tiistai 25. syyskuuta 2018

AIRISTON AALLOILLA


Airisto, 22.9. 2018

Airisto, niin kuin Turun saaristo yleensäkin on yksi Suomen kauneimmista paikoista ja sitä voisi pitää varsinaisena rauhan saaristona, ainakin huvikseen ja ilokseen alueella liikkuvan veneilijän toimesta. Ei muuta kun veneilee kauniilla selällä ja lyö illalla aluksen ankkuriin sopivaan suojaiseen lahteen, nauttii olostaan ja nukahtaa kun leppeät aallot hieman keikuttavat venettä. Alue oli luonnollisesti myös kaikenlaisten merilintujen valtakuntaa jotka lensivät ympäriinsä rääkyen ja höhläillen tyypillisiä merilintujen touhuja. Olipa alueella kuitenkin myös eräs vanha ja viisas korppi joka katseli erään kiinteistön reunalla sijaitsevan männyn latvasta mitä sen manttaaleilla tapahtui.

Merilinnut eivät yleiseltä höhläämiseltään olisi poikkeustilannetta havainneet mutta korppi pani merkille että alueella sijaitsevan rakennusryhmittymän ympärillä oli toistasataa ihmistä ja paljon niitä suuria pyöreäjalkaisia koppakuoriaisia joilla nuo ihmiset liikkuivat. Erityisesti korppi pani merkille että ihmisillä oli kaikilla täysin samanlaiset vaatteet ja käsissään ne huomattavan vaaralliset värkit jotka pitivät kovan metelin ja joitten vuoksi järkevä ja asiallinen lintu saattoi herkkään päästä hengestään. Ehkä ne olivat niitä metsästäjiä tuumasi korppi ja päätti että oli aika ottaa ritolat, lehahti siivilleen ja poistui tästä tarinasta.



Nuo ihmiset eivät olleet metsästäjiä. Eivät he olleet myöskään poliiseja vaikka poliisiunivormut heillä päällään olikin. Miehet olivat puolustusvoimien henkilökuntaa, erityisesti Utin erikoisjääkäreitä sekä merivoimien erikoistoimintaosaston miehiä. Nuo miehet olivat ammattisotilaita eikä heidän tarvinnut hävetä koulutustaan eikä kokemustaan minkään maan erikoisjoukkojen sotilaille. Sotilaat valmistautuivat operaatioon jonka tulisi tapahtua laukaustakaan ampumatta mutta koska oli vahva oletus että operaation kohteena olevassa Airiston Helmi-kiinteistössä oli vastassa yhtä lailla hyvin koulutettuja erikoisjoukkoja oltiin operaatio annettu poliisin sijasta PV:n suoritettavaksi. Tosin poliisin univormut päällä ja poliiseille tyypillinen aseistus varustuksena.

Joukot olivat siirtyneet paikoilleen. Radioita ei käytetty koska niitä mitä varmimmin kuunneltiin. Nämä miehet pärjäsivät kyllä ennakkosuunnittelun ja käsimerkkien turvinkin.

Tehtävä – suorita!

*

Viisitoista minuuttia myöhemmin Airiston Helmen tiloissa.

Paikalla olleet viisi venäläistä miestä olivat todellakin olleet erikoiskoulutettuja spetsnaz-sotilaita. Yhteinen piirre heille oli se, että yksikään ei ollut tyhmä ja he ymmärsivät että ylivoimaa vastaan oli täysin turha taistella. Niinpä he istuivat nyt seinää vasten käsi- ja jalkarautoihin kahlittuina. He eivät sinänsä olleet huolissaan omasta turvallisuudestaan vaikka se, mitä juuri sotatoimeksi luokiteltavan teon tehneet suomalaiset tästä kiinteistöstä löytäisivät osoittaisi että suomalaisten sotatoimi oli vain vastaus venäläisten jo aikaisemmin  tekemään sotatoimeen. Sotatoimea ei missään nimessä kannattanut eskaloida alkamalla ampua vieraan valtakunnan sotilaita.

Suomalaista joukoista ei huokunut minkäänlaista vihaa. He olivat yhtä lailla ammattilaisia ja ymmärsivät että vainoharhainen Venäjä valmistautui sotaan aina kun vain voi ja suomalaisten oman typeryyden vuoksi siihen oltiin tarjottu mahdollisuus kultalautasella. Suomalainen erikoisjoukkojen mies katsoi kiinteistössä olevaa elektroniikkaa ja vihelsi:

- Zwiddu joo… tässähän on sen tason  signaalitiedustelulaitteistoa ettei sille pärjää kuin Tikkakosken pojat. Hyvä jos nekään…

Ulkoa tullut toinen erikoisjoukkojen mies puolestaan totesi:

- Ja katos tuota häirintälaitetta. Tuolla on piharakennuksissa sen kokoiset aggregaatit että ne olisivat saaneet halutessaan viestiliikenteen sotkettua aina Turkuun saakka.

Suomalaiset sotilaat löysivät varsin pian lattiassa olevan erillisen luukun. Yhtä lailla poliisin univormussa oleva Puolustusvoimien tiedustelulaitoksen kapteeni sanoi kahlituille venäläissotilaille:

- Epäilemättä teillä on tuossa luukussa räjähdevarmistus. Olkaapa ystävälliset ja kertokaa kuinka se puretaan. Meinaan, te tiedätte että me päästään tuosta luukusta joka tapauksessa läpi ja jos tää koko manttaali räjähtää taivaan tuuliin niin huomautan että alueen ulkopuolella on jo huomattava määrä mediaa joka lähettää asian saman tien julki. Meidän kaikkien etuhan on, että asia ei eskaloidu eikä varsinkaan julkisesti.

