perjantai 12. helmikuuta 2016

OIKEUDENMUKAISUUS JA YHTEISKUNTARAUHA

Yhteiskuntarauha. Sen olemassaolo, sen vakaus, sen ylläpitäminen, sen järkkyminen ja sen mahdollinen romahtaminen. Nämä ovat kysymyksiä, joita on mietitty viime aikoina usein niin hotellin respassa kuin Ykän kavereiden kanssa täällä Huitsinnevadan Örnätjärvellä ja vähän muuallakin. Suomalainen yhteiskuntarauha, sen vakaus ja suomalaisten hallintoalamaisten tunnettu kuuliaisuus on tietyllä tavalla maailmankuulu ja se on pitkään erityisesti poliittisen- ja virkakoneistomme taholta mielletty yksinkertaisesti vallitsevaksi ominaisuudeksi, ei joksikin sellaiseksi, jonka eteen tulisi tehdä työtä. Se on mielletty olemassaolevaksi ja pysyväksi itsestäänselvyydeksi.

Miksi suomalaiset ovat olleet niin kauan niin hyviä ja kuuliaisia hallintoalamaisia? Pääsyynä hotellin respassa mielletään tietty yhteiskunnan oikeudenmukaisuus. Oikeudenmukaisuus, joka maassamme vallitsi noin vuoteen 1990 ja jota alettiin sen jälkeen tietoisesti rapauttaa, kuvitellen, että suomalaisten hallintoalamaisten kuuliaisuus on todellakin pysyvä ominaisuus, jota mikään ei horjuta. Ajateltiin, että hallintoalamaisten säkissä ei ole pohjaa ja se kuuluisa vieteri venyy loputtomiin.

Siihen aikaan, jota hotellin respassa mielletään oikeudenmukaisuuden ajaksi suomalainen saattoi ajatella, että yhteiskunta koostui tietynlaisesta kaksipuolisesta luottamuksesta. Suomalainen painoi hommia, maksoi veroja ja pyrki omaan unelmaansa, joka ei ollut kovin suuri, vaan se koostui omakotitalosta, autosta ja kesämökistä. Ja hän antoi puolestaan niin valtio- kuin virkakoneiston tehdä oman hommansa, pahemmin puuttumatta sen toimintaan sillä hän ajatteli – ja oikeassa silloin olikin – että virkakoneiston tehtävänä on tuottaa ja ylläpitää kansalaisille välttämättömiä palveluja. Valtiokoneistomme puolestaan tuumi, että kun kansalainen tekee töitään ja tuottaa veromarkkojaan, niin hänellä on oikeus unelmaansa, ja valtiovallan ei kuulu millään muotoa sitä estää, sillä tyytyväinen hallintoalamainen on hyvä ja tuottava hallintoalamainen.

Tavallinen Matti Virtanen saattoi – aivan perustellusti – ajatella, että niin valtiovalta kuin virkakoneisto toimii nimenomaan Mattia ja Maijaa varten, ja pyrkii siihen aivan tosissaan. Virtanen saattoi ajatella, että Matteja ja Maijojahan ne ovat ne virkakoneiston jäsenetkin. Joskushan se systeemi toki epäonnistuikin, mutta ei siksi, että oltaisiin pyritty aktiivisesti toimimaan Mattia ja Maijaa vastaan jonkun muun määrittelemättömän muualta tulevan puolesta. Kävi vain niin, että joko kyvyt eivät riittäneet, tai sitten taloudellinen tilanne oli yksinkertaisesti liian vaikea. Silloinkin maassamme oltiin kehitetty tietynlainen turvaverkko, joten kaatuessaankaan Matti ja Maija eivät tömähtäneet aivan suoriltaan tonttiin. Mutta äärimmäinen pääyksikkö, jonka eteen toimittiin, oli Suomen valtio ja sitä ylläpitävä Suomen kansa.

Nykyisin puhutaan kovasti yhteiskuntasopimuksesta. Ei se ole mikään uusi keksintö, vaikka sitä Sipilän hallituksen nimiin ollaan kovasti nimitettykin. Silloin aikanaan meillä oli sellainen, ja se perustui oikeudenmukaisuuteen. Tietysti se perustui myös johonkin, jota nykyiset tiedostavat ihmiset nimittävät sisäänlämpiävyydeksi ja itsekkyydeksi. Siihen aikaan se miellettiin kuitenkin realismina, mitä se olisi nytkin, jos siihen olisi uskallusta, eikä hotellin respassa millään ymmärretä, että mikä sen uskalluksen vei. Vielä 1980-luvulla suomalainen poliittinen koneisto ymmärsi, että maan ja kansan voimavarat riittävät vain tiettyyn pisteeseen, ja ensimmäisenä voimavaroja käytetään siihen, että suomalaisten edunvalvontakoneisto Oy Suomi Ab toimii ja toimii nimenomaan suomalaisten eduksi. Kas kun kukaan ja mikään muu ei sitä tehnyt, ei siihen pyrkinyt eikä pyri nytkään. Ketään muuta ei suomalaisten hyvinvointi kiinnostanut, mikä on tietysti ymmärrettävää. Toisilla kansoilla oli omat Oy Ab:t, jotka toimivat omien kansojensa puolesta. Oman kansan hyvinvointia pidemmälle eivät voimat riittäneet ja hallinto ymmärsi sen aivan hyvin,  sillä se osasi laskea tiettyjä lukuja ja ymmärsi, että suomalaiset ovat maailmassa niin pieni ja mitätön vähemmistö, että se ei yksinkertaisesti pysty muuttumaan maailman yleiseksi sosiaalitoimistoksi.

Kansalaisten taholla tämä miellettiin järjellä perusteltuna itsestäänselvyytenä, ja tämä sai aikaan tunteen yhteiskunnallisesta oikeudenmukaisuudesta ja molemminpuolisesta luottamuksesta. Ajatus, että 1980-luvulla suomalainen yhteiskuntarauha olisi järkkynyt tai virkakoneiston asema kyseenalaistettu sillä tavoin, että alettaisiin todellakin toimimaan sitä vastaan oli ajatus, jota ei esitetty, koska siihen ei ollut tarvetta. Suomessa toimittiin suomalaisten etuja ajatellen. Joskus onnistuen, joskus epäonnistuen, mutta kumminkin käsittäen, että voimavarat eivät riitä kuin tämän pienen kansansirpaleen elättämiseen.

Nyt siemenet yhteiskuntarauhan murenemiselle on kylvetty, kylvetty syvälle, eivätkä kylväjiä ole suinkaan ne tavalliset ihmiset, jotka ovat alkaneet esittää niin itselleen, toisilleen kuin julkisestikin hankalia kysymyksiä joihin valtiokoneisto ei halua vastata. Ne siemenet on kylvetty nimenomaan poliittisen ja virkakoneiston taholta, sillä se on täysin avoimesti luopunut oikeudenmukaisuuden ja molemminpuolisen luottamuksen ajatuksesta. Tai ainakin se on päivittänyt sen uuteen versioon, jossa se vaatii tavalliselta suomalaiselta luottamusta, mutta tekee sen yksipuolisesti, unohtaa tietoisesti tavalliset suomalaiset ja nostaa muualta tulleet tunkeutujat jalustalle, jotka menevät kantasuomalaisista oikealta ohi. Vaatien silti, että tavallisen kansalaisen tulisi pitää tilannetta oikeudenmukaisena. Unohtaen tietoisesti sen oikeudenmukaisuuden periaatteen, joka on pitänyt suomalaista yhteiskuntarauhaa yllä.

Se huomataan kuluvana vuonna 2016. Nykyisin viisikymppinen suomalainen tietää olevansa elämänsä viimeisessä työpaikassa. Jos hän menettää työnsä, niin häntä ei palkkaa enää kukaan, johtuen sekä liian korkeasta iästä sekä jatkuvasti muuttuvista koulutusvaatimuksista, jotka on tehty sellaisten ihmisten toimesta, joilla ei ole käytännön työstä minkäänlaista hajua. Mikäli suomalainen, joka osaa työnsä, mutta on sen ikänsä vuoksi menettänyt joutuisi sanotaanko 54-vuotiaana menemään koulun penkille lukeakseen sitä, minkä hän on osannut jo 30 vuotta hän tietää, että kun hän valmistuu 57 – 58-vuotiaana hän voi olla aivan varma siitä, ettei tuollaista kelan ja kuopan välillä ajelehtivaa tyyppiä minnekään palkata. Täysin turhan koulutuksen käydessään hän samalla  joutuu kuuntelemaan valtion vaatimuksia ja syyllistämistä siitä, että hänen tulisi työskennellä 65 – 68-vuotiaaksi, sillä muuten hän käytännössä varastaa valtiolaivan kassasta jotakin. Työskennellä? Miten työskennellä, jos siihen ei anneta mahdollisuutta?

Samoin maassamme on paljon kolmekymppisiä, jotka eivät ole vielä päässeet vakituiseen työhön, eivätkä he edes uneksi asiasta, sillä he tietävät sen olevan lähinnä unelmaa. He haaveilisivat kyllä esmes perheen perustamisesta, oman asunnon ostamisesta ja muusta sellaisesta, mikä kuului luottamuksen ja oikeudenmukaisuuden yhteiskunnan aikana ihmiselle ilman muuta, ja siihen pyrittiin antamaan mahdollisuus. Mutta pankki suhtautuu asuntolainaan nähden varsin karsaasti ihmiseen, jolla on varma työpaikka vain toukokuun 2016 loppuun.

Sekä ne viisikymppiset että kolmikymppiset lukevat lehtiä ja katselevat uutisia. Ja huomaavat, että valtio ei pidä heidän tilannettaan ongelmana. Itse asiassa se ei edes kiinnosta valtiota. Heitä ei noteerata. Heidän vuokseen ei pidetä kriisikokouksia. Heidän vuokseen pääministeri ei pidä televisiopuhetta, jossa hän vetoaa kansaan. Heitä varten ei oteta käyttöön lisäbudjetteja. Heitä ei ole olemassakaan.

Ja he miettivät, että mikäs se valtion pääongelma sitten tällä hetkellä on?

Tietenkin se, että eräänlaisella sosiaali-interraililla Suomessa matkailevat arabihäiskät saadaan työllistettyä, sillä jos heitä ei saada työllistettyä, niin heidän kotouttamisensa ei onnistu. Se sama kuuluisa kotouttaminen, jota on harrastettu jo neljännesvuosisata, ja jonka suuret tulokset tiedämme. Suurena esimerkkinä meillä on somalien lähes häikäisevä menestystarina suomalaisessa työelämässä.

