maanantai 17. kesäkuuta 2013

KATKERA PÖLYNIMURIKAUPPIAS

Voi tietysti tuumia, että on alunperinkin vähän väsynyttä läppää kommentoida SS:n eli Saska Saarikosken (tunnetaan nykyisin myös nimellä Öfors) edesottamuksia, koska nekin ovat jo pitkään olleet väsynyttä läppää. Yhtä kaikki, heppu tuntuu viime ajat olleen niin kovasti Pahalla Päällä ja nimenomaan siitä syystä, että maassamme asuu niin typerää rahvasta joten kai rahvaan edustajakin voi muutaman sanan sanoa.

Ensimmäinen syy, miksi SS (tai Öfors) on tällä kertaa Pahalla Päällä, on tämä laaja murhakampanja, jolla pyritään listimään suomenruotsalaisia toimittajia. SS tosin itsekin myöntää, että kyseessä on yhden sekopään lähettämät sähköpostit, mutta sehän ei estä SS:ää vaihtamasta välittömästi persoonamuotoa yksiköstä monikkoon ja toteamasta että ”kaikkien näiden suomalaisten paskapäiden takia haluan tulla taas ruotsalaiseksi”. Ja näin hän sitten mainostaa olevansa Öfors ja huomauttaa osaavansa bamlata sujuvaa sipoota ja muistuttaahan hän taas kertaalleen suomalaisesta viharetoriikasta vihafoorumeilla jonka vuoksi meidän kaikkien tulisi painaa päämme alaspäin ja hävetä.

Näin tyhmempänä henkilönä tulee mieleen, että jos Atte uhkailee Agnethaa, niin asiasta pitää laittaa Atte käpälälautaan eikä alkaa rääkyä, että koska Atte uhkailee Agnethaa, niin det är fy fan sillä lailla, että Pekka, Pirjo, Anssi, Pena, Masa, Jaska, Veksi och Urmas är alla satans finska skitstövlar joitten pitäisi painaa päänsä alaspäin ja hävetä ja ennen kaikkea olla hiljaa ja lopettaa viharetoriikkansa suoltaminen.

Mutta SS:n logiikalla tietysti toimitaan toisin, sillä Pekan, Pirjon, Anssin, Penan, Masan, Jaskan, Veksin ja Urmaksen viharetoriikka on ollut sitä, että he ovat esittäneet kysymyksiä, jotka kyseenalaistavat SS:n valmiiksi pureskellun maailmankuvan. Kysymyksiä, joihin SS:llä ei ole vastauksia. Siksi SS:lle Atte ei ole vihamies, vaan tervetullut ystävä, jonka avulla SS voi vaatia Pekan, Pirjon, Anssin, Penan, Masan, Jaskan, Veksin ja Urmaksen tukkimaan turpansa.

Tietysti niin SS:stä kuin hänen kaltaisistaan huomaa, että on varmaan jotenkin nastaa vihata vihaajia, ainakin itse keksimiään sellaisia. Sehän on ihan samanlaista valkohehkuista ja kuolaturpaista vihaa kuin kaikki muukin viha, mutta kun se on sitä moraalisesti hyväksyttyä vihaa, niin sen juovuttavaa vaikutusta ei tarvitse hävetä eikä edes perustella. Ja kun vihan vihasta juovutaan joukolla samanhenkisessä porukassa niin euforia ei kun syvenee vaan. Pullo kiersi ringissä ja irvisteltiin vain.

Vaan mitä jäi jutusta käteen? SS tykkää vihata vihaajia, osaa bamlata sipoota ja haluaisi, että eri mieltä olevat pitäisivät turpansa kiinni. Ei uutta. Väsynyttä läppää.

Vielä tuoreemmassa pahan tuulen avautumisessaan SS antaa ymmärtää, että suomalainen kansallismielisyys on naurettavaa, koska se on iältään nuorempi kuin höyrykone ja koko kansallismielinen ajattelu perustuu käytännön elämästä vieraantuneen eliitin tuontitavarana tänne kopsattuihin ideoihin, joihin rahvas sitten höyrähti mukaan.

Saarikoski ei mieti sitä, onko itsenäisen kansallisvaltion perustaminen saattanut tehdä sille höynäytetylle rahvaalle ehkä jotain hyvääkin, joten mitäpä minäkään sitä miettimään. Mietitään sen sijaan SS:lle tärkeää ideoitten ikää, ja sillä perusteella esim. YK:n ihmisoikeuksien julistus on täysin yliarvostettu, sillä eihän sillä ole ikää edes niin paljon kuin suihkumoottorilla.

Yhtälailla voi miettiä nykyaikaa. Eikös tämä monikulttuuri-ideologia ole yhtä lailla sitä, että käytännön elämästä vieraantunut eliitti, johon Saarikoski itsekin kuuluu, on kovasti mieltynyt tuontitavarana tänne kopsattuun monikulttuuri-ideologiaan, ja yrittää höynäyttää rahvaan mukaan. Tai no, tässä tapauksessa se ei edes yritä höynäyttää vaan vaatia, ja on kovasti pahalla päällä kun typerä rahvas panee hanttiin. Eikö Saarikosken kannattaisi tuomita tämäkin kehitys? Niillä samoilla perusteilla, millä hän tyrmää kansallisvaltion.

Luonnollisesti SS:n moraalisesti oikeutetun vihan pääkohteena ovat perussuomalaiset, ja tuoreimman avautumisensa edetessä hän haukkuu pohjatöinään sekä sosialistit että vihreät (ja ihan perustellusti sinänsä haukkuukin), ja haukkumisellaan perustelee, että perussuomalaiset ovat samanlainen puhallus kuin sosialistit ja vihreät, sillä persujen kaksi strategia eli Timo Soini ja Jussi Halla-aho ovat hänen mielestään niin kaukana tavallisesta suomalaisesta kuin olla voi ja nyt on heidän vuoronsa höynäyttää sitä tavallista suomalaista.

Saarikoski ja hänen hengenheimolaisensa tosin muissa yhteyksissä mainostavat, että sellaista keskivertosuomalaista ei ole olemassakaan, mutta nyt se on jostain syystä löytynyt. Varmaan siksi, että sillä voidaan lyödä persua. Yhtä kaikki, SS:llä on itsellään elitistinen näkemys. Ei hän hoksaa, että se tavallinen suomalainen (joka on/ei ole olemassa, tilanteesta riippuen) saattaa jopa hoksata asioita itse. Ilman oppiarvoon perustuvaa ohjausta.