Venäläiset katsoivat toisiinsa, nyökkäsivät ja yksi miehistä sanoi selvällä suomenkielellä:

- Älypuhelin. Pöydällä. Hiirenloukkukuvake. Paina se, ja laita sitten koodi kuusi-kaksi-kolme-neljä. Paina sitten enter.

Kapteeni otti kännykän ja lisäsi:

- Ymmärtänette että te olette juuri siinä samassa paikassa kun minä tätä painan.

- Ymmärrämme. Me emme ole tyhmiä.

Kapteeni purki räjähdevarmistuksen, nyökkäsi toisille sotilaille ja he aukaisivat luukun. Sisään ensimmäisenä mennyt ylikersantti totesi:

- Jaahah… lyhyttä AK-74:ää täällä on muutama kymmenen… tusinan verran Dragunoveja… saman verran Vintorez-tarkkuuskivääreitä… vaimennettuja Val-konepistooleja eikö lie neljäkymmentä… tavallista ysimillistä pistoolia viitisenkymmentä… parikymmentä termobaarista Shmel-sinkoa… ja lisäks patruunoita ja muoviräjähdettä keskikokoista sotaa varten… ja sitten tietysti muona-annoksia, viestintävälineistöä ja lääkintätarvikkeita… täähän on semmonen perinteinen partiolaisleirin varustus, hähhää… kyllä täällä on tarpeita huomattavan monelle spetsnaz-ryhmälle suorittamaan kaikenlaista umpivittumaista… ja luulenpa että noissa yläkerrassa olevissa tietokoneissa on varsin yksityiskohtaisia karttoja tietyistä alueista…

Yksi miehistä huomasi että kiinteistön seinällä oli kehystetty kuva kokoomuksen Sanni Grahn-Laasosesta. Mustavalkoprintterillä painettu ja kuvassa oli mukana venäjänkielistä tekstiä. Venäjänkielentaitoinen kapteeni luki tekstin, hymyili kuivasti ja käänsi sen sitten miehille todeten että on noilla ryssilläkin huumorintajua:

Epäluuloa, pelkoa, populismia. Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd) puhuu lempiaiheestaan. Sillä hän nousi eduskuntaan 2007: vastustamalla venäläisten tontti- ja kiinteistökauppoja.

Lakialoite on tehty venäläisiä varten, mutta vain yhdeltä kansallisuudelta kieltäminen olisi – niin – rasismia.

Yksi keino kiinnittää mielenkiintoa – sitouttaa matkailueuroja ja esimerkiksi liike-elämän investointihaluja – on edistää loma-asuntokauppaa, ei kieltää sitä.

Jos Kymäläisen lakialoite menestyisi, olisi se askel taaksepäin matkalla kohti globaalisti avointa ja vapaata kauppaa. Suljetumpi talous ja muurien rakentaminen ovat mennyttä maailmaa. Ennakkoluulojen murtaminen on paitsi avartavaa, myös taloudellisesti kannattavaa.

Teksti ei aiheuttanut miehissä edes hymähdystä. Niin suomalaiset kuin kahlehditut venäläiset sotilaat olivat ammattilaisia. Politiikassa taas utopistinen sinisilmäinen idealisti oli vakio. Ja valitettavasti politiikassa typeryys oli ollut jo pitkään uraa edistävä tekijä. Samassa paikalle tuli erikoisjääkäreitten majuri joka oli johtanut koko operaatiota. Hän totesi kuivasti miehille:

- Onnittelen teitä onnistuneesta sotilasoperaatiosta joka virallisesti ei ollut sotilasoperaatio vaan keskusrikospoliisin isku talousrikollisia ja rahanpesua vastaan.

Majurin lausuma aiheutti röhönaurun joka ei kuitenkaan jatkunut pitkään. Totta kai miehet tajusivat masurkan juonen. Oli selvää että Venäjä oli saanut tässä operaatiossa pahasti kuonoonsa. Se saattoi ottaa kyllä pahojakin avokkaita päin naamaansa jos se tapahtui piilossa eikä Venäjä menetä kasvojaan. Epäilemättä joku PV:n miehistä oli tällä hetkellä kertomassa Venäjän sotilasasiamiehille että näin oli käynyt, kaikki tarvikkeenne takavarikoidaan ja alueella tehdään talousrikoksiin vedoten joku haamupidätyskin mutta nuo viisi venäläistä sotilasta kävelevät jo joskus puolen yön aikaan Vaalimaalla rajan yli. Kas kun Suomi ja Venäjä eivät ole sotatilassa joten suomalaisten on vähän vaikeaa ottaa sotavankeja. Jos ne niitä ottaisivat, niin silloinhan saatettaisiin joutua sanomaan julkisesti että vangit otettiin Venäjän Suomen alueella sijaitsevasta sotilastukikohdasta. Ja eihän Venäjällä toki sellaisia ole?

Yksi erikoisjoukkojen ylikersanteista kysyi majurilta:

- Herra majuri, totta kai on selvää että mitään normaalia poliisitutkintaa kummallisempaa ei ole tapahtunut, asian hoiti KRP eikä me olla edes koskaan oltu täällä. Mutta sitä minä ihmettelen että miten ihmeessä hallitus antoi tähän operaatioon luvan? Onko siellä kasvatettu kivekset?

