lauantai 29. lokakuuta 2011

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXII

1. On tota porukkaa, meinaan

Törmäsin tossa uutiseen, että maapallollamme on ensi maanantaina seitsemän miljardia ihmistä. On siinä melkonen määrä porukkaa. Sehän ei ole millään muotoa hyvä asia se. Kun porukkaa tulee tolkuttomasti, niin tarvitaan lisää ruokaa, raaka-ainevaroja ja yleensä kaikkea muutakin, ja sittenhän, ne raaka-ainevarat varsinkin, piru vie, tuppaavat loppumaan.

Kun kakkua on vähemmän kuin syöjiä, niin siitähän seuraa nälkää, kurjuutta ja kaaosta. Ja kun kumminkin jokainen haluaa velliä lautaselleen, niin sitähän hankitaan sitten vaikka väkisin, ja siitähän seuraa sotia, joitten seurauksena tietysti tulee lisää nälkää, kurjuutta ja kaaosta.

Kyllä mun mielestä tarvittais semmonen poliittinen ryhmittymä, joka toimis tätä väestön järjetöntä kasvua vastaan, ja samalla toimis tommosten ympäristöasioitten puolesta muutenkin. Semmonen pitäis olla joka maassa. Se olis hirvittävän tärkeä liike. Kun onhan se selvää, että jos tolkutonta väestönkasvua ei saada kuriin, niin esmes ajatus Suomesta vihreän ajattelun suurvaltana on vain marginaalista piipertelyä. Luulisin, että tällaisen poliittisen liikkeen nimeksi tulisi antaa Vihreä Liike.

Vaan hetkonen. Semmonenhan meillä jo on. Kai ne tekee asian eteen jotakin. Kattelin eilen Vihreän Langan nettisivuja. Noo, jotkut Krista Kosonen ja Katja Ståhl näyttivät kertovan, kenetkä ne haluavat presidentiksi. Ton Haaviston takanahan noi näyttävät olevan. Sit siellä oltiin näemmä pahalla päällä, kun VR ei kannusta pyörän kuljettamiseen. Näyttipä siellä olevan tarjolla ekorasvaa jenkkakahvoille ja kehotettiin hippejä luovuttamaan verta. Ritva Viljasen huolestuminen rasistisesta rikollisuudesta oli muistettu ja sentään jotain väestönkasvustakin, sillä lehti kertoo stadilaisia olevan tulevaisuudessa yli kuusisataatuhatta.

Vihreän liiton sivuillakin näköjään onniteltiin sydämellisesti arabikevään palkittuja ja vaadittiin inhimillisyyttä pakolaispolitiikkaan. Vaan ei tästä väestömäärän kasvusta niin huolissaan tunnuta olevan.

Olisko sitten näin, että kun nämä meidän kaupunkivihreät ovat kaikenlaista rajoittamista vastaan, niin ne tuumivat, että kyllä Afrikassakin tulee saada lisääntyä ihan niin paljon kuin huvittaa, vaikka siinä nälkään sitten kuollaankin? Ja ainahan me voidaan ottaa ylijäämät tänne länsimaista elintasoa elämään. Pumpataan sitten lisää öljyä ja louhitaan hiiltä.

Jos afrikkalaisilta vaadittais järkevää väestöpolitiikkaa, niin sehän olis rajoittamista, ja eihän se semmonen käy. Eihän sitä ihmisiä rajoittaa saa. Pois lukien lakia noudattavat tavalliset suomalaiset ihmiset. Niitä saa, ja pitääkin rajoittaa.

Vaan kaipa tämä nykyvihreys on jonkunlaista mukavien kicksien etsimistä. Mene ja tiedä, kun tää maailmanparantamisen syvin olemus ei tämmöselle tyhmemmälle aina täysin hahmotu.

2. Erään poliittisen nobodyn ajatuksia hetkeä ennen Suurta Mahdollisuutta

Mälsää…

Ne kattelee vaan noita muita. Miks ne ei kattele mua? Miks ne ei haastattele mua? Mä haluisin olla niin kuin tapetilla. Olla kansanedustaja ja kaikkee. Enkö mä muka tunne yhtä vahvasti kuin vihreitten kansanedustajat? Oonhan mä jo osoittanut, että mä tunnen vahvasti. Mä niinku välitän.

