torstai 18. helmikuuta 2016

NÄKYIKÖ NAHKAA JA MISSÄ MÄÄRIN?

Hotellin respasta täytyy todeta, että aika ajoin käy sääliksi puolestaloukkaantumiskoneistoamme. Se kun yrittää kaikin mahdollisin keinoin opettaa kantasuomalaisille, kuinka ihanaa, välttämätöntä ja väistämätöntä uusi muslimiväestömme on ja kuinka meillä on heiltä niin paljon oppimista. Ja aina kun ammattimaiset alaleuan väpättäjät ovat saaneet keksittyä uusia hienoja iskulauseita, nämä heidän kävelevät solidaarisuuspystinsä menevät ja vesittävät koko homman.

Tuoreimpana esimerkkinä on tapaus Lieksasta. Kyseessähän ei sinänsä ole asia joka maapallon akselia suuremmin siirtelee, mutta kuvaa hyvin islamilaisten, tässä tapauksessa somalien röyhkeyttä ja suorastaan miehittäjän asennetta. Eli nyt on vedetty pellollinen kik-herneitä klyyvariin, koska kantasuomalainen mies on nähnyt musliminaisia uima-asussa heidän suljetulla uintivuorollaan. Ei toki sentään livenä, mutta valvontakameran nauhalta kumminkin ja silloin on loukattu eräitäkin kunnioita erittäinkin verisesti.

Eli kyseessähän oli tapaus, jossa naispuolisille käveleville solidaarisuuspokaaleille oltiin ruinaamisen jälkeen saatu aikaiseksi oma, muilta suljettu uintivuoro. Uimahallin henkilökunnalla oli ollut aihetta epäillä, että vuorolla oltiin rikottu uimahallin järjestyssääntöjä, joten työntekijä oli katsonut valvontakameroitten nauhalta, mitä siellä oltiin puuhailtu. Ja lopputulema on sitten joukkorääkymistä, jonka perusteella nämä somalinaiset onkin suurin piirtein raiskattu. Mikä muuten olisikin ensimmäinen kerta, sillä onko kukaan lukijoista mahtanut kuulla, että suomalainen olisi raiskannut somalinaisen tai edes seksuaalisesti ahdistellut heitä?

Yhtä kaikki, nyt somalinaisia jurppii ja heidän miehiään vielä enemmän, ja tästä kertoo uutinenkin:

- Miehemme ovat erittäin vihaisia ja epäluuloisia nyt uintivuoroa kohtaan. Perheen sisällä voi olla isokin juttu, jos joku mies on nähnyt toisen vaimon uima-asussa

Ja tämänhän totesi jutussa somalinainen nimeltä Mahamed Luul Abukar joka ei tosin muista, havaitse, tajua tai häntä ei edes kiinnosta se seikka, että kantasuomalaisen perheen sisällä voi puolestaan olla isokin juttu jos – ja kun – näitten musliminaisten nyt niin kovin vihaiset miehet harrastavat suomalaisia naisia kohtaan uimahalleissa, mitenkäs sen nyt sanoisi, huomattavasti luovempaa, avoimempaa ja jopa iholle käyvää visuaalista tutustumista. Eikä tälle kyseiselle somalinaiselle näytä olevan kovinkaan suuri ongelma siinä, että nämä heidän naistensa kunniasta nyt niin kovin vihaiset miehet ovat syyllistyneet suomalaisia naisia kohtaan raiskauksiin, joukkoraiskauksiin, pahoinpitelyihin ja seksuaalisiin ahdisteluihin.

Tuossa hieman aikaisemmin tuli kirjoitettua oikeudenmukaisuudesta. Mielestäni ei ole kovinkaan oikeudenmukaista, että suomalaisten verorahoilla elävät tyypit menevät suomalaisten verorahoilla hankituista asunnoistaan suomalaisten verorahoilla rakennettuun uimahalliin suomalaisten verorahoilla kustantamaan yksityiseen uimavuoroon ja sen jälkeen syyllistävät ne heidät elättävät suomalaiset siitä, jota he itse tekevät noin satakertaisesti.

Ei ole myöskään kovin oikeudenmukaista, että myös suomalaisten verorahoilla elävä Yle tarttuu tyhjään täkyyn ja menee tekemään tästä uutisen. Silloin kun mediaamme aikanaan saattoi sanoa mediaksi, olisi vastaava uutispäällikkö tokaissut tästä ruikutuksesta että hypätkää jortaniin. Tai uima-altaaseen. Tai koskeen. Tai ihan mihin tahansa. Whatever. Kunhan hyppäätte.

Mutta jutussa herättää huomion vielä eräs lause:

Naiset eivät halua lopettaa uintivuoroa, vaan tietää, kuka nauhat on nähnyt ja millä oikeudella.

Miksi? Haluavatko he ehkä tehdä rikosilmoituksen valvontanauhaa katsoneesta työntekijästä? Vai haluavatko he, että heidän naistensa kunnian loukkaamisesta vihan kostajiksi muuttuneet miehensä harjoittavat ehkä yksityistä sharia-oikeutta?

Hotellin respasta ei oikeastaan voida antaa näille kunniastaan tarkoille ihmisille muuta neuvoa, kuin että suksikaa helvettiin. Tai ainakin Somaliaan. Siellä voitte olla varmoja, että vääräuskoinen ei vahingossakaan pääse näkemään neliösenttimetriäkään ylimääräistä somaliämmän nahkaa.


Kuvassa muutama neliösentti tabua.

Asian tiimoilta tuli mieleen toinen, kylläkin siihen liittyvä asia. Islamilaisessa kulttuurissahan alastomuus on tabu. Kaikin puolin. Kuitenkin islamilaiset jätkät harrastavat joukkoraiskausta, eikä heillä ole silloin mitään ongelmaa olla jortikka pystyssä  muitten jätkien katseltavina. Kaipa tabu venyy ja joustaa tilanteen mukaan. Suomalaiset jätkät taas voivat kyllä saunoa alasti porukalla, mutta ne erektiot jätetään sitten kotikäyttöön. Niin kuin kuuluu tehdäkin.

