maanantai 12. joulukuuta 2022

AITA

Helsinki, tuonnempana…

- Jaahah, aletaas sitte…

Näin tuumasi kokenut rakennusmies Esko Rääte ja mietti samalla että jokainenhan meistä huoraa omalla tavallaan. Siihen oli syynsä, nälkä oli niistä yksi erittäin hyvä ja Eskolla oli vielä vaimo ja kaksi pientä lasta. Heidänkin oli hyvä syödä ainakin kerran päivässä. Niinpä hänkin oli mukana Yhtyneiden Rakennuskompleksien keikalla joka sinänsä vaikutti epäoikeudenmukaiselta ja, no, järjettömältä tuhlaukselta maassa jossa jokainen tavalliselle kansalaiselle tullut killinki laskettiin rättivaraston vääpelin asenteella.

Tällä alkavalla työmaalla tilanne oli selkeästi toinen kuin muuten Suomen Liittovaltiomaakunnassa. Täällä ei tingitty rahasta. Miehiä oli tarpeeksi, tavara ajallaan paikalla ja laadultaan priimaa eikä tarpeellisista työkoneista ollut puutetta. Työ tehtäisiin pitkälti urakkahengessä sillä hanke haluttiin valmiiksi mahdollisimman nopeasti. Työporukka oli ajatukseen jo tottunut mutta alkuun – kun eräs insinööri kertoi heille mistä oli kysymys – oli leuat loksahtaneet auki koko porukalta:

- Siis te haluutte että me tehdään MIKÄ?

Kyllä. Oikein he olivat kuulleet. Heidän piti rakentaa kolme metriä korkea ja huipultaan nato-langalla varustettu aita Kumpulan, Käpylän ja Koskelan ympärille. Aita piti rakentaa nimenomaan siinä mielessä että kyseiselle alueelle ei päässyt kukaan, jolla ei ollut siihen lupaa. Insinööri kertoi:

- Niin sehän on sillä lailla miehet että raha ei haise. Vaikka urakka haisisikin. Me ollaan tultu tilanteeseen jossa maa on absoluuttisen intersektionaalisen tasa-arvoinen. Joten se intersektionaalisessa mielessä muita hieman tasa-arvoisempi vihervasemmistolainen nomenklatura eristäytyy kaikesta aikaansaamastaan monikulttuurisesta rikkaudesta omille eristetyille ja vartioiduille alueilleen. Tämä on yksi niistä. Kumpula ja Käpylähän ovat olleet punavihreää kuplaa jo hurumykke ja sieltä Koskelasta ollaan parhaillaan räjäyttämässä niitä vanhoja kerrostaloja. Kumpulastakin on purettu opiskelija-asunnot huutvittuun ja tilalle ollaan tekemässä ykkösluokan asuntoja. Nomenklatura vaatii priimaa niin tavarassa kuin työtaidossa. Olettekos huomanneet, mikä tästä urakasta puuttuu?

Jaa… insinööri oli oikeassa. Normaalisti pakkotasa-arvovaatimusten vuoksi rakennuksilla piti aina olla tietty – ja varsin suuri – prosentti ulkomaalaisia. Nimenomaan etnisesti edistyksellisiä sellaisia. Virolaiset olivat häipyneet Suomen työmailta kotiinsa jo aikaa sitten koska Suomen palkat olivat olleet jo pitkään pienempiä kuin kotona. Mutta tällä työmaalla oli vain ja ainoastaan tavallisia suomalaisia. Nähtävästi nuo etuoikeutetutkin tajusivat että pakkoetnot saivat työmailla aikaan lähinnä sähläämistä. Nyt vaadittiin osaamista. Hyvää ja nopeasti ja sehän sulki automaattisesti sanan halpa pois. Samoin kuin sanan edistyksellinen.

