lauantai 21. maaliskuuta 2020

VIHREÄ TYÖN VALLANKUMOUS


Toissa päivänä vietettiin jotain tasa-arvon päivää ja vihreitten näkemys kyseisestä tasa-arvosta oli se vanha tuttu:En tiennytkään että esim. energian tuotantoa ja jakelua, kuljetusta ja logistiikkaa, rakennustyötä, huolto- ja korjaustyötä, suojelutyötä, metsätyötä, ahtaustyötä, teollisuustyötä, maataloustyötä sekä ruuan tuotantoa ja jakelua voi tehdä etätyönä.

En tiennyt sitäkään että terveydenhoidosta on miehet heivattu pois.

Enkä sitä että yksityinen sektori on lakannut olemasta.

Mutta ehkä vihreät ovat keksineet uusia, vallankumouksellisia työmenetelmiä. Ainakin kyseinen Emma Kari joka on aikaisemminkin tunnettu tarkkanäköisyydestään:Hyvää reaalimaailmassa elävien ihmisten päivää kaikille. Myös niille, jotka eivät ole reaalimaailmassa käyneetkään. Toivottavasti joskus pääsette sinne. Se voi tarjota teille yllätyksiä ja oivalluksiakin.

49 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Euroopan unionistakin tuli sitten köyhyyden työttömyyden velkojen (pääomien) nälän ja virusten vapaan liikkuvuuden alue. Tuli kaikkea sitä mitä ei luvattu. Ilmeisesti tällaiset reaalimaailman sivujuonteet iskivät vihreitäkin päin pleksiä. Jos nyt edes ymmärtävät miten ovat olleet tätä edistämässä. On molemmat jalat niin tukevasti irti maasta.

Professori kirjoitti...

Kaikki kunnia tietenkin työtä tekeville naisille. Hämmästyttää kuitenkin se näkökyvyttömyys, jonka yhtenä merkkinä loistaa esille nostamasi twiitti. Näkökyvyttömyyttä on myös vihreän sisäministerin tarve kertoa, että hän asettaa turvapaikanhakijat suomalaisten edelle. Siitähän ei seuraa muuta kuin tarpeetonta eripuraa tässä vakavassa tilanteessa. Ja pahimmillaan lisää koronaviruksia maahamme.

Joppos123 kirjoitti...

Ei vihreiltä kannata odottaa mitään realismia. Ne ovat tyytyväisiä kunhan soijalattea ja läpsyjä riittää.
Ihan vaan Emmalle tiedoksi, kyllä tässä muutkin tekee 24/7 hommia ja osa ihan ilman lisäpalkkaa.
Kysymyksessä on rakkaus lajiin ja huoli siitä, että tähän nyt ei vaan tarvittaisi mitään Putinin koepalloa vol2 tai musuvyöryä Ruotsista.
Noi "Emma Karit" voisivat vetää sen päänsä perseestään ja oikeasti alkaa tekemään töitä lähimmäisten hyväksi.
Marin uhoaa ulkonaliikkumiskielloista mutta onkohan se ajatellut kuka sitä valvoo ja millä ROE:lla?
Koskeeko mahdollinen kielto myös läpsyjä, koska nythän ne voivat kruisailla ihan miten haluavat?
Kaveri koitti käydä Yli-tornion puolelta hakemassa nuuskaa , ei päästetty. Samaan aikaan geelipäät tulivat ja menivät taikasanan turvin molempiin suuntiin ja kohta takaisin.
Se mitä hallitus ei ole valikoidusti kertonut on, että jo kahden vuoden ajan Tornioon on läpsytellyt noin 3000 juhlapaikanhakijaa per vuosi.
99% niistä on ollut 20-35v miesoletettuja.
Tähän viittasi mädätyssalo kun ihan erikseen mainitsi ettei juhlapaikan hakeminen ole millään tavalla estynyt vaikka samaan aikaan meille kantiksille ollaan laittamassa ulkonaliikkumiskieltoa.
Siis ihan oikeasti miettikää sen naudan hommia.
Mä harvoin toivon kenellekkään pahaa mutta jos karmanlaki toimii niin Kim Jon Unille toivon supertippuria, Erdogan voisi saada vaikkapa Mätäsalon kanssa yhteisen lapsen
Siinä voisi heppatyttö totulella islamiin ja tasa-arvoon ihan niinku perskohtaisesti.
Nyt tuntuu ettei öljyprinsessalla ole mitään hajua missä ja kenen ehdoilla mennään.

Nimetön kirjoitti...

Ihmettelin tuota e karin viserrystä. Jostain syystä mieleeni tuli Alfred E. Neuman.

Pyssymies

Pinlaareni kirjoitti...

Hyviä huomioita ja realiteetintestauksen esilletuomista. "Nuorilta älykkäiltä naisilta" kun semmoinen vaikuttaa olevan hukassa.

Heidän elämänsä on varmaan ihanaa, kun sitä voi toistaiseksi elää vapaana realiteeteista ¯\_(ツ)_/¯

Harmi vaan, että normaalit ihmiset maksavat kovan hinnan viherpunikkien fantasioista.

Nimetön kirjoitti...

Terve Ykä,
Menee pikkasen ohi aiheesta, mutta ajatuksia on herättänyt tuo Corolla uutisointi varsinkin Italian suunnasta.
Italia on pyytänyt apua järkyttävään tilanteeseensa ja miten EU ja meidän TouhuTyttö hallitus on reagoinut?
Nada, ei mitään!
Ymmärrän, että oma napa on tärkein, mutta viimeksi, kun Suomi oli poikkeuslakien alaisessa tilassa saimme apua välimerenrannalta! Ja, silloin kaikki apu oli tarpeen, niinkuin nyt apu olisi tarpeen Italialle ja italialaisille!

Apu Suomelle oli henkistä, mutta myös sotatarvikkeita, Esim Fiatteja!
Tiedän kyllä, että Suomi maksoi (760milj. MK) Fiateista mutta se maksettiin selluloosalla, jolle määritettiin silloin joku rahallinen arvo.
Ja, noita Fiatteja, kyllä tarvittiin ja käytettiin tehokkaasti 101varmennettua pudotusta!

Hävettää, nyt olisi paikka maksaa vanhoja velkoja ja auttaa kaveria!
On velkaa ja on kunniavelkaa!

Voi Aikoja Voi Tapoja

Ohessa ote Raimo Myöhäsen blogista.
Talvisodan päättyessä Fiat G50 koneilla oli saavutettu kaikkiaan 13 ilmavoittoa, joista 2,5 oli ystäväni kersantti, sittemmin lentokapteeni Lasse Aaltosen saavuttamia. Jatkosodassa Fiat G 50 koneilla saavutettiin kaikkiaan 88 ilmavoittoa, joista Lentomestari Oiva Tuomiselle merkittiin 23 konetta. Omia Fiat G 50 koneita menetettiin jatkosodassa 12 kappaletta.

PS
Veikkaan, että EU turvatakuut voi tämän myötä kyllä haudata syvälle!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Professorille, Joppos123:lle, Pyssymiehelle, Pinlaarenille ja Voi Ajoille Voi Tavoille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tuskin ymmärtävät. Termi kupla on erittäin osuva. Miksi sieltä pyrkiä ulos kun siellä on niin hyvä olla?

Professori: Herää muuten kysymys että tajuavatko vihreät (ja hallituksemme yleensä) kuinka välttämätön yksityinen sektori on maamme hyvinvoinnille ja yleensä selviämiselle?

Joppos123: Olet valitettavasti täysin oikeassa. Meikäläinenkin muuten on työnsä puolesta siinä sairastumisen riskiryhmässä.

