perjantai 15. helmikuuta 2013

ANTERO LÄRVÄNEN JA KOETUN TUNNE

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Itä-Suomen yliopistosta Huitsinnevadan Paikallisradion ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin yhteislähetyksessä. Aiheenamme on tällä kertaa se, että Itä-Suomen yliopiston rasismin tutkijat mieltävät olevansa uhkausten kohteena. Meillä piti olla haastateltavana Vesa Puuronen, mutta Vesan piti mennä kioskille viemään veikkauskuponkia. Vaan eipä haittaa, sillä tilalle tuli suomalaisen selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan Grand Old Man tohtori Adolf Butler, PhD of some weird political science and shit (yo, man), University of Aintworth, United Kingdom sekä myös paljon suomenkielisiä pitkiä oppiarvollisia sanoja. Tohtori Butler, mikä näissä hyökkäyksissä on mielestänne vakavinta?

- Tervehdys, Antero, ja terveisiä huitsinnevadalaisille kuuntelijoille. Mielestäni vakavinta tässä asiassa on se, että sosiaalisessa mediassa torpedoidaan näitten tutkijoitten näkemyksiä nurin perustellusti. Tämähän kyseenalaistaa heidän oikeuden tehdä työtään, ja koko heidän ammattikuntansa pohjan. Mieluummin tarvitsisimme humalapäissään tehtyjä väkivallan uhkauksia, johon poliisi voisi tarttua.

- Kun tiettyjä tutkijoita on haastateltu ja osa on nimettömänä kirjoittanut, he kertovat kokevansa väkivallan uhkaa, vaikka tästä ei varsinaista todistetta ole, eikä asioita ole poliisille viety.

- Huomaa, että toimittaja ei oikein tunne selitteläätiön eikä sovelletun spedestetiikan perusasioita. Insinöörikös toimittaja alun perin oli?

- Joo, maanrakennuspuolelta. Mutta täsmennättekö, sillä eihän tässä tehdä galluppia siitä, kuinka moni toimittaja on valmistunut Tampereen yliopistosta.

- No tärkein asiahan tässä on kokeminen. Niin kuin toimittaja tietää, mikäli joku tuntee kokeneensa rasismia, hän ON kokenut rasismia. Jos joku on tuntenut kokeneensa sukupuolista syrjintää, hän ON kokenut sukupuolista syrjintää. Ja jos joku, sanotaanko vaikka Itä-Suomen yliopiston tutkija on tuntenut kokeneensa uhkaa rasistien ja äärioikeistolaisten taholta, niin hän ON kokenut uhkaa rasistien ja äärioikeistolaisten taholta. Ja niin kuin Vesku on itsekin sanonut, sanottu sana on tehty teko. Ja siihen tulisi viranomaisten suhtautua tekona. Ei sanana.

- Tässä vaan tulee mieleen se, kun nyt rasismista puhutaan, niin onhan varsin moni suomalainen kokenut poskensoiton sijasta ihan oikeaa väkivaltaa ja seksuaalirikoksia näitten Suomen uusien veljeskansojen taholta. Kai tämä on loppujen lopuksi vakavampi asia? Ja varsinkin siinä mielessä, että näistä asioista ei saisi julkisuudessa puhua.

- Ei se mitenkään vakava asia ole. Itä-Suomen yliopistoon kohdistuva määrittelemätön uhka on paljon vakavampi.

- Kuinkas?

- Ne suomalaiset ihmiset, jotka ovat kokeneet rajoittunutta ja epäilemättä väärinymmärryksen aikaansaamaa väkivaltaa, pystyvät henkilöimään heille aiheuttuneen väkivallan aiheuttajan. Heidän ei siis tarvitse pelätä kokonaista kansanryhmää, koska tekijät ovat ainakin naamalta tiedossa. Sen sijaan Itä-Suomen yliopiston tutkijat ovat siinä hirvittävässä tilanteessa, että heidän täytyy pelätä viittä miljoonaa suomalaista. Heidän ympärillään on, sanoakseni, toteen näyttämättömän väkivallan uhan pilvi.

- Vaikkei noin niinkun muuta näyttöä ole kuin turvan pieksäminen Facebookissa ja vaikkapa Hommaforumilla?

- Palaan tässä siihen, että jos ihminen tuntee kokeneensa uhkaa, uhka on todellinen. Sanottu sana on tehty teko.

- Ja tehty teko on vähemmän merkityksellinen kuin sanottu sana tai sanotuksi väitetty sana, koska tekijää ei voi osoittaa? Eli se voi olla kuka tahansa meistä?

- Nimenomaan. Toimittaja alkaa hahmottaa asiaa.

- Uutisten mukaan uhkaa aiheuttaa myös se, että jotkut opiskelijat ovat ilmaisseet rasistisia kantoja tenttivastauksissa. Eikös selitteläätiön yksi periaatteita ole se, että ei ole varsinaisesti oikeaa tai väärää vastausta. On vain hyvin perusteltu vastaus. Mitä uhkaa tämä osoittaa?

- Tämä hankaloittaa yliopistollista opetusta.

- Millä tavoin?

- Sillä tavoin, että kun opiskelijoilla on käytössään tietty hyväksytty ja noudatettu vastaussabluuna, niin se luonnollisesti helpottaa ja nopeuttaa heidän valmistumistaan. Onhan selvää, että oikeaoppisia selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan maistereita täytyy valmistua aina kiihtyvällä tahdilla.

