maanantai 8. helmikuuta 2016

HE

Niin hotellin respassa kuin yleisemminkin ollaan huomattu, että vaikka The Unelmaa halutaankin pitää yllä ihan väkipakolla, niin sen gloria alkaa olla pahasti rapautumassa, ja aina useampi ihminen hoksaa, ettei kyse ollutkaan oikeasti hädänalaisista ihmisistä ja yhteisestä kumbayasta, vaan puhtaasta elintasosurffailusta ja sen myötä itselleen uran hankkineista opportunistisista suomalaisista. Jopa tasavallan presidentti Niinistö sanoi sen ääneen niin selvästi kuin hänen asemassaan oleva mies voi sen sanoa.

Selväähän on, että tiedostavan valtamedian puolelta alkaa vastareaktio, ja tällä kertaa näyttää, että nyt otetaan taas esille uhriutumiskortti. Sen läiskäisee pöytään Helsingin Sanomien toimittaja Sami Sillanpää, joka julkaisee (luonnollisesti pääkirjoitusosastolla) jutun, jonka otsikko on komeasti ”Suomalaisten vainoaminen on typerintä maahanmuuttokritiikkiä”. Kirjoituksessaan Sillanpää toteaa, että tällaista tiädätteks tapahtuu, tosin millään muotoa perustelematta, että tapahtuuko näin todella mutta väittää silti kovasti, että näin on, eli:

He uhkaavat raiskata suomalaisia ja tappaa suomalaisia. He toistavat uhkauksiaan päivittäin ja kohdistavat usein ne nimettyihin henkilöihin.

Raiskaus- ja tappolistoille joutuneet ihmiset ovat sekä yhteiskunnallisia vaikuttajia että tavallisia ihmisiä.

Sinä voit olla seuraava.

Uhkailun takana ei ole Isis, Venäjä eikä mikään muukaan ulkomaalainen taho.

Tapon- ja raiskauksenhimoinen liike koostuu suomalaisista ihmisistä, jotka jahtaavat muita suomalaisia.

Suuri osa uhkailusta – ei kaikki – kohdistuu ihmisiin, joita uhkailija pitää ”suvakkina”.

No joo, ensimmäisenä voisi tietysti kysyä, että keitäs ne olivat ne määrittelemättömät ”ei kaikki”-ihmiset ja ketkä heitä oikein uhkaili. Mutta mennään sitten varsinaiseen asiaan. Tuolla netin meemimaailmassa ja miksei muuallakin on tämä termi ”pics, or did´nt happen”. Näitä ”meitä vainotaan, meitä uhkaillaan”-juttuja on kirjoitettu valtamedian puolella vuosien varrella montasataakuuskytkytkuus kappaletta, mutta en muista, että olisiko ensimmäistäkään tosiasiallista uhkausta laitettu varsinaisesti näkyville. Eihän se sitä tarkoita, etteikö niitä olisi, mutta kun ihminen on luontojaan epäileväinen, niin eikös näitä uhkauksia voisi tuoda näytille meidän tyhmempienkin luettavaksi ja mietittäväksi? Sillanpääkin puhuu nimetyistä henkilöistä, mutta ei kerro, että keitä he mahtoivat olla. Helsingin Sanomat on levikiltään vieläkin Suomen suuri lehti, joten toimittajalta voisi vaatia hieman enemmän.

Kun näitä väitettyjä uhkauksia ei tuoda julki, ja uhriutumiskorttia nostetaan kerta toisensa jälkeen, niin epäilevämpi ihminen saattaa päätyä johtopäätökseen, että esim. rasismintutkija X on saanut yksitoista sähköpostiviestiä. Kymmenessä hänen väitteensä on perusteltu asiallisesti nurin. Yhdennessätoista sanotaan, että jos sinä haluat tänne niitä raiskaajia, niin toivottavasti ne raiskaavat juuri sinut. Jolloin rasismintutkija X suorittaa tiedostavan laskuopin mukaisen laskelman ja ilmoittaa saaneensa yksitoista uhkailuviestiä. Josta Helsingin Sanomien toimittaja puolestaan innostuu, ja  toteaa, että on tää niin tavatonta tää ja eikö tälle tapainturmelukselle tule koskaan loppua.

Toimittaja Sillanpää ei tuo esille toteen näytettyjä uhkauksia. Sen sijaan hän tuo esille hänen tarkemmin määrittelemättömät ihmiset, joita hän kuvaa termillä he.

He ovat pelottavia. He uhkaavat väkivallalla. He ovat lukuisia. Aivan niin kuin muutama vuosi sitten, jolloin he uhkasivat lukuisin joukoin suomenruotsalaisia toimittajia laajalla väkivallalla. Siitähän vedettiin tiedostavalla puolella pellollinen herneitä nenään ja Saska Saarikoskikin ilmoitti, että hän tottelee jatkossa nimeä Saska Öfors tukeakseen jatkuvan väkivallan uhan alla eläviä suomenruotsalaisia kollegoitaan.

Tosin median kiinnostus asiaan lässähti, kun kävikin ilmi, että he olivatkin yksi häiskä, joka oli lähettänyt muutamia sähköposteja. Saskakin tottelee nykyisin taas sukunimeä Saarikoski.

Puhutaanpa sitten hieman näistä viesteistä ja internetin olemuksesta yleensä. Toimittajatkin sen toki tietävät, mutta sehän ei estä heitä käyttämään sitä poliittisesti ja omaa uraansa edistääkseen hyväkseen. Niin facebook kuin sähköpostikin ovat ilmiöitä, joita joskus aikanaan (no, tietysti vieläkin) tapaa kantakuppiloissa. Jos joku tyyppi kirjoittaa kahden promillen kännissä facebookkiin, että tutkija X:lle joutaisi valaa Chigagosaappaat jalkaan ja heittää jortaniin, niin se vastaa täysin sitä tilannetta, että kulmakuppilassa Lönönen sanoo kahden promillen kännissä Hönöselle, että se Sönönen on kyllä niin paska jätkä, että se pitäis ampua. Sitten valkenee aamu, Lönönen ja Hönönen ovat selvinneet krapulastaan eikä Sönöselläkään ole mitään hätää, sillä Lönönen vain humalassa louskutti leukojaan ilman sen kummempaa aietta toteuttaa uhkauksiaan.

Mutta puhutaanpa sitten väkivallasta. Toteutuneesta sellaisesta. Muun muassa Helsingin Sanomien toimittaja Sami Sillanpää pitää olennaisena ongelmana kansallismielistä poskensoittoa sekä spekulatiivista, mutta tapahtumatonta väkivaltaa. Sen sijaan Sillanpää ei pidä ongelmana toteutunutta väkivaltaa. Sitähän on kyllä nähty esmes näissä rajat kiinni-mielenosoituksissa, mutta kas, sitäpä ovatkin harjoittaneet ns. suvakit. Ja Sillanpää taktisesti unohtaa erään pikkujutun eli sen, mistä koko keskustelu on lähtenyt liikkeelle. Eli haittamaahanmuuttajat, joitten ei spekulatiivisen, vaan aivan toteutuneen väkivallan vuoksi suomalaisia on kuollut, ryöstetty, raiskattu ja pahoinpidelty. Tällä ei ole Sillanpäälle merkitystä, vaan hän keskittyy spekulatiiviseen ja toteennäyttämättömään väkivaltaan, jota ei jutussaan millään muotoa todista. Kunhan nostaa esille uhrikortin, jolle ei ole mitään perustetta. Eli Sillanpään mukaan väärää suuntaa arvosteleva poskensoitto on vakavampi asia kuin toteutunut väkivalta.

Ja mennään sitten eteenpäin. Sillanpää totesi, että ”Suomea koetteleva maahanmuutto vaatii kriittistä keskustelua”. Mutta minkälaista kriittistä keskustelua Sillanpää haluaa? Sitähän on tarjottu jo vuosikausia, mutta se ei valtamedialle kelpaa ja sen mukaan tulisi edelleen keskustella, kuinka jo aikaa sitten vitsiksi muuttuneeseen ”kotouttamiseen” tulisi upottaa vielä enemmän rahaa. Kansallismieliset ihmiset ovat esittäneet kysymyksiä ja kertoneet faktoja, joita Sillanpään kaltaiset ihmiset eivät pysty perustelemaan nurin. Miksei Sillanpää sanonut spekulatiivisen väkivallan uhan julistamisen sijasta, että ”myös perustelluille kriitisille puheenvuoroille on paikkansa, niitten tulee kuulua myös valtamediassa ja niissä puheenvuoroissa esitetyt kysymykset tulee ottaa vakavasti”?

Siksi, että hänen tosiasiallisena kohteenaan ovat nimenomaan nämä kriittiset ja perustellut mielipiteet. Hän vaahtoaa toteutumattomasta väkivallasta, ja saa sillä tavoin asiallisen kritiikin sotkettua johonkin, jonka olemassaolosta ei ole edes näyttöä. Ei Sillanpää pelkää sähköpostihaistatteluja. Hän pelkää niitä ihmisiä, jotka pystyvät osoittamaan, että hän palvelee keisaria, jolla ei ole koskaan ollut vaatteita. Ja joka maksaa hänelle palkan.

Hän pelkää heitä. Jotka ovat aivan muita ihmisiä, kuin mistä hän kirjoituksessaan varoittaa. Kas kun he ovat oikeita, ei kuviteltuja ihmisiä. Minäkin kuulun heihin. Ja joo, jos uhkauksista puhutaan, niin kyllä minäkin ajattelen, että jos maahantunkeutuja raiskaa suomalaisen naisen, niin raiskatkoon sitten sellaisen, joka teki maahantunkeutujan tänne tulosta itseisarvon. Nimittäin me ajattelemme niin, että on harvinaisen epäreilua, että kun joku tekee tilauksen, niin joku toinen maksaa laskun ja kärsii tilauksen seuraamukset.

Palataan vielä Sillanpään juttuun. Hän sanoo:

Demokraattisen yhteiskunnan toiminnalle suvaitsevaisuus on välttämättömyys.

Suvaitsemattomia ovat diktatuurit.

Hotellin respassa mietitään, että eikös ne ole juuri ne diktatuurit, jotka sallivat vain yhden mielipiteen? Ja eikös niissäkin toimittu voimakkaasti heitä vastaan?

Ja vielä pieni muistutus toimittaja Sillanpäälle. Sinun voimakkaasti halveksimasi me  olemme niitä ihmisiä, jotka pyörittävät yhteiskunnan pyöriä. Me pärjäämme oikein hyvin ilman sinua. Mutta sinä et pärjää ilman meitä.


Kuvassa spekulatiivinen jättimuurahaisen näköinen Ykä ja spekulatiivinen jättimuurahaisen näköinen Lötjönen suorittavat spekulatiivista väkivaltaa spekulatiivisia ihmisiä kohtaan. Tosiasiassa ketään ei vahingoitettu kuvaa ottaessa. Suomessa tullaan tosin vahingoittamaan jatkossakin ihmisiä aivan muitten tyyppien kuin Ykän ja Lötjösen toimesta. Mutta siitähän ei kannata puhua, sillä se on Unelman vastaista. Ja Unelmaa vastaanhan puhuvat vain he.

51 kommenttia:

Tuumailija kirjoitti...

Heippa Ykä. Nämä itse itsensä Hyviksi Ihmisiksi julistaneet eivät ole puhtaita pulmusia, mitä tulee uhkausviestien kirjoittamiseen. Moni omilla kasvoillaan esiintynyt nuiva on saanut vihapostia, esim. Halla-aho. Tietenkään tätä ei kukaan toimittaja mainitse, koska nuivan tunteista ei kukaan välitä. Huolimatta siitä, että äärivasemmisto on itse useinkin siirtynyt puheista tekoihin, toisin kuin äärioikeisto. Tätäkään ei uutisoida, koska kukas nyt omia polttaisi.

Tuosta ns. Unelmasta tuli mieleen vanha Lassi&Leevi-sarjis, jossa Lassi kysyy Leeviltä mitä tämä toivoisi, jos saisi toivoa mitä vain. Leevi vastaa, että voileivän. Lassi kiljuu, että mikä pöljä toive se on olevinaan??!? Hän toivoisi miljardi markkaa, avaruussukkulan ja yksityisen mantereen! Noh, myöhemmin kaksikko istuu keittiön pöydän ääressä syömässä voileipiä ja Leevi toteaa: "Minun toiveeni toteutui." Lassin ilme on ns. norsunv...lla. Ehkäpä tiedostavaisto näyttää aikanaan samaa ilmettä, kun tämä sikailu on ohi ja nuivisto saanut voiton.

Kyseinen sarjis on tässä: http://www.gocomics.com/calvinandhobbes/2013/11/03

Castor kirjoitti...

Avasin koneen ja tietenkin katsoin, onko Ykältä tullut uutta. Sillanpää kirjoittaa Johannesburgista käsin hyvin perusteltuja mielipiteitään. Siellähän on nyt uhrauduttu ja uhriuduttu jo parikymmentä vuotta. Menen huhtikuussa erääseen maailmanlaajuiseen konferenssiin Hongkongiin. Sinne tulee myös tuttaviani Etelä-Afrikasta. Edustamamme järjetö on luonnollisesti syrjivä, koska mukana ei ole yhtään mustaa, aasialaisia kyllä on runsaasti. Joka tapauksessa tulee jälleen olemaan miellenkiintoista kuulla kaverien mielipiteitä siitä, miten uusi apartheid on edennyt heillä päin ja miten taloutta on viime aikoina tuhottu. Tietysti mukana on myös henkilökohtaisia kokemuksia siitä, kuka on yritetty ryöstää tai pahoinpidellä. Eipä silti, tuskin näistä kavereista ketään, kulkevat tietääkseni aina aseistautuneina.

Tämä maahanmuutto ei jätä minua rauhaan. Ohessa hiukan Ruotsista, aivan hirmuisia lukuja:

Koska Ruotsin tilannetta niin mielellään verrataan Suomeen, erityisesti koska "meillä on Ruotsiin verrattuna niin (häpeällisen) vähän maahanmuuttajia", niin otan Migrationsverketin hiljattain julkaistun ennusteen esimerkiksi sekä ennustetusta tulijoiden määrästä Ruotsiin, että näiden tulijoiden aiheuttamista kustannuksista laskettuna vuosille 2016-2020.

Migri esittää tulijoiden määristä kolme ennustetta, A, B ja C. A:n mukaan tulijoita olisi vuonna 2016 jälleen 140 000, näistä yksintulevia lapsia 27 000, B:n mukaan luvut ovat 100 000 ja 18 000 ja C-vaihtoehdon mukaan 70 000 ja 12 000. Koska Ruotsi on nyt jo täynnä, ja kun uusia vastaanottokeskuksia perustetaan jo 50:n viikkovauhtia, niin kuinkahan moni näistä mulleista päätyy Suomeen? Ruotsin raja Suomea vastaan ei ole kiinni. Tulijoita on joka päivä. Pohjoinen maaraja hillitsee vuodenajasta johtuen tietenkin selvästi tulijoiden intoa.

Yksi euro on n. 9,4 Ruotsin kruunua. Migrin oman laskelman mukaan tulijoiden "integraatioon" vuosina 2016-2020 tullaan tarvitsemaan rahaa 418 MILJARDIA kruunua, joka vastaa 44,3 MILJARDIA euroa.

Tuo rahamäärä on yhtä suuri kuin se, jonka Yhdistyneet Kansakunnat on budjetoinut KAIKKIA MAAILMAN 60 MILJOONAA pakolaista varten.

Minä en ole noita lukuja ottanut päästäni, vaan täältä: http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ff....

Jos tuho ei muuten tule, niin taloudellisen menetyksen kautta, jos tästä ei nyt vihdoin ja viimein tehdä loppua, niin Suomessa kuin Ruotsissakin. Ihmiset ovat tulleet mielipuoliksi, päämääränään oman maansa tuhoaminen, kansan kurjistaminen joidenkin vierasmaalaisten tulon kautta. Nämä ovat suoraan sanoen ihmisiä, joiden kohtalon ei pitäisi liikuttaa meitä millään tavalla. Mikä ihme tässä uhriutumisessa niin kovasti kiehtoo?

Pystymme torjumaan tämän uhan vain omin toimin. Olen jossain yhteydessä todennut, että tuo kirottu hyvinvointi on tuhonnut meiltä itsesuojeluvaiston, koska sitä ei ole tarvittu.

Anonyymi kirjoitti...

Kriittinen keskustelu :) Kriittisellä keskustelulla tarkoitetaan luonnollisesti sellaista keskustelua, jossa kaikki ovat samaa mieltä etukäteen sovituista asioista. Siinäpä sitä kriittisyyttä kerrakseen.

Vasarahammer kirjoitti...

Helsingin Totuus se jaksaa. Tänään on Kotimaa-osiossa erittäin hapokas kirjoitus penaali Satu Vasantolalta:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1454812500597

Kuule, Ykä, meillä on päässä jotakin vikaa, jos on jutussa haastateltua asiantuntijaa uskominen.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Ykä ja hyvää alkanutta viikkoa.

Juttuusi ei ole taaskaan mitään lisättävää ja entistä selvemmäksi käy, että maahanmuuton monikulttuurinen utopia on joillekin uskonto ja oppi, jota ei saa kyseenalaistaa. Sen puolustamisessa suvakit ovat yhtä kiihkeitä kuin äärimuslimit omassaan. Kuten jotkut uskonoppineet ovat selittäneet, että islam tarvitsisi päivityksen nykyaikaan, niin nämä suvakit tarvitsisivat samanlaisen päivityksen nykypäivään ja -hetkeen. Juuri nyt se näyttää toivottomalta, kun ollaan uskossa vahvoja.

Tuomari Nurmio aikoinaan lauloi, että taksin katolla vilkkuu yön ainoa valopilkku. Itse olen odottanut näkeväni sen valopilkun, josta seuraisi käänne parempaan, rehelliseen uutisointiin ja viisaisiin päätöksiin. Teemu Selänteen ja Sauli Niinistön ulostulot ehkä olivat toivoa antavia. Esikuvia tarvitaan ja heitä kuunnellaan, mutta eipä nämä vielä riitä, varsinkin kun presidentin valtaoikeudet on mitä on.

Löysin eilen mainion blogin netistä. Jos ei ole vielä tuttu, käypä vilkaisemassa: neluetutkirjat.blogspot.com (Sotahistoriaa ja muuta).

Terveisin
Rouva Ano

Pantalone kirjoitti...

Silmiinpistävää näissä suvaitsevaiston saamissa viesteissä on se, että he tekevät kyllä rikosilmoituksen, heti jos uskovat, että viesti voidaan, ainakin jossain määrin, tukita sisältävän uhkailua.
Niistä viesteistä, joista sitten pitäisi tehdä rikosilmoitus he puhuvat kuitenkin vain mediassa. Eivät tee rikosilmoitusta. Kumma juttu.

Anonyymi kirjoitti...

Tämänpäiväiseen lehteen oli "löydetty" vihapuhuja. Tommi on ystävällinen, huumorintajuinen ja menestyvä bisnesmies, mutta lähettelee suvistoimittajalle vihapostia. Tommia on kiusattu aiemmin. Tommilla on myös huono omatunto, koska Tommi ei ehdi kotiin töistä tarpeeksi ajoissa. Tommi on pettynyt ihmisiin. Tommi inhoaa ulkomaalaisia.

Tommilla on vieraanpelko, kertoo psykiatri. ”Tasapainoisella ihmisellä on harvoin tällaista tarvetta. Jos sen sijaan itsellä on paha olla ja oma itsetunto on heikko, olo voi helpottua, kun on joku, johon kohdistaa oma vihansa."

Tutkija toteaa: ”Rasismiin pitäisi reagoida vahvasti ja kertoa, että se ei ole sallittua. Se ei ole mielipide mielipiteiden joukossa vaan se on loukkaus demokratiaa ja ihmisoikeuksia vastaan. Tolkun ihminen ei ole hiljaa kohdatessaan rasismia”.

