tiistai 2. helmikuuta 2016

NELJÄS EPISTOLA

Olen aika ajoin kirjannut ylös suvaitsevia ajatuspläjäyksiä, joita olen sitten käsitellyt blogissani. Viimeksi näin tuli tehtyä viime vuoden toukokuussa. Yksittäinen pläjäys menee sinänsä aina ohi pään puistelemisella ja syvällä ihmettelyllä, mutta kun niitä laittaa tarpeeksi monta peräkkäin saa hyvän kuvan sen, että kyseessä ei ole yksittäisen ihmisen ajatushuti vaan valitettavan vallitseva olotila jonka olemusta voisi kuvailla termeillä päällekäyvä ja mynnähtänyt. Laitetaanpas siis jälleen luettavaksi se, kuinka tiedostava väestönosamme haluaa meidän tavallisten ihmisten olevan, elävän ja ajattelevan. Kooste ylettyy  toukokuusta 2015 tammikuuhun 2016 ja tällä kertaa on huomattavaa, että elokuussa 2015 alkoi se kuuluisa Invaasio 2015. Seurataanpa, onko tapahtunut minkäänlaisia muutoksia ennen ja jälkeen invaasion alun:

Ennen invaasio 2015:ta

*

Pahinta, mitä Suomi voisi nyt tehdä, olisi esteiden kasaaminen maahanmuutolle. Historiassa on paljon esimerkkejä kansakunnista, joille sisäänpäin käpertyminen on ollut pitkällisen taantumisen alku. Taloudellinen hyvinvointi ja uudet innovaatiot kukoistavat kansainvälisessä ilmapiirissä. Suomen lisääntyneen maahanmuuton tarpeellisuus huoltosuhteen kannalta ei ole edes mielipidekysymys, vaan selkeä fakta.

Taloudellisten realiteettien lisäksi Suomella on asema kansainvälisessä yhteisössä ja sen tuomat velvoitteet. Nykyisistä vaikeuksista huolimatta Suomi on yhä vauras maa. Sillä on varaa huolehtia pakolaisista, tarjota turvapaikkaa sekä maksaa kehitysapua myös tulevaisuudessa.

Kauppalehti laittoi yhtäläisyysmerkit kuvitellun tulevaisuuden taloudellisen kukoistuksen ja todistetun nykypäivän persneton välille toukokuussa 2015.

*

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund arvostelee hallitusneuvottelijoiden maahanmuuttolinjauksia. Hänen mukaansa Suomi antaa signaalin, että maahanmuuttajat edustavat vain kustannuksia.

– Jos annetaan signaali, että ihminen on kustannus, kun hän tänne tulee, ei se kannusta tulemaan Suomeen, hän totesi perjantaina Ylen Ykkösaamussa.

Haglund sanoo, että "erityyppisille" ihmisille voidaan toki laskea kustannuksia.

– Mutta en usko, että se yhteiskuntaa hirveästi palvelee, että sinun ja minun otsaan isketään hintalappuja.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund huomautti, että kustannuksista ei saa puhua kustannuksina, varsinkin jos kyseessä on muualta tullut kustannus. Hotellin respasta muistutetaan, että meillä on ollut jo 25 vuotta ulkomaalaisväestöä, jotka ovat olleet kantaväestölle pelkästään kustannus. Toukokuu 2015.

*

Ammattiin valmistuneen pitää olla itsenäinen, kielitaitoinen ja mieluusti myös kansainvälinen. Tätä ei nuori kahdessa vuodessa opi.

Koulutuskeskus Hyrian yksikönvastaavaa Sami Silvennoinen ajatuksesta paluusta kaksivuotiseen ammattikoulutukseen toukokuussa 2015. Hotellin respassa tuumitaan, että esmes hitsaaja voi olla vaikka mykkä ja täysin ilman kansainvälisyyskoulutusta. Riittää, kun hän on hyvä hitsaaja.

*

Yksi suomalaiseen kerrostaloon muuttanut kertoo, miten hän alkoi saada naapureilta palautetta metelistä ja ruoan kärystä. Hänellä musiikki soi kovalla, lapset leikkivät, ihmiset juttelivat, ikkunat olivat auki, ruoka oli voimakkaasti maustettua.

Somaliassa hän oli tottunut erilaiseen äänen voimakkuuteen ja elämäntapaan. Siellä ihmiset valvoivat yöhön asti, keskustelevat ja nauravat.


Somalien ilonpitoon kuuluvat musiikki ja tanssi. Yksi kertoo, miten hän on yrittänyt opettaa suomalaisia kavereita tanssimaan. Suomalaisten kankeita lantioita on vaikea saada liikkumaan.

– Eivät he millään sitä opi. Se on sellaista, että se on vaan veressä.


Suomalaisten tapa seurustella kymmenen vuotta on somalien mielestä silkkaa ajanhukkaa. Abukar sanoo, että yksi päivä riittää. Seurustelu on sitä varten, että mennään naimisiin.

Eräät somalit Suomen Somalit-kirjassa opettivat suomalaisia elämään somalialaisittain jakaen suomalaisille kansallisen menestyksensä reseptin toukokuussa 2015.

*

"16 000 suomalaista puhuu äidinkielenään somalia. Silti heidän kulttuurinsa ja elämänsä on tuntematonta monille".

Totesi kyseisen kirjan julkaissut kustannusyhtiö. Hotellin respa muistuttaa, että Suomessa ei ole kuuttatoistatuhatta suomalaista, jotka puhuvat äidinkielenään somalia. Suomessa on kuusitoistatuhatta somalia, jotka puhuvat äidinkielenään somalia.

*

Välimeren kriisiä yritetään nyt ratkaista vaikeuttamalla hädässä olevien ihmisten tilannetta entuudestaan. Suomen pitäisi taata subjektiivinen turvapaikkaoikeus, ei syöstä hädässä olevia ihmisiä entistä pahempaan tilanteeseen. Erityisen epäjohdonmukaista on, että hallitus esittää samaan aikaan pakolaiskiintiöiden jäädyttämistä ja kehitysavun leikkauksia, vaikka apua tarvitsevien ihmisten määrä kasvaa päivä päivältä.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Anni Ahlakorpi ei nähnyt minkäänlaista kusetuksen mahdollisuuttakaan toukokuussa 2015.

*

Ymmärrän, että hallo-aholaisille piti antaa jotakin, mutta ei valtakunnan toiseksi tärkeintä tehtävää. Huono kompromissi.

Nasima Razmyar, demareitten pehmolelu, 29.5.2015.

*

Haluan kiittää sinua, vastavalmistunut somalialaisnuori. Haluan kiittää siitä, mitä olet jo tehnyt, ja siitä mitä tulet tekemään. Sinä edustat sitä muutosta, jota Suomi tarvitsee.

Kävin puhumassa somalialaisnuorten valmistujaisjuhlissa viime viikonloppuna Vantaalla. Tapasin nuoria suomalaisia, joiden usko tulevaisuuteen liikutti minua.

Suomi on taloudellisesti aika pahassa jamassa. Me tarvitsemme tutkitustikin tänne lisää jengiä, jotta pärjäämme. Mutta jotkut ajattelevat, että tänne ei vaan mahdu lisää porukkaa. Osa on sitä mieltä, että Suomessa on tällä hetkellä täyttä. Heille monikulttuurisuus ja erilaisuus on uhka.

Minulle sinä, somalialaisnuori, olet uuden Suomen kasvot. Sen Suomen, joka aidosti hyväksyy kaikki kansalaisensa, sen Suomen, joka ei kysy “mistä olet”, sen Suomen, joka näkee ihmisen eikä kulttuurin tai uskonnon.

Kantasuomalainen kun ei luota, ennen kuin tuntee. Eikä usko, ennen kuin näkee. Hänen pitää nähdä sinut taukohuoneissa, opiskelemassa, yritysten johtoportaissa, eduskunnan käytävillä, työnhakulomakkeissa, ruutukasvona, sairaanhoitajana ja omakotitaloalueen naapurina.

Tarvitsen sinua Suomen somalialainen näyttämään, mitä kaikkea Suomi voi olla. Siihen riittää, että sinä opiskelet alaa, josta pidät ja teet asioita, joista nautit.

Ylen toimittaja Peter Westerholm löysi Suomen loistavan tulevaisuuden 4.6.2015. Hotellin respasta todetaan, että tavallinen kantasuomalainen on siitä jo maistiaiset saanut, eikä siksi täysin jaa toimittajan optimismia.

*

Puoluesihteeri Lasse Miettisen mukaan rangaistavuuden poistaminen liittyy sananvapauteen.

Sivistyneessä yhteiskunnassa on pyrittävä kunnioittavaan keskusteluun, mutta sananvapauden idea on se, että sallitaan myös loukkaavien ilmaisujen käyttö.

Miettisen mukaan linjaus ei herättänyt puoluehallituksessa erityisesti keskustelua, vaan lähtökohtana oli sananvapaus.

Perusteluissa mainitaan, että kyseessä on uhriton rikos, josta ei tulisi rangaista.

Vihreitten puoluesihteeri Lasse Miettinen kesäkuussa 2015, kun vihreät halusivat, ettei Suomen lipun häpäiseminen ole rangaistavaa. Hotelin respasta muistutetaan, että silloin kun käytiin käräjiä siitä, mitä Jussi Halla-aho oli sanonut tai ainaski niinqu tarkoittanut, käytettiin ihan samoja termejä aina uhritonta rikosta myöten. Ja silloin vihreät halusivat Jussin käpälälautaan ja rääkyivät vastuullisen sananvapauden puolesta. Mutta oletettavasti vihreässä yhteiskunnassa toiset ovat sananvapaudenkin suhteen tasa-arvoisempia kuin toiset.

*

- Te haluatte pilata meidän maine!

Ympärijurrinen somali joka meinasi vetää turpaan Ylen toimittaja Kati Leskistä, joka oli tekemässä ennakkoluuloja riisuvaa ”Maahanmuuttajanuoren elämä solmussa”-dokumenttia ja jonka vapaaehtoiset somalityöntekijät pelastivat saamasta selkäänsä. Kesäkuu 2015.

*

- En pääse siihen duuniin, missä olisin hyvä.

Eräs Ali samassa dokumentissa. Vastaus kysymykseen, mikä olisi se duuni:

- Pankkiiri.

*

Tolvanen sanoo myös tietävänsä, että tuomareiden koulutuksessa korostetaan vankilarangaistuksen kalleutta. Hänen mukaansa tuomareille opetetaan, että vankeutta tulisi välttää rangaistuksen hinnan takia.

– Kerran tapasin yhden tuomarin, joka tuli oikeusministeriön koulutuksesta. Hän kysyi minulta ihmeissään, saako ihmisiä enää vankilaan ylipäätään tuomita, kun siellä on niin kallista, sanoo Tolvanen.

Tolvasen mukaan rikoksista tuomitaan vallitsevasti rangaistusasteikon alimman neljänneksen mukaan. Syytä tähän hän ei tiedä.

– Se on traditio, jonka alkuperää on jokseenkin mahdoton paikantaa. Ilmeisesti tuomarit ovat varovaisia, Tolvanen sanoo.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen Itä-Suomen yliopistosta, kesäkuu 2016.

*

"Taloudellisesti kunta ei varmaan jäisi plussalle pakolaisista, mutta monikulttuurisuus voi tuoda aineettomia etuja, jotka voivat olla kunnalle ja kuntalaisille positiivinen asia."

Pelkosenniemen kunnanvaltuuston vihreä puheenjohtaja Pekka Nyman, heinäkuu 2015. Kommentti tuli hieman ennen Invaasio 2015:tta, jonka myötä suomalaiset ovatkin tottuneet, että tästä ei jäädä kyllä taloudellisesti plussalle, mutta näitä aineettomia etuja on tarjolla yllin kyllin. Erityisesti Hotellin respassa arvostetaan miehen konditionaalin käyttöä, jolla onkin läpi Suomen perusteltu maahanvyöryä tyyliin, että jos olis kivaa, niin olis se vaan niin mukavaa.

*

Mitä jos ne plus 16.000 meikäläistä päättäisi lähteä Suomesta tänään? Loppuisko rasismia? Olisiko vähemmän veloissa? Olisivatko porukka täällä iloisempi?

Abdirahim Husu ”syö paskaa ja kuole” Hussein, heinäkuu 2015. Hotellin respasta todetaan, että epäilemättä olisivat porukka täällä iloisempi, vähemmän veloissa ja muistuttaa saman hepun heitosta jo vuonna 2009 A-Zoom ohjelmassa:

”Minusta Suomea on autettu. Onkse 60 vuotta sitten, Afrikasta käsin, kun Suomessa oli hätää ja ongelmia. Silloin on Afrikasta lähetetty rahaa Suomeen. Oliko se silloin, pitikö silloin miettiä, että se on meidän verorahaa ei sais lähettää Suomeen.”

Ohjelman toimittajat eivät missään vaiheessa kysyneet, että täsmennätkö jätkä hieman väitettäsi ja erityisesti maan nimeltä Somalia kohdalta. Hotellin respassa ei muisteta, että toimittajat olisivat koskaan laittaneet monikulttuurisuusmannekiineja millään muotoa ahtaalle.

