tiistai 5. tammikuuta 2016

BLOGITEKNINEN ILMOITUS

Sain sitten tähän vuoden aluksi tehtyä sen, mitä olen jo pitkään meinannut, eli tagitin kaikki jutut aihealueittain. Koska blogiin on tullut matkan varrella huomattavan paljon uusia lukijoita, eivätkä kaikki luonnollisestikaan viitsi kahlata kaikkia melkein seitsemääsataa juttua läpi, niin ehkä tästä on oma apunsa. Osa lukijoista pitää tietynlaisista jutuista, osa toisenlaisista ja sitten on luonnollisesti ne, jotka eivät pidä mistään ja vihaavat joka helvatun tavua, jonka olen saanut tuotettua. Linkkilista aihealueittain löytyy tuolta blogin sivupalkista ja käyn niitä tässä hieman läpi.

Suurin osa alue on luonnollisesti monikultturismi. Se kattaa haittamaahanmuuton ja kaikkeen siihen liittyvän mahdollisen ja mahdottoman sekä myös niin sanotun vihapuheen ja varsinkin sen ankaran etsimisen sillä nuo osa-alueet kuuluvat kaikkiseltaan uskonnoksi muuttuneen monikultturismin uskonnonharjoittamisen alle. Tähän uususkontoon varsin suoraan liittyviä erillisalueita ovat epistolan julistajat ja egonsa ruokkijat, jotka kulkevat koko lailla käsi kädessä. Oikein antaumuksellisia epistolan julistajia käsitellään myös osioissa pellet ja myötähäpeä. Monikultturismi-osion alle kuuluvat myös osiot aivopesu, kiittämättömyys, maanpetturuus, newspeak, propaganda, media (aiheet propaganda ja media käsittelevät osin muitakin alueita), white flight ja vielä tuoreinta puolta vuotta kuvaava invaasio 2015. Tähän osioon voidaan osittain laskea kohta leikkipartisaanit.

Erillinen aihe on terrorismi, mutta muistutan, että luen terrorismiksi myös ns. uussuomalaisten kantasuomalaisiin kohdistamat väkivaltarikokset, joten se ei vastaa esmes valtamediamme käsitystä asiasta.

Yksi viimeisinä vuosina lisääntynyt alue on tietenkin fiktio, joka koostuu tietysti sekä osioista vaihtoehtohistoria sekä tulevaisuusfiktio. Fiktioon kuuluu tietenkin osio Antero Lärvänen, joka kertoo Huitsinnevadan Paikallisdemokraatin tähtitoimittajamme sekä hänen äänimiestensä Hössen ja Pertan seikkailuista. Tälle sukua on osio Pinnanmaa, joka kartoittaa ajan myötä kasvanutta Pinnanmaa-sagaa ja osio ihmiset syrjäseudulla. Fiktiiviselle puolelle kuuluu myös uskontoon millään tavoin liittymätön Ylä- ja alakerran firma, jossa käsitellään maanpäällisiä asioita taivaallisesta ja helvetillisestä näkövinkkelistä. Tähän liittyy tietysti myös osio epäilyksen piru. Erillisenä mainitaan vielä kolmiosainen ankkatarinat sekä siellä täällä esiintyvä suojelukaarti.

Sitten on tietysti osio jotain ihan muuta, joita voi kutsua yksinkertaisesti vain kirjoituksiksi, jotka on tehty kirjoittamisen ilosta. Niihin liittyvät osiot 1970-luku, joulun toivotuksia, pikku-Ykä sekä Ykän kokemuksia ja ajatelmia.

Niin suomalaista työelämää, julkishallintoa kuin siihen liittyviä asioita käsitellään osioissa akateemiset suojatyöläiset, julkishallinto, ylikoulutus, työelämä ja työpaikkakiusaaminen. Omaa alaani käsitellään osiossa lastensuojelu ja tähän kuuluvat tietysti kohdat koulu ja koulukiusaaminen.

Itselleni tietysti hyvin läheinen osio on aseet ja metsästys, jossa myös useasti käsitellään sitä, kuinka moiset harrastukset pyritään Suomessa lopettamaan.

Luonnollisesti usea kirjoitus koskee aiheita oikeusvaltio, poliisi, sananvapaus, tasa-arvo, virkakoneisto, demokratia ja valvontavaltio.

Lisäksi tuolta listalta löytyy jonkun verran muitakin tarkemmin määrittelemättömiä osioita. Siellähän ne sivupalkissa ovat.

