sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

VIELÄ VIHREÄN PIIPERRYSTÄ

Laitanpa tähän vielä näin vaalipäivänä muutamat vihreän piiperrykset, ja tuumin niitä vähän. Näen sen viisaana, sillä juuri vihreäthän ovat kovasti julistautuneet vastavoimiksi meille ääri-, laita-, reuna-, syrjä-, särmä- ja vinkkelioikeistolaisille. Vihreillä on lisäksi vaikutusvaltaa huomattavasti enemmän kuin mitä puolueen eduskuntaryhmä edellyttäisi.

Ensimmäinen piiperrys

Vihreitten Oulusta eduskuntaan pyrkivä kansanedustajaehdokas Aruna Somani läväytti vihreitten suunnitteleman Uuden Suomen todellisuuden pöytään varsin selvästi. Hän totesi Kalevassa 9.4. notta:

Turvataksemme riittävän suojan vähemmistöille, joitakin paikkoja on varattava eduskunnasta näiden yhteisöjen edustajille, jotta he voivat ilmaista asiansa ja kohtaamansa ongelmat.

Mammahan pistää tosta vaan koko Suomen valtiojärjestelmän uusiksi. Eipä tommosia syntyperäiset suomalaiset keksisikään ehdotella. Meillä kun on ollut tapana valita nämä kansanedustajat vapailla vaaleilla. Lisäksi mamma ei hoksaa sitä, että jatkossa hänen on turha mussuttaa, jos häntä ei pidetä samanlaisena suomalaisena kuin me perunanenät. Eihän hän pidä itsekään. Jos pitäisi, niin tuskinpa hän vaatisi ihan rotuun pohjautuvia, vaalituloksista riippumattomia kansanedustajapaikkoja.

Yksi edustajaehdokas voi tietenkin puhua pehmoisia. Mutta mitenkä tähän on reagoitu? Onko lööpit huutaneet? No ei ole niin. Onko vihreitten puolueorganisaatio pyydellyt anteeksi, että nyt lähti vähän ehdokkaaltamme mopo käsistä? Ei ole pyydellyt niin.

Nähtävästi vihreät hyväksyvät tuon ehdokkaansa linjan.

Toinen piiperrys

Toisen vihreän piiperryksen päästi suustaan suvaitsevan mediamme kovasti fanittama Zahra Abdulla (muistaakos kukaan sen pettymyksen, kun mamma ei viime vaaleissa päässytkään läpi, vaikka toimittajat jo ehtivät asiaa juhlistaa). Abdulla toteaa:

Eriarvoisuus näkyy myös terveydenhuollossa. Etenkin hyväosaisia suosiva eriarvoisuus on kasvanut. Lääkärissä käynnit jakaantuvat Suomessa selvästi suurituloisia suosivasti. Hyväosaisilla on kolminkertainen mahdollisuus saada julkisin varoin kustannettuja lääkäripalveluita: yksityislääkäriltä, työterveyshuollosta ja terveyskeskuksista. Vähäosaisten, etenkin työttömien maahanmuuttajien täytyy tyytyä jonottamaan rappeutuvissa terveyskeskuksissa.


Abdullahan on koulutukseltaan sekä lähihoitaja ja kätilö, joten hänellä luulisi olevan jonkinlainen käsitys suomalaisesta terveydenhoitojärjestelmästä. Yksityiset lääkärit ovat, no, yksityisiä. Työterveyshuoltoa saadakseen on tapana, että on jossain töissä. Ja kun valtaosa somaleista elää sosiaalirahalla, niin heille sitten on tarjolla julkinen terveydenhuolto. Jossa muuten jonottaa tavallinen suomalainenkin ihan yhtä lailla.

Vaatiiko Abdulla jonkun jokerikortin, jolla somali pääsee terveyskeskuksessa jonon ohi? Ja vaatiiko hän systeemiä, että sosiaaliturvalla elävä somali on oikeutettu esim. Stora Enson työterveyshuoltoon? Vaatiiko hän, että julkisista varoista aletaan kustantaa somalien käynnit yksityislääkäreillä?

Mitä tulee noihin rappeutuviin terveyskeskuksiin, niin väitän julkisen terveydenhuollon toimivan täällä Suomessa muutamaa astetta paremmin kuin Somaliassa. Äkkiseltään tulee mammasta mieleen termi kiittämätön paska.

Vihreistä ei ole kuulunut ensimmäistäkään ääntä siitä, että Zahra Abdulla olis laittanut vähän poliittisia mutkia suoriksi.