- Vaan minkähän takia?

- No heitä tarvitaan opettamaan uusia selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan maistereita.

- Vaan mihin heitä sitten loppulaskussa tarvitaan? Rasismitutkijoiksi ja muihin suojatyöpaikkoihin, jotta he voivat tuntea porukalla uhkaa rasistien taholta?

- Toimittaja tulisi ymmärtää, että jokaisessa yhteiskunnassa on aina jonkunlainen rälssi. Ainakin kehittyneemmässä sellaisessa. Se on merkki siitä, että yhteiskunnalla on varaa elättää joku tietty porukka josta ei ole mitään hyötyä. Pitemmälle kehittyneessä yhteiskunnassa tämä hyödytön porukka voi keskittyä haistattelemaan ihmisille, joka heidät elättää. Meillä täällä Suomessa on nimenomaan tällainen opillinen rälssi. Kyse ei ole siitä, mitä me teemme. Kyse ei ole siitä, mitä me osaamme. Kyse ei ole siitä, onko meistä mitään hyötyä. Kyse on siitä, että me olemme pokaali kansakunnan palkintokaapissa. Pitäähän kansakunnalla palkintokaappi olla. Ja pokaaleita siellä. Hyödyttömiä ehkä sinänsä, mutta niillä on itseisarvo. Ja olemmehan me sentään mukavampaa porukkaa kuin ne vanhat ökytalolliset torppareilleen. Emme me vaadi ihmisiltä ympäripyöreitä tunteja. Riittää, kun meidät elätetään, ja hymistään meidän olevan oikeassa. Ei kai se niin vaikeaa ole?

- Tohtori Adolf Butler, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Itä-Suomen yliopisto. Hei äänimiehet! Oliskos toimintasuunnitelmana ykköstä läpeen ja suunta Lälläveden mökille?

- Äänimies Hösse: Toimintasuunnitelma hyväksytty. Vaan mietin noita vanhoja ökyisäntiä. Kyllähän nekin pelloillaan kumminkin töitä tekivät. Nää uudet ökyisännät ei muuta tee kuin soittaa suutansa ja saa siitä elantonsa.

- Äänimies Pertta: Hösse, kehitys kehittyy. Kun mennään oikein pitkälle, niin leivän saa puhumalla pöytään. Tai ainakin mielikuvan leivästä. Sitten on mielikuva syömisestä ja mielikuva siitä, ettei ole nälkä.

- Pertta puhuu asiaa. Ja sittenhän voidaan lopulta tehdä mielikuvaleivästä muhineet mielikuvapaskat housuihin, eikä ne edes haise. Vaan meidän saunaoluet eivät ilmesty löylyyn vielä mielikuvana, joten välietappina tuttuun tapaan Huitsinnevadan Veijo Esso.36 kommenttia:

Janne kirjoitti...

Kiitokset Yrjölle taas hienosta kirjoituksesta. Hymy nousee väkisinkin huulille aina kun lukee Antero Lärväsen toimittamia haastatteluja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jannelle ja kiitokset. Antero Lärvänen on minulle varsin käyttökelpoinen väline käsitellä tietynlaisia asioita.

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Jälleen kerran Antero osui mutkan kautta maaliin. Hänhän säälitteli itäsuomalaisia yliopistoihmisiä, joiden täytyy pelätä viiden miljoonan rasistin kostoa. Jostain luin, että kakkaakin on sivelty oviin. Ilmeisesti Ylioppilaslehden partio oli asialla.
Lärvänen nauratti minuakin, mutta hymy hyytyi luettuani uudesta Suomen Kuvalehdestä yhteenveto-jutun Perhon susijahdista. Anteeksi, että jankkaan samaa asiaa, mutta en tiennyt - tiesikö kukaan muukaan - että susijahdin johtaja on nyt mullan alla. Hän jätti tervehdysviestin sekä vihreille että EU-uskovaisille. Olisi luullut, että asiasta olisi uutisoitu ainakin yhtä isosti kuin itäsuomalaisparkojen vaskistipeloista. Mutta ei.
Nyt on asia sitten niin, että pakolla metsästäjäjahtiin ajetut poliisit saavat pelätä viiden miljoonan ihmisen kostoa. Nämä viisi miljoonaa eivät enää luota viranomaisiin ja heidän mielestään lait laaditaan ja tulkitaan päin persettä.
Kun Perhossa katosi mies, jonka epäiltiin tulleen murhatuksi, ei viranomaisilla ollut aikaa sitä tutkia. Sen sijaan kyläläiset järjestivät itse etsintäpartiot. Kun sitten tapettiin kolme sutta oli paikalla mistä kuin meren mutaa ja jopa etsintähelikoperi. Vähän luulen, ettei poliisi saa lähiaikoina Keski-Pohjanmaalla apua tutkimuksiinsa kansalaisilta, oli asia mikä tahansa. Jokainen mustan maijan kuljettaja tuntee selässään kyläläisten lämpimät katseet ajellessaan ylinopeusratsiaa pitämään.
Keski-Pohjanmaa on kenties Suomen lainkuuliaisin kulmakunta. Tai oli. Jos siellä katoaa luottamus lakeihin ja niiden valvojiin on eduskunnan syytä palkata muutama turvamies lisää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja kiitos kommentistasi. Ikäviä uutisia, en minä ole tuohon törmännyt. Ei näytä mediaa kiinnostavan. Tekikö mies paineen alla ns. henkilökohtaisen ratkaisun? Tuli vaan mieleen tuosta (aasinsilta joo), että joskus 1970-luvulla demareilla oli vaalilauseena eräissä vaaleissa ”tärkeintä on ihminen”. Voimia eloon ja jaksamista miehen läheisille.