Timo Soinin SS lyttää sillä perusteella, että mies on poliittinen broileri. Mitä mies epäilemättä onkin. Odotan Saarikosken seuraavana lyttäävän koko muun puoluekentän, joka koostuu likimain pelkistä poliittisista broilereista. Vai oliko niin, että ainoastaan persujen broiskusoosissa on sitä kiellettyä hevosenlihaa? Saarikoski muistaa mainita, että Soini on oppinut poliittiset silmänkääntötemppunsa Veikko Vennamolta, josta hän toteaa, että ”jos tarvitaan malliesimerkki siitä, miten teoriaherrat käyttävät kansaa aasinaan, sellainen oli yläluokkalaisen Fennander-Vennamon muodonmuutos unohdetun kansan päälliköksi”.

Minä henkilökohtaisesti annan teoriaherra Fennander-Vennamolle hänen syntyperänsä anteeksi, sillä tämä teoriaherra kumminkin sodan jälkeen asutti Karjalan evakot, kun taas teoriaherra Saarikoski ei ole saanut aikaiseksi muuta kuin katkeraa läppää siitä, että maailma ei mene hänen maailmankuvansa mukaisesti.

Pitäähän SS:n toki tuomita Jussi Halla-ahokin, sanomalla ”eikä menestystä voi estää, kun Soini on saanut rinnalleen eiralaisen kielitieteilijän Halla-ahon, joka olisi täsmälleen yhtä katu-uskottava Vuosaaren kebab-kioskilla kuin vihreiden Osmo Soininvaara Kessin ikimetsässä.”

Tästä en ole oikein varma, mitä SS ajaa takaa. Katu-uskottavuushan pohjautuu varsin pitkälle hartioitten leveyteen, ja politiikkaa ymmärtääkseni tehdään sen vuoksi, ettei hartioitten leveys olisi ainoa asioita määrittelevä seikka.

Mitä tuosta toisesta avautumisesta sitten jää käteen? Varmaankin se, että ajatus suomalaisuudesta on keinotekoista ja naurettavaa, ja suomalaiseen viitekehykseen kuuluvat ihmiset ovat höynäytettäviä urpoja. Poislukien tietysti loistavana poikkeuksena Saska Saarikoski. Ja tämähän on kiistatta melko tuore näkökulma, sillä sitähän ei ole esitetty eri suilla suomalaisessa mediassa vielä viittäkääntuhatta kertaa.

Mitä mulle henkilökohtaisesti nousee mieleen noista SS:n tuoreista ja aikaisemmistakin avautumisista? Mieleen nousee katkera pölynimurikauppias. Miehellä oli aikaisemmin varma ja menestyksekäs myyntitykin ura. Hän kiersi ovelta ovelle myymässä Öfors Dammsugare-pölynimureita, ja sehän oli ainoa malli minkä valtiovalta imuriksi hyväksyi. Ihmiset ostivat näitä imureita, koska niitä kuului ostaa, ja kehuivat kovasti tuotteen laatua ja myyjän ammattitaitoa, koska näin kuului tehdä.

Sitten, jotenkin puolivahingossa, markkinat vapautuivat, myyntiin tuli huomattavasti toimivampia tuotteita, ja pölynimurikauppiaan myynti romahti. Ja vielä pahempaa, ihmiset alkoivat kertoa julkisesti, että Öfors Dammsugare on tuotteena syvältä ja poikittain. Pölynimurikauppiaalle ei jäänyt muuta kuin muistot myyntitykin urasta ja ylihinnoiteltu tuote, jolla ei tee mitään. Katkeraksihan se mielen vetää.

Ei siis ihmekään, että Saska Saarikoski tykkää juopua pyhästä vihan vihasta aina kerta toisensa jälkeen. Kiihtyvässä tahdissa ja aina isommilla promillelukemilla. Kun eihän hän saata tajuta sitä, että vika ei välttämättä olekaan nuivissa ostajissa, vaan Öfors Dammsugaressa itsessään.

Juhannus lähestyy. Antaa Saskan ja kumppaneiden juopua vihan vihasta. Juovutaan me höynäytettävän rahvaan edustajat kauniista suomalaisesta luonnosta ja mikseipä vaikkapa raikkaasta oluesta. Kohtuudella tietenkin. Eikä sitten promilleissa vesille.

Vaan hei, palataanpa vielä Saskaan. Minä nimittäin väitän, että hän ei ole vielä millään muotoa menetetty tapaus. Vaikka Saska vuoronperään joko kieltää koko suomalaisuuden olemassaolon tai sitten kuittaa sen naurettavaksi pelleilyksi, niin heppuhan kantaa koko ajan sisällään jotain hyvin, hyvin perinteisen suomalaista.

Onhan meinaan ilmiselvää, että Saskalla on ollut jo pitkään päällä ankara suomalaisen miehen perusvitutus. Ja sehän itsessään on yksi pyhimmistä ja hartaimmista suomalaisuuden ilmentymistä. Kyllä Saskalla on vielä toivoa.

34 kommenttia:

Korppi on oikeus kirjoitti...

Ei, ei, ei nyt tätä taas. Saska lyttää nationalismin ulkomaisena älykköhapatuksena ja samalla kunnon ksenofiilinä intellektuellina on ensimmäisten joukossa tuputtamassa ulkomaisia ajattelumalleja Suomeen. Ehta kävelevä paradoksi. Hyviä huomioita Yrjö.

(Siitä nyt puhumattakaan, että nationalismin juuret ovat paljon syvemmällä kuin yksittäisten älykköjen ajatuksissa.)

Vasarahammer kirjoitti...

Eikös Saska ole jo kerran muuttanut nimeään? Hän oli aiemmin naimisissa Anja Kaurasen kanssa. Tuolloin he keksivät itselleen yhteiseksi sukunimeksi Snellmanin. Saska palasi isänsä nimeen sen jälkeen, kun avioliitto päättyi.

Aitosuomalaisuus on satusetien sepitettä. Niin kirjoitti jo Kari Arola tässä taannoin. Saska vain toistaa toimittajakunnassa yleisiä käsityksiä.

Saskan ensimmäisessä jutussa hän vain reagoi suomenruotsalaisten toimittajien näyttävään joukkouhriutumiseen. Hän identifioituu ruotsinkielisiin vähän samalla tavalla kuin suomenkielinen sivistyneistö (lääkärit ja opettajat) ruotsinkielisillä paikkakunnilla. Jotakin pitää tehdä, jotta erottautuisi junteista.

Anonyymi kirjoitti...

