perjantai 26. elokuuta 2011

MARTTYYRIPISTEITÄ JA URAKEHITYSTÄ

Suomessahan tehdään vähän väliä näitä rahvaasta irroittautumisrituaaleja, joita mm. Helsingin Sanomat pitää hyvin tärkeänä. Niitten sisältö on aina paljolti samanlainen, joten varsinaista uutisarvoa niissä on heikohkosti, mutta siitä huolimatta ne tuppaavat aina päätymään HeSan pääkirjoitussivulle. Kaipa kyse on jonkunlaisesta aikuiskasteesta, jonka arvo selviää vain uskovaiselle.

Tuoreimpana tämmöisen aikuiskasteen suoritti typsy nimeltä Jemima Repo. Pimun vuodatus on sellaista melko tavallista perussettiä, jossa totuttuun tapaan määritellään äärioikeistolaisuus ihan oman maun mukaan, laitetaan eräs norjalainen psykopaatti ja Hommaforumi samaan pakettiin, ruikutetaan pomonaisten vähäisyydestä ja valitetaan siitä että länsimaiset miehet haluavat muuttaa naisensa synnytyskoneeksi (ja samalla tietysti unohdetaan, että tietyssä kulttuuripiirissä ne sellaisia oikeasti ovatkin).

Merkitään tiedoksi. Ei aiheuta toimenpiteitä. Soitettu sordiino päällä. Kyllä paksunahkainen ja –niskainen VHM aina ton verran raippoja kestää. Mutta rippilaulunsa viimeisessä kappaleessa typykkä ottaa trumpetistaan sordiinon pois ja paljastaa villakoiran ytimen:

Rasismi, jonka varaan äärioikeistolainen ajatusmaailma nojaa, on kytkeytynyt vahvasti moneen muuhun viha-aatteeseen, eikä sitä vastaan voi kamppailla puuttumatta äärioikeiston naisvihaan ja antifeminismiin. Ne ovat vaarallisia aatteita, joista täytyy sanoutua irti samaan tapaan kuin rasismista.

Eli rasismia ei voi hävittää hävittämättä samalla antifeminismiä. Joten antifeminismikin pitää siirtää viha-aatteitten synkälle ja kasvavalle listalle. Ja sen jälkeen tietysti kaikkien mahdollisten tahojen tulee julkisesti irtisanoutua feminismin, ja nimenomaan feministitutkijoitten määrittelemän feminismin arvostelemisesta. Ei paha, ei paha. Tossa nousi typsyn vuodatuksen arvosana heti tyydyttävä plussasta kiitettävä miinukseen. Mutta kun pimu kerran otti trumpetistaan sordiinon pois, niin olis soittanut soolon ihan loppuun saakka. Eikös se mennyt jotenkin näin:

Hyvät oikeamieliset sisareni yliopistolla. Meidän on nyt syytä tunnustaa itsellemme, että olemme tehneet suuren taktisen virheen ja loistava tilaisuus on menossa meiltä sivu suun. Norjan massamurhasta on jo kuukausi, ja asian tiimoilta kerätyt marttyyripisteet ovat menossa pelkästään poliittisten vasemmistopuolueitten taskuun. Ei silti, että heitä voisi pitää suoranaisena tutkijafeminismin vihollisena, mutta selvää on, että sekä demareissa että vasemmistoliitossa on meihin epäilevästi suhtautuvia aineksia.

Meillähän on viimeiset kymmenen vuotta ollut hyvä tilanne. Periaatteessa me olemme monopolisoineet oman alamme oikeaoppisen totuuden, eikä sitä ole uskallettu kyseenalaistaa, ja ne harvat tahot, jotka sitä ovat yrittäneet, on median toimesta vaiennettu tyystin. Tilanne on ollut meille siinäkin mielessä loistava, että me olemme voineet sanoa feministisenä tutkijana mielipiteemme ihan mistä tahansa ja olemme olleet automaattisesti oikeassa ihan sillä perusteella että olemme feministisiä tutkijoita. Rahvaanomaista mielipiteitten perustelemista ei ole juurikaan tarvinnut harrastaa, kyse on ollut enempi ilmoitusasiasta. Rahoitus ja varmat virat ovat pelanneet, eikä niitä hyvin osaamamme joukkorääkymisen pelossa ole kyseenalaistettu.

Viimeisen vuoden aikana tapahtunut poliittinen kehitys on ollut kuitenkin omasta näkökulmastamme varsin huolestuttavaa. Koska me emme – pakko tunnustaa – ole vielä verrattavissa esimerkiksi lääketieteeseen, jonka ylläpitäminen on jo ihmiselämän turvaamisen kannalta välttämätöntä, meidän ammattikuntamme ja ideologiamme rahoitus ja jatkuvuus on kiinni poliittisista suhdanteista.

Ja viimeisen vuoden poliittisen ilmapiirin muutoksen myötä edessämme saattaa olla tilanne, jolloin meidän tulee jotenkin perustella tekemisiämme, ja sitähän ei jumalauta voi sietää.

Tämän kauhukuvan välttämiseksi meidän on alettava käyttää näitä Norjan tapahtumia röyhkeästi hyväksemme. Marttyyripisteitä on vielä kerättävänä, varsinkin kun se norjalainen antifeministi oli kehottanut tappamaan naisia. Koska meillä on vielä hallussamme oman alamme pyhitetty totuusmonopoli, meidän on helppo yhdistää Norja, rasismi, äärioikeistolaisuus, väkivalta, Hommaforumi ja tutkijafeminismiin kohdistuva arvostelu yhteen nippuun ja pyrkiä kriminalisoimaan koko paketti.