Mitä tulee itse Anteron haastatteluun, niin olen sitä mieltä, ettei ihmisiä saa häiritä, rääkätä eikä muutenkaan terrorisoida. Mutta kun tähän uutisointiin on ympätty valituksena myös se, että on tehty kanteluja, jotka vielä käsittääkseni ovat laillisia plus valitetaan siitäkin, etteivät opiskelijat vastaa, niin kuin opettajat haluavat ja tämäkin uutisoidaan hyökkäyksenä, niin touhu haiskahtaa.

Tervejärkisille yhteiskuntatieteen opiskelijoille voisi antaa vinkkinä tenttivastauksiin, että kirjoittakaa haluttu epistola, mutta aloittakaa jokainen vastaus ”minulle annetun tenttimateriaalin mukaan…”.

Anonyymi kirjoitti...

Muahhahaha palkintokaappi ja pokaalit: Ippon, 10+, tyrmäys...jne. Loistavasti kiteytetty. Tunnen näitä ihmisiä, täytyy tallentaa muistiin josko vaikka joskus riitaannun näiden kanssa niin kerron heidän olevan pokaaleja kansakunnan palkintokaapissa. Koska täytyyhän jokaisella kehittyneellä kansakunnalla sellainen olla. Ei saatana, naurattaa niin, että taidan tältä seisomalta lähteä haastamaan riitaa.

Itse asiaan, kuinka nää vitun tyypit kehtaa ruikuttaa jostain uhkailusta. Ei ole kuin jokunen vuosi aikaa kun Halla-aho tuli julkisuuteen oikein isosti. Silloin lienee uhkailtu. Paskaa ainakin tuli niskaan joka taholta aina valtakunnallista "objektiivista" mediaa myöden ennätykselliset määrät. Eikä vähiten juuri näiden nyt itkevien koulukiusaajien taholta. No ei mun tarvi näitä ämmiä ymmärtää mutta kyllä tää ruikutus aivoon ottaa. Ei sille mitään voi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Persuillehan tarjottiin vaalien jälkeen sosiaalisessa mediassa useammaltakin taholta yhdeksän milliä ymmärrystä. Jorma Kalske totesi, että ”viesti kuvastaa kirjoittajansa tapaa käsitellä asioita”, eikä tehnyt sen enempää, vaikka oli aikaisemmin todennut, että kansanedustajiin kohdistuvat uhkailut eivät ole asianomistajarikoksia.

Mitä tulee näihin ns. pokaaleihin, niin mikäli yhteiskuntatieteilijöitten määrä tipahtaisi kymmeneen prosenttiin siitä, mitä niitä nyt on, niin kukaan ei huomaisi mitään. Sen sijaan jos siivoojien määrä tipahtaisi kymmeneen prosenttiin, se huomattaisiin kyllä hyvinkin nopeasti.

Anonyymi kirjoitti...

"mikäli yhteiskuntatieteilijöitten määrä tipahtaisi kymmeneen prosenttiin siitä, mitä niitä nyt on, niin kukaan ei huomaisi mitään". Älähän nyt, kyllä moni voisi havaita ilmapiirissä ihan oikeasti raikkaan tuulahduksen (siis ilman adjektiivia koristavia hipsukoita).

Vakavasti puhuen, nämä spedesteetikot eivät oikeasti ole sairauden syy, vaan heidän ulostulonsa on pikemminkin oire paljon vakavammasta. Tämä on nimittäin oikeustieteen rappio. Se sai alkunsa jo ammoin, kun demlalaiset soluttivat alan ns. tieteellisen auktoriteetin istuimet (proffan ym. opettajien paikat). Sen jälkeen on saatu julkisen puolen markkinoille (tuomioistuimiin) näillä eväillä opetettuja juristinplanttuja - ne konservatiivisemmat tahkoavat hilloa yrityspuolella tai muissa rahakkaammissa hommissa.

Tätä humanisti-itkua kuuluu, kun oikeusviranomaiset sitä kuuntelevat. Ja nykyäänhän kuuntelevat, kun se kuulunee heidän koulutuksensa paradigmoihin. Vielä 1980-luvulla oikeusviranomaiset samaistuivat alansa symboliin, Iustinaan, joka orsivaa-alla punnitsee asioita side silmillään - ettei näkisi, kenen tekosia punnitaan. Demlalainen paradigma taas edellyttää, että siteeseen on tehty riittävän isot silmänreiät, jotta Justiina tietäisi punnita teot tekijöiden, ei tekojen itsensä ominaisuuksien mukaan.

Terv. Achtung

Anonyymi kirjoitti...

http://kaippa.blogit.kauppalehti.fi/blog/29356/kuolema-vain-muutaman-hukan-tahden/

Anonyymi kirjoitti...

Ja toinen
http://kaippa.blogit.kauppalehti.fi/blog/29477/lakeuden-susikapina-jatkuu-koyliossa

Anonyymi kirjoitti...

Piiperöiltä voi myös ottaa oppia.Kuulusteluissa vastaus joka kysymykseen:en kommentoi(mono)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Achtungille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Achtung: Joo, kieltämättä saattais närästää vähemmän. Ja kun ottaa huomioon viime aikojen tapahtumia, niin olet oikeassa tämän oikeuslaitoksen suhteen.