Miks mulle ei vois tulla jotain onnenpotkua? Niin kuin sille Annillekin. Kun se rustas niitä runojaan ja sitten se bändi teki niistä biisejä ja sit se pääsi kansanedustajaksi ja ministeriksikin ja ihan kaikkee ihan vaan sen takia kun se rustas niitä runoja ja se bändi teki niistä biisejä. Ne kaikki jotka äänesti sitä ajatteli, että se on tosi fiksu, kun se rustas niitä runoja ja se bändi teki niistä biisejä.

Miks Jyväskylän bändit ei ole kysyneet multa sanoituksia?

No tuolla ne puhuu. Niitä kuunnellaan. Niitä haastatellaan. Eikö mulla muka ole oikeus tulla kuulluksi? Eikö mulla ole muka oikeus tulla haastatelluksi? Kun mä haluun. Eiks se perkele riitä että mä haluun?

Miks mulle ei vois tulla sitä onnenpotkua? Eihän musta ole edes kirjoitettu niitä vihakirjoituksia. Miten mä muka voin olla vakavasti otettava vihreä poliitikko, jos musta ei ole kirjoitettu edes niinqu YHTÄÄN vihakirjoitusta?

Siinä ne nyt kihertää. Niin kuin toi Pekkarinenkin, joka… hei… mitä se sanoi? Sanoiks se sen? Hei, se sanoi sen. Uskaltaisinko mä? Tässähän olis sauma. Uskaltaisinko? Uskaltaisinko? Piru vie, kyllä mä uskallan…

RYNTÄÄT! SE SANOI RYNTÄÄT! PEKKARINEN SANOI RYNTÄÄT! MINÄ PALJASTIN SOVINISTIN! MINÄ OTIN ROSVON KIINNI! MINÄ! MINÄ! MINÄ! TÄÄLLÄ! KATTOKAA TÄNNE! MINÄ OON TÄÄLLÄ!


3. Huippuresurssit huippukäyttöön


Sehän nyt on selvää, että on olemassa onnettomia asioita, jotka järkyttävät normaalilla empatiakyvyllä varustettua ihmistä. Mulla esmes pääsee itku ilman muuta, jos minä näen kissanpennun jäävän jyrän alle. Ja vedet tursuu silmistä myös silloin, jos näen jonkun psykopaatin tunkevan koiranpennun hakesilppuriin. Ja saattaa olla, että sitä psykopaattia tulis pudotettua niin turpaan että se sen ikänsä muistais.

Mut näähän on tietysti pikkupähkinöitä vielä järkyttävämpien tragedioitten rinnalla. Ja semmosiahan ovat ne tapaukset, että tiedostava ja oikeaoppinen kansanedustaja, niin kuin tämä Kimmo Kiljunen äänestetään pois eduskunnasta. Jääkö heppu sitten tyhjän päälle?

Tuskinpa Kimmo tyhjän päälle jäisi, sillä kyllähän yksityinen sektori varmaankin suorastaan tappelisi miehen osaamisesta. Siksi näenkin huomattavan miehekkäänä tekona Kiljuselta, että hän päätti kumminkin palvella maatamme ja varsinkin muita maita ottaessaan vastaan alueellisiin rauhanvälitystehtäviin erikoistuvan ulkoministerin erityisedustajan tehtävän. Heppuhan hoitaa vaikeat tehtävät heti ja mahdottomat viikossa. Ainakin luvassa on lisää huippuluokan lausuntoja.

Ja hei jätkät. Älkää irvailko suojatyöpaikasta. Minä kuulin kyllä.

14 kommenttia:

Närpes varg kirjoitti...

Kun tämä hirmuinen rynnäs-skandaali sattui Keski-Suomessa, jatkettakoon aamun maakuntalehden seurassa.
Keskisuomalaisen feministi-ideologi Anita Kärki kirjoitti pääkirjoitussivulla: "Monien mielestä Pekkarisen puheet ryntäistä eivät olleet loukkaavia. Silti, jos joukossa on yksikin, joka näin kokee - vaikka hän ei kohteena olisikaan - on hänellä oikeus sanoa tulleensa loukatuksi."
Ja vähän myöhemmin: "Sanoilla voi tahallisesti loukata toisia, jolloin loukkaus ei ole itse sanoissa vaan ajatuksissa."

Että nyt on sitten vihapuheet määritelty niin äärimmäiseen tappiin, että ohi lienee mahdotonta mennä.