Nämä niin viisikymppiset kuin kolmekymppiset suomalaiset ovat kerta toisensa jälkeen lukeneet valtamediasta, että turvapaikkahuilailijoissa olisi valtavan paljon käyttämätöntä osaamis- ja koulutuspotentiaalia, mutta valitettavasti ajastaan jälkeen jääneet kielitaitovaatimukset ja suomalainen rakenteellinen rasismi estää suomalaista yhteiskuntaa käyttämästä tätä osaamista. Näitä uutisia lukiessaan niin nämä viisi- kuin kolmekymppiset saattavat miettiä, että eikös se kelpaa jo se valmiiksi  kieli- ja ammattitaitoinen osaaminen ja kun ei kelpaa, niin miksi? Mutta he joutuvat vain lukemaan uutisia, niin kuin tämä viime elokuinen MTV3:n uutinen, joka manaa menetettyjen voimavarojen perään:

Nyt tulleiden joukossa on erityisen paljon korkeasti koulutettua väkeä.


On lääkäreitä ja insinöörejä ja muutenkin kielitaitoista porukkaa. Mitä olen henkilökunnan kanssa jutellut niin noin puolet heistä on todella koulutettua porukkaa.

Matti ja Maija saattaa uutista katsellessaan huomata, että kas kummaa, kun asiantuntijana tämän väitteen esittää Helsingin vastaanottokeskuksen johtaja Leena Markkanen, ja he saattavat todeta, että olikohan kyseisen ihmisen toivomus ja hyväuskoisuus esitetty uutisessa selvänä faktana? Joka tapauksessa faktana sen esitti kyseinen kanava taustoja pahemmin selvittämättä.

He ovat jo oppineet hymähtämään edellisen kaltaisille uutisille. Ja siksipä näille viisi- ja kolmekymppisille ei ole erityinen yllätys tämä tuore Ylen uutinen, jossa Ylen A-studiossa vieraillut työ- ja elinkeinoministeriön erityisavustaja Sakari Puisto kertoo monikulttuurisia madonlukuja. Hän toteaa sen, minkä tavallinen kansalainen on osannut päätellä viimeisen kahdenkymmenenviiden vuoden aikana erittäin hyvin itsekin, eli ennakkotietojen mukaan julkisuudessa esitetyt arviot koulutustasosta ovat olleet ylioptimistia.

Kas kummaa. Joku sen sanoo ääneen. Jopa Ylessä. Uutinen jatkaa:

Tyypillisimpiä ammatteja turvapaikanhakijoiden keskuudessa ovat kokki, parturi ja autonkuljettaja. Luku- ja kirjoitustaidottomia on omalla äidinkielellään viidesosa ja englantia osaa kymmenisen prosenttia.


Ammatillista koulutusta ei kovin paljoa ole, sitä löytyy noin 10–20 prosentilta, korkeasti koulutettuja on selvästi alle 10 prosenttia.

Mutta tavallinen suomalainen tietää, että tämä porukka on se, joka valtiovallan mielestä pitäisi ensisijaisen nopeasti saada työelämään. Ohituskaistaa käyttäen ohi kantasuomalaisen. Lisäksi hän tietää sen, että suomalaisessa työelämässä ei tuolla porukalla ole mitään tosiasiallista käyttöä, joten heidät voidaan työllistää vain räätälöimällä heille julkishallinnon toimesta suojatyöpaikkoja. Suojatyöpaikkoja, joita sitten tullaan valtamediassamme esittämään kotouttamisen suurina onnistumisina. Valtiovalta satsaa kiittämättömiin ja ahneisiin suomen kieltä taitamattomiin jätkiin, jotka eivät ole koskaan tuoneet ensimmäistäkään rahapenniä tälle maalle, ja nostaa satsaamisensa kohteen jalustalle, jota tavallisenkin ihmisen tulisi palvoa ja hyväksyä heidän erityisasemansa niin työllistämisessä kuin asunnon saamisessakin. Niitten ihmisten, jotka ovat tehneet koko ikänsä töitä juuri tälle, meidän suomalaisten yhteiskunnalle.

Ja samaan aikaan nämä työelämästä pikku hiljaa syrjäytyvät viisikymppiset suomalaiset ja työelämään koskaan kunnolla edes päässeetkään suomalaiset kolmikymppiset huomaavat, että heidän asiansa, elämänsä, tulevaisuutensa ja kohtalonsa ei merkitse valtiovallalle kissan paskan vertaa. He näkevät, että ne arabit, jotka kiittämättöminä valittivat ohrapuurosta, jotka vaativat suomalaisilta "itselleen kuuluvat rahat" ja jotka aloittivat raiskaamisen ja väkivallanteot kantaväestöä kohtaan jo ennen kuin heillä oli myönnetystä turvapaikasta tietoakaan, ovat valtiovallalle heitä tärkeämpiä.

Hotellin respasta esitetään kysymys. Näinkö pidetään yllä tunnetta oikeudenmukaisuudesta ja molemminpuolisesta luottamuksesta? Näinkö pidetään yllä yhteiskuntarauhaa? Ja yleensä, ansaitseeko nykyinen hallintomme yhteiskuntarauhan ylläpitämistä? Jos se muuttaa oman maansa kansalaiset kakkosluokan ihmisiksi, joilla on ainoastaan elatusvelvollisuus muualta ilman heidän pyyntöään tulleita kohtaan? Ja vaatii vielä, että nämä kansalaiset joko hyväksyvät tai ainakin unohtavat muualta tulijoitten heihin kohdistaman väkivallan?

Eikös tuollaista hallintoa ole aikaisemmin tavattu kutsua miehityshallinnoksi?


Oheisessa kuvassa kuivataan jalkarättiä nuotiolla metsästysreissulla joskus 1980-luvun loppupuolen Nyhtänköljässä.  Kuva ei liity sinänsä kirjoitukseen mitenkään, mutta silloin ihmiset vielä mielsivät elävänsä tiettyä oikeudenmukaisuuden ja  yleisen luottamuksen aikaa, jolloin ajatus yhteiskuntarauhan järkkymisestä ei käynyt mielessä. Mikäs silloin oli jalkarättejä kuivatellessa.

59 kommenttia:

Tuumailija kirjoitti...

Terve Ykä. Kiitos jälleen todella ajatuksia herättäneestä kirjoituksesta. Itse kuulun juurikin mainitsemiisi kolmekymppisiin. Työhistoria on reikäinen, koulutusta vastaavaa työtä ei käytännössä ole ja niihin kahteen valtakunnassa tarjolla olevaan paikkaan on hakemassa satoja muitakin samassa tilanteessa olevia hakijoita. Lisäksi entinen opinahjoni pukkaa joka kevät ja syksy lisää valmistuvia kilpailemaan samoista työpaikoista. Tämä ei kyllä ollut mielessäni kun tuoreena ylioppilaana innoissani koulutusmahdollisuuksia mietin ja työurasta haaveilin. Minullekin oli uskoteltu, että työtä saa kun menee työpaikan ovesta sisään ja että asiat ovat vielä paremmin kuin kultaisella 80-luvulla, jona synnyin. Petosta koko juttu. Minulle on valehdeltu koko ikäni.

Perheen perustaminen oli vielä joskus haaveissa. Vaan tähän epävarmaan tilanteeseen en todellakaan lapsia tee. Eipä sillä, eihän minulla ole naistakaan, sillä kukapa järkevä nainen ottaisi miestä, jonka työpaikan jatkuvuus on täysin epävarma? Saati sellaisen kanssa lapsia tekisi? Asunnon ostaminen taas on lähinnä suuri vitsi, kesämökistä puhumattakaan. Pankinjohtaja lähinnä nauraisi räkäisesti jos menisin luottoa anelemaan näillä eväillä. Autohan minulta toki löytyy, muutaman sadan euron arvoinen ruostuva romuläjä 90-luvun alusta. Jopa tietokoneeni on käytettynä ostettu ja sekin alkaa vedellä viimeisiään.

Että ei tässä nyt kovin hohtavalta ja hienolta mahdollisuudet Suomessa näytä. Moni tuttavanikin on jo lähtenyt tai suunnittelee lähtöä. Syitä on monia, mutta ne kaikki käytännössä ovat muotoa: "Suomessa minulla ei ole mahdollisuuksia/töitä/tulevaisuutta". Se pistää miettimään, jos koulutettu nuori väestö ei koe Suomesta saavansa tulevaisuutta!

Kiitos kun aiemmin annoit ajateltavaa, Ykä. Sanoit että minulla on tämän ikäisenä vielä paljon menetettävää etkä keksi oikein syytä miksi pitäisi turhaan jäädä. Moni muu on sanonut minulle samaa ja kannustanut nousemaan siivilleni. Olen vetänyt omat johtopäätökseni ja alkanut katsoa tosissani Kaukoidän suuntaan. Tutkin parhaillani opiskelumahdollisuuksia ja työpaikkoja sieltä. Näen uniakin ulkomaille lähdöstä ja siellä olosta.

...Jos Castorilla on vinkkejä Kiinan suuntaan, olen korva höröllä. :-)

Ibn Matti kirjoitti...

Matinpoika oli myös nuori iloisella 80-luvulla ja täytyy sanoa, että Ykän kirjoitus on kuin omasta kynästäni. Tietysti muistot kultautuvat ajan myötä, mutta muistan kyllä kuinka tulevaisuus näytti valoisalta kunhan vain nyt kovasti opiskelee ja työskentelee. Ja valtio kyllä auttaa opiskelussa ja muussa.

Ruotsi on Suomen kirous. Sieltä haetaan esikuvia ja toimintamalleja (jo 80-luvulla). Mistä muualta yltiöpäinen monikulttuurihömppä muka olisi tullut? Venäjältä? Toisaalta juuri Neu- eikun Venäjä on Suomen siunaus. Sen uhka pitää huolen siitä, ettemme voi lähteä mukaan ruotsalaisten kaikkein tolkuttomimpiin unelmiin, kuten armeijan alasajoon.

Huomasitteko muuten uutisista, että nyt puuhataan pikakertausharjoituksia? Tämmöinen yksinkertainen ihminen voisi siitä päätellä, että joku on nyt ihan oikeasti huolissaan jostakin. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016020921091217_uu.shtml

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle ja Ibn Matille & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Minun olisi nyt helppo sanoa, että laps Suomen, ällös vaihda pois jne. mutta siinä vaiheessa jos maa ei välitä enää kansalaisestaan, niin miksi kansalaisen tulisi välittää maastaan. En tiedä, mille alalle olet kouluttautunut, mutta maassamme on ollut jo pitemmän aikaa ammattialoja, joissa tyyppejä koulutetaan suoraan kortistoon. Nyt peruskoulusta valmistuvien keskuudessa on taas ammattikoulu lisännyt suosiotaan. Mutta teolliset työpaikatkin vähenevät koko ajan. Vastaanottokeskukset taas eivät ole se veturi, joka nostaisi taloutemme nousuun, vaikka maassamme on ihmisiä, jotka siihen aivan oikeasti uskovat. Nykyisin voisi sinänsä todeta tylysti, että miksi myydä huumeita, kun vok-bisneksellä saa lähes saman tuoton ilman riskejä. Joka tapauksessa toivotan sinulle voimia eloon ja kaikkea lyckaa, oli päätöksesi mikä hyvänsä.