Ano1: Kiitos linkeistä. Kannattaa muittenkin lukea. Pistää hiljaiseksi.

Ano2: Rosvoillahan tämä metodi on ollut käytössä jo pitkään.

Närpes varg kirjoitti...

Anon linkit pistivät tosiaan hiljaiseksi. Ja varsinkin se keskustelu, jota uutisten hännillä käytiin. Sitten sieltä löytyi tieto keräysnumerosta:
 
Halsuan Osuuspankki 
Tilinumero; 503303562725 
Tilinomistajan kohdalle; NAAPURIAPUKERÄYS

Tämä keräys on - ainakin saadun tiedon mukaan - pantu pystyyn itsemurhan tehneen metsämiehen omaisille. Laitoin osuuteni joka tapauksessa tilille.

Kun nuo itäsuomalaiset oppineet vaativat "nollatoleranssia" vihakirjoitteluun ja kakan heittelyyn, voinemme mekin puolestamme vaatia nollatoleranssia ihmisten ajamisessa itsemurhaan.
Myös vitutukseen voisi vaatia nollatoleranssia. Minua nimittäin vituttavat jotkut asiat. Siis niin, että koen, että minua vituttaa. Ja jos koen vitutusta, sitä on liikkeellä ja ja sille on vaadittava nollatoleranssi. Muutenhan elämä Huitsinnevadassa menee aivan laittomaksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Avustus lähti täältäkin. Eihän tässä muutakaan enää voi.

Anonyymi kirjoitti...

Se on täydellinen Blogeissa kaikille, jotka haluavat tietää tästä aiheesta. Tiedät paljon sen käytännössä vaikea väittää teidän kanssanne (ei, että en todellakaan haluaisi ... HAHA). Voit ehdottomasti asettaa kokonaan uuden spin aiheesta thats on kirjoitettu vuosia. Fantastic muassa juuri erinomainen!

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

Hetken kesti, ennen kuin ymmärsin Anonymousin kommentin ytimen. Selvälle suomelle käännettynä teksti tarkoitti:
"Organisaation tuntema huoli, mutta ennen kaikkea ohjelman vaatimusten toteuttaminen tekee vaikeaksi arvioida vastuunsatuntevaa asennetta organisaatiossa toimivilta. Kuitenkin virkamiesten osaamisen parantaminen takaa myönteisen kehityksen osallistumistason kohottamista. Laaja ja monipuolinen kokemus sekä asennekasvatuksen yleinen käynnistäminen näyttelee keskeistä osaa pohdittaessa kehitysmallia. Toisaalta virkamiesten osaamisen parantaminen luo uusia mahdollisuuksia kontekstia."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Närpes Vargille. Niin, olihan tuo hieman erikoinen viesti. Ei tuo oikein normaalia spämmiäkään ollut. Mutta Närpes Vargin tulkinta asiasta oli varsin mainio.

Närpes varg kirjoitti...

Pääministerimme puhui tänään susista. Sanoi, ettei ole oikein, jos ne pihamaalla ulvovat. Tuomitsi kuitenkin myös salametsästyksen. Mainitsemani Suomen kuvalehden juttu löytyy täältä:

http://digi.suomenkuvalehti.fi/issue_page/katkera-susijahti/?shared=1

Se, että pääministeri tuli hetkeksi kaapista kertoo mielestäni, että käskijöillämme alkavat housut tutista. Läpeensä vittuuntunut hallintoalamainen ja metsästyskivääri ovat vaarallinen yhdistelmä. Myös vittuuntunut alamainen ja äänestyslippu herättävät jo etukäteen pelkoa. Toivokaamme kädet ristissä, että protestimieli purkautuu vaaleissa ja vain vaaleissa.

Becker kirjoitti...

Jos mies tekee ns. lopullisen päätöksen, eli vaimostaan lesken ja lapsistaan isättömän, niin voi vain kysyä että mitä niissä poliisikuulusteluissa oikein tapahtui. Ei normaalisti tehdä itsareita jonkun kuulustelun jälkeen.

Tämäpä ei tunnu oikein ketään kiinnostavan. Ja tämän, nimenomaan tämän pitäisi kiinnostaa tässä "länsimaisessa oikeusvaltiossa".
Kyllä tää jumaliste pistää ihmettelemään. Salakaatoa tai ei.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Minähän en tiedä, mitä niissä kuulusteluissa on tapahtunut, mutta sellainen käsitys on, että näitä susijahtaajia on kohdeltu lähinnä samalla lailla kuin terroristeja. Ja poliisin asiaan käyttämät voimavarat olivat niin kuin olisi Al-Qaidaa etsitty. Närpes Vargin laittamassa linkissä oli osuva pätkä:

”Lainkuuliaisuus rapisee, koska oikeusnormit eivät vastaa yhteisön yleistä oikeustajua. Esivallassa ja poliittisessa johdossa ei nähdä enää juuri mitään, mitä voisi kunnioittaa.”

Ja tämä ei liity pelkästään susiin, vaan laajemmallekin. Täytyykö meidän elättää muita Suomen ulkopuolella? Täytyykö meidän haalia elätettäväksi muita Suomen sisäpuolelle? Täytyykö meidän hyväksyä heidän tekemät väkivalta- ja seksuaalirikokset jatkuvasti toistuvina yksittäistapauksina? Täytyykö meidän hokea epistolaa, että tässä on järkeä, ja meillä on velvollisuus tähän? Kuka meille antoi sen velvollisuuden? Millä oikeudella?