Jonkun arvovaltaisen ja vakavasti otettavan henkilön, jolla on suhteita merkittäviin yrityksiin, hänen pitäisi suostutella yrityksiä boikotoimaan mainostamista Pravdassa. Tuo sama henkilö sitten kävisi lasitalossa ja sanoisi että jos Saska ja hänenlaiset toimittajat kirjoittavat tämän jälkeen mitään mokumielistä ja suomalaisvastaista niin huomisesta alkaen mainosboikotti alkaa purra. Mitenkäs kauan Sanoma Oy:llä riittää tulovirta ja kassavarat jos ei mainostuloja kerry yhtään? Mainosboikotti olisi merkittävämpi talouspakote kuin tilausten perumiset. Ovatko lehtiyhtiön omistajat samanlaisia kahjoja kuin siellä töissä olevat toimittajat? Meneekö toi firma mieluummin konkkaan kuin alkaisi irtisanoa mokumielisiä ja tiedostavia toimittajia?

Paras olisi Sanoma Oy:n mennä konkkaan ja sitten voitaisiin polkaista uudestaan pystyyn Päivälehti vuoden 1889 hengessä.
http://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4iv%C3%A4lehti

Ilta-Sanomille voisi antaa mahdollisuuden jatkaa omanaan ja se voitaisiin yhtiöittää omaksi Ilta-Sanomat OY:ksi jos Ulla Apppelsin jatkaa siellä, ellei hänet sitten nimitettäisi uusvanhan Päivälehden päätoimittajaksi.

Jos Saskalla on vielä toivoa niin ehkä Ykä ja hotellin työväki voisi tarjota Saskalle nuivuuden ja öyhötyksen koulutusta. Kai hotelli järjestää myös jotain yksilöllisesti räätälöityjä kursseja? Hotelli voisi tehdä yhteistyötä myös synagogan kanssa, siellä Saska ehti näköjään käydä kerran peräti puhujana. Kurssimaksu lähetettäisiin tietysti valtiolle, ei ainakaan tuo raha karkaa Kreikkaan tai kehitysmaadiktaattorille.

Närpes varg kirjoitti...

Tässä tappouhkaus-asiassa ainoan järjen sanan taisi lausua muuan Tom Packalen, nimestään päätellen ruotsia hyvin osaava poliisimies. Hänhän sanoi, että uhkausten revittely ja levittely julkisuudessa tuottaa suurta iloa uhkailijalle ja aiheuttaa vain uusia uhkauksia. Keskuudessamme nimittäin vaeltaa sellaisiakin harhautuneita tyyppejä, jotka saavat sielullista iloa toisten säikyttelystä. He ovat usein juuri noita SS:n kaipaamia "katu-uskottavia" leveäharteisia paukapäitä.
Packalenin suosittamaa vaikenemismetodia on käytetty hyvällä menestyksellä Irlannissa ja Englannissa. Noilla suunnilla vaikutti aikoinaan IRA-niminen porukka, joka jysäytti ahkerasti pommeja milloin missäkin ja vielä ahkerammin jakoi pommiuhkauksia.
Paikallinen lehdistö ryhtyi poliisin suosituksesta jakamaan hiljaisuutta IRA-laisten puuhista. Pommiuhkauksista ei kirjoitettu sanaakaan, ei myöskään pienistä, vain omaisuutta tuhonneista räjähdyksistä. Sen sijaan, jos ihmisiä kuoli, uutisille annettiin hyvin tilaa.
Tämä taktiikka puri hyvin. Kansalaiset alkoivat vihata tappaja-pommittajia ja heidän oli entistä vaikeampi perustella kampanjaansa. Lopulta pommimiehet itsekin kyllästyivät kulkemaan murhamiehinä ja nythän pomminheittely on poissa muodista. Harrastusta tosin ovat herättämässä henkiin muutamat Allah-veitikat, jotka eivät hekään nauti suurta kansansuosiota.
SS kumppaneineen oikein haluamalla haluaa - kuten Ykä arvelikin - että joku ruotsinkielinen saisi kuonoonsa äidinkielensä takia, jotta päästäisi oikein vihaamaan ja osoittamaan mieltä. Näillä Hesarin pikkukomissaareilla alkaa olla ongelmana hyvien vihollisten puute. Kun ei muu auta, he keksivät sen itse.

Anonyymi kirjoitti...

Paukuttelu loppui Englannissa muutaman risteyspommin/uhkauksen jälkeen.Esim.Lontoon liikenteen lamauttaminen aiheuttaa aikamoiset tappiot kansantaloudelle eikä tarvi tappaa ketään.Taidettiin hiljaisuudessa maksaa "suojelurahaa".Myöhemminhän ilmaantui "todellinen IRA"

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Korppi on oikeus, Vasarahammer, Vieras, Närpes Varg ja Ano & kiitos kommenteistanne.

Korppi on oikeus: Kävelevä paradoksihan heppu on, mutta näemmä päätoimittajavaihdoksen jälkeenkin HS mieltää, että Saarikosken opetuksia tulee rahvaan kuunnella. Saska pysyy ja paranoo.

Vasara:

Joo, Snellmanninahan mies välillä tunnettiin. Ja toiston toistoahan harrastaa niin SS kuin kumppanitkin. Periaatteessa heidän epistolansa voisi esittää lehdissä lyhennetyssä muodossa tyyliin ”toimittaja sejase esitti närkästyneen mielipiteen b6, jota toinen toimittaja komppasi tukikommentilla c4”. Säästyis tuota paperiakin, sitä myötä metsää ja tulis se maailmakin pelastettua siinä sivussa.

Niin SS:llä kuin kumppaneilla on todellakin kauhea tarve erottautua junteista. Tuoreimmassa avautumisessaan mies silti yrittää esiintyä jonkunlaisena rahvaan suojelijana älymystön kikkailuja vastaan. Heppu ei varmaan itse hoksaa aikaansaamaansa tahattoman huumorin määrää.

Vieras:

Ei se ole sanottua, etteikö se ilmoitusmyyntikin olis vähentynyt. Lehti elää mainostuloillaan, mutta jos levikki pienenee, niin mainostajat tietysti tekevät omia johtopäätöksiään. Päivälehdelle olisi kyllä tilausta. Mitenkä vaan lienee, liekö sen nimi jollain tavalla suojattu? Ulla Appelsin kävisi kyllä minun puolestani uudelleen käynnistetyn päivälehden päätoimittajaksi.

Saskan nuivistamisessa ja öyhötyttämisessä luulen, että jätämme niin synagogat kuin muutkin pyhät tönöt rauhaan ja riivaajan manaamisen voisi aloittaa parin viikon saunasessiolla Lällävedellä. Personal trainereina toimisivat luonnollisesti Antero, Hösse ja Pertta.