*


Muhis Azizilla on kertomansa mukaan kaksi suurta huolenaihetta syrjäytymisvaarassa olevat maahanmuuttajanuoret ja eurooppalaisten sananvapausuho. Hän pelkää, että yhtälö on räjähdysaltis.

– Pilakuvat profeetta Muhammedista satuttavat joka ikistä muslimia. Se voi satuttaa niin paljon, että joku syrjäytynyt, heikosti koulutettu muslimi ryhtyy johonkin, jonka seurauksena viattomia kuolee

- Minä pelkään, että Suomi alkaa kaivaa verta nenästään. Ei kannata leikkiä tulella

Turussa asuva kurditaustainen kaupunginvaltuutettu Muhis Azizi totesi rauhan- ja suvaitsevaisuuden sanomaa suomalaisille heinäkuussa 2015.

*


Hän puhuu sodasta ja taistelusta, vihollisista, kanssataistelijoista ja sanoo, että viholliset räjähtävät miljooniksi pieniksi kappaleiksi.

Totesi  Åbo Akademin valtio-opin professori Kimmo Grönlund Olli Immosesta heinäkuussa 2015. Immonen oli tosin todennut, että se on monikultturismin kupla, joka räjähtää pieniksi palasiksi, mutta media ei takertunut yksityiskohtiin, vaan totesi, että Grönlund osasi kertoa sen, mitä Immonen ihan oikeasti ajatteli. Timo Soini puolestaan ei todennut, että hypätkää nyt jo jortaniin noitten tulkintojenne kanssa niin kuin hänen olisi kuulunut tehdä, vaan anteeksipyydellen totesi, että Immonen harjataan oikein kunnolla.

*

”Jihad”-sana on liikaa demonisoitu mun mielestä.

Abdirahim Husu ”syö paskaa ja kuole” Hussein samoihin aikoihin.

*

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen olisi kutsunut fazereita ja finlaysoneita monikulttuurisiksi painajaisiksi.

Rasistien kylmyys, kovuus ja tyhmyys ovat varmin todiste siitä, että suomalainen geeniperimä kaipaa pikaista rikastamista. Myös rasistien syvä historiattomuus riipoo.

Seitsemänteen sukupolveen saakka kunnioitettu keskusteluaktivisti ja kirjailija Jari Tervo, elokuu 2015. Samoihin aikoihin Suomeen alkoi saapua huomattava määrä rikastavaa geeniperinnettä.

*

Ja välihuomautus: noin suurinpiirtein tässä vaiheessa alkoi Invaasio 2015. Seurataanpa, onko valistuneen väen kommentoinnissa tapahtunut minkäänlaista muutosta:

*

Jo nyt työvoiman tarve on suuri, ja väestön ikääntyessä työvoiman tarve lisääntyy entisestään, Biaudet arvioi.

– Siksi tuntuu järjettömältä käyttää valtavasti resursseja suojautumiseen, olipa kyse sitten veitsenterävistä piikkilanka-aidoista tai rajoilla tehtävistä maahantulotarkastuksista. Tuntuu kuin kävisimme sotaa siirtolaisia vastaan, Biaudet sanoo.

Koska työvoimaperusteinen maahanmuutto koetaan entistä tarpeellisemmaksi, on Biaudet'n mukaan erittäin tärkeää panostaa siirtolaiskysymykseen. Jos henkilö tulee työskentelemään Suomeen, hänellä tulee olla oikeus ottaa mukaan myös perheensä, Biaudet arvioi.

– Jos lapset jäävät kotiin ilman vanhempiensa hoivaa, seuraa vain lisää ongelmia. Jos kerran hyödymme vanhempien työpanoksesta, meidän on kannettava vastuu myös perheen lapsista, hän sanoo.

Totesi Eva Biaudet Välimeren yli noin kahdeksan turvallisen maan läpi Suomeen tulleista turvapaikkahuilailijoista elokuussa 2015. Hotellin respassa ei olla aivan varmoja siitä, ymmärtääkö Biaudet mitä eroa on varsinaisella työpaikalla ja sosiaaliturvalla.

*

Edellisen kerran kaikki eduskuntapuolueet allekirjoittivat eurooppalaisten puolueiden rasismin vastaisen peruskirjan ennen vuoden 2011 vaaleja.

SDP:n Antti Rinne esittää, että ele uusittaisiin nyt.

Hän perustelee tarvetta muun muassa Jyväskylän viimeviikkoisella uusnatsimellakalla ja perusteettomalla, vihapuheeksi tulkittavan maahanmuuttokritiikin yleistymisellä.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne elokuussa 2015, luottaen sekä toiston että tulkinnan voimaan.

*

Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.

Äärimmäisen kunnioitettu ja ammattitaitoinen sisäministerimme Petteri Orpo, kun Invaasio 2015 oli juuri alkamassa, elokuussa 2015. Invaasion edetessä on huomattu, että ”pakolaisten” motiivien arvostelu ei ole ollut rasismia, vaan realismia.

*

Hyvät Toverit, arvoisat kanssakulkijat!

Hallitus- ja ulkoministeripuolueen kansanedustaja Olli Immonen paljasti Facebook-päivityksessään, millaisia ihmisvihan aatteita Timo Soinin puolueessa esiintyy.

Ikävä kyllä ulkoministeri Soini ei selväsanaisesti tuominnut Immosen ulostuloa, joka tulkittiin yllytykseksi väkivaltaan ja vieläpä lähellä Anders Breivikin toteuttaman joukkomurhan vuosipäivää.

Samoin monille on ollut kauhun paikka huomata, että puolueen suojissa kasvaa yhä voimakkaampi iskuryhmä, joka yllyttää syrjimään muualta tulleita suomalaisia.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne, jolla jäi ehkä hieman epäselväksi että Irakista tänne turvapaikkahuilailua suunnitteleva heppu ei varsinaisesti ole suomalainen. Mies myös muistutti hyvin siitä, ettei merkitystä ole sillä, mitä sanotaan, vaan miten se tulkitaan. Ja ennen kaikkea sillä, ketkä saavat tulkita.

*

Jos me katsotaan omaa sukupolveamme vaikkapa parinkymmenen vuoden jälkeen… jos nyt… ei toimita humaanisti… niin me ollaan koko sukupolvi sotatuomioistuimessa, Haagin sotatuomioistuimessa siitä että me annetaan ihmisten hukkua, me annetaan niiden mädäntyä kontteihin, me suljetaan ovet.

Iltalehden uutispäällikkö Kreeta Karvala sai suuruudenhulluuskohtauksen ja laittoi koko Suomen kansan sotatuomioistuimeen syyskuussa 2015.

*

Kehotan suomalaista valtamedia lopettamaan isisken hirmutekojen ja propagandan uutisoinnin. Näillä uutisilla saadaan vastakkaisen asettelun valtaväestön ja muslimien keskuudessa ja näillä palvelemme just isista ja islamofoobikoita.

Abdirahim Husu ”syö paskaa ja kuole” Hussein syyskuussa 2015. Kyseinen heppu muuten sai vuonna 2015 Suomen PENin sananvapauspalkinnon.

*

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sivusi torstai-iltana Demokraatin 120-vuotisjuhlaristeilyllä pitämässään puheessa viime aikoina pinnalla ollutta keskustelua rasismista. Rinne pitää ajatusta monokulttuurista kamalana. Hän teki vertauksen kasvinjalostukseen.

– ”Kun yhdellä pellolla viljellään pelkästään vehnää tai jotain muuta kasvia vuodesta toiseen, niin jo kolmannen vuoden jälkeen pelto alkaa köyhtyä. Parinkymmenen vuoden jälkeen kolmekymmentä prosenttia pellon kyvystä tuottaa uutta häviää. Sama tapahtuu, jos Suomi alkaa sulkeutua rajojensa sisäpuolelle”.

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne keksi verrata ihmisiä viljakasveihin syyskuussa 2015 ja näki sen kautta perusteet monikultturismiuskonnon jatkamiselle. On epävarmaa, onko suomalaisille pelloille kerrottu asiasta ja mitä pellot ovat kommentoineet.

*

En tiedä, miten hyvin te voitte liikkua, mutta Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.

Valtionvarainministerimme Alexander Stubb mainosti kotimaanmatkailua eräälle somalinaiselle syyskuussa 2015.

*

Olen käynyt siellä ja kyllä tuntui ihan siltä, että olen kotona.

Kyseisen somalinaisen vastaus Stubbille. Keskustelu käytiin tietenkin tulkin välityksellä, sillä eihän Somaliassa suomen kieltä tarvita. Ja Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia.

*

”Erityisen helposti yhdistämme vieraisiin ihmisryhmiin ominaisuuksia, jotka herättävät inhoa. Maahanmuuttajavastaisuus on voimakkainta ja yleisintä inhoherkimmillä yksilöillä, kertovat tutkimukset.

Inho valjastetaan usein käyttöön, kun halutaan demonisoida maahanmuuttajia. Heille maalaillaan taudinaiheuttajan ominaisuuksia. Taitava demagogi herättelee mielikuvia likaisuudesta ja siitä, miten muukalaisia on kohta niin paljon, että he saastuttavat koko elämäntyylimme ja tartuttavat meihin uskontonsa ja kulttuurinsa.

Monet eivät myönnä edes itselleen, että heidän mamukammonsa perustuu inhoon. Ehkä se tuo liian elävästi mieleen juutalaisvainot ja afrikkalaisten kohtelun historiassa. Sen sijaan he puhuvat siitä, kuinka kalliiksi maahanmuuttajat tulevat.”

”Nämä ihmiset eivät silti yleensä kannusta suomalaisia olemaan lisääntymättä, vaikka rahallisesti on kannattavampaa päästää maahan työikäinen ihminen kuin kasvattaa sellainen vauvasta asti.”

Helsingin Sanomien tiedetoimittaja Susanne Björkholm opetti meitä ajattelemaan oikein syyskuussa 2015, mutta jätti meille kertomatta, että mitä meille ehdottoman tarpeellista meidän tulisi omaksua esim. afrikkalaisista ja Lähi-idän yhteiskunnista. Mutta totesihan hän sentään, että ajatus suomalaisten lisääntymisestä on kyseenalainen.

*

”Nettikeskusteluja lukiessa tuntuu, että käsitykset turvapaikanhakijoista ovat yhtä vinksallaan kuin keskiaikaisten ihmisten ymmärrys luonnosta.

Silloinkin keksittiin todellisuudesta vieraantuneita tarinoita muualta tulevista.

Muuttolintujen elämä meni yli hilseen. Linnut vain ilmestyivät kesäksi jostain ja katosivat taas. Mystisin teoria keksittiin Brittein saarilla selittämään valkoposkihanhen ilmaantumista.

Järkeiltiin, että hanhet syntyvät joka vuosi hanhenkauloista.

Hanhenkaulat ovat merirokon sukuisia siimajalkaisia äyriäisiä, joiden kuori muistuttaa hieman hanhen päätä. Hanhenkauloja löytyi usein rantaan ajelehtineista puunkappaleista.

Jossain kaukana kasvoi siis varmaankin hanhenkaulapuu. Kun sen oksat tippuvat mereen, hanhenkaulat muuttuvat linnuiksi ja nousevat lentoon. Ajelehtivat tänne puulautoilla ja syövät apilat meidän pelloilta!

Valkoposkihanhesta saatiin oikeasti vihapuhetta aikaan. Hanhenkaulatarina kävi todisteeksi Jeesuksen neitseellisestä syntymästä, johon juutalaiset eivät uskoneet.

"Viisastu viimein, kurja juutalainen", kirjoitti Walesin piispa vuonna 1188.

Vanha myytti näkyy yhä nimistössä. Hanhenkaulan tieteellinen nimi Lepas anatifera tarkoittaa hanhenkantajaa.”

Helsingin Sanomien toinen tiedetoimittaja Niko Kettunen syyskuussa 2015 yhdisti keskiaikaisten ihmisten käsityksen muuttolinnuista ja invaasion 2015 löytäen mielestään siihen jopa jonkunlaisen loogisen yhteyden ja jopa tapauksessa uskoi pistäneensä jauhot suuhun yhdelle sun toiselle.

*

– Jos valmiussuunnitelmat eivät ole ajan tasalla, on nyt korkea aika päivittää ne. Suurinta riskiä eivät kuitenkaan muodosta maahanmuuttajat, vaan meidän suomalaisten kyky mukautua uuteen tilaisuuteen.

– Heikko taloustilanne ja korkea työttömyys lisäävät ihmisten ahdistusta, joka saattaa purkautua monenlaisina ääri-ilmiöinä. Rasismi ja väkivaltaisuus pitää tuomita heti alkuunsa, Karhunen linjaa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Minna Karhunen päivitti kansallisen turvallisuustilanteen ja tulkitsi tylysti uhkan tilaisuudeksi ja suomalaiset uhkaksi syyskuussa 2015.

