keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXIX

1. Sotilaspolitiikkaa

Venäjän armeijan pääkentsu Nikolai Makarov lateli vähän madonlukuja tsuhnalle ja sepä pisti meikäläisenkin hetkeksi sottailemaan. Näin ensimmäiseksi myönnän tietysti, reilusti yli-ikäisenä reserviläisenä, jonka sijoituspaikka nykyisin olisi kai joku pommikoneen rahastaja tai kuivan maan lossivahti tai sitten ei yhtään mikään, en ole välttämättä ekspertti asiassa. Eli tuumimiseni painoarvo lienee samanlainen kuin tapauksessa, jossa heppu miettii, että oliskohan tuota Pyhätunturia helpompi siirtää viisi metriä länteen tunkilla vaiko ehkä rautakangella.

Vaan saahan sitä tyhmempikin tuumia. Se mitä monet muutkin tuumivat on tämä kysymys Suomi ja Nato, ja äärimmäisen varmoja mielipiteitä löytyy viljalti. Itseäni tässä Nato-asiassa askarruttaa lähinnä se, että mitä me siitä sitten tiukan paikan tullen hyödyttäisiin? Jos Natolla olisi suhteessa samanlainen syömähammas kuin vuonna 1989 (voipi tarkastella tuosta linkistä), ja asenteena put your money where your mouth is, niin saattaisin suhtautua asiaan positiivisesti, tosin ottiatuotavarauksella silloinkin.

Vaan kun nykyisellään Naton eurooppalaiset jäsenet tuppaavat pienentämään voimiaan. Ja amerikkalaiset alkavat pikkuhiljaa siirtämään arsenaaliaan ihan muille maille. Mitä minä en sinänsä ihmettele, koska täältä Euroopan suunnasta on tullut sen verran taajaan tiedostavaa vittuilua rapakon taakse, niin ei ihmekään jos jenkit tuumivat että pitäkää tunkkinne. Yhdysvalloista saa tietysti olla sitä mieltä mitä lystää, mutta tosiasia on, että jenkit kuitenkin pelastivat Euroopan hirmuvallalta kertaalleen kakkosrähinässä ja toisen kerran kylmän sodan aikana. Ykkösrähinän kohdalla en oikein osaa sanoa, että kuka pelasti minkä ja keneltä.

Olisi tietysti kaunis ajatus, että jos Nato-Suomi joutuu ottaanlyöntikilpailuun Venäjän kanssa, niin 500 Naton rynnäkkökonetta käy pommittamassa venäläistankit möhjöksi ja tsuhnien rinnalla tappelisi parikymmentä hampaisiin asti aseistautunutta Naton prikaatia.

Mutta olisiko totuus kumminkin se, että mikäli Venäjä päättää laajentua länteen ja varsinkin jos U.S. of A nakkaa asialle pitkät, niin eurooppalaiset joukot yrittävät pysäyttää vanjaa jossain Puolassa, Nato-Suomelle ei riitä apua, ja itse asiassa suomalaisille sanotaan, että jeesatkaa nyt tota Viroa muutamalla prikaatilla, kun sillä ei niitä juuri ole. Kullervo Kalervonpoika tuumaili tuoreeltaan, että Nato otti Baltian maat ehkä vain puskuri- ja viivytysvyöhykkeeksi, enkä minä sitä välttämättä epäile ollenkaan. Osataan se kylmä laskelmointi meinaan muuallakin kuin Venäjällä. Eikä Suomen osa ole välttämättä yhtään erilainen, joten pahimmillaan Nato-kortista voi jäädä käteen vain tuulen huuhtoma perse ja ärsytetty ja meitä valitettavan paljon vahvempi itänaapuri.

Tuo kaikki on epävarmaa sottailua. Ainoa, mihin suomalaiset voivat varmuudella vaikuttaa, on se, että meillä on omaa rautaa, millä panna tarvittaessa hanttiin ja omia miehiä, jotka sillä raudalla hanttiin pistävät. Venäläisiä ärsyttää Suomen Nato-jäsenyys, koska Suomi on silloin osa laajempaa koneistoa. Suomen puolustusvoimat yksinään tuskin ärsyttävät venäläisiä yhtä paljon. Venäläinen kun ei ole tyhmä, ja se tietää, että mikäli Suomi ja Venäjä käyvät sotaa, ja jos tsuhna vaikka vahingossa sattuisi voittamaankin, niin ei se pysty hävittämään venäläisiä sukupuuttoon. Venäläinen taas halutessaan pystyy hävittämään tsuhnan.

Tähän saattaa tietysti joku kommentoida, että voi jessus, jätkä, kun sinä olet tyhmä. Ei se mee tollai, vaan se menee tiätsä tällai. Ja siihen totean, että saatatpa hyvinkin olla oikeassa. Kun eihän minulla ole pääsyä niin Suomen kuin muittenkaan puolustusvoimien tiettyihin kassakaappeihin. Vaan toisaalta, tuskinpa sitä pääsyä on sullakaan.

Niin muuten, yksi suurimmista fanitukseni kohteista eli ulkoministeri E. Tuomioja meni tuoreeltaan kommentoimaan, että venäläiskentsu puheli vaan lämpimikseen ihan omiin nimiinsä, eikä tuo edusta Venäjän kantaa. Venäjän ja sitä edeltävän Neuvostoliiton armeija on ehkä tunnettu monista asioista, mutta sooloilu ei kyllä kuulu niihin. Joten saattaa olla, että ainoa, joka puheli lämpimikseen omiin nimiinsä oli E. Tuomioja, mikä tietysti hänelle sallittakoon. Tietysti olisi mukavampaa, jos hän harrastaisi sitä yksityishenkilönä eikä ulkoministerinä. Kun en minä ainakaan ulkoministerinä viittisi mennä kertomaan venäläisille, mitä mieltä venäläiset ovat.

