sunnuntai 18. lokakuuta 2015

LÄMPIMIMMÄT KIITOKSET

Blogin kävijämäärä ylitti hiljattain miljoonan rajan. Onhan selvää, että jos blogiani vertaa suosiossa muoti-, lifestyle-, hilavitkuta- ja kutkutablogeihin, niin tämä kahdeksan ja puolen vuoden aikana ylitetty miljoonan kävijämäärä on sisänsä varsin vaatimatonta piperrystä. Mutta kun kyseessä on kansallismieliseen asiaan keskittyneen huitsinnevadalaisen nobodyn sivusto, niin miellän ansaitsevani sen, että aukaisen viskipullon ja otan kävijämäärän kunniaksi tukevat moukut. Kasvanut lukija- ja kommentoijamäärä on minulle merkkinä, että en ole pitänyt tätä pientä viritelmääni pystyssä turhaan.

Tämän rajan ylitettyäni sallin itselleni sen, että kerron hieman blogistani ja miksi sen perustin. Vaikka epäilemättä toistoon syyllistynkin. Minähän – kas kun julkishallinnossa työtä teen ja sen myötä olen oppinut nauttimaan monikultturismin ihanuuksista – olin jo vuosituhannen vaihteessa nuiva kuin fan. Mutta asialleni ja ajatuksilleni ei näyttänyt löytyvän väylää. Mielessä kävi, että olenko yksin ajatuksineni. Tarvitsi odotella vielä muutama vuosi, ja silloin hoksasin, pääosin Jussi Halla-ahon esimerkin myötä, että on olemassa sellainen alusta kuin blogi.

Huhtikuussa 2007 ajattelin, että ehkä minullakin on oma sanani sanottavana. Perustin Yrjöperskeles-blogin ja julkaisin muutaman jutun, keskittyen monikulttuurisuuteen oman ammattini eli lastensuojelun näkökulmasta. Rehellisesti sanoen ajattelin tuolloin, että kirjoitan muutaman jutun, huomaan ettei tää ketään kiinnosta, lopetan ja totean että tulipahan ainakin yritettyä.

Blogi kuitenkin alkoi saada seuraajia ja ennen kaikkea kommentoijia. Niinpä päätin jatkaa. En ole varma, olenko yksi niistä paljon puhutuista kahdestakymmenestä alkuperäisestä netsistä, mutta aika lähellä ainakin. Silloin vuonna 2007 ei valtavirrasta poikkeavia ääniä paljon ollut ja virallisestihan me oltiin kaikki samaa suvaitsevaa, leventävää ja laajentavaa mieltä.

Vuonna 2011 tuli Jytky jota blogissani pyrin tukemaan mahdollisimman paljon. Tein väärät johtopäätökset. Ajattelin, että perussuomalaisten voiton myötä etenevä kansallismielinen ajattelutapa saa aikaan sisällissodan myös muissa puolueissa ja niissä hoksataan huomaamaan, minkälaisen uhan hallitsematon maahanmuutto maallemme aiheuttaa. Siksi löin silloin blogini telakalle. Aikomus oli lyödä se telakalle pysyvästi. Ajattelin, että minua ja kaltaisiani kirjoittajia ei enää tarvita.

Kuinka typerä olinkaan. Lapsellinen. Naiivi. Ja mitä näitä määritteleviä sanoja nyt oikein onkaan?

Sisällissotaa puolueissa ei alkanut, vaan sekä media että muu puoluekoneisto aloittivat armottoman haisunäädän kusimyrskyn kansallismielisiä ihmisiä vastaan. Voisi sanoa, että yksi niin poliittinen kuin mediasukupolvi oli valinnut ideologiansa kehykseksi monikulttuurisuusutopian, eikä se ollut valmis siitä luopumaan, vaikka sillä ei ollut mitään faktoja puolustamaan unelmiaan. Silloin ajattelin itsekin, että kai tässä on pakko alkaa jälleen rääpiä turpaansa. Yhtenä muitten joukossa.

Helppo hommahan tuo sinänsä oli. Kun vastassa ei ollut muuta kuin koko poliittinen ja mediakoneisto. Mutta siinä vaiheessa mielsin, että oli myös aika hieman muuttaa tapaani kirjoittaa. Blogini oli ollut pääosin pelkkää kansallismielistä agitproppia. Siinä vaiheessa hoksasin, että kirjoittamisesta oli tullut myös harrastus ja aloin väsäillä aina väliin epäpoliittisia ”jotain ihan muuta”-juttuja sekä vaihtoehtohistorioita, joihin aina olen mieltynyt. Ne ovat tavallaan semmoinen henkireikä jatkuvan poliittisen pommituksen seassa johon pommitukseen omaakin agitproppia viivytyspuolustukseksi suollan. Tylysti puskista ampuen niin kuin tsuhnalla tapana on.

