sunnuntai 7. joulukuuta 2014

VAIPPAVÄKI TIEDOSTAA JA OSALLISTUU

Jo totutun tavan mukaan leikkipartisaanit harrastivat eilen elämysmatkailuaan. Toisten maksettavaksi tulevat kustannukset olivat satojatuhansia euroja. Nyt tuli kieltämättä annettua selkeä viesti, että jo pitkään ihmisiä riistäneitten ja suoranaisella väkivallalla uhkailleitten kauppojen näyteikkunoitten ei parane pahemmin vittuilla urheille liimatilhille, punavihervästäräkeille ja sukkahousukoppeloille.

Uutisoinnin mukaan eräällä mielenosoittajalla oli käynyt päässään jopa osittainen järjen häilähdys, ja hän oli todennut:

En mä sinänsä vastusta voimakkaampienkin keinojen käyttöä, jos sillä edistää jotain asiaa. Mutta mä en oikein tiedä, onko se tässä mittakaavassa mitenkään järkevää, edes sen huomion saamiseksi, Minna Mentula sanoi IS:n toimittajalle.

Tavalliselle ihmiselle tällä riekkumisella ei ole muuta viestiä kuin se, että Suomessa on kivaa leikkiä partisaania, sillä siitä saa kaikki partisaanitoimintaan liittyvät kicksit ilman minkäänlaisia oikeaan partisaanitoimintaan liittyviä vaaratekijöitä. Jälkeenpäin on sitten omassa porukassa mukavaa kehua retostaa kun oltiin taas niin sissejä, niin sissejä.

Hotellin respassa odotellaan, että sekä media että apulaisoikeusasiamies kaivavat kyseisen rähinän läpi täikammalla löytääkseen sekä poliisin liiallista voimankäyttöä että sen, käyttikö joku viranomainen tästä vaippaväestä loukkaavia termejä aiheuttaen heille henkisen pipin. Eihän sellaista saa tehdä, sillä nehän ovat kummiskin niinqu oikeessa tiätsä.

Hotellin respa kehitti tästä pellejengistä jo aikaisemmin asiaan sopivia loukkaavia termejä, joten otetaanpa ne käyttöön uudelleen:

- tuttipulloterroristit, jotka eivät ole edes säälittäviä, vaan tavoittelevat sitä asemaa wanna be-tasolla

- piikkilangassa roikkuvat lentojätkän rykäisemät räkäklimpit, jotka saavat kaikki maailman sissi- ja vastarintaliikkeet tuntemaan yhteistä ja syvää myötähäpeää täysin riippumatta niistä yhteiskunnallisista, poliittisista tai erikseen määrittelemättömistä syistä, joitten vuoksi he toimintaansa ylläpitävät

- se puuttuva tekijä, joka sai aikaiseksi asian, että niveljalkaisten keskimääräinen älykkyysosamäärä ylittää ihmiskunnan vastaavan

- se laukaiseva tekijä, joka kyseenalaisti Suomessa jaettavan kaikenkattavan sosiaaliturvan ensimmäistä kertaa sitten huutolaisaikojen

- se onnettoman rähmäkäpäläsakin täysin uusiksi määritellyt ameebalauma, joka on sekä toiminnallaan että olemuksellaan onnistunut puolittamaan nollan, vaikka se ei ole vielä onnistunut huippumatemaatikoiltakaan

- se äärimmäisen onneton lössi, jota ei voi määritellä muuten kuin siten, että parhaat osat heistä jäivät aikanaan heidän äitinsä reisille, ja jos nekin osat koottaisiin kasaan ei niistäkään saataisi aikaan muuta kuin maailmahistorian ensimmäinen ahven, joka onnistuu hukkumaan veteen

Laitetaanpa vielä Hommaforumin nimimerkki Ikuturson laittama valokuva, joka kertoo, että itsenäisyyspäivää voi viettää toisillakin tavoilla. Tosin jos medialta kysytään, niin jostain syystä tuo rauhallisesti marssiva porukka on se paha porukka.22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nuo stanan ituolmit pännii ihan tosissaan. Pressiklubissa muistaakseni perjantaina Stiller haastatteli yhtä nuorta anarkistimuijaa ennen tuota mellakkaa ja oli iso virhe katsoa koko ohjelmaa. Alkoi ytimiä myöten jyrsiä niin perkeleesti se yksiniittinen naiivius, mikä näissä sekundaidealisteissa asuu.