2. Eräästä addiktiosta

Meikäläinen on silloin tällöin tuumaillut, että tuleekohan sitä oltua liikaa tolla tietokoneella. Kun mulla on tämä blogi, ja sitten tulee seurailtua muita blogeja ja Hommaforumia ja onhan sitä tietysti muutakin, mitä tulee töljättyä. Rakas vaimoni Ylva antoi kuitenkin minulle toivoa, sillä hän ostaa silloin tällöin Naisten Lehden. Semmosessa oli juttua facebook-riippuvuudesta. Minulla ei itselläni ole facebook-tiliä, enkä oikein ymmärrä, mitä sillä tekisin. Vaan se juttu oli kyllä varsin huima, joten otin ja skannasin sen tähän. Lukekaa itte:Olen ymmärtänyt, että nykyisin ollaan huolissaan siitä, että nuoret miehet viettävät liikaa aikaa tietokoneella pelejä pelaamassa. Saattaa pitää hyvinkin paikkansa. Omien kokemusten perusteella toisaalta taas monet naiset töljäävät alinomaan tuota facebookia. Nykyisin vaikkapa töissä on hyvin yleinen näky, että naisihminen heti takin päältä riisuttuaan kaivaa kouraansa älypuhelimen ja alkaa tuijottaa sitä zombiemainen ilme päällä ja ainoa elonmerkki on puhelimen päällä liikkuva peukalo. Jatkuva pelaaminen ei ole viisasta, mutta en minä ole varma, että onko jatkuva naamakirjassa luuhaaminen yhtään sen fiksumpaa. Kukin tyylillään tietysti, piruakos se oikeastaan minulle kuuluu. Laitetaanpas vielä asiaan hyvin käyvä sarjakuva Naisten Lehdestä:3. Tienaamisesta

Virallisessa maahanmuuttouutisoinnissa (tunnetaan myös nimellä propaganda) on yleensä pinnalla joku tietty aihe, jota hehkutetaan jonkun aikaa, ja sitten se häipyy vähän niin kuin reserviin, josta se kaivetaan vaikkapa vuoden päästä takaisin tapetille ja myydään ihka uutena tuotteena. Työvoimapula on yksi hyvä esimerkki.

Toinen hyvä esimerkki on tämä ”hei, tehän itse asiassa tienaattekin tästä”-uutisointi, joka on ollut jonkun aikaa takavasemmalla, mutta näyttää taas tulevan tapetille. Tätä lupailee Ylen tuore uutinen (kiitos taas Roopelle valppaasta mediaseurannasta) siitä, että Kouvolan kaupungilla ei mennytkään kaikki pakolaisiin saadut valtiontuet eli Kouvola siis tienasi pakolaisilla. Olis muuten sinänä jännä tietää, tarkoitetaanko tässä vain niitä kiintiöpakolaisia vaiko kaikkia turvapaikanhakijoita.

Minulla vanhanaikaisena miehenä on tosta tienaamisesta vähän perinteisempi käsitys. Ajatellaan että, no, vaikka Kouvolassa on yritys nimeltään Oy Arskan Työ Ja Tuotanto. Yritys valmistaa härveleitä, hilavitkuttimia, härspediräättöreitä sekä härpätinräpättimiä ja myy valmistamiaan tuotteita ulkomaille. Ulkomaalainen asiakas maksaa firmalle tuotteista rahaa, ja firma taas maksaa veroa valtiolle & kunnalle. Tämä on tienaamista.

Sen sijaan jos firman työntekijät maksavat veroa valtiolle ja se kierrättää heidän kertaalleen valtiolle maksamansa verorahan takaisin kuntaan tarkoituksessa, joka ei niitä firman työntekijöitä mitenkään hyödytä, niin onko kyseessä silloin tienaaminen, vaan kolikon siirtäminen taskusta toiseen taskuun, jossa sattuu vielä olemaan reikä.

Jotenkin asiasta tulee mieleen juttu niistä kahdesta ekonomista jotka toistensa yllyttämänä söivät vuoronperään annoksen koiranpaskaa ja maksoivat siitä toisilleen viisituhatta euroa. Lopputulemana oli se, ettei kumpikaan itse asiassa tienannut penniäkään ja molemmilla oli ikävä paskan maku suussa, mutta tulipahan tehtyä kymmenen tuhannen euron liikevaihto.

Tämän blogin keskivertolukijalle asia tietysti hahmottuu ilman rautalankamalliakin, mutta jos vahingossa tätä blogia lukee joku asiasta päättävä virkamies, niin väännetään vielä ratakiskosta. Eli: valtio vaatii, että kansalainen Taisto Tötterström antaa valtiolle seitsemänsataa euroa. Taisto toimii näin, tosin ei hyvää hyvyyttään, vaan siksi, että hänellä ei ole vaihtoehtoja. Tämän jälkeen valtio antaa sen saman seitsemänsataa euroa Taistolle takaisin, mutta vaatii, että Taisto polttaa niistä kuusisataa euroa takassaan. Tapahtuma dokumentoidaan, ja Taisto todellakin polttaa kuusisataa euroa takassaan, vaikka hänellä olisi ollut sille muutakin käyttöä. Tämän jälkeen valtio sanoo Taistolle, että Taiston tulisi olla tyytyväinen, sillä Taisto tienasi sata euroa.

