sunnuntai 25. tammikuuta 2015

TIEDOSTAVA VASTINE KEHITYSAVUN ARVOSTELIJOILLE

Radanvarsikaupungin Sanomat, mielipideosasto, nykypäivä


Kehitysavun pilkkaaminen on välittömästi lopetettava

Olen pannut järkytyksellä merkille, että Suomen antamaa kehitysapua on alettu arvostella ja jopa kyseenalaistaa. Olen huomannut tämän monissa Radanvarsikaupungin Sanomien ja paikallislehtien mielipidekirjoituksissa. Olen myös seurannut internetiä ja kauhistuksekseni törmännyt siihen, että tätä tärkeää työtä arvostelun lisäksi myös pilkataan ja jopa nähdään Afrikan kansoille haitallisena. Kuinka ruuan antaminen nälkäisille voi olla haitallista? Vastatkaa minulle. Ettepä vastaa, koska ette osaa.

Järkyttävintä minusta on se, että kehitysapuun täydellä sydämellä sitoutuneille ihmisille jopa naureskellaan. Se minua jo suorastaan puistatti, että ulkoasiainneuvos Matti Kääriäinen on kirjoittanut kirjan, jossa hän arvostelee sitä työtä, mitä hän on kymmeniä vuosia itse tehnyt. Hän pitää kehitysapua täysin hyödyttömänä. Kuinka hän voi tulla tähän johtopäätökseen, jos hänellä on ollut kunnia tehdä tätä työtä? Hänen pitäisi olla polvillaan kiitollisena siitä mahdollisuudesta, että on voinut olla auttamassa afrikkalaisia lapsia.

Kuinka hän ilkeää sanoa noin? Ja kuinka nuo ihmiset, jotka pilkkaavat kehitysapua voivat sanoa noin? Kuinka he voivat vaatia, että puhtaasta rakkaudesta syntynyt suloinen afrikkalaislapsi ei saisi oikeutta elää? Ja kuinka he voivat vaatia, etteivät afrikkalaiset saisi tehdä aina vain enemmän rakkauslapsia? Jos tällä rakkauslapsella ei ole tarpeeksi ruokaa, niin eihän se Herra nähköön ole hänen vikansa eikä hänen vanhempiensa vika. Se on meidän vikamme, ja meillä on velvollisuus yhtenä länsimaisista rikkaista valtioista pitää huolta, että hänelle riittää ruokaa. Meillä on siihen varaa. Jos sitä ruokaa ei riitä hänen kotimaassaan, sitä riittää meillä täällä. Me voimme ottaa hänet vastaan. Samoin kuin hänen perheensä ja sukunsa. On tieteellisesti todistettu, että lapsen kehityksen kannalta on elintärkeää pitää yhteys isovanhempiinsa. He siirtävät lapsille opitut perinteet ja luovat elämään jatkuvuuden tunnun. Omien afrikkalaisten kulttuuriperinteitten ja kielen opettelu auttaa ihmisiä integroitumaan paremmin myös suomalaiseen kulttuuriin. Näin minulle on kerrottu, ja uskon siihen syvästi.

Lisäksi niin Kääriäinen kuin nämä muut, pelkurimaisesti nimimerkin takana ilkkuvat ihmiset elävät henkisellä 1930-luvulla, eivätkä ymmärrä nykyisen, kehittyneen, suvaitsevan ja sivistyneen yhteiskunnan toimintatapoja. Ei yhteiskunta ole pelkkiä kiloja, metrejä, watteja, voltteja tai varsinkaan euroja. Yhteiskunta koostuu ihmisistä, ja tärkeintä siinä on heidän tunteensa ja oikeus kokea. Minkä ihminen kokee, se on tapahtunut. Vaikkei sille varsinaista mitattavaa näyttöä olisikaan. Merkittävintä on kokemisen tunne. Senkin vuoksi kehitysavun arvostelu ja suoranainen ilkkuminen on nykyaikaisen yhteiskunnan, ja sitä myötä perkele soikoon minunkin näkökulmasta äärimmäisen tuomittavaa.

Sillä minullakin on oikeus tuntea ja kokea. Ja minulla on oikeus vaatia, että se, mitä tunnen ja koen myös vaikuttaa asioihin. Ei ole kyse siitä, että pystytäänkö vaatimiani asioita tosiasiassa tekemään, vaan siitä, että minä niin haluan tehtäväksi ja haluan, että niin tehdään juuri siksi, että minä haluan. Sillä tavoin saan tunteen siitä, että olen vaikuttanut asioihin ja tunnen itseni tärkeämmäksi ihmiseksi. Sen vuoksi olen ollut toiminta-aktiivi monissa Radanvarsikaupungin humanistiseen toimintaan pyrkivissä järjestöissä. Voi olla totta, että en varsinaisessa elämässäni saa mitään mainittavaa aikaiseksi. Jos siirrytään sähkölampun sytyttämisestä vaativampiin tehtäviin olen täysin kädetön. Opettajan toimessani oppilaat pitävät minua vitsinä. Miehenikin, joka toimii rakennusmestarina pitää minua kaikkeen jonninjoutavaan sijaistoimintaan hurahtaneena hieman huvittavana ämmän räähkänä. Ei meitä pidä yhdessä enää kuin lapset. Ja minä luulen, että se perkeleen äijä käy vieraissa. Kun sitä alkaa aina naurattamaan, kun minä puhun tosissani vakavia. Senkin kiero paska. Ei kai vika sentään minussa voi olla?

