keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

MIELIKUVISTA JA VALINNOISTA

Lukijalle: tämä kirjoitus voi olla hieman sekava, koska yritän siinä hahmottaa itselleni muutamien viime päivien tapahtumia, ja sitä, miten ne vaikuttavat itseeni, päätöksiini ja toimintoihini.

Tapahtumilla tarkoitan tietysti sitä, että perussuomalaiset päättivät, ettei Jussi Halla-ahoa oteta EU-vaaliehdokkaaksi. Lisäksi olen huomannut, että kun ihmiset ovat kommentoineet asiaa negatiivisesti, ollaan perussuomalaisten taholla oltu hieman alahuuli lurpallaan ja todettu, että äänestäkää silti perussuomalaisia.

Oma osani tässä hässäkässä on tietysti olla se äänestäjä. Äänestäjähän on epävakaa ja arvaamaton eläin, mutta politiikolle tietysti tuiki tärkeä. Vähän niin kuin hämähäkki ihmiselle. Se on tylyn näköinen, sen mielenliikkeistä ei ota pirukaan selvää ja sen kanssa haluaa seurustella mahdollisimman vähän. Mutta siitä huolimatta se on hyödyllinen, koska ilman sitä maailma hukkuisi kärpäsiin.

Äänestäjänä katson ympärilleni, luen ja kuuntelen ja teen niitten pohjalta mielikuvia erilaisista valinnoista. Minulla on äänestäjänä tiettyjä vaatimuksia. Esimerkiksi nykytilanne, jossa tavalliset suomalaiset on valjastettu pää pilvissä elävien haihattelijoitten unelmien maksajiksi on minusta vastenmielinen ja maallemme ja kansallemme ennen pitkää tuhoisa. Haluan, että henkilö, jota äänestän, toimii selkeästi tuota kehitystä vastaan.

Jussi Halla-aho on toiminnallaan osoittanut selkeästi toimivansa tuota kehitystä vastaan. Tähän mennessä minulla on ollut myös mielikuvana se, että myös perussuomalaiset toimivat tuota kehitystä vastaan. Tämä siksi, että he ovat olleet yhteistyössä Halla-ahon kanssa ja erityisesti perussuomalaisten nuorten keskuudessa on väkeä, joka ajattelee asioista pitkälti samalla lailla kuin minä.

Perussuomalaisten (siis käytännössä Timo Soinin) ratkaisu muutti mielikuvan. Tuore mielikuvani on, että perussuomalaisten päätarkoitus on vain päästä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen ja sen vuoksi se ei halua keikuttaa venettä. Mielikuvani on, että ns. halla-aholaiset ovat este tässä pyrkimyksessä ja sen vuoksi heidät käytännössä nyt jyrättiin. Mielikuvani on myös, että Soinin johtamille perussuomalaisille maahanmuuttoon liittyvät ongelmat eivät ole tärkeitä.

Eikä minulla ole tästä valittamista sinänsä. Timo Soini on tehnyt valtavan työn nostaessaan perussuomalaiset laarin pohjalta siihen tilanteeseen, missä se nyt on. Ymmärrän myös täysin, että koska perussuomalaiset ovat Timon projekti, hän haluaa vetää projektin huipulle omissa nimissään. Ei minulla ole siitä mitään mutisemista. Timolla on siihen täysi oikeus.

Mutta äänestäjänä minulla on oikeus tehdä mielikuvieni pohjalta johtopäätöksiä. Soini tähtää hallitukseen apupuolueeksi. Hän kelpuuttaa kepun hallituskumppanikseen. Saman kepun, jonka pomomies Vanhanen totesi, että väärin ei saa äänestää. Soini risti Jussi Halla-ahon uudelleen Joku Halla-ahoksi ja teki samalla mielipiteensä kerralla selväksi.