*

- Kyllä kaikille Suomessa asuville pitää taata vähimmäistoimeentulo ja sosiaaliturvan pitää olla kaikille sama riippumatta siitä, onko kantasuomalainen vai oleskeluluvan saanut.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki, syyskuussa 2015. Arhinmäki on joskus leikannut ruohoa, joten hän puhuu duunarin äänellä ja rautakouran karismalla. Se, millä kaikki maksetaan on Arhinmäelle retoromaniaa, mutta niinhän se tuppaa nykyvasemmistolaisille olemaankin.

*

- Jos turvapaikanhakijoiden sosiaalitukia leikataan, niin se voi ajaa heitä hankkimaan elantoa leipäjonojen kautta.

Kelan tutkija Jussi Tervola syyskuussa 2015. Hotellin respasta todetaan, että leipäjonossa jonottaminenhan olisi erinomainen tapa tavata kantasuomalaisia. Sieltä kun heitä löytyy. Tiedä vaikka tapahtuisi sitä kulttuurinvaihtoa. Tervolalle ei sinänsä näyttänyt olevan ongelma, että suomalaiset jo ovat leipäjonoissa vaan se, että turvapaikkahuilailijat saattaisivat joutua sinne.

*

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo, että Suomen tiukentunut linja tarkoittaa länsirajalla käytännössä sitä, että luvatta maahan tulevat ulkomaalaiset eivät voi jatkaa matkaa ennen kuin heidän asiansa on käsitelty.

Kyse ei ole rajatarkastusten palauttamisesta.

Totesi sisäministeri Orpo ja hotellin respassakin tuumataan, että kyse ei ole rajatarkastuksesta vaan Suomen kokoiseen hotelliin kirjautumisesta, tosin sillä erolla, että ennen vanhaan hotelliasiakas maksoi yöpymisestä ja ruokailusta, jolloin hänellä saattoi olla jopa tietty perusteltu oikeus valittaa palvelusta. Nykyisinhän valitusoikeuskin on päivitetty vastaamaan nykyajan vaatimuksia.

*

Muutoksen seurauksena järjestäytyneellä rikollisryhmällä tarkoitetaan jatkossa vähintään kolmen henkilön muodostamaa tietyn ajan koossa pysyvää rakenteeltaan jäsentynyttä yhteenliittymää, joka toimii yhteistuumin tehdäkseen rikoksia. Näiksi rikoksiksi laissa mainitaan rikokset, joista on säädetty vähintään neljän vuoden vankeusrangaistus, sekä kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaaminen.

Oikeusministeriö antoi mahdollisuuden tulkita kaiken maahanmuuttoa arvostelevan porukan osaksi järjestäytynyttä rikollisuutta syyskuussa 2015.

*

Jos kunnat eivät vapaaehtoisesti tarjoa sopivia tiloja, ne voidaan määrätä valtioneuvoston asetuksella luovuttamaan tilat vastaanottokeskuskäyttöön tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Valtio maksaa vastaanottokeskuksen kustannukset ja tilavuokran.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg priorisoi valtion toimintoja syyskuussa 2015.

*

”Kaikki metsästäjät. Antakaa rauha Keltakankaan pakolaiskeskukselle. He sodan kokeneet eivät halua kuulla aseiden pauketta, joten ettehän ammu alle 10 km säteellä keskuksesta”.

Yleisönosastokirjoitus Kouvolan Sanomista. Kiitos Herra X:lle lähettämisestä.

*

11. Turvapaikanhakijat eivät lisää rikollisuutta tai levottomuuksia

Turvapaikanhakijoiden ei ole todettu lisäävän rikollisuutta tai muita ongelmia. Myöskään vastaanottokeskusten lähiseutujen turvattomuus ei ole lisääntynyt. Turvapaikanhakijoiden kotoutumiseen panostetaan ja heille opetetaan suomalaista kulttuuria ja arkea.

Vihreät De Gröna lokakuussa 2015 julkilausumassaan 11 faktaa pakolaiskriisistä ja turvapaikanhakijoista. Nykyisin tämä kohta on jostain syystä poistettu ja julkilausumankin nimi on 10 faktaa pakolaiskriisistä ja turvapaikanhakijoista. Tässähän vihreät noudattavat hyväksi havaittua linjaa eli mikäli jäät kiinni paskanpuhumisesta, niin älä tunnusta virhettäsi, vaan yksinkertaisesti deletoi sanomasi ja toivo, ettei kukaan huomaa.

Julkilausumassa on edelleenkin kohta 10 joka kertoo varsin hyvin sen, että vihreät eivät hahmota, mistä verorahat tulevat:

10. Turvapaikanhakijat eivät tule kunnille kalliiksi

Kunnat eivät maksa vastaanottokeskuksia. Valtio kattaa kokonaan vastaanottokeskusten kustannukset ja maksaa lisäksi kunnille korvausta turvapaikanhakijalasten koulutuksesta. Myös terveydenhuolto toteutetaan vastaanottokeskuksissa. Kunnille ei synny turvapaikanhakijoista ylimääräisiä kustannuksia.

Kansantaloudellisesti on lisäksi arvioitu, että lisääntyvä maahanmuutto - turvapaikanhakijat tämän osana - voivat merkittävästi lisätä Suomen talouskasvua ja vastata heikkenevään huoltosuhteeseen. Suomalaisten ikääntymisen luomat ongelmat voivat vähentyä arvioiden mukaan jopa puoleen, jos tänne muuttaa lisää työikäisiä ihmisiä.

*

Vittuvirkkausta Kahvillassa 23.10.

Villiä ja vapaata virkkaamista

Heitä pois häpeä, vapauta luovuus ja virkkaa villejä vittuja!
Villi vittu on juuri sellainen kun haluat. Kaikenlaiset tulkinnat ovat hyviä ja ilmaisu on vapaata.

Vittutiimi ja Feministinen ajatushautomo Hattu järjestävät Ravintola Kahvillassa (Aaltosenkatu 31-33, Tampere) virkkausillan perjantaina 23.10. alkaen klo 18.

Paikalta löytyy ohjeita ja materiaaleja sekä lempeää ja kärsivällistä neuvontaa vasta-alkajille.

Tervetuloa virkkaamaan ja keskustelemaan vituista ja feminismistä!

Livemusiikkia:
Eerolan Reetta
Vaginapaniikki

Lokakuussa 2015. Idean takana oli Rosa Meriläinen, joten tarvitseekos tästä enempää sanoa. Muuta kuin ehkä sen, että maassamme totaalisen tarpeeton ja osaamaton ihminen voi silti luoda itselleen huomattavan uran.

*

- Pakolaiset voivat ratkaista ikäongelman – jos työllistyvät.

- Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu voi olla iso potentiaali vanhenevalle yhteiskunnalle. Ilmarisen johtajan Jaakko Kianderin mukaan tulijat voivat tukea taloutta merkittävästi – jos heillä on töitä.

- Huoltosuhteen alentuminen tasapainottaa ikäpyramidia, mutta sillä ei ole suoria taloudellisia vaikutuksia. Muuton kasvu hyödyttää taloudellisesti vain, jos muuttajat työllistyvät, Kiander huomauttaa.

Jos tulijoiden työllisyysaste olisi 15 vuoden kuluttua sama kuin kantaväestön, taloudelliset vaikutukset olisivat Kianderin mukaan huomattavat.

- Tietenkin turvapaikanhakijoista aiheutuvat kustannukset heikentävät julkista taloutta, mutta kyllä me siitä selvitään joka tapauksessa, Kiander vakuuttaa.

Keskinäisen eläkevakuutusyhtiön Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander käytti jossittelua perusteena  lokakuussa 2015. Samaan aikaan turvapaikkahuilailijat valittivat ohrapuurosta.

Vantaan kaupunki oli samoilla linjoilla samoihin aikoihin:

Suomella on nyt hyvät mahdollisuudet tasapainottaa ikääntyvän väestön ikäpyramidia ja tarjota ihmisille parempaa elämää. Tämä ei kuitenkaan onnistu, jos maahanmuuttajia ei saada töihin.

Tässä on pakko onnistua uusin keinoin. Nyt tarvitaan lämpimän sydämen lisäksi hyvää kotouttamispolitiikkaa ja joustavuutta työmarkkinoille.

Lämpimän sydämen lisäksi Vantaan kaupunki ei ole muita keinoja tarjonnut. Ehkä siksi, että niitä ei ole, ja konditionaalivoimavara tulee päivä päivältä kalliimmaksi.

*

Kuinka paljon voimme ottaa lisää maahanmuuttajia, on kiinni siitä, kuinka monta on tulossa.

Se, mistä luvuista puhutaan, on budjettisuunnittelua. Jos nyt asetamme jonkinlaisen katon, mitä teemme, kun katto ylittyy?

Meillekin voi syntyä aina auki oleva kioskikauppa, jota Euroopassa kutsutaan arabikaupaksi. Nyt kauppiaat ovat täällä ja oleskelulupa taskussa. Ryhtyisivätkö he pyörittämään arabikauppoja, jotka meiltä vielä puuttuvat?

Ja ainakin saamme nyt hyviä vientimyyjiä Lähi-itään.

Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson  keksi uusia innovaatioita suomalaiseen talouselämään marraskuussa 2015 ja totesi samalla, että niitähän hankitaan, maksoi mitä maksoi.

*

- Rajojen sulkeminen vain köyhdyttää kaikkia sekä taloudellisesti että kulttuurisesti. Tämän peruuttamattomuuden ymmärtäminen ja siihen sopeutuminen ovat vakauden, rauhan ja koko ihmiskunnan tulevaisuuden avainkysymys.

Erkki Tuomioja muistutti marraskuussa 2015 että Erkkihän elää vielä. Ja se kelju jätkä joka pölli häneltä allakan vuonna 1972 ei ole vieläkään antanut sitä hänelle takaisin.

*

- Ikävä kyllä Ruotsi on ainakin 10–15 vuotta edellä Suomea yhteiskunnallisessa kehityksessä. Ruotsi on paljon avoimempi ja monikulttuurisempi yhteiskunta kuin Suomi.

- Ruotsissa hoitosuhde on kestävämmällä pohjalla kuin Suomessa, kiitos maahanmuuton.

- Nyt Suomen pitäisi asukaslukuun suhteuttaen ottaa pakolaisia vastaan tuplamäärä, jos haluaisimme pysyä Ruotsin tahdissa.

Sekä talous- että yhteiskunnallista viisauttaan tarjosi marraskuussa 2015 myös jostain tarkemmin määrittelemättömästä syystä valtakunnan älykön asemaan nostettu Jörn Donner.

*

Arkkipiispan mielestä Suomen tai Euroopan ei pidä sulkea rajojaan turvaa hakevilta, sillä se vain kasvattaisi laittomien ja epäinhimillisten väylien syntymistä.

- Tärkeämpää on nyt luoda turvallisia ja laillisia reittejä Eurooppaan.

- Moni ymmärtää, että nyt ei ole poikkeustila vaan uusi eurooppalainen ja suomalainen normaalitila.

Marraskuussa 2015 määritteli normaalitilan uusiksi arkkipiispa Kari Mäkinen. Normaalitila alkaa tammikuussa 2015 näkyä niin, että naiset eivät tykkää kulkea kaduilla yksin.

*

Arjen turvallisuuteen vaikuttavat eniten äärioikeiston toistuvat, pääosin uusnatsien ja skinheadien tekemät väkivaltarikokset.

Totesi sisäministeriömme ”väkivaltaisen ekstremismin tilannekatauksessaan” marraskuussa 2015 mutta totesi samassa tilannekatsauksessa että:

Vaikka äärioikeiston toistuvat väkivaltarikokset vaikuttavat arjen turvallisuuteen, on äärioikeistolainen väkivaltainen ekstremismi Suomessa varsin vähäistä.

Ja olettaa vissiinkin, että tavallinen kansalainen ei huomaa asiaan liittyvää paradoksia.

*

On sananvapauden kannalta hyvä asia, että monet mediat sulkivat syksyllä keskustelupalstansa ja suodattavat niiden sisältöjä aiempaa tarkemmin.

Totesi marraskuussa 2015 sananvapautta ankarimman jälkeen puolustaen Julkisen sanan neuvoston uusi puheenjohtaja Elina Grundstöm, joka aikaisemmin on toteuttanut sananvapautta Vihreän Langan päätoimittajana.

*

Helsingin asuntopomo: Turvapaikan saaneille ryhdytään vuokraamaan asuntoja vapailta markkinoilta

Helsingin omat vuokra-asunnot ovat loppumassa, mutta turvapaikan saaneet pitää asuttaa jotenkin. Ainoa ratkaisu saattaa olla asuntojen vuokraaminen vapailta markkinoilta verovaroin.


Helsingin kaupungin asunto-osaston päällikkö Markku Leijo arvioi, että turvapaikan saaneille saatetaan ryhtyä vuokraamaan asuntoja vapailta markkinoilta verorahoilla. Syynä tähän on se, että kaupungin omat vuokra-asunnot ovat loppumassa, mutta turvapaikan saaneet pitää asuttaa jotenkin.