40 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Ihan pilkunviilauksen ilosta (ja harmista että suvaitsevaiset kaverit takertuvat näissä asioissa jokaikiseen pikkuseikkaan), ei ole mitenkään sanottu että olisivat samat miehet jotka ahdistelisivat naisia uimahalleissa, jotka nyt suuttuvat vaimojensa katselusta. On hyvin mahdollista, että vain 60% Lieksan muslimiväestöstä tiirailee vieraita naisia (kuitenkin valtaosin yksintulleita miehiä?) ja näihin kuulumaton 10% vaatii perheidensä koskemattomuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Saiko se nauhoja kattellu kaveri erillisen korvauksen psyykkisesti vaarallisestä työstä? Sikäli rujoja otuksia noi kaapumöhköt.

-KKi-

Castor kirjoitti...

"Uinti on keskeytetty, kunnes valvonnan pelisäännöt selviävät." VALVONNAN PELISÄÄNNÖT!!! Siis uinnin pelisäännöt eivät olleet selvinneet näille musuille ilmeisesti ollenkaan. Nämähän elävät muutenkin kuin siat pellossa. Ei perkele, onneksi noita ei ole tässä kylässä, kyyti olisi muuten kylmää, jos täällä tulisivat kinkkejä neuvomaan ja yrittäisivät määräillä. Hyi saatana, mikä ihme siinä on ettei noille kerta kaikkiaan kukaan voi sanoa, että nyt riittää ja suut tiukasti kiinni, muuten nousee riemu taivaisiin.

Vai pitäisi nauhat katselleen tyypin henkilöllisyys paljastaa, vai niin. Tuollaiseen pitäisi ykskantaan vastata, ettei rouva kuivan kesän oravalla ole asiassa minkäänlaista puhevaltaa saatikka oikeutta esittää vaatimuksia, me teemme niin kuin olemme hyväksi havainneet ja te joko tyydytte siihen ja noudatatte uinnin osalta meidän asettamiamme sääntöjä, tai sitten uiminen loppuu tähän.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Antille, KKi:lle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Antti: Perskeles… joo… kai tässä on pakko siteerata Ilkka Kanervaa, kun se sössi asiansa Johanna Tukiaisen kanssa eli tein… virhearvion… ja jos vielä oikein tarkkaan tekstiäni kattoo, niin käytin termiä ”valvontakameran nauhalta”, vaikka tuskin siellä enää mitään videokasettia on, vaan materiaali menee kovalevylle. Eli faktat eivät ole sinnepäinkään, joten vituiks meni taas kertaalleen. Hajaantukaa, ei täällä ole mitään nähtävää. Ja tähän tietysti vielä asiaan sopiva kuva:

http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/jd/c2q/bf4i/19361/337412257.jpg

KKi: Ei taida piru vie olla olemassa sellaista korvausta. Sais olla kyllä. Yhdessä sun toisessa ammatissa. Mutta mietityttää oikeasti sen hepun turvallisuus, joka niitä tallenteita työnsä puolesta ja työnantajan määräyksestä katseli. Kun tuon erään porukan kunniakäsitys tuppaa olemaan noin tuhannen vuotta jäljessä meikäläisten vastaavasta, niin pirustako sen tietää, että ne haluavat päästää ilmat pihalle tuosta hepusta, että kunnia on palautettu.

Castor: Niinpä. Yleensä kerjäläiset eivät määrittele pelisääntöjä, mutta täällä kerjäläiset onkin nostettu jalustalle. Oliskos sitä mandariinikiinaa muuten miten vaikea vielä opetella? Tämmösen viisikymppisen jätkän? Tai jos opettelis sittenkin mongoliaa. Kun mulla jonkunlainen lukkarinrakkaus siihen maahan on. Ei kai se kiinaa vaikeampaa ole?

Castor kirjoitti...

Vaikeaa on, molemmat niin saatanan vaikeita kieliä. Täällä kyllä pärjää englannilla, kunhan osaa sitä hyvin. Mutta tervetuloa, minä kyllä autan ja ohjaan kaikessa niin kauan kuin tarvitsee. Ei täällä muuten hullumpaa ole, mutta kalliimpaa on kuin Suomessa, usko tai älä.

Tuo uimahallikausti smanaikaisesti HS:n tekemän mielipidetutkimuksen kanssa (kysyttiin pitäisikö tulijoiden sopeutua suomalaiseen kulttuuriin, 53 % sitä mieltä että kyllä) on kirvoittanut erilaisia, toistaan mielenkiintoisempia näkemyksiä. Veronika Honkasalo vetoaa perustuslakiin! Ja 17 pykälään, joka hänen mukaansa takaa kaikille oikeuden omaan kieleen ja kulttuuriin. Laeista kannattaa lukea tietenkin muutakin kuin yksittäisen pykälän otsikko, nimittäin sen pykälän sisältö on se keskeinen. Vanha ohjehan sanoo senkin, että otsikon ei niin väliä ole, sisältö ratkaisee. Joka tapauksessa ei tuossa pykälässä somalille, edes Suomessa asuvalle, luvata omaa kulttuuria eikä kieltä, "muilla ryhmillä on oikeus ylläpitää ja kehittää omaa kieltään ja kulttuuriaan" lain mukaan, joka nyt Honkasalon mielestä on laajennettu perskutarallaa takuuksi. Ylläpito ei ihan sitä takuuta ole, joka annetaan suomen- ja ruotsinkielelle, esimerkiksi. Saamelaisillahan on kyllä oikeus tietyissä tapauksissa käyttää saamenkieltä viranomaisissa, mutta ei tuo vielä koske somaleita eikä muita haitallisia oleskelijoita.