Sen jälkeen me voimme julkaista tutkimuksia, joissa todistetaan tutkijafemismin saaneen aikaan asenne- ja työilmapiirin muutoksia myös miesvaltaisessa vientiteollisuudessa ja tämän saavan aikaan Suomelle miljardien eurojen voitot vuosittain. Silloin meidätkin sertifikoidaan lääketieteen välttämättömyystasolle ja virkamme, toimeentulomme ja uskottavuutemme on pysyvästi turvattu.

Meidän aseenamme tulee nyt olla toisto, toisto ja vielä kerran toisto. Lehdistö auttaa tässä meitä, sillä sillä on yhtä paljon menetettävää kuin meilläkin.

Feministisiin tutkijoihin kohdistuvaa itse määrittelemämme äärioikeiston taholta tulevaa väkivallan uhkaa on väsymättä julistettava.

Miehen euro / naisen 80 senttiä iskulausetta on toistettava jokaisessa mahdollisessa saumassa. Tämä iskulause on tosin pidettävä iskulauseen tasolla, eikä tehdä vertailuja alakohtaisista palkkaeroista miesten ja naisten välillä. Se voisi herättää kiusallisia kysymyksiä.

On tuotava esiin mahdollisimman paljon katkeria uranaisia, jotka eivät ole päässeet haluamiinsa johtotehtäviin. Tässä on keskityttävä yksityiseen sektoriin, ja jätettävä julkishallinto, etenkin hoitoalat käsittelemättä. Muuten meiltä saatettaisiin kysellä, että miksi te ette tutki mehiläiskuningatar-ilmiötä, emmekä me sitä pysty oikein faktoilla kiistämään.

Sellaisten naisten olemassaolo, jotka eivät jaa näkemystämme feminismistä, on yksinkertaisesti ja johdonmukaisesti kiistettävä ja väitettävä äärioikeiston valheeksi ja vihapuheeksi.

Akateemiset feministiset sisareni! Ratkaisevan hyökkäyksen aika on nyt. Tulevaisuudessa voi olla jo liian myöhäistä. Norjan tapahtumista on kerättävä kaikki marttyyripisteitten murenatkin, sillä koska tahansa voi tapahtua joku uusi katastrofi, jonka seurauksena asian kiinnostusarvo tippuu murto-osaan. Ja silloin me olemme myöhässä.

Emmekä me saa olla myöhässä. Sillä mikä on vaihtoehto? Töihinkö meidän pitäisi mennä?

Niin että olis ny kepittäny loppuun saakka kun mieli kerran teki. Jaa että laittoiko Ykä sanoja toisen suuhun? No totta munassa laittoi. Mitäs pahaa siinä on? Ovathan tommoset Jemimatkin jo iät ja ajat selittäneet minun puolestani että mitä minä teen, mitä minä puhun ja mitä minä ajattelen. Eikä kukaan ole käynyt niiltä utelemassa että ootteko te itte asiassa koskaan kysyneet tolta sälliltä, mitä mieltä se on.

Jaa, voishan tässä jokellella pitempäänkin, mutta kun ei kerkee. Täytyy pitää kiinni voimassa olevasta VHM:n käyttäytymisteoriasta ja mennä pieksemään muija. Johan se on vähän aikaa kulkenutkin ilman aurinkolaseja ja peitevoiteita ja eihän siitä semmosesta mitään tule.

Ja mätkimissession jälkeen ajattelin vielä elvistellä hänelle siitä, kuinka paljon parempi palkka mulla on. Jaa, niin. Enhän minä voi sitä oikeastaan tehdä. Kun me ollaan samoissa hommissa ja muija itte asiassa tienaa pikkusen enemmän. Feminististen teoreetikkojen mukaan minun maskuliininen egoni ei kestä sitä, että nainen tienaa enemmän. Ja onhan ne siinä tavallaan oikeassa. Meinaan, kyllä mua jurppii se, että vaimo tienaa pikkusen enemmän kuin minä. Minkä ihmeen takia se ei vois tienata ihan järkyttävän paljon enemmän kuin minä. Niin minä voisin heivata ton työn tekemisen ja keskittyä taiteellisempiin harrastuksiin. Vaikka risusavottaan.

41 kommenttia:

Pasi Turunen kirjoitti...

Rakas yrjö:
http://turpa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81542-kaiken-pitaa-kuolla

Elämä on.

Anonyymi kirjoitti...

Särähti heti korvaan toi synnytyskone väite.

itse n. 18v sitten en oli halunnut muuta kuin treenata suoritusta ja ajella moottoripyörällä.

Mutta kun mahtikäsky tuli että "mä haluan lapsen nyt", niin oli kaksi vaihtoehtoa.. ei kiitos ja hyvästi tai vakuudet.

kokeilin ensin vakuuksia... eli moottoripyörää ei sitten myydä.

Läpi meni, ja moottoripyörä on edelleen tallissa+ nyt poikien mopot ja moottoripyörät.

Pidän silti itseäni vielä peruslänsimaisena miehenä

reino kirjoitti...

"Rahoitus ja varmat virat ovat pelanneet, eikä niitä hyvin osaamamme joukkorääkymisen pelossa ole kyseenalaistettu. "

Hyvin osaamamme joukkorääkyminen... khi hi hi...

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, kävin mainostamassa tätä sinun kirjoitusta tuon Pravdan jutun alla olleessa kommenttiosastossa. Hyvässä lykyssä se minun viesti julkaistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minun on pakko lainata lausetta jota Hommaforumin nimimerkki Ulkopuolinen käyttää signeerauksessaan:

Merkitysrakennevarkaat koittavat hallita maailmaa. Sitä pitää vastustaa viimeiseen denotaatioon.