Kysymys: tienasiko Taisto sata euroa?

Vastausvaihtoehdot:

a) kyllä tienasi

b) ei tienannut

c) Canada

d) haista sinä rasisti paska

Enhän minä sitä tietenkään kiellä, etten hahmota tätä nykyajan syväekonomiaa niin hyvin kuin joku toinen, mutta sen verran hahmotan kyllä, että niin pakolaiset kuin turvapaikanhakijat eivät ole tienestiä. Ne ovat kuluja. Joku voi tietysti todeta, että onhan asiassa kuitenkin tämä yleisinhimillinen näkökulma. Johon minä totean, että pitää paikkansa, onhan se. Eikö siis puhuttaisi yleisinhimillisistä asioista yleisinhimillisiä asioina ja tienaamisesta tienaamisena? Noitten kahden asian väliin kun harvemmin mahtuu yhtäläisyysmerkki.

4. Hommaforumilta: ihquja vasemmistoväitteitä

Anna Kontula:

Jonkin aikaa sitten tapasin miehen, joka kehui opiskelleensa romaniaa. Hän halusi olla varma, että kerjäläismummot ymmärtävät hänen loukkauksensa. Ihan tavallisen näköinen työssäkäyvä suomalaismies, joka nyt vain sattui nauttimaan köyhien vanhojen naisten solvaamisesta. Erityisesti sellaisten, jotka ovat jo valmiiksi polvillaan.

Tää on varmaankin se sama heppu, joka töni sitä somalityttöä siellä junan rappusilla ja yritti sitten ihan silkkaa kettumaisuuttaan kaapata sen meidän kaikkien tunteman kulttuurivaikuttajan pakettiauton kyytiin.

25 kommenttia:

Närpes varg (heh, heh, hee) kirjoitti...

Edes Yrjö ei osaa ennustaa, mitä meille pahaisille kenraali Makarovin puheen jälkeen tapahtuu. Mutta onneksi on nuo uskovat:

http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Jarkyttava%20naky%20suomesta%20maaliskuu%202001.htm

Lukekaa ja järkyttykää! Nyt raamatut vikkelästi käteen tai pensasneuvostoliittolainen tulee, sanoo Herra, Herra!

Englantilainen proffa sanoi telkussa oleellisen: Venäjä kaipaa nyt vimmatusti ulkoisia vihollisia, jotta kansan katse siirtyisi pois sisäisistä vaikeuksista.

Kohta Venäjän telkussa luetaan suomalaisten Karjala takaisin- juttuja ja Putin huutaa, että "kahtokee, kahtokee, hyö meinaat ottaa meijän Karjalan itelleen." Sitten marssitaan liput liehuen pitkin katuja ja kiljutaan niin kovaa, ettei vankiloissa olevien poliittisten vankien hakkaaminen kuulu kadulle. Ja kun viimeinenkin toisinajattelija on häkissä voidaan hymyillä koko maailmalle ja vaikka piipahtaa Suomessa valtiovierailulla.

Kohta kaikki jatkuu kuin mitään Makarovia ei olisi koskaan ollutkaan. Kunhan naapurimaa saavuttaa samanlaisen yksimielisyyden kuin neuvostoaikaan, meidän kaikkien elämä helpottuu. Tennarit ja farkut tekevät taas kauppansa ja puolet kansasta liittyy Suomi-Venäjä seuraan. Vierailevat kuorot laulavat lujaa ja tanssijat hyppäävät vähän helkutin korkealle suomalaisissa iltamapaikoissa talven tullen.

Kumitonttu kirjoitti...

Toisin kuin poliitikot, kenraalit varautuvat myös siihen mahdollisuuteen, että tilanne ei pysy hallinnassa. Ei Venäjällä sen enempää poliitikot kuin kenraalitkaan ole Suomeen hyökkäämässä. Makarov vain kertoi, että Naton jäsenenä Suomi joutuu ehdottomasti aseellisen hyökkäyksen kohteeksi, kun toisessa vaihtoehdossa meitä ehkä pyydetään ystävällisesti vain palaamaan osaksi äiti-Venäjää. En minä ainakaan mitenkään muuten tuota osaa tulkita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja kiitos kommentistasi. Olipahan melkoisen rankka linkki. Mistäs tuon löysit?

Minä muuten koulussa nulikkana aikanaan jouduin kattelemaan Neuvosto-Moldavialaista tanssiesitystä plus Neuvosto-Virolaista kansanlaulua ja molemissa meitä evästettiin, että taputatte sitten ihan merkeleesti.

Närpes varg (grrrr...) kirjoitti...

Linkki löytyi Uuden Suomen puheenvuoro-sivulta. Siellä näitä hurskaita kommentoidaan. Olikohan sama jäpikäs, joka ennusti, että venäläiset ottavat kohtapuoleen puolet Suomesta turva-alueekseen. Olisikohan sittenkin ollut hra. Pihon blogissa? Kovin tosissaan nämä veljet tuntuvat olevan.

Mutta olisipa vekkulia, kun joku tunnettu suomalainen pääsisi puhumaan Venäjän duumaan ja kysäisisi siellä, ihan ohimennen, montako sellaista kansaa maailmassa on, jotka aidosti rakastavat Venäjää? Tai hiukkasen pitävät Venäjästä? Tai edes sietävät sitä? Saattaisi tulla paljonpuhuva hiljaisuus istuntosalissa.