Sen tiedän itse, että jos valtiovalta päättää, että metsästäjiltä kerätään aseet pois, niin ensimmäistäkään asetta en luovuta. Osataan niitä asekätköjä tehdä nykyisinkin. Ja toivotaan, että protestimieliala purkaantuu vaaleissa ja vain vaaleissa.

Pyrrhos kirjoitti...

Mainio kirjoitus, taattua Lärvästä. Iloinen yllätys että haastateltavaksi löytyi taas meidän kaikkien suuresti arvostamamme Adolf Butler. Butlerin hengenheimolaisen saamassa henkisessä pipissä ja tässä susitapauksessa on kyllä taas melkoinen kontrasti. Molemmat tapaukset kyllä varsin kuvaavia ajallemme.

Anonyymi kirjoitti...

Jos turvallisuus ja maanpuolustusaiheet kiinnostavat, niin olen tuommoista blokia aloittanut:

http://epamuodikkaitaajatuksia.wordpress.com/

ilmeisesti ainakin kun ammattisotilasta olet seurannut.

Castor kirjoitti...

Muistoja kesävallesmanniajalta: kun sumppuun jostain usein melko mitättömästä syystä tuotiin tuollaista muuten äärimmäisen lainkuuliaista kansalaista, niin he olivat kuin mestauspukille menossa. Siihen aikaan (80-luvulla) vallesmanni päätti esimerkiksi ajokortin peruuttamisesta ylinopeuden vuoksi ja tällaisia tapauksia oli luonnollisesti runsaasti. Eivät nämä kyllä pidätyksen kautta menneet.

Tästä asiasta sen enempää tietämättä rohkenen ajatella niin, että tällaiseen ratkaisuun, siis oman hengen ottamiseen päätynyt ihminen on muutoin aivan pilkuntarkka omasta käyttäytymisestään eikä voisi kuvitellakaan hairahtuvansa kaidalta polulta yhtään laveammalle sellaiselle. Mikäli tuo kolmen (?) päivän sumputtaminen pitää paikkansa, niin kyllä tässä lähinnä pitäisi kysyä tutkinnanjohtajalta, poliisipäälliköltä ja syyttäjältä, että mitä vittua? Ketä ja mitä tässä nyt suojattiin sillä että miestä pidettiin pidätettynä? Oliko aivan varmasti tarpeen rikoksen selvittämiseksi, ja vielä maksimiaika? Tähän älyttömyyteen verrattavaa on DNA:n ottaminen verorikkomuksesta epäillyltä vain siksi, että rangaistusmaksimi (6 kk vankeutta) juuri riittää siihen. Pidättämisen edellytykset ovat laissa (joka muuttu vuoden 2014 alusta). Tässä varmaankin katsottiin pykälästä maksimirangaistusta ja nähtiin että juu, edellytykset on olemassa, sumputetaan!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyrrhokselle, Anolle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Pyrrhos: Eiköhän Adolf ilmesty taas kuvioihin. Vaan hyvin noitten tapausten kontrastit kyllä kuvaavat aikaamme. Oikeaoppisten ihmisten henkinen pipi on tragedioista suurin.

Ano: Kiitos linkistä. Täytyypä tutustua.

Castor: Joo, kyllähän tavalliselle ihmiselle jo ajatus esim. ehdollisesta vankeudesta meinaa maailmanloppua. Mutta kyllä tuo pidätysaika oli ihmeellisen pitkä. Veikkaan, että poliisille on tullut viesti ylempää, että nyt tehdään ennakkotapaus ja pelotellaan. No, turhan hyvinhän se sitten onnistuikin.

Anonyymi kirjoitti...

Jokos respassa on ehditty perehtyä uusimpaan "caustiin"?

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133109-polttakaa-appelsin

Kuinkas ollakaan, niin oikeaoppisesti tiedostavan hyökkäyksen kohteena on juurikin se sama henkilö joka tässä taannoin rohkeni jopa esittää kritiikkiä the Wirallista Ulkomaalaistamme kohtaan... Sattuipas tämä taas sopivasti...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tämä causti on annettu työtehtäväksi Antero Lärväselle, joka on jo sopinut tapaamisen Adolf Butlerin kanssa. Materiaalia saattaa tulla piankin.

Castor kirjoitti...

Apua! Voisiko Lärvänen auttaa? Olen duunin takia ollut poissa koneen ääreltä koko viikonlopun, enkä jostain syystä löydä sen paremmin Appelsinin kolumnia kuin tuon Relanderinkaan päästöä.

Närpes varg kirjoitti...

Jum-ma-lau-ta, mikä rikos! Jyväskyläläinen äärioikeistolainen oli kerännyt koneelleen 300 ihmisen naamakuvan ja tietoja heistä! Eikö millään ole mitään väliä! Linnaan ja heti ja vehkeet valtiolle.