Majuri hymyili hymyä joka ei onnistunut peittämään halveksuntaa ja vastasi:

- Ei hallitus tiennyt tästä operaatiosta mitään. Se istuu paskat housussa Helsingissä ja sille kerrotaan tällä hetkellä mitä on tapahtunut. Käsky operaatioon tuli alemmalta taholta. Taholta, joka vielä on kiinnostunut sellaisesta epämuodikkaasta asiasta kuin Suomen ja suomalaisten turvallisuus. Selvää on että hallitus vetää tällä hetkellä nitroja kitusiinsa mutta sekin tietää että operaation myötä pukki pääsi kaalimaahan eikä se sieltä enää minnekään lähde. Niinpä me olemme tarjonneet niille törpöille tien päästä eroon venäläisistä maanpuolustuksen kannalta uhanalaisista kiinteistöistä. Ei millään laajalla ja ennen kaikkea julkisella pakkolunastuksella vaan siten että tapahtuu tiettyjä kiinteistökauppoja joissa tietyt venäläisomistuksessa olevat kiinteistöt ja tontit siirtyvät suomalaisten pöytälaatikkofirmojen omistukseen. Pöytälaatikkofirmojen, jotka sattumoisin ovat Senaattikiinteistöjen omistuksessa.

Sitten majuri osoitti viittä venäläistä sotilasta:

- Tuohon pihalle tuli pikkubussi. Siirtäkää nuo miehet siihen, ajakaa Vaalimaalle ja antakaa miesten mennä rajan yli. Heitä on kohdeltava hyvin. Ja juu… näyttää tulevan KRP:n miehetkin jo paikalle.

Kiinteistöön astui siviilipukuisia poliiseja KRP:n talousrikospuolelta. Erikoisjääkärit kysäisivät:

- Tulitte etsimään todistusaineistoa?

KRP:n mies vastasi:

- Nääh… meillä on se todistusaineisto jo täällä salkussa. Olemattomanhan voi keksiä. Jos te PV:n heput kuskaatte tuon venäläisen sotilasrojun omiin autoihinne niin me hoidetaan tää lavastuspuoli.

Puoli tuntia myöhemmin Airiston Helmi oli muuttunut venäläisestä yllätyshyökkäystä valmistelevasta tukikohdasta epäonnisten venäläisten talousrikollisten pesäpaikaksi. Takavarikoitua sotilaskalustoa kuljettavat rekat poistuivat paikalta. Tilalle tuli PV:n linja-autoja joihin sekä erikoisjääkärit että merivoimien erikoistoimintaosaston sotilaat siirtyivät. Linja-autojen kuskit nostivat kytkintä ja ajoivat pois alueelta jossa virallisesti oli käynyt niin että toistasataa konepistoolimiestä kävi pidättämässä muutaman kuittiväärentäjän.



Lukijalle: Tämä fiktiivinen kirjoitus on täysin mielikuvituksen tuotetta. Minulla ei ole mitään käsitystä siitä, mitä Airistolla on tapahtunut. Mutta tällaiset tapahtumat toki ruokkivat mielikuvitusta. Saattaahan se olla niinkin että toistasataa konepistoolimiestä käy pidättämässä muutamia talousrikollisia eikä asiassa ole mitään muuta sen kummempaa.

34 kommenttia:

Tyg kirjoitti...

Puhuvat poliitikkopäät voivat jatkaa kaakatustaan tärkeistä asioista kuten naisen ja sikiöiden ihmisoikeuksista.

Anonyymi kirjoitti...

ja sitten on olemassa kepulaisia ex-kansanedustajia/evp upseereita, joilla on tarve päteä julkisuudessa ja kertoa "olettamuksiaan" asioista...


-Tvälups-

Juha Kivela kirjoitti...

Tuossa oli noin pari päivää sitten Perussuomalaisten ex-kansanedustaja Reijo Tossavaisen kirjoitus Oikeassa Mediassa liittyen noihin ulkomaalaisten tontti- ja kiinteistökauppoihin, jossa hän kirjoitti tehneen tuosta aloitteen, joka ei oikein saanut tuulta alleen..

Reijo ei kuitenkaan luovuttanut, vaan päätti houkutella Suna Kymäläisen (sdp) aloitteeseen mukaan, jolloin se sai hieman enemmän kannatusta Eduskunnassa. Ihmettelen suuresti, kuinka syvässä Suomessa onkaan Yksipuoluejärjestelmä Sosialisti-Kommunismi sisäänrakennettuna järjestelmäämme, koska tuo aloite ei tuolloin edennyt sen pidemmälle.

Tosin ei Sossujen puolella edennyt täysin aiheellinen nykyisin ex-kansanedustaja Kimmo Kiljusenkaan (sdp) aloite, jolla olisi saatu järkeä pienituloisten eläkkeensaajien tilanteeseen.

Onko tosiaan niin, että Suomen Eduskunnassa on tällä hetkellä ainoastaan yksi järjellisten ihmisten puolue? Järjellisiä ihmisiä löytyy kyllä muistakin puolueista kuin Perussuomalaisista, mutta niissä järjelliset ihmiset ovatkin harvinainen poikkeus!

