tiistai 5. huhtikuuta 2011

VAALIKAMPPAILUA HUITSINNEVADASSA III

Ja täällä jälleen Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin yhteislähetyksessä, jossa käsitellään tulevia vaaleja, joissa niin ehdokkaita kuin vaali-innostusta näyttää olevan ainakin täältä vinkkelistä katsottuna varsin niukanlaisesti. Seuraavana haastatteluvuorossa Huitsinnevadan Svenskspråkiga Finnjävlarspartiet ja sen edustaja Agnetha Smältskog. Agnetha, kuinkas teidän puolueenne valmistautuu tuleviin vaaleihin?

- Astrid… Stefan… pipi…

- Anteeksi kuinka?

- Anteeksi… just då. Se on oikea sana. Förlåt. Mutta kuule, mulla on vähän kiire.

- Jaa, minnekäs teillä niin kiire kesken haastattelun?

- Kansalaisopistoon. Siellä on saamen kielen sekä saamelaisen käsityön ja identiteetin kurssi.


- Voinko minä päätellä tästä, että te ette halua äänestettävän SFP:tä?

- Sulla on ihan hyvä toi päättelykyky.Jatkamme vaalianalyysiä vuoden 2011 eduskuntavaaleista. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevada, ja seurassani on Huitsinnevadan Keräämyksen edustajana Teppo Epävarmander. Teppo, aikooko myös Keräämys ottaa näissä vaaleissa ns. ritolat?

- Aikoo, ja pitkät ritolat ottaakin. Pieniksi jäi meidänkin vaalisilakat tällä kertaa. Ei tätä aikanaan olis uskonut, mutta me äänestämme sameita vesiä, ja kehotamme muitakin tekemään niin. Kun meille toi puolueen kypäräpappi-imago ei ole ollut varsinaisesti mikään vitsi, ja nyt puolue on rojauttanut sen kypärän täyteen sitä itseään. Meidän kun pitäis olla puolueemme näkemyksen mukaan EU:n liittovaltion Ilmakaista 78:n kilttejä hallintoalamaisia, joilla on pelkkä maksajan ja takaajan velvollisuus. Ja meidän pitäis vielä puolueaktiiveina julistaa ihan pokerina, että tää on hyväksi meille kaikille, tai jos ei välttämättä meille, niin joillekin muille ainakin, ja sehän on sinällään jo hieno juttu se. Ei meillä pokeri tommoseen riitä. Ei vaikka kuinka puristelis pallejaan puhuessaan.

- Sitten tämä meidän Vänrikki Nappula eli se Kataisen nulikka määritteli talkootyönkin uudestaan. Huitsinnevadan Keräämyksessä on ihmisiä jotka ymmärtää oikein hyvin talkootyön ja palkkatyön eron. Talkoita tehdään kavereille silkkaa hyvyyttään. Talkootyötä ei ole se, että aletaan ihmisillä väkipakolla maksattaa toisella puolella Eurooppaa olevien persaukisten maitten sähläyksiä.

- Sitten laitetaan ulkoministeriksi jätkä joka on Suomen passia käyttävä belgialainen ja asuntoministeriksi tyyppi joka luulee olevansa itä-saksalainen. Ja toi mokutuspolitiikka on suoraan vihiriöiltä kopsattu ja niin hyvin onkin kopsattu, että Suomihan alkaa olla Afrikan mantereen ulkosaari, joka tunnetaan ympäri mannerta nimellä Hölmölä. Ja sitten se ulkoministerin titteliä käyttävä piirikuvernööri vielä ihan tosissaan sanoo, että yhtä promillea lukuunottamatta Keräämyksen väki pitää tätä touhua järkevänä.

- Ja jos sen nyt rehellisesti sanoo, niin rähmälläänhän me on oltu jo kymmeniä vuosia. Ensin oltiin pitkään rähmällään Rauhanvaltion suuntaan, mutta siihen oli sentään jonkunlainen peruste. Niillä oli meinaten pari sataa divisioonaa. Nyt ollaan rähmällään noihin viherpiipertäjiin nähden. Eikä niillä ole kuin suutaan piekseviä ämmiä. Välillä miettii, että voikohan häpeään kuolla?

- Aiotteko ottaa ritolat myös puolueesta vai pyrittekö jonkunlaiseen puolueen sisäiseen kapinaliikkeeseen?

- Kyllä se taitaa jäädä tekemättä. Tässä alkaa pyöriä mielessä että kansakunta näyttää millä se mällää, kaikki me kiitämme ikl:ää.


- Teppo Epävarmander, kiitoksia haastattelusta.- Ja täällä edelleen Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallisradiosta, ja olemme lähetyksessämme siinä vaiheessa, että jonkun ihmeen syyn takia tähän täytyy aina ympätä joku… siis, anteeksi, tarkoitan että olemme lähetyksessä siinä vaiheessa, että esiin tulleita näkökohtia täytyy hieman analysoida, ja analysoinnista vastaa selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan ylempi lettuvihtori Einoshäkätäk Blönstönen Tampereen Yliopistosta. Ylempi lettuvihtori Blönstönen, kuinka analysoisitte äsken kuulemaanne?