Kun miettii tuota signeerausta tarkemmin niin huomaa että se on tajuttoman nerokas havainto. Eka lause kertoo ongelman, toka lause kertoo ratkaisun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pasille (ei pillejä, ei lantrinkia), Anolle, Reinolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Onhan se sinänsä selvää, että kun tommonen mammalauma asioista keskenään rupattele, niin maailma alkaa näyttää hiukka omituiselta. Eikä siinä sinänsä mitään.

Mutta sitä minä en ymmärrä, että kuka kumma nosti nuo jalustalle ja antoi niille aina oikeassa-kortin.

Ja miksi?

Muuten Vieras, ei näkynyt kirjoitustasi olevan niissä kommenteissa. Vaan sinähän mainostitkin vihakirjoittajaa.

Närpiön susi kirjoitti...

Osuin tänne sattumalta nettiä surffaillessani. Mahtavaa settiä, kiitos?
Mutta miessä ovat naiskommentaattorit?

Anonyymi kirjoitti...

Pravdassa julkaistuja juttuja ei yleensä kannata lukea otsikkoa enempää. Sen sijaan, jutusta riippuen, jutun kommenttiosastolla julkaistujen kommenttien joukkossa voi olla hyviä ja nuivia kommentteja. Johtuuko se siitä että tuollaisessa tilanteessa modella on
a) vapaapäivä
b) ruoka-, kahvi-, tai tupakkatauko
c) keskittymiskyky herpaantunut
d) työtapaturma
e) sala-, piilo-, tai kaappinuivat asenteet
f) Jytkyn takia annettu määräys teeskennellä puolueetonta
g) jokin muu?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kommentti ei ehkä aivan osu plokiin, mutta: Onkohan sensuuri iskenyt tähän?

http://img517.imageshack.us/f/lipponen.png/

Siellä oli vielä ennen Paavon presidenttipeli-ilmoitusta se Päivin Pläjäys Tampereen Tuhopoltosta ja Marssista Rasismia vastaan.

Mahtaakohan sitä olla vielä jossain tallella?

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, saapuiko sähköposti? Halusin luetuttaa kysymykseni ja saamani vastauksen sinulla.

Tuosta tuli mieleeni, että mitä jos tuolle muijalle tai ylipäänsä mokuttajille sanoisi seuraavan lauseen:
Adolf Hitler oli maahanmuuttaja.

Meinaan, että Aatu oli sellainen silloin kun hän asui Saksassa. Jonkin aikaa oli semmoinen tilanne että hänet oli vapautettu Itävallan kansalaisuudesta mutta ei heti saanut tilalle Saksan kansalaisuutta. Itse asiassa Aatu sai Saksan kansalaisuuden aika myöhään. Tällöin, perhana, Aatu oli pitkän aikaa paperiton. Sellaisista mokuttajat tietääkseni ovat tosi innoissaan.

Saksassa olisi pitänyt olla 1920-30-luvuilla (pitäisi nytkin) semmoinen vaalilaki että vaalien ehdokkaaksi saa asettua vain syntyperäinen Saksan kansalainen. Meinaan, että tuo olisi ollut Aatulle ainakin hidaste ja antanut vastustajille lisää mahdollisuksia ajan pelaamiseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpiön Sudelle, Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Tackar och pockar. On täällä välillä naiskommentaattoreitakin, mm. Mainio Kyllästynyt Ruotsista, joka aina päivittää meitä ruotsalaiseen todellisuuteen. Vähänhän heitä tietysti on. Ehkä nää kirjoitukset eivät vetoa naisiin. Tietysti mulla on pääsensorina rakas vaimoni Ylva. Ilman Ylvan hyväksyntää ei yksikään juttu lähde julki.

Vieras: Kallistuisin vaihtoehtoihin e ja f. Sähköpostista: varsin kattavan vastauksenhan ne sinulle antoivat. Sinänsä esimerkki ei mene ihan yksi yhteen Suomen kanssa, koska ei joku vaikkapa Somaliasta tänne tullut heppu saa kansanjoukkoja taakseen ja rupea puuhaamaan hyökkäystä Syvärille. Itse asiassahan olet oikeassa.

Ano: Luulenpa, että Paavo on yleensäkin käskenyt Päivin pitää turpaansa soukemmalla seuraavat puoli vuotta. Syitä ei tarvinne miettiä. Kyllä tuo teksti on tallessa kuvakaappauksena Hommaforumilla. Etsi sieltä, eiköhän se sieltä löydy.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjoitin Homman hakutoimintoon että Hitler oli maahanmuuttaja. Haun uloksena oli pari kiinnostavaa kommenttia täällä ja täällä.

Huomasitko minkä kommentin kirjoitin Jaskan blogissa?

Närpiön susi kirjoitti...

Jos nyt oikein tarkkoja ollaan niin tämä neiti/rouva/herra (tarpeeton yliviivataan) J.Repo toistaa jo jatkosodan aikana tutuksi tulleita vihapuheita. Me kaikki Ryhmy-kirjojen ystävät muistamme varmaan Armas J. Pullan teoksen: "Jees, antifilatelisti, sanoi vääpeli Ryhmy."
Kirjassa sanaa "antifilatelisti" käytettiin kirosanana! Todennäköisesti sana myöhemmin kiellettiin, sillä en ole törmännyt siihen kirjallisuudessa tai suullisessa puheessa kymmeniin vuosiin. Ja mikä onkaan tulos: kukaan ei enää vihaa filatelisteja!