Mitähän nämä aatteen palossa sokaistuneet anarkistit tekisi sitten, jos saisivatkin hankkeensa läpi ja yhteiskunnan purettua olemattomiin? Miten ne aikovat esimerkiksi tuottaa pakollisia hyödykkeitä, kun ei ketään kuitenkaan kiinnosta. Kun tulee anarko-Markon vuoro polkea sähköä töpseliin eikä se suostukaan, eikä muita huvita, niin entä sitten? Eikö lie ole niin, että anarkisteilta loppuisi tekeminen kesken, jos tavoitteensa toteutuisivat. Siksi ne eivät oikeasti koskaan yritäkään päästä lopputulokseen vaan touhuavat kiukutellakseen. Kunnes ehkä joskus toivottavasti kasvavat henkiseen aikuisuuteen ja oikeasti häpeävät mennyttä.

No, en oikeasti usko, että nuo pipipäät saa mitään muuta kuin aineellista vahinkoa aikaiseksi. Turha porukka.

Dr Outhouse

Anonyymi kirjoitti...

tässä linkissä riehujat on mitä ilmeisemmin tunnistettu:
https://scontent-a.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10847856_10152895744996552_7062822290287972419_n.jpg?oh=27fd55a91be4a231a257771152782ad7&oe=551BA4D8
Joonas Salama ja Niko Staudinger

ja toinen linkki jos ensimmäinen katoaa internetin syövereihin:
http://apina.biz/126293

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Dr Outhouselle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Dr Outhouse: Älä muuta virka. Vaan lohdullista todellakin on, että kyllähän se vallankumous noilta pelleiltä jää tekemättä. Vaan usko huviksesi, että siellä on monella poliisilla rystyset syyhynneet. Mielenosoitus on ihmisoikeus. Harrastuksena tehty mellakointi ei ole.

Ano: Kiitos linkeistä. Varsinkin kun tuota apina-sivuston alempaa kuvaa katselee, niin ei noitten katu-uskottavuus ihan huippuluokkaa ole. Toivottavasti heput seuraavan kerran lähtevät riekkumaan vaikka jonkun hirviporukan peijaisiin.

Strix Senex kirjoitti...

"En mä sinänsä vastusta voimakkaampienkin keinojen käyttöä, jos sillä edistää jotain asiaa. Mutta mä en oikein tiedä, onko se tässä mittakaavassa mitenkään järkevää, edes sen huomion saamiseksi, Minna Mentula sanoi IS:n toimittajalle".

Tuo kyllä menee lähinnä hurskastelun piikkiin. Parinsadan hengen porukka on niin pieni, että mukana olijat tuntevat toisensa. Kyllä e tiedetään, ketkä ovat tulleet mukaan paikkoja hajoittamaan. Jos ne, jotka eivät hyväksy riehumista eivät tee mitään saadakseen riehujat aisoihin, he ovat tosiasiassa hyväksymässä tuhotöiden tekemisen. Toimittajien edessä sitten silmä kirkkaana sanotaan, että "en minä, mutta ne muut". Tosiasiassa tässä ei ole kyse mistään muusta kuin kaksilla korteilla pelaamisesta.

Pieni kuvitteellinen kuvaelma, joka saattaa olla lähellä totuuttakin. Alkupuhuttelu: "No niin nyt sitten lähdetään. Otetaas ensin luku kolmeen. .... Ja työnjako on seuraava. Ykköset hajottaa paikkoja, kakkoset jarruttaa poliisia ja kolmoset selittelee medialle. Ja ei kun menoksi."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Strix Senex. Olet varmaankin oikeassa. Ja nythän näkyi tulevan uutinen, että nuo pellet selviävät muotoseikan takia:

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/253985-mielenosoittajia-ei-ehka-voidakaan-syyttaa-mellakoinnista

