torstai 11. toukokuuta 2017

EPÄILYKSEN PIRU JA SÄVELLETTY ISLAM

Aivan kuin lentäisi kerta toisensa jälkeen samanlaisiin kulisseihin joihin on aseteltu samanlaisia mallinukkeja, tuumaili Epäilyksen Piru lennähtäessään erääseen kalliiseen helsinkiläiseen kerrostaloasuntoon. Oli oikeastaan aivan sama, oliko hänen asiakkaanaan poliittisen eliitin, virkakoneiston tai median edustaja. Joka kerta löytyi kämppä, jossa ei podettu pulaa, ei omattu minkäänlaista kosketuspintaa tavallisen ihmisen elämään ja kyseisistä nukkekodeista löytyi aina ihminen joka oli kovasti tyytyväinen itseensä jostain, minkä hän oli hiljattain suorittanut.

Hiljattain suorittanut, niin. Ja samalla kyseinen ihminen onnistui sulkemaan mielestään sen tosiasian, ettei hänellä ollut juurikaan aihetta ylpeillä tekemisistään. Nämä suomalaiset eliittikuplan edustajat eivät eronneet juurikaan esmes niistä saksalaisista viranomaisista jotka aikanaan olivat tunteneet ylpeyttä kuskattuaan taas yhden junalastillisen ihmisiä nousemaan savupiipusta taivaalle. Eivät hekään olleet varsinaisesti ylpeitä siitä, mitä he olivat juuri tehneet, vaan siitä, että se oltiin tehty kunnolla ja ehdottomasti määräysten mukaisesti.

Samanlainen oli tuo tietokoneellaan istuva ja tyypillistä punaviiniä lipittävä keski-ikäinen opetushallituksessa korkeana virkahenkilönä työskentelevä nainen. Hänellä oli koneellaan auki opetushallituksen verkkosivut, niissä alaosio ”yleissivistävä koulutus” ja siitä kohta ”kysymyksiä ja vastauksia islamista”, joka oltiin lehdissä otsikoitu komeasti ”Islam ei pyri tekemään kaikista muslimeja, sukupuolet islamissa tasavertaisia” ja jota sitten käytettäisiin esi- ja perusopetuksessa selittämään virallista totuutta islamista nuorille suomalaisille. Nainen oli ollut mukana tekemässä näitä sivuja ja oli sitä mieltä, että lopputulos oli varsin onnistunut. Noo… pilataanpa naisen iltaa pikkusen ettei se sentään ala ilmassa leijailemaan…

Vielä äsken kovasti tunnelmallisella ja itsetyytyväisellä tuulella ollut sekä arvostaan ja asemastaan kovasti tietoinen virkanainen hätkähti ja rääkäisi:

- Mitä helvettiä? Sinä perkelekö siinä taas? Olisit nyt pysynyt poissa edes tään kerran, kun ollaan saatu jotain valmiiksi ja sen vuoksi vähän juhlatuulella!

- No ”sen jonkun” vuoksihan minä tänne juuri tulin. Sinä sitä sitten latelit suomalaisille lapsille oikein roiman taqiyya-annoksen? Kyselitkö Isra Lehtiseltä ja latelit sitten käyttöön suoraan sen, mitä täti selitti?

- Haise pahalle.

- Niinhän minä haisenkin. Kuuluu vähän niin kuin toimenkuvaan. Mutta onko tuo kaikki Lehtisen kynästä?

- Mitä väliä sillä on vaikka oliskin? Ei se lopputulos olis eronnut tuosta sen enempää. Tehtiin mitä vaadittiin ja lapsille opetetaan että islam on länsimainen kevytislam.

- No niinhän te teitte. Niin kuin Pirkkalassa aikanaan opetettiin, että sosialismi oli kevytsosialismi. Mutta käydäänpäs näin ihan kaksistaan läpi noita opetushallituksen oppeja.

Epäilyksen Piru hyppäsi läppäristä pöydälle, napasutti sormiaan, läppärin näyttö suureni 80-tuumaiseksi ja siinä luki opetuksen ensimmäisestä kohdasta:

1. Millainen on naisen asema islamissa?

"Vastaus: Muslimi on ensisijaisesti muslimi, olipa hän nainen tai mies. Islamin mukaan nainen ja mies ovat tasavertaisia. Muslimimaissa naisen asema vaihtelee paikallisen kulttuurin ja yhteiskuntaluokan mukaan sekä uskonnollisen sitoutumisen mukaan. Mitään yleistystä on vaikea tehdä; jo eri maiden sisällä erot voivat olla suuret jne jne…

Epäilyksen Piru virnisti ja kysäisi:

- Ettei teillä vaan unohtunut tuosta jotain pientä?

- Niin kuin esmes mitä?

- No vaikka sitä, että islamilaisissa maissa pieniä tyttöjä naitetaan vanhoille äijänräähkille ja naisia kivitetään hengiltä uskottomuudesta ja huonolla tuurilla raiskatuksi tuleminenkin on uskottomuutta. Ja niissä maissa löytyy ihan oikeasti ihmisiä jotka ovat valmiita viskomaan niitä kiviä elävää ihmistä kohti. Mitä taas meillä takapajuisissa pohjoismaissa ei tapahdu. Lisäksi vois todeta sen, että islamilaisissa maissa se nuorten tyttöjen alapäänsilpominen on vieläkin yleinen tapa.

- Mutta se ei ole teorian mukaista. Muista kumminkin se.

- Niin, ei ainakaan opetushallituksen teorian mukaista. Mutta siinähän opetushallitus onkin ongelman edessä. Teorian mukaan islamissa mies ja nainen ovat tasa-arvoisia. Käytäntö on kaikkea muuta. Ja sitä vähemmän tasa-arvoista käytäntöä harjoittavat nimenomaan islamilaiset ihmiset. Kun opetushallitus ei myöskään - rasismin pelossa - voi tunnustaa, että nimenomaan islamilaiset ihmiset elävät tavalla, joka länsimaissa rikkoisi noin x:ää lakipykälää, niin silloinhan pitää pysytellä teoriassa ja vaieta käytännöstä tykkänään.

- Niinhän siitä vaietaankin. Ja vaaditaan muitakin vaikenemaan. Sitä varten on olemassa mukavasti määrittelemätön termi viharikos.

- Tiedätkö, minä olen ollut näissä hommissa pitkään ja tottunut tuohon käytäntöön. Sitä on esiintynyt maissa, joita historia on oppinut kutsumaan diktatuureiksi. Tosin olihan niillä diktatuureillakin joskus puolensa. Siihen liittyen mennäänpä vielä tuohon ykkösopetukseen. Katsos, 1960- ja 1970-luvuilla naiset saattoivat kulkea islamilaisissa maissa ihan rauhassa minihameissaan ilman esmes miehensä tai veljensä vartijoita. Muistatkos, mikä niissä maissa oli silloin hallintomuoto?

- Sotilasdiktatuuri.

- Ja minkähän nimenomaisen ideologian se sotilasdiktatuuri piti aisoissa?

- No, islamin.

- Nyt siellä ei ole enää sotilasdiktatuureja. Ja naiset kulkevatkin Säkkivälineen mannekiineina. Mikäs ideologia niissä maissa on saavuttanut huomattavan vaikutusvallan?

- Islam.

- Jep. Tyhmempikin osaisi tehdä asiasta johtopäätöksiä ja todeta, että opetushallitus haastaa paskaa ihan tietoisesti. Niin osaa opetushallituksen korkea virkahenkilökin. Muttei tunnusta sitä, vaan syöttää sitä oppilaalle vielä uuden lusikallisen, suukki auki, aa-aa… lentskari tulee… vaan mennäänpä siihen kakkosopetukseen:

2. Miten islam suhtautuu muihin uskontoihin?

"Vastaus: Islamissa ei ole samalla tavalla pyrkimystä tehdä kaikista ihmisistä muslimeja kuin ehkä kristinuskossa on. Koraanissa lähtökohtana on, että kaikilla ihmisillä on vapaa tahto uskonkysymyksissä. Kristinusko ja juutalaisuus ovat Koraanissa erityisasemassa Kirjan kansana, sillä heidän uskontonsa perustuu taivaalliseen ilmoitukseen jne jne…

- Mitenkäs… unohtuikos tästäkin opetuksesta mahdollisesti jotain?

- Virkakoneistossa ei takerruta kokonaisuuden kannalta merkityksettömiin yksityiskohtiin.

- Ei takerruta niin. Mutta täälläpä takerrutaan. Meinaan, kun sotilasdiktatuurit eivät pidä enää islamia aisoissa, niin keitäs siellä lähi-idässä erityisesti lahdataan?

- Kristittyjä… ja vääräuskoisia yleensäkin… vääräuskoiseksi kelpaa sellainenkin islamilainen, joka ei ole lahtaajan mielestä se oikean suunnan edustaja…

- Kenenkäs nimiin sitä vääräuskoisten lahtaamista tehdäänkään?

