sunnuntai 24. helmikuuta 2013

KESÄTOIMITTAJA TAI JOTAKIN

Niin hotellin respassa kuin valistuneitten lukijoittenikin keskuudessa tiedetään, että nykyisen maahanmuuttopolitiikan, ainakin valveutuneen sellaisen, perusidea on, että meille täytyy tulla etnisesti oikeaoppisia maahanmuuttajia sen vuoksi, että meille täytyy tulla etnisesti oikeaoppisia maahanmuuttajia.

Peruste on sinänsä itsessään tietysti hieman ontuva, ja siitä koiranleuat tietenkin voisivat aina kysellä, että oliko kyse maahanmuutosta vaiko ehkä siitä, että asiaa julistavan tiedostavan henkilön ego saa maittavaa evästä.

Sen vuoksi tuon perusidean tukipönkäksi on kehitelty tiettyjä väittämiä, joita toistetaan aina uudelleen ja uudelleen. Välillä keskitytään uuteen osa-alueeseen, koska entinen on röhönaurettu nurin ja se entinen osa-alue saa muhia pari vuotta rauhassa ja sitten se nostetaan esiin aivan niin kuin se olisi keksitty eilen.

Harvoin sinänsä löytyy enää niin typeriä ns. mokuttajia, että he laittaisivat kaikki kootut kliseet samaan kirjoitukseen. Yleensä sellaiset ovat lähinnä sanokaamme parikymppisiä tyttöjä, jotka ovat jossain paikallislehdessä kesätoimittajina, joilla on haaveena toimittajan koulutus Tampereen yliopistossa, ja jotka sen vuoksi laittavat lehtiin mielipidekirjoituksia, joissa kootaan kasaan kaikki mahdolliset kliseet, tuntevat hivelevää mielihyvää, ajattelevat että nyt tuli näytettyä junteille ja joille sitten tulee huomattava henkinen pipi, kun vastaanotto ei sitten ollutkaan sellaista kuin ajateltiin.

Hotellin respassa on mielikuva, että jopa nämä nuoret pimutkin alkavat hiljaalleen järkiintyä, ja ymmärtävät, että ihan kaikkia munia ei koriin kannata kerralla laittaa, koska rikkihän ne menevät kumminkin. Täytyy siis ihan muistuttaa, että minkälainen tällainen yleispätevä yleismaahanmuuttokirjoitus saattaisi olla. Noin ihan puhtaasti stetsonista kuvittelen, että jutun kirjoittaja olisi 19-vuotias ylioppilaspimu sanotaanko vaikka Pietarsaaresta. Kirjoitus sisältäisi kaikki mahdolliset maahanmuuttoon liittyvät oikeaoppiset kliseet ja se saisi huomattavasti kieli poskessa esitettyjä kommentteja mm. Hommaforumilla ja kansallismielisellä blogirintamalla.

Tietysti kuittailua saatettaisiin pitää ihan kohteliaisuudesta vähän sordiino päällä, koska tiedettäisiin kyseessä olevan 19-vuotiaan tytön, jolla on ollut varsin turvattu elämä, ei vielä oikein käsitystä pahasta maailmasta ja sen vuoksi kuittailut saattaisivat saada aikaan hyvin, hyvin suurta henkistä pipiä, jossa suolaa haavoihin hiertäisi ajatus, että ensiksi ne eivät uskoneet mua ja sitten ne paskat vielä nolasivat minut. Kun pääsen Tampereen Yliopistoon, niin ihan varmasti kostan.

Vaan kuinka tällainen kirjoitus, jota tuskin enää harvemmin nähdään edes 19-vuotisilta pimuilta, sitten menisi. Otsikko olisi varmaankin:

MAAHANMUUTON MAHDOLLISUUDET

Ja teksti rupeaisi etenemään soljuvasti näin:

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2012 Suomeen muutti yhteensä 22 750 ulkomaan kansalaista. Tämä on pääosin hyvin positiivinen asia.

Maahanmuutto tuo innovatiivisuutta ja uudenlaisia ajatuksia sekä työelämäämme että kulttuuriimme. Tulevina vuosina, erityisesti niin sanotun kasvavan huoltovajeen takia, Suomi tarvitsee lisää työntekijöitä ulkomailta. Toinen asia on, että meidän on niin ikään myös jatkossa kannettava vastuumme niistä ihmisistä, jotka eri humanitäärisistä syistä tarvitsevat turvapaikan maastamme.

Maamme väestön määrän kasvussa maahanmuutto onkin kaksi kertaa suurempi tekijä kuin syntyvyyden kasvu. Niin sanottu muuttovoittomme ulkomailta oli viime vuonna 16 800 henkilöä, kun syntyneiden lisäys kuolleisiin nähden oli ainoastaan 8 030 henkilöä.