Kannattaa tässä yhteydessä myös muistaa, että Rymy-kirjoissa esiintyvän sotakissan nimi "Molotohvi" onnistuttiin sekin kieltämään. Molotohvin sijalle sijoitettiin "Mörökölli". Vaihto kävi kätevästi, koska kummassakin nimessä on yhtä monta kirjainta.
Termien ja nimien kieltämisellä ja vaihtamisella on meillä siis pitkät perinteet ja - ylpeänä sanon - ne perinteet ovat kovin miehiset. Molotohvin vaihtoivat Mörökölliin sotilaat ja poliitikot (kaikki miehiä), koska he arvelivat, että jos sota satutaan häviämään, voi naapurimaan ulkoministeri Molotov kenties ottaa nokkiinsa mokomasta sotakissasta ja jotenkin kostaa. Mikäs noista bolshevikeista tietää.

Nyt siis J. Repo yrittää kriminalisoida "antifeminismi"-sanan. Siinä taitaakin olla hommia kerrakseen. Kun akat ovat asialla puhetta riittää loputtomiin ja välillä revitään siskoa tukasta. Sillä välin äijät hirnahtelevat herrasaunoissaan ja ovat niin antifeministiä, niin antifeministiä, että pahaa tekee.

Miesten maailmassa (kuten edellä nähtiin) nämä kieltohommat hoituvat yhdellä päiväkäskyllä.

Ja sinulle, Yrjöperskeles sanon vielä sen verran, että olet hyvän akan onnistunut saamaan, jos se nämä juttusi hyväksyy ja vielä sanoo peitonkin alla että juu. Tuollaiset naiset ovat harvinaisia. Eläköön Ylva ja Ylvan Yrjö!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Närpiön Sudelle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Joo, yleensäkin minun puolestani saisi ton saksalaisten ruoskimisen kakkosrähinän aikaisista asioista lopettaa. Ei tää uusi polvi niitä pahoja tehnyt.

Närpes Varg: Toi sanoilla kikkailuhan on ollut aina hyväksi havaittu tapa muokata poliittista todellisuutta. Ja yleensähän se menee aina pieleen.

Mitenkähän muuten kävi Ryhmyn & Romppaisen sipuliviinalle? Liekö sekin kielletty. Muistelen, että Helsingin edustalla oli aikanaan Ryssänsaari, joka sitten muutettiin jatkosodan jälkeen korrektisti Rysäsaareksi.

Välittelen Ylvalle terveisesi.

Kirkkokuvauksia silvotussa tynkä-Suomessa kirjoitti...

Helsingin Sanomat uutisoivat vähemmän objektiivisesti ilman kyseenalaistamisia jos kyseessä on heille tärkeä asia:

Asianajaja Jaakko Tuutin mukaan asia olisi pitänyt olla esillä toukokuussa 2008. Lisäksi mika ilman oli asian jo kertaalleen jättänyt syyttämättä, mutta kun ei 2 v 5 kk mennyt kerralla läpi niin laittoi asian uudestaan uudelle tuomarille.

Näin toimii oikeus?


Seppo Lehdolle kuukauden lisätuomio nettikirjoittelusta

22.12.2010 16:29 | Kommentit

STT

Tampere. Loukkaavista nettikirjoituksista vankilaan tuomittu tamperelainen Seppo Lehto on saanut käräjäoikeudessa lisätuomion Suomenmaan toimittajan Seppo Kuisman loukkaamisesta.

Lehto piti muun muassa loukkaavaa blogia Kuisman nimellä. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet keskiviikkona 30 päiväksi vankeuteen törkeästä kunnianloukkauksesta. Lehdon on lisäksi maksettava Kuismalle korvauksia 7 500 euroa.

Lehto on uhkaillut ja häirinnyt Kuismaa 1990-luvun puolivälistä saakka.

Seppo Lehto on parhaillaan vankilassa sovittamassa nettikirjoituksista määrättyä kahden vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistusta. Nyt tuomioon johtanut kirjoittelu liittyy samaan rikossarjaan ja olisi voitu käsitellä yhtä aikaa.

Käräjäoikeus otti tämän huomioon rangaistusta alentavana tekijänä.

Närpiön susi kirjoitti...

Jos Jemima Repo lukisi lehtiä hän olisi varmaan purskahtanut tänä aamuna itkuun. Otsikko omassa lehdessäni tänään:
"Ikätutkimuksella hurjimmat huijaukset pois."
Jutussa kerrottiin, että sen jälkeen kun maahan vainoja pakoon tulleiden "lasten" iät ryhdyttiin selvittämään luotettavasti, tällaisten lapsipakolaisten määrä romahti.
Vuonna 2008 näitä "alaikäisiä" turvapaikanhakijoita tuli uutisen mukaan meille "tulvimalla." Mutta nytpä ei tulvi enää.
Vielä vähän aikaa sitten pelkkä epäilyskin näiden ankkurilasten iästä olisi ollut vihapuhetta ja ennen kaikkea feminismin vihaamista ja pilkkaamista.

Ankkurilapsiuutista varten oli haastateltu sisäministeriön virkamiestä Sanna Sutteria. Hommafoorumilla tai Allah-Aholla ei siis ole asian kanssa mitään tekemistä. Tämä tarkoittaa sitä, etteivät feministit enää saa marttyyripisteitä siitä, että joku arvostelee ankkurilapsimeininkiä, siis sitä, että yhden alaikäisen perässä tänne tuodaan valtion varoin lapsen koko suku.

