keskiviikko 27. tammikuuta 2016

ITÄKESKUKSEN TUNNELMAA

Unelmat. Ne ne on kauniita asioita ne. Eiköhän niitä ole joka ainoalla ihmisellä. Moni tavallinen ihminen unelmoi lottovoitosta. Se on kelpo unelma. Kolme miljoonaa euroa ei välttämättä tee ihmistä onnelliseksi, mutta kyllä elämää voi katsella se summa tilillään huomattavasti rauhallisemmin kuin persaukisena. Joku nuori poika unelmoi, että voi kun se mun lätkäura onnistuisi ja musta tulisi uusi Teemu Selänne tai ainakin jonkun NHL-seuran nelosketjun suht hyvin palkattu puurtaja. Joku ihan pikkunen poika voi unelmoida, että voi kun iskä ostaisi meille sen koiranpennun, niin sitten mulla olisi oma paras kaveri ja poikahan olisi siinä oikeassa, sillä pikkusen pojan ja hänen koiransa keskinäinen rakkaus on ehkä se pyyteettömin rakkauden muoto.

Nämä ovat ihan mukavia unelmia. Sitten on sellaisia unelmia, joita esittävät tiedostavat tutkijat, ja ne unelmat eivät oikeastaan koske heitä itseään, vaan he unelmoivat unelmansa toisten kannettaviksi ja toteuttavaksi, yleensä ikävin seurauksin ja luonnollisesti heidän itsensä ei tarvitse kärsiä unelmiensa seurauksista. Niillä unelmilla on vaan valitettava taipumus toteutua, sillä virallinen Suomemme seuraa edelleenkin heidän unelmiaan, pyrkii saattamaan ne toteen eikä hetkeäkään vaivaudu ajattelemaan, että nämä unelmat ovat jo toteutuneet scifi-kirjallisuuden ja elokuvien dystopiaosastolla.

Tuorein akateeminen unelmoija on Helsingin Uutisissa avautunut valtiotieteitten tohtori Timo Aro, jonka unelmaa tässä hieman käsitellään. Mies nimittäin mieltää unelmoivan tulevaisuudenkuvansa selkeästi positiivisena ja tavoiteltavana. Uutisotsikko tälle unelmalle on:

Tällainen on pk-seutu 2030 – Tutkija: "Itäkeskuksen tunnelma leviää myös omakotitaloalueille"

Niin allekirjoittaneella kuin lukijoilla on varmaankin jonkunlainen käsitys Itäkeskuksen tunnelmasta ja otsikko ei sen vuoksi välttämättä herätä kovinkaan ruusuista tulevaisuudenkuvaa, mutta antaapa tohtorimme jatkaa ja toimittajan säestää:

VISIO Itäkeskuksessa on aistittavissa jo nyt, millainen on pk-seutu 15 vuoden kuluttua, sanoo tutkija. Maahanmuuton kasvu näkyy myös palvelujen monipuolistumisena.

Kuvittele Itäkeskus etnisine kauppoineen ja monenkirjavine asukkaineen. Samanlainen monikulttuurisuus kuuluu, näkyy ja tuoksuu muillakin pääkaupunkiseudun asuinalueilla 2030.

Vähänkin Itäkeskusta tuntevalle niin monenkirjavuus, kuuluvuus, näkyvyys ja tuoksuvuus on tuttua, mutta ehkä eri tavalla kuin mitä tutkijamme hahmottaa, sillä hän kuuluu siihen ansiotonta arvonnousua nauttivaan väestöryhmään, mikä mieltää muutamat falafeliä myyvät kaupat niin Helsingin kuin epäilemättä koko Suomenkin tulevaksi talousveturiksi joitten käyttäminen innostaa epäilemättä kaikkia kantasuomalaisiakin, eikä sen vuoksi takerru mitättömiin yksityiskohtiin. Antaa hänen jatkaa:

– Itäkeskuksen tunnelma ja värikirjo leviää myös omakotialueille, Aro arvioi.

Maahanmuuton kasvu näkyy Aron mukaan kaikilla elämänalueilla, etenkin elinkeinopalvelujen monipuolistumisena: syntyy uusia etnisiä ravintoloita, ruoka- ja muita kauppoja ja palvelumuotoja.

– Tilanne vaikuttaa varsinkin yksityisiin palveluihin, mutta myös julkisiin. Työttömyys ei ainakaan pahene, koska maahanmuuton kasvu luo varmasti uusia palvelutyöpaikkoja katoavien töiden tilalle.

Aro uskoo, että 2030 ulkomaalaistaustaisia nähdään paljon myös julkishallinnossa, esimerkiksi poliiseina ja palomiehinä.

Tohtorismies tietysti ajattelee, että etnisten kauppojen lisääntyminen nostaa valtiomme selkeään kukoistukseen, mutta koska hän on unelmatieteitten tohtori, hän ei ehkä muista, että kun etnisesti edistyksellisestä kaupasta ostavat sapuskaa lähinnä etnisesti edistykselliseen vähemmistöön kuuluvat ihmiset, jotka taas ovat saaneet ostoksiin tarvitsemansa rahoituksen etnisesti vähemmän edistyksellisten ihmisten verorahoista, niin kyseisiä kauppa-akteja ei välttämättä voida pitää uutena Nokiana, vaikka siitä saadaankin epäilemättä lehtiin ja televisioon mainioita juttuja tyyliin ”Mohammedin etninen maustekauppa takaa hyvinvoinnin myös suomalaisille veronmaksajille. Lenni-Pirkittakin kävi täällä ja oli kauhean tyytyväinen”.

Luonnollisesti tohtorimme myös tuumii, että vaikka etnisesti edistyksellistä vähemmistöä on palkattu Helsingissä julkishallinnon toimesta lähinnä tehtäviin, joita ei oltaisi koskaan edes tarvittu, elleivät he olisi aikanaan tulleet Suomeen, eikä heidän määränsä tavallisille ihmisille tarpeellisissa julkishallinnon tehtävissä ole kuluneen kahdenkymmenenviiden vuoden aikana lisääntynyt tiunaakaan, niin asiasta voi siitä huolimatta tehdä akateemisen johtopäätöksen, että tulevaisuudessa näin jostain syystä tulee tapahtumaan. Eli jos palavaa saunaa on sammutettu bensiinillä seitsemän kertaa peräkkäin, eikä se kehno vie ole sammunut, niin ehkä se kahdeksannella kerralla sammuu. Tarttee vaan ostaa lisää bensiiniä.

Lisäksi kyseinen tohtori toteaa sen, mitä Suomessamme on todettu jo noin kaksikymmentä vuotta:

– Meillä osattaneen välttää tekemästä samoja virheitä kuin Ruotsissa.

Eli heppu pistää noin tuhanteen kertaan aikaisemminkin mainitun potentiaalin peliin ja heittää sen totena. Mikä taas hotellin respasta katsoen hieman huvittaa, sillä ne samat virheet, mitä on tehty Ruotsissa eli täysin kyseenalaistamaton toiseuden ylistäminen, kantaväestön vääristä asenteistaan syyllistäminen, etnisesti edistyksellisen väestönosan kielen ja kulttuurin väkisinylläpitäminen verovaroin sillä perusteella, että näin se sopeutuu yhteiskuntaamme mahdollisimman tehokkaasti varmistaen samalla, että se ei sopeudu ollenkaan sekä julkishallinnon työllistämisessä että asuntojonoissa käytetty positiivinen erityiskohtelu ovat suoraan sieltä kopioituja ja niitä mainostetaan jonain uutena ja ennennäkemättömänä suomalaisena ratkaisuna.

Mutta unelmoidahan saa, ja kyseisen tohtorin unelmien mukaan maassamme jatkossa mennään. Eli niin sanottu Itäkeskuksen tunnelma epäilemättä leviää Helsingin ympäristökuntiin vuoteen 2030 mennessä. Epäilemättä se leviää siitä laajemmallekin vuoteen 2050 mennessä, joten hotellin respa menee mukaan tohtorin unelmiin ja ajattelee Radanvarsikaupungin kauppakeskusta, nimeltään Mitäkeskus vuonna 2050. Mietitään tilannetta, jossa helsinkiläinen tiedostava toimittaja tulee haastattelemaan Mitäkeskuksessa olevan kahvilan omistajaa. Kahvilan omistaja on nainen, ja kantasuomalainen sellainen.

- Vuonna 2016 valtiotieteitten tohtori Timo Aro ennusti, että niin sanottu ”Itäkeskuksen tunnelma” on levinnyt laajemmallekin Suomeen. Hänen ennustuksensa mukaan monikulttuurisuus kuuluu, näkyy ja tuoksuu varmaankin nyt myös täällä Radanvarsikaupungissa, sen ostoskeskuksessa Mitäkeskuksessa, jossa te pidätte kahvilaanne. Mikä on oma mielipiteenne asiasta, tämän vireän kahvilan omistajana?