Näen jo sieluni silmin, kuinka Vihreissä, RKP:ssä ja Feministilitossa jaetaan hommia: "Sirpa menee kuuntelemaan presidenttiehdokkaiden puheita, Saara hoitaa urheilukilpailut, Viivi menee rokkikonserttiin, Ismo menee pyhänä kirkkoon, jossa saarnaa se.. no, se, ja Maisu lukee päivän lehdet.
Kun maan kaikissa kissanristiäisissä on paikalla valvova komissaari, alkaa syytteitä rapista. Soini oli Sirpan mielestä ajatellut, että naiset vaan rettelöi, kirkkoherra kielsi (Ismon käsityksen mukaan)tappamisen, vaikka just kaikki saatanan persumiehet pitäis tappaa, että tänne mahtuis enemmän oikeita miehiä.

Seuraavaksi on pakko perustaa ajatuspoliisijoukot. Vapaaehtoisvoimin ei ajatusrikollisia kerta kaikkiaan saada tarpeeksi tehokkaasti kiinni ja tuomituiksi. Ensimmäiseksi ajatuspoliisin päälliköksi nimitetään K. Kiljunen, kunhan hänen palkastaan päästään K. Kiljusta tyydyttävään ratkaisuun.

Mutta palataan vielä rynnäspuheisiin. Koko Suomi muistaa,ja muistaa kauan, että Pekkarinen sanoi "ryntäät."
Mutta kuka siitä teki ilmiannon ajatuspoliiseille? En muista, eikä taida muistaa moni muukaan. Joku vihreä varmaan.
Ja seuraavissa vaaleissa ei Pekkarisen tarvitse paljon mainostaa. Myhäilevät maakunnan miehet merkitsevät Pekkarisen numeron vaalilippuun. Herra Hakkarainen on jo ajat sitten varmistanut pääsynsä seuraaville valtiopäiville. Näin se vaan menee.
Kukkahattutätien laji alkaa kuulkaa kohta hiipua ja vikkelästi sittenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Väestörähjähdyksen syynä on kehitysmaiden köyhyys ja kulttuuri, sekä naisten huono asema ja huono koulutus. Toisaalta myös miesten koulutus on huono, joten sekin edellyttää parannusta. Noissa maissa nainen ei ehkä saa valita itse puolisoaan eikä sitäkään huvittaako hankkia lapsia. Lisäksi islamilaissa maissa syynä on islaminusko joka vaatii muslimeja lisääntymään jotta uskonto kasvaisi. Ja niissä on moniavioisuus jossa ukolla on monta akka joista jokaisen kanssa on monta lasta.

Jukka taisi joskus kirjoittaa Kansankokonaisuudessa että väestöongelma tulisi lokalisoida, eli hoitaa paikallisella tasolla. Jokaisen maan tulee huolehtia itse omasta väestöstään eikä ulkoistaa sitä muille. Jos sitä pidetään maailmanlaajuisena, niin silloin väestörajähdyksen vaivaamat maat siirtävät ongelmat muitten riesaksi, pois omalta pihalta.

Muistaakseni Tuplis ehdotti jotenkin tähän tapaan että jos joitain maata vaivaa väestöräjähdys niin se pitää eristää kuin virus, jottei se voi käyttää muuta maailmaa varoventtiilinä. Tarvittaessa alue tulee eristää voimakeinoin ja sieltä ei pidä päästää ketään lähtemään ulos. Maahanmuuttajia ei saa ottaa tuollaisista maista, koska meidän ei tule olla varoventtiilejä. Tämä pakottaisi tuollaisen maan miettimään miten hoitaa väestöpolitiikan ja väestönhuollon. Löysin Tuplikselta myös tämmöisen jutun, jossa se ehdottaa Afrikkaan sitä samaa mekanismia jonka vuoksi länsimaalaiset ihmiset eivät hanki lapsia, eli arvoliberaalit hömppävouhotukset.