Joidenkin arvioiden mukaan Suomessa on vuonna 2020 jo noin 350 000 ulkomaan kansalaista eli melkein kaksinkertainen määrä nykyiseen verrattuna. Uskoisin, että aika harva meistä itse asiassa tietää, että Suomessa jo nyt puhutaan 148 eri kieltä äidinkielenä!

Erityisesti pääkaupunkiseudusta muodostuu ajan myötä globaali metropoli, jossa yhä useammalla on sukujuuria ulkomailla. Mutta myös täällä Pohjanmaalla tiedämme varsin hyvin, millainen potentiaali maahanmuutolla on edellyttäen, että kotouttamisessa onnistutaan. Ajan myötä uusista ilmiöistä tulee osa elämäämme. On itse asiassa jo hyvin vaikeata kuvitella vaikkapa kotikaupunkiani Pietarsaarta ilman vietnamilaisia.

Keskustelu maahanmuutosta Suomessa on viime vuosina usein valitettavasti ollut kovin lyhytnäköistä. Suomi on kautta historian, ensin Ruotsin ja sitten Venäjän vallan aikana ollut maa, josta muutetaan pois ja jonne muutetaan. Suomesta on muutettu Ruotsiin ja Amerikkaan. Ruotsista, Venäjältä ja Manner-Euroopasta on muutettu Suomeen.

Sekä taloutemme että kulttuurimme on ollut riippuvainen maahanmuutosta. Ajatelkaapa Suomea ilman Finlaysonin kankaita, Sinebrychoffin olutta tai Fazerin leipää ja suklaata. Saati sitten Engelin rakennuksia tai Mannerheimin johtajuutta.

Maastamuutto ja maahanmuutto ovat luonnollisia ilmiöitä ihmiskunnan historiassa. En osaa edes kuvitella miltä maailmamme näyttäisi ilman niitä.


Tuon kliseisempää juttua en stetsonistani pystyisi keksimään edes piruuttaan. Ja arvelisin, että koiranleuat toteaisivat tälle nuorelle tytsylle, että huoltosuhdettako siis parannetaan siten, että tänne raijataan ihmisiä, jotka heikentävät huoltosuhdetta niin omassa kuin tulevissa polvissa ja tämä perustellaankin sitten humanitäärisillä syillä. Mihinkäs se huoltosuhde unohtui?

Samaten kuittailtaisiin tällä innovatiivisuudella ja saatettaisiin heittää esimerkkiä, minkälaista innovatiivisuutta on maahan tullut nimenomaan niitten oikeaoppisten etnisten ryhmien toimesta. Niitten, jotka parantavat huoltosuhdetta. Siis niitten samojen, jotka otettiin tänne humanitäärisistä syistä. Ja jotka kuitenkin mystisesti parantavat huoltosuhdetta. Vaikkeivat sitä tosin viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen ole tehneet, mutta joskus kumminkin. Menihän Mooseksellakin urakkaansa kolmekymmentä vuotta.

Saatettaisiin kysellä myös sen sosiaalitoimiston perään, joka Amerikoissa, Australiassa ja Ruotsissa asiakseen elätti suomalaisia, ja joka perusti suomalaisten eteen puolestaloukkaantumiskoneiston.

Ja paljon muutakin tietysti kuittailtaisiin, ja varsin perustellusti, mutta kaikkea on turha tuupata tähän yhteen blogikirjoitukseen. Sillä tämähän on vain täysin kuviteltu juttu jostain kaikki kliseet yhteen läjään kasaavasta toimittajan ammatista unelmoivan surusilmäisen nuoren hippitytön avautumisesta.

Vai oliko?

Tämä kaikki kliseet kokoon keittävä vuodatus oli Suomen oikeusministerin Anna-Maja Henrikssonin (49 v) mielipidekirjoitus sanomalehti Pohjalaisessa. Kiitokset taas Roopelle mediavalppaudesta.

30 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielenvikasta, saa käyttää mut ei oo pakko hei...ei oikeastaan ole ihme, että homma kusee. Nykyään kun ton tasosta porukkaa istuu päättävillä palleilla varmaankin jo enemmän kuin tolkun ihmisiä.

Kumitonttu kirjoitti...

Nyt voin nostaa itseni kissan hännästä pöydälle, sillä osasin arvata tuota "toimittajatytön kirjoitusta" lukiessani että se on aito. En tosin tiennyt että kenen, mutta silti. Vai että ministeritasolta oikein, huhhuh...

Tuo Finlayson on sen luokan sketsi, että viittaan vain lyhyesti - ties monennenko kerran - Finlaysonista kirjoittamaani blogiin (Finlayson 1.8.2010).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Kumikselle & kiitos kommenteistanne. En tiedä, oliskos oikeusministerillä tai hänen avustajillaan tullut mieleen, että tarttee nostaa tuota profiilia hieman enemmän humanistiseen yleisafrikkalaiseen suuntaan ja saada pinnoja suunnasta, jota ei kyllä tullut oikein selvitettyä.

