maanantai 5. huhtikuuta 2010

ANTIDEMOKRATIAA JA ÄLYKKÖPOSEERAUSTA

Sehän ei ole sinänsä mitenkään kummallista, että ihminen puhuu pehmoisia. Toki hänellä on siihen oltava oikeus. Se sen sijaan hieman ihmetyttää, että miksi mahdollisimman pehmoisille puheille tulee maassamme saada mahdollisimman suurta julkisuutta.

Tämmönen ajatus putkahti päähän, kuin luin Hommaforumista (kiitos nimimerkki Matille) Valtakunnan Virallisen Ulkopuolisviisaan Umayya Abu-Hannan tuoreimpia avautumisia, jotka Talouselämä-lehti otti asiakseen julkaista.

Sillähän ei sinänsä ole enää mitään uutis- tai järkytysarvoa, että Abu-Hannan mielestä häntä jo kolmekymmentä vuotta elättäneet suomalaiset ovat kertakaikkiaan /c:stä. Myöskään todisteita suomalaisia elintasopakolaisia sata vuotta sitten elättäneestä Ameriikan sosiaalitoimistosta ei ole vielä löydetty, vaikka Abu-Hanna kuinka suuta pieksääkin.

Sen sijaan meikäläistä pistää pikkusen huolestuttamaan, miten kevyesti itseilmoittamalla hankitun älykköaseman suojista voidaan heittää meille tuttu demokratia kerralla viemäriin.

Abu-Hannan mielestä siirtolaiset pitäisi nyt vain tunkea kaikkialle sinne, missä heitä ei ole. Valtion ja kuntien virkamiehiksi, opettajiksi ja muiksi vaikuttajiksi. Vaikka erillisillä kiintiöillä, aivan kuten naiset ja ruotsinkieliset. Myös pätevyysvaatimuksia joihinkin tehtäviin on syytä muuttaa niin, että esimerkiksi epätäydellinen kielitaito ei olisi siirtolaiselle etenemisen este.

"Käsitys demokratiasta pitää laajentaa etnisyyteen."

Abu-Hannan mielestä rekrytoinnissa pitäisi voida kysyä ihmisen etnistä taustaa ja näin korjata siirtolaisten aliedustusta.

"Tämä on Suomessa tabu. "Etnisyyden" määrittäminen voi olla vaikeaa, mutta kyllä sen voi tehdä."


Tuota muualta tulleitten ja kielitaidottomien pakkokiintiöintiähän harrastettiin aikanaan ihan tossa lähellä, lahden takana, meinaan Suomenlahden. Meidän kannattaisi ehkä kysyä virolaisilta, että kuinkahan paljon tuo systeemi heitä hyödytti ja yleensä miellytti. Tietysti muualta tulleille neuvostokansalaisille systeemi oli vallan hyvä, ja Viro oli haluttu asuinpaikka. Kantaväestöstähän he eivät nakanneet paskaakaan.

Suhteessa kantaväestöön näyttää Abu-Hanna olevan samoilla yleisneuvostoliittolaisilla linjoilla vielä 30 vuotta täällä asuttuaan. Tämä saa taas meikäläisen tuumimaan, että onkohan tuolle ”suomalaisuuden uudelleen määrittämiselle” itse asiassa minkäänlaista tarvetta?

Mitä tulee tuohon demokratiaan ja Abu-Hannan kaipaamaan vallan jakamiseen, niin muistuttaisin, että meillä on voimassa tommonen länsimainen edustuksellinen demokratia. Valtaa käyttää eduskunta, joka koostuu eri puolueista. Eduskunta on valittu vaaleilla, jossa jokaisella äänioikeutetulla on yksi ääni.

Jos vaikkapa Päijänteen Pilkkipojat ry. päättäisi rekisteröityä puolueeksi PPP, ja enemmistö suomalaisista, esim 75% lämpenisi heidän ajatusmaailmalleen, niin silloin PPP miehittää kolme neljäsosaa eduskunnasta. Ja vaikka se kuinka vituttaisi esim FKP-ryhmittymää (Fanaattiset Kuhanpuolustajat) niin mutinasta huolimatta ei eduskunnan paikkajako muutu.

Yhtä lailla meikäläistä ottaa kupoliin se asia, että nykyään eduskunnassa pitää valtaa Nännistis-Lellistinen Puolue (alaosastoinaan Vihr, Vas, Sdp, Kepu, Krist, Kok). Vaikka asian tiimoilta meinaankin hajota ketutukseen, niin en silti vaadi eduskuntaan esim. Homma-kiintiötä, vaan omalta pieneltä osaltani pyrin vaikuttamaan siihen, että ihmiset seuraavissa vaaleissa äänestävät toisin. Tämmöinen tapa meillä, suomalaisilla, on ollut pitkän aikaa, ja me olemme loppujen lopuksi saaneet aikaan suhteellisen toimivan yhteiskunnan niillä rakennuspalikoilla mitä meillä on ollut käytössä.