Nyt kun Suomi alkaa olla läpikotoisin mädätetty ja valloittajien esi-astuma, on mm. ylioppilas Eero Heinäluoma (sdp) päättänyt ryhtyä tavoittelemaan paikkaa itse pääkallon paikalta Brysselistä, josta käsin voisi jatkaa tuota Sosialistis-Kommunistista epistolaansa, kuten Euroopan Unioni onkin se Keskusjohtoinen Eurostoliitto, joka kaikki Kansallisvaltiot pyrkii Euroopasta tuhoamaan multikultin ja kaiken haitallisen haittamaahanmuuton, jne.. toimin.

Sarvipäitähän siellä jo toisesta Sosialistis-Kommunistisesta pääpuolueesta eli Kansallisesta Kokoomuksesta onkin, joten kaiketi tuollainen vihapuhuja-sossu sinne aivan loistavasti soljahtaa sekaan... ellei sitten Suomen Kansa heräile jo pikku hiljaa koomastaan ja anna äänensä järjen säilyttäneille ehdokkaille.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Nyt olisi ollut näytön paikka Europpaa johtavien suurten sotapäälliköiden yhteisille puolustusvoimille näyttää Airiston Putukkanärhille munat. Itä-Saksan suuri sotaratsutar Ankea Musta Enkeli ja lapsirakastaja Makro kuuluisan voittamattoman Ranskan ylin sotapankkiiri, nämä viime sodissa kaikki palkinnot voittaneiden valtioiden nykyiset marsalkat, olisivat helposti pistäneet pakettiin Suomen puolustusvoimien (EU:n toimivat sotavoimat) lihasvoimin moisille tirpoille miten munaton närhi kusee.
Tämäkin on vain mielikuvituksen horjahtelua. Eihän Airistolla mitään Putukkanärhiä ole, eihän niitä ole edes olemassa.
No, ilmeisesti ulkoministerimme rukouksen voimin selvitti tämänkin syntymättömän sodan eskaloitumisen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tygille, Taisteluvälineupseerille, Juha Kivelälle ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne. Kaiken kaikkiaan voi todeta, että suomalaiset broileripoliitikot osoittavat typerää sinisilmäisyyttään kaikilla mahdollisilla elämän alueilla. Juha totesi että järjellisiä ihmisiä löytyy muistakin puolueista harvinaisina poikkeuksina. Pitää paikkansa, mutta heidänkään äänestyskäyttäytymisensä ei ole järjellistä. Asiaan liittyen voi muistuttaa kokoomuksen Ben Zyskowiczista joka aikanaan äänesti jalkaväkimiinakiellon puolesta todeten jotenkin niin että ”maanpuolustuksen kannalta tämä päätös oli järjetön mutta olisi poliittisesti epätarkoituksenmukaista äänestää sitä vastaan”.

vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Poliittiset Pyrkyrit mainitsivat joissain uutisissa että Mäntyniemen residentti, pääkanisteri, sisäkanisteri ja ulkokanisteri olisivat olleet tietoisia tästä "talousrikos"-tutkinnasta jo kuukausia sitten.

Uskokoon ken tahtoo.
Ei ne kuitenkaan olis pystyneet pitämään sitä salassa.

Anonyymi kirjoitti...

Meidän ei tarvitse huolestua..

.. jalkaväkimiinojen kieltämisestä (vaikka ne lähestulkoon ovat maailman tehokkain ja halvin rajojen puolustaja).

.. maa-alueiden myymisestä (varsinkaan niiden, jotka sijaitsevat varuskuntien/ laivaväylien/ lentokenttien läheisyydessä).

.. venäjän ilmatilaloukkauksista (niillä ei varsinkaan testata mitään meidän järjestelmiä).

.. venäjällä tapahtuneista lakimuutoksista (https://www.venice.coe.int/webforms/documents/default.aspx?pdffile=CDL-AD(2010)052-e, sivu 4, kohdat 13 ja 14) jotka käytännössä antavat oikeutuksen venäjän armeijalle mennä minne tahansa milloin tahansa.

Sen sijaan meidän tulee olla huolestuneita natseista, trumpinisteista, vihapuheesta, 36 vuotta sitten limudiskossa tapahtuneesta seksistisestä silmäilystä, rasisteista, ääriajattelusta, vihapuheesta sekä siitä kuinka hankala Redissä on asioida.

-Tarkkailija-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja Tarkkailijalle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Joo, yleensäkin jos kyseessä on talousrikos niin ei tään pahempaa overkilliä olla ihan äsken nähty.

Tarkkailija: Juuri näin! Prioriteetit kuntoon! Ja tulee muistaa että translaki suojelee Suomea paljon tehokkaammin kuin tankit.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Mitä muuten tulee tuohon case-Airistoon yleensäkin niin Suomessahan tuijotetaan pikkusen liikaa lkp-vahvuuteen ja sinänsä suureen kalustomäärään. Mutta kun puhutaan operatiivisessa valmiudessa olevista joukoista niin tilanne onkin aivan toinen. Varuskunnat eivät ole operatiivisia joukkoja vaan varusmiesten koulutuskeskuksia. Varsinaisia operatiivisessa valmiudessa olevia joukkoja ovat osa ilmavoimista, osa merivoimista (ja niihin kuuluva Merivoimien erikoistoimintaosasto) sekä Utin erikoisjääkärit.