Johtopäätökseni äänestäjänä on selvä. Soinin vetämät perussuomalaiset eivät aja haluamiani asioita. Soinin vetämät perussuomalaiset pyrkivät kompukseen semmoisen porukan kanssa joka ei varmasti poliittista linjaansa perussuomalaisten vuoksi muuta. Porukan, jonka poliittisen linjan näen olevan vahingollista Suomelle. Minun on siis aivan turha äänestää perussuomalaisia. Ainakaan tällä hetkellä. Ei äänestäminen ole mitään fanittamista. Voinhan toki ostaa tottumuksen vuoksi jonkun nuorena fanittamani yhtyeen levyn, vaikka tyypit olisivat tehneet silkkaa tuubaa viimeiset kaksikymmentä vuotta. Se on vaan tottumus. Äänestäminen on aivan eri asia. Ei millään pahalla, eikä ketään demonisoiden.

Perussuomalaiset tekivät ratkaisunsa, ja heillä oli siihen oikeus. Minun ei tule siitä mutiseman.

Minäkin tein ratkaisuni, ja kerään nimiä Mäki-Ketelälle. Minulla on siihen oikeus. Perussuomalaisten ei tule siitä mutiseman.

En minä tiedä johtaako tuo nimien kerääminen mihinkään, mutta tuleepahan ainakin mielipide esitettyä. Lisäksi minulla on tästäkin mielikuva. Tässä touhussa ovat hyvin monet tavalliset tyypit, joita ei politiikka ole aikaisemmin kiinnostanut pätkääkään, aktivoituneet sentään nollasta seuraavalle tasolle. Ehkä Homma^^^lla on siinä jotain sellaista, mitä puolueilla ei ole.

Mitäänhän ei ole kiveen kirjoitettu. Ehkä mielikuvani perussuomalaisista jossain vaiheessa muuttuvat. Mutta se on tietysti kiinni perussuomalaisista itsestään.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

lisämausteen tähän soppaan teki aiemmin junailtu vaaliliitto kristiilisten kanssa. Jo se teki minulle mahdottomaksi perussuomalaisten äänestämisen.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän ei voi lisätä enää mitään. Ykä se taas kerran kiteytti olennaisen. Nimilista lähti muuten tänään postissa JM-K:lle:)

Kapo

Ari Laakso kirjoitti...

Kyllä km-kentän täytyy jo tajuta, että Perussuomalaisen kirjan kannet täytyy laittaa kiinni. Miasterisvenkula pelaa moku-kriittisten pudotuspeliä. Nyt jos äänestät eu-vaalissa sinänsä rehtiä Freddy van Wonterghemia, sataa äänesi Maisterisvenkulan ja Sari Essayahin laariin. Maisterisvenkula luovuttaa sitten 2011 keväällä paikkansa Kike Elomaalle.

On aika herätä jo!

Roope kirjoitti...

Tässä touhussa ovat hyvin monet tavalliset tyypit, joita ei politiikka ole aikaisemmin kiinnostanut pätkääkään, aktivoituneet sentään nollasta seuraavalle tasolle.

Hep. En olisi koskaan (ennen kuntavaaleja) voinut kuvitellakaan kiinnostuvani tällä tavoin politiikasta tai lähteväni aktiivisesti vaalityöhön mukaan. Se ei vaan tullut kysymykseenkään.

Siksi olenkin vakuuttunut, että meitä samanmoisia ihan tavallisia ihmisiä on tänä keväänä pakon edessä nousemassa sohvan pohjilta joka puolella. Tällaista ei ole Suomessa nähty koskaan.

hannes kirjoitti...

Hyvin ilmaisit asian siten kuinka useat sen varmasti kokevat.

Jokaisella on oikeus äänestää ketä äänestää - ainaki viellä vailla pelkoa syytteen saamisesta rotuvihaan yllyttämisestä.

Kuinka kauan tuo oikeus sitten on...

Vasarahammer kirjoitti...

"Perussuomalaisten (siis käytännössä Timo Soinin) ratkaisu muutti mielikuvan. Tuore mielikuvani on, että perussuomalaisten päätarkoitus on vain päästä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallitukseen ja sen vuoksi se ei halua keikuttaa venettä. Mielikuvani on, että ns. halla-aholaiset ovat este tässä pyrkimyksessä ja sen vuoksi heidät käytännössä nyt jyrättiin. Mielikuvani on myös, että Soinin johtamille perussuomalaisille maahanmuuttoon liittyvät ongelmat eivät ole tärkeitä."

Tuossa sanottiin kaikki paljon siistimmin kuin minun kirjoituksessani viime lauantaina. Ehkä olisi kannattanut nukkua yön yli, jolloin kirjoitus olisi ollut hieman vähemmän kärkevä.

Halla-ahon syrjäyttäminen oli selkeä linjanveto Soinilta ja hän saa puolestani elää sen päätöksen kanssa ilman minun ääntäni.

Tulevaisuudessa asiat voivat muuttua, mutta Soinin kanssa ne eivät valitettavasti muutu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille.

Arin varoituksia olisi kannattanut varmaan kuunnella. Mutta otan tässä syytä (niin kuin moni muu Homman kannattaja) myös itselleni. Tuliko oltua liian sinisilmäinen? Eihän Soini missään vaiheessa sanonut, että nyt pojat hoidetaan Homma^^^ kotiin. Tuli uskottua liikaa, ja ajateltua toiveita tosina.

Mutta ihminen on siitä mainio olento, että se opii erehdyksistään. Vertaus tietysti tässä tapauksessa ontuu, mutta eikös se V.I. Leninkin sanonut sen Novaja Ekonomitskaja Politika-vaiheen aikana, että meidän täytyy ottaa kaksi askelta taaksepäin, että voimme ottaa yhden askeleen eteenpäin.

Vasaramiehelle: Minä jouduin nukkumaan montakin yötä, ennenkuin kirjoitin jutun. Täytyy myöntää, että asia otti otsalohkoon enemmän kuin sen verran.

Perussuomalaistenkin puolella näyttää olevan ankaraa sottailua asiasta, esimerkkinä järkevän ja asiallisen Olli Immosen kirjoitus:

http://tinyurl.com/dlpjxj

Voimia eloon kommentoijille.

Ykä.

Anonyymi kirjoitti...

Näkisin, että tässä on mahdollisuus tarjota PS:lle porkkanan sijaan keppiä.

Jos Soini ajattelee, että Jussin ja kumppaneiden puheet on puolueelle rasite ja kannattajat marginaalijoukkoa niin asia voidaan mitata EU-vaaleissa. Jos ääniä ropisee merkittävästi kannattajayhdistyksen edustajalle niin kelkka taas kääntyy ja seuraavissa vaaleissa ollaankin neuvotteluasemissa.

Nyt kun PS on tehnyt valintansa niin toivon Jussin asettuvan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta ja mahdollisimman monen äänestävän häntä. Näin mitataan hyvin Homman aktiivisuus ja laajuus ja Soinille voidaan esittää selkeä luku potentiaalisesta kannatuksesta.

Itse en koskaan kuvitellutkaan etteikö PS/Soini olisi valmis pelaamaan poliittista peliä ja hyppäämään valtapuolueiden pillin tahtiin jos paine käy liian kovaksi tai oma ja puolueen etu sitä vaatii. Tästä huolimatta ei kannata heittää kirvestä kaivoon persujen suhteen vaan katsoa onko Hommasta lähettämään äänestämällä viestiä Soinin tekemästä virheestä ja pakottamaan puoluetta tekemään korjausliikettä.

Keppiä, sitten porkkanaa muttei vielä siltojen polttamista.

[/tajunnanvirta]

Zngr kirjoitti...

Kiitos Ykä hyvästä kannanotosta. Jos osaisin pistää ajatuksiani tekstiksi yhtä hyvin kuin sinä olisin varmasti kirjoitellut kutakuinkin noin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille.