keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

IRTI REALITEETEISTA

Tämmösen lyhyen vinkin vaan haluaisin antaa Yleisradiolle. Että jos te kerran meinaatte pitää yllä yhteiskuntarauhaa, niin olkaa ystävälliset, älkääkä haastatelko sitä Jaana Haapasaloa. Älkää kysykö sen mielipidettä mistään. Milloinkaan.

Meinaan, vinkki liittyy näihin poliitikoista tehtyihin tappolistoihin. Tavalliset ihmiset ovat kyllä sitä mieltä, että ei semmoisten listojen teko ole suotavaa. Se ymmärretään ihan omin neuvoin. Mutta kun Haapasalo päästetään ääneen, niin asia alkaa askarruttaa. Haapasalo määritteli, että tappolistan tekijä on paranoidi, irti realiteeteista. Peruste oli tämmönen:

Maahanmuuttajien tekemiä väkivaltarikoksia paheksutaan, ja heti perään tehdään väkivaltaisia suunnitelmia tiettyjen ihmisryhmien likvidoimiseksi, Haapasalo kuvailee.

Kun tota logiikkaa miettii, alkaa päässä pyöriä kummallisia asioita. Esmes talvisodasta. Maahantunkeutujat tervehtivät suomalaisia 30.11.1939 tykistötulella ja kaupunkien pommituksilla. Eli väkivaltarikoksilla. Suomalaiset vastasivat tekemällä väkivaltaisia suunnitelmia tiettyjen ihmisryhmien likvidoimiseksi, ja pistivät suunnitelmat toteen.

Oliko Suomen kansa ja Suomen poliittinen johto porukalla paranoideja ja irti todellisuudesta?

Olivatko ainoat lääkitystä tarvitsemattomat henkilöt käpykaartissa ja Terijoen hallituksessa?

Onko tämmösen pohtimisessa edes järkeä? Ei vissiinkään. Mutta enhän minä tämmösiä olis pohtinut, jos Haapasalo olis pitänyt lärppänsä kiinni.

Haapasalollehan on varsin vaivatonta määritellä suuret määrät ihmisiä mielenvikaisiksi. Niin kuin muutama sata tuhatta metsästäjää tossa pari vuotta sitten.

Saahan sitä jokainen olla tietysti ihan mitä mieltä lystää. Niin Haapasalokin. Mutta ovatko hänen mielipiteensä oikeasti niin tärkeitä ja välttämättömiä, että niitä pitää koko kansalle toitottaa? Ja tulee muistaa, että Haapasalo on psykologi. Ei psykiatri. Voiko psykologi tehdä diagnooseja? Ja jos ei, miksi Yle niitä julkaisee?

13 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Minusta tässä on ehdottomasti suurin ongelma se, että psykologi Haapasalo tekee diagnoosin, vaikka periaatteena on, että Suomessa lääketieteellisistä mielenterveyshäiriöistä tekevät diagnooseja vain lääkärit, psykiatrit. Toinen ongelma, joskin pienempi johtuen juuri edellä mainitusta syystä, on se, että hän diagnosoi tapaamatta kyseisen blogin tekijää.

Habahoo kirjoitti...

Seuraavaa Jaanan aivopierua odotellessa.

Saahan nähdä minne tämä sitoutumaton kommunisti vielä oikein pääsee? Minulla on kyllä epäilys..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Habahoolle ja kiitokset kommentista. Kumitonttu on asian ytimessä. Psykiatri on lääkäri, psykologi ei. Yleensäkin ne psykologit, joihin olen työni puolesta tutustunut, ovat lähinnä ylipalkattuja sottailijoita.

Anonyymi kirjoitti...

Hyödyllisiä Idiootteja aina tarvitaan.

HJ, eikun HI

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ehti näköjään tulla Anonyymi kommentti tohon väliin, en ehtinyt huomata. Joten KK Anolle ja paljon VE.

Kumitonttu kirjoitti...

