sunnuntai 20. helmikuuta 2011

VAPAAEHTOISET ASKEL MARS

Niin kuin lukija hyvin tietää, on Keskustapuolue ollut aikanaan Maalaisliitto, ja maaseutuväestöstä puolue saa leijonanosan äänisaaliistaan nykyisinkin. Näin ollen yksinkertaisempi kuvittelisi, että puolueessa mielellään haluttaisiin säilyttääkin nuo äänet, ja muistettaisiin, että maaseutuväestö on kummiskin melko konservatiivista, eikä esimerkiksi kansainvälisyysjulistus ja monikulttuurisuuden pakkosyöttäminen välttämättä miellytä isäntiä ja emäntiä vaikkapa akselilla Iitti – Iisalmi – Inari.

Jostain syystä Keskustapuolue kuitenkin on päättänyt olla sen tason oikeaoppinen monikulttuurijulistaja, että tavallinen tallaaja herkästi miettii, onko tää totta ensinkään, vaiko ehkä trikkikuva. Sama linja näyttää jatkuvan tulevaisuudessakin, minkä ainakin keskustanuorten vaalijulistuksesta voi päätellä. Tämä lause on siitä varsin hyvä esimerkki:

On asiatonta, kuinka heikosti maahanmuuttajien kotouttaminen on Suomessa järjestetty. Nopealla ja laajalla kotouttamisella voidaan helpottaa merkittävästi uuden kansalaisen arkea ja elämää. Keskustanuoret vaativat nykyistä vahvempia tekoja kotouttamisen parantamiseksi. Tietoa kielestä ja kulttuurista tulisi jakaa välittömästi, kun turvapaikanhakija saapuu Suomeen. Lisäksi jokaisella maahan tulevalla tulisi olla mahdollisuus saada kantaväestöön kuuluva vapaaehtoinen tukihenkilö, jonka tehtävä olisi opastaa tulijaa maamme tavoissa ja käytännöissä.

Tässä vaiheessa olisi tietysti helppo todeta, että tyypit ovat vain pläjäyttäneet luettavaksi mukavan korulauseen, jotta poliittinen- ja virkamieseliitti ymmärtäisi, etteivät he ainakaan aio keikuttaa venettä. Tämän jälkeen voisi painua saunan lämmitykseen ja korkata vaikkapa huurteisen.

Vaan mietitäänpä kuitenkin hetkinen sitä tilannetta, että korulause ihan oikeasti yritettäisiin saada toteen. Keskustanuoret kuuluvat siihen (valitettavan laajaan) porukkaan, joitten on kyllä helppo sanoa että mitä, mutta jotka unohtavat kokonaan sanan miten.

Mietitään ensin sitä, mitä tämä tukihenkilön työ on. Itsehän olen työni ohessa ollut lastensuojelun tukihenkilö joskus vuonna Koivisto. Tukihenkilön työhön saa uppoamaan yllättävän paljon aikaa ja vaivaa, vaikka omassa tapauksessani on kyseessä olleet ihmiset, jotka kyllä osaavat puhua mainiosti suomea ja tietävät paikallisen tavan ja kulttuurin. Eri asia on sitten se, että noudattavatko he niitä, mutta siinä on kyse tietoisesta valinnasta eikä tietämättömyydestä.

Saatan olla asiassa kerettiläinen, mutta näen, että lastensuojelu mielellään käyttäisi tukihenkilöitä, koska sinä tehdään virallisen koneiston työtä ilmaiseksi. Tai no, melkein ilmaiseksi, koska siitä sai palkkaa kaksisataa silloista markkaa kuussa plus saman verran kulukorvauksia kuitteja vastaan. Jossain vaiheessa tuli hoksattua että meikäläisellä on kyllä toi omakin elämä, ja sen jälkeen olen tehnyt näitä hommia palkkaa vastaan vuorolistan mukaisesti. Talkootyöt jätetään kavereita varten.

