lauantai 10. tammikuuta 2015

JE SUIS SEPPO

Aihetta on käsitelty paljon muuallakin, mutta heitetäänpä vielä oma hei tältäkin kulmalta. Eli Ranskan terroristi-iskun myötä näyttää siltä, että suomalainenkin tiedostavaisto on löytänyt yllättäen itsestään vankkumattoman sananvapauden kannattajan. Hotellin respassa asiaan suhtaudutaan melko kyynisesti ja uskotaan, että tiedostavaistomme edelleenkin haluaa maassamme sananvapauden niille asioille, jotka sen mielestä ovat olennaisia ja haistattavat pitkät muulle. 

Onhan meinaan melko selvää, että jos Charlie Hebdo-tyyppinen lehti, joka näyttäisi armotonta keskisormea muun muassa islamilaisia kohtaan olisi ilmestynyt Suomessa, olisivat sen vaientamista vaatineet samat tiedostavat ihmiset, jotka nyt peräävät sananvapauden perään. Ja lehtihän olisi vaiennettu. Siihen ei olisi tarvittu terroristien luoteja, vaan terroristina olisivat toimineet suomalaiset oikeusviranomaiset, jotka olisivat antaneet koko plutoonalle ankarat ehdottomat vankeustuomiot perusteena kiihottaminen kansanryhmää kohtaan, jumalanpilkka ja törkeä kunnianloukkaus.

Meillähän Suomessa on hyvä esimerkki tällaisesta ja hänhän on tamperelainen kansantaiteilija Seppo Lehto, joka näytti myös keskisormea niin islamia, islamilaisia kuin myös suomalaisia poliitikkoja ja virkamiehiä kohtaan. Hän sai tuomiokseen kaksi vuotta ja viisi kuukautta ehdotonta vankeutta. Täytyy muistuttaa, että Seppo toiminnallaan ainoastaan louskutti leukojaan. Hän ei ampunut ketään, ei lyönyt ketään eikä hajottanut irtainta omaisuutta. Silti hän sai Suomen oloissa huomattavan ankaran tuomion. Sen sijaan Helsingissä kantasuomalaisia kohtaan järjestelmällistä väkivaltaa tehneille etnojengeille ei syyttäjäkään vaadi kuin ehdollista vankeutta.

Täytyy myös muistaa, että  Seppo Lehdon yhteiskunnallinen painoarvo verrattuna tähän Charlie Hebdo-lehteen tai sen mahdolliseen suomalaiseen vastineeseen on nollan ja olemattoman puolessavälissä, ja siitä huolimatta heppu piti saada vankilaan.

Tiedostavaistomme edustajat voivat tietysti tässä tapauksessa sanoa, että nyt olemme ymmärtäneet, että sananvapauteen kuuluu myös asiat, jotka saattavat loukata joitain ihmisiä ja tuntua heistä vastenmielisiltä. Pitää paikkansa, ja eikös silloin Seppo Lehdon tuomio pitäisi ottaa uuteen käsittelyyn, todeta se sananvapauden vastaiseksi ja maksaa hepulle käypä korvaus väärillä perusteilla lusituista vankilapäivistä?

Tiedostavaistomme metelöi nyt myös jumalanpilkkalain poistamisesta. Mikä onkaan, kun se ei vaadi samalla poistettavaksi lakia, joka koskee kiihotusta kansanryhmää vastaan? Lakia, joka on puhdas poliittisesti tulkittava blankolaki. Eiväthän he tietenkään sen poistamista vaadi, sillä se on yksi niistä kulmakivistä, millä pidetään yllä vain heidän hyväksi katsomaansa sananvapautta.

Jos Suomessa olisi oikeasti sananvapaus, niin silloin kenenkään ei tarvitsisi kirjoittaa blogiaan nimimerkin suojassa. Hotellin respan henkilökunta puolustaa sananvapautta ja toteaa ylpeänä:

JE SUIS SEPPO

Sananvapautta kannattaen. Ja suomalaisia sananvapautta rajoittavia valtioterroristeja vastustaen.

48 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No kuule Ykä.

Veit taas sanat suustani. Sää vaan osaat ilmaista asian minua pirun paljon paremmin.

Mulla kun tuppaa toi kannanottaminen jäämään FB länkyttämisen ja kiroilun välimaille.

Sekin ottaa päähän, että nyt ollaan niin 'je suis Charlie'. Vaikka koko läpyskästä ei oltu koskaan kuultukaan. Tuskinpa numeroakaan edes luettu.

Poliittisesti Epäkorrekti ottaa asiaan kantaa. Olen hänen kanssaan kokolailla samaa mieltä, valitettavasti.

http://epakorrekti.blogspot.fi/2015/01/je-ne-suis-pas-charlie-en-ole-charlie.html

-KKi-

James Hirvisaari kirjoitti...