Olipa hyvä, että tähänkin rikollisuuteen älyttiin lopulta puuttua. Meinaan K-kaupassani tekemäni ostokset menevät kanssa johonkin rekisteriin nimeni kanssa. Ja siellä on satoja tuhansia muitakin! Kerran kuussa saan jopa ilmoituksen siitä, paljollako olen ostanut. Jos tämä ei ole kielletty henkilörekisteri niin mikä sitten?
Vahvistamattomien huhujen mukaan myös S-ryhmä kerää tietoa asiakkaistaan, samoin äärivasemmistolainen Siwa. Verottajallakin taitaa olla joku nimilista, koska kerran vuodessa saan heiltä postia.
Naamakirjasta en nyt viitsi edes puhua, en myöskään Googlesta. Onko niillä lupa kerätä ja säilyttää tietoja meistä? No ei tasan tarkkaan ole. Onko kukaan tarkistanut, onko niiden johtoporukoissa natseja? Ei takuulla ole!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille ja Närpes Vargille & kiitos kommenteistanne.

Castor: Antero Lärvänen esittää raporttinsa hetken päästä mutta sitä odotellessa Appelsinin kolumni:

http://www.freeimage.us/share-47D0_51216E2D.html

Ja siihen tulleita reaktioita:

http://uutiset.perussuomalaiset.fi/?p=1485

Närpes Varg: Muistelisin, että Danin Tiedustelupalvelu on näitä laittomia henkilörekistereitä pitänyt yllä jo hyvän aikaa. Ei siitä sinänsä sen enempää, mutta kommentistasi tuli mieleen erään suomalaisen kirjailijan kirjoittama eräs kirja (en nyt piru vie muista niin kirjoittajan kuin kirjankaan nimeä, kansikuvassa oli eduskunta jonka katolla liehui punalippu jonka vasemmassa yläkulmassa oli siniristiosio). Kirja tuli jo 1970-luvulla.

Kirjassa tietyt tietokoneteknokraatit ottivat Suomessa vallan, ja siihen maailman aikaan ainut vaihtoehto oli tietysti sosialismi. Kirja oli varsin hyvä dystopia. Siinä oli yksi kohta, minkä hyvin muistan eli se, ettei käteistä rahaa ollut enää ollenkaan, vaan ihmiset maksoivat kortilla, ja masiina alkoi huutaa hällää & vilkuttaa punaista valoa, mikäli tilillä ei ollutkaan tarpeeksi krediittiä. Se esitettiin silloin 1970-luvulla jonkunlaisena tulevaisuuden kauhunäkymänä, enkä ole ihan varma, ettei kirja ollutkin oikeassa. Piruako se nimittäin kellekään kuuluu, mihin lainkuuliainen ihminen rahansa käyttää.

Jos joku sattuu muistamaan tuon kirjan nimen, niin olkaapa ystävälliset ja kertokaa minulle sen nimi. Kun itse en kertakaikkiaan sitä muista.

Becker kirjoitti...

Ehtoota taas.
En voinut olla puuttumatta, kun aloitten diskuteraamaan tuosta luottokorttien käytöstä.
Ykä, ei se ole mikään tulevaisuuden kauhunäkymä vaan ihan totisinta totta. Käteinen raha pitää yksilön kontrollin ulkopuolella. Pankit haluavat poistaa käteisen rahan käytöstä vedoten rahankuljetusten turvallisuus ongelmiin sekä niinikään niiden saaste ja hiilijalanjälki päästöihin. No tämä on tietysti ihan puhdasta kusetusta. Jokaisen kerran kun vilautat luotokorttiasi, niin pankki saa ostoksesta pienen provikan, ja pankki tienaa näin ollen vuositasolla kymmeniä miljoonia ekstraa, mitä he eivät saa käteisen käytöstä. Ja luottokortti ostosta menevät aina tiedot johonkin ja jonkun käyttöön.
Käteistä rahaa ei pian pysty nostamaan kuin automaateista, jotka nekin vähenevät. Kauppiaat vinkuvat korttien perään, koska ne välttyvät näin käteiskassan ryöstöltä. Hurreissakin eräs pankki kehoitti asiakkaitaan olemaan kuukauden vain kortin varassa ja näin osallistumaan kilpailuun jossa palkintona oli joku liivintasku tietokone.
Näin se vaan on poijjaat, että isonveljen otteen sen kuin vain härskiintyvät, ja pankit mukana vedoten mm. nousevaan rikollisuuteen. Itse muuten olen enenevässä määrin alkanut käyttää käteistä, enkä suostu käyttelemään noita "asiakaskortteja" sanoi muija mitä hyvänsä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Juuri näinhän tää on kun sanoit. Ja se, mitä 1970-luvulla miellettiin dystopiaksi on nykyisin edistystä.

vieras kirjoitti...

Mitä Ykä arvelee ajatuksesta ostaa kultaa ja hopeaa? Harmi kun en älynnyt ostaa kultaa ja hopeaa ennen kuin 2008 alkanut talouskriisi puhkesi. Sen jälkeen kulta ja hopea on kallistunut.

Jos talousromahdus deletoi kaikki rahayksikkö-valuutat, niin kulta ja hopea sen kun vaan porskuttavat. Tämän jälkeen ei enää sanottaisi paljonko maksaa unssi kultaa tai hopeaa, vaan kultaa ja hopeaa itseään käytettäisiin mittatikkuina hinnoitteluun. Näin Jussi Halla-ahon palkka eduskunnassa olisi 5,35 unssia kultaa kuukaudessa, tämän hetken kurssilla. Tai 295,34 unssia hopeaa.

Raha sinäsä on vain vaihdon väline ja varastoitua työtä. Periaatteessa tavaroita ja palveluita voi vaihtaa suoraan ilman välikappaletta.

