tiistai 8. marraskuuta 2016

LYHYESTI MYÖTÄHÄPEÄSTÄ

Aika ajoin sitä tulee ajateltua että joku heppu on vaan kerta kaikkiaan väärällä alalla. Mm. evlut-mädätyskirkkomme Valomerkki-lehteen piirtävästä ns. pilapiirtäjä Ville Rannasta tällainen mielikuva on tullut useastikin. Tuoreimmalla pläjäyksellään häiskä tekee ehkä uudet pohjat joka hänen aikaisempaan tuotantoon nähden on jo kieltämättä melkoinen saavutus. Viritelmä herättää lähinnä pelkkää myötähäpeää, varsinkin kun voi olla varma että Ranta on itse ajatellut piirrosta raapustellessaan että nyt lyötiin rasisteille jauhot suuhun ja pantiin alaleuka väpättämään:


Alaleuka ei väpätä, mutta kuvasta tulee kieltämättä hieman vaivautunut olo piirtäjää itseään kohtaan. Ei voi tietenkään välttyä ajatukselta että entäpäs jos tämä Ranta onkin pirun ovela voiman pimeän puolen kaksoisagentti. Joka tapauksessa hotellin respasta nostetaan Villelle peukkua ja kehotetaan pysymään hyväksi havaitulla linjallaan. Meinaan, meidän puolen laariinhan ne perunat sillä linjalla ropisee.

Ja seuraavaksi ryhdytäänkin sitten seuraamaan niitä jenkkivaaleja.

41 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Piirtäjä, en halua mainita nimeä pysyköön mr. nobodyna, on ehkä vain henkisesti sairas katkeroitunut vihervasemmistolainen henkisesti ahtaassa kuplassaan elävä ja mielenlaadultaan hyvin ilkeä ja epäisänmaallinen, joka purkaa pahaaoloaan noihin sairaisiin piirroksiinsa? Vaikea ymmärtää motiivia muuten ja ihmetellä täytyy tahoa, joka näitä julkaisee, onko sielläkään korvien välissä kaikki kotona?

Anonyymi kirjoitti...

Aika lapsellista. Nykyään vedotaan tunteisiin tässä siirtolaisasiassa ja kuvitellaan, että he siellä etelässä ovat tunteellisia. Näinhän meitä on media ja elokuvat opettaneet. Mutta kun katselee videoita sieltäpäin, niin aivan erinlaiselta näyttää todellisuus. Tänne päästyään, nuo tummat ja tuliset, ovat taas tukkanuottasilla keskenään ja suomalaistenkin kanssa. Mitä hyötyä on siis ottaa heitä Suomeen.

vieras kirjoitti...

Huomasiko Ykä sen kommentin jonka pistin siihen aiemman jutun ketjuun jossa noita vaaleja pähkäiltiin?

YYZ kirjoitti...

Tämä on kyllä Rannaltakin jo aivan järkyttävää roskaa. Sanat loppuu.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä alkupaloja näin vaalien loppusuoralla Infowars & Alex Jones, alla on twitter linkki videopätkään ja siitä on nähdä että Hillariouksella on vaikeuksia kävellä autoon.

Jos USA:n presidentti, syystä tai toisesta, joutuu eroamaan kesken virkakautta, kuolee tai salamurhataan niin tilalle tulee vara-presidentti. Näin oli esim. Kennedyn tapauksessa kun Lyndon B. Johnson astui virkaan tai kun Nixon erosi niin tilalle tuli Gerald Ford, edeltäjänsä virkakauden loppuun asti.

Olisikohan Suomen aikaa keskiviikkoaamuna 9-10 tilanne taputeltu, ellei sitten tule v. 2000 vaalien tyylistä äänten uudelleenlaskemista (Florida), tuolloin Gore sai maanlaajuisesti enemmän ääniä kuin GWB Jr., mutta hän voitti ne ns. vaa'ankieliosavaltiot ja sai enemmän valitsijamiesääniä.

Heitän veikkauksen että Trump voittaa 5-6 prosenttiyksiköllä...

- Soomepois Eestist -

Juha kirjoitti...

Ennen sitä tarvitsi potkia mummot hankeen, varastaa lapsilta tikkarit ja juoda ehtoollisviinit ollakseen paha. Nykyään pelkkä mielipide riittää, ei maar, kyllä nykynuorisolla on niin helpot ajat...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Vieraalle, YYZ:lle, Soomepoisille Eestist ja Juhalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1, Ano2, YYZ & Juha: Ajattelin näyttää tämän kuvan tältäkin nurkalta. Se kertoo vähän vastapuolemme tasosta. Tuo ”jess” muutti vielä mauttoman übermauttomaksi. Mietin vaan sitä että kenelle tämmönen on tarkoitettu? Keneen tekijä luulee tekevänsä tällä vaikutuksen?

Vieras: Huomasin joo, mutta näen ettei minulla ole asiassa niin paljon tietoa että voisin kommentoida mitään olennaista.