Närpes Varg & Ano:

Luulen, että tuo englantilaismallinen systeemi toimisi hyvin. Noitten terroristiheppujen kanssa (ihan aatteellisesta pohjasta riippumatta) on varmaankin ongelmana se, että vain terroristeina he ovat jotakin. Sitten kun syttyykin se rauha, niin ampumis- ja räjäyttämistaidot eivät ole kovin kovaa valuttaa siviiliyhteiskunnassa. Laturitkin käyttävät räjähteitä huomattavasti hienovaraisemmin. Nää tyypit saattavat vastustaa rauhaa ihan sen takia, että eivät halua ryhtyä nobodyksi.

Hesarin pikkukomissaareilla löytyisi kyllä ihan oikeitakin syitä olla huolissaan. Meillä kun on tuota ulkoapäin tuotettua väkivalta- ja seksuaalirikollisuutta. Tiedostava toimittajakunta on vaan oppinut katselemaan asioita pää vinossa, ja se, mikä on yksittäistapaus, onkin vallitseva trendi. Ja se, mikä on vallitseva trendi, on vaan suurehko läjä toisiinsa liittymättömiä yksittäistapauksia. Asia tietysti ei tavan tallaajalle oikein hahmotu, saattaa aiheuttaa hämmentyneisyyttä ja suoranaista päänsärkyäkin, mutta usein muutaman vuoden vierailu Tampereen Yliopistossa helpottaa.

Närpes varg kirjoitti...

Nyt kannattaa lukea Timo Vihavaisen uusin blogikirjoitus. Hesarin komissaareja valaistaan siinä viileän tieteellisesti. Joko Pravdan huiputus vihdoin ja viimein alkaa paljastua muillekin kuin Ykälle ja hänen ystävilleen?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Ihan hyvin Vihavainen kirjoitti. Laitetaanpa vielä se linkki:

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2013/06/julkisuus-ihmelaakkeena.html

Yksi lause Vihavaisen kirjoituksessa pisti silmääni noin ammatillisessa mielessä, eli:

” Suomen naisten ikiaikaisen kyökkipsykologian mukaan kaikki maailman asiat ovat hoidettavissa paljolla puhumisella.”

Ja tämä kuvaa omaa työtäni. Jos on olemassa joku ongelma, täytyy panna pystyyn kokous ja puhua siitä ongelmasta oikein urakalla ja analysoida niin merkeleesti. Sitten kun on oikein paljon puhuttu ja analysoitu, niin sitten ollaan tyytyväisiä. Vaikka sille ongelmalle ei ole tehty varsinaisesti yhtään mitään. Mutta onpahan kunnolla puhuttu.

Kumitonttu kirjoitti...

Muistatko sen vanhan dokumentin 90-luvun lamasta Pölynimurikauppias? Toinen hyvä oli vähän myöhemmin sellainen kuin Vetelehtijät.

Sattuneesta syystä kun olen nähnyt erilaisia myyjiä työssäni pitkään ja paljon, niin yksi globaali trendi on meneillään, jos se nyt ketään kiinnostaa. Aika alkaa olla modernissa teollisuusmaassa sen verran kortilla, että asiaan minua paremmin perehtyneet uskovat, että seuraavan vuosikymmenen lopussa myyjien määrä tippuu vähintään puolella nykytasosta.

Harmi ettei niin käy vasuriälyköille ja muille huuhaa-hulluille. Saskalla on ihan hyviäkin ajatuksia ollut vuosien saatossa (älä pyydä nimeämään), mutta tässä mainitut vuodatukset ovat vastenmielisiä. Meillä on oikeasti kusiset paikat kun teollisuus rapautuu alta ja hallitus nussii (anteeksi sanavalintani mutta ketuttaa tämä touhu) jonkun toissijaisen asian kimpussa.

En olisi ikinä uskonut sanovani tätä ääneen, mutta ensimmäistä kertaa elämässäni odotan Kepua hallitukseen. Ja mitä nopeammin sen parempi.

Anonyymi kirjoitti...

"..ensimmäistä kertaa elämässäni odotan Kepua hallitukseen." Mjaa, KT, toki minäkin odotan. Mutta tärkeää ei oikeastaan tässä konkurssissa ole, kuka siellä on, vaan kenet sieltä saa ulos. Vihreät, vassarit kokonaan, kokkareista Jykke&Alex sekä kuntaVirkkunen, sossuista mielellään ainakin Erkki "edistyksen merkki", bitte schön. Sipilänkin joukoista löytyy hänen itsensä lisäksi tolkun ihmisiä.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Kun en noitten kaupallisten hommien kanssa ole ns. alan miehiä, niin tiedustelen, että mikä niitten myyjien määrää pudottaa. Heikot talousnäkymät, vaiko ehkä kaupankäynnin siirtyminen verkkoon ja sitä myötä sen automatisoituminen?

Toissijaiset asiat ovat nykyisessä Suomessa ensisijaisia, ja sitähän kertoo tuore taloussanomien uutinen, jossa ylpeästi kerrotaan että maahanmuuutto on kasvattanut Suomen bruttokansantuotetta. No, kieltämättähän se kasvattaa. Jokainen mamulle maksettu sosiaalierä kasvattaa sitä. Samoin kuin jokainen uusi palkattu monikulttuurisuusprojektikoordinaattori. Kirjoitukseni aiheeseen liittyen voitaisiin jokaiseen kuntaan palkata suomalaisten hirveyttä puntaroimaan virallinen kunnanpäivittelijä. What the heck, isompiin kaupunkeihin niitä voisi palkata jokaiseen kaupunginosaan. Bruttokansantuote ei kun kasvaa ja Suomi nousee uuteen kukoistukseen.

Kumis & Achtung: En epäile, etteikö kepussa löydy ihan järkevää ja asiallista väkeä, mutta kyllä minun luottamus siihen puolueeseen on vielä pakkasen puolella. On se sen verran kameleonttipuolue. Mitä tulee tuohon Achtungin poistolistaan, niin olen kyllä siitä ihan samaa mieltä. Tuon kokoomuksen kohdalta voisi todeta, etttä puolue saisi päivittää itsensä takaisin nimenomaan Kansalliseksi kokoomukseksi, mitä se ei enää ole kuin nimeltä. Eiköhän ne sen nimenkin pian päivitä nykyaikaan. Europaikallinen Kokoomus? Kansainvälinen Kokoomus? Eurooppalainen Kokoomus? Quislingilainen Kokoomus?