Mikä kumma siinä on, että venäläiset aina sotkevat välinsä naapurimaihin? Kun tsaari Nikolai kammettiin jakkaraltaan ja tapettiin, puoli maailmaa huusi hurraata, suomalaiset varsinkin. Nikolainkaan Venäjällä ei ollut yhtään aitoa ystävää. Nikolain roolin otti sitten Stalin ja hänenkään aikana ei naapurirakkaus juuri kukoistanut. Jopa sodan aikaiset aseveljet auttoivat vain hammasta purren ja pakon edessä. Kun sosialismi romahti, taisivat kaikki "vapaaehtoisesti neuvostoliittoon liittyneet" valtiot ja alueet sanoa suhteensa isipappaan irti.
Ja nyt meillä on Putin ja hänen koppalakki-papparaisensa. Paras kaveri Venäjälle taitaa olla Saksa, joka maksaa vähän helkutin hyvin Venäjän maakaasusta. Mutta eivät saksalaiset Venäjää rakasta. Muistot ovat melkoisen raskaat.

Mikä venäläisiä oikein vaivaa? Juuri kun suhteet esim. Suomen kanssa on saatu kuntoon ja sadat tuhannet turistit ramppavat yli rajan, tulee kenraali möykkäämään kuin vähämielinen. Jos ei muuta keksitä, ruvetaan keuhkoamaan lasten hoidosta ja huostaanotoista. Tai valehdellaan jätevesistä niin että korvat heiluvat. Suomalaiset maksavat ne fosforipäästöjen putsaukset niin kuin maksoivat Pietarin jätevesilaitoksetkin. Venäjää on autettu sadoilla miljoonilla ja ne vain vittuilevat.

Anonyymi kirjoitti...

Olen sananvapauden kannattaja ja kenraalilla on sananvapaus sanoa tuo, sanoi hän sen sitten kotimaassaa tai vierailulla täällä. Sallin Erkki Tuomiojalle on sananvapauden mutta kysymys on käyttääkö sitä yksityishenkilö vai ulkoasiainministeri. Periaatteessa tuo voisi kuitata sillä ja unohtaa. No jaa minä en oikeastaan kummastele ton kentsun sanoja. Tuon tason käsityksiä on sieltä tullut varmaan parikytä vuotta. Lähinnä ihmettelen tota mediameteliä. Yritti se yksi Dimitri Ustinov niitä yhteisiä sotaharjoituksia mutta UKK torjui ne julkisesti, toisin Lauri Sutela oli se joka sai Urkin viheltämään pilliin.

Jos tuohon pitäisi poliittisesti vastata jollain kohulausunnolla joka herättäisi venäläiset mediat niin voitaisiin sanoa että Karjala ja Petsamo vietiin laittomasti ja se on miehityksen alla oleva salue. Myös sotasyyllisyysoikeudenkäynti oli pelleilyä joten se pitäisi kumota. Ja suomalisilla tulisi olla oikeus ostaa maaplänttejä jä kesämökkejä ja datshoja Venäjän puolelta.

Venäjä vastustaa NATO:n olemassaoloa jo sinänsä. Niin teki Neuvostoliittokin. Tämä on ollut päivänselvää aina. Joten ei kai joku luullut että Venäjältä kannattaisi kysyä suostumusta jos haluttaisiin liittyä NATO:on.

Sotilasstrategioista en tiedä mutta venäjällä on monta naapurimaata, enkä tiedä kuinka paljon se antaa Suomen ratkaisuille painoarvoa verrattuna vaikka Kiinaan. Periaatteessa myös USA ja Japani ovat sen naapurimaita, kun on suht lyhyt merimatka välissä.

Liittoutumattomallakin maalla voi olla hyvät ja vahvat asevoimat, jopa sillion jos on ns. pieni maa. Heitän tähä kehiin Israelin. Nojoo jenkit myy iipoille aseita ja joitakin ne antaa ilmaiseksi, mutta juutalaiset sotivat itse. Ulkomaista apua ei ole heillä käytännössä. Ählämeillä on sitä vastoin kaikkien eri maiden uskonveljien apua kaikissa muodossa, heidän oma "nato" pelaa eikä he pelkää mennä avuksi ja kuolla "oikean uskon" puolesta.

Suomi voisi olla Pohjoisen Israel jos puolustusbudjetti olisi henkeä kohti sama kuin Israelilla. Ja iipoilla on varmimman vakuudeksi sitten vielä se ydinase, Samson Option, ja yksi ohjus on suunnattu mm. Helsinkiin. Ei kai se ydinase vaadi muuta kun uraania ja jonkin nyrkkipajan jossa rikastaa se. Ja uraania on kohtuuhelposti löydettävissä täältäkin. Ydinaseen tarkoitus on ettei sitä tarvi käyttää. Itse asiassa asevoimienkin tarkoitus on ettei niitä tarvittaisi tosipaikassa.

Toivon parasta ja pelkään pahinta. Siinä on hyvä toimintaohje. Toivottavasti idänkauppa ei ole kärsinyt tästä mitenkään. Rauhan aika kuitenkin on vielä joten kaupan soisi käyvän.

Anonyymi kirjoitti...

Sit vielä tämä. Huomasitko sähköpostin?

Meinaatko katsoa kohta alkavia jalkapallon EM-kisoja? Itselläni ei ole ehdotonta suosikkia. Pyrin katsomaan kaikki pelit.

Närpes varg kirjoitti...

Täältä löytyy kartta venäläiseksi muuttuvasta Suomesta: http://joukopiho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/107919-profetiat-toteutuvat-ven%C3%A4j%C3%A4-miehitt%C3%A4%C3%A4-osa-suomesta

Kannattaa tarkistaa jo tässä vaiheessa kummalla puolen tulevaa rajaa asuu ja tarvittaessa tehdä johtopäätökset. Mahtaa ruotsalaisia kohta harmittaa, kun menivät lakkauttamaan armeijansa! Siinä menee Kiirunan malmi ja norjalaisilta parhaat kalavedet.