Nyt sitten ajatellaan, että tulisi hankkia huomattava määrä vapaaehtoisia ihmisiä, jotka käytännössä ilmaiseksi alkavat täysin vieraitten ihmisten ovenpönkäksi ja kuluttavat tähän huomattavan määrän omaa aikaansa. Kun oletettavaa on, että nämä tukihenkilöt käyvät kyllä leipätyössäkin. En sinänsä epäile, etteikö joitain kirkassilmäisiä idealisteja löytyisikin, mutta mielikuva asiasta ja todellisuus saattavat mennä sen verran pahasti ristiin, että touhu alkaa pian tympiä. Eikä muutama idealisti riitä, sillä jos tämä perheenyhdistämiskaruselli pääsee oikein kunnolla vauhtiin, niin tukihenkilöitä tarvitaan ihan tolkuttomasti.

Ongelmana on myös se, että idealismi ja ihmisrakkaus ei riitä, jos tuen kohde puhuu esmes somaliaa ja tukihenkilö ei, mikä kai lienee oletusasetus tilanteessa. Tulkeille tämä tietää varsin täysiä lihapatoja. Yksi ongelma on myös siinä, että tukihenkilöiksi tarvitaan huomattavan paljon miehiä. Meinaten, jos maahanmuuttaja sattuu tulemaan sopivasta kulttuuripiiristä, ja on miespuolinen ei hän ämmien neuvoja ja ohjeistuksia paljoa kuuntele. Tällöin tukihenkilön tehtäväkuva päivitetään herkästi palvelijaksi.

On ihan turhaa kuvitella, että tämmöisiä vapaaehtoisia tukihenkilöitä olisi jonoksi asti. Ainoa tapa saada tuo toimimaan olisi palkata ihmiset näihin tehtäviin, mutta niin korkealla maasta ei kepunuorisokaan sentään leijaile, että olisivat sellaista ehdottaneet. Tosin asiasta ei kannata mainita korkeasti kunnioitetulle työministerillemme, sillä silloinhan hän toteaisi, että no nyt se työvoimapula sitten lopultakin löytyi, ja saattaisi ihan pokkana vaatia, että ulkomaalaisväestön tukihenkilöiksi pitää haalia lisää ulkomaalaisia.

Monessa yhteydessä jaksetaan muistuttaa, että suomalaisiakin on mennyt siirtolaisiksi, ihan Amerikkoihin saakka. Jep. Enkä usko, että heillä on ollut henkilökohtaista tukihenkilöä per pärstä. Ja kun suomalaisethan ovat lähtökohtaisesti maailman typerintä porukkaa, niin kyllä tään fiksummankin aineksen luulisi opettelevan omin neuvoin. Tietysti on mahdollisuus, että ei heitä edes kiinnosta, mutta sitähän ei saa sanoa, koska rasismi. Vaan niin kepunuorten kuin muittenkin edistyksellisten piirien parissa on koko ajan ajatus, että tänne tulijaa pitää meidän toimesta taluttaa kädestä pitäen, niin kuin vammaista vietäis paskalle.

Kepulaisnuoriso on sinänsä osoittanut olevansa ns. kypsä ottamaan poliittisen vastuun joskus tulevaisuudessa. Hehän hallitsevat näköjään oikein hyvin sen periaatteen, että vapaaehtoisuus on jotain, jota vaaditaan muilta ihmisiltä. Edelleenkään en jaksa uskoa, että keskustanuorison fantasiat miellyttävät perinteistä kepun äänestäjää, mutta jokainenhan saa ampua itseään jalkaan, jos sitä tuntuu. Ei se oo rikollista. Tyhmää se tosin on.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ai eikö Suomessa mikään edistyksellinen taho ole vielä keksinyt ehdottaa, että yksinkertaisesti pakotetaan itsekukin suorittamaan esim. 10 kk mamutukihenkilövelvollisuus? Täällä on jo ehätetty sellaisiin hölmöläehdotuksiin. Vetää melko sanattomaksi.

terv. Kyllästynyt Ruotsissa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kyllästyneelle Ruotsissa ja kiitos kommentistasi. Et taida olla sama Kyllästynyt, joka täällä melko usein kommentoi, joten tervetuloa.