Becker kirjoitti...

Minä olin jo ollut siinä käsityksessä, että Saska Saarikoski olisi jo eläkkeeellä tai jopa manan majoilla. No hyvinhän tuo joutaa Hesarissa vuodatuksiaan ulostamaan.
Minä en aviisia lue, joten ei vaikuta päivittäiseen tiedonsaantiin hölkäsen pöläystä.

Aamulla häippästään Härmään ja sieltä sitten Pohjois-Karjalaan katselemaan vielä suht järjellistä kansanosaa. Lieksassa emme kuin piipahda, sillä se alkaa muistuttamaan Rinkebytä.
Raahatkaa nyt sinne respaan vähän koivuja somisteeksi ja sitten ohrapirtelön kera hanurimusiikin avittamana alatte nauttia Jussista.
Hyvää Juhannusta vaan kaikille ja pitäkääs ne sepalukset kiinni, jos aiotte ammetta syvemmälle.

Kumitonttu kirjoitti...

Kepun osalta tarkoitin siis samaa kuin Achtung ja Ykä; ei mitään lisättävää.

Myyntityö vähenee koska ihmisillä ei ole aikaa. Samalla tavalla kuin joskus myytiin jopa suihkuverhon renkaita kotikäynnein, niin ei sellainen onnistu enää (tästä siis yhtymäkohta pölynimurikauppiaisiin). Kalliita ja merkittävää lisäarvoa tuottaville tuotteille aina löytyy tarvetta myydä (eli asiakkaalla on aikaa ottaa myyjä vastaan), mutta roskaposti tippuu pois.

Vasarahammer kirjoitti...

"En olisi ikinä uskonut sanovani tätä ääneen, mutta ensimmäistä kertaa elämässäni odotan Kepua hallitukseen. Ja mitä nopeammin sen parempi."

Sipilä on ainakin puoluejohtajana toisenlainen kuin broilerit Katainen ja Urpilainen. Toki Kepustakin löytyy omat broilerinsa ja poliittiset eläimensä.

Veret seisauttavaa vaalivoittoa ei kuitenkaan tule, mikäli suurten kaupunkien kokoomuslaiset eivät joukolla ryntää Kepun taakse. Maakuntien voima on ajan saatossa hiipunut ja hiipuu edelleen.

Ryntäysintoa laskee myös käsitys siitä, että Kokoomus tulee olemaan Kepun pääkumppani tulevassa hallituksessa, kun maltillinen vasemmisto näivettyy ja vasemmisto kokonaisuudessaan hörhöytyy. Persut kasva sittenkään niin suureksi kuin potentiaali edellyttäisi. Sipilä varastaa osan persujen äänestäjistä takaisin Kepulle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, Kumitontulle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Voi, Saskahan on vasta viisikymppinen, joten hänen opetuksiaan on tarjolla vielä kauan, kauan. Pohjois-Karjala on hienoa seutua, niin kuin tietysti muukin Suomi. Meidän huushollissa suositaan kotimaanmatkailua, eikä olla vielä kyllästytty. Hyvää juhannusta myös sinnepäin.

Kumis: Nyt kun tuli puheeksi, niin enpä muista, milloin meillä olisi käynyt ovelta ovelle-myyjä. Näitä itäeurooppalaisia ”taiteen myyjiä” ja jehovan todistajia ei lasketa. Vaan varsinaisia myyjiä ei ole käynyt ovella varmaan kahteenkymmeneen vuoteen.

Vasara: Seuraavien vaalien kohdalla olen kovasti ottiatuota-linjalla. Vaikea ennustaa. Kepuhan pärjäsi kunnallisvaaleissa pääosin siksi, että sen pelin ne osaavat ja kunnallisvaaleissa äänestetään tuttavaa eikä aatetta. Eurovaalit taas siinä mielessä sopivat persuille hyvin, että koko maa on äänestysalueena, ja Jussi hyvin todennäköinen vaalien ääniharava. Eduskuntavaaleihin on nykyisella poliittisella valon nopeudella taas kovin pitkä matka. Totta on mitä sanoit, kaupungeistahan ne äänet joka vaalikerta enemmän tulevat. Itse uskon, että tällä jatkuvalla propagandamyllytyksellä on pitkässä juoksussa hyötyä persuille. Niin kävi viime eduskuntavaaleissakin. Meillä kun sitten loppulaskussa siellä äänestyskopissa se pelkkä tyhjä lippu, eikä ruotsalaista systeemiä. Kukaan ei tiedä, vaikka vaalisyntiä teetkin.

YMTT kirjoitti...

Tervehdys. Lupasin ilmoitella kun palaan.

Tv "Poropoliisi", nykyään pelkkä YMTT.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Poropoliisi, ja tervetuloa takaisin blogosfääriin. Tuuppasin blogisi saman tien takaisin suositeltaviin lukemistoihin. Sinulle sopinee, että käytän jatkossakin vanhasta muistista termiä Poropoliisi.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=t2kKnzW4d8w

Pudotanpa tän nyt vaikka tänne. Tällaista olen odotellut jo kauan joltain politiikan opportunistilta. No myöhästyivät sitten kuitekin. Sanonpa vaan, että viiden vuoden päästä tämä on aivan normisettiä tervejärkisten ihmisten parissa. No ainakin Suomessa, sillä optimistina olen sitä mieltä, että Suomi on tässäkin monikulttuurijutskassa juuri sopivasti muotia perässä, että täällä ei jouduta samaan missä "edistyneemmissä maissa." Juuri näin tää kuuluu tehdä. Paul Weston on tulevaisuuden Winston Churchill. Lähitulevaisuuden.

Anonyymi kirjoitti...
Tästä kirjoituksesta tuli mieleen muutenkin toimittajien älyttömät
kirjoitukset.

Itse olen päätynyt siihen että toimittajat elävät omassa maailmassaan.

Voisiko toimittajilla olla jotain tietoa, onhan tämä jo maan pahinta
työttömyys aluetta. Että vielä maahanmuuttajillekin työtä, eihän
sitä ole alkuasukkaillekaan.

http://aijaa.com/PahXxb

Onhan täältä aika moni joutunut muuttamaan pois..

Et ole lukenut tätä OECD tutkimusta? Ja tuosta HS vain Jussi Halla-ahon
kommentti pois tulisi kovin yltiöpositiivinen juttu. En ottanut tuota vakavasti, lähinnä huvitti.

http://www.hs.fi/kotimaa/Raportti+Maahanmuutto+hy%C3%B6dytt%C3%A4%C3%A4+julkista+taloutta/a1371505625246

Anonyymi kirjoitti...