Myös kehitysapu, nykykielellä kehitysyhteistyö saattaa pian menettää marttyyrisisältönsä. Äskettäin ilmestynyt kirja "Kehitysapukeisarin vaatekapilla" näyttäisi kertovan, että Suomen miljardin euron kehitysavusta ovat lähinnä huolissaan ne suomalaiset, jotka saavat siitä reippaan siivun omiin bisneksiinsä. Afrikkalaiset alkavat kirjan mukaan kallistua sille kannalle, että kehitysavusta on heille enemmän haittaa kuin hyötyä.
Kirjan kirjoittajat ovat kehitysmaa-asioiden tuntijoita, akateemisesti pitkälle kouluttautuneita, ei siis mitään karvaperse-persuja.

Tähän saakka kehitysavusta kriittisesti puhuminen on ollut rasismia ja naisvihaa. Kehitysapukeisari-kirjan kirjoittajista (14) kahdeksan on naisia, joten Jemima Revolle on taas töitä tiedossa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kansantaiteilijalle ja Närpiön Sudelle & kiitos kommenteistanne. Törmäsin muuten jo 90-luvulla dokumenttiin, jossa Englannissa koulutetut nuoret afrikkalaiset liikemiehet porukalla totesivat, että kehitysapu joutaisi lopettaa tarpeettomana ja haitallisena.

Närpiön susi kirjoitti...

"Kirjoituksiin olisi voitava puuttua, vaikka niihin ei sisältyisikään vihan tai väkivallan puolustamista."
- Vähemmistövaltuutettu, ylioppilas Eva Biaudet (Iltalehti 28.7.2011)

Tällä meidän Jemima (?) ystävällämme on oppiäiti, josta nyt saattaa tulla Suomen Tasavallan Presidentti! Hänen mielestään mihin tahansa kirjoitukseen voi puuttua ja rankaista sen tekijää, jos, no - jos Biaudet epäilee, että tekstin takana on feminisminvastaisuutta.
Tähän tekisi mieli vetäistä esiin natsikortti, mutta annetaanhan olla. Sanopa sinä, Yrjöperskeles, mikä on sinun (Ylvan hyväksymä) mielipiteesi tästä totalitarismin esitaistelijattaresta?

Närpiön susi kirjoitti...

Yrjöperskeles, olemme varmaan lukeneet saman uutisen niistä afrikkalaisista tiedemiehistä, tai taisivat sittenkin olla lähinnä ekonomeja.
Joka tapauksessa värikkäät veljemme huomauttivat, että heidän kotimaissaan ei kannata enää viljellä viljaa, koska kehitysapuna maahan tuotu vilja on markkinoilla halvempaa kuin itse tuotettu. Viljelijät siis joutuvat pakon edessä lopettamaan tuotannon. Heillä kun ei ole keinoja koneellistamisen tai kemikalioiden avulla halventaa tuotantokustannuksia. harvassa Afrikan maassa tunnetaan maataloustukia, joiden avulla mm. Suomessa ylläpidetään kotimaista tuotantoa. Jos tukia ei olisi kaikki elintarvikkeet tuotaisi ulkoa.
Värikkäät veljemme epäilivät myös, että valtaosa kehitysavusta menee sellaisiin taskuihin, joissa on jo ennestään dollareita nippukaupalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg ja kiitos kommenteista.

Kommentti 1: Eli meidän kaikkien rakastamasta Evasta. Miksi vastata lyhyesti, jos sen voi tehdä pitemmin, eli tuosta linkistä:

http://yrjoperskeles.blogspot.com/2010/05/kaksi-erilaista-toimintatapaa.html

Kommentti 2: Sama dokumentti vissiin ollaan katsottu. Eipä juuri lisättävää. Värikkäät veljemme puhuivat asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kehitysavusta puheenollen mieleeni muistui pari juttua. Matruuna kirjoitti semmoisen pari vuotta sitten.

Puolivakavissani voisin kysyä Ykältä että mitä jos lastensuojelulaitos, jossa olet töissä, saisi lisärahoitusta kehitysapurahoista? Meinaan, kun me voisimme vedota että Suomi on kehitysmaa, ja siellä tarvitaan apua esim. rataverkon kunnossapidossa ja uusissa ratahankkeissa.

Joukkoliikenne ehdotti Maalaisjärki-blogissaan ehdotti että rauhanturvatoimintaa rahoitettaisiin enemmän kehitysapurahoilla.

Lähetin joskus ERK:lle asiaan liittyen tämän ja tämän kysymyksen.

Kumitontun blogissa kirjoitin tämmöisen kommentin.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä vähän. Tärkeintä nyt kuitenkin olisi että afrikkalaiset kykenisivät itse kasvattamaan ruokansa itselleen. Jos sitten jäisi yli niin he voivat myydä ne sitten vientin. Totesin Kumitontun blogissa että sääolojen perusteella Afrikka sopii hyvin viljan, kasvien ja hedelmien kasvatukseen, samoin maatalouseläinten hoitoon.

Olisin valmis poistamaan afrikkalaisilta maataloustuotteilta tullimaksut. Todennäköisesti kyseiset tuotteet ovat paljolti sellaisia jotka eivät meikäläisten sääoloissa kasva.