Ei täällä Suomessa vielä ymmärtääkseni tämmöisiä ole esitetty, mutta jos Suomi seuraa puolustusvoimiensa kanssa tota Ruotsin mallia eli liikekannallepanovahvuus kolme prikaatia plus kodinturvajoukot päälle, niin eiköhän täälläkin hoksata, että nythän voisi nuoria miehiä pitää 6 - 12 kk monikulttuurisissa tehtävissä.

Tosin siinä tapauksessa hyvin moni suomalainen nuori mies varmaan tuumisi, että ei se mettässä ryynääminen niin huono vaihtoehto olekaan.

Kumitonttu kirjoitti...

No siis itse kuvittelin joskus Antti Kaikkosen johtaessa Kepu-nuoria, että touhu ei voi huonommaksi mennä, mutta olin taas turhan optimistinen.

Jotenkin tuo kyllä haiskahtaa siltä, että heti kun sopivan värinen mamu astuu maamme rajojen sisäpuolelle, hänelle annetaan oma tukihenkilö kuten puna-armeijassa aikoinaan. Tukihenkilön tehtävä on valvoa, että henkilö omaksuu asiat "oikein", ja sitten hänelle jo myönnetäänkin kansalaisuus ja äänioikeus! Punavihreä eliittimme on keksinyt menetelmän, joka nostaa "oikea"mieliset jetset-luokkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä olen se sama Kyllästynyt, yhä vain kyllästyneempänä tähän sontaan, mitä kurkusta tungetaan väkisin.

Jostain syystä blogisi kommentointi vaatii erilaista kirjautumista kuin ennen, aiemmin kirjauduin hotmail-tililleni mutta nyt se tarjoaa vain googlea. Se taas ei toimi mun kohdallani. Joten lähetin tuollaisen anonyyminä ja kirjoitin nimimerkkini viestin sisään.

terv. Kyllästynyt Ruotsissa

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Kyllästyneelle & kiitos kommenteista.

Kumitonttu: Huomasit vissiin ton kepunuorten käyttämän termin "nopealla ja laajalla kotouttamisella voidaan helpottaa merkittävästi uuden kansalaisen arkea ja elämää". Mitä ne tarkoittavat uudella kansalaisella? Meinaavatko ne, että turvapaikkaa hakeva tulee automaattisesti saamaan kansalaisuuden? Niin minä kuin sinä lienemme hieman eri mieltä tästä asiasta.

Kyllästynyt: Ok, tämä selvä. Huomasin itsekin, että toi Blogger on muuttanut tota kirjautumissysteemiään. Jospa ottaisit itsellesi google-käyttäjätilin? Jos et ota, niin käytä samaa nikkiä, niin tiedän, että se olet sinä. Kommenttisi ovat aina tervetulleita.

Anonyymi kirjoitti...

Maalaisliitto-Keskustapuolueen aiemmat puheenjohtajat Viljami Kalliokoski, V.J. Sukselainen ja Johannes Virolainen olivat aikoinaan sen verran nuivia että olisivat palauttaneet tuon nulikkaosaston kuriin ja herran nuhteeseen tuommoisista möläytyksistä.

Siihen aikaan oli ML-Kepun ongelma K-linja ja nulikoista koostuva Ryhmä 70. He halusivat pokkuroida neukkuryssiä enemmän kuin oli tarvis. Jotain yhtäläisyyttä löytyy tuosta nykyisestä porukasta.

Johannes Virolainen oli itsekin joskus nuorisojohtaja, mutta karjalaisuus oli tae siitä ettei hän ihan päättömiä esittänyt. Vironperän Jussista ei oikeastaan ole muuta huonoa sanottavaa kuin pakkoruotsin käyttöönotto.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentista. Niin, Virolainenhan oli absolutisti, mutta totesi, että jos Karjala saadaan takaisin, niin sitten hänkin ottaa viinaryypyn.

Kepuhan oli YYA-liturgian päivittäjä ja ylläpitäjä, ja kun YYA-sopimus lakkasi olemasta, niin liturgia vaan vaihtui, ja valistusvelvollisuutta jatkettiin niin kuin ennenkin.