Nyt eletään loppuvuotta 2015. Tavallaan ollaan samassa tilanteessa kuin vuonna 2007, jolloin blogini aloitin. Meillä kansallismielisillä ihmisillä ei ole mitään poliittisen vaikuttamisen kanavaa, vaikka sitä meille perussuomalaisten toimesta lupailtiin ja joita minäkin tuin, epäonnistuen ja väärää hevosta veikaten. Vuonna 2007 tarjolla ei ollut edes lupaustakaan. Vuonna 2015 Soini kusi meitä silmään ja sai pitkään hakemansa palkintonsa. Mitkä ovat vaihtoehdot? Luovuttaako ja katsoa, että mihin maailma menee alistuneesti hyväksyen? Vai jatkaa turvanrääpimistä? Olen päätynyt siihen, että jatkan turvanrääpimistä niin pitkään kuin voimat riittävät ja niin pitkään kuin se on mahdollista. Nythän me nimimerkkikirjoittajat olemme taas kertaalleen valtiovallan tähtäimessä, aina (perussuomalaista) oikeusministeriä myöten.

Turpaani rääpiessä on hienoa tuntea se, että en ole yksin. Sen saavat aikaan kommentoijat. Tämän kaltaiset blogit eivät ole vain blogeja, vaan ne ovat myös samalla lailla ajattelevien ihmisten kohtauspaikkoja. Me emme ole yksin. Blogiini kommentoijan kommentti ei ole tuuleen huudettua hukkapätkää, vaan sen lukee aina joku toinen, joka kommentoi jonnekin muualle. Ehkä herättäen taas ajatuksen jossain ihmisessä, joka ei ollut varma, mutta joka tarvitsi sen pienen kipinän.

Kiitän lukijoita ja kiitän kommentoijia. Jatketaan eteenpäin yhdessä. Ja siihen on aihetta. Sillä me elämme sairaassa maassa. Esimerkkinä siitä voisi pitää tuoretta uutista Siilinjärveltä. Kas kun me tavalliset ihmiset olemme aina tuumineet, että raiskaus on halveksittava ja brutaali teko. Nyt poliisi on ilmoittanut, että raiskauksesta varoittaminen on halveksittava ja brutaali teko.

Näissä merkeissä eteenpäin, ja annetaanpa sitten viides puheenvuoro kommentoijille. Valittuja pläjäyksiä ajalta 22. joulukuuta 2013 – 23. toukokuuta 2014.
Anonymous said...

"Tissejään näyttelevä anarkistinainen ns. iskee Kölnin tuomiokirkon jumalanpalveluksessa ja tissien näyttämisen idea oli että ”minä uskon vapaaseen ja itsestään määräävään naiseen”.

Tasa-arvon nimissä pitäisi varmaan lähteä heiluttelemaan muniaan julkiselle paikalle. Samat argumentit siinäkin pätisi. Vahinko (tai onni) vain, että isäpappa opetti aikanaan, että jos yksi typerhtää, muitten ei sitten tarvitse matkia perässä.

JANUARY 2, 2014 AT 2:22 PM

(kaljupäisiä uutishavaintoja osa xxxxvi)

*

Ghettomaksaja said...

Kuulin muuten pohjoisemmassa asuvalta kaveriltani hienon tarinan (en ota todenperäisyydestä takeita, sillä terveysviranomaisten vihaamia nestemäisiä tuotteita oli nautittu kertomisvaiheessa yli virallisten suositusten): Eräs maatalon vanha isäntä (eläkkeellä, sukupolvenvaihdos tehty jo aikaa sitten) oli käynyt viime jouluna viemässä kunnan edesmenneen nimismiehen haudalle kynttilän. Poika ihmetteli että mitäs sinä nyt noin, kun ettehän te takavuosina olleet kovinkaan hyviä ystäviä, päinvastoin. Vanha isäntä vastasi, että kävinpähän pyytämässä anteeksi että joskus taannoin ennen EU-aikoja haukuin TUOTA miestä ylibyrokraattiseksi mulkuksi. :)

JANUARY 14, 2014 AT 6:08 AM

(ykän syntinen savotta)

*

Castor said...