Mieheni naureskelee minulle ja puhuu sijaistoiminnasta. Mutta se sijaistoiminta on minulle tärkeää. Tunnen olevani sen vuoksi jotakin. Tunnen saavani aikaan jotakin. On ihan sama sinänsä, saako harrastustoimintani mitään konkreettista aikaan, mutta se saa minulle itselleni aikaan hyvän ja osallistuvan mielen. Tunnen olevani oman elämäni sankari. Ja tämä on kuitenkin on ainoa kanava, jossa pystyn käyttämään hyväksi omia vahvuuksiani. Sillä eihän minulla muita vahvuuksia ole, kuin  valittaminen ja toisten syyllistäminen. Mutta ne ovat minun vahvuuksiani ja kyllä minullakin täytyy olla oikeus olla ylpeä itsestäni. 

Minä en ehkä osaa tehdä, mutta voipahan kuitenkin vaatia toisia tekemään. Minä en hirveästi halua luovuttaa omastani, mutta voin vaatia toisia luovuttamaan. Ja nimenomaan jollekin kaukaiselle ja eksoottiselle kohteelle. Mitä kaukaisempi, sen parempi mieli minulle tulee. Se nostaa omaa egoani ja saa minut ajattelemaan palmupuun varjossa eläviä köyhiä afrikkalaislapsia, jotka kiittävät minua avustani. Minua. Juuri minua. Ei minua joku helvetin rollaattorilla kulkeva sotaveteraani tuossa naapurissa kiinnosta. Mitä gloriaa minä hänen tukemisestaan muka saan? Se on so last season. Mitäs lähtivät. Ja kuolevathan ne kohta kumminkin. Mitä niihin rahaa tuhlaamaan? Mitä minun egoni siitä muka saisi?

Kysehän on minusta. Minun tunteistani. Minun kokemisestani. Minulla on oikeus. Minulla on oikeus tuntea olevani merkittävä. Minä haluan naamani sanomalehtiin. On ihan yksi lysti, menevätkö ne kehitysapurahat johonkin tarpeettomaan. Sillä on merkitystä, että ne ovat ylipäänsä menneet ja minä voin tuntea, että minä olen tehnyt sen hyväksi oman osani. Ja mahdollisimman monen muunkin täytyy tietää, että minä olen sen tehnyt. Minustahan tässä on kysymys. Sillä minä elän siinä hirveässä rasistisessa todellisuudessa, että minua pilkataan. Ajatelkaa, sanoin eräälle kollegalleni, että olen Amnesty Internationalin jäsen. Sainko osakseni arvostusta? Sainko osakseni edes mielenkiintoa siitä tärkeästä työstä, mitä teen? En. Sen sijaan tämä inhottava ihminen otti hatun päästään ja sanoi: ”olen todella pahoillani, minkälainen paranemisennuste sinulla on?”. Voitteko käsittää tätä vihan määrää, jossa joudun elämään? Kuinka tämä loukkaus voidaan minulle korvata?

Suomi on onneksi sananvapauden mallimaa. Olen siitä ylpeä. Siksi käytänkin sananvapauttani ja vaadin, että kaikenlainen kehitysavun arvostelu ja pilkkaaminen lopetetaan välittömästi. Samoin kuin minun kaltaisteni syvästi tuntevien ja kokevien ihmisoikeusaktivistien pilkkaaminen. Ei se ole vaikeaa. Suomalaiset blogisivut voidaan sulkea välittömästi. Blogger Yhdysvalloissa varmaan lopettaa vastaavien sivujen toiminnan, kun vain heille ilmoittaa, että näillä sivustoilla syyllistytään Suomen lakien vastaiseen kansanryhmää vastaan kiihottavaan toimintaan. Siihen kansanryhmään kuulun minä, jumalauta minä! Ja sen Kääriäisen kirjan myyminen tulee lopettaa välittömästi. Ei se ole vaikeaa. Kirjat kaupoista takavarikkoon ja roviolle ja suurimman osan ostajista voi kyllä jäljittää kaikenlaisten pankki- ja bonuskorttien kautta.

Niin että näin on nyt välittömästi tehtävä. Sillä jos minulta viedään pois se, minkä vuoksi tunnen olevani elossa, niin eihän minulle jää kuin se kuppanen opettajan homma ja minulle naureskeleva ukko. Millä minä sitten päden? Hä? Kysyn vaan.