Eihän siinä mitään. Töihin vain. Kaivurit kaivoivat syviä monttuja joihin tolpille lyötiin erittäin tukevat perustukset. Tämän aidan kaatamiseen vaadittaisiin tankki. Töitten alkuvaiheessa miehet huomasivat että Kumpulaan ajoi useampi tankkirekka. FedEnergie niitten kyljessä luki. Yksi miehistä osasi kertoa:

- Siellä Kumpulassa on yhden mäen sisään louhittu tilat ihan perkeleellisille dieselaggregaateille. Tai no, ihan täysi voimalahan se on. Parempiosaiset ovat päättäneet että vaikka muurahaiskansalaisille sähkönjakelu meneekin arpapelillä niin heille ei. Ne ei ehdi edes kunnolla huomata sähkökatkon alkua kun masiinat alkaa työstää virtaa. Pistää vähän, tai ei ihan vähänkään katkeraksi mutta menepäs sinne valittamaan niin olet äkkiä tasa-arvoisena telkien takana. Joukkomaalituslaki 3§ 2. momentti, 2 – 4 vuotta ehdotonta.

Toinen miehistä totesi vähintäänkin yhtä katkeralla äänellä:

- Jos muuten katsotte tuohon suuntaan noin, niin siellähän näette FedMarketin maamerkin. Se on hiljattain rakennettu. Olin nimittäin itte rakentamassa. Ja tavaravalikoima on meinaan tasoa herravarjele. Ei tavallinen prole näe semmosesta edes unia. Ja vähän helevetin pitkät lihatiskitkin sinne lyötiin. Lihatiskit, joissa ei lihakortteja kysellä. Lihatiskejä just sille porukalle joka vaati kovaan ääneen että muurahaiskansalaisen pitää lopettaa lihansyönti että maailma pelastuu. Mokomat tekopyhät paskat.

Työ eteni nopeasti. Miksei olisi edennyt? Kyseessä oli kokenut porukka joka asui heitä varten järjestetyssä konttimajoituksessa. Suurin osa miehistä kun oli muualta. Konteissa ei paljon viihdettä ollut syömisen ja nukkumisen lisäksi joten pitkää päivää tehtiin mielellään. Tällä kertaa kun tili juoksi ja ylitöistä maksettiin niin kuin kuuluikin. Muualta oli Eskokin. Hän asui perheensä kanssa Riihimäellä. Työkeikat olivat kiven alla joten asiaa ei tarvinnut sen pitempään miettiä kun tilaisuus tuli.

Jossain vaiheessa paikalle tulivat myös vartiointifirman miehet. He alkoivat asentaa alueen autoteitten portteihin tunnistussensoreita. Vartiointimiehet totesivat että ne vihervasemmistolaiset kermaperseet ottavat turvallisuuden vakavasti. Nimittäin oman turvallisuutensa. Tähän totesi Esko:

- No niin näyttävät ottavan. Meinaan, teillähän on ihan oikeat tykit vyöllä eikä pelkästään pamppua ja kaasua niin kuin normivartijoilla.

Vartija vastasi:

- Voi veikkonen, meillähän on vielä vartiointikeskuksessa kaiken varalta joka jannulle konepistoolitkin. Ja itse asiassa meillä on paljon suuremmat valtuudet kuin poliisilla. Varsin ironista. Tämäkin Kumpula oli ehkä kaikkein kovimmin monikultturismin kannattaja. Ja nyt se pitää suurella rahalla huolen että sen tänne hankkima rikastus ei häiritse heitä.

- Suurella rahalla tosiaan. Tää kaikki käy niille kyllä aika kalliiksi.

Vartija rähähti nauramaan:

- Hähhähhää… luuletko että nuo hyväosaiset maksaa tästä penniäkään itse. Tää kaikki kuule tulee intersektionaalisen sisäministeriön erikoismomentilta. Kyllä siihen syynsä on että budjettitiedot eivät ole enää julkisia.

Eskon työkaveri Laurus Ketterö totesi:

- Se taitaa selittää muuten senkin että tää teidän vartioporukka näyttää olevan etnisesti yhtä pottunokkainen kuin meidän aitatyömaan porukka.

