lauantai 30. tammikuuta 2016

ANTERO LÄRVÄNEN JA KANTAVÄESTÖN VOK

- Hyvää päivää, hyvät kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen Huitsinnevadan paikallistelevision ja Huitsinnevadan paikallisradion suorasta yhteislähetyksessä täältä Pinnanmaan maakunnasta, tarkalleen sanottuna Ala-Tölöviön kunnasta ja olemme seuraamassa uuden yhteiskunnallisen, ehkä jopa mullistavan ilmiön perustamista. Ilmiö ei tosin ole ainutkertainen, sillä samaa on tapahtunut jo muuallakin Pinnanmaalla. Tänne on nimittäin perustettu vastaanottokeskus, mutta se ei olekaan aivan tavallinen vastaanottokeskus, ja siitä meille kertoo haastattelussamme Ala-Tölöviön kunnanlärväri Ensio Jynttän-Jytänen. Kunnanlärväri Jynttän-Jytänen, tervetuloa lähetykseen.

- Kiitos, Antero ja tervehdys kaikille kuuntelijoille täällä Pinnanmaalla ja muuallakin Suomessa. Huitsinnevadan paikallistelevisio lienee vielä ihan maakuntatason televisio, mutta eikös Huitsinnevadan paikallisradio ala kuulua jo kaikkialla Suomessa?

- Pitää paikkansa, radioaalloilla ollaan jo varsin laajalti ja siellä missä ei olla, niin netin kautta lähetystämme voi kuunnella vaikka Namibiassa. On se tää nykytekniikka vaan melkoista. Mutta kertokaapas millä tavalla tämä vastaanottokeskus eroaa näistä muista, kovasti tunnetuista eikä niin kauhean hyvämaineisista vastaanottokeskuksista?

- No tässähän on se perustavaa laatua oleva ero muihin vastaanottokeskuksiin, että tänne otetaan vain kantasuomalaisia. Heidät mielletään nimittäin täällä Pinnanmaalla ihan oikeasti pakolaisiksi ja turvapaikanhakijoiksi jotka ovat oikeassa hädässä ja avun tarpeessa.  On käynyt meinaan ilmi, että eteläisestä Suomesta, erityisesti Helsingistä sekä Turun ja Tampereen tietyiltä alueilta olisi näille selkosille muuttamassa ammattitaitoista ja kaikin puolin tolkullista väkeä jotka haluaisivat päästä eroon eteläisessä Suomessa kehittyvästä kaaoksesta, mutta ongelmana on tietysti se, että työpaikka pitäisi saada. Ihmisen pääelinkeino kun on syöminen. Mutta sitten hoksattiin, että voihan tässä Pinnanmaan maakunta tulla puolitiehen vastaan ja antaa ihmisille katon pään päälle, niin että muutto on sitten helpompi ja työn etsiminen onnistuu luonnollisesti paremmin, kun on sentään päästy hoitamaan varsinainen muutto näille selkosille. Ensimmäisenähän sen hoksasi se teidän huitsinnevadalainen hotellinpitäjä Perskeleen Ykä, joka antoi hotellistaan yhden siiven vastaanottokeskuskäyttöön.

- Kuinka tämä vastaanottokeskustoiminta sitten tarkalleen ottaen tapahtuu?

- No, on kysyntää johon meillä on sekä halu että mahdollisuus vastata. Siellä eteläisen Suomen maalikylissä on paljon ihmisiä, jotka ovat kertakaikkisen kyrpivyntyneet siihen etniseen rikastumiseen sekä sen aiheuttamiin seuraamuksiin ja myös siihen, että virallisesti siihen ei saa kyrpivyntyä vaan se pitäisi mieltää voimavarana ja jos muksua koulussa rääkätään näitten paljon mainostettujen uussuomalaisten taholta, niin siitä pitäisi vain pitää turpa kiinni ja todeta että suck it up niin kuin tuolla Amerikan mailla tavataan sanoa. Heillä olisi tietysti mahdollisuus muuttaa tänne muutenkin, myydä asuntonsa ja hankkia täältä uusi, mutta koska töitä ei tietenkään heti löydy, niin elämä on varsin ikävästi tyhjän päällä. Ei se lähtö ole niin helppoa ja yksinkertaista vaikka halua olisi. Mutta vastaanottokeskus tarjoaa heille mahdollisuuden suorittaa fyysinen muutto niin että he saavat tilapäisen asunnon ja kuntamme sosiaalinen turvaverkko tukee heitä ja auttaa heitä löytämään uuden alun elämään täällä Pinnanmaalla.

- Ja se tapahtuu kuinka?

- Ensimmäisenä tarjotaan tietysti majoitus. Täällä Ala-Tölöviössä sen tarjoaa käytöstä poistettu motelli Hupsheikka, jossa on kaikkiaan kolmekymmentäkuusi huonetta. Majoitus kantasuomalaispakolaisille on maksuton ja sen kustantaa Ala-Tölöviön kunta ja lisäksi toimintaamme avustaa Pinnanmaan maakuntaliitto. Muuttokuormasta ei tietenkään mahdu kaikki tavara näihin majoitustiloihin, joten meillä on tarjolla tulijoille ilmaista varastotilaa Ala-Tölöviön keskustassa sijaitsevissa tiloissa. Tulijoille tarjotaan myös ruokailu kunnan puolesta sekä lisäksi he saavat tietysti toimeentulotukea. Motellista vastaanottokeskukseksi muuttuneessa Hupsheikassa on myös yhteiset pesutilat sekä sauna, johon voi halutessaan varata vuoroja. Kouluikäiset lapset käyvät koulua joko Hupsalan ala-asteella tai Ala-Tölöviön yläasteella ja lukiossa. Kunta luonnollisesti järjestää heille kuljetuksen. Siinä vaiheessa, kun joku perheestä saa itselleen täältäpäin työpaikan, he joko ostavat oman asunnon tai siirtyvät kunnalliseen vuokra-asuntoon ja alkavat toimia tervetulleina pinnanmaalaisina asukkaina ja veronmaksajina.

- Vastaanottokeskuksistahan on ollut paljon negatiivista uutisointia. On ollut väkivaltaa, keskinäistä nujakointia ja seksuaalirikollisuutta. Onko tällaista ilmennyt Hupsheikan vastaanottokeskuksessa ja mikä on paikallisten ihmisten suhtautuminen vastaanottokeskukseen?

- Minkäänlaisia järjestyshäiriöitä ei ole esiintynyt ja paikalliset suhtautuvat vastaanottokeskukseen erittäin myönteisesti. Naapurit ovat tulleet joukolla pullahalaamaan uusia tulokkaita, wippajei! Ja uudet tulokkaat ovat puolestaan vastanneet erilaisilla talkootöillä, sillä – toisin kuin niissä perinteisissä vastaanottokeskuksissa – tulijat ovat sekä kielitaitoista, ammattitaitoista että ihmistavat hallitsevaa väkeä. Poliisi on käynyt Hupsheikassa kerran, koska eräs vastaanottokeskuksen asukkaista oli hakenut Hupsalan Erämiesten jäseneksi ja molemmat poliisipartioon kuuluvat olivat sattumoisin saman seuran jäseniä, joten he kävivät kertomassa miehelle seuran toiminnasta, ja samalla antoivat miehelle kartan seuran toiminta-alueesta.

- Kiitokset, kunnanlärväri Jynttän-Jytänen. Ja tässä vaiheessa annammekin hetkeksi puheenvuoron mainostajille…
- Ja palaamme lähetykseen. Meillä on nyt haastateltavanamme Mauno Paljon-Vähänen joka on tyttärensä kanssa asiakkaana Hupsheikan vastaanottokeskukseskuksessa. Mauno, minkälaiset ovat tunnelmanne?