Soomepois: Joo, kyllähän Hillarysta tulee mieleen väkisin hengissä pidetty Brezhnev. Minä vaan veikkaan että hän voittaa vaalit. Tarttee vissiin sitten ruveta opiskelemaan että minkälainen tyyppi se varapresidentti sitten oikeastaan onkaan. Jos olen väärässä veikkauksessani niin en ole kauhean pahoillani.

Anonyymi kirjoitti...


Elämästä vieraantunut evankelis-luterilainen kirkko.

Viimeisinä vuosikymmeninä kirkko on hiljalleen kadottanut jäsenistönsä, ehkä jonkinlaisen yleisen maallistumisen seurauksena. Tätä on varmaan mietitty kirkon piirissä, ja valitettavasti jokin aika sitten valittu linjanmuutos on johtanut vieläkin suurempaan ja edelleen kiihtyvällä vauhdilla kasvavaan eroamiseen ja irtisanoutuminen kirkon jäsenyydestä ja valitusta tiestä. Tuo piirros osoittaa sen kirkon johdon nykyisen arvomaailman. Eli ei ole Perusuomalainen isä tervetullut kirkkoon ja ansaitse jumalan suojelusta, saati sitten siunausta. Vaikkakin kirkkoon olisi veronsa vuosikymmeniä maksanut.

Tätä nykyistä linjaa toden näköisesti kannattavat kouristuksen omaisesti ns. "tosi uskovaiset" kun eivät voi kasvojaan menettämättä myöntää arvomaailman olevan vääristynyt. On vain toistettava mantraa, vaikka helvetin tuli jo persettä kärventää ja oma usko on koetuksella.
Toiseksi tämä kiimainen kosiskelu näitä nykypäivän puolijumalia, LGBT väkeä kohtaan ei korvaa ikinä tuolta toisesta päästä pois lähtevää jäsenmäärää. Epäilen että monikaan näistäkään uusista kultamunista liittyy kirkkoon ja osallistuu kirkollisveron maksuun. Eivätkä varmasti ole sitä väkeä joka sunnuntai aamuisin kansoittaisi sunnuntaiaamu toisensa jälkeen jumalanpalveluksessa herran huoneen penkit.
Samoin ei taida suurta "jättipottia" tulla näistä uussuomalaisistakaan. Kova täytyy olla optimismi (usko) kun laittaa kasvun tämän kortin varaan. No, uskostahan toisaalta tässä heillä kyllä on kysymys.
Samalla täytyy olla myös vankkumaton lapsenomainen usko siitä että tavallinen kirkkokansa hyväksyy aivan kaiken mitä kirkon johto ikinä keksiikään. Tuo linja olisi mennyt läpi 150 vuotta sitten kun pelko ja kunnioitus kirkkoa kohtaan oli verrattavissa kuoleman pelkoon. Ei olisi ollut muuta vaihtoehtoa oppimattomalla kansalla.

Kirkon toiminta on tosin ollut jäsenistöään kohtaan pääsääntöisesti aina ylimielistä, harvemmin suojelevaa, etenkin kun on kyse rahasta.
Vanhempieni aikanaan asuessa 50-luvun alkupuolella Helsingissä, silloisen seurakunnan kirkkoherra julisti isäni pakanaksi. Syynä oli se, että he elivät silloin äitini tuloilla isäni opiskellessa teknisessä koulussa. Kirkollisveron maksusta tuli huolehtia silloin itse vuosittain. Rahat olivat tiukalla. Piti tehdä valinta. Maksaa vero ajallaan tai maksaa seuraavan kuukauden vuokra ja jättää loput ruokaan. Molempiin rahat ei olisi riittäneet. Isä kävi kirkkoherran virastossa keskustelemassa asiasta ja tiedusteli voisiko maksua siirtää hieman myöhemmälle tai maksaa parissa osassa. Ei käynyt kirkkoherralle. Eikä isä maksanut. Muutaman ajan päästä vouti kävi vierailulla ja lätkäisi putkiradion päälle lapun ulosmittauksesta. Maksuaikaa 1 kk. Isä järjesti jostain rahat ja kävi maksamassa veron ja ilmoitti eroavansa välittömästi kirkosta. Kirkkoherran ainoa kommentti oli ollut; Sitten minun on julistettava teidät pakanaksi.

t.
S.E.P.



Anonyymi kirjoitti...

Tässä yhteydessä voi mainita erään toisen ajankohtaisen myötis-jutun.

Bull Mentula mainostaa televisiossa nenäpäivää tutti suussa ja pellen nenä sormessa. Asetelma sanomassaan on: "me olemme pellejä, te maksatte". Että sellaisia miehiä..

Meno ei enää oikeastaan vihastuta jos ei kyllä nauratakaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys S.E.P:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

S.E.P: Kuvasit valtiokirkkoamme erinomaisen hyvin. Ei lisättävää. Tai no ehkä se että se on instituutio joka elää itselleen eikä sillä minkään uskon kanssa ole mitään tekemistä.

Ano: Jaa Mentula? Tietoni hepusta ovat melko vähäisiä. Tietysti sitä voi ajatella että jos se pumppaa itseään vielä hieman, niin räjähtääkö siltä verisuonet. Nähtävästi nenäpäivämannekiineiksi kelpaa kuka hyvänsä.

QroquiusKad kirjoitti...

Kirkon julkaisusta kun oli kyse, tulikin sopivasti mieleen eräs evankeliumin pätkä: fariseus pilapiirtäjä meni synagoogaan julistamaan "Herra, minä kitän Sinua siitä että en ole niin kuin tuo publikaani (lue: perussuomalainen)!" Asianomainen ei ehkä tunnistaisi itseään tästä vertauksesta, mutta siitähän tuossa näyttäisi olevan kyse.

Anonyymi kirjoitti...


Kirkko ja suvaitsevaisuus vuonna 1923

Pitää kirjoittaen julkituoda toinenkin, noin 30 vuotta aikaisempi kuin edellinen 50-luvun alusta.
Kirkkoherra Oulussa ei ollut suostunut kastamaan vuonna 1923 syntynyttä äitiäni.
Oli uhannut isovanhempiani kaikilla sen aikaisilla kirouksilla ja kadotuksilla. Mitä seuraukset olisivatkaan olleetkaan??
Syynä oli se että isoisäni ja isoäitini eivät olleet silloin vihittyjä kun äitini syntyi. Eli siis SUSIPARI! Kirkko pakotti avioliiton solmimiseen, ja ilman sitä heillä ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia toimia ja elää normaalisti silloisessa yhteiskunnassa.
Nyt kirkon toimesta ylistetään ja asetetaan jalustalle susipareja, homopareja ja varmaan kohta pedofiilejäkin "tiedostavina, rohkeina, itsenäisinä, erilaisia ja suvaitsevina" kirkon ja seurakunnan jäseninä. Tulkaa minun tyköni....
Tuolloin 1923 sai leiman otsaan...KUNNIATON..

t.
S.E.P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja S.E.P & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Vertaus saattaa käydä nykypäivään hyvinkin.

S.E.P: Samanlaisia tarinoita on minullakin jokunen tiedossani. Nykyisissä tarinoissa joku Jani Toivola on esimerkki meille kaikille. Kirkon siunauksella. No, minä erosn kyseisestä plaakista jo 1980-luvulla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad ja S.E.P & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Vertaus saattaa käydä nykypäivään hyvinkin.

S.E.P: Samanlaisia tarinoita on minullakin jokunen tiedossani. Nykyisissä tarinoissa joku Jani Toivola on esimerkki meille kaikille. Kirkon siunauksella. No, minä erosn kyseisestä plaakista jo 1980-luvulla.

Becker kirjoitti...

Se taitaa tuo kuvan kohde surra menetettyjä lapsilisiään eikä mitään muuta. Suomen evankelis-islamilainen kirkko on jo sekin mennyt yli parodiahorisontin.

Pelkäämpä että Clinton voittaa. Trumppia vihaavat media, sotateollisuus, pankit oligarkkeinen ja hallinto. Clinton on läpeensä korruptoitunut, joka on täydellinen marionetti oligarkeille, mm. Geoge Soros, pankkiireille, hallinnolle ja muutamille arabivaltioille, joista mainittakoon erityisesti Saudit.
Trumpin ei kertakaikkiaan anneta voittaa,sillä hän pelaa omillaan eikä ole kenenkään
ostettavissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Todennäköistä on että Clinton voittaa. Mutta katotaan nuo vaalit loppuun nyt kumminkin. Ev lut kirkkommehan ei ole edes ylittänyt parodiahorisonttia vaan se on jopa määritellyt sen uusiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vihavalvojaiset: https://www.youtube.com/watch?v=PKGQM_Terx4

Mikäli clinton voittaa (reilusti tai vilpillä) niin edessämme on sota.
Trump on villi kortti mutta koska viha häntä kohtaan establishmentin taholta on näin kova niin hän on noista kahdesta se parempi vaihtoehto.

wikileaksien kautta pääsee tutustumaan pimeyden ytimeen ja se ei ole kaunista katseltavaa.
Oma mädättynyt valhe-valtamediamme ei niistä paljastuksista raportoi, ei tietystikään.
Yhtäkään wl:n paljastusta ei ole kyetty osoittamaan valheelliseksi, siksi niistä vaietaan.

-Tvälups-

Elämme henkisesti samanlaisia aikoja kuin 1989 rautaesiripun sortuessa (harmi vain, että se kommunismi karkasi länteen Berliinin muurien sortuessa). Brexit, Trump, Merkel muss weg...

Tom Kärnä kirjoitti...

Toivottavasti suomalaiset ovat äänestäneet sanoin joukoin, jotta Clintonista tulee presidentti.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka olen väärinajattelija ja suvaitsematon, pystyn silti pohtimaan kuinka Rannan piirroksen voisi pelkästään tekstiä muokkaamalla vaihtaa esittämään vihervasemmistolaista isänpäivää, esimerkiksi seuraavasti:

"Poika katso tuota naiivia, hyväuskoista suomalaista. Olen onnistunut viekkaudella, vääryydellä ja valheilla viemään häneltä sekä omat että lainatut rahat ja lisäksi järjestämään monilukuiselle perheelleni täysin ilmaisen all inclusive elämän loppuiäkseni.