Ibn Matti: Luonnollisesti kultautuvat mutta silloisessa Suomessa, vaikka suomettuneita oltiinkin, ei sentään hankittu neuvostokansalaisia asiakseen tänne lopun iän elatukselle. Yleensäkin tajuttiin, että Suomi itsessään on merkittävä, ja suomalaisille välttämätön yksikkö. Ruotsistahan tuo on kaiketi tänne tullut, mutta miksi, se on oma kysymyksensä.

Tuo pikakertausharjoitusuutinen on erinomainen. Eihän meillä varsinkaan maavoimissa ole tällä hetkellä välittömässä valmiudessa oikeastaan muut kuin Utin erikoisjääkärit.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Tulis sota niin sais tappaa.

Olavi Koskela kirjoitti...

Vihapuhettakos se Ykä...? Eikun sitä joutuu kyllä ihmettelemään, eivätkö valtaapitävät ja lakeijansa oikeasti ymmärrä, että tuo kuulu vihapuhe itsessään on vain oire tai seuraus. Ongelma oikeasti on se todellinen syvenevä viha ja katkeruus kaikesta tästä epäoikeudenmukaisuudesta ja suomalaisten asioiden hoitamisesta ilmeisen tarkoituksellisesti totaalisesti päin p...ttä. Eihän kukaan päättäjä voi todella olla noin tyhmä ja vihjeetön. Sillä, että valtiovalta koetaan yhä yksikäsitteisemmin viholliseksi, voi olla vain yksi lopputulema, eikä se ole kaunis.

Oinomaos kirjoitti...

Tämä Suomen somalien hyysäyshanke on klassikko.

Lieksan Somaliperheyhdistys on valmistellut Leijat-kehittämishankkeen, jonka tavoitteena on kartoittaa, kehittää ja pilotoida kotouttamispalveluja niin, että maahanmuuttajat itse tuottaisivat kotoutumista edistäviä palveluja maahanmuuttajille. Viranomaispalvelut tuottaa edelleen kaupunki.

Somaliperheyhdistys on ollut yhteydessä mm. Etelä-Suomen toimijoihin. Maahanmuuttajataustaiset järjestöt tuottavat joillakin paikkakunnilla viranomaispalvelujen rinnalla tietyn osan kotouttamispalveluista. Kokemukset ovat olleet myönteisiä.

Somaliperheyhdistys on hakenut Ely-keskukselta avustusta kaksivuotisen kehittämishankeen rahoittamiseen. Hankkeen kustannusarvio on n. 278 983 euroa, josta ESR- ja valtion rahoitus on 214 983 euroa, kunnan rahoitus 60 000 euroa ja yksityisen eli yhdistyksen oma rahoitus 4000 euroa.
(Lähde: Lieksan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan kokouksen pöytäkirja

Somalit - Suomen toiseksi paapotuin vähemmistö. M.O.T.

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä, ja kiitos taas sanoistasi.
Lainatakseni Koskelan Akselia ;
" Porvaristo on nyt lähtenyt sellaiselle tielle, että ennen kuin sen pää nähdään, tarvitsee naisväki tässä maassa paljon mustia hameita"...

Tuohon kun vaihtaa ensimmäiseksi sanaksi "Valtiojohtomme", niin onhan se kuin syömään käskis.
Itse kuulun tuohon 50V- osastoon, ja armo työstä vielä toistaiseksi on, mutta entä huomenna. Jälkikasvulle olen jo enemmän tai vähemmän suoraan koettanut maalailla Kanadan tai Australian ihanuuksista. Sinne kun ei tietojeni mukaan oteta ketään loisimaan, vaan seula on tiukka, ja töihin pääsee, jos oikeasti jotain osaa tai tietää.
En tietysti toivo että Akseli tällä kertaa olisi oikeassa, mutta alkaa olla merkit niin että jonkunsorttinen valmistautuminen ei olisi hulluudeksi.
Kattotaan kuinka katti nahan repii...

Anonyymi kirjoitti...

Tässä lisää artikkeleita Suomesta ja maailmalta, jotta varmaan saadaan yhteiskuntarauha ja veronmaksuhalukkuus uuteen kukoistukseen [sarkasmivaroitus]:

Sipilän osakekaupat, "huippu"poliitikko osaa aina käyttää lain suomia porsaanreikiä hyväksensä, varsinkin kun ovat itse olleet säätämässä näitä lakeja. Tavallinen kansalainen kun koittaisi pimittää ansiotulojansa samaan tyyliin, niin sehän olisi veropetos ja putkaalinnaavankeutta, ja kunnon mätkyt perään. Ironiseksi asian tekee se, että Tornion-Haparandan vastaisella rajalla on kontrolloitu noita nuuskan maahantuojia. Ehkä siellä olisi ollut hieman tähdellisempääkin "kytättävää"?!

Suomen EU-maksuista jotakin, aikas näppärästi "suuresti arvostamani" J. Katainen eroaa pääministerin virastaan ja lähtee Brysselin lihapatojen ääreen. Sattumaako?

Nyt on sitten kunnolla velkaa, wanhoissa mummon markoissa yli 600 miljardia. Mutta eihän ne nollat siellä numeroiden perässä ole ennenkään poliitikkoja kauheasti vaivanneet. Pitäisikö Ville Niinistön ehdotuksen mukaan ottaa lisää lainaa kv-markkinoilta, kun sitä saa edullisella korolla? Jotenkin tästä tulee pikkuilkeästi mieleen muuan Karpaattien nero ja ajatusten Tonava.

Hollantilaisen toimittajan näkemys eli kun seuraava taloudellinen kyykkäys tulee, niin se onkin laajuudeltaan eri luokkaa kuin v. 2008 tapahtunut. Tuleeko yhtään mieleen se hyvä dokumentti "Talouden madonluvut"? Löytyy Tubesta nimellä The Four Horsemen, toinen hyvä dokkari on "Inside Job".

- Soomepois Eestist -

P.S. jostain kuulin jotta kommentoija Oinomaoksella olisi ollut ongelmia viranomaisten taholta? Jos näin, niin siirry ihmeessä käyttämään TOR-nettiselainta, jolla pystyt säilyttämään anonymiteetin netissä. Vaatii aikasmoista jäljitystä, miehistöä ja laitteita jotta poliisi-sedät pystyvät yhden henkilön nappaamaan kiinni esim. jostain s-postiviesteistä (olettaen et on ns. feikki-tili)....

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille Johannesbuurista, Olavi Koskelalle, Oinomaokselle, Anolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Buuri: Onhan selvää, että eurooppalaiset humanistiutopistit eivät pyri sotaan, vaan yhteiseen Kumbayaan, mutta sen sodan ne törpöt saavat kyllä aikaiseksi.

Olavi: Kyllä. Ei esmes 1980-luvulla tällaisia puhuttu, koska siihen ei ollut kertakaikkiaan mitään syytä. Mutta minä vaan veikkaan, että päättäjämme ovat todellakin juuri noin tyhmiä ja vihjeettömiä. He kun elävät omassa kuplassaan ja toteavat, että hallintokoneistoa arvostetaan edelleenkin sataprosenttisesti, sillä hallintokoneisto on tehnyt sen omasta arvostuksesta asiaa koskevan päätöksen. Ja tottahan ihmiset sitä noudattavat, kun kerran päätös on.

Oinomaos: Tämä on yksi niitä kuuluisia esimerkkejä siitä, että eihän se hullu ole, joka pyytää vaan se, joka maksaa.

Ano: 50-v minäkin ja töitä vielä on, mutta tiedän, että olen viimeisessä työpaikassani. Saa nähdä sitten kuinka kauan se kestää. MItä tuohon valtiojohtoomme tulee, niin se ei käsitä tilannetta, sillä eihän sen tarvitse käsittää. Se ei joudu koskaan törmäämään tekojensa ja tekemättä jättämiensä seurauksiin.

Soomepois: Kiitos linkeistä. Pannaanpa vielä tuo luku numeroina eli euroina, eli Suomi on velkaa
103 629 298 478,68 euroa. Repikää siitä. Tuo mahdollinen uusi pankkiromahdus pelottaa kyllä tällaista tavallista tyyppiäkin, sillä tilille on kertynyt jonkun verran rahaa, ja jonkun verran sitä on sijoitettukin ja eläkettä varten tiettyjä järjestelyjä tehty. Entäs jos niillä kaikilla rahoilla saakin sen kriisin puhjettua vain kartongin norttia?

Vasarahammer kirjoitti...

1990-luvun alussa Suomeen tuli turvapaikanhakijoita Neuvostoliitosta. He tulivat lentokoneella, yleensä kaapatulla sellaisella.

Nämä turvapaikanhakijat palautettiin lähtömaahansa. Mukana palauttamassa oli silloinen oikeusministeri Tarja Halonen:

http://alastontotuus.blogspot.fi/2010/03/turvapaikkaturismia-20-vuoden-takaa.html

80-luku ei ollut mitään kulta-aikaa, vaikka silloin ilmestyivätkin sellaiset lehdet kuin Pahkasika tai Cocco Bill. Silti silloin ei ollut samanlaista kuilua hallitsevan eliitin ja tavallisen kansan välillä. Tämä kuilu on syntynyt vasta EU-jäsenyyden myötä.