Sinänsä on outoa miksi kehitysmaat ovat ongelmissa yleensäkään minkään asian kanssa koska niiden sääolot mahdollistavat hyvin maanviljelyksen, kasvien ja hedelmien kasvatuksen sekä kotieläinten hoidon. Miks hitossa siellä kukaan mitään nälkää näkee. Eikö ne osaa kasvattaa ruokaa tai osaako ne edes syödä? Ja on niillä kehitysmailla noita raaka-aineita vaikka kuinka paljon, mutta usein niiltä puuttuu jalostusteollisuus. Raaka-aineet eivät aina ole sellainen onni ja autuus mitä voisi ensi alkuun luulla. Matruuna kirjoitti joskus luonnonvarakirouksesta.

Oikeastaan ruuasta on maailman mittakaavassa ylituotantoa, mutta kysyntä ja tarjonta eivät fyysiesti kohtaa. Siksi jossain on ruokaa vientiin asti ja jossain on vajausta ja jossain on nälkäongelma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpiön Julmalle Sudelle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Joo, tää oli sitä settiä että ”no ei se niin sanonut, mutta niin se ajatteli, kyllä mää tiedän”. Jotenkin luulen, että tämä typsy kyllä tiesi saavansa kuittailua meidän vääräuskoisten puolelta, mutta hän ei siitä välittänyt. Hän tiesi saavansa sitä rispektiä omiltaan, sillä hyvin suoritettu ryppyotsainen närkästyminen lisää aina vihreää katu-uskottavuutta. Nää porukat kun elää ihan omilla planeetoillaan, ja kuvittelevat tilanteen jatkuvan aina samanlaisena. Seuraavia kunnallisvaaleja odotellessa.

Onneksi K.Kiljunen ei jouda ajatuspoliisin pomoksi, sillä hänen täytyy uudessa tehtävässään pelastaa maailmanrauha. Veikkaan, että kun Kimmo on asialla, niin kaikki joutava ampuminen loppuu marraskuun loppuun mennessä. On se Kimmo sentään eto peli. Tietysti, jos yksityisellä puolella perustelis jotain asiaa sillä, että lentäväthän ne linnutkin, niin firman bössi tuumaisi että kassan kautta ja hyvästi. Kansanedustajan tehtävissä tommosella ornitologialla taas pääsee varsin pitkälle, mikä tehtävän tärkeyden huomioon ottaen on musta melko huolestuttavaa.

Vieras: Tuota väestöräjähdysalueitten eristämistä kannatan minäkin. Tyylillä järkiintykää tai pärjätkää ominenne.

Tuohon kysymykseesi:

”Sinänsä on outoa miksi kehitysmaat ovat ongelmissa yleensäkään minkään asian kanssa koska niiden sääolot mahdollistavat hyvin maanviljelyksen, kasvien ja hedelmien kasvatuksen sekä kotieläinten hoidon. Miks hitossa siellä kukaan mitään nälkää näkee.”

käy kai hyvänä esimerkkinä aikanaan rikkaan ja elintarvikkeita myyntiin vieneen Rhodesian, nykyinen Zimbabwe tilanne. Siellä kun afrikkalaisväestö otti väkisin haltuunsa valkoisten tilat ja teurasti omistajat. Ja sitten ihmettelivät, että mikä on, kun pelto ei itsekseen evästä lykkää. Kun se unohtui se maataloustyön tekeminen. Ja nyt maa on avustusten varassa ja muutenkin pankrotissa.

Anonyymi kirjoitti...

Meneekö foliohattuiluksi mutta onko väestöräjähdys mokuttajien salajuoni jolla he yrittävät saada aikaan konflikteja ja pakolaisvirtoja ym. muuta porukkaa joita he sitten haluavat suunnata tänne? Mokuttajat tarvitsevat tuota porukkaa täällä, koska he ovat mokutusta pyörittävissä julkisissa viroissa tai järjestöissä jotka pyörittävät valtion rahoilla mokutusprojekteja.

Sitten on ne jotka hyötyvät pakolaisbisneksestä kuten ihmissalakuljettajat ja orjakauppiaat tms. Tietyille järjestöille kuten SPR, Kepa, Pakolaisneuvonta tms. pakolaisbisnes on elinehto. Kyseessä on siis maahanmuuttoteollinen kompleksi, josta Keskiäkäinen mies on maininnut.