Pyssymies: Ehkä tietty ulkonäöllinen hymyseikka saa ajattelemaan näin. Mutta Alfred E. Neumann on fiktiivinen hahmo. E. Kari on valitettavaa todellisuutta.

Pinlaareni: Tämä ”nuoret älykkäät naiset” on yksi nykypäivän pelottavimpia termejä.

Voi Aikoja Voi Tapoja: Totta joo, tulee muistaa että niitten Fiatien pudotus-tappiosuhde oli sodan paras. Tietysti niitä tuskin enää käytettiin vuoden 1944 hurjimmissa taisteluissa.

Nimetön kirjoitti...

Ikiaikainen totuus lienee, että ihmisellä on synnynnäinen tarve päästä kumartamaan jotain. (En ole tätä otse keksinyt mutta viisaasti todettu.) Kommunismi, sosialismi, ilmastohysteria, monikulttuuri, globalisaatio...you name it. On päivän selvää, että nämä kaikki ovat lopulta uskonnollisia olemukseltaan, jolloin ne ovat arkijärjen ulottumattomissa. Ihmiskunnan kannalta olis kyllä parempi uskoa jumalaan vaikka tätä ei olisikaan olemassa.

Nimetön kirjoitti...

Sama meininki Suomessa kuin täällä Ruotsissa. Mikä ihme siinä on, että Suomen pitää vieläkin olla Ruotsin vallan alla? Ruotsillakin on rajat auki vain eräille. Matkustavat läpi Euroopan ilman käsidesiä tai saippuaa. Testataanko tulijat ylipäätänsä? Ihan käsittämätöntä. Ja mikä EU:ta vaivaa; missä se "yhteistyö" luuraa? Vain sanahelinää.
Vihreet pitää saada pois kaikesta, niin täällä kuin sielläkin. Tulee mieleen Simo Salmisen Rotestilaulu.

Aamulenkilläni näin metsureita (MIEHIÄ). En ole koskaan nähnyt naisia metsureina. Naapurit saavat kotiapua ja puolet hoitajista on miehiä. Mitä ne vihreet oikein haluaa; minkälaista maailmaa?

Eija

Nimetön kirjoitti...

Naisen euron on vain 70cnt eli mm naisministerit saavat peinempää palkkaa kuin mieskolleegansa! Ai eikö?

Siinä yksi s-tanan myytti joka nostaa itseänsä aina noiden toimesta uudelleen ja uudelleen.


-Tvälups-

Jk Kyllä Fiiuillakin lennettiin loppuun asti. Köyhä maa joutui laittamaan miehensä yli-ikääntyneellä kalustolla taisteluun kun parempaakaan ei ollut tarjota.

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Koronapandemia tuli huonoon aikaan, aikaan jolloin myös Suomi-niminen pohjoisen Euroopan maa oli yhteiskuntaelämässään ajautunut täydellisen ismi-ideologisen identiteettipolitiikan valtaan -- aikaan jolloin politiikasta oli tullut yksi julkishakuisten narsistien esilläoloareena muun narsistisen julkisuushakuisen aktiivisuuden ohella.

Siitähän vihervasemmiston valtaanpääsy lähinnä kertoo, ja politiikan naisvaltaistuminen on yksi indikaattori tästä. Asiasubstanssit ja todellisuuden hallinta eivät enää ratkaise mitään, kaikki "valta" fokusoituu henkiköihin, ja heissäkin heidän sukupuoleensa tai muihin ulkoisiin avuihin. Vihreän puolueen pitäisi kalveta kalmanvalkoisiksi ja kavahtaa sitä että sen kansanedustajista melkein kaikki ovat naisia -- mutta mitään sairaudentuntoa tai todellisuudentajua ei esiinny. Meillä on tippaleipäaivojen muodostama hallitus, joka olisi paikallaan jos kaikki politiikka olisi vain sellaista hormonivetoista "humanismia" jollaisesta yksi totaalisesti todellisuudentajuton naisministeri pakko-oireisesti vielä nyt kriisin keskelläkin yrittää muistuttaa.

Vastassa on nyt kuitenkin vihollinen, joka viis veisaa hyvistä pyrkimyksistä -- nyt raaka todellisuus ratkaisee kuka selviytyy hengissä. Hallituksen tragediaksi koituu se, että sillä ei ole sellaisia inhimillisiä ominaisuuksia joita auktoriteeteilta odotetaan -- siis ei asiahallintaa, ei todellisuuden- eikä suhteellisuudentajua. Kun ratkaiseva osa virkamieskunnastakin on valittu toimiinsa enemmänkin identiteettipolitiikan kuin minkään kriisihallinnan asiantuntemuksen perusteella, aika heikot eväät on tilanteesta selviytymiselle.

thinker Dill kirjoitti...

K-tauti iski minuunkin. Viikkoja lähes oireettomana aiheutti vain vilkuilua ja syrjäkatseita metsänreunaan. Reilu viikko sitten jo pakkoliikuntaa. Kärry pihaan. Maanantaina repesi. Yamaha tulille ja Husky konttiin. Kärry perään ja pellonlaitakoivuja kaatamaan. Toistakymmentä runkoa. Ensin puuntekopaikalle ja sitten pätkiksi. Parina päivänä sitten kirveellä klapeiksi. Nyt jo helpottaa ja saunakin lämpiää. Jokakeväinen minulla, niinkuin monella muullakin, tämä koivuklapientekotauti. Voisi vaikka jäädä karanteeniin, kun löytyy täysi Talisker kaapista.

Joppos123 kirjoitti...

Ei näitä hommia voi tässä vaiheessa Ykä valita, jos tulee tauti niin sitten tulee mutta tietyt asiat pitää vaan hoitaa niinkuin sinäkin teet ja nostan siitä hattua.
Minua lähinnä vituttaa se, että SOTLK julkaisi jo kuukausi sitten oman riskiarviointinsa ja mehän firmassa alettiin samantien toimenpiteisiin.
En voi niihin kovin syvällesisti mennä koska ne olivat ja ovat edelleen leimattuja juttuja.
Mitä teki THL ja hallitus?
Kikattelivat ja mitätöivät koko arvion. THL kertoi ettei virus koskaan tule härmään ja jos tulee niin ei siitä mitään epidemiaa tule.
Puhuva pää Sannavitun Marin mitätöi kaiken sen minkä meidän oikeista ammattilaisista koostuva porukka raportoi.
Nyt ollaan tässä.
Tulee väkisinkin mieleen Talvisotaan varautuminen.
Sanna menee Cajanderin jalanjälkiä ja se johtuu siitä, että THL on pelkästään suojatyöpaikka joka laulaa sen lauluja joka sen isopalkkaisen duunin on antanut.
Tässä tapauksessa se SDP.
Nyt Sannavitun Marin ratsastaa ennenäkemättömän suosion harjalla kuulemma, mutta se kalkkuna on vastuussa aika monesta hengestä kun ei omien ideologisten haavekuviensa vuoksi alkanut toimeen silloin kun piti.
Nyt punnitaan oikeasti sitä johtamiskykyä, ei tämä ole mikään harjoitus. Sitä minäkin olen yrittänyt tolkuttaa omassa leipätyössäni, nyt pitää tarvittaessa tehdä ihan oikeita päätöksiä eikä nillittää ja odotella sitä, että ne päätökset tekee joku puhuva pää joskus.
Aika pitkä purkaus mutta oli pakko. Tässä on tullut mentyä 24/7 koko viikko. Tuo virus on aika paska koska sitä ei voi ampua.
Emma Karille ihan erikseen, kuuntele tarkkaan: haista sinä ylimielinen haahka paska.
Eipä mulla muuta, kiitos ja anteeksi.