En tiedä, onko tuo Veronika sukua edesmeneelle professori Brynolf Honkasalolle, jonka rapsodisia rikosoikeuden oppikirjoja on tullut tentittyä. Rapsodisia siinä milessä, että usea sukupolvi oikeustieteen opiskelijoita luki samoja kirjoja, kun niistä ei otettu uusintapainoksia, ja uutta yhtenäistä esitystä rikoslaista ei ollut kuin vasta 1990-luvulla. Niinpä kirjoissa oli paljon lukuja, jotka olivat vanhentuneet ja siksi eivät kuuluneet kurssiin. Kirjat oli omistettu Brynolfin vaimolle Ailille. Kirjat olivat myös täynnä erilaisia kynällä tehtyjä merkintöjä. Me tietysti luimme myös niitä lukuja, jotka eivät kuuluneet kurssiin, eli esimerkiksi seksuaalirikoksia, ihan uteliaisuudesta. Brynolf ei ehken ollut ihan normaali sanan perinteisessä merkityksessä, sen verran outoa teksti oli. Eläimiin sekaantumista koskevassa luvussa oli melko eläväntuntuisia esimerkkejä, ja joku aikaisempi opiskelija olikin laittanurt sivun reunaan tekstin: "Mitähän Aili tästä tuumaisi?"

Pantalone kirjoitti...

Suomen rikoshistoria ei tunne tapausta, jossa kantasuomalainen olisi raiskannut arabin tai afrikkalaisen.
YLE on nyt joutunut vimmaisen tarpeen valtaan saada tehdä uutinen, jossa kantasuomalainen olisi ahdistellut kunniakansalaista. Sen jutun otsikkokin oli "mies katseli musliminaisten uimavuoroa..." varsin harhaanjohtava otsikko.
Iltalehti uutisoi sitten vähemmän vakavasta tapauksesta, jossa irakilainen turvapaikanhakija oli raiskannut törkeästi "nuoren naisen" kaisaniemen puistossa. Uhrin nimi ja kaikki häneen liittyvä julistettiin välittömästi salaiseksi ja oikeutta käydään suljetuin ovin. Tuosta voisi päätellä, että "nuori nainen" onkin lapsi, kuten myöhemmin tapanilan joukkoraiskaus jutussa ilmeni.
...tämä tietenkään ei vähennä yhtään sitä mielensäpahoittamisen määrää, mitä burkinissa nähdylle henkilölle, asianosaisille ja muille asiasta kiinnostuneille aiheutui. :D

Anonyymi kirjoitti...

Voi noita "kunniakansalaisia" ja heidän hömpötyksiänsä. Se on sellaista kun joku tietty ryhmä nostetaan jalustalle.

Mielenkiintoisia uutisia Virosta, liittyen Odineihin, kuten sanottua aihe on saanut paljon keskustelua aikaiseksi valtavirran mediassa ja FB:ssä.

Odineita puolustetaan Viron oikeusministeriöstä, liittyen erityisesti armeijan kantahenkilökuntaan. Artikkelin alla myös linkkejä jossa on lisää aiheen tiimoilta.


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Pantalonelle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Castor: No joo, enhän minä täältä minnekään lähde. Juuret ovat liian syvällä eikä minulla siks toiseks ole sellaista erikoisosaamista joka kiinnostaisi niin Kiinaa kuin Mongoliaa. Eikä siellä ole minua hyysäämässä elatus- ja puolestaloukkaantumiskoneistoa. Mutta voi olla, että blogini nuoremmat lukijat saattavat jossain vaiheessa kysyä sinulta neuvoa. Niin kuin esmes kommentoija Tuumailija:

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2016/02/oikeudenmukaisuus-ja-yhteiskuntarauha.html?showComment=1455241896423#c762883974373373430

Minusta muuten tuo lukema 53% on epäilyttävän pieni, enkä muutenkaan luota HS:n tekemiin kyselyihin. Keltä kysyttiin? Miten kysyttiin? Mikä oli kysymyksen asettelu? Ja totta on, että kun meillä annetaan vähemmistöille mahdollisuus ylläpitää omaa kulttuuriaan, se ei tarkoita, että me kustannamme sen kulttuurin eikä varsinkaan sitä, että valtaväestö joutuu väistymään sen vähemmistökulttuurin edessä. Hyvänä (positiivisena) esimerkkinä tästä taas kertaalleen Suomen tataariväestö, joka pitää ylä omaa kulttuuriaan, mutta ei vaadi siihen pennin latia valtaväestöltä ja jotka muutenkin ovat ihan tolkullista väkeä. Mutta hehän tulivatkin tänne silloin, kun elatusautomaatti- ja puolestaloukkaantumiskoneistoa ei ollut.

Pantalone: No ei niin ensimmäistäkään. Tuo otsikko oli muuten joo koko lailla harhaanjohtava, ja Ylellä tiedetään, että hyvin moni ihminen katsoo uutisista lähinnä otsikot. Näistä törkeistä tapauksista voidaan muuten mennä tonne Ruotsin puolelle, josta Paavo Tajukangas kertoo. Ruotsihan on meitä hulluudessa vielä valovuoden edellä. Kaksi ”alaikäistä poikaa” raiskasi 12-vuotiaan pojan ja kuvasi vielä urotyönsä videolle. Tapaus oli muutenkin törkeä, mutta sitten kävi selville, että toinen alaikäisistä oli 19 ja toinen kerrassaan 45-vuotias. Onkohan Ruotsissa tarvetta suuremmillekin optikolla käynneille?

http://paavotajukangas.com/2016/02/18/15383/

Soomepois: Edelleenkin totean, että Virossa järki pelittää huomattavasti paremmin kuin täällä Suomenlahden pohjoispuolella. Kyselepäs kavereiltasi sielläpäin, että voisiko virolaista käytännön järkeä ehkä pullottaa? Me sitten voitaisiin täälläpäin ujuttaa sitä vesijohtoverkostoon.

Fantti kirjoitti...

Tuo on hyvä, kun uutisiin haastateltu Mahamed Luul Abukar peräänkuuluttaa maalaisjärkeä. Uinninvalvojan siis pitäisi mennä kysymään somalinaisten uimavuoron valvojilta (joita kuulemma on ollut 3–4), että onko järjestyshäiriöitä ollut?

Uutisesta lainattua

"– Eikö olisi ollut järkevämpää kysyä ensin omilta valvojiltamme, jos epäiltiin, että sääntöjä rikotaan. Maalaisjärkikin sen sanoo.

Vuorolla on ollut 3–4 valvojaa"

sekä

"Kyllä myönnän, että on pari kertaa hypätty altaaseen"

Mikseivät uimavuoron valvojat puutu järjestyssääntöjen noudattamiseen? Tai mikseivät ilmoita asiasta uimahallille?