Närkästyneenä aktivistina, sananvapauden puolustajana, humanistina, demokraattina


Annukki Tirpstén-Töhnölä

Äidinkielenopettaja Radanvarsikaupungin Kolmannen Ratkaisevan Opetusprikaatin Lukiossa

Radanvarsikaupungin Vihreitten - De Gröna varavaltuutetun tuuraaja

Radanvarsikaupungin Amnesty Internationalin jäsen

Radanvarsikaupungin vähänköehkä suvaitsevaiset  ja kehitysapua puolustavat äkäiset akateemiset tättähäärät ry:n varapuheenjohtaja

Radanvarsikaupungin vähänköehkä suvaitsevaiset ja maahanmuuttoa kaikenlaisista rasistisista faktoista huolimatta joukkorääkyen puolustavat äkäiset akateemiset tättähäärät ry:n sihteeri41 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Loistava kirjoitus, kuten Yrjöltä odottaa saattaa. Olen aina miettinyt että Afrikan tilanne vain pahenee, vaikka sinne kaadetaan saavikaupalla rahaa ja ruoka-apua ja silti vakavalla naamalla väitetään että tästä on apua. Varmasti sama ilmiö kyseessä kuin mamujen kotouttamisessa eli tekemisestä itsestään on tullut tavoite, ei niinkään tuloksista.

Dambisa Moyon Dead Aid valottaa erittäin hyvin miksi kehitysapu ei toimi ja lännen pitäisi lopettaa se. Kyseinen neiti/rouva opiskeli itselleen taloustieteen tohtorin tutkinnon Oxfordissa, jotta voisi kohentaa kotimaansa tilannetta, mutta huomasi nopeasti sen olevan nykyisen kehitysavun takia mahdotonta. Suosittelen lukemaan kyseisen kirjan.

Ghettomaksaja kirjoitti...

Oikein hyvää settiä Ykältä. Olen täällä pk-seudun ulkopuolella törmännyt muutamaankin vastaavaan tapaukseen (lahko: naisopettajat) ja huomannut, että heidän kohdallaan syndrooma ei niinkään johdu itsensäkorostamistiedostamisesta vaan enemmänkin melko puolueellisen tiedonvälityksen myötävaikutuksen (nykypäivän valtamedian aikana tästä ei oikein voine syyttää altistunutta) ja yksinkertaisuuden yhdistelmää. Kyllä niille pystyy järkeä puhumaan ja jopa saamaan ne ajattelemaan. Nuivistumiseen vaadittava "työaika" olisi toki huomattavan pitkä, mutta tehtävissä.

Pk-seudulla asiat ovat kuitenkin toisin. Keksin tälle vain yhden järjellisen syyn: maakunnissa näillä ihmisillä kun on IHAN OIKEAAKIN TEKEMISTÄ. On useimmiten piha (oikea piha, eikä mikään 30 neliön läntti mistä puolet vie pakollinen tuijaistutus, koska naapureillakin on sellainen), puutarha ja talo mistä täytyy pitää huolta. Kaupunkilaismuijaa useammin lapsia ja eläimiäkin. Kakaroita pitää kuskata harrastuksiin ja olla niissä mukana (välimatkojen takia ei riitä että työntää HKL:n kausikortin käteen). Kouluissakin opetukseen suhtaudutaan vastuullisemmin ja ymmärretään ihan oikeasti opiskelijoita, kun niistä suurimman osan tuntee tai oppii kouluaikana tuntemaan - toisin kuin 500+ opiskelijan suurlukiossa. Näin ollen maakuntien opettajaistolla on hieman muitakin virikkeitä kuin meuhkata vertaistensa kanssa höpöjärjestöissä potemassa maailmantuskaa.

En tiedä onko Ykä tutustunut, mutta tuosta median toiminnasta (ja yleisestikin varsin asiasta) kirjoittaa usein blogiinsa PS:n edustaja Tossavainen. Ainakin itselleni on järkimiehen maineessa, ja eduskunnassa melkoisen aktiivinenkin. Esimerkki:

http://www.reijotossavainen.net/blogi/2015/01/23/1377

Nimetön kirjoitti...

Ei tuohon ole juuri lisättävää... Kyseisille tättähäärääjille tekisi ehkä hyvää tuollainen puolen vuoden opetusekskursio Itä-Helsingin ghettoihin, jotta edes pieni realismin tynkä saattaisi pistää ajattelemaan.

En pidätä henkeäni enkä usko tämän ikinä tapahtuvan, koska jos on pienikin mahdollisuus, että kyseinen paikka tai sen asukkaat olisivatkin epäkivoja, niin parempi pysyä kaukana ja ihkuttaa etnistä värinää sopivan etäältä.

--Madri

Nimetön kirjoitti...

Siitäpä saivat rassistit!