- Allahin… ja Mohammedin…

- Just. Ja ainoa keino säästyä lahtaamiselta on todeta julkisesti että la ilaha illallah ja Muhammed on hänen profeettansa. Saattaa tosin olla, että juutalaisia ei pyritä käännyttämään. Niitten kohdalla islamilaisille riittänee, että ne tapetaan.

- Mutta emmehän me voi lapsille tuollaista opettaa. Se on jotenkin niin rumaakin. Ja se opetus sisältäisi selvästi rasistiseksi tulkittavissa olevia aineksia.

- Eli todellisuus on rasismia.

- Oikeassa viitekehyksessä kyllä. Ja opetushallitus kuuluu oikeaan viitekehykseen.

- Niinhän se kuuluu. Mennäänpä kolmanteen opetukseen:

3. Miksi miehellä saa olla monta vaimoa?

"Vastaus: Profeetta Muhammedin aikana oli se tilanne, että muslimit joutuivat sotiin, joissa yleensä kuolee enemmän miehiä kuin naisia. Muslimimiehiä kehotettiin pitämään naisista huolta. Nämä naiset eivät useinkaan olleet nuoria, ja mies sai lisäksi monta lasta huollettavakseen, joten "mukavat oltavat" olivat kaukana arjesta. Koraani on asettanut tiukat ehdot moniavioisuudelle: kaikkia vaimoja on kohdeltava tasavertaisesti ja miehen pitää pystyä elättämään jokainen. Koska tämä on inhimillisesti katsoen vaikeaa useimmille miehille, islam pyrkiikin moniavioisuuden asteittaiseen poistamiseen

- Tämä on se kohta, mikä minua Epäilyksen Piruna ihmetyttää erityisesti. Tai ei varsinaisesti se kohta itsessään, vaan länsimaisten feministien suhtautuminen siihen ja yleensäkin flirttailu islamin kanssa. Mutta eikös sinunkin mielestäsi tällä ja sillä kaksitoistavuotisten tyttöjen naittamisella vanhoille äijille ole hienoinen ristiriita?

- Nehän ovat erillisiä asioita. Eivät ne ole verrattavissa keskenään.

- Muistatkos muuten, mitä ne sodat silloin aikanaan olivat? Joissa muslimimiehiä kuoli?

- Islamin valloitussotiahan ne…

- Niitäpä juuri. Mitenkäs, onkos nää länsimaisten valtioitten käymät sodat sitten sellaisia, että niitä ovat käyneet pääosin naiset?

- No eivät tietenkään.

- Ja jostain kumman syystä länsimaissa ei ole moniavioisuutta. Te virkakoneistossa olette muuten keksineet loistavan tavan ylläpitää islamilaista moniavioisuutta.

- Mitä sinä tuolla tarkoitat?

- No sitä, että kun ennen oli ykkösvaimo, kakkosvaimo, kolmosvaimo ja niinpoispäin, niin nyt suomalaisen sosiaaliturvan siunauksella meillä on ykkösyksinhuoltaja, kakkosyksinhuoltaja, kolmosyksinhuoltaja ja niinpoispäin. Mikään ei ole niin aikaansaava kuin virkakoneisto silloin kun puhutaan rahan turhasta törsäämisestä. Vaan otetaanpa vielä yksi kohta:

4. Mikä jihad on?

"Vastaus: Jihad tarkoittaa suomeksi kamppailua, ponnistelua tai kilvoittelua. Suuri jihad on kamppailua omien heikkouksiensa kanssa ollakseen parempi ihminen, parempi muslimi. Jihad voi tarkoittaa aseellista kamppailua, jos islamilaisen maan kimppuun hyökkää toinen valtio. Jokainen maa luonnollisesti puolustautuu tällaisessa tilanteessa jne jne…

- Ja milläs tavalla se islam sitten laajeni? Shakkiturnauksella?

- Väkivaltaisella valloitussodalla tietenkin.

- Ja keihinkäs se islamilainen terrorismi länsimaissa oikein kohdistuukaan?

- No vääräuskoisiin. Ja joo joo, teit pointtisi selville. Kyllähän tuossa syötetään lapsille teoriaa jostain länsimaisesta sosialidemokraattisesta islamista johon me emme usko itsekään. Mutta nyt sinä et ymmärrä sitä tärkeintä pointtia. Katsos, kun meidän on pakko tehdä niin.

- Saatanpa minä sen pointin ymmärtääkin. Mutta kerropas omin sanoin. Se tekee sinulle hyvää.

Korkea opetushallituksen virkahenkilö ei viitsinyt enää kaataa punkkua lasiin vaan veti suoraan pullosta loput ykkösellä huiviin, huokaisi, ja jatkoi:

- Sillä tavoin me suojelemme järjestelmää. Tai no, ei koko järjestelmää, vaan tärkeintä osaa siitä. Eli poliittista-, virka- ja mediaeliittiä. Toki me tiedämme, että on ihan yksi lysti että millä tavoin islam selitetään. Pääasia on se, että islamilainen väestö itsessään on ongelma määritteli sen minkä tahansa ismin alle hyvänsä. Se on ihan oikeasti tolkuttoman kallis. Se ei ihan oikeasti työllisty eikä integroidu, enkä minä ole varma että onko sillä siihen juuri haluakaan. Varsinkaan niitä ”tasa-arvoisia” naisia ei niitten äijät laske kotoa minnekään ja minnekäs ne kielitaidottomina muutenkaan työllistyisivät? Ja on totta, että ne tekevät tavallisiin suomalaisiin nähden aivan tolkuttoman määrän väkivalta- ja seksuaalirikoksia.

Epäilyksen Piru otti tuumivan ilmeen ja onnistui hetken ajan näyttämään helvetilliseltä versiolta Auguste Rodinin Ajattelija-patsaalta. Sitten se kyseli hymyillen:

- Eikös silloin olisi helpompaa todeta asia julkisesti ja alkaa korjata sitä, mitä on tapahtunut?

- No eihän helvetissä! Sillä juuri mehän ne ihmiset olemme tähän maahan päästäneet ja tehneet vielä asiasta itsetarkoituksen. Jos me tunnustaisimme tämän totaalisen hölmöntölväyksen julkisesti, niin mehän joutuisimme asiasta vastuuseen. Ja sehän ei käy päinsä. Näin ollen suomalaisille lapsille tullaan jatkossakin opettamaan länsimaisesti määriteltyä kevytislamia, painetaan pää puskaan ja toistetaan aina uudestaan että ongelma ei ole ongelma, vaan ongelmasta ääneen puhuminen on ongelma.

Epäilyksen Piru taputti kämmeniään hitaasti ja painokkaasti yhteen. Näinhän tehtiin, kun ei oltu suuressa väkijoukossa mutta haluttiin silti osoittaa suosiota:

- Hienoa! Eikö annos rehellisyyttä teekin hyvää? Vaikka ethän sinä sitä vielä työpaikallesi uskalla viedä. Mutta olet siitä huolimatta ansainnut lahjan.

- Lahjan? Noilla sun lahjoillasi on paha maine tiedostavissa piireissä. Mitä sinä mulle annat? Omatunnonko? Vai jotain vielä hirveämpää? Moraalisen selkärangan ehkä?

- Siihen sinä et ole vielä valmis. Minä annan sinulle lahjaksi palasen tasa-arvoista ja rauhanomaista islamilaista kulttuuria. Sinä saat burkhan.

- Burkhan? Mutta mitä minä sillä? Enhän minä ole muslimi. Ja enhän minä sitä käytä kumminkaan. Mitä ne virastossakin ajattelisivat?

- Kyllä sinä sitä käytät. Joka ristuksen, korjaan muhametin päivä. Se kun on sellainen burkha jota ei näe muut kuin sinä. Sinä näet sen. Sinä myös tunnet sen. Etkä saa sitä pois päältäsi. Tiedä, vaikka oppisit nauttimaan siitä. Eikös ne feministit ole sanoneet että se on vapaaehtoinen, voimauttava ja valtauttava kokemus joka vapauttaa naisen kuolaturpaisten länsimaisten miesten irstailta ja riisuvilta katseilta ja sitä kautta lisää naisen seksuaalista vapautta. Mutta nyt mun täytyy lähteä seuraavaan paikkaan. Som´moro!

Epäilyksen Piru hävisi rikinkatkuisaan pilveen ja korkea arvoinen virkanainen meni katsomaan itseään peilistä.


No voi helvetti… laittoi vielä sen harsollisen version…

Seuraavana päivänä opetushallituksessa muut työntekijät vähän ihmettelivät korkea-arvoista virkanaista. Aivan kuin hänen näkökenttänsä olisi muuttunut jotenkin putkinäöksi. Ja hän hikoili ihan tolkuttomasti, vaikka kevät oli kylmä ja rakennus mukavasti ilmastoitu…

47 kommenttia:

vieras kirjoitti...