Joppos123 kirjoitti...


Olen ihan kauhuissani, kaksi viikkoa kun kaikki kaatuu meikäläiselle.
Ihmisten itsekkyys on ainakain tullut selväksi.
Ihan pikku nuhan varjolla jäädään kotiin ja ne työt jäävät muille.
Tässä on nyt tullut tehtyä esmes valmiuspäällikön hommia koska se paska on lähinnä huolestunut itsestään. Jahka tämä on ohi niin aion pistää sitä turpaan.
Voi julkaista.
Pointti on se, että jo valmiiksi laiskat paskat voivat käyttää hyväkseen nykyistä tilannetta.

KKi kirjoitti...

Kunkaha moni vihreä plikka raijaa rahtia tuossa Suomen ja Ruotsin välillä?

Losseilla outoa, että buffetit auki. Eivät mitään hygienian kehtoja normaalistikaan.


Ittelläni ilmeni oireita joten Scania pilttuuseen ja Ryslerillä kotiin ryyppää... eikun potemaan oireita.
Aika näyttää.

SuiGeneris kirjoitti...

Emma se kiittelee potentiaalisia äänestäjiään, kuinkas muuten. Hän on sellainen karriääripolitiikko joka ei koskaan ole tehnyt suorittavaa työtä, tuskin sellaista nähnytkään. Mutta totta kai pyrkii ottamaan tilanteesta kaiken sen irti, mikä mahdollista. Varmaan on vain se että kun viruksen jäljiltä pöly laskeutuu, päättäjät taputtelevat toisiaan selkään ja media kertoo heidän teoistaan samassa hengessä kuin Runeberg Stålistaan

Perttu Ahonen kirjoitti...

Joskus kuulee sanottavan, että poikkeusaikoina ihmisten parhaat puolet tulevat esiin.

Itse arvelen, että poikkeusaikoina ihmisten vallitsevat ominaisuudet tulevat esiin; esimerkiksi hysteeriset ovat hysteerisempiä, vainoharhaiset vainoharhaisempia ja tolkulliset - jos mahdollista entistäkin järkevämpiä.

Mitä on tullut seurattua ihmisten reaktioita, niin kaikenlaisiin ismeihin itsensä profiloivat ihmiset ovat tässä vallitsevassa tilanteessa kääriytyneet ismeihinsä entistä tiukemmin. Ehkä ismit ovat suojakuori todellisuudelta.

Eli jos nyt jotain tästä poikkeustilasta opimme niin sen, ketkä suhtautuvat tilanteeseen järkiperäisesti ja ketkä ei. Asialla on perustellusti merkitystä Suomen tulevaisuuden suhteen ja jokainen järkevä tolkun ihminen tajuaa sanomattakin miksi ja mitä voi itse asian eteen tehdä.

Strix Senex kirjoitti...

Noista Emma Karin törinöistä tulee jostakin syystä mieleen seuraava opiskeluvuosien juttu:
Psykologi teki soveltuvuuskokeeseen tulleelle työnhakijalle assosiaatiotestiä. Hän piirsi kolmion ja kysyi, mitä siitä tulee mieleen. Vaastaus oli "vittu". Sitten hän piirsi ympyrän ja teki saman kysymyksen. Vastaus oli: "vittu". Seuraavaksi testaaja piirsi tähden. Sama kysymys ja sama vastaus. Testaaja sitten loihe lausumaan, että "teillä tuntuisi olevan tuohon vittuun jonkilainen fiksaatio" johon testattava kuikkuisesti vastasi, että "tohtori itse noita rumia kuvia piirteli".

Ninpä niin. Oi Emma, Emma, sä tiesitkön, että: Monomania on itsepintaista yhden asian ajattelemista tai tavoittelua. Monomaniaa poteva ajattelee vain yhdenlaisia ajatuksia päiväkausia.

Joppos123 kirjoitti...

Kävin tuossa hakemassa auton takakontista lisää "vivokkeita" ja näkyy tilanne ihmetyttävän muitakin lajotovereita.
Tietäähän nämä mitä leipäni eteen teen.
Kysymys kuului mitä me intissä tehdään nyt kun tilanne on tämä.
Piti hetki pohtia mitä saa ja voi vastata.
Me yritetään pitää junnut terveenä koska ilman niitä voidaan laittaa lappu luukulle ja lähettää kutsukortti putelle.
No okei, onhan meillä ressut ja siellä se voima pesii mutta kestää kotvasen ennenkuin ne äijät ovat tehtävässä.
Joku saattaa ihmetellä kuinka ihmeessä varusmiehiä voi käytyää ensivasteen joukkona, kyllä voi. Siitä tehtiin ihan lakikin.
Tässä yritin kieli keskellä suuta kertoa missä meillä mennään, paljastamatta liikaa mutta samalla kertoa, että tämän suhteen ei pitäisi olla mitään hätää.
Ongelma on lähinnä siinä, että tämä Korona osoitti viimeistään sen kuinka paljon meidän riveissä on " leipäpappeja".
Palkka maistuu mutta muutoin aika heppoisin perustein jäädään kotiin makaamaan kun siihen on mahdollisuus.
Ei sota yhtä miestä kaipaa mutta jonkun pitää sen yhdenkin hommat hoitaa.
Muutoinkin vituttaa lusmut.
Kyllä tämä tilanne karsii jyvät akanoista ja kertoo keneen voi jatkossa luottaa.
En viitsi enempää jauhaa, menee jo toistamiseksi.
Kaikki pimeänpuolen kulkijat. Pitäkäähän huolta itsestänne ja läheisistänne. Ei ole myöskään väärin snadisti katella ihan ventovieraan perään jos on tarvis.

Nimetön kirjoitti...

Reaalimaailmassa elävien ihmisten päivää tuskin tulemme kokemaan, koska nykyään nämä uudet päivät täytyy pyhittää vähemmistöille. Luottamukseni realistisiin suomalaisiin on viime aikoina saanut kolhuja, koviakin, mutta uskon että kuitenkin olemme edelleenkin se (joskin halveksittu) enemmistö.

Vihreiden kuplailu saattaa hyvinkin liittyä kaipuuseen palata takaisin sikiöksi, aikaan jolloin kaikki oli hyvin, kuplakalvon sisällä oli lämmintä loikoilla ja emoeläin työnsi ruokaa suoraan suoneen (tai mihin nyt työnsikään), ei ollut mitään vastuuta. Siitä olikin sitten helppo siirtyä vihreäksi, toki umpiköyhän lapsuuden kautta mutta saman infantiilitason kuitenkin säilyttäen.

En tiedä olenko kommentoijista ainoa joka seuraa usarin blogeja, mutta itselleni ne ovat ehtymättömän hauskutuksen lähde. Pari makupalaa tältä viikolta sallittaneen. Understatement-palkinnon annoin tälle: "Opiskelijat eivät yleensä valita vaikeuksistaan julkisesti." Tälle toiselle en edes keksinyt kategoriaa paitsi ehkä eeppisin kannanotto koronaan ikinä. "Suurenmoista urheutta. Nuoret naiset hallitsevat Suomea rautaisin ottein tehden isoja ja upeita päätöksiä." Kas kummaa. Jos ei-nuoret miehet hallitsisivat jotain rautaisin ottein, sitä kutsuttaisiin ihan toisilla määreillä kuten esim. diktatuuri, fasismi, natsismi, stalinismi jne.
tira+

Nimetön kirjoitti...