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys raakikselle, Ghettomaksajalle, Madrille ja Taisteluvälineupseerille& kiitos kommenteistanne. Pitää panna tuo raakiksen kirjavinkki korvan taakse. Kehitysapuhan on itsessään saavuttanut Suomessa sellaisen aseman, että siihen törsätään rahaa jatkossakin ja mitä todennäköisesti kasvavassa määrin, vaikka se kuinka hukkapätkäksi osoitettaisiinkin. Se kun on muuttunut jo jonkunlaiseksi Baalille annettavaksi uhrilahjaksi, eikä sen antamista voi lopettaa, koska sillä osoitettaisiin, että nyt me ei oltukaan niin hyviä ihmisiä kuin vielä viime vuonna. Se on rituaali, joka on pakko suorittaa.

Ghettomaksajalle: Kyllä Tossavainen minunkin mielestäni järkimiehiä on. Aika ajoin hän on vaan hieman liian kiireinen noitten kirjoitustensa kanssa, ja on julkaissut kirjoituksia, joissa faktat eivät olleet vielä lukkovarmoja. Ja sellaisiinhan vastapuoli mielellään puuttuu. Mutta kaikkea lyckaa Reijolle täältä hotellin respasta.

Tvälläriupseeri: Kyllä ne rasistit on siis niin hirveen hirveitä.

Nimetön kirjoitti...

Paikallislehden juttu:

Karjalainen 24.01.2015 19:57
Sirpa Paatero: Valtionyhtiöiden verojärjestelyt esille keväällä
Karjalainen

Kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero osallistui lauantaina Joensuussa Savo-Karjalan SDP:n vaalistarttiin.
Valtionyhtiöiden on tänä keväänä raportoitava ensimmäisen kerran tilinpäätöksen yhteydessä myös verojälkensä, kertoo lauantaina Joensuussa vieraillut kehitys- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.).

Velvoite koskee yhtiöitä, joista valtio omistaa yli puolet. Näihin lukeutuvat muun muassa Finnair, Fortum ja Neste Oil.

Tarkoitus on, että yhtiöt maksaisivat veronsa maihin, joissa toimintaa todellisuudessa on, eivätkä kiertäisi veroja esimerkiksi veroparatiisien avulla.

-  En usko, että valtionyhtiöissä on paljoa verokikkailua. Katsotaan, tuleeko raportoinnissa esiin jotain sellaista, mihin pitäisi puuttua, ja puututaan sen jälkeen, Paatero toteaa.

-  Toivon, että tämä antaisi myös yksityiselle puolelle potkua miettiä, mihin veronsa maksaa.

Omistajaohjauksen lisäksi kehitysyhteistyöstä vastaava Paatero ei usko, että Suomi pääsee tänä vuonna Eurooppa-neuvoston asettamaan tavoitukseen kehitysrahoituksessa. Tavoite on, että vuonna 2015 EU-jäsenmaat käyttäisivät 0,7 prosenttia bruttokansantuotteestaan kehitysapuun.

Viime vuonna määrä oli Suomessa 0,55 prosenttia.

-  Voi olla, ettei yhteistä tahtoa rahoitustason nostoon löydy, kun seuraava hallitus aloittaa huhtikuun jälkeen. Uskon, ettei lisäpanostuksia ole luvassa ennen kuin Suomen oma talous elpyy.

-siinäpä niitä prioriteetteja sdp:n vaalikampanjaan...

-Tvälups-

buuri johannesbuurista kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
buuri johannesbuurista kirjoitti...

Olen samaa mieltä!

Mulle ja mun neekeri kavereille pitää antaa rahaa!

Juha kirjoitti...

Täydellinen menestys, sanon minä.

http://yle.fi/uutiset/ulkoministerion_virkamies_20_vuoden_kehitysyhteistyohankkeet_menneet_taysin_hukkaan/7749065

Mietitäänpä nyt ajatuksella, se on pitkääkin pidempi projekti, jossa rahoitus on kunnossa ja tarjoaa monipuolista puuhasteltavaa. Lisäksi reissuja rikastamaan Afrikan geeniperimää ja kotimaassa sankarin status. Mikäpä sen täydellisempää projektissa työskentelevien kannalta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. SDP:ssä taidetaan vieläkin uskoa, että kehitysmäärärahojen lisääminen on äänestäjälle prioriteetti. Mutta ajatus siitä, että valtiojohtoisetkin firmat kiertävät veroja, on kyllä varsin huvittava.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille Johannesbuurista ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Buuri: Juu, ja enemmän kuin sen verran. Mutta hei, en muista olenko kysynyt sinulta tätä. Kun siellä Etelä-Afrikassa asustat ja siellä on kuitenkin myös suomalaisia, niin pystyisitkö mitenkään saamaan selville, kuinka Antti Rokkaa näytelleen Reino Tolvasen elämä siellä oikein meni? Miehestä ei tiedetä loppujen lopuksi yhtään mitään.

Juha: Ja tämän lisäksi se tarjoaa Suomessa niin, niin monelle ihmiselle tiedostavaa hyvää mieltä.

Professori kirjoitti...