- Selittääpä hyvinkin. Kun näiltä etuoikeutetuilta alueilta lähdetään muualle niin tasa-arvopykälien nimissä vartijoina pitää olla vähintään puolet etnisesti edistyksellisiä. Niin että tavallinen ihminen ei tiedä että kumpaa pelkää enemmän. Riehujaa vai vartijaa. Mutta jos lähtee ajamaan sanotaanko tosta Sörnäisistä tai Toukolasta tännepäin niin viimeistään siinä vaiheessa kun on vaihtanut kolmoselle niin tasa-arvopykälät lentää pakoputkesta pihalle.

Vartija oli hetken hiljaa ja jatkoi sitten:

- Vituttaahan tää meitä. Kas kun nuo nirppanokat eivät suhtaudu meihinkään niin kuin ihmisiin. Meillä on käsky että niitä ei saa puhutella ellei ne puhuttele meitä. Ja asenne on muutenkin kuin aatelisilla maaorjia kohtaan. Vaan minkäs teet. Tää on meille hyvällä tuurilla pysyvä ja varma keikka kohtuullisella palkalla. Täällä kun on jatkossa vartio 24/7/365.

Niin. Työ eteni. Ja miehet tekivät pitkää päivää. Majoitus oli konteissa. Juuri sopivan matkan päässä työmaasta etteivät kontit pilaisi Kumpulan nomenklaturan näkymiä. Joka kontissa oli kerrossängyt kuudelle miehelle. Tavaraa ei miehillä ollut putkikassia enempää ja ne mahtuivat alimpien sänkyjen alle. Työhaalarit laitettiin naulaan seinälle.

Kontteihin oli vedetty sähköt ja niissä oli kaksipisteinen keittolevy sekä jääkaappi. Lämmityksen hoiti lämpöpuhallin. Koska sähkökatkot olivat yleisiä, olivat miehet hankkineet myös petroolilämmittimen sekä trangian. Ainahan osaavat miehet saivat jostain kehitettyä valopetroolia ja Marinolia. Joka miehellä oli tietysti vanhasta tottumuksesta makuupussit. Firma oli onnistunut hankkimaan miehille varsin runsaasti amerikkalaista lihasäilykettä ohi lihanostokorttien. Vaikka työ ei enää mitään leka- ja lapiohommaa ollutkaan niin firmassa ymmärrettiin että jollain soijavellillä ei työ edennyt tarvittavaan tahtiin.

Niihin esanssisiin soijaruokiin totaalisesti kyllästyneet miehet vihasivat niitä lihakortteja. He eivät tienneet, että oliko kansalaisen viikottainen liha-annos ollut siinä muinaisessa sodassakaan niin pieni kuin nyt. Ja aikamiehillä se vähäkin liha jäi usein syömättä kun sen syötti mieluummin kasvaville lapsilleen. Onneksi salametsästysporukoilta saattoi hankkia aika ajoin lihaa pimeästi. Ja kalalla käytiin aina kuin mahdollista. Joskus se oli kuulemma ollut vaan harrastus. Times they are changing. Eläköön hiilineutraali edistys.

Illat kontissa menivät lähinnä nopeasti syödessä ja sitten nukkuessa. Suihkumahdollisuus oli eräässä kontissa mutta ei siellä joka päivä jaksettu käydä. Saunaa teki monella mieli mutta puun polttaminen oli sallittu vain erityisluvalla jota ei muurahaiskansalaiselle herkkään herunut. Sen sijaan Kumpulasta nousi illalla monen talon piipuista sankka savu. Polttelevat siellä huvikseen takkojaan, perkeleet. Ehkä kontissa illalla läiskittiin hieman korttia tai joku katsoi roskaviihdettä viestittimeltään. Eräänä iltana yksi miehistä totesi:

- Hitto kun oltaisiin päästy tekemään tuon aidan lisäksi remonttihommia noitten hyväosaisten taloihin. Oltais jätetty eristeet laittamatta ja pistetty sinne vaan lappu että kermaperseet joutaa palella.

Mutta eiväthän he palelleet. Heillä oli hyvä, lämmin, kylläinen ja nyt myös vartioidun turvallinen olla. Jotkut olivat tasa-arvoisempia kuin jotkut toiset. Ja rakennusporukan piti seuraavanakin päivänä mennä rakentamaan heille turva-aitaa. Jonka hintaa ei kyselty.

Maassa, joka oli saavuttanut täydellisen intersektionaalisen tasa-arvon.


29 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Fiktiota tänään, totta tulevaisuudessa. Veikkaisin vuotta 2035.

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Paratiisi näköjään on tulossa maan päälle... eräille !

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Terho Hämeenkorvelle & kiitos kommenteistanne. Nämähän ovat fiktiivisiä tarinoita. Tarinoita jotka pohjaavat nykypäivään ja mahdolliseen asioiden kehittymiseen. Mutta näkisin, että tämän kaltainen tulevaisuus on hyvin todennäköinen. Ellei nykyistä kehitystä pysäytetä. Ja sitä ei valitettavasti ole näköpiirissä.

QroquiusKad kirjoitti...

Tämähän meille on tulossa, koska emme tee mitään sen estämiseksi.
Kun ei meistä sellaiseen ole.
Se on meitin tämmösten miesten kanssa, sanoi Frederik "Preeti" Leppänen.

Niistä nomenklatuuran asunnoista ei kylläkään ole varaa jättää eristeitä pois eikä ainakaan laittaa lällättelylappua.
Sellaisen tekijä kammataan esiin ja rangaistaan julkisella, tuskallisella ja nöyryyttävällä tavalla, joka ulotetaan hänen perhenjäseniinsäkin.

Varoittavana esimerkkinä maaorjille aatelin uhmaamisesta.
Oppivatpa olemaan.

Vasarahammer kirjoitti...

Sinänsä hieno kuvaus rivi kansalaisten näkymästä puolue-eliitin elämään. Tosin Kumpula, Käpylä ja Koskela tuntuvat hieman ankeilta paikoilta. Minusta DDR:n puoluejohdon asuinalue Wandlitzissa vaikuttaa paljon mukavammalta.

Helsingistä hakisin Kuusisaaren ja Lehtisaaren kaltaisia paikkoja nomenklaturalle.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wandlitz

Ekku kirjoitti...

Mitenkähän tämmöisessä tulevaisuudessa tekee vaikka Ahvenanmaa?
Julistautuu varmaan itsenäiseksi ja alkaa elämään salakuljetuksella?

Anonyymi kirjoitti...

Vasara tarjoaa Kuusisaarta ja Lehtisaarta, ei siinä mitään, mutta ne on varattu aivan eri porukalle kuin tuo ns. virheä rälssi. Siellä asuvat ovat aivan eri kansaa ja niile alueille EI hyväksytä mitään noista Ykän jutussa mainituista virheistä, olevina paremmista ihmisistä. Eikä sinne myöskään tarvita näitä etnisesti tai muuten edistyksellisiä.
Kumpula ja nuo muut mainitut alueet ovat juurikin tuon virheän rälssin syntysijoja. Valitettavasti.
Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, Vasarahammerillö, Ekulle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Sinulla on mainio tapa viedä omat dystopiani aina toiseen potenssiin. Pistäisitkö oman blogin pystyyn? Se lappujuttu on muuten aikanaan tapahtunut ihan oikeasti.

Vasara: Oliko se Wandlitz sellainen näyteikkuna länsimaisille tovereille vai oliko se joku muu? En millään muista. Sinänsä Itä-Saksan nomenklaturan ei millään muotoa tarvinnut pelätä etnistä riehumista.

Ekku: Näkisin muuten että Ahvenanmaan mahdollisuudet itsenäiseen valtioon ovat aika heikot. Ja jos se siirtyisi osaksi Ruotsia niin se menettäisi erityisasemansa ja olisi vaan yksi ruotsalainen maakunta.

Huru-ukko: Joo, Kuusisaari ja Lehtisaari taitaa olla muun kuin vihervasemmistolaisen eliitin asuinpaikkaa. Tietysti ajathan muuttuvat…

Kaarlo Markkanen kirjoitti...