En edes lukenut vielä juttua kun piti kysyä meinaatko julkaista jutun jossa Antero ja äänimiehet ovat vauhdissa?

Ilmeisesti Antero on mainostanut pukua ja hattua. Jos kirjoittaa Google-hakuun "Studio portrait of gangster with hat covering face" niin löytää kuvat.

Ibn Matti kirjoitti...

Valitettavasti kevytislamia levitetään sekä joukkotiedotusvälineillä että myös näköjään koululaitoksen kautta. Molempien avulla voidaan indoktrinoida kansalaisia uskomaan asioita, joissa ei ole mitään perää.

Wikipedian artikkeli indoktrinaatiosta on varsin valaiseva (https://fi.wikipedia.org/wiki/Indoktrinaatio):

Wikipedia:
Indoktrinaatiokeskustelussa on käytetty neljää kriteeriä indoktrinaation erottamiseksi opetuksesta:

Amerikkalaisessa keskustelussa erityisesti John Deweyn vaikutuksesta on pyritty liittämään indoktrinaatio tietynlaiseen opetusmenetelmään eli puhutaan metodikriteeristä. Tämän epäilyttävän opetusmenetelmän piirteiksi on mainittu seuraavia elementtejä:

1 opetus on autoritaarista,
2 opetussisältö ikään kuin tungetaan oppilaan päähän (drummed in, drilled),
3 opetuksessa käytetään hyväksi jonkinlaista uhkaa ja
4 vapaa keskustelu kielletään.

Monesti nämä seikat on lyhennetty epärationaaliseksi opetusmenetelmäksi.

Sisältökriteerin mukaan opetussisällöstä seuraa, onko kyseessä indoktrinaatio vai ei. Tämä käsitys lähtee itse indoktrinaatio-termin etymologiasta. Indoktrinaatio on doktriinin välittämistä. “Ei doktriineja; ei indoktrinaatiota”.

Seurauskriteerissä lähdetään indoktrinoidun persoonan käsitteestä. Jean-Paul Sartrea mukaillen John Wilson toteaa, että indoktrinoitu ihminen elää itsepetoksessa. Hän on eräänlainen unissakävelijä. Hänen maailmankatsomuksensa perusteiden katsotaan tavalla tai toisella olevan kestämättömiä. Kasvatus on indoktrinaatiota silloin, kun sen seurauksena on indoktrinoitu epärationaalinen persoona.

Ensimmäinen intentiokriteerin käyttäjä oli negatiivisen indoktrinaatio- käsitteen kehittäjä William Heard Kilpatrick. Hän ei kiellä tahattoman indoktrinaation mahdollisuutta, mutta pitää intentiota kielteisessä merkityksessä käytetyn indoktrinaation käsitteen tärkeimpänä kriteerinä. John Whiten mukaan opettaja on indoktrinoija, jos hänen intentionaan on saada oppilas uskomaan P:hen (P=väite, uskomus, doktriini ja niin edelleen) sellaisella tavalla, jossa mikään ei horjuta tätä uskomusta.

Indoktrinaatiota voidaan toteuttaa objektiivisesti sääntelemällä uutisvirtaa ja uutispainotuksia joukkotiedotusvälineissä. Kun asiasta tuotetaan uutisia valikoimalla riittävän yksipuolinen kuva, alkaa yleinen mielipide muodostua halutun kaltaiseksi, vaikkei käytettäisi propagandan menetelmiä.


Aika vaikea tässä on yksittäisten blogistien asettua sekä massamediaa että koululaitosta vastaan. Mutta periksi emme tietenkään anna!

Ayaan Hirsi Alin uusin kirjanen muuten käsittelee juuri tätä muslimien harjoittamaa indoktrinaatiota, dawaa. Kirjan voi ladata osoitteesta http://www.hoover.org/sites/default/files/research/docs/ali_challengeofdawa_final_web.pdf

Olen suomentanut pari kohtaa kyseisestä kirjasta blogiini:
https://ibnmatti.blogspot.fi/2017/05/ayaan-hirsi-ali-poliittisen-islamin.html
https://ibnmatti.blogspot.fi/2017/04/ayaan-hirsi-ali-dawa-ja-poliittinen.html

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Loistavaa, jälleen kerran ! Kyllähän me tämän sukupolven äijät vielä ymmäörrämme ja selviämme, mutta voi seuraavaa ja sitä seuraavaa sukupolvea. Taistolaiset olivat saamassa Suomen polvilleen 70-luvulla, mutta kun suuri ja mahtava ehti kuposahtaa alta pois. Mutta Mekka ei niin vain kupsahda, ikävä kyllä. Hyvää yötä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Ibn Matille ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteista.

Vieras: Varmaankin Anteroa tulee jossain vaiheessa. Tuon Anteroa esittävän kuvan löysin joskus googlen kuvahausta muistaakseni hakusanoilla man with suit and hat.

Ibn Matti: Kiitos erittäin hyvästä kommentista. Asia menee juuri niin kuin sanoit ja ikävintä tietysti on, että aivopesun kohteena ovat juuri lapset. Niissä kun on uraansa aloittelevan federaatiodiktatuurin mielestä vielä toivoa, mutta vanhempi sukupolvi on jo osittain menetetty. Muille lukijoille totean, että noita Ibn Matin linkkejä kannattaa todella lukea.

Terho: Kiitokset. Sinänsä toivoa herättää se ajatus, että ei se meillekään se YYA-liturgia mennyt aikanaan täysillä nuppiin, kun koulussa oltiin. Vitsejä siitä välitunnilla heitettiin. Ja silloin se väitetty taivas oli rajan takana ja jotain abstraktista, mitä ei nähty. Nyt se väitetty monikultturistinen taivas on Suomessakin ja meitä seuranneet sukupolvet näkevät sen elävässä elämässään. Eivät ne sokeita ole. Ikävää vain, että ne joutuvat aikanaan korjaamaan sen paskan, minkä meidän sukupolvemme saivat aikaiseksi.

Oinomaos kirjoitti...

Ykä, voisiko kuitenkin kyseessä olla uusislam? Siitähän uuspoliittisesti uuskorrektisti ei saa puhua muuta kuin pelkkää uushyvää.

Anonyymi kirjoitti...


Olen joskus miettinyt, että kuinka kauan tätä kyseistä asiaa puolustellaan ja nostetaan jalustalle. Tulee pakostakin mieleen tilanne, jossa 2000-luvun alussa Irakin (olikohan) puolustusministeri vannoi, että Baghdad ei sorru eikä sinne pääse yksikään vihollinen. Koomiseksi tilanteen teki se, että jenkkien tankit olivat kiven heiton päässä kuvauspaikasta.

Lähinnä sitä, että vedetäänkö tämä homma samalla tavalla loppuun asti? Ei voi kertakaikkiaan luovuttaa, vaikka kaikki tapahtumat ja todisteet tekevät uskomastasi asiasta viallisen, mukaan lukien omat ajatukset. Luuleeko asian kannattajat tosiaan, että tulijoiden usko jotenkin länsimaalaistuu tai pehmenee tänne tullessa, uskomatonta. Vaikka niin kävisi kymmenesosalle, niin se on liian vähän kun tulijoita on tuhansia ja tuhansia.

Jotenkin ihmeellisellä tavalla islamin kritisoijat niputetaan samaan ryhmään, joka vastustaa kaikkea ja kaikenlaista maahanmuuttoa. Ehkä "virkamiehen" (sori, myös virkanaisen ja kaikkien muiden, jotka eivät halua olla nainen tai mies) on jotenkin helpompi käsitellä se sillä tavalla ja tasolla. Arkojen asioiden esille ottaminen, niistä puhuminen ja niiden ratkaisu ovat big no no. Kuulostaa enemmän lahkotoiminnalta kuin fiksujen ja avointen ihmisten keskustelulta.

1. Niin kauan, kun naiset eivät pääse käymään koulua, niin he tulevat olemaan talutusnuorassa maissa jota hallitsee islam. Tässä tapauksessa tieto ei lisää tuskaa. Asioita on myös helpompi perustella kouluja käymättömälle henkilölle, esim. koko vartaloa peittävään kaapuun pukeutumista. Kun näitä pakolaislapsia katselee, niin eipä se miestenkään koulutustaso päätä huimaa. Kun kummatkin puoliskot ovat liitossa ilman yleissivistystä, niin silloin vahvempi hallitsee. Kun miehen pää on täynnä uskomuksia ja uskoa islamin ylivertaisuuteen, niin naisten lisäksi myös lapset tulevat jäämään sukupolvesta toiseen siihen samaan kierteeseen.

2. Mikäli islam suhtautuisi rauhanomaisesti muihin uskontoihin, niin he olisivat suurella joukolla tuomitsemassa Euroopassa tapahtuneet brutaalit iskut. Toinen asia, joka tästä kumpuaa on se, että miten he suhtautuvat heihin, jotka eivät tunnusta mitään uskontoa. Ateistit ovat nimittäin vielä pahempi asia kuin kylmä ja paha kaurapuuro.