Noin henkilökohtaisesti veikkaan, että osiot oikeusvaltio, sananvapaus, poliisi ja valvontavaltio korostuvat kuluvan vuoden aikana. Nythän on menossa huomattava hyökkäys niin sanottua ”vastamediaa” kohtaan. Sitä mediaa, jota tämä Ykä-blogikin edustaa. Tuoreimpana tätä tarjosi Yle, joka löysi vielä yhden kiven käännettäväksi ja löysi vielä yhden tutkijan toteamaan, että ”Kuinka paljon meillä on edes yritetty suitsia vihapuhetta, rasistista kielenkäyttöä, uhkailua ja pelottelua? Siihen toivoisi lisää myös valtiovallan toimia.”

Tyypillistä näissä julkisesti esitetyissä vaientamisvaatimuksissa on se, että koskaan ei varsinaisesti sanota, että missä sitä vihapuhetta on, mitä on sanottu, kuka on sanonut ja miten sanominen on määritelty vihapuheeksi ja millä arvovallalla. Tämä on tietysti luonnollista, sillä vihapuhettahan on kaikki se puhe, kirjoitus ja ajattelu, jossa ei sinisilmäisesti ja mitään kyseenalaistamatta hyväksytä sitä, että haittamaahanmuutto on positiivinen asia ja itseisarvo sinänsä. Vihapuhetta on samoin se, ettei hyväksy sitä, että oikean ja väärän määrittelee vihervasemmisto.

Toivoisin kovasti kuulevani alkaneena vuonna joltain viranomaiskoneiston edustajilta seuraavan lauseen:

”Sitä, mitä saa sanoa ja mitä ei; sitä, mikä on tuomittavaa ja mikä ei sekä sitä, mikä on rikollista ja rangaistavaa ei määritellä vihervasemmistolaisissa toverituomioistuimissa joten näihin tuomioistuimiin kuuluvat henkilöt voivat hysteriansa kanssa vetäistä korvilleen majavan ulkosynnyttimet ja kaikota mäkimaastoon.”

En pidätä henkeäni tuota lausetta odotellessa ja vihervasemmistolaiset toverituomioistuimet määrittelevät edelleenkin oikean ja väärän. Ja jopa hallituskin on hiljaa niitten edessä. Eikä älyä edes hävetä.

Vaan yhtä kaikki, jos kysytään näiltä vihervasemmistolaisilta toverituomioistuimilta niin tämäkin blogi luonnollisesti kannattaa niin natsismia kuin pohjoiskorealaista yhteiskuntajärjestelmää. Joten aloitamme kuluvan blogivuoden kevyen pohjoiskorealaisen pop-musiikin merkeissä ja sitähän esittää tyttöbändi Moranbong. Simpsakoita tyttöjä ja osaavat vielä soittaakin. Tuosta linkistä, olkaa hyvä.


Ja sitten tietenkin toivotan pikkuleijonille armotonta asennetta finaaliin. Tähän asti on mennyt mainiosti ja oli se niin kaunista, kun Ruotsi sai kuokkaansa.

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oli se kommeeta, ja huomenna sitten itänaapuri hopialle!

Kiitos aiheluettelosta, itse olen tässä vuoden aikana kelannut juttusi kertaalleen kaikki,
ja tarinoita useampaankin kertaan. Hienoa, että nyt löydän ne helmet kerrattavaksi helposti!

Anox

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Anox. Hienoa, jos noista on hyötyä. Ja finaaliin on pakko laittaa linkki kyseenalaista asennetta eli maailman paras matkailumainos:

http://media.riemurasia.net/albumit/mmedia/yy/2qy/29k8/45266/882251356.jpg

Becker kirjoitti...

Hyvä juttu tuo aiheluettelo. Minultakin on varmaan jotakin jäänyt lukematta.

Kyllä tuo Absurdistanin häviö oli niin kaunista katseltavaa, että.......

Ylimieliset Homo Absurdukset saivat kylmää kyytiä. Ja voe sitä ruikuttamista, kun kisojen paras joukkue hävisi epäreilun tuomaripelin takia. Aina on svenneillä joku ulkopuolinen syy häviöön, aivan niinkuin normaalielämässä. Heikon tuomaroinnin kohteeksi on joutunut myös Suomi vuosien mittaan.
Suomen voitto Absurdistanista oli kyllä mielestäni pelien huipentuma, saatiin sitten hopea tai kulta. Toivottavasti USA rökittää svennet pronssiottelussa.

Anonyymi kirjoitti...

”Sitä, mitä saa sanoa ja mitä ei; sitä, mikä on tuomittavaa ja mikä ei sekä sitä, mikä on rikollista ja rangaistavaa ei määritellä vihervasemmistolaisissa toverituomioistuimissa joten näihin tuomioistuimiin kuuluvat henkilöt voivat hysteriansa kanssa vetäistä korvilleen majavan ulkosynnyttimet ja kaikota mäkimaastoon.”

Eettisistä ja eläinsuojelullisista syistä paheksun Majavan genitaali-alueen käyttöä em. tarkoitukseen.

aNo

Anonyymi kirjoitti...

Vahinko vain ettei Tanskan nuoret pystyneet tekemään suuryllätystä ja kaatamaan Itänaapuria, oli se todella lähellä. Viimeisellä minuutilla pystyivät tasoittamaan ja sitten jatkoajalla voittomaali Venäjälle. Lähtivätkö Tanskaa vastaan hälläväliä asenteella, tuskin noi Venäjän nuoret olivat olleet edellisenä ehtoona viihteellä?

Nyt näiden paukkupakkasten kunniaksi laitan pari linkkiä, jotka ehkä hieman laittavat itsekunkin bloginlukijan suupielet ironiseen hymyyn:

Turvapaikanhakijat eivät saa enää pyöräillä rajan yli Suomeen. Onhan tuo 20-30 asteen pakkasissa sulaa hulluutta! Tuulinen sää vielä tuohon päälle, niin en yhtään ihmettelisi jos joku hyytyisi lopullisesti tien poskeen. Ja siitä saisivat eräät tahot taas lisää vettä myllyyn, että heille pitäisi oikein järjestää kuljetus itärajalle. Nythän heitä on ns. motissa tuolla Murmanskissa.

Uusi ilmiö itärajalla, turvapaikanhakijoiden romuautoralli. Konstit ovat monet, nyt kun he eivät pääse enää fillarilla rajan yli, niin ostetaanpas sitten veli-venäläiseltä vanha Lada/Mosse ja ajetaan sillä rajan yli. Tuosta saisi jo hyvän sketsin johonkin huumoriohjelmaan kun Ahmed tai Mehmed sompailevat ensimmäistä kertaa elämässänsä talven liukkailla!

En yhtään ihmettelisi vaikka ensimmäisessä kurvissa auto yliohjautuisi metsähallituksen puolelle, jos oikein huono tuuri kävisi, niin matka lopahtaisi jo siihen. Todellinen win-win tilanne veli-venäläiselle, hän pääsee autonraadostansa eroon hyvällä hinnalla ja tilalle voipi ostaa vaikkapa muutaman pullollisen vodkaa ja/tai kaviaaria!

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö.
Minäkin olen melkein kaikki blogisi lukenut (luultavasti) sitten kun olin nämä löytänyt, vaan tämä auttaa itseäni ainakin löytämään jotain tiettyä aihetta koskevat juttusi helpommin kuin ennen. Kiitos ja kumarrus,
Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

"Ordnung muss sein", kuten Saksassa sanotaan. Varsinkin fiktioteoksesi on tullut luettua (ja etsittyä) niin moneen kertaan, että kehtaan jo tässä vaiheessa pitää lajittelutyötäsi yhtenä vuoden kulttuuriteoista. Kiitos siitä.

Mitä tulee nuorten MM-kisoihin, täytyy sanoa, että raavas mieskin jo harkitsi tekokynsiä, kun kahden edellisen pelin jäljiltä ei omia ole jäljellä. Illan peliin toivon puolustuspäähän talvi- ja hyökkäyspäähän jatkosodan henkeä. Eiköhän se siitä.

Militantti-Antti

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Beckerille, aNo:lle, Soomepoisille Eestist, Huru-ukolle ja Militantti-Antille & kiitos kommenteistanne.

Becker: Juu, minäkin kattelin eilen tuoreeltaan ruotsalaisten lehtien nettisivuja ja vitutuksen tasohan oli silkkaa hapansilakkaa. Mainittavaa muuten on, että sveduilla on niin lievät kirosanat, että näissä tappioissa otsikoksi kelpasi taas kertaalleen suomen kielen perkele. Ja monta huutomerkkiä perään. Minunkin mielestäni eilinen peli oli kisojen kohokohta, kävi tämän illan pelissä kuinka hyvänsä.

aNo: Hyvä huomio. Helpotukseksesi voin kertoa, että kyseessä oli blogitekninen trikki. Yhtään majavaa eikä yhtään mäkimaastoa ei vahingoitettu postausta kirjoitettaessa.