YYA-ajan idänkauppa oli tavaranvaihtoa, joka meni niin että Suomi teki jonkin härvelin, vaikka rahtilaivan jolle arvioitiin jokin dollarihinta, ja antoi sen Vanjalle. Sitten Vanja vaihtoi sen vaikka raakaöljyyn, jonka määrä vastasi samaa dollarihintaa.

vieras kirjoitti...

Olen jossain lukenut että nykyään nuivia, konservatiivisia ja porvarillisia lakimeihiä löytyy lähinnä yksityiseltä sektorilta. Yksityisen sektorin lakimiehet ovat kai enemmän kiinnostuneita hyvistä palkkioista ja ylenemismahdollisuuksista. Siksi heitä ei niin montaa taida nykyään olla oikeuslaitoksen eri osissa.

Onko tässä syy miksi oikeuslaitoksessa on nykyisin enimmäkseen demlalaisia ja muita tiedostavia samppanjasosialisteja ja vastavia? Vasemmistolaisia lakimiehiä kiinnostaa vallan hankkiminen, vallankäyttö ja vallassa pysyminen. Porvarillisia lakimeihiä kiinnostaa enimmäkseen vain hyvät palkat.

Pitää myös muistaa yliopistojen oikeustieteelliset tiedekunnat jotka tulisi ottaa huomion kohteeksi. Minkälaisia professoreita, apulaisprofessoreita, dosentteja ja assistentteja, tms. siellä on? Miten heidät on niihin hommiin valittu? Minkälaisia opetusmateriaaleja käytetään ja millä perusteilla ne on valittu? Henkilökuntaan ei taida kuulua nuivia, konservatiiveja ja porvareita.

vieras kirjoitti...

En tiedä kummassa Lärvänen kävi tekemässä haastattelun, Kuopion vai Joensuun yksiköissä. En ainakaan nähnyt Anteroa ja äänimiehiä tuolla ulkona. Olisi ne voinut jäädä yöksi hotelliin niin oltaisiin voitu käydä jossain baarissa juomassa laadukkaat tuontioluet.

Luulen että täkäläiset eivät ihmeemmin tykkää noista tutkijoista jotka käyttävät tutkijan statusta politikoinnin välineenä. Heidän virat saisi lakkauttaa ja niillä rahoilla tukea matematiikan, fysiikan ja kemian sekä farmasian opetusta.

Sellainen kansainvälisyys on hyvä jos se tarkoittaa kansainvälistä yhteistyötä jonkin ulkomaisen laitoksen kanssa ja jos se liittyy tieteelliseen yhteistyöhön sekä yritystoiminnan edistämiseen ja sitä kautta luo työpaikkoja.

Ulkomaisten korkeakouluopiskelijoiden opiskelu pitäisi laittaa maksulliseksi. Lasku tulisi esittää joko opiskelijalle, hänen vanhemmilleen, hänen alkuperäiselle korkeakoululle jossa on rekisterissä tai hänen kotimaavaltiolle, tai jollekin stipendejä jakavalle organisaatiolle.

Vain Suomen kansalaisten korkeakouluopiskelu tulisi olla maksutonta suomalaisissa korkeakouluissa.

Ulkomaalaisen opiskelijoiden korkeakouluopiskelu saisi olla maksutonta vain jos kyseessä on suomenkielinen opetus. Suomeksi pidetyt kurssit voisin pitää maksuttomina.

Jos Suomessa oleva korkeakoulu ottaa ryhmän opiskelijoita ulkomaisesta korkeakoulusta, heille voidaan tarjota maksuton lukuvuosi, mikäli sama määrä suomalaisen korkeakoulun opiskelijoita saa vastaavasti opiskella maksuttoman lukuvuoden kyseisen maan korkeakoulussa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommenteistasi.

Viesti 1: Ykä arvelee, että varteenotettava ajatus, ja se on ollut meillä tapetilla jo hyvän aikaa. Ei vaan ole saanut aikaiseksi. Meillä kun on semmonen tilanne, että velat on maksettu ja sukanvarteenkin on kertynyt jotain. Ja siksi tuo taloustilanne pelottaa. Entäs jos ne saakin aikaan hyperinflaation? Niin että vuosien säästöillä saakin vain askin tupakkia. Kullassa ja hopeassa arvo säilyy joka tapauksessa.

Viesti 2: Sama mielikuva minullakin. Liike-elämässä toimiva kaverini Herra P kiteytti yksityisen ja julkisen lakimiehen eron varsin hyvin, eli yksityinen lakimies pyrkii taloudelliseen tulokseen ja julkisen puolen lakimies voitettuun juttuun. Jolloin julkisen puolen lakimies ei lähde epävarmaan juttuun. Tää koskee lähinnä alemman tason lakimiehiä esim. liittopuolella. Valtakunnansyyttäjät ovat asia erikseen, heillähän on jumalallinen johdatus. Oikeustieteellisistä tiedekunnista on minun vaikea sanoa mitään, pitäis kuulla ääni sylttytehtaalta, ja sitä ei herkkään tule, sillä lakimiehillähän on käsittääkseni kuitenkin varsin kova lojaalisuus kollegoitaan kohtaan.