Tommin nimi on muutettu.

Viikko ei näytä lupaavalta.

Juha R kirjoitti...

Terve taas Yrjö, hieno kirjoitus. Luin tuon toimittelijan jutun itsekin, ja tulin jotakuinkin samoihin johtopäätöksiin kuin sinäkin. Olen jo ennenkin huomannut tämmöisen asian, jonka sinäkin huomasit, vaikka et erityisesti sitä korostanutkaan. Siis ajatellaan, että kuvitteellinen henkilö, esim JR, kirjoittaa, että kun Mohamed kuitenkin raiskaa, niin raiskaisi sitten vaikkapa toimittelija neiti N:n, joka kovasti on Mohamedia ja kavereita ollut tänne haalimassa. Tästä toimittelija neiti N vetää johtopäätöksen, että kuvitteellinen JR on uhannut raiskata hänet. Näinhän se ei mene. Uhkaus menisi jotenkin niin, että "jos tulet lenkkipolulla mua vastaan, niin raiskaan sut". Ja tätähän oletettavasti suomalainen kuvitteellinen JR ei missään tapauksessa tekisi, koska moinen toiminta lienee hänestä kuvottavaa.
Toivottavasti Ykä luet tämänaaamusenkin Pravdan kirjoituksen siitä, kun toimittelijanainen tapasi ihan oikean rasistin. Sen täytyi olla rasisti, kun se oli kirjoittanut ilkeitä viestejä toimittelijalle. Ei semmoisten viestien kirjoittelu minustakaan ole välttämättä fiksua, mutta muuten juttu oli taas täyttä tuubaa. Siinä mm todettiin, että vierasmaalaisia kohtaan tunnettu epäluulo ja pelko on joskus ammoisina aikoina ollut ihan ymmärrettävää, mutta ei enää. Niin kai, mutta minua, jos nyt ei pelota, niin huolestuttaa se, että maahan on saapunut jengi, jossa luultavasti on satoja, ellei tuhansia ISIS- tai muuten vaan taistelijoita ja potentiaalisia terroristeja, sekä nuoria miehiä, jotka syyllistyvät tutkitusti raiskauksiin 17 kertaa kantaväestöä todennäköisemmin. (Tuli ensimmäiset nollakelit, niin jo Joensuussa ja Pietarsaaressa kuhisi). Ihan sitten kokonaan oma konkreettinen pelon aihe minulla on se, että joudun tätä hulluutta kustantamaan osaltani. Siinä ei pitäisi olla mitään epäselvää.
Kiitos kun sain vuodattaa...

Konitohtori kirjoitti...

"aus der Traum", unelma on ohi, kirjoittivat Saksalaiset sotilaat ympäri pommitettua Berliiniä sodan loppuvaiheessa. Tosin sieltäkin löytyi porukkaa joka taisteli katkeraan loppuun asti, voittoon uskoen. Tilanne vaikuttaa samalta "unelma" -porukan osalta. Fanaattisimmat jaksavat vielä räksyttää.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö.
Sen enempiä ehtimättä ajatella, niin tuo pravdan ehkä tylsin kynä Saarikoski vaikuttaa olevan juttujensa tasolla tyyppi joka pohtii, että miä se mun nimi nyt olikaan: Onnks mä snellman vai saarikoski vai ööööööö mikä se ny oli, en muista....
Arvelee Huru-ukko
Jatketaan myöhemmin pohdintaa...

Castor kirjoitti...

Riikka, onko tuo se Turmiolan Tommi?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle, Castorille, Ano:lle, Vasarahammerille, Rouva Anolle, Pantalonelle, Riikka Purralle, Juha R:lle, Konitohtorille ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Kyllä, ja jos katsotaan mikä osapuoli on sitä todellista väkivaltaa harjoittanut, niin kyllähän se sinne suvaitsevaiselle puolelle menee. Tuo Lassi ja Leevi oli mainio.

Castor: Aika ajoin tulee mietittyä, että mikähän se mahtaa olla tuon Etelä-Afrikan tulevaisuus. Joskus luin, että valkoiset olisivat pykäämässä pystyyn siellä jonkunlaista erillistä vapaavaltiota, mutta viime aikoina en ole siitä juuri kuullut. Nuo laittamasi lukemat ovat jo jotain täysin käsittämätöntä. Vaikka Ruotsilla on voimakas talous, niin kyllä sekin saadaan tuolla menolla kyykkäämään. Ja tuo muuten, mitä sanoit puuttuvasta itsesuojeluvaistosta voi hyvinkin pitkälle pitää paikkansa.

Ano: Juuri näin. Tai jos joku (esim. ylen keskusteluohjelmassa) on eri mieltä, niin tasavertainen keskustelu tarkoittaa että hän on yksin neljää vastaan.

Vasara, Riikka & Juha R: Luinpa jutun, ja täytyy sanoa, että Totuus pisti vielä tätäkin juttua paremmaksi. Mutta noin vakavasti ottaen tuo Tommi on aivan varmasti keksitty hahmo, sillä hänestähän oikein huokuu se, millainen toimittaja itse kuvittelisi Tommin olevan. Koska Tommi ei jaa toimittajan ajatusmaailmaa, niin Tommin täytyy olla vähintään traumatisoitunut. Kirjoituksen punainen lanka löytyykin sitten siitä, kuinka ns. asiantuntijat harrastavat toisinajattelijoista kunnon neuvostotyyppistä analysointia. Ja se kuulostaa kieltämättä pelottavalta. Vielä Juha R:lle: Totta joo, toimittaja läyttää kyseisessä asiassa varsin luovaa tulkintaa. Taiteessa se sallittaneen, mutta näissä asioissa kannattaisi pysyä ihan asialinjalla.

Rouva Ano: Se päivitys nykypäivään olisi suvakkipuolella tarpeellinen, mutta jos minäkin alan nyt psykologisoimaan, niin aiheuttaisiko se suvaitsevan minäkuvan murskaantumisen, koska kaikki se, mille pohjalle elämä on rakennettu osoittautuisikin pelkäksi valheeksi. Näitä Selänne & Niinistötyyppisiä avautumisia tarvitaan vielä paljon, koska niin kuin näet, niin vastareaktio on hysteerisellä tasolla. Kiitos vinkistä ja hyvää alkanutta viikkoa sinullekin.

Pantalone: Aivan. Annetaan ymmärtää, että paljasta pahaa on ja paljon onkin, muttei kerrota mitä ja missä.

Konitohtori: Joo, fanaattisimmat kyllä räksyttävät, mutta meidän kannalta on ikävää, että näitten fanaatikkojen mielihalujen mukaan tässä maassa vielä mennään.

Huru-ukko: Kyseinen Öfors on muuten käsittääkseni ollut viime aikoina melko hissuksiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kaveri laittoi FB:ssä yleiseen jakoon tällaisia uutisia Kouvolan sanomista, josta voi lukea mielenkiintoista pohdintaa Suomeen kotoutuneelta egyptiläiseltä lääkäriltä.

Vaikea poimia mitään yksittäistä kohtaa, mikä olisi ns. parhautta, mutta tämä kertonee kaiken oleellisen miehen asenteesta kotoutua Suomeen:

"Benyamin otti kielen haltuun nuoruusvuosilta tutulla menetelmällä: takapuoli tuoliin ja nenä kirjaan. Myös perhe tarjosi apua.

Kahdessa vuodessa Benyamin suoritti kaikki tarvittavat tentit, harjoittelut ja kielikokeet ja sai oikeuden harjoittaa lääkärin ammattia myös Suomessa. Sittemmin hän on valmistunut sekä yleislääketieteen että naistentautien erikoislääkäriksi."

Ei onnistu ihan kaikilta, olkoon kieli mikä tahansa, hatunnoston arvoinen suoritus! Tuo viimeinen kappale taitaa olla monen (nuoren) naisen toimintatapa nyt keväällä ja kesällä. Myös tämä kohta laittoi suupielet ironiseen hymyyn:

"Viime aikoina Benyaminista on alkanut tuntua siltä, ettei hän ehkä sittenkään halua asua Suomessa.

— Olemme vaimon kanssa pohtineet jopa muuttoa Uuteen-Seelantiin.

Syynä on maahanmuutto."

Uutista/artikkelia/mielipidettä, minkälaisena tuon nyt haluaakaan ottaa, niin tuota pystyy jopa kommentoimaan (ainakin tätä kirjoitettaessa) ja wanhaa fraasia toistellen siellä on hyviä mielipiteitä. Suosittelen lukaisemaan koko helahoidon.

Mutta kuten Konitohtori aikaisemmin jo hyvin totesikin, (ääri)suvaitsevasto tarvii jonkun isomman tapahtuman herätäkseen omasta "The Unelmastaan", pahimmat tuskin heräävät koskaan. On se aivopesu, joukkohysteria ja kuorossa ulvominen sen verran syvällä tuolla aivojen syvimmissä sopukoissa, jotta huhhuh. Omasta yhteiskunnallisesta asemasta "mielipidevaikuttajana" sitten puhumattakaan.

Tässä hyvää settiä "Uuninpankkopojalta", Silmät ja rajat kiinni. Kun tuolla "rajat kiinni" sanonnalla ymmärrän, että tänne ei oteta massoittain paperittomia pakolaisia/siirtolaisia/miksi niitä haluaakaan kutsua, niin toiset tahot ymmärtävät sen tahallaan jotensakin niin, ettei sieltä päästetä sitten ketään läpi. Kuinka monelle miljoonalle EU:n ulkopuoliselle ihmisille pitää antaa ne "eurooppalaiset arvot"? Eiköhän ne koske niitä, jotka asuvat Euroopassa? Muuten tuolle tulee aivan liian paljon hintaa.

Pientä kenttäkettuilua on osoitettu myös noita "keppihevostelijoita" kohtaan, esim. Seinäjoen Rajat kiinni mielenosoituksessa/kokouksessa eräs nero oli konstruoinut pilttuut heinäpaaleineen näille heposille :-)

- Soomepois Eestist -

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Tuosta egyptiläisestä lääkäristä: taitaa vain olla niin että Benyamin on suvakeille vääränlainen maahanmuuttaja. No, tietty siksikin että hän pärjää eikä syytä muita, mutta hänellä on rasite. Taitaa nimittäin olla niin että hän on kristitty....

