maanantai 5. heinäkuuta 2021

OHISALO JA UTOPISTIN LEIKKIKENTTÄ

Tällaisesta vanhasta käppäukosta tuntuu varsin epätoivoiselta kun tajuaa, että hallitukselle on aivan turha yrittää vääntää järkeä niin rautalangasta kuin ratakiskostakaan. Se on päättänyt elää pakkomielteensä mukaisesti ja vie sen myötä Suomea aina syvemmälle vapaapudotukseen ilman laskuvarjoa. Hyvänä esimerkkinä on kenenkäs muun kuin sisäministeri Maria Ohisalon tuore keskisormen näyttö. Ohisalo nimittäin pläjäytti että  hallitukselle työllisyystoimet eivät ole prioriteetti vaan ”ilmastopäätöksillä on työllisyyspäätöksiä kovempi kiire”.

Väännetään jälleen kerran ratakiskosta. Vaikkei se mitään autakaan:

Suomi ei tarvitse mitään uusia ilmastopäätöksiä. Ennemminkin entisten perumista. Sillä Suomi on luonnonvarojen nettotuottaja ja on niin ilmasto- kuin ympäristöasioissaan siellä maailman kärjessä.

Sen sijaan Suomessa on satojatuhansia työttömiä.

Työttömyys ei hallituksen utopisteja kiinnosta, sillä he haluavat egoaan ruokkiakseen itselleen sen ihanan tunteen että he,  juuri he ovat saaneet ilmastoasioissa jotakin aikaiseksi. Ja saavathan he. Saavat tuhottua Suomen elinkeinoelämän. Lisäten ilmastokiimassaan verotusta, kieltoja ja rajoituksia saaden aikaiseksi ainoastaan lisää työttömyyttä.

Kyseisen utopian perässä on helppo ajelehtia hyvyyden euforiansa juovuttamana kun ajelehtija ei edes tajua, mikä pitää yhteiskuntaa pystyssä. Ajelehtijoille tärkeintä on vain se utopistinen leikkikenttä jonka he ovat nyt saaneet itselleen rakennettua. Leikkikenttä, jonka väreilevää hyvyyden tunnetta ei saa häiritä vihafaktoilla.

Muistan nuorempana oppineeni historiasta että maailmassa on ollut ja on valtioita jotka perustuvat utopistiseen pakkomielteeseen ja sen toteuttamiseen sekä ylläpitämiseen väkisin. Noissa valtioissa valtaapitävä nomenklatura eli omassa hyvinvoivassa kuplassaan eikä sillä ollut mitään kosketusta kansalaistensa reaalimaailmaan. Eikä se sitä kosketusta halunnutkaan. Sille riitti utopia.

En vaan olisi koskaan uskonut että Suomikin on joskus sellainen.


33 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Joka kerta kun tuo kylmää hohkava ämmä avaa suunsa, niin sieltä tulee jotain tuhoisaa kansakunnalle. T. Oloneuvos

Anonyymi kirjoitti...

Turhaahan tämä aivokuolleen lehmän, eikun kuolleen hevosen, pieksäminen toki on.

Ongelman ei taida olla lääkkeenä kuin kansannousu. Mutta kyllä se sieltä lopulta tulee.

Tuhka kirjoitti...

Tuhka tuumii että tätä tilanetta on rakennettu vuosikymmeniä.

Nykyhallitusta auttaa se että tässä "Lamassa" EKP printtaa rahaa minkä ehtii sekä velkarahaa jaetaan miinuskorolla surutta. Tämä tarkoittaa että hallutkset Euroopassa ja muualla voivat lykätä ikäviä päätöksiä. Koska seuraukset eivät näy heti, mutta kuten on nähty inflaatio on jo nousussa ja voi olla että se kiihtyy pian entisestään.

Nykypoliitkot koittavat aina hyödyntää tilannetta, hyvää kriisiä ei kannata jättää käyttämättä.

Tästä tulee melkoinen sotku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oloneuvokselle, Anolle ja Tuhkalle & kiitos kommenteistanne.

Oloneuvos: Ja se alkaa olla niin varmaa että sille voisi myöntää takuun.

Ano: Vaan ei sitä suunpieksämistä silti kannattane lopettaa. Kun siitä kansannoususta ei ole tietoakaan niin pitkään kun ihmisten jääkaapeissa on jotakin.

Tuhka: Tuumailet varmaan kohdalleen. Tilannetta on rakennettu pitkään mutta nykyhallitus on lyönyt turbon päälle. Ja kuplan päälle rakennettu ei kestä loputtomiin.

MikkoK kirjoitti...

Ilmastopolitiikassa on kyse isompien piirien valtapolitiikasta. Mikään ei todista tätä selvemmin kuin se, että Suomen hallituksen tosiasiallinen johtaja Ohisalo asettaa kansainvälisen hyvesignaloinnin omien kansalaisten perustarpeiden edelle. Siitä huolimatta, että Suomella ei ole mitään merkitystä sen enempää hiilipäästäjänä kuin esimerkkinä muille maille.

”Ilmastohätätila” ja koronakriisi ovat mieluisia aseita maailman talousforumin (WEF) käsissä. WEF:n suuri päämäärä Great reset tarkoittaa vallan ja varallisuuden riistämistä valtioilta ja kansalaisilta yksiin ahneisiin käsiin. Tämä tuntuu vihervasemmistolaisista puoluejohtajista (mukaan lukien tietysti RKP, kesk. ja kok) äärettömän herkulliselta. Pääministeri Marin ja valtiovarainministeri Saarikko ovat jopa käyneet kouluttautumassa ja imarreltavina WEF:ssa. WEF on EU:n ohella uusi johtotähti suomalaisille epäitsenäisille päättäjille sen jälkeen, kun Kremlin punainen tähti sammui.

EU:n ”kertaluontoinen”, mutta pysyväksi tuleva koronapaketti on osa keskittämisprojektia. Ohisalo haluaa saada puumerkkinsä historiaan jättämällä suomalaiset heitteille ajaakseen Suomea Great reset-kuntoon. Aikoinaan presidentti Koivisto ajoi Suomea EU-kuntoon ja sivutuotteena syntyi valtava lama ja tuhansia konkurssin tehneiden itsemurhia.

Professori kirjoitti...

Ohisaloakin pahempi taitaa kirjoituksen mainitsemassa suhteessa olla Krista Mikkonen, joka on maininnut esikuvakseen Pentti Linkolan, jonka utopiassa Suomi palautettaisiin 1800-luvulle. Lisäksi Elokapina tempaukset ja vaalitappio ovat saaneet koko puolueen paniikkiin, joka näyttää johtaneen entistäkin rajumpaan älylliseen häränpyllyyn.

Anonyymi kirjoitti...

Joku oli aikoinansa saanut sakot kadulle kusemisesta. Sakotuksen syyksi oli laitettu: Sukupuolielin uhkaavasti ulkona.

Mitähän sakkolapussa tulee lähitulevaisuudessa lukemaan, kun narahdat puukiukaan lämmityksestä saunomistarkoituksessa?
voijumala###

Anonyymi kirjoitti...

Hulluhan tuo ämmä on, mutta vielä pössömpiä ovat ne, jotka tämän antavat hillua vapaasti. Verenpaine taas tapissa.

-Sepi

J. Jörgensen kirjoitti...

Mitenkähän sen Ohisalon saisi muilutettua jonnekin semmoiseen maahan, jossa tehtävillä uusilla ilmastopäätöksillä olisi oikeasti merkitystä? Se kun ei akan päähän tunnu kertakaikkiaan mahtuvan, että Suomen osuus näissä ilmastokarkeloissa on täysin merkityksetön. Ja asiat on täällä hoidettu jo nyt mallikelpoisesti. Jos nämä aprikoinnit pitävät paikkansa, että tuo elvytyspaketti oli vain vaatimatonta alkusoittoa ilmastonmuutoksen estämiseen nimissä tehtävälle jäsenvaltioiden kuppaamiselle, niin FIXIT on toteutettava heti eikä huomenna.

Toinen professori kirjoitti...

No mutta, onhan Ohisalo sentään tohtori... Tätä kannattaa katsoa vähän tarkemmin. Ohisalon väitöskirjan artikkelit on julkaistu Teologisessa aikakauskirjassa, Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä ja KELAn Huono-osaisten hyvinvointi Suomessa -teoksessa. Lisäksi mukana on julkaisematon käsikirjoitus. Yhtäkään näistä artikkeleista ei siis ole julkaistu millään arvostetulla tieteellisellä foorumilla. Varmaan olisi yritetty julkaista, jos tekijä itse tai hänen ohjaajansa olisi pitänyt niitä siihen kelvollisina. Tällaisia tohtoreita meidän yliopistolaitoksemme suoltaa pilvin pimein. Tätä voi verrata Sakari Puistoon, joka on väitellyt fysiikan alalta Cambridgen yliopistossa ja saattaa tulla valituksi Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi. Tai Jussi Halla-Ahoon, joka on myös tohtori, ja edustaa arvostettua tieteenalaa. Vaikka Perussuomalaisia mollattiin takavuosina sivistymättömäksi rahvaaksi, he taitavat sittenkin olla eri maata.