Luin paremmalle puoliskolleni ja kyllä naurua riitti. Ymmärsi sarkasmiksi melkein heti. Pikainen ymmärrys saattoi johtua siitä, että on tutustunut myös omiin aikaansaannoksiini, vaikka viljelenkin sarkasmia aika säästeliäästi. Pohjalaisjuuret kun tukevat paremmin suoraa puhetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Professori. Minä kun olen tuota savolais-karjalaista sukujuurta, niin kieli livahtaa poskeen herkemmin.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Ei saa lopettaa! Lähettäkää lissää rahhaa tänne Afrikkaan.

Se menee hyväntekeväisyyteen. Se tekee meille hyvää.

Minulla ainakin olis käyttöä muutamalle miljoonalle eurolle. Nälkä kurnii mahassa ja janottaa.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Nyt kun sulkivat Kapin suurlähetystön, niin ei ole suomalaisia paljon nähty. Kapissa asuu vakituisesti about 50 suomalaista.

No just ennen joulua nuori psykoloogian opiskelija Suomesta kävi mua haaastattelemessa (10h nauhaa gloudiin uploadattuna). Oli erittäin mukava nuori naisihminen; puhuttiin ummet ja lammet. Minun piti sille ihan todeta, että oli teistä psykoloogeista ihan erillainen mielikuva. Mutta sen poikaystävä onkin portugeesi ja iloisuus sitä kautta tarttunut.

Reino Tolvasesta ollaan joskus juteltu. Samoihin aikoihin -50 luvulla sen kaveri oli tullut myös EA:n kultaa kaivamaan. Istuttiin saunanlauteilla ja se kertoi juttuja. On siitäkin aika jättänyt, vanha mieäs oli. Harmi kun en muista kaikkia sen kertomuksia ja sen poikakin jonka kanssa oltiin enemmän kavereita, kuoli pois.

Ja sitten yksi tuttu suomalainen kaveri joka oli poliisina (pääsi rynnäkkökiväärin kanssa Aamulehden etusivulle samoihin aikoihin kun muutin EA:n asumaan) - asuu nyt Australiassa, oli tavannut henkilökohtaisesti Reino Tolvasen.

Pitäis varmaan aktivoitua ja alkaa kyseleen noilta jotka on täällä asuneet -50 luvulta lähtien. Kyllä tuo kiinnostaa. Se vain, että aika vilisee silmissä eikä ole itsellä ollut tarmoa pysähtyä paikalleen, on aina pitänyt vaan mennä paikasta paikkaan. Ne nekin luppoajat joita on ollut, menee kaljotellessa.

Castor kirjoitti...

Muuan 33 vuotta Yhdysvaltain merijalkaväessä palvellut kenraalimajuri Smedley Butler (ei sukua "meidän" Butlerille) sanoi jäähyväispuheessaan sanat, jotka voisi kohdentaa kaikkeen kehitysapuun:

"During those years, I had, as the boys in the back room would say, a swell racket. Looking back on it, I feel that I could have given Al Capone a few hints. The best he could do was to operate his racket in three districts. I operated on three continents."

Strix Senex kirjoitti...

Oletko koskaan ajatellut julkaista sopivaa valikoimaa näistä kirjoituksista kirjan muodossa? Jos et, sanoisin, että kannattaisi ajatella. Vai mitä mieltä lukijakollegat ovat moisesta ajatuksesta?

Nimetön kirjoitti...

Kukkahattuisuus tiivistettynä:

Paremmin asioita tajuavat ovat ensisijaisesti vastuussa huonommin asioita tajuavien tunteista. Sen vuoksi huonommin tajuavien on päästävä päättämään kaikesta ja lisäksi heidän on päästävä syyttämään paremmin tajuavia omasta tyhmyydestään.

Nimetön kirjoitti...

Tuo tiedostava vastine kuvasi hyvin sellaisen sosiaalipsykologisen ilmiön kuin sankarillistava typerehtiminen.

Sankarillistavassa typerehtimisessä ajattelun korvaaminen asennoitumisella, todellisten kokemusten korvaaminen narratiivipohjaisilla kokemuksilla ja oikean sankaruuden korvaaminen wanna-be -sankaruudella nostetaan yhteiskuntataiteellisen toiminnan keskiöön. Sen ehdottomana osana on myös aidon itsereflektiivisyyden korvaaminen kollektiivisella näennäisreflektiivisyydellä.

Sankarillistava typerehtiminen ei siis ole sankarillista - päinvastoin. Sankarillisuuden puute korvataan rakentamalla näennäissankaruutta yhdessä toisten näennäissankareiden kanssa. Mutta typerehtimisestä ei tingitä! Siinä ei ole mitään näennäistä eikä puutteellista vaan kaikki typerehtiminen on aitoa ja todellista ja ammentaa typerehtimislahjakkuuden syvimpien sammioiden sameimmista pohjahiivoista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille Johannesbuurista, Castorille, Strix Senexille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Buuri: On vaan jotenkin kummallista, että Tolvasesta tiedetään Suomessa niin vähän. Näyttelihän hän kuitenkin ehkä eeppisintä hahmoa, mitä suomalaisessa elokuvassa on ollut. Onko muuten noita Suomen suurlähetystöjä EA:ssa enää kuinka monta?