Joulukuussa Helsingin kaupungin vuokra-asuntoa haki noin 15 000 kotitaloutta. Kaupungin asuntokannasta vapautuu vuosittain noin 2 500 vuokra-asuntoa.

Valtaosa turvapaikan tai oleskeluluvan saaneista pakolaisista siirtyy oletettavasti pääkaupunkiseudulle ja etenkin Helsinkiin. Leijon arvion mukaan Helsingin markkinoille tulee ensi vuoden aikana 2 500-3 000 uutta asunnon hakijaa. Asunnottomina he menevät asuntojonossa suoraan kärkeen.

– On turha kuvitella, että tämän kokoinen joukko mahtuisi kunnallisiin vuokra-asuntoihin. Minun johtopäätökseni on, että vapaat markkinat on se väylä miten asuminen järjestetään, Leijo toteaa.

Helsingin kaupungin asunto-osaston päällikkö Markku Leijo harjoitti raskasta rynnäkkövittuilua asuntojonoissa oleville helsinkiläisille kantasuomalaisille joulukuussa 2015.

*

Jäitä hattuun ennen kuin joku kuolee

Ikävä kyllä turvapaikanhakijoihin kohdistuneille väkivaltaisuuksille ei tunnu tulevan loppua. Päin vastoin, tuhotöistä on tulossa uusi maan tapa, johon kaikki eivät enää suhtaudu vakavina rikoksina vaan poikkeuksellisen tilanteen muka väistämättömänä seurauksena. Höyrypäisimmät jopa kannustavat niihin sosiaalisessa mediassa.

Vaikka iskuissa on ehkä hyvän onnenkin ansiosta vältytty vakavilta henkilövahingoilta, niihin pitää suhtautua mitä suurimalla vakavuudella, aivan kuten rikoslaki ja myös yleinen oikeudentunto edellyttävät. Pelkkä iskujen rutiininomainen tuomitseminen ei riitä, sillä jos niitä ei saada loppumaan, on vain ajan kysymys, milloin joku kuolee niiden seurauksena.

Totesi Etelä-Suomen Sanomat joulukuussa 2015. Etnisesti edistyksellisiä maahanmuuttajia ei ole kuollut suomalaisten toimesta. Suomalaisia on kuollut, raiskattu, pahoinpidelty ja ryöstetty etnisesti edistyksellisten maahanmuuttajien toimesta. Etelä-Suomen Sanomien mukaan suomalaiset eivät sitten vissiinkään ole ihmisiä. Tuorein vastaanottokeskuksessa syttynyt tulipalo muuten tuli siitä, että asiakas sytytti verhot palamaan.

*

Olen huolissani siitä, pystyvätkö ihmiset hahmottamaan, mikä viesti on luotettava ja asiallinen.  Meillä on ns. lehtiä netissä, joilla ei ole mitään tekemistä journalismin kanssa. On surullinen asia, että meillä on pantu valtavasti voimavaroja siihen, että turvapaikanhakija-asia saadaan ns. haltuun. Kuinka paljon meillä on edes yritetty suitsia vihapuhetta, rasistista kielenkäyttöä, uhkailua ja pelottelua? Siihen toivoisi lisää myös valtiovallan toimia.

Kielentutkija Vesa Heikkinen Ylen sivustolla tammikuussa totesi, että valtamedia puhuu totuutta ja vastakkainen totuus tulisi kitkeä valtiovallan toimesta.

*

Poliisi on käynyt puhumassa asiasta vastaanottokeskuksissa.

"Haluamme antaa viestiä, että meillä on nollatoleranssi, ja että meillä kunnioitetaan naisia ja on tasa-arvo", apulaispoliisipäällikkö toteaa.

Poliisi korjasi turvapaikkahuilailijoitten aiheuttamat seksuaalirikokset puhumalla tammikuussa 2016 ja sen jälkeenhän niitä ei ole ollut ensimmäistäkään.

*

”Rasistista tai turvapaikanhakijoita kohtaan suuntautuvaa katupartiotoimintaa ei voida sallia.

– Siinä on väkivallan mahdollisuus. Se voi aikaansaada yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kannalta erittäin vaarallisia tilanteita.

– Tämän syksyn aikana syntyneet katupartiot ovat uusi ilmiö, joka pitää ehdottomasti vain ja ainoastaan kieltää.”

Sisäasiainministeriön kansliapäällikön Päivi Nerg totesi tammikuussa 2016 ettei suomalaisilla ole oikeutta puolustaa itseään. Kyseiset rasistiset katupartiot eivät ole vielä syyllistyneet ensimmäiseenkään rikokseen. Ne ihmiset, joita nämä partiot vahtivat, ovat syyllistyneet, no, muutamaan sellaiseen ja heidän toimissaan on ollut myös toteutuneena tuo väkivallan mahdollisuus. Mutta Suomen virkakoneistolle oletettu ja tapahtumaton on suurempi ongelma kuin toteennäytetty tapahtunut.

*

Hallituksella ei ole oikeudellista estettä katupartioiden kieltämiselle. Pikemminkin hallituksella saattaa olla kansainvälisiin sopimuksiin perustuva velvollisuus tuomita ryhmien toiminta.


YK:n rotusyrjintäsopimukseen perustuva velvollisuus kieltää tällaisten rasistisin motiivein toimivien järjestöjen toiminta.

Oikeustieteen professorit Juha Lavapuro ja Tuomas Ojanen totesivat, että suomalaisten turvallisuudesta eivät voi vastata tavalliset suomalaiset, vaan siitä tulee vastata ainoastaan poliisin, joka ei ole paikalla silloin kun suomalaisten turvallisuutta uhataan. Kuinka turvallisuuden turvaaminen tapahtuu jäi heiltä kertomatta, mutta sehän ei kuulukaan heidän toimialaansa. Esille otettiin myös ne kuuluisat kansainväliset sopimukset, joita Hotellin respan käsityksen mukaan on solmittu pääosin Suomessa oikeusoppineitten sekä toimittajien kesken.

*

Maahanmuutosta vastaava sisäministeri Petteri Orpo (kok) on valmis poikkeuksellisiinkin keinoihin, jopa lainmuutoksiin, jotta maahanmuuttajat saadaan nopeasti töihin.

Ministerillämme ei ollut tammikuussa 2016 halua poikkeuksellisiin keinoihin, että kantasuomalaiset saataisiin töihin. Kantasuomalaiset ovat sekä kieli- että ammattitaitoisia, mutta eipäs nyt takerruta yksityiskohtiin suuremman unelman edessä.

*

Orpo vakuuttaa kuitenkin, että maahanmuuttajat ovat Suomelle mahdollisuus.

”Uhkaksi maahanmuutto muuttuu vain siinä tapauksessa, että kotouttaminen epäonnistuu”, maahanmuuttopoliittista työryhmää vetävä Orpo sanoo.

Edelleen tammikuussa 2016. Niin sanottu kotouttaminen on epäonnistunut jo viimeiset 25 vuotta. Tuli mieleen se kirugivitsi: ”Olen tehnyt tämän leikkauksen jo viisisataa kertaa. Joskushan sen täytyy onnistua”.

*

Keppihevonen!

Pelleksi pukeutuneet tiedostavat yksilöt löivät luun kurkkuun vähemmän tiedostaville yksilöille Ylen aamu-tv:ssä tammikuussa 2016.

*

VISIO Itäkeskuksessa on aistittavissa jo nyt, millainen on pk-seutu 15 vuoden kuluttua, sanoo tutkija. Maahanmuuton kasvu näkyy myös palvelujen monipuolistumisena.

Kuvittele Itäkeskus etnisine kauppoineen ja monenkirjavine asukkaineen. Samanlainen monikulttuurisuus kuuluu, näkyy ja tuoksuu muillakin pääkaupunkiseudun asuinalueilla 2030.

Valtiotieteitten tohtori Timo Aro määritteli raappahousuporukalle sen, mitä sen tulisi arvostaa tammikuussa 2016 vaikka raappahousuväki ei ehkä jaa tohtorin unelmaa.

*

Invaasio 2015 alkoi heinä-elokuun vaihteessa viime vuonna ja sen aikana on hyvin selkeästi käynyt ilmi, että realismi on repinyt Unelman kappaleiksi jättäen jäljelle vain unelman pienellä alkukirjaimella. Tästä saattaisi yksinkertaisempi ihminen olettaa, että suvaitsevaisella vastapuolellakin alettaisiin todeta, että ehkä olemme sittenkin tehneet virhearvion ja pitäneet yllä liian optimistista maailmankuvaa, joten ehkä meidän kannattaisi alkaa porukalla miettiä, kuinka selviämme tästä katastrofista.

Mutta niin kuin ylläolevista otteista näkee (ja nekin ovat vain pieni otos), niin vauhti vain kiihtyy ja aate on entistäkin ehdottomampi. Mikä tietysti pistää miettimään että miksi ihmeessä. Kai on päädyttävä siihen johtopäätökseen, että suvaitsevais-monikultturistinen ideologia on ylittänyt ideologian rajan ja muuttunut dogmiksi, pyhäksi opinkappaleeksi, jota ei kerettiläisyyden uhalla saa kyseenalaistaa millään muotoa. Kyseessä on jo uskonnollinen yhteisö, joka langettaa kirkonkirouksia, ja koska sen yhteisön jäsenet ovat muodostaneet käsityksensä omasta itsestään hyvin pitkälle kyseisen dogmin mukaan, he eivät voi kiistää dogmiaan, sillä silloin he kiistäisivät jo oman olemassaolonsa perustan. Siksi heidän maailmassaan aurinko kiertää edelleenkin maata.

Mutta ehkä tuo on jo oman ymmärrysharjoituksensa paikka joskus tuonnempana. Mikäli lukija jaksoi kahlata neljännen epistolan loppuun, luulen että hän alkaa kaivata jotain epistolan aikaansaamaan tunnelmaan sopivaa juotavaa. Suosittelen kyseiseen janoon kirjoituksen otsikkoon sopivaa neljännen veroluokan olutta. Veroluokathan ovat tosin EU-Suomessa aikaa sitten poistuneet, mutta vanhempi sukupolvi muistaa kyllä.

Hotellin respasta toivotetaan lukijoille oikein hyvää alkanutta helmikuuta.


41 kommenttia:

Castor kirjoitti...

Kiitos Ykälle siitä, että hän on vaivautunut poimimaan nämä kulttuurimme kauneimmat kukkaset kaikille uudelleen ihailtaviksi. Tulen kyllä häikäilemättä käyttämään näitä omissa keskusteluissani. Täällä päin ei tuttavapiirissäni ole juurikaan suvaitsevaisia missään muussa etnisessä ryhmässä kuin suomalaisessa. Jopa ruotsalaiset ovat ryhtyneet avoimemmiksi arvostelussaan. Kai tuollainen mielen muutos edellyttää maahan jonkinlaista saturaatiopistettä, mutta silloin tilanne lienee jo mennyt liian pitkälle.

Jos asia ei olisi niin vakava kuin se on, näille voisi nauraa. Nyt ei naurata yhtään. Enkä kykene tuntemaan myötähäpeääkään moisten idioottien takia.

Näistä alkuasukkaista ei tässä yhteydessä kannata edes puhua. Nämähän pitävät eurooppalaisia mentaalipotilaina, jotka eivät ole jostain syystä päässeet suljetulle osastolle vaan heidät on hylätty avohoitoon.

Anonyymi kirjoitti...

Tälla lailla kun tota tavaraa taas tuli isompana annoksena päin naamaa niin vasta taas muistaa kuinka vallitsevaa, laajalle levinnyttä tämä hulluus on. Kun on kuunnellut "edistyksellisten" tuttavien avautumisia näistä aiheista niin siinä typeryydessä on jotain kerta kaikkiaan vastaansanomatonta. Ei näihin pysty millään vaikuttamaan, totaalisen teflonia sakkia. Ei tää muuten ihmetyttäisi, mutta tällaisen täydellisen typeryyden laajuus nimen omaan vähänkin korkeamman koulutuksen saaneiden ihmisten keskuudessa on vaan jottenkin...sanat loppuvat kesken. Selvästi tämä valtava väestönosa elää omassa kuplassaan, jonka tapahtumahorisonttia ei ulkopuolelta tuleva informaatio läpäise. Kuinka monta kertaa olenkaan kuullut eri tavoin muotoillun ylimielisesti esitetyn ajatuksen siitä, että kun vaan suhtautuu asioihin avoimin mielin niin ei ole aihetta pelkoon tai ennakkoluuloihin tai mihin tanansa. Koska vaikka kulttuurit ovat erilaisia niin muihin, varsinkaan islamilaiseen kulttuuriin ei tarvi suhtautua ennakkoluuloisesti, koska ne ilmeisesti ovat kuitenkin tärkeissä asioissa samanlaisia. Tai jotain. Ja tätä joutuu kerta toisensa jälkeen kuuntelemaan sellaisten ihmisten taholta, jotka selvästikään eivät tiedä mitään esim. islamista mutta jotka automaattisesti olettavat kaikkien eri mieltä kanssaan olevien tietävän asiasta heitä itseään vähemmän. Aina ja ikuisesti. Ei koskaan tuohon kuplaan tunkeudu ajatus, että mitäpä jos tuo vastapuoli tietääkin asiasta minua enemmän. Mitäpä jos minä olen väärässä. Ei ikinä. Ei edes sillä hetkellä, jolloin keskustelussa seuraa hämmentävä vaihe: "...en ehkä tiedä islamista niin paljon kuin sinä, MUTTA..." Ilmeisesti he siltikin ymmärtävät tilanteen paremmin vaikka eivät tiedä asiasta mitään. On tosiaan hämmentävää kuinka surkeaa "älyllinen eliitti" nykyaikana voikaan olla. On aivan selvää, että tämä nykyeliitti ei pitäisi sellaista miestä kuin vaikkapa Winston Churchill minään muuna kuin surkeana ja typeränä junttina rasistina. Ovat nääs niin kuplassaan, etteivät kykene enää edes tunnistamaan älyllistä tai moraalista suuruutta vaikka sellaiseen törmäisivätkin. No toisaalta harvoinpa nykyään törmää. Siinäpä vuodatusta taas kerrakseen...pakko se on jonnekin tää vihansa oksentaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Jaksoin ja pystyin lukemaan loppuun asti koko litanian, jos nämä ah niin "mainiot" mielipiteet olisivat olleet videolinkkeinä jonnekin Ylenannon arkistoon, niin sitten tuskin olisin pystynyt katselemaan pari-kolmea pätkää pidempää putkea. Joka tapauksessa ei tästä Amiraali oluella selvitä, vaan pitää ottaa kirkkaampia tuotteita vaikkapa Mannerheim-vodkaa.