Kumma juttu, että Sveitsi, 8 miljoonaa asukasta, alue noin 1/9 osaa Suomesta, tulee jollain tavalla toimeen samalla määrällä VIRKAHENKILÖITÄ (poliittisesti korrekti) kuin koko Espoon ns. kaupunki.

Me tuhoamme kaiken sen jolla on merkitystä ihmisen hyvinvoinnille, ja nyt sitten avotakka on kulttuuria, kun Suomessa ei omaa kulttuuria ole aikaisemmin ollut. Voi vittu ja virvokioski!

JANUARY 14, 2014 AT 8:23 AM

(ykän syntinen savotta)

*

vieras said...

Joku totesi että jos sosialismia opetetaan yliopistossa, se ei tarkoita sitä että se on totta. Tätä sanontaa voi soveltaa sosialismin lisäksi muuhunkin.

JANUARY 15, 2014 AT 1:24 AM

(ykän syntinen savotta)

*

Lakeudenmies said...

Tuntuu että päättäjät jatkuvasti ja tahallisesti unohtavat sen että elämme kuitenkin Suomessa. Eri tutkimusten ja laskuperiaatteiden mukaisesti palvelujen ja suurten asutuskeskusten läheisyydessä asuu 2,1 miljoonaa Suomalaista, noh meitähän on täällä 5,4 miljoonaa mutta näiden suurten asutuskeskusten läheisyydessä olevien ihmisten hyvinvointi on se näkökulma mistä asiaa tarkastellaan.

Nykyinen hallitus edellisen jatkeena pyrkii selkeästi tuhoamaan suurten välimatkojen päässä asuvaa suurta osaa väestöstä.

Viimeisen 10 vuoden aikana on kiinteistöveroa korotettu, metsän omistaminen tuotu verolliseksi, kotitalousvähennystä pienennetty, verotuksellista kilometrikorvaushyötyä pienennetty kahteen kertaan, polttoaineen verotusta tiukennetaan koko ajan, asuntolainojen verohyötyä on pienennetty ja energian verotusta kiristetty.

Kaikki nämä muutokset koskevat rankimmin haja-asutusalueen ulkopuolella asuvia, suurinta osaa, suomalaisista. Vaan kun ne päätökset tuotetaan siellä tiiviisti asutussa ja palveluita pullollaan olevassa ympäristössä.

JANUARY 26, 2014 AT 3:36 PM

(ykän syntinen savotta)

*

Korppi on oikeus said...

Vitsihän piilee juuri siinä, ettei meitä kukaan pakota tunaroimaan asioitamme. Me teemme sen kaiken aivan itse, niin käsittämätöntä kuin se onkin.

Taistolaisuus oli kyllä paljon ymmärrettävämpää, olihan silloin sentään Neuvostoliiton varjossa konkreettinen uhka, joka johti tietynlaisen poliittisen kulttuurin syntymiseen.

JANUARY 20, 2014 AT 10:56 PM

(huitsinnevadan paikallisdemokraatti vastaa)

*

Närpes varg said...

On muuten aika erikoista, että maa, joka on aina haistattanut pitkät paskat niin kansainvälisille yhteisöille kuin kansanryhmille, feministeistä puhumattakaan, tämä roistovaltio Sveitsi on kaikessa mahdollisessa esikuva muille maille. Siellä pelaa paikallisdemokratia, valuutta on oma ja vakaa, kukaan ei edes tiedä (eivät sveitsiläisetkään) presidentin nimeä. Hänet valitaan entten-tentten-menetelmällä vain siksi, että olisi joku kättelemässä ulkomaiden lähettiläitä. Kunniamerkkejä eivät sveitsiläiset saa jakaa tai ottaa vastaan.

Oikein meikäläistä kansanryhmää harmittaa, kun Sveitsin armeija ei lähetä rauhanturvaajia tai merirosvon jahtaajia mihinkään. Siellä vain fondueta popsivat ja omaa maataan puolustavat. Puistattavan ylimielistä käytöstä! Nyt ne ovat myös sulkemassa rajojaan, kun ei somaleista oikein ollut kellosepiksi. EU:n määräyksille ne siellä nauravat kippurassa, eivätkä anna frangiakaan Italian tai Kreikan pankkien pelastamiseksi. Kauheaa väkeä kerta kaikkiaan.

Mutta miksi koko maailma arvostaa ja kunnioittaa niitä?

JANUARY 21, 2014 AT 10:13 PM

(huitsinnevadan paikallisdemokraatti vastaa)

*

Vasarahammer said...