Castor kirjoitti...

Onkohan noita muslimeita Suomessa jo nii paljon, että saisivat oman puolueen aikaan? Siis jos ymmärtäisivät siten järjestäytyä? Ja olisiko kanttia estää tällaisen puolueen rekisteröinti lain vastaisena?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Thorvald Eskilinpojalle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Tuo Egyptin häiskä puhuu kovasti järkeä ja huvittavaa on, että tämähän aiheuttaa eräissä piireissä ns. akateemisen painetilan, sillä jos nuo sanat sanoisi suomalainen, niin sehän saisi aikaan joukkorääkymisen ja tiedä hänessä vaikka rikosilmoituksen, mutta nyt meneekin sormi suuhun. Hotellin respasta toivotetaan hepulle voimia eloon ja kaikkea hyvää.

Uuninpankkopojasta: Unohdit panna ”hyvää settiä” lainausmerkkeihin. Heppuhan on noussut suvaitsevien suosikiksi ja perinyt asemansa surullisenkuuluisalta Panu Höglundilta, jonka ”Paljastettu”-sivuille hänkin kirjoitteli. Tuo sivusto on ollut pitkään hiljaa, ja täytyy sanoa, että siinä ei olla mitään menetetty.

Olisko sulla tai jollain muulla laittaa valokuvalinkkiä tuosta kenttäkettuilusta? Oli meinaan suhteellisen hyvä läppä.

Thorvald Eskilinpoika: En pysty sanomaan hänen uskonnostaan mitään. Sinänsä hän voi olla myös sellainen paljon mainostettu maallistunut muslimi. Niin kuin Suomen tataaritkin. Minäkin tunsin aikanaan pari sellaista ja he ovat ihan yhtä vähän uskonnollisia kuin suomalaiset tapakristityt.

Castor: Eihän tästä ole pitkäkään aika kun ne suomalaiset hörhöt perustivat islamilaisen puolueen. Sinä olet minua parempi lakiasioissa, mutta näkisin, että minkäänlaista laillista estettä uskontoon perustuvan puolueen perustamiseen ei ole. Ovathan ne meidän kridetkin ainakin jollain lailla uskonnollinen puolue.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Uskovainen tai maallistunut muslimi vetoaisi teksteissään Allahiin, ei Jumalaan kuten hän. Veikkaan että hän on kopti-kristitty ja siten tietää miten muslimit uskottomia kohtelee.

Anonyymi kirjoitti...

Meni verenpaineet tappiin kun luki nuo Migrin luvut, aivan käsittämätönta hulluutta.
Kertsu59

Anonyymi kirjoitti...

"Demokraattisen yhteiskunnan toiminnalle suvaitsevaisuus on välttämättömyys."

Kuitenkin niin, että suvaitsevaisen ei kuulu suvaita niitä, jotka eivät suvaitse demokraattisen yhteiskuntamme suvaitsevaa laitonta maahan tunkeutumista.

Miksi nämä toimittajat eivät kirjoita samalla paatoksella esim. alati pitenevistä leipäjonoista, joissa on entistä useammin myös akateemisesti kouluttautuneita. Kannattais ehkä vähän ottaa selvää. Saattaa näet käydä, että suvaitsevainen toimittajakin löytää itsensä olemasta jonon jatkeena . Minä ainakin suvaitsisin nähdä sen.

Onhan selvää, että kun pojat pötköttelevät vokin patjoilla ja suvaitsevat odottaa valmista pöytään, niin pottunokkien leipäjonot suvaitsevat pidentyä...

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö. Tuo kohta erityisesti pisti silmään "Suomea koetteleva maahanmuutto vaatii kriittistä keskustelua" Tästä olen kyllä ihan samaa mieltä. Vaan nykyään se kriittinen keskustelu ei onnistu, ai miksei? Koska rasismi ja vihapuhe.

Anonyymi kirjoitti...

Kouvolan sanomien keskustelussa joku sanoi Benyaminin olevan helluntailainen. Täällähän onkin jo arveltu hänen olevan kristitty.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Tuohon Seinäjokeen liittyen löytyi tällainen artikkeli Kauppatorin Rajat kiinni!, tapahtumaan liittyviä kuvia on enemmänkin esim. Junes Lokan FB-sivuilla, liityin hänen "seuraajaksi" tuossa pari viikkoa sitten. FB-kaveri en ole, saman tein myös Jussi Hallaahon FB-sivujen kanssa (ilman väliviivaa, kyseessä sama mies). Myös kuvassa olevan miehen FB-sivujen uutisia kävin peukuttamassa.

Lokan e.m. sivuilta sain myös linkkivinkin tällaiseen Tube-pätkään Nyt puhuu Loldiers of Odinin perustaja, ilmestyi muutama tunti sitten saitille. Sitä en osaa sanoa, jotta onko parodiaa, mutta tallensin tämän Youtube-downloaderilla omalle koneelle, muistojen joukkoon.

Sitten samaiselta saitilta löytyy todella pitkä pätkä, yli 4 tuntia kestävä, Rajat kiinni Seinäjoki 6.2.2016 tapahtumasta. Onneksi filmin kuvauksesta löytyvät ajankohdat eri puhujille. Joukossa paljon tuttuja nimiä.

Pahoittelen pienehköä lapsusta etten huomannut laittaa sitä "hyvää settiä" sitaatteihin linkittäessäni Uuninpankonpojan mietteitä, ajattelin että kun luette miehen tuotoksia muutaman rivin, niin huomaatte suht'koht pian kupletin juonen. Joka tapauksessa tuo juttu alkoi olemaan aikaslailla suht'koht väsynyttä paatosta, ettei siitä sen enempää. Ok, en vetänyt Ykän "ojennuksesta" herneitä nenään :-).

- Soomepois Eestist -

Tom Kärnä kirjoitti...

Sami Sillanpää oli ollut yhteen aikaan Hyysärin Kiinan kirjeenvaihtaja, ja kirjoitti melko hyvän kirjankin Kiinasta. Aihe oli kiinnostava, koska minulla on kolme kiinalaista sukulaista. Ikävää, että hän on suvakkimätä.

Becker kirjoitti...

Tuota "Somalian Sanomaa ei tule pahemmin luettua. Kerran viikossa sieltä löytyy joku täyspäisempi artikkeli koskien historiaa tms.
Tuo "Kriittinen keskustelu" tarkoittanee ilmeisesti sitä, että kun sanotaan, että toivon Suomeenn saapuvan 10.000 pakolaista, niin se on kriittistä, mutta kun sanotaan etten halua Suomeen 10.000 pakolaista, niin se on rasistista eli epäkriittistä keskustelua.

Sitten näistä toimittajista, että Absurdistanissa tutkimusten mukaan lehdistön toimittajista yli 80% äänestää punavihreitä ja suunnilleen saman verran radio/tv:n toimittajista. Ei siis ihme että median taso on sitä mitä se on.

Castor on hyvin perillä naapurimaan asioista. Rahallisesti luvut ovat hirveitä.
Ei edes Ruotsin taikaseinä kestä tuollaista menoa, ja kyllä se jo näkyy veroissa ja valtion lainan otossa.
Jos tänä vuonne maahan saapuu jälleen tuo yli satatuhatta parasiittia, niin odotetttavissa on milloin kotiovelle saapuu joku maahanmuuttoviraston henkilö vaatimaan, että taloon pitäisi sijoittaa pakolaisperhe kun meillä sitä tilaa heidän mielestään on ja samaten autotalli pitäisi muuttaa perheelle moskeijaksi.

Erääseen hotelliin on majoitettu n.300 "pakolaista" ja tuttuun tyyliin siellä valitettiin kaikesta mahdollisesta viimeisimmän valituksen kohde oli ettei ole parkkipaikkoja riittävsäti heidän ostamilleen autoille. Onhan ihan selvää, jotta jos
"pakolaiset" asutetaan neljän tähden hotelliin, niin onhan heidän myös saatava neljän tähden palvelu. Minäkin voisin tuon kärryni vaihtaa parempaan, jos valtio maksaisi kaiken muun ylläpidon.

Onkohan muuten suomenruotsalaisuudessa siihen kieleen tai geeneihin jemmattu jokin salainen koodeksi, kun ovat niin pirusti muslimien maahanmuuton kannalla. Olen sitä porukkaa pitänyt aikaisemmin jotenkin niinkuin suhteellisen fiksuina johtuen heidän paremmasta koulutuksestaan ja hyvistä asemistaan työelämässä. Ainakin RKP:n porukka vaikuttaaa olevan täysiä suvakkeja laidasta laitaan.

Tuo tolkun ihminen on mielenkiintoinen käsite. Suomessa jos on tolkkua, niin musulmaanien maahanmuutto on ihan ok kunhan eivät rötöstele ja sitten taas Absurdistnissa on tolkun ihminen jonka mielestä maahanmuutto alkaa riittää.
Minä en ilmeisesti ole tolkun ihminen, koska mielestäni Euroopan muslimisoituminen on uhka koko alueella vallitsevalle nykyiselle sivilisaatiolle.

Becker kirjoitti...

Löytyikin tuosta median poliittisesta värikartasta juttukin. Tosin tuo Suomen osuus herättää vissejä epäilyksiä.

http://avpixlat.info/2016/02/08/undersokning-svensk-media-mest-vanstervriden/

Anonyymi kirjoitti...

Hesarin toimituksessa on nyt voimakas elonjäämiskamppailu käynnissä siitä, ketkä saavat pitää työpaikkansa. Siksi lehden virallista ideologiaa painotetaan melkein jutussa kuin jutussa; tänäänkin ainakin Sillanpään ja Vasantolan tarinoissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Thorvald Eskilinpojalle, Kertsu59:lle, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Soomepoisille Eestist, Tom Kärnälle, Beckerille ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Thorvald Eskilinpoika & Ano3: Minulle on sinänsä yksi lysti, mitä uskontokuntaa heppu edustaa. Riittää, kun puhuu järkeviä.