Hänen lapsensa ja lapsenlapsensa aina neljänteen polveen asti joutuvat maksamaan kovalla työllä sinisilmäisten esi-isiensä ottamat lainat. Suomalaisten lapset ja lapsenlapset eivät pääse koskaan vapaiksi velkavankeudesta, johon olemme heidät höynäyttäneet. Yess!"

Rannan piirrosta näkemättä ei olisi tullut mieleenikään pahoittaa kenenkään mieltä isänpäiväaiheisella kiihotuksella kansanryhmää vastaan, mutta "potut pottuina".

Oikeasti toivotan kaikille isille leppoisaa ja virkistävää isänpäivää!

Die Heimat

Becker kirjoitti...

Ai saatana että oli kiva herätä ja lukea uutiset! Oltiin kummatkin väärässä arvioinneissamme. Ja nyt valehteleva media vaikeroi sekä Suomessa että Ruotsissa.
Luulisi jo tyhmempienkin tajuavan kuinka puolueellista "uutistarjontaa" meille syötetään, vaikka luulen etteivät tajua silti yhtään mitään. Trumpista en vielä tiedä, mutta jos katsoo ketkä pettyneen hysteerisesti ulisevat, niin oikea henkilö voitti.

Anonyymi kirjoitti...

Kyl se TruNppi nyt sitten voitti, mut katotaan nyt mitä tapahtuu. Jenkeissä pressa vannoo virkavalansa vasta tammikuussa, eli ei ole vielä mihinkään kiire. Tosin suomessa on odotettavissa vihervasemmiston puolelta paska- ja sydänhalvauksia, äärimmäistä alaleuan väpätystä ja äänekkäitä itkupotkuraiareita. Mikäs siinä, kyllä maailmaan ääntä mahtuu, mutta ei se toisella puolella maailmaa pidettyjen vaalien tulosta mihinkään muuta.

--Madri

Anonyymi kirjoitti...

Yes, Aku Valtti voitti! FB:ssä on ollut melkoinen hyörinä ja pyörinä asian tiimoilta, meemitehtailijat ovat päässeet vauhtiin ja niistä on aistittavissa astetta rankempi kettäkettuilu valtavirran meedialle, Hillaryn kannattajille ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden sotureille.

Tässä sitten uutista miten kävi Kanadan maahanmuuttoviraston nettisivuille, runsaan kävijämäärän vuoksi ne menivät kumoon. Pakostakin alkaa hiukan hymyillyttämään!

Tässä muutama valinta:

YLENannon analyysi Viha ja valhe voittivat Yhdyisvaltain presidentinvaaleissa, havaittavissa lievähköä peppukipuilua ja itkupotkuraivareita.

Savon Sanomien eräs blogi Karmea vaalitulos suomalaiselle eliitille.

Markku Huusko valkoiset keski-ikäiset miehet saivat omansa.

Laitetaan nyt vielä rikkana rokassa Paavo Väyrysen kynäily, oho taidan olla kerrankin Paavon kanssa samaa mieltä.

Kävi samaan tyyliin kuin tuon Brexitin kanssa, kansa äänesti väärin, vastoin eliitin ja valtavirran meedian toiveita. Olisiko heillä peiliin katsomisen paikka?

- Soomepois Eestist -

Tom Kärnä kirjoitti...

Kai on tämän kerran sallittua mainostaa omaa tekstiään, kun se kerran liittyy varsin tiiviisti lukijakommenttien aiheeseen. Oi, katso:

Suomalaisten tuki ei riittänyt siivittämään Clintonia voittoon

Anonyymi kirjoitti...

Katselin hetken ylenannon a-talkia, missä lausuntoautomaatti Salonius-Palsternakka kiehui vihassaan Trumpia kohtaan. Hänelle haluaisin lähettää sähköpostin, missä on vain yksi sana. Vituttaako?

VH

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Tom Kärnälle, Die Heimatille, Beckerille, Madrille, Soomepoisille Eestist ja VH:lle & kiitos kommenteistanne. Niin kuin totesin muuallakin, niin odotin että Clinton voittaa, mutta tiedostavaiston peppukipu on kaunista katseltavaa. Soomepoisin linkittämä juttu Savon Sanomista kuvaa mediaamme erittäin osuvasti. Kiitokset Tomillekin linkistä. Ja Die Heimatin käänteistarina kuvasta on osuva.

Tom Kärnä kirjoitti...

Minustakin on varsin hauskaa hienojen ja hyvien ihmisten järkytys asiasta, vaikka olen oikeastaan sitä mieltä, että Yhdysvallat pääsi näissä vaaleissa valitsemaan lähinnä ruton ja koleran väliltä. Päässäni onkin viime minuutteina mukavasti soinut asian vuoksi musiikkikappale Raindrops Keep Fallin’ on My Head, joka on minusta mainio.

Yhdysvaltain järjestelmässä on minusta mm. se vika, että kahta osavaltiota lukuunottamatta osavaltioissa on presidentinvaaleissa käytössä periaate "osavaltiossa eniten ääniä saanut ehdokas saa kaikki osavaltion valitsijamiehet". Periaatteesta johtuva käytäntö ehkäisee tehokkaasti kaksipuoluejärjestelmän ulkopuolelta tulleiden ehdokkaiden menestystä...