Nähtävästi vihreät hyväksyvät tuon ehdokkaansa linjan.

Tavalliselle tyypille tulee noista kahdesta mammasta mieleen että onpa röyhkeitä eukkoja, joille on noussut kusi päähän. Vaan ei heitä oikein yksistään voi syyttää. Kun he elävät poliittisessa maailmassaan vihreässä viitekehyksessä, joka nostaa heidät elämää isommaksi heidän rotunsa takia. Varsin jännä ilmiö rasismista selkeästi irtaantuneessa liikkeessä muuten. Vihreitten parissa he voivat puhua ihan mitä hyvänsä, eikä soraääniä taatusti tule. Eihän silloin tietysti ihme ole, että neste kihahtaa nuppiin ja vaatimukset kasvaa. Mutta antakaamme anteeksi, sillä suomalaiset itse onnistuvat saamaan aikaan vielä parempaa piiperrystä, ja tästä kertoo:

Kolmas piiperrys

Heppu nimeltä Jukka Paaso lyö uudet pohjalukemat piiperrykselle:

HS 16.4.2011

Monikulttuurisuuspolitiikka unohtui

HS:n maahanmuuttosanastosta (Kotimaa 14. 4.) puuttui termi "monikulttuurisuuspolitiikka".

Tuon sanan sisällön ymmärtäminen on keskeinen seikka, kun käydään mitä tahansa keskustelua valtiolaitoksen sisällä harjoitettavasta maahanmuuttopolitiikasta.

Suomessa on harjoitettu tähän saakka maahanmuuttoasioissa valtaosin "integrointipolitiikkaa". Yleistajuisesti sanottuna sillä viitataan ajatukseen "maassa maan tavalla".

Monikulttuurisuuspolitiikan harjoittaminen merkitsee sitä vastoin eri kulttuureista kotoisin olevien ja tänne muuttaneiden väestöryhmien erityispiirteiden kunnioittamista ja huomioimista. Noihin erityispiirteisiin kuuluu esimerkiksi eri uskonto ja erilainen asumistapa.

Suvaitsevaa monikulttuurisuuspolitiikkaa harjoitettaessa erilaisuutta ei ainoastaan sallita vaan sitä myös tuetaan määrätietoisesti. Tukea tarjotaan tällöin myös hallinnon ja suunnittelun tasoilla. Omasta mielestäni tällöin on tärkeää ottaa myös kaavoituksessa ja asuntosuunnittelussa huomioon monikulttuurisuuspolitiikan pääperiaate.

Jokaiselle ihmiselle kuuluu kansainvälisten ihmisoikeuksienkin mukaan oikeus asua "maassa kuin maassa omalla tavalla".

Jukka Paaso
arkkitehti
Kauhava


Tietysti tota jutun ydintä voisi päivittää toimivaan muotoon eli jokaiselle oikeaan etniseen ryhmään kuuluvalle ihmiselle kuuluu kansainvälisten ihmisoikeuksienkin mukaan oikeus asua "maassa kuin maassa omalla tavalla” ja väärien etnisten ryhmien kustantamana.

Tyyppi on arkkitehti, joten hänellä täytyy olla jonkinlainen käsitys tämän humanismin hinnasta. Jätkä ei vaan nähtävästi kertakaikkiaan välitä. Kaverihan on ollut vihreä, mutta siirtänyt Octaviuksen tiedon mukaan osaamisensa demareihin. Octaviuksen blogista löytyy tyypistä muutenkin varsin mielenkiintoisia taustatietoja. Menköön tämä kolmas piiperrys tämmöisenä kevennyksenä, ja toteamalla, että ei, kyseessä ei ollut trikkikuva. Tämmösiä löytyy ihan oikiasti.

Äärimmäinen piiperrys

Vihreäthän ovat tiensä valinneet, joten ylläolevaa ei heidän kohdallaan tule kenenkään ihmettelemän. Anni Sinnemäkikin ehti jo varata itselleen valtionvarainministerin salkun (katsokaapas muuten tota jutussa olevaa kuvaa vähän tarkemmin, oliskos valokuvaaja salaa nuiva?). Mahtava on suuruudenhulluuden voima. Vaan vanhat puolueethan ruokkivat tuota suuruudenhulluutta. En ole kuullut suurilta puolueilta yhtään lausuntoa tosta Annin salkkuhaaveesta tyyliin, että Annin kannattais hankkia nopeasti ittelleen jotain rauhoittavaa. Vihreät saavat muutenkin puhua läpiä päähänsä ihan rauhassa. Suuret puolueet ovat jostain syystä luovuttaneet vihreille jonkunlaisen rasisminvastaisen moraalisen ylituomarin aseman.