Laitoin linkin vielä tarkoituksella Superalkon nettisaitille ihan tuen ja mainoksen vuoksi, koska kotoisella ja armaalla monipoliyhtiöllämme on ollut mielenkiintoinen oikeudenkäynti tätä virolaista firmaa vastaan. Ihan yhtä absurdia settiä kuin nämä suvaitsevaiston maahanmuuttojutut. Artikkeli kannattaa lukea läpi, jotta näette miten pähkähulluja ovat Alkon vaatimukset. Sen hallintoelimissä on ilmeisesti tiiliseinään jatkuvasti päätänsä hakkaavia luupäitä? Arvatkaapa ihan huviksenne mikä taho noikin oikeudenkäyntikulut maksaa ja hävitessään keissin, siihen vielä vastapuolen kulut päälle?

Täällä Virossa on alkanut ns. mustamaalaamiskampanja näitä Odinin paikallisia puuhamiehiä vastaan. Taustat tutkitaan nyt suurennuslasin kanssa, luurankoja etsitään joka kiven ja kannon alta, ja revitellään otsikoita valtavirran meediassa. Lienee kaikille tuttu meedian modus operandi esim. Suomesta ja Ruotsista? Voin joihinkin myöhempiin kommentteihin liittää linkkiä uutisiin ja pientä suomennosta jos mielenkiintoa on, mutta elämme tosiaankin jännän äärellä.

Sun kannattaa Ykä tehdä näistä epistoloista jonkunlainen kirja ja laittaa ne aikajärjestykseen, jota myyt netin kautta. Nimeksi voisit laittaa Pahkasika-tyyliin "Suvaitsevaiston pahimmat iskut" vuosilta se ja se. Näihin voivat sitten historiantutkijat ja tulevat sukupolvet 100 - 200 vuoden päästä tutustua, ja ihmetellä (eräiden) tahojen suoranaista typeryyttä ja naiiviutta.


- Soomepois Eestist -

P.S. kommenttien ehkä absurdein heitto oli lyhykäisyydessään se suurestikunnioittamani sisäministeri Orpon lausahdus "Pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia". Tän heiton minä laitan tuonne S.O.O. Estonia FB-ryhmän keskusteluun "Pagulaste motiivide kritiseerimine on rasismi". Tule taevas appi!

WhiteHunter kirjoitti...

Tämä määritelmä "konditionaalivoimavara" on lähes täydellinen kuvaamaan nyt maahan saapuneita lähi-idän korkeakouluista valmistuneita osaajia.

Tämä kuvaa tätä nykypäivän keskustelua ja sen tasoa.
http://www.riemurasia.net/video/Suomalainen-pakolaiskeskustelu/177940

On uskomatonta, kuinka nopeasti suomalaiseen yhteiskuntaan on asettunut pelko. Pelko siitä mitä voi sanoa ja missä liikkua. Pääkaupunkiseutu tulee saamaan rikastusta keväällä ja kesällä. Syksyn pimeydessä ihmiset lukittautuu sisälle eikä liiku enää.

Miettii sitä, kuinka moni valtionpäämies on sanonut että homma ei toimi. Englanti, saksa (pariinkin kertaan) ja pari muuta pikku valtiota. Kuinka Itävalta ja Puola on sopeutunut invaasioon.

Itseäni harmittaa, kun lehdistöön ja televisioon ei voi luottaa.
Ei kerrota tai sitten valehdellaan. Ettei tulisi rasismia.

Mutta, tässä on hyvä dokumenttisarja, jos maailma tuntuu kurjalta ja luisuvan kohti kaaosta. Tämä auttaa viemään ajatukset pois arjesta. Itse olen pitänyt tästä. (Tosin itse nimesin tuon maailman lopun sarjaksi)
SARJA Tiededokumentti: Tuholaiset uhkaavat

http://areena.yle.fi/1-2372904

Hyvää kevättä kaikille. Kevät alkaa virallisesti MP-messujen avajaisista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Anolle, Soomepoisille Eestist ja WhiteHunterille & kiitos hyvistä kommenteistanne. Meillähän on se tilanne, että tietyn punavihreän akateemis-kulttuurikuplan sisällä oleva varsin pieni väestönosa määrittelee sekä oikean että väärän ja saa sen lisäksi kaiken sen media-ajan, mitä se haluaa. Siinä ei ole sinänsä ihmeteltävää, että on olemassa elämästä vieraantuneita ihmisiä, mutta kuinka he ovat saaneet tämän aseman, niin että valtiovaltakin heitä kumartaa ja esim. kysymys ”no kuinka monta elätettävää meillä sitten loppulaskussa on vara ottaa” on sellainen, että siihen ei vastata, sitä ei käsitellä eikä sitä edes oteta esille. Mitä tapahtui, että tähän tilanteeseen tultiin? Kuinka ne ihmiset, jotka elävät täysin tulonsiirtojen varassa saavat oman utopiansa mukaan oikeuden määritellä, mihin niitä tulonsiirtoja käytetään? Tätä tarttee vielä tuumailla, koska asia itsessään on niin täysin järjenvastainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tärähtäneistö uikuttaa aina sitä, miten integroiminen ja kotouttaminen on lääke kaikkea pahaa vastaan. Näille vastaus:

- Kaikkein pahin ja vaarallisin terrorismi on lähes aina keski- tai yläluokkaisen taustan omaavien, koulutettujen ja "hyvin integroituneiden" tekemää.
- Suuret islamistiset järjestöt ovat rakentaneet toimintansa, viestintänsä, taloutensa, värväystoimintansa... hyvin integroituneiden ja kotoutuneiden ja sitä kautta usein myös kouluttautuneiden varaan.
- Ainakin yksi valtava panislamistinen järjestö keskittää toisen puolen rekrytointi- ja soluttautumistoiminnastaan ihan puhtaasti akateemisen maailman, hallinnon, politiikan, liike-elämän jne. islamilaiseen kärkeen ja saatuaan sen haltuun myös siitä alaspäin. Toisen värväyshaaran keskeinen alue ovat lapset + koulut. Että siitä sitten "kouluttautumalla suomalaiseksi" -haaveisiin vähän realismia sekaan.
- Länsimaihin rakennetaan shariapoliisia ruotsalaisen mallin mukaan. Hulinoidaan. "Yhteisön arvostetut tahot" (=islamististen järjestöjen avainhenkilöt) "rauhoittavat" näkyvällä läsnäolollaan hulinoinnin ja poliisin näkyvä läsnäolo lisää hulinaa. Tullaan siihen tulokseen, että yhteiskunta ja poliisi toimii kasbahissa yhteistyössä paikallisen väestön kanssa. Suomeksi tuo tarkoittaa, että islamististen järjestöjen luvalla tai ei ollenkaan. Islamistit lisäävät omaa näkyvyyttään. Poliisi vähentää läsnäoloaan. Shariapoliiisin kontrolloima polisii-no-go-zone on syntynyt. Integraatiopolitiikka on mahdollistanut sen.

Minä olen muuten Bidén kanssa samaa mieltä siitä, että tänne työskentelemään tulevan pitää voida ottaa perheensä mukaan. Työskentelemään tulevaksi laskettakoon sellainen nettoveronmaksaja, joka perheen saapuminen huomioiden tuottaa Suomelle mannaa ja mansikoita. Esim. sveitsiläiset ja lontoolaiset investointipankkiirit, huipputiedemiehet, joilla on globaalia akateemista arvostusta, espanjalaiset designerit (jos ovat hyviä), kiinalaiset yrityskohtajat ja ostopäälliköt, japanilaiset matkailualan vaikuttajat... Joku rakennusalan puolikoulutettu halpatyöläinenhän ei tule tänne työskentelemään vaan käy täällä töissä. Siinä on iso ero.

Lisäksi olen ehdottomasti sitä mieltä, että Suomen on kansainvälistyttävä lisää. Ja kun tilanne on se, että monikulttuurisuus on käytännössä kansainvälisyyden vastakohta joka estää kansainvälistymisen mahdollisuuden, niin pitää lopettaa haitallinen monikultturismi ja monikulttuuristuminen jotta saataisiin kansainvälistyminen vauhtiin.

Uskon muuten väitteesi, että Arhinpaavo on joskus leikannut ruohoa. Liekö ollut ihan sinsemillaa vaiko tyhmemmälle hipistölle kaupan ollutta ukrainalaista Tsernopilveä. Toi toki olla myös kasvien heikkolaatuisia isoja alalehtiä eli niin sanottua skitsoheinää. Sitä vaan en tajua, miten hippiheinän leikkaamisella muuttuu duunariksi tai saa rautakouran karisman - siis hallujen ulkopuolisessa maailmassa.

Anonyymi kirjoitti...

Oikeusministeriössä täytyy olla töissä idiootteja.

Jo vuosikymmeniä on tiedetty että rikollisryhmät ja -järjestöt ovat rakenteeltaan useimmiten verkostoja eivätkä linjaorganisaatioita. Rikollisuuteen vähän niin kuin kuuluu se, että jokainen on itsenäinen yrittäjä eikä epäitsekäs osa kokonaisuutta.

Jos oikeusministeriö rajaa rikollisryhmiksi vain ne, joissa on "koossa pysyvä rakenteellinen yhteenliittymä" niin oikeusministeriö käytännössä rajaa järjestäytyneen rikollisuuden pääosan sellaiseksi, ettei se muka olisikaan rikollisryhmien toimintaa. Samalla lähes kaikki terrorismi rajataan ei-rikollisryhmiksi.

Ei voi kuin toivoa että edes joku oikeusministeriössä oppii lukemaan ja kahlaa kesälomalukemisenaan läpi vaikkapa Barabasin "Verkostot" niin sekin byrokratiahelvetti saattaa tulla pois feodaaliyhteiskunnan organisoitumisrakenteisiin perustuvista kuvitelmista.

Toi arkkipiiispa Kari Mäkinen yhdessä Irja Askolan kanssa ovat kyllä kristinuskon suurimpia vihollisia tässä maassa. Jos asiaa hengellistäisi vähänkin, niin mieleen tulisi, että nehän taitavat olla duunissa alakerran konttorissa. Hommana sabotööräys ja desantoiminen kunnes kirkko ja sen rakenteet menevät pilalle. Raamattu varoittaa lujasti vääristä paimenista jotka eksyttävät laumaa ja jos noi kaksi eivät ole sellaisia, niin kuka sitten?

Jonkun pitäisi muuten laskea uhrisaldo.
Kantisten mamu-uhrit <==> mamujen kantisuhrit
ja sama sitten väestön prosentuaalisen jakauman mukaan
Mamut rasistisen väkivallan tekijöinä <==> kantikset rasistisen väkivallan tekijöintä
ja sitten vertailua kehiin että kuinka monikymmenkertaisesti enemmän toinen ryhmä syyllistyy rasistiseen väkivaltaan kuin toinen.

Tollaisessa uhrisaldovertailussa keskeistä olisi tietenkin se, että rasistisen väkivallan kriteerit olisivat molemmille ryhmille samat. Sopiviksi kriteereiksi kelpaisivat vaikkapa tärähtäneistön moneen kertaan esilletuoma "uhri ja tekijä edustavat eri ryhmää" tai nuiviston suosima "oman ryhmän jäsentä ei valittaisi saman teon kohteeksi".

Anonyymi kirjoitti...

Pitäisikö humamujen katupartiot kieltää?

