tiistai 7. lokakuuta 2014

ERÄÄSTÄ PROTOTYYPISTÄ

Palataanpa vielä edellisessä kirjoituksessani mainittuun ruotsalaiseen kirjailijaan Katarina von Bredowiin. Hänhän on nimittäin eräänlainen lihaksi muuttunut karikatyyrihahmo, ja ainakin hotellin respan näkökulmasta hän edustaa ajatusmaailmallaan jonkunlaista tiedostavan ihmisen prototyyppiä. Kannattaa siis kuunnella hieman hänen tuoretta avautumistaan, jonka Rähmis on meille julkaissut, kiitos Rähmikselle.

Tämä prototyyppihahmohan otti ja muutti pieneen Hjortsberga-nimiseen kylään. Ja viihtyi kovasti. Miksei olisi viihtynyt, kun ihmisetkin olivat mukavia. Niin kuin prototyyppimme myöntää itsekin:

Olen viihtynyt kauhean hyvin Hjortsbergassa. Olen tuntenut oloni kotoisaksi ja olin ajatellut jäädä tänne. Minut on otettu niin hyvin vastaan. Kaikki ovat olleet niin kilttejä ja toivottaneet minut tervetulleeksi.

Ja sittenhän niin prototyyppimme kuin muu kylä olisi voinut elää onnellisina everafter. Mutta sitten Ruotsiin tulikin vaalit. Ruotsidemokraatit saivat varsin mukavan voiton, ja Hjortsbergastakin peräti joka neljäs äänesti ruotsidemokraatteja. Prototyyppimme ei kerro, että ilmapiiri kylässä olisi muuttunut millään muotoa ikävämmäksi, mutta hänelle vaalitulos oli niin kuin olisi ruutattu Lasolia suoneen, joten hän totesi:

Tämä on kamalaa, en halua enää asua täällä. En voi nukkua öitäni turvassa.

Jos hänen yörauhaansa olisi oikeasti häiritty, olisi hän sen toki ilmoittanut, eli tiedostava demonimylly alkoi jauhaa prototyyppimme pääkopassa, minkä tietysti seuraavistakin kommenteista huomaa:

Kukaan ei ole sanonut minulle äänestäneensä heitä. Koulun syysmarkkinoillakin kaikki olivat niin mukavia, mutta nyt mietin, josko kaikki oli vain teeskentelyä.

Tämä on epämukavaa. Mikä vaanii kulissin takana, keitä he oikeastaan ovat?

Eikä prototyyppimme ymmärrä, että hehän ovat ihan niitä samoja mukavia ihmisiä, jotka vaan eivät jaa prototyypin utopistista maailmankuvaa. Utopistisen maailmankuvan huomaa prototyyppimme tästä kommentista:

Kyllähän meillä on varaa auttaa apua tarvitsevia. Me voimme uhrata niin paljon enemmän toisten auttamiseksi.

Tämän tyyppiselle ihmiselle on tietysti aivan turha lähteä edes ratakiskosta vääntämään sitä, että jonkun on kakku ensiksi leivottava, ennen kuin joku toinen sen voi jakaa. Yleensäkään taloudelliset realiteetit eivät tämän tyyppistä ihmistä juuri hetkauta, eikä tässä tapauksessa siihen ole tietty tarvettakaan, koska mamma muuttaa puolisonsa omistamaan kiinteistöön muualle. Harvallako ihmisellä Ruotsissakaan on varaa muuttaa poliittisista syistä toiselle paikkakunnalle ilman että tarttee ottaa hemmetinmoista pankkilainaa?

Prototyyppimme utopistisesta ajattelusta kertovat myös nämä lauseet:

Hjortsbergasta ei löydy mitään syytä ruotsidemokraattien äänestämiselle. Ruotsidemokraatteja äänestävät ovat useimmin matalasti koulutettuja laitapuolen kulkijoita, jotka ovat syrjäytyneet.

Tuon voin ymmärtää, mutta Hjortsbergassa asuu hyvin koulutettuja ja hyvin toimeentulevia. Ei täällä kenelläkään ole mitään hätää.

Eli prototyyppimme mukaan koulutetun ja hyvin toimeentulevan ns. tolkun ihmisen on ilman muuta omaksuttava tiedostava ajatusmaailma. Muuten todellisuudessa on reikä.