3. Puolustelevat kommentit tämän asian tiimoilta ovat kaikki toinen toistaan naurettavimpia. Sama asia kuin kohdassani 1 ja siihen lisättäny järjetön köyhyys saavat ihmiset tekemään asioita uskonnon nimessä. Täällä Pohjoisessa he eivät ole enää köyhiä, joten täällä perustana toimii kohta 1.

4. Suurelle yleisölle tämä sana tuli hyvin tietoon Osaman elinaikana, eikä mitenkään neutraalissa tai positiivissa valossa. Viime aikoina sitä on alettu valkopesemään, mutta eihän se siitä miksikään muutu. Kohta varmaan selitetään, että kunniamurha ei ollenkaan tarkoita sitä, että perheenjäsen esim, murhaa toisen mitättömästä syystä vaan sitä, että on kunnia saada lähteä sillä tavalla paratiisiin.

Loppuun vielä: mikäli johonkin uskontoon kuuluisi kiinteästi slogan "vääräuskoiset pitää tappaa, jotta voimme valloittaa uusia alueita", niin katsottaisiinko sitä sormien lävitse? ;)

Tarkkailija

Snowcamo kirjoitti...

Kun en tiedä kenelle opetushallituksessa kysymys pitäisi esittää, niin kysyn sen nyt sitten täällä.

Onko Islamissa vain kaksi sukupuolta?

Ukkeli kirjoitti...

Nouseva polvi näkee myös ihan omin silmin sen todellisuuden, jos ovat monikulttuurisessa koulussa. Eivät nuoret ole tyhmiä. Jos he näkevät, miten muslimitytöt kulkevat säkissä, jos edes kouluun pääsevät, niin kyllä he tajuavat. Vain eliittikoululaiset, jotka eivät todellisuutta kohtaa, voivat moiseen hömppää uskoa.

Näin se oli Neuvostoliitossakin. Kun sinne meni suomalaisia kommunisteja opiskelemaan, niin venäläiset olivat ihmeissään, kun vieraat ylistivät neuvostoelämää. He eivät uskoneet propagandaan, koska elivät todellisuudessa.

Voi Kekkosta haukkua, muttei hän sentään uskonut punaisten propagandaa. Ajatteli Suomen etua ja hankki töitä suomalaisille, toki ajoi samalla omaa etuaan ja kepun. Kenen etua nämä Opetushallituksen sankarit ajavat?

Anonyymi kirjoitti...

Back on track I see? Hienoa!

Terho Hämeenkorpi - älä huoli, me vanhat kuntturat tullaan poistumaan kuvioista aikanamme mutta se nuori polvi ei syö tuota propagandaa (kuten harva meistäkään omaksui rauhan-Neukkula -ajattelua) sillä he näkevät ja ennenkaikkea kokevat moku-todellisuuden. He joutuvat elämään siinä ja mietipäs kuinka se viha kasvaa kun oman ikäluokan tytöt naitatetaan järjestelmän toimesta näille tulijoille? Miten olisit itse siihen reagoinut nuorena? (kun jo kylätappelut morsmaikuista olivat vielä arkipäivää)

Aivan kuten Ykä tuossa totesikin. Itselläni on onneksi kosketuspintaa nuorisoon ja voin sanoa etteivät he ole sokeita vaan siellä sisällä kasvaa reipas ja rehti suomalainen valkoinen viha...

-Tvälups-

LW kirjoitti...

Huvittavinta Oikean Islamin ideassa on, suvisjargonia käyttääkseni, miten problemaattisen eurosentrinen se on. Siinä oletetaan, että 2000-luvun länsimainen liberalismi on moraalin ja korkeakulttuurin kultastandardi, ja näin ollen kaikki älykkäät ja hyväsydämiset ihmiset totta kai kannattavat sitä. Rasistit ovat tyhmiä pahiksia, joten heiltä tuota ei voi odottaakaan. Uhrivähemmistönä muslimit kuuluvat kuitenkin hyviksiin, joten luonnollisesti he oikeasti kannattavat suvaitsevaista, LGBT-myönteistä liberalismia. Jos he eivät tätä pakettia kannattaisi, he eivät olisi hyviksiä, ja se taas olisi islamofobiaa, mikä on VERBOTEN.

Verbaaliakrobatiaksi homma menee siinä vaiheessa, kun pitää selittää miksi Oikea Islam on käytännössä promilleluokan ilmiö, mutta silti Oikeaa. Edistyksellinen rauhan uskonto peittyy kulttuuriin liittyvän toksisen maskuliinisuuden alle, mutta ihan yhtä laillahan sitä on Suomessakin (joten emme saa tuomita), vaimojaan hakkaava valtaväestö on opettanut tulijat huonoille tavoille, ja niin edelleen. 1980-luvulla samanlaiset neropatit Neuvostoliitossa kehittelivät monimutkaisia ajatusrakennelmia perustellakseen, miksi historia jatkaa edelleen vääjäämätöntä voittokulkuaan kohti Oikeaa Kommunismia, vaikka käytännössä kaikki empiiriset huomiot puhuivat tätä ideaa vastaan.

Minä olen häpeämätön kulttuurirasisti, mutta silti minulla ei ole ongelmaa sen kanssa, että kaikki ihmiset eivät halua elää samalla tavalla kuin me Euroopassa. Koska pystyn hyväksymään sen, ymmärrän myös että useimmat tulijat haluavat elää täällä samalla tavalla kuin kotimaassaan, paremmalla elintasolla vain, eivätkä halua muuttua tiedostaviksi feministeiksi. Jos minulla olisi lapsia ja muuttaisin johonkin Marokkoon, niin en minäkään haluaisi heistä tulevan kunnon arabimuslimeja. Siksi minulla onkin tervettä varovaisuutta maahanmuuton suhteen - ihan niin kuin marokkolaisillakin olisi, jos vaihtoehtotodellisuuden köyhä ja ylikansoitettu Eurooppa alkaisi dumppaamaan sinne ylijäämäväestöään.

Vasarahammer kirjoitti...

Ylen elävästä arkistosta on hyvä käydä kuuntelemassa vanhoja Näin naapurissa -radio-ohjelmia:

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/09/05/nain-naapurissa

Niissä levitettiin harhaanjohtavaa ja suurelta osin valheellista tietoa Neuvostoliitosta faktoiksi naamioituna. Propaganda ei tuolloin onnistunut, koska se toinen eli oikea todellisuus tunki kuitenkin läpi. Se taas kostui seuraavista: pula kulutustavaroista, gulag, kehno infrastruktuuri, militarismi ja yleinen ankeus.

Ei se propaganda tälläkään kertaa onnistu, koska islamin todellisuus iskee vasten kasvoja jopa kotimaamme kaduilla. Ensimmäinen kohtaaminen todellisen islamin kanssa riittää avaamaan silmät.

Anonyymi kirjoitti...

Aaah, nämä epäilyksen piru-jutut ovat ihan parhautta!
Tuo burkhaan pukeminen on nerokas idea, mutta yksi pieni juttu unohtui; seuraavana aamuna virkasisaret olisivat varmaankin ihmetelleet, että miksi aina niin tyylikkäästi meikatulla kolleegalla on meikit ihan poskella...!

Ja kiitos mainioista kirjoituksista, joita en ole kerinnyt kommentoimaan!

Vähälumista kevättä toivottaa
Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Opetushallituksesta on tainnut tulla jokin poliittisen islamismin propagandatuutti. Kohta se "tiedottaa" siitä, miten ihanteellinen elinympäristö ISIS-järjestön Kalifaatti on ja miten siellä öykkäröivät kurkunleikkaajat eivät ole tehneet kellekään mitään pahaa. Ihmisille on vain sattunut poikkeuksellisen paljon sekä parranleikkuuonnettomuuksia että avustettuja parranleikkuuonnettomuuksia. Ja tyttölapset ovat siellä päässeet osalliseksi naiseuden upeudesta paljon nuorempina kuin ei-islamilaisessa maailmassa.

Sinänsä tämä tilanne on aika korni.

Valtio rahoittaa eri välikäsiensä kautta poliittista islamismia eli terrorismin kasvupohjaa. Rahoitettavia järjestöjä riittää. Kun yksi paljastuu kulissiksi, niin kaksi muuta nousee tilalle.

Suurin osa puolueista kilpailee sillä, kuka saa eniten poliittisen islamismin edustajia listoilleen ja kuinka nopeasti ja korkealle nämä islamistit puolueessa nousevat.

Julkinen hallinto palkkaa poliittisen islamismin edustajia kaikkiin niihin hommiin, joita lähellekään heitä ei pitäisi päästää.