En ymmärrä kovin paljoa maataloustuesta joten minulla ei ole selvää mielipidettä siitä. Maataloustuki on aika uusi keksintö. Ei niitä ollut Suomessa 1920-30-luvuilla vaikka Maalaisliitto oli mahtipuolue ja maatalous vielä tuolloin merkittävä työllistäjä. En halua tappaa suomalaista talonpoikaa. Niitä tapettiin 1960-70-luvulla tarpeeksi. On kuitenkin selvää että suomalaiselle maaseudulle olisi tärkeää saada teollisuuden ja palveluiden työpaikkoja, pelkkään maatalouteen ei maaseutu voi nojata.

Närpiön susi kirjoitti...

Jees punamultaa, sanoi vääpeli susi.
Meinaan vaan, että samaa mieltä ollaan ilmiöstä nimeltä E.B. Hyvin sinä hänet luonnehdit.

Närpiön susi kirjoitti...

Palaan Yrjön jutun sanomaan. Kumitonttu on määritellyt saman asian mielestäni hyvin:

"Poliittisen korrektiuden vaatiminen on sosialistisen totalitaristisen kulttuurin tapa epäinhimillistää toisinajattelijoita. Leimaaminen - skeptikko, äärioikeisto ja rasisti - on vain keino luoda epäinhimillinen kuva ihmisestä, joka haluaa ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä. Liberalismi (klassinen) on sosialistisen aatteen vastamyrkky."

En tiedä, kuka on ohjeistanut nämä Jemima Revot ja muut hänen kaltaisensa kirjoittamaan kuten he tekevät. Juttujen tarkoitus on selvä: toisinajattelijoiden demonisointi, epäinhimillistäminen. Ja kun leima kerran on lyöty, ei paluuta ole. Kehityksen loppupäässä odottavat leirit ja polttouunit. Miten niin hölmöä pelottelua? Ei kukaan Saksassa vuonna 1933 uskonut mitä vielä tapahtuu.

Saksassa leimattiin 30-luvulla nenäkkäät ihmiset keltaisella tähdellä. Heille sai tehdä mitä tahansa. Meillä leimoiksi käyvät "äärioikeistolaisuus. rasimi ja antifeminismi."

Pian, hyvin pian halutaan työhönotossa varmistua siitä, että hakijalla ei ole noita "vaarallisia viha-asenteita." Ja pian, aivan pian heitä aletaan erottaa työpaikoilta. Saadaanpa nähdä.

Närpiön susi kirjoitti...

Taidan esiintyä täällä nyt liikaa, mutta en malta olla panematta pikku tekstinpätkää edellisen kommenttini jatkoksi. Siinähän enteilin, että väärin ajattelijat saattavat joutua ikävyyksiin.

No, Plaza-forumuilla kirjoittelee nimimerkki Panuhuoneesta, joka katsoo olevansa meitä taviksi ylempänä. Näin kolisee Panun huone:

"Jos roskaväen puolueet kasvavat liian suuriksi, ne pannaan kyllä tarpeen vaatiessa kuriin armeijan avulla ja demokratiakin voidaan toistaiseksi jämäyttää jäihin. Niin on tehty monissa maissa ennenkin yhteiskunnallisen epävakauden kasvaessa, ja häiriköiden kannattaa miettiä tykönänsä, mistä se kertoo, että se ei ole minun kaltaisteni mielestä enää yksinomaan huono idea."

Armeija kehiin ja demokratia hyllylle... Tässä on jotain ennen nähtyä.

Närpiön susi kirjoitti...

Perskeles, Panun osoite unohtui. Tässä:
http://plaza.fi/ajassa/kolinaa-panuhuoneesta/seta-arkadian-lahto-ja-internetin-madantyminen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Närpiön Sudelle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Mikä ettei kehitysrahoja siirrettäisi vaikkapa lastensuojelulaitoksille tai muuhun asialliseen. Puolustusvoimille siirtäisin niitä mielelläni. Vaan vastustushan on tietysti kova, koska se ei käy tietyn vähemmistön valvehoureisiin.

Noin yleensä tuosta, niin eiköhän afrikkalaiset alkaisi olla ihan oikeasti vastuussa itsestään ja siihen valkoisen miehen syyllisyyteen on ihan turha enää vedota. Varsinkaan tunnetun siirtomaamahdin Suomen syyllisyyteen.

Sapuskasta suht samaa mieltä Afrikan suhteen. Antaa heidän yrittää ja peukkua heille. Enkä minäkään halua tuhota suomalaista maanviljelystä. Vaikka siitä höpöttäminen onkin nykyisin niin muodikasta (zwidduako tukia maajusseille, ostetaan ruoka muualta). Vaan entäs jos se ruoka ei enää muualta tulekaan? Ja jos meillä ei leipäviljaa enää tuotetakaan, niin mahtaako se sitten muualta ostettuna ollakaan niin halpaa?

Närpes Varg: Niin no, minähän olen itse sosiaalialalla, ja pysyn nimimerkin takana. Olet oikeassa siinä, että mikäli minä tulen kaapista ulos, niin kyllä minut painostetaan ennen pitkää töistä pois. Ja linja on sama laajemminkin. Jatketaan metelöintiä, sillä bloggeriin ja wordpressiin ei suomalainen suvaitsevaiseliitti pysty tarttumaan.