Yhtä kaikki, tämän prototyyppimme avautumisen myötä saamme vihdoinkin hieman valaistusta siihen, minkälaista se niin sanottu vihaposti on:

Kun Katarina von Bredow avautui muuttoaikeistaan Facebookissa esille tulleesta syystä, on hän saanut runsaasti epämiellyttävää palautetta. Osa on ollut suorastaan vihapostia.

”Olen saanut viestejä ja kommentteja, joissa on sanottu: ’senkun muutat, emme me sinua tänne halua’. Tämä on niin surkeaa. Tulen surulliseksi ja epämiellyttävällä tavalla liikuttuneeksi näistä reaktioista.

Eli ihminen haukkuu ensin toiset ihmiset, ja kun palautteena ei tulekaan kollektiivista anteeksipyyntöä omasta olemassaolosta, niin kyseessä on vihaposti. Ja jos tuo senkun muutat, emme me sinua tänne halua oli se kommenteista rankin, niin vihapostin kynnys on sitten todella matala.

Valitettavasti näitten vonbredowien utopioitten mukaan Ruotsi elää. Niin kuin Suomikin, joskaan ei aivan yhtä sairaassa mittakaavassa. Todellisuus taas ei tunne utopiaa, ja siitähän kertookin tuorein uutinen Helsingistä, missä useamman kymmentä tyyppiä sisältävä etnisesti edistyksellinen jengi on suorittanut 70 pahoinpitelyä. Erityisen ansiokasta näitten tyyppien mielestä on ollut se, jos hakattu on ollut erityisen heikko tai arka. Jokainen tietysti näkee kunnian omalla tavallaan.

Mutta epäilemättä suomalaisten vonbredowien thinktankeissa mietitään parasta aikaa näihin tapauksiin liittyen sitä, että mitä me suomalaiset olemme tehneet väärin.

Loppulitviikki: Mitä siis tarvitaan, että saadaan aikaan oikein hyvä tiedostava ihminen? No, ylimielisyyttä, ylenkatsetta, omiin kuvitelmiin pohjautuvia ennakkoluuloja, elitismiä ja kun siihen lisätään mausteeksi vielä putkinäköisyyttä ja totaalista taloudellista hällävälismiä, alkaakin meillä olla jo melko täydellinen yksilö käsissä.

20 kommenttia:

Pantalone kirjoitti...

Nostaa todennäköisesti asunnon arvoa, että se sijaitsee keskiluokkaisella alueella, jossa ollaan maahanmuuttokriittisiä. Hyvä paikka white-flightiin.
Kyllä näiden svedujen keskustelukulttuuri on passe'. Niiden nyyhkytarinat kelpaa meille enää huumoripläjäyksiksi...vähän niin kuin Rosenberg-daami. Katosi julkisuudesta, kun sai S.Elolta käkättimeen pressiklubissa. Täällä suvakit saa 110m aidoissa vain 50m etumatkaa. Ruotsissa saa 100m.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Mitenkä ihmeessä mulla tuli tuosta Loppulitviikistä ensimmmäisenä mieleen marssinjärjestäjä Päivi Lipponen?

En jummarra, en.
Pitänee varmaan varata aikaa kallonkutistukseen psykologi Jaana Haapasalolta? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Lipponen varmaankin järjestää nyt marssin rasistista väkivaltaa vastaan. Jos ei, niin miksi ei? Onko niin että suomalaista ei voi koskaan hakata tarpeeksi?

Vasarahammer kirjoitti...

Ruotsista tuttu kantisteinien ryöstely ja pahoinpitely on siis rantautunut tänne. Seuraavaksi odotetaan, milloin nuorten lastenkotityttöjen paritus Rotherhamin tyyliin tulee tänne. Vai onko se jo täällä?

Tähän vielä linkki amerikkalaiseen keskusteluohjelmaan, jossa Amerikan versio von Bredowista eli näyttelijä Ben Affleck esittää karikatyyrihahmoa.

Real Time with Bill Maher

Ohjelma on joku paikallinen Pressiklubi, jonka juontaja on yhtä itserakas kuin Ruben Stiller mutta paljon varakkaampi. Juontaja Bill Maher on kuitenkin selkeästi ymmärtänyt asian mutta Affleckin putkinäköisyys on tyypillistä suvaitsevaisuutta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pantalonelle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Anolle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Pantalone: Ja Ruotsissa ei-suvakit joutuvat vielä juoksemaan sen aitajuoksunsa kymmenen kilon turvasaappaat jalassa vielä tasoituksen jälkeenkin. Mutta pelkäänpä vain, että niin Ruotsissa kuin Suomessakin löytyy paljon ihmisiä, jotka pitävät tässä tapauksessa sankarina juuri tätä tiedostavaa kirjailijaa. Jos tälle tiedostavalle kirjailijalle käännettäisiin tämä oma kirjoitukseni, hän ei ymmärtäisi. Hän vain miettisi, että kuinka joku voi ajatella noin. Ja asuukohan tuo ihminen jossain hänen lähellään?