Olisi sinänsä mielenkiintoista nähdä joskus tämän porukan taholta seuraava ilmoitus mielenosoituksesta:

”Anarkopiiperrysjärjestömme järjestää itsenäisyyspäivänä mielenosoituksen. Vastustamme sillä asioita X, Y ja Z sekä kannatamme asioita Å, Ä ja Ö. Mielenosoitus alkaa paikasta X ja päättyy paikkaan Y. Mukanamme ei ole minkäänlaisia astaloita emmekä hajota emmekä sotke paikkoja. Jos jotkut mielenosoitukseen osallistuvat kumminkin päättävät niin tehdä, niin poliisi saa korjata heidät talteen, emmekä mussuta, vaikka heille vähän pamppuakin tarjoaisi.”

Anonyymi kirjoitti...

Enemmän mua jurpii se, että yhteiskunta ei käytä olemassa olevaa työkalupakkiaan estääkseen tuollaiset.

Lain mukaan kiinni saadut voidaan tuomita yhteisvastuulliseen korvausvelvollisuuteen silloin kun joku porukka on yksissä tuumin aiheuttanut vahinkoa. Noh… Noi ovat liikkeellä yhteisesti kutsuttuina, niillä on yhteinen agenda, yhteinen pukukoodi, suuri osa niistä tuntee toisensa, niille on järkätty yhteinen asianajaja jo etukäteen, ne suojaavat toisiaan kiinnijäämiseltä, poliisin tekemiltä kiinniottamisilta, pidätyksiltä eivätkä ne koita estää tai kieltää toisiaan tekemästä laittomuuksia tai aiheuttamasta vahinkoa.

Ööööö… Jos joskus on olemassa tilanne, jossa yhteisvastuullisen korvausvelvollisuuden kriteerit täyttyvät niin jost noissa 6.12 -perseilyissä. Eli jos vaikka nimeltämainitsemattomat sankarit J ja N sattuisivat jäämään kiinni ilkivallasta sen jälkeen kun naama, nimi, osoite ja kaikki muu mahdollinen on kiertänyt pari kuukautta nettiä niin jos koko tuo porukka on aiheuttanut yhteensä 100 000€ vahingot niin sehän tekee 50 000€ Niinakselle toiselle ja samat 50 000€ toiselle paitsi että jos toinen jättää oman siivunsa maksamatta niin 100 000€ sille kumpi perii ensin rahaa jostain.

Jos oikeuslaitos haluaisi lopettaa tai edes hillitä tommoista niin se soveltaisi yhteisvastuullista korvausvelvollisuutta. Kuka vain on siitä porukasta kiinni saatu, niin maksajaksi ihan siitä riippumatta etta heiluttiko pyörätelinettä vai koittiko estää poliisia saamasta sitä riehujaa kiinni.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tottahan tuo. Mutta yhteiskunta eikä varsinkaan poliisi ei ehdi puuttumaan tuohon asiaan tarpeeksi. Sillä kun on muuta, ja huomattavasti tärkeämpää tekemistä eli esimerkiksi se, että jos meikäläinen, jolla on ollut kymmeniä vuosia aselupia eikä rikosrekisterissä minkäänlaista merkintää saa päähänsä hakea lupaa uuteen aseeseen, on poliisin kaikin mahdollisin keinoin selvitettävä, että onkohan se viisikymppinen Perskeles mahdollisesti uusi alta kaksikymppinen lukioampuja. Mahtaisikohan sen psykologinen profiili natsata?

Kumitonttu kirjoitti...

nuo pellet selviävät muotoseikan takia

Sen verran olen minäkin nuorsuomalainen laillisuusihminen, että edellytän ehdottomasti poliisilta "muotoseikkojen" eli lain noudattamista. Jos rikollinen jää tuomitsematta sen takia, että poliisi ei ole osannut tulkita lakia, niin sitten on kaksi vaihtoehtoa. Joko vastuullista syytetään virkavirheestä tai lakia muutetaan.