Maalaisjärkikinhän sen jo sanoisi ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kun nämä tulokkaat on jo maahan tullessaan opetettu siihen, että suomalainen taipuu kyllä heidän "kulttuurinsa" edessä, on se saavutettu etuus, josta ei tulla luopumaan ilman helvetillistä älämölöä. Jos täällä on koiraihmisiä, tietävät mitä saavutettu etu koiralle merkitsee (mitenkään vertaamatta somaleita koiraan, pelkkä esimerkki siis! :) ). Siitä poisopettaminen ja talon tavoille oppiminen on helvetillisen vaikeaa, ja onkin paljon helpompi kouluttaa alusta asti tavoille, jotka haluaa koiran omaksuvan. Täysin samat lainalaisuudet pätevät esim. ihmisiin, ei tarvitse kuin olla mukana työelämässä todetakseen tämän empiirisesti todeksi!

Funtsatkaapa sitä, että nämä ovat sitä jo kotoutunutta sakkia... Mitenköhän mahtaa käydä irakilaisten tappotouhuja nähneiden/suorittaneiden sotilaiden ja poliisien kotouttamisen kanssa tänne rauhalliseen pohjolaan? SPR:n loruleikeillä, käsitöillä, puuhastelulla ja lumitöilläkö? Voi Jessus sentään, mitä täällä maassa oikein touhutaan? Tämä rauhallinen maa on minunkin kotini, ei vain ns. suvaitsevaisten maa, ja toivoisin että edes joku päättäjistä tekisi oikeasti jotakin maamme säilyttämiseksi tällaisena. Jos suomalainen haluaa asua Lähi-Idässä tai Somaliassa niiden kansojen kanssa hän kyllä osaa muuttaa sinne, heitä ei tarvitse kaikkia raijata tänne...

-Mikko-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Fantille ja Mikolle & kiitos kommenteistanne.

Fantti: Kai tässä on käytetty sen ”maalaisjärki”-termin sijalle viime vuosina kehitettyä ”kaupunkilaisjärki”-termiä. Oliskos niin, että kaupunkilaisjärki on maalaisjärjen vastakohta?

Mikko: Kyllä. Nämä ihmiset ovat oppineet sen, että heidät on nostettu jalustalle, joten eihän se ole ihmekään, että neste kihoaa päänuppiin. Kai se tapahtuisi kaikenvärisillä. Sosiaalinen mediahan on muuten tehnyt sitä työtä, mitä esmes suojelupoliisin tulisi tehdä ja etsinyt ynnä löytänyt jatkuvasti pyssy kädessä Irakissa hilluneita jätkiä jotka ovat nyt täällä valittamassa ohrapuurosta. Tämä aikanaan oli rauhallinen maa, mutta valtiovaltamme tekee kaikkensa, ettei se olisi sitä enää. No, sitä saa mitä tilaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kuka Lieksan tapauksessa kantaa vastuun siitä, että mm uimataidoton on ollut altaassa vesijuoksuvyössä. Ainakin Tampereella on uimahalleissa ollut tapana että vain uimataitoiset (yli 25 m uinti) voivat uida normaalissa altaassa. Mutta ilmeisesti siveellisyys on tärkeämpää kuin terve järki. Tulevaisuudessa uskon, että yksityiset uimahallit, jossa on tarpeeksi korkea sisäänpääsymaksu on ainoa mahdollisuus jatkaa uimaharrastusta.

Anonyymi kirjoitti...

Ano: Eräs mahdollisuus kunnialliseen uimiseen on tietysti Yrjönkadun uimahalli, siellä kun uidaan alasti sekä miehet ja naiset omilla vuoroillaan. Ei paljon musulmaania innosta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Hyvä kysymys. Ja ehkä jatkossa tehdään uussuomalaisille veronmaksajien rahoilla uimahalleja, jotka ovat vain metrin syvyisiä. Jos muuten tuossa altaassa olisi vahtimatta joku hukkunut, niin syyllistä etsittäisiin hirtettäväksi kissojen ja koirien kanssa.

Ano2: Luulen, että perinteisen Yrjönkadun uimahallin käyttäjiä ei hirveästi haittaa, jos musulmaanit eivät sitä ota käyttääkseen.

Tuumailija kirjoitti...

Ykä, mongolialainen ruokavalio on varsin mielenkiintoinen. Siellä vegetarismi on käytännössä täysin tuntematon juttu. Tuttuni sukulaisen kumminkaima on kasvissyöjä ja erehtyi käymään Mongoliassa. Oli kuulemma syömisen kanssa lievää suurempia vaikeuksia, sillä paikallisten näkemys 'kasviskeitosta' tarkoitti keittoa, jossa on lihan ohella MYÖS kasveja. Kuulemma juovat teetä paitsi maidon, joskus myös voin kanssa.

Hekin muuten koettivat tuossa 800 vuotta takaperin tehdä Euroopasta monikulttuurisen. Unkarilaisia ja puolalaisia ei ilmeisesti asia houkuttanut silloinkaan, vaan pistivät vimmatusti kampoihin. Hauskaa miten historia toistaa itseään.

Spartacus kirjoitti...

"...omilta valvojiltamme..."
Mitäs luulette, ovatko "omat valvojat":
A) Uintitaitoisia?
B) Ensiaputaitoisia?
C) Ei Somalinaisia?
D) Piittasivatko pätkääkään säännöistä?

Ja eräästä elokuvasta lainaten:
Minä katsoin ne turvakameran videotallenteet.

Castor kirjoitti...

Tämä olisi mahdollisesti kuulunut edellisen Ykän jutun kommenttiosastolle, mutta sopii se tähänkin. Kun nyt relativistit ovat ryhtyneet puolustautumaan sillä, että kukaan ei ole kannattanut rajatonta maahanmuuttoa, massasiirtolaisuutta, tai mitään muutakaan "rajoittamatonta", niin katsotaan tuota "Meillä on unelma" -porukan slogania: "Painajaisen sijaan uskomme, että monikulttuurisuus on rikkaus. Meillä on unelma kaikille avoimesta Suomesta. Suomesta, joka ei sulje ketään pois". En minä tätä osaa lukea muutoin kuin niin, että Suomi on avoin kaikille, eikä ketään, siis ketään, suljeta pois. Jos joku muu viisaampi ja kielellisesti analyyttisempi tulee toiseen tulokseen, olen kiitollinen, jos mahdollisesti väärä käsitykseni oikaistaan.