Ja noitten etnisesti edistyksellisten vihreitten ehdokkaitten visioista olis muilla puolueilla ollut paikka vähän tölväistä.

Niin mitenkä se oli? Teidän ehdokas siis vaatii rotuun perustuvaa paikkajärjestelmää eduskuntaan?

Mitenkäs se teidän toinen ehdokas? Ihanko se tosissaan vaatii rotupohjaista suosituimmuusjärjestelmää terveydenhoitoon? Kun mehän maksetaan niitten eläminen jo muutenkin.


Vaan kun ei. Turvat ovat pysyneet kiinni vasureista kokoomukseen. Niin kuin ymmärtääkseni persuillakin. Mitä ne niissä vihreissä pelkää? Sitäkö, että ne pistävät pystyyn aseellisen kapinan, jos niitten kanssa ei olla kiltisti? Se porukka?

Vaan nythän on vaaleissa tarjolla ehdokkaita, jotka eivät jatkossa pidä turpaansa kiinni. Kannattaa miettiä, ketä äänestää. Jos lukijaa tympii vihreän piiperrys, niin ääni vaikkapa demareille tai kokoomukselle ei sitä taatusti lopeta.

19 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Huomenia. Ykäkin näkyy olevan aikainen herääjä.

Minua tuppaa kovasti ihmetyttämään, kuinka media jaksaa kaivella esiin jonkun maahanmuuttajan vuosia vanhan keskustelupalstalla olleen lausunnon ja vääristellä sitä. Sen sijaan Abdullan ja kumppanien fasistisiin (sanavalinta tarkoituksellinen) pläjäyksiin ei puututa. Onko yhteiskunnassamme belgialaisia kohtaan rasismia?

Tuosta Abdullasta muuten sen verran, että en mimmiä itseään tunne. Erään hänen lähisukulaisensa kanssa jouduin kyllä vuosia sitten tekemisiin. En halua ketään tuomita sukulaisensa perusteella, onhan Tatu Vanhanenkin ihan järkimies poikaansa nähden. Toteanpa vaan, että kyseinen heppu oli kaikista tuntemistani somaleista suurin pystyynnostettu sianpaska.

Mielenkiinnolla odotan, mikä viime hetken antipersuvyörytys odottaa postilaatikossa. En ole vielä käynyt toivioretkellä laatikkoa tonkimassa, kun ei ole tuota postiautoa näkynyt ja se on viime päivinä ollut yleensä myöhässä, kun se mokoma kiertää kaikki kelirikkoiset pikkutiet ennen tänne tuloaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Huomenta Jaskalle ja kiitos kommentista. Joo, aikaisin tuli noustua. Mikäs tässä on lintujen vitskutusta kuunnellessa. Alkaa kevät olla sen verran pitkällä.

Niin tosta Freddystä: miestähän täytyy vihreitten vihata, koska hän ei tarvitse kotiutuskoneiston apua, elättää itsensä ja vielä kaiken lisäksi pitää suomalaisia tolkun kansana. Ja onhan se väärän värinenkin. Valokuvassa kävis suomalaisesta.

Ja juu, minäkin pidän noita pläjäyksiä lähinnä fasismina. Tosta arkkitehdista en tosin ole varma, että onko siltä jääny joskus trippi päälle.

Ja tänään on varmaankin odotettavissa oikeaoppiselta medialta varsinainen haisunäädän kusimyrsky persujen niskaan. Niin kuin siitä enää mitään hyötyä olisi.

Kumitonttu kirjoitti...

Puoltapäivää... Sehän tässä ällöttää, että kohta ei voi telkkua katsoa enää ollenkaan. Jo nyt saa olla sormi kanavanvaihtimella, jos ruutuun ilmestyy missä tahansa ns. viihdeohjelmassa kuka tahansa poliitikko (halonen, vedäkäteinen...), niin kohta media vetää aiheesta kuin aiheesta zahraabdullahin ruutuun sössöttämään hoonolla soomella jotain vitun typerää. Että sellaista. Nyt lähden äänestämään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kumitonttu: Frank, anna palaa! En anna äänestysvinkkejä. Osaat ihan varmasti ittekin.

Anonyymi kirjoitti...

Se mitä tässä voi tehdä on myötävaikuttaa siihen että vihreille tulisi vaalitappio.