VNV: No nyt kun sanoit, niin Päivi Lipponen tuli kyllä minullekin mieleen. Vaan ammatillisen kokemukseni pohjalta totean, että jos näet psykologin, niin siirry toiselle puolelle katua, ja jos näet sillä samalla kadulla Jaana Haapasalon, muuta naapurimaakuntaan.

Ano: Olisi muuten todellakin mielenkiintoista kuulla Päivi Lipposen mielipide näistä Helsingin tapahtumista.

Vasara: Työni puolesta voin sanoa, että niin hyväksikäyttöä kuin raiskauksia on, mutta ei onneksi vielä siinä järjestäytyneessä mitassa kuin Rotherhamissa. Valitettavasti näitä kyseisiä nuoria tyttöjä voidaan kuvailla termillä ”pistivät käden kuumalle levylle, vaikka niitä siitä varoitettiinkin”.

Ötöpesän jengi kirjoitti...

Helsingin poliisista väitettiin, että tämä olisi pahasta olosta johtuvaa.

Onko kyseessä autotelinen väkivalta, gewalt an sich?


Järjestäytynyt johdettu kymmenien toteuttama ei ole. Keskijohtoa Herttoniemessä..

Haastava käytös (Yrjöp. tietää) ei tule kyseeseen. Yksilöilmiö, jonka äpäräliiterin isäntä tuntee.

Voisiko sitten endeeminen sotatila tai kenties autotelinen väkivalta tulla kyseeseen?

http://librarian-or-cybrarian.blogspot.fi/2011/11/neitzel-welzer-sotilaat-taistelemisesta.html

ja:

http://tcr.sagepub.com/content/8/1/5.short

P.s. Laskuvarjolla laskeutuvan sotilaan ampuminen ei ole sallittua mikäli kyseessä on ilma-aluksesta pelastautuminen. Sen sijaan täysin sallittua, mikäli kyseessä on maahanlasku.

Veneilevän sotilaan ampuminen ei ole sallittua, mikäli kyseessä on pelastautuminen. Sallittua kyllä, jos maihinnousu.

Ovatko nuo nuorukaiset sitten pelastautuneet vai maihinnousseet. Siinä kyllä kysymys johon ei pidä ottaa kantaa. Eikä saakaan.

Paha olo ei voi olla syy!

9999sori jos tuli toka, poista000

Anonyymi kirjoitti...

Juu, oli kyllä huvittavaa lukea kuinka ämmä oli viihtynyt ja ihmiset olleet mukavia ja vasta sitten alkoi pelottaa ja ahdistaa kun vaalitulos paljastui. Ei helvetti. On nää vaan aika porukkaa. Takuuvarmasti kun paska läsähtää tuulettimeen muutaman vuoden päästä oikein kunnolla niin nää samat parkuu, että miksi kukaan ei tee mitään? Miksei kukaan tehnyt mitään aikaisemmin?

Sandscorpion kirjoitti...

Olen aina pitänyt itseäni hyvänä asettumaan muiden ihmisten asemaan ja näkemään asiat heidän kantiltaan. Uskoisin esimerkiksi ymmärtäväni melko hyvin keskivertovihreän tai vasemmistolaisen sielunmaisemaa. Välillä kuitenkin tulee vastaan haastavampia tapauksia, joissa ymmärryskykyä täytyy venyttää äärimmilleen.

Esimerkiksi tämä von Bredow.

Koulun syysmarkkinoillakin kaikki olivat niin mukavia, mutta nyt mietin, josko kaikki oli vain teeskentelyä.

Ihmiskunta jakaantuu selvästi hyviin ja pahoihin, haltioihin ja örkkeihin, ja pahan ihmisen tunnistaa siitä, että hän on eri mieltä kuin hyvä. Ei ole mahdollista, että paha ihminen olisi mukava, vaan jos sellaiselta vaikuttaa, se vain teeskentelee mukavuutta silkkaa pahuuttaan päästäkseen tekemään jotain pahaa. Pahojen ihmisten naapurustossa ei edes voi nukkua rauhassa, tiedä vaikka jos ne yöllä kiipeäisivät ikkunasta sisään ja uhraisivat hyvän ihmisen Saatanalle.