Kun tarkemmin arvioi, niin Afrikka voisi olla afrikkalaisille itselleen vallan mainio paikka, jossa afrikkalaiset haluavat olla ja elää. Tällöin heidän ei tarvitsisi lähteä sieltä mihinkään. Toivon että siitä tulisi edes joskus tuollainen. Mutta tuo ei käy mokuttajille, koska silloin ei voisi harjoittaa mokutusta ja joutuisi kortistoon. Tai mokuttajan kannalta pahinta, mokutusasenne saattaisi hävitä pois jolloin tapahtuisi identiteettikriisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Minä en lähtisi noin pitkälle foliohattuilemaan. Kyllähän tuo väestöräjähdys tuli jo sen aikaisemman hullutuksen (Suomi on kotimaani, Neuvostoliitto isänmaani) aikaan. Kai kysymyksessä on vaan se, että tietyt ihmisryhmät saavat tästä itselleen sitä ihanaa paremmuuden tunnetta vähällä vaivalla.

Maahanmuuttoteollinen kompleksi kyllä synnytettiin ja sehän pitää saavutetusta asemastaan kiinni kynsin hampain.

Anonyymi kirjoitti...

Aikasempinakin vuosikymmeninä ja tai vuosisatoina noissa paikoissa hankittiin jotain viidestä tusinaan lasta per nainen mutta niitä kuoli kuin kärpäisiä, samoin aikuisiakin kuoli. Ja oli niitä sotia aina välillä. Joten tuo esti ylikasvun.

Sukuihin, heimoihin ja klaaneihin perustuva yhteiskunta suosii suurperheitä. Lapset ovat yleensä ainoa sosiaaliturvan muoto. Kulttuuri on mieskeskeinen ja siellä ajatellaan että mies ei ole mikään mies jos sillä ei ole viidestä tusinaan lasta, ja mieluiten usemman vaimon kanssa erikseen. Kansankokonaisuuden blogisti Jukka varmaan tietää enemmän kultturien piirteistä.

Yksinkertaisin keino turvata oman ryhmän olemassaolo ja lisätä sen painoarvoa on kasvattaa yhteisön kokoa. Yhteison kasvu on merkki siitä että se on uusiutumiskykyinen ja elinkelpoinen. Matruuna on blogissaan sanonut että yhteisö säilyy vain jos se on elinkelpoinen, eikä sillä ole merkitystä miten viisas, järkevä tai älykäs yhteisö on eikä sillä minkälaisia piirteitä yhteisön kulttuurissa on.

Tätä taustaa vasten on sivuasia pysytäänkö kunnolla elättämään kaikkia. Jos porukka on tarpeeksi suuri, niin aina joku jää jäljelle, vaikka tulisikin sillon tällöin suuronnettomuus. Näin ne varmaan aattelee asian.

Asian ydin on kiteytetty sanonnassa:
"It's not about who's right but who's left."

Tällä tavoin varmaan Afrikassa heimot kiistelevät valta-asemista ja alueiden hallinnasta. Sitten on myös Intian ja Pakistanin kilpailu alueen herruudesta joka on paljolti hindulaisuus vs. islam -kilpailu. Intia, vaikka harjoittaisi hyvään perhesuunnitteluun perustuvaa väestönhuoltoa, niin se on kuitenkin hankalassa tilanteessa. Pakistan ei tuollaista perhesuunnittelua harjoita, vaan näkee sen heikkoutena ja yllyttää pakistanilaisia hankkimaan lisää lapsia aiheuttaakseen Intialle lisää ongelmia. Pakistanin lisäksi Intian riesa on sen omalla alueella asuvat muslimit joita ei tuo perhesuunnittelu kiinnosta. Intialaiset, jotka eivät ole muslimeja, ovat kaiketi ihan OK-porukkaa.

Sitten on Israelin ja arabien konflikti. Arabit ovat monikymmenkertaisia juutalaisiin nähden mutta silti arabit pyrkivät tahallaan lisääntymään nopeammin kuin juutalaiset jotta aiheuttaisivat ongelmia Israelille.
Israelin juutalaiset hankkivat keskimärin sen tavanomaisen 2 tai 3 lasta per nainen mutta Gazan ja Länsirannan arabit hankkivat selvästi enemmän. Siksi Israel pyrkii ylläpitämään juutalaisten maahanmuuttoa jotta se pystyisi jotenkin ylläpitämään Israelin valtion juutalaista luonnetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentistasi. AIka pitkälle noinhan se menee. Oliko se Ahmed Ben Bella vaiko ehkä Houari Boumedienne joka sanoi, että "naistemme kohdut ovat aseitamme".

Närpes Varg kirjoitti...