Ykä sanoi tämän hyvin edellisessä jutussaan:
Voihan se olla, että perussuomalaiset pääsevät yli kahdenkymmenenkin prosentin. Mene ja tiedä. Minusta näissä vaaleissa ei tärkeintä ole persujen voitto, vaan valtapuolueitten rökäletappio. Ja sitä kautta alkava sisällissota näissä puolueissa. Kun onhan selvää, että puolueitten kenttäväki vasemmistoliitosta kokoomukseen on ihan järkevää ja asiallista porukkaa, ja he alkavat pikkuhiljaa hoksaamaan, että heidän tehtävänsä on vain lapioida piha täyteen sokeria, että puolueen marie antoinettet pääsevät kesäiselle rekiajelulle.

Tuo sisällissota pitää sytyttää erityisesti Kokoomuksen ja Kepun sisälle. Sisällissodan ollessa käynnissä perussuomalaiset voivat löhötä terassilla oluttuopin kanssa ja katsella sitä rauhassa.

Anonyymi kirjoitti...

Arkkitehdit ovat viimeisten vuosikymmenien ajan olleet haaveilijoita ja taivaanrannanmaaalareita jotka elävät omissa haavemaailmoissaan. Insinööri ja rakennusmies näkevät asiat eri tavoin koska he konkreettisesti tekevät rakennusta paikan päällä.

En esim. arvosta Alvar Aallon töitä, poikkeuksena rintamamiestalo. Sen sijaan kolmikon Gesellius-Lindgren-Saarinen työt ovat hienoja.

Aikaisempien vuosisatojen arkkitehdeillä taisi olla tolkkua ja kauneusarvot kohdillaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vasara ja Matruuna kirjoittivat hyvät jutut Kokoomuksesta.

Kokoomus on nykyään Epäkansallinen Sosialistinen Vihreä Puolue eli Sekoomus. Se yrittää yhtä aikaa miellyttää työväkeä (työväen presidentti), valtiouskovaisia (holhousta lisäävät toimenpiteet), vihreitä (ilmastohumppa ja viherhörhöily), ruotsinkielisiä (pakkoruotsi), arvoliberaaleja (homoliittojen kannatus ja kristinuskon väheksyminen), mokuttajia (mokutuksen kannatus) ja omia ydinkannattajia joita se kuitenkin tällä tavalla väheksyy. Miten se on päätynyt tuohon? Sille pitäisi tulla vaalitappio niin se ehkä saisi muuttamaan linjaa. Se ei saa pysyä suurimpana, mieluummin persujen ja jopa kepunkin taakse.

Ennen heillä oli semmoisia vaikuttajia kuten Ukko-Pekka ja Tuure Junnila. Kaipaan sitä Kari Suomalaisen kypäräpappi-kokoomusta, joka oli Paasikiven ja Kekkosen aikana. Vaikka en juurikaan elänyt niihin aikoihin. Sillä oli sitä koti-kirkko-isänmaa-ajattelua. Se halusi edistää suomalaisen teollisuuden toimintaedellytyksiä. Sitä ehkä saattoi konservatiivi, porvari ja oikeistolainen kannattaa.

Detritus kirjoitti...

Vihruthan julistivat persut päävastustajikseen.

No, turpiin tuli jotta tukka lähti.

En ole pahoillani.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Detritukselle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Luulen, että Kepussa se sisällissota alkaa. Ne saivat niin pahasti kuokkaansa. Mutta kokoomuksessa ja demareissa osataan valehdella itselleen sen verran, että "torjuntavoitto" (lue: ei ihan niin paha tappio kuin monella muulla) antaa siunauksen vanhalle menolle.

Detritus: Jep, en ole pahoillani minäkään. Vaikka en varsinaisesti pahaa kellenkään tahdo, niin tähän käy se Aragornin heitto "älkää antako heille armoa, sillä armoa ette itsekään tule saamaan".

Anonyymi kirjoitti...

Piiperrys on nyt punnittu ja köykäiseksi havaittu. Harmi vain, ettei persujen johtoasema pitänyt illan loppuun asti, joka tapauksessa taidettiin pelastaa Suomi hulluudelta.

Neljän vuoden päästä tulee vielä tärkeämmät vaalit, toivotaan, että persut kestää siihen asti...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Jep. Piiperrys sai takkiinsa. En tiedä, miten jatkossa käy, mutta nykyvihreitten jääminen marginaaliin on ehkä näitten vaalien ilahduttavin asia.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaisten nousu oli tosi hyvä mutta olisi ollut paras jos olisi noussut suurimmaksi. Kepun tappiosta en oikein osaa iloita koska sekoomuksen ja sossujen tappio oli lievempi ja nosti heidät suuurimmaksi ja toiseksi suurimmaksi. He voivat sen selittää torjuntavoitolla joten heidän ei tarvitse siis muuttaa linjauksiaan. Paras olisi ollut jos perussuomalaiset olisi noussut suurimmaksi ja jättänyt taakseen sekä kepu, sekoomuksen että sossut.