Te, joilla on lapsia, sanokaa, missä ikävuodessa ihminen yleensä kasvaa tuollaisesta mustavalkoisesta mörkö-kaapissa-maailmankuvasta ulos? Olisiko jossain 6-7 vuoden tienoilla?

Mikä tämän selittäisi? Yleensä suvakit ovat henkiseltä tasoltaan max. 15-vuotiaita, mikä saattaa johtua siitä, että lukiosta eteenpäin ne eivät ole tekemisissä muiden kuin kaltaistensa kanssa, mutta kuinka joku jää noin varhaiselle tasolle?

Nuo "nuoret" ovat vielä kinkkisempi juttu. Minäkään en usko mihinkään reiluihin tappeluihin, joten periaatteessa ymmärrän sen, että jos on pakko päästä vetämään jotakuta turpaan, eikä ole tarpeeksi pokkaa ottaa itse iskuja vastaan, silloin pitää valita tappelut niin, että itsellä on mahdollisimman paljon massa- ja määräylivoimaa.

Sitä vaan en pysty käsittämään, että millä ihmeen logiikalla siitä saa lisäpisteitä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ötöpesän jengille, Anolle ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne. Tuo Sandscorpionin vertaus on kyllä sangen osuva. Viimeistään teini-iässä normaali ihminen tajuaa, että se sängyn alla oleva mörkö onkin hänen päänupissaan ja sittenpä se katoaakin. Näihin ”nuoriin” tulee lisätä myös se seikka, että on sitä kunniakkaampaa, mitä heikomman ja avuttomamman uhrin saa hakattua. Tähän ei kai voi todeta muuta kuin että tiedostavien ihmisien hokema ”kaikki erilaisia, kaikki samanlaisia” on totaalista paskapuhetta.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys
Löysin tämän blogin muutamia viikkoja takaperin ja olen sittemmin lukenut sitä suurella nautinnolla. Tekstisi ovat erinomaisia ja ajatukset niiden takana ovat mielestäni oivaltavuudessaan ja yhteiskunnallisessa tarkkuudessaan timantinkovia.
Olen itse tämmöinen akateemikon irvikuva, uskaltanenko liikaa paljastaakaan, mutta työni liittyy ihmisiin ja veitsi on työkaluni. Uraa on takana sopivasti ja viidettäkymmentä mennään täälläkin.
Rohkaistuin nyt kehumaan vihdoin tätä blogia ja erityisesti nämä viime päivien jengiuutiset saivat sana-arkun auki.
En ole oman käden oikeutta himoitsemassa, mutta pelko ja aavistus on valitettavan vahva, että pian tapahtuu jotain sellaista, mihin ei viranomaisia haluta avuksi. Elämme vaarallisia aikoja. Enpä ihmettelisi, jos jossain jo organisoidutaan ihan oikeasti toimintaan totaalisen kyllästymisen nimissä.. Tulloo kusiset paekat vielä.. Kiitos hyvästä blogista.

T: Dr Outhouse

Anonyymi kirjoitti...

No kehittäähän tämä media-lukutaitoa;
-Nuoriso= >viiskymppisiä.
-Nahistelu/nujakka=törkeä, usein aseellinen, väkivalta mutta ruumiita ei tullut.
-Suomalainen mies= 15 täyttänyt mieshenkilö.
-Rasismi/homofobia = ei hypetä mitään ihqua/ suhtautuu neutraalisti kanssaihmisiin.
-Rakenteellinen rasismi = rasistin rakentama rakennus/infrarakenne.
-Ennakkoluulo=elämänkokemuksen tuomaa varovaisuutta.
-Syrjäytynyt, matalastikoulutettu laitapuolenkulkija = Esim. insinööri/DI/yrittäjä/tolkun mies joka äänestää Perussuomalaisia(ruotsissa SD:tä) tai muuten kyseenalaistaa nykyisen järjestelmän?

Näistä "nuorison nahisteluista"; "nuorille" annetaan singaali, että kukaan ei tee/voi heille mitään, Poliisi, sosiaaliviranomaiset ja nuorisotoimi istuvat keskustelemaan ongelmasta, perustavat työryhmiä ja projekteja aina siihen asti että löytyy seksikkäämpi ongelma. Tämä saattaa johtaa siihen että raudottaja-raunolta palaa (auton lisäksi) hiha ja lynkkausporukka on kohta kasassa. Ymmärtääkseni tämä ei ole toivottu vaihtoehto mutta valitettavasti realistinen.