Nehän ne vasta paljon väkivaltaa, rikollisuutta ja turvattomuutta tuovatkin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisin mies, niin kiitos, kumarrus ja hattu päästä! Sanomalehdet luetaan ja heitetään roskiin ja sammakoita suustaan päästäneet unohdetaan nopeasti ja poliittinen muistikin on kuulemma neljä kuukautta. Siitä syystä kai yleensä ne samat aikaansaamattomat nahjukset, yli-innokkaat uraohjukset tai julkkikset aina eduskuntaankin äänestetään. Mutta onneksi meillä on netti ja onneksi meillä on Ykä, joka on tehnyt ison homman ottamalla parempaan talteen näitä päättäjiemme ja muiden vaikuttajien suustaan päästämää helmiä, ettei suorastaan jalokiviä... Omien lisäksi meillä on valitettavasti vastassa melkein koko muu Eurooppa, joka on pullollaan samanlaisia pässinpäitä, jotka on valtaan päästetty. Tulee mieleen se kuuluisa vanhan kuninkaan lausahdus: "Voi poikani, kunpa tietäisit, miten vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan."

Ylekin on ottanut talteen kaikenlaista, mutta ettei vaan vähän valikoivasti ja sensuroiden... Kiinnostuin viime vuoden puolella siitä netissä leviävästä tiedosta, että presidentti Halonen olisi vuoden 1972 Vappupuheessa esittänyt Suomen liittämistä Neuvostoliittoon. Yle Areenasta löytyi vasemmistolaisten vapunviettoa ja puheita enemmänkin, mutta vuoden -72 SAK:n Olympiastadionin kupeessa pitämä vappujuhla oli mykkä. Puhujapöntössä seisoo selvästi nainen, vaikka juhlapuheen piti jonkun tiedon mukaan SAK:n puheenjohtaja Pekka Oivio. Tämä mykkyys niinkin myöhään kuin -72 pani kyllä mielikuvituksen liikkeelle. Olisikohan kenelläkään parempaa tietoa?

Mielenkiintoiseksi ja ennalta arvaamattomaksi käy elo Suomenmaassa varsinkin kun lähestymme kevättä ja leudompia kelejä. Oma vaatimaton arvaukseni on, että tulijoiden virta on kiihtymään päin ja jos kesä on lämmin ja vähäpukeinen, tulee tytöillä ja naisilla olemaan kuumat oltavat. Jotkut siitä tietysti voivat nauttiakin (luulin, etteivät naiset helposti näiden idän ihmeiden tai mustien poikien mukaan lähde, mutta joku edellisessä blogissa osoitti olettamukseni vääräksi) ja onhan se sitten tietysti kaikin tavoin helpompaa ja halvempaa kuin lähteä lemmenlomalle Gambiaan. Mihin tämä katastrofi päättyy, päättyykö vielä pitkään aikaan ja kuinka paljon vierasta väkeä Suomeen mahtuu ennen konkurssia, jää nähtäväksi. Jos koko rakennelma, jota vielä toistaiseksi hyvinvointivaltioksi kutsutaan, romahtaa, saako syyllisiä syytettyjen penkille millään ilveellä vai käykö niin kuin kommunismin sortuessa itänaapurissa, perässähiihtäjät yrittivät painua maan alle ja mikin ääreen saataessa vakuuttivat, etteivät he nyt niin tosissaan olleet...

Hyvää helmikuun alkua kaikille täällä Voiman Pimeällä Puolella ja kiitos Ykälle vielä kerran!

Rouva Ano


Anonyymi kirjoitti...

Mainio kooste suvaitsevaiston "pullahduksista"!

Strix Senex kirjoitti...

Ansiokasta tämä tiedostavan kansanosan ulostulojen kokoaminen. Ja tätä se on erityisesti nyt, kun kovin moni siitä porukasta on ryhtynyt esittämään väitteitä tyyliin "kuka muka on vaatinut rajoja auki ja maahanmuuton lisäämistä". Syy tähän entisten kannanottojen perumiseen on tietysti selvä. Kun lähetyksen laatu ja hinta alkavat näkyä, tilaaja pyrkii kiistämään tekemänsä tilauksen. Luottamus kansalaisten muistin lyhyyteen tuntuu olevan vahva, joskin usein perusteeton. Yleisöä voi tietysti yrittää hämätä, kuten nyt tehdään, kiistämällä aikaisemmat sanomansa siinä toivossa, että todistusaineistoa ei löydy. Harmillista - näiden tiedostavaisten kannalta - että joku vaivautuu sitä todistusaineistoakin keräämään. Siinä sitten hälvenee sekin sumutusmahdollisuus. Siispä hatunnosto Ykälle tästä ansiokkaasta toiminnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä verovaroin kustannettu ja poliisin hyväksymä opetusvideo istuu tämän kirjoituksen teemaan täydellisesti.

http://mvlehti.net/2016/01/29/yle-opettaa-kuinka-torjua-raiskaaja-oikeasti/

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö.
Jälleen mainiota epistolaa. Sitä olen tykönäni miettinyt tuota suvakkitoimittajien touhua seuratessani, että mikä siinä on, kun joku persu sanoo jotain heidän mielestään suvaitsematonta, niin heti ollaan tunkemassa mikkiä Soinin suuhun ja melekein /cceen. Vaan annas olla, kun demarien pehmolelu Natsima möläyttelee ja halveeraa suomalaisia ei kukaan mene Rinteeltä kyselemään, että onko tuo Natsiman kanta demareiden virallinen kanta. Tai kun syö paskaa Husu kehoittelee jätöksiä syömään ym. vastaavaa somppusaastaa, juu ei kukaan kysele Sipilältä, että onko tuo paskan syötättäminen suomalaisilla kepulien virallinen kanta. Toisaalta kepulien politiikkaa seuranneena se ilmeisesti on, syö paskaa suomalainen, mutta älä kuole, me kusetetaan sinua edelleen.

Pois soomesta
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Katoppa kun näillä kuplissa elävillä on pirusti aikaa touhuta järjestöissä, sekä aikaa olla esillä mediassa.

Ei Arska Asentajalla taikka Ilpo Insinöörillä ole saamaan tyyliin aikaa, eikä mielenkiintoa ottaa kantaa kaikkeen.

Minullakin on nyt aikaa, koska työtön. Minusta poikkeavasti veronikarosille maksetaan siitä, että mellastavat mediassa.

Pitää ymmärtää, että Arskan ja Ilpon elämä ei välttämättä pyöri raSSismin ympärillä. Veronikarosan pyörii. Itse asiassa heiltä loppuu leipä ellei olisi raSSismia ja turvapaikanhakijoita sekä kamalaa patriarkaattia.

-KKi-

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Olen tässä viimeaikoina seuraillut erilaisten mielipidekyselyjen tuloksia ja niiden perusteella mäyttää että näitä hardcore suvaitsevaisia on noin 20-22% kansasta ja meitä natseja/rasisteja noin 55%. Väliin näyttävät jäävän ne jotaka eivät oikein ymmärrä mitä on tapahtumassa ja joilla ei näin ole mitään mielipidettä tai ainakin se on tasoa "en ota kantaa, emmää tiiä".

Tuossa viimeisin:
http://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkimus-suomalaiset-kannattavat-turvapaikanhakijoiden-omaisuuden-takavarikointia/QQU3qubx?ref=ampparit:1722&ext=ampparit

Anonyymi kirjoitti...

Itse katkaisin kuukausia sitten välit lähes kokonaan erääseen suvaitsevaiseen ystävään. Syynä ei ollut mielipide-erot eikä oikeastaan edes käytös vaan toiminta.

Kyseinen henkilö on omaksunut Pravdan ja Pakolaisturvan täysin kritiikittä maailmankuvansa muodostajiksi ja todellisuuden kirkkaimman totuuden lähteiksi - toki sopivasti Ylellä ja Höblällä täydennettynä. Niinpä kaikki kanssakäyminen ihan henkilökohtaista elämää myöten kulki samaa läpeensä vääristynyttä polkua. Näin:

- Minä sanon jotain.
- X kaivaa päänsä sisältä mielikuvan siitä, miten asia "oikeasti" on, löytää suuren kuilun minun sanomani ja "oikean totuuden" (jatkossa pravda pienellä kirjaimella) välillä. Niinpä hän keksii omasta päästään että liioittelen, mustavalkoistan, en erota harmaasävyasteikkoa, syyllistyn äärimmäisyysajatteluun ja olen muutenkin irti todellisuudesta. Hän osoittaa että minun juttujeni ja pravdan välillä on kuilu.
- Minä yllytän häntä tarkastamaan datan ja faktat. Hän sivuuttaa koko ajatuksen ottamatta siihen kantaa. Mitä sitä turhaan pravdaa kyseenalaistamaan.
- Aika kuluu. Puheena olleet asiat nousevat julkisuuteen. Käy ilmi, että esittämäni "äärimmäisyysnäkemykset" eivät ole olleet läheskään yhtä shokeeraavia kuin ilmi käynyt todellisuus.
- X ei tunnusta olleensa väärässä eikä edes harkitse sitä vaihtoehtoa että näkemykseni, asenteeni jne. olisivatkin edustaneet maltillista realismia kun taas hänen omat kantansa ovat olleet massapsykoosia lähellä olevaa utopiaa, jolla ei ole edes näköyhteyttä reaalimaailmaan.
- X ei koe missään vaiheessa tarpeelliseksi tai asialliseksi punnita luottotietolähteidensä luotettavuutta. Jossain välissä hän sentään tunnustaa pitäneensä minua jopa täysin ei-poliittisissa, vain ja ainoastaan yksityiselämään liittyneissä asioissa liioittelevana valehtelijana jonka paskapuheisiin ei voi missään määrin luottaa, vaan jonka kohdalla pitää ensin koittaa selvittää, että miten asia "oikeasti" on.

Kyseessä on oikeasti hyvä ja mukava tyyppi, joten menetys on aika iso. Jatkuva tuon kaavan mukaisen toiminnan kohteena oleminen olisi kuitenkin paljon vahingollisempaa kuin tulkinnoissaan ja luulotteluissaan vihamieliseksi ja petolliseksi kääntyneestä "ystävästä" irrottautuminen.

Anonyymi kirjoitti...

2.2. kello 9:08 kirjoittaneelle Anonyymille:

Joku viisas on joskus sanonut, että avoin mieli on kuin vahtimaton tontti. Etukäteen on mahdotonta edes kuvitella, mitä kaikkea sontaa ja myrkkyä sinne saatetaan kaataa. Ja juuri noinhan se on.

Jos ihminen kuvittelee, että avoin mieli suojelee pahalta, estää vahingot, tuottaa hyvyyttä ja hellyyttä, niin ihmisen pitää olla todella häiriintynyt - joko psykiatrisessa tai tiedollisessa mielessä.

Natsismi pääsi leviämään sen vuoksi, että liian moni suhtautui siihen avoimin mielin. Kommunismi, arabisosialismi, juche-aate, bath-aate, islam ja muu pedofilian ja orjuuden suosiminen, scientologia, Ku Klux Klan... Kaikki tuollainen on päässyt leviämään juuri siksi, että ihmiset ovat suhtautuneet niihin avoimin mielin.

Joku toinen viisas on sanonut, että rajat on se sektori, jonka sisältä vapaus löytyy. Tuo on totta ja hyvin sanottu, oli sitten kyse lasten kasvattamisesta, ulkopolitiikasta, EU:n rakenteen ja toimintatapojen poliittisesta päätöksenteosta, taloudesta, kulttuurista, taiteesta, tieteistä... Rajattomuus johtaa vapauden katoamiseen, vapausvaje monenlaiseen rajattomuuteen.

Rajattomuuden ja avoimen mielen ihannointi on monellakin eri tasolla aivan kuin eräänlainen rajatilahäiriö.

Thorvald Eskilinpoika kirjoitti...

Kun YLE:n kollega jäi kiinni valehtelusta "uusnatsi tönäisee" casessa, niin näyttää siltä että joensuulainen ritari valkoinen kollega ryhtää apuun kehittämällä "uusnatsi potkaisee" keissin Joensuun torilla. Ai miksikö eppäilen? no, poliisi ei ole kuullutkaan asiasta mitään, tilanne oli toimittajan kertomana nopea, mutta kuitenkin paikalla olleet vanhemmat ovat ehtineet estellä lapsiaan näkemästä agressiota ja toimittelija on ehtinyt asian havaita. Toimittaja silminnäkijänä, kuitenkaan ei nimiä edes haastatelluista, ei tarkkaa ajankohtaa, ei poliisille ilmoitusta, ei mitään mistä joku pääsisi asian todella tapahtuneeksi todentamaan....

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai tässä varsinaisesti mitään uutta ole. Siis tässä hulluudessa. Ällistellen luemme menneiden aikojen totalitaarisista hankkeista ja hallinnoista ja kysymme itseltämme; "Eivätkö nuo ihmiset huomanneet tai tajunneet mitään?" Vastaus on aina se sama - eivät tajunneet. Ja nekin jotka ounastelivat jotain olivat hiljaa, koska jos he olisivat avanneet suunsa, seurauksena olisi voinut olla työn menetys, vankila tai hengenlähtö. Fiksuimmat muuttivat ulkomaille.