Castor: Legendan mukaan kenraali Black Jack Pershing pisti vielä paremmaksi:

http://0.tqn.com/d/urbanlegends/1/S/a/f/1/black-jack-pershing.jpg

Strix Senex: Tästä on ollut puhe tässä kommenttiosiossa joskus ennenkin. Periaatteessa minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että näitä julkaistaisiin kirjana, mutta luulen, että tämän blogin poliittinen linja on kustannusyhtiöille liian vastavirtaa. Ja omakustanteen tekemistä en amatöörinä edes harkitse. Mutta kiitän mielenkiinnosta.

Ano1: Varsin hyvin tiivistetty.

Ano2: Nyt kun vähän aikaa funtsasin, niin tuo sattuu kyllä aika kohdalleen.

Nimetön kirjoitti...

ehkä hieman aiheesta sivuun, mutta ei oikeastaan. Ruotsissa kielletään apinan raivolla että Malmö ja Rosengård voisi olla jotenkin vaarallista aluetta. etenkään se ei voi olla vaarallista naisille, eihän?

No ei voi, ainakaan siitä päätellen että Ruotsin jääkiekkoliitto on suuressa viisaudessaan päättänyt että naisten jääkiekon MM-kisojen toisen näyttämönä toimii Rosengårdin jäähalli. Siitähän ei voi syntyä kuin hyvää, kun satoja ja satoja naisurheilijoita ja katsojia viedään tuonne... siinä on kieltäminen ja kukkahattuilu huipussaan. Ei voi muuta kuin toivoa kaikkea hyvää ja onnea ruotsalaisten ulkomaisille vierailleen jotka eivät tiedä pelipaikan ympäristöstä yhtään mitään, eikä sitä tulle heille kertomaankaan.

Nimetön kirjoitti...

Tuossapa se vähä mitä Rokan esittäjästä tiedetään:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Reino_Tolvanen

anon tieto naisten MM-lätkän Ruusutarhassa peluuttamisesta on kieltämättä kylmää luettavaa...
tai ehkä tuon avulla Ruotsin valtio voi "puhdistaa" alueen turvatoimien nimessä ennen kisoja? Pelkään tosin ettei sitä yritetäkään.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne. Tässä naisten lätkäasiassa voi kai olla onnellinen ainoastaan siitä, että jääkiekko ei ole Israelissa kovin suuri laji. Miehillä on jonkunlainen joukkue mutta naisilla ei, ja jos on, niin ei ainakaan A-sarjassa.

Taisteluvälineupseeri: Ainoa, mitä sain Reino Tolvasesta irti kaivettua, oli se että hän oli jossain vartiomoottoriveneessä kk-ampujana ennen kuin meni ilmavoimiin. Muistelen muuten, että myös näyttelijä Matti Oravisto (mainio luutnantti Takala elokuvassa Sissit) oli sodassa Dornier-pommikoneen tähystäjä.

Becker kirjoitti...

Kyllä nyt suvaitsevaisto repii hiuksiaan ja manailee, jotta piruakos se Ykä nuivaksi rupesi, kun juuri tuollaista loogista perustelua heidän propagandassaan tarvitaan.

Jotenkin vaikuttaa siltä, että erityisesti kypsään keski-ikään tulleet ämmät(Huom. eivät kaikki) alkavat vauhkota yliäidillisten tunteiden vallassa suuntaen sen mamuihin. Kun penskat ovat lähteneet maailmalle ja äijäkin seksin sijasta kuorsaa, niin johonkin on energiaa tuhlattava. Tällaisia ämmiä ruotsissa kusutaan nimellä "Batikhäxa", siis Batiikkinoita. En nyt muista mistä tuo nimitys on tullut, mutta se on aika osuva.

Ruotsin kehitysapu maailmalle on tänä vuonna n.30 mijardia kruunua ja maahanmuuton kulut kotimaassa n. 70 miljardia kruunua. Maahantuotettu parasiitti maksaa ensihätään noin millin vuodessa.

Pankaapa paremmaksi. On kyllä niin saatanan hulvatonta rahankäyttöä, mutta mitäpä ei maailman omatunto tekisi mielenrauhansa eteen. Ruotsalainen eläkeläinen saa ottaa samaan aikaan pankkilainen, jotta pystyy käymään hammashoidossa. Ja svennet ne tykkää että valtakunnassa kaikki on hyvin.

Tuo lätkämatsi "Ruusutarhassa" tulee varmaan olemaan osanottajille eeppinen kokemus.
Osallistujat viedään matsiin panssaroiduissa kuljetusautoissa kivien lennellessä ympärillä.
Kling ja Klang - siis Ruotsalainen poliisi - seisoo palokunnan ja ambulanssien kerä kantaman ulkopuolella ja "hallitsevat" tilannetta.