Kuilu johtuu suurelta osin siitä, että nykyiset johtavat poliitikot ja virkamiehet eivät koe edustavansa Suomea vaan Euroopan Unionin hallintokoneistoa, jolle on tyypillistä vallan ja vastuun epäsuhta ja demokraattisen kontrollin puuttuminen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vasara. Totta tuo, eikä kyseinen Halonen mietiinyt pätkääkään, että kuinkahan palautetuille kävi Rauhanvaltiossa. Kyseinen Euroopan Unionin hallintokoneisto palkitsee ahkerat lakeijansa ja eräs Jyrki Katainen on esimerkki siitä. 1980-luvulla poliitikon suurin päätepiste ja huippu oli Suomen presidentin virka, mutta voisi sanoa, että politiikka on siirtynyt ammattilaisurheilusarjaan. Miksi pelata jossain tylsässä SM-liigassa, kun voi tehdä uran European Union Leaguessa? Tässä voisi vedota tietysti, että no onhan se isänmaallisuus sentään, mutta se on jollekin ammattipoliitikolle terminä so last century.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kannattaa lukaista...

http://suomenkuvalehti.fi/rajalla/2016/02/12/suomalaisten-tunnelmat-romahtivat-jo-2012-mutta-siita-ei-haluttu-kertoa/

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus taas kerran Yrjö. Tuon tuumailijan kirjoitus voisi olla kuin omani. Minä olen toki jonkin verran vanhempi, pitkä ura takana ruumiillisesti raskaassa työssä, tällä hetkellä ilman työtä. Työtä olen ahkerasti hakenut mutta eipä sitä ole, kun samaa työpaikkaa hakee niin kovin moni muukin. Kyllä sitä nykyään miettii että mitä varten sitä on raatanut välillä kirjaimellisesti otsa hiessä, tehnyt työtä tämän maan eteen, aikoinaan sitä tosiaan uskoi niin että kun teen työtä ja hoidan veroni ja maksuni ja muutenkin asiani säntillisesti ja elän lakien ja asetusten mukaan niin yhteiskunta hoitaa vastavuoroisesti oman osansa. Vaan mikä on tilanne tänä päivänä? Verot ja maksut kallistuvat, sitä kautta nousevat hinnat, palvelut huononevat. Viime vuonna nousi ajoneuvovero, sähkövero, vesimaksut, tälle vuodelle kallistui sitten ajoneuvero oikein reilusti, terveydenhuollon asiakasmaksut kallistuivat reippaasti, lääkkeisiin tuli alkuomavastuu 50 euroa, kelan taksimatkojen omavastuuosuus nousi, nyt sitten viimeisimpänä tämä sähkönsiirron hinnankorotus. Kunnalliseen hammaslääkäriin tarjotaan puolen vuoden jonoja, lääkärille et meinaa aikaa saada. Tämäkö on sitten vuosien raadannasta kiitos?. Vaikka niinhän se vanha sanonta sanoo että kiittämättömyys on maailman palkka. Anteeksi pitkä kirjoitus mutta sainpa kirjoittaa mitä mielen päällä on.

Anonyymi kirjoitti...

Täälläkin yksi korkeasti koulutettu työtön, joka katselee suu auki nykyistä menoa. Olen ns. "hämmästyksestä huuli pyöreänä". Meidät suomalaiset työttömät on unohdettu aivan täysin, ja siirretty katse maailman väkivaltaisimmilta alueilta tuleviin moniosaajiin ja kultahippuihin. Nämä tulevat kiilaamaan aivan kaikessa kantaväestön etujen ohi ja meidän satojentuhansien työttömien odotetaan vielä palvelevan ja pokkuroivan näitä kovaäänisiä öykkäreitä.

Itselläni ikää jo hiukan yli 40, joten tulevaisuuteni tässä maassa taitaa olla todella tyly. En näe minkäänlaisia mahdollisuuksia enää työllistyä, muutaman vuoden aukko työhistoriassa pitää tästä huolen, jo vuoden työttömyys saa työhönottajan katselemaan kulmien alta epäluuloisesti. Mutta ählämi ilman papereita tai mitään dokumentteja edes henkilöllisyydestään on EK:n Häkämiehenkin mukaan todellinen mahdollisuus ja jopa mahdollinen lottovoitto ennakkoluulottomalle työnantajalle/työhönottajalle, joka ajan hengen mukaisesti syrjii vain suomalaista työtöntä työnhakijaa.

Omalta kohdaltani olen hylännyt kaikki mahdolliset "yhteiskuntasopimukset" poliitikkojen ja virkamiesten kanssa, eikä heillä ole minkäänlaista legitimiteettiä enää silmissäni. Miten nuo ihmisrotat kehtaavat vielä esiintyä televisiossa valehtelemassa? Pitää olla todella, todella kieroontunut käsitys oikeudenmukaisuudesta, että väittää vielä "ajavansa yhteisiä etuja" kansan kuullen :)

Anonyymi kirjoitti...

Nós, que valem tant com vós per separat, i junts més que vós, us investim sobirà i us jurem lleialtat per tal que ens protegiu, defenseu i treballeu pel nostre progrés,
i si no, no


Anonyymi kirjoitti...

Niinpä Yrjö, onhan toi valtion velka aivan käsittämättömissä summissa. Jos tuon mummon markoissa pukee sanoiksi niin sehän on yli kuusisataa tuhatta miljoonaa ja euroissakin yli sata tuhatta miljoonaa €:a. On siinä tulevilla sukupolvilla maksettavaa, ellei ennen sitä tapahdu jotain radikaalia, jotta velat pyyhkiytyvät pois. Yleensä tämä on tarkoittanut aseellista selkkausta ja suuremman luokan rähinää.

Sain juuri äsken FB-kaverilta hyvän linkkivinkin Savon sanomiin - Isänmaan etu vaatii rahaa maahanmuuttoon, kun lukaisin tuon jutun läpi, niin jälleen iski ns. henkinen atomipommi päähän jotta kumahti. Ei voi olla totta! Tässä jutun pihvi:

"Koulutus on tehokas keino estää maahanmuuttajien syrjäytymistä, passivoitumista ja myöhempiä ongelmia. Maahanmuuttajat ovat motivoituneimpia kotoutumaan heti saapumisensa jälkeen. Ensimmäiset 2–3 vuotta ovat kriittisintä aikaa.

Jos kotouttamisesta ei huolehdita, seurauksena on äärimmillään Ruotsin, Ranskan, Hollannin ja Saksan kaltaisia ongelmia. Näissä maissa on alueita, joihin eivät tehoa lait eikä poliisivalvonta. Rikokset eivät johda enää syytteisiin."

On se nyt ihme ja kumma kun niitä varoittavia esimerkkejä on nimenomaan noista maista ja ne ovat ohjanneet huomattavia rahasummia näiden maahanmuuttajien kotouttamiseen, silti syrjäytymistä ei ole voitu estää. Tämän jutun toimittelija (pakko käyttää tätä sanamuotoa) on todellakin pihalla ja elää sitä omaa "The Unelmaansa", jossa faktoilla ei ole mitään merkitystä. Hallelujaa, tule taevas appi!

Juuri eilen Ylenanto (ihme?!) julkaisi sen että suurin osa tänne saapuneista ei osaa edes kirjoittaa ja lukea omaa äidinkieltänsä. Ja nyt sitten heistä pitäisi tehdä suomen kielen taitajia? Uskomatonta pashaa!

Jos joku blogin lukija on Savon sanomien tilaaja, nyt onkin sitten oiva tilaisuus perua tilaus. Armotta boikottiin tällaiset huuhaan-julkaisijat ja kirjoittajista nyt puhumattakaan.

Annan puheenvuoron edesmenneelle kansantaiteilija Irwin Goodmanille K*sessa ollaan....

- Soomepois Eestist -

Juha R kirjoitti...

Kiitos taas loistavasta, vaikkakin surullisesta pakinasta. Vaan minkäs teet, näinhän asiat ovat. Ei minulla näihin aiempiin kirjoituksiin paljon muuta lisättävää ole, kuin se, että tuosta tulijoiden 10-20% ammattikoulutetusta osuudesta siis suurin osa on "partureita, kokkeja ja autonkuljettajia". Ihan aikuisen oikeasti, mitäs arvelette kuinka pitkään noita ammatteja pitää Irakissa ja vastaavissa maissa opetella? Sanoisin, että suunnilleen niin kauan kuin menee esiliinan ympärilleen vyöttämiseen ja siihen kun pomo näyttää, että tossa on sakset, tai kattila. Tai autokuskille missä on virta-avain. Paljonko jää oikeasti yhtään mitenkään koulutettuja?
Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on nähtävä; tavallinen kansa kiinnostaa poliitikkoja vain vaalien alla tai silloinkin oikeastaan vain se, kuinka heitä pystyy manipuloimaan.

Satuitko katsomaan eilen ohjelman Marjan vallassa, jossa haastateltavana oli Jussi Halla-aho? Ylen toimittajanainen sai aikaan lähinnä myötähäpeää; lapsellista inttämistä ja kysymyksiä tyyliin, joko olet lopettanut vaimosi hakkaamisen. Riihimäen vangitkin (!) saivat kahteen otteeseen yleisökysymyksen perille, joista ainakin toinen koski ihmettelyä, miksi niin monella vangilla on leijonariipus kaulassa. Halla-ahon olisi pitänyt tämä tietää, samoin kuin se, mitä Soldiers of Odin -porukka tarkoittaa valkoisella Suomella. Lopuksi Halla-aho pantiin opettelemaan arabiaa (tuli mieleen Saarijärven vokista pää-olkapää-peppu-varpaat -kielenopetus), mutta onneksi hän sai viimeisen sanan ja sanoi Suomeen tulleille maahanmuuttajille jotakin siihen suuntaan, ettei pidä odottaa suomalaisilta kunnioitusta, ellei sitä ansaitse.

Kyllähän tämä Marja Sannikka sai myös itseään kehuttua; oli kuulemma järjestänyt töitä jollekin maahanmuuttajalle (ei selvinnyt mitä) ja
myös Halla-aholta hän tivasi vapaaehtoista auttamista. Kaiken kaikkiaan Jussi Halla-aho pärjäsi mielestäni erittäin hyvin ja hänen viilipyttymäinen asenteensa ärsyttää varmaan monia. Kun tohtorismiehenä sanoo, ettei oikein ymmärrä kysymystä, niin kyllähän siinä toimittaja saisi hävetä. Mutta eiväthän nämä osaa, kun ovat niin täynnä omaa erinomaisuuttaan. Sannikan käytös oli alentuvaista ja sitä luokkaa, kuin hän olisi tentannut jotakin kymmenvuotiasta koululaista. Arvelen, että vaikka pokka pitikin hyvin, Halla-aho katui, että oli suostunut mokoman toimittajan haastateltavaksi. Tällaisia ala-arvoisia ohjelmia joudumme kaikki rahoittamaan Yle-veroina, aivan kuten maahanmuuttajienkin ilmaista elämää. Ei kukaan kysy, haluammeko ja onko meillä ylipäänsä varaa.

Saa nähdä, mikä on se piste, jossa suomalaisten mitta tulee täyteen ja mitä sitten tapahtuu. Sitä ja tulevan kevään uutta turvapaikanhakijoiden vyöryä pelonsekaisin tuntein odottaessa (turvahälyttimiä ei tunnu kotimaasta enää löytyvän, joten tilasin e-Villeltä Kiinasta; tulevat kohtapuoliin suoraan postilaatikkoon) toivotan mukavaa viikonloppua, kaikesta huolimatta!

Rouva Ano


Anonyymi kirjoitti...

Päättäjiltä on kokonaan unohtuneet lähes vuosisadan takaisen sisällissodan opetukset. Sisällisodan joka oli maailman verisimpiä, kun suhteutetaan kuolonuhrit väkilukuun. Itse kuulun ikäluokkaan joka on 40-50 välillä ja muistan hyvin kuinka mm. työvoimapulaa on lallatettu 80-luvun lopusta lähtien melkein tähän päivään, itse en tosin ole moista ilmiötä huomannut tämän lähes 30-vuoden tarkastelujakson aikana. Pätkä silppu yms. töitä on meikäläisellekin piisannut, muttei vakipaikkaa, vaikka on koulutusta ja kokemusta useammallekin alalle. Niin vielä se vuosi 1918, ne tapahtumat eivät tule toistumaan, jos sisällisota tulee. Toisin kuin silloin, nykyään löytyy satoja tuhansia perin juurin nykymenoon vittuuntuneita itseäni nuorempia, ja vanhempia miehiä joilla on sotilaskoulutus, toisin kuin vuoden 1918 kapinallisilla. Itse aikanani ammuin ihan tavallisella RK62:lla 20cm kasan tauluun kolmelta sadalta metriltä, joten tarkkuuskiväärin takana olisin vieläkin aika vittumainen tapaus, vastustajan kannalta... En katso että minulla on velvollisuutta olla uskollinen tuolle uusrälssille, joka koko ajan tuhoaa tätä maata myymällä tuhkatkin pesästä kansainvälisille suurkorporaatioille ja aiheuttamalla järkyttävät kustannukset holtittomalla maahanmuutolla. Tällä menolla meillä ei ole kohta enää mitään mitä voisimme kutsua omaksemme, ei isänmaata, tai mitään muutakaan. Sotaveteraanit taitaa pyöriä aika vinhaan haudoissaan...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Soomepoisille Eestist, Juha R:lle, Rouva Anolle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne:

Ink Visitor: Tuossahan se on varsin selkeästi sanottu, mutta ainakin jutusta saa sellaisen käsityksen, että niin valtiovalta kuin media ei näe, tajua tai sitten yksinkertaisesti kieltäytyy tunnustamasta omaa osuuttaan asiantilan huonontumisessa.

Ano1 & Ano2: Kiitokset. Kun muistellaan jotain 1970-lukua, niin kokonaisverotushan oli pienempi, mutta pienimmissäkin kunnissa oli omat terveyskeskukset ja kirjastot ja pienillä kylillä omat koulunsa. Nyt herää kysymys, että mihin se veropotti oikein käytetään. Ja tämä näyttää olevan ihmisille se kiitos vuosikausien työnteosta ja lainkuuliaisuudesta. Muistaakseni asiasta on tehty tutkimuksiakin, eli jos kantasuomalainen on työttömänä puoli vuotta, niin silloin hänen pitkäaikaistyöttömyytensä onkin jo koko lailla kiveen hakattu. Mutta sellainen suomalainen ei ole valtiovallalle ongelma. Pärjätköön, miten pärjää. Pääasia on, että kieli- ja ammattitaidoton Mohamed saadaan suojatyöhön. Joten ei ole ihme, että niin yhteiskuntasopimukset kuin poliitikkojen ja virkakoneiston legitimiteetti on tavalliselle ihmiselle lähinnä vitsi.

Ano3: We, who are as good as you, swear to you, who are no better than us, to accept you as our king and sovereign, provided you observe all our liberties and laws, but if not, not.

Soomepois: Joo, tulevat sukupolvet ne muistavat meitä varmasti suurella lämmöllä. Tuo Savon Sanomien pläjäys on oikeastaan eräänlainen protokirjoitus, jota on toistettu samanlaisina versioina viimeiset kymmenen vuotta. Jutulla ei ole edes tarkoitus kääntää kenenkään päätä, vaan osoittaa, että kirjoittaja on Hyvä Ihminen™.

Juha R: Kiitokset sinullekin. Veikkaan, että parturista tulee tiedostavan väen keskuudessa uusi suosikkiammatti, jolla Suomi saadaan välittömään nousuun. Ja kun hyödyttömästä väännetään hyödyllistä, niin siinä saa sekä totuus että moraali luvan taipua. Mutta tiedostavaistollammehan se ei ole tuottanut ongelmia ennenkään.

Rouva Ano: En katsele juurikaan televisiota. mutta luin Hommaforumilta juttua tuosta ohjelmasta. Minua myös hieman ihmetyttää, miksi niin moni suostuu tämän tyyppisiin ”haastatteluihin”, joitten ainoa idea on mediateloitus. Nykyisin kun on tuo internet, niin nuivat kansanedustajat voisivat yksinkertaisesti todeta, että lähettäkää kysymyksenne sähköpostitse, julkaisen vastaukset omassa blogissani. Voitte tietysti poimia sieltä mitä haluatte, mutta ”toimittamaton” versio on siellä kaikkien luettavana. Ja mukavaa viikonloppua sinullekin, kaikesta huolimatta.

Ano4: Sisällissota todellakin opetti, että mitä suomalainen ihminen pahimmillaan saa aikaiseksi, ja niin kuin totesit, silloin pääosa joukoista oli torppareita, tehdastyöläisiä ja maanviljelijöitä joille annettiin kylmiltään torrakko kouraan. Minulla on itselläni kiikarikivääri, ja aika kivoja kasoja minä vieläkin sillä naputtelen.

Sledge Hammer kirjoitti...

Hei Ykä,

tuohon Ink Visitorin asiaan. Kannattaa lukea se itse paperikin:

http://www.scribd.com/doc/299017521/Suomen-mielialaindikaattori-SMI-tutkimuksen-loppuraportti

Ihan selkeää kieltä se on. Kyllä joku on huomannut nämä sama asiat mistä olet kirjoittanut useamman vuoden.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sledge Hammer. Joo, pläräilin tuon läpi ja varsin kattavahan se oli. Enkä ihmettele, että sitä ei oltu julkaistu. Jos samaa tutkimusta tehtäisiin vuonna 2016, olisi näkymä varmasti vielä synkempi, sillä taloudellinen turvattomuus ei ole parantunut yhtään ja maahanmuuttokysymys on volyymissaan aivan toisenlainen kuin muutama vuosi sitten. Ja kun ottaa huomion valtiovallan reaktion asiaan, eli se nostaa tänne tunkeutujat etusijalle suhteessa muutenkin ahdingossa olevaan kantaväestöön, niin tutkijallekin voisi herätä mieleen kysymys:

Entä jos mahdollinen ”massojen häiriökäyttäytyminen” onkin täysin oikeutettu reaktio siihen kohdistettua mielivaltaa vastaan?

Anonyymi kirjoitti...

1) Sanottiin että tulee syyrialaisia - ei tullut
2) Sanottiin että tulee sotaa pakenevia naisia ja lapsia - ei tullut
3) Sanottiin ettei rajatarkastuksia voi tehdä - kaikki tekevät nyt
4) Sanottiin ettei tule rikollisia - tuli
5) Sanottiin ettei tule terroristeja - tuli
6) Sanottiin etteivät lisää poliisin työmäärää - veivät kaikki resurssit
7) Sanottiin että talous piristyy - sakkasi täysin
8) Sanottiin että ovat koulutettuja - eivät ole
9) Sanottiin että tahtovat siivota ja hoivata - eivät osaa siivota edes omaa huonettaan

Kun Teille sanotaan, että "Uskotteko?"

-Tvälups-

Jk Yhdysvallat ilmeisesti kutsui itse itsensä Suomeen sotaharjoittamaan kansalliskaartinsa reservilentäjiä F-15 hävittäjäkoneilla (mikäli tarkoitus on myydä ko konemallia meille sen umpisurkean F-35 sijaan niin hyvä) mutta älkää ihmetelkö ja kummastelko jos Venäjä ottaa asiasta nokkiinsa ja laskee tai oikeammin ei estä "pakolaisten" tuloa Suomeen...

Anonyymi kirjoitti...

Ykä....

Olen muutamia kertoja tässä viime vuosina viitannut siihen, että palautuskuljetukset siirtyvät voluumin ja rähinän kasvaessa kuljetuskonttipohjaisiksi. Ei enää kahta saattajaa ja suoraa lentoa, vaan kuljetuskonttipino rahtilaivan kannella tai rekan kyydissä. Kontissa Elmit ja Ahmedit...

"Ranskan viranomaiset kertoivat perjantaina aikovansa tarjota 750 siirtolaiselle majapaikkaa... ...rakennettu vanhoihin laivojen kuljetuskontteihin.. ..varustettu kerrossängyillä, lämmittimillä, ikkunoilla.. ..Peseytymistiloja ja vessoja kontteihin ei kuitenkaan ole rakennettu."

Kun huonommin varustettu konttimajoitus saadaan laajalti hyväksyttyä asumiskelpoiseksi, niin sen jälkeen on pikkuhomma saada vessoilla ja vedellä varustetut kuljetuskontit hyväksyttyä kuljettamiseen kelpaaviksi yksiköiksi. Sen jälkeen voidaan tehdä erilaisten kansainvälisten kuljetusyhtiöiden kanssa kuljetusdiilejä siitä, miten Abdit ja Muhammedit voidaan toimittaa... ööö.... jonnekin vain.

http://yle.fi/uutiset/ranska_purkaa_jalleen_osan_calaisn_viidakosta/8670426

Kontti on helppo varustaa matkaa ajatellen riittävällä määrällä ruokaa ja vettä niin että Mehmet ja Mahmut selviävät helposti koko matkasta ja vähän päälle niin että kuljetusfirman ei tarvitse saada edes avaimia lukkoihin vaan lukot voidaan murtaa määränpäässä.

Eli Liberian valtion kanssa diili, että ottavat tiettyä kärsämaksua vastaan väliaikaismajoitukseen kaikki paluuhaluttomat. Sitten nämä paluuhaluttomat voivat siellä Liberiassa miettiä että jäävätkä asumaan konttiin Liberiassa vai haluavatko palata kotimaahansa vapaaehtoisesti.

http://yle.fi/uutiset/ranska_purkaa_jalleen_osan_calaisn_viidakosta/8670426

Vetovoimatekijöiden poisto ei enää riitä. Pitää olla myös tarpeeksi motivoivia työntövoimatekijöitä. Liberiaan merikuljetuksena keinahteleva kontti ja rantakonttimajoitus malariasuon reunassa Afrikan taivaan alla voi riittää.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä huomio tuo verotaakan ja unelman tasapainottuminen vakautta tuovana asiana.