Anonyymi kirjoitti...

Tosta kartasta voisi todeta mustalla huumorilla että itä-pohjoispuolisella alueella mokuttajat eivät viihtyisi eikä siellä palvottaisi toiseutta. Sinne saattaa jopa mennä valkovuotoa pahemmin rikastetusta Helsingistä ja Turusta. Vielä mustemmalla huumorilla voisi todeta että kai sen Karjalan saa noinkin takaisin...

Becker kirjoitti...

En minäkään tuosta Natosta niin paljoa perusta, sillä sehän on haihtumassa Euroopasta melkein näkymättömiin. Euroopan omia puolustusvoimia ei käytänössä ole kuin juhlapuheissa. Ainoa järjellinen mahdollinen liittoutuma voisi olla pohjoismainen. Tosin ruotsilla ei ole kuin ripaus armeijaa jälellä, mutta niillä on taasen hyvä kalusto. Siellä Suomenlinnan erään portin seinällä se viisaus seisoo. Eli jotain siihen malliin, että luota vain omiin joukkoihisi. Ja tämä on kaiken lähtökohta, liittouduttiin tai ei.
Närpes varg kirjoittelee ihan asiaa. Venäjän tilanne on jo aika paha, mutta tulee pahenemaan roimasti tulevaisuudesa. He ovat täysin riipuvaisia öljyn ja kaasun myynnistä. Suurin osa valuutasta sijoitetaan ulkomaille, virkamiesten määrä vain kasvaa ja sen myötä myös korruptio. Orastavalle keskiluokalle tulee tiukemmat ajat, ja yleinen moraali laskee jopa entisestään. Tosin kansa on nyt löytänyt Internetin, joten se ei enään tyydy valtion tuottamaan propagandaan.Tosin siellä vanhempi väki vieläkin vannoo Stalinin nimeen.
Mielenkiintoiset ajat siis edessä.
En usko että idästä ollaan vielä tulemassa, mutta omaa armeijaa ei kantsuu kovin alas ajaa, sillä jo Ruotsin sotillaallinen tyhjiö on sillään liian mielenkiintoinen.

Vai ei sillä rouvalla ollut nettiriippuvuutta. No, sehän riippuu mihin vertaa. Ihmiset ovat kyllä niin hemmetin hölmöja, että heidän pitää jatkuvasti ilmoittaa maailmaalle oliko vatsa löysä toaletissa käydessä, ja sattuiko ukolla olemaan migreeni kun piti yöllä kevyesti lempiä. Ja muuta yhtä oleellista ja kiinostavaa.
Jos seuraat ihmisiä ihan missä vain, niin joka ikinen iikka räplää kännykkäänsä hysteerisesti enemmin tai myöhemmin. jos joku odottaa esim junaa tai bussia, niin eipä mene montaa sekuntia maiseman tuijottamiseen, niin kaivetaan tämä vapaa-ajan viettoväline esiin ja ruvetaan ilmoittelemaan maailmalle sen hetkisistä tunnelmista. OK, olen toki itse siinä iässä, että ei mulle tulisi kuuloonkaan raportoida tekemisistäni viiden minuutin välein. Mulle känny on soittamista varten ja tietsikasta löytyy eemeli. Se saa luvan riittää. Nykyjään duunissakin räplätään tuota aparaattia alvariinsa. Miten ne kerkee töitä tekemään? Ennevanhaan kun joku soitti duniin, vaikapa kerran vuodessa, niin puhelun vastaanottaja meni posket punottaen konttoriin vastaamaan. Ja siitä huolimatta elettiin ja voitiin vallan erinomaisesti.

Närpes varg kirjoitti...

Venäjällä hyväksytetään eduskunnassa pikavauhtia lakia, joka antaa viranomaisille valtuudet lätkäistä miljoonan ruplan (25 000) euron sakot kaikille mielenosoittajille, jotka ovat hallitusvaltaa vastaan. Yksimielisyys sen kun vain kasvaa.
Beckerin huomautus toi muistoja mieleen. "Teille on tullut puhelu" sai tosiaan punan nousemaan poskille. Mutta jos huudettiin, että "teille on tullut sähkösanoma" meni naama kalpeaksi. Se ennusti aina jonkun tutun tai läheisen kuolemaa.
Ennen bussia odotellessa pantiin tupakaksi. Bussi tuli ennen kuin ehti kunnolla henkoset vetää. Mutta jos yritti naruttaa bussia ja roikotti sytyttämätöntä röökiä suupielessä ei autoa näkynyt, ei kuulunut. Mutta auta armias kun savu alkoi ryöhätä niin johan alkoi dieselin kolke kuulua mutkan takaa. Tämänkö takia junat ovat nykyisin usein myöhässä? Kun menaan kukaan ei enää polta asemalaiturilla. Tai jos polttaa niin sillä ei ole varaa matkustaa junalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Närpes Vargille, Vieraalle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Kaipa tuo noin on. Venäjä pitänee Suomea aina etupihanaan, ja tuskin tilanne milloinkaan muuksi muuttuu. Tsuhnalla kävi huono tuuri silloin aikanaan, kun maapläntinjakobingoa pelattiin.