Hyvänen aika, tärkein oli unohtua, tänäänhän on YKn rasisminvastainen päivä! SPR on tosin viettänyt varmuuden vuoksi kokonaisen viikon tätä riemujuhlaa mutta onneksi virus on estänyt tänä vuonna feissareiden julkeat päällekäymiset. Mutta hesari ei jää tuleen makaamaan. Eilisessä nuorisoliite Nytissä omistettiin kokoaukeama tälle Students of Colour-yhdistykselle, joka sai alkunsa siitä että varsin valkonaamainen kosovolainen Brigita (tätä nykyä vihreiden nuorten pj.) sai melkein sydiksen kun tullessaan Tampereen yliopistolle huomasi kauhukseen, että suurin osa opiskelijoista ja luennoitsijoista oli - valkoisia. Muuten hän ei ole kokenut "brutaalia, suoranaista rasismia, kuten esim. haukkumisen muodossa" mutta on loukkaavaa että häntä pidetään muslimina koska hän on muslimi. Ja sana brutaali saakin tässä ihan uuden merkityksen. No, yhdistys sitten laajeni kun löytyi tarpeellinen määrä sielunsiskoja (ei tietenkään -veljiä) väkevästi todistamaan ei yhtäkään rasistista tapahtumaa vaan sitä miltä juuri minusta tuntui ja miten asiat koen. Yhdistys on myös painostanut luennoitsijoita muuttamaan luentojaan ja niiden aiheita niin, ettei kukaan tunne pahaa mieltä. Ja ihan kaikkein kamalinta on se, että rasismia ja (huom! uusi samanarvoinen sana rasismin kanssa) valkonormatiivisuutta esiintyy myös opiskelijoiden keskuudessa! Rasismia sitsilauluissa! Jos nuo asiat häiritsevät, niin nämä ilmaisopiskelijat ovat aivan vapaita palaamaan omien maidensa yliopistoihin (if any) joissa eivät valkonormatiiviset proffat todellakaan hillu.

Vihaksi pistää.
tira+

Nimetön kirjoitti...

Ruotsihan lennättää jatkuvalla syötöllä uusruotsalaisia mm afrikasta Arlanda-Tukholmaan ja eihän ne viime kerrallakaan sinne jääneet, välietapille, vaan ihan kruunun kyydeillä jatkoivat matkaansa Haaparantaan ja sieltä Suomen puolelle Tornioon asylia vaatimaan.

Voisimmeko virallisesti jo tunnustaa, että Ruotsi on kehitysmaa?
-hallitsijana joku kohta 100v playboy-"kuningas"
-maassa vallitsee sotatila etenkin urbaaneilla alueilla
-ruokatuotannon omavaraisuutta ei ole
-etc

-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Vieraat ensin! 0 Asiat tärkeysjärjestykseen!

"Ulkoministeriö pyytää ruotsalaisia turisteja jäämään ulkomaille - hakien samalla kotiin kaksi lentokoneellista arabimaailman "ruotsalaista"

https://www.friatider.se/ud-ber-svenska-turister-stanna-utomlands-flyger-samtidigt-hem-svenskar-fran-arabvarlden


-Tvälups-

Nimetön kirjoitti...

Tere. Tuli tuosta ekarin kommentista mieleeni Yrjön usein toistama juttu: Työstä puhuvat useimmin ja suurimpaan ääneen ne jotka eivät ole sitä koskaan tehneet.
Huru-ukko

Becker kirjoitti...

Eli jos nyt olen oikein ymmätänyt niin kun kantaväestön liikkumista rajoitetaan tai peräti kielletään, niin läpsyttelijät tulevat ja menevät niinkuin vanhoina hyvinä aikoina konsanaan. Niitä on jopa tuotu lentämällä aivan viime päivinä.
On se nyt kumma ettei kukaan kysy Marinilta pitääkö tämä paikkaansa ja kenen valtuutuksilla. Eli Hutisalo saa touhuta aivan vapaasti ja rahdata maahan läpsyttelijöitä salassa tämän muun hysterian keskellä.

Qroquius Kad kirjoitti...

Ehkei ole tarpeen olla niin ankara Specsaversin mainostyttö Emmukkaa kohtan:
pikku Emmukka on juuri lisääntynyt, ja se tuottaa jopa Älykkäille Nuorille Naisille lievää vaikeamman estrogeenimyrkytyksen, jonka vallassa loputkin kyvyt rationaaliseen ajatteluun katoavat.

Pikku Emmukan (tosiasiallinen) puoluetoveritar Söpö Sossu Sanna puolestaan pistää kovan kovaa vastaan:
ellei Uudellamaalla aleta totella, sehän eristetään Suomesta!
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006447881.html

Mistähän se Sanna tai Hilpeä Huti-Maisa ajattelevat löytyvän miehitystä kaikkien reittien tukkimiseen ja mistä ne olisivat poissa? Ja kuuluukohan Helsinki Sannan silmissä Uuteenmaahan?

Minna Canthin päivänä on Älykkäillä Nuorilla Naisilla ollut tapana tuoda esiin kaikkia patriarkaatin salaliiton fallosentrisiä paradigmoja, joilla kaikki miehet alistavat kaikkia naisia ja suomalaisia naisia erityisesti sekä kysyvät, mitä Minna tekisi?

Olettaisinpa Minnan meidän aikaamme madonreiästä saavuttuaan ensin ilahtuvan ilonkyyneliin:
Suomen naiset ovat saaneet valtavan paljon enemmän kuin hän aikoinaan uskalsi edes hurjimmissa unelmissaan kuvitella!
Sitten hän ihmettelisi, miksi Suomessa on vieläkin feministejä; valmiiksi tulleessa maailmassa?

Tutustuttuaan suomalaisiin nykyfeministehin hän alkaisi roidella heitä ympäri korvia raivoissaan siitä, että saatuaan kaiken he vaativat lisää ja sen saatuaan vaativat mahdottomia.
Samalla he rähisevät kiroillen kuin rantahuorat kuinka suomalainen mies on maailman suurin paska ja naisen asema huonompi kuin missään muualla!

Minna kysyisi roidellessaan tajuavatko nuo linnunpelättimet, että kaikki mitä heillä on, on suomalaisen miehen lahjoittamaa ja sen voi ottaa pois; ensin lähtee äänioikeus ja sen myötä kaikki?!
Eivät varmaankaan ymmärtäisi. Sen sijaan Minna olisi heille vitun hullu fasistiämmä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Eijalle, Taisteluvälineupseerille, Seppo Oikkoselle, thinker Dillille, Joppos123:lle, KKi:lle, SuiGenerikselle, Perttu Ahoselle, Strix Senexille, tira+:lle, Huru-ukolle, Beckerille & kiitos hyvistä kommenteistanne. Joitain huomioita:

- Se kumartamisen halu korostuu ainakin nykyisin juuri vihervasemmistossa. Tavalliset ihmiset lähinnä haluaisivat olla rauhassa niiltä kumartajilta.

- Tänne tulevista läpsyistä yksi kuva Hommaforumilta:

https://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=129699.0;attach=135153;image

Lukumääriä en tiedä mutta niin kuin Ohisalo itse totesi, ohituskaista toimii.

- Miehen euro vs. naisen 70 senttiä on se pitkään viljelty ja aina uudelleen esille nostettu valhe. Kukaan ei kiellä naista valitsemasta itselleen paremmin palkattua työtä jossa hän on samalla nettoveronmaksajana.

- Seppo Oikkosen analyysi politiikan naisvaltaistumisesta on osuva.