Parasta vaaleissa oli vihreiden tappio. Harmittaa se että vihreät säilyttivät Oulun vaalipiirin paikan, jos olisivat sen menettäneet niin tappio olisi ollut vielä suurempi. Olisi tietysti ollut paras jos myös kannatusprosentti olisi laskenut mutta tärkeintä on että eduskuntapaikkoja meni monta. Jos tämän jälkeen saataisiin vihreät ajan oloon pois koko eduskunnasta, jonne heitä ei olisi ikinä koskaan pitänyt päästääkän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentistasi. Mitä totesit kokoomuksesta ja demareista on ihan totta. Itsepetoksen voima on niin suuri. Ja tietysti olis ollut hyvä jos persut olis noussut suurimmaksi, mutta eipä ruveta ahneiksi. Ei koskaan tällaista nousua ole ollut millään suomalaisella puolueella.

Toisin kuin kokoomus ja demarit, voi kepu olla vallan tyytyväinen tulokseensa. Ne saivat niin rajusti selkäänsä, että siellä on pakko aloittaa sisällissota. Ehkäpä siellä kenttäväki ottaa vallan. Joku lapualainen maanviljelijä ei taatusti jaa viimeisen kymmenen vuoden aikana kepun mainostamia monikulttuurisuus- ja "tue persaukisia manãna-valtioita"-ideologioita.

Vihreistä mun ei varmaan tartte mielipidettäni sulle toistaa, eikä näkemyksissämme hirveesti eroja ole.

Anonyymi kirjoitti...

Entisenä kainuulaisena olen hyvilläni siitä että Kainuusta tulee viisi edustajaa mitä voi pitää hienona suorituksena. Jokainen on eri puolueesta eli yksi kepusta, yksi perussuomalaisista, yksi vasemmistoliitosta, yksi sossuista ja yksi kokoomuksesta. Tämän vuoksi heidän pitää unohtaa puolueriidat ja vetää yhtä köyttä ja toimia Kainuun puolueena.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vieras: No helvetti! Lyckaa Kainuulle. Minä olen syrjäseuduilta alunperin kotoisin itsekin. Ja pitkän Helsinkikeikan jälkeen siellä taas asun.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi J. Paaso on poistunut Turusta.

Pari vuotta sitten Paaso vaati Hesarin mielipidekirjoituksessa, että Suomenlinnan kirkko on palautettava ortodoksiseksi kirkoksi.
Oli kuulemma valtava kansallinen häpeä, että Suomessa on sallittu kyseinen etninen puhdistus ja muutettu kirkko luterilaiseksi.

Parin päivän päästä kirjoitukseen tuli erittäin asiallinen vastaus historian tutkijalta, jonka nimeä en muista.
Tutkija selitti, että kirkko oli ollut venäläisen varuskunnan kirkko, ja koska vuonna 1918 venäläinen varuskunta korvautui suomalaisella varuskunnalla, niin luonnollisesti myös kirkko muutettiin vastaamaan varuskunnan tarpeita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Toi Paaso on mulle jotain sci-fiä, mitä en oikein ymmärrä. Nähtäväksi jää, miten ne lakeuksilla tyyppiä sietävät.

Anonyymi kirjoitti...

Kiviniemi ei vaikuta siltä että sopisi oppositiojohtajaksi joka nostaisi puoluetta pohjamudista takaisin yli 20 prosentin.

Olisiko Marin parasta jättää Kepu ja eduskuntakin? Kävi mielessä että hänet voisi nimittää suurlähettilääksi Saksaan sitten kun on seuraava diplomaattien nimityskierros. Eduskunnassa ei varmaan kovin moni osaa saksaa yhtä hyvin kuin Kiviniemi. Kuullostaako pelkuruudelta vai kunnialliselta tavalta vetäytyä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Itse asiassa jos Kiviniemi lähtisi Saksaan suurlähettilääksi ja toteaisi että en vaan haldannut hommaa, niin sehän olisi vallan suoraselkäistä toimintaa.

Toisin kuin Vanhasella, joka totesi että vähänkö mä vieläkin olisin kova jätkä, mutta kun toi jalka on pipi.