AIVAN MAHTAVAA! Luen aika usein tätä blogia, mutta aiemmin en ole tänne kommentoinut. Iloitsen suuresti, että löytyy ihmisiä, jotka näkevät oikean asiaintilan Seppo Lehdon tapauksessa. Minä olen luvannut itselleni, että kansantaiteilijan oikeusmurhaa en tule ikinä unohtamaan, vaan tuon esille niin kauan kunnes oikeus tapahtuu ja vääryys korjataan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle ja James Hirvisaarelle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Mielestäni jokaisen täytyy länkyttää omalla tavallaan. Se on tärkeää ja se on välttämätöntä. Ja niin kuin totesin, ne, jotka nyt ovat mielestään sananvapauden esitaistelijoita, olisivat olleet valmiita pistämään kyseisen lehden suomalaisen version toimittajat vankilaan. Tekopyhää. Halveksuttavaa,

James: Tervetuloa kommentoimaan ja toivottavasti kommentoit jatkossakin. Jos Charlie Hebdon toimittajat olivat sananvapaustaistelijoita, niin miksei sitten Seppo. Tietysti joku voi sanoa, että Sepon toiminta oli amatöörimäistä räveltämistä, johon minä vastaan, että annetaanko vankeustuomioita taiteellisin perustein.

Anonyymi kirjoitti...

Jumalauta, että mua vituttaa katsella kuinka nuo runkkarit nyt puolustavat sananvapautta vaikka ovat sitä kaikki nää vuodet kaikin keinoin pyrkineet rajoittamaan. Ja pyrkivät pölyn laskeuduttua rajoittamaan vastakin. Helvetti mitä tekopyhää niljakasta, niljakasta poseerausta. Niljakasta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Mitään muuta termiä kuin niljakas en minäkään keksi. Ja todellakin, kun pöly laskeutuu, sen jälkeen aletaan huutaa taas niin sanotun vastuullisen sananvapauden perään. Sananvapauden, jossa turvat pidetään kiinni.

Professori kirjoitti...

Se mitä kirjoitit sananvapaudesta ja anonyymeistä bloggareista....niin, allekirjoitan sen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Professori. Jep, nimimerkillä kirjoitat sinä niin kuin minäkin. Perustelluista syistä. Jos minä kärähtäisin kansallismielisestä kaapista, olisin sen jälkeen työtön.

Oinomaos kirjoitti...

Seppo Lehdon tuomio oli törkeä, Lehdolle määrätyt vahingonkorvaukset vielä törkeämpiä.

DEMLAn mädättämä Suomen ns. "oikeuslaitos" on tehnyt paljon muutakin, mikä oikein ei mahdu käsitteen "maalaisjärki" sisään.

DEMLA on aikaansaanut paljon muutakin, mikä nostattaa karvat pystyyn ja aiheuttaa jonkinasteisia primitiivireaktiota, mutta niistä ei tässä sen enempää.

"je suis Seppo"

Anonyymi kirjoitti...

Kaksinaismoralismi on tietenkin ruisleipää "suvaitseville". Kuvottavaa kaksinaamaista jeesustelua!

Jotkut ovat päässeet Seppoa lyhyemmällä linnatuomiolla tapettuaan toisen ihmisen:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288588818215.html

Varsin sairasta menoa siis oikeusvaltiossa. Jokin tökkii ja pahasti.

Entäpä, onko Suomesta lähdetty vääräuskoisia tappamaan ilman minkäänlaista moskeijoissa tai vastaavissa tapahtunutta kiihotusta? Missä viipyy tuomiot?

Kyllä oikeusoppineiston keskuudessa täytyy joidenkin ymmärtää, mitä tämä tekee luottamukselle järjestelmäämme!


t: Vit....Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

P.S. (unohtui)

Mitähän tapahtuisi, jos pyytäisimme Charlie Hebdolta luvan suomentaa ja julkaista kyseiset numerot, joista homma sai alkunsa, Jyllands-postenin pilakuvat mukaanlukien...

Taitaisi jossain mennä jotakin solmuun tai nyrjähtää.


t: Vit...Stadilainen

Anonyymi kirjoitti...

Milloin A Stubb pyytää anteeksi maailman muslimivähemmistöltä?

Lauta-matti V näytti esimerkkiä kun pyyteli anteeksiantoa tanskalaislehden profeetta-piirroksista.

Samat broilerit ovat ristiinnaulinneet mm S Lehdon, J Halla-ahon, H Erosen ja J Hirvisaaren huutamalla "vastuullisesta sananvapaudesta". C Hebdon karikatyristit nyt sitten kantoivat hedelmää tästä dhimmiytymisestä.

Tosin moni asia ei kestä ihan täyttä päivanvaloa tuota iskua analysoidessa...

http://www.thebangswitch.com/je-suis-desarme/

ei jeesus charlie vaan Je suis dèsarmè

Kannattaa huomioida kuinka nyt vaaditaan viranomaisille lisää oikeuksia (Reichstagin palo, anyone?) vaikka todellisuudessa niitä oikeuksia kuuluu osoittaa lainkuuliaisille kansalaisille!