Ibn Matti kirjoitti...

"- Miehemme ovat erittäin vihaisia ja epäluuloisia nyt uintivuoroa kohtaan. Perheen sisällä voi olla isokin juttu, jos joku mies on nähnyt toisen vaimon uima-asussa"

Tuossa kommentissa saattaapi piillä tämän asian kaikkein ikävin puoli eli islamilaisessa kulttuurissa raiskaus tai salakatselu on naisen syytä. Toivottavasti nämä naiset eivät nyt ole saaneet nyrkistä kotona, kun ovat menneet esittelemään sulojaan uimahalliin.

Sattuipa muuten tällainen uutinen vastaan: ruotsalainen Siri on saanut tarpeekseen turvapaikanhakijoiden ahdistelusta uimahalleissa ja on perustamassa jonkinlaista "Sisters of Odin" partiointia uimapaikoille:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3450713/Swedish-women-set-vigilante-molestation-guards-public-pools-protect-young-swimmers-wake-migrant-sex-attacks.html

Anonyymi kirjoitti...


Somalithan ovat herrakansaa. Jo aikaisemmin Ykän blogissa esille tulleessa "Mansikkamaan vartijat"-kirjassa, jossa on kansien väliin laitettu Suomen maahanmuuton historiaa, kerrotaan, että somalit pitivät jollakin pakolaisleirillä jopa palvelijoita. Omassa maassaan ovat pitäneet bantuja orjinaan maailman sivu ja tällä heimolla ei muutenkaan ole ollut siellä minkäänlaisia ihmisoikeuksia. Kyllä käyttäytyminen Suomessakin kertoo heistä omaa tarinaansa. Ja mitä enemmän siimaa annetaan, sitä röyhkeämmäksi käyvät vaatimukset.

Naisena minua kiinnostaisi somalien uimapuvut. Ihanko pukeutuvat näihin länsimaisiin? Olen nähnyt kuvissa joitakin todella säälittävän näköisiä kaapuja, joissa uiminen on todella vaikeaa. Onko meteli nyt noussut paljaasta nilkasta, olkapäästä vai ihanko siellä on vilahtanut jotakin, jonka olemassaolosta vain aviomies tietää?

Rouva Ano


kaleidoskooppiihmispään kirjoitti...

Minäkin pari kesää sitten toimin uimavalvojana ja työ oli milteipä mukavampaa, kuin äkkiseltään voisi luulla, mutta saattaa olla että tähän maailmanaikaan en enää viitsi tuohon sirkukseen lähteä. Tässäkin tarinassa on niin monia seikkoja, joita en valvojan silmin kykene käsittämään. En ala erittelemään, kyllä täälläkin varmasti ymmärretään.

Mutta koska musliminaisen ahdinko täällä rappiollisessa lännessä on epäilemättä valtaisa, niin tosissanihan minäkin yritin tähän keksiä ratkaisua. Nimittäin kun ainahan saattaa jossakin lymytä silmäpari, joka näkee tai ainakin saattaa jotakin nähdä, tai ainakin luulla näkevänsä, ja jos ei juuri hän mitään näe tai luulekaan näkevänsä, koska ei ole ketään, niin siltihän saattaa musliminainen saada etiäisiä tästä olemattomasta eräästä, ja se on tietenkin tämän jonkun vika, koska jotain saattaisi jotain jotain. JOTEN. Toimien on varmasti oltava radikaaleja.

Mutta jaa, en kyllä keksinyt mitään pomminvarmaa ratkaisua. Mielessä oli, että uimahalliin voisi laittaa pöhisemään niin monta savukonetta, ettei kukaan näkisi yhtään mitään ja tietysti valot tulisi myös sammuttaa, ja koska vedenalaisia kameroitakin on ja vaikkei olisikaan niin saattaisi tuntua siltä että on, joten vesikin täytyisi värjätä mustaksi. Hämäykseksi voisi muslimien sekaan laittaa valkoisia (robotti?)naisia burkhiin pukeutuneina, ihan siltä varalta jos joku jotain sattuu näkemäänkin, niin saattaisi käydä niin, ettei se olisikaan muslimi kenen neliösenttiin porautuu katse.

Tiedän myös vielä hurjemman ratkaisun, mutta se on niin hurja juttu että vapisuttaa sitä ajatellakin. Tunnettuahan on, että jos haluaa jotakin piilottaa, niin yksi parhaista keinoista tämän jonkin piilottamiseen on laittaa se niin näkyvälle paikalle, että se ikään kuin sulautuu ympäristöön. Tulee osaksi sitä, INNNNTEGRRRROITUUUU.

Huh... Ai siis... vihjaanko nyt että... voi, ihan hikoiluttaa.. Meinaanko siis, että jos musliminaiset olisivat ihan kuin muutkin ihmiset, pukeutuisivat, puhuisivat ja käyttäytyisivät ihan normaalisti, niin kukaan ei kiinnittäisi heihin mitään huomiota - he olisivat miltei näkymättömiä!?

Voiko olla? Pyörryttää.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle, Spartacukselle, Castorille, Ibn Matille, Rouva Anolle ja Kaleidoskooppiihmispään:lle & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Jaa, mene ja tiedä, vaikka hyvinkin tykkäisin paikallisesta ruuasta. Mongolialaisethan ovat olleet kovasti rauhallisia jo pitkän aikaa. Tietysti kun ottaa huomioon minkä kahden pikkuvaltion välissä ne ovat, niin eipä siinä paljoa parane pullistella.

Spartacus: Vastaus kysymyksiin lienee ilmeinen. Ja jos olet se nimenomainen heppu, niin äärettömän paljon voimia eloon.

Castor: Ei sinulla ole väärää käsitystä. Meinaan, jos tuolta porukalta kysyy, että paljonko on tarpeeksi ja paljonko on liikaa, niin vastausta on turha odottaa.

Ibn Matti: On hyvin todennäköistä, että olet oikeassa ja tietyissä huusholleissa on jo voinut nyrkki laulaa. Tuon uutisen olen lukenut minäkin ja täytyy nostaa hattua, että edes jollain lailla hanttiin pannaan. Voi tosin olla, että suvaitseva Ruotsi lopettaa tuon toiminnan heti alkuunsa.

Rouva Ano: Joo, Somalia ei ole millään muotoa kuuluisa vähemmistöjensä hyvästä ja asiallisesta kohtelusta. Ja siirtomaaherran elkeet jatkuvat täälläkin. Somalien ja muslimien uimapuvuista yleensäkin en osaa oikein sanoa mitään. Ei riitä tieto.

Kaleidoskooppiihmispään: Ratkaisu olisi ilmeinen ja erittäin toimiva. Mutta jos sellainen olisi edes hilkulla toteutua, niin se olisi tapahtunut jo 2000-luvun alussa.

Castor kirjoitti...

Olin Sisä-Mongolian pääkaupungissa Hohhotissa työkeikalla 2009. Samaa Mongoliaahan tuo on tavoiltaan kuin se "varsinainen" Mongoliakin, vaikka onkin Kiinaan kuuluva autonominen alue.

Ruoka oli mielenkiintoista: kun Shanghaissa oli tottunut siihen, että lihaa oli mausteeksi ja vihannekset pääasia, niin vihreää sai hakemalla hakea Hohhotissa. Sama ei kyllä pätenyt hedelmiin, niitä oli runsaasti. Useimmat ravintolat valmistivat oman jugurttinsa, joka oli erinomaista. Paikallinen viina oli hyvää, ja sitä juotiin runsaasti.

Lihaa tuli pöytään kaikella mahdollisella tavalla valmistettuna. Ensimmäisen päivän jälkeen osasin odottaa, kunnes paikalliset olivat ottaneet kaikkein rasvaisimmat palat, ja jäljellä olivat ne minun mielestäni parhaat osat. Lammas, luonnollisesti, oli aivan loistavaa, poikkeuksellisen hyvää. Vaikkei tämä mikään "kotikokkisivusto" olekaan, niin tämä sallittakoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kävin Youtubessa sivistämässä itseäni ja sieltähän se löytyi: burkini! Se on vaate, joka muistuttaa lähinnä pikaluistelijan asua huppuineen päivineen, mutta on väljempi tietysti ja näyttää kyllä suomalaisen silmin naurettavalta. Kovasti naiset niissä esiintyvät hymyillen suu korvissa ja voihan olla, että se on huima edistysaskel entiseen verrattuna. En sitten tiedä, onko tämä muoti Suomessa, mutta jos on, niin ihmettelen suuresti syntynyttä kohua. Ei pitäisi kyllä minkään enää tulla yllätyksenä, koska ei niin hölmöä juttua olekaan, etteikö seuraavana päivänä pistettäisi "paremmaksi." Niistä joku voi koota aikanaan mahtavan vitsikirjan jälkipolvien luettavaksi! Valitettavasti vaan me tämän ajan ihmiset tulemme näyttäytymään aika omituisessa valossa.

Tämän lisäyksen kanssa toivotan kuitenkin rentouttavaa viikonloppua!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Castor: Hyvästä ruuasta keskustelu sallitaan tällä sivustolla aina. Tuosta lampaasta (olis varmaan mukavaa maistaa sitä mongolialaista lammasta) puheenollen olen aina ihmetellyt, miksi Suomessa syödään loppujen lopuksi varsin vähän lammasta. Lammas on helppohoitoinen, vähään tyytyväinen ja sen liha on erittäin maukasta.

Anonyymi kirjoitti...

Koomisinta tuossa on se, että julkaistujen tietojen mukaan uimahallin lasiseinistä, ikkunoista tms. voi kuka tahansa ulkona oleva käydä katselemassa tai kuvaamassa jätesäkkiuinnin Lieksanennätystalkoita.

Eli siitä vain kuvaamaan lasin läpi jos huvittaa kun Lieksassa järjestetään seuraavat jihad-uinnit. Ja sen jälkeen nauhaa nettiin.

Jos joku tekee noin, niin kyse on julkisella paikalla tapahtuvasta julkisen tilan kuvaamiesta. Julkaiseminen on perusteltua jos kyseessä on yhteiskunnallisesti tärkeä asia - eli esim. julkinen talous, kulttuurillinen sopeutumattomuus, väkivallan uhka, uimahallin väärinkäyttäminen...

Anonyymi kirjoitti...

Toi uintivalvontakausti haisee pahasti sille, että muslimimammoilla on ollut ikiomat erityisperustein (lue: muin kuin osaamiseen, ammattitaitoon tai työmoraaliin pohjautuvin) valitut "uimavalvojat" jotka ovat saaneet palkkaa siitä että ovat jättäneet valvonnan tekemättä. Jos näin on ollut, niin uimahallilla on ollut turvallisuuteen ja talouteen liittyvät syyt tarkistaa nauhalta että mikä on ollut todellisuuden ja uimavalvojien raportoinnin välinen kuilu. Ja uutisoinnin mukaan se on ollut mielipuolisen leveä. Asiallisesta toiminnasta ei tietoakaan. Siat pellossa -asenteella altaaseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Meni näemmä kommentit ristiin. Tuon burkinin minä kyllä tiesin, mutta en ole varma, että uivatko musliminaiset kevyemmissä vermeissä, jos ne ovat hallissa keskenään. Joka tapauksessa (muistelen, että se oli Yle) hiljattain uutisoitiin, että suomalaiset uimahallit ovat jämähtäneet 1970-luvulle eivätkä pysty päivittymään nykypäivään, kun ne eivät salli näitä burkineita. Minun nähdäkseni tämä ”nykypäivään päivittyminen” tarkoittaisi kyllä lähinnä päivitystä jonnekin 1800-luvulle, niin kuin näistä kuvista voit huomata:

https://www.google.fi/search?q=womens+swimming+clothes+1800&rlz=1C1SAVS_enFI547FI547&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj--e6IqoTLAhXpYpoKHXIlBxAQ_AUIBigB

Ei ole muuten kymmentäkään vuotta siitä, kun Ruotsissa oli jonkunlainen naisten kansanliike, että heillä täytyy olla oikeus olla uimahallissa tissit paljaana. Voi olla, että ”yleisten syitten” takia tissit pysyvät nykyisin piilossa. Oikein antoisaa viikonloppua sinullekin täältä hotellin respasta.

Ano1: Täysin totta. Mitenkä on, laitetaanko kaupungin työntekijöitten toimesta kyseisten vuorojen ajaksi ikkunoitten eteen lautaseinät? Oikeastaan koomisinta tässä on se, että Yle meni ja teki tästä uutisen.

Ano2: Mahdollista. En pysty näyttämään toteen, mutta en sinänsä epäilekään.

Becker kirjoitti...

Mä en ole mikään uimahallien suurkuluttaja, mutta jos nyt tulisi käytyä, niin selvittelisin ensin mikä määrä parasiitteja siellä on polskinut. Sinne kun kustaan runkataaan ja jopa väännetään tortut, niin täydellinen desifiointi olisi altaassa käynnin jälkeen pakko suorittaa. Ja johan niissä on jo ollut kaikenlaista bakteeria uimaria odottamassa. Eikös se olisi sen kotouttamisen kannalta oleellista että kaikki uivat samaan aikaan niin kuin ennekin ja jos se ei somalille sovi, niin pysyköön poissa tai suksikoon hevon veehen. Ja sitten vielä tuo valvontakameran nauhoituksen katsominen. Kyllä meinaan täytyy olla aika kieroutunut jos saa kiksejä jonkun somaliämmän uimista katsoessa. Jos Ahmedin ämmä haluaa tietää kuka oli nauhoitusta katsonut, niin menee kaatsoja esittäytymään ja ottaa samalla kuusi kaveria mukaan, kaikilla pesismailat mukana. Näin voidan sitä kotouttamista jatkaa pienen matsin merkeissä.

Tuolla aiemmin oli juttua tuosta Stubbista, eikä siihen ole paljon lisättävää. Varsin osuvasti luonnehdit häiskän luonnetta ja uraa. Aika vastenmielinen tyyppi itseasiassa.
Puhdas Brysselin perseilijä, jolle isänmaan etu on täysin toissijainen ajatus. Hänelle EU:n hajoaminen olisi katkera paikka, sillä siihen kariutuisi tämän elostelijan mahdollisuus olla vallan "ytimessä." Mitähän tuo tuumi ministerinvalaa vannoessaan, missä edellytetään korkeaa moraalia ja isänmaan edun mukaista toimintaa. "Ei vois vähempää kiinostaa," on varmaan lähinnä oikeata oleva arvio ja sormet ristissä. Mies on tasoltaan Reinfeldtin tyyppinen oman maan mädättäjä, ohjeensa Bilderbergistä saanut.

Luin tuossa erästä mielenkiintoista blogia, jossa varsin suoraviivaisesti todettiin, että nykyisen länsimaisen kulttuurin ja Euroopan olemme rakentaneet me, eurooppalaiset
eikä meillä ole mitään syytä suosia tai laskea tänne meille vihamielistä kulttuuria.
Tämä on ns. meidän mesta ja sellaisena sen on tarkoitus pysyäkkin. Jos tänne tunkee porukkaa, joka haluaa vastikkeetta omia itselleen omaisuuttamme tai elää eurooppalaisten siivellä, niin heidät pitää potkia täältä sinne missä pippuri kasvaa.
Oli sotaa tai ei, se on heidän migreeninsä. Nurkkien siivoaminen pitäisi aloittaa aika sassiin, sillä mitä pahemmaksi tilanne muodostuu, niin sitä isommat ovat myös talkoot. Ja nyt alkaa olla kiire, tai sitten saa alkuperäisväestö hakeutua muualle.
Parasiitteja myötäilevät poliitikot saavat mennä suojattiensa kera. Ja keinoilla ei sitten ole väliä, jahka haluttua tulosta syntyy. Parempi white fight kuin white flight!


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Becker. Itse asiassa muuten Helsingissä alkoi tietynlainen uimahalliongelma jo 1990-luvulla, ei rikastuksen toimesta vaan siksi, että venäläisnaiset tuppasivat menemään mielellään halliin peseytymättä ja kaikki meikit naamassa. Sitä en tiedä, että onko heillä tavat muuttuneet.

Kickseistä voisin todeta, että jos laittaisin tähän blogiin gallupin, että kuinka moni suomalainen mies on saanut yleensäkään minkäänlaisia seksuaalisia kicksejä somalinaisista, niin lukema voisi olla kyllä melkoisen pieni.

Stubb on jätkä, jolle Suomi ei ole mitään. Ja sitä myötä suomalaiset eivät ole mitään. Hänelle on olemassa vain eurooppalaisia. Ei suomalaisia, ei puolalaisia, ei hollantilaisia, ei romanialaisia, ei portugalilaisia. Nämä kaikki ovat ok maita ja ok kansoja, ja minusta niille täytyy antaa mahdollisuus selvitä kansana ja valtiona. Neuvostoliitto pyrki luomaan homo sovietuksen ja epäonnistui. Homo europaeus epäonnistuu yhtä lailla.

”nykyisen länsimaisen kulttuurin ja Euroopan olemme rakentaneet me, eurooppalaiset
eikä meillä ole mitään syytä suosia tai laskea tänne meille vihamielistä kulttuuria.
Tämä on ns. meidän mesta ja sellaisena sen on tarkoitus pysyäkkin. Jos tänne tunkee porukkaa, joka haluaa vastikkeetta omia itselleen omaisuuttamme tai elää eurooppalaisten siivellä, niin heidät pitää potkia täältä sinne missä pippuri kasvaa.”

A-men. Ei lisättävää.

” Parempi white fight kuin white flight!”

Kyllä. Sillä jos me vain pakenemme, niin mitä meille lopulta jää pakopaikkoja? Antarktis?