Mietitääs...

Omakotitalon rakentaminen on tehty ylihintaisilla vaatimuksilla ja kaavoituksen typeryyksillä lähes mahdottomaksi. Omakotitalon ostaminen on tehty lähes mahdottomaksi. Energiakriisin jälkeiset talot ovat homeloukkuja ja sitä edellisiä on liian vähän. Osa vähistäkin on stailattu rakenteiltaan pilalle. Keskittämispolitiikka vie opetuksen ja koulutuksen koko ajan isompiin ja isompiin väestökeskittymiin. Työt seuraavat koulutettua väkeä. Näin ollen asumisen unelma on muuttunut neukkukuutiossa asumiseksi.

Perhe... Kouluttautuvilla on taloudellisesti mahdollista pykätä lapsia maailmaan heti 30+ -vuotiaina eli silloin kun hedelmällisyys laskee ja jaksaminen heikkenee.

Auto... Siitä valtio yrittää pakottaa kansalaisen eroon keinolla millä hyvänsä.

Kesämökki... Ei edusta nykyaikaista haaveiden maailmaa. Se on korvautunut matkustelulla ja somekulisseilla. Somekulisseihin ihmisillä sentään on varaa. Mitä huonommin menee, sitä selfiempi some-elämä.

Melkein kaikki elämän ankeuttamiseen johtanut perustellaan muuten vihreydellä, on vihreiden ajamaa tai lähtee vihreän ideologisuuden tramppoliinilta. Juuri mikään "vihreä" ei tietenkään ole oikeasti ympäristöystävällistä ja siirtää ihmistä kauemmas luonnosta.

Vastatrendi on selvästikin ollut jo pitkään olemassa. Koulutetut nuoet naiset muuttavat yhä enemmän maaseudulle. Yrittäjyys pakenee pois kaskukeskusten keskustoista reunoille tai vielä kauemmas. Opiskelua tehdään yhä enemmän etänä. Kaskukeskukset kehitysmaalaistuvat - joka suhteessa. Suomi ja suomalaisuus muuttavat pikkuhiljaa haja-asutusalueille.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoin pelkään etten parjää maahantunkeutujille työpaikanhaussa:

Heillä on ikää 17 vuotta
ja työkokemusta 20 vuotta.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Ano3:lle & kiitos kommenteistanne.

Taisteluvälineupseeri: Noissa kohdissa 1 - 9 määrittelit nykytilanteen sanoisinko äärimmäisen kattavasti. Mitä tulee noihin mahdollisiin tuleviin hävittäjiin, niin varmasti Venäjä tuosta harjoituksesta jonkun mielenilmaisun kehittää, ja miksei vaikka ”pakolaisten” muodossa. Noin henk koht uskon muuten, että se Suomen uusi hävittäjä on kuitenkin uuden sukupolven Gripen. Ihan siksi, että sen lentotuntihinta on niin paljon alhaisempi kuin muilla tarjokkailla. Nuo koneet ovat menneet nykyisin niin käsittämättömän kalliiksi ja varaa on Suomella vain tietyn verran.

Ano1: Teknisesti sinänsä täysin mahdollista ja kannatettavaa. Sinänsä pitäisi saada tämä sekopäisten vasemmistohumanistien johtama Euroopan Unionin nimellä kutsuttu hirviö kaadettua, että kansallisvaltiot voisivat toteuttaa nämä ratkaisut jopa siinä mitassa, että saataisiin aikaan laiva-aikataulut. Ja kaipa niissä sisämaavaltioissa taas saataisiin aikaan konttikuljetusjunille omat aikataulunsa lähimpään satamaan. Kyllähän suvereenit kansakunnat toisiaan auttavat. Mutta siihen on valitettavasti vielä pitkä matka.

Ano2: Totta tuo, mitä toteat. Suosittelen ihmiselle vanhan talon ostamista, niin kuin mekin aikanaan ostettiin. Varsin harva, mutta eipä ole kosteutta eikä hometta. Perheen perustamisesta voi jossain Helsingin suunnalla todeta, että kun toisen puolison tulot menevät pelkästään asumiseen, niin eihän se ikeniä naurata. Lisäksi jos on rahaa hankkia asunto esmes vain sanotaammeko nyt Kontulasta, niin sehän naurattaa vielä vähemmän. Kesämökkien pyyntihinnathan ovat menneet sellaisiksi, että tavallinen ihminen näkee niistä lähinnä unia. Vihreitten suurimmaksi saavutukseksi vois sanoa äärimmäisen tehokkaasti tehty myyräntyö suomalaiselle vientiteollisuudelle.

Siitä en ole kyllä kuullut, että koulutetut nuoret naiset olisivat muuttamassa maalle. Jos näin on, niin hyvä. Voidaan tietysti puhua, että mistä koulutuksesta on kysymys, sillä esmes yhteiskunnallisten alojen yliopistokoulutettu nuori nainen saattaa jäädä mielellään asumaan Kallion punavihreään kuplaan. Lapsiperheet kyllä pyrkivät mahdollisuuksien mukaan Helsingistä tuonne Uudenmaan rauhallisempiin kehyskuntiin.

Ano3: Mutta epäilemättä Suomi on saamassa erinomaisen annoksen hyviä partureita. Kuinka moni kantasuomalainen on vaan laskemassa heitä lähelle omaa päävärkkiään minkäänlaisella terävällä esineellä varustettuna?

Anonyymi kirjoitti...

Mamuparturit...

Eivät maksa veroja. Voivat työskennellä pimeästi ja vetää sosiaalitukia. Syövät alan suomalaiset työttömiksi. Tekevät perinteisesti laittomia ympärileikkauksia ja muuta uskonnollista kirurgiaa. Toimivat jyrkän sukupuolijaon mukaan. Toimivat ajanviettokeskuksina ja poliittis-uskonnollisen kiihottamisen yhtenä ympäristönä...

Selkeästi ainesta suvaitsevaiston "tällä saadaan Suomi nousuun" -houreisiin.

Kumitonttu kirjoitti...

Iso osa suomalaisista vieraantui 2012:

Tutkimuksessa vastaajat oli ryhmitelty yhteiskunnallisen mielialan mukaan vetureihin, näiden seuraajiin, turhautuneisiin ja vieraantuneisiin. Tutkimuksen mukaan syksyn ja talven 2012 aikana tapahtui mielialasiirtymä, jossa yhteiskunnan vetureiden ryhmä kutistui 72 prosentista noin viidennekseen. Samaan aikaan noin puolet vastaajista siirtyi vieraantuneiden ryhmään, joka kokee sekä nykyhetken että tulevaisuuden kielteisenä.

Tutkimuksen mukaan vastaukset olivat hyvin perusteltuja. Niiden syyksi hahmottuivat arviot päättäjien osaamattomuudesta ja linjattomuudesta sekä työelämän arvojen kiristymisestä.

Tutkijat eivät löytäneet tutkimushetkellä merkkejä häiriökäyttäytymisestä. Kehityksen jatkuminen samanlaisena johtaisi tutkimuksen mukaan kuitenkin kielteiseen käyttäytymiseen.


Tuo kuvastaa hyvin sitä muutosta, jonka kaikki olemme voineet huomata.

Tässä toinen melko huikea uutinen:

Ruotsissa luovutaan osassa kouluja ruotsinkielestä opetuksessa. Tarkoitus on myös saada siirtolaisille vuodessa sama koulutus, johon pottunokat tarvitsevat keskimäärin 4,5 vuotta. Kaikki katastrofin ainekset ovat siistissä pinossa.

Lopuksi kartta, jossa ulkomaalaisten osuus Pohjoismaissa kuntatasolla. Etelä-Ruotsi on karskin näköinen saareke.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervedys Anolle ja Kumitontulle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Hjuu… elikkä onko odotettavissa ”karvakäsipizzerioitten” lisäksi ”karvakäsipartureita”.

Kumis: Pitää paikkansa. Ja valtiohallinto vastasi sillä ainoalla tavalla minkä osasi, eli jätti tutkimuksen julkaisematta, ettei vain kukaan ajattelisi, että se olisi ehkä toiminut päin persettä.

Tuosta toisesta uutisesta voi todeta, että minä kun olen kuvitellut suomalaisen erityisopetuksen oleav aivan liian ylioptimistista, niin tuo meneekin sitten jo aivan uusiin aurinkokuntiin ja kuvaa hyvin sitä, kuinka Ruotsissa on päätetty elää juuri niitten utopistisimpien toiveitten mukaisesti ja todettu, että todellisuuden täytyy seurata mukana, kun siitä on kerran päätös.

Tuo kartta on muuten harvinaisen tylyä katseltavaa.

korpisoturi kirjoitti...

Mäkin olen ounastellu, että mamupartureita nousee kuin sieniä sateen jälkeen. Suomalaiset parturiliikkeet ei pysty kilpailee näiden veronkiertäjien kanssa.
Tosin mä kierrän kaikki parturit, sillä on oma kone, jolla pää kaljuksi aina sillontällön. Näppärää ja kaunista. Säästyy aikaa, vaivaa ja rahnaa. Säästyneet rahat laitan kahviin ja konjakkiin.
Suosittelen!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Korpisoturi. Mulla on sama resepti. Minä nykäisen tukan kerran viikossa Braunilla veke, ja parturimaksut ovat vuodessa 0 euroa ja 0 senttiä. Mitä tulee pizzaan, niin karvakäsiä ei tarvita siinäkään, vaan me ollaan tehty pizzat iät ja ajat omin päin. On ainakin varmaa, että täytettä tulee tarpeeksi.

TommiSalo kirjoitti...