-Tvälups-

Jk ja jo vain on sorja karjalaistyttökin lähtenyt pyhään sotaan -hah!

Castor kirjoitti...

Isänmaallisuus ja kansallisten arvojen puolustaminen, samoin kuin kulttuurien asettaminen hierarkiseen järjestykseen on Suomessa mahdotonta.

Max Jussila

Email: max.jussila@gmail.com

Puhelin: +86 1368 182 1380

Osoite: Suite 2502 Bldg 20 Lane 9, Zhaojiabang Rod, Shanghai 200032, Shanghai China.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota asiaa käsitteli myös Niklas Herlin Uuden Suomen puheenvuoro-palstalla otsikolla "minä olen Sleepy Sleepers".
Minun on ollut myönnettävä että medianlukutaitoni ei ole kehuttava, mutta jotain sentään ymmärsin: hänenkään mielestä Suomessa ei ole sellaista sananvapautta kuin esim. Ranskassa, mutta hän toteaa että "hyvä niin".
Vaikka,Yrjö P, eräässä vastauksessasi minulle epäilit tämän palstan kirjoittajan viisautta, olisin kiitollinen jos sinä tai joku oivallisista kommentaattoreista viitsisi tuon lukea ja taas avata ymmärrystäni siitä mitä hän oikeasti tuolla meinaa.

-koppelo-

Juha kirjoitti...

Nyt sitten luin HS:sta, notta "Paras kosto terroristeille on paluu arkeen" -otsikko riitti, en lukenut pidemmälle.

Hiljaisesti siis hyväksyä tapahtunut?
Alistuako?

Ei saatana, sitä signaaliahan tässä nuo höyrypäät ovatkin hakemassa, ja lännen hajanaisuutta. Koskahan perustetaan jonkinlainen kansalaiskeräys ISISksen toimintaa vastustavien tahojen tukemiseksi?

Jaassu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Pilakuvakisa pedofiilikulttien edustajia kohtaan on jokaisen ihmisoikeus. Ihmisoikeuksiin ei kuulu tulla loisimaan toisten lompakolla pedofiilirikollisina sotarikollisina vastikkeettomasti eläen kirjoitti...

Kiitos huomiostanne stalinistisen oikeusjärjestelmän epäloogisuuksia kohtaan ja kokemallenin vääryydelle. - Ohessa hetki sitten bongaamani 11.1.2015 uutinen viroksi: Ex-valtionsyyttäjä mika illman paljastaa oman stalinistisen karvansa. Kertoo että Hebdo-pilakuvat eivät tuomittavia, mutta minulle vaati ehdotonta vankeutta vastaavista Tampereen käräjäoikeudessa 2008 ja Turun hovioikeudssa 2009. Kokonaistuomioksi hinasi vankeudessa 2 v 5 kk. Näin toimii punamedian suojelema oikeusmurhalaitos. Homma jatkunee samaan tapaan http://uudised.err.ee/v/valismaa/9a53f135-b8b1-4b58-87f9-4b2c003dc294

acc kirjoitti...


Ranskassa sananvapaustilanne ei ole niin hyvä, kuin viimepäivien perusteella voisi olettaa.

Amren julkaisi asiasta artikkelin "What French Free Speech?". Siinä esitetään ajatus: French elites who say "I am Charlie" are the first to ban free speech.

http://www.amren.com/news/2015/01/what-french-free-speech/

Kirjotuksessa kerrotaan millaisista sananvapausrikoksesta muun muassa Jean-Marie Le Pen , MEP Bruno Gollnisch ja Brigitte Bardot ovat saaneet sakkotuomiot.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille. Pyydän sinulta vielä varmistuksen, että voin julkaista kommenttisi, sillä siinähän ovat tarkat yhteystietosi. Kaiken varalta.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos jälleen kerran Ykälle mainiosta kirjoituksesta! Kuin kirsikaksi on ex-valtakunnansyyttäjä ja lynkkaaja antanut toimittelijoille takinkääntävän haistattelun:
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015011119001843_uu.shtml

-Khalifatta-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Vit…Stadilaiselle, Taisteluvälineupseerille, Koppelolle, Juhalle, Jaassulle, Lehdon Sepolle, acc:lle ja Khalifattalle & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Yleensäkin se, että oikeuslaitoksessamme on suuri määrä avoimesti poliittista väriä tunnustavia henkilöitä on hyvin epäilyttävää. Ja kyseinen järjestöhän on alunperin ollut täysin avoimesti kommunistinen. Se, että se muutti nimensä, ei muuta mitään.

Vit….Stadilainen: Joo. Tässä tapauksessa etsittiin kaikki mahdolliset lieventävät asianhaarat. Sepon tapauksessa taas kaikki raskauttavat. Oma luottamukseni oikeuslaitokseemme romuttui jo toistakymmentä vuotta sitten. Luulen, että noita kuvia ei julkaistaisi kuitenkaan tai jos julkaistaisiin, niin sananvapaudesta uhoaminen loppuisi taas siihen paikkaan.