Mulle sanoi yks suomalainen, joka on ajanut taksia Tukholmassa vuosikaudet, että Södertäljessä ei kukaan täysjärkinen kulje illalla kahdeksan jälkee ulkona.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Tuo ”Batikhäxa” oli minulle ihan uusi termi. Piti ihan googlettaa. Tuli mielenkiintoisia tuloksia. Ja piti huonolla ruotsinkielelläni kääntää asiasta löytämäni määritelmän:

1. Nainen

2. Vähintään 40-vuotias

3. Viis veisaa ulkonäöstään

4. Suoltaa poliittisesti erittäin korrekteja iskulauseita varsinkin aiheesta feminismi ja maahanmuutto

5. Päällekäyvä ja anteeksiantamaton hörhö keskusteluissa, mikäli keskustelija ei ole maahanmuuttajien, naisten ja pienituloisen puolella. Käytetään myös termiä ”elefantti kasvihuoneessa”. Luulen, että suomalainen termi norsu posliinikaupassa osuisi vielä paremmin.

6. Ei hahmota sitä, kuinka yhteiskunta toimii ja elää henkisesti 1960 - 1970-luvuilla. Ajattelee mieluummin sydämellään kuin aivoillaan.

7. On kasvanut hyvin turvallisissa oloissa, mutta mieltää silti, että siinä on ollut jotain ongelmaa.

8. Asuu varakkaalla ja turvallisella asuinalueella, mutta väittää sydämensä olevan niillä ongelma-alueilla, joissa ei ole koskaan käynytkään.

9. Pitää runoudesta, käsityöstä, teatterista ja kaikenlaisesta sellaisesta kuvanveistosta, mikä liittyy naisen pilluun.

10. Ei ymmärrä, jos häntä sanotaan batiikkinoidaksi.

Luulen, että tunnistan tuon ihmistyypin täällä Suomessakin. Ehkä lisäisin siihen vielä totaalisen miesvihaajan. Täysin seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

Becker kirjoitti...

Just jetsulleen !

Nimetön kirjoitti...

Morjensta Ykä!
Tämä on kyllä todella rankasti ot., mutta nauroin itse vedet silmissä...

http://gunfreezone.net/wordpress/index.php/2015/01/26/jerry-miculek-a-manly-life-beverage-alert/

- Ink Visitor

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Pretoriassa on ainoa suurlähetystö.

//////

"Following the war, he worked as an agronomist, before moving to Australia in 1959 with his wife Kaija. The couple had three boys. Tolvanen found that he was unable to find work as an agronomist in Australia, and the family moved to South Africa in 1970.

Tolvanen worked as an agronomist until his death in Pretoria in 1974."
http://en.wikipedia.org/wiki/Reino_Tolvanen

////////

Eli Reino Tolvasen aika EA:ssa jäin vain 4 vuoteen.

Siis, korjaus aikaisempaan; vuosien takainen poliisituttu ei ole voinut tavata Reino Tolvasta, mutta hyvinkin jonkun pojista. Taisin itse sotkea ajatuksen.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykän kirjoitukset on jo julkaistu, nimittäin vanhoissa pakinakirjoissa, joita kai myytiinkin aikanaan jonkin verran.

Ei Ykä niitä plagioi vaan kirjoittaa samalla tyylillä nykyajan ilmiöistä, jotka ovat aivan yhtä typeriä kuin vastaavat jutut aikanaan.

Tässä yksi esikuvista:

http://www.ntamo.net/product/153/olli-hyvaa-sanoi-mustapartainen-mies-paivaa

Nimetön kirjoitti...

Päätin taas mainostaa Valkean blogia.

http://hiljaistapohdintaa.blogspot.fi/2015/01/pariisin-terrori-iskut-ja-liberaalien.html

Ei ole maksettu mainos mutta toivottavasti Ykä hyväksyy tämän vaikken vippaa rahaa.

Toinen kommentti. Onko Ykä huomannut että kurdien peshmerga-
joukoissa jotka sotivat ISIL/ISIS:iä vastaan, siellä on naissotilaitakin eivätkä he ole yleensä kaapuihin puettuja.

IDA kirjoitti...

Muuten loistava teksti, mutta kirjoittajan yksiosainen etunimi pisti epäilemään sitä satiiriseksi huijaukseksi.

IDA kirjoitti...

"En tiedä onko Ykä tutustunut, mutta tuosta median toiminnasta (ja yleisestikin varsin asiasta) kirjoittaa usein blogiinsa PS:n edustaja Tossavainen. Ainakin itselleni on järkimiehen maineessa, ja eduskunnassa melkoisen aktiivinenkin."

Tossavainen on huipputyyppi. Valitettavasti jää hyvin ansaituille eläkepäiville. Toisaalta vaalipiirissä on kuitenkin hyvä ehdokaslista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Ink Visitorille, Buurille Johannesbuurista, Vasarahammerille, Vieraalle ja IDA:lle & kiitos kommenteistanne.