- Ei ole mitään analysoitavaa.

- Etteikö ole?

- Ei. Aikaisemmin lausutut mielipiteet eivät pohjaa minkäänlaiseen hyväksyttyyn teoreettiseen viitekehykseen, eivätkä nämä mielipiteet yllä akateemisiin standardeihin millään tasolla. Yhteiskunnallista tutkimusta tehdään useissa yliopistossa, mutta niin selitteläätiön, spedestetiikan, voimavaltaistetun höpedäätiön kuin yleisnäljäätiön laitoksella ei yksikään tutkija ole päätynyt tällaisiin mielipiteisiin. Äsken kuullut mielipiteet eivät pohjaa mihinkään aikaisempaan hyväksyttyyn tutkimusmateriaaliin, joten ne ovat merkityksettömiä ja näin ollen ne eivät voi realisoitua tulevissa vaaleissa.

- Näinkö yksinkertaista se on?

- Kyllä.

- Jaa, no mitäs tässä sitten sen enempää jokeltamaan. Pannaan pillit pussiin. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevada. Hei äänimiehet, lähetäänkö baariin?

- Lähetään vaan.

13 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Ykäkin on aikanaan lukenut kirjan Hyvää, sanoi mustapartainen mies, päivää. Loistavia pakinoita.

Anonyymi kirjoitti...

Tää ei suoraan liity vaaleihin, mutta muuten hyvää harjoitusta ruotsinkieleen: http://snaphanen.dk/

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille ja Anolle & kiitos kommentista.

Vasarahammer: Joo, joskus olen lukenut. Läheskään kaikkea ei enää muista. Eniten jäi mieleen se juttu, missä oli se yliesiapulaisvuorovarausraivausratkaisupäällikkö tai jotain sinnepäin.

Ano: Kiitos linkistä.

Jaska Brown kirjoitti...

Taisi tuolta lettuvihtorilta mennä puuroset ja velliset sekaisin. Hienot pläjäykset, voi kun puolueaktiivit tosiaan tajuaisivat missä oma jengi oikeasti menee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaskalle ja kiitos kommentista. Oma toivomukseni on, eikä ihan mahdoton sellainen, että vaalien jälkeen valtapuolueissa vasureista kokoomukseen alkaa sisällissota kenttäväen ja eliitin välillä. Ja että kenttäväki oikeasti kysyy, että missä helvetissä meidän puolue oikein menee?

Vihreät on oma lukunsa. Ne ovat tiensä ja tapansa valinneet.

vieras kirjoitti...

Kantsisko Ykän kysyä Antero Lärväseltä että voisko hän tehdä raportin myös Huitsinnevadan Perussuomalaisten vaalitunnelmista? Niistä saisi aikaan paljon raportoitavaa, sekä puolueväeltä että äänestjiltä. Tänään kun on tuo ennakkoäänestys alkanut.

Entäs kristillisten vaalitouhut? Kristilliset ovat ihan OK porukkaa, monesti melkein yhtä nuivaa kuin perussuomalaiset. Käytännössä voisin valita äänestänkö perussuomalaisia vai kristillisiä. Siksi toivon kummallekin vaalimenestystä.

Kristillisissä väsyttää sosialististyyppiset verolinjaukset sekä jatkuva valitus kauppojen ja ravintoloiden aukioloajoista. Sen verran "markkinamielinen" olen että sallisin niiden olevan auki silloin kun ne haluavat. Asiakkaat kuitenkin päättävät sen milloin niitä pidetään auki.

Parhaimmillaan kristilliset voisi saada saman suuruisen kannatuksen kuin Norjan kristilliset, joiden kannatus on yleensä pyörinyt 8-13 prosentin kieppeillä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentistasi. Nyt pääsi käymään niin, että Lärväsen Antero ja hänen uskolliset äänimiehensä kävivät kuittaamassa rästissä olevat ylityövapaat, kävivät sitten ennakkoäänestämässä tuuppaamassa tukensa sameille vesille ja läksivät mökille saunomaan ja ryyppäämään. Miehet tuntien veikkaan, että sessio kestää vaaleihin asti.

Noista kristillisistä: kristilliset perusarvot ovat minun mielestä vallan ok, ja pyrin itsekin elämään pitkälti niitten mukaan, vaikken kirkkoon ole enää aikoihin kuulunutkaan.

Puolueena se on vaan itseäni ajatellen vielä turhan monikulttuurisuusmyönteinen. Ongelmana on sitten tietysti vielä tää kansankirkkomme, joka on muuttunut kirkosta sosialidemokraattiseksi mokutusvirastoksi.

Pienellä särmäämisellä ja sen toisen posken kääntämisen unohtamisella krisset voisivat hyvinkin päästä noihin norjalaisiin lukemiin.

vieras kirjoitti...