Yrjöperskeles kirjoitti...

No hitto vie, Tom. Nyt se biisi tuli korvamadoksi minunkin päähäni. Vaan totta tuo, mitä siitä järjestelmästä toteat. En oikein osaa sanoa, että mikä vaalitapa olisi paras.

vieras kirjoitti...

Ykä, en voi vastustaa kiusausta kysyä tätä, mutta olivatko Ankan veljekset junailemassa Donald Trumpille vaalivoittoa? Älä bännää tätä!

Donald Trumpin vaalivoitto on viikon tai oikeastaan koko vuoden paras uutinen. Ja yhtä hyvä uutinen on Hillary Clintonin vaalitappio. Sen voi päätellä siitä mikä on amerikkalaisten ja eurooppalaisten valtamedioiden, vasureiden, sekä poliittisen establishmentin reaktio, niin valinta oli oikea. Tässä voisi mennä sillä kontraamis-systeemillä, eli jos nuo vastustavat jotain ratkaisua, niin tehdään nimenomaan se ratkaisu.

Presidentti Sauli Niinistö esitti omat onnittelunsa Trumpille. Ei se ainakaan näyttänyt kiukuttelevan sitä kuten punamuumi olisi tehnyt. Tuo on melko lailla toteavan tuntuinen viesti.

http://www.president.fi/Public/default.aspx?contentid=354057&culture=fi-FI

vieras kirjoitti...

Trump sai enemmistön valitsijamiehistä, joten valinta on selvä. Kuitenkin Trump sai vähemmän ääniä eli pienemmän kannatusprosentin kuin Clinton. Se jäi tässä hieman harmittamaan. Olisi ollut paras jos Trump olisi saanut myös enemmistön äänistä eli vähintään 50,01 prosenttia, tai edes joka tapauksessa eniten ääniä eli suurimman kannatusprosentin.

Amerikassa presidentinvaalin voi voittaa vaikka saisi vähemmän ääniä kuin toinen ehdokas, mikäli onnistuu saamaan enemmistön valitsjiamiehistä. Tällöin pitää voittaa tietyt osavaltiot että saa valitsijamiesten enemmistön. Siksi Trump sai enemmistön valitsijamiehistä kun voitti tietyt osavaltiot.

Tuo 538 valitsijamiestä tulee siitä että 435+100+3 eli edustajainhuoneen 435 jäsentä, senaatin 100 jäsentä sekä erikseen DC:n kolme valitsijamiestä.

Presidentin valitsijamiehet valitaan osavaltioittain ja DC:stä sillä menettelyllä että "voittaja vie kaiken". Tämä on aika raaka, kun ehdokkaiden kannatuksessa voi olla pienen pieni ero.

Mikä olisi parempi? Sottaillaan hieman. Suora kansanvaali jossa lasketaan kaikki äänet ja sen perusteella valitaan? Jos noin olisi, niin pidettäisiinkö toinen kierros, jos kukaan ei saa enemmistöä ekalla kierroksella? Suorassa kansanvaalissa olisi se riski että vaalikampanja keskittyisi suurkaupunkeihin ja suurimpiin osavaltioihin. Muut jäisivät vähemmälle huomiolle.

Entäs tämä? Mitä jos kaikki 538 valitsijamiestä valittaisiin yhden hengen vaalipiireistä, eli maa jaettaisiin 538 vaalipiiriin? Vaalipiirit muodostettaisiin osavaltioiden sisälle, ikään kuin nykyiset osavaltion valitsijamiehet valittaisiin jokainen yhden hengen vaalipiiristä. Tässä mentisiin samalla menetelmällä kuin edustajainhuoneen vaalissa. Tässä mandaatti menee sille joka saa eniten ääniä, kun jaossa on vain yksi paikka. Teoriassa äänet vosiivat jakautua aika tasaisesti joten paikan saanti voi olla täpärä. Miten sitten ehdokkaat suuntaisivat kampanjansa

Entäs se jos valitsijamiehet valittaisiin suhteellisella vaalitavalla osavaltioittain? Siten kuin Suomessa valittiin valitsijamiehet vaalipiireittäin. Vaalitapa voisi olla esim. D’Hondtin menetelmä jota käytetään mm. Suomen vaaleissa, tai Sainte-Laguën menetelmä jota käytetään mm. Norjan vaaleissa. Kummassakin menetelmässä puolueille menevät paikat jaetaan vertausluvuittain; D’Hondtissa vertausluvut muodostuvat 1, 1/2, 1/3, 1/4, 1/5 jne. puolueen äänimäärästä eli puolueen äänimäärä jaetaan 1, 2, 3, 4, 5 jne. Sainte-Laguën menetelmässä vertausluvut muodostuvat 1, 1/3, 1/5, 1/7, 1/9 jne. puolueen äänimäärästä eli puolueen äänimäärä jaetaan 1, 3, 5, 7, 9.