Eräs Kouvolan Sanomiin (äkkietsimällä löysin, muistin että linkki oli Lakeudenmiehen blogissa) kirjoittanut surusilmäinen hippityttö muuten vois keskustella oikeusministerimme kanssa tietyistä tekijänoikeuskysymyksistä:

http://www.kouvolansanomat.fi/Mielipide---Kolumnit/2010/08/18/Suomi+takaisin+perussuomalaisille/201029440953/68

Tosin tolla tytsyllä oli vuodatuksessaan mukana paljon enemmän asian vaatimaa paatosta ja alaleuan väpätystä. Oikeusministerimme vuodatus oli virkamiesmäinen ja tylsä, eikä siihen olis tullut puututtuakaan, ellei se olisi tullut oikeusministeriltä, joka tietysti avautuu pistääkseen epäilevät alamaiset ruotuun.

Henrikssonista yksi mielenkiintoinen asia vielä Wikipediasta:

>>”Kevään 2011 hallitusneuvotteluissa Henriksson edusti RKP:ta harmaan talouden työryhmässä. Puolue vastusti talousrikosten rangaistusten koventamista ja esitti työryhmän muistiosta poistettavaksi kohtia, joissa viranomaisten välistä tiedonsaantia olisi vaadittu parannettavaksi ja pankkeja olisi velvoitettu selvittämään sijoittajien henkilöllisyys. Helsingin Sanomat piti RKP:n toimia harmaan talouden kitkemisen vesittämisenä, vaikkakin puolue sanoikin pitävän talousrikollisuuden torjuntaa tärkeänä. Harmaan talouden tutkija Markku Hirvosen mielestä RKP:n kannat johtuivat puolueen taustavaikuttajista, kuten suursijoittajista. Voima-lehden mukaan Henriksson kuitenkin luovutti neuvotteluvallan kriittisissä kysymyksissä liikemies Peter Storsjölle. Henrikssonin mukaan asiassa pitää ottaa huomioon naapurimaiden järjestelmät ja hallitusneuvotteluiden aikana "työ oli keskeneräinen"<<

En minä tästä sen enempää tulkitse, kun en ole ekonomi enkä merkonomikaan. Pistipähän vaan silmään. Kun oikeusministeristä kumminkin puhutaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin muuten, tuo Kumiksen juttu on ihan hyvä. Kannattaa lukea.

Keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

En tiedä pystyykö tuota kirjoitusta unohtamaan vaikka kaivaisi aivonsa päästä pikkulusikalla.

Taidan silti yrittää, jos en onnistu muuten niin ainakin tie ministeriksi lienee sen jälkeen auki.

Kokoliha kirjoitti...

Kuten Nikopol asioiden ytimeen osuvassa testamentissaan mainitsee, mikään ei ole muuttunut. Kaikki on kuten ennenkin, paitsi huonommin.

Tämä oikeusministerin mokutuskliseepläjäys on kaiken tarpeellisen tiivistävä tuokiokuva mekko korvissa ojassa makaavasta Suomi-neidosta vuonna 2013.

Jaska Brown kirjoitti...

Ja minä kun luulin onnistuneeni kasaamaan pahimman mokutussatiirin kautta aikojen, mutta tunnustan reilusti kohdanneeni voittajani. Kumarran maahan ja tomuun asti Anna-Majan edessä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keski-ikäiselle pikkupojalle, Kokolihalle ja Jaska Brownille & kiitos kommenteistanne.

Keski-ikäinen pikkupoika: Olet sen verran hyviä kommentteja tähänkin blogiin heittänyt, että käytä pikkulusikkaa mieluummin vaikka kahvikupin sekoittamiseen. Toivotaan sen sijaan, että oikeusministeri löytää itselleen sen kuuluisan kuvastimen, ja katsoo siihen.

Kokoliha: Nikopol teki ratkaisun, jonka varmaan moni haluaisi tehdä. Opettaja pääkaupunkiseudulta. White flightin symboli. Minäkin asuin aikanaan Helsingissä ja sosiaalipiipersin siellä. Sain tarpeekseni, häivyin huushollini kanssa kauas ja sosiaalipiiperrän muualla. Oikeusministerin mokukliseepläjäys on ainakin hyvä esimerkki Göbbelsin opista. Kun valhetta toistetaan tarpeeksi kauan ja useasti, se muuttuu totuudeksi.

Jaska: Älä veikkonen häpeää kanna, vaikka kakkoseksi jäitkin. Oikeusministerillä oli avautumisessaan sentään apunaan avustajat ja ekspertit, jotka onnistuivat saamaan aikaiseksi sen, mitä on tehty vain noin 12.000 kertaa aikaisemminkin. Eihän yksi mies tommoselle porukalle minkään mahda. Vaikka sillä olisikin ollut kieli poskessa. Avustajilla ja eksperteillä se vissiin oli keskellä suuta. Eivät taitane edes tajuta, mitä kieli poskessa tarkoittaa.