Itse näkisin että sanotaanko näitten lisäksi Kainuun Prikaatissa, Porin Prikaatissa, Karjalan Prikaatissa ja Kaartin Jääkärirykmentissä tulisi olla 1 – 2 jatkuvassa valmiudessa olevaa komppaniaa. Plus tietysti vapaaehtoiset suojeluskunnat / kodinturvajoukot / kansalliskaarti tai millä nimillä niitä nyt sitten kutsuttaisiin.

Sen sijaan valtio keskittyy viemään reserviläisiltä puoliautomaattiaseet.

Jos joku miettii että mistä otettais tähän rahoitus niin tämmönen tuli heti mieleen:

https://www.youtube.com/watch?v=_ZjYvunIyLw

Anonyymi kirjoitti...

Tuohon Reijo Tossavaista koskevaan juttuun sellainen tarkennus, että Suna Kymäläinen tuli Tossavaisen aloitteeseen mukaan sillä ehdolla, että hän oli aloitteen eneimmäinen allekirjoittaja eli meni hänen piikkiinsä. Sillä hän arveli saaavansa ääniä seuraavissa eduskuntavaaleissa ja vaikka aloite ei sitten erinäisten juonikuvioiden jälkeen edennytkään, Kymäläiselle se ilmeisesti riitti läpimenoon. Kyllä poliitikot osaavat viedä toisten ideat omiin nimiinsä aivan kuten Mykkänen yhtäkkiä keksi, että Afrikkaan perustetaan vastaanottokeskuksia maahanmuuttajille, joista pääsee (jos pääsee) laillisesti Eurooppaan. Ihan kuin joku pataluhaksi haukuttu olisi vähän samantyylistä esittänyt jo vuosia sitten... vai muistanko väärin?

Demareista tuli mieleen Ruotsin pääministeri Löfven, joka on saanut lähtöpassit virastaan. Ainoana lehtenä olen nähnyt vain Uuden Suomen siitä uutisoivan. Muualla on oudon hiljaista...

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Näin Reijo Tossavainen kertoi. Ja sittenhän asia hautautui. Mykkänen & kumpp esittävät tällä hetkellä epätoivoisesti kaikenlaista. Vaalit mielessä ja sen jälkeen otetaan taas käskyt Brysselistä. He selittävät kaikkea muuta kuin sitä että he ovat itse vastuussa tilanteesta. Niin maanpuolustuksen kuin haittamaahanmuuton kohdalla. Jäädään seuraamaan tuota Ruotsin hallituskikkailua. Tarttee varmaan ostaa popcorneja.

Trilisser kirjoitti...

Kyllä Mykkänenkin kuuluisi sairaseläkkeelle. Mieshän sairastaa ilmiselvää aivonäivetystä.

Joppos123 kirjoitti...

Onhan meillä jotain opittu tapaus Krimistä. 2015 alettiin mennä koko PV:ssa vaihteeksi oikeaan suuntaan eli valmius edellä ja läheltä seuranneena niin voi todeta tilanteen olevan paljon parempi kuin ennen vuotta 2015.
On perustettu mm VVJ ( välittömän valmiuden joukot) ja kaikki valmiuteen liittyvä revitty auki ja suunniteltu uusin perustein, eli on muitakin joukkoja heti heittää kehiin kuin erikoisjoukot. Määriin en tässä mene mutta niitä on.
Mitä tulee tuohon Airiston tapaukseen niin luulenpa rikostutkinnan olevan oiva tapa pysäyttää myös muu käynnissä ollut toiminta tai sen valmistelu.
Diplomatian maailmassa valittiin syyn löydyttyä se helpoimman riesan tie. Näitä vastaavia kohteita löytyy Suomesta vielä monta ja kai tässä annettiin naapurille myös tietty viesti.
Kuin sattumalta tänään tapahtui laaja palveluestohyökkäys suomi.fi loppuisille nettisivuille, en usko tällaisiin sattumiin. Vastapuoli kuittasi meidän viestin saaduksi.
Suurvaltojen "pimeitä operaatioita" on aina rahoitettu rikollisin keinoin ja naapurihan käyttää oletettavasti rikollisjärjestöjä ihan operatiivisessakin toiminnassa.
Kiinni jäätyään on helpompi kieltää osallisuus.
Suomen käsienpäällä istuskelu on varmasti ollut suuri ihmetyksen ja naurunaihe itänaapurissa.
Olemme vissiin maailmanmestareita siinä lajissa oli sitten kyse oudoista kiinteistö-/maakaupoista tai muslimi-invaasion maahan päästämisestä.
Nyt taas sitten politiikot määkivät kilpaa vanhaa mantraa "jonkun pitäisi tehdä asialle jotain joskus"
Mikäli Airiston kuvio menee loppuunasti "rahanpesuoperaationa" ( kuten vajvasti uskon) niin se nyt havaittava hento herääminen vaipuu unholaan muutamassa viikossa ja sama hölmölän toiminta jatkuu ennallaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja joppos 123:lle & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: ”Hullun broilerin tauti”? Kuuluu luokitteluun ”valtaperäiset sekavuusoireiset ahdistuneisuushäiriöt”.

joppos 123: Kiitos lisäyksestäsi. Nuo välittömän valmiuden joukot olin unohtanut. Kaikki tieto siitä että PV valmistautuu pahimman varalle otetaan kiitollisuudella vastaan. Varmaankin tässä valittiin se pienimmän riesan tie ja annettiin venäläisille mahdollisuus säilyttää kasvonsa ainakin näennäisesti. Palveluestohyökkäystä en minäkään pidä sattumana. Meneekö osastolle ”osataan sitä tiälläkin”. Krimin tapaus sinänsä tuskin Suomessa toistuu. Siellähän ukrainalaiset yksinkertaisesti heittivät pyyhkeen kehään ja vetäytyivät laukaustakaan ampumatta. Sama hölmöily jatkuu aivan varmasti sillä että se loppuisi niin silloin ei riitä konekiväärin ja Lahtisen etsiminen vaan tarttee ettiä myös syyllistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vielä joppos 123:lle tästä suomalaisesta hölmöydestä näihin asioihin liittyen. Aikanaanhan apulaisoikeusasiamies puuttui siihen hirvittävään epäkohtaan kun (vapaaehtoiset) laskuvarjojääkärit pantiin punnertamaan:

https://www.iltalehti.fi/uutiset/2010092312399749_uu.shtml

Tietäisitpä muuten mitä nuo lakimiehet ovat tehneet minun hommilleni...

Trilisser kirjoitti...

Tarkennuksena se, että Mykkäsen osalta viittasin herran aselakilausuntoihin. En ole seurannut tätä uutta myrskyä vesilasissa.

Joppos123:lta kysyisin, että millä mielellä PV:n aktiiviväki seuraa kansan aseistariisuntaa? Ja jos joukosta löytyy siviilien aseissa pitämisen puolustajia, niin miten esimerkiksi Upseeriliitto toimii asian edistämiseksi? Etenkin kun korkean tason upseerien suusta kuuluu järkiään kireitten aselakien kannattajien propagandaa.

Vai onko käynyt käsky, että ura loppuu, jos esittää asemyönteisiä lausuntoja julkisesti?

QroquiusKad kirjoitti...

Tomas Riesin opuksessa "Luja tahto" mainittiin muistaakseni Suomen liikekannallepanon ensimmäisen vaiheen olevan rauhanaikaisten joukko-osastojen täydentäminen reserviläisillä sotavahvuisiksi, joka olisi suoritettavissa 1 - 2 vuorokaudessa.

En tiedä miten systeemi nykyään toimii, mutta tässä katsannossa ei edelleenkään liene merkityksetöntä kuinka monta varuskuntaa joukko-osastoineen meillä on ja ennen kaikkea miten ne on sijoiteltu?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Trilisserille ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Trilisser: Hyvä kysymys ja ehkä joppos 123 osaa selvittää PV:n näkemyksiä asiaan. Itse mietin myös sitä kysymystä – tai ainakin mielikuvaani asiasta – että PV:n kissakauluksiset eivät ole millään muotoa innostuneet suojeluskunta / kodinturvajoukko-tyyppisen organisaation perustamisesta. Mistä johtunee? Onko kyse siviilipuolelta tulevasta (ikivanhaan vasemmistolaisuuteen pohjautuvasta) poliitisesta painostuksesta vai ajatuksesta siitä että kyseinen organisaatio olisi jonkunlainen ammatillinen kilpailija? Vai jostain muusta?

Qroquius Kad: Olen lukenut kyseisen kirjan aikanaan useampaankin kertaan mutta en millään muista että mikä tuo aika oli. Jos mietitään LKP:tä niin varuskunnat sinänsä eivät kai ratkaise vaan se, että kuinka paljon on joukkojen perustamiskeskuksia ja tarvittavia varastoja. Mutta tosi on myös se, että kun itse aikanaan palvelin varusmiehenä niin lomamatka oli 30 kilometriä. Nykyisin jätkillä se voi olla 300 kilometriä. Ei se ainakaan motivaatiota nosta.

Joppos123 kirjoitti...

En ole huomannut mitään erityistä yksityisaseita vastustavaa klikkiä firmassamme, valtaosalla on omia aseita ja heistä osa on aktiiveja metsästäjiä tai muiden ampumalajien harrastajia. Sama koskee kissakauloja, heidän on melkein pakko alkaa metsästämään viimeistään siinä vaiheessa kun se ensimmäinen kissa kajahtaa kaulukseen.
Suurinta ääntä ja syystä pitävät reserviläisjärjestöt joilla ampumaharrastus on sitä ydintoimintaa.
Ei tätä kansaa ihan noin vain aseista riisuta vaikka EU sitä kovasti yrittääkin.
Tässä asiassa pisteet Jussi Niinistölle joka ymmärtää varsinkin reserviläistoiminnan tärkeyden maanpuolustukselle.
Mitä noihin varuskuntien määrään tulee niin ne eivät liikekannallepanoa ratkaise vaan materiaalin hajauttamisen ja itse perustamisen onnistuminen.
Enempää en oikein tätäkään voi avata ilman, että mennään punaleiman puolelle. Sen vain voisi todeta, että ei naapurillakaan niin paljon tauhkaa löydy, että voisi jokaiseen perustamiskeskukseen vaikuttaa.

Joppos123 kirjoitti...

Sen verran vielä, että PV:n organisaatioon myös sodanaikana kuuluvat maakuntayksiköt ovat aika lähellä vanhaa Suojeluskuntatoimintaa, äijillä on kaikki muut varusteet kotona säilytettävänä paitsi aseet.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Mitähän se apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja olis tästä mieltä?

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005840693.html

Mahtaa alikersantti aikamoisen kitinän päästää jos joskus tositoimiin joutuu? :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys joppos 123:lle ja kiitos lisätiedosta.