Siksi kannatti olla hiljaa, koska kyse on valinnasta. Hankkiutuako vaikeuksiin vai olla hiljaa ja mahdollisesti saada hiukan suffelia palkinnoksi. Näin se menee meilläkin. Osa kansasta ja johtajista on hulluja, osa on fiksusti hiljaa vaikka salaa tietääkin, että metsään menee. Nyt sitten me, joihin tämä propaganda ei uppoa, emme voi muuta kuin seurata sivusta, kuinka prosessi etenee. Tämä prosessihan yltyy pian, kun kevät ja kesä tulevat. Uutiset Keski-Euroopasta tulevat olemaan mielenkiintoisia.

maallikko

Varakaani kirjoitti...

Terve, Ykä

Jälleen kerran väkevää kirjoittamista. Kiitos. Vaikka tässä on vaihteeksi liian työn kanssa ihmeissään, niin sen verran löytyy aina aikaa että ehdin kirjoituksiasi lukea.

Jos tuohon nyt jotain voi todeta niin se olisi kai mallia "olis taas kirveellä töitä".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Rouva Anolle, Ano4:lle, Strix Senexille, Ink Visitorille, Huru-ukolle, KKi:lle, Thorvald Eskilinpojalle, Ano5:lle, Ano6:lle, Maallikolle ja Varakaanille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Kyllä. Ja muistetaan, että islamin lisäksi tämä toimi kommunisminkin kohdalla, eli kyllä vallankumouksen älyllinen etujoukko koostui hyvin syöneistä häiskistä eikä mistään lumpenproletariaatista. Mitä tulee noihin perheisiin, niin samaa mieltä minäkin, mutta sinäkin taatusti hahmotat, että tällaiseen korkean verotuksen ja korkean sosiaaliturvan maahan tuollaista porukkaa ei liikaa tule.

Ano2: Tuo on muuten täysin totta. Rikollisuus ei pyri jonkun aatteen levittämiseen tai toisen aatteen torjumiseen, yksinkertaisesti täyttämään taskut. Piispoistamme olen samaa mieltä, ja odottelen, koska ev lut kirkkomme päättää muuttua täysin maalliseksi hyve- ja suvaintovirastoksi. Naputtelin siitä aikanaan kirjoituksenkin.

http://yrjoperskeles.blogspot.fi/2014/03/yleinen-hyve-ja-suvaintovirasto.html

Tuo uhrisaldoidea olisi erinomainen. Itsellä siihen ei aika riitä, mutta jos joku ottaisi tuon hoitaakseen nostaisin hattua.

Ano3: Totta munassa pitäisi, mutta virallinen Suomihan mieltää ne vain harrastuspiireiksi, joille sattuu aika ajoin ikäviä sattumatapaturmia.

Rouva Ano: Kiitokset. Näissä koosteissa tämä vallitseva tilanne jotenkin räpsähtää päin turpaa ja huomaa, että kyse ei todellakaan ole yksittäistapauksista. Tulee muuten muistaa, että nämä ovat koottu vain tässä blogissa käsitellyistä asioista, joten otantamäärä on tosiasiassa vielä huomattavasti suurempi.

Tuosta Halosen lausumasta: Itse olen siinä käsityksessä, että kyseinen juttu on kuitenkin urbaanilegendaa. Sinänsä – niin kuin itsekin muistat – tuohon aikaan varsin laajalti uskottiin (jopa monissa porvaripiireissä), että kansainvälinen kilpajuoksu päättyy lopulta Neuvostoliiton voitoksi. Sitä ei oikeastaan juurikaan hypetetty. Pidettiin vain sellaisena väistämättömänä, johon meidänkin on lopulta sopeuduttava. Onneksi toisin kävi.

Kevättähän tässä odottaa yksi sun toinen kauhulla. Virkakoneistomme edustajat ovat tietysti luottavaisia, sillä hehän ovat käyneet sanomassa turvapaikkahuilailijoille, että kun Suomessa ei saa raiskata, niin eiväthän ne sitten varmaankaan raiskaa. Kun on kerran sanottu niin. Mitä muuten tulee Gambian lemmenlomiin, niin feministinen puolihan mieltää sen naisen seksuaalisen kokemuspiirin rohkeaksi laajentamiseksi, mutta kun mies taas tekee saman Thaimaassa, niin se on jotain järkyttävän vastenmielistä. Oikein hyvää helmikuun alkua sinullekin. May The Dark Side be with you.

Ano4: Kiitämme suvaitsevaistoa huumoriperinteen jatkamisesta. Spede ja Kummeli ovat saanut seuraajansa. Tosin tämä porukka ei toimi kieli poskessa vaan ihan tosissaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Strix Senex: Kiitokset. Mietin sitä, että olisikohan valaistuneella vastapuolella sinänsä tietty epävarmuus menossa, eli alkavatko ne hahmottaa, että ei riitä se, että julkilausumia tehdään omalle tiedostavalle porukalle, vaan on se harmaa rahvaskin. Toisaalta eihän se tyyliä muuta, sillä papukaija toistaa vain ulkoa oppimiaan lauseita.

Ink Visitor: Tuossa saavutettiin kyllä tahattoman huumorin mestaritaso. Mietityttää vaan, että kenelleköhän tuo video on itse asiassa tarkoitettu?

Huru-ukko: Aivan totta. Ja pitää paikkansa edelleenkin, vaikka persut ovat puolueena ns. harjanneet itsensä lähes täydellisesti. Nähtävästi media ei hyväksy edelleenkään sitä, että esim. Jussi Halla-aho, Olii Immonen, Laura Huhtasaari jne. ovat puolueen jäseniä. Kepulien kohdalla voi todeta, että ”kepu pettää aina” ei ole mikään tyhjä sanoma, vaan se on puolueen vallitseva ominaisuus.

KKi: Totta tuo. Eikä tässä Yrjö Sosiaalipiipertäjäkään tästä hommasta palkkaa saa, vaan nämä tehdään työn jälkeisellä luppoajalla. Konstikos näitä juttuja olisi naputella, jos siitä leivän saisi, mutta palkkapropagandaa maksetaan vaan tiedostavalla taholla. Joka elää suurinpiirtein sataprosenttisesti yhteiskunnallisten tulonsiirtojen varassa. Ei sieltä nettoveronmaksajia löydy. En sellainen ole minäkään, mutta tajuan tilanteen ja kiitän täydestä sydämestä Arska Asentajaa ja Ilpo Insinööriä.

Thorvald Eskilinpoika:

Viesti 1: Suurinpiirtein tuollaisia ne lukemat ovat. Ehkä tuota suvakkien hardcore-tasoa olisi vieläkin vähemmän. Joka tapauksessa sille on annettu oikeus määritellä oikea ja väärä.

Viesti 2: Eikös tuo “uusnatsi tönäisee”-case muuten vieläkin etene valtamediassa tapahtuneena tosiasiana, vaikka se on osoittautunut puhtaaksi valehteluksi?

Ano5: Samantyyppistä kokemusta on minullakin. Ja kuvaa ikävällä tavalla tiettyä polarisoitumista tässä maassa.

Ano6: Täysin samaa mieltä Ja eikös ne aikanaan kuvitelleet, että natsienkin kanssa pystyy neuvottelemaan ja kun niille antaa sen, mitä ne ovat vailla, niin kyllä ne sitten rauhoittuvat. Samat virheet näköjään toistetaan kerran toisensa jälkeen.

Maallikko: Totean samaa kuin Ano6:lle. Uskotaan hmisestä vain hyvää ja ajatellaan, että kun itse ollaan rehellisiä ja pidetään sanamme, niin varmaan se toinenkin tekee niin. Nyky-Suomessa ei vielä ole hengenlähtö uhkana ja vankilaan on joutunut vain Lehdon Sepi, mutta työpaikan menetyksen pelko pitää kyllä monet ihmiset hiljaisena. Erityisesti julkisella sektorilla.

Varakaani: Kiitokset. Vaan näinköhän se kirves enää riittäisi, vai pitäiskö hypätä jo moton puikkoihin?

Anonyymi kirjoitti...

Villinä vaikkauksena tulevaisuudesta: Suvaitsevaisuuden ollessa uskonnon kaltainen tila, niin silloinhan tulee mielestäni käymään niin, että kun kupla puhkeaa tuntevat suvaitsevaiset uskontonsa pettäneen. Tämä on kaikista karvainta ihmiselle, ja epäilen että tässä tilanteessa uskovaiset eivät tyydy sulautumaan kriittisten joukkoon, vaan hyppäävät käyrän toiseen laitaan ultrarasisteiksi. Kun ihminen kerran on kiihkeästi taipuvainen uskomaan hurujuttuihin, niin hänen on vaikea tyytyä keskinkertaisuksiin edes ajatuksen tasolla.

Simo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Simo. Ei mitenkään mahdotonta. Nämähän ovat ihmisiä, jotka elävät poliittisen muodin mukana. Heitä voisi verrata oman aikansa taistolaisiin, jotka taas puolestaan olisivat olleet 1930-luvulla Hitlerin kovia kannattajia. Meillä voiman pimeällä puolella taas on hieman toisin. Jos me saamme nämä tietyt asiat korjattua, me emme halua naamaamme esille, vaan palaamme takaisin sohvalle lukemaan Tex Willeriä ja elämään rauhassa, mitä me itse asiassa olisimme halunneet koko ajan tehdäkin.

korpisoturi kirjoitti...

Jahkas se kevät tuo muurarin, hanslankarin ja hampparin..., niin matut keksii nämä kuntopolut. Siellä iltahämärässä lenkkeilee yksinäisiä naisia. Otollisempia paikkoja kotoutua kuin uimahallit. Tai oikeammin, niitähän ohjaillaan jopa sinne kuntoilun pariin kotoutumaan.
Täällä eräs ympäristöjohtaja eläkeelle päästyään kertoi, että aikoo viedä matuja luontoretkille ja laavuille.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä hyvää settiä aiheesta RoK:n saitilta, parit artikkelit teemaan läheisesti liittyen:

Establishments narrative is in shambles, vapaasti suomennettuna Systeemin "kootut selitykset" ovat murenemassa. Kommenttiosiosta Doktor Jeepiltä erinomainen kannanotto, täältäpäin lähtee miehelle virtuaalinen hatunnosto ja politbyroon suosittelemat aploodit! Muitakin hyviä kommentteja löytyy. Artikkelista linkki sanan "cuckold" alkuperään ja nykyään siitä on lainattu osa sanaan "cuckservative" kuvailemaan tietyntyyppisiä poliitikkoja, jotka ovat valmiina myymään oman maansa eikä kansalaisista ajatella tippaakaan.

Angela Merkel syyttää Kreikkaa ongelmista jotka hän itse aiheutti, nyt mennään jännän äärelle. Kuvastaa "Merkeleen" epätoivoa. Jos saksalaisissa on hiukankaan järkeä ja älliä päässä, niin tuo rouva ei tule seuraavissa vaaleissa valituksi. Odotan kevättä ja kesää suurella mielenkiinnolla.

Enkä yhtään ihmettelisi, jos Iso-Britannia todellakin äänestää "kiitti meille riitti" siinä tulevassa kansanäänestyksessä. Toki, tilanne voi eskaloitua ennen sitä sellaiseksi, että he tekevät ilman sitäkin omat johtopäätöksensä.

- Soomepois Eestist -

Castor kirjoitti...

Tämä kolumni tullaan ohittamaan ja unohtamaan: http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/845598/Aasiasta+Afrikkaan+jatkuu+Muhammedin+maa.

Sen sisältö kun ei vastaa lainkaan sitä, mitä meillä on totuttu totuutena pitämään. Tämäkin kolumni on jouduttu näemmä kirjoittamaan samalla tavalla kuin aikoinaan Neuvostovallan aikoina vedoten jonkun toisen kirjoituksiin ja saniomisiin. Siinä meillä sananvapaus! Hitchensiä olen lukenut, katsonut Youtubessa ja joskus lainannutkin omiin tarkoituksiini.

On muuten kovin omituista, että kukaan ei virallisesti kyseenlaista näiden muutaman oikeustieteen professorin mielipiteitä. Nehän otetaan aivan vakavasti, vaikka ne nimenomaan edustavat näiden henkilöiden poliittisista näkemyksistä kumpuavia mielipiteitä. Eivät mielipiteet ja jonkun professorin tulkinnat kansainvälisistä sopimuksista, vihapuheesta tai vaikkapa rasismista ole annettu minkäänlaisen auktoriteetin turvin, eikä niiden noudattamatta jättämistä ole sanktioitu. Eivät nuo professorit ole (perustuslaki)tuomioistuimen asemassa, vaikka siltä näyttääkin kun lukee toimittajien tekeleitä.

Unknown kirjoitti...

Moro Ykä

Kun näyttäisi olevan nyt niin, että merkittävän suuri osa kansastamme vihaa maatamme ja suomalaisuutta paatoksella ja yli kaiken, niin paljon, että sen lokaan polkemiseksi nähdään käsittämättömän paljon vaivaa, alkaa päivä päivältä näyttämään yhä enemmän siltä, että täällä ei ole enää mitään puolustamisen arvoista jäljellä.

Ehdotan, että liitytään kaikki Tsuhnat, ja tietysti muutkin kynnelle kykenevät, Vihreisiin de Gröna.

AaJii kirjoitti...

"Hotellin respasta toivotetaan lukijoille oikein hyvää alkanutta helmikuuta."

Haista Ykä... Luin tuon epistolan läpi ja nyt taas vituttaa niin että ei tiedä miten päin olisi. Kansalla on kuulemma aina sellaiset johtajat kun se ansaitsee. Että ollaan vissiin aikamoinen Hölmölä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia tänne onkin jo ropissut, mutta vielä mahtunee minunkin puoleltani yhdet, eli Kiitos! Tämä oli semmoinen epistola, että kannoin läppärin tulostimen viereen ja pistin paperille liitettäväksi Aikakirjoihin eli kansioon, johon olen harvakseltaan tulostanut juttuja, joiden haluan varmasti pysyvän tallessa. Tuo Orvon rasismi-juttu viime elokuulta oli itselleni sellainen tölväys, että muistan kyllä muutenkin lopun ikäni.
Tänään sain pikkuisen balsamia haavoihin, kun Niinistö sanoi puheessaan selkeästi, että "maahanmuuttto on ongelma". Tuolla ihan viimeisissä kappaleissa, toki vain ohimennen. Eikä oikein kertonut mitä sille ongelmalle olisi tehtävä.

http://www.presidentti.fi/public/default.aspx?contentid=341374&nodeid=44810&contentlan=1&culture=fi-FI

Kuulen kyllä mitä ajattelette. Kuten suosikkiartistini jossain sanoituksessaan ilmaisi "talk is cheap but the suits are not", mutta kyllä tässä pitää osata iloita vähästäkin.

-koppelo

Becker kirjoitti...

Oli kyllä aika raskasta luettavaa. Ihmisillä ei tunnu olevan minkäänlaista käsitystä islamista ja sen tarkoitusperistä, vaikka esimerkkejä löytyy jo pelkästään Euroopasta vaikka kuinka paljon. Horistaan vain tuota taikasanaa kotouttaminen, joka ei ole onnistunut missään, sillä muslimi EI kotoudu länsimaiseen kulttuuriin, ei ole aikomustakaan.
Jos ei tätä asiaa haluta käsittää, niin sitten se totuus tulee esiin kovemman kautta.
Kyllä Keski-Itä opettaa, tällä kertaa ei siis Siperia.
Olen jo aikaisemmin todennut, että muslimit siittävät meidät maanpakoon. Eurooppalaisten pitäisi synnyttää n. 2,11(eli kolme) lasta per perhe, jotta nykyinen väestörakenne säilyisi. Tätä lukua ei valitettavasti saavuteta missään länsimaassa, vaan se jää alle kahden. Muslimit ovat kovempia sikiämään huippuna somalit, jolla arvo 6,6. Nykyjään kolme lasta on jo melkein suurperhe. Mutta mitäs teet kun osasta naisia lasten synnyttämisen sijasta on ihqua olla urbaani sinkku, punavihreä telaketjufeministi, lesbo tai muuten vaan queer.
Vanhankantainen yhteiskuntaa ylläpitävä perhe-elämä on vaan niin out. Toisaalta kukapa nykyisillä asuntojen hinnoilla, veroilla ja epävarmalla työelämällä haluaisi isompaa perhettä perustaa.

Becker kirjoitti...

Olen aikaisemmin arvostellut Presidentti Niinistöä selkärangattomuudesta huilailijaparasiittien suhteen, mutta nythän tuntuu silta että ryhtiliike on tapahtunut ja oikein kertoimen kanssa.
Sen jo arvasi etukäteen ketkä salissa alkoivat marisemaan puheen johdosta mm. presidentti ehdokkuudesta haaveleiva Heinäluoma. Kansainväliset sopimukset menevät hänen mielestään suomalaisten edun edelle. Tämä on hyvä muistaa jatkossa. SDP vaikuttaa olevan maan mädätyksen kannalla. Afganistanilaisen kommunistin tytär Nazima oli suorastaan järkyttyneen näköinen kun hänen Suomen muslimisoitumis agendansa sai pahan takaiskun. Pitääpä tuota seuraavaa pressan vaalia pohtia uudemman kerran, jospa sitä sittenkin äänestäisi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Soomepoisille Eestist, Castorille, Pörri Oravalle, AaJiille, Koppelolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Juu, kevät toi, kevät toi raiskarin… sekä ihmisoikeusaktivistin… minä vaan luulen, että tuon ympäristöjohtajan eläkeprojekti saattaa vähän takuta, nimittäin nuo etelän pojat eivät välttämättä tykkää pimeistä suomalaisista korpimetsistä.

Soomepois Eestist: Merkel voi syyttää vain itseään, ja odotan mielenkiinnolla, että kuinka siinä Baijerin osavaltion perustuslakioikeudessa käy. Ison-Britannian kohdalla toivon sitä dominopalikkaefektiä, mutta siihen on jo pirunmoinen kiire. Veikkaan meinaan, että läntinen Eurooppa vielä kuluvan vuoden ajan raapii muniaan tekemättä sen radikaalimpaa ja pahentaa samalla ongelmaa vielä tuplaten.

Castor: Kun ottaa huomioon, että kyseessä on valtamediaan kuuluva Turun Sanomat, niin olipa harvinaisen järkevä ja asiallinen kolumni. Mutta aivan totta mitä totesit, eli asia on kierrätettävä jonkun toisen nimissä. Kyseinen heppu varmasti ymmärtää asiat ilman Hitchensiäkin. Tätä professori-ilmiötä ihmettelen minäkin, mutta toisaalta se on ymmärrettävää. Suomalaisethan ovat vieläkin hallintoalamaisia, ja kun propaganda ujutetaan professorin arvovallan nimissä, niin ajatellaan että se puree silloin paremmin.

Pööri: Joo, ymmärrän idean, eli pannaan kaikki porukalla läskiksi ja mahd. nopeasti, niin päästään sitten nopeammin rakentamaan ja korjaamaan jälkiä. Mutta jotenkin tuo luonto ei vaan anna myöten.

AaJii: No joo, eihän tuosta listasta tainnut varsinaista aperitiiviä saada. Itsehän me hölmöt ollaan tuo porukka kiltteinä hallintolampaina virkaansa äänestetty. Nykyisin tosin ei ole enää mitään poliittisen vaikuttamisen väylää, elleivät persut pysty aloittamaan omaa sisällissotaansa.

Koppelo & Becker: Voisi sanoa, että Niinistön puhe on niin kieli keskellä suuta pidetty kuin hänen asemassaan se tulee pitää, mutta kyllähän viesti tuli selväksi. Niinistö tajuaa, että me olemme saaneet aikaiseksi hirviön, mutta se hirviö on jo niin suuri ja voimakas, että presidentinkin tulee varoa sitä.

Vielä Becker: Täysin totta mitä puhut. Mutta islamin ”valkopesu” kuuluu yhtenä osana suvaitsevais-multikulttuuriuskontoon, joten sitä harjoitetaan, vaikka kustaisiin omiin muroihin.

Tuumailija kirjoitti...

Seuraava linkki aiheuttaa henkistä pahoinvointia: http://www.hs.fi/politiikka/a1454474974366

Poimin tuolta nyt yhden kommentin joka sai purkan pysähtymään. Kyseessä on Suomen pakolaisavun viestintäpäällikkö: "YK on jo pitkään varoittanut, että ottakaa näitä ihmisiä vastaan tai he lähtevät itse liikkeelle" Siis anteeksmitä? Eli että jos emme ota heitä tänne, niin he tulevat tänne? Mitenkäs lopputulokset eroavat keskenään; eikös ne yhtäkaikki silloin päädy tänne? Ja sitäpaitsi: johan Eurooppa on ottanut näitä vastaan jo 80-luvulta alkaen. Eikö määrä olekaan muka riittänyt? Rajathan olivat lähes täysin avoimia vielä hetki sitten. En ymmärrä, miten tämän voi tulkita niin ettemme ole muka ottaneet. Suvakin logiikka on jotain aivan uskomatonta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Tuumailija. Luin linkin ja saavutin myös henkisen pahoinvoinnin tilan. Tuon pakolaisavun viestintäpäällikön loihelausuman kohdalla pitää ehkä unohtaa kokonaan niin logiikka kuin maalaisjärkikin ja ajatella asiaa taiteen kautta. Silloinhan tuo logiikka on omalla tavallaan jo kaunista. Tosin se kuuluisi johonkin runokokoelmaan eikä yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Anonyymi kirjoitti...

Olipa onni, että löysin blogisi! Jatkan ehdottomasti lukijanasi. Tässä on meinannut välillä usko loppua järjen ääneen, mutta onneksi näitä julkisia ulostulojakin on alkanut näkyä + kaikkia blogeja ei sentään ole sensuroitu.

Anonyymi kirjoitti...

Aika brutaali pläjäys tiedostavaa ajattelua. Nämä horinat luettuaan tyhmemmänkin ihmisen luulisi ymmärtävän, että kyse on uskonlahkosta - ja vieläpä erittäin sairaasta sellaisesta.

Pressan puheen jälkeistä nikottelua on ollut kiva seurata, mutta YLE:n pikku ”tekninen vika” vetää kyllä vakavaksi, pitäisköhän ko. sensuuri-talo uudelleennimetä SYLE:ksi.

Ei muuta tähän hätää, kevättä odotellaan…
T. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö!

Kuten Riku tuossa edellä totesikin, niin tämä Ylenannon "tekninen vika" presidentin puheen aikana tuntuu jo hiukan oudolta, langan loppupuolella onkin kuva "Yle selittää" mikä tuli kopsattua koneelle muistojen joukkoon. Jotkut noista Ylilaudan jutuista poistuvat suht'nopeasti.

Englantilaisen Daily Mailin sivuilta tuli eilen luettua artikkeli tuosta Soldiers of Odin katupartioista, tässä Iltalehden näkemys. Samaisesta on linkki siihen brittien tekemään juttuun, mikä on laajempi, suosittelen lukaisemaan. Ainakin äsken DM:n kommenttiosio oli nähtävillä, on mielenkiintoista luettavaa. Saas nähdä kuinka kauan?

Mutta, ihmekö tuo että tuollaisia patrulleja aletaan perustamaan, IL:n uutisessa onkin eräs mielenkiintoinen lause "Turvapaikanhakijat puolestaan pelkäävät mennä ulos katupartioiden takia." Vielä kun se maine leviää kunnolla, niin ehkä se vaikuttaa suoranaisesti Suomeen tulevien määrään? Kun et kerran äänestämällä voi vaikuttaa, niin sitten on toisenlaisten toimenpiteiden vuoro, joskus jopa radikaalimpienkin.

Britit yhä halukkaampia lähtemään EU:sta, kerrankin oli uutisessa osattu laittaa oikea termi kannatuksennousua kuvaamaan "kolme prosenttiyksikköä", hatunnosto toimittelijalle.

- Soomepois Eestist -

P.S. yhden suomennetun uutisen Viron Odineista linkkasin ja käänsin RM:n bloggaukseen "Salaliitot ja Hanlonin partaveitsi"...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Rikulle Raunioilla ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Ano: Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan. Ja muista vilkaista myös tuossa linkkilistalla olevia blogeja. Siellä on kovasti järkevää ja asiallista väkeä.

Riku & Soomepois: Uskonlahkoon liittyen julkaisen postauksen kohtapuoliin. Mitä tulee tuohon äänikatkokseen, niin voihan se ollakin se tekninen vika, tosin kun se sattuu juuri sille strategiselle kohdalle, niin voi tuumia, että maailmassa mikään ei ole mahdotonta, mutta jotkut asiat ovat äärimmäisen epätodennäköisiä. Mietin vaan, että mitähän Yle kuvitteli tuosta hyötyvänsä.

Soomepois: On sinänsä vähän kaksipiippuista, että SoO antaa haastatteluja valtamedialle, sillä sehän käyttää materiaalia niin kuin lystää. Sinänsä DM:n jutussa tietyt kuvat miellyttivät, sillä niissä oli viesti, että tarvittaessa meidänkin puolelta tömähtää. Ja tulee muistaa, että SoO ei todellakaan ole tehnyt väkivallantekoja. Media tietysti odottaa sitä ensimmäistä turpa kuolassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoin vasta nyt Yrjö tätä epistolaa, tässäpä sitä taas epistolaa kerrakseen. Kun sitä Yrjö puhutaan että valtio maksaa, että kunnille ei ole mitään kuluja, näinhän se tietysti onkin, mutta mistä se raha syntyy sinne valtion kirstuun? Tuleeko se vain jostain?.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Nii-in... mistähän se raha mahtaisi tulla? Ettei vaan niiltä kuntalaisilta... Ehkä niille olisi parempaakin käyttöä tarjolla?