Kertsu59: Eipä tätä muuksi voi sanoa kuin hulluudeksi.

Ano1: On varmaankin niin, että leipäjonot ja niissä jonottavat suomalaiset eivät ole tiedostavaa muotia, eikä niistä kirjoittamalla voi kohottaa tiedostavaa egoa.

Ano2: Viitaten Ano1:lle laittamaani kommenttiin. Eli rasismi ja vihapuhe ilman muuta tai ainakin sellaiseksi tulkitut asiat, mutta kaikkein eniten tiedostavan ihmisen egon loukkaaminen ja hänen asemansa kyseenalaistaminen.

Soomepois Eestist: Hä-hää, kiitos linkistä. Siellähän ne heinät keppihevosia odottelivat. Kakkoslinkistä voi todeta, että alkuun ajattelin, että täähän on trolli, mutta heppu taisi olla tosissaan. Se vieressä ollut katupartiomies oli kovan urakan edessä, kun yritti pitää pokkaansa ja jopa onnistui siinä. Liekö aika ajoin puristellut muniaan, ettei repeilisi? Tuo Timonenhan on hahmo, joita vastapuoli tarvitsee, ns. kansan ääniä, jotka ovat aika kaukana kansan äänestä. Timostahan voi sanoa jopa tietyllä tavalla huomattavasti fiksummaksi kuin aikaisempi suosikki Panu Höglund, tosin se ei suuri meriitti ole, sillä kyseisellä Höglundilla alkoi hihna luistaa jo erittäin pahasti ja hänelle kirjoituksista maksanut plaza.fi myös huomasi sen. Nythän mies on ollut koko lailla hiljaa.

Tom: Tästä tulee mieleen se Akseli Koskelan sanonta opettaja Rautajärvestä, eli ”jos puhutaan vaikka heinäseipään teosta, niin se on ihan järkevä ja asiallinen mies, mutta…”.

Becker: Niin sanottuu kriittiseen keskusteluun liittyy tietysti se kysymys, että ”hyväksytkö verorahoitteisen maahanmuuttoteollisen kompleksin ja puolestaloukkaantumiskoneiston ylläpitämisen?”. Jos et hyväksy, olet ilman muuta rasisti. Meillä noita punavihreitä toimittajia ei ihan niin paljon ole, mutta muistaakseni yli puolet kumminkin. Mietityttää vaan mediatalojen toiminta, sillä luulisi niittenkin tajuavan, että kun suurin osa lehtien lukijoista ei ole punavihreitä, niin pitemmän päälle ei ole taloudellisesti järkevää miehittää toimittajakuntaa tuollaisella materiaalilla. Ainakin Suomessa se näkyy hyvin, sillä esmes Hesarin levikki laskee kuin lehmän häntä. Eiköhän ne pian saa aikaiseksi sen lehdistöntukiveron.

Mitä muuten veikkaat? Missä vaiheessa Ruotsin talous kyykkää invaasion takia? Järjen ääntä kun sieltä ei vieläkään kuulu, eikä muutosta tapahdu, ennen kuin SD:llä on yli puolet kansanedustajista.

Minä tunnen jonkun verran suomenruotsalaisia, ja nehän ovat ihan järkevää porukkaa. Veikkaan, että RKP saa ääniä myös suomenkieliseltä suvakkiväestöltä. Ärsyttää sinänsä, että tuo termi ”tolkun ihminen” on tavallaan varastettu vastapuolelle. No, ei sitten olla tolkun ihmisiä. Mitä tulee tuohon värikarttaan, niin epäilykset heräävät Suomen kohdalla kyllä itsellänikin.

Ano4: Pitää varmasti paikkansa. Mutta ihmettelen sitä, miksi toimitaan noin. Sillanpään ja Vasantolan jutut nimenomaan ajavat ihmisiä eroamaan Erkosta ja sitä myöten tietysti myös mainostulot pienenevät. Taloudellisesti ajatellen tuo vaikuttaa siltä, että HS yrittää mennä perse edellä puuhun. Senhän tietysti sille sallimme.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Vielä Vieraalle: Kiitokset sähköpostista ja kuukauden kissinkuvista.

Castor kirjoitti...

Becker: seuraan noita Ruotsin tapahtumia täältä Aasiasta käsin sen takia, että asuin itse siellä yli kolme vuotta ja vanhemman veljen vaimo on ruotsalainen. Hänen sukulaisensa asuvat pohjoisessa, ja ovat niin vastaan maahanmuuttoa kuin mahdollista. Sääliksi käy kunnollisia ihmisiä. Kun menen sinne kylään, ei vaihdu kuin kieli. Ovat ihan niin kuin suomalaisetkin, saunotaan, ryypätään ja käydään metsällä (ei välttämättä tuossa järjestyksessä). Ihan täysiä juntteja ovat!

Todella kummallinen asia tuo RKP:n maahanmuuttomyönteisyys. Suurin osa Suomen-ajan kollegoista on ruotsinkielisiä, enkä tunne joukosta kuin yhden hieman sinne päin kallellaan olevan. Lähin ystävä-kollega on "totaalikieltäytyjä" mullien suhteen, saattaa kyllä olla kotoa lähtöisin hänellä. Isäukko oli sodassa "oikea satan".

Anonyymi kirjoitti...

Lukaisin tuossa J. Sakari Hankamäen aikaisempia postauksia tuolta Uudesta Suomesta, ja tässä on hyvää pohdintaa mieheltä Sanan vankeus, tuolta haluan poimia esiin kommentin #14 T. Piepponen ja hänen mielipiteensä

"Siltähän se alkaa näyttää, että kun länsimaisissa yhteiskunnissa ei enää uskonnolla ole niin suurta merkitystä, on "journalisteista" ja sen sellaisista näpertelijöistä tullut uusi, hurmoksellisesti ihmisiä kontrolloiva Papisto. Mentaliteettinsä on kuin helvetinpelolla lapsesta saakka kieroonhakatun leipäpapin pääkopan sisältö. Eli hurskastellaan minkä ehditään, valehdellaan mestarillisesti ja palvotaan mammonaa ahkerasti."

Miehen kommenttiin ei ole mitään lisättävää, hänen kysymyksensä Huuskolle (kommentti # 24) kannattaa myös lukaista läpi. Samaan aikaan valtavirran meedia näkee uutisointinsa seuraukset sitten taseessa Sanoma teki tappiota, otsikossa käytetty jopa sanaa rökäle, tuota kutsuisin jo "runolliseksi oikeudeksi". Every action there is reaction. Taitaa djuurnalistien piireissä alkaa ns. pudotuspelit työpaikoista? Hyvä kysymys jatkossa lienee se, että minkätyylisiä uutisia pitäisi julkaista? Kas, siinäpä heille pohdittavaa...

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

TV2:n viime perjantain ajankohtaisohjelmassa esiintyi tyypillinen vasurinainen, joka selitti toimittajien kannattavan 80 prosenttisesti Kokoomusta, mutta sitten hänelle selvitettiin, että kysymys olikin Aamulehden toimittajista. Lopullisesti hän munasi itsensä, kun hän kertoi viimeisimmästä tutkimuksesta, jossa 13-15 vuotiaista yksi (1) prosentti uskoi MV:n juttujen todenperäisyyteen. Siis tällä tasolla on Ylen television keskusteluohjelmaan kutsutut "asiantuntijat"! Eikö sinne saada ihmisiä, jotka jotakin oikeasti jotakin tietävätkin vai eikö haluta agendan vaarantuvan? Tunne jälkimmäisestä vaihtoehdosta vaan vahvistuu ja valitettavasti tätä "kansansivistystyötä" tehdään vieläpä verorahoilla. Yle-veroa on ihan yhtä mukava maksaa kuin vokkien ylläpitokustannuksia tai kehitysapua, jolla ei saada aikaan muuta kuin lisää autettavia.

Ei tämän kummempaa, mutta joskus ei vaan malta olla pitämättä sormia pois näppäimistöltä!

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Olen varma että kaikenlaiset julkisuudessa voimakkaita tunteita herättäviä asioita käsittelevät ihmiset saavat paljon sairasta postia. Sähköposti on taatusti alentanut moisen perseilyn kynnystä. Yksikin seppolehtomaisella maanisuudella varustettu häirikköpostaaja kykenee tuottamaan tuhannelle suvakille sen kolme "kohta mä tuun ja teen sulle sitä, tätä, tota..." huurupäämailia vuodessa. Ja tuo lounaaseen mennessä.

Tohon sitten kännipostaajat, teini-idiootit, aperita-venkulat ja tavalliset psykopaatit päälle.

Joo.... En epäile yhtään vaikka mitään näyttöä ei olisi.

Sen sijaan epäilen epärehellisyyttä toisalla - ja nimenomaan suvakkilandiassa. Epäilemäni epärehellisyyden peruslaji on tämä: ääriyksilön esittäminen poliittisena ryhmänä, muutaman ääriyksilön esittäminen poliittisen trendin kuvana.

Kuvitellaan nyt se yksi, hyvin sairas ja maanisesti herja-uhkaus-viha-kostofantasia-viesteihin paneutuva naisvihaa, rotuvihaa, kansallisuusvihaa ja alemmuudentunnevihaa uhkuva painekattila. Sovitaan että hän osaa käyttää netin keinoja e-jälkien häivyttämiseen, useita keksittyjä nimimerkkejä tai nimiä, 2-3 tunteiden mukaan vaihtelevaa kirjoitustyyliä, googlea ja sähköpostia.

Annetaan hänelle keksitty nimi Teppo Kosteikko.

Noh... Teppo käy läpi uutistarjontaa tietsikallaan aamukahviaan hörppiessään. Tuo poliitikko, tuo juornalisti, tuo kansalaisjärjestötyöntekijä, pari vakiovihattua on ollut muuten vain esillä... Teppo lähettää viisi uutistarjonnan inspiroimaa vihamailia. Sitten hän vilkaisee MV -nettilehden. Neljä mailia lisää. Aamupaskalla tulee mieleen muutama asia ja viisi niihin liityvää henkilöä. Yhden sähköpostiosoite ei löydy helposti. Neljä vihamailia lisää.