ISIS, Hizb ut Tahrir ja al Gaida ovat keksineet kätavän tavan suojautua valtiollisilta toimilta. Ne toimivat vastustamansa valtion kautta, sisällä ja rahoituksella.

Juha R kirjoitti...

Isoisäni oli oikein kunnon kommunisti. Hiukan liian nuori, jotta lahtarit olisivat hänet tappaneet vapaussodassa (joka mielestäni on oikea nimi tälle konfliktille, mutta siitä toiste). Jos näin olisi käynyt, niin enpä tätä kirjoittelisi. Aika vähän muistan hänestä. Neuvostoliitto-nimisiä lehtiä selailin pikkupoikana, kun hänen luonaan aika usein isäni kanssa poikkesin. Isä ei ollut omaksunut samaa ideologiaa, kävi RUK:n jne. Niissä lehdissä oli hienoja kuvia itänaapurin sotavekottimista. Varsinkin lentokoneista tykkäsin. Itse en myöhemmin tapahtunutta pikkupoikana ymmärtänyt, mutta kuulin kumminkin, ja myöhemmin tajusin mistä oli kysymys: isoisäni oli päässyt vihdoin käymään Neuvostoliitossa, Pietarissa. Sen reissun jälkeen hänelle ei enää tullut Neuvostoliitto, eikä ilmeisesti ollut SKDL:n tai olisiko ollut SKP:n jäsen. Hän oli pohjimmiltaan tolkun mies. Uskon, että islamin suhteen suurin osa suomalaisista on samanmoisia. Ken näkee, se ymmärtää - jos haluaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Tarkkailijalle, Snowcamolle, Ukkelille, Taisteluvälineupseerille, LW:lle, Vasarahammerille, Rikulle Raunioilla, Anolle ja Juha R:lle & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Jaa… piru vie… niin… kyllähän tuota termiä saattaisi myös käyttää. En tosin tiedä, kuinka islamilaiset veljemme siihen suhtautuisivat. Se on ainakin selvää, että kaikensorttisen uusuutisoinnin seurauksena on ankara uusvitutus.

Tarkkailija: Se vertaus Irakin tiedostusministeriin on kyllä osuva. Samoin vertaus lahkotoimintaan sillä siihen (niin kuin uskonnolliseen hurmokseen yleensä) kuuluu samojen lauseitten jatkuva toisto. Ne ovat dogmeja ja niitähän ei saa kyseenalaistaa. Nuo kohdat 1 - 4 pitävät täysin paikkansa ja ne ovat myös niitä huomioita, jotka ”lahkolaiset” sivuuttavat täysin, sillä niissähän on heidän mielestään rasistinen perusviritys. Tuosta ”loppuun vielä”-kohdasta tuli mieleen, että tartteiskohan mun joutessani kehitellä sellainen uusväinöläinen uskonto.

Snowcamo: Ja siinähän onkin kysymys, joka saa islamilaisen kaivamaan keklun tupesta. Paradoksaalista on se, että ne samat tyypit, jotka veuhkaavat kolmestakymmenestä sukupuolesta marssivat mielenosoituksissa kantaen kylttiä LGBTQTiiTyy Against Islamophobia.

Ukkeli & Vasara: Niin kuin tuossa ylempänä totesin, niin silloin suomettuneella 1970-luvulla se väitetty taivas oli rajan takana ja jotain abstraktista, mitä ei nähty. Nyt se väitetty monikultturistinen taivas on Suomessakin ja meitä seuranneet sukupolvet näkevät sen elävässä elämässään. Mikä varmistaa sen, että ei se propaganda mene läpi tälläkään kertaa. Naapurineljännes on muistissa, samoin ”Näin naapurissa” sekä Valituille Paloille kilpailijaksi tehty ”Maailma ja Me”. Ukkelille vielä: nämä sankarit ajavat omaa etuaan. He tietävät tehneensä virheen, yrittävät selittää sen olemattomaksi ja näin ollen pyrkivät luistamaan vastuustaan.

Tvälups: Totta puhut ja tuota on jo toistettu, mutta sitä kannattaa toistaa. Tulee myös muistaa, että se nuori polvi joutuu siivoamaan sen paskan, mitä me sen niskaan olemme syöttäneet. Se ei muista meitä lämmöllä. En muuten osaa sanoa, että olenko back on track. Jutun aiheita on niin monenmoisia eikä minulla ole varsinaista ns. linjaa.

LW: Erittäin hyviä huomioita ja tulee muistaa, että eihän tätä ”Oikeaa Islamia” edes yritetä syöttää islamilaisille vaan meille länkkäreille, että hyväksyisimme todellisuuden josta meille kerrotaan satuversio. Niin kuin aikanaan kommunismistakin.

Riku: Kiitokset. Epäilyksen Piru on käyttökelpoinen formaatti. On asioita, jotka voi käydyn keskustelun muodossa esittää jotenkin toimivammin. Mutta tuon meikkihomman unohdin tosiaan ihan tykkänään. Kevään toivotuksia täältäkin. Tosin varsinainen kevät taisi jäädä tulematta ja jossain vaiheessa siirrytään suoraan kesään. Pekka Poutakinhan jo repeili sääennusteessaan.

Ano: Tuo kaikki on aivan totta ja kuvitellun islamin nuoleskelu on muodostunut muodin ja hysterian sekoitukseksi. ISISin on vaikeaa ruveta sotimaan, kun hyökkäyksen kohde kiistää kerta toisensa jälkeen olevansa hyökkäyksen kohde.

Juha R: Ne vanhan ajan duunarit, jotka äänestivät joko SKDL:ää tai SDP:tä tekivät sen pääosin sen vuoksi, että sen kautta ne saisivat talon, auton ja kesämökin. Siihen se idealismi sitten pääosin jäikin. Tolkullista väkeä.

Anonyymi kirjoitti...

No voihan helvettiläinen, kun olikin viihdyttävä pläjäys tämä Epäilyksen Pirun toimintasessio. Lukiessani näin mielessäni myös keskustelun, jonka E.P. voisi käydä esim. arkkipiispan, tahi vaikka itse Paavi Franciscuksen kanssa - sen verran lähellä näidenkin toimialaa tässä liikutaan. Äläkä, Ykä, nyt käsitä tätä miksikään tilaukseksi; tiedän oikein hyvin, että teologia, Jessen, Paven ja Pietun opetukset, eivät ole ns. ydinosaamisesi alueella..kunhan nyt vain kerron mielikuvistani. Mutta tuollaisessa keskustelussa voisi toki syntyä mielenkiintoinen asetelma, jossa katsotaan, kuka lukeekaan kuin piru Raamattua.

Noista vanhan kaartin korpikommunisteista vielä. Itse muistan heitä nuoruudestani, ja viimeinen tuntemani kuoli viime syksynä.. eipäs, kun yksi saarislainen, 30-luvulla syntynyt, elää vielä. Vanhimmat tuntemistani olivat syntyneet jo ennen Suurta Vallankumousta ja Suomen onnekasta(kin) itsenäistymistä, nuorin 40-luvulla. Luulen havainneni, että tätäkin porukkaa oli ainakin kahden sorttista: oli Kansan Uutisia tilaavia saarislaisia, joita pidettiin maalaisliittolaisessa yhteisössä yhteistyökykyisinä ihan arkiaskareissakin, ja sitten oli ns. äkkivääriä, jotka tilasivat niin Taudinkantajaa kuin Neuvostoliitto-lehteäkin. Nämä puolestaan jaoin vielä kahteen ryhmään: katkeruuttaan kiroavat, jotka janosivat paremmin pärjänneille naapuriporvareille kostoa, jonka Suuri ja Mahtava toisi, ja toisaalta idealistit, jotka sielunsa silmillä jo suunnittelivat kyläkuntaammme hienoa ja harmonista maatalouskollektiivia. Älykkökommunistit olivatkin sitten oma juttunsa. Nöillä kulmilla yksi, ammoinen peruskouluopettajani, elää yhä. Hän onkin ilmiselvä idealisti.


Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Achtung, ja kiitokset. Kun olen katsellut kyseisen paavin toimintaa ja lausuntoja, niin keskustelu hänen ja Epäilyksen Pirun kanssa voisi olla hyvin hedelmällinen. Mutta niin kuin totesit, niin minulla ei oikein riitä teologian tiedot, että pääsisin ns. villakoiran ytimeen.

Kommareista samanlaisia havaintoja ja muistutan jälleen kerran, että Suomen sodanjälkeisen historian yksi suurimpia nimiä oli Aarne Saarinen, sillä hän repi SKP:n irti Moskovan käskyvallasta ja teki siitä suomalaisen parlamentaarisen puolueen. Ja taisihan se olla niin, että SKP oli ainoa suomalainen puolue, joka tuomitsi Tsekkoslovakian miehityksen.

Jaska Brown kirjoitti...