Jos Saska olisi johdonmukainen ja älyllisesti rehellinen niin hänen tulisi pitää myös palestiinan kansaa, palestiinan valtiota ja ylipäänsä palestiinalaisuutta pelkkänä keinotekoisena konstruktiona. Se vasta onkin luonteeltaan islamilais-nationalistista. Ei taida Saska tuomita noita älymystön lemmikkejä...

Kovasti tarttee tuo Saska melkoista koulutusta nuivistamiseen ja öyhötyttämiseen. Kaksi viikkoa saunaa, savusaunaa, olutta, Alkon lonkkua, nuotiolla grillattua makkaraa, marinoitua possunlihaa ja marinoitua naudanlihaa...Saskan palkkaan käytetyllä rahalla saisi hyvän kurssiohjelman toteutettua Anteron, Hössen ja Pertan johdolla. Ykä voisi toimia kurssin vastaavana johtajana ja allekirjoittaa kurssin päätteeksi kurssitodistuksen, Aneron, Hössen ja Pertan lisäksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Tuo Weston puhuu kertakaikkisen järkeä. Eikä heppua voi millään asiallisilla perusteilla hiljentää, joten R-kortti on ainoa vaihtoehto. Toivotan hänelle äärimmäisen suurta menestystä.

Ano2: Se, että valmiiksi persaukisessa Kainuussa itketään maahanmuuttajien perään on kai jo niin jalostunutta itsepetosta että pahempaa en ihan äkkihätään keksi. Toimittajat todellakin elävät omassa maailmassaan, jota reaalimaailman ongelmat eivät pahemmin kosketa. Tuohon toiseen uutiseen kommentoin jo ylempänä, mutta laitetaan vielä:

” Toissijaiset asiat ovat nykyisessä Suomessa ensisijaisia, ja sitähän kertoo tuore taloussanomien uutinen, jossa ylpeästi kerrotaan että maahanmuutto on kasvattanut Suomen bruttokansantuotetta. No, kieltämättähän se kasvattaa. Jokainen mamulle maksettu sosiaalierä kasvattaa sitä. Samoin kuin jokainen uusi palkattu monikulttuurisuusprojektikoordinaattori. Kirjoitukseni aiheeseen liittyen voitaisiin jokaiseen kuntaan palkata suomalaisten hirveyttä puntaroimaan virallinen kunnanpäivittelijä. What the heck, isompiin kaupunkeihin niitä voisi palkata jokaiseen kaupunginosaan. Bruttokansantuote ei kun kasvaa ja Suomi nousee uuteen kukoistukseen.”

Vieras: Niin kuin ylempänä todettiin, niin Saarikoski toistaa samaa mitä muutkin samanlaiset. Kyllähän tuolla suomalaisuuden jatkuvalla halveksumisella saa varmaan arvostusta tietyissä piireissä, mutta veikkaanpa Saarikosken kovasti arvostamien ulkomaalaisten tuumivan, että eikö nuo mitään muuta keksi kuin jatkuvasti mollata omaa maataan. Säälittäviä pellejä.

Närpes varg kirjoitti...

Kannattaa käydä lukaisemassa Hesarin päätoimittajan kolumni. Hän on itsekin ruvennut ihmettelemään, pyötrivätkö toimittajat vain omissa piireissään ja hakevat aiheensa keskinäisen kehumisen kerhosta.
Kirjoitus on historiallinen, sillä tiettävästi koskaan ennen ei Hesarin päätoimittaja ole julkisesti epäillyt toimittajakuntansa puolueettomuutta tai ammattitaidon riittävyyttä. Päätoimittajan sananvalinta on taitavan lempeä, mutta tekstin rivien välistä voi lukea yhtä ja toista.
Lopuksi toivotan Ykälle sekä kaikille Ykän palstan ystäville lämmintä, rauhaisaa ja suhteellisen selväpäistä juhannusta.

Närpes varg kirjoitti...

Ps. Hesarin päätoimittajan Riikka Venäläisen mielipidekirjoitus löytyy täältä: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Toimittajat+kohisevat+kesken%C3%A4%C3%A4n/a1371699414821?ref=hs-hitaat-e-2

Jos olet jo lukenut viikon viisi juttuasi Hesarista saat lukutilaa viidelle uudelle painelemalla Ctrl+shift+N. Kyllä irtoaa!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes Varg. Täytyy sanoa, että olipa yllättävä avautuminen yllättävästä suunnasta. Täytyy antaa tällä kertaa vilpittömät pinnat Riikka Venäläiselle. Laitetaanpa se linkki vielä:

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Toimittajat+kohisevat+kesken%C3%A4%C3%A4n/a1371699414821?ref=hs-hitaat-e-2

Hyvää ja rauhallista juhannusta Närpes Vargille ja kaikille tämän blogin lukijoille.

Vasarahammer kirjoitti...

Jos toimittajien "groupthink" eli ryhmän paine esittää kollegojen hyväksymiä mielipiteitä tunnustetaan jo Hesarin johdossa, eteenpäin on menty. Lukijoille se on ollut selvää jo pitkään.

Hyvää juhannusta Ykälle ja Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin toimittajille. Adolf Butler tulkoon toimeen ilman toivotuksia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Näköjään kerkesin laittaa linkin, ennen kuin ehdin tarkastaa kommentit. Vaan tuplavarmistushan on aina paikallaan.

Vasara: Liian aikaista tietysti tuumia, että poikiiko tuo avautuminen enempää kuin yhdet potkut, mutta parhaimmillaanhan se saattaa saada aikaan kehityksen, jolloin itseään täynnä olevat toimittajat joutuvat keskenään tuumimaan että voisivatko ne voiman pimeällä puolella olevat ihmiset ehkä olla oikeassakin. Seuraamme ja tarkkailemme.

Hyvää ja rauhallista juhannusta myös Vasaralle toivottavat Ykä, Ylva, Antero, Hösse, Pertta sekä niin Paikallisdemokraatin kuin Hotellin muu henkilökunta. Adolf saa luvan pärjäillä omillaan, mutta hänhän on valitettavasti iätön ja ajaton.

Anonyymi kirjoitti...

Siihen nähden mitä Hesari on monta vuotta harjoittanut, tuo kirjoitus oli siihen nähden oikein hyvä. Melkein voisi sanoa että tilastopoikkeama.