Nils- Aslak kirjoitti...

Viime viikolla Li Andersson palasi ministeriksi ja hän ilmoitti työllisyyspäätöksiä tehtävän vasta vuonna 2022, koska niitä ei ole valmisteltu. Kahdessa vuodessa ei siis ole saatu mitään aikaiseksi.

Nämä ministerien ulostulot ovat aivan loistavia, koska ei Kepu voi mitenkään suostua moiseen ja hallitus kaatuu.

Tulee uusi hallitus, jossa perussuomalaiset on mukana. Britannia ja Norjan sosiaalidemokraatit ovat jo ottamassa Tanskan mallin pakolaispolitiikkaansa. Se tullee myös meille.

EUun kertaluontoinen elvytyspaketti oli jättimäinen petos, kuten jo tiedettiinkin.

Joppos123 kirjoitti...

Ohisalo jatkaa vain loogisesti liikkeensä tavoitteiden mukaisesti. Vihreiden historiallinen päämäärä on aina ollut länsimaiden talouden ja sisäisen turvallisuuden tuhoaminen eli ihan linjassaan mätiksen esitykset ovat.
Nyt kun ja jos rajat ehtivät avautua tällä vaalikaudella niin voitte olla varmoja uudesta matuvyörystä jonka rinnalla 2015 on pikku juttu.
Sitä ennen toki on ehditty aiheuttaa korvaamattomia vahinkoja Suomen elinkeinoelämälle ja metsämme on lahjoitettu EU:lle.
He kun ovat siellä Bryssselissä maailman parhaimpia metsänhoitajia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys MikkoK:lle, Professorille, voijumalalle, Sepille, J. Jörgensenille, Toiselle professorille, Nils-Aslakille ja Joppos123:lle & kiitos kommenteistanne.

MikkoK: Tuota puuhataan maailmalla mutta veikkaan itse että omilla vihervasemmistolaisillamme taustalla on vain muodikas, egoa ruokkiva hysteerinen pakkomielle.

Professori: Mikkonenhan on kyllä täysin irrallaan reaalimaailmasta mistä kertoo vaikkapa hänen hanhipeltohankkeensa. Ohisalo on vaan härskimpi ja ilkeämpi. Toimii pääministerinä ilman pääministerin valtuuksia.

voijumala: Joo, nythän ne puukiukaat näyttävät olevan taas tapetilla.

Sepi: Kiittäkäämme kepua, joka ahneuksissaan ryhtyi vihervasemmiston huorapuolueeksi vuonna 2019 ja mahdollisti kaiken tämän.

J. Jörgensen: Minnekäs Ohisalo täältä lähtisi? Tämä maa on hänen paratiisinsa. Muualla hän on vain jotain jota ei näy, kun se jäi kartalla kärpäsenpaskan alle.

Toinen professori: Väitän, että jos Suomessa yhteiskuntatieteen (tai siis nykyisin yhteiskuntateologian) maistereitten ja tohtoreitten määrä putoaisi nykyisestään kymmeneen prosenttiin niin se ei vaikuttaisi mitään muuta kuin että akateemisten suojatyöläisten määrän vähenemisen myötä säästyisi rahaa johonkin hyödylliseen käyttöön.

Nils-Aslak: Olet optimistisempi kuin minä. Paljon optimistisempi. Minä itse uskon, että tämä hallitus pysyy kasassa seuraaviin vaaleihin eikä seuraavienkaan jälkeen persuja kelpuuteta hallitukseen. Toivottavasti sinä olet oikeassa ja minä väärässä.

Joppos123: Tuolta Suomen tulevaisuus valitettavasti näyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Kovasti kohkataan Suomen metsistä, ja että niitä ei pidä hakata, ainakin avohakkuut on kiellettävä. No, kielletään avohakkuut tuulimyllyjen takia, ne kun vaativat maisemakaupalla avointa tilaa, että tuulisi tarpeeksi myllyn pyöritykseen. Satoja hehtaareja säästyisi metsiä täystuholta jos ja kun tyuulimyllyt kiellettäisiin. Ja miksi niiden pitää olla sellaisia helevatan pitkän varren päässä pyöriviä ropeleita? Tehtäisiin ne myllyt sellaisia kuin esim. tämä Viking Grasen roottoripurje. Tai talojen katoilla pyörivät poistoilmaimurit? Samalla roottoritekniikalla. Jota on myös joskus kokeiltu sähköntuotannon tuulimyllyissökin. Siis kokeiltu pienessä koossa ja hyvin oli pelittänyt. Mutta ei, pitää olla suurta ja kauheaa. Ilkeämielinen väittäisi, että nykyiset myllyt on suunnitellut pienimunainen transu jolta äiti kieltänyt pippelin pidennyksen. Ja muiansa ilkkunut siitä pienuudesta. Kostoksi sitten värkännyt moisia pömpeleitä.
Jos vertaa Puiston ja Ohisalon väikkäreitä: Ohisalo osti omansa torilta ja Puisto joutui tekemään ja töitä ja tukimaan asiaa josta väikkärinsä teki.
Jatkuu tää minunkin juttu, ei Ohisalo ole ainoa, joka sanoo, että jatkuu:)
Huru-ukko
PS. siinä luhanskin tiedotusministerin julkaisussa joku ns. pitkän linjan persu yrittää maalittaa Riikka Purraa, tekstistä paistaa läpi pettyneen ja eronneen Juudas Soinin kynän jälki.

Anonyymi kirjoitti...

Ennustetaan vaikka se vaikeaa on, tulevaisuuden varsinkin. Heikko signaali. Kokoomus on löytämässä Perussuomalaisten kanssa yhteisen linjan päätösperäiseen maahanmuuttoon. Vahvistaa oikeistokoalitiota seuraavaan hallitukseen.

Vahva signaali. Vihreät ovat takertuneet hölmöläisten ilmastovallankumoukseen jota esiintyy vain Helsingin keskustassa ja ovat tekemässä siitä hallituskysymyksen viimeistään syksyllä. Jos muut hallituspuolueet siihen taipuvat, alkaa Suomen tuhon lähtölaskenta. Jos eivät taivu, vihreät lähtevät hallituksesta ja hallitus menettää eduskunnassa enemmistön. Jää 97 edustajaa hallituksen puolesta. Mitä sitten tapahtuu, ei osaa vielä ennustaa.

Anonyymi kirjoitti...

Puukiukaat tappaa 200 suomalaista vuodessa!

Huh, hyvä että savusaunan kiuas on kiveä. Ja toisen peltiä, Corten-peltiä. <pitääpä ottaa saunareissulle kirves följyyn, jos näkyy puinen kiuas mätkiä se itsepuolustukseksi päreiksi.

Tuommoiset laskennalliset pienhiukkasoletukset voivat tukea ihan mitä vain väitteitä. Hassis TAPPAA 20 000 suomalaista vuodessa, kynttilät tappaa 200 000 suomalaista vuodessa, suitsukkeet tappaa 5000, piereskely tappaa 100 000, tyhmät uutiset 1 000 000!

Oikeasti paska teiden ja katujen ylläpito tappaa pienhiukkasiin satoja - vieläkin on teillä ja väylillä hiekotushiekkaa ja sepelia - nyt eletään heinäkuuta. Ei ole kuukausiin ollut tarvetta, eikä kuukausiin ole. On muuten ihan helevetin liukas tuommoinen hiekkakinos kapean renkaan alla, sepeli rikkoo renkaita - ihan mahdollisesti voi päästä hengestään kunnon lipat vetämällä.

Ja vielä: CO2 seuraa lämpötilaa, ei päinvastoin. Niin, että ilmastovouhotus on turhaa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Kirsi Piha on pihalla kuin Ellun Kanat. Kamalaa uhriutumista, että kuinka persukokoomuslaiset savustivat hänet pormestarin paikalta. Eikä orpo-petteri tee mitään.
Muistaakseni eräs kirjallisuuden henkilö sanoi noista kanoista: Vänrikki Koskela sanoi miehilleen, kun nämä "pojan" voimalla uhoilivat, että asialliset hommat hoidetaan, muuten ollaan kuin ellun kanat. Eli selkosuomeksi suunnilleen, että hommat hoidetaan, lopulla ei niin väliä, saa olla aivna kuin järkeä vailla tai pähkähullu. Pihan "ulostusta" kommentoivat sitten nämä persukokoomuksen miehet. Eräs kin sanoi, että loppui se ristiveto ja koohotus, kun eräs nimeltä mainitsematon siirtyi kanalaan takaisin.
Noista Ohisalon uhoista, suurin osa on omien lepyttämiseksi, ja oman pahan mielen purkamista. Ja valmiiksi perustelua siihen, että miksi virheät lähtevät syksyllä hallituksesta. Kun eihän me, mutta kun noi toiset kiusaa. Nils-Aslak tuolla aprikoi, että kepu lähtee hallituksesta. Ei se kepu mihinkään lähde, se virheät kun lähtee, jos joku lähtee. Kepu on nyt niin voimansa tunnossa,kas kun ei tullutkaan niin pahasti turpiin kuntavaaleissa kun oli pelättävissä.
NO, sen aika näyttää, kuitenkin oli hallitus mikä hyvänsä ohjelmaksi kannattaa ottaa Tanskan sossujen ohjelma.
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tuo eu:n halu iskeä näppinsä suomalaisten metsiin ilmastonmuutoksen varjolla, on jo todella hälyyttävää. Missähän maassa tehtiin noin, tosin eri tekosyillä? Ai niin neuvostoliitossahan se oli.

Anonyymi kirjoitti...

Maria-parka, kyllä häntä täällä blogissa nyt kovin kourin koetellaan! Suomalaisten pitäisi ymmärtää, että hänellä on ollut köyhä lapsuus ja alkoholismiakin perheessä kertomansa mukaan oli. Yhdelläkään muulla suomalaisella ei ole ollut köyhää lapsuutta eikä juopottelua perhepiirissä. Maailma ja sen mukana me suomalaiset olemme siis Marialle velkaa sen, että mitä Maria haluaa, Maria saa sen (sävel Whatever Lola wants Lola gets). Juuri tällä hetkellä hän haluaa putsata suomalaisten viimeisetkin pennoset ja heittää ne - sananmukaisesti - taivahan tuuliin. Huomenna ehkä sitten jotain muuta, mutta ennen heltymätön Maria ei lepää ennen kuin jokainen suomalainen on yhtä köyhä kuin hän lapsena. Sanonpa vaan, että aika paljon halvemmaksi olisi tullut makuuttaa häntä köyhyysterapeutin sohvalla parikymmentä vuotta kuin päästää päättäjänä lähellekään julkisia varoja.

Oli käsittämätöntä, miksi hän halusi juuri sisä- eikä ympäristöministeriksi ja kyllä, kyllä hän ihan itse halusi (vrt. yllä). Minulla on inhottava aavistus, että kunhan coronasta selvitään jossain vaiheessa - vaikka kaikki julkiset toimijat näyttävätkin tekevän parhaansa ettei koskaan - niin sitten vasta alkaakin tapahtua. Ei mikään verotuksen lisäksi köyhdytä suomalaisia niin nopeasti ja varmasti kuin holtiton maahanmuutto. Silloin Mariasta kuoriutuu aito sisäministeri. Veikkaanpa, että Maria haluaa hyvin paljon köyhiä siir pakolaisia.

Seuraavassa pari pikku-uutista.
tira+

Anonyymi kirjoitti...

HS 4.7. s. A 25: "Liettua julisti hätätilan siirtolaismäärän takia". Ja montakos miljoonaa näitä tulijoita Valko-Venäjältä olikaan tämän vuoden aikana sinne? 822 kpl! Jopas nyt jotakin. Voisi kuvitella, että nämä tulijat ovat valkovenäläisiä koska ei siellä niin kivaa ole, mutta myöhemmin uutisoitiin että kaikki ihan vaan niistä samoista eli Irak, Afganistan jne. Pienimuotoista raivoa herätti tieto, että Frontex lähettää rajavartijoita Liettuaan ja Latviaan vartioimaan Valko-Venäjän vastaista rajaa. Suurimuotoista raivoa herätti tieto, että myös Suomesta on lähetetty maiden rajalle vartijoita.

Että siis mitähän helvettiä??? Koko tämä liikekannallepano 822 takia. Eipä näkynyt Frontexia mailla halmeillakaan Suomessa 2015, ja rajavartijat kanniskelivat kukkopoikien salkkuja. Eikös se olisi paljon fiksumpaa Frontexin pyöriä tuolla Balkanin suunnalla käännyttämässä siirtolaisia, säästyisi nekin Turkin lahjusrahat. Mutta niihän se on, että Saksa ei ikinä pääse natsimaineestaan ja nämä entiset itäblokin maat voivat ikuisesti uhriutua pumpata rahaa muilta jäsenmailta vetoamalla neukkujen miehitysaikaan. Tosin nyt nämä Baltian maat myyvät maittensa eli EU-kansalaisuutta ilomielin venäläisille. Että sellaisia uhreja.

Hilpeyttä sen sijaan herätti uutinen: EU kaavailee brittisarjojen "suhteettoman määrän" rajoittamista. Britannian ko. alan suurasemaa kuvaaan uhkaksi Euroopan "kulttuuriselle monimuotoisuudelle". Kysymys on siitä, voidaanko brittiläiset ohjelmat ja elokuvat laskea yhä "eurooppalaisiksi teoksiksi". No ei tietenkään voida, sanoohan sen jo järkikin. Ne on määriteltävä brexit-saastaksi ja voi sitä joka niitä hairahtuu katselemaan. Yle olisi takuulla ensimmäisenä poistamassa nämä ohjelmistostaan. Meillähän on niin loistavaa omaa tuotantoa, ja Teemalla pyörii päivittäin ihania 362-osaisia italialaisia ja espanjalaisia saippuoopperoita ja saksalaisia krimejä vuosilta 1968-75. Hitaimmille myös lukuisina uusintoina.

Rakas yle, tartu tilaisuuteen tyhmistää ja synkistää meitä vielä lisää. Laatuhuumori ja -draama ovatkin ihan yliarvostettuja.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle, Ano1:lle, Pyssymiehelle, Ano2:lle ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko:

Viesti1: Jos – ja kun – EU:n liittovaltiokehitys etenee niin Suomi voi hyvinkin muuttua puhtaaksi metsäreservaatiksi. Piruakos tämmösestä Takahikiän Perähikiästä välittämään. Ja se tuulivoima kun ei vaan näillä leveysasteilla riitä. Lukaisin sen mainitsemasi jutun ja ei Purra kyllä – vaikka siinä väitettiin – mikään valtamedian suosikki ole.

Viesti2: Kirsi Piha vaan ikävän hyvin kuvaa kokoomuslaista ideologiaa nykyisin. Ja se on ajautunut siinä niin syvälle, ettei se sieltä edes aio nousta. Ja niin kuin olen ennenkin todennut, ei vihreät paratiisistaan minnekään lähde.

Ano1: Itse en usko kokoomukseen. Se on linnoittautunut vihervasemmistolaiseksi vaikka porvaripuoluetta esittääkin. Enkä usko myös vihreitten lähtöön. Nehän elävät tällä hetkellä paratiisissaan.

Pyssymies: Minäkin kuulisin mielelläni mihin se puukiukaan aikaansaamat 200 ruumista perustuu. Sähkösaunat tappoivat 1970-luvulla humalaisia miehiä kun niissä ei ollut silloin vielä ajastimia.

Ano2: Niin on ja myös se on hälyttävää kuinka vähän Suomessa sille pannaan hanttiin.

tira+:

Viesti2: En tiedä johtuuko Ohisalon toiminta ideologisesta ja sokeasta pakkomielteestä vaiko tosiaan kostonhalusta kokonaista kansakuntaa kohtaan. Lopputuloksen kannaltahan tilanne on sinänsä se ja sama. Sisäministerinä hän pystyy saamaan huomattavasti enemmän tuhoa kuin ympäristöministerinä ja onhan hänellä ympäristöministerinäkin jo muuan hanhi-Mikkonen.

Viesti2: Voisi ajatella että ne rajavartijat ovat siellä pienimuotoisesti uhittelemassa muuan Putinille. Mutta kun Välimeren pönttövuori taas puhkeaa niin Frontex toimii lähinnä meritaksina. Tuo brittisarjauutinen kuvaa ajan henkeä. Maantiede päivitettiin eikä Iso-Britannia kuulukaan enää Eurooppaan. Mutta hei, eikös siinä sitten samalla myös eurooppalaisen kolonialismin vastuumäärä hyvinkin puolittunut?

Anonyymi kirjoitti...

Energiakriisiä yritetään peitellä ilmastonmuutospuheilla.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-ahokin sanoi että se on leivottu tähän kakkuun mukaan, puhui fossiilisista polttoaineista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. On tässä kyllä muutakin. Ja eihän energiakriisin aikana pyritä lopettamaan käytössä olevien energialähteitten käyttöä kun mitään tosiasiallista ei ole vielä tilalla.

Anonyymi kirjoitti...

Espanja alkaa kokeilla nelipäiväistä työviikkoa ja rahat tulevat EU'n "elpymisrahastosta". Kävi juuri kuten politikot kielsivät käyvän, paitsi Perussuomalaiset jotka ennustivat oikein. YLE julkaisi uutisen, tosin linkillä Independent julkaisun sivulle jossa puhutaan Korona pandemian aiheuttamasta kriisistä. Koronallahan ei tämän elpymisrahaston kanssa ole juuri mitään tekemistä. Noiden valtioiden rahojen kähminnällä on monisatavuotiset perinteet. https://yle.fi/uutiset/3-12009641

Anonyymi kirjoitti...

Jumalan pilkkaakin pitää kuulemma saada pois rikoslaista. Mahtaako koskea kaikkia jumalia? Niitähän löytyy aikamoinen liuta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta. Röyhkeät pärjää ja typerät ja kiltit kustantaa lystin. Ja eihän tämä tähän jää.

Ano2: Kaikkia mahdollisia jumaliahan on saanut Suomessa pilkata jo iät ajat. Poislukien se erityisasemassa oleva puolikuujumala. Ja nythän (case Räsänen) Raamattuun vetoaminenkin on muuttumassa rikolliseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Vaihtelin eilen kanavia katsoakseni, mitä televisiosta tulee. Osuin sitten uutisiin ja siellä kerrottiin taas vaarallisista vieraslajeista, lupiinista ja kurttulehtiruususta, joista toisen hävittämiseen on määräaikakin. Koko ajatus on niin järjetön, maisemia rumentava ja kymmeniä miljoonia euroja maksava operaatio, että sitä on vaikea käsittää. Jos EU voi tällaiseen painostaa ja suomalaiset kiltisti suostuu, niin annetaanpahan taas viesti, että meiltä voi vaatia mitä tahansa. Panokset kovenee eli sen vanhan sanonnan mukaan, kun antaa pahalle pikkusormen, se vie koko käden. Kielletään nyt sitten samalla kaikki ulkomailta tuodut koristekasvit! Jäisihän meille kuitenkin sellaiset silmänilot kuin juolaheinä, timotei, pujo ja nokkonen pihoja, pientareita ja puistoja kaunistamaan.

Tällaisten asioiden kanssa sitten puuhastellaan ikään kuin yhtään tärkeämpiä asioita ja rahareikiä ei olisi! EU onkin jo seuraavaksi iskenyt silmänsä suomalaisiin metsiin, suunnittelee direktiivejä ja jakaa ohjeita samalla varmuudella kuin lastenkasvatukseen nainen, jolla ei ole yhtään lasta. Jos suomalaiset mepit ja neuvottelijat tämänkin ryssivät, niin sitten on piru irti; kaivannakset ovat tainneet jo mennä ja seuraavaksi listassa lienevät pohjavedet. Tulin niin vihaiseksi noista uutisista, että oli pakko laittaa toosa kiinni. Ja Maria Ohisalon näkeminen ja varsinkin suun aukaisu sammuttaa sen alta aikayksikön.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni ainoa joka on tuomittu jumalanpilkasta Suomessa on Hannu Salama teoksestaan Juhannustanssit, joka siis ei ollut tieteellinen julkaisu vaan fiktiivinen romaani. Salama elää edelleenkin. Mutta entäs jos hän kirjoittaisi nykypäivänä vastaavan Ramadanjuhlat? Ei taitaisi enää 3 kk ehdollista rangaistukseksi riittää. Kekkonenhan armahti Salaman, mutta luulen että allahilla ja varsinkin hänen seuraajillaan on hieman kovemmat kriteerit.

Ei kai tuossa laissa ole edes kyse jumalanpilkasta vaan jumaliin sokeasti uskovien pilkkaamisesta tai kritisoinnista. Pilkkaaminen on ilman muuta rumaa, mutta ei se mielestäni mikään rikos ole. Muutenhan suurin osa ipanoista olisi käräjillä.

Ykä, olipa hieno oivallus! Ei olisi tullut mieleenikään tuo yhteys, joka pitäisi saattaa jokaisen brexitiä kritisoivan tietoon. Miten edes voi arvottaa sen, että satojen vuosien kolonialismihäpeä vihdoinkin poistuu kymmenien miljoonien ihmisten harteilta. Jos mekin tehtäisiin rohkeasti fixit, niin päästäisiinköhän vihdoinkin eroon tuosta Oulun tervasta ja siitä yhdestä konemestarista Kongo-joella?
tira+

QroquiusKad kirjoitti...

Yle onnistui löytämään kommenttiosiossa puheena olleeseen uskonrauhapykäläasiaan erikoisen tulokulman:

https://yle.fi/uutiset/3-12006725

Uutimen mukaan PS ja Vihreät löysivät saman sävelen kannattaessaan uskonrauhan käsitteen poistamista!
Niinpä kai sitten. Missään nimessähän se ei voi olla niin, että PS haluaisi islamia voitavan arvostella kuten muitakin uskontoja, ja hippivihreät haluaisivat saada rienata entistä rajummin kristinuskoa ja kaikkia muitakin paitsi islamia.

Mitä itse bloggaukseen tulee, joudun vain toistamaan aiemman ja jo tunnetun näkemykseni, ettei hallitus todellakaan pöljäile ja tee tyhmyyksiä ja typeryyksiä, koska ei tiedä paremmin.

Heidän toimintansa on jääkylmän harkittua puhdasta pahantekoa ja tuhon politiikkaa. Kyse on vain siitä, mikä sitä motivoi.
Hilpeällä Huti-Maisalla on lapsuudessaan huostaanotto alkoholistivanhempien oksennusten seasta. Makea myrkky Manna Sariini puolestaan sai lapsuudenkodissaan katsella äidin ja äitipuolen pimpsattelua.

Kumpikin kokemus on ollut omiaan vääristämään heidän suhtautumistaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja sitä pystyssä pitäviin valkoisiin heteromiehiin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei ole mitään fossiilisia korvaavia näköpiirissä todellakaan. Vihreät kusettavat siinäkin suhteessa. Hallittu alasajo, se on jo jotain.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen osalta ei vaikka pidä mitään älyttömiä rakennushankkeita toteuttaa, nimittän entisessäkin infrassa on ihan riittävän paljon hoitamista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, tira+:lle, Qroquius Kadille, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Minäkään en oikein ymmärrä että kuinka siitä kyseisestä ruususta niin paljon vouhkataan. Homma lienee sama kuin lupiinilla eli kun se aikanaan lähti leviämään niin eihän sitä enää hävitettyä saa. Se jättiukonputki on sitten vähän eri juttu. Mitä metsiin tulee niin sieltä yrityspuoleltahan tuli jo kommenttia että jos se EU:n metsästrategia toteutetaan niin Suomesta lähtee 120.000 työpaikkaa. Siihen kun laskee kerrannaisvaikutukset niin nyt pitäisi olla jo pystyssä kansallinen hätätila että kyseinen suunnitelma torpataan kerta kaikkiaan. Vaan eipä kuulu mitään.

tira+: Joo, se Salama taisi olla viimeinen joka jonkun tuomion sai. Mutta Suomessahan on sinänsä ovela pykälä eli se on uskonrauhan rikkominen jolla pyritään siihen että (islamilaisia) jumalaansa sokeasti uskovia ei saa pilkata. Mitä siirtomaavaltaan tulee niin joku toimittaja aikanaan ihan pokkana kirjoitti että EU:n jäsenenä Suomikin on nyt sitten osavastuussa kolonialismista.

Qroquius Kad: Vihreät tosin varmaankin haluavat pitää sen kuujumalan palvojat edelleenkin erityisasemassa. Mitä tulee muuhun kommenttiisi niin oli syy mikä tahansa, niin lopputulos on yhtä karmea. En lähde sinänsä analysoimaan heidän lapsuuttaan ja tuskinpa niillä Marineilla sitä pimpsattelua on lapsen nähden tehty.

Ano1: Ei ole niin. Se kylmäfuusio olisi ratkaisu mutta käsittääkseni se ei ole oikein edennyt.

Ano2: Totta.