Kovasti tutun oloista settiä NL-vainaan ajoilta. Propaganda ohittaa todellisuuden! Tällä kertaa yritys on vain epätoivoisempi, koska toisin kuin kommunismin, islamin todellisuus on helpommin nähtävissä. Ja tulee muistaa että silloin neukkuaikaankin innokkaimmat neukuttajat olivat niitä, jotka istuivat opetushallituksessa kirjoittamassa Prinkkalan monisteita. Oppikirjantekijät sitten sanoivat rivien välistä asiat toisin ja opettajat vielä suoremmin suullisesti. Toki opettajissakin oli punahometta, mutta harvoissa. Ja taitavimmat turvautuivat teennäisliturgiseen sarkasmiin, jonka tajusivat oppilaista juuri ne, joiden pitikin tajuta. Kuten nykyäänkin.

Anonyymi kirjoitti...

Nopeaa reagointia Ykältä taas kerran.

kalleh

Anonyymi kirjoitti...

Siis. Mustatut tekstit lienevät opetushall. virallista sanaa.
"Islamissa ei ole samalla tavalla pyrkimystä tehdä kaikista ihmisistä muslimeja kuin ehkä kristinuskossa on".
Kyseessä ei ole huono suomenkielinen ilmaus, tämä kommentti ei ole saivartelua. Ymmärrän tekstin niin että kristinskossa on eri tavalla pyrkimystä tehdä kaikista ihmisistä muslimeja. Käytännössä projekti näyttää olevan jo käynnissä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaska Brownille, kalleh:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Jaska: Totta tuo. Mutta tällä kertaa yritys on kyllä vielä vakavampi kuin mitä silloin oli ja silloin opettajien passiivisen vastarinnan huomasi. Nykypäivän koululainen osaisi ehkä kertoa meille, että missä muodossa heidän opettajansa harjoittaa propagandan vastaista passiivista vastarintaa. Minä vaan piru vie pelkään, että opettajat on nykyisin vielä pahemmin peloteltu kuin Kekkosen aikana. Prinkkalan moniste on levitetty koko maahan ja ns. tekemisen meiningillä.

kalleh: Tähän on reagoinut nopeasti moni taho. Ikävä kyllä niihin tahoihin ei kuulu eduskuntapuolue perussuomalaiset. Muualta nyt ei mitään odotakaan, mutta olisiko persuilla avautumisen paikka?

Ano: En ole aivan samaa mieltä. Itse näkisin, että kristillinen kirkkomme kuvittelee, että islamilaiset ovat samanlaisia lällysosialidemokraatteja kuin mitä länsimaalaiset ovat kun vaan asia oikein painokkaasti selitetään. Evlut-kirkkoamme voisi pitää hyödyllisen idiootin arkkityyppinä.

Hemuli kirjoitti...

"Olen joskus miettinyt, että kuinka kauan tätä kyseistä asiaa puolustellaan ja nostetaan jalustalle. "
---
Juurihan olemme saaneet lukea miten "oikeisto populismi" on nyt pysäytetty kun "äärioikeisto" ei päässyt euroopan vaaleissa valtaan. Tämä saa suvakit hyrisemään entistä omahyväisemmin. "nyt riittää" rajaa ei ole vieläkään ylitetty Euroopassa.
Itse pelkään, jos asiaa ei saada demokratian kautta kuriin niin jossakin maassa paska osuu tuulettimeen. Toisaalta Ruotsista saa hyvän esimerkin siitä ettei "nyt riittää" rajaa välttämättä ole joillakin kansakunnilla ollenkaan olemassa.

Toisaalta asiaa pitää katsoa kauempaa. Niin pitkään kun talous on suht hyvässä kunnossa ja ihmisillä on vain ensimmäisen maailman ongelmia murheenaan niin raja ei ylity. Ruotsia voidaan pitkälti selittää tällä.
Suomessa taas ihmisten pinna on harvinaisen pitkä, se on ollut sitä aina. Toisaalta jos suomalaisilla lopulta keittää yli niin jälki on vastaavasti rumempaa. Suomalainen kykenee harvinaisen tunteettomaan tappamiseen, tästä on historiassa esimerkkejä.
Toivottavasti demokraattiset voimat kuitenkin lopulta saa muutoksen aikaiseksi.

QroquiusKad kirjoitti...

Tässä maassa ei ole yhtään miestä, jota ei olisi koskaan lyöty. Sellaisia naisia sen sijaan on paljon. Niinpä naisten näkökulma väkivaltaan (siis siihen todelliseen, joka repii lihaa, murtaa luita, rampauttaa ja tappaa eikä aiheuta vain henkistä pipiä) on pakostakin erilainen kuin miehillä.

Opettajakunnan naisistuessa on ammattikunnassa edustettuna siis yhä enemmän pimpsakkeita, joiden ymmärrys ihmiselämän rumimmista realiteeteista on aavistuksen verran vajavainen. Pelkäänpä pahoin, etä moni heistä nielee tämän opetushallituksen uusimman, eli Prinkkalan monisteen aivan sellaisenaan.

1970- ja 1980-luvuilla käymässäni pohjoissuomalaisessa peruskoulussa oli paljon kaikenlaista keljua, mutta kommunismin ilosanoman levitys rajoittui vain pakolliseen minimiin. Ehkei sitä katsottu tarvittavan pikkukunnassa, jossa oli vain kepulaisia ja kommunisteja, joiden alalajista en osaa varmasti sanoa.

Saarinen oli joka tapauksessa mies paikallaan, vaikka en aivan varma olekaan miten hän olisi valinnut, jos eteen olisi lyöty pakko: Suomi vai kommunismi? Voisin kyllä taipua Suomen kannalle, samasta syystä kuin itsekin käytän vuoden 1918 sodastamme nimeä vapaussota: kyllähän ne Punakaartiin vapaaehtoisesti liittyneet, kuten äitini isänisä, lähtivät taisteluun sen puolesta minkä uskoivat koituvan vapaudekseen. Heidän voittoaan seurannut todellisuus olisikin sitten iskenyt kasvoille sitäkin raaemmin. Niinpä vapaussota ei mielestäni ole mitenkään oikeistolaisesti varautunut termi, vaan aivan yhtä hyvin kummankin osapuolen käytettävissä, samoin perustein.

Palaten itse bloggauksen aiheeseen, johon Perussuomalaiset eivät ole reagoineet: miksi olisivat? Puoluehan on ollut ja on vielä jonkin aikaa Soinin henkilökohtainen vaaliorganisaatio, eikä luolansa viileyteen vetäytymään lähtöä valmistelevan Timosauruksen intresseihin kuulu millään tavalla minkäänlainen kannanotto päivänpolttaviin kysymyksiin. Varsinkaan sellaisiin, joiden hän tietää olevan jommankumman seuraajansa agendalla kärkipäässä tai ainakin lähellä sitä.

Hemuli kirjoitti...

"Nykypäivän koululainen osaisi ehkä kertoa meille, että missä muodossa heidän opettajansa harjoittaa propagandan vastaista passiivista vastarintaa."
-----
Vanhin poika on lopettelemassa kuudetta luokkaa ja pojalta tulee välillä suorastaan nuiviksi laskettavia kysymyksiä. Itse olen yrittänyt antaa pojan muodostaa itse omat käsityksensä ja sitten vain myhäillyt itsekseni ettei omena kovin kauaksi ole puusta pudonnut.
Tiedä sitten onko tuo opettajan passiivista vastarintaa vai onko kotoota kuitenkin lipsahtanut ajatuksia vai onko poika vain utelias ja ottanut itse selvää. Elää kuitenkin koulun kautta mokutuksen alaisena, joten internet ja koulu kertovat ikävästi eri asioita ja asioita pitää kyseenalaistaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Hemulille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Hemuli:

Viesti1: Ja jos lukee valtamediaa, niin ”oikeistopopulismi” on pysäytetty now and for good ja Trumpinkin presidenttikausi loppuu viimeistään heinäkuussa. Mutta totta tuumailet. Niin pitkään kun se kakka ei osu omaan tuulettimeen, niin hällävälismi on homman nimi. Suomalaisen pitkällä pinnalla on huonotkin puolensa ja huonoin niistä on se, kun se lopultakin katkeaa. Mallia siitä saatiin vuonna 1918.

Viesti2: Äärimmäistä lyckaa pojallesi tulevilla elämän poluilla. Ja onhan selvää, että opettajakunnasta löytyy huomattavan paljon tervejärkistä porukkaa. He vain joutuvat luovimaan. Kotonahan ei sinänsä tarvitse luovia. Voi todeta, että asiat on näin, mutta tietyissä paikoissa niistä kannattaa olla hiljaa. Niin se oli suomettumisenkin aikana.