- Lyckaa sotavaltiolle kun maan johdossa on Cajander potenssiin kaksi.

- Toivottavasti niitä tekosairaita ei ole kovin paljoa vaikka hankalahan tämä tilanne on. Töissä olen käynyt normaalisti itsekin vaikka tartuntariski on varsin suuri.

- Joitain naisrahtareita on ja hatunnosto heille mutta varsin vähäinen heidän määränsä on.

- Yleensäkin vihreitten kokemus työelämästä tuppaa olemaan enempi teoreettinen.

- Pertun maininta siitä että poikkeusaikoina ihmisten vallitsevat ominaisuudet tulevat esiin pitää varmaankin paikkansa.

- Emma Karikin viettää sitä rasisminvastaista päivää ja löytää niitä kuunatseja:

https://pbs.twimg.com/media/ETnVzWMXYAIOwF9?format=jpg&name=small

- Jos Uusimaa meinattaisiin eristää niin siihen tarvittaisiin epäilemättä jo osittainen liikekannallepano.

- Mitä tulee Minna Canthiin niin Qroquius Kad on täysin oikeassa.

Ja kommentit olivat muutenkin kaiken kaikkiaan hyviä.

Nimetön kirjoitti...

Tosi kriisin aikana 1939-45 oikealla eturintamalla oli kyllä niitä miehiäkin, mutta lotathan ne taisivat maan pelastaa, jos naislogiikkaa käytetään.

Naisen eurosta itketään vuodesta toiseen, mutta eipä naisen työtunnin pituudesta. Taannoin kuulin, että miehet painavat pidempää työpäivää kuin naiset.

Becker kirjoitti...

Meillä on sitten niinsanotusti kaksi virusta liikkeelä. Coronavirus ja islamvirus. Toiseen löytyne pian vastalääke ja sille kehittynee immuniteetti mutta toiseen on vastalääke muttei sille tule immuuniksi.

Aika ovela veto on että kun kantaväestö pakotetaan pysymään kämpissään sakkojen ja edesvastuun uhalla niin maahan rahdataan kaikessa hiljaisuudessa läpsyttelijöitä noiden akkojen toimesta. Ettei vaan huomattaisi, eihän vaan. Kuinka paljon ja mistä tulevat? Siitä ei Marin tiedota eivätkä lehdet kerro. Uudenmaan lääni kiinni ja ulkonaliikkumiskielto niin läpsyttäjiä voidaan kaikessa rauhassa rahdata maksumiesten tietämättä tuhatmäärin raiskaamaan ja ryöstämään. Porukkaa alkaa pikkuhiljaa vituttaamaan eikä Corona ole se suurin syy.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tiralle ja miksei Yrjöllekin.

Seuraan päivittäin US Puheenvuoron blogeja. Seuraan päivittäin myös Covuid-19 leviämistä ja kaatolukuja. US blogien tekstit ja etenkin kommentit ovat usein jo ainakin rajatapauksia psykiatrian kantilta arvioituina. Toki seassa on hyviäkin tekstejä ja kommentteja. Yli puolen tusinaa kommentoijaa on jo niin ulkona reaalielämästä, että heidän kommenttejaan en lue. Sehän nopeuttaa blogien läpikäymistäkin.
Pari hyvää esimerkkiä selkeyttämään väittämääni (lukekaa kommenttiosuudet, jos suinkin pystytte):
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/suburbian/kreml-levittaa-disinformaatiota-koronasta-purran-avulla/
Hyvä blogi, kommentitit huuskolaiseen tyyliin https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/olisiko-kuitenkin-ollut-parempi-hankkia-koronavastustuskyky-rokotteella-kuin-sairastamalla/

Kommunismiin ei ole parantavaa hoitoa eikä rokotetta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Beckerille ja Veijo Hoikalle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Lotat ansaitsevat totta kai äärimmäisen kunnioituksen mutta miehethän ne maan ampumalla pelastivat. Tosin se eräs Ylen toimittelijatarhan olisi halunnut että historiaa oltaisiin vähän sen Tuntemattoman Sotilaan kohdalla muuteltu. Ja joo, miehet tekevät enemmän ylitöitä ja ovat yleensäkin enemmän niillä aloilla joilla se nettovero kerätään.

Becker & Veijo: Lisäksi on liikkeellä sinisilmäisen typeryyden virus. Tai ennemminkin syöpä sillä se on erittäin aggressiivinen ja pyrkii leviämään.

Becker: Kyllähän tää sisällä pysyttely sen viruksen vuoksi on määrätty mutta kansainvaellus jatkuu kyllä. Nyt siihen tuli tauko kun rajoja ollaan lyöty kiinni muuallakin. Nythän sen teki sitten Turkkikin. Mutta kun tämä epidemia on ohi niin kansainvaellus on sitten business as usual.

Veijo: Minulla ei pinna kestä seurata niitä Uuden Suomen blogeja. Niistä kun tulee mieleen että mentaalitapaukset ovat ainoaa hyväksyttyä valtavirtaa. Tuossa toisessahan seurattiin nykyajan muotia eli kaivettiin heti se Kreml-kortti taskusta. Natsikortti onkin jo päässyt vähän vanhenemaan.

KKi kirjoitti...

KKi tyyppinen yleinen virustorjunta ohje.

Viinaa, paljon. Mustaviinimarjamehua runsaasti. Panadol Hottia reippahahkosti.
1/3 viinaa ja 2/3 osaa mehua, höysteeki pussillinen Panadolia.

Ei välttämättä parane, vaan poteminen on kivempaa ja kivuttomampaa.

Toisekseen jos tauti on tappaakseen se ei THL mielipidettä juurikaan kysele.

Nimetön kirjoitti...

Nyt alkaa näyttää vähän siltä, että naisen korona on vain 70% miesten vastaavasta. Kai tästäkin joku kalkkuna mielensä pahoittaa...

Nimetön kirjoitti...

Lotat tekivät valtaisan työurakan kenttäarmeijan tueksi mutta kuten ukki-vainaani totesi: "enpä koskaan yhtäkään heistä etulinjan montuissa tavannut"

Samalla unohtuu työpanos jonka työvelvolliset naiset suorittivat niissä sen ja nykyajan paskahommissa: mm kenttäarmeijan vaatepesu oli heidän työsarkaansa.


-Tvälups-

Jk Kiinan ihme kaatui sitten: tänään tuli ilmoitukset uusista kotoperäisistä tartunnoista.

Nimetön kirjoitti...

Sillä lailla, uutisvirrasta vai pitäisikö puhua tulvasta liittyen koronavirukseen, Saksanmaalla näin. On toi vaan mielenkiintoista jengiä, jotten pahemmin sano! Ameriikassa saisi ns. "nikkelihalvauksen" jos ja kun kaupanpitäjä vetää liikkuvat taakse ja antaa palaa. Katkaiskaa sähkönjakelu? Hullujahan noi ovat, he olisivat ihan pihalla jollei sähkö tule töpselistä! Ja sitten itketään niitä inhoja poliisi-setiä apuun kun omaan nahkaan tulee osumaa.

Huumoripläjäyksenä pätkä Mad Max leffasta Asfalttisoturi, jossa jengipiällikkö Humungus haluaa saada erään yhteisön polttoainevarat käsiinsä joko hyvällä tai pahalla. Toi bumerangi olikin aikas pähee ase!

En malta olla siteeraamatta erästä tuntematonta kommentoijaa:

"There has been too much violence, too much pain. None here are without sin, but I have an honorable compromise. Just walk away. Leave the soap, the hand sanitiser, the toilet paper and the whole compound, and I spare your lives. Just walk away. I will give you safe passage in the wasteland. Just walk away and there will be an end to the horror. I await your answer. You have one full day to decide."