Rasistina ja homofoodikkona olen keskustellut tuttavieni/työtoverieni kanssa aiheesta, huvittavaa on että toinen henkilöistä on Nigrialainen ja toinen umpihomo, mukavia tyyppejä ja tolkun miehiä. Keskusteluissa aiheesta on ilmennyt aiheellinen pelko siitä että yltiösuvaitsevainen hypetys on kääntynyt itseään vastaan ja että jos paska lentää tuulettimeen saavat myös kotoutuneet/neutraalisti elävät vähemistöjen edustajat osumaa. Mielestäni pelko ei ole aiheeton.

Meinasi unohtua;
"Haistasinänatsirasistimulkku vittu"=Suvaitsevainen vastaus perusteltuihin faktoihin joita en pysty kumoamaan.

T. aNo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Dr Outhouselle ja aNolle & kiitos kommenteistanne.

Dr Outhouse, kiitos kannustuksestasi sekä tervetuloa tänne Voiman Pimeälle Puolelle. Passaako kysyä, mitä kautta löysit tämän blogin?

Omaa ”cv:tä” ei kenenkään kommentoijan tarvitse kertoa, mielipiteet riittävät. Ja niitä kaivataan, sillä kusiset paikat voivat hyvinkin olla edessä. Näitten blogien tarkoitus on omalta osaltaan vaikuttaa asioihin niin, ettei sitä oman käden oikeutta koskaan tarvittaisi. Vaan eihän tämä hyvältä näytä.

aNo: Eipä tuohon voi sanoa kuin että niin totta.

Juha kirjoitti...

Bonuspisteitä heikoimmista?

Kiusaaminen sun muu nyt yleensäkin kohdistuu heikompiin ja/tai joukosta erottuviin, niin on ollut ja varmaan on tuleva. Mutta minä kaipaisin perusteluita ja/tai taustoja, tälle bonuspiste-väitteelle. Mitä ihm?

nimim. tiedoton

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. Mediammehan ei mielellään kerro mitään, mikä vahingoittaisi monikulttuuriutopiaa, mutta tuossa nyt äkkiseltään muutama lähde:

http://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/242510-yhdella-iskulla-maahan-nuoria-hakkaava-jengi-toi-rajun-villityksen-pk-seudulle

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/242510-yhdella-iskulla-maahan-mtv-nuoria-hakkaava-jengi-toi-rajun-villityksen-helsinkiin

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/poliisi-vahvistaa-katujengi-hakkaa-lapsia-ja-nuoria-ita-helsingissa/4388862

Poliisin ilmoituksen mukaan kuulusteluissa ei ole tullut esille mitään pistelaskua, mutta eivät nämä kai sellaista poliisille mene tunnustamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Osasit Ykä sanoa upeasti.

"Eli prototyyppimme mukaan koulutetun ja hyvin toimeentulevan ns. tolkun ihmisen on ilman muuta omaksuttava tiedostava ajatusmaailma. Muuten todellisuudessa on reikä."

Saanko ottaa tuon sun "todellisuudessa on reikä" -ilmaisun vapaasti käyttöön?

Vähän veikkaan että hyvin suuri osa ns. "vihapostista" kilpistyy muotoon "en aio toivottaa sinua avosylin tervetulleeksi koska käyttäydyt minua ja kaltaisiani kohtaan sikamaisesti, epärehellisesti ja epäoikeudenmukaisesti". Niinpä vihapostista uutisoitaessa ei haluta esittää kyseistä tekstiä. Sehän paljastaisi ettei kyse ole vihapostista vaan vihatulkinnasta.

"Mitä tarvitaan että saadaan aikaan oikein hyvä tiedostava ihminen?" Narsistinen persoonallisuushäiriö? Huomiohakuinen persoonallisuushäiriö? Epävakaa persoonallisuushäiriö? Joku noiden kombinaatio?

Tiedostavuudessahan on loppujen lopuksi kyse vallan ja etenkin tulkintavallan + sosioemotionaalisen vallan uusjaosta tavalla jonka ohjaamiseen tiedostavainen haluaa monopolin. Kaikki, mikä ei ole tuo valtamonopolin myöntämistä, on vihapuhetta ja rasismia.

Anonyymi kirjoitti...

Pelastautuneet vai maihinnousseet -kysymykseen vastaus:

Suomea kiitollisuudella kunnioittavat ja ahkerasti rakentavat, lapsensa ja lapsenlapsensa nimenomaan suomalaisiksi ja suomalaisuuteen kasvattavia voidaan varmaan lähtökohtaisesti pitää pelastautuneina. Heillä on pelastetun kiitollisuutta, pelastuneen asenne elämään ja pelastajaa kohtaan just oikea suhtautuminen.