Huru-Ukko kertoikin että nämä vihervasemmistolaiset eivät ole ainoa porukka joka ajaa monikulttuuria ja hyötyy siitä halvasta massatyövoimasta. "Jännää" on myös että monet tuntemani muslimi maahanmuuttajat itsekin pelkäävät tälläistä kehitystä. Varmaan johtuu siitä että tuntemani maahanmuutttajat ovat niitä jotka ovat integroituneet.

QroquiusKad kirjoitti...

Tästä blogin perustamisesta on ollut kuten muistamme juttua, ja pari kertaa veli P.T.Kangaskin pyysi minua toimittajaksi PT-mediaan.
Taas kerran joudun vastaamaan, etten saa omin päin aikaan muuta kuin tyhjän ruudun tuijotusta.

Ei siihen blogiin tulisi koskaan mitään sisältöä.
Toiset ovat Aurinkoja, ja toiset vain sen valoa heijastavia kuita.

Veli NIls-Aslak muistaakseni kiisti tuon lappujutun todenmukaisuuden omassa blogissaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kaarlo Markkaselle ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Kaarlo: Järkeville ja asiallisille maahanmuuttajille tämä tilanne on epäilemättä pelottava.

Qroquius Kad: No jatka sitten kommentointia. Muista pitää välillä jarrua maailmanlopussa. Se lappujuttu muuten on totta. 1970-luvulta.

Anonyymi kirjoitti...

Muistui mieleeni, Oulun suunnalla muuan kaverini kertoi jo kymmenkunta vuotta sitten vihreiden ihan oikeasti suunnitelleen sinne itselleen vähän elitistisempää asuinaluetta. Tieto on ohutta, voiko kukaan asiaa vahvistaa. Sama kaveri kertoi Tuppuraisen pähkäilleen liittyäkö vihreisiin vaiko demareihin, kummassa olisi enemmän nostetta. Ilmeisesti valitsi oikein.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. En pysty tuota vahvistamaan. Mutta Tuppuraisen uran- ja puolueen valinta osui hänen tapauksessa kohdalleen. Meille muille siitä tuli vain harmia.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymille 16:33 ja Ykälle 16:52: Kyllä "vihreän unelman asuinalueen" muistelu ja suunta napsahtaa kohdilleen mielen kompassissanne.

Taisi suunta olla Oulunsalon Varjakka, jonne piti tulla täysin omatoiminen ja vihreän ego- (ei eko)logian temppelipyhättö ja päästöttömän malliasumisen vihreä valtakunta. Vai muistanko väärin?

Jätteet ja olisi kierättätetty mennen tullen parikin kertaa sun muuta. Tosin seutu on pääosin merennousun tuomaa merenpohjaa ja tasamaata, joten edes luonnollista laskua (1cm pudotus/1m matka) ei saatu viemäreille aikaan. Olikohan rautanaulatkin pitänyt tehdä itse puutikuista?

Oli siellä joku muukin syy. Ei tullut asukkaita maailmanparannusidean taakse. Ja ne vähätkin jotka tulivat, luopuivat vaivihkaa ja pikkuhiljaa pärevalostaan...

heppa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, heppa ja kiitos lisäyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä nuo Ykän dystopiat tunnu enää niin kovinkaan epätodennäköisiltä. Viimeistään tämän energiakatastrofin jälkeen voi olla aivan varma siitä, että homma menee tyyliin "hei hulinaa ja muorin päätä seinään". Vielä polttelen kuitenkin halkoja, ja määräaikainen sähkösopimus loppuu vuodenvaihteessa. Hyvin on saatu pojallekin joululahjat jemmattua. Varjakasta sen verran, että se on historiallisesti arvokas paikka, vähän niin kuin Keihäsen aikamatkoille menisi, mutta hörhöillään siellä vieläkin. Youtubesta pitäisi löytyä evidenssiä. Muutenkin tunnen Oulunsalon niemimaan, ja siellä on paljonkin säästynyt evidenssiä Oikean Suomen ajoilta. Kommunisteille ei kannata selitellä mitään, sama kuin vesiränneille puhuisi, mutta Keskustan kuoleman minä haluan vielä nähdä.

Hajamietelmiä vaan tämän silmittömän mielipuolisuuden todistajana kärsien. Hyvää Joulun odotusta kaikille ja kaikesta huolimatta.

