perjantai 8. kesäkuuta 2012

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA XXX

1. Anna anteeksi Anja

Tämän blogin lukijahan tietää varsin hyvin kaksi asiaa. Se ensimmäinen asia on se, että on olemassa semmoinen henkilö kuin Anja Snellman. Anja on kulttuurivaikuttaja, joten hänet tulee ottaa vakavasti. Anja on kirjoittanut kirjoja ja hänellä on jopa oma blogi Iltalehdessä. Sitten on olemassa heppu nimeltä Yrjöperskeles. Ykä on nobody, tosin ylpeä sellainen. Mutta nobodyna Ykää ei tartte ottaa vakavasti. Ykä on harrastanut metsästystä kymmeniä vuosia, mutta just nyt hän hoksasi tehneensä sen koko ajan väärin. Onneksi Anja opetti sen hänelle, joten Ykä voi ryhtyä katumusharjoituksiin ja korjata tapansa.

Koska Anja on kulttuurivaikuttaja, hän tietää asiat paremmin kuin Ykä. Näin ollen hän tuoreimmassa kirjoituksessaan kertoi, mitä metsästys on. Enhän minä olis arvannut. Äiti, sie et kertonu miulle tätä. Vaan kulttuurivaikuttaja Anjaa tulee uskoa. Eli oikeaan metsästykseen kuuluu Pohjola, Tapiola, Ilmarinen, muinaisten suomalaisten henget, viinahuikkaa ja tarinoita, veren haju, saaliin pako ja se, että ollaan mukana jossain pyhässä esi-isien peijaisketjussa.

Sit siihen kuuluu vielä nappi ottaan, ruki veer, snapsilasit, sikaarit, ikusuomalaisuus, pyhä urous, metsän sankaruus ja vielä Väinämöinenkin. Ja sitten on jotain kapteenin kiiltäviä kivääreitä ja kylän hienointa asekaappia, naapuruussuhteitten kauhun tasapainoa, simpauttajaa, kätkäläisiä ja havukkametsien jöröttäjiä. Ja sitten siihen kuuluu vielä turpakäräjiä, kädenvääntöä ja painikisoja, lännen nopeimpia ja sarjakuvasankareita.

Voi Jeesus, että minä tunnen itseni tyhmäksi.

Minähän olen harrastanut vääränlaista metsästystä koko ikäni.

Kun minähän kuljen metsällä joko yksin, tai hyvän metsästyskaverini Lötjösen kanssa. Me harrastatetaan semmoista hiipimismetsästystä, eli kytätään pomppuun nousevia teeriä ja miksei jäniksiäkin. Johtuu siitä, että mun koira kuoli pari vuotta sitten, eikä ole vielä tullut uutta hankittua. Koiran kanssa se on vähän toisenlaista. Koira haukkuu paremmin linnun puuhun. Sitten meillä on tietyt paikat, missä me käydään pillittämässä pyytä. Pyyn liha on muuten parasta, mitä maailmasta löytyy.

Ei meillä siellä Huitsinnevadassa ole edes kivääriä mukana, kun siellä on kumminkin melko paljon sitä maaseutuasutusta. Ei viitti ottaa riskiä, että luoti lentäis jonkun tontille. Kiväärin kanssa me liikutaan silloin tällöin valtion mailla, ja silloin on mukana usein myös Pöntinen ja Pätinen. Siellä kun on tilaa ampua kiväärilläkin ja on mukavaa kytätä aamuista latvateertä.

Hyvin useinhan siinä käy niin, että eihän me ammuta laukaustakaan, kun ei tule vastaan mitään, mitä ampua. Vaan eihän se mitään haittaa, koska silloin me pistetään tulet pystyyn. Helpointa tulet on tehdä, kun potkii päälle päin lahon näköisen tervaskannon nurin. Siellä on sisällä hyvää tervaspuuta, josta voi vuolla kiehiset ja niillä tuli syttyy helposti. Siinä sitten tulilla paistetaan makkarat ja juodaan termospullosta teetä. Kahvia ei kannata panna termospulloon, koska se mähnääntyy siinä pahanmakuiseksi. Lokakuun loppupuolella, jos ilmat ovat kylmenneet, voi termariin laittaa lihalientä. Se jotenkin käy siihen kylmään keliin hyvin.