Närpes Varg:

Niin, venäläisethän haluavat itselleen kunnioitusta. Venäläisten käsitys kunnioituksesta vaan omaa yhtäläisyysmerkin pelkoon. Kai se on niin, että suurvallat ovat aina ahneita öykkäreitä. Venäjän ja Saksan kaksi rähinää viime vuosisadalla ovat sinänsä tilastopoikkeama. Yleensähän ne ovat aikaisemmin olleet hyvää pataa.

Tuota Pihoa en sen kummemmin kommentoi, kun noi profetiajutut ei oo oikein ominta osaamistani. Sen sijaan tuon tupakkamagian allekirjoitan täysin. On tullut aikanaan testattua eräitäkin kertoja. Nykyisin ei ole tarvetta eikä mahdollisuuksia, kun täällä Huitsinnevadassa ei juuri tuota julkista liikennettä ole. Tapa on tosin jäänyt elämään siinä muodossa, että kyllä aina ennen auton käynnistämistä on tapana röyhäyttää Voimasavuke Boston.

Vieras:

Joo, oikeassa olet, eihän nuo venäläiskentsun sanomiset olleet lähelläkään niin tiukkaa evästä kuin mitä Ustinovin aikaan. Silloinhan Rauhanvaltio jopa ehdotti sitä, että se olis hoitanut Lapin puolustuksen. Ajatus Suomen teoreettisestakin Nato-jäsenyydestä oli lähinnä hyvä vitsi.

No Karjalasta minä ajattelen samoin kuin sinäkin, mutta kun naapuri alkoi rakentaa vientisatamia Kannakselle, niin asia on sen jälkeen jo teoreettisestikin selvä. Piste ja loppu.

Suomella olis kyllä kyky rakentaa (iippojen tyyliin) hyvinkin toimiva maanpuolustus, jos budjetista otettais joutava thjän paskan hiertäminen pois. Suomalaisia ja iippoja tietysti yhdistää sekin, että tosipaikan tullen kannustimena on se Kertakaikkinen Pakko. Tuohon Helsinkiin suunnattuun ohjukseen en kyllä usko. Piruako ne siitä hyötyisivät?

Huomasin postin joo, kiitokset. Mutta pidän tämän blogin maantieteellisesti edelleenkin välillä Hanko – Nuorgam (tietysti mielellään myös Hanko – Petsamo, mutta siinä kun on noita teknisiä ongelmia). Ja eiköhän tota jalkapalloa tule katteltua. Ei mullakaan suosikkia ole, tulee oltua lähinnä aina sen altavastaajan puolella. Niitä on mukava kattella, kun voi nauttia pelistä ilman sydämentykytyksiä, toisin kuin lätkäkisoissa.

Becker: Joo, en minäkään usko, että idästä kovin vähällä ollaan höökimässä, mutta toimiva armeija on kuin henkivakuutus. Ja armeijan saa kyllä romutettua nopeasti (Ruotsi), mutta sen rakentaminen taas ei onnistu hetkessä. Mullakin on puhelin sitä varten, että soitan ja vastaanotan puheluita ja välillä tekstiviestejä. Muu kikkailu onnistuu sitten kotona tietokoneella, eikä siihen kikkailuun koskaan niin kiire ole, etteikö kerkeis odotella.

Anonyymi kirjoitti...

Joo joo, kyllähän sitä Paasikiven realismia kannattaa muistaa. Mutta, ryssähän pn aina ollut kauppamies. Jos kentsu ihan uskolla tenhottaa, että miettikääs nyt jätkät toisenkin kerran siihen Natoon liittymistä, niin sillehän pitää vastata jotain semmosta, että olisko papalla tarjota sen tilalle jotain suomalaisten mieletä kivaa, niinkuin Viipuri...

Anonyymi kirjoitti...

Blogisti Professori sanoi Homman keskustelussa erään virolaisen sanoneen hänelle että taktisista syistä suomalaisten kannattaa pitää Karjalan kysymystä esillä aina kun ovat tekemisissä venäläisten kanssa. Näin siitä huolimatta vaikka Karjalan palautus onkin epätodennäköistä. Tämä kun pakottaisi venäläiset viivytystaisteluun mikä vie heidän huomiota toisaalta. Kyseinen virolainen järkeili että jos Karjalaa ei pidettäisi esillä, niin venäläisillä olisi aivan liian helppoa yrittää maanhankintaa Suomen puolelta ja kaikenlaisia muita poliittisia vilunkeja. Karjala antaisi venäläisille viestin siitä että tsuhnilla on edes pienet rippeet itsekunnioituksesta jäljellä. Luultavasti ryssät ehkä jopa arvostavat kova kovaa vasten-ajattelua ja tiettyä jääräpäisyyttä. Tsuhnien ei tästä syystä kannatta olla matalmielisiä lakeijoita koska ei sillä saa arvostusta vastapuolen suunnalta.

Venäjänkieliset ovat paljolti entisiä suomalais-ugrilaisia hiemoja jotka ovat slaavilaistuneita viimeisen 1100 vuoden aikana. Siis jos aletaan jokaisen sukupuuta katsomaan 1100 vuoden taakse. Novgorodin lähistöllä pärjäsi suomella vielä keskiajalla tms.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olaville ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Olavi: Jos ajatellaan asiaa ihan teoreettisesti, niin sillä tempauksella veli venäläinen kyllä saisi Suomesta sekä kunnioitusta että jopa luottamusta.

Vieras: Niin, kyllähän siitä asiasta aina muistuttaa voi, vaikkei se mihinkään johdakaan. Vääryydellä ja voiman oikeudellahan se on viety. Mutta Venäjän suuntaan ei myöskään kannata kaivaa verta nenästään, ja tää Nato-juttu sitä kyllä on.