Soomepois Eestist: Joo, kyllä pisti harmittamaan se Tanskan peli. Unelma jäi puolen minuutin päähän. Tietysti pakko on tunnustaa, että kyllähän Venäjä oli parempi, mutta eihän se parempi aina matsia voita. Linkeistä: Toivottavasti venäläiset viranomaiset sentään sanovat näille turvapaikkahuilailijan asemaa tavoitteleville, että näillä leveysasteilla ei kannata jäädä korpiteille jumiin, kun pakkasta on miljoona astetta ja lähin huoltamo jossain huuthelvetissä.

Huru-ukko: Kiitos mielenkiinnosta, se kannustaa jatkamaan. Onhan noita juttuja kumminkin jo melkein seitsemänsataa.

Militantti-Antti: Kiitokset sinullekin. Noita fiktiojuttuja on mukava väsäillä ja positiivinen palaute miellyttää aina. Eihän niistä itse kirjoittaessaan kuitenkaan voi olla varma, että onko tää mistään kotoisin tää kirjoitus. Onneksi rakas vaimoni toimii sensorina. Luulen muuten, että tämän illan pelissä ei pumppu hakkaa ihan niin paljon. Kun Ruotsi on kuitenkin voitettu. Mitali on plakkarissa joka tapauksessa. Totta kai toivotan pojille taisteluhenkeä tämänkin illan peliin. Kruunaisihan se kisat jos pojat panisi Venäjääkin kuokkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Moi

Kiitoksia blogiteknisestä toimenpiteestä.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi ja kiitos itsellesi, kun tuuppasit minua eteenpäin tässä asiassa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitokset Ykälle tällaisesta pikku uudistuksesta, tuo auttaa kummasti etsimään kavereille esimerkkisepustuksia luettavaksi =) Joten etukäteinen loppiaislahjus koko lukijaporukalle ja kenties ehkä blogimestarille itselleen.

P.S. Ruåtin nuoret juuri äsken hävisivät jenkkinuorille lukemin 3-8 =) Jos olisin paikalla, kysyisin joka svenneltä "noh, vituttaako?".

--Madri

Castor kirjoitti...

Älyllinen epärehellisyys Suomessa jatkuu ja pahenee. Olen täysin vakuuttunut siitä, että päätoimittelijat ja TV:n ja radion johto ovat tehneet samanlaisen sopimuksen kuin EU:n osalta maahanmuuttoa koskien: siitä ei tulisi kirjoittaa/sanoa/näyttää mitään negatiivista, ja jos jotain ei-myönteistä on pakko jostain syystä esittää, laitetaan sordiinoa mahdollisimman paljon päälle, ja yritetään vyöryttää lopullinen syy mihin tahansa epäkohtaan suomalaisten niskaan.

Tämän vuoksi Ykän blogilla on itse asiassa enemmän sisällöllistä arvoa kuin nyt ehkä uskalletaan ymmärtää. Uskon että tulevaisuudessa tuon sisällön merkitys muuttuu entistä ilmeisemmäksi ja "profeetallisemmaksi" (toivoni mukaan positiivisessa mielessä voiman väärältä, siis sen täältä pimeältä puolelta katsottuna). Lisäksi jokainen Ykän kirjoitus on ollut informatiivinen ja sujuva. Nuo fiktiiviset littlejutut ovat olleet lisäksi äärimmäisen viihteellisiä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Madrille ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Madri: Ollos hyvä. Tuo olis tietenkin pitänyt tehdä jo kauan aikaa sitten. Ruotsi – USA-pelistä voi todeta, että varmaankin svedut ottivat välierätappionsa raskaammin ja suurin into oli poissa. Vaan tässä tapauksessa sääli on sairautta, svedut katselevat meitä sen verran usein nenänvartta pitkin, joten ei yhtään haittaa, että jenkit väänsivät veistä haavassa. Sinänsä arvostan ruotsalaisia pelaajia, ruotsalainen mediahan se on se, joka tuon hypetyksen ja muun höhläämisen tekee. Mutta tällä kertaa ei ollut Ruotsin vuoro.

Castor: Älyllinen epärehellisyys ei ole vain suomalainen ilmiö. Saksan Kölnissä uutenavuonna harrasti peräti tuhat turvapaikkahuilailijaa saksalaisten naisten seksuaalista ahdistelua ja Saksan poliisilla meni useampi päivä ennen kuin se asian edes tunnusti:

http://hommaforum.org/index.php/topic,109639.msg2141880.html#msg2141880

Kiitos arvostuksestasi. Olen siitä hyvin otettu.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Joku Absurdistanin Aftonbladet-lehden lehtineekeri kyseli Suomi-tappion jälkeen oliko erotuomarit Suomen Turusta.