- No tunnelmathan ovat vähän hemmetin hyvät. Minähän olen siis 14-vuotiaan tytön yksinhuoltajaisä Helsingin Kivikosta. Niin minä kuin tyttäremme ollaan perin juurin kyllästytty tähän kulttuurinrikastukseen, ja erityisesti tyttäreni, sillä hänen koulussaan sitä esiintyy jo standardina ja on käynyt ilmi, että rikastukseen – eli siis törkeään perseilyyn – tulisi suhtautua pelkkänä voimavarana ja jos rikastus käy ikävästi iholle, niin silloin pitäisi vain ajatella, että se johtuu omasta negatiivisesta ajattelutavasta. Koulu ei pyri vaikuttamaan perseilyyn, vaan siihen, että perseily pitää oppia hyväksymään positiivisena asiana. Hitto soikoon, tytär kertoi minulle siitä, mikä se koulun tilanne on, ja minä marssin luokanvalvojan pakeille. No mammahan kertoi minulle opetushallituksesta tulleesta ohjeistuksesta eli:

”Lasten ja nuorten ennakkoluuloihin ja rasismiin on onnistuneesti vaikutettu yksinkertaisella, mutta pitkäjänteisellä toiminnalla seuraavin askelin:

* nostetaan esille positiivisia esimerkkejä ja kertomuksia, kaikki negatiiviset kertomukset sivuutetaan ilman huomiota

* nostetaan esille esimerkkejä myönteisestä kehityksestä ja tehdään positiivisista tapahtumista näyttäviä dokumentteja ja suuria uutisia

* edellinen nostaa esille lisää positiivisia esimerkkejä, joille annetaan näyttävää julkisuutta”

- No minä siihen kysyin, että onko tää totta vai trikkikuva ja opettaja vastasi – kieltämättä aika nolona – että totta on ja tään mukaan mennään. Vaikkei oikein miellytäkään. Silloinhan minä totesin, että eihän tämmöstä kestä mursunnahkainen persekään. Niin että mitta tuli kertakaikkiaan täyteen, mutta tilanne tuntui epätoivoiselta. Tuli mietittyä, että milläs helvetillä me päästään täältä Helsingistä pois? Mutta sitten mulle soitti eräs kaverini täältä Ala-Tölöviöstä ja kertoi tästä mahdollisuudesta. No, me pantiin kaksio myyntiin, ja jostain kumman syystä Helsingin kämpät menevät vieläkin hyvin kaupaksi eli se saatiin myytyä melko nopeasti kohtuuhinnalla ja muutettiin tänne vastaanottokeskukseen odottamaan, että saataisiin elämä täällä raiteilleen.

- Minkälaista asumisenne on täällä vastaanottokeskuksessa?

- No hemmetti, meillähän on kahdelle hengelle tarkoitettu huone, varustettuna minikeittiöllä jossa on mikroaaltouuni, kaksilevyinen sähköhella ja jääkaappi. Lisäksi on vessa, suihku ja internet-yhteyskin. Kyllä tässä ihan mukavasti pärjää, varsinkin kun tietää, että tämä on tilapäistä. Saunassa voi käydä ja vaatteet pestä yleisissä tiloissa. Asuminen ja ruoka on ilmainen, joten peruspäiväraha riittää tällä hetkellä ihan mukavasti. Me olemme kyllä todella kiitollisia. Ei ole mitään valittamista.

- Kunta ei vaadi teiltä sitä, että kustantaisitte asumisenne kaksionne myynnistä saamistanne varoista?

- Ei, sillä kunta haluaa meidät asumaan tänne veronmaksajiksi joten sieltä on todettu, että tällaista viranomaiskiusaamista ei harjoiteta, koska sellainen olisi syvältä ja poikittain. Kunnanlärväri Jynttän-Jytänen on auttanut kiitettävästi mahdollisten työpaikkojen löytämisessä. Minullahan on sekä atk-alan koulutus että rekkakortti ja viritelmiä on jo ilmassa. Voi olla, että aloitan vakihommat jo lähiviikkoina. Pysyvää asuntoakin on jo katseltu ja Ala-Tölöviön keskustassa olisi tarjolla saunallinen rivarikolmio, joka kiinnostaa ja siitä ei olisi kuin muutama sata metriä matkaa Ala-Tölöviön yläasteelle, joten tyttärelläkin olisi mukavan lyhyt koulumatka. Ja ennen kaikkea seutu vaikuttaa turvalliselta. Niin tolkuttoman turvalliselta, että ehkä ala-tölöviöläiset eivät itsekään tajua, miten mahtavassa paikassa he asuvat.

- Mitenkäs tuo ruokapuoli? Rikastetuissa vastaanottokeskuksissa siitä on kovasti valitettu ja on jopa tehty kokonaisia varttitunnin syömälakkoja silloin kuin median edustajat ovat olleet paikalla. Mitenkäs täällä? Onko ruuasta valittamista?

- Ruoka on erittäin hyvää ja sitä on riittävästi. Mehän syömme Ala-Tölöviön keskuskeittiössä tehtyä ruokaa eli sitä samaa mitä syövät ala-tölöviöläiset koululaiset. Se kaveri, joka tuo pakulla tänne sapuskaa lämpölaatikoissa kertoi minulle, että kun paikallisen keskuskeittiön pääemäntä oli ollut työpaikkahaastattelussa, niin häneltä oltiin kysytty, että ”tunnetko ruokaympyrän” ja hän oli vastannut, että ”tunnen, mutten välitä siitä” ja hän oli saanut paikan samantien. Ja sen huomaa. Ruoka on äärimmäisen hyvää. Aamu- ja iltapalat me sitten tehdään tuossa minikeittiössämme.

- Onko teillä jo viritelmiä siihen, että kuinka pääsisitte mukaan Ala-Tölöviön sosiaaliseen elämään?

- Onhan toki. Tyttäreni on lahjakas laulaja ja hänet on pestattu paikallisen folk metal-bändin Völlövä Sinisen laulajaksi. Ne kun halusivat naislaulajan, mutteivät ole vielä sopivaa löytäneet. Minä olen pääsemässä jäseneksi paikalliseen metsästysseuraan ja olen myös liittynyt Ala-Tölöviön suojelukaartiin. Minä kun olen pioneerialikersantti, niin totesivat, että osaamiselleni on käyttöä. Ja noin yleensä täytyy sanoa, että täällä on kyllä mahdottoman mukavaa väkeä. Me odotamme todella innokkaasti, että voimme asettautua tänne Ala-Tölöviöön ja kertakaikkiaan deletoida Helsingin aivojemme kovalevyltä.

- Kiitokset, Mauno Paljon-Vähänen. Ja nyt meillä on taas hieman maksettuja ilmoituksia.

- Ja täytyy sanoa, että siellä Suomussalmella on kyllä komeita maisemia, mukavia vaellusmahdollisuuksia sekä myös valtion metsästysalueita metsästyksestä kiinnostuneille ja muistutan siitä, että siellä Raatteen tien museossa kannattaa ehdottomasti käydä. Mutta nyt meillä on haastateltavanamme Hupsheikan motellin omistaja Launo Löss. Kuinka päädyitte siihen ratkaisuun, että muutitte motellinne suomalaisten vastaanottokeskukseksi?

- Loppujen lopuksi ratkaisu oli helppo. Motellihan ei oikein kannattanut, joten minulla oli vaihtoehtona joko laittaa pillit pussiin tai sitten perustaa rikastettu vastaanottokeskus. Siitä minä ajattelin, että joku raja se on rahan perään huoraamisellakin ja paikallisten ihmisten kiusaamisella. Ennemmin vaikka poltan koko paikan. Mutta sitten kunnanlärväri Jynttän-Jytänen otti minuun yhteyttä ja kertoi tästä mahdollisuudesta. Minä kun pidän tästä ammatistani, niin totesin, että ilman muuta suostun. Tässä ollaan ja olen äärimmäisen tyytyväinen nykyiseen tilanteeseeni. Ala-Tölöviön kunta maksaa toiminnasta aiheutuvat kulut ja minä itse olen siirtynyt kunnan kuukausipalkolliseksi joka pyörittää tätä toimintaa. Totta kai parta-ankkureitten hyysämisellä olisi tienannut enemmän, mutta näin pystyn tekemään jotain myös tavallisten suomalaisten hyväksi ja sillä asialla on minulle suuri merkitys.