Taisteluvälineupseeri: Suomestahan löytyy kyllä kättä pitempää varsin mallikkaasti. Luulenpa, että pian alkaa taas uusi kierros ja yritys kansalaisten aseistariisumisessa. Karjalaistytön esimerkki on hyvin kuvaava siitä, kuinka nuori ihminen voi olla kuutamolla. Olisikohan halunnut hieman lisää kicksejä elämäänsä? No, siellä niitä olisi kieltämättä tullut.

Koppelo: Minä lukaisin sen jutun ja rajoitetun ymmärrykseni mukaan Herlin pahoitteli asiaa, koska hänen tietysti kuuluu pahoitella asiaa, mutta sekavasta esityksestään sain sen käsityksen, että jatkossakaan ei tosiasioita saa ääneen sanoa, mikäli ne eivät tue utopiaa ja yksi vastuullisen sananvapauden määrittelijöistä jatkossakin on Niklas Herlin.

Juha: Totta. Euroopassahan on ”palattu arkeen” kerta toisensa jälkeen, eikä iskut ole loppuneet. Eivätkä lopu nytkään. Varsinkaan kun jälleen kerran selostetaan, että mitään uhkaa ei ole olemassakaan, koska kyseessä oli taas kerran häiriintyneet ihmisyksilöt. Tuollaiseen keräykseen osallistuisin mielelläni.

Jaassu: Täytyypä seurata asiaa.

Seppo: Hommaforumilla nimimerkki Topi Junkkari oli bongannut pari Illmanin lausuntoa:

”Mika Illman 2015:
Pilakuvien tarkoitus ei ole loukata vaan kritisoida sitä, että islamia käytetään väkivallan oikeuttamiseen ja totalitaarisiin tarkoituksiin. Pilakuvilla siis kritisoidaan vallankäyttöä, Illman perustelee Sunnuntaisuomalaisessa.

Mika Illman 2012:
On hyvä, että laintulkitsijat ovat saaneet aikaan ennakkopäätöksen. Korkein tuomioistuin on vetänyt rajan sille laajuudelle, kuinka pitkälle vallanpitäjiä kritisoivilla on oikeus provosoida ja yliampua.”

Ei muuta kuin voimia eloon ja jaksamista.

acc: Kiitos linkistä.

Khalifatta: Ja varmaa on, että tarvittaessa takki kääntyy takaisin toisinpäin, varsinkin jos arvostelun kohteena on suomalainen media, virkamiehistö tai poliitikot.

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla Mikael Illman melkoinen jonglööri, jonka mielipiteet venyy ja paukkuu. Olikohan tämän viimeisen ulostulon tarkoitus kertoa, että sananvapaus on loukkamaton, kunhan se ei vain kohdistu minuun, Mikael Illman Ensimmäiseen Suureen eikä siihen Suomen etniseen vähemmistöön, joka on valtiovallan erityissuojeluksessa? Tällä kertaa en tässä tarkoita romaneja.

Rouva Ano

Jaassu kirjoitti...

Äh. kirjoitin edelliseen poistamaani postiini että heinäkuun aikana vaikka piti olla helmikuu. Tässä uudelleen.
------------------------------------
Jumalanpilkka-laista tuli mieleeni sellainen juttu että www.kansalaisaloite.fi-palveluun pitäisi tulla helmikuun aikana kansalaisaloite jolla pyritään poistamaan tuo ongelmallinen jumalanpilkka säännös, muistaakseni Oula Lintula mainitsi taannoin asiasta jollakin foorumilla.

Sinne vaan joskus helmikuun jälkeen kaikki.

Becker kirjoitti...

Ruotsissa on julkaistu Ranskan tapahtumia koskevia artikkeleita, joissa ei maninita sanallakaan islamia, tai muslimia. Kyseessähän olivat mielisairaat tai terroristit.

Mielestäni kaksinaismoraalin huipentuma, kun nämä valtioiden päämiehet menevät osoittamaan mieltään tapahtunutta vastaan.
Itsehän he ovat olleet aiheuttamassa kyseisen kaaoksen maahanmuuttopolitikallaan ja vapaalla liikkumisella.
Stubbikin on taas mielissään kun pääse hännystelemään suuria päälliköitä ja latelemaan latteuksia tapahtuneesta.

Se että Illmanni on oikseutieteen tohtori, kertoo jo jotakin Demlan mädättämästä oikeuslaitoksesta.

Luin tuon tvälupsin linkin ja siinä kirjoitettiin täyttä asiaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Jaassulle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Tulee muistaa myös, että Halla-ahon saama tuomio oli Illmanin henkilökohtainen kosto siitä, että Halla-aho vittuili miehelle niin, että mies ei pystynyt vastaamaan. Oikeusvaltio henkilökohtaisen koston välineenä? Onko kyseessä silloin oikeusvaltio?

Jaassu: Kiitos täsmennyksestä.