Viesti 3: Lärvänen ja äänimiehet eivät tykkää maalikylistä, joten he nostavat kytkintä heti kun työ on tehty. Politiikan tutkijoitten virkojen lopettamisesta ja rahoituksen siirtämisestä käytännön tieteisiin olen ihan samaa mieltä. Minun mielestäni tuo ajatus ulkomaalaisten opiskelijoiden välttämättömyydestä suomalaisissa yliopistoissa on jo pitkän aikaa ollut vain osa yleistä mokutususkontoa. Niitä pitää olla, koska niitä pitää olla, ja kun nuivempi väestönosa ei ole välttämättä asiasta innostunut, niin niitä pitää olla aina vain enemmän. Ei tuolla järjen ja käytännön hyödyn kanssa ole enää mitään tekemistä.

vieras kirjoitti...

Ammattiliitoilla on lakimiehet, myös työnantajaliitoilla on omat lakimiehet. Miten ammattiliittojen lakimiehet luokitellaan, yksityisen vai julkisen sektorin lakimiehiin?Veikkaan että yksityiseen koska lakimiehen työnantaja ei ole julkishallinnon taho.

Isäukko kertoi viisi vuotta sitten että hammaslääkäriliitolla ei ole omaa lakimiestä vaan sillä on sopimus jonkin yksityisen asianajotoimiston kanssa jolta se ostaa lakimiespalvelut.

Kaavailin noiden lukukausimaksujen olevan keino siivilöidä helppoheikit. Jos joku haluaa tosissan tulla niin lyökööt hilloa tiskiin sen verran että Valde saa kaikki kulut pois ja hieman yli. Maksajavaihtoehdot jo luettelin aiemmin.

Suomenkielisiin opintoihin ei varmaan ole tunkua vaikka olisi nykytyyliin ilmainen.

Opiskelu toisen maan yliopistossa ei ole uusi keksintö. Suomalaisia oli kuulemma jo keskiajalla ulkomailla yliopistoissa. Mikael Agricola oli Wittenbergin yliopistossa. Ei siinä kuitenkaan ollut mistään mokutuksesta kyse.

Lues muuten huviksesi vanhoja lääkärimatrikkeleita, jotka on julkaistu 1970-luvulla tai aikaisemmin. Ensimmäinen matrikkeli julkaistiin 1889. Jos lääkäri teki opintomatkan tai opintomatkoja, niin se merkittiin matrikkeliin.
Opintomatka tapahtui opiskeluaikana tai se liittyi jatko-opintoihin, silleen postgraduate. Myös valmiina lääkärinä tehdyt ulkomaankeikat kuten tutkijana toimiminen jossain ulkomaisessa yliopistossa ja muu tieteellinen yhteistyö tms. oli merkitty.

Eräs vanhempieni tuttava, jonka minäkin tunnen aika hyvin, oli pariin otteeseen kätilön hommissa Senegalissa. Hän kertoi että siellä hänen työpaikalla oli senegalilainen lääkäri joka oli opiskellut tutkintonsa DDR:ssä, arvatenkin käynyt kurssit saksaksi. Paljonko mahtoi sillä olla aikaisempia saksan opintoja takana jos sai tutkinnon DDR:stä?

Äippä joka on lääkäri, kertoi että joissakin Neuvostoliiton yliopistoissa oli korkeatasoinen lääketieteellinen tiedekunta, mainitsi jonkin esimerkin.

Neuvostoliitossa ja vasallivaltioissa oli yliopisto-opiskelijoita muista maanosista, siis jotka tulivat ystävällismielisistä maista. Epäilen että tuossa olisi mistään mokutuksesta ja hyysäämisestä ollut kysymys. Varmaan kyse oli siitä että kyseisen maan hallintoeliiti ja sotilaseliitti lähetti lapsiaan opiskelemaan ja palaamaan takaisin rakentamaan sosialismia. Vanja varmaan ajatteli että näin saisi liittolaisia joita sitten aseistaisi. Vanja tietysti järjesti kurssitarjonnan venäjäksi. Ei kai ummikko tajuaisi mitään opetuksesta ja tenteistä tms.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Näissä ammattiliitoissahan on sinänsä ero, onko kyseessä yksityisellä sektorilla toimiva vaiko julkisella sektorilla toimiva liitto. Oma jo varsin pitkä työkokemukseni on ihan nuoruusvuosia lukuunottamatta ollut julkisella sektorilla, ja niistä liitoista voin valitettavasti kertoa, että niitä voi verrata toimintaansa vakiinnuttaneisiin omia asioita pyörittäviin virastoihin, joissa liiton palkattu työntekijä lähinnä närkästyy, mikäli liiton maksua maksava jäsen lähestyy edunvalvonta-asioissa.

Yksityisellä sektorilla toimivien alojen liitot ovat vieläkin vahvempia ja aggressiivisempia. Julkisen puolen, varsinkin tämän hoito- ja sosiaalialan liitoissa on vielä se heikkous, että ihmiset ovat ripottuneet hyvin moneen eri liittoon.

Mitä tulee noihin yliopistojen lukukausimaksuihin niin tottahan minä olen samaa mieltä kanssasi. Jos muualta tulee tänne heppu hankkiakseen pätevyyden ja realisoidakseen sen sitten muualla, niin totta helvatussa maksakoon kaksin kallein.

Rauhanvaltion ja sen liittolaisten antama yliopisto-opetus Afrikkaan ja sinnetänne ei tietenkään ollut mitään mokutusta, vaan kylmään sotaan liittyvää valtapiirin laajentamista. Eihän ne ensimmäiset somalitkaan tänne Mogadishusta tulleet vaan Lumumba-yliopistosta, kun Igor totesi, että eipä elätetä enää, kun elättämisen perusteekin menivät na hui.