Kun todellisuus muuttuu Pahkasiaksi, ei Pahkasika enää naurata.

JANUARY 23, 2014 AT 3:59 PM

(tarinat uusiksi)

*

Becker said...

Somali ihmettelee miksi bussissa on niin hiljaista. En käytä yleisiä kulkuneuvoja kuin viimeisessä hädässä, ja jos joudun bussiin, missä joku somaliparasitti elvistelee, niin kyllä minäkin olisin vaan hiljaa ja katselisin ulos ikkunasta.

Jos somppu halajaa tanssahdella tätä azontoa, niin voisin olla orkesterina, jonka instrumenttina voisi olla vaikkapa suomalaiskansallinen pesäpallomaila.

FEBRUARY 3, 2014 AT 6:58 PM

(kolmas ymmärrysharjoitus)

*

Jaska Brown said...

Männävuosina oli naapurikylän kanssa kahnausta, kumpi vaihtoehtoisista tielinjauksista valitaan. Naapurikylän Rahikainen ilmoitti, että "Mulla on purkissa liito-oravan paskaa ja pudottelen sitä tarvittaessa meidän kylän läheltä kulkevalle linjaukselle. Eipä voi vetää tietä sitä kautta, kun on merkkejä mahdollisesta liito-oravapopulaatiosta." Siihen me Pulkkisen kanssa uhattiin, että "Mepäs mennään ja väännetään ihan itse tortut sille toiselle linjaukselle ja sanotaan, että täälläpä on merkkejä ihmispopulaatiosta!"

FEBRUARY 19, 2014 AT 10:24 PM

(tarina ohimennen)

*

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja said...

Täällä kun on viisaita ja maailmaa nähneitä blokinpitäjiä & kommentaattoreita, niin ossaatteko työ valaista tällaista yksinkertaista immeistä?

Tuolla Ilta-Izvestijan jutussa kun sanotaan:
"Perussuomalaiset käyvät ystävänpäivänä tutustumassa islamilaiseen moskeijaan."

Niin mimmottine semmonen Ei-Islamilainen Moskeija on? ;)

FEBRUARY 14, 2014 AT 10:04 PM

(eräs vihreä ja epäilyksen piru)

*

Anonymous said...

Mitä enemmän tiedostavaiston "logiikkaa" lukee, niin sitä vahvemmin tulee mieleen sellainen ajatus, että monille näistä konstruktionistisesti ja semantiikkakeskeisesti suuntautuneista pitäisi tarjota omaa lääkettään.

Meinaan nimittäin että palkka ja eläkehän ovat vain sosiaalisia konstruktioita, joten ne pitäisi luonnollisesti tarjota konsturuktionisteille täysin vailla talous- ja luonnontieteellistä olomuotoaan - eli niin että niiden fyysinen ja tietotekninen ulottuvuus puuttuisi kokonaan. Se niinku jotenkin kivasti summais sen työn arvon ja hyödyllisyyden samoin kuin myös konstruktionistisen lähestymistavan yleisen realistisuuden.

Ja kun ottaa huomioon että maahanmuuttoteollista kuppausbisnestä puolustavat eniten juuri nämä konstruktionistisen maailmankuvan ja todellisuuskäsityksen ihmiset niin oikeastaan tuon periaatteen voisi laajentaa koko sen alan pariin. Kaikki valtion, kuntien, julkista sektoria lähellä olevien yritysten, järjestöjen ja muiden organisaatioiden, KELAn, vakuutusyhtiöiden, työttömyyskassojen sun muiden suunnasta mamuteollisuuteen valuva raha pitäisi vaihtaa puhtaasti konstruktionistisiksi semantiikkaseteleiksi joilla ei ole mitään fyysistä ulottuvuutta.

Musta toi olisi sikälikin reilua että kyllähän esim. ne paljon hehkutetut mamubisnekset - kolibakteeripizzeriat etunenässä - ovat jo kauan maksaneet veronsa semantiikkaseteleinä.

FEBRUARY 23, 2014 AT 11:28 AM

(kaljupäisiä uutishavaintoja osa xxxxvii)

*

Kumitonttu said...

Tällä viikolla keskustelin erään kaupungin sosiaalitoimen johtajan kanssa. Hän totesi, että on ihan perusteltua väittää, että sosiaalitoimessa muodollinen koulutus määrittelee aseman ja palkan, vaikka maisteri ei koskaan olisi tehnyt työtä lattiatasolla ja oikeasti ymmärtäisi toimialan syvintä olemusta. Täytyy rehellisesti sanoa, että vaikka Ykä on tästä asiasta useampaan otteeseen kirjoittanut, en ollut sitä ihan täysin ymmärtänyt tai sisäistänyt.