Onhan meilläkin nämä lestadiolaiset, joilla on keskimäärin kymmenen lasta perheessä. On laskettu, että vuonna 2030 kaksi kolmasosaa suomalaisista on lestadiolaisia. Tuossa lahkossa naisten kohdut ovat aseita, joilla pidetään vanhat saarnaajasturbut vallassa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja kiitos kommentistasi. Minä en ole kovin uskonnollinen ihminen, mutta en lähtisi näitä lessuja sinänsä mollaamaan, vaikka ne eivät spärdäriä juuri käytäkään. Sen, mitä heitä tunnen, he ovat kumminkin ihan rauhallisesti eläviä ja yhteiskuntaa ylläpitäviä ihmisä. Kaivelin tossa äkkiä muutaman kuvan lessujen suviseuroista:

http://www.suviseurat.fi/2011/images/kuvapankki/perjantai/image/1309601935.jpg

http://www.suviseurat.fi/2011/images/kuvapankki/perjantai/image/1309559670.jpg

http://www.suviseurat.fi/2011/images/kuvapankki/perjantai/image/1309545886.jpg

Kai huomaat, mikä tummanpuhuva vaatekappale loistaa poissaolollaan?

Anonyymi kirjoitti...

Hieno mies toi ossi mäntylahti ja sen blogit, kuten tämä
http://ossimantylahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87308-suomen-sarah-palin-ja-patriootit
mitähä tuostakin nyt oikestaan pitäs ajatella :)

Anonyymi kirjoitti...

noista lestaadiolaisst, niissä porukoissa on myös ihan asiallisiaki, eikä niin tiukkapiposia henkilöitä, mutta koko lestadiloinen liike on aika hajanainen loppujenlopuksi, tietenki siellä on sellanen tiukka ydin, mutta hajontaa alkaa olla aika paljon..

Anonyymi kirjoitti...

Lestadiolaiset omalta osaltaan turvaavat kantasuomalaisen kansan olemassaolon joten pidän heitä ok-porukkana. Mokuttajat haluavat ulkoistaa lastenhankinnan ja kasvatuksen ulkkareille koska kantasuomalainen lapsi on heille jotain äärimmäisen epäeettistä.

Lessut eivät sitäpaitsi ole lähdössä ulkomaille pakolaisiksi elelemään muiden maiden sossujen rahoilla, vaan ovat täällä ja arvostavat opiskelua ja työtä. Tai jos on lessu mennyt ulkomaille niin ei varmaan pummaile siellä.

Ja lessut ovat lisäksi nuivia eikä heitä tosiaan vaivaa maallistunut vasemmistoliberalismi eikä mokutus mikä on ev.lut-kirkon sairaus.

Närpes varg kirjoitti...

Terve, Ykä!
En minä lessuja mollaa. Hyviä ihmisiä he ovat, tunnenkin monia. Entisellä lessu-heilallani on nykyisin 14 lasta. Hyvä silti, etten ostanut silloin kauan sitten sormuksia.
Lessu-esimerkillä halusin vain sanoa, että naisen kohtu on oikean uskon pelastaja muuallakin kuin islamissa. Kieltäähän paavikin kannattajiltaan ehkäisyn, mutta onneksi nuo pirulaiset eivät tottele.

Meidän vihreämme eivät tosiaan halua rajoittaa ihmisten elämää missään Suomen rajojen ulkopuolella. Mehän täällä jäälautan reunalla ollaan niitä pahimpia ympäristörikollisia, varsinkin me heteromiehet.
Haluaisin nähdä sen vihreän, joka menisi vaikka Saudi-Arabiaan lyömään nyrkkiä pöytään ja vaatimaan naisille ihmisoikeuksia ja myös oikeutta kieltäytyä raskaudesta...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Vieraalle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kaipa tosta pitää ajatella, että heppu iskee kun sillä sauma on ja hakee nostetta. Politiikka on rumaa ja rumemmaksi näyttää menevän. Ja juu, minunkin näkemyksen mukaan ei lestadiolaisia voi pitää monoliittina.

Vieras: Juurikin näin.

Närpes Varg: Joo, hoksasin pointin. Ja joo, sellaisen vihreän minäkin haluaisin nähdä. Tosin sitä odotellessa ehtii kymmenvuotias pojankloppikin kasvattaa komean parran.