- No kai ton nyt näät ittekin. Tässä niin vireästä puhuisi. Asiakaspaikoista kaksi kolmasosaa on täynnä noita Säkkivälineen varusteisiin pukeutuneita helvetin kovaäänisiä ämmiä  ja niitten mukuloita, jotka käsittääkseni jossain sivistysvaltiossa olisivat koulussa. Sitten yksi kolmasosa on niitä niitten sosiaalihuollon maksamiin hyviin vermeisiin pukeutuvia helvetin röyhkeitä miehiä eikä pirukaan ota selvää, että mitkä niitten perhesuhteet ovat, kun virallisesti joka ämmä on yksinhuoltaja. Ei tänne kantasuomalainen ole eksynyt aikoihin. Enkä minä heitä siitä syytäkään. Ihminen yleensä tulee johonkin maksettuun paikkaan viihtymään, mutta täällä se ei onnistu. Niin että tunnelma kieltämättä on kuin Itäkeskuksessa aikanaan. Minkälainen se siellä nykyisin on? En uskalla kuvitellakaan.

- Mutta eivätkös nämä ole kuitenkin maksavia asiakkaita?

- Mikäli maksavalla asiakkaalla mielletään se, että jätkä ostaa kupin kahvia ja pitää sitten pöytää varattuna kuusi tuntia niille muille, jotka eivät ole ostaneet mitään, niin kieltämättä kyseessä on maksava asiakas. Poiskaan noita ei uskalla häätää, sillä jos sen tekee, niin saa heti kimppuunsa kantasuomalaisten yliopisto-opiskelijoitten pitämän rasistipartion. Mutta tosiasia on, että yrittäjänkin pääelinkeino on syöminen, ja tällä tavoin se on käynyt hiukka vähäiseksi. Kun ne oikealla rahalla ostavat kantasuomalaiset ovat mieluummin kotonaan tai lähinnä käyvät tossa ostarin vieressä olevalla snagarilla, joka hoksasi myydä ainoastaan sianlihaan pohjautuvia tuotteita.

- Mutta tuovathan nämä asiakkaat myös tarpellista monikulttuurisuutta kuuluville, näkyville ja monikulttuurisuus tuo myös suomalaisille uusia tuoksuja, niin kuin tohtori Aro sanoi jo vuonna 2016. Hän on kuitenkin tohtorismies ja hänet tulee siis ottaa vakavasti jo oppiarvonsa puolesta.

- Näkyvyys ja kuuluvuus on huomattu, kieltämättä ja monikulttuurisia tuoksuja voi käydä nuuhkimassa tuolla Mitäkeskuksen wc-tiloissa, sillä siivoojat eivät enää suostu tekemään siellä kuin yövuoroa, joka alkaa kaksi tuntia ostoskeskuksen sulkemisen jälkeen ja töissään heillä on tukenaan kaksi vartijaa. Ne vartijat muuten palkattiin tänne paikallisesta uimahallista. Kaupunki laski, että oli liian kallista täyttää allas kerran viikossa, kun edistykselliset tyypit paskoivat sinne ja kantasuomalaisetkin lakkasivat muutenkin käymästä siellä, kun etnisesti edistyksellisillä ihmisillä, nimenomaan miespuolisilla sellaisilla, ei missään vaiheessa selvinnyt se, että mikä on miesten ja naisten puoli eikä myöskään se, että suihkussa oleva alaston nainen ei ole halukas yllätysseksiin. Kaupunki yritti pitää uimahallia yllä nostamalla pottunokkien uimahallimaksun kolmeenkymmeneen euroon per kerta ja antamalla uimahalliseteleitä etnisesti edistyksellisille, mutta sitten sieltä löytyi joku laskutaitoinen joka kaiken lisäksi huomasi, että niin siivoojat kuin uinninvalvojat siirtyvät mieluummin peruspäivärahalle, joten uimahalli on luovutettu Radanvarsikaupungin palokunnalle sammutusharjoitusmateriaaliksi. Se poltetaan ensi kuussa.

- Mutta onhan sentään julkishallinto palkannut näitä maahanmuuttajia? Palo- ja pelastustoimi sekä poliisi ovat varmaankin saaneet uutta etnistä väriä, niin kuin tohtori Aro aikanaan ennusti.

- Ja kissan paskat. Mulla on serkku palokunnassa hommissa ja se on kertonut, että etnisesti edistykselliset pääsyvaatimukset eivät olleet tarpeeksi löysiä, joten etnistä kiinnostusta ei ole ilmaantunut. Mutta se on kyllä totta, että tämä etninen rikkaus on työllistänyt niin palokuntaa kuin poliisiakin entistä enemmän, sillä etnisen rikastumisen myötä sekä henkilökohtaisen omaisuuden kuin seksuaalisen koskemattomuuden rajat ovat hieman hämärtyneet. Lisäksi niin roskakatoksia kuin parkkipaikkoja on otettu ilotulituskäyttöön mikä kieltämättä on meille tavallisille suomalaisille  hieman uutta, mutta epäilemättä väistämätöntä ja tarpeellista, että voisimme mieltää paikkamme maassamme ja ympäröivässä maailmassa uudella, edistyksellisellä tavalla.

- Mutta teidän kommenteistahan voi saada jotenkin sellaisen kuvan että te olette jollain tavoin katkera, ettekä pidä monikulttuurisuutta voimavarana. Kai te ymmärrätte, että vaikka se on ollutkin noin kuusikymmentä vuotta miinusmerkki niin taloudellisesti kuin yleiseen turvallisuuteen liittyen, niin joskushan sen täytyy onnistua, ja ette kai te sentään luovu unelmasta, jonka teille ovat toiset antaneet?

- Katkerako? No enhän toki. Eihän minua tänä viimeisenä yrittäjäpäivänäni juuri mikään haittaa.

- Viimeisenä?

- Juu, minä lopetan toimintani tänään. Onneksi ei tullut ostettua näitä tiloja, vaan vuokrattua. Tästä pääsee eroon saman tien. Minä muutan Hömpstadiin ja perustan siellä nakkikioskin. Siellä tienaa paremmin, varmemmin ja asiakkaittenkin kanssa tulee toimeen. Ja mitä muuten toimittaja puhui sen erään tohtorin mainostamista etnisistä tuoksuista, niin niitä on pian luvassa lisää.

- Kuinka niin

- Minä olen viimeisen tunnin ajan myynyt kahvia ja teetä, joihin on lisätty voimakasta laksatiivia. Ja hetken päästä minä ilmoitan tälle asiakaskunnalle, että talo tarjoaa. Ja siskoni, joka on täällä apulaisenani, on tällä hetkellä liimaamassa ostoskeskuksen vessan ovia superliimalla kiinni. Niin että ei mene kauaakaan, kun tämän ostoskeskuksen etninen värinä muuttuu etniseksi pärinäksi…

Hotellin respa palaa tulevaisuuden rasistisista vihamielikuvista nykyaikaan ja toteaa vielä kerran, että jokaisella on unelmia. Tavallisen ihmisen unelmat ovat sellaisia, jotka liittyvät heihin itseensä, perheisiinsä ja ystäviinsä, eivätkä haittaa muita. Tiedostavien ihmisten unelmat ovat sellaisia, joissa he pakottavat muut ihmiset elämään omien unelmiensa mukaan. Unelmat ovat kuin persereikiä. Jokaisella on omansa. Järkevä ja asiallinen ihminen pitää omansa piilossa, eikä vaadi väkipakolla toisia ihmisiä haistelemaan sitä.


41 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nonni.

Ellet olisi rasistinen ja vaskistinen aatetover, niin lähettäisin laskun Twinigs:sin turmelemasta näppiksestä.

Mutta noinhan se varmastikin menee. Basaarikulttuuria ja silleen.

-KKi-


Anonyymi kirjoitti...

On sitä paljon hulluja tohtoreita. Mutta on meitä ihan selväpäisiäkin tutkijoita. Ongelma taitaa olla että emme viitsi päätämme avata julkisesti, kun siitä työpaikalla seuraa vaikeuksia joka helvetin paikassa. Poikkipuolinen ulostulo voi torpata uran (seuraavan pätkän saamisen) siihen paikkaan. Hakijoita on. Ja sitä seuraavaa suvakkikälätystä loldiers-tyyliin ei jaksaisi pirukaan kuunnella.