Kiitos hienosta kirjoituksesta! Olen 80 luvulla syntynyt mies ja käytännössä kitkutan elämää kuin vanhus kohti loppua, vailla minkäänlaisia toiveita tai haaveita. Osaamista on vaikka mihin ja ammattitutkintokin, mutta osaamistani vastaavaa työpaikkaa en ole aikoihin enää edes hakenut. Töissä olen kyllä, mutta alalla jossa tienaan juuri sen verran että elossa pysyy päovästä toiseen ja työpaikan säilyminen on varmaa vain muutaman kk kerrallaan. Olen totaalisen lannistunut. Töitä haluan tehdä ja teen, mutta intohimoa ei ole vuosiin ollut mihinkään ja tuntuu siltä että työelämässä etenemään pääseminen on silkkaa hourailua. Puolisoa ei ole, edellisestä seurustelusta on jo vuosia. Tuntuu ainakin siltä ettei tällainen mies ok ulkonäöstä ja fiksusta luonteesta huolimatta kelpaa naiselle, jos ei rimaa laske niihin masentaviin elämänkoululaisiin joihin en itseäni kuitenkaan laske. Olen alkanut tuntea yhä kasvavaa raivoa hallitusta ja ns. eliittiä kohtaan, se pahenee aina kun kuulee jonkun kermaperseen ihmettelevän että onko muka olemassa alle 2600e kk tienaavia ihmisiä. Se pahenee kun kuulee ministeri Stubbin saarnaavan meille jostain mystisestä vastuusta, jonka takia meidän on jaettava raskaan työmme hedelmistä terveiden ja ylemmyydentuntoisten kehitysmaalaisten maahantunkeutujien elättämiseen. Se pahenee kun minua ja kaltaisiani haukutaan rasisteiksi ja huudetaan ettei meillä ole mitään oikeutta vastustaa tätä todellisuudesta vieraantunutta parempaa väkeä ja heidän sairaita unelmiaan. Ja kun monikansalliset yritykset ostavat maatamme pala kerrallaan riistääkseen sen jälkeen meitä sen käytöstä, narsististen ministerien myhäillessä vierellä taskut pulleina. Nuorena sairastin masennusta, nykyään en. Tilani on mennyt kaikkien inhimillisten tunteiden alapuolelle ja tilalla on tyhjyys. Elän kuin robotti yksinäisenä ja työtä paiskien vailla tulevaisuutta kädestä suuhun, ja uskon että meitä on valtavan paljon. Siksi tämän kansan yleinen ilmapiiri on yhä kamalampi ja hymyileviä ihmisiä näkee yhä harvemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllähän tässä suomalaiset kummasti eurooppalaistuvat, kohta alkavat näyttää tunteitaankin: Viha voittamaton...

Anonyymi kirjoitti...

Tämä viesti ei ehkä liity jutun aiheeseen mutta mihin tämän olisi kannattanut pistää. En viitsinyt privanakaan lähettää. Periaatteessa tämä on aika yleispiirteinen juttu joten Ykän harkinnassa on julkaiseeko hän tämän.

Ykä muistaa kun olen useasti mietiskellyt mikä ero on yksityisen puolen ja julkisen puolen juristeilla. Yksityisen puolen juristi pyrkii hyviin tienesteihin, sitävastoin julkisen puolen juristi pyrkii voitettuun juttuun. Julkisen puolen juristeilla on enemmän ideologia motiiveja ja agendoja, kun taas yksityisen puolen juristeilla on enemmän käytännölliset motiivit ja toiminta. Tästä voi päätellä että yksityisen puolen juristit ovat myös keskimäärin nuivempia kuin julkisen puolen juristit.

Ykä totesi että julkishallinnon työntekijöiden ammattiliittojen juristit sisällytetään käytännössä julkisen puolen juristeihin. Julkishallinnon työntekijöiden ammattiliitot ovat siis institutionalisoituneet osaksi julkishallintoa.

Surkeat mediataidot ja siitä johtuva mediastrategia on keskeinen syy siihen miksi persut eivät ole pärjänneet niin hyvin kuin olisi pitänyt ja olisi ollut mahdollista. Tämä on huomattu ajat sitten.

Viime vuonna havaitsin toisen syyn mitä en aiemmin älynnyt. Se ettei persuilla tai muilla nuivapuolueiksi identifioiuilla puolueilla ole tarpeeksi juristeja eikä varsinkaan juristikansanedustajia. Miksi juristikansanedustat olisivat olleet ja ovat tarpeellisia nimenomaan persuille?

Ensinnäkin juristi osaa lukea ja tulkita lakeja sekä sopimuksia. Juristi tietää miten säädetään uusi laki tai kumotaan olemassa oleva laki, sekä miten muutetaan tai kumotaan jokin lainkohta. Juristi osaa muotoilla lakitekstin esitykseen uudesta laista tai lainkohdasta, tai kun muutetaan olemassa olevan lain tai lainkohdan teksti. Tämä on tärkeä taito kun käsitellään hallituksen esityksiä, edustaja-aloitteita sekä kansalaisaloitteita.

Toiseksi, näissä valiokunnissa laintuntemus on erityisen tärkeää: lakivaliokunta, perustuslakivaliokunta ja suuri valiokunta. Muissa valiokunnissa laintuntemus on plussaa ja muutoin suositeltavaa.

Kolmanneksi, kansanedustajaa joka on juristi, muut juristikansanedustat, julkishallinnon demlalaiset virkamiesjuristit, sekä ngo- ja quasi-ngo-organisaatioden demlalaiset juristit eivät voi niin vain huiputtaa häntä lässyttämällä laista, perustuslaista eikä niistä mystisistä kansainvälisistä sopimuksista.

Nyt persuilla on 38 edustajaa joista kaksi on juristeja eli Ville Tavio ja Leena Meri. Nuo ovat nähdäkseni kelpo edustajia vaikkei kahdella juristilla pötkitä pitkälle. Viime vaalikaudella persuilla oli 39 edustajaa, joista yksikään ei ollut juristi. Sopiva vertailukohde löytyy lähimenneisyydestä. Kokoomuksella oli 39 edustajaa vaalikaudella 1995-1999. Vaalikauden alkaessa 9 edustajaa 39:stä oli juristeja. Juristiprosentti oli 23,1. Tyhmää on jossitella menneestä mutta tehdään silti. Mitä jos persuilla olisi ollut 9 juristikansanedustajaa viime vaalikaudella sekä nyt menossa olevalla vaalikaudella? Siitä saisi jo tykkiryhmän verran matlockeja. Jos on semmoinen ylellisyys että olisi 9 juristia niin sijoittaisin heidät valiokuntiin niin kuin alla näkyy. Numero ilmoittaa kuinka monta edustajaa on tarjolla sijoitettaviksi valiokuntiin. Tarkoittaa sitä että kukaan heistä ei ole ministeri koska ministerikansanedustaja ei ole minkään valiokunnan jäsen. Jos joku noista olisi ministeri niin sitten valiokunnissa ei ole yhtä montaa juristia, ellei sitten juristikoulutuksen omaava ministeri valittaisi eduskunnan ulkopuolelta.
1. lakivaliokunta + hallintovaliokunta
2. lakivaliokunta + perustuslakivaliokunta
3. lakivaliokunta + suuri valiokunta
4. perustuslakivaliokunta + suuri valiokunta
5. perustuslakivaliokunta + hallintovaliokunta
6. suuri valiokunta + ulkoasiainvaliokunta
7. ulkoasiainvaliokunta + puolustusvaliokunta
8. valtiovarainvaliokunta + talousvaliokunta
9. sivistysvaliokunta + sosiaali- ja terveysvaliokunta

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys TommiSalolle, Anolle ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Tommi: Äärimmäisen paljon voimia eloon. Niin kuin ehkä huomasitkin, niin tuossa ylempänä kommenttiosiossa on paljon samoja kokemuksia jakaneita. Itse kun olen parikymmentä vuotta vanhempi, niin olen päässyt ikäni vuoksi nuorempaan väkeen nähden kuin koira veräjästä eli olen pystynyt olemaan vaktuisessa pitkäaikaisessa työsuhteessa. Mutta jos se loppuu, niin yhtä lailla tyhjän päällä olen minäkin. Ja se, mikä yhdistää 1960-luvulla syntynyttä ja 1980-luvulla syntynyttä kantasuomalaista on se, että valtiovaltamme ei nakkaa kummastakaan paskaakaan.

Ano: Hyvin paljon mahdollista ja kun ottaa huomioon, kuinka pitkäpinnaista kansaa suomalaiset loppujen lopuksi ovat, niin sen voi sanoa vaatineen useamman peräkkäisen hallituksen voimakkaan ja pitkäjänteisen haistattelutyön.

Vieras: Tuo on kaiken kaikkiaan kyllä erittäin hyvä huomio. Lakimiehiä tuskin kukaan tavallinen kansalainen pahemmin rakastaa, mutta nykypolitiikassa ne ovat likimain välttämättömiä työkaluja.

Anonyymi kirjoitti...

Välihumio jos Ykä päästää tämän läpi. Onko tämä lakimiesmäistä saivartelua mutta täsmennän edellistä viestiä. Kohta "Numero ilmoittaa kuinka monta edustajaa on tarjolla sijoitettaviksi valiokuntiin" on epäselvä. Kun on kyse juristikansanedustajista niin tuo kohta pitäisi olla näin: "Numero ilmoittaa kuinka monta juristiedustajaa on tarjolla sijoitettaviksi valiokuntiin". Ei mulla muuta.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista nähdä mitä tästä seuraa, Ranskan Muukalaislegioonan entinen komentaja on asettunut tukemaan Pegidaa...

http://galliawatch.blogspot.fi/2016/02/general-piquemal-is-back.html?m=1

Nähtäväksi jää, onko tässä nyt nähty ratkaiseva käänne.

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Ink Visitorille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Julkaistu.

Ink Visitor: Ymmärsinkö muuten oikein, että Ranskan poliisi (taisi olla Calais) mielenosoituksessa niputti ja pidätti kyseisen kenraalin? Jos näin on, niin se ei lupaa Ranskalle hyvää. Joku käänne siellä tulee, mutta mihin suuntaan?

Anonyymi kirjoitti...

Terve Ykä!
Näin siinä tapahtui, kenraali pidätettiin ja oli jostain syystä tapahtuman jälkeen jonkin aikaa sairaalassa...

Tästä löytyy klippi pidätyksestä:
http://galliawatch.blogspot.fi/2016/02/arrests-in-calais-including-general.html?m=1

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ink Visitor. Joo, oikein muistin. Vakikommentoija Castor lähetti minulle linkin, josta voisi saada käsityksen että sotilaat ovat heräämässä ja julkisesti aktivoitumassa muuallakin Euroopassa. Toivottavasti pian Suomessakin:

http://woundedamericanwarrior.com/norwegian-army-chief-europe-needs-to-destroy-islam-if-they-are-going-to-survive/

Anonyymi kirjoitti...

Sveitsin armeijan kenraali varoittaa, että Eurooppa on sisällissodan partaalla ja kehottaa kansalaisia aseistautumaan.

http://bearingarms.com/swiss-general-europe-verge-civil-war-citizens-must-arm/

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Hassua, että kotimainen mediamme on sivuuttanut em. kenraalien varoitukset ja kannanotot täydellisellä hiljaisuudella kuten myös uutiset Keski-Euroopasta jossa aseliikkeet on ostettu tyhjiksi tiukan lupasäätelyn ulkopuolella olevista aseista kuten haulikoista...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3291978/Shotguns-virtually-sold-Austria-citizens-rush-buy-arms-amid-fears-massive-influx-migrants-dealers-claim.html

Yllättäen suurin aseenostajaryhmä on olleet naiset. Mistähän moinen mahtanee johtua...