Ja siinähän se reissu ihan mukavasti menee, mutta kyllähän siinä kulkiessa hiki tuppaa tulemaan. Eli ei meillä siinä kertakaikkiaan, vaikka touhu ihan mukavaa onkin, riitä aikaa ja kiinnostusta turpakäräjiin, kädenvääntöön ja painikisoihin. Eikä me oikein ymmärretä, miksi meidän pitäisi keskenämme painia, koska metsästämäänhän me lähdettiin. Simpauttajaa ja Kätkäläistä ei olla tavattu, mutta meillä on jonkunlainen käsitys, että ne ovat kirjailijan keksimiä mielikuvitushahmoja, tosin eihän me siitä ihan varmoja olla, kun me ei olla kulttuurivaikuttajia. Samaan lössiin kuuluu vissiin Pohjola, Tapiola ja Ilmarinen. Ei ne ainakaan vastaan ole koskaan tulleet. Tosin ne taitaa olla myös joitain yhtiöitä, pirustakos tämmönen tyhmä metsästäjä moisen ymmärtäisi.

Snapsilaseja me ei olla älytty ottaa mukaan, kun eihän meillä ole viinaakaan mukana. Meidän mielestä kun humalainen mies ja ase ei ole mikään hyvä yhdistelmä. Nappi ottaan ja ruki veer juttuja me ei olla edes hoksattu ajatellakaan koska me ei olla varmoja, että osaako teeret venäjää eikä teertä kannata kiväärillä tähdätä ottaan vaan siipipankkaan. Ei oo toisaalta tullut koskaan kysyttyä teerten venäjän kielen taitoa. Ehkä Anja on älynnyt kysyä. Mutta meiltä ne tuppaa karkuun lentää, vaikka me puhuttais ihan suomeakin. Voi olla, että sama ilmiö toimis, vaikka metsästäjä puhuis swahilia. Ei ne mitään tyhmiä ne teeret ole.

Niin että täytyy sanoa, että minua kaiken kaikkiaan nolottaa. Enhän minä ole metsästäjä ollenkaan. Tai olen siis kuvitellut vuosikymmeniä että sellainen olisin, mutta mikä minä olen kulttuurivaikuttajien määritelmiä kyseenalaistamaan.

Ja kaiken eniten minua ottaa päähän, että jotkut sivistymättömät metsästäjät saattavat jossain blogissaan mennä toteamaan, että Anja Snellman on kulttuurikermaperse, joka meni lässyttämään asiasta, josta hänellä ei ole paskankaan aavistusta.

Eihän niin saa sanoa. Sillä Anja Snellman on kumminkin kulttuurivaikuttaja.

2. Alkoivat ne kunnallisvaalitkin

Tämän kirjoituksen piti koskea alun perin vain tuota kulttuurivaikuttaja Anjaa. Vaan aamulla tuli vielä uusi uutinen. Eli tänään, 8.6. 2012 alkoi kunnallisvaalikamppailu. Muissa maissahan vaalikamppailun aloittavat puolueet, mutta meillä ollaan edistyksellisempiä ja vaalikamppailun aloittaa korkein oikeus.

Tuomiosta voidaan huomata, että siitähän tehtiin vallan mainio ennakkotapaus. Tuomion perusteissa kun todetaan että ainakin osa blogin lukijoita on myös voinut ymmärtää väitteen tosiasiassa tarkoitetun vakavasti otettavaksi ja tätähän voidaan jatkossa käyttää hyväksi suurin piirtein missä tahansa. Jos meikäläinen kirjoittaa, että olut jotenkin maistuu lasipullosta paremmalta, niin joku blogin lukija saattaa ymmärtää sen kehotukseksi hankkia tyhjiä pulloja polttopullojen kuoriksi.