Mitä tulee Panuun eli Cosmo Hunkiin, niin älä hänestä ole huolissasi. Mies ei taatusti saa armeijaa taakseen pistämään haluamiaan ihmisiä kuriin. Eikä saa ketään muutakaan edes kättään kohottamaan. Kunhan päiväunia näkee ja niistä puhuu muillekin. Ihme heppu sinänsä, jostain koulukiusaamisesta mies kirjoittaa ihan järkevästi ja asiallisesti, mutta kun mennään politiikkaan, niin hihna alkaa luistamaan. Mutta mutta, miehellä on kyllä väkivaltafantasioita niin persuja kuin Hommaakin kohtaan, mutta puhe on puhetta ja tämän hepun tapauksessa ei ajatus muutu lihaksi. Fanaattiset virkamiehet tyyliin EB ovat paljon vaarallisempia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

TEKNINEN TIEDOTUS: Hotelli Yrjöperskeles häipyy jossain vaiheessa viikonloppua verkkojen ulkopuolille tunturimaastoon, joten kommentteja ei silloin julkaista eikä niihin vastata. Kyse ei ole nettimurjottamisesta, vaan siitä, että mulla ei ole mukanani minkäänlaista viestintävälinettä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä pointti tuo. Jos täällä maatalous olisi täysin tukematonta, ja kaikki ruoka tuotaisiin tänne ulkomailta, niin tuo ulkomailta tuotava ruoka ei olisikaan niin halpaa kuin nyt. Se johtuisi siitä, että se antaisi muille signaalin siitä kun täällä ei ole tuotantoa, niin meikäläisiä voidaan rahastaa enemmän ja enemmän.

Mutta kun kerta täällä sitten tuetaan maataloustuotantoa edes jotenkuten, niin se pakottaa muut maat myymään ruokaansa tänne halvemmalla. Näin me hyödymme siitä, että kaupan hyllyllä on esim. halvempi argentiinalainen naudanpihvipaketti. Ja itse asiassa Pampan gauchotkin hyötyvät kun saavat tällöin tavaransa kuitenkin kaupaksi. Halvemman hinnan aiheuttamasta katteen laskusta huolimatta voittoja saa kun volyymit ovat suuret. Sitäpaitsi voittoa tulee gauchoille kun heidän tuotantokustannukset ovat hyvien säiden ansiosta marginaalisia meikäläisiin nähden. Jossain Argentiinassa karja on ulkona varmaan 365/24/7, syöntipaikat ovat laitumella ja juontipaikka jollain purolla. Vientierät on sitten suurilla volyymeillä pakattu konttilaivoihin. Konstikos se on tuolleen halvalla myydä. Mutta kuten totesimme, niin he eivät varmaan myisi halvalla jos voisivat myydä kalliimmalla. Joten on parempi pitää nykyinen staus quo.

Kuten edellä totesin, niin tullimaksut ja tuontirajoitukset voidaan poistaa EU:n ulkopuolelta tuoduilta ulkomaisilta ruokatarvikkeilta. Sekin olisi jonkinmoinen myönnytys.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno heppu toi panu kyllä on :P
kirjottaa nettikirjottelun meuhkaamisesta kun itse oli yksiä pahimpia meuhkaajia tyyliin: hakkaa se lutka teholle ja muita kuolemattomia lauseita vuosien varrella :P

Anonyymi kirjoitti...

Ps. kyllä sillä panulla koulukiusaamisjutuissaki alkaa hihna välillä luistaan, jos haaveillaa kiusaajiensa lapsien tappamista

Närpiön susi kirjoitti...

Eikös ole aika erikoista, että demokraattisessa Suomessa on puhuttava nimimerkin takaa, ettei saisi potkuja? Perustuslaki kyllä takaa sananvapauden, mutta ei vapautta pitää työpaikkansa, jos sananvapauttaan käyttää.

Mutta meidän presidenttimme mussuttaa Mongoliassa, että heidän siellä pitäisi noudattaa demokratiaa ja kunnioittaa ihmisoikeuksia...

Panusta en piittaa, mutta hänen puheensa ovat jotenkin kammottavan ennakoivia. En ollenkaan usko, että hän on ainoa lajiaan.

Hyvää ruskaa sinulle pohjoisessa, YP. Taidan minäkin vähän matkustaa. Pitää pistäytyä Tallinnassa viikonlopuna. Alkavat taas olla viinat vähissä.

Anonyymi kirjoitti...

Perussuomalaiset voisivat kokeilla keinoja millä he varmistavat sen etteivät joudu samaan hallitukseen punaviherhörhöjen ja anarkomarkojen kanssa. PS:n pitäisi vaatia että jokaisen viherhörhön ja anarkomarkon on syötävä mojova annos naudan pihviä. Muuten ei edes kuvitella menoa samaan hallitukseen.

Jos jollekin kiinni mellakassa jääneelle viherhörhölle ja anarkomarkolle määrättäisiin rangaistus, niin yksi rangaistuksen osa olisi määrätä hänet syömään naudanlihaa.

Minulle olisi palkinto jos saisin syödä kunnon lihaa ilmaiseksi. Mitä Ykä arvelee tästä? Hyvät pöperöt näkyy tuossa kuvassa olevan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle, Anolle ja Närpiön Sudelle & kiitos kommenteistanne.

Vieras, viesti 1: Samaa mieltä. Lisäksi jos olisi rähinä tai rähinän uhka, niin tuskinpa viljalaivat voisivat kulkea Itämerellä ihan noin vain. Ja Käsivarren kautta rekkarallina koko maan ruokkiminen on rankka rasti.

Vieras, viesti 2: Vaan niinhän ne piiperöt väittää, että soijarouheesta saa niin maittavaa evästä, että ei sitä itse lihasta erota. Niin että voishan niille pihviä syöttää ihan kasvisruokana. Hetkeä myöhemmin massu kyllä varmasti kertoisi, että nyt ei tainnut tulla syötyä tofua. Ja joo, oli muuten hyvännäköistä evästä.