PS-lehdenjakaja

Anonyymi kirjoitti...

Ilmankos vihreät ovat reivanneet kurssiansa ja vaativat hankalaa ahdasta ja kallista asumista vain toisilta ihmisiltä. Itse pitävät kokouksensakin Iso-Evolla jossa on luonto lähellä mutta kaikki mukavuudet ja nopea wifi jolla voi päivittää luontokuvia twitteriin.

Piti käydä sulkemassa televisio. A-studio esitti satiiria. Satu Hassi kertoi miten EU'n toimihenkilöiden ja meppien valvontaa pitää tehostaa korruption kitkemiseksi. Mitäs hän on siellä istunut... toistakymmentä vuotta ainakin. Joku raja se pitäisi olla jeesustelullakin. Ainakin YLE ohjelmissa. Pahkasika julkaisut on eri asia.

Anonyymi kirjoitti...

Aika harvoin nämä waltavat vihreät harppaukset realisoituvat ihmisten elämään näin nopeasti. Vasta äskettäin piti purkaa Inkoon hiilivoimalat. Ei riittänyt että ne pannaan reserviin seisomaan. Piiputkin piti räjäyttää. Turvekoneista maksettiin romutuspalkkioita ja turpeen nosto lopetettiin. Sehän oli pelsepuupista. Nyt sitten palellaan ja kärvistellään suurien sähkölaskujen kanssa. Ja tämä on vasta alkua todella suurille harppauksille.

Anonyymi kirjoitti...

Öljyrinsessa Hutisalokin taitaa asustella mukavasti stadin Laajasalossa jos nyt ei aidatussa niin kuitenkin hyvin matueristetyssä kaupunginosassa. Sieltä on oikein mukava antaa lausuntoja persvakoäijille, että sietäkää sietäkää, lisää on tulossa.

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Onpa pöyristyttävän rassistinen mainos, missä moninnaisuus? Pelkiä valkoisia.

Ja ihan muuta: Mikseivät tee jäynää, helposti kaadettavaa pylvästä tai vaikka laita valmista panosta aidan alle. Olis helpompi käydä etnisesti edistyksellisten noutamassa korvauksia rassismin kärsimyksistä. Ehkä olisi peräti kaupallsita arvoa tiedolla, että 32 pylväs portilta länteen, iso kivi 30 m pylväästä metsään, kiven alla johto, kytke 12 volttia johtoon ja pylvästä & muutaman metrin pätkää aitaa ei enää ole.

Muuten, olen seurannut tanskalaista maanjussia, ilman väkirehua, ilman lannotteila tuotettua rehua, vasikat ovat syksyllä hyvässä lihassa samoin karitsat. Ei lihan tuottaminen ole salatiedettä eikä kovin vaikeaa. Sota-aika pidettiin sikaa ihan kaupunkitalossa, puuvajassa. Samoin hiehon tai mullin ruokkiminen onnistui - jopa Kansanhuollon huomaamatta.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Olemme menossa kohti Ykän ennakoimaa dystopiaa. Mutta uusi todellisuus on synkempi. Siinä ihmiset eivät puhele keskenään, ihmettele menoa tai jopa arvostele sitä. He ovat hiljaa ja alistuvat. Syynä on ilmiannetuksi tulemisen pelko. Joku, oli sitten tuntematon, ystävä tai jopa perheenjäsen, voi ilmiantaa väärin ajattelevan.

Ilmiannoilla voi kostaa kuviteltuja vääryyksiä, voi tuntea omaavansa valtaa ja voi jopa saada etuja. Edellytys dystopian toteutumiselle on siis ilmiantaminen. Ja sehän toteutuu jo. Meillä on jo cancel-kulttuuri. On myös ilmiantokanavia. Ei edes arastella sanan "ilmianto" käyttöä.

Esimerkiksi oikotie.fi kehottaa jokaisen asuntoilmoituksen lopussa "Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun". Teksti on alleviivattu linkki.