Noin.... Aamukahvi on hörpitty. Paskalla on käyty. Hereilläoloajasta on jäljellä vielä 14 tuntia ja 13 ensimmäistä vihamailia kuudella eri keksityllä henkilöllisyydellä on lähtenyt bittiavaruuteen...

Koska Teppo ei pidä vapaapäiviä vihaamisessa - paitsi suljetulla osastolla ollessaan, sovitaan vaikka 3kk vuodessa - niin Teppo saa aikaan 9 x 30 x 13 vihaviestiä vuodessa aamun kahden ensimmäisen tunnin aikana. Se tekee 3 510 aamuvihamailia vuodessa.

Vähän epäilen, että tässä on aika osuva kuvaus suomalaisen vihapostaamisen tilasta. Yksi, kaksi, kolme... vihateppoa toteuttamassa sairasta mieltään.

Ja vielä vahvemmin epäilen, että vihamaileja saavat tahot osaavat kyllä lukea sen verran hyvin kirjoitustyylejä, ilmaisuja, narratiivisia rakenteita jne. että huomaavat kyllä että sadan stereotyyppisen lähettäjän sijaan kyse on yhdestä tai kahdesta ainutlaatuisen kajahtaneesta yksilöstä.

Koko jutun varsinainen kusetus ei ole se, että onko vihaviestejä vai ei vaan se, että esitetäänkö kaikkein äärimmäisin sairas yksilö kokonaisen poliittisen suuntauksen kuvajaisena vai ei. Nyt esitetään.

Aivan yhtä hyvin nuivallisto voisi esittää jonkin Drunktweet Murajan tai Ruuvivajaus-Pusan arvoliberalistisen suvaitsevaiston tyyppikuvana.

Tom Kärnä kirjoitti...

Kopioin tuon Piepposen lukijakommentin nrolla 14 ja pistin sen julkaistumaan nk. huonossa kakkosblogissani 12.3. tänä vuonna. Kerään sinne siteerauksia eri tahoilta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Soomepoisille Eestist, Rouva Anolle, Anolle ja Tom Kärnälle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Niin, Ruotsi… sääliksi todella käy kunnollisia ihmisiä. Ja koko maata. Niin paljon järkeä, niin paljon taitoa, niin paljon osaamista. Tietysti myös paljon tuuria. Ja mikä on lopputulos? Maa näivettää itseään hengiltä ja tekee siitä hyveen. Varmaankin tuo aiemmin toteamasi tarpeettomana kadonnut itsesuojeluvaisto vaikuttaa erityisesti juuri Ruotsissa. RKP vs. suomenruotsalaisväestö on myös minulle suuri mysteeri. Ei ne kaikki asu ankkalammella ja omista tolkuttomasti perittyä vanhaa rahaa. Kyllä siellä tavan duunareita löytyy sielläkin.

Soomepois Eestist: Tuo kommentti on kertakaikkiaan osuva. Sanoman kohdalla jää nähtäväksi, että pyrkiikö se edes jotenkin palaamaan reaalitodellisuuteen vai jatkaako se samalla linjalla. Mutta sanotaan, että tässä maassa kaivattaisiin kyllä oikeaa sanomalehteä. Sellaista kun ei ole aikoihin ollut.

Rouva Ano: Mutta kas, kyseinen henkilöhän lienee toimittaja Johanna Vehkoo, joka on kunnostautunut yhteiskunnallisissa kysymyksissä omalla alalla ja omilla tavoillaan ennenkin, hänhän pyörittää mm. ”feminististä ajatushautomo Hattua”, joka on erikoistunut virkkaamaan niitä villejä vittuja:

http://www.hautomohattu.fi/wp-content/uploads/2015/10/villin-ja-vapaan-vitun-virkkausohje.pdf

Ano: En usko, että noita tyyppejä paljoa on, mutta ymmärrän pointtisi täysin. Yksikin tällainen tyyppi on vastapuolelle oikeastaan taivaan lahja, sillä hänellä voidaan kaikki asiallinenkin keskustelu lokeroida sekopäitten osastoon.

Tom: Eli jonkunlainen kooste on siis luvassa. Jäämme odottamaan.

Tom Kärnä kirjoitti...

Tuollahan niitä on ja lyhyempiä ja pitempiä siteerauksia tulee lisää jatkuvasti, vaikka suurin osa tavarasta on melkein geneeristä linkittämistä muihin julkaisuihin. Oi, katso:

Mullokala seikkailee

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö P*rskele, hei!

Sun pitäis laittaa noihin linkkeihin ns. "trigger warning" tai jotain, viattomana miehenä menin tarkastamaan tuota virkkausohjetta ja jos olisin juonut samalla jotain niin näppäimistö olisi kärsinyt kosteusvaurioita :-D! Kait tuo sitten on totta, uskomatonta, pitääkö tässä aloittaa virkkuuopinnot?! Eikös noita voisi värkätä noille puutteessa oleville miehille tuonne VOK:eihin?

Palatakseni siihen viime sunnuntain unkarilaisen rahtarin manailuihin siellä Ranskassa, niin kommenttiosiossa joku oli toivonut lisäosaa johonkin tietokonepeliin. Pitihän se tutkia jotta mikä on kyseessä? Tässä vastaus ja kyseessä on näköjään ihan oikea peli Euro Truck Simulator 2, johon sitten eräs veijari oli toivonut "Refugees-lisäosaa", jossa saa pisteitä yliajetuista "tientukkeista". Sakkoa saa siitä jos he onnistuvat pysäyttämään rekkasi pikatielle ja/tai irrottamaan perävaunun nupista. No, mustaa huumoria kerrakseen!

Tämän ansiosta (tai takia?) muistot palaavat 1990-luvulla paljon keskustelua herättäneeseen Carmageddon 2 peliin, tuon kaivoskuormurin kun sait omaksesi, niin "splatter bonus" oli varmaa ajaessasi jalankulkijoiden yli. Henkilöautolla se oli hieman vaikeampaa.

Samoihin aikoihin ilmestyi GTA-pelisarjan alkuäitiin kuuluva (Grand Theft Auto) rikostentehtailupeli. Mikrobitti mainosti peliä saatesanoilla "ei sovi kukkahattutädeille". GTA:n 1. versiossa kun jyräsi autollansa niiden oranssiin pukeutuneiden "hare krishna"-maisesti hoilaavien tyyppien yli, niin ruudulle lävähti teksti "Gouranga!" ja sait poliisit perääsi. Voi niitä aikoja kun oli vielä nuori!

Tuli joskus seurailtua kun nuoriso pelasi GTA 4:ää ja jotain COD:n (Call of Duty) versiota, niin oli heillä ainakin hauskaa mätkiessään ja ammuskellessaan toisia. Vaikka pelissä tehdäänkin väkivaltaisia tekoja, niin eiköhän tuo ole paljon parempi tapa päästellä niitä höyryjä pihalle kuin tosielämässä?

Sitten toisenlaista asiaa (J. Lokalle kiitokset vinkistä) eli pohjalaisnaisen hyvä puhe Seinäjoella. Rouvan kanssa aivan samaa mieltä islamista....!

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tom Kärnälle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Tom: Joo, tuo sivusto on tuttu, käyn siellä aika ajoin. Mutta aiotko 12.3. pistää pystyyn jonkunlaisen Greatest Hits / Greatest Shits-kokoelman, kun tuota kyseistä kommenttia panttaat niin pitkälle?

Soomepois Eestist: Trigger warning-vaatimus tulisi tietenkin esittää kyseisille feministeille. He ovat tosin vissiinkin asiassaan ihan tosissaan ja kuvittelevat saavansa vittujen virkkaamisella aikaan, no, jotakin. Noihin peliasioihin en oikein osaa kommentoida mitään, kun minulla se pelimaailma on jäänyt pahasti jälkeen ja viimeiset suuremmat kokemukset ovat 1980-luvulta. Mutta tuon linkittämäsi mumman puhetta oli kiva kuunnella. Varsinkin, kun se tuli niin kauniin pohojalaasesti.

Tom Kärnä kirjoitti...

No en. Mulla on vaan ollut jo kuukausien ajan sellaista, että olen jo viikkoja etukäteen pistänyt siteerauksia julkaistumaan. Koska niitä on niin kovin paljon varastossa.

...Olin vasta loppuvuonna havainnut, että merkintöjen julkaistumisen ajastaminen on kätevä juttu olemassa.

:)

Anonyymi kirjoitti...

Vielä yksi viesti tähän pätkään, sitten riittääpi. Tänä ehtoona tuli Kanal 2-kanavalta Radar-ohjelmassa Viron Odineista juttua. Poimin tuolta muutaman kohdan.

Otsikkona "S.O.O. Viro perustajat: meillä on tiukat säännöt, ensialkuun emme ala partiomaan."

"S.O.O. Estonia esmane eesmärk Eestis pole mitte patrullimine, vaid valitsusevastased protestimiitingud. "Patrullima ei hakka me enne, kui selleks vajadus on," kinnitab grup üks eestvedajaid Indrek Olm."

Ryhmän ensimmäinen tavoite Virossa ei ole partiointi, vaan hallituksenvastaiset protestikokoukset. Partioimaan emme ala ennenkuin sille on tarvetta, toteaa Indrek Olm joka on ryhmän eräs johtohahmoista.

"Tegusid on vaja. Mulina aeg on möödas! Mina olen parasiitide vastu, keda pagulasteks nimetatakse ja kellele mina Soome riigi maksumaksjana süüa annan. Nad ei oska olla selle eest tänulikud,“ tõi Indrek Olm Radari eksklusiivses intervjuus välja põhjused, miks ta otsustas Odini sõduritega liituda."

Puheiden aika on ohi, nyt on tekojen vuoro! Minä vastustan loisia, joita kutsutaan pakolaisiksi ja joille minä Suomen veronmaksajana tuon heille ruoan pöytään. He eivät osaa olla siitä kiitollisia, kertoi I.O. Radar-ohjelman erikoishaastattelussa, syitä sille miksi hän päätti liittyä Odineihin.