Qroquius Kad: Melkein joo, mutta olen minä törmännyt matkan varrella joihinkin miehiinkin, jotka ovat eläneet varsin turvallisessa kuplassa ja he sitten ovatkin utopistisia idealisteja. Tuo naisistuminen pitää paikkansa ja samanlainen vaikutus sillä on omaankin alaani. Saarisen kohdalla voin olla varma, että valinta Suomen ja kommunismin välillä kääntyi Suomen hyväksi. Hänhän teki sen valinnan 1939 - 1944, kun hän taisteli Rauhanvaltiota vastaan Ässärykmentissä ja kotiutui palkittuna kersanttina.

Totta on, että punakaartin rivisotilaat lähtivät tappelemaan ihan eri syistä kuin kansanvaltuuskunnan johto. Torpparit tappelivat päästäkseen talolliseksi. Ja jos punaiset olisivat voittaneet, he olisivat olleet edelleenkin maksimissaan kolhoosin torppareita. Mitä perussuomalaisista totesit, niin juuri niinhän se asia on.

Anonyymi kirjoitti...

Minulla toinen vähän päälle parikymppinen ja toinen kolmikymppinen, poikia, ja ah niin ihanan nuivia! Ei ole tarvinnut järkeä takoa heidän päähänsä, ihan ovat itse osanneet oikeat mielipiteensä muodostaa.

Poikien kaveritkin nuivia, isänmaallisia islamisaation vastustajia. Miniätkin nuivia, samoin vanhempani ja itseasiassa laaja lähipiirini koostuu vain nuivista, isänmaallista ja kas kummaa, mitä enemmän valtion propagandakoneisto mokuttaa, sitä nuivemmiksi muutumme. Nuivuutta kesäänne! Iines Ps. Naisena tunnen myötähäpeää tuon Sanni-tyttösen ulosannista, mutta ehkä Siperia vielä opettaa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Iines, ja erinomaisen mukavaa ja nuivaa kesää sinulle ja läheisillesi. Sitten, kun se kesä lopulta suostuu tulemaan. Nuivuushan ei katso kelejä.

Juho kirjoitti...

Mauno Koivisto, vioistaan huolimatta viimeinen oikea valtiomies, joka on hoitanut tämän maan presidentin virkaa on poissa. Rauha hänen sielulleen.

Kenestäs epäilyksen piru ottaa seuraavaksi mittaa? Li Andersson, vihreiden uusi pj, vuoden 2018 presidentinvaalien ehdokaat?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juho. Kyllä, rauha hänen sielulleen ja muistolleen.

Epäilyksen pirun seuraavaa asiakasta en osaa sanoa. Nää tämmöset jutut kun tulee ihan puhtaasti inspispohjalta. Sinänsä en käytä niissä jutuissa mielelläni jotain tiettyä henkilöä, vaan ennemminkin tiettyjen henkilöryhmien arkkityyppiedustajaa.

vieras kirjoitti...

Rauha Mauno Koiviston sielulle ja muistolle. Osanotto omaisille.

Kuten jokaisessa, hänenellä oli puolensa ja puolensa. Hän oli kotoisin vaatimattomista aloista, mutta kävi kouluja aina tohtoriksi asti ja pääsi töihin pankkialalle. Hän osallistui sotatoimiin ensin vapaaehtoisena kotirintamalla ja sitten rintamalla.

En halua haukkua äsken kuollutta mutta siihen toiseen puoleen kuuluu vikoja, jotka liittyvät hänen poliittisen toimintaansa. Näitä ovat sinipunahallituksen nimitys 1987 joka aloitti konsensuksen ja puolueiden samankaltaistumistendenssin, vahvan markan politiikka joka vei lamaan, Koiviston konklaavi joka romutti yrittäjyyden, sekä EY- eli EU-jäsenyyshanke kun se EFTA tai edes ETA ei riittänyt.

Hän hoiti suhteet Neuvostoliittoon ja Yhdysvaltoihin hyvin ja tuli toimeen venäläisten ja amerikkalaisten kanssa.

Häntä saattoi jossain määrin pitää nuivana kun vastusti somaleiden päästämistä maahan. Hän ei kuitenkaan uskaltanut käyttää täysiä valtaoikeuksiaan voidakseen torpedoida hankkeen. Myöskin hänen kommenttinsa inkeriläisistä "paluumuuttajina" ei liene täysin loppuun asti harkittu, vaikka hän taisi tarkoittaa hyvää.

Hän varoitti että "syntyy oma intressiryhmänsä niistä, jotka elävät pakolaisten siivellä." Hän osasi arvata että jotkut tahot hyötyvät ulkomaalaisten saapumisesta tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Joo-o, aikasmoista aivopesua sanoisin, tulee niin mieleen ala- ja yläasteen ajat 1970- ja 1980-lukujen taitteesta kun hehkutettiin Neuvostoliittoa. Ylen arkistosta kannattaa etsiskellä Hannu Taanilan maanmainioita kuunnelmia "Näin naapurissa". Ei oikein uponnut meikäläiseen, eikä myöskään tämä islaamin (pakko)tuputus. Onneksi en ole enää koulussa! Muistelen vain kun minun isoisäni naureskeli noille kuunnelmille, ja kun sain lisää ikää enpä ihmettele. Miksi pitää aikuisillekin syöttää satuja?

OT:na, "Manu" sitten lähti kohti suurta tuntematonta, kunnioitettavaan ikään asti mies pääsi, rauha hänen muistollensa. Olen sen verran nuorempaa ikäluokkaa, että se ainoa kokemani Suomen presidentin kuolema oli "Urkki".

OT2, Trumppi sitten teki "diilin" ja erotti FBI:n johtajan sekä nimesi uuden ehdokkaan tilalle. Jotenkin tuon uuden johtajan edellinen työpaikka "Komitet Gosudarstvennoy Bezopasnosti" muistuttaa meikäläistä jostain ihmeellisestä organisaatiosta? Hehhee eli kyseessä lienee The Onion tyyliset pilauutiset...

Sitten jännäämään kuinka pitkälle Suomi pääsee MM-kiakossa, Ranskalle tuli jo historiallisesti turpiin (ei voi kuin naureskella), ehkä vuonomaan pojat jatkavat leijonien alamäkeä?


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Koivistossa oli ne molemmat puolet. Minä tulen muistamaan hänet presidenttinä, jota ei uskottu vuonna 1990 vaikka olisi pitänyt.

Soomepois: Kyllä tää nykyinen aivopesu tai ainakin sen yritys jo ylittää suomettuneisuuden ajan.

OT1: Koivistosta jo tuumin tuossa ylempänä. Hän oli kuitenkin viimeinen sotaveteraanipresidentti. Kunniaa hänelle siitä.

OT2: Noita meemejähän on netti täynnänsä. Paskatko niistä.

Lätkästä: Kyllä on takkuista ollut. En ole lätkäanalyytikko, joten en osaa sanoa, mikä on mennyt perseelleen. Tulee kumminkin muistaa, että on niillä muillakin mailla ollut niitä fiaskoturnauksia. Meille tietysti jää mieleen vaan ne omat.

vieras kirjoitti...

Jos Ykä ehtii niin ehdotan että kuuntelet tänään Radio Patmoksen ohjelman Median myllyssä klo 20:02. Siinä on yhtenä aiheena tuo suvakkien haavekuva islamista. Löytyy netistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Toivoisin sinun muistavan, että en ole uskovainen enkä erityisen mielissäni tällaisista pyynnöistä.

Becker kirjoitti...

Indoktrinoitu persoona, kyseeessä on selvästi ruotsalainen henkilö. Täällä niitä on maa pullollaan ja lisää tulee.
Tuo islamismin valkopesu on kyllä käsittämätöntä, mutta kuuluu ilmeisimmin ajan henkeen,joka ilmenee mm. tällaisina mielipuolisuuksina. Kaikki käännetään päälaelleen.
Ongelmana on toki se, että kun koulussa tuputetaan tuota opetushallituksen tuottamaa propagandaa ja se propagandaksi havaitaan, niin opetuksen uskottavuus häviää ihan asiallisiltakin aineilta.

Nyt kun edesmennyttä pressaa ylistetään joka tuutissa, niin minä kyllä muistan hänet yrittäjien inkvisiittorina, joka toimillaan tuhosi tuhansia yrityksiä ja perheitä, aiheutti varmaan satoja itsemurhia. Antoi pankeille mahdollisuuden ryöstää ihmisten omaisuuksia laittomasti ja pilahintaan. Aikaan sai erään rauhanajan suurimmista omaisuuksien uusjaosta. Ja oheistuotteena velallisten velks myytiin Norjalaliselle perintätoimistolle 5% hinnalla arvostaan. Tätä ei suotu itse velallisille. Mikä sivistysvaltio kohtelee omia kansalaisiaan näin. Ja kaikenlisäksi jotkut dokumentit julistettiin salaisiksi, joka sekään ei kuulu demokraattisiin yhteiskuntiin.
Itseasiassa mua suorastaan yököttää nuo ylisanat ja kritiikitön kehuminen mitä media on pullollaan. Ihminen ei mielestäni muutu pyhimyksesksi vaikka heittääkin henkensä.
Täytyy pari viikkoa yrittää kestää ennekuin taas tilanne rauhoittuu.