Kappas perskelettä, Habahoolla on komia kuva!!! Suomen lipulla ei leikitä, sano Bjarne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kumitonttu: joo, Habahoon tunnus on varsin mainio. Vallassa olevien DDR-fanien märkä uni. Tyrkkäsin heti kommenttisi luettuani Suomen vaakunan sivupalkkiin. Terveisiä Bjarnelle vaan kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kumitonttu! Jospa on samoin kuin vakuutuslääkäreilläkin, että potilasta näkemättä tulee kivenkova diagnoosi. Ja "mokuutuslääkäriksi" voi kuka vaan ryhtyä ja diagnoosi pitää kunhan se on oikea!

Kumitonttu kirjoitti...

Tyrkkäsin heti kommenttisi luettuani Suomen vaakunan sivupalkkiin.

Taidanpa laittaa itsekin. Olen tässä miettinyt, että pitäisikö alkaa kirjoitella tuohon julkiseen blogiini jotain, mutta onneksi on kaltaisiasi bloggareita (plus Pikkupoika, Vasara, Tundra, Octavius, Kettunen, Ida, Kullervo ja Tiedemies) jotka pitävät meteliä yllä, joten taidan jatkossakin jatkaa vaan täällä kommenttiosiossa huutelua.

Ja jos terveisiä saa lähettää - ja miksei saisi kun kyse on julkisesta palvelusta - niin erikoisterveiset Pompeiukselle. Aina vaan jaksaa naurattaa se parabellum. Sen verran vielä sanon, että kannanotoksi ostin tällä viikolla viilatun 44-magnumin. Kallishan tuo oli (riippuu palkasta), mutta onpahan yksi ase pois hullujen käsistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle. Ilmoittelehan, jos aktivoit blogisi.

Anonyymi kirjoitti...

Ave,
Jälleen tämä kohno on päästänyt aivopierun, käsittämätöntä on se, että miten vitussa tämä umpihullu saa aina media-aikaa ja näkyvyyttä? Jumalauta!

Tämä on niin käsittämätöntä bilderberg-homotusta, että ei tästä ota selvää...
Mutta, jäljet on kuitenkin selvät, mokuttaminen tungetaan meille housuun, kuin paskaa.
Ja sitten pitää olla aivan hiljaa kun totalitarismi marssii esiin.
Aseet kerätään pois, säädetään vihalait, ja kas näin meille sitten tuli sosialismi kuin pakkopaita päälle. Vitun hienoa.
Si vis pacem, Para bellum.

Anonyymi kirjoitti...

Tarttee todeta, että Haapasalo on aikanaan saanut aikaiseksi psykologian tohtorin tutkinnon ja yliopistossa dosentuurin. Tarkoittaa että saa käyttää komeaa titteliä, kun käy pitämässä muutaman luennon tittelin myöntäneessä yliopistossa. Kun sukset menivät esimiehen ja tiedeyhteisön kanssa ristiin, katkesi tutkijanura ja yliopistoura. Yksikään yliopisto ei palkkaa Jaanaa tutkimus- tai opetustöihin. Tohtorille on löytynyt pikkukaupungissa välillä ihan peruspsykologin hommia, välillä ei ole löytynyt. Minun mielestäni tutkijanura katkesi siihen, että kympin tyttö oli antaumuksella ja vähäisellä elämänkokemuksella selittämässä yliopistolla senioritutkijoille, kuinka hommat pitää tieteessä hoitaa. Nyt hän selittelee, miten metsästys pitäisi hoidella ja profiloi Fizziä huonommin näitä uhkailuasioita. Oppikirjaesimerkki siitä, miten fiksukin ihminen voi mennä sivuraiteelle, kun elämän eväät ovat vähäiset. Tätä samaa Jaanamme selitteli rikollisistakin, joten nielköön saman kritiikin itsekin. Muut psykologit eivät diggaa hänen touhujaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ano: kiitos kommentista & voimia eloon.