Viesti1: Nostan hattua reserviläisjärjestöille ja metsästäjäjärjestöjen tulisi tukea niitä. Totesin tuossa itsekin että LKP suoritetaan perustamiskeskusten kautta. Niitten määrää ja paikkoja ei siviilin tarvitse tietääkään. Sinänsä varuskuntien vähentäminen kiristää varusveijareitten pinnaa huomattavan pitkinä lomamatkoina. Jussi Niinistö muuten on ollut pitkästä aikaa puolustusministeri joka on ihan oikeasti kiinnostunut maanpuolustuksesta ja heppu teki tosi väärän valinnan jäädessään Soinin kelkkaan.

Viesti2: Olen siinä käsityksessä (luin mediasta joskus 2000-luvun alkupuolella) että näitä maakuntajoukkoja suunniteltiin alun perin paljon suuremmaksi kuin mitä ne nyt ovat.

Joppos123 kirjoitti...

Veijareiden lomamatkoissa onneksi on jo pitkään ollut käytössä yhteiskuljetukset niin ei tavitse omilla autoilla väsyneenä ajella tai liftata mitä itse joutui aikoinaan harrastamaan. Kaikki matkat ovat lisäksi ilmaisia.
Jep, niinkin järkimieheksi Niinistö kyllä haukkasi hatullisen paskaa kun luotti Soiniin.
Maakuntajoukkokonsepti on ihan hyvä mutta miehistön saaminen mukaan on ollut haaste. Päälliköitä kyllä riittää vaikka kuinka paljon mutta inkkareista on huutava pula.
Ne kun ovat sellaisenaan sodanajanjoukkoja niin kaikki ryhmässä ei oikein voi olla alikessuja tai kessuja.
Ne porukat mitä on ja olen tavannut niin motivoituneita ja aktiivisesti harjoittelevia äijiä ja ovat varmasti mahdollisen rähinän alkuvaiheessa alueellisesti erittäin käyttökelpoisia.
Maakuntajoukkojahan ei tarvitse erikseen perustaa vaan soitolla/teksiviestillä hakemaan ase ja hommiin. Kaikki ovat tehneet sitoumuksen käytettävyydestään jos tarve vaatii ja antaneet suostumuksen tulla hippulat vinkuen paikkaan x jos saavat esimerkiksi käskyn massateksiviestillä.

Becker kirjoitti...

Eräs seikka mikä tässä ihmetyttää, on se että venäläiset ovat aivan vapaasti saaneet rakentaa kaikkea mahdollista omistamilleen tonteille syvälaitureista ja helikopterikentistä aina rantaviivassa oleviin isokokoisiin rakenuksiin.
Jos suomalainen yrittää kyhätä pienen hirsisaunan tontilleen, niin jo nousee virkakoneistossa perkeleellinen möly jos mökistä näkyy vähänkin vääränväristä ikkunan pieltä metsikön seasta.

Anonyymi kirjoitti...

Jäi vielä huomioimatta lentokieltoalueen toimeenpano. Ei alueelta ulos, ei sisäänkään.

Trilisser kirjoitti...

Joppos:Itse kyllä muistan mm. Olli Nepposen ja Gustav Hägglundin hyvin asevastaiset teot. Käsittääkseni Nepponen äänesti v. 2009 aselain kiristyksen puolesta. Hägglund taas vaati "räiskinnän" kieltämistä, minkä minä tulkitsen tarkoittavan vapaamuotoisen, siis esimerkiksi sen omalla maalla hiekkakuopassa vaikkapa juomapulloja maaleina käyttävän ammunnan kieltämistä. Molempia pidän erittäin asevastaisina tekoina.

Vastaavasti en muista yhdenkään kenraali tason upseerien julkisesti sanovan esimerkiksi näin:"Pidän siviilien omistamia aseita ja niillä ylläpidettyä ampumataitoa maanpuolustusksellisesti niin tärkeänä asiana, että pidän nykyisen aselain keventämistä ja uusien kiristysten täydellistä tyrmäämistä ehdottomasti välttämättömänä riippumatta EU:n linjauksista." Tällaisen haluan kuulla vaikka PV:n komentajan suusta.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä ja muutkin lukijat.
PS:n Tossavainen teki ensin itse aloitteen siitä maakauppahommasta, vaan kun se oli väärää puoluetta, niin se tyssäs siihen.
Sai sitten sd:n Kymäläisen puhuttua yli tekemään saman jutun, niin johan alkoi nimiä rapista paperiin. Vaan kaatui sekin, kun paskahousudemarit ja kokkareet vetivät nimensä pois. Näin minä olen ymmärtänyt Tossavaisen blogista tuolla Uuden Median puolella tapahtumien kulkeneen.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Nythän on KRPn puolelta jo tullut lausuntoja, että edessä oleva tutkinta on kaikkien aikojen laajin ja vaikein. Toisin sanottuna nyt pedataan asetelmaa, jossa mitään tiedotettavaa ei ole ennenkuin koko operaatio unohtuu.

Anonyymi kirjoitti...