- Paljonko tässä vastaanottokeskuksessa on henkilökuntaa?

- Eihän täällä ole muita kuin minä. Eikä tässä enempää tarvitakaan, sillä nämä täällä olevat ihmiset pärjävät kyllä täällä ilman mitään erityistukitoimenpiteitä. Ja mikseivät pärjäisi? Järkevää ja asiallista väkeähän ne ovat. Minä olen täällä semmonen yleismies jantunen joka hoidan huoltotoimenpiteitä ja jeesaan jos jotain apua tarvitaan. Tulkki- ja puolestaloukkaantumispalveluita täällä ei tarvita, joten sitä varten ei henkilökuntaakaan ole tarvinnut palkata. Ihmiset hoitavat täällä itse itsensä ja etsivät aktiivisesti töitä. Lapset käyvät koulussa ja muutenkin tästä porukasta tulee kyllä vallan mainioita uusia ala-tölöviöläisiä. Kaiken kaikkiaan paljon vähemmällä henkilökunnalla täällä pärjätään kuin näissä hyysäämiskeskuksissa joten huomattavasti halvemmaksikin tämä tulee. Tietysti valtio ei anna tähän toimintaan rahapenniäkään, mutta pinnanmaalaiset kunnat ovat tuumineet, että kannattaa sijoittaa ihan toimivaan tulevaisuuteen eikä siihen, että puolestaloukkaantujat saavat egolleen ylihinnoitettua polttoainetta.

- Kiitokset, Launo Löss. Ja nyt olisi taas vuorossa maksettuja ilmoituksia:- Ja sitten haastateltavanamme on vielä Pinnanmaan Uusasutusliiton toiminnanjohtaja Teppo Ärrgele. Toiminnanjohtaja Ärrgele, kuinka laajalle tämä suomalaisiin keskittyvä vastaanottokeskustoiminta on levinnyt?

- Meillähän on toimintaa vireillä jokaisessa Pinnanmaan maakunnan kunnassa eli siis Hömpstadin kaupungissa sekä Huitsinnevadan, Lälläveden, Vökellysveden, Ala-Tölöviön, Väli-Tölöviön, Ylä-Tölöviön, Äkkölämäkölän, Härnävän ja Uuden Hyisianan kunnissa. Toiminta on erittäin suosittua ja herättänyt huomattavaa sitä tukevaa kansalaisaktiviteettia. On muun muassa perustettu kansalaisjärjestö TIT eli Tolkun Ihmiset Tänne, joka kerää kansalaisrahoitusta vastaanottokeskustoiminnan ylläpitämiseksi ja sen toiminta on ollut erittäin menestyksekästä. SPR:n varojenkerääjät on naurettu täältä ulos jo aikaa sitten.

- Onko toiminta levinnyt Pinnanmaalta muualle Suomeen?

- Kiinnostusta on muuallakin ja huomattavasti onkin, mutta ongelmana on se, että paikalliset niin virasto- kuin suvaitsevaisuuskalkkunat vastustavat sitä sillä perusteella, että kantasuomalaisten uusasutustoiminnan tukeminen ei tarpeeksi paljon pönkitä heidän suvaitsevaista egoaan, joten he haluavat sen ruokkimiseksi mieluummin etnisesti edistyksellistä polttoainetta. He ovat myös varsin laajassa mitassa tuominneet pinnanmaalaisen uusasutustoiminnan rasistiseksi, äärioikeistolaiseksi, veroja kiertäväksi ja monilla muilla pitkillä ja katkerilla sanoilla.

- Haluaisitko lähettää jonkun viestin näille virasto- ja suvaitsevaisuuskalkkunoille?

- No johan nyt toki. Hypätkää Mosseen ja ajakaa mereen. Me täällä Pinnanmaalla tehdään niin kuin meitä huvittaa. Kai tolkun ihmiset saa haluta naapureikseen tolkun ihmisiä.

- Ja tähän onkin hyvä lopettaa lähetys, positiivisissa ja tulevaisuuteen luottavissa tunnelmissa. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallistelevisio. No niin, äänimiehet, sitten rojut Ransittiin ja keula tanakasti kohti Lällävettä. Matkahan ei ole tällä kertaa pitkä.

Myöhemmin Ransitissa, matkalla kohti Lällävettä. Ilma oli kirkastunut, räntäsade loppunut ja Pinnanmaan Tienhuoltolaitos oli aurannut  tiet hyvään kuntoon. Pinnanmaalla keskityttiin olennaisiin asioihin. Huitsinnevadan paikallisradio soitti Ylermi Vilvatväisen & Hässityn Käsityksen uutta hittikappaletta ”Työnnän Toiveeni Nenään” joten mikäs siinä oli vapaan median edustajien ajella kohti Lällävettä ja pulista keskenään…

Antero: Vaan on se joskus mukavaa uutisoida kansalaisille asiallistakin toimintaa ja hyviä uutisia.

Hösse: Juu, ja vielä parempi tämä uutinen olis ollut jos yksi olennainen seikka olisi toteutunut.

Pertta: Ja se olennainen seikka olisi se, että uutinen olisi totta. Mutta tosiasiassa niin tuo Hupsheikan vastaanottokeskus kuin me kolme Ransitissa istuvaa häiskää olemme vain erään keski-ikäisen äärioikeistolaiseksi tulkitun raappahousujätkän mielikuvitusta…

Antero: Niin juu… pääsin vähän liikaa innostumaan…Kiitokset kommentoija WhiteHunterille, jolta sain pohjainspiraation kirjoitukseen. Kiitokset myös kommentoija Kenzo´:lle, joka puolestaan inspiroi Pinnanmaan Lastensuojeluliiton tapakasvatusmainokseen. Ja luonnollisesti kiitokset Ylelle, joka onnistuu tekemään itsestään päivä päivältä naurettavamman.

41 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa on alettu estämään pääsyä ulkomaisille uutissivustoille...

http://www.kansalainen.fi/ruotsin-verkkoliikenne-osittain-sensuroitu-brittilehti-daily-mail-uutissivustolle/

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Muste Vierailija ehtikin ensin.

Se on se ruotsi semmoinen suvaitsevaisuuden ja hallitun sananvapauden suurvalta.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Tämä rallatus sopii teemaan tosi hyvin Jösse: Koko kansa vastaanottokeskuksiin

Samalta artistilta seuraavat nasevat biisit Jösse: Uima allah riemua ja Jösse: Lääpin, kähmin, kourin

Varoituksen sana lienee paikallaan, en suosittele juomaan mitään kun noita katselee ja kuuntelee, muuten voi tulla näppisvaurioita. Jösseltä löytyy muuten lisää samaa settiä tuolta Tubesta...

- Soomepois Eestist -

Raatelurakki kirjoitti...

Tanakkaa tekstiä Yrkiltä taas kerran. Voi olla että tulevaisuudessa joutuu ehkä itsekkin hakemaan asuinpaikkaa kirjoituksesta olevasta vokista, toivoisin että näin ei olisi mutta toiveethan ovat kuin sonnin pieru laitumella, tuuleen häviävät nopeasti. Hellsingissä asuvana tuntuu että mitä vittua? Onko koko kaupungin vallannut kollektiivinen hulluus vaiko pelkästään päättäjät? Mutta mitä puheita olen kuullut ja seurannut niin ei täällä kohta mahdollisesti voi enää elää kun rikastuminen saavuttaa tietyn saturaatiopisteen.

WhiteHunter kirjoitti...