Becker kirjoitti...

Minäkin menin tuossa ensin halpaan ja ajattelin että nyt kyllä Ykä on ylittänyt itsensä, mutta lukemisen edistyessä jotenkin alkoi kliseiden virran taso tuntua siltä, että bloginpitäjä pystyy varmasti parempaankin. Ei tämä oikeusministeri tällaiseen sepustukseen mitään avustajien armeijaa tarvitse. Ruotsinkielen taitoisena hänellä on naapurimaassa ehtymätön varasto juuri tämäntyyppistä soopaa, ei muuta kuin lainailemaan.
RKP on kyllä muuttunut sellaiseksi, että niihin kannattaa suhtautua varauksella. Mikähän lie kun tämä ennenvanhaan Stokkalla vain ruotsia puhumaan suostuva "bättre folket" on nyt niin hekumoissaan Itä-Afrikasta tulevan "aivovuodon" vuoksi.
Olisikohan kyseessä kosto perushärmäläisille pottunokille, kun eivät osaa pikkurilli suorana kahvia juoda, eikä säästäkään jakseta tuntikausia jaaritella.

Castor kirjoitti...

Ykä, sitä Wikipedian Henrissonia koskevaa sivua oli "vandalisoitu" kesäkuussa 2012. Tuo lainaamasi, kovastikin oleellinen tieto oli otettu pois, mutta laitettu myöhemmin takaisin! Tässä siitä: http://mikepohjola.wordpress.com/2012/06/12/oikeusministeri-henrikssonin-wikipedia-sivua-vandalisoitu-tarkoitushakuisesti/.

Juu, 49 v., varatuomari, oikeusministeri ja teksti tuota luokkaa...Otan osaa, mutta lienee niin että nyt Suomessa on vaikeina aikoina se kaikkein huonoin aines päättämässä valtakunnan asioista. Jäljet näkyvät ja tuntuvat vielä kauan.

Liikenneministeriössäkään ei oltu "hereillä" kun Espanjaan annettiin sopimus. Jos ei edes oteta huomioon pienen paikkakunnan kasvanutta työttömyyttä, niin asiassa on kovasti muutakin. Nimittäin nyt VIERAASSA VALTIOSSA pidetään Suomen alusrekisteriä ja lentorekisteriä. Ei hankintalain mukaan tarvitse valita halvinta ratkaisua vaan kokonaiskustannuksiltaan edullisin! Mutta kun tarjouksia tekevät ja sopimuksia laativat juristit ovat tuollaisten henrikssonien luokkaa, niin eihän siitä kerta kaikkiaan mitään muuta tule kuin helvetin huonoa jälkeä!

Olisikohan tuon sopimuksen antaminen sodankyläläiselle yrittäjälle tullut kuitenkin kokonaiskustannuksiltaan edullisimmaksi, kun lasketaan mukaan nuo työttömät, työttömyyden kerrannaisvaikutukset ja se tosiasia, että ko. yritys oli jo kouluttanut henkilökunnan valmiiksi tehtäviin?

Vittu että tekee verenpaineelle huonoa lukea uutisia Suomesta!

Pyrrhos kirjoitti...

Se, että mokutuskliseekokoelman tekijä kuuluu RKP:n riveihin, ei pitäisi kai tulla yllätyksenä kenellekään. Mutta se jaksaa allekirjoittanutta vieläkin hämmästyttää(vaikka ei varmaan pitäisi), että tällaista paskaa kirjoitetaan ihan ministeritasolla.

Täällä olikin jo puhetta Nikopolin testamentista. Minäkin ymmärrän miehen ratkaisun. Sääli kuitenkin, Nikopol kuului ehdottomasti nuivien blogistien eliittiin. Muutto Huitsinnevadaan saattaa tulle minullekin ajankohtaiseksi jossain vaiheessa. Nyt asun perheineni Oulussa, joka monessa mielessä sijoittuu Helsingin ja Huitsinnevadan välimaastoon. Mitä enemmän täällä mennään Helsingin suuntaan, sitä houkuttelevammaksi käy ajatus lähteä pois

vieras kirjoitti...

Minkälainen käsitys Ykällä on niistä sisäministereistä jotka hoitivat sisäministerin postia silloin kun Eila Kännö oli sisäasiainministeriön poliisiosaston Ulkomaalaistoimiston päällikkö vuosina 1970–1984? Jokin muistikuva varmaan on kun olet elänyt tuolloin.