Vaikka nuo liimatilhet ovatkin vastenmielisiä, poliisin oikeus lainrikkomiseen voi koskea meitäkin punavihreän yhteiskunnan saavuttaessa kliimaksinsa. Autoilu, aseenkanto, lastenkasvatus jne. ovat asioita, joita virkakunta mielellään valvoo poliisin selän takana. Kyllä asit pitää säätää laeissa ja nimenomaan niin, että siellä kielletään asioita. Siellä ei kerrota mitä saa tehdä. Eikä edes kannata yrittää säätää lakia kaikkiin tilanteisiin, kaikkiin asioihin ikuisiksi ajoiksi.

Se osa laista mitä ei kyetä tarkasti määrittelemään, suojataan yleisellä tasolla toteamalla perustuslaissa, että ihmisillä on oikeus fyysiseen turvaan ja omaisuuden suojaan.

Juha kirjoitti...

Anarkomarko siellä nyt riekkui, notta on koko ensivuodelle tiedostovaa piparia saatavilla. Statusta ja mainetta, mikäpä muukaan se nuoren miehen mielessä nyt olisi. Mutta riekutaan nyt ensin.

(Erään "kansainvälisenkin aktiivin" veljen luonnehdinta lähisukulaisensa toiminnan syvistä motiiveista n. 15v sitten.)

Ghettomaksaja kirjoitti...

Tässäkin hommassa poliisille voitaisiin mieluusti tarjoilla hieman apuvoimia tavallisten kansalaisten toimesta. Lontoon mellakoiden aikaan näin kävi mm. Whitechapelissa, missä on (erään kohtalaisen kuuluisan veitsihepun toimien seurauksena) jo toista sataa vuotta pidetty itse huolta omien asuinnurkkien turvallisuudesta. Mellakoitsijoiden saapuessa Whitechapelin alueelle heitä oli vastassa iso määrä asukkaita, jotka ilmoittivat mellakoitsijoille että heidän olisi parempi olla tulematta tälle asuinalueelle riehumaan tai saattaa rikkoutua muutakin kuin ikkunalaseja. Mellakoitsijat ymmärsivät, että jos alueella A riehumisesta saa turpiinsa ja aluella B riehumisesta joutuu maksimissaan tönityksi poliisin mellakkakilvillä, niin on fiksumpaa raahata luunsa alueelle B ja muuttivat kurssia.

Huomionarvoista on, että tällä kertaa mellakoita estämässä oli huomattava määrä muslimeja - jopa somaleita. Joskus näinkin päin.

Itse kuulin tämän lähialueen asukkaalta, mutta kyllä asiasta mediakin on näköjään uutisoinut. Esmerkiks tuosta.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/crime/8691761/London-riots-residents-fight-back.html

Jotenkin kyllä veikkaan, että nuo anarkistit valitsevat paljon mieluummin vastustajaksi poliisin kuin muutamasatapäisen kansalaispartion. Sääntöjen rikkominen kun on tuon porukan mielestä ookoo tasan niin pitkään kuin se on heidän etuoikeutensa.

Becker kirjoitti...

"Anarkisteja", nuo saatanan pellet eivät tiedä anarkismista hevon veetä.
Kunhan ovat kaikenkarvaisia huligaaneja,jotka paremman tekemisen puutteessa haluavat rikkoa paikkoja. Räkänokkia, jotka pentuina saivat punaisen paloauton sijasta sinisen, ja nyt sitten on paha olo.

Mun mielestäni osa tihutöistä menee poliisin piikkiin, mitä laskivat niitä riehumaan keskustaan. Pamppua päähän ja oikein pirusti, niin että pahimmat höyryt hupenee. Ei noihin tehoa, että pikkuisen pleksin takaa läpsytellään.

Ymmärrän toki, että vissi varovaisuus on paikallaan, sillä demlan huristit venttaa vesi kielellä jotta pääsevät puolustamaan pahoin voivia nuoria.
Ne kiinni saadut olisivat pitäneet yhteisvastuullisesti pistää maksamaan vahingot. Nyt ne menee vakuutusyhtiöiden kautta meidän piikkiin.

Becker kirjoitti...