Tuosta Antero Lärväsestä vielä. Törmäätkö usein häneen siellä Huitsinnevadalla? Meinaatko itse mennä hänen mökille saunomaan ja nostamaan kuppia? Oletko ikinä saunonut ja kupittanut hänen seurassa? Toivottavasti siellä mökillä syödään possunlihaa, sen syönti on merkki isänmaallisuudesta.

Paistoin äsken uunissa 1,675 kiloa possun ulkofileettä. Harmi kun et ole kylässä, olisin voinut tarjota.

Mitä arvelet voitaisko Nuijasodasta tunnettu Jaakko Ilkka ottaa mukaan Hommajoukkoihin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentistasi. Tuttu mieshän se Antero. Saattaapa olla, että kun vapat alkaa, lähden itsekin hänen ja äänimiesten seuraan mökille Lälläveden rantaan saunomaan ja törpöttelemään. Ja sikapossua ei tässä seurassa vieroksuta.

Ilkkahan sopii joukkoon tummaan toki:

Kyll itki moni huokaillen,

ett oikeus on pilkka.

Mut itkiessä toisien

ei itkenytkään Ilkka.

Hän oli talonpoika vaan

ei suuri suvultansa.

mutt jaloin poika suomen maan

hän oli aikanansa !

vieras kirjoitti...

Tuohon kristillisiin ja kirkkoon vielä. Olet varmasti oikeassa kummankin suhteen.

Onko Huitsinnevadalla lestadiolaisia? Lestadiolaiset ovat kaiketi nuivempia verrattuna muihin kristillisiin ryhmiin. Aiemmin kummastelin lessuja ja hieman vieroksuin kun he eivät hyväksy telkkaria, alkoholia eikä ehkäisyä, mutta hyväksyvät internetin, tupakan ja muotivaatteet. Mutta nyt olen jo jonkin aikaa sympatisoinut heitä. Olen todennut että lessut eivät menetä mitään kun eivät katso telkkaria. Netistä löytää sen mikä kiinnostaa. Itse en kato telkkarista käytännössä muuta kuin saksalaisia dekkareita ja jalkapalloa.

Lestadiolaisia on kehuttava siitä että he ainakin osallistuvat kansakunnan uusintamiseen, he hankkivat lapsia itse ja hankkivat niitä ihan kunnolla. Ainakaan he eivät ulkoista lasten hankkimista ulkomaalaisille mitä tiedostavat ja mokuttajat aikovat.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle. Minullahan ei ole lestadiolaisia vastaan yhtään mitään. Elävät ihan asiallisesti. Tässä joku aika sittenhän oli median puolella aika paljon renkutusta, että mitä me muslimeja mollaamme, kun onhan meillä lessut. Nyttemmin tuota jaanaamista ei enää niinkään kuulu. Ovat varmaan ittekin tuumanneet vertauksen melko ontuvaksi.

Ja juu, kyllä se mullakin toi telkkarin kattominen on pitkään ollut nollan ja olemattoman välimailla.

vieras kirjoitti...

Antero Lärvänen taitaa olla sen tyypin toimittaja jota Vasarahammer ja Ruukinmatruuna arvostavat. Eli hänellä on entuudestaan jokin siviiliammatti ja on sitten erikseen opetellut toimittajan hommia. Eli on itseoppinut toimittaja. Hän ei siis ole Tampereen Yliluostarista valmistunut toimittajamunkki.

Kuullostaa kai mustalta huumorilta mutta mitä Ykä arvelet voisiko Ruotsin tilanteen ratkaista sillä että tehdään siitä ulkovaltojen protektoraatti? Ajatukseni oli siinä että estettäisiin tilanteen leviäminen muihin maihin.

Totetutettaisiin jokin ennaltaehkäisevä manööveri ja offensiivi. Luulen että han-ruotsalaiset ottaisivat joukot vastaan hurraten.

Tehtäisiin näin: Venäjä antaa Suomelle Karjalan ja Pestamon takaisin. Venäjä ottaa sitten tilalle samankokoisen alueen Ruotisista. Paitsi ei Pohjois-Ruotsin suomalaisalueita, ne menee Suomelle.

Sitten Puola antaa Saksalle ne alueet mitkä se sai Saksalta 1945 kun ryssä antoi ne lahjaksi. Sitten Puola ottaisi Ruotsista tuon suuruisen alueen.

Ja lopuksi Venäjä antaa Saksalle takaisin Kaliningradin alueen, eli entisen Itä-Preussin. Ja ottaa tilalle saman kokoisen alueen Ruotsista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tosta ruottalaisten tilanteesta on niin vaikea sanoa mitään. Kun eihän ennen ole käynyt niin, että valtio asiakseen haluaa tulla miehitetyksi ja sen väestörakenteen totaalisesti muutetuksi. Loppulaskussa kai siellä touhu päätyy siihen, että jossain vaiheessa perussvensonit polttavat lopullisesti päreensä. Ja oli ruotsalaisvitsit mitä oli, niin kyllä sieltä vielä tarvittaessa miehiä löytyy.