Tutkinto, toisin kuin luullaan, ei tee ihmisestä nokkelaa ellei hän sellainen valmiiksi ole. Tohtorius ei muuta sanomisia todeksi ellei ne sitä valmiiksi ole.

Älkää silti leimatko meitä kaikkia. Tiedän että on paljon nuiviakin akateemisia.

Juha kirjoitti...

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/358748-posti-hatkayttaa-postimerkkeihin-taysburka-ja-tarhakettu


Trollaako joku menestyksekkäästi, vai onko todellakin unelmista kyse?

Castor kirjoitti...

Soini puhuu taas läpiä päähänsä! Eikö ulkoministeriltä edellytetä että hän esimerkiksi tutustuu lakiin, jota kommentoi? Tanskan ulkomaalaislaissa ei todellakan anneta mahdollisuutta ottaa esimerkiksi vihkisormusta takavarikkoon!!! "Vihkisormus kuuluu nimettömään". Olisiko vihkisormus sellainen esine, jolla Tanskan uuden lain mukaan olisi "erityistä tunnearvoa", "genstande med særlig affektionsværdi”? Aivan uskomaton tyyppi! Ei se ihme ole, jos SD lisää kannatustaan ja PS:n kannatus laskee romahduksittain. Ovat nuo ruotsalaiset jo tyyppeinä vähemmän vastenmielisiä.

kertsu59 kirjoitti...

Jälleen tuli käytyä tunnekirjo läpi, naurusta kiroiluun. Kiitokset siitä

Anonyymi kirjoitti...

Lyhyesti kiteytettynä tuon voisi laittaa muotoon, että meillä on painajainen. Uskallan väittää että enemmistö suomalaisista on samaa mieltä blogin lukijoiden kanssa.

Castorille (ja miksei muillekin) tähän muutama linkki Ylilaudalle, josta näkee FB:n feministi- ja Rasmus-ryhmän pahimpia sivalluksia. Valitettavasti sieltä on poistettu eräitä lankoja, joissa oli astetta "rankempaa" settiä kuin näissä. Noita on sitten mukavaa illanistujaisissa kääntää kiinalaisille, niin kuulevat ja näkevät itsekin kuinka pihalla eräät henkilöt ovat todellisuudesta. Kuvat saa isommaksi klikkaamalla

Feministit ja Köln
Rasmus-ryhmä
Suvakit vs. rasistit
Suvakit ja Teemu Selänne

Se vaan tuli noista etnisistä ravinteleistä mieleen, että tämä on varmaankin se ainoa asia mitä maahanmuuton puolestapuhujat näkevät k.o. ilmiöstä? Haittapuolista ei sitten välitetä yhtään. En vaan käsitä mistä noille kaikille (etnisille) ravinteleille sitten riittää maksavia asiakkaita, jos niitä alkaa olemaan "joka niemessä ja notkelmassa"? Kaikkein pahiten tämä työpaikkojen kato on koskenut vientiteollisuutta ja niiden alojen työntekijöitä, joita on iso liuta työttömyyskortistossa. Oman alansa ammattilaisia, joille ei enää löydy Suomesta töitä ja he ovat juuri niitä, jotka sponsoroivat julkisen sektorin työpaikat.

Mutta tuota lienee vaikeaa selittää tyhjentävästi jollekin "unelmatieteiden professorille"...

- Soomepois Eestist -

P.S. en pystynyt katselmaan aikaisemman postauksesi pelleryhmän performanssia kuin muutaman hetken! En tiedä mitä heistä ajatella, ehkä tuo on paraatiesimerkki noista punaviherkuplassa elävistä taivaanrannanmaalareista?

AaJii kirjoitti...

Tuossa tulevaisuudenvisiossa on se vika, että tällä menolla 2050 on sossun rahat aikoja sitten loppu eikä niillä rahoilla enää kahvilassa istuta. Paskastanioissa, joksi Suomeakin halutaan, ei sossuja ole.

Imulippo kirjoitti...

Vuonna 2050 sitten ne, jotka vielä ovat maisemissa, pääsevät näkemään miten tämä pitää paikkansa. Tuskin kovin paljon metsään menee, mutta toivottavasti erittäin paljon siinä mielessä, että joskohan olisimme järkiintyneet jo tuohon mennessä.

Laksatiivi tuo aina hymyn naamalleni. Sillä on hyvä antaa pieni opetus niille, jotka tykkäävät työpaikalla käydä toisten sillipurkilla. :)

Anonyymi kirjoitti...

No tuo kuvaus tulevasta Mitäkeskuksesta on kyllä juuri yks yhteen nykyisen (It-/Mät-)äkeskuksen kanssa-erehtynyt sielläpäin ajellessa poikkeamaan kyseiseen pikku Mogadishuun,ja ainoa asia,mikä miellytti,oli ulko-oven sulkeutuminen poistuessa.Jos kyseinen ihmispaskan kaatopaikka tosiaan on Stupidostakin upeaa,niin oiskohan muutto Somaliaan tai muualle muslimialueille paikallaan?Miksi unelmaansa pitää väkisin tuoda tänne,jossa enemmistö vastustaa tuon unelman arkea,kun Pohjois-Afrikka,Lähi-itä ja suuret osat Aasiaa on täynnä unelmaa jo valmiiksi?Olisi voitto kaikille,kun monikulttuurielitistit hännystelijöineen painuisivat saarnaamaan multikultisosialismiaan(tunnetaan muuten termillä 3.vasemmisto,löytyy vasemmistoliiton puolueohjelmasta) sinne omasta mielestään parempien kansojen ja kulttuurien sekaan.Ei välttämättä tule suvaitsevaa vastakaikua sikäläisiltäkään,minkä nämä idiootit kyllä tietävät.
Hatunnosto muuten Teemu Selänteelle,uskaltaa sanoa mielipiteensä.Sai politbyroon väistyvän puheenjohtajan,Paavo Arhinmäen,heti avaamaan sisäisen viemärinsä ja suoltamaan sangollisen paskaa leijonalegendan suuntaan.Paavon tulisi jo tajuta olevansa kaikkine takin- ja housunkääntöineen poliittinen ruumis,oman näköalattomuutensa ja todellisuuspakoisuutensa vanki-valitettavasti ei ainoa Suomen poliittisessa kentässä.Surkealta näyttää myös tulevaisuuden politiikot,kun kaikkien puolueiden nuorisojärjestöt yhdessä,paitsi persujen,oikein vetoavat valtakunnansyyttäjään,jotta sananvapautta rajoitettaisiin lisää,ja toisinajattelijoiden julkaisuista kaivettaisiin vaikka väkisin jotain,millä lakkauttaa ne-bravoo(taputuksia kuin Neuvostoliiton kommunistisen puolueen keskuskomiteassa Stalinin puheen jälkeen),kohti yksipuoluejärjestelmää ja ainoaa sallittua mielipidettä ihan julkisesti!Kyllä näitä Suomen,ja koko läntisen Euroopan,mädättäjiä tulevat sukupolvet kiroaa,mutta muslimiveljeskunta kiittää!Lännen islamisaatio sisäisellä jihadilla hyödyllisten idioottien avulla etenee paremmin kuin veljeskunnan johtajat osasivat uneksiakkaan.Voi meitä...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se ole se Lähi-itäkeskus nykyään, enämpi. Hieno paikka, kysy vaikka kokkareilta.

"
Poikkipuolinen ulostulo voi torpata uran (seuraavan pätkän saamisen) siihen paikkaan. Hakijoita on.
"

Jep. Juttelin juuri erään maalaispastorin kanssa. Heilläkin on kentällä pikkasen irja-askoloista eroavat näkemykset. Kuulemma vain parempi olla hissukseen jos meinaa sen seuraavankin pätkän saada.
Syöminen on kuulemma hengenmiehilläkin pääelinkeino.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Voi hitto, Ykä, kun ei influenssan takia kärsinyt kunnolla ääneen nauraa. Veemäinen vitsailu ja huumorihan ne saavat nomenklatuuralaiset raapimaan päitään. Mutta täsmennys: ruotsalaisten virheiden välttämistä koskeva professoriaalinen olettama ei suinkaan ole ehtotavassa eli konditionaalissa, vaan tapaluokka on kv. nimeltään potentiaali, aitosuomeksi mahtotapa.

Terv. Achtung

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Ano:lle, Juhalle, Castorille, kertsu59:lle, Soomepoisille Eestist, AaJiille, Imulipolle, Veskulle ja Achtungille & kiitos kommenteistanne.

KKi: Pahoittelen näppistä. Toivottavasti ei ollut paljoa sokeria teen seassa. Ja uutta teetähän voi tietysti ostaa sopivasta etnisestä kaupasta. Se, mitä kakkosviestissäsi totesit kirkosta pitää varmasti paikkansa, sillä pakkohan siellä on järkeviäkin pappeja olla.