Vuosille 1970-1984 osuvat nämä sisäministerit:

Antero Väyrynen, SDP
51. Koivisto
22.3.1968 – 14.5.1970

Teemu Hiltunen, ammatti/virkamies
52. Aura
14.5.1970 - 15.7.1970

Artturi Jämsén, Keskusta
53. Karjalainen II
15.7.1970 – 28.5.1971

Eino Uusitalo, Keskusta
53. Karjalainen II
28.5.1971 – 29.10.1971

Heikki Tuominen, ammatti/virkamies
54. Aura II
29.10.1971 – 23.2.1972

Martti Viitanen, SDP
55. Paasio II
23.2.1972 – 4.9.1972

Heikki Tuominen, ammatti/virkamies
56. Sorsa
4.9.1972 – 13.6.1975

Heikki Koski, ammatti/virkamies
57. Liinamaa
13.6.1975 – 30.11.1975

Paavo Tiilikainen, SDP
58. Miettunen II
30.11.1975 – 29.9.1976

Eino Uusitalo, Keskusta
59. Miettunen III
29.9.1976 – 15.5.1977

Eino Uusitalo, Keskusta
60. Sorsa II
15.5.1977 – 26.5.1979

Eino Uusitalo, Keskusta
61. Koivisto II
26.5.1979 – 19.2.1982

Matti Ahde, SDP
62. Sorsa III
19.2.1982 – 6.5.1983

Matti Ahde, SDP
63. Sorsa IV
6.5.1983 – 30.9.1983

Matti Luttinen, SDP
63. Sorsa IV
30.9.1983 - 30.11.1984

Kaisa Raatikainen, SDP
63. Sorsa IV
30.11.1984 - 30.4.1987

Miksi kukaan sisäministereistä, kuten Uusitalo, Ahde tai Luttinen ei kehottanut Kännöä lykkäämään eläkkeelle siirtymistään 2-5 vuodella? Jotkut valtion virkamiehet ovat olleet virassa 68-vuotiaaksi saakka. Tuona lisäaikana Kännö olisi voinut vapaasti etsiä ja valita itselleen haluamansa seuraajan ulkomaalaistoimiston päälliköksi.

Toinen taktinen veto olisi ollut tarjota Eilalle pääsyä Sorsan IV-hallitukseen sisäministeriksi, silleen puolueettomana ammattiministerinä, jossa olisi toiminut vaikka semmoiset 1-2 vuotta tai koko kauden. Tässä välissä hän olisi nimittänyt sopivan ulkomaalaistoimiston päällikön. Ja sitten ministeripostin jälkeen olisi lähtenyt eläkkeelle.

Hymy-Eikka kertoo täällä lentokonekaappauksesta.
http://tarinateltta.fi/public/index.php?sivu=tarina&sisalto=204

Muuta siihen liittyvää.
http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/neuvostoliittolainen_lentokonekaappausdraama_suomessa_9896.html#media=9902

Castor kirjoitti...

En tiedä tuliko kommenttini Henrikssonista, ym. läpi. Toivottavasti...

Anonyymi kirjoitti...

Notta niinkun näin

http://aijaa.com/ZxhcdE

Marko Parkkola kirjoitti...

Kaikkien mokutuskliseiden äiti:

Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.

[Johanna Suurpää, HS 21.4.1991]

Ja koska muutkin ovat mainostaneet blogauksiaan, otan saman vapauden itsekin ja pahoittelen jo etukäteen tästä kaikille aiheutuvaa mielipahaa.

http://markoparkkola.blogspot.fi/2013/02/oikeusministeri-yskahtelee.html

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

Heh, heh. Halpaan menin minäkin. Ennätyin jo ilahtumaan, että nyt on Ykä keksinyt oikein perussetin, jonka voi vaikka myydä vihreille tms.
Tämä Stockmann, Fazer, Koff-lista menee nyt läpi kansaan yhtä helposti kuin se naisten 80 senttiä.
Ei taida vaan monikaan mennä tiedustelemaan nykytulijoilta, että sinäkö siis meinaat panna pystyyn tavaratalon Helsinkiin tai panimon tahi suklaatehtaan....

Tapio Tuuri kirjoitti...

Tiedämme myös täällä Pohjanmaalla, millainen potentiaali maahanmuutolla on.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Castorille, Pyrrhokselle, Vieraalle, Anolle, Marko Parkkolalle, Närpes Vargille ja Tapio Tuurille & kiitos kommenteistanne. Tila ei varmaankaan bloggerissa riitä, joten vastaan kahdessa osassa.

Becker:

Joo Ruotsista varmaankin saa materiaalia yllinkyllin, mutta kun esmes Rähmiksen sivuja seuraa, niin sehän on vielä huomattavasti raaempaa ja hyökkäävämpää han-ruotsalaisten suunnalta han-ruotsalaisia vastaan. Minullahan ei ole koskaan ollut varsinaisesti mitään ruotsinkielistä vähemmistöämme vastaan, ja uskon heidän olevan pääosin kelpo väkeä, mutta heidän edustajiensa avautumiset pistävät toistuvasti puistamaan päätä.