Abu-Hannallahan on oikeus vaaleissa äänestää ihan minkä etnisen ryhmän edustajaa hyvänsä. Mutta näyttää siltä, että Abu-Hannalle ei yksi ääni riitä. Abu-Hanna haluaa enemmän. Perusteella että ”mä vaan haluan”. Peruste on yleinen esim. lapsilla tai teini-ikäisillä.

Ihmettelen vaan, että miksi tämmönen vuodatus julkaistaan juuri Talouselämä-lehdessä. Eikös sen pitäisi olla jonkinlainen elinkeinoelämän edustaja, ja elinkeinoelämän edustajat eivät tietääkseni halua järin suuria mullistuksia suht toimivaan yhteiskuntaan. Se tekee pahaa bisnekselle. Samoin pidän outona sitä, että yksityiset yritykset kannattaisivat systeemiä, jossa ulkopuolinen taho määrää heille, keitä yritys voi palkata.

Semmosia ajatuksia näin pääsiäismaanantaina. Otetaanpa lopuksi älykköposeerausharjoitus. Tätä blogiahan lukee varmaankin myös melko nuoret henkilöt, joiden uravalinta on vielä hieman epäselvä. Joku lukijoista on saattanut miettiä, että jospa antautuisi esim. monikulttuuriasiantuntijan, ilmastomielipideasiantuntijan tai yleensä jonkun erityisasiantuntijan uralle. Vaihtoehto on varteenotettava, sillä se tarjoaa maksimaalisen hyödyn minimaalisilla ponnistuksilla. Harjoitellaanpas hieman tarvittavaa älyllistä uskottavuutta. Abu-Hanna saa toimia mannekiinina.

1. Kerro haastattelijalle jotain sopivaa puolivillaista tuubaa, jossa painotat asemaasi esim. siipikarjatalouden vaihtoehtodemokratian asiantuntijana totean vahvojen faktojen pohjalta että havaadeshalluai hassukssäädääks sesmellellem kukkuu.

2. Tämän jälkeen valokuvaaja tarkentaa sinut puolivartaloprofiiliin.

3. Siirrä nyt oikea kätesi vasempaan kyynärtaipeeseen.

4. Koukista seuraavaksi vasenta kättäsi ylöspäin, levitä samalla peukaloa ja etusormea ja aseta leukasi mukavasti niitten muodostamaan kuoppaan.

5. Lopuksi katso valokuvaajaa ja ota kasvoillesi semmonen monalisa-tyyppinen salaperäinen hymy (tätä kannattaa ensiks treenata kotona peilin edessä).

Ja kas kummaa. Lopputuloksena on valokuva, jossa näyttää siltä, että pääkoppasi käsittelee äärimmäisen älykästä settiä silloinkin, kun kamera käy.
Rohkeasti vaan mukaan. Kyllä se siitä suttaantuu.

14 kommenttia:

Poropoliisi kirjoitti...

"Käsitys demokratiasta pitää laajentaa etnisyyteen."

En oikein tiedä kumpi kahdesta ensiksi mieleen tulevasta vaihtoehdosta on pahempi:

Abu-Hanna kannattaa apartheid-politiikkaa, vaiko

Abu-Hanna on niin tietämätön demokratian pelisäännöistä, että hän uskoo ettei kansalaisuuden saanut etninen maahanmuuttaja voi asettua ehdokkaaksi missä tahansa vaaleissa ja tulla valituksi.

"siipikarjatalouden vaihtoehtodemokratian asiantuntijana totean vahvojen faktojen pohjalta että havaadeshalluai hassukssäädääks sesmellellem kukkuu."

Kiitos tälle. Nyt emäntä ihmettelee koko illan, miksi purskahdan välillä nauruun ilman mitään järkevää syytä..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Poropoliisille ja kiitos kommentista.

Valitettavasti kallistuisin tuohon apartheid-vaihtoehtoon. Abu-Hannalla täytyy olla jonkunlainen käsitys suomalaisesta vaalijärjestelmästä.

Rasismisyytteen uhallakin totean, etta Abu-Hannahan on arabi, ja noitten arabien keskuudessa ei tää länsimainen demokratia ole kovin korkealle noteerattu.

Toisaalta taas Abu-Hanna elää suomalaisten rahoilla, eli voisiko kyseessä olla se kolmas, eli tämmönen eloi / morlok-tyyppinen vaihtoehto.

Pirukos tuon tietää. Joka tapauksessa voimia eloon sulle ja perheellesi.

Jani Alander kirjoitti...

Luulisi Abu-Hannan ex-palestiinalaisena olevan aika nuiva siirtolaisuutta kohtaan, vaan taitaapi tuo siirtolaisvastaisuus rajoittua vaan kotiseudulle???

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Janille ja kiitos kommentista. Esitit hyvän kysymyksen, ja vastaus lienee juuri niin kuin arvelitkin.

Toinen hyvä kysymys on, että kuinka Abu-Hanna toimisi, jos hänelle annettaisiin ehdoton valta?

Anonyymi kirjoitti...

"Abu-Hannan mielestä rekrytoinnissa pitäisi voida kysyä ihmisen etnistä taustaa ja näin korjata siirtolaisten aliedustusta."

Siis Abu-Hanna aivan suoraan ja avoimesti kannattaa etnistä syrjintää ja ehdottaa vielä sen käyttöönottoa? Miten tämä voi olla edes laillista?

Lisäksi, miten se etnisyys edelleenkin määritellään? Abu-Hanna sanoo että kyllä se onnistuu, mutta miten? Jos isä on kenialainen ja äiti on suomalainen, onko lapsi etnisesti kenialainen vai suomalainen?

Ja mistä tämä ylipäänsä tiedetään, ellei ole joku valtiollinen etnisyys-genetiikka-pankki josta se tarkastetaan... Juu kuulostaa todella hyvin nykyaikaiseen sivistysvaltioon sopivalta.

Toinen mahdollisuus, kuten käsittääkseni USA:ssa tehdään, on se että etnisyytensä saa määritellä itse, mutta täytyy kai se jotenkin silti tarkastaa, muutenhan kuka tahansa voi väittää kuuluvansa niihin suosittaviin ryhmiin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentista. Luulisin, että Abu-Hannan haluamassa tilanteessa etnisyyden määrittelisivät asialleen omistautuneet virkamiehet, joitten johdossa olisi Umayya Abu-Hanna.

Kullervo Kalervonpoika kirjoitti...

Abu-Hannaa tulee pitää paljon julkisuudessa - mutta mieluummin lähempänä vaaleja.

Kiitos Ykälle hyvästä analyysistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos, Kullervo. Olet oikeassa. Pari kuukautta ennen vaaleja mahdollisimman paljon media-aikaa Abu-Hannalle tietää äänivyöryä Hommalle.

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä Kullervon kanssa. Tämä ajatusten Aral-järvi ansaitsisi pysyvän kolumnin sekä Talouselämä- että Kauppalehdessa, ja oikeastaan ihan missä vaan. Ihan vaan että mahdollisimman moni lukisi. Ja toivottavasti ymmärtäisi.

Kiitoksia ja voimia hotellin henkilökunnalle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Respan henkilökunta kiittää ja toivottaa Anolle äärimmäisiä voimia elämän karikoissa.

Anonyymi kirjoitti...

tämähän on täysin tiedossa, että tämä lehmä on täysin kohno ja vetää hamppua. siksi se suoltaa naamastaan tuota sontaa joka kerta.
mutta, olet oikeassa, se alkaa vituttamaan pitkän päälle, kun se saa olla äänessä koko ajan....

kuoppa on muuten ikivanha hyvä keksintö....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anonyymille. Kyllähän se tyyppi alkaa jo tympiä. Hänen pilvenpoltostaan en pysty mitään sanomaan, kun en siitä tiedä, ja jätetään ne kuoppien kaivelut kumminkin.

Kuhitsu kirjoitti...

Toisinaan tuntuu, että hakemalla haet näitä... ei aivan kansalaistyytyväisyyttä kasvattavia media-artikkeleita... mutta hetken asiaa tutkittuani havahdun jälleen Suomalaisen mediaetiikan puuttumiseen ja siihen, että mediaan päästetään mielipiteitään lausumaan jos ja kuta ja toisiakin ja loppupeleissä havahduin suorastaan kauhistuksen kouraisuin, että äkkiseltään en löytänyt neutraalia tai edes positiivista aihepiiriin kuuluvaa mediapläjäystä.

Hiipi mieleeni myös ajatuksia valokuvan photoshoppaamisesta, eli manipuloinnista, sillä jotenkinhan tuo älynvälke on silmiin pitänyt saada.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kuhitsulle ja kiitos kommentista. Eihän näitä niin etsiä tarvitse, kun hyppivät silmille muutenkin.

Suosittelen muuten tutustumista mainioon uutisvahtikoiraan eli Mediaseurantaan, joka pitää väen varsin hyvin perillä tapahtumista:

http://mediaseuranta.blogspot.com/

Ottaisin mielelläni kunnian mainiosta photoshoppauksesta, mutta kyvyt eivät siihen riitä. Ehkäpä tietokoneammattilaiset siihen kykenivät...