Ano: Tokihan tämä ymmärretään. Asemanne on varmaan kaikkein hankalin, sillä jos ette kulje tiedostavassa valtavirrassa, niin tehän olette suorastaan uskonpettureita. Kaikkea lyckaa sinulle ja toivottavasti saat joskus äänesi enemmän kuuluville. Oikeastaan tuota oppiarvon mukaan ihmisen luokittelua ei täällä rahvaan puolella edes harjoiteta. Kyllä täällä katsotaan mies eikä titteli.

Juha: Tuota olen minäkin miettinyt. Mutta kun ottaa huomioon, että posti on aikaisemminkin julkaissut edistyksellisiä tom of postimerkkejä, niin ehkäpä postin viesti sitten on, että tämä on Suomea vuonna 2016. Tosin tämän ”Suomen” ja ”Tom of Suomen” välillä on hienoinen ristiriita, mutta näinköhän postissa sitä hoksaavat.

Castor: Soini nyt on vieläkin siinä uskossa, että ojasta noustaan. Sitten kun persut saavat rumasti turpaansa seuraavissa kunnallisvaaleissa, niin tilanne realisoituu. Jos kohta tuskin Soinille silloinkaan, mutta ehkä puolueelle itselleen. Toivottavasti. Meillä kun ei ole tällä hetkellä minkäänlaista poliittisen vaikuttamisen väylää.

kertsu59: Kiitokset. Ja sitähän se elämä nykyisin on. Kun ei tiedä itkiskö vai nauraisko.

Soomepois Eestist: Joo, tosin painajaisesta voi herätä, mutta tästä ei. Kiitos linkeistä. Sanotaan näin, että ne eivät herätä oikein uskoa tulevaan. Etniset ravintolat eivät saa asiakkaita ainakaan meistä. Ei tosin muutkaan ravintolat. Me kun tykätään tehdä ruokamme itse.

AjJii: Tuo on se todennäköisin vaihtoehto. Perse aukeaa huomattavasti tuota ennen.

Imulippo: Järkiintymistä toivoessa ja ehkä odotellessa. Tosin nyt ollaan jo ylitetty se raja, että ongelma voitaisiin hoitaa perinteisen suomalaisen nätisti.

Vesku: Paikka ehti tulla minullekin aikanaan hyvin tutuksi ja tuollaisia havaintoja tehtiin jo kauan ennen Invaasio 2015:ttä. Tuo Stubin Itis vs. Somaliavertaus on yksi kaikkein pahimpia haistatteluja päin suomalaisten naamaa. Selänteelle nostan lätsää minäkin. Näyttää siltä, että tiedostava kansanosa on jotenkin henkilökohtaisesti loukkaantunut, sillä ne tuntuvat olettavan että ilman muuta huippu-urheilijoitten tulisi lähinnä osallistua kaikenlaisiin ”rasisti on reppana”-pippaloihin. Arhinmäki todennäköisesti pannaan vaihtoon ja kun tilalle tulee sitten meidän kaikkien suosikki Li, niin jälkeenpäin voidaan muistella Arhinmäkeä vasureitten maltillisena pomona…

Achtung: Kiitos korjauksesta ja paranemisia influenssasta.

Ukkeli kirjoitti...

Tohtori Aro sentään sanoi, että "Meillä osattaneen välttää tekemästä samoja virheitä kuin Ruotsissa."

Tähän olisi oikea toimittaja tarttunut ja kysynyt, mitä virheitä Ruotsissa on tehty ja miksei Ruotsi ole yrittänyt virheiden korjaamista, se kun on rikkaampi ja varmaankin Aron mielestä myös viisaampi maa, kun on tarjonnut niin monelle hädänalaiselle uuden kodin. Jos Ruotsi ei onnistu virheiden korjaamisessa, miten sitten me onnistuisimme? Den glider in?WhiteHunter kirjoitti...

Nauru ja vitutus oli läsnä kun luin tuon.
Silloin kun tuo suuri viisaus julkistettiin, laskeskelin että missä kohdin minun kannattaa muuttaa kehä III ulkopuolelle ja kuinka kauas.
Täältä pitää päästä pois.

Tyttäreni, 16v. Häneltä olen kieltänyt menemästä itäkeskukseen ja klo 18:00 jälkeen ei notkuta stadin keskustassa. Nyt kun rikastajat ovat alkaneet rikastaa keskellä päivää, niin pelkään aina kun tyttäreni ei ole kotona.
Olen neuvonut häntä kantamaan taskussaan ruuvimeisseliä. Näin talvella se menee takin taskuun, mutta entä kun koittaa kevät. Kevät, kiima ja ...

Mutta nyt minä taidan lähteä ampumaradalle, pitämään yllä ampumataitoa. Se vie kaikki turhat ajatukset pois ja sitä keskittyy vain siihen.


Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ukkelille ja WhiteHunterille & kiitos kommenteistanne.

Ukkeli: Tuo on aivan totta. Tuo kysymys jää esittämättä. Ja tulee muistaa, että tiedostava väestönosa on toistuvasti vaatinut lisää etnisesti edistyksellistä maahanmuuttoa nimenomaan sillä perusteella, että Ruotsissa sitä on niin ja niin paljon enemmän. Perusasetelma on jo se, että Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa ei saa esittää virheellisenä vaan päinvastoin tavoiteltavana asiantilana ja sitä kautta kaikki muutkin kysymykset jäävät esittämättä. Jää vain hokema ”me opimme muiden virheistä”, mutta ei edes kysytä, kuka virheen teki ja minkälainen se oli. Silloin hokeman painoarvo on nolla, mutta yhtä kaikki, sitä toistetaan kerta toisensa jälkeen. Nähdäkseni se nykyinen tapa, millä ”vältetään” muiden virheet on se, että pumpataan aina vain enemmän rahaa Kankkulan kaivoon, jonka tiedetään olevan Kankkulan kaivo.

WhiteHunter: Kehä III:n ulkopuolelle kannattaa muuttaa ja mieluummin jo eilen. Ja mahdollisimman kauaksi. Ongelmana on tietysti se, että syrjemmällä niitä töitä on vähän harvemmassa ja me pottunokat emme voi muuttaa turvapaikanhakijoiksi suomalaisille tarkoitettuun vastaanottokeskukseen. Tosta ruuvimeisselistä tuli mieleen, että Tallinnan sataman myymälöissä myydään kyllä erittäin vetokelpoisia kaasusumuttimia. Hyvää ampumasessiota. Ampuminen on parasta mahdollista stressinhoitoa, sillä silloin, kun keskittyy laukaukseen ei todellakaan ajatteli yhtään mitään muuta.

Ja vielä suuret kiitokset. Taisin saada kommentistasi idean Antero Lärvänen-kirjoitukseen.

Anonyymi kirjoitti...

Karua mutta todennäköistä täällä "koko maailman suvakkien unelmassa ja sosiaalitoimistossa" ennemmin kuin kuvittelettekaan.
Aikoinaan (hieman alle 10 vuotta sitten)asuessamme työasioiden takia USA:ssa oli siellä kyseinen asia havaittavissa. Isojen kaupunkien vanhat keskustat olivat OK, mutta sitä lähimpänä olevat vanhat lähiöt oli vallannut rappio ja tietyt ryhmät. Keskiluokka ja sitä paremmin toimeen tulevat siirtyivät etäämmälle ja sama ilmiö toistuu tietyllä syklillä koko ajan. White flight. Meillä oli asunto lähes 50 km päässä sieltä missä työpaikan toimisto sijaitsi. Toimiston lähialueille ei olisi keskiluokkaisen valkonaaman kannattanut asettua, etenkään jos olisi ollut kouluikäisiä lapsia. Oli alueita joilla liikkuminen olisi ollut sama kuin Pohjanmaalla puolen yön jälkeen grillijonossa ääneen ilmaistu mielipide siitä että kaikki pesäpalloilijat ja painijat on homoja...Miamissa oli kokonaisia kaupungin osia ja katuosuuksia missä ei edes päiväaikaan olisi tullut mieleen liikkua.
Katsotaan vaan jos sinne asti elää, isojen kaupunkien lähiöt on täälläkin vihoviimeiset paikat Suomalaisen asua. Vrt. Rosengård, Rinkeby, Göteborg jne. tuossa naapurimaassa josta tänne kaikki virheet halutaan apinoida.

t.
S.E.P.

Hemuli kirjoitti...

En sitten tiedä johtuuko tämä väärän värisistä laseista vai mistä mutta mulla on sellanen kutina, että suvakeilla alkaa olemaan ikävä olo.