Tässä just katselin A-Studiota, missä tuota julkisuudessa ollutta anarkisti hempukkaa haastateltiin.
Roininen tenttasi sitä ihan samaa mitä muutkin, eli paikkojen rikkomisesta.
Mun mielestäni olisi pitänyt keskittyä tuohon heidän anarkisti ideologiaansa ja kysellä vähän näistä ns. luokkaeroista. Eli olisi pitänyt pistää tämä mustan lipun kanniskelija oikein kunnon hiillokselle, mutta ilmeisesti toimittajan kapasiteetti ei oikein riittänyt syvemmän analyysin luomiseen.

LW kirjoitti...

'"Anarkisteja", nuo saatanan pellet eivät tiedä anarkismista hevon veetä.
Kunhan ovat kaikenkarvaisia huligaaneja,jotka paremman tekemisen puutteessa haluavat rikkoa paikkoja. Räkänokkia, jotka pentuina saivat punaisen paloauton sijasta sinisen, ja nyt sitten on paha olo.'

Luen tässä juuri Beevorin kirjaa Espanjan sisällissodasta. Ajatus siitä, että nämä työn sankarit pudotettaisiin Barcelonaan vuonna 1936 on erittäin huvittava. Ensin jätkillä on hauskaa. Sitten tulee kympillä turpaan CNT-FAI:n mukavilta miehiltä, kun Preka-Eetu menee kapinapäissään potkimaan ikkunat jostain kaupasta, jonka omistaja on aina tullut prolejen kanssa hyvin toimeen. "Mutku se oli vittu porvari", ynisee sankarimme turpa ruvella ja väsää lohdukseen paksun joirun, mutta siihen menee kaikki jäljellä oleva hasis. Häntä vituttaa suuresti, mutta seuraavana päivänä vielä enemmän, koska silloin pitää lähteä taistelemaan ihan oikeita fasisteja vastaan, jotka ampuvat takaisin. Tai itse asiassa hyvin mielellään ensin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Juhalle, Ghettomaksajalle, Beckerille ja LW:lle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Olen tietysti samaa mieltä kanssasi. Tässä tapauksessa tosin asia on niin, että mellakka voidaan jälkikäteen tulkita ei-mellakaksi. Ja siinä ei ole mitään järkeä.

Juha: Juu. Onhan se römpsä kova motivaattori. Tosin kyllä tuota on aina irronnut vähemmänkin radikaalein keinoin.

Ghettomaksaja: Whitechapelin asukkaitten reaktion ymmärtää, sillä sielläpäin hulinat ovat vielä ihan toista luokkaa. Suomessakin tällaista varmaankin jossain vaiheessa tapahtuu, ja sehän herättää tietysti vielä suuremman älämölön kuin tuo itse riekkuminen. Koska onhan se meinaan silkkaa fasismia, jos ihmiset suojelevat omaisuuttaan.

Becker: Joo, vakuutusmaksut vaan nousee. Tommosen ison näyteikkunan kun pistää pieniksi, niin se on useamman tonnin paukku per lasi. Toimittajasta voi todeta, että kapasiteetti ei ehkä riittänyt, mutta taustalla voi olla se, että onhan niin toimittaja kuin anarkistihempukka samalla puolella meitä hirveitä kansallismielisiä vastaan.

LW: Tuosta ajatuksestasi saisi kyllä mainion tarinan. Pitäisköhän ottaa itse työn alle? Vaan tosihan on, että nämä pellet ovat juuri niitä, jotka kaikkein eniten tarvitsevat tätä järjestäytynyttä yhteiskuntaa.

LW kirjoitti...

Luen mielenkiinnolla mitä saat aikaan, jos otat työn alle.

Vähemmän pilkallisella asenteella (ja jonkin verran noita tyyppejä aikoinaan tunteneena) voisin tosin todeta, että ympäristönsä tuotteita nuokin tontut ovat. Täällä ei ole pakko ottaa vastuuta itsestään, joten perseillä voi vapaasti. Mitään mahdollisuuksia vallankumoukseen ei realistisesti ole, joten siitäkään ei ole pelkoa, että pitäisi vallan myötä ottaa laajempaa vastuuta omasta yhteisöstä. Ylipäätään mitään mainitsemisen arvoisia seurauksia ei tarvitse pelätä, koska tosielämän Suomessa lähin vastike fasismille on pidätettäessä auton oviaukkoon ihan vahingossa kolahtava pää ja iltapala, joka unohdetaan tuoda selliin. Sitäkin pitää yleensä erikseen hakea.