Pronssiottelussa ne oli. :D
Ei ihme, että hävisivät. :D :D

http://www.iltasanomat.fi/mmkiekko/art-1451966157369.html

Myös puolestani kiitän blogiteknisestä toimenpiteestä, löytyy kersantti Da Silvan (vai oliko se luutnatti) kohtalo helpommin.

Anonyymi kirjoitti...

Onkos hotellin respassa kuulta kuinka Kölnissä oikein miesvoimin rikastettiin uudenvuodenjuhlia:

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/saksa_kolnin_uusivuosi_rikokset-45065

http://www.dw.com/en/string-of-new-years-eve-sexual-assaults-outrages-cologne/a-18958334

http://www.hs.fi/m/ulkomaat/a1451962290216

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1451960339115.html

Eli siis satoja (lähes tuhat) matumiehiä liikkuivat noin 30 miehen porukoissa Kölnin uudenvuoden juhlissa. Porukat ympyröivät naisia ja ahdistelivat, ryöstivät raiskasivat et cetera.
Jo pidempää on povattau että ensikesästä taitaa tulla yks irvokas "rakkauden kesä". Hyvä startti ainakin tuli.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos lajittelusta.

Ja sitten offtopikointiin...

Ny ku Suami voitti mualimamestaruuven ja Härreguulandian Kalifaatti jäi ilman mitalia, lienee aikas todistusvoimaista sanoa että ruottalaiset osaa tehdä ton itkemisenkin paljon naisellisemmin kuin ketkään muut.

Ja sitten tosta tahrapaikkaturismista....

Kokoomus on uikuttanut suvaitsevaisuusmantraa niin monessa hallituksessa että niiden on pakko uikuttaa sitä yhä ainakin puoliteholla. Samaan aikaan ne ovat tekemässä julkishallinnollisia päätöksiä ja soveltamisohjeita aika nuivenevalla otteella. Ja Kepua vaivaa vähän sama tauti. Näin ollen toistan näkemyksen jonka olen esittänyt kauan sitten. (En muista oliko kommenttiosiossa vai sähköpostissa.) Turhapaikanhakemiseen ja toissijaisen suojelun perusteella tapahtuvaan päätöksentekoon tulee mukaan nuivistumista, mutta sitä ei voida sanoa ääneen arvovaltasyistä. Niinpä nuivistuminen toteutetaan passiivis-aggressiivisen viranomaistyöskentelyn ja tiukkenevan nipotuksen muodossa.

Kun tähän asti linja on ollut punaista mattoa ja torvisoittokuntaa, niin nuiveneva linja on vielä kauan aivan liian löysä. Mutta suunta on nyt oikea.

Hyvää ja Jumalan siunaamaa vuotta 2016 itse kullekin täältä Nääspöpilän itämetsän reunalta.

Varakaani kirjoitti...

Iloista mieltä ja toivon mukaan parempaa Uutta vuotta teille sinne respaan!

Toivotaan että pientä pakkastakin riittäisi toviksi, saavat matut tuntea millaista se on asua pohjan perukoilla :) Saattaisi vaikka lisätä tuota paluuinnostusta hieman, varsinkin jos sattuu lämmitys simahtamaan makuupaikoilla.

Varakaani

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Ano1:lle, Ano2:lle ja Varakaanille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Jotenkin kyllä ruotsalaisista näkyi, ettei niillä ollut pelihaluja. Harvoin meinaan Ruotsi saa noin pahasti pleksiinsä. Ja juu, Da Silva oli kersantti. Rodriguez oli se luutnantti.

Ano1: Joo, kuultu on. Tässähän herää kysymys, että jokos sitä voisi alkaa yleistämään… meillä päin nämä pakkaset tietysti vähän rauhoittaa tilannetta.

Ano2: No joo, tiettyjä merkkejä on kyllä. Mutta liian vähän ja liian myöhään. Kyllähän hallintokoneisto tiesi tämän ihmistulvan jo etukäteen ja ne olisivat yksinkertaisesti voineet lyödä rajan kiinni. Nyt ei asian ratkaisemiseen ole enää kuin huonoja ja huonompia keinoja. Kun mainitsemaasi suvaitsevaisuusmantraa on tarpeeksi hoettu, niin suunnan muuttaminen tietää joka tapauksessa jonkun sorttista kasvojen menetystä. Tosin ammattipoliitikot ovat niin teflonia, että voivat pokkana väittää, että nuiviahan tässä koko ajan oltiin, mutta kun nuo toiset… joka tapauksessa oikein hyvää uutta vuotta sinullekin.