Lemminkäinen kirjoitti...

Ettei vain Epäilyksen Piru olisi käynyt Pirkko Saision luona! Pirkko on nimittäin (juttu Hesarissa) alkanut epäillä punavihreää kuplaa, lol.

vieras kirjoitti...

Toivottavasti Ykä ei käsittänyt väärin mitä sanoin. Siinä ohjelman jaksossa oli yhtenä aiheena tuo opetushallituksen propagandaohjeistus, josta on hyötyä vain saunan kiukaan, takan, kamiinan tai nuotion sytykkeenä. Ohjelmassa käytiin läpi noita Ykänkin lihavoimia kohtia ja todettiin etteivät ne vastaa islamin omia opinkappaleita. Menee jo länsimaisen imperialismin puolelle jos länsimaiset suvakit katsovat voivansa määritellä mikä on islam ja että he tietävät muslimeja paremmin mikä on oikea islam. No jaa, mitä ne muslmit niissä islamilaissa maissa arvelevat noista suvakkien tekemistä uudelleenmäärittelyistä? Ohjelmassa siis tehtiin hyviä havaintoja. Sitä minä vaan hain tuolla edellisellä viestilläni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Lemminkäiselle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Jos mietitään sitä, mikä on kaikkein eniten ”indoktrinoitu valtio”, niin kyllähän Ruotsi siinä listan ykkösenä on. Meidän nilkit tosin painaa kovasti perässä ja tämä opetushallituksen viimeisin pläjäys ei paljon naurata. Se kun on tarkoitettu opetettavaksi lapsille. Mitä Koivistosta totesit, niin tottahan se kyllä on. Kuolema kuittaa univelat jne. mutta se mitä tehtiin 1990-luvun laman aikana oli enemmän kuin härskiä ja sitä ei tule unohtaa.

Lemminkäinen: Joo, panin merkille. Sellaista pientä järjen palautumisen (tai löytämisen) tynkää siinä oli. Eihän se vielä paljoa ollut, mutta todennäköisesti sen verran, että moni kollega katselee Saisiota jatkossa nenänvartta pitkin.

Vieras: Ymmärrän tämän toki. Mutta minulla on se linja, että tämä ei ole millään muotoa uskonnollinen blogi, joten en ole mielissäni noista uskonnollisista linkeistä. Niille löytyy kyllä omat alustansa ja niille on oma, ja ihan oikeutettu paikkansa. Se vain ei ole tämä blogi.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tuntuu ainakin mulla menevän noi termit sekaisin. Vanhuus tuloillaan, selitykseksi. Se vasemmisto, joka Suomessa touhuili 50-70 luvuilla olivat duunareitten asioiden ajajia, perustellusti ja oikeutetusti. Sen jälkeen lähti lapasesta kuin Stockan hulluilla päivillä. NL romahti ja arkkienkeli (kvanttikemian tri)Angel Merkel
vapautui länsimuurin kahleista ja tuli tuomaan ilosanomaa länteen. Ainoa mikä muuttui olivat sanoman alaotsikot (diversiteetti, antirasismi, rajat auki, naistenoikeus olla mikä vaan xstä yyhyn, ja etenkin pääsy islamin iloiseen esiparatiisiin). Seurauksena Euroopan valtioiden AIDS. NL on ollut vek jo aikuìsiän. Venäjä ei ole enää NL. Vanhaa vasemmistoa ei enää ole, ei myöskään oikeistoa, ainakaan Suomessa.
Yrjöpers. voisitko selvillä sanoillasi putsata alustan, jotta käsitteet selviäisivät ilman tämän kommentin tapaisia pitkíä johdantoja.
Sisällisota-vapaussota---sodasta on kulunut lähes 100 vuotta. Sen ajan lähtökohtia ja vastakkainasettelua enää ole olemassa, R.I.P.
On uudet haasteet, ja taivaan kiitos uudet välineet (tämäkin blog).
Veijo H

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Minä olen blogini kautta yrittänyt putsata sitä alustaa jo kymmenen vuotta. Heikolla menestyksellä. Meinaan, eihän mulla ole vastassa kuin koko valtamedia. Täytyy silti yrittää. Vasemmistopuolueilla ja duunareillahan ei ole enää aikoihin ollut mitään tekemistä keskenään.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ehkä yritinkin saada pirteätä vastinetta kommentaattoreilta. Samoilla linjoilla.

Veijo H

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ehkä yritin herätellä kommentaattroita, mutta ainoastaan isäntä heräsi.
Samoilla linjoilla. Ystävät vähenee... Siis ex-ystävät, ei ne oikeat.

Veijo H

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ehkä yritin saada vastinetta kommentoijilta, mutta eihän sitä kotonakaan aina sana vaihdu.
Samoilla linjoilla.

vh

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Tulipa noita kommentteja useampikin. Ehkä muut kommentaattorit eivät herää siksi, että Suomi pelaa tällä hetkellä lätkää.

Juha kirjoitti...

"Ei ole olemassa maltillista islamia, on vain maltillisia muslimeita.", sanoi A. Salehzadeh Iltalehdessä samaan aiheeseen liittyen, ja voin vain olla samaa mieltä toteamuksen kanssa. Sinänsä Opetushallinnon hyväksymien julkaisujen auktoriteetti katosi silmissäni jo viidennellä luokalla maantiedossa, kun mittailin viivoittimella NL:a hehkuttavan materiaalin sivumäärää vs. Etelä+Pohjois -Amerikoista tehtyä yhteenvetoa. Joillain alueilla edistystä ei vain näe tapahtuvan, valitettavasti.

Anonyymi kirjoitti...

Elämme hyvin seksististä aikaa. Jos iltapäivälehdistäkin seuloisi sanan, joka niissä esiintyy useimmin, se olisi varmasti seksi. Siksi tuntuukin oudolta, että vaikka Suomessa tehdään pilvin pimein tutkimuksia ja väitöskirjoja mitä merkillisimmistä ilmiöistä ja asioista, niin yksi loistaa poissaolollaan ja sen käsittely mediassakin on tabu. Eipä ole paljon A-talkeja näkynyt.

Se tabu on musliminaisten seksuaalisuus. Onko sitä edes ja miten naiset länsimaihin saavuttuaan kokevat sen, että heiltä on jo pieninä tyttöinä viety elämästä jotakin sellaista, jonka arvoa he eivät edes pysty käsittämään? Ympärileikatun tytön myöhempikään elämä raskauksineen, synnytyksineen ja komplikaatioineen ei näytä kiinnostavan naistutkijoita tai feministejä, vaan asia halutaan vaieta kuoliaaksi. Musliminaisia ei varmaankaan ole pyydetty mukaan edes v-tunvirkkausiltamiin, kun oma malli puuttuu.

Alan Salehzadeh kirjoitti musliminaisten alistetusta asemasta Iltalehdessä, mutta tuskin häneltä tai liioin keneltäkään muultakaan asiantuntijalta opetushallitus on pyytänyt lausuntoa aiheesta, koska totuus voisi jopa viranhaltijatätejä järkyttää ja koko asia on parempi esittää kaunistellen, niin pysyy paha maailma loitolla.

Elo kuplassa voi jatkua ja seuraavaksi opetushallitus ehkä laittaa kaikki tarmonsa peliin ja keskittyy tekemään sukupuolineutraaleja wc-tiloja kouluihin. Kajaanissa maahanmuuttajataustainen raiskasi juuri alaikäisen tytön yleisessä vessassa, mutta mikään ei estäne sateenkaariporukan ja feministien toiveiden täyttymistä; siis rajojen aukeamisen jälkeen aukeavat vessojen ovet kaikille ikään, sukupuoleen (montako niitä nyt olikaan?) ja rotuun katsomatta ja kaikki muu on syrjintää!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Juhalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Juha: Jos niitä maltillisia muslimeja etsitään, niin Suomen tataarit käyvät hyväksi esimerkiksi. Sen perusteella, mitä heitä tunnen, niin uskonto vaikuttaa heidän elämäänsä yhtä paljon kuin suomalaisen tapakristityn eli ei ollenkaan. Samanlaisia havaintoja koulusta oli minullakin. Historiassa talvi- ja jatkosota käsiteltiin kahdella aukeamalla.

Rouva Ano: Totta tuo ja sitä seksiä tunkee kyllästymiseen asti joka tuutista. Mutta tuota mainitsemaasi asiaa ei todellakaan käsitellä ollenkaan. Asian käsittely ei oikein sovellu utopiaan. Nää sukupuolineutraalit wc:thän ovat sinänsä vasta vaatimus ja ehkä opetushallituksessa joku järkevämpi yksilö voi tuumailla ja laskeskella, että paljonko kyseinen operaatio maksaa ja mitä sillä loppujen lopuksi saavutettaisiin.