Kuvastanee hyvin noita WC-paperin ja käsidesin hamstraajia! Spoiler alert! Elokuvan lopussa paljastuu sitten tankkerin kuorma ja se oli jotain muuta kuin polttoainetta.

Katsellaan äityykö tilanne yhtä pahaksi kuin tässä katastrofileffassa? Tuo takaa-ajokohtaus tankkerin valtaamiseksi oli jotain uskomattoman ja eeppisen välimaastossa. Toi jengiläisten käyttämä punainen pick-up (pikkuilkeästi fuck-up) lisävaloineen konepellillä on kyllä jotenkin päheen oloinen puhumattakaan miehistöstä, LOL.

Vaihtakaa öljy puhtaaksi juomavedeksi, niin olemme todella jännän äärellä....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Anolle, Taisteluvälineupseerille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

KKi: Ei hassumpi resepti. Ja toivotaan että kaikki lukijat selviävät tästä hengissä. Niin kuin suomalaiset yleensäkin.

Ano: Niinhän ne tiedot Italian suunnasta kertovat. Ja miehethän kuolevat muutenkin nuorempana.

Tvälups: Eikä muuten pidä unohtaa kaatuneitten pesua ja kuskausta kotiin haudattavaksi mikä oli aika pitkälle naisten varassa. Mitä tulee koronaan niin en osaa ennustaa kuinka tilanne etenee.

Soomepois: Jos joku tarjoaa noille leikkipartisaaneille - jotka ovat täysin riippuvaisia siitä yhteiskunnasta jonka he haluavat kaataa - tässä tilanteessa nikkelinapin otsaan niin minä en ainakaan sitä murehdi enkä tuomitse. Tuon Mad Maxin näin joskus 1980-luvun alussa leffassa ja se kolahti silloin. Pitäis katsoa uudestaan että onko se kestänyt aikaa. Ja saatat olla ennustuksessasi hyvinkin oikeassa. Juomavedestä tulee joskus tuote jota puolustetaan ampumalla. Varsinkin kun väestöräjähdykselle ei tehdä mitään.

Nimetön kirjoitti...

Nyt kun on tullut tiedoksi kaikelle kansalle, että tehohoitoa tarvitsevat valikoidaan iän mukaan (sekä Suomessa että Ruotsissa), kun ei ole valmiuksia kaikille, kysynkin, ootteko tehneet jo testamenttinne?
Esitän myös kysymyksen, jonka jo vuonna 2017 Leif Östling (ordförande i Svenskt Näringsliv) esitti; "Vad fan får jag för pengarna?" eli mitä pirua saan rahoilla, tarkoittaen maksamiaan veroja. Hän maksaa veroja 20-30 miljoonaa vuosittain.
Ihmettelen myös, mihin ihmeeseen kaikki verorahat häviävät? '

Eija

Nimetön kirjoitti...

Korona muuttaa maailmaa.

Viikolla oli aamulehdessä mielipidekirjoitus. Tavoite että puolet Tampereen väestöstä asuisi kahdeksan kilometrin päässä rautatieasemasta on järjetön ja kestämätön. Koronakin osoittaa jo nyt.

Kuutioasuntojen - sijoittajien haluamien 14 neliön yksiöiden - älyttömyys paljastuu koronakaranteenin aikana karusti. Isoja asuntoja vapautunee myös perikuntien myytäviksi.

Sairaaloihin perustetaan uusia potilaspaikkoja jumalattomalla kiireellä ja eristysosastoja erikoisesti. Säästöt näkyvät nyt, ei suojaimia tarpeeksi varastossa, ei hoitajia lähellekään tarpeeksi. Määräaikaiset eivät hyväksy entisiä ehtoja enää.

Erikoinen ongelma tulossa: miten desinfioidaan tietokoneita, paljon tietokoneita ja nopeasti. Keskustelin asiasta juuri tutun infektiolääkärin kanssa tunnin verran. Koneen pintojen pyyhkiminen ei riitä, kas kun kone kierrättää ilmaa lävitseen paljon. Miten sisukset sadaan puhtaaksi, paineilmalla, imurilla ja UV:lla. Tenussa ei koneita voitane uittaa. Onko mikrotuelle suojaimia ja suojapukuja operaatiota varten. Ei. Ei meillä, eikä sairaaloilla, eikä kaupoissakaan enää. VSS ja PV mahdollisina lähteinä, ehkä. Sairaalassa voidaan saada suojista muutamia suojainsettejä nopeasti mutta onko edes PV:lla tarpeeksi varastossa ja saadaanko niitä käyttöön. Ja nuo PV:n lie vääränlaisia, kaasuja ja laskeumaa vastaan. Biosuoja on hieman erilainen, niitä ei riitä edes lääkäreille. Ja tähän musiikkia: A. Aimo ja Rytmiorkesteri: Jenkka Kusessa ollaan.

Viikolla soitti hoitaja, välitti lääkärini viestin: Pysy kotona.

Tänään soitti sairaanhoitopiirin - asiakas - ylilääkäri: Pysy kotona tai tule "bunkkeriin" älä mene konttorille. Kyseli asentajien suojainjutusta ja kommentoi vastaustani:"Voi perkele". Lääkäreillä ja hoitajilla sama tilanne sielläkin.

Ja lopuksi

Miksi naisilla ja miehillä on erilainen palkka: Minä päivystin taas viikonlopun, 24/7 tuen takapäivystäjänä. Siitä maksetaan. Lady of the House oli vapaalla koko viikonlopun. Kumpikin kotona. Töitä tein sen verran, että yhden toimimattoman kortinlukijan korjasin etähallintaohjelmaa ja ensiavun triage-hoitsua käsinä käyttäen. Ja puhuin puhelimessa mainitun ylilääkärin kanssa.

Hyvä uutinen: Juoppoja kummallisen vähän ensiavussa.

Pyssymies

Nimetön kirjoitti...

On se kyllä merkillistä osaamattomutta THL:ltä, kun maailmalla on ollut dataa tästä epidemiasta ja sen leviämisnopeudesta ym ym. Jopa minä olen ylioppilaspohjalta yrittänyt tämän datan pohjalta arvioida, että kuinka tässä käy eikä kyllä naurata yhtään. Sitten joku Salminen THL:stä vielä pokerilla ihmettelee, ettei ymmärrä WHO:n jyrkkiä suosituksia eristäytymisistä jne.

Se että Marin vetäytyy auktoriteettien selän taakse, ei tarkoita sitä että hän tällä tavalla välttäisi vastuun. Osaamattomuutta peitellään vielä sillä, että väitetään Suomen toimineen juuri ajoissa esimerkiksi valmiuslain käyttöön oton suhteen. Laki oli pakko ottaa käyttöön, kun ei aiemmin toimittu ennakoivasti ja määrätty ihmisiä karanteeniin epidemia-alueelta palattaessa. Samalla heidät olisi tietenkin testattu. Tässä on tehty välttämättömyydestä hyve, ei muuta.

Nyt korona on levinnyt hallitsemattomasti ympäri maata ja siinä sitä sitten ollaan. Joppos on lukenut leimattuja papereita ja tietää, että kohta on kiire. Tämä hallittu leviäminen ei vaan onnistu. Ainoa mikä toimisi enää on se, että ihmiset kotiin ja kaupoista auki vain ruokakaupat ja apteekit. Kaikki muut kiinni. Tähän lisäksi testaamista niin pirusti ja sellaisia karanteeneja, että sieltä ei luikita tiehensä.