"Eesti harule pani alguse 11 aastat vangis istunud Danel Puuder, kes võttis detsembris Odini sõduritega ise ühendust, sooviga liituda Helsingi haruga: „Nad küsisid, kas olen huvitatud Eestis asja ajamisest. Loomulikult olin. Uurisin tuttavatelt ning kuna huvilisi tekkis, võtsin Soome poolega taas ühendust. Öeldi, et anna minna!"

Viron haaran perusti 11 vuotta vankilassa istunut Danel Puuder, joka otti itse yhteyttä S.O.O:hon, kysyäkseen liittymisestä Helsingin haaran kanssa: He kysyivät, jotta olisinko kiinnostunut hoitamaan Virossa asioita. Tietenkin olin. Kysyin tuttaviltani löytyisikö kiinnostuneita ja löytyihän niitä, joten otin yhteyttä Suomen puolelle. He sanoivat anna mennä!

"Liikmeid tuleb muudkui juurde

Meeste sõnul on hetkeseisuga rühmituse Eesti harus üle 70 tegevliikme. 4000-pealisest Facebooki kommuuni toetajategrupist loodetakse juurde lisada paarsada. Selleks, et liikmeks saada, peab tegevliige oma vastutusel uut inimest soovitama. Plaan on jaotada grupid üle Eesti ning hetkel käibki asutajatel tihe töö liikmete lisamisega."

Jäsenmäärä vain lisääntyy

Miesten sanojen mukaan tämänhetkisen tiedon mukaan Viron ryhmässä on yli 70 aktiivista jäsentä. 4000 FB-ryhmän tukijoista toivotaan tulevan lisää vielä parisensataa. Se, että saat aktiivijäseneksi, pitää jonkun toisen aktiivijäsenen suositella henkilöä omalla vastuulla. Suunnitelmana on jakaa ryhmä Viron-laajuisesti ja tällä hetkellä perustajilla on täysi työ jäsenten lisäämisessä.

"Ega see hea pole, kui inimesel on kuritegelik taust. Kuid kui inimene on sellest õppinud ning järeldused teinud ja soovib õilsal eesmärgil aidata, siis tere tulemast," ei näe röövimise ja narkootikumide omamise eest vangis istunud Puuder probleemi, kui uuteks liikmeteks saavad teiste seas ka endised kurjategijad."

"Mutta se ei ole hyvä asia, jos ihmisellä on rikollistaustaa. Mutta jos ihminen on siitä oppinut ja tehnyt tarvittavat johtopäätökset ja haluaa esimerkillisesti auttaa, niin siis tervetuloa", näin toteaa Puuder joka on istunut ryöstön ja huumeiden hallussapidon takia linnassa ei näe tässä ongelmia, jos uusiksi jäseniksi tulee myös entisiä rikollisia.

Tänavale kurikatega peksma ei minda - Kaduille ei mennä mailojen kanssa hakkaamaan

Ei taida ihan kaikki tähän kerralla mahtua, joten lopetan tähän. Käännänkö loput joskus toisella kertaa? Tässä lyhyt pätkä haastattelusta.

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tom Kärnälle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Tom: Okke. Minäkin muuten vasta hoksasin hiljattain tuon ajastimen tässä bloggerissa.

Soomepois: Käännä vaan. Näyttää siltä, että paikallisilla hemmoilla on selkeästi poliittisempi lähtökohta kuin suomalaisilla. Vaan ehkä on hyvä ennalta varautua.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkuu...osa kappaleesta olikin jo tuolla alkupuolella, joten lähtee puolivälistä:

"Kui vajadus tekib, siis on kindlad reeglid, mida patrulliv grupp peab järgima. Nii Puuder kui Olm kinnitavad, et rühmituse eesmärk pole minna tänavatele ning hakata pagulasi peksma, vaid vastupidi - eesmärk on endast märku anda, et ära hoida võimalikke seaduserikkumisi."

Jos tulee tarvetta, niin on tarkat säännöt, jota partioivan ryhmän pitää noudattaa. Niin Puuder kuin Olm toteavat, että ryhmän tavoitteena ei ole mennä kaduille pakolaisia hakkaamaan, vaan päinvastoin - tavoitteena on antaa itsestänsä näkyvyyttä, että puuttua mahdollisiin lainrikkomuksiin.

"Näiteks ei tohi grupi liikmed kunagi esimesena käsi taskutest välja võtta ning keelatud on ka enesekaitsevahendid. Lisaks ollakse valmis teostama ka alkoholiteste, et patrullis osaleksid kained inimesed."

Esimerkiksi ryhmän jäsenet eivät saa ensimmäisenä ottaa käsiänsä taskuista ulos ja kiellettyjä ovat myös itsepuolustukseen tarvittavat esineet. Lisäksi on valmius puhalluttaa katupartioon menijät, että siellä on ainoastaan selviä ihmisiä.

"Hetkel häirivad Puuderit ja Olmi eelkõige need pagulased, kes nende kodu lähedal kaubanduskeskustes väidetavalt tavakodanikke häirivad. "Kaheksast neljani Helsingi Idakeskuse kaubanduskeskuses valget inimest ei näe. Pagulased istuvad seal ja tülitavad inimesi. Olen näinud oma silmaga, kuidas 12- kuni 14-aastast noort tüdrukut käperdati. Verbaalsetest kommentaaridest ma üldse ei räägigi, see on juba nii tavaline siin," rääkis Olm. "Mina ei kavatse sellist asja lihtsalt käed taskus pealt vaadata, et olla poliitkorrektne.“

Tällä hetkellä Puuderia ja Olmia häiritsevät erityisesti ne pakolaiset, jotka häiritsevät tavallisia ihmisiä, heidä kotiensa lähellä. "Kahdeksasta neljään Helsingin Itäkeskuksessa ei ole valkoisia ihmisiä. Pakolaiset istuvat siellä ja häiritsevät ihmisiä. Olen itse nähnyt, kuinka 12-14 vuotiaita tyttöjä kähmittiin. Verbaalisista kommenteista en edes viitsi puhua, se on siellä jopa niin tavanomaista, toteaa Olm. "Minä en aio sellaista asiaa vain kädet taskussa katsella, että olla poliittisesti korrekti".

"Puuder, kelle elukohaks oli intervjuu ajal ida-Helsingi, nentis intervjuus, et tema oma naisel ja lapsel õhtul omapead tänavatele minna ei luba: "Kui ma tõmban ribikardina eest, vaatab mulle sealt moslem vastu. Mina ei võta oma südametunnistusele seda, kui minu naise või lapsega midagi juhtub."

Puuder, jonka asuinpaikkana haastatteluhetkellä on Itä-Helsinki, totesi että hän ei anna vaimonsa ja lapsensa mennä ominpäin ehtoisin ulos. "Kun avaan säleverhot ikkunasta, niin sieltä katselee muslimi. Minä en ota omalletunnolleni sitä, jos vaimolleni tai lapselleni tapahtuu jotain".

"Me ei ole otseselt moslemite, mustanahaliste ega valgete vastu. Kui me näeme, et eestlane või soomlane midagi rikub, siis sekkume. See ongi eesmärk,“ rääkis Puuder. Ning kui sekkumine toimub, siis ollakse Olmi sõnul valmis "lõpuni välja minema".

Emme ole suoranaisesti muslimeita, tummaihoisia tai valkoisia vastaan. Jos näemme, että viro- tai suomalainen tekee pahojansa, silloin menemme väliin. Se onkin tavoitteena, totesi Puuder. Ja jos menemme väliin, Olmin sanojen mukaan "ollaan valmiita menemään loppuun asti".

Tässä lisää "The Unelmasta", tuliko yllätyksenä? Meikäläiselle ei.

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Jatkuu...osa kappaleesta olikin jo tuolla alkupuolella, joten lähtee puolivälistä:

"Kui vajadus tekib, siis on kindlad reeglid, mida patrulliv grupp peab järgima. Nii Puuder kui Olm kinnitavad, et rühmituse eesmärk pole minna tänavatele ning hakata pagulasi peksma, vaid vastupidi - eesmärk on endast märku anda, et ära hoida võimalikke seaduserikkumisi."

Jos tulee tarvetta, niin on tarkat säännöt, jota partioivan ryhmän pitää noudattaa. Niin Puuder kuin Olm toteavat, että ryhmän tavoitteena ei ole mennä kaduille pakolaisia hakkaamaan, vaan päinvastoin - tavoitteena on antaa itsestänsä näkyvyyttä, että puuttua mahdollisiin lainrikkomuksiin.

"Näiteks ei tohi grupi liikmed kunagi esimesena käsi taskutest välja võtta ning keelatud on ka enesekaitsevahendid. Lisaks ollakse valmis teostama ka alkoholiteste, et patrullis osaleksid kained inimesed."

Esimerkiksi ryhmän jäsenet eivät saa ensimmäisenä ottaa käsiänsä taskuista ulos ja kiellettyjä ovat myös itsepuolustukseen tarvittavat esineet. Lisäksi on valmius puhalluttaa katupartioon menijät, että siellä on ainoastaan selviä ihmisiä.

"Hetkel häirivad Puuderit ja Olmi eelkõige need pagulased, kes nende kodu lähedal kaubanduskeskustes väidetavalt tavakodanikke häirivad. "Kaheksast neljani Helsingi Idakeskuse kaubanduskeskuses valget inimest ei näe. Pagulased istuvad seal ja tülitavad inimesi. Olen näinud oma silmaga, kuidas 12- kuni 14-aastast noort tüdrukut käperdati. Verbaalsetest kommentaaridest ma üldse ei räägigi, see on juba nii tavaline siin," rääkis Olm. "Mina ei kavatse sellist asja lihtsalt käed taskus pealt vaadata, et olla poliitkorrektne.“

Tällä hetkellä Puuderia ja Olmia häiritsevät erityisesti ne pakolaiset, jotka häiritsevät tavallisia ihmisiä, heidä kotiensa lähellä. "Kahdeksasta neljään Helsingin Itäkeskuksessa ei ole valkoisia ihmisiä. Pakolaiset istuvat siellä ja häiritsevät ihmisiä. Olen itse nähnyt, kuinka 12-14 vuotiaita tyttöjä kähmittiin. Verbaalisista kommenteista en edes viitsi puhua, se on siellä jopa niin tavanomaista, toteaa Olm. "Minä en aio sellaista asiaa vain kädet taskussa katsella, että olla poliittisesti korrekti".