Becker: Ruotsihan on tietysti oma lukunsa ja se on tiensä valinnut. Toivottavasti se ei vain rupea ruinaamaan naapureiltaan apua kun siellä pajatso tyhjentyy ruotsalaisten oman typeryyden takia.

Olet hyvin oikeassa siinä, että nämä valtionpäämiehet, mukaanlukien Stubb ovat itse olleet mukana aiheuttamassa kyseistä kaaosta. Sen sijaan, että he olisivat marssilla, heidän tulisi julkisesti pyytää anteeksi, todeta olleensa väärässä ja luvata, että heidän aiheuttamansa paha tullaan korjaamaan kaikin mahdollisin keinoin.

Mutta sitähän ei tapahdu, ja jatkamme eurooppalaista elämistä länsimaisten hyödyllisten idioottien muodostaman islam-kuvan mukaan. Kuvan, jonka mukaan meidän täytyy sekä sopeutua, hyväksyä ja ennen kaikkea elättää.

Poliittisesti epäkorrekti kirjoitti...

Naamakirjassa vihervasemmistokaverit hehkuttelevat tuota olen Charlie/Ahmed-teemaa. Siitä huolimatta, että toteavat Charlie Hebdon olevan paskaa rasismia. Itse en vain tajua moista kaksinaamaisuutta.

(Hävytön mainos, mutta kirjoitin juuri kyseista aiheesta blogissani.)

Anonyymi kirjoitti...

Mä en ymmärrä miks aina haukutaan Toveri Poliittinen Komissaari Illmania. Sehän on hoitanut tehtävänsä ihan täsmälleen toverituomioistuimen julkilausumattoman linjan mukaan ja ehdottoman uskollisena Moskovan ohjeistukselle - tosin osin vähän vanhentuneelle, mutta kuitenkin. Toveri Poliittinen Komissaarihan ansaitsee Työn Sankarin mitalin sirpillä ja vasaralla koristettuna.

Ja samanlaisen aiheettoman kestonälvimisen kohteeksi on joutunut myös imaami Jusuf Hämeen-Anttila. Imaamihan toimii täysin moitteettomasti islamin esitaistelijana ja joskus vähän -leikkijänä ja -näprääjänäkin. Jos islam-häröilemisestä kohtalaisen leveää leipää saavalta henkilöltä kysytään mitä tahansa niin hänhän vastaa lähes samoin sanoin kuin vaikkapa Jussi Halla-aho. (Toki erona on se, että kun toinen haastaa leikkiä tosissaan ja toinen parodioi tärähtäneistöä niin samoillakin sanoilla voi sittenkin olla pikkuhituriikkisen erilainen merkitys.)

Mutta loppukaneettina on pakko todeta että toivottavasti noi islamistit eivät ota Seppo Lehtoa kohteekseen. Mä en nimittäin kestäisi sitä jos Seppo Lehdosta otettaisiin miljoonan kappaleen painos.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Poliittisesti epäkorrektille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Poliittisesti epäkorrekti: Hehkuttelivatko ne tyypit sitä, että ammuttu poliisi oli arabi? Ja että isku olikin islamia vastaan?

Kirjoituksesi oli sinänsä hyvä, mutta kehoitan sinuakin unohtamaan tuon Höglundin ihan kokonaan. Hepulla luistaa hihna, mies elää harhamaailmassa ja käyttää kirjoitustensa perusteena niitä harhamaailmansa kuvitelmia. Hän ei tarvitse kommentointia mistään suunnasta. Häiskä oli vielä neljännessomebody, kun hän kirjoitti Plazalle, mutta sielläkin tajuttiin, että hepun jalat ei maata tapaa. Nyt hän on samanlainen nobody kuin minäkin ja sekös häntä vituttaa. Antaa hepun kiehua omissa liemissään.

Ano: Ehkäpä olet samaa mieltä kanssani, että Illmanille myönnetään tämä stahanovilainen työn mitali:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Stahanovilaisuus#mediaviewer/File:Medal_For_Labour_Valour_Current.jpg

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Meidän rohkea sankarimme Aleksanteri I IsotLegot ei kuitenkaan uskaltautunut eturiviin? ;)

http://www.jihadwatch.org/wp-content/uploads/2015/01/World-leaders-in-Paris.jpg

Saattaa olla että vähän otsaa ja prillejä näkyy (Merkelistä 3 oikealle) takarivistössä?

Ja varmaan tuonnekin piti "turvallisuus-/aikataulusyistä" lentää yksityissuihkarilla, kansan piikkiin tottakai. :(

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vittuuntunut NetoVeronmaksaja. Aikani kun etsin, niin kuvasta löysin. Mutta hänhän oli sinänsä ihan oikealla paikalla, sillä Suomihan on Euroopan Liittovaltiossa juuri niin merkittävä kuin Pelkosenniemen kunta on Suomessa.

Tom Kärnä kirjoitti...

Minun ei onneksi tarvitse pelätä työ- tai opiskelupaikkojeni puolesta. Olen niin hyvässä asemassa yhteiskunnassa.