Kumpaakin voi käyttää siinä että äänestäjät valitsevat puolueen listan lämpimenojärjestyksen mikä siis muodostuu ehdokkaiden saamista äänistä, eli se mikä on Suomen vaaleissa käytössä. Kumpikin käy myös siihen että puolue on päättänyt läpimenojärjestyksen, jolloin äänestäjä ääestäessään hyväksyy tuon läpimenojärjestyksen.

Trumpin pitäisi tehdä tuntuvia henkilövaihdoksia liittovaltion hallintoon, ainakin ulkoministeriöön ja puolustusministeriöön. Molemmissa kun on niitä pakkodemokratian viejiä ja globalisteja, joita on sekä oikeiston että vasemmiston keskuudessa, joskin kumpikin toimii osittain eri motiiveilla. Ne pitäisi korvata konservatiivisilla realisteilla jotka ottavat asiat ja ihmiset sellaisina kuin ne ovat eivätkä kuvittele niiden olevan jotain muuta. Ehkä Trumpin ei tarvitse olla 100-prosenttinen isolationisti ja/tai non-interventionisti, mutta kuitenkin pitkän ajan ulkopolitiikkaan nähden keskimääräistä enemmän. Mutta ennen kaikkea tarvii olla realisti.

Niin tämä vielä, Trumpin tulisi nimittää korkeimpaan oikeuteen kunnon konservatiiveja jotka puolustavat mielipiteenvapautta, aseenomistusoikeutta, ja jotka vastustavat abortteja ja homoliittoja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Juu, en bännää. Mutta kyseiset Ankan veljekset ovat kuvitelmahahmojen pohjalta tehtyjä kuvitelmahahmoja. Ja jos he olisivat oikeasti olemassa niin he taitaisivat olla jo joko eläkkeellä tai kuolleita.

Niinistö toimi niin kuin valtionpäämiehen piti toimiakin.

vieras kirjoitti...

Niin no, miltä tuo vaalitapaa koskeva sottailu vaikutti? Tai tuo että tarvii lakaista luudalla hallinnossa?

Äänten laskenta taitaa olla kesken. Sitten lienee vielä tarkastuslaskenta jossa äänimäärät voivat muuttua, muttei se enää vie Trumpilta enemmistöä valitsijamiehistä.

Samalla käytiin kongressin vaalit, jossa valittiin molemmat kamarit eli koko edustajainhuone sekä 1/3 senaatista. Kongressin toimikausi alkaa 3. tammikuuta. Ilmeisesti tuo välissä oleva aika on sitä varten että luopuva tai vaalit hävinnyt edustaja tai senaattori ehtii siivota työhuoneensa ja pakata tavaransa ja viedä ne pois, ja laittaa huone valmiiksi seuraajaa varten. Samalla pitää palauttaa työetuihin kuuluvat härvelit kuten avaimet, kulkukortit, kännykät, lämppärit, tabletit, tms. mitä niitä onkaan. Työhuoneen pöytätietokoneesta pitää poistaa omat jutut pois että se on luovutuskunnossa jne.

Edustajainhuoneen vaalit pidetään kahden vuoden välein ja koko edustajainhuone valitaan. Kaksi vuotta on lyhyt aika mutta toisaalta äänestäjällä on mahdollisuus vaihtaa edustaja kohtuu ajoissa. Senaatin vaalit pidetään myös kahden vuoden välein mutta vain 1/3 valitaan kerralla. Senaattorin toimikausi on 6 vuotta. Ehkä edustajainhuone nähdään semmoisena johon halutaan useammin vaihtuvuutta, kun taas senaatti taidetaan nähdä enemmän semmoisena vakiintuneempana.

Republikaanit säilyttivät enemmistön molemmissa. Se on sitten oma kysymys miten hyvin Trump pärjää niiden kanssa. Riippuen siitä onko siellä Tea Partyn kannattajia, konservatiiveja ja trumpilaisia. Jos on niin heidän kanssa Trump saa varmaan hyvät diilit aikaan. Sen sijaan republikaani-establishmentin kannattajat ovat ynseitä tai suorastaan Trumpia vastaan, joten Trump joutuu soveltamaan taitojaan saadakseen heidän kanssa diilejä.

Demokraattien pitäisi puhdistaa puolueesta pois obamalaiset ja clintonlaiset, ja tavoitella semmoista "trumalaisuutta" joka sillä oli 1945-1953. Jos se sitä enää haluaa tai edes kykenee. Meinaan, kun pitää mennä niihin aikoihin kun siellä oli jotain asiallista meininkiä. Hippitouhu alkoi FDR:sta, mutta Truman hillitsi sitä. JFK taas aloitteli sitä mutta LBJ pisti höyryt täysille. Carter tunaroi mutta vain yhden kauden. Clintonin ukko mesosi kaksi kautta.

Just nyt on vielä menossa Obaman kauden viimeiset päivät. Jos kirjoittaa Googleen vaikka Obama countdown tai Obama out of office ja lisättynä january 20, 2017, niin on siinä vielä jokunen päivä jäljellä. Voi hän vielä ainakin yrittää mesota kun vielä ehtii. Ei kai nyt sentään julista poikkeustilaa ja sen nojalla jatka valta-aikaansa? Nyt Obama on ns. rampa ankka, joka on väistyvän presidentin nimitys silloin kun kun seuraaja on valittu mutta hän ei ole vielä astunut virkaan.