Jos laitan folihatun päähän niin miksi hän kirjoitti tuon jutun? Oliko omistajat tajunneet levikin laskun ja jos mainostajatkin alkavat lähteä karkuun? Miksi se julkaistiin juhannuksen alla? Onko näkyvyys huonompi vai parempi?

Totesin Kumitontun blogissa tämmöistä.

Hyvää juhannusta!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Juu, tilastopoikkeama etten sanoisi. Mutta kun sen on kirjoittanut HS:n vastaava päätoimittaja, niin sillä on merkitystä. Katsotaan juhannuksen jälkeen, mikä reaktio on, vai onko sitä ollenkaan.

Närpes varg (grrr....) kirjoitti...

Tädit jaksaa vielä heilua! Virpi Salmi ilmoitti uusimmissa HS:n kolumneissaan, että suomalainen ruokakulttuuri on perseestä ja suomalaiset kesäsäät eivät lainkaan sovi hänelle. Kun kuulemma joskus sataa ja on hyttysiä.
Näköjään päätoimittaja ei ole vielä puhutellut Virpiä. Saska Saarikoski on ollut päätoimittajan luona, aika pitkään, ja yrittää nyt kaikkea mahdollista arvostelemalla päästä "puolueettoman" kirjoihin. Jännä nähdä, mihin suuntaan hän jatkossa vihansa nuolet tähtää.
Mutta tätienergia siis jyllää edelleen. Esitän valistuneen arvion, että toimittaja Salmi seuraavaksi ilmoittaa harrasteneensa ironiaa tai muuta vastaavaa ja että hän kyllä tykkää suomalaisesta sapuskasta ja että tämä kesäkin on ollut ihan kivasti lämmin.
Tuo ruokajuttu oli aika erikoinen. Itse olen syönyt paikallisia ruokia noin 70 maassa ja saanut lautaselleni aivan hyviä, mutta myös luokattoman huonoja annoksia. Viimeksi palautin lautasen keittiöön Roomassa. Ei sitä moskaa voinut syödä.
Suomessa ei nän pitkälle ole tarvinnut mennä. Minusta suomalaiset sapuskat ovat ihan vertailukelpoisia minkä maan ruokien kanssa tahansa. Juuri näinä päivinä syön omasta maasta nyhdettyjä uusia perunoita erilaisten kalakattausten kanssa ja voihan jessus, miten hyvää! Hyvin maistuvat minulle myös kotimaiset lammaskotletit, poronkäristys, paistettu lohi, karjalanpaisti... onhan näitä.
Mutta V. Salmi ei siis ole onnistunut hankkimaan Suomessa pöytäänsä mitään hyvää. Karjalanpiirakatkin ovat kuulemma mauttomia. Miksei, jos on vetäissyt pohjiksi puoli pulloa kossua tai syönyt ison askin sisu-pastilleja. Siinä menee makuaisti aika turraksi.
Sinänsä Salmen avautumiset eivät minua heilauta. Jos ei tämä maa kelpaa niin saahan noita menolippuja netistä ihan minne vaan.
Mutta tämä Tätien jatkuva pieni jäystäminen on jotenkin outoa. Onko tarkoituksena saada lukijat huonolle tuulelle, saada heidät halveksumaan kaikkea, mikä on omaa ja ylistämään kaikkea vierasta. En minä vain tiedä. Olisiko Hesarilla sittenkin EU-agenda, jonka varjolla voi suoltaa millaista vihapuhetta tahansa?
Se ainakin on varmaa, että suomalaiset ruokakauppiaat katsovat jatkossa yhä tarkemmin, mihin ilmoituksensa pistävät.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Närpes varg. Laitetaanpas tämän Virpi Salmen avautuminen vielä linkkinä:

http://www.hs.fi/ihmiset/Suomen+ruokakulttuuri+on+kansantaru/a1371699310535?ref=hs-hitaat-e-3

Salmihan on avautunut aikaisemminkin mm. jutussaan ”Itsenäisyys, blaa, blaa, blaa”:

http://www.hs.fi/kotimaa/Itsen%C3%A4isyys+blaa+blaa/a1305550752925

Veikkaanpa vaan, että tätä mainittua V. Salmea ei arvosteta siellä ulkomailla yhtään sen enempää, vaikka hän kuinka omaa kansaansa haukkuisi. Who the fuck is Virpi Salmi?

Närpes varg kirjoitti...

En malta olla jatkamatta Hesarin tutkimista. Tällainenkin uutinen sieltä löytyi:
"Suomalaisen miehen epäillään raiskanneen ja käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen viittä pirkanmaalaista naista. Mies ja uhrit kuuluivat paikalliseen tanssiyhteisöön".

Että joo. Kun vähän aikaa sitten erään toisen tanssikoulun raiskaajat jäivät kiinni, lehti puhui "tamperelaisista" tanssinopettajista. No, tamperelaista heissä oli vain asuinpaikka. Mutta kun suomalainen mies on asialla pannaan kansallisuus heti lehteen, kas kun ei kuvaa ja osoitettakin!

Enne juhannusta Hesarista löytyui myös otsikko: "Tutkimus: naisten vaihdevuodet miesten syytä".
Ja kun kerrottiin yhteissaunomisesta oli klikatuin otsikko "Sekasaunassa miehet älklöttävät". Luin jutun läpi ja tosiaan, joku yli kymmenestä haastattelusta piti miesten käytöstä yhteissaunassa ällöttävänä.

Ilmeisesti Hesarin telaketjuosasto ampuu nyt vaununsa ammuslippaan tyhjäksi ennen kuin lehden hallitus pistää ison luudan lakaisemaan. Lehden omistajat, ilmoittajat ja lukijat ovat enimmäkseen miehiä. Kuinka kauan he antavat lehden sylkeä naamalleen?

Anonyymi kirjoitti...

Juha Sipilällä on kokemusta siviilielämästä politiikan ulkopuolelta ja hänen tähänastinen toimeentulo ei ole ollut kiinni poliittisesta menestyksestä. Jos hän vaikka tipahtaisi vaaleissa tai jättäisi politiikan niin hänen toimeentulo olisi turvattu, joten hän ei tarvitse siihen poliittista uraa eikä julkishallinnon suojatyöpaikkaa.

Joka tapauksessa persujen on pakko nostaa kannatustaan. Tämä on persujen itsensä takia mutta siksi koska se on ainoa keino saada Kepu ja Kokoomus nuivailemaan ja saada heidät luopumaan pakkoruotsista, ilmastohömpästä ja sillä verukkeella säädetyistä laeista ja määräyksistä sekä siitä maalaismummojen kiusaksi tehdystä paskalaista.