Niin muuten, onhan kerran tapahtunut niin, että venäläiset antoivat Suomelle enemmän kuin oli pakko, ja asialla olivat vielä bolshevikit eli Tarton rauhassa Suomi sai Petsamon korvauksena Siestarjoesta, ja tämähän oli aikanaan sovittu jo tsaarin kanssa. Bolsut olisivat voineet todeta, että ei tsaarin sitoumukset heitä koske. Sitähän ei taas tiedä, kuinka paljon asiaan vaikutti vielä se, että bolshevikkivalta ei ollut vielä vakiinnuttanut asemaansa. Voihan olla, että Venäjällä ajateltiin, että ottakoon tsuhna nyt ton Petsamon, mutta katotaan sit syssymmällä uudestaan…

Anonyymi kirjoitti...

Vielä piti kysyä että mitä Ykä luulet olisiko kentsu sanonut Kiinalle tuommoisia ja miten Kiinassa oltaisiin siihen reagoitu? Kiinakin on Venäjän naapuri. Oisko vastaus ollut tasoa "Odota, syön ensin possua Pekingin tapaan ja juon Tsingtao-oluen, kommentoin sitten". Kinuskeilla on aika kivasti taistelukoneita käytettävissä.

Siinä olisi vaihtokauppa että unohdetaan Nato jos Karjalan saa takaisin, tai edes Viipurin ja Viipurin maalaiskunnan. Karjala oli autonomisen Suomen osa ja raja meni kannakselta jo Ruotsin vallan aikoina, poislukien 1721/1743-1812. Huomioitava seikka on siinä että tuona aikana sieltä ei lähtenyt evakkoja tynkä-Suomeen. Mahtoiko talonpojat edes tietää onko kunkun vai keisarin alamainen?

Aleksanteri II:n piti antaa Petsamo 1860-luvulla kompensointina Siestarjoesta mutta sen saanti venyi vajaalla 60 vuodella. Mikäli se oltaisiin saatu 1860-luvulla, niin Tarton rauhaan mennessä kumpikin osapuoli olisi paremmin ehtinyt tottua siihen kummalle se kuuluu.

Anonyymi kirjoitti...

Siellä oli muuten sisällissota käynnissä 1917-22. Se varmasti helpotti Leninin bolsuja päästämään Suomi ja Baltia erilleen. Puolaa ei bolsut meinannu päästää.

Suomi olisi kaiketi hyötynyt kauemmin kestäneestä sisällissodasta ja siitä että Ukraina, Valko-Venäjä ja Kaukasuksen maat olisivat pitempään yrittäneet pyristellä irti. Silloin ei bolsut voi huomiota kiinnittää ulkomaihin.

Mannerheimilla oli varmaan suhteita tsaarin armeijan upseereihin ja itse tsaariinkin. Oikeastaan minulle olisi käynyt sekin jos valkoisten johtajat olisivat sanoneet Mannerheimille ja Svinhufvudille että saatte tuon tontin omaksi ja Petsamon siihen samaan, mikäli voittavat bolsut sisällissodassa. Tuosta hyvästä Suomi ois voinu vaikka tarjota tsaarille siksi aikaa turvapaikan kunnes voi palata kotiin, mutta ei anneta sossun tukia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommenteistasi.

Viesti 1:

No eipä tietenkään olis sanonut, ja selitys siihen löytyy jo lähettämästäsi linkistä. Pieniä on aina helpompi kyykyttää ja me valitettavasti ollaan niitä pieniä. Se vaihtokauppa kävis mulle oikein hyvin, mutta unelmat unelmina. Ja niinä menneinä aikoina ei tosiaan tavalliselle tsuhnalle tainnut olla paljon merkitystä sillä, oliko pääbössinä tsaari vai kuningas.

Viesti 2:

Siinä vaiheessahan puolalaiset (vuoden 1919 – 1921 sodassa) muuten pisti venäläisiä ihan mukavasti pleksiin. Tulee kuitenkin muistaa se, että ns. Valkoinen Venäjä ei suhtautunut käsittääkseni kovinkaan positiivisesti Suomen itsenäisyyteen.

Närpes varg kirjoitti...

Yrjö tietää.
Jos Suomi olisi osallistunut koko voimallaan Venäjän sisällissotaan valkoisten rinnalla, olisi polsuille tullut noutaja. Valkut perkeleet eivät kuitenkaan suostuneet edes keskustelemaan Suomen itsenäisyydestä voiton jälkeen joten Suomi passasi. Varmaan hyvä niin.

Hiukan sama tilannehan oli II maailmanrähinässä. Jos täältä olisi lähdetty oikein murhankiilto silmissä sakujen apuun Leningradia nitistämään se olisi ollut kaupungin menoa. Mutta koko sota olisi hävitty yhtä kaikki. Niin että taisi olla silloinkin vaan hyvä, kun ei lähdetty. On aina hyvä hiukan miettiä, mihin omat voimavarat oikeastaan riittävät. Hitlerin Adi uskoi pistävänsä koko muun maailman päreiksi, mutta sattui pieni arviointivirhe.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja kiitos kommentistasi. Olen vähän eri mieltä tuosta kapinan plus neuvostokapinan ajasta. En usko, että Suomi olis voinut lopputulokseen paljoakaan vaikuttaa. Me ollaan pieni maa, joka oli silloin vasta pistämässä pystyyn armeijaansa. Sen sijaan Leningrad-asiassa olen kanssasi samaa mieltä. Se kannatti jättää rauhaan.

Pyrrhos kirjoitti...