Katselin Hesarista (en ole tilaaja) kuvia venäläisten ostamista alueista saarissa ja mantereella ja kiinnitin huomiota Beckerin tavoin rakennuksiin ja rakennelmiin rannoilla. Kun tavallinen pulliainen joutuu rakentamaan kesämökkinsä vähintään 30 metrin päähän rantaviivasta ja saunan 15 metrin päähän, jos nyt yleensä saa rakennusluvan, niin minkähänlaisilla luvilla on rakennettu isoja talviasuttavia rakennuksia, valtavia laitureita ja helikopterikenttiä? Tässä Airiston jutun selvittämisessä ei tule unohtaa rakennusvalvontaviranomaisten osuutta ja myötävaikutusta, eikä sitä, onko nyt toimittu ihan maankäyttö- ja rakennuslain mukaan. Voi olla, että syytteeseen laitetaan myös ihan kotikutoisia virkamiehiä.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, joppos 123:lle, Beckerille, Ano1:lle, Trilisserille, Huru-ukolle, Ano2:lle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

VNV: Viestisi oli jäänyt jostain syystä ajelehtimaan. Mutta tuo on kyllä hyvä esimerkki siitä mitä tapahtuu kun naiset lasketaan sotkemaan asioita.

joppos 123: Tuo yhteiskuljetus on sinänsä ihan hyvä homma. Tosin minä kaipaan vähän laajempaa varuskuntaverkostoa. No, rahastahan se oli kiinni. Kattelin äkkiä noita maakuntajoukoja niin niitä näkyy olevan 28 komppaniaa sekä yhdeksän vissiin saman kokoista merivoimien alaista yksikköä. Kymmenkertainen määrä ilahduttaisi. Tietysti PV kehittää niitä paikallisjoukkoja mutta niitten kokoonpano- ym. tiedot lienee sitten kassakaappitavaraa.

Becker & Rouva Ano: Erittäin hyvä huomio.

Ano1: Totta. Varsin kummallista sinänsä talousrikostutkimuksessa.

Trilisser: Tuollaisia avautumisia kuulisin minäkin mielelläni.

Huru-ukko: Näin oli. Ja tossa puolestaan se Sanni Grahn-Laasosen lausunto:

https://blogit.iltalehti.fi/sanni-grahn-laasonen/2014/01/07/tonttikauppa-ei-uhkaa-isanmaata/

Tuoreimmissa kommenteissa on todettu että mites Sanni meni noin omasta mielestä…

Ano2: Luultavasti unohtuu. Ehkä tässä oli muistutus venäläisille ja samalla se kasvojen säilyttämisen paikka. Loppulitviikit lausutaan sitten kulissien takana.

Anonyymi kirjoitti...

Yhdyn kirjoittaja Trilisserin tekstiin; eipä ole aseharrastuksen puolestapuhujia kenraalikunnasta tai ye-upseeristostakaan löytynyt, selkäänpuukottajia sitten senkin edestä.
Huomioiden vaikka SAL:n pj:n kannanotto pääkirjoituksen muodossa tiukempien aselakien puolesta.
Ko hyypiöhän on se `syväjohtamisen` "isä" ja edustaa oikein sitä hyvä veli-verkostoa, jota meillä ei kuulemma ole. Ihan kirjaimellisestikin kun Matti-veljensä osti ko koulutuspaketin syyttäjälaitokselle ja sai siitä hyvästä luopua VKS:n virastaan.

Laajempi varuskuntaverkosto sekä paluu 5/2-saapumiseräjärjestelmään, miehistön 8kk:n palvelusaikaan sekä varuskunnallisiin kertausharjoituskomppanioihin. Kustannukset eivät tule nykyisestä kasvamaan vaan saadaan jopa säästettyä huomattavasti kun samassa yhteydessä lakkautetaan Senaatti-kiinteistö kaikkine palkkiovirkoineen.


-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Kaikkien tulisi ymmärtää että me olemme samalla puolella. Ja jos me emme pidä huolta itsestämme niin ei taatusti kukaan muukaan. Minähän itse palvelin silloin kun vuodessa oli kolme saapumiserää eli helmi-kesä-loka ja sen myötä oli käytössä kuitenkin suht koulutettuja jätkiä koko ajan. Ja käsitykseni mukaan se Senaatti-kiinteistö on ollut melkoinen syöpä vähän joka helvetin hallinnonalueilla. Virasto joka siirtää meisseliä vasemmasta puntista oikeaan kuvitellen sen kasvavan.

Anonyymi kirjoitti...

Voisikohan tunnetusta Aamu Airistolla -laulusta tehdä jo tähän tapaukseen sopivan muunnelman, esimerkiksi tähän tapaan:

Niin kirkkahasti, kirkkahasti kimmeltää
nyt Helmi tuo Airiston.
Kun Helmi urakoi,
niin lehdet uutisoi
tän jutun huolissaan.
Niin sorjasti, nopsasti tehty on
nuo laiturit Airiston.
On huolta vakavaa, kun maata ostetaan,
me vaaraan joudumme.

Suo rikospoliisi valoaan
nyt Helmelle Airiston.
Sen pestyn rahakätkön nään
muovipussissa laatikon.

Lonkeronsa näin kietoo yllemme näin
tuo mahtava Venäjän maa.
Suo rikospoliisi valoaan
nyt Helmelle Airiston.

Ruukinmatruuna kirjoitti...

Tarinan opetus:

Jos aiot harrastaa rahanpesua, veronkiertoa ja muita talousrikoksia, niin älä tee niitä sellaisella saarella, joka on strategisesti tärkeän vesiväylän varrella. Se herättää välittömästi suomalaisten veroviranomaisten mielenkiinnon.