Meillä Suomessa virkakunta on noussut samanlaiseen puoliaateliin mikä oli käytössä tsaarin Venäjällä. Lenin, jonka suku myös kuului virka-aateliin, ei saanut järjestelmää tuhottua vaan muutti aateliston koostumuksen virkamiehistä puoluekaadereiksi. 90-luvulla Venäjä teki jo kolmannen omaisuuden uusjaon saman vuosisadan aikana, mutta Suomi on jämähtänyt tsaarin aikakaudelle. Nykyajan aateli pitää arvostelijoitaan sivistymättöminä rasisteina ja väkivaltaisina äärioikeistolaisina ymmärtämättä ollenkaan sitä, että heidän palkkansa koostuu täysin toisilta kerätyiltä rahoilta ilman, että toisilta olisi koskaan kysytty, onko aatelille tarvetta ollenkaan.

MARCH 2, 2014 AT 5:55 PM

(eräs virkahenkilö ja epäilyksen piru)

*

Jaska Brown said...

Itse olen aina tullut hyvin toimeen venäläisten kanssa ja jopa pitänyt heistä. Siis yksittäistapauksina. Laumana heiltä katoaa tolkku. Olen määritellyt asian siten, että venäläiset ovat OK ja mukavia silloin, kun heitä on sen verran vähän, kun rynnäkkökivääriin ei tarvitse vaihtaa uutta lipasta.

MARCH 3, 2014 AT 9:05 PM

(lauma)

*

Becker said...

Tuo 30-luku oli silleen mielenkiintoinen, että vaikka sodan merkit nähtiin ilmassa, niin niihin ei suhtauduttu vakavasti. Mannerheimikin hikeentyi poliitikoille kun eivät hänen asiantuntijalausuntojaan ottaneet vakavasti. Siinä suhteessa ei siis mitään uutta. Jollen aivan väärin muista, niin kaikissa pohjoismaissa ja ehkä Baltiassakin oli sosiaalidemokraattiset hallitukset vallassa. "Ei työmies työmiestä tapa". oli vallalla oleva naivi uskomus. Aseita alettiin hankkia vasta kun rähinä oli päällä, ja se kuten tunnettua oli jo siinä vaiheessa myöhäistä. Tanskan ja Norjan miehitys oli miehitettävien maiden suhteen farssiin verrattavaa. Tanskassa olivat konekivääreiden piiput niin paksussa varastorasvassa, että ne olivat ampumakelvottomia. Norjaan oltiin ostettu yksi kappale panssarivaunu ihan vaan sen takia, että voitiin näyttä sotilaille, että "Tuon näköinen se nytten on."

Puhumattakaan siitä että saksalaisten jo tehdessä maihinnousua Norjaan, niin palvelukseen astumismääräykset lähetettiin kirjeitse.

Heikko varustautuminen maksetaan aina ihmisverellä, ja niin kävi kyllä Suomenkin suhteen. Ihme että pärjättiin niinkin hyvin, mutta monessa pirtissä surtiin sankarivainajaa syynä edesvastuuttomat poliitikot.

MARCH 11, 2014 AT 10:37 PM

(john tolvanen, alaskansuomalainen)


*

Lihapuhe said...

Ylellä vain on se etu että sen rahoitus ei ole kiinni sen suosiosta tai katsojamääristä. Sen kädet ovat käytännössä vapaat kunhan se ei suututa hallintoneuvostoa tai vallassa olevia poliitikkoja liian kanssa.

MARCH 26, 2014 AT 10:46 PM

(lyhyesti näkyvyydestä)

*

Närpes varg said...

Tuo Ykän kuvailema asuinpaikkamalli oli täyttä totta muinaisessa Neuvostoliitossa ja DDR:ssä. Ihmisillä oli kotimaassa käytettävä passi, jonka avulla voitiin tarkasti kontrolloida, pysyvätkö Irina ja Ivan siellä, minne heidät on paiskattu vai yrittävätkö, vietävät, tulla Moskovaan hulinoimaan.
Kuten tiedetään Vihreä liike syntyi DDR:ssä ja sen kannattajat Suomessa ovat vasemmistolaisia ja ihailevat edelleen kaikkea neuvostolaista. Heidän pää-äänenkannattajansa ovat Hesari ja Yle. Kyllä siinä on jo voimaa takana sen verran, että kannattaa muuttaa Itäkