maanantai 12. huhtikuuta 2010

OHJATTUA YMPYRÄN NELIÖIMISTÄ

Tämmösellä tavallisella, älynlahjoiltaan ja hahmotuskyvyltään varsin rajoittuneella kansalaisella on usein vaikeaa luovia elämän karikoissa. On vaikeaa tuumia, mitä mieltä asioista olisi, kun niitä asioita on niin turkasen paljon. Kovin usein tulee vastaan jyrkkää ottiatuotaa ja sormi hakeutuu väkisinkin suuhun. Muodosta siinä mielipiteitä sitten. Onneksi on olemassa Asioista Perillä Olevia Tahoja, jotka opastavat, miten maailma makaa, ja miten asioista tulee ajatella. Seuraavassa pari tuoretta esimerkkiä:

1. Thorskaisu

Laajalti arvostettu maahanmuutto- ja eurooppaministerimme Astrid Thors toi Yleisradion lähetyksessä julki huolensa asiasta, mistä hän ei aikaisemmin ole pahemmin puhunutkaan, eli internetissä riehuvista vihakirjoituksista. Vihakirjoituksiahan pitävät yllä suomalaiset vihaihmiset, jotka kirjoittavat vihablogeihinsa rasistisia vihaa täynnä olevia vihan täyttämiä vihaperäisiä ja vihalähtöisiä vihakirjoituksia.

Thors esitti huolensa suomalaisten rasistien oveluudesta, sillä heidän kirjoituksistaan ei sitten kumminkaan löydy varsinaista rasismia. Ovat, kehnot, hienovaraisia. Tyhmempi saattaisi luulla, että he eivät ole ollenkaan rasisteja, vaan saattavat olla suivaantuneita mm. ns. kukkahattutäteihin, mahdollisesti näitten kukkahattutätien omien tekojen ja ennen kaikkea lausuntojen takia. Aito kukkahattutätihän ei varsinaisesti tee mitään, mutta haluaa kyllä kovasti toisten tekevän.

Nähtävästi Thors haluaa rasismin käsitteen laajentamista koskemaan myös kukkahattutätejä, sillä kun varsinaista rasismia ei näistä vihaamattomista vihakirjoituksista löydy, niin kirjoittajien turvan väkisin tukkiminen aiheuttaa tiettyjä moraalisia ongelmia. Ehkä jopa kukkahattutädeillekin.

Sinänsä on suotavaa, että kukkahattutätien kritisointi lisätään rasististen ja näin ollen tuomittavien asioitten joukkoon, sillä termin sisältö on tällä hetkellä liian suppea. Rasismiahan on tällä hetkellä vain se, jos:

- arvostellaan afrikkalaisperäistä väestöä
- arvostellaan lähi-idästä peräisin olevaa väestöä
- ei arvostella naamaltaan vaaleaa väestöä
- erityisesti ei arvostella suomalaista väestöä
- arvostellaan mitä tahansa feminismin muotoa
- arvostellaan lihavia ihmisiä
- arvostellaan laihoja ihmisiä
- arvostellaan vanhoja ihmisiä
- arvostellaan nuoria ihmisiä
- arvostellaan juutalaisia (liittyen Saksaan)
- ei arvostella juutalaisia (liittyen Israeliin)
- ei arvostella Kaakkois-Aasiasta tulevaa naisväestöä
- arvostellaan kasvissyöntiä
- ei arvostella lihansyöntiä
- arvostellaan suurinta osaa suomalaisia puolueita
- arvostellaan virkamiehistöä
- arvostellaan Astrid Thorsia

Selväähän on, että kukkahattutädit tulee saattaa rasismisateenkaaren suojaan. Ja koska nämä näennäisen rauhanomaiset viharasistit ovat valitettavan hyviä keksimään asioille kiertoilmaisuja, tulee myös ompeluseuroista ja tupperware-kesteistä missään kielteisessä sävyssä puhuminen säätää laittomaksi, eikä ihan pienillä rangaistuksilla tulekaan.

Vaan mitä Astridin viisaudesta jää käteen minulle, joka kirjoitan tätä Yrjöperskeles-blogia? Kai tämäkin meinaten sitten semmonen vihasivusto on. Vaikken minä oikeastaan muuta vihaakaan kuin hirvikärpäsiä, ja niittenkin kanssa oppii elämään.

Kai mulle jää käteen se, että niin minä, kuin muut tämän tyyppisten blogien kirjoittajat kannatamme kovasti järjestäytynyttä ja rauhallista yhteiskuntaa, emmekä halua tänne sen tyyppisiä hulinoita ja väkivallantekoja kuin esmes Malmössa tai Pariisissa. Ja juuri sen takia me olemme uhka järjestäytyneelle ja rauhalliselle yhteiskunnalle ja saatamme aiheuttaa hulinoita ja väkivallantekoja niin kuin esmes Malmössa tai Pariisissa.

Meikäläisestä asia tietysti tuntuu nurinkuriselta, mutta mikäs minä olen lukeneempia opettamaan. Ehkäpä Astrid pelkää, että me jotenkin manaamme henkiin Tahko Pihkalan haamun, joka muuttaa kaikki pesäpallomailat zombieiksi ja seurauksena on Night Of The Living Baseballbats.

2. Ähläisy

Meidän vihanvaltaamien blogejahan saatetaan tutkia täikammalla, jos sieltä vahingossa sattuisi löytymään jotain kiihottavaa aineistoa, ja nyt ei ollut kysymys pornosta. Sen sijaan jos Asioista Perillä Olevalle Taholle tarjotaan jotain varsin kouraantuntuvaa sopivasta suunnasta, niin hahmotuskyky hämärtyy, ja asia ei olekaan enää millään tavoin vaarallinen.

Helsingin Oikeaoppinen tarjoaa tästä hyvän esimerkin. Sunnuntainumerossa esitti näkemyksiään asioista eräs mies, jonka juuret eivät välttämättä löydy Iijoen törmästä:

” Apinat polveutuvat ihmisistä, jotka tekivät miljoonia vuosia sitten syntiä Allahia vastaan, ja Allah muutti heidät apinoiksi.”

"Suurin ongelma Suomessa on, että somalialaiset naiset ajattelevat olevansa vapaita ja voivansa tehdä mitä haluavat. He ovat vieneet mieheltä kunnian olla vastuussa kaikesta siitä, mitä nainen syö, mihin hän pukeutuu tai mitä lapsille opetetaan."

”Profeetta Muhammedista pilapiirroksia tehneiden kuuluu kuolla. "Se on meidän pyhässä kirjassa. En voi tulla siinä vastaan. Jokainen meistä on teoistaan vastuussa."


Kaverihan saa tietysti olla sitä mieltä mitä lystää, mutta jos edes tonnepäin sukua olevia näkemyksiä olis esittänyt mies, jonka juuret oikeasti löytyvät Iijoen törmästä, olisi sekä suvaitsevaisto että äärifeministit saaneet välittömän sorto-orgasmin ja meteli olis ollu sitä luokkaa, että Motörheadkin olis ihmetellyt.

Mutta kun kaveri on oikean värinen ja oikeauskoinen, ei toimittaja totea muuta kuin että jotkut mielipiteet vähän hämmentää ja onkohan se kummiskaan tosissaan. Ei puhuta vihapuheista. Ei puhuta kiihottamisesta. Ei peräänkuuluteta poliisia. Kaipa hän on sitä ”mukavan oloista porukkaa”.

3. Johtopäätöksiä edellisten pohjalta

Johtopäätös 1: Jos se ei näytä ankalta, ei kävele kuin ankka, ei vaaku kuin ankka, ei haise ankalle eikä maistu ankalle, sen täytyy olla ankka.

Johtopäätös 2: Jos se näyttää ankalta, kävelee kuin ankka, vaakkuu kuin ankka, haisee ankalle, maistuu ankalle ja väittää itsekin olevansa ankka, se ei voi olla ankka.

Näillä Asioista Perillä Olevien Tahojen opastuksilla onkin mukavaa aloittaa uusi viikko.


12 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Kyseisessa lehtijutussa itse kiinnitin huomiota tähän kohtaan, jossa haastateltava arvioi kansallista identiteettiään:

Mutta kun häneltä kysyy identiteetistä, hän ei korosta suomalaisuuttaan.
"Ensisijainen identiteettini on muslimi. Muilta osin olen kansainvälinen: juureni ovat Etiopiassa, olen syntynyt Suomessa ja käynyt kansainvälisiä kouluja", hän sanoo.
Hundea voisi kutsua myös toisen polven maahanmuuttajaksi.


Eihän kenenkään ole pakko olla "suomalainen", vaikka nauttiikin suomalaisen turvallisuudesta ja sosiaalituista. Mutta turha on odottaa, että tuolla tavalla ajattelevien määrä ainakaan laskee, jos porukkaa lappaa lisää tupaan.

Se oli kanssa hyvä kohta, kun kirjoituksessa kerrottiin, että Aden on RKP:n jäsen. Arvaa vaan naurettiinko me ääneen?

Kaamoksen musta tulevaisuus vaaranamme kirjoitti...

Muutos 2011 Muutosta rajattomaan maahanmuuttoon ja suhtautumisessa islamisteihin, sekä luku- ja kirjoitustaidottomien maahamme haalimiseen ulkomaan velkaamme kasvattaen

Oma kansa ensin pitää olla kestävän kehityksen sanomana

Luonto herää pajunkissojen tavoin 12.4.2010 - Koska Suomi, sinä, hän, me, te, he heräävät rajattoman maahanmuuton, islamistien, sekä luku- ja kirjoitustaidottomien uhkaan ja elintasomme laskuun ulkomaan velkamme kasvattamisella jonnin joutavien haalimisella nykyisille ja tuleville sukupolvillemme?


Seppo Lehto
Islam- ja maahanmuutokriitikko

Kyllästynyt kirjoitti...

Kansanradiossa oli pyhänä päästetty joku herra juttelemaan tuosta vihasta pauhaamisesta, oli kerrankin hyvä puheenvuoro. Kantsii kuunnella.

http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=892747&language=fi

Kohdasta 1:40

"kansa on tuskastunut siihen, että heidän omat edustajansa ajavat ensi sijaisesti etuja, joista oma kansa ei niinkään pääse osalliseksi"

"Vihaa kylvävät meidän päättäjämme."

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Sepolle ja Kyllästyneelle ja kiitos kommentista & linkistä.

Kuhitsu kirjoitti...

Niinhän se tietenkin on ja oltavakin jollain tavalla, että elämässä ei selviä hengissä jotakuta loukkaamatta tänä monikulttuurisena, uskonnollisena, värisenä, rotuisena, karvaisena tai karvattomana ja kaikin mahdollisen ja mahdottoman muun asiaan kuuluvan ja kuulumattoman.
Niin.. asiaankinkö?

Kyllähän homma on se, että jos tässä alkaisi miettimään blogejaan kirjoittaessa, että loukkaakohan tämä jotakuta, niin taitaisi olla helpompi vain lopettaa kirjoittaminen.

Siittäkös tietenkin Valtiovalta ja Sanomiseen Sertifioidut ihmiset pitäisivät kun ei kukaan asioihin Sertifioimaton alkaisi ajatuksiaan julkituomaan.

Eikai tässä muuta mutta kaikki oli tässä.

Ajatellen enemmänkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kuhitsulle ja kiitos kommentista.

"Siittäkös tietenkin Valtiovalta ja Sanomiseen Sertifioidut ihmiset pitäisivät kun ei kukaan asioihin Sertifioimaton alkaisi ajatuksiaan julkituomaan."

Sanoisin, että iskit asian ytimeen.

Lakeudenmies kirjoitti...

Täytyy myöntää että juttua lukiessani tajuntaani hiipii ajatus siitä että jos oikein yrittäisi niin hahmottelemallasi ajatus kaavalla pystyisi tekemään akateemisesti valistuneita tulkintoja Asioista.
Ei sillä että Asioissa olisi mitään tulkittavaa, vaan Asioissa poisjätettyistä aiheistahan saa vedettyä aina omat johtopäätökset, ja jos Asiassa ei suoranaisesti eikä välillisesti viitatta suuntaan joka johtaisi halutunlaiseen Tulkintaan ei se siis tarkoita sitä etteikö tällaiseen Tulkinta olisi todenperäinen vaihtoehto.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeuden Miehelle, ja ihan suoranaisesti eikä vaan välillisesti kiitos kommentista.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka suvaitsevaisimmisto onkin pysynyt hiljaa Abdillahin uskontunnustuksista, ei tämä ehkä aivan ilman seurauksia jää. Vantaan päivähoidon johtajan nimissä oli jätetty Hesarin keskustelupalstalle seuraava viesti:

Vantaan päivähoito selvittää asiaa
Sole Askola-Vehviläinen, varhaiskasvatuksen johtaja | 14.4.2010 11:40

Vantaan sivistystoimi lähti selvittämään heti ma 12.4. 2010 asiaa sunnuntain 11.4. lehtiartikkelin pohjalta.

Asiaa koskevat ratkaisut tehdään yhdessä työvoimaviranomaisen kanssa pikaisesti; jo tämän viikon aikana.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos linkistä.

Anonyymi kirjoitti...

mitähän tälle sonta-aivolle ruåtsalaiselle taas sanoisi? tämä ämmä on niin ulkona todellisuudesta, että ihmettelen kuinka hän saa vaan edelleen toimia ja säätää j aänkyttää sitä samaa roskaa vuodesta toiseen.
nyt häntä sitten arvostellaan, ja aika kovaakin, niin sitten alkaa taas se ruåtsalaismainen säälittävä vinkuminen, että: hei walliin, mua kiusataan, nuo rasistipaskat haukkuu mua. laita ne kaikki vankilaan, jååkås.

juu, ja kovasti aletaan säätämään lakeja, että tämä hänen märkä päiväunensa toteutuisi...

elämme hulluja aikoja, samanlaisia totalitarismin kohnoja aikoja, kuin 30-luvulla ennen WW2.

hyvältä näyttää, menemme siis kohti WW3. sota-aikana muuten maanpetturit ammutaan heti.
Parabellum.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentista. Minunkin mielestä tante Astrid on varsin pihalla todellisesta elämästä.

"elämme hulluja aikoja, samanlaisia totalitarismin kehnoja aikoja, kuin 30-luvulla ennen WW2."

Ikävä kyllä näyttää, että olet oikeassa myös tuossa.

Voimia eloon.