Ilmottautuu hotellin respaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille, KKi:lle, Soomepoisille Eestist, Raatelurakille ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne. Katsokaa muuten ihmeessä tuo Ylen video. Siinä on viety tahaton huumori jo aivan uusiin taiteellisiin ulottuvuuksiin.

Ink Visitor & KKi: Joo, minäkin olen huomannut. Vaan kuinka toi niin kuin teknisesti tapahtuu? Onko se Daily Mail joka on blogannut ruotsalaiset ip-osoitteet vai tapahtuuko se ruotsalaisten toimesta? Täältä suomalaisesta ip-osoitteesta kun katsoi, niin ihan hyvin yhteys pelitti.

Soomepois Eestist: Kiitos linkeistä. Ihan mainioita asenteellisesti kyseenalaisia rallatuksia.

Raatelurakki: Kiitokset. Varmaan muuten ihmiset tykkäisivät tuollaisista vastaanottokeskuksista huomattavasti nykyisiä enemmän. Mutta kai se on niin, että kun valtiovaltamme ja mediamme kun on tietyn tien valinnut, niin se haluaa katsoa sen loppuun saakka. Vaikka laskun maksavat aivan muut ihmiset.

WhiteHunter: Jos mulla olisi oikeasti tuollaista toimintaa, niin olisit tyttäresi kanssa ensimmäisenä jonossa. Ja voi olla, että varattais vielä pariksi päiväksi mökki Persaukistenniemen mökkikylästä.

Anonyymi kirjoitti...

Ansiokas kirjoitus jälleen kerran, alkoi itseänikin tuo VOKkimajoitus yhtäkkiä kiinnostamaan!

Mutta kun nuo poliisit jutussa mainittiin, niin tässä parit linkit: Ruotsistaniassahan ipakoloisia koulutettaan snaippereiksi ja Tsadissa, ihan tuossa liki naapurissa maahantunkeutujille on alettu opettamaan karaten jaloa taitoa, niin että tässä sitten vinkki missä mennään Norjassa…
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/norjan-poliisilta-viedaan-aseet-keskiviikkona/5713368

Ja bonuksena vielä Terä-Asekeskuksen tilannepäivitys Facebookista, kommenttejakin kannattaa lukea:
https://www.facebook.com/teraasekeskus/photos/a.185003745164320.1073741828.184593671871994/238208363177191/?type=3&theater

Terv. Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Niin, eihän kukaan estä unelmoimasta, vaikka siitäkin on joissakin tapauksissa tehty kiellettyä ja jopa turvapaikanhakijoiden motiivien arvostelu on rasismia. Mutta tähän on tultu. Ylen video sai aikaan lähinnä röhönaurun. Sille vetää vertoja vain muutaman vuoden takainen esitys riehuvan oppilaan poistamisesta koulun ruokasalista, jossa a) oppilas ei riehunut ja b) ei tarvittu poistaa, kun käveli ihan kiltisti itse. Pahinta tässä on se, että nuo Ylen Lennipirkitat (lainaus blogistin mainiosta nimigalleriasta) taitavat todella luulla, että tiukka "ei" ja lapanen pystyyn karkottaa hetkessä ahdistelijan tiehensä. Jos näin on, niin siitä vaan kansainväliseen levitykseen ja naisten elämä ympäri maapalloa helpottuu!

Yritin eilen ostaa isosta tavaratalosta heidän mainostamiaan henkilökohtaisia turvahälyttimiä perhepiirini nuoremmalle naisväelle. Ne oli myyty loppuun ja jo edellisellä viikolla tehty uusi tilaus oli tulematta. Mitä tämä mahtaa kertoa toistaiseksi vielä rakkaan isänmaamme tilasta? Eikö mitään uutta, poliisi takaa kaikkien turvallisuuden ja ei saa pelätä, niinkö?

Ei mulla muuta. Toivottelen sitten vaan mukavaa viikonloppua!

Rouva Ano

Castor kirjoitti...

Tervehdys Ykälle! "Lainasin" tuon Suomussalmen tervetuloa-kyltin sivulleni. En tiedä sen copy-oikeuksista, otan pois jos se on sinun etkä salli sen käyttöä.

1. Tuttavapiirissäni on henkilöitä, jotka ryhtyivät valmistelemaan yksityisen vanhainkodin perustamista eräälle paikkakunnalle Varsinais-Suomeen parisen vuotta sitten. Rahoitus järjestyi jossain vaiheessa viime vuoden keväällä. Tarkoitus oli muuttaa vanha motelli vanhainkodiksi/palvelutaloksi. Hanke kariutui syksyllä siihen, että motellista tuli vastaanottokeskus.

2. Kun näitä sisäministeriön mukaisia kymmeniätuhansia mulleja ryhdytään poistamaan maasta, niin VOKkien tarve taitaa vain kasvaa. Lain mukaan karkoitettavat/maasta poistettavat on asutettava VOKeissa. Näin opin kun lueskelin noita ulkomaalaissäädöksiä nyt ensimmäistä kertaa elämässäni.

3. Olin taas vaihteeksi Youtubessa, ja silmille lävähti sellainen sarja kuin Metsolat. Sivujuonteena, että kun olin auskultoimassa eräässä ruotsinkielisen Pohjanmaan kaupungissa, jossa muuten keskiolutta ei saanut muualta kuin Alkosta, lempikapakka löytyi asuinpaikan vierestä. Juttelin siellä usein tuion Carl Mestertonin kanssa. Mukava heppu!

Katsoin pari jaksoa tuosta Metsolat-sarjasta nyt uudestaan, ja ajattelin, että tuskinpa sellaista enää kukaan sen paremmin tekisi kuin ehkä katsoisikaan. Se mukava agraarinen elämäntapa on niin kuollut ja kuopattu kuin olla voi, eikä sellaiseen leppoiusuuteen ole paluuta. Tai pariakymmentä vuotta taaksepäin nyt ei tietenkään voi mennä, ja nämä kuvat taitavat nyt vain kulkea turhankin nostalgisina vanhenevan miehen mielessä.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kuin Ruotsissa aloiteltaisiin jotain...
Ovat ilmeisesti löytämässä kadonneet pallinsa.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3423968/Mobs-hundreds-masked-men-rampage-Stockholm-central-station-beating-refugee-children.html

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Hmm, tuo Ruotsin pieni palomuuri taitaa yrittää toimia salakavalammin kuin Kiinan suuri palomuuri, mutta ihmiset huomaavat kyllä. On se vastuullisen sananvapauden suurvallan rooli haastava.

korpisoturi kirjoitti...

Ruotsissa koulutettu matu-snaipperi kyllä nostaa tarpeeksi päätään, kun heiluttaa rintaliivejä tai naisten alushousuja. Ja tehokkaampiakin houkutuskonsteja löytyy tarvittaessa... Ja sitten "simohäyhä" puristaa kevyesti sormea taakkepäin. Ja taas yksi ruksi lisää kenttävihkoon.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä
Asiallinen kirjoitus taas kerran. Olen katsonut sen ylenannon videon, ja sanonpahan vain, että täyttä tuulettimeen osunutta tavaraa siinä lisää levitetään.
Pois Soomesta Eestiin
Huru-ukko

Becker kirjoitti...

Ei ole ihan vielä tarvetta muuttaa sinne kantaväestön VOK:kiin , mutta voisin varata Hotellista huoneen muutaman päivän hermolepoa varten. Hyvä idea Ykältä, joka yksi kaunis päivä saattaa muuttua todeksi.
Tuo YLE:n video oli sarjassamme Selustarosvot neuvovat kansalaisia estämään ryöstön vahingoittamatta rosmoa. Nimittäin mikäli käsilaukku olisi osunut rosmoa päähän, niin neitonen olisi saanut sakot pahoinpitelystä sekä aselupien menetyksen.

Absurdistanin kunkku on myöntänyt mitalin ex pääkanisteri Reinfeldtille hänen ansioistaan toimiessaan pääministerinä. Ja ennen kuin alatte huokailemaan että mitä vittua, niin muistakaa että myös Tasavallan Presidentti oli myöntänyt Olli Rehnille erittäin korkealuokkaisen mitalin hänen ansioistaan EU:n komissaarina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rikulle Raunioilla, Rouva Anolle, Castorille, Ink Visitorille, Anolle, Korpisoturille, Huru-ukolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Riku Raunioilla: Tuo Norjan uutinen oli minulle uusi ja melkoinen yllätys. Järjestäytynyt rikollisuus varmaan kiittää ja kumartaa ja ihmisten turvallisuuden tunne kasvaa kohisten. Eikä tuo Terä-Asekeskuksen viestikään juuri ikeniä naurata.

Rouva Ano: Itse asiassa tämän maan yhteiskuntajärjestelmä on jo melko pitkälle rakennettu unelmien varaan ja siitä aiotaan pitää kiinni realismista välittämättä. Tuo Ylen video muuten varmasti menee youtuben kautta kansainväliseen levitykseen ja saa aikaan myös yleismaailmallista röhönaurua. Muistanpa ajan, jolloin naisten ei tarvinnut hankkia turvahälyttimiä eikä kaasusuihkuja. Tiedostava väkemme mieltää ne ajat taantumuksellisiksi ja rasistisiksi ajoiksi. Saattaa vaan olla niin, että ne taantumukselliset ja rasistiset ajat ovat vielä edessäpäin ja silloin ei turvahälyttimiin tyydytäkään. Mutta kaikesta huolimatta mukavaa viikonloppua sinullekin.

Castor: Tuo Suomussalmi-kuva ensinnäkin on levinnyt netissä jo vuosikausia, eikä sen alkuperäisestä tekijästä ole tietoa. Olen siinä käsityksessä, että yksityiseen vanhustenhuoltoon olisi ollut satsaajia enemmänkin, koska nykyisessä Suomessa on kuitenkin suht vireitä ja jopa maksukykyisiäkin eläkeläisiä, mutta tämä vok-buumi on suunnannut kiinnostuksen toisaalle, sillä jos ei rahan alkuperästä välitä, niin se on pommivarmaa tuottoa. Näitten mullien karkoittamisesta on kyllä puhuttu, mutta unohdettu se kuuluisa sana ”miten”. Tosiasiassa, jos siihen koskaan edes ryhdytään, niin siihen tarvitaan huomattava määrä mobilisoituja sotilaspoliisin koulutuksen saaneita reserviläisiä, joilla on kyllä koulutus myös tähän tilanteeseen. Metsolat muistan sinänsä, mutta ei tullut koskaan katsottua. Itse muistelen lämmöllä 1970-luvun Naapurilähiötä.

Ink Visitor: Tietoni tuosta rähinästä ovat vielä varsin hajanaiset, mutta voihan olla, että tuosta se alkaa. Tukholman poliisihan on tunnustanut, että se on menettänyt Tukholman rautatieaseman hallinnan marokkolaisille katujätkille.

Ano: Tuosta puheenollen, onko muuten lukijoilla minkälaisia kokemuksia tuon Tor-verkon käyttämisestä?

Korpisoturi: Ihmisillä yleisen vitutuksen taso on sitä luokkaa, että epäilemättä Simo Häyhä ja Pystykorva tulevat mieleen.

Huru-ukko: Joo, minä en oikein hahmota, että kenelle tuo video on tehnyt. Mutta tiedostavasti oikeaoppinenhan se oli, sillä siinä pahana heppuna oli 1 kpl VHM eikä suinkaan 4 kpl etnisesti edistyksellistä ullatusseksin tarjoajaa, joille kämmenpohjan näyttäminen ei varmasti olisi riittänyt.

Becker: En muuten ihmettelisi vaikka tuo joskus jossain muodossa totta olisikin. Vaan noista prenikoista voi todeta, että jos haluaa suurimmat rosvot löytää, niin täytyy vain katsoa, kenelle itsenäisyyspäivänä on myönnetty korkeimmat kunniamerkit. Hyvänä esimerkkinä vaikkapa Teemu Selänteen vihankostajaksi ryhtynyt Paavo Arhinmäki, jolle viime pippaloissa jaettiin Suomen Leijonan komentajamerkki.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös Riku se olekin niin, että "kun pää on musta niin kaikki asiat ei toimi samalla tavoin"?

Helppoa ei ole niilläkään, jotka mustaa päätä tahtovat paapoa. Kuka edes toivoisi puolustajaa sellaisesta lehmälaumasta, mikä turpaansa pellolla aukoo? Ei sillä että kukaan mustalle päälleen mitään voisi (paitsi odottaa että se harmaantuu), kaipa se vika samallakin poistuu...ainakin housut pysyy paremmin jalassa.

Simo

Anonyymi kirjoitti...

"
Paavo Arhinmäki, jolle viime pippaloissa jaettiin Suomen Leijonan komentajamerkki.
"

Ja tässä meni viimeinenkin kunnioitukseni. Kas ku ei tyynysodan veteraanimitalia. Sai höyhenen nenäänsä.

Juuh, ruotsista kuuluu kummia. Olisko Svanten ja Börjen pitkään taskussa puristettu nyrkki tullut pois taskusta. Sen tiedän, että siellä pinnan alla kiehuu. Sen verran olen paikallisia maantiekuppiloita (vegkrog) kiertänyt.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Simolle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne.

Simo: Viesti Rikulle välitetty.

KKi: Jep. Ja samasta jaosta tuli komentajamerkki Ville Niinistölle sekä Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkki Anna-Maja Henrikssonille ja Päivi Nergille.

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/itsenaisyyspaivana-jaetaan-korkeita-kunniamerkkeja-leijonan-komentajamerkki-professori-taina-pihlajaniemelle/713872/

Toi ”tyynysodan veteraanimitali” oli muuten aika hyvä…

En ihmettelisi, vaikka Svante ja Börje olisivat lopultakin saaneet tarpeekseen. Kaikkeahan tuosta rähinästä ei vielä tiedetä, mutta varmasti siellä pinna on kireellä ja katkeamispisteessä.

Anonyymi kirjoitti...

Jos täällä on MV-lukijoita tai tekijöitä niin pakko sanoa tätä kautta,

että parin viime viikon aikana ko. lehteen on alkanut valua Magneettimedian juutalaissalaliitto-satuja niin huolestuttavassa määrin että ko. lehti menettää vaikutusvaltansa kokonaan lukjoidensa valtaosan keskuudessa.

Maahanmuuttokriittisistä hyvin harva jakaa natsien, uusien ja vanhojen, juutalaisfobiat. Päinvastoin. Monet kunnioittavat Israelia maana joka todella osaa, haluaa ja kykenee laittamaan islamille hanttiin, ja kovan kovaa vastaan, toisin kuin me.

Juutalais-ja varsinkin Israel-vastaiset jutut tulevat MV-lehteen samasta lähteestä kuin anarkistien, komukoiden ja islamistien vastaavat.

Näillä Magneettimedian linjoilla MV-lehti pelaakin punavihreään ja islamistien pussiin ja vahvasti. Käykääpä lukemassa takkuanarkistien ja äärivasemmiston Israel-kantoja. Ovat yksi yhteen Magneettimedian satujen ja nyt myös MV-lehden linjan mukaisia. Linja on myös sama kuin Teheranissa. Siinäpä vasta sekalainen seurakunta.

Jengi palaa Hesarin ja Ylen ääreen. Oma maali. Vastustajat kiittää.

Anonyymi kirjoitti...

Luulenpa, että me jotka olemme selvinneet yletyksestä osaamme myöskin suodattaa juutalaisen ja antijuutalaisen propagandan.

Itse olen toki israelin puolella rättipäitä vastaan. Mitä olen Israel porukkaa tavannut, niin ihan tolkun ihmisiä.

Rättipäät? Noh annan olla. Voipa hotellin respakin pian sensuroida.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja KKi:lle & kiitos kommenteistanne. Noin yleensä ottaen totean, että olen samaa mieltä kanssanne. Sinänsä totean blogistani, että tämä ei ole pro-Israel blogi eikä tämä ole anti-Israel blogi, vaan tämä on keskittynyt Hangon ja Nuorgamin välisiin asioihin ja ihmisiin. Joka tapauksessa voin sanoa, että siellä päin maailmaa Israel on ainoa maa, joka on saanut rakennettua toimivan yhteiskunnan.

Mitä tulee MV-lehteen, niin minusta se on hyvin tärkeä tiedonvälittäjä, enkä pane pahakseni edelleenkään, kun se julkaisee kirjoituksiani kolumniosastollaan. Mutta sen kannattaisi miettiä kolmekin kertaa sitä, että kannattaako linkittää Magneettimedian juttuja.

Ja sitten itse siihen varsinaiseen aiheeseen: Minä olen sanonut tämän ennenkin, mutta sanonpa taas. On jokseenkin älytöntä kuvitella, että on olemassa juutalaisten masinoima salaliitto, jonka seurauksena halutaan saada Eurooppa täyteen ihmisiä, jotka haluavat tappaa nimenomaan juutalaisia, ts. kaikki juutalaiset. Ja samalla islamisoida Eurooppa sekä muuttaa Välimeri islamin sisäjärveksi jonka itäisessä pussin pohjassa on sitten juutalaisvaltio, joka siinä tilanteessa ilman muuta kaltataan.

Ja joo, kyllä minä tiedän, että niin Neuvostoliiton perustajissa kuin niissä kulttuurimarxilaisissa oli paljon juutalaisia. Mutta ehkä arvostelemme heitä sen maailmantilanteen mukaan (ja luoja nähköön, sitä arvosteltavaa taatusti löytyy), mutta ei sillä porukalla ollut silloin aikanaan mitään käsitystä siitä, että minkälainen olisi 2000-luvulla islamin nousu ja leviäminen läntiseen Eurooppaan.

Voi tietysti olla, että joku tyyppi voi tuumia kommenttini perusteella, että minäkin olen Mossadin aivomyllymasiinaökkötölöhölököttimellä aivopesemä jätkä, mutta ehkä minun sitten vaan täytyy elää sen asian kanssa.

Toistan vielä kerran. Blogini keskittyy Hangon ja Nuorgamin välille. Se keskittyy Suomeen ja suomalaisiin. Se ei käsittele juutalaisia pro- eikä anti-mielessä. Ehkä se minulle sallitaan. Toivon ainakin hartaasti.

Anonyymi kirjoitti...

Jooh, omasta puolestani anteeksipyyntö hotellin henkilökunnalle.

Noissa salaliittoteorioissa pitää muistaa, että mikä tyhmyydellä ja naiviudella voidaan selittää, älköön sitä ilkeydeksi sanottako.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi: SInun ei kyllä tarvitse pyytää anteeksi minulta mitään. Toivon, että jatkat kommentointiasi ja muuta viestiliikennettäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleen jos haluaa nettiliikenteensä salata viranomaisilta, niin ainakin vielä tämä Tor-selain pelittää. Sain vinkin RM:ltä ja eräältä tietokone-nörtti kaveriltani, mitään eroa et huomaa normaaliin nettiselaimeen. Tosin, se ero siinä on että sillä et pysty tallentamaan koneellesi esim. Youtube-pätkiä tai torrentteja Piraattilahdesta, niihin toimintoihin pitää käyttää sitten ns. normaalia nettiselainta.

Tässä linkki Tor-selaimen lataamiseksi omalle koneelle. Se on samanlainen toimenpide kuin esim. Firefoxin asentaminen koneelle.

Mitä tuota olen käyttänyt, niin aikas ihme paikoista se ottaa yhteyden esim. Iltalehden sivuille. Pitää vielä kokeilla tuota Add-blockeria siinä, ettei noille tahoille vaan vahingossakaan tipahtele klikkaamisesta mainostuloja. Tosin, eräät sivut alkavat "rähisemään" jos sinulla on toi mainoksenesto-ohjelma päällä, mutta sitten sillä sivustolla ei tarvitsekaan käydä.

Jos haluaa katsella Ylenannon Areenaa (siellä on joskus jopa laatuakin) ulkomailta käsin niin maksullinen HideMyAss-saitti auttaa asiassa. Tässä F-securen versio asiasta Freedome, tosin tämä tutustumisversio toimii 14 päivää. Meikäläisellä menikin päivät täyteen, pitääkin kokeilla jos sen pystyy asentamaan uusiksi? Pystyin Virosta käsin katselemaan Areenan ohjelmia ongelmitta, joissa luki kommentti "Katseltavissa vain Suomessa".

Suosittelen kokeilemaan Tor-selainta, ohjelman pystyy aina poistamaan koneelta. Ehkä moni ruotsalainen käyttääkin tota, jos kerran pääsy jonnekin UK:n uutissaiteille on blokattu? On muuten Ruotsin tietoliikenneviranomaisilta "Neukkula-tyylinen" ratkaisu!

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Näin se alkaa; toissailtana 200 ruotsalaista taikinoi Tukholman metrossa kaikkia ei-ruotsalaisten näköisiä turpaan. Viime yönä Jyväskylässä sitten suomalaiset ja matut ottivat matsia. Nämä ovat vasta ensioireita, kylätappelut ovat olleet meillä perinne mutta pelkään, että näissä otetaan pian kättäpitempää ja sitten paukkuvaa avuksi...

Jälki ei tule olemaan kaunista vaan kaikki aiemmat rekordit tullaan vielä pistämään uusiksi. Päättäjät ovat lampaita ja kauppamiehinä meidät myyneet mutta aina kautta aikain se liian kireälle viritetty jousi laukeaa. Päättäjän (pioneerin) viimeiset sanat: "kiristänpä vielä hiukkasen.."

-Tvälups-

Unknown kirjoitti...

Samperi. Aloin jo pakkaamaan ja paljastuikin fiktioksi. Onneksi sukulaisten nurkissa voi luultavasti tovin loisia kun tästä nykylokaatiosta lähtee maan sisäiseksi pakolaiseksi. Vai valkovuodoksiko sitä kutsutaan? Ei ihan nämä etelän 'huikeat' liksat kompensoi näitä epäviihtyvyystekijöitä ja järjettömiä kustannuksia.

Varakaani kirjoitti...

Kiitos, Ykä

Jos vielä jonnekin tästä joku päivä muutan niin tulen hakemaan sieltä Pinnanmaalta turvapaikkaa, se lienee se paras vaihtoehto. Sitä kun ei koskaan tiedä mitä tuleman pitää...

Mutta tämä(kin) kirjoitus, se olisi voinut olla omasta kynästäni jos osaisin sen noin hyvin kirjoitelmaksi laittaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Taisteluvälineupseerille, Unknownille ja Varakaanille & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Kiitos vinkeistä. Pitää laittaa harkintaan. Minä kun olen näissä tietokoneasioissa vielä hämäläistäkin hitaampi. Eli tuota Toria voi käyttää siis niin kuin tavallista selainta ja sitten halutessaan voi käyttää esim. Google Chromea, eli jos nämä ovat samalla koneella, niin ne eivät ns. sulje toisiaan pois.

Taisteluvälineupseerille: Paljon mahdollista. Ruotsissahan tilanne on jo paljon pahempi kuin meillä, sillä siellä ei riitä tilan turvaaminen katupartioilla, vaan siellä on menetetty tila otettava takaisin haltuun ja sehän ei puhumalla onnistu.

Unknown: Sinänsä monella ihmisellä vielä niitä sukulaisia selkosilla on. Kaikkein ikävimmässä asemassa lienevät paljasjalkaiset stadilaiset. Minne muuttaa, kun koko suku on kehä ykkösen sisällä?