Castor:

Joo, läpitte tuli, niin kuin näkyy. En vaan sitten eilen enää myöhemmällä ehtinyt käydä koneella. Mielenkiintoinen episodi tuo Henrikssonin wikipediajuttu, en ollut tuosta tietoinen. Kiitos linkistä. Wikipediaa käyttää niin moni ihminen, että sen tulisi olla mahdollisimman puolueeton, mutta eihän se aina onnistu. Aikanaan Jussi Halla-ahokin yritettiin poistaa wikipediasta ihan vittuillessaan.

Tuota Trafin puhelupalvelujuttua hämmästelen itsekin. Se otti aika kipeää Sodankylään, eikä siellä niitä työpaikkoja niin taajassa ole. Tietty järki ja terve kansallinen itsekkyys kuuluisi kyllä säilyttää, mutta nykyaika on mitä on.

Pyrrhos:

Olisko niin, että tässä luotetaan pikkusen liikaa tittelin voimaan? Että kun ihan ministeri puhuu tommosia, niin tottahan kuuliaiset hallintoalamaiset uskovat. Nikopolin ratkaisun ymmärrän minäkin, ihan ammatillisistakin syistä, sillä alamme sivuavat toisiaan. Opettajien valtuudet ovat nollan ja olemattoman välissä, joten heillä on viran vaatima velvollisuus kuunnella teinipissiksien haistatteluja jatkuvasti. Minulla on vielä valtuudet ja keinot lopettaa haistattelu. Tosin omankin alani syömähammasta nikerretään sellaista vauhtia, eittä eipä silläkään muutaman vuoden päästä pystytä muuhun kuin lipittämään velliä.

Ouluhan on Pohjois-Suomen kasvukeskus nro 1, ja sehän nyt nielaisi naapurikunnatkin, joten valitettavasti uskon Oulun koko ajan etääntyvän Huitsinnevadasta ja lähentyvän Helsinkiä.

Vieras:

Nyt kyllä pistit niin pahan pallon, etten pysty tuohon vastaamaan. Kun ei sitä ikää niin paljon silloin ollut. Muutenkin sen ajan kolleilla käsitys Suomen hallinnosta oli Kuolematon Kekkonen ja sit jotain toisaikaista ryönää. Ei siltä ajalta jäänyt muistiin Kekkosen lisäksi kuin pääministerit.

Syy miksi Kännöä ei kehotettu jatkamaan oli varmaan varsin yksinkertainen, eli eihän silloin nykyisen kaltaista tilannetta ollut, eikä sitä silloin taatusti pystytty edes ennustamaan. Ei nähty aihetta rankkoihin toimenpiteisiin, kun niihin ei ollut mitään tarvetta.

Kiitos linkeistä. Muistan tuon lentokonekaappauksen hyvin. Se oli huomattavan suuri uutinen Suomessa silloin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ano: No niin, hienoa… Kattokaapa muutkin toi Anon lähettämä kuvalinkki. Näyttää siltä, että meillä on taas käsissämme uusi ”nouseva tähti”, joka tulee saamaan viljalti näkyvyyttä mediassa.

Marko:

Joo, tuo Suurpään kuolematon heitto on jo legendojen ainesta. Olen joskus miettinyt, että mihinkähän suuntaan asiat olisivat menneet, jos poliisit olisivat silloin lyöneet laivalaiturin tukkeena olleelle Suurpäälle raudat ranteisiin viranomaisen vastustamisesta ja todenneet passejaan repiville tuleville kunniauussuomalaisille että dra åt helvete.

Mielipahaa ei aiheudu, tänne saa ja on suotavaa lähetellä omia juttujaan ja kirjoituksesi oli erinomaisen asiallinen. Kannattaa muittenkin lukea.

Närpes Varg: Olisko näin että tässä ns. toistokiertoalkuunpaluumetodissa on taas palattu alkuun ja myydään jälleen koko paska yhdessä paketissa. Tietyn Göbbelsin metodit käyvät kyllä aika ajoin mielessä. Ihmetyttää vaan että miksi. Mitä Henrikssonkaan luulee Suomen tästä koohotuksesta hyötyvän? Aina vaan enemmän uskon, että tämä on vain kädet korvilla wääwääwään huutamista, jolla suojellaan omaa egoa siltä pelottavalta asialta, että tulevaisuudessa julkisuudessa kysytään, että olitteko te ihmiset tuon pelleilyn kanssa ihan tosissanne ja miksi ihmeessä. Oliko se niin hienoa istua toisen perseellä tuleen ja kirjoittaa toisten rahoilla blankkoja vekseleitä?

Tapio:

Jotenkin uskoisin, että oikeusministerimme avautuminen ei varsinaisesti kuvaile pohojalaasten isäntämiesten sielun maailmaa. Täällä Hotelli Yrjöperskeleessä ollaan muuten seurattu Tuurinperän Konsernin menestystarinaa tarkkaavaisuudella ja jopa hieman kateutta tuntien. Jotkut ne vaan osaa, mutta pohojalaanen yrittäjähenki on maankuulu.

Pitääkö paikkansa se Huitsinnevadassa ja muuallakin elävä huhu, että siellä paikallisen pankin tiedostossa lukee Tuurinperän tilitaseena vain että ”konserninjohtajalla on eniten”. Ja kun konserninjohtajaa kerran vähän janotti ja hän nosti pankista trukkilavallisen seteleitä, niin tiedostoihin merkattiin että ”konserninjohtaja otti vähän”.

Onnistuneita afäärejä sinne Tuurinperälle jatkossakin ja terveisiä mainioille kissoillesi.

Närpes varg kirjoitti...

Tuo Henrikssonin kirjoitus on ilmeisesti tarkoitettu normiksi tulevia toimenpiteitä varten. Mielipiteet, jotka eroavat Henrikssonin esittämistä, ovat vihapuheita ja siis rangaistavia.

Tämän päivän lehdissä on julkaistu STT:n uutinen, jossa rasismitutkijat valittavat, kuinka heitä vastaan hyökätään aivan hirvittävästi. Jyväskylän yliopiston professori Maarit valo kertoo, että vihapuhe ja uhkailu kohdistuvat tutkijan autonomiaan ja vapauteen "karkeimmalla mahdollisella tavalla."
Edelleen valo toteaa, että "ollaan hyvin mielenkiintoisella alueella kun pohditaan, mihin asti mielipiteenvapautta voi sallia ja millä perusteilla."

Mielenkiitoista, todella. Perustuslaki takaa meille sanan- ja mielipiteen vapauden, mutta nyt pohditaan vain sitä, millä perusteilla mielipiteensä voi esittää.

Jos kaikki menee käsikirjoituksen mukaann, Henrikssonin kirjoitus copypeistataan muutamille sadoille nettisivuille, jolloin siitä tulee eräänlainen laki. Sitten vaan vankiautot liikkeelle pidättämään vihapuhujia.

Muuten, onko kukaan huomannut, että rasismin tutkijoita olisi solvattu tai uhkailtu? Tampereen yliopiston Liikkuva Maailma-ohjelman johtajaa, professori Mikko Lehtosta on uutisen mukaan "nimitelty, hänen pätevyytensä on kyseenalaistettu ja erottamistaan vaadittu."
Itse seikkailen jonkin verran nuivilla saiteilla, mutta en ole toistaiseksi nähnyt yhtään mainintaa koko Lehtosesta.

Anonyymi kirjoitti...

"No niin, hienoa… Kattokaapa muutkin toi Anon lähettämä kuvalinkki. Näyttää siltä, että meillä on taas käsissämme uusi ”nouseva tähti”, joka tulee saamaan viljalti näkyvyyttä mediassa."

Logiikka on kieltämättä aukotonta: "Veteraanit ovat vanhoja ihmisiä, jotka saavat eläkettä. Miksi pitäisi olla erityisetuja." Niinpä niin, miksi tosiaan jos voimme sen sijaan jakaa eritysietuja nuorille eläkeläisille. Miten nää kiittämättömät saatanan runkkarit kehtaavat. Veteraanit ja varsinkin heidän rintamalle jääneet toverinsa antoivat kaikkensa. Ja nyt sitten ulkomailta muuttavat tyhjäntoimittajatkin ovat arvokkaampia kuin itsenäisyydestä tapelleet veteraanit. Lienee sitä kehitystä. Tosin epäilen tota kuvaa jo huijaukseksi. Onhan toi jo liiankin typerää. pääsinpä vaahtoamaan.

Pyrrhos kirjoitti...

No niin, katsoinpa sen Anon laittaman linkin. Saatana sentään, on siinä tädillä otsaa. Googletin pikaisesti ja ilmeni että kyseessä on kulttuuritutkija, näitä kansakunnan pokaaleja niinkuin Ykä osuvasti nimitti. Täti kyllä mallikkaasti uusintaa sitä stereotypiaa joka minulla on keski-ikää lähentelevistä hassahtaneista mokuttajanaisista. Oli se sentään hyvä juttu ettei veteraaneilla ollut kristallipalloa mukana kun tappelivat. Saattaisi hieman syödä motivaatiota jos näkisi miten uhraus palkitaan.

Närpes varg kirjoitti...

Tuo anon linkki menee jollekin hubahuba-sivustolle, joka näkyy keräävän paljon mainoksia, kun niin moni käy vilkaisemassa.
Veteraanijuttu taitaa olla pelkkä provo, jolla kerätään euroja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille, Anolle ja Pyrrhokselle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg:

Viesti 1: Tuon mainitsemasi asian annoin työtehtäväksi Antero Lärväselle, hän ehtikin jo palauttaa raakamateriaalin, jonka pääsensorini Ylva ehti juuri käsitellä ja hyväksyä, joten siitä on tulossa materiaalia hetken kuluttua.