Ano: Joo, olit oikeassa, tossa kohdassa sillä kyllä viirasi siinä koulukiusausjutussakin. Vaan minä en enempää puutu Höglundiin, kun en sitä juurikaan lue, enkä miellä minkäänlaisena uhkana minnekään. Kunhan pieksää suutansa.

Närpes Varg: Erikoista niin. Ja ehkäpä poliittisen johtomme kannattaisi miettiä, miksi näin on. Sen sijaan, että miettisivät, kuinka nimettömät turvat tukittaisiin. Kun suurin osa näitä ns. vihakirjoituksia on sellaisia kirjoituksia, joissa arvostellaan (ja piru vie vielä osuvasti) poliittista- ja virkamieseliittiä. Ja kun sillä ei ole kanttia vastata arvosteluun, niin sitten metelöidään määrittelemättömästä vihakirjoittamisesta. Antoisaa Tallinnan reissua.

Närpiön susi kirjoitti...

Kylläpä ilahduin lukiessani neiti/herra/mitä väliä (Tarpeeton ylipyyhitään)Atlas Saarikosken kirjoitusta sukupuolista. Hän ja hänen hengenheimolaisensahan julistavat, ettei ole olemassa biologisia sukupuolia, on vain "sosiaalisia konstruktioita", joita sitten kutsutaan miehiksi tahi naisiksi. Jokainen saa siis itse päättää, mikä on.

Jokainen meistä tuntee termin "naiskiintiö". Kohta jopa mieskuoroissa pitää olla tietty määrä naisia, ettei femakoille tule paha mieli.

Mutta pian tilanne muuttuu, jippii! Jos vaikkapa yhtiö X:n hallituksessa on pelkkiä miehiä ja joku femikomissaari tulee rähjäämään, ukkelit vain ilmoittavat, että 20 prosenttia heistä on itse asiassa naisia. Kymmenen prosenttia on transuja ja loput piilohomoja.

Sukupuolituntomerkkejä ei komissaarille tarvitse erikseen näyttää, sillä täytyyhän naisen uskoa naisen sanaa!

Tässä toteutuu samalla historiallinen ihme: feministit ratkaisevat itse luomansa ongelman. Enää ei tarvitse ruikuttaa pomonaisten vähyydestä, kuten Y.P. asian ilmaisi.

Ei helkkari - nyt on lähdettävä satamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olen tavannut useita tällaisia femakkopimuja opiskeluaikanani (Tampereen ja Helsingin yliopistot). Kaikille näille pikkulikoille oli yhteistä suunnaton mielihalu saada munaa kaltaiseltani sovinistilta. Olen nimittäin lihaksikas karju (184cm ja 95 kg rasvaprosentti 14 paikkeilla). Suorapuheisuuteni ja ulkoinen, maakuliinisuutta ja adrenaliinia uhkuva olemukseni sai tytsyt aina kostumaan. Siinä sitten unohtuivat tytsyiltä avo- ja aviomiehet; poikaystävistä puhumattakaan.
Olen aina ollut sitä mieltä että antaa narttupiskien räksyttää sillä karavaani kulkee vaan.... Eli kyllä ne hiljenee kun niitä panee kunnolla :) ja sitähän ne haluaa.

Ari Laakso kirjoitti...

Katsotaanpa nyt millaiset vaikutukset median ja poliittisen eliitin noitavainoilla tulee olemaan sananvapauteen.

Siitä hetkestä, kun Norjan pommi-iskujen ja ammuskelun tekijää kuvailtiin sanalla "vaaleatukkainen" tiesin, että nyt käynnistyy ennennäkemätön ajojahti. En ollut väärässä.

Närpiön susi kirjoitti...

Vihapuheen hävittämisen on ottanut - sinun ollessasi Lapissa juopottelemassa - agendalleen myös blogisti Kaarina Hazard. Tämä feministisen liikkeen terävin keihäänkärki on hänkin huomannut, että netissä solvataan ihmisiä.
Tosin jos sanoo itsemurhan tehneestä (mies)kansanedustajasta, että "älysipä lähteä, lähti ajoissa." se on vain fiksua femupuhetta ja jos joku vikisee -se olikin, heh, heh, sarkasmia.

Niin, ja terveisiä vaan Tallinnasta. Kiitos kysymästä, matka oli hyvin antoisa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpiön Sudelle, Anolle ja Laakson Arille & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Itse asiassa tuo juopottelu on ollut melko vähäistä. Tunturissa kun ei viitsi tarpoa hirveässä krapulassa. Nyt ollaan ihan mukavuuksilla varustetussa mökissä, joten kylmiä mallasjuomia saattaa kulua viljaltikin.

Joo, sekä A.S. että K.H. ovat ihmisiä, joille ns. vihapuhe on sallittu. Jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Ano: En epäile kokemuksiasi. Mulla on kyllä toisenlaisiakin kokemuksia. Toisaalta kun on törmännyt oikein miesvihaa huokuvaan mammaan, niin ei ole tullut oikein mieleen miettiäkään, että pääsisköhän ton hameen alle. Toisaalta koko kysymys on mulle vain teoreettinen, kun minä olen ollut uskollinen akan mies jo iät ajat.

Ari: Et ollu väärässä niin. Kyllä minäkin arvelin, että kakkaa lentää tuulettimeen, mutta toi kakan määrä meni yli villimmänkin kuvitelman.

Närpiön susi kirjoitti...

Käykää hyvät veljet katsomassa tämä:

http://www.youtube.com/watch?v=F_PTxpIjGXE&feature=player_embedded

Ette pety ja nauratte itsenne kipeiksi! Sitten vaan tekemään sitä samaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Närpes Varg: paha...