Tähän tullaan Suomessakin turvautumaan ja sekin tullaan myymään kansalle hallituksen sankarillisena, oikea-aikaisena siirtona taistelussa virusta vastaan. Tosiasiassa hallitus on ainoastaan reagoinut. Ei puhettakaan että aloite olisi omissa käsissä.

Kaiken tämän tunaroinnin seurauksena on turhia kuolemantapauksia kolmi- jos ei nelinumeroinen luku. Kevään muotiasut tulevat olemaan valitettavasti pitkät hameet ja tummat puvut.

maallikko

Qroquius Kad kirjoitti...

Osaamme tästä laulun:

Jospas ma koronan saisin...

Jospas ma koronan saisin
kyllä siihen kuukahtaisin.
Kuolisin ma siihen aina
arkena ja lauantaina.
Mulle peijaat pidettäisiin
sitten alle tups'ahon jäisin.
Ja kun kaikki oisi
oikein mukavasti
ne sanoisi:

"Se oli [tähän oma nimi] se!"

Miten tässä käy? Ei voi tietää. It ain't over until it's over, sanotaan NHL:ssä.

Kiinan tartuntalukuja verrattaessa kuolleisuusnumeroihin saatiin arvio 150-250 suomalaisesta lähitulevaisuuden koronaruumiista.
Kiinan numeroihin ei vain ehkä voi oikein luottaa.
Leppymättömät Tuomiopäivän Pasuunat ovat ehtineet julistaa jopa 800 000 suomalaisen koronaruumiin olevan mahdollista!
Epäilemättä, mutta onko todennäköisyys 1:100 vai sama kuin loton kolmen peräkkäisen päävoiton?

Italiaa esitellään kauhuesimerkkinä, ja sellainen se onkin!
Jostain syystä sikäläistä tilannetta arvioitaessa on koko lailla poissaolollaan loistanut nähdäkseni tärkein syy koronan voittokulkuun Välimerenmaissa:
niissä aikuinen mies voi koskettaa toista miestä kasvoihin luontevana ystävyyden tai osanoton eleenä.

Meillä Suomessa kasvoja kohti ojennettu käsi tuottaa vaistomaisen perääntymisreaktion.
Emme ole mitään naamanklähmimis-, poskisuutelu- emmekä tapahalailukansaa. Siksi korona pysyy meistä kauempana kuin jatkuvasti toistensa iholla olevista italialaisista.

Ei meillä ole silti mitään syytä kulkea takki auki talvimyrskyä vastaan.
Vanha äitimuorini soitti tuossa alkuiltapäivästä kehottaen minua lopettamaan viikottaiset visiittini suositusten mukaan, kuten olisi toki pitänyt jo edellisviikolla.
Näin teemme. Onhan puhelin ja sähköposti keksitty.

En usko koronan kuolemankylvön loppusaldon nousevan kolminumeroista määrää suuremaksi. Se on silti kuolemanlotto, johon me kaikki joudumme osallistumaan vaikkemme haluaisi.
150 tai edes 15 kuolluttakaan ei ole mikään pieni määrä, jos siinä joukossa on joku meille hyvin rakas.

Juha Kivela kirjoitti...

Kuten tuossa useampikin kommentoija aivan oikein kirjoittaa ja "maallikko" -nimimerkki erityisesti ottaen kantaa myös Joppos123:n kommenttiin, niin kyllä ottaa itseäni päähän, että hallitus on melko täydellisesti munannut tämänkin tapauksen.

Hallitus on lähes täysin toiminut reaktiivisesti eikä lainkaan proaktiivisesti. Hallitus kantaa siitä vastuun, tai ainakin oikeusvaltiossa kuuluisi kantaa.

Tosin, Suomessa valtavalhemedia tekee aivan kaikkensa, jotta Marinin nukkehallituksen munauksetkin käännetään oikea-aikaiseksi onnistumiseksi. Harmittaa kyllä, että Suomessa ei ole aitoa objektiivista, puolueetonta ja totuudenmukaista valtamediaa. Täyttä teatteria koko touhu.

Kevätteatterin kautta kohti kesäteatteria.. Joku taisikin varsin napakasti kirjoittaa mielipidekirjoituksen, jonka päätti, että kansalaiset kyllä tarvitsevat muutakin kuin kesäteatteria.. ainii.. tuo kirjoittaja taisi kirjoittaa alias nimimerkillä.. joku Keijo tais olla sen taustalla.. ;)

Muistakaa korona-aikanakin huumori ja nauru, niillä elää pitkään.. ellei sitten satu koronapiirissä pärskimään hauskoja vitsejä..

Becker kirjoitti...

Ruotsissa tapahtuu kotvan kuluttua jotain historiallisesti poikkeuksellista. Feministisen hallinnon pääministeri, Euroopan parhaiten tienaava valtion päämies, muslimien perseilijä, autopalojen, klaanitaistelujen, naispuolisen kantaväestön raiskausten, kantaväestön pahoinpitelyjen, alasajetun terveydenhuollon, poliisin sekä oikeuslaitoksen ja korruptoituneen hallinnon pääkuraattori Stefan Löfven, tunnetaan myös nimellä "Svetsloppan" puhuu kuningaskunnan kansalle. Kaikki toivovat että hän ilmoittaa eroavansa, mutta se on toiveajattelua. Luultavasti tämä demokratian irvikuva valaa uskoa ja tulevaisuudentoivoa tähän kaikenlaisten hallinnon aiheuttamien ongelmien kimpussa kärvistelevälle kansalle, jonka pienimpiä ongelmia taitaa olla maassa riehuva virus.

Tuolla edellä Eija esittää kysymyksen, että mihin Ruotsissa veromarkat menevät. On muuten siitä mukava maa että ei siellä kauan tarvitse notkua kun alkaa syykin selvitä. Jos ei vieläkään asia valkene niin pikku visiitti Malmöhön tai Tukholman Tensta - Rinkebyhyn varmasti selventää asioita. Joillekkin ei vieläkään varmaan selviä, mutta he ovatkin YLE:n tai Somalian Sanomien kirjeenvaihtajia.

Ei, en aio katsoa Svetsloppanin ulostuloa kansalle. Menee ilta pilalle ja yöunet.

Nimetön kirjoitti...

IS:stä tällainen artikkeli Venäjältä, aikas päheitä noi julisteet, kuin suoraan NL:stä konsanaan. Tuo missä on puskutraktori "zakopajem virus, smerte s koronoi" - hautaamme viruksen, kuolema koronalle. Otsikoissa "stroiteli" tai "stroitel" - rakennuksille tai rakentaja. Jotain siellä tapahtuu jos noin kiireellä rakennetaan vai varautuvatko pahimpaan mahdolliseen skenaarioon?

Myös Valkoneuvosto...eikun siis Valko-Venäjän presidentti Lukashenko on kunnostautunut kommenteillaan koronasta. Siihen kuulemma auttaa mm. sauna ja vodka. Heh, todella hauska kaveri, viimeisiä monoliittejä CCCP:n ajoilta. Kestääkö vallassa jos Valko-Venäjällä alkaa viruksen takia "pienimuotoista" liikehdintää?

Uustisvirrasta sen verran että jopa Mutti-Merkel on määrätty viruskaranteeniin. Peli kiihtyy! Näin Liverpool-fanina hieman harmittaa että Valioliigakausi on jäissä, puhumattakaan Tapparan-miähenä kun SM-liigassa jaettiin pronssia. Saas nähdä miten käy Tokion olympialaisten, on siinä business-miehillä kestämistä kun mainos- ja televisiointitulot suorastaan sanottuna sakkaavat jos ja kun tilaisuus perutaan.