Liitetään lopuksi tähän nyt jo neljä vuotta vanha hyvä linkki:

Vihreä kukkahattu – suvaitsevaisuuden ja ympäristön puolesta

Castor kirjoitti...

Yritin jo lähettää vahvistuksen, että siitä vain, julkisuuteen.

Anonyymi kirjoitti...

Koppelo kiittää vastauksesta.

Kyllähän Herlinin on aika hyvä itsensä määritellä määrittelijäksi, mutta plussaksi on laskettava, että aika vapaasti tuolla saavat ihmiset kirjoitella. Toki joitain (parhaita) on lempattu, kai pysyvästi.

Tuolla Puheenvuorossa oli varsin selkeälukuinen blogi minulle ennestään tuntemattomalta Juhani Kleemolalta. Hän toi myös esille Seppo Lehdon. Kannattaa lukaista. (Halla-ahosta ei toki sanaakaan).

Anonyymi kirjoitti...

No, pistihän kansantaitelija Lehto performanssissaan Vileeni-museon kyltin reijille, mutta aineellinen vahinko lienee jäänyt kuitenkin pieneksi.

Olen kerran Sepon livenä tavannut ja todennut mukavaksi seuramieheksi ja sikäli käsitykseni on että kansantaiteilija Lehto on vähintäänkin Charlie Hebdonin veroinen sananvapauden äänitorvi!

Poliittisesti epäkorrekti kirjoitti...

Yrjö, en nyt sanoisi hehkuttamiseksi, mutta selkeästi tulee esille, että myös muslimi kuoli iskussa. Enemmän kuitenkin tuodaan tuota vihreän langan näkemystä, että terroristien pläni olisi luoda kuilua muslimien ja ei-muslimien välille, jotta olisi helpompaa rekrytä väkeä Isikseen tms. Välillä ihmettelen, miten niin fiksut kaverit voivat uskoa moista soopaa.

Höglundin nimi on minulle jostain yhteydestä tuttu ja tuossa kirjoituksessa tuli aika pitkälti esille samat teemat kuin muissakin vanuaivojen kirjoituksissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tom Kärnälle, Castorille, Koppelolle, Anolle ja Poliittisesti epäkorrektille & kiitos kommenteistanne.

Tom: Joo, olen nähnyt tuon ennekin ja siinähän on pistetty kieli komeasti poskeen ja ladottu kootut kliseet.

Castor: Kuittaan. Julkaistu.

Koppelo: Itsellä tulee Uuden Suomen juttuja luettua hyvin harvoin. Varsinkin kun kommenttipuoli menee aina sellaiseksi totaaliseksi jäänäämisorgiaksi. Mutta tuon Kleemolan kirjoitus oli sinällään ihan ok ja onhan tuollaisia avautumisia tullut hieman muitakin, siis suunnasta mistä niitä ei ennen ole tullut.

Ano: Ehkä kysymykseni on pahasti etuajassa, mutta minkähänlainen se korvaus aiheettomasta vangitsemisesta mahtaisi olla?

Poliittisesti epäkorrekti: On vaikeaa sanoa, tiesivätkö tyypit sen poliisin olleen muslimi. Yhtä kaikki, Vihreä Lanka on varmaan niitä viimeisiä, jotka myöntävät olleensa väärässä.

Anonyymi kirjoitti...

Näistä mediasidonnaisista aiheista tuli mieleen että Pravda on näköjään maailman ja journalistisen todellisuuden muuttumisen kunniaksi vetäissyt esille vähintään seiskahain. Se koittaa houkutella maastopukukansaa ja muita nettinatseja lukijoikseen sillä että Nyt -liitteessä on iso juttu Varustelekasta.

Aiemmin vahvasti demonisoitua epäkorrektiutta kehutaan myyvänä brändäyskeinona. Jermumeiningistä puhutaan positiiviseen sävyyn. Pahkasika, Sleepy Sleepers ja "muut virallisen Suomen sivupoluilla tallanneet epäkorrektit menestyjät Fingerporista Kotiteollisuuteen ja Iron Sky -leffaan muistetaan mainita.

Vaikka juttu on Hesarissa niin se on oikeasti hauska ja mielenkiintoinen - toki pitkälle haastatellun ansioista. "On olemassa itse pahuus ja sitten tavat käsitellä pahuutta.. ..Jos keskitytään jahtaamaan niitä, jotka vääntävät vitsiä perheväkivallasta tai muista vastaavista asioista, se vie pohjan myös niiden asioiden vakavasta käsittelystä. Silloin unohdetaan se varsinainen pahuus."

Kaikkein mielenkiintoisin kohta:

"Varusteleka aikoo näet viedä huumorinsa Ruotsiin - maahan, joka tunnetaan poliittisesta korrektiudestaan. Tavoitteena on ottaa Ruotsin markkinat haltuun oikein todella."

Vaikka koitan normaalisti välttää Pravdaa ja sen tukemista niin tässä on poikkeuksen paikka.