Hyvä kirjoitus Ykältä jälleen. Itse olin joskus aikoinaan sitä mieltä että Natoon pitäis Suomenkin liittyä, mutta nyt en oo siitä asiasta niinkään varma. Mitä venäläisiin tulee, ne on aika mielenkiintoista porukkaa. Itselläni on melkeinpä ainoastaan hyviä tai neutraaleja kokemuksia kyseisestä porukasta, mutta näyttää siltä että vallanpitäjät on siellä aina täysiä mulkkuja riippumatta siitä onko siellä demokratia, kommunismi vai keisarikunta.

Castor kirjoitti...

Ykä,

Tämä ei ehkä kuulu siihen asiaan josta kirjoitit, mutta luin Halla-ahon saamasta tuomiosta. Koska minulla ei ole blogia tai muuta, haluan kuitenkin sanoa seuraavaa, josta otan KAIKEN vastuun itselleni:islaminuskoon kuuluu pedofiliaa ja ryöstelyä, mukaan lukien raiskaamista ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

M. Jussila, entinen poliisipäällikkö, raastuvanoikeuden tuomari, vääryystieteen joku, vaikka löpölöpö, mutta vittumaisen varma ja hyvä siinä mitä teen. Sotua en viitsi tähän laittaa, mutta syntymäaika on 28.9.1956. WAIVER: Mikäli tämä julkaistaan Yrjöperskeles-blogissa, otan kaiken vastuun ja maksan myös kymmenykseni näille vitun lahopäille KKO:ssa, samoin kuin Illmannille (oletteko koskaan nähnyt rumempaa ihmistä?). Olen täysin varma siitä, että jos tällainen paska jatkuu, niin kusessa ollaan ja siitä ei nousta helposti.

Närpes varg kirjoitti...

Ykälle: Itse asiassa meillä oli vuoden 1918 jälkeen parempi armeija kuin Venäjän punaisilla. Pietarin-valloituksen rahoituksesta olisi tuolloin vastannut Ranska, silloin vielä rikas maa. Itse Lenin muistaakseni arvioi, että Suomen "täysimittainen osallistuminen" sisällissotaan olisi tuottanut tappion punaisille.
Olen sattuneista syistä perehtynyt aika hyvin Venäjän sisällissotaan. Jos valkoiset kenraalit olisivat olleet yksituumaisia, he olisivat voittaneet 6-0, mutta kun jokainen halusi tsaariksi tsaarin paikalle niin huonostihan siinä kävi.
Pyrrhokselle: Tavallisista venäläisistä minullakin on vain hyviä kokemuksia. Sydämellistä porukkaa! Mutta valtaa he eivät tunnu kestävän. Jos mies nostetaan vaikka taloyhtiön puheenjohtajaksi hänestä tulee oitis täysi paskiainen. No ei kaikista, mutta niistä, jotka itse olen tavannut. Sen sijan venäläisten naisjohtajien kanssa on hauska älskätä. Suomessahan naisjohtajat luulevat olevansa niin korkealla, että vasta heidän jälkeensä tulevat Jumala, Mannerheim ja Kekkonen.

Mutta Korkein oikeu se vasta tempun teki! Kohta on ilma sakeanaan ilmiantoja lausunnoista, joissa pilkataan meidän omaa jumalaa, suomalaisia kansakuntana, suomalaista miestä jne. Ainakin feministiliitossa alkaa kova sakkojenmaksu, jos laki koskee heitäkin.
Äskettäinen kenraalijupakka tuottanee myös ilmiantoja venäläisten pilkkaamisesta ja solvaamisesta. Paljon hauskaa tiedossa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyrrhokselle, Castorille ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Pyrrhos: Ei mullakaan tavan rivivasilin kanssa suurempia hankaluuksia ole ollut. Kai se on vaan niin, että valta turmelee ja suuri valta sitäkin enemmän.

Castor: Kerkesin muutaman sanan sanoa itsekin asiasta tossa seuraavassa jutussani. Jutun alkuosiossa eräs kulttuurivaikuttaja solvaa erästä suomalaista ryhmää, mutta tuskinpa tuomiolle joutuu. En minä ainakaan rikosilmoitusta tee. Mukavampaa on vaan vittuilla takaisin.

Närpes Varg: Täytynee todeta, että sinä tietänet asiasta enemmän, joten uskon näkemykseesi. Ja korkein oikeushan teki temppunsa ts. aloitti kunnallisvaalit. Ja turpakäräjiä asian tiimoilta taatusti riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Demlalaiset ovat myös KKO:ssa. Ei tuollaista päätöstä voi muuten selittää. Kun kerta olisi ollut lain mukaista se että KKO vahvistaa hovin päätöksen. Melkoista näytösoikeudenkäyntiä tämä, Stalinin meinikiä.

Voisko Jussi viedä asian EIT:n tai EN:n kästittelyyn ja tilata sieltä kumoamisen tai vähintään nuhteet KKO:lle?

Timo Soini totesi vain että sakot pitää maksaa ja ehdokkaana voi olla syksyllä. Muuta hän ei sanonut. Ehkä Timo oli viisastunut Helena Erosen kohusta.

Seuraavaksi liuta lakeja pitää kumota ja säätää paremmat tilalle.

Ja henkilövaihdoksia tulee tehdä oikeuslaitokseen KKO:ta myöten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Tuo laki mahdollistaa tuomiot ja turvantukkimisen jatkossakin, ja sen mukaan tietyt tahot ovat suojeltuja. Tietyille tahoille saa taas vittuilla ihan niin paljon kuin huvittaa. Kiitos muuten Karin pilakuvista. Heppuhan saisi nykyisessä Suomessa sekä syytteen että tuomion.