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on naiset pilalla mutta kai niistä saa biodieseliä vielä puristettua.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä meni aamu-unisena väärään paikkaan, mutta laitan sen tähän uudestaan:
.
Sääliksi käy nämä naisparat. Jos joku kafir on nähnyt heidän ihoaan, on heidän miestensä kunniaa anteeksiantamattomasti loukattu. Ainoa mahdollisuus on tietenkin kunnian palauttaminen islamin koetelluin menetelmin. Kaiketi vaimot on kivitettävä hengiltä, sillä naisten syytähän se kaikki on. Eivät ole huolehtineet riittävän hyvin turvallisuudestaan intiimissä tilanteessa. Jos jättää lihaa ulos tarjolle, ei pidä syyttää kissaa, mikäli kissa syö lihan. Nyt on hiukan huono aika kivittämiseen, kun sopivat kivet ovat ehkä jäätyneet kiinni maahan, mutta kevään saapuessa tilanne muuttuu. Ehkä silloin olosuhteet sallivat oikeuden toteutumisen. Jos mies asuu kerrostalossa, missä on parveke, hän voi varmaan paluttaa kunniansa välittömästi.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Toiselle professorille & kiitos kommenteistanne.

Ano: Niin no, islamissahan sekä nainen että biodiesel ovat miehelle kuuluvaa irtainta omaisuutta.

Toinen professori: Valitettavan totta. Hulluinta tässä tilanteessa lienee se, että ne tahot jotka rääkyvät eniten feminismin puolesta ja etsivät suomalaisesta miehestä valitettavaa täikamman kanssa katsovat täysin sormien läpi tuon porukan keskiaikaista elämäntapaa ja jopa suorastaan fanittavat sitä. Lähinnä kai siksi, että tavallinen VHM ei sitä fanita.

Anonyymi kirjoitti...

http://nra.fi/puheenjohtajan-kolumni-ii-2/

niin puhuu Runo ko miun suullain

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri ja kiitos linkistä. Paljonhan siinä oli asiaa. Minä en vieläkään osaa toimia asiantuntijana maanpuolustuksen kohdalla, mutta sen minäkin ymmärrän, että mikään vaihtoehto ei korvaa itsenäistä maanpuolustusta ja sen romuttaminen hirvittää. Kyseinen kirjoittaja oli myös tehnyt saman huomion siitä kuin minäkin, että yhteiskuntarauha vaatii yhteiskunnan oikeudenmukaista toimimista, ja jos sitä ei tapahdu, ei yhteiskuntarauhan edellytyksiäkään ole. Ei voida ajatella niin, että tavallinen kansalainen nielee kaiken hänelle syötetyn paskan ja kiltisti pyytää aina uuden annoksen.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä.Joo,ongelma on siis suvakkien mielestä nyt se,että perseily hallissa voidaan jälkikäteen tarkistaa,ja kun siitä jää kiinni kulttuurillisesti edistyksellisempi kunniakansalaisten akkalauma,niin sehän on toki rasismia ja kunnianloukkaus ja Veronika Honkasaloon kohdistettu henkilökohtainen hyökkäyskin varmaan-mikä vittu tää kommariämmä on ylipäätään avautumaan joka saatanan asiassa,missä vain jotenkin suomalaisia voidaan syyllistää,tietenkin vielä väärin perustein,mutta eihän se vasemmistoa koskaan ole estänyt.Jos somppusäkit on perseilleet omista valvojistaan huolimatta,niin eikö nämä heidän omat valvojansa ole laiminlyöneet tehtävänsä?Kuinka vitussa tämäkin kääntyi suomalaisten syyksi,eihän se sharialaki Lieksassakaan vielä ole voimassa,eli muslimien uskonnollisilla perusteluilla voi pyyhkiä persettä ihan vapaasti.Ja kyllä ne ovat ihan samoja äijiä jotka ahdistelee vääräuskoisia naisia,mutta vahtivat omiaan silmä ja nyrkki kovana-vääräuskoisia tuleekin häpäistä,kuuluu jihadiin ja vihollisen nöyryyttämiseen.
Mites nämä suomalaiset maanpetturinaiset,joilla on nyt buumi mennä naimisiin näiden matujen kanssa,rupeaako burkinit myymään Suomessakin hittituotteina?Onko jo Stockmannin valikoimissa ensi kesänä?Helvetti,että tää maa on sekaisin...
Mutta,jos pitää paikkansa,että 47%:n mielestä muslimien ei tarvitse sopeutua Suomen kulttuuriin,niin tämä maa on kyllä ansainnut kohtalonsa-niinhän nuo gallupitkin osoittavat,että suurimmat Suomen vihaajat voittavat seuraavat vaalit.Taitaa SSSn touhut kuitenkin olla näpertelyä tulevan kanssa,etenkin,kun persujen maahanmuuttokriittinen porukka on nuijittu hiljaiseksi omiensakin toimesta.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vesku. Kaiken kaikkiaan asiallinen kommentti. Nämä ihmiset ovat paradoksaalinen yhdistelmä miehityshallintoa ja kerjäläisiä, eikä minkään edes hieman täysjärkisen valtion tulisi noita sietää.

”47%:n mielestä muslimien ei tarvitse sopeutua Suomen kulttuuriin”

Onko sulla tuohon linkkiä? Kuulostaa aivan käsittämättömältä.

Anonyymi kirjoitti...

Viittasin tuohon Castorin mainitsemaan HSn "mielipidemittaukseen",eli jos vain 53% vaatii musuja sopeutumaan Suomen kulttuuriin,niin loput ovat päinvastaista mieltä,ei voi hyväksyä mitään "en tiiä-en ymmärrä"-vastauksia.Ja tuo jos oli juurikin siksi,että kysely oli HSn-jotenkin luulen,että luotettavuus pyörii juurikin siinä nollan tuntumassa.
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vesku. Juu, minäkään en erityisemmin jaksa luottaa HS:n tekemiin kyselyihin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Yrjö sitä oikein miettii että mitä varten me yleisradioveroa maksetaan? Eikö meille mitään muuta ole tarjolla kuin vähän väliä tälläisiä Suomalaista yhteiskuntaa tai kantaväestöä syyllistäviä juttuja?.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. No älä muuta virka. Minulla on vaan vahva tunne siitä, että saamme vielä tuon yle-veron lisäksi lehdistöveron, jolla ryhdytään tukemaan ja ylläpitämään persaukista paperimediaa.