Kuten New Yorkin pörssiromahduksen aikana, näemmekö kun ikkunoista alkaa tippumaan äijää alas ("It's raining men" biisi tulee eittämättä mieleen)? Toi oli siteeraus erään työkaverin sarkastisella naurulla höystetystä tokaisusta kun teknologiakupla puhkesi ns. reisille 2000-luvun taitteessa. Toki se "musta tiistai" 1929 oli kunnon rysäys & jytky, nyt mielenkiinnolla odottelen tapahtuisiko samanlaista toimintaa? Allekirjoittaneelle lienee vissiin ihan sama, kun ei ole noita pörssiosakkeita haalittuna.

John Steinbeckin romaani The Grapes of Wrath - Vihan hedelmät kuvaa hyvin tuota armotonta aikaa 1930-luvun alun USA:ssa. Suosittelen karanteenilukemistoksi.

Mutta lentofirmoille, ravintola- ja matkailuyrittäjille tämä lienee erittäin kovien aikojen alkua. Voin vain kuvitella niitä pienyrittäjien (etenkin partureita & kampaamoja) konkursseja ja inhimillistä kärsimystä mitä tämä aiheuttaa....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Eijalle, Pyssymiehelle, maallikolle, Qroquius Kadille, Juha Kivelälle, Beckerille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Eija: Tuon kysymyksen voivat perustellusti esittää vähän köyhemmätkin.

Pyssymies: Erittäin hyviä huomioita ja tuota tietokonehommaa en tuossa mitassa ole tullut ajatelleeksikaan. Eihän se pintahygienia tosiaan riitä ja montakohan tietokonetta Suomessakin on? Eritoten noita työpaikkakoneita.

maallikko: Se muuten THL:n suosituksissa myös ihmetyttää – vaikken ammattilainen olekaan – että hengityssuojain ei kuulemma ole tarpeen. Miksi sitten niitä muissa maissa tilaillaan miljoonia ja sairaalat pikavauhtia desinfioivat käytettyjä? Ja valtamediahan komppaa hallitusta tilanteessa kuin tilanteessa sillä onhan siellä niitä ihquja nuoria naisia.

Qroquius Kad: Tästä aiheesta on pulistu parin kaverin kanssa myös ja pitää paikkansa että tässä tilanteessa on suureksi eduksi että suomalainen kulttuuri ei ole mikään halailu- ja pussailukulttuuri. Eihän tämä mikään Musta Surma ole mutta tosiaan koskee kipeästi niihin joihin se osuu.

Juha: Itse näen että kun tehdään jonkun asian estämiseksi puolittaisia toimia niin se tarkoittaa suomennettuna että ei toimia ollenkaan. Mutta totta joo, korona häipyy aikanaan mutta me joudumme jatkossakin elämään huulipunahallituksen vallan alla ja valtamedian propagandamyllyssä. Ja sehän ei ymmärrä huumoria joten väännetään vitsit jatkossakin itse.

Becker: Hommaforumin mukaan kyseinen häiskä varoitteli uusista rajoituksista. Normisvensson epäilemättä totteleekin niitä mutta kuinkahan Löfven on ajatellut saattaa rajoitukset voimaan etnisesti edistyksellisillä alueilla?

Soomepois: Joo, sosialistinen realismi näyttää palanneen Venäjälle taidesuuntauksena. Lätkän mm-kisatkin peruttiin mutta NHL sinnittelee edelleen. Ja todennäköisesti korona laukaisee hirvittävän laman. Nimenomaan laukaisee, ei aiheuta. Sillä Suomen taloushan on pidetty yllä velkakuplalla muutenkin.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ennustajaeukot ja muut tulevaisuusvisiönäärit viskelevät arvoioita kuolonuhrien määrästä. Niin ja tietysti siitä, että koko koronafobia on perusteetonta elämöintiä.
Mutta on miten on, tuo SARS-Cov2 on kyllä melkoinen pikku pirulainen, kun on saanut koko maailman sekaisin ja taloudet sakkaamaan.
Mitäs siihen sanotte, koronavirusdenialistit?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Veijo. Ja mehän emme vielä tiedä kuinka syvälle tuo talouden sakkaaminen menee. Se on varmaa että syvällä käydään.

Nimetön kirjoitti...

Mistähän tuo hallituksen lupaama 15:sta miljardin tukipaketti yrityksille ja työntekijöille otetaan? Se on ainakin varmaa, ettei vihervasemmistolle elintärkeistä asioista ainakaan säästetä eikä höylätä; ne on kiveen kirjoitettu kuin Mooseksen laintaulut. Resepti on sama kuin aina ennenkin, mennään kansan kukkarolle ja nostetaan polttoaineiden, ruoan, tupakan ja viinan hintoja ja verotetaan entistä enemmän autoista ja asumisesta.

Ainoa ”hyvä” puoli tässä koronassa on se, että median ja hallituksen vouhkaaminen ilmastonmuutoksesta on laantunut lähes kokonaan. Ei se maailmanloppu sitä kautta taida tullakaan ja sitäpaitsi nythän vihreiden unelma näyttää toteutuvan, kun kaikki liikkuminen maalla, merellä ja ilmassa kohta kielletään!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano. Velkarahalla. Sinänsä on hyvä että hallituksessa tai sen avustajakunnassa edes joku tajuaa että ilman yksityistä sektoria emme pärjää. Mutta vihervasemmiston utopiasta ei tingitä pätkääkään. Koronaviruskin häipyy aikanaan ja sen jälkeen jatketaan täysin samalla linjalla.

Nimetön kirjoitti...

Tosiaankin, konttorien koneissa vasta urakkaa olisikin. Toivottavasti sitä ei meille nakiteta. Puhe oli sairaaloiden tietsikoista. Hoitajien kopeissa on pari - kolme pöytäkonetta per koppi. Kaikki potilas- ja hoitotiedot katsotaan & kirjataan koneella. Koneisa on ilmajäähdytys, ilman siis pitää päästä jäähdyttämään prosessoria, kiintolevyä, näytönohjainta, virtalahdettä...

Tämmöisen laatikko on helppo avata, purkitettu paineilma riittää pölynpoistoon. Mutta missä sen voi puhaltaa, pihallako. Ja jos koronalla saastunut, niin kukas sen puhaltaa ilman suojaimia. Ja millä desinfioidaan ja missä.

Ns. kiertokärryjen konet on läppäreitä, osa nestejäähdytettyjä - lämpöputki on värkin nimi. Laatikon ulkopinta toimii jäähdyttimen ja komponentit jäähtyvät mainitulla lämmönsiirtimellä. Nämä koneet on helppo puhdistaa puhdistusliinalla. Desinfioivia puhdistusliinoja on ollut jo ainakin 90-luvulta asti.

Varsinainen ongelma tulee ilmajäähdytteisistä läppäreistä. Osa halvemmista on pirullisia avattavia - 32 pientä ruuvia ennätys - ja vielä vaikeampia koottavia.

Kiertokärryt käyvät lääkärikierron aikana joka potilasvuoteen päädyssä, myös leikkaus-, hyppykuppa, ebola-, marburg-, korona-, pogostanviruspotilaan sängyn päädyssä. Koneet pitää puhdistaa asiallisesti aina kun siirrrytään eristyshuoneesta pois. Ainakin kerran päivässä vakavan epidemian aikana. Kuka, miten, millä aikaa, millä tavalla???

Palataanko papereihin, nehän voidaa autoklaavittaa tai vallan heittää pois ja tulostaa uudelleen.

Pyssymies