Varakaani: Ja kiitos samoin sinullekin. Meillähän on tuota vihapakkasta tällä hetkellä 25,4 astetta. Turvapaikkahuilailijathan valittivat Suomen kylmyydestä jo marraskuussa, joten nauttikoot nyt Suomen raikkaasta talvesta. Toivottavasti se herättää koti-ikävän.

Oinomaos kirjoitti...

Kiitos Ykä vinkistä, ihan asiallistakin tavaraa näyttää Pohjois-Koreasta tulevan.

Sattuneista syistä olen joutunut olemaan vähän sivussa, mutta eiköhän öyhöttäminen piakkoin jatku entiseen tyyliin.

Hyvää alkanutta vuotta Ykälle ja kaikille muille taistelutovereille!

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jossain, oliko kenties 'kuuluisassa' MV-lehdessä, oli kuva kun Helsingin asematunneli oli uudenvuoden iltana/yönä täynnä Matuja.
Ja nyt on -21,5 (tuulen kanssa noin -30 ) astetta.

Vihapakkanen on Nuivan Impivaaralaisen parhaita ystäviä.

Anonyymi kirjoitti...

Olet tällä blogillasi saanut ainakin aikaan sen että mulla on epäilyksen piru alkanut kuiskuttamaan korvaan.

Terveisin Naksupööpötin

Tuumailija kirjoitti...

Hei Yrjö! Jälleen kiitos kuluneesta vuodesta blogisi parissa. Hyvää kynänkäyttäjää on aina ilo lukea. Erityisesti olen pitänyt novelleistasi, koska itselläkin luova kirjoittaminen oli jo koulussa vahvimpia osaamisalueita. Suoraan sanoen ihailen taitojasi ja haaveilen olevani jonain päivänä yhtä hyvä.

Minuakin kiinnostaisi laittaa blogi pystyyn. Voisin luoda oman maailmani, kuten sinä Huitsinnevadasi, ja julkaista novelleja, asiaa ynnä muuta. Jos kohteliaasti pyydän, voisitko mahdollisesti antaa vinkkiä/kannustusta nuoremmallesi?

Hyvää alkanutta vuotta hotellin respaan!

Anonyymi kirjoitti...

Nonniin, kaatuihan se Itänaapuri jännittävien vaiheiden jälkeen! Osui silmiini tällainen kirjoitus paikallisesta uutisportaalista, Zhirinovski ei petä/yllätä, tuossa yhdistetään urheilu ja politiikka kunnon Neuvostoliitto-tyyliin. Käännän tuosta uutisesta ydinsanoman:

"Kallid poisid, teie mäng soomlastega omab tohutut tähtsust. Euroopa on tänapäeval uuesti Venemaa vastu ühinenud. Soomlased osalesid tsaarimonarhia kukutamises sada aastat tagasi – just soome eriväed aitasid bolševikel 17. aasta oktoobris võimu haarata. Siis oli nende panus kõige olulisem. 40. aastal toimus Soome ja Nõukogude Liidu vahel juba otsene relvakokkupõrge. Kogu Suure Isamaasõja perioodil olid soomlased aga fašistliku Saksamaa poolel. Nad tekitasid meie maale tohutut kahju. Soomlaste tegevuse tõttu hukkus väga palju Nõukogude sõdureid,“ öeldakse pöördumises."

Rakkaat pojat, teidän pelillä suomalaisia vastaan on suuri merkitys. Eurooppa on nykyisin yhdistynyt uudestaan Venäjää vastaan. Suomalaiset osallistuivat tsaarinvallan kaatamiseen sata vuotta sitten - juuri Suomen joukot auttoivat bolsevikit valtaan 1917 lokakuussa. Heidän panoksensa oli kaikkein tärkein. 1940 oli Suomen ja NL:n välillä jopa aseellinen yhteenotto. Koko Suuren Isänmaallisen Sodan aikana olivat suomalaiset fasistisen Saksan puolella. He aiheuttivat meidän maallemme suuria tuhoja. Suomalaisten toimien takia kaatui erittäin paljon NL:n sotureita", sanottiin viestissä.