Tom Kärnä kirjoitti...

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa valituksi tullut voi olla saanut vähemmän ääniä kuin toiseksi tullut jo pelkästään sen vuoksi, että järjestelmä painottaa osavaltioitten oikeuksia. Siksi pienemmillä osavaltioilla on vaaleissa väkimääräänsä nähden hieman suurempi valta ja suurilla hieman pienempi.

Tuskin yhdysvaltalaiset haluavat tätä asiaa muuttaa. Ja vaikka haluaisivat, niin maan perustuslaki estää sen. Ja Yhdysvaltain perustuslain pykäliä ei voi varsinaisesti muuttaa. Ainoastaan siihen voi tehdä lisäyksiä.

Mutta kannattaisin lämpimästi itse kyllä tämän "voittaja vie kaiken" -periaatteen kumoamista.

Ja lisäksi kannattaisin vielä kongressin jäsenten vaalitavan muuttamista jonkin verran enemmän suhteelliseksi. Tosin senaatin osalta tämä ei onnistuisi, kun kustakin osavaltiosta valitaan siihen vain kaksi jäsentä, mutta edustajainhuoneen jäsenten valintaan uudenlainen demokraattisempi malli sopisi mielestäni kyllä.

Koska Yhdysvalloissa liittovaltion hallituksen ministerit ovat kansanvaalien kautta valittavan presidentin nimittämiä neuvonantajia eivätkä ole parlamentaarisessa vastuussa, edustajainhuoneen vaalitavan muuttaminen ei ollenkaan epävakauttaisi hallitusvaltaa...

vieras kirjoitti...

Voisko olla niin että Clinton on jossain määrin hyvilläänkin kun hävisi? Kun tuo terveys on hatara, niin mielessä kävi FDR ja Brezhnev. Ihan kuin jotkut olisivat halunneet hänet virkaan vaikka väkisin, jopa niin ettei olisi ehkä halunnutkaan jos ei voimat tai edes kiinnostus riitä.

Clinton sai rahaa vaikka mistä muttei päässyt virkaan joten ei tarvi tehdä heille tilaustöitään. Vai vaativatko ne rahojaan takaisin? Jos tähän on luottamista niin Clintonin kampanjassa rahaa paloi aika hulppeasti. Trumpin kampanja selvisi halvemmalla.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_presidential_election,_2016#Campaign_finance

Olisi kannatettava ajatus että Clinon alkaisi elää eläkeläisen elämää siviilissä, yksityishenkilönä miehensä kanssa. Siviilissä olisi sopivan rauhallista ja kiireetöntä. Ehtisi ainakin tuhlata niitä rahoja joita on ehtinyt kerätä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Tom Kärnälle & kiitos kommenteistanne.

Vieras:

Viesti1: En minä osaa varmaksi sanoa. Vaalitapoja on monia. Ja kun presidentti vaihtuu niin hallintokin vaihtuu. Jäämme seuraamaan. Mitä veikkaat Obaman viimeisestä yrityksestä niin ei hänellä ole siihen mahdollisuutta eikä hän sitä yritä.

Viesti2: En usko. Valta on kaikkein korruptoivin huume ja Hillarylla sitä rahaa oli jo ennestään. Ei kukaan lähde tavoittelemaan Yhdysvaltain presidentin virkaa leikillään.

Tom: Amerikkalaiset toimivat omalla tavallaan ja eiväthän he meidän mielipidettämme kysy. Siihen meidän tulee tyytyä.

Becker kirjoitti...

Asiasta kolmanteen. Kyllä tää Ruotsi on yks perkeleen banaanivaltio. Luin juuri äidistä,
joka on kahden tyttärensä kanssa tehnyt 14 tuntia matkaa Nyköpingistä E4:lla matkalla Tukholmaan. Etappi on noin 100 km:n pituinen ja siis E4!!, jonka pitäisi olla valtakunnan kantateitä. Normaalisti matka ottaa noin runsaan tunnin verran. Tukholma on täysin sekaisin, bussit eivät kulje, eikä muukaan liikenne paitsi metro joka kulkee maan alla. Perhe on saanut avustusta muilta autoilijoilta sekä läheisestä mäkkäristä, joka tarjosi hampurilaisia. Onhan sitä lunta toki tullut, mutta ollaanahan sitä sentään pohjolassa. Jos maa on henkisesti pohjois Korean tasolla, niin tuntuu kyllä muukin yhteiskunnan toimivuus olevan samaa luokkaa. Trumpin valinta pressaksi on vissiin shokeerannut koko Absurdistanin. Junat seisoo ja osa lentoliikenteestä. Olenkin sanonut tuttaville, että jos aiotte tehdä kuuden tunnin junamatkan, niin varatkaa evästä mukaan ainakin vuorokaudeksi. SJ eli Statens Järnvägar on täällä aiheellisesti käännetty Satans Järnvägar.

vieras kirjoitti...