- mvlehti kasvattaa suosiotaan
- Iltapäivälehdet kertoo nykyään - rikollisen taustan
- Poliisi avautuu maahanmuuton ongelmista (ja media uutisoi sen)
- Nyt muutamat julkkikset ovat tulleet ulos kaapista (Amirkhani, Valavuori, Selänne). Niinistö on taiteillut veitsen terällä mutta jotenkin huokuu, että kaikki ei ole kunnossa asenne.
- Suvakkien kannalta ikävää tutkimus dataa tihkuu koko ajan lisää
- Schengen tutisee liitoksissaan
- Katupartiot vetää koko ajan enemmän porukkaa

Taikka sitten Hemuli näkee vain unta ja herää kohta.

Becker kirjoitti...

Itseäni voisin pitää vaatimattomasti jonkinlaisena kauppa - ja asutuskeskusten tunnelmien tuntijana. Olen itse käynyt havaitsemassa joidenkin asuinalueiden nopean gettotumisen, alueiden jotka olivat tuttuja jo entuudestaan.
Mutta ei ole tarvetta haavekuviin, vaan riittänee käynti Kista - Rinkebyn tienoilla näkemässä miten monikultturi toimii tänä päivänä. Ihmisiä ryöstetään ja raiskataan, rikollisliigat ammuskelevat toisiaan, perheen tyttäret tippuvat parvekkeilta ja liikkeitä ryöstetään keskellä päivää jos ei muuten niin kauhakuormaajien avulla.Siis keskellä ihmisvilinää. Autoja poltetaan sadoittain ja poliiseja, palokuntaa sekä ambulansseja kivitetään. Musulmaanit eivät näitä etnoravintoloita pahemmin perustele. Heiltä kyllä onnistuu pitsan ja kebabin pyörittäminen ja siinä se sitten onkin. Thaimaalaiset ja kiinalaiset niitä kunnon ravintoloita pyörittävät ja niissä ruoka onkin maistuvaa ja edullista.
Mutta tällaistahan ei voi koskaan tapahtua Suomessa. Eihän voi, sillä mehän ollaan niin pirun paljon fiksumpia kuin ruotsalaiset. Tosin ainakin alku näyttää juuri samanalaiselta kuin naapurissa, joten luultavasti jatkokin.

"Lähi-Itäkeskus", piru että rupes hymyilyttämään, tuo oli erinomainen nimitys.
Täytyypä piipahtaa siellä jahka siellä päin liikun. En kyllä siellä päin koskaan liiku, mutta pitänee keksiä joku syy kun sinne vielä pääsee ilman passia.

Nämä tohtorit ja proffat, joita aikoinaan naivisti kuvittelin jotenkin vähän fiksummiksi, tuntuvatkin latelevan tätä kulttuurimarksisita PK-soopaa päivät pitkät.

Ruotsi on ollut Suomea huomattavasti varakkampi valtio, joten siellä on ollut varaa tärvätä parasiittien hoivaamiseen enemmän kuin Suomessa. Tosin tilanne on muuttunut, joten sielläkin otetaan valtiolainaa ja nostetaan veroja sekä maksuja kun taikaseinä alkaa olla tyhjä.

Migri oli viime vuonna antanut turvapaikkaoikeuden Suomessa 261 somalille. Ruotsissa on laskettu, että yksi yhteiskunnan varoilla elävä somali maksaa elinaikanaan noin 10 miljoonaa kruunua yhteiskunnalle ja Suomessa noin miljoonan euroa. Jos otetaan sellainen ihan puhdas hypoteesi, että puolet noista somaleista tekee työtä (naurua), niin nuo 130 lintsaavaa maksavat veronmaksajille paljon. Noin niinkuin saman verran euroja miljoonissa. Ja siihenhän Suomella on varaa vai kuinka.
Vanhuksiin ja leipäjonoon ei, mutta sehän koskeekin etupäässä kantaväestöä.

Ruotsissa ei muuten nuoret tyttäret kulje yksin tai matkustele junissa ilman holhoojaa. Täällä kun on tuttavia käymässä lasten kanssa, niin vahdin penskoja kuin hai laivaa ja tuumin samalla että kyllä saatana on aikoihin eletty.
Suomi tunnettiin ennen maana jossa vanhemmat uskalsivat lähettää lapsensa yksin junamatkalle vaikka mummolaan. Eivät lähetä enään, eivät ainakaan vastuulliset.
Tästäkin ylistävät kiitokset maatamme hoivaaville poliitikoille.

Anonyymi kirjoitti...

Tavallaan jaa Hunterin huolen. Kukapa meistä ei läheisiään rakastaisi?

Vaimoni taksillaan Tampereen yössä kantaa C5 Citroenissaan CZ 6.25cal pikku automaattia. Laiton toki, vaan niin on kaasutkin.

Vaimolleni kerroin, että parempi pidätetty kuin raiskattu. Luulenpa, että Valkoinen Metsästäjä, samoin kun me muut jaamme mielipiteen.

Parempi pidätetty tytär kuin raiskattu tytär.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Oot Ykä rikastanut suomenkieltä monella osuvalla termillä - ja niin nytkin. Unelmatieteiden tohtori on kertakaikkisen kuvaava. Vaan silti mun on pakko vähän nipottaa.

Meinaan kun tieteissä on mukana se tieteellisyyden vaatimus. Unelmatieteissä taas ei tarvitse olla minkäänlaista tieteellisyyttä. Riittää että osaa vääntää poliittisen pamfletin tieteellisen artikkelin formaattiin. Tieteen ja tieteellisyyden voi surutta jättää pois. Niistä ei ole unelmatieteissä kuin haittaa. Faktat riitelevät liian jämäkästi fiktion kanssa.

Senpä vuoksi ehdotan että puhuttaisi unelmatieteiden sijaan unelmataiteista. Ne sijoittunevat jonnekin yhteiskuntataiteellisten tiedekuntien kulttuurihygienistisen antropologian etnojambalaya-osaston, soveltavan spedestiikan ja konstruktionistisen selitteläätön välimaastoon - luulisin. Eli ovat kai jossain siinä Reggae-kasvihuoneen ja riippumatto-teetuvan vastapäätä.

Jou!

Anonyymi kirjoitti...

Aina kun etninen bisnes valtaa jonkin alan, niin valtio voi surutta pyyhkiä sen alan verotulot pois budjetistaan.

Ensteks meni toi nopeahkon syömisen bisnes. Veronkiertopizzeriat söivät veroja maksavat yritykset pois alalta. Itse nauravat kassakoneen takana pitäessään tiukasti huolen, ettei sen suuaukko pääse kassakonetta käyttäessä sulkeutumaan. Ja tiskillä on usein varmuudeksi kaksi konetta. Toinen on harjoittelumoodissa ja siihen lyödään asiakkaiden ostokset. Toinen on käyttömoodissa ja siihen ei lyödä mitään.

Nyt on menossa parturibisnes. Parturiliikkeissä matupuljut työntävät veroja maksavat liikkeet pois alalta. Kampaamopuolella matuneidit eivät perusta liiketilassa toimivaa liikettä vaan heittävät keikkaa kotonaan ja asiakkaiden kodeissa. Kantasuomalainen maksaa liiketilasta suolaisen hinnan, verot, sotumaksut sun muut. Maturouvat saavat asumistukea kotikampaamoonsa, työkkärit, toimeentulotuet sun muut. Kilpailkoon se veroja maksava suomalainen yrittäjä nyt sitten siinä.

Etniset ja eksoottiset ruokakaupat menivät jo ajat sitten. Koko ala on jo matuilla.

Yksi kerrallaan eilaiset työvoimavaltaiset alat liukuvat siihen tilaan, että ne maksavat verot Kalifaatille ja nauravat tyhmille suomalaisille.

Siinä on sitä valtion rikastumista niin kulttuurillisesti kuin taloudellisesti soveltavan spedestiikan tutkijoille.

Anonyymi kirjoitti...

Kello 10:05 kirjoittaneelle anonyymille tutkijalle:

Työpaikoissa taistelemisessa teidän paras aseenne on tiukan, kaikki tieteellisyyden kriteerit täyttävän tieteellisyyden vaatiminen + nimenomaan epätieteellisyyteen, epäpätevyyteen ja tieteelliseen osaamattomuuteen tai epärehellisyyteen liittyvien seikkojen esiin nostaminen ja kritisoiminen.

Suurin osa näistä rasismin, fasismin, basismin, sovinismin, kalapuikkoviiksismin, karnivorenismin, heteroseksualismin jne. kriittisistä "tutkijoista" ei selvästikään edes yritä täyttää työssään aitoja tieteellisyyden vaatimuksia.