Johan oli retoriikkaa! Zhirinovskilta jää sopivasti huomaamatta että Itänaapuri itse aiheutti ongelmansa Suomen kanssa, no ei liene ihme, omissa tekemisissä ei nähdä mitään vikaa. Lienee turha kysyä miehen mielipidettä Mainilan laukauksista? Ilman talvisotaa, Suomi tuskin olisi taistellut natsi-Saksan rinnalla. Ja tuo Aatun hallinnon sanominen fasistiseksi, no joo sama vanha virsi kun kaksi sosialistista järjestelmää joutuu törmäyskurssille, niin toiselle pitää keksiä uusi haukkumasana.

Tässä hyvää pohdintaa aiheesta aiheuttiko Konstantin Päts talvisodan?. Johan Laidonerille kävi hieman köpelösti uusien isäntien kanssa, NKVD pidätti miehen vaimoineen v. 1940 ja kyyditsi heidät Moskovaan (ilmeisesti Ljubljankalle?) ja sieltä edelleen vankileirille. Varmuudella ei vieläkään tiedetä menehtyikö (v. 1953) mies vankeudessa saamiinsa sairauksiin vai teloitettiinko?

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oinomaokselle, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Naksupööpööttimelle, Tuumailijalle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Oinomaos: Tervetuloa takaisin. Minä olin jo vähän huolissani, kun ei miehestä mitään kuulunut.

VNV: Paleltaahan se pakkanen tsuhnankin persuuksia, mutta me nyt ollaan opittu elämään tämän kanssa jo jonkun tuhannen vuoden näillä selkosilla.

Naksupööpötin: Tervetuloa vaan tänne Voiman Pimeälle Puolelle. Ja kun asiaa tarkastelet tarkemmin, niin huomaat varmaan, että ei täällä niin pimeää olekaan.

Tuumailija: Suuret kiitokset. Tuon neuvomisen kanssa on vähän vaikeaa, koska enhän minä ole koskaan saanut mitään koulutusta kirjoittamiseen. Liekö hänestä itse asiassa niin hyötyäkään? Omat juttuni tulevat niin, että saan vain idean, joko päästäni tai sitten esmes jostain lukemastani uutisesta. Teen siitä sitten kirjoituksen, sitten käyn sen läpi, teen tarvittavat korjaukset, lisäykset ja poistot. Sitten se on siinä. Vinkkinä voisin kumminkin sanoa, että kirjoita asiasta, joka kiinnostaa sinua. Ei siitä, mitä ajattelet ehkä lukijaa kiinnostavan. Ja sitten olisi kovasti hyvä, jos voisit luetuttaa juttusi jollain ihmisellä ennen julkaisemista. Omiin kirjoituksiin kun helposti sokeutuu, eikä välttämättä huomaa siellä olevia virheitä ja epäjohdonmukaisuuksia. Itselläni tällaisena sensorina toimii rakas vaimoni.

Soomepois Eestist: Tuo venäläinen retoriikka on kieltämättä varsin pelottavaa, varsinkin kun oma maanpuolustuksemme on ajettu alas ja kuvitellaan selviydyttävän analyyseillä, että uhkaa ei ole. Ilman talvisotaa suomalaiset olisivat varmaankin antaneet Neuvostoliiton olla kaikessa rauhassa.

Mitä tulee tuohon kirjoitukseen Viro vs. talvisota, niin näkisin, että kyllä Stalin olisi hyökännyt Suomen kimppuun joka tapauksessa. Viron kohdalla on tietysti helppoa olla jälkiviisas, mutta kyllähän koko Baltia oli ja on maastoltaan selvää panssarimaastoa, ja puolustautumisen edellytykset olivat heikommat. Virolaisethan tappelivat Sinimäen taistelussa vuonna 1944 ihan pirun kovasti ja torjuivat vihollisen hyökkäyksen, mutta silloin heillä oli tukenaan Saksan arsenaali, jota ei vuonna 1939 ollut. Onneksi Viron kansa kuitenkin säilyi elossa. Olen seurannut sen vaiheita jo 1980-luvun alusta lähtien ja silloin venäläistämisen aikaan tilanne näytti kyllä välillä aika pahalta.

Jarkko Seppänen kirjoitti...