"Puuder, kelle elukohaks oli intervjuu ajal ida-Helsingi, nentis intervjuus, et tema oma naisel ja lapsel õhtul omapead tänavatele minna ei luba: "Kui ma tõmban ribikardina eest, vaatab mulle sealt moslem vastu. Mina ei võta oma südametunnistusele seda, kui minu naise või lapsega midagi juhtub."

Puuder, jonka asuinpaikkana haastatteluhetkellä on Itä-Helsinki, totesi että hän ei anna vaimonsa ja lapsensa mennä ominpäin ehtoisin ulos. "Kun avaan säleverhot ikkunasta, niin sieltä katselee muslimi. Minä en ota omalletunnolleni sitä, jos vaimolleni tai lapselleni tapahtuu jotain".

"Me ei ole otseselt moslemite, mustanahaliste ega valgete vastu. Kui me näeme, et eestlane või soomlane midagi rikub, siis sekkume. See ongi eesmärk,“ rääkis Puuder. Ning kui sekkumine toimub, siis ollakse Olmi sõnul valmis "lõpuni välja minema".

Emme ole suoranaisesti muslimeita, tummaihoisia tai valkoisia vastaan. Jos näemme, että viro- tai suomalainen tekee pahojansa, silloin menemme väliin. Se onkin tavoitteena, totesi Puuder. Ja jos menemme väliin, Olmin sanojen mukaan "ollaan valmiita menemään loppuun asti".

Lisää "The Unelmasta", tuliko yllätyksenä? Meikäläiselle ei.

- Soomepois Eestist -

Castor kirjoitti...

"Tietenkin edellisen hallinnon virkamiehiä alettiin vainota, kun heitä vastustaneet pääsivät valtaan." Näin kirjoittaa joku suvaitsevainen Karo Kankus Afganistanin oloista ja Nasima Razmayrin isästä/vanhemmista...Tajuavatkohan nuo itse ollenkaan miten järjettömiä asioita päästävät suustaan? Suomessa Erkki Tuomiojaa edellisen hallinnon virkamiehenä alettiin välittömästi vainota, kun...Voi hyvät hyssykät!

Viron pojat laittaa kovaa! Nyt romanialaiset kuulemma aikovat jopa väkivlloin estää siirtolaisten tulon maahansa. Miten tämä sopii kerjäläis-uhrikuvaan?

Anonyymi kirjoitti...

No kurat, toi edellinen viesti tuli kahteen kertaan. Systeemi tai meikäläinen sekoili. Päivän uutisvirrasta löytyi Uuden Suomen puheenvuorosta seuraavaa, eräs tuttu poliitikko on ottanut Hommafoorumin suurennuslasin alle. Tuo alkaa olemaan jo niin väsynyttä ja kulunutta paatosta, että *syvä huokaus*.

Sitten hieman toisenlaista näkökulmaa Korholan taholta Norjan malli. Siihen yhteen kysymykseen en ole saanut mistään tyhjentävää ja järkevää vastausta, jotta mistä näille turvapaikanhakijoille töitä? Suurella osalla tänne saapuneista kun ei ollut tuon edellisen Ylen uutisen mukaan kauheasti koulutusta.

Samaan aikaan maassa on omasta takaa ennätyksellisen paljon työttömiä, valmiiksi koulutettuja ihmisiä. Jo heille yksistään on vaikeaa löytää töitä. Jokin tässä yhtälössä ei täsmää. Tämä on kuin jostain tragikomediasta, muuten naurattaisi jollei tämä olisi totta. Kotouttaa? Eikös noiden paikka ole jälleenrakentamassa sitä omaa kotimaatansa...

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Kiitos jatkokäännöksestä. Tuo blogger aika ajoin temppuilee. Minulla ei ole noitten Viron poikien mielipiteistä mitään huomauttamista. Sen sijaan ne rikastusjengit, jotka vähän aikaa sitten terrorisoivat Helsinkiä ottivat taatusti kätensä pois taskusta ensimmäisenä. Tuo linkittämäsi Lapintie on oikeastaan meidän puolelle vain hyvä työkalu, sillä hän osoittaa konkreettisesti kuinka pihalla vasurit ovat. Sinänsä on suorastaan pelottavaa, että kyseinen ihminen on perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja. Sillä hän on vapauttanut itsensä kaikesta realismin kahleista jo aikaa sitten. Turvapaikanhakijoitten työllistämisen kohdalla voisi valtiovalta aivan rehellisesti todeta, että työmarkkinoille hyödytöntä ei voi työllistää kuin hänelle räätälöityyn suojatyöhön, joten puheet työllistämisestä tässä ankaran kantaväestöä koskevan työttömyystilanteen Suomessa voi lopettaa ja keskittyä ajamaan tuon jätkälauman täältä huuthelvettiin.

Castor: Olisko linkkkiä tuohon? Pläräilin vähän, mutten löytänyt tuota kirjoitusta. Virolaisille ja romanialaisille nostan hattua. He ovat luonnollisesti realistisempia kuin me, sillä heillä sattuu olemaan muutaman kymmenen vuoden ajalta muualta päin tuodusta pakkoideologiasta.

Anonyymi kirjoitti...Castorin laittama osoite on jäänyt kesken,
ei löydy mitään. Onko se poistettu?

http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ff


Ja joka maksaa palkan.


Eikös tässä ollut Helsingin Sanomien tulos tappiolla.

Ja tälläistenkö kirjoitusten takia kannattaa tilata
lehti.

Kirjastossa voi lukea, niin ei tarvitse niin
paljon maksaa. Vaikka onkin verovaroin.

Castor kirjoitti...

Ykä, tuossa on koko ketju US:ssa. Joku tuttukin siellä kommentoi...

http://annikalapintie.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211582-hommaforum-ohjastaa-hallituksen-pakolaispolitiikkaa#comment-3223989

Tämä linkki toimii sinne Ruotsin Migriin: http://www.migrationsverket.se/download/18.2d998ffc151ac3871592a8b/1454583524333/Migrationsverkets+februariprognos+2016+%28P2-16%29.pdf

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä!

Lueskelin uudestaan tarkemmin sitä linkkaamaani Usarin "hommafoorum"-juttua, ja kommenttiosiossa on tosiaankin muutama mielenkiintoinen henkilö väittelemässä, kuten toi K. Kankus, S. Lappalainen, E. Vallius ja K. Niemeläinen. Heh, ainakin M. Jussilan mielipiteet aiheuttavat eräille heistä hieman "nikottelua".

Tässä jotain loppusyksyn tapahtumista Romania kiristää rajavalvontaansa, uutislähteenä mielenkiintoinen "Vatican Radio". Pitääkin tutustua tarkemmin k.o. nettisaittiin.

Joku ystävällinen sielu oli linkannut tämän RM:n blogiin, kannattaa ehdottomasti lukea läpi ja katsella toi video, Ranskan Calais: Tarina elämästä joka muuttui hetkessä, no se unkarilainen rahtari oli omalla inhorealistisella ja suorasukaisella tyylillä aivan oikeassa.

Ruotsin kohtalo lienee tuollainen kuin Calais'ssa, ainakin jossain osissa maata. Toivotaan ettei "tauti" leviäisi Suomeen! Viron sosiaaliavustukset ovat sillä tasolla, ettei tarvinne olla huolissaan, ellei EU sitten ala turvapaikanhakijoiden pakkosiirtoihin jäsenmaasta toiseen. Silloin ollaan todella jännän äärellä, jos esim. maa X kieltäytyy vastaanottamasta, julistetaanko sille kauppapakotteita tai sota kun eivät vapaaehtoisesti ota?

- Soomepois Eestis -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Castorille ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Ano: Castor tuossa laittoikin linkin täydennettynä.

Castor: Tuo on jotenkin niin uuvuttavaa tuo keskustelu. On henkilö, joka pohjaa mielipiteensä faktoihin ja sitten henkilö, joka pohjaa omansa toiveisiin ja uskomuksiin, ja väittää faktoihin pohjaavalle, että et pohjaa mielipiteitäsi faktoihin, koska et pohjaa niitä toiveisiin ja uskomuksiin. Eräänlainen ikiliikkujahan tuo…

Soomepois: Jokaisen lukijan kannattaa käydä läpi tuo Calais-pätkä. Se kertoo, mihin ollaan menossa. Ja tautihan on kyllä jo levinnyt Suomeenkin. Kysymys on vain siitä, että suostutaanko se parantamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Annika Lapinteistä sen verran, että hän kerran osallistui keskusteluun Itämeren suojelusta. Kyseessä oli saastekuormituksen vähentäminen. Näinpä tämä kansamme edustaja loihe lausumaan:

"Mikäli kaikki Itämeren yhdeksän ympärysvaltiota onnistuisivat vähentämään omaa kuormitustaan Kauniston mainitsemat neljä prosenttia olisi koko potti jo 36 prosenttia. Ympäristönsuojelussa pieniä tekoja tekemällä voidaan yhdessä tehdä ihmeitä."

Tämän tasoisella järjen juoksulla meidän asioitamme hoidetaan!

Kai meidän on hyväksyttävä, että demokratia päästää valtaan myös täydellisiä tolvanoita. Diktatuurin huono puoli on, että päättämässä saattaa olla pelkästään tolvanoita!

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Joo, tämä prosenttilaskun mestariluokan näyte on todellakin ehtaa Lapintietä, samoin kuin hänen kehittämänsä varsin erikoinen asetermi ”itseladattava kertatulikonepistooli”. Sehän ei ole sinänsä ongelma, että Lapintie haastaa jatkuvasti sujuvaa horinmummoa, mutta se on, että löytyy typeryksiä jotka äänestävät hänet eduskuntaan kerta toisensa jälkeen. Mutta niin kuin on todettu, niin demokratiakaan ei ole täydellinen vaihtoehto.