Journalistinen laiva kääntyy. Isot laivat kääntyvät hitaasti. Mutta kun media jää ilman yleisöä jos se halveksii ja vihaa kansaa, niin pakko median on tulla kansan perässä ja väittää sitten joskus jälkikäteen että he ovat olleet koko ajan kärjessä.


Jos jollekulle ei vielä valjennut niin linkin suhteen Hesarivaroitus.


http://nyt.fi/a1305915688850?ref=tf_iHSisboksi630-a&utm_campaign=tf-hs&utm_source=iltasanomat.fi&utm_medium=tf-desktop&utm_content=frontpage&jako=8a3992cf5354570826809706d589fd57

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Meikäläinenhän muuten käyttää noita Varustelekan palveluita itsekin. Ihan vetokelpoisia maastovermeitä sieltä saa. Ja se on myös siinä mielessä harvinainen kauppa, että se kertoo rehellisesti myyvänsä myös ihan täyttä roskaa, niin kuin vaikka sitä neuvostoarmeijan ”Veshmetshok”-kärpimysreppua. Vaan niin minäkin menin ja ostin sen lahjaksi yhdelle kaverilleni. Tosin varsinainen lahja oli viskipullo ja Veshmetshok oli lahjapaperina.

Sinänsä tuo oli ihan vetokelpoinen juttu ja toivotan firmalle suurta menestystä Ruotsin valloituksessa. Yksi asia, mikä siellä Ruotsissa varmaan pistää herneitä nenukkiin ovat nämä Ruotsin laivaston kommandoalushousut:

https://www.varusteleka.fi/fi/product/ruotsalaiset-kommando-alushousut-laivaston-malli-kaytetyt/7449

Anonyymi kirjoitti...

http://10news.dk/interpol-allowing-citizens-to-carry-guns-in-public-is-most-effective-way-to-prevent-terror-attacks/

-Tvälups-

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ennen tuota eliitin Pariisin marssia vähän mietin, jotta mimmonen painajainen siitä poliitikkojen turvahenkilöille tulee.

Mutta ei se kovin paha rasti ollutkaan. :)

http://ylewatch.blogspot.fi/2015/01/je-suis-charles-martel.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille ja Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle & kiitos linkeistä. Muuten ok, mutta minä kyllä vähän ihmettelen sitä väitettä, että nimenomaan juutalaiset haluavat Eurooppaan lisää muslimeja. Kun niillähän on märkä uni päästä leikkaamaan kaikkien juutalaisten päät irti.

Anonyymi kirjoitti...

Vielä aiheesta:

Suomen Sotilas
10 t ·

Aselain valmistelussa aseharrastajista on tehty turvallisuusuhka ilman perusteita

Aselain valmistelukierrokset ovat kuluneina vuosina vaikeuttaneet lainkuuliaisten aseenkäyttäjien yhteiskunnan turvallisuutta lisääviä ja hyvinvointia parantavien ajan vietteiden kuten vapaaehtoisen maanpuolustustyön, metsästyksen ja kilpa-ammunnan harrastusta.

Aseturvallisuus sen sijaan ei ole parantunut lainkaan koska uhkakuvaksi on otettu nyt lainkuuliainen harrastaja eikä laittomia aseita hallussa pitävät rikolliset ja terroristit. Nykyiset käytänteet vain lisäävät ylikuormitetun viranomaisen työmäärää, ovat pois heidän tärkeistä töistään ja vaikeuttavat tai jopa estävät laillisten harrastusten jatkamisen.

Sofia Suvannon Pro Gradu liippaa aihetta. Tähän tutkimukseen tuskin tulet törmäämään Helsingin Sanomien tai YLE:n sivuilla joten se kannattaa lukea täältä:

Suvannon Gradun otsikko puhuu toista kieltä kuin kovin epätieteellinen ja asenteellinen - asekammoinen - valtamediamme.

Otsikko kuuluu: Tähtäimessä aseharrastajat. Ampuma-aseharrastus julkisen debatin ja diskursiivisen määrittelukamppailun kohteena.
Pro gradu, Helsingin yliopisto, 2013

Suvanto kirjoittaa:

"Tutkielman johtopäätöksenä oli, että ampuma-asepolitiikka on noudattanut niin sanotun moraalisen paniikin mallia, jossa aseharrastajista muodostettu uhkakuva on noussut suhteettomaksi. Aseharrastajia on kollektiivisesti syyllistetty joukkomurhista, ja heihin on julkisessa keskustelussa suhtauduttu pääosin negatiivisesti. Julkisessakeskustelussa hegemoniseen asemaan on noussut aseharrastuksen kyseenalaistava diskurssi, joka on osaltaan vaikuttanut esimerkiksi aselakien kiristykseen."

Koko työ löytyy oheisen linkin alta.

Suomessa ei ole aseharrastajien taholta yleensä toivottu muuta kuin kohtuullisia edellytyksiä jatkaa täysin turvallisia ja yhteiskunnallisesti hyödyllisiä harrastuksia.