Reviirinvaltauskäytöstä, seksuaalista ahdistelua, oman kulttuurinsa korostamista ja/tai suomalaisen kulttuurin välttelyä ja väheksymistä, intifadameininkiä, jengiytymistä, perseilyä, siivellä elämistä, hyväksikäyttävää elämäntapaa, elämäntapavalehtelua, turhaa uhoamista, väkivaltaa ja väkivaltafantasioita harjoittavat ovat taustastaan ja historiastaan sekä mahdollisesta kansalaisuudestaan riippumatta yksiselitteisesti maihinnousujoukkoa.

Tuo avuttomien hakkaamisen "kunniallisuus" johtuu siitä, että kunniakulttuureissa kunnia tarkoittaa väkivaltapotentiaalia eikä kunniallisuutta. Mitä suurempi ero uhrin ja roiston väkivaltapotentiaalissa, sitä enemmän "kunniaa". Tasaväkinen matsi ei sisällä suurta potentiaalieroa joten se ei ole "kunniakas".

Tosta pistelaskusta sen verran että ei sen tarvitse olla mikään ruutuvihkoon kerättävä pisteytys. Ne "pisteet" ovat olalletaputteluja, nokkimajärjestyksen elämistä, sosiaalista "arvon"nousua, peloteltavien pelokkaampaa suhtautumista… Vähän sama kuin jos joku tiimalasirunkoinen mimmi saa äijiltä korkeat pisteet niin ei siinä tarvita mitään pistetauluja. Jokainen tietää mistä on kyse.

Anonyymi kirjoitti...

Meniköhän edellinen "reply" Yrjöperskeleelle taivaan digituuliin..? Löysin siis suosituslinkin blogiisi Halla-ahon Scriptasta, jota olen seurannut pitkään ihaillen hänen väsymätöntä analyyttisyyttään. Aivan poikkeuksetta Halla-ahon ajatuksia vastustavat henkilöt joko kertakaikkiaan eivät ymmärrä Halla-ahon tekstiä (lue: ei riitä älykkyys), tai sitten he vain pintapuolisesti sutaisevat silmäillä iskusanoja sieltä täältä, jolloin sisältö erinomaisine perusteluineen ei avaudu. Olikohan niin, että tällä metodilla saatiin ihan eräs tuomiokin perusteltua...

Terv. Dr Outhouse

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Dr Outhouselle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ota vaan vapaasti käyttöön. Uskoisin, että joku muu on sen kyllä keksinyt jo aikaisemminkin. Ja määritelmäsi sekä vihapostista että tiedostavuudesta sattuu kyllä osuvasti kohdalleen.

Ano2: Tuo vertauksesi pelastuneista ja maihinnousseista on kyllä erinomaisen hyvä. Samoin tuumailusi siitä, miksi on hakattava juuri avuttomia. Voi olla, että olet siinä totaalisesti asian ytimessä. Tietysti se, että tiedetään, miksi joku asia tapahtuu, ei vielä riitä, vaan asialle tulisi tehdäkin jotakin. Jotain muuta, mitä viimeiset 20 vuotta on tehty.

Dr Outhouse: Sinulta on tullut nyt tänne kaksi kommenttia. Jos olet lähettänyt enemmän, niin Blogger pyörittää niitä jossain Uranuksen ja Neptunuksen välimaastossa. Se tekee sitä aika ajoin. Halla-aholle nostan hattua taivaan korkealle. Ja tosiaan Halla-ahon arvostelu perustuu pääosin siihen, mitä jotkut tiedostavat vasemmistolaiset tutkijat tulkitsevat Halla-ahon sanoneen.

Juha kirjoitti...

Täytyy kyllä sanoa, etten jymmärrä tuota logiikkaa, että heikoimpien hakkaaminen olisi kaikkein kunniakkainta... Omassa pienessä mielessäni kuvittelisin kunnian kertyvän vähän kuin nyrkkeilyn ranking-systeemin mukaan. Mutta mitäpä minä tiedän muiden aivoituksista.

Ei mulla muuta tämän tiimoilta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Juha. En tuota ymmärrä minäkään. Minä kun olen tyhmänä ajatellut niinkin vanhanaikaisesti, että jos vahvempi suojelee heikompaa väkivallalta, se on kunniakasta.