Varakaani: Kiitokset. Luulenpa muuten, että erityisesti Ruotsissa olisi kysyntää tällaiselle toiminnalle. Mutta siinä herääkin kysymys, että onko Ruotsissa enää yhtään rikastamatonta paikkakuntaa, johon paeta?

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Olepa hyvä. Voit käyttää toisia nettiselaimia Torin ohella ja samanaikaisestikin, ei tarvitse muuta kuin ladata ja asentaa se koneelle eli eivät sulje toisiansa pois. Noita Youtube-videoita kun koittaa tuolla katsella niin selain kysyy sallitaanko eräiden tietojen lähettäminen, muuten ei pysty katselemaan. Sitä en tarkkaanottaen tiedä, jotta minkälaista infoa se Tube meikäläisestä haluaa, pitää tutkia asiaa tarkemmin tai kysyä itseeni viisaammilta.

Tor:issa on samankaltaiset toimintonäppäimet kuin nettiselaimessa mitä käytät ja pystyt avaamaan useita välilehtiä tai ikkunoita, Chromesta en osaa sanoa, oletan että on sama tyyli. Riippuen mitä reittiä tuo selain menee haluamallesi sivustolle, niin se voi olla hitaampi kuin ns. normaali selain. Selaimen vasemmassa ylänurkassa on sipuli-logo (TOR = The onion router), jota painamalla näkee käytetyn reitin. Esim. nyt kun kävin Iltalehden pääsivulla, niin se otti yhteyden Viro => Sveitsi => Ranska => Romania => Suomi, eli ei mennyt suoraan Virosta Suomeen. Noi maat toki vaihtelevat, riippuen siitä mistä se saa vapaata kaistatilaa.

On siinä viranomaisilla ihmettelemistä ja aiheuttaa harmaita hiuksia, kun se sensuuri ei onnistu enää niin hyvin kuin Aatun-aikoihin, vai pitäisikö sanoa Göbbelsin-aikoihin?

OT: Sipilän taloasiassa kävi sitten näin, eli projekti on toistaiseksi jäissä.

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois Eestist ja kiitos lisätiedoista. Täytyy ottaa tuo vielä työn alle. Mitä Sipilään tulee, niin häiskän imagokonsultti todennäköisesti on komentanut sen aamuisin kymmeneksi minuutiksi peilin eteen hokemaan "ajattele, ennen kuin puhut".

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen lukemaan tämän artikkelin Iltalehdestä Yleismies Jantusen turvapaikka-apu Oy, ei varmaankaan tule tämän blogin lukijoille mitenkään yllätyksenä. Myös noi lisäjutut, kuten "Kuka omistaa Legaliten?" kannattaa lukaista läpi.

Maahanmuutto on todellakin rikkaus, ainakin joillekin tahoille. Samaa settiä, eli veronmaksajien varojen kuppausta, esiintyy taatusti noissa VOK-asioissa ja varsinkin sitten jos mennään yksityiselle vuokranantajapuolelle. Niin tulee kiusaus ylihinnoitella palvelut. Myös ruoanlaitto-firmat taitavat soveltaa samaa tyyliä, lisäjutut kannattaa myös lukea. Ihan vaikkapa maanantain kunniaksi.

Joo, että humaanisuus, tästä sirkuksesta tulee eniten mieleen rahastus. Tekopyhää touhua sanoisin....

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois Eestist.

Ensimmäisestä linkistä: Tuo härski toimintahan on tullut esille jo joku aika sitten ja kertoo hyvin, kuinka moraalittomat ihmiset voivat mokutuksella rahastaa, mutta varsin mielenkiintoista on se, että siitä tällä tavoin kommentoi mokutuksen eturintamassa oleva Iltalehti.

Toisesta linkistä: Noin kaiken kaikkiaan voi todeta, että jos ihminen haluaa jonkun keskiaikaisen taikauskonsa mukaan syödä vain tiettyjä ruokia, niin se hänelle sallittakoon, mutta häiskä saa kustantaa ruuat omasta pussistaan eikä vaatia sitä suomalaiselta sosiaalihuollolta. Jos joku suomalainen porukka kehittäisi vaikka uusväinämöis-uskonnon, jossa olisi edes puolet noista älyttömyyksistä, niin suvaitseva rintamamme päästäisi ennenäkemättömän joukkorääkymisen.

Anonyymi kirjoitti...

Tukholmassa matut tehneet vastaiskun.
Konetuloasein varustautunut poliisi keskeytti
nuorukaisten temmellyksen mutta ei kuitenkaan
tehnyt kiinniottoja...

Jatkoa odotellessa...

http://paavotajukangas.com/2016/02/01/tukholmassa-afrikaanojen-kostoisku-eillisesta/

-Ink Visitor

Becker kirjoitti...

Noi Soomepois Eestist antamat HideMyAss ja Tor - ohjelmat ovat tosi päteviä. Mun tuttavilla on kokemuksia niistä. Mm. Venäjän tiedustelupalvelu on tiettävästi luvannut ison palkkion sille, joka TOR:in pystyy avaamaan, mutta se on tiettävästi erinomaisen vaikeata, ellei sitten mahdotonta. Suositellaan.

Mainitsin tuolla aiemmin, että Reinfeldt olisi saanut kunkulta korkeaarvoisen kunniamerkin "ansioistaan" pääministerinä. No nyt on samamanlaisen mitskun saamassa myös Sverker Göransson,"kiitettävästä toiminnastaan Ruotsin puolustuksen hyväksi." Hän oli Puolustuslaitoksen ylipäällikkönä 2009 - 2014, ja ajoi maan puolustuksen olemattomaksi yhteistyössä pääministerin kanssa.
Toi Absurdistanin kunkku alkaa käymään mielenkiintoiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen hyvät liikenneyhteydet omaava pikkukunta, joka rupeaa kaavoittamaan järvenrantapeltoja etelärinteistä kohtalaisen tilaviksi omakotitonteiksi, tulee taatusti saamaan hyvää ja hyvätuloista asujaimistoa. Jos tonteilta on kävelymatka kouluun, niin sitten on aika hulppea ruuhka tiedossa.

Jos sama kunta tekee vielä niin, että ostaa kaikki rakenteiltaan terveet vanhat talot, remppaa ne entisöivällä tavalla vuokrakäyttöön kelpaaviksi ja vuokraa niitä tontinostajille, niin lottovoitto vain kasvaa. Rakennuttaja näet tykkää jos voi asua lähellä työmaata.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille, Beckerille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Jossain vaiheessa muuten Ruotsin poliisi joutuu miettimään, että tuleeko sen valita puolensa. Ja kumman puolen se valitsee? Jos rivipoliisilta kysytään, niin valinnasta ei liene epäselvyyttä, mutta poliisi organisaationa onkin toinen juttu.

Becker: Täytyy lähipäivinä ottaa tuo Tor työn alle. Tuosta Sverker Göranssonista tulee mieleen, että kyseessä on tyypillinen urakenraali, joka on päässyt huipulle siksi, ettei hän kyseenalaista mitään määräyksiä. Toivottavasti Ruotsinkin sotavaltiosta löytyy tarpeen vaatiessa vielä ”Alpo Marttisia”.

Ano: Pitää paikkansa, ja luulenpa että kysyntää olisi myös suht vakavaraisilla eläkeläisillä, jotka ehkä haluaisivat muuttaa etelän maalikylistä rauhallisemmille seuduille.

Anonyymi kirjoitti...

Vaikka Ykä painotti, että tämä blogi ei keskity juutalaisiin, niin pyydän Ykältä lupaa tuoda esille erään mielestäni aika tärkeän seikan. Ykä voi jättää tämän moderaatioroskikseen jos haluaa sulkea keskustelun tältä aiheelta kokonaan.

Se seikka:

Nämä natsien, neonatsien jne. salaliittoväitteet keskittyvät usein vihjaamaan tai korostamaan jonkin henkilön juutalaisuutta. Käytännössä silloin viitataan lähes aina henkilön etniseen juutalaisuuteen, ei uskonnolliseen tai edes uskonnolliseen juutalaisuuteen.