Sen sijaan maailmalta kuuluu jo hurjempiakin vaateita. Interpol menee pidemmälle ja esittää, että lainkuuliaisten kansalaisten aseenkanto-oikeuden laajentamista tulisi tarkastella myös turvallisuutta lisäävänä tekijänä. Ajatus kuulostaa Suomessa ja Euroopassa hurjalta.

Interpolin mukaan nimittäin se että luotettavat kansalaiset kantaisivat mukanaan asetta on kaikkein tehokkain keino vaikeuttaa terroristien toimintaa. Suomessa asetta saa kuljettaa vain lailliseen käyttötarkoitukseen ja käyttötarkoituksessa, joita ovat esimerkiksi metsästys, urheiluammunta, vapaaehtoisen maanpuolustuksen eräät harjoitukset jne. Itsepuolustukseen tai suojeluun Suomessa ei asetta saa kantaa kuin ammatillisin perustein.

Interpol ei usko että länsimailla on kykyä hankkia riittäviä määriä aseistettuja turvallisuusorganisaatioita vahtimaan ja valvomaan kohteita. Siksi pitäisikin tarkastella mahdollisuutta että osa kansalaisista kantaisi asetta mukanaan tarvittaessa.

Suomessa aseturvallisuus on kansainvälisesti verrattuna varsin hyvä. Suomessa ei ole kansainvälisesti vertaillen tavallista enempää yksityisaseita, kun verrataan siis maihin, joissa yksityishenkilö yleensä saa omistaa aseen. Esimerkiksi Britanniassa käsiasekielto vain lisäsi aseistettua rikollisuutta.

Tiedot, joissa on väitetty Suomen olevan maailman aseistetuimpia kansoja ovat olleet joko tahallisesti tai tahattomasti vääristyneitä. Ikävä kyllä eräät viranomaistahot ja poliitikot ovat ratsastaneet asehysteriallaan. Nykyministereistämme ehkä eniten asevastaista työtä Suomessa ja maailmalla on tehnyt ulkoministerimme Erkki Tuomioja.

Laillisten aseiden määrä ei toisaalta myöskään korreloi suoraan aseturvallisuuden kanssa, tai jos korreloi, taitaa vaikutus olla toinen kuin sen Suvannon nyt gradussaan paljastamassa suomalaisessa keskustelussa usein annetaan ymmärtää olevan. Sveitsissä on Euroopan maista eniten laillisia aseita kansalaisten hallussa. Maassa on myös vähiten aseella tehtyjä henkirikoksia Euroopassa.

JP

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/39879/Pro%20gradu%20tutkielma.pdf?sequence=2

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Allekirjoitan tuon täysin.

Anonyymi kirjoitti...

Joku on laittanut nettiin kuvan pekonoidusta koraanista ja saanut lapsirakkauden uskonnon edustajilta kognitiivisesti korkeatasoista palautetta.

http://markusjansson.blogspot.fi/2015/01/sain-uhkausviesteja-rauhan-ja.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Markushan heittää aika rankkaa ja provosoivaa settiä aika ajoin, mutta ne ovat kirjoituksia ja kuvia. Ei hän ole ketään lyönyt. Vastareaktio taas ei ollut millään muotoa yllättävä. ”Maallistuneet muslimithan” siellä kommentoivat.

Anonyymi kirjoitti...

Morjens,
Kyllä muuten kertoo kaiken näistä rauhaa rakastavista,lapsia rakastelevista ihanneuskonnon harjoittajista Markuksen saamat "kommentit",etenkin ääniposteja lähetellyt heppu vaikuttaa todella kotoutuneelta ja maltilliseen enemmistöön muslimeista
kuuluvalta,muita kun Suomeen ei ole kuulemma tullut.
Suomenkielen lempisanoja tuntuu kaverilla olevan lähinnä vittu,homo ja huora.Ettei vaan olisi puhe siitä,mistä puute.Kovasti murhanhimoisia ja raiskausintoisia nämä maltillisetkin ihan omien sanojensa perusteella ovat,että niitä varsinaisia jihadisteja odotellessa...
T:Vesku
PS:Je Suis Seppo!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vesku. Kieltämättä tämä ääniposteja lähettänyt Zmnako Islam on juuri sellaisia huippuosaajia, joita Suomen valtio kaipaa.

Anonyymi kirjoitti...


Tässä kaksi kuvaa Euroopan johtajien mielenilmaisusta, johon Stubb osallistui.

Tämä pääsi mediaan
http://www.jihadwatch.org/wp-content/uploads/2015/01/World-leaders-in-Paris.jpg


Tältä näytti tilanne todellisuudessa:
http://gatesofvienna.net/wp-content/uploads/2015/01/paris-undsein.jpg

Lähde: http://gatesofvienna.net/2015/01/who-exploited-the-victims-of-paris-frau-merkel/acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, acc. Tuo kuvapari oli kyllä varsin kuvaava.