä hyvän matkaa polven yläpuoleltakin. Ja ilman sukka- ja pikkuhousuja. Jos olis halunnu säväyttää, niin olis sitten kerralla rojauttanut tuheron esille.


- Mitenkäs jatkossa, aiotteko olla mukana puolueorganisaatiossa?

- No toistaiseksi ollaan. Sama lääke kuin Vasemmuistoliiton tovereilla, eli ensiksi pitää panna legotalo palasiksi ja sitten kerätä ehjät palikat. Jos se vaan onnistuu. Tiettyä manaamistoimintaakin ollaan suunniteltu vanhojen asevelisosialistien suuntaan, mutta vasurit ovat ehtineet varata Oula Länsmanin, ja ne ovat melko pitkiä sessioita kuulemma ne manaussessiot. Saattaa mennä syssymmälle.

- Esko Juippila, kiitoksia haastattelusta ja hyvää, tai siis oikeastaan tässä tapauksessa huonoa menestystä vaaleihin.

- Kiitos lämpimistä sanoista. Kaikki maailman proletaarit, hajotkaa.- Ja täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin yhteislähetyksessä, jossa kartoitetaan tätä yllättävänkin laimeaksi osoittautunutta vaalikamppailua. Seuraavana vuorossa on Huitsinnevadan Äärikeskusta, jota edustaa Antti-Pentti Antinjuntti. Mitenkä on, Antti-Pentti, oletteko tekin lähdössä poliittiseen käpykaartiin?

- Ja varmasti ollaan menossa niin. Piilokorsut on kaivettu, eikä sieltä tulla ihmisten ilmoille ennen kuin viikon verran vaalien jälkeen. Älkää nyt hyvät ihmiset ainakaan meitä äänestäkö. Äänestäkää mieluummin sameita vesiä. Ja jos niitä ette äänestä, niin äänestäkää vaikka Mustanaamiota, Lucky Lukea tai Aku Ankkaa. Tai menkää pilkille tai jotain. Mutta kattokaa, että jää kestää.

- Tämä on aika yllättävää, kun kyseessä on kuitenkin pääministeripuolueen edustajat.

- Pääministeripuolueen niin. No siitähän se pinna alkoi kiristyä. Kun me ollaan totuttu olemaan vapaita suomalaisia miehiä ja naisia. Joilla on ääni annettavana, ja oman valinnan mukaan. Meidänkin suku on äänestänyt Maalaisliitto-kepua jo 1400-luvulta lähtien, vaikka koko puolue keksittiin paljon myöhemmin. Mutta kun se hemmetin varamiespääministeri tuli selittämään, että ”äänestäjillä ei saa olla sellaista illuusioita, että he saavat ilmaista ulkomaalaisvihamielisyytensä vaaleissa esimerkiksi perussuomalaisia äänestämällä”, niin se pisti miettimään. Saanhan minä helevati soikoon olla vihamielinen niin omille kuin muillekin. Mitä hittoa se jollekin varamiehelle kuuluu? Ja onko se vihamielisyyttä ensinkään, jos ei tykkää siitä, että Suomesta ollaan tekemässä koko maailman sosiaalitoimisto? Eikö sitä vastaan sitten saisi äänestää, mitä?

- No sitten tuli tää paskalaki. Osoitti kyllä pääministeripuolueelta suurta arvostusta haja-asutusalueitten ihmisiä kohtaan. Niitä ihmisiä, jotka sitä puoluetta ovat perinteisesti äänestäneet. Meilläkin oltiin hyviä hallintoalamaisia ja ykstoista tonnia niihin perkeleen pönttöihin meni. Ja sitten kävi ilmi, ettei oikeastaan olis tarvinnukkaan. Ja tossa vieressä Pietari lykkää mereen tolkuttoman määrän paskaa eikä putsaa mitään, jos ei tsuhna maksa. Ja tsuhnahan maksaa. Kun se on pääministeripuolueen mielestä viisasta. Kun meidän pitäis olla semmonen esimerkkitapaus joka helvetin asiassa. Tulis meidänkin puoluepamppujen muistaa, että se luokan mallioppilas tuppaa olla myös se kiusatuin oppilas. Sama on niin Venäjän kuin tuon EU:nkin kanssa. Jos EU päättää, että Suomessa viljellään jatkossa pelkkää maissia ja se istutetaan helmikuussa, niin kyllähän ne torvet siihen suostuvat. Ainoa, mitä ne ehkä ehdottais, olis viljelijöitten ostamien routapanosten saamista verovähennyksen piiriin.

- Ja saman voisi muistaa myös tämä meidän uusi varamiehen varamiespääministeri. Joka meni päivittämään isänmaallisuudenkin kerralla uusiksi EU:n suuntaan. Häpeäis. Jos osais. Vaan tuskinpa tuo osaa.
- Aiotteko olla kuitenkin jatkossa osana Äärikeskustan puolueorganisaatiota?

- Kyllä tää tais olla tässä. Elleivät sitten perusta uudestaan vaikkapa Maalaisliittoa. Tai Suomen Maaseudun Puoluetta. Manaaminenkaan ei auta, kun Oula Länsmanilla on kalenteri täynnä. Ja kuka me sitten henkiin manattais? Kekkonenko? Niin että kuskoot itte pääläriinsä.
- Tuota, eikö teillä ole mitään hyvää sanottavaa puolueestanne, tai sen johtoportaasta?

- No kyllähän Kiviniemellä on kiistatta varsin hyvännäköinen perse. Mutta tuskinpa tuo riittää äänestämisen perusteeksi.

- Antti-Pentti Antinjuntti, kiitoksia haastattelusta.

- Ole hyvä vaan. Arvon mekin ansaitsemme.

- Täällä Antero Lärvänen ja Huitsinnevadan paikallisradio. Jatkamme vaalilähetystä parin kaupallisen tiedotteen jälkeen. Ensiksi jotain vaalistressiin ja sen jälkeen raikastetaan hengitys. Pysykää kanavalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuli muuten mieleen, että Äärikeskustan etusivulla on hyvä kuva miten "Asiat(tm)" ovat hyvin tyrkyllä pinkissä paketissa ;D

Tuon kuvan kun saisi jotenkin tuohon ploki-postaukseen, niin olisi monipuolisesti(tm) käsitelty ;D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Joo, siinähän olisi asiat paketissa eestä ja takaa. Minä en ole kummonen Photoshopin käsittelijä, mutta vaikkapa Keskiäkäinen mies saisi asiasta varmaan taottua jotain herkullista.