Samaan aikaan eu-komissio ajaa pikavauhdilla mielipuolisia kiristyksiä ampuma-asedirektiiviin.
Jännä yhteensattuma...

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Siinä vaiheessa kun kenraalit varoittavat että tilanne on menossa niin pahaan suuntaan, ettei armeija kykene sitä hoitamaan, olisi vähän jokaisen aika nostaa pää pois montusta ja käynnistää harmaat aivosolut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Kenraali puhuu järkeä ja nähtävästi sveitsiläiset ovat sen verran järkevää kansaa, että miestä myös kuunnellaan. Sveitsissäkin ymmärretään, että tilanne ei ole sama kuin ykkös- ja kakkosrähinässä, sillä:

”In the last two World Wars, the Swiss combination of mountains and armed citizenry preserved the country’s peace and neutrality, but in the coming conflict, Switzerland already has its own massive fifth column.”

En muista tosiaan, olisiko valtamediassamme ollut yhtään uutista tuosta spontaanista aseistautumisesta. Eu-komissio todellakin vaatii aserajoituksia ja meidän nilkit seuraa perässä. Minä en oikein usko yhteensattumiin, ja luulen, että yksi syy aserajoituksiin on se, että Euroopan valtaeliitti ei halua suojella kansalaisiaan aseilta, vaan itseään kansalaisilta. Kai sielläkin tajutaan, että pinna on kiristynyt aika pitkälle. Mutta nuo sotilaitten avautumiset antavat toivoa siinäkin mielessä, että ne ovat selvä signaali. Ja signaali kertoo, että sotilaat ymmärtävät puolustavansa nimenomaan kansaa, ei valtaeliitin asemaa, joten sotilaat eivät nosta aseita omia kansalaisia vastaan.

Ano: Kyllä. Kansalaisten taholla ne ovat jo alkaneet raksuttaakin, mutta poliittinen eliitti elää utopiassaan ja haluaa elää siinä jatkossakin. Jollain tavalla se utopia tulee romahtamaan. Nähtäväksi jää, että millä. Vaihtoehtoja on monia.

Anonyymi kirjoitti...

Mistäs nyt tuulee...

http://www.hs.fi/m/kotimaa/a1455601268632

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ink Visitor. Kirjoitin tuosta juuri itsekin. Jäädään seuraamaan. Ei tuota enää oikein vaietakaan voi, kun sen on hallitus tilannut ja HS julkaissut. Odotettavissa suvaitsevaa joukkorääkymistä?

Anonyymi kirjoitti...

Kysymykseen "mistäs nyt tuulee" vastaus:

Mediassa ja politikkassa on oikeasti älykkäitäkin opportunisteja yleistyperien suvakkien seassa. Nämä älykkäät opportunistit ovat tajunneet, että tunkio on osumassa tuulimyllyyn aika pian ja aika kovaa. Eli edessä on Euroopan laajuinen sisällissota ja siinä pelataan sitten klassisilla sisällissodan säännöillä.

Ne klassiset sisällissodan säännöt sanovat että 20-50 miljoonaa raatoa myöhemmin Eurooppa on aika islamiton, aika suvaitsematon ja aika armoton niitä kohtaan jotka rakensivat sisällissodan lähtökohdat. Eurooppalaiset tulevat nimittäin taatusti voittamaan maanosansa takaisin islamilta ja muulta saatananpalvonnalta, mutta raatoja tulee samaan tahtiin kuin edellisissäkin maailmansodissa.

Ja sisällissodissa pahin kohtalo on aina niille jotka ovat asettautuneet vihollisen puolelle omiaan vastaan.

Tämän ne ovat siellä toimituksissa tajunneet.

Ootteko muuten huomanneet, että hallituksen maahanmuuttoselvitykset ovat muuttuneet realistisemmiksi sen jälkeen kun persut menivät hallitukseen ja vassarit, demulit, vihreät ja härreguudit lensivät sieltä ulos. Nykyisin hallituksen selvitykset pohjautuvat tilannekuvaan eivätkä utopioihin ja ideologioihin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joku voisi todeta, että pidät foliopipaa päässä, mutta minä en. Kulttuurien konflikti on jo alkanut ja jossain vaiheessa loppuu raha ja samalla ruoka ja sen jälkeen puhutaan kättä pitemmällä. Ja eurooppalaisilla valtioilla on kuitenkin vielä puolustusvoimat, kun taas vastapuolella on lähinnä räyhääviä jengejä, jotka pärjäävät täsmälleen niin pitkälle, kuin niitten annetaan pärjätä. Itse olen sitä mieltä, että rauhanomaiseen ratkaisuun on mahdollisuus ehkä vielä Suomessa, mutta esmes Ruotsissa ei.

Hallituksen maahanmuuttoselvitykset ovat aikaisempaa realistisempia. Mutta kysymys onkin, että muuttuvatko ne jossain vaiheessa asian vaatimaksi toiminnaksi. Tähän mennessä siitä ei näy merkkejä. Nykyiset ”vetovoimaa vähentävät” toimenpiteet ovat täysin riittämättömiä.

Anonyymi kirjoitti...

Miten mikään voisi mennä pieleen...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3455254/There-5-000-ISIS-trained-jihadists-roaming-large-European-Union-warns-head-Interpol.html

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Morjensta Ykä!
Mitenkäs veikkaat tässä käyvän,
Valaisin "jungle" aiotaan tyhjentää ja
siellä majailevalle salille on annettu aikaa
Tiistai-iltaan pakata kamppeensa ja häipyä,
muutoin virkavalta hoitaa poistamisen...

http://www.aljazeera.com/news/2016/02/france-issues-eviction-order-calais-refugees-160221041446699.html

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ink Visitor.

Viesti 1: Ei ikeniä naurata. Viidellätuhannella edes kohtuullisesti aseistetulla, tarpeeksi fanaattisella ja sopivasti hajautetulla porukalla saadaan aikaan ihan helvetisti pahaa.

Viesti 2: En tiedä, kuinka käy, mutta toivon ranskalaisten toimivan tässä ankarimman jälkeen. Jos meinaan se viimeinen varoitus esitetään viidennentoista kerran, niin eihän siitä seuraa kuin röhönauru. Sanoisin, että pankoot paikalle pataljoonan hyvin koulutettua ja varustettua jalkaväkeä sekä tueksi panssarivaunukomppanian kaikilla mahdollisilla valtuuksilla. Ja valtuuksilla siis tarkoitan sitä, että jos pienintäkään vastarintaa esiintyy, niin tulenavauskäskyä ei sitten tartte soitella Pariisista saakka.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Calaisin operaatio meni reisille ennenkuin ehti edes alkaa... Leiriä ei voida jyrätä kun siellä on "lapsia"

http://www.theguardian.com/world/2016/feb/20/calais-jungle-eviction-postponed-risk-lone-children

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ink Visitor. Eli läskiks meni. Mukulat ihmiskilpenä.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, nyt patonginpurijat saivat jotain aikaiseksi...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3468131/Calais-jungle-camp-1-000-migrants-lived-years-cleared-French-authorities-dismantle-encampment-relocate-migrants-purpose-built-accommodation.html

- Ink Visitor

vieras kirjoitti...

Palaan tuohon pähkäilyyni lakimiehistä. Unohdin aiemmin sanoa tämän. Miksi The Järjestelmä on se mikä se on, ja miksi se toimii niin kuin toimii? Lyhyitä vastauksia:
1. The Järjestelmällä on juristeja kaikkialla julkishallinnossa. Lisäksi on intressiryhmien juristit: valtaeliitin, talouseliitin, sivistyseliitin sekä medioiden, ngo- ja quasi-ngo-organisaatoiden juristit (Demla, rings a bell?) tms. missä kaikkialla niitä onkaan.
2. The Järjestelmä ja sen osatekijät ovat verkostoituneet sisäisesti ja ulkoisesti. Verkostoitumista on tehty ja ylläpidetty pitkän aikaa. Tästä syystä verkostoitumisen jalostusaste on korkea.

Kun Ykä tietää jotain julkishallinnosta niin osaat arvioida onko tuolla mutuilulla totuuspohjaa.

Minkälaisen ylivoimapelin tuo saa aikaan, kun vastapuoli on hajanainen, organisoimaton ja verkostoitumaton joukko yksittäisiä yksilöitä jotka ovat maallikkoja. Pelaa siinä sitten alivoimalla. Tyhmää jossitella mutta älysivätkö aikoinaan ne "20 netsiä", about 10 vuotta sitten, että tarvitaan nuivia juristeja joten aletaan etsiä heitä? Jos vaikka ne "20 netsiä" olisivat saaneet puuhaan mukaan 20 nuivaa juristia,...siis ensi alkuun? Minäkin aloin hiljalleen tajuta lakimiesten merkityksen vasta noin kolme vuotta sitten. Silloin kyselin ekan kerran Ykän blogissa siitä, mikä ero on julkisen puolen juristien ja yksityisen puolen juristien välillä.

Kai niissä jenkkien elokuvista ja sarjoista tutuissa fraaseissa on jokin totuuspohja: "Hanki hyvä asianajaja", "Soita liiton lakimiehelle", "Lakimieheni ottaa Teihin yhteyttä" tms. mitä niitä onkaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ink Visitorille ja Vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Ink Visitor: Niin kuin olen muuallakin todennut, niin lyckaa ranskalaisille.

Vieras: Me ollaan tietyllä tavalla hajanainen porukka, mutta on sillä sinänsä etunsakin, eli meitä on vaikea löytää mistään, jos aletaan etsiä. Lakimiehistä on vaikea sanoa. Jotenkin tuntuu, että henkilö, joka lähtee opiskelemaan juristiksi on jo jonkun sortin opportunisti valmiiksi ja haluaa olla mieluummin voittajan puolella. Ehkä siksi nuivalla puolella ei pahemmin lakimiehiä ole.

vieras kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vieras kirjoitti...

Tästä voisi kysellä blogin vakiokommentaattorilta Castorilta. Hän on lakimies ja Kiina-asiantuntija.

Jos nuivia lakimiehiä on olemassa, seuraa kysymys miten heidät saataisiin mukaan toimintaan. Hakusanalla "nuivia lakimiehiä" löysin Homman vanhan ketjun jossa ihmeteltiin eikö nuivia lakimiehiä ole missään. Eräs nimimerkki totesi että nuivia lakimiehiä on olemassa mutta he ovat yksityisellä puolella täyttämässä hillopurkkeja. Huomasin että Ykä oli kommentoinut samassa ketjussa toteamalla suunnilleen saman minkä blogissakin.