Luulen, että en edes ehdi julkaista tätä juttua, ennen kuin ensimmäiset tiedostavat tahot vaativat Halla-ahon eroa. Minä en vaadi. Tsemiä Jussille täältä Huitsinnevadasta.

16 kommenttia:

Pyrrhos kirjoitti...

Hyvin ennakoit. Nythän tuolla pohditaan jo voiko Halla-aho jatkaa valiokunnan puheenjohtajana. Taisipa joku bolsevikki jo vaatia että miehen kuuluisi erota. Kyllä tämä ihan sanattomaksi vetää.

Becker kirjoitti...

Mulla on aina ollut jostain syystä sellainen harhakäsitys, että tuo Snellman olis kaikkien kulduurivaikuttajien joukossa vähän viksummasta päästä. Ehkäpä se johtuu tuosta nimestä, kun siinä setelissäkin oli se Snellmanni, ja olihan se tiettävästi aika fiksu mies. Muuten en ole hänen tekstejään lueskellut, paitsi mitä nyt kun mainitsit, ja luin sen Kreikka jutun kans. Ja voi hyvä luoja mitä tuubaa. Oikein vimpan päälle feminististä sellaista, joten nyt kyllä Anjakin pääsee vielä pitkälle Stadin femakkopiireissä.
Suomalaisen ja erityisesti miehen mollaaminen kuuluu nyt tämän oikofobiaa potevan kulttuuripersoonan repertuaariin.
Itsekkin käyn ammuskelemassa, tosin en metsästä, niin tunnen myöskin tulleeeni höynäytetyksi. Ensi kerralla kun vaimoni vinkkkailee sillä silmällä, niin 9 millistä hieroessani täytyy vain todeta, että tärkeysjärjestys, tärkeysjärjestys.

Tuostapa Halla-ahon sakoista nyt aika älämölö syntyi. Ja ihan aiheesta, sillä tuomio oli poliittinen. Minua se nyt ei erityisesti yllättänyt, sillä oma arvostukseni Suomen oikeuslaitosta kohtaan hävisi 90-luvun yrittäjien teurastuksissa, eikä ole sen koommin palannut. Taitaa olla koko putka Demlan miehittämä.

Täällä moni unohtaa, että Halla-aho on sentää valtiotieteiden tohtori, ja sitä titteliä ei ihan noin vaan hommata. Vaatii meinaan pikkuisen älyllistä kapasiteetiä sen saaminen. Olen Halla-ahon miehiä ja sillä siisti.

Kaikenkarvaisten mölähtelijöitten joukossa tuolla on hyvässä vauhdissa tämä Pekka Siikala, joka suoltaa blogeja aloituksella: " Olen helvetin fiksu, oletko sinä?"
Siinä on kyllä tyyppi, johon sopii toteamus, "vain kauneuteni voittaa vaatimattomuuteni. Tämä blogisti oli poissakin UM:n sivuilta jonkun aikaa, mutta huomasi varmaan, että taso sivuilla laski niin rajusti, joten hänen oli palattava nostamaan keskustelujen älyllisyyttä.

Se nyt on ainakin varmaa, että Jussi tulee samman rutkasti ääniä ensi vaaleissa, oli puolue sitten mikä hyvänsä.

Hep0nen kirjoitti...

Ajattelin jättää Anjalle kommenttini siitä että haluaisin vain pari jänöstä lähipusikosta tms, mutta on iltalehden foorumilla sattumoisin huoltokatko. Mitä nyt niitä kommentteja ennen katkoa näin olivat aika samoilla linjoilla Ykän kanssa. Pitipä sattua että se juuri tähän saumaan tuli se katko, hyvä vastaus meni sen sileän tien bittitaivaaseen.

Itse olen sitä mieltä, että ehkä se herrakööri sieltä tulla tupsahtaa itsestään jahka metsille pääsee, mutta aseilla en perkele ala elvistelemään.

Närpes varg (heh, heh, hee) kirjoitti...

Anja Snellman on myös matkustellut, viimeksi Kreikassa. Sieltä hän lähettää meille karvanaamoille oikein terveisiä:

"Kali oreksi, terveisiä vaan, aika hyvinhän siellä Suomessa näköjään voidaan, kun miehet hakkaavat vaimojaan ja lapsiaan henkihieveriin, aikamiespojat puukottavat vanhempiaan, lapset ammuskelevat kavereitaan ja koulutovereitaan ja vaarit kuolevat kesäisin hukkumalla kun putoilevat veneistään humalapäissään."

Jaa, että minä keksin koko jutun pilkatakseni Snellmanin älyä? Lue tuosta koko juttu:

http://blogit.iltalehti.fi/anja-snellman/2012/05/30/nythan-on-niin-suomi-osa-2/

Tämä ei ole enää mitään halla-aholaista salairvailua vaan täyttä syytöstä. Miehet hakkaavat vaimojaan ja aikamiespojat puukottavat vanhempiaan. Näin neiti/rouva/eisevväliä (tarpeeton ylipyyhitään)Snellman kirkkain otsin ilmoittaa.

Jos noin 2,5 miljoonaa suomalaista miestä syytetään julkisesti murhaajiksi ja pahoinpitelijöiksi, se on kuulkaa melkoista kansanryhmän naaman läpsimistä. Ja ajatelkaa, joukossa on myös Suomen kansalaisuuden saaneita muualtatulleita! Heidätkin Snellman niputtaa yhteen murhaajaporukan kanssa. Apua! Missä on yleinen syyttäjä!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyrrhokselle, Beckerille, Hep0selle ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Snellmanhan on sekä kulttuurivaikuttaja että nainen, joten hänelle on annettu oikeus (en tosin tiedä, kuka antoi) ladella tuubaa ja mutua faktana, ja sanontansa edustavat ns. vakavasti otettavaa viisautta. Kannattaa muuten lukea tuo Närpes Vargin lähettämä linkki.

Halla-ahon tuomio ei ollut yllätys, vaan politisoitunut oikeuslaitos näytti mistä suunnasta kana pissii ja mihin asentoon tuuliviiri ruostui. Tuota ”saattaa ymmärtää jotenkin väärin”-perustetta tullaan lähiaikoina käyttämään enemmänkin.

Pekka Siikalasta: Tahaton huumori muuttuu parhaimmillaan kauniiksi komiikaksi. Tosin en ole varma, onko hän tosissaan, vai trollien trolli, joka nauraa itsekseen paskaista naurua.

Anonyymi kirjoitti...

Aika jätti sukulaismiehestä jokunen vuosi sitten. Kuolinpesän osakkaana lunastin itselleni äijän metsäomaisuuden, jokunen kymmenen hehtaaria lähinnä jänkärääseikköä valtion maiden kupeessa Ylä-Kemijoen latvavesien tuntumassa.

Pitihän sinne tietysti kämppä rakentaa ja siellähän sitä on sitten lomat ja viikonloput enimmäkseen vietetty.

Tämän viikonlopun aloitin jo torstaina, sen verran oli ylitöitä mittarissa. Periaatteena on ollut että kämpällä ei kännykkä ole päällä eikä siellä kuunnella edes radiota.

Ei ole muuten ole ensimmäinen kerta kun sunnuntai-iltana - uutisten lukemisten jälkeen - alkaa ihan aidosti mietityttämään, että miksi helvetissä ei tullut jäätyä sinne.

Anonyymi kirjoitti...

Mihin tämän laittaisi näkyville. Näköjään Kepu valitsi uuden puheenjohtajan. Toivoin Paavo Väyrysen valintaa mutta se jäi näköjään toiveajatteluksi. Se olisi ollut ehkä liian hyvä ollakseen totta.