Viesti 2: Tuo Aijaa-sivu on kuvasivusto, johon ihmiset voivat latailla erilaisia kuvia. Asiaanliittyvä kuva on skannaus sanomalehdestä, ja toi mamma näyttääolevan tapetilla muutenkin. Nouseva tähti, niin kuin sanoin.

Ano: Minä en usko kuvaa ensinkään huijaukseksi. Mamma on esiintynyt julkisuudessa sen verran. Noita kahta lausetta liitutaululla näyttämällä vaan nyky-Suomessa voi nousta arvostetuksi älyköksi. Kuvaa hyvin maata ja aikaamme.

Pyrrhos: Minä en hyvin vähällä lähde arvelemaan, mitä veteraanit olisivat aikanaan siellä juoksuhaudassa tuumineet, mutta näkisin, että tuo sinun kristallipallovertauksesi sattuu aika lailla kohdalleen.

Anonyymi kirjoitti...

"Noita kahta lausetta liitutaululla näyttämällä vaan nyky-Suomessa voi nousta arvostetuksi älyköksi. Kuvaa hyvin maata ja aikaamme."

Vasemmistoälyköillä on niin helppoa. Siinä porukassa kun voi sanoa/kirjoittaa ihan mitä tahansa. Ei tarvita todisteita, ei faktoja. Päinvastoin, mitä kummallisempaa juttua heittää sitä parempi. Onko nykyään edes muita kuin "vasemmistoälyköitä." En muista viimeaikoina tätä sanaa yhdistetyn matemaatikoihin, fyysikoihin yms porukkaan joiden edustamilla aloilla oikeasti vaaditaan älykkyyttä.

Kukko kirjoitti...

Huomatkaa muuten noi Bloigun töräyksiä kuvaavat kovin vakuuttavat termit: Bloigu "toteaa", ja Bloigu "linjaa". Jos vastaavassa tilanteessa joku väärän puolueen jäsenkirjan omaava olisi tarjoamassa tolokun asioita, tiedostava toimittaja tuskin olisi näin hövelillä tuulella terminologian suhteen. Tämmösillä pienillä, näennäisesti huomaamattomilla valinnoilla saadaan haluttu vaikutelma ujutettua varomattoman lukijan mieleen.

Marko Parkkola kirjoitti...

"Muuten, onko kukaan huomannut, että rasismin tutkijoita olisi solvattu tai uhkailtu? Tampereen yliopiston Liikkuva Maailma-ohjelman johtajaa, professori Mikko Lehtosta on uutisen mukaan "nimitelty, hänen pätevyytensä on kyseenalaistettu ja erottamistaan vaadittu.""

Tällaista en ole huomannut internetin "vihapuhepalstoilla". Sen sijaan olen huomannut, että joku vasemmistoanarkisti kävi Hommafoorumilla uhkailemassa mm. minua erääseen tapahtumaan liittyen. Itse tapahtumassa anarkistit olivat sitten käyneet vieraaseen ihmiseen käsiksi kenties luullen häntä minuksi.

Mutta tämä onkin sitä vasemmistolaista väkivaltaa, joka on sitä hyvää väkivaltaa. Rauhanväkivaltaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Kukolle ja Marko Parkkolalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: No niinpä juuri. Vasemmistoälyköksi ei oikeastaan tervitse edes nousta, siihen asemaan voi ilmoittautua.

Kukko: Hyvä huomio. Mitenkäs se menisi toisinpäin? Perupolitiikko ”väittää”.
Persupolitiikko ”kärjistää”. Persupolitiikko ”yksinkertaistaa”.

Marko: Niin, kun katsotaan tuota Euroopan tilannetta muutenkin, niin eikös ne ole nämä vasurit, jotka kaduilla riekkuu.

Jaska Brown kirjoitti...

Tuli tässä jälkeenpäin mieleen, että mitenhän hyvin se Anna-Maja mahtaa kirjoittaa suomea? Olisiko koko jutun A-M:n toimeksiannosta kirjoittanut joku ministerin avustaja. Avustaja, joka on kaappinuiva ja päätti vittuillakseen koota kaikki Hommaforumilla hyvin tunnetut kliseet yhteen kasaan. Jotenkin tuo Finlayson ja kumppanit oli niin väsynyt läppä, että haiskahti satiirilta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jaska. Nyt kun rupean miettimään, niin hyvinkin mahdollista. Mutta siitähän herää luonnollisesti kysymys, että mahtoiko ministeri edes tarkistaa, mitä hänen nimissään sanomalehteen pistettiin? Kun tuotoshan oli tyypillistä lukion ekaluokkalaisen tasoa. Ja vielä isompi kysymys: mahtoiko ministeriä edes kiinnostaa?