Esimerkki asuntoilmoituksesta, jonka lopussa on kyseinen linkki
https://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/helsinki/17004044

Kun linkin avaa, aukeaa ponnahdusikkuna "Ilmianna kohde".

Acc

Anonyymi kirjoitti...

En tietenkään toivo, että tapauhtuisi niin kuin kirjoitit. Mutta Helsinkiä varsin hyvin tuntevana voisin esittää pieniä huomautuksia kuvitelmiesi eräistä yksityiskohdista.

Kumpula nimittäin jakautuu selvästi kahteen varsin erilaiseen alueeseen. Kun puhuit siitä "punavihreän kuplana", tarkoitit ilmeisesti Limingantien molemmin puolin olevaa vanhaa, pitkää ja kapeaa pientaloaluetta. Sen kaakkoispuolella on ns. Kumpulan mäki, joka on yliopistoaluetta. Siellä on yliopiston laitosrakennuksia ja opiskelija-asuntoja.
Kyseessä on nimenomaan matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan kampus, jossa ovat muun muassa matematiikan, fysiikan, kemian mutta ei biologisten tieteiden laitokset, jotka ovat Viikissä. Niillä aloilla ei kenties olla yhtä punavihreitä kuin yliopiston eräissä muissa tiedekunnissa. Ja tämän yliopistoalueen ja mainitun pientaloalueen välissä on pitkä ja kapea vihervyöhyke, Kumpulan laakso. Kumpulan pientaloalueen ja Käpylän välissä taas on laajempi viheralue, josta suurimman osan muodostaa Kumpulan siirtolapuutarha.

Niin että pikemminkin voisi kuvitella, että jos tuonlainen aita tosiaan rakennettaisiin, se ei tulisikaan Kumpulan itärajalle, Kustaa Vaasan tien reunaan, vaan juuri tuohon Kumpulan laaksoon, jättäen siis yliopistoalueen sen suljetun alueen ulkopuolelle. Paitsi tietysti, jos tuon nomenklatuuran alue näin rajattuna jäisi liian pienialaiseksi. Mutta ehkä ne siinä tapauksessa purkaisivatkin siirtolapuutarhan mökit ja rakentaisivat paikalle luksushuviloita.

Helsinkiläinen

QroquiusKad kirjoitti...

Veli Pyssymies tuossa ihmetteli, miksi aitaa ei sabotoitaisi rakennusvaiheessa.
No samasta syystä kuin nomenklatuuran asuntoja ei passaa sabotoida.

Tekijät kammataan esiin ja heitä perheenjäsenineen rangaistaan julkisesti, tuskallisesti ja nöyryyttävästi, että muurahaiskansalaiset tajuavat nomenklatuuran olevan aatelia ja heidän itsensä maaorjia, joilla ei ole oikeuksia.
Heillä on vaan toi kärsimys.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä ei suoranaisesti liity tämän kirjoituksen aiheeseen, mutta pakko se on julkiseksi laittaa: https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000009260749.html

Jos ei jaksa lukkea, niin tiivistelmä: Ilta-Sika haluaa maahanmuuttoa niin maan perkeleesti ja Migri kädettää Huolella(tm). Mongolisairaanhoitaja ei saa työlupaa kun jostain lapusta puuttuu leima (ja tämä olisi ollut juuri niitä ammattilaisia joita tarvitaan). Parin valituskierroksen jälkeen lupa irtosi, mutta mongolisairaanhoitaja päätti kuitenkin näyttää suomalaisviranomaisille keskisormea ja lähti kotiin, koska Migri.

Tietysti, jos sanoo taikasanan niin Migri hoitaa asian nopeutettuna käsittelynä. Juntti ei tajua...

--Madri

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys PS-lehdenjakajalle, Ano1:lle, Ano2:lle, Tapsalle vaan, Pyssymiehelle, Acc:lle, Helsinkiläiselle, Qroquius Kadille ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

PS-lehdenjakaja: Kiitos hyvistä mietteistä ja hyvää joulun odotusta sinnekin.

Ano1: Joo, vihreät ovat hyviä vaatimaan. Toisilta.