Becker: Pitäisi kehitellä jonkunlainen vastaava suomenkielinen termi. Suomihan on hyvin kuvaileva kieli. Mutta nuo ruotsalaiset rahalukemat pistävät kyllä purkan pysähtymään. Äkkilaskemalla yksitoista miljardia euroa vuodessa.

Ink Visitor: Kiitos linkistä. Miehistä hellyyttä…

Buuri: Nyt jos löytyis blogin lukijoista vielä joku, joka on asunut Australiassa.

Vasarahammer: Ollin pakinat olivat kieltämättä mainioita. Virastohärdelliähän hänkin usein kuvasi. Se on vaan nykyisin laajentunut taiteelliseksi. Oma suosikkini on aina ollut Veikko Huovinen.

Vieras: Samanpa olen huomannut minäkin. Tavalliset maastovermeet on naisilla päällä. Heidän kaltaistaan feminismiä ymmärrän hyvinkin, sillä siellä uhka on todellinen, ei kuviteltu niin kuin pohjoismaisilla feministeillä.

IDA: Pyrin hieman eläytymään tiedostavaan mielenkulkuun.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Meni IDAn kanssa kommentit ristiin eli ei muuta kuin leppoisia eläkepäiviä hänelle ja pitkää ikää sekä terveyttä. Seuraavat vaalit ovat minulle vielä varsin suuri arvoitus.

Eläkeläinen kirjoitti...


Tässäpä tarina nobel-kirjailijasta, joka toivoi pahan hallinnon loppua, sai toiveensa ja pakeni sitten todellisuutta: J.M. Coetzee

Todennäköisesti Ruotsin tiedostavat batikhäxat vielä yrittävät paeta ihanneyhteiskuntaansa, kun huomaavat, että monikulttuuri voi olla heillekin hyvin vaarallista, mutta minne he voivat paeta? Mikä maa heidät huolii?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Eläkeläinen ja kiitos linkistä. Se oli mielenkiintoinen ja hyvin kuvaava. Ruotsalaiset batikhäxat ovat varmaankin sen verran lukuisia, että ei heitä yksikään maa mahtaisi huolia, ainakaan ilman että mukana on rutosti riihikuivaa.

Nimetön kirjoitti...

http://www.radiorock.fi/#!/post/54c20e6ee0fb470300668334

Rokilla kävi tämä Matti Kääriäinen haastattelussa.

Nimetön kirjoitti...

http://www.silviisii.com/vls/nev/051.shtm

Tolvasen viimeinen lepopaikka.

25.07.2010 Etelä-Saimaa -lehdessä on ollut juttu "tuntematon Tolvanen". Kyseinen juttu voi valottaa paljon lisää jos sen vain jostain löytää?

http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2010/09/05/Hiukan+lis%C3%A4tietoa++Reino+Tolvasesta/201019625547/68

Kuoromiehiäki hää o olt

http://www.laulumiehet.fi/datafiles/userfiles/Image/Lm1_2007.pdf

Partiopoikii kans

http://www.fkf.net/ViMe.html

http://www.sotilaspojat.fi/user_files/Kiltaviestit/Kiltaviesti%204-2011.pdf

https://www.destinationaustralia.gov.au/site/records.php?task=detail&id=2570

Aina sitä jotakin kuukkeloimallakin löytyy.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Kiitos linkistä.

Taisteluvälineupseeri: Aivan erityiset kiitokset. Osan tuosta olin löytänyt itsekin, mutta erityisesti tuo kuva Australiasta oli minulle uusi. Melkeinhän tuo Reino näyttää siinä kuvassa nuoremmalta kuin Rokkana 15 vuotta aikaisemmin.

Traveling man kirjoitti...

E-Afrikassa kun asuin 70-luvulla nuorena miehena, niin leskeksi jaaneen Kaija Tolvasen kotona Pretoriassa vietettiin vuosittain suomalaisten juhlia, saattoi olla juhannusjuhlat kyseessa, muisti patkii tuossa kohtaa. Kaija piti Pretoriassa kaytettyjen kirjojen kirjakauppaa. Myohemmin Etela-Afrikan lomamatkalla 1989 tapasin Kaijan, jolloin yksi pojista oli muuttanut Suomeen ja toinen Australiaan. Kolmas poika oli jaanyt Kaijan avuksi ja he pitivat edelleen yhdessa Pretorian kirjakauppaansa. Kaijan kanssa oli hauska jutella heidan Suomen ja Australian ajoistaan, Tuntemattoman Sotilaan teosta ja myos heidan muutostaan Etela-Afrikkaan.

2000-luvulla olemme reissanneet perheen kera Etela-Afrikassa runsaasti seka tyo- etta lomamatkoilla, hieno maa edelleen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Traveling Man. Oliko tämä Kaija Tolvanen siis Reino Tolvasen leski? Osasiko hän kertoa Reinon elämästä enemmän?