Varmasti noista piireistä löytyy tyyppejä, jotka kasvaisivat ennemmin tai myöhemmin aikuisiksi jouduttuaan ihan erilaisiin olosuhteisiin. Eivät kaikki niin surkeita tapauksia ole, etteivätkö pakon edessä siihen pystyisi. Paska loppu tuolla ja tuolloin olisi kuitenkin tiedossa. Jos navarralainen punaniska ei poraisi luotia otsaan tai marokkolainen palkkasoturi lopettaisi öistä vartiovuoroa viiltämällä kurkun auki, stalinistien turvallisuuspoliisi rääkkäisi hengiltä jossain kuraisessa kellarissa.

Strix Senex kirjoitti...

Becker: Anarkisteja on monta lajia. Tässä tapauksessa nuo anarkistiksi julistautuneet olivat mitä ilmeisimmin jälkistalinisteja eli kommunisteja. Syynä nimenvaihtoon on mitä ilmeisimmin se, että Neuvostoliiton romahdettua kommunismista tuli niin huono brändi, että sen kauppaaminen on jotakin epätoivoisen ja mahdottomanvälillä olevaa hommaa. Niinpä sitten kaiveltiin historiaa ja muistettiin, että 1800-luvun lopulla kommunistit ja anarkistit kulkivat myös samoissa seuroissa. Sitten vain ryhdyttiin kulkemaan anarkismin lipun alla.

Itsensä anarkistiksi kokevien, ainakin sellaisten, jotka eivät ole innostuneet pommien heittelystä, kannattaa kyllä tehdä tiukka pesäero tuohon porukkaan ja julistaa turuilla ja toreilla vastalauseensa anarkisti -nimityksen käytöstä. Historiaa hiukan tuntevathan muistavat, että kommunistien päästyä Venäjällä valtaan, anarkistit pääsivät junamatkalle Siperiaan. Tarjolla oli kyllä vain menolippuja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys LW:lle ja Strix Senexille & kiitos kommenteista.

LW: Katsotaan, jos innostuisin. Mutta totta tuo, mitä sanot. Ja täällä siitä ”fasismista” eli mahdollisesta poliisin suorittamasta tönäistystä tehdäänkin sitten elämää suurempi numero. Noitten kannattaisi lähteä kokeilemaan onneaan vaikkapa Moskovaan ja ottaa siellä selvää, että kuinkahan ne OMONin porukat mahtavat ns. aktivisteihin suhtautua.

Strix Senex: Varmaan näin. Tietysti on olemassa vielä porukkaa, jolle se riekkuminen itsessään on pääasia, ja sen oikeutukseksi sitten toimitaan sellaisen aatteen nimiin, josta nassut tulee kaiken vähiten kipeäksi. Täällähän se toimii ja anarkistiporukoille löytyy varsinkin mediasta yllättävän paljon ymmärtäjiä.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä juttuja lukiessa tuli mieleen tarina, jonka kirjoitan nyt tähän.

Strategista johtamista?? Menestystekijät?? Nykytilan ja toimintaympäristön analysointi??

Soutamisen logiikkaa

Suomalainen ja japanilainen yritys päättivät järjestää vuosittain soutukilpailun 8-miehisin joukkuein. Molemmat joukkueet harjoittelivat pitkään ja kovaa ja kun kilpailupäivä tuli, molemmat joukkueet olivat mielestään huippukunnossa. Mutta japanilaiset voittivat ylivoimaisesti kilometrillä.

Tappion jälkeen jälkeen suomalaisten joukossa vallitsi tappiomieliala.

Yrityksen korkein johto päätti kuitenkin, että imagosyistä heidän olisi pakko voittaa seuraavan vuoden kisa. Näin ollen he asettivat projektiryhmän ratkaisemaan ongelmaa.

Pitkien analyysien jälkeen ryhmä havaitsi, että japanilaisilla oli seitsemän soutajaa ja yksi mies peräsimessä, kun taas suomalaisilla oli yksi soutaja ja seitsemän perämiestä. Tässä kriisitilanteessa johto osoitti huomattavaa toimintakykyä.