Yhden hengen vaalipiirissä on helpompi kampanjoida kun se ei ole niin iso alue kuin koko osavaltio. Toisaalta jos koko osavaltio on vaalipiiri ja siitä valittaisiin edustajainhuoneen jäsenet suhteellisella vaalilla, niin paikkajako olisi enemmän todellisen kannatuksen mukainen. Osavaltioista tulee edustajanhuoneiden jäseniä sen mukaan miten iso osavaltio on. Kaliforniassa on 53, Alaskassa, Delawaressa, Montanassa, Etelä-Dakotassa, Pohjois-Dakotassa, Vermontissa, ja Wyomingissa on kussakin vain yksi. Sen sijaan senaattoreita on kaksi jokaisesta osavaltiosta, koska tällä halutaan taata tasainen edustus kaikista osavaltioista.

Presidentti on sekä valtion päämies että hallituksen päämies. Siksi presidentin puolue on aina hallituspuolue, vaikka sillä ei olisikaan enemmistöä kongressin kamareissa. Kongressi ei voi esittää hallitukselle epäluottamuslausetta, eikä presidentti voi määrätä ennenaikaisia vaaleja. Sen sijaan kongressi voi hylätä hallituksen esitykset, tai pakottaa presidenttiä neuvottelemaan jonkin kompromissin jonka se voi hyväksyä. Presidentillä taas on veto-oikeus kongessin päätöksiin, mutta veto voidaan murtaa 2/3 enemmistöllä.

Siinä halutaan korostaa sitä että presidentti ja hänen hallitus ovat hallitusvallan käyttäjiä. Kongressi, eli edustajainhuone ja senaatti, on lainsäädäntövallan käyttäjä eli lainsäätäjä.

Tavallaan on hyvä että presidentti valitsee monet ministerit kongressin ulkouolelta. Ei ehkä kaikkia valitse mutta aika moni on poimittu sen hetkisen politiikan ulkopuolelta. Jos ministeri valitaan kongressista, niin hänen täytyy jättää edustajan tai senaattorin paikka, jolloin vaalipiirissä ja osavaltiossa pidetään täydennysvaali.

En pitäisi houkuttelevana sitä että kongressin kamarit olisivat jokin pakollinen valmistava koulu josta yritettäisiin sitten ministeriksi presidentin hallituskabinettiin. Siinä on riski että alkaa urapoliitikoksi joka elää kuplassa ennen kuin olisi tilaisuus päästä minsteriksi. Riippuu tietysti siitä mihin toiminalaan on edustajainhuoneessa tai senaatissa perehtynyt ja miten tarkka ja laaja käsitys on jostain toimialasta. Toisaalta asiantuntemus jostain toimialasta on voitu paremmin hankkia politiikan ulkopuolelta eli elävästä elämästä.

Itse olen pitemmän aikaa kannattanut sitä että Suomessa ministeri ei saisi olla samaan aikaan kansanedustaja, kun ei siinä tehdä kahta työtä samaan aikaan. Kannatan sitä että kun kansanedustaja valitaan ministeriksi, hänen edustajantoimi keskeytetään, ja tilalle nousee vaalipiirin varaedustaja, joka tuuraa siksi aikaa kun kyseinen henkilö toimii ministerinä. Näin tehdään Norjassa.

Anonyymi kirjoitti...

"Ei kukaan lähde tavoittelemaan Yhdysvaltain presidentin virkaa leikillään."

Olet Ykä väärässä. Meillehän ei mediamme (se aina uskottava) esitellyt kuin kaksi kanditaattia vaikka esim. Alice Cooper oli myöskin sellainen. Tokkopa ihan tosissaan mutta virallisesti kyllä.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Vieraalle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Täällä koivun ja tähden alla tuo rautateitten takkuaminen on myös jo vakio. Ja meillä syrjässä päin kunnat säästävät aurauskuluissa ja sen kyllä huomaa. Kaikilla kun ei kumminkaan ole vielä nelivetoa alla.

Vieras: En lähde spekuloimaan Yhdysvaltain systeemistä tietojen vähäisyyden vuoksi mutta olen ennenkin todennut että tuo ministeriehdotuksesi voisi olla hyvinkin toimiva.

Tvälups: Joo, olet oikeassa. Lähinnä tarkoitinkin noitten kahden valtapuolueen ehdokkaita.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Siellä Ulkopoliittisen Instituutin sivuilla voi palautelomakkeella kysyä Salami-Palsternakalta, Notta vituttaako? ;)

"Palautetta tutkijalle" http://www.fiia.fi/fi/contactform/

Pian se varmaankin sitten itkee venäjämielisten trollien ahdistelusta? :D

Anonyymi kirjoitti...

Moinen pilakuva kertoo kaiken oleellisen piirtäjästään. Vaan enpä viitsi sen enempää pohtia moiseen kykenevän sielunmaisemassa ammottavia mielenvikaisuuden pimeitä syövereitä. Sanotaanhan, että helvetti tuijottaa takaisin. Ei sen puolen ole kehumista kirkossakaan, joka antaa moisen sielunvihollisen mädättää julkaisujaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Ja mahdollinen palaute sitten asiallisesti. Jätetään se asiattomuus vastapuolelle.

Ano: Joo. Tuo linja kertoo kyllä evlut-kirkostamme kaiken oleellisen.