En ole ikinä ennen kuullutkaan mistään Juha Sipilästä. Ehkä se on hyväkin. Hyvä puoli on siinä että Mari Kiviniemestä päästiin eroon. Luultavasti tuo Sipilä on vähemmän huono kuin Kiviniemi tai Matti Vanhanen.

Sipilä on Oulun vaalipiiristä mikä on vahvaa perinnekepun ja myös kuntamafian aluetta. Tausta on lestadiolainen joten ei luulisi olevan turhan arvoliberaali tai arvoradikaali. Hän on kai asenteiltaan kuntamafia-kepulainen mutta sellainen on parempi kuin cityvihreä. Kepun kuntamafia-siipi on luultavasti nuivempaa verrattuna cityliberaaleihin, jotka yrittävät kalastaa kaupungeissa Sekoomuksen ja Virheet de Rödan vesillä. Aiemmin vieroksuin kuntamafia-kepua mutta nykyään se ei oikeastaan herärä kielteisiä ajatuksia. Syynä on se että cityliberaali siipi on koheltanut Kepussa liian kauan, kymmenkunta vuotta eli siitä lähtien kun Vanhanen tuli sattumapääministeriksi. Ehkä kuullostaa oudolta mutta joskus on ollut ikävä Esko Ahoa ja jopa Anneli Jäättenmäkeä.

Pahinta olisi ollut jos Timo Kaunisto tai Tuomo Puumala olisi tullut valituksi. Kumpikin kuuluisi lähinnä vihreisiin, sen verran mokumielisiä he ovat, ja kumpikin viherhörhöilee energia-asioiden kanssa eikä tajua että on taisteltava teollisuuden toimintaedellytysten ja työpaikkojen puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Myös RKP valitsi uuden puheenjohtajan. Rasistinen kielipuole joutaa kuihtua jos se ei taivu luopumaan pakkoruotsista ja mokutuksesta. Muutenkin RKP on siirtomaaisäntien jälkeläisten ja suuren perintöpääoman puolue. Todennäköisesti RKP on Ruotsin etujen ajaja Suomessa.

Ei RKP:n hallitsemissaan kunnissa ole liiemmin sosiaalimamuja eikä vastaanottokeskuksia.

On teoriassa yksi vaihtoehto jolla PS voi tehdä yhteistyötä RKP:n kanssa. Jos RKP suostuu pakkoruotsin poistoon, niin silloin PS voi tehdä yhteistyötä. Vastalahjaksi voidaan tarjota pakkosuomen poistoa ruotsinkielisistä kouluista. Olisin itse valmis tuohon, ja pidän tätä hyvin merkittävänä vastalahjana. Haluan nähdä sen päivän jolloin RKP suostuu tuohon vaihtokauppaan. Jotenkin on semmoinen käsitys että tavis-ruotsinkieliset ovat ilmeisesti valmiimpia tuohon kuin mitä RKP on puolueena. Onko Ykä ollut missään tekemisissä ruotsinkielisten kanssa eri juttujen osalta, onko mitään tietoa heistä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tommonen suojapaikka kelpais kyllä mullekin. Ja jos ei joutuis hankkimaan elantoaan niinkin rahvaanomaisesti kuin työtä tekemällä, niin tuliskohan sieltä poistuttua ensinkään.

Vieras:

Viesti 1: Tuo Sipilä on sen verran uusi tyyppi minullekin, joten jään seuraamaan katseella. Tosin minä en kepun suunnasta edelleenkään suuria odota.

Viesti 2: Joo, kyllä ruotsinkieliset kunnat osaavat pitää tonttinsa puhtaina. Tuo vaihtaminen ei vaan vissiin käytännössä onnistu, sillä kyllähän ruotsinkieliset tarvitsevat suomen kieltä Suomessa pärjätäkseen. Nuo ummikkoruotsalaiset alueet ovat kumminkin aika vähissä. Ne vähät ruotsinkieliset heput, joita tunnen, ovat semmosia, että eipä niitä tavallisesta Lötjösestä erota kuin sukunimeltä.

Anonyymi kirjoitti...