Päätettiin palkata konsultit tutkimaan oman joukkueen koostumusta.

Muutaman kuukauden työn jälkeen asiantuntijat tulivat siihen johtopäätökseen, että joukkueessa on liian monta ohjaajaa ja liian vähän soutajia.

Asiantuntijoiden raportin perusteella yrityksen johto teki välittömästi muutoksia joukkueeseen. Nyt joukkueessa oli neljä perämiestä, kaksi yliperämiestä, joukkueenjohtaja ja soutaja.

Lisäksi soutajan motivoimiseksi kehitettiin bonuspistejärjestelmä.

"Meidän on laajennettava hänen työnkuvaansa ja annettava hänelle enemmän vastuuta."

Seuraavana vuonna japanilaiset voittivat kahdella kilometrillä.

Suomalainen joukkue erotti soutajan huonoon työsuoritukseen vedoten, mutta maksoi kuitenkin bonuksen johdolle sen osoittamista ponnisteluista.

Konsulttifirma teki uuden analyysin tilanteesta ja veti johtopäätöksen, että taktiikka oli ollut oikea ja motivaatio kohdallaan. Materiaalissa vain olisi parantamisen varaa.

Ensi vuotta varten suomalaiset ovat nyt kehittämässä uutta venettä.

Terveisin Rouva Ano


Anonyymi kirjoitti...

Voi ei, Rouva Ano taisi laittaa kommenttinsa väärään juttuun, ei tähän vaippaväkeä koskevaan! Itse en pääse siihen enää käsiksi, joten pahoitteluni!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Toimiihan se kommentti täälläkin. Koska tuohan selvitti täydellisesti, kuinka suomalainen julkishallinto toimii. Ja valitettavasti moni iso firmakin.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kirjoitus on jo ikiwanha, tiedän, mutta se on ajankohtainen miltei joka vuosi, koska kirjoituksessa kuvattu enemmän tai vähemmän ylhäältä johdettu, organisoitu toiminta nostaa päätään joka vuosi. Ja joka ainoa kerta se saa minunkaltaisteni, lakia kunnioittavan ja järjestystä arvostavan kansalaisen pohtimaan sosiaalisten tulonsiirtojen oikeutusta. Loppuisikohan kirjoituksessa kuvatun kaltainen toiminta, jos sitä ei yhteiskunnan taholta tuettaisi AIVAN nykyisessä määrin? Esim. jos yhteiskunnan tarjoamat oikeudet sidottaisiin vaikkapa velvollisuuteen olla hajottamatta toisten omaisuutta. Tai jos nykyiseen riekkumiseen oikeasti liittyisi vaikkapa "ei perkele, organisoidun väkivallan aiotulla uhrilla on voimankäyttöväline ja ennen kaikkea oikeus"-skenaarion toteutumisen riski. Nykyäänhän tilanne muistuttaa lähinnä tilannetta "sen syy kenen päähän putoo", sekä rangaistusten että riskien osalta. Ja tuo satojen eurojen hiuskruunuissa riekkuvien hippien metelöinti proletaarin oikeuksista aiheuttaa suurempaa myötähäpeää kuin viikonlopppuiltojen laatuviihde ala Vino Show. Parempaa viihdettä olisi esim. päivystävien tiedostajien ilmestyminen telkkariin selittämään riekkumisen organisoitua luonnetta spontaaniksi ja "mihinkään ideologiaan liittymättömäksi". Ai niin, ne perkeleet "haastaat leikkii tosissais".
--Viikon radiokasvo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Viikon Radiokasvo täältä menneisyydestä. Jep, kaiken kaikkiaan olen samaa mieltä. Tätä herkkuahan tulee taas ensi itsenäisyyspäivänä ja eiköhän nuo sukkahousukoppelot siinä välissä järjestä taas jonkun ”reclaim the streets”-tilaisuuden, jossa ne ottavat takaisin haltuunsa ne kadut, joita he eivät ole tehneet ja jotka eivät ole heille koskaan kuuluneetkaan.