Ano2: Hiilivoimaloiden purku oli järjetöntä. Samoin kuin turvekoneiden romuttaminen. Ei riitä jonkun asian kieltäminen vaan välineetkin pitää tuhota.

Tapsa vaan: Totta.

Pyssymies & Qroquius Kad: Tuo asia jäi kirjoituksesta pois mutta epäilemättä kyseisellä työmaalla olisi ollut hyvin tarkka valvonta ettei mitään jäynää tehtäisi. Eihän muurahaiskansalaiseen ole luottamista.

Acc: Kyllähän anonymka-järjestelmä on kotiutunut Suomeenkin.

Helsinkiläinen: Kiitos hyvistä täsmennyksistä. Minulla on hyvin kauan aikaa siitä kun olen siellä viimeksi liikkunut niin epäilemättä epätarkkuuksia tuli.

Madri: Totta. Asian voisi tiivistää niin että sopeutumaton elätti on tervetullut mutta sopeutunut ammattilainen ei.

Anonyymi kirjoitti...

Madri antoi linkin IS:n 2022-12-12 pääkirjoitukseen "Pääkirjoitus: Maahanmuuttoviraston on muutettava asennettaan – ammattilaisille on ottajia muuallakin"

HS julkaisi 2022-12-13 kirjoituksen "Kolumbialainen lahjakkuus sai täystyrmäyksen Migriltä: ”Älykkäät ihmiset löytävät vaihtoehdon"
https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009260931.html

Tässä on nyt meneillään jonkinlainen operaatio. Olisiko vallan kammareissa luotu strategia, jossa tyrmätään hyviä hakijoita, jotta voitaisiin muokata yleinen mielipide hyväksymään haittamaahanmuutto.

HS:n kolumbialainen lahjakkuus on kuin satukirjasta. Onko hän toimituksen aivoriihen työryhmän keksimä henkilö. Eikö hänen paikkansa ole Kolumbia. Miksi juuri Suomeen. Kirjoituksen mukaan hän olisi suorastaan nero.

acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, acc. En osaa sanoa tarkkaan että mikä on menossa mutta kaikkiaanhan kyse on aina järjestelmän kasvojen suojelemisesta. Haittamaahanmuutto kun ei tullut tänne itsestään vaan järjestelmän hyväksymänä ja jopa kannustamana.

Anonyymi kirjoitti...

Arvoisa nimimerkki Helsinkiläinen, valitettavasti kaupunki on päättänyt tuhota Kumpulanmäen upean ja ainutlaatuisen luonnon, ne kallion päällä olevat mahtavat puut joita jokainen siinä vastapäisillä pysäkeillä odotteleva paatuneinkin ihaillen katsoo. Talvisin valkoisina tai luurankoina, keväällä hhiirenkorvaisina, kesällä se valtava vehreys ja syksyllä upea ruska. Mutta no can do, juuri nämä puut joutavat mennä pois ja kalliot räjäyttää ja lisäksi tuhota siinä sivussa Vallilan siirtolapuutarha-alue koska jotain edistyksellistä on tuloillaan. Uusi raitiovaunureitti ja lastentarha, kuulemma. Sinnemäki - "vastuussa" kaupunkiympäristöstä ilmiselvästi inhoaa kaikkea vihreää. Betoni ja asvaltti on meidän aatteet! Jokaisen asvaltin raosta ylös arasti pyrkivän viheriäisen taimen nitistämme nuppuunsa! Mun kaupunkibulevardeilla ei luonto hillu!

Wandlitz oli tosiaan DDR-nomenklatuuran hulppea asuinalue, samannimisen järven rannalla. Ja ei kai sitä nyt valtiomiehet kutsumattomia kansalaisia sinne halunneet, tämän varmistamiseksi koko järven pituudelta oli viritetty pohjaan asti ulottuva teräsaita. Siinäpä yrittävät nuo sukelluspukuiset valtionviholliset! Ja siis se toinen D:hän valtion nimessä oli Demokratische.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+ ja kiitos lisäyksestä. Ja demokratian ja kansandemokratian erohan on sama kuin tuolilla ja sähkötuolilla.