Maan kohkatuin parisuhdeväkivaltatutkimus on tieteelliseltä laadultaan ja -rehellisyydeltään niin täyttä sontaa, että jos Mirkku puukottaa piripäissään nukkuvan Markun ja Markku yrittää torjua sen neljännen, kuolettavan iskun, niin Mirkku on "Usko, toivo, hakkaus" -pamfletin mukaan parisuhdeväkivallan uhri. Tai jos skitsofrenian harjoista kärsivä kännikäinen "kokee" psykooseissaan että että kuunatsit vaanivat häntä ja valokuvaavat hänen peppuaan röntgenlaseilla vaatteiden läpi, niin saman tutkimuksen mukaan kyse olisi ehdottomasti seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutumisesta.

Joku rasismitutkia joutui ammattitaitoisempien kollegojensa hampaisiin vedettyään surutta laadullisesta aineistosta kvantitatiivisiä väitteitä. Oikeasti akateemisessa maailmassahan se olisi ura poikki saman tien ja pysyvästi. Täällä moinen ammattitaidottomuus vaietaan kuoliaaksi ja työt jatkuvat entiseen malliin.

Kontulan insestihakuiset houreet teilattaisiin missä tahansa tieteellisesti suuntautuneessa akateemisessa ympäristössä. Suomessa ne nauttivat politiikassa tieteellisyyden arvovaltaa ja tieteissä politikoinnin piirin kuuluvaa tieteellisyyden vaatimuksista vapautumista...

Lista olisi loputon...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys S.E.P:lle, Hemulille, Beckerille, KKi:lle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

S.E.P: Eikös Detroit ole hyvä esimerkki tuosta? Sen keskustahan alkaa käsittääkseni muistuttaa aavekaupunkia.

Hemuli: Hemuli tuskin näkee unta, sillä hätä on suuri ja persuja lukuunottamatta kaikki puolueitten nuorisojärjestöt ovat vaatineet syytetoimia MV-lehteä vastaan. Totuutta (siis totutta, ei pravdaa) ei saisi kertoa. Veikkaan muuten, että melko pian tulee hyökkäys myös tätä blogirintamaa vastaan. Onneksi suurin osa sijaitsee amerikkalaisilla palvelimilla.

Becker: Niin… mitä hittoa tuohon oikeastaan osaisi lisätä? Ruotsi on mennyt vituilleen. Suomi on menossa vituilleen. Ja molempien maitten niin poliittinen kuin virkamieskoneisto pitää itseisarvona, että mennään vituilleen. Suurin ongelma ovat ihmiset, jotka eivät haluaisi, että maat menevät vituilleen.

KKi: Jep. Mieluummin raudoissa kuin laudoissa. Vankilastakin pääsee joskus pois. Haudasta ei koskaan.

Ano1: Monet kommentoijathan ovat täällä käyttäneet termiä ”yhteiskuntataitelijat” ja myös se sopii mielestäni vallan mainiosti. Yhteiskuntataiteilijathan tekevät johtopäätöksen ensin, ja etsivät sitten sitä tukevat perusteet keinolla millä hyvänsä.

Ano2: Täysin totta. Silloin kun vielä asuin Helsingissä, niin tiesin, että etniset ravintolayrittäjät pitivät yhtä pulaakia vuoden verran, möivät sen vuoden päästä toiselle etniselle yrittäjälle, kuittasivat tuet ja bisnes pyöri hyvin. Niin kuin olen tuolla ylempänä todennut, en anna etniselle ravintolalle rahapenniäkään.

Ano3: Täysjärkisistä yhteiskuntatieteellisistä tutkijoista mainostaisin Riikka Purraa:

http://riikkapurra.net/

Mitä tulee tuohon perheväkivaltaan, niin työni puolesta olen oppinut, että väkivaltaisesta miehestä eroon päässyt nainen hyvin usein etsii itselleen noin viikossa väkivaltaisen miehen. Sille ei voi mitään vakka kantensa valitsee.

Tom Kärnä kirjoitti...

Kyllä on dystopiaa kerrakseen.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa'a.

Jos rouvaa uhkaltiin. Se ampuu saatana. 6.25 cal argumentti pistää tiskaamaan...

https://www.youtube.com/watch?v=XxhFhd-ILxE

-KKi-

Hemuli kirjoitti...

Mvlehden kohtelu menee täysin Gandhin oppien mukaan: "First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win."

Hyökkäyksen ensi aalto iski mainostajiin, josta mvlehti taitaa olla osin jo toipunut. Nyt viimeisenä hyökkäyksenä valitus yleiselle syyttäjälle "sananvapauden väärin käytöstä". En edes tiennyt että yksityinen taho voi valittaa yleiselle syyttäjälle... Tai että on olemassa rikos "sananvapauden väärin käyttö"

Blogi rintama taitaa olla vielä liian näkymätön, jotta sitä vastaan suoraan hyökättäisiin. Mvlehti tosin on muuttanut tämänkin.... mvlehdellä on parisataatuhatta lukijaa päivässä ja se julkaisee blogeja.

Ootko Ykä huomannut, että lukija määrät olisi nousset sen jälkeen kun blogiasi on julkaistu mvlehdessä?

Vasarahammer kirjoitti...

Jos Ruotsin esimerkkiä käytetään, tohtori on täysin oikeassa. Unelma leviää hiljalleen yhä uusille alueille. Ruotsissa se on levinnyt jo käytännössä kaikkiin suuriin taajamiin ja leviää aina vaan pienempiin paikkoihin, kun vastaanottokyky isoissa taajamissa loppuu.

Yksi asia, joka on osittain estänyt unelman leviämisen keskiluokan keskuuteen, on vapaakoulut. Keskiluokkaiset vanhemmat eivät laita lapsiaan lähiöiden kehitysmaalaisia täynnä oleviin kouluihin. Sallimalla vapaakoulut Ruotsin valtio on pitänyt suuren unelman elossa.

Suomessakin unelma pysyy hengissä, jos pelkästään köyhempi kansanosa kärsii sen varjopuolista. Keskiluokkainen ihminen voi aina ummistaa silmänsä asialta, jos se ei kosketa omaa arkielämää.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö.
Kaikki liittyy kaikkeen sanotaan, kai tämäkin kirjoitelmani jotenkin liittyy aiheeseen, ainakin mutkan kautta.
"Yliopistopiireissä" on noussut kamala älämölö rahoituksen pienenemisestä. Ei ole montaa vuotta, kun sinne piti rahaa tulla kuin suokuokalla, kun se yksityinen raha jne. Suurinta meteliä näyttäisivät pitävän "tutkijat" ja "rohvessorit", jotka toimivat ns. hömppätieteiden tutkimuksen parissa.
Yksityinen raha tuskin haluaa rahoittaa tutkimusta naisten toiseuden kokemuksista somalikulttuurissa ja mitä näitä on, jotka ovat ensiarvoisen tärkeitä, että Suomi saadaan nousuun. Turha se on itkeä, jos rahaa ei riitä siihen, että tutkittaisiin kuinka sellutonnista saataisiin enemmän irti erilaisia hyödyllisiä ainesosia.
Ajattelee Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yrjö!

Liityin tuossa erääseen FB-ryhmään, ja linkitin sinun blogisi antimia sinne eräässä keskustelupätkässä. Kyseessä on virolainen FB-sivusto ja he ovat samallalailla nuivia kuin mitä meikäläinenkin (ja kuten sinäkin), jotta tuskin haitannee asiaa?

Eräissä tapauksissa lupauduin kääntämään osia blogisi sisällöstä eestiksi, mutta ne tuskin tulevat yleiseen jakoon. Ja jos tulevat, niin lähdeteksti toki ilmoitetaan ja mainitaan, ovat nämä sinun juttusi sen verran hyviä. Näitähän voisi jopa kääntää suoraan vaikkapa englanniksi, saksaksi tai kiinaksi. Emme tosin ala kääntämään blogisi sisältöä suoraan eestiksi ja/tai julkaisemaan niitä jossain muualla netissä, siitä ei ole pelkoa. Kunnioitamme tekijänoikeuksia. Juttujasi on vain niin hauskaa käännellä illanistujaisissa ja nauraa ns. röhönaurua eräiden piirien hommille.

Mutta käännöksissä on toki aina se ongelmansa, että jossain tapauksissa se menettää alkuperäisen tarkoituksensa, kuten aikaisemmin otit esimerkiksi Benny Hill-show'n. Esim. englanniksi (miksei viroksi, ruotsiksi, saksaksi ja hollanniksi) sinun tekstit on vielä suht'koht helppoja kääntää, mutta toisista kielistä en niin tiedä. "Castor", ehkä kiina tai "Buuri Johannesbuurista" afrikaans, osaavat kertoa paremmin kokemuksistansa? Hollanti muuten on suht'koht lähellä afrikaansia, kummatkin ovat mielenkiintoisia oppia; hollanti muuten on sekäsikiö englantia, saksaa ja tanskaa (seikka mitä ei kannata heille mainita, ainakaan saksan kohdalta!). Et kerrankin oli muuten hyötyä tuosta pakko-ruotsista kun opin puhumaan ja kirjoittamaan hollantia!

Mutta, hyvät naurunhetket olemme illanistujaisissa saaneet eräistä Yrjön ja mm. Ylilaudan keskustelupätkistä ja olemme ihan piruuttaan tallentaneet noita "lankojen" kuvia, jotka on poistettu myöhemmin pelistä. Eli kuten aikoinaan Yrjö totesitkin, se mikä nettiin tulee niin se myös sinne jääpi. Eräs nimeltä mainitsematon nuori neiti Jyväskylästä aikoinaan kirjoitteli mielenkiintoisia bloggauksia feminismistä Uuden Suomen puheenvuoroon, joista osa on hyvin esillä Ylilaudassa. FB:n feministi-sivujen pahimmat iskut ovat valitettavasti pyyhitty pois (sinne en ole viitsinyt soluttautua edes ns. valko-ritarina tai vakoilijana) Ylilaudalta. Niinpä, tämän vihjeen perusteella etsivä sitten löytääkin k.o. henkilön identiteetin (jos vain viitsii). Näin wanhana äijänä tein sen, enkä ollut huvittunut nuoren neidin kommenteista, joten niille on paikallaan kommentti "Jotta huhhuh". Tähän päivään mennessä olen kunnioittanut naisia, mutta (telaketju)feministit tekevät parhaansa, jotta se olisi mahdotonta....

- Soomepois Eestist -

P.S. Yle näköjään "suuressa viisaudessaan" poisti tuon keppihevostelun sivuiltansa, mutta mutta Tubesta sekin löytyy (ja jollei sieltäkään, niin kaverit ehtivät kopsata). Pitää ilmeisesti ottaa isohko känni, jotta viitsisin tuon(kin) aivopierun katsella alusta loppuun. Eläköön Yle ja vapaa tiedonvälitys [sarkasmivaroitus]...!!

Strix Senex kirjoitti...

"Itäkeskuksen tunnelma ja värikirjo leviää myös omakotialueille".

Sitähän tässä saa pelätä. Ja tämä on vain yksi osa sitä Detroitilaista kaupunkisuunnittelua, jota ennen niin hyvässä Helsingissämme harjoitetaan alan koulutusta vailla olevan, mutta sitä väkevämmän ideologisen näkemyksen omaavan kaupunginjohtajan johdolla.

Kaupunkiin tuodaan joukoittain asumistuen ja toimeentulotuen varassa eläjiä. Aiemmin kassaan rahaa tuonut energialaitos saatetaan ideologisin perustein tehdyillä päätöksillä kannattamattomaksi. Autoilua vaikeutetaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Sen tuloksena autoa tarvitsevat asukkaat muuttavat ympäristökuntiin, kuten myös sellaiset liikeyritykset, joiden henkilökunta liikkuu autolla. Asuinalueiden suunnittelussa palataan 70 -luvun slummisuutareiden oppeihin. Kaiken tämän tuloksena on white flight. Itse asiassa se on jo hyvässä menossa. Tyhjää toimistotilaa löytyy ympäri kaupunkia viljalti ja määrä on kasvussa. Helsinkiläistalouksien keskimääräiset vuositulot ovat hädin tuskin Vantaan tasolla ja selvästi jäljessä Espoosta, Sipoosta, Kirkkonummesta ja Nurmijärvestä. Kauniaisista tietysti puhumattakaan. Ero on kasvussa. Muutos tulee nopeutumaan, kun palvelut tulevat heikkenemään ja veroäyri nousemaan. Osaltaan tähän vaikuttaa palvelujen ja asuntojen varaaminen maahanmuuttajille ja rahojen upottaminen sellaisiin kannattamattomiin rahanreikiin kuten Guggenheim, Pisara-rata ja Tallinnan tunneli.

Sitä minä vain ihmettelen, että miksi niin suuri osa kaupunkilaisista haluaa tuhota kaupunkinsa. Sen minä ymmärrän, että suurella osalla maahanmuuttajista ei ole ymmärrystä eikä intressiä kaupungin tulevaisuudesta huolehtimiseen. Jossain määrin jopa senkin, että muualta muuttaneet opiskelijat, jotka eivät ymmärrä sen enempää Helsingin perinteitä kuin kaupunkien dynamiikkaakaan, menevät mukaan tähän vihreään vedätykseen. Mutta sitä minä en ymmärrä, että oikeat helsinkiläiset, joita heitäkin sentään lienee vielä kohtalaisesti, äänestävät päättäviin elimiin oman ympäristönsä tuhoajia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tom Kärnälle, KKi:lle, Hemulille, Vasarahammerille, Huru-ukolle, Soomepoisille Eestist ja Strix Senexille & kiitos kommenteistanne.

Tom: Laitetaan sitten tasapainon vuoksi seuraavaan kirjoitukseen puhdasta utopiaa.

KKi: En ihmettele, jos aseistautuminen lisääntyy. Ymmärrettävistä syistä.

Hemuli: Tuo hyökkäys MV-lehteä kohtaan on saavuttanut jo hysterian piirteitä ja kertoo mielestäni syvästä epätoivosta. Eli pelosta, että laajemminkin huomataan, että keisari on kulkenut pylly paljaana jo pitkän aikaa. Luulenpa muuten, että seuraavaksi hyökkäyksen kohteena on Hommaforum. Blogirintama on vieläkin marginaalia. Tämän blogin lukijamäärä on noussut tasaisesti koko olemassaolonsa ajan. Jonkunlainen boosti epäilemättä on tullut MV:n kautta, tosin siellä julkaistut jutut luetaan suoraan MV:stä eikä omasta blogistani. Mutta jotain vaikutusta sillä on varmasti ollut.

Vasara: Tulee mieleen vertaus Neuvostoliitosta ja sen nomenklaturasta, eli tavaratalojen ylin kerros oli varattu muita paremmille tovereille. Keskiluokassa menee kyllä jako kahteen, eli alempi keskiluokka joutuu nauttimaan rikastuksesta täysin rinnoin.

Huru-ukko: Olen täysin samaa mieltä kanssasi. Ns. koviin tieteisiin saa ja tulee satsata, sillä sinne sijoitettu euro poikii hyötyä kaikille. Yhteiskuntataiteet poikivat hyötyä vain yhteiskuntataiteilijoille itselleen ja se on myös saanut aikaan eräänlaisen valtiosyyttäjien ihmisluokan joka on ottanut oikeudekseen määritellä kuplansa sisältä oikean ja väärän.

Soomepois Eestist: Ilman muuta voit kääntää juttujani viroksi. Eihän näitten lukeminen mitään maksa eikä näitä ole painettuna julkaistu. Lisäksi on hyvä, jos virolaisille näytetään, että ei kaikki suomalaiset ole yhtä hulluja kuin mitä median kautta ehkä näyttäisi olevan. Kääntäminen voi olla haastavaa, sillä minä käytän aika paljon suomen kielen koukkuja ja kaksoismerkityksiä, jotka eivät välttämättä muille kielille aukea. Aivan kuin sillä Benny Hillillä aikanaan. Tuoreimmista suvaitsevaisista loukkaantujista, joita Ylilaudassa otetaan ylös tulee mieleen tämä Veronika Honkasalo, joka täysin käsittämättömäksi levinneen Teemu Selänne-caustin myötä oli kovasti närkästynyt, koska jääkiekkoilijoitten joukkoraiskausperinteestä ei ole kirjoitettu. Jotenkin vaan luulen, että hyvätuloiset ja kuuluisat lätkänpelaajat saavat piparia ihan suosiollakin.

Strix Senex: Kaiken kaikkiaan totta tuo, mitä kirjoitat Helsingistä. Mutta miksikö? Kai siinä on kyse koko Suomea koskevasta ilmiöstä, eli suurin osa suomalaisista on kuuliaisia hallintoalamaisia, joka saa tietonsa valtamediasta ja on siinä käsityksessä että vain tiettyjä puolueita saa äänestää. Sinänsä, jos katsotaan tämänhetkistä eduskunnassa olevaa puoluevalikoimaa, niin voi todeta, että poliittisen vaikuttamisen mahdollisuus on nolla.

Unknown kirjoitti...

Ai wittu!
Kiitos Ykä tästä. Ei vaan voi lopettaa nauramista...

Anonyymi kirjoitti...

Meksiko ja sen vastainen raja-alue Yhdysvalloissa 2015.
Suomi 2018?

http://viooz.ac/movies/28002-cartel-land-2015.html

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

" Unelmat ovat kuin persereikiä. Jokaisella on omansa. Järkevä ja asiallinen ihminen pitää omansa piilossa, eikä vaadi väkipakolla toisia ihmisiä haistelemaan sitä."

"siguainesta" :)

Sepi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Jouni Ala-Tuuhoselle, Taisteluvälineupseerille ja Sepille & kiitos kommenteistanne.

Jouni: Kiitokset. Nykymeininki on sellaista, että nauru, itku ja syvä ihmettely mahtuvat samalle sekunnille.

Taisteluvälineupseeri: Ei ehkä vielä vuonna 2018. Mutta 2028? Valtakoneistomme lähinnä toivoo, että joku muu hoitaisi asian heidän puolestaan ja jos ei hoida, niin ihmiset antaisivat asian olla vaan ja kuvittelisivat, että mikään ei ole pielessä, kun valtakoneisto sanoo, että mikään ei ole pielessä.

Sepi: Jos ihmiset eläisivät tuon lauseen mukaan, niin meillä kaikilla olisi astetta helpompaa. Toinen, itse käyttämäni elämänfilosofinen lause on: ”mitä vähemmän minun tarttee tunkea kärsääni toisten asioihin sen onnellisempi olen”.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkoa...
Unohtui edellisestä yksi asia, Huru-ukko kun olen ja muutenkin houriossa:)
Olen aloittanut opiskelut eesti keeles, että jos tulee harkittavaksi turvapaikanhaku naapurista niin osaapahan edes joitakin tarpeellisia sanoja. Kaipa Tallinnassa pärjäisi ihan suomellakin, mutta jos sinne tulee lähdettyä en aio jäädä kivikylään vaan suuntaan maaseudulle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Huru-ukko. Mullahan oli aikanaan melko hyvä turistiviro hallussa, kun Helsingissä asuessa siellä Tallinnassa tuli aika usein käytyä. Nyt kun tänne Huitsinnevadaan on muuttanut, eikä yli kymmeneen vuoteen Virossa ole käynyt, niin se on täysin ruostunut. Kurat minä osaan sentään sanoa. Toisaalta en minä täältä koskaan minnekään lähde. Tänne jään ja kaadun näille sijoilleni, jos sikseen tulee.

Tom Kärnä kirjoitti...

Minäkin kaadun näille sijoilleni, jos sikseen tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ja paikkansa pitävä kirjoitus jälleen kerran, Ykä!
Khalifatta on kokenut nämä "saatanalliset säkeet" yrittäjänä Itiksessä parinkymmenen vuoden aikana. Ja aitiopaikalta.
Kerrottavaa löytyy siis helposti pienen kirjapainon julkaisemista teoksista tältä ajalta...
Khalifatta luopui aluksi - "kuin Somalian - hienosta paikasta" ja lopulta omakotialueesta, koska perheellämme on myös Unelma.
Sitä ei vaan voinut sovittaa yhteen vallitsevan unelman kanssa.
Khalifatta muutti "Oman Elämisensä Maksavien" kuntaan.
Nykyään olemme paljon onnellisempia.

Anonyymi kirjoitti...

Laitoin tämän RM:n blogiin, mutta sopinee tännekin. Eli Soome pagulasvastane organisatsioon Soldiers of Odin üritab Eestisse laieneda, eli S.O.O. yrittää laajentaa toimintaansa Virossa, tämä oli se FB-ryhmä josta mainitsin aikaisemmin. Laitan tähän käännöksen muutamasta kohdasta:

"Politsei: lubamatu on hädakaitse piire ületav vägivald ja omakohus"

Poliisi: itsepuolustuksen rajat ylittävä väkivalta ja omankädenoikeus ovat kiellettyjä

"Tallinnas loodud Soldiers of Odini klubi kavatseb tulla avalikkuse ette Eesti iseseisvuspäeval 24. veebruaril. Tallinnas rajatav klubi tegutseb Soome Kemi klubi alluvuses. Eestis kogutakse rühmaga liituma vähemalt 18-aastaseid mehi, kes pole moslemid."

Tallinnassa luotu S.O.O. klubi aikoo tulla julkisuuteen Viron itsenäisyyspäivänä 24. helmikuuta. Tallinnassa perustettava klubi tulee toimimaan Suomen Kemi-klubin alaisuudessa. Virossa ryhmään otetaan vähintään 18-vuotiaita miehiä, jotka eivät ole muslimeita.

"Tallinna klubi liikmeksastumise tingimuseks on, et meest ei ole karistatud pere, naiste või laste vastase vägivalla pärast. Eesti Soldiers of Odini klubi kavatseb tulla avalikkuse ette 24. veebruari tõrvikurongkäigul."

Tallinnan klubin jäsenvaatimuksena on, että miestä ei ole rangaistu perheeseen, naisiin tai lapsiin kohdistuneesta väkivallasta. Viron S.O.O. klubi aikoo tulla julkisuuteen 24. helmikuuta tapahtuvassa soihtukulkueessa.

"Klubi juhtide sõnul on nende üheks eesmärgiks rahvast petnud valitsuse kukutamine."

Klubin johtajien mukaan heidän yhtenä tavoitteena on kansaansa pettäneen hallituksen kaataminen.

"Soldiers of Odin Estonial on Facebookis suletud grupp, kuhu kuulub 307 liiget, lisaks on toetajate grupp 203 liikmega."

S.O.O Virolla on FB:ssä suljettu ryhmä, johon kuuluu 307 täysjäsentä ja lisäksi tukiryhmässä on 203 jäsentä.

"Facebookis jagasid klubi juhid ka uutele liikmetele õpetusi, mida ütlevad Eesti seadused tsiviilkäibes lubatud relvade ja hädakaitse kohta, et patrullides mitte ise seadust rikkuda. Patrullides eeldatakse kõigilt meestelt täielikku kainust."

FB:ssä klubi on jakanut uusille jäsenille infoa siitä, minkälaisia aseita Viron lait sallivat siviilien käyttää ja itsepuolustuksesta, jotteivät he partioidessaan rikkoisi lakeja. Partioinnin aikana olevilta miehiltä vaaditaan täysraittiutta.

"Inimeste soov vabatahtlikult panustada turvalisuse tagamisse on tervitatav. Eestis on sellise sooviga inimeste jaoks juba aastaid olemas abipolitseiniku institutsioon ning kogukondlikud naabrivalve üksused. Abipolitseinikel on turvalisuse tagamiseks ja erinevate olukordade lahendamiseks vajalik ettevalmistus ning oskused."

Ihmisten toive vapaaehtoisesta panostamisesta turvallisuuden takaamiseksi on tervetullutta. Virossa on sellaisten ihmisten toiveiden täyttämiseksi ollut jo vuosia apupoliisi-instituutio kuin myös kansalaisten naapurivartioyksikköjä. Apupoliiseilla on turvallisuuden takaamiseksi ja erilaisten tilanteiden varalta tarvittava koulutus sekä taidot.


Niin, silloin kun v. 2007 oli Tallinnassa ne pronssisoturimellakat (pronkssõdur mäss), niin kaduilla oli tuolloin noita vapaaehtoisia ja turvallisuuskoulutuksen saaneita siviilejä viranomaisten apuna. Eli juurikin noita "abipolitseinikud", Suomessahan tämäntyylistä järjestelmää ei ole.

Jotenkin en ihmettele tuota "valitsuse kukutamist", elämme sen verran jännän aikakauden porteilla, jotta huhhuh.

Lienee sanomattakin selvää etten tässä kerro sen tarkemmin tuosta FB-ryhmästä ja sen jäsenistä, tehköön sen sitten toiset henkilöt kuten heidän tiedotusvastaava Peeter Võsa. Jäsenten nimistä päätellen siellä on sekä virolaisia että viron-venäläisiä. Siinä kaikki, tuo yllä oleva teksti oli julkisessa levityksessä, joten en paljastanut mitään salaisuuksia....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tom Kärnälle, Khalifattalle ja Soomepoisil Eestist & kiitos kommenteistanne.

Tom: Kukin tahoillamme.

Khalifatta: Kiitokset ja onnittelut valinnastamme. Mekin sieltä aikanaan häivyimme, emmekä ole päivääkään katuneet.

Soomepois Eestist: Kiitos viestistä ja kaikkea lyckaa virolaisille. Yleensäkin virolaiset vaikuttavat näissä asioissa nopeaälyisemmiltä kuin me suomalaiset.