En minäkään odota Kepulta ihmeitä. Totesin vaan. Tosin niin pohjalla Kepu on ollut että pieni korjausliikekin tutuu suurelta edistysaskeleelta.

Vaihtokaupalla ajattelin sitä että vaikkei ruotsinkielisillä olisikaan pakkosuomea, niin käytännössä ne opiskelisivat sitä omin päin jos eivät halua jäädä lopuksi iäksi kotiyliinsä.

Luulen monen suomenkielisen ruotsin taito on yleensä sen verran kehnoa että keskustelusta ruotsinkielisten kanssa ei muutenkaan tule mitään. Ja mitä tulee niihin ruotsinkielisten palveluihin, niin niitä varten voidaan palkata erikseen ruotsinkieliset työntekijät mikäli ruotsin kielen tarve on ilmeinen. Luulen että huonoa ruotsia puhuva finski tiskin takana todennnäköisesti nolottaa ruotsinkielisiä joten usein he vaihtavat suomeen jotta kiusallinen tilanne loppuisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Luulen, että kepun johdossa on paljon citykepulaisia, jotka eivät ymmärrä, ettei heidän äänestäjäkunnassaan ole paljon paskaakaan citykepulaisia. Toi finsk/svensk-tiskivertauksesi oli kyllä ihan osuva.

Anonyymi kirjoitti...

Maalaisjärki-blogin pitäjä totesi KKO:n päätöksen johdosta että jos Venäjä pyrkii siirtämään joukkoja tänne, niin hän ei aio vastustaa niitä vaan jää kotiin ja sanoo että tehkää mitä huvittaa, passaan tällä kertaa.

Tuosta tuli mieleen että pitäisikö pyytää sitä kentsua järjestämään jokin piiritys KKO:n talon ympärille? Puolustusvoimille annetaan määräys olla passiivisia.

Tai pyydettäisiinkö kentsulta tai vieläkin ylemmältä taholta, lähinnä Putinilta tai Medvedeviltä jokin uhkaavanoloinen lausunto jolla määrättäisiin KKO purkamaan tuomio? Kiinnostavaa olisi miten demlalainen KKO ja muut demlalaiset oikeusoppineet reagoisivat siihen kun idästä kuuluisi tuommoisia. He kun vielä 22 vuotta sitten pitivät itänaapuria ylimpänä auktoriteettinaan koska siellä oli heidän ideologinen viiteryhmä.

Jos Jussin hyväksi järjestetään kolehti esim. kunnalisvaaleja varten niin voin laitta sinne jonkin roposen. Tai jos kolehti kerätään sitä varten että Jussi kokeilee valittaa EIT:een niin voin sinnekin laittaa roposen.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, mitees yrjö arvelee ton kemppisen mielipiteestä halla-ahon tuomiosta ?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Alan kallistua itsekin Maalaisjärki-blogin kannalle. Ja jos Jussi pistää vaalirahakeräyksen pystyyn, niin kyllä mulle siihen suuntaan aina jotain irtoaa.

Ano: No, Kemppinen totesi virkamiehillä olevan jumalallisen viisauden ja nosti heidät kaikenlaisen arvostelun ulkopuolelle. Minä kun itsekin virkakoneistoa tunnen, niin näkemykseni on toinen.

Jaska Brown kirjoitti...

Mistähän saa sellaisen koulutuksen, että oppii tietämään nekin asiat joista ei mitään tiedä? En minä ainakaan uskaltaisi metsästyspsykologian asiantuntijana esiintyä, kun metsästyskokemus rajoittuu piekkarilla autuaammille marjamaille päästettyihin räkättirastaisiin ja psykologia lukion oppimäärään. Ykälle muuten tiedoksi, että pohjoisessa on tänä vuonna hitosti metsoja, riekkoja ja kiirunoita. Ainakin omakohtaisten empiiristen havaintojen perusteella.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jaskalle ja kiitos kommentista. Hieno uutinen tuo, sillä pohjoisessa on ollut monta erittäin huonoa riekkovuotta.