Suurin osa moisen vihjailun ja syyttelyn kohteista on ateistisia, maallistuneita, jopa kulttuurillisesta juutalaisuudesta vieraantuneita henkilöitä.

Tilannetta voisi jossain määrin verrata siihen, jos alettaisiin puhua luterilaisista salaliitoista joilla tähdätään maailmanvaltaan ja marxismiin ja sotaan ja pasifismiin ja omaisuuden keskittymiseen ja... Ja sen jälkeen todisteltaisiin moista soopaa kaikella sellaisella mitä kaikesta uskonnollisuudesta irtautuneet ateistiset luterilaisten vanhempien, isovanhempien, iso-isovanhempien, iso-iso-iso-iso-iso-iso-isovanhempien jälkeläiset ovat tehneet.

Asiastahan puuttuisi jokainen järjen hiven.

Niinpä moisen syyttelyn ja vihjailun ydin on etninen - ei uskonnollinen eikä kulttuurinen.

Uskovaisena ihmisenä on pakko lisätä vielä loppukaneetiksi se, että tämähän nyt on ennustettu jo tuhansia vuosia sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan etsitty tämän ilmansuunnan Pinnanmaalta viihtyisää kotia jo kauan. Ei vaan ole vielä löydetty. Nykyisin kaikki alun perin hyvät talot pilataan ensin täydellisesti kaiken maailman "laminaattia, muovimattoa ja Ikean keittiö" -remonteilla ennen kuin ne laitetaan myyntiin.

Sitten kerrotaan sen rakenteelliset ongelmat ennalleen jättäneen stailaavan pintaremontin hinta kolmosella ja pistetään torppa myyntiin.

Tossa tilanteessa valistunut ostaja kattoo, että alun perin terve kämppä on rakennettu homeloukuksi, joten hillitön purkaminen on heti edessä. Sitä purkamista on paljon enemmän kuin peruskuntoisesssa.

Ulkopintaan punamullan sijaan paksuna kerroksena vedetty Punamaali ei lähde tuoreena niin vain irti. (Parin vuoden päästä se toki hilseilee isoina laattoina pois, mutta silloin vahinko on jo tapahtunut.) Niinpä ulkolaudoitus menee maalaamisen takia uusiksi. Laminaatteja ja muovipintaisia Ikea-kaappeja ei voi polttaa, joten niiden hävittämisestäkin joutuu maksamaan. jne. jne. jne. Lopputulos tulisi liian kalliiksi.

Samaan aikaan kun vähä-älyiset estävät stailausremonteilla torppiensa kaupaksi käymisen, on esim. "Pelastetaan vanhat talot" -naamapalstalla yli 15 000 jäsentä joista suurin osa toivoo löytävänsä sen pelastamiskohteen ja pienempi osa kertoo niistä iloista ja ikävyyksistä joita vanhojen talojen pelastamiseen liittyy.

Älä sää vaan Ykä päästä Lärvätsaloon tai sen lähikuntiin pesiytymään yhtään talonpilaajarempparyhmää tai puutalonmuovittajaa. Aja ne takaisin sinne lähiöihin ja Lähi-itäkeskuksiin niin että me löydettäis joskus se kohtuuhintainen pilaamaton talomme.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä:

Ruotsin pohjoisissa osissa on vielä ymmärtääkseni monia kulttuuriköyhiä kuntia. Sitä paitsi esim. joenrantamökki Tornijoen rannalla maksaa Ruottin puolella paljon vähemmän kuin täällä Perunanokkalassa.

Paljasjalkaiset stadilaiset osaavat kyllä muuttaa halukkuuden ja varallisuuden salliessa eteläisen Suomen ruotsinkielisiin kuntiin. Niitä on rannikko täynnä. Osassa kämpät halpoja. (Esim. Kemiö) Eikä niitä ole pilattu rikastamalla kun härreguudit osaavat kyllä valita että ottavatko rikkauden mieluummin rahana vai väkisinrakkautena.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä...

Kunnat katsovat niitä kaupungista muuttavia eläkeläisiä karsaasti. Eläketulot, eläkeläisen terveydenhoitomenot ja palveluntarve, eläkeläiset eivät tuo kovin paljon uusia yrityksiä....

Asiaa voisi katsoa toisinkin:
- Eläkeläinen tutustuttaa kahteen seuraavaan sukupolveen kuuluvia jälkeläisiä ja muita sukulaisia kyseisen kunnan mahdollisuuksiin, viihtyisyyteen ja asumisen hintatasoon.
- Eläkeläisen paikka menee aikanaan perinnöksi. Jos se on hyvä, niin se tuo mukanaan hyvän uuden asukkaan kuntaan.
- Eläkeläiset ovat usein hyvin verkostoituneita. Se verkostoituminen voi tuoda kunnalle kaikenlaista hyvää.
- Nykyisin on paljon nuorehkoja, terveitä ja virkeitä osa-aikaeläkeläisiä. Niistä kunta saa sekä työelämässä olijan että eläkeikäisen hyödyt ilman kummankaan haittoja.
- Kunnan varallisuustaso säilyy tai nousee jos kysyntä nostaa maaomistuksen hintaa. Iso osa tuosta varallisuudesta kiertää jonkin mutkan kautta takaisin kunnan taloudellisen vireyden ja hyvinvoinnin hyväksi.
- Sivummalle muuttajat eivät yleensä ole niitä palveluidenruinaajia.

Aikanaan kesämökkibuumi pelasti monta järvenrantakylää ennenaikaiselta kuolemalta. Nyt nämä ympärivuotisesti asuvat eläkeläiset ja etätyöyrittäjät voisivat hyvin antaa samantyyppisen tai vielä vahvemman piristysruiskeen niille kunnille, jotka sellaista kaipaavat.

Oikeastaan kunta tarvitsee vain kolme juttua päästäkseen hyötymään tuosta mahdollisuudesta:
- Hyvät liikenneyhteydet sukulointeja jne. ajatellen.
- Ei vastaanottokeskusta tai hätämajoituskeskusta siinä kunnassa.
- Kaavoituksessa ja rakennusvalvonnassa byrokraattisuus mäkeen ja tilalle tervettä järkeä.

Toki ne etelänpuoleiset rantapellot kävelymatkan sisällä koulusta olisivat etu, mutta eivät välttämättömyys.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Pitää pitkälle kutinsa. Kyseiset henkilöt ovat olleet ensisijaisesti kommunisteja, eivät juutalaisia. Sama koskee vaikka Stalinia, heppu oli gruusialainen, eikä silti puhuta gruusialaisten salaliitosta. Mutta se minun on pakko sanoa, että näihin tuhansia vuosia sitten esitettyihin ennusteisiin ei ehkä tässä blogissa kannata vedota, vaan jättää sen sitten uskonnollisemmille tahoille. Minä kun en ole uskovainen.

Ano2: Tuo on täysin totta ja sitä voi hullutuksena verrata joskus 1960 – 1970-lukujen vaihteessa muotiin tulleeseen tasakattovillitykseen, joka näillä leveysasteilla on hölmön tölmäys potenssiin kolme. Me ostettiin itse aikanamme melko vanha ja harvarakenteinen talo, eikä termospulloa, rakenteet ovat kunnossa eikä kosteutta ole.

Ano3: Luulen, että niihin kuntiin olisi tulijoita, tosin niissä kunnissa työllisyystilanne ei välttämättä ole kovin hyvä. Ruotsinkielisen väestönosan poliittisesti aktiiviset piirit kyllä jaksavat vaatia suvaitsevaisuutta niin teoriassa kuin käytännössä, mutta ovat kieltämättä jättäneet omille alueilleen vain sen teorian ja käytäntö jäi sitten suomenkielisiin kuntiin.

Ano4: Aivan totta tuo, mitä tuumailet.