Persujen tulee muistaa sekä maaseutu että kaupungit. Vaikka kaupunkien painoarvo suurenee, niin maaseutua ja maakuntia ei pidä hylätä. Persuilla on se hyvä piirre että kannatus on ollut suunnilleen samaa tasoa joka vaalipiirissä. Kuntakohtaisia eroja on sitten enemmän.

Minulle kelpaa mielihyvin PS+Kepu-yhteistyö silloin jos PS on suurin puolue. Siinä tilanteessa Kepulle ei tuota mitään ongelmia nuivistua, jos heille tarjotaan maatalousministerin salkku ja Väpelle ulkoministerin salkku. Jos PS ja Kepu olisivat samassa hallituksessa niin ne eivät voi syödä toisiaan.

En jaksa sitä Kepu pettää aina-slogania. No joo, varmasti pettää ja on aina tehnyt niin. Mutta ei se tee Kokoomusta eikä Sdp:tä yhtään sen rehellisemmäksi. Tässä on viesti jossa arvioidaan että vaikka Kepun johto on ollut mokuttamassa niin kannattajien ja äänestäjien ja sidosryhmien juokossa ei ole niitä jotka siitä hyötyisvät.

http://hommaforum.org/index.php/topic,84426.msg1351032.html#msg1351032

Tässä on hyvä kommentti, että onko Kepu valmis pettämään myös mokueliitin?
http://hommaforum.org/index.php/topic,84426.msg1351038.html#msg1351038

Minkälainen käsitys Ykällä on Huitsinnevadan kepulaisista ja maatalouden harjoittajista? Veikkaan että esim. satakuntalainen sikatilallinen ei varmasti ole mokumielinen. Entä miten heidän yhteistyö sujuu persujen kanssa kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Närpes Vargille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Närpes Varg: Kieltämättä nyt olemassa olevat telaketjutuliannokset ammutaan tyhjäksi. Ensi viikko tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen. Venäläisen kirjoitus oli melkoista dynamiittia, vaikka kovin nätisti oli kirjoitettukin. Vaietaanko kirjoitus totaalisesti? Alkaako tiedostava joukkorääkyminen? Vai saako joku toimittaja ahaa-elämyksen? Odotellaan ensi viikkoa. Kun litkivien journalistien viinanhuurut haihtuvat. Kiitos muuten tuosta vinkistä Venäläisen kirjoitukseen. Se, ja eräs Kumiksen juttu sai minut kirjoittamaan kirjoituksen, jonka julkaisen, mikäli se menee Ylvan sensuurista läpi.

Vieras: On totta että Sipilä voi tehdä sapuskansa muustakin kuin poliittisesta broilerista, mutta kyseessä on vain yksi mies, enkä minä luota kepun puoluekoneistoon tippaakaan. Se kun syö pelkkää poliittista broiskua. Eduskuntavaaleissa kärsityn rökäletappion jälkeen ei vaihdettu kuin puoluejohtaja, ja se toivomani sisällissota jäi käymättä. Kepu on edelleenkin mielellään osa maata hallitsevaa Nännistis-Lellististä liittoa, eikä sieltä mihinkään halua. Mistä päästäänkin seuraavaan lauseeseesi:

” Joka tapauksessa persujen on pakko nostaa kannatustaan. Tämä on persujen itsensä takia mutta siksi koska se on ainoa keino saada Kepu ja Kokoomus nuivailemaan ja saada heidät luopumaan pakkoruotsista, ilmastohömpästä ja sillä verukkeella säädetyistä laeista ja määräyksistä sekä siitä maalaismummojen kiusaksi tehdystä paskalaista.”

Ja tässähän sinä olet täysin oikeassa. Itse olen sen verran pessimistinen, että ennen kuin muutosta alkaa tapahtua, pitää persujen kannatus hypätä kolmenkympin paremmalle puolelle. Sitten katsotaan kuka vie ja kuka vikisee. Ja siinä tapauksessa tietysti persut + kepu-hallitusyhteistyö käy, sillä kepu huoraa ihan mihin suuntaan tahansa, ollakseen kovien jengissä.

Kepu pettää aina. Ja juu, SDP pettää aina. Vasurit pettävät aina. Vihreät pettävät aina. Kridet pettävät aina. Kokoomus ei oikeastaan petä , sillä se syöttää suomalaisille ihan just sitä eurokäärmekeittoa mitä lupaakin. Piruako tsuhna menee äänestämään quislingeja?

Kysymyksesi: ” Minkälainen käsitys Ykällä on Huitsinnevadan kepulaisista ja maatalouden harjoittajista? Veikkaan että esim. satakuntalainen sikatilallinen ei varmasti ole mokumielinen. Entä miten heidän yhteistyö sujuu persujen kanssa kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa?”

Nythän ei puhuta tästä minun blogini kuvitteellisesta Huitsinnevadasta, vaan siitä Huitsinnevadasta missä reaalimaailmassa asun. Tämä on (koska se ihan huitsin nevadassa sijaitsee) luonnollisesti kovasti kepulaista aluetta, jossa perinne on järkeä vahvempi. Eli täällä äänestetään kepua, koska sitä on täällä äänestetty jo kaksisataa vuotta ennen kuin kepua edes oli perustettu. Ja siitähän voit päätellä, kuinka yhteistyö sujuu. Lähinnä paikallinen kepu on näreissään siitä, että persut ovat varastaneet heiltä ääniä, jotka Kekkonen testamenttasi heille Täältä Ikuisuuteen.

Närpes varg (heh,heh) kirjoitti...

Uuden Suomen blogipalstalta löytyi tällainen ajatelma: "Toisena esimerkkinä voisi olla maahanmuuttoon liittyvät keskustelut, joissa muistutetaan siitä, että Perussuomalaiset on maahanmuuttokriittinen puolue. Tämä on totta, mutta julkisuuteen asia kuitenkin käännetään niin, että puolue on maahanmuuttovastainen – joka on täysin eri asia. Eivät elokuvakriitikotkaan ole ”elokuvavastaisia”. Tarkoituksena on vain kiinnittää huomiota asiaan liittyvin mahdollisiin epäkohtiin ja olla realistisia".

Tuota elokuvakriitikkoa voisi käyttää, kun joku käy päälle jostain "vastaisuudesta" tai impivaaralaisuudesta. Kätevästi sanottu!

Hesarilaisen retoriikan mukaan kai kirja-atrvostelijatkin ovat "kirjallisuusvastaisia" ja leffakriitikoiden mielestä elokuvien teko pitäisi kieltää.