Tervehdys!
Ensiksi, olen ahkera lukemaan, mutta laiska kommentoimaan.
Blogiasi olen lukenut vajaan vuoden verran ja kiitän siitä, että olet tuonut ajatuksesi julki, varsinkin työhösi liittyen. Tekstien kategoriointi auttaa todella paljon, varsinkin vanhempien kirjoitusten lukemiseen. Jussi Halla-ahon kanssa teillä täytyy olla samasta penaalista otettu kynä, koska tekstinne ovat selkeää ja helppolukuista, toisinaan viihdearvoa unohtamatta :-)

Avoin kirje arvoisalle pääkanisterillemme oli osittain jopa pelottasvaa luettavaa aikaisempiin teksteihisi verrattuna, koska tuli tunne, että kirjoituksen jälkeen ei näppäimistö ollut enää käyttökunnossa.sipilään liittyen, minulla oli toisen käden tietoa hänestä jo paljon ennen politiikkaan siirtymistä. Pidin sitä tolkun miehenä, ja olisin saattanut jopa äänestää sipilää viime vaaleissa, jos se olisi ollut eri puolueen ehdokas. Tällä hetkellä lähinnä hävettää oma sinisilmäisyys ja se, että olen Puolangalta kotoisin. Nyt ymmärrän paremmin Puolangan naapurikuntien vanhan sanonnan, "lyö lyö, se on Puolangalta. On se tehnyt muutakin pahaa." Puolankalaisten pitäisi tuntea kollektiivista syyllisyyttä sipilän politiikan vuoksi, mutta ylpeyden aiheeksi taitaa tulevaisuudessakin riittää se, että Kekkonen kävi aikoinaan hiihtelemässä Puolangan saloilla.

Kirjoitan tämän kommentin omalla nimelläni, huolimatta siitä, tuleeko tästä sanomista, jos joku tuttu sattuu tätä kommenttia lukemaan. Pyrin jatkossakin kommentoimaan kirjoituksiasi, jos sattuu, että aihe raapaisee omaa tietämystäni, tai minulla sattuu olemaan järkevä mielipide asiaan liittyen.

Loppukaneettina toivotan kattosi alle rauhallista ja hyvää uuttavuotta!

P.s. Pyydän anteeksi jos olen tässä tekstissä sinutellut. Minulle on penskasta asti opetettu, että vanhempia ihmisiä teititellään, jos ei ole lyöty kättä päälle sinunkauppojen sinetiksi.

Terveisin: Jarkko Seppänen

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jarkko, ja lämmin kiitos kannustuksestasi. Olihan se kirje pääkanisterille varsin ronski, mutta toisaalta kyllähän häiskä itse haistatteli kansalaisille niin että pitele ja varjele. Tervetuloa jatkossakin kommentoimaan, eikä minua tarvitse teititellä. Minä kyllä teitittelen vanhoja ihmisiä, mutta en minä mielestäni itse vielä ihan niin vanha ole. No jaa, toisaalta kauppojen kassaneidit ovat minua teititelleet jo vuosikausia, niin että kaipa ne eletyt vuodet ja kuljetut mailit alkavat näkyä pärstävärkissä.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää alkanutta vuotta, Ykä (sinuttelen, koska olen sinua selvästi vanhempi), sinulle ja vaimollesi ja kiitos blogiesi järjestämisestä. Monta kertaa olen meinannut lähettää edelleen jonkun hauskan/hyvän jutun, mutta en ole jaksanut kauan hakea. Nyt löytyy varmaan helpommin.

Mitä tulee yhteiseen mielenkiintoomme (ja mielipahaamme) haittamaahanmuuttoa kohtaan, niin ellet ole vielä nähnyt Youtubessa olevaa "With open gates"-videota, kannattaa katsoa ja suosittelen sitä lämpimästi myös blogisi lukijoille ja kommentoijille. Samalla täytyy kyllä varata viereen ämpäri, ettei paikat sotkeennu, jos antaa ylen. Angela Merkelin, Sarcozyn ja jonkun saksalaisen kommunistin ulostulot sekä tavallisten saksalaisten reagointi "pakolaisten" virtaan on jotakin sellaista, etten uskoisi, jos en itse omin silmin näkisi ja omin korvin kuulisi. Ei ole ihme, että tässä jamassa eli suorastaan ku-essa ollaan!

Mutta olihan matsi! Suomi tarvitsee näinä ankeina aikoina juuri jotakin tällaista kansallistunnon kohottajaa!

Terveisin Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Rouva Ano, ja oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin. Tuon kyseisen videon olen kyllä nähnyt ja muistaakseni sen tässä blogissa linkittänytkin. Olisi vaan mielenkiintoista päästä jonkun tiedostavan ihmisen päänuppiin, kun hän katsoo tuota videota. Eikö mitään tapahdu päässä? No, todennäköisesti tällainen ihminen klikkaisi vaan videon tylysti pois päältä ja toteaisi, että minähän en tällaista rasistista paskaa alennu katsomaan ja jatkaisi onnellisena elämää utopiassaan. Pikkuleijonille äärimmäisen korkea lätsän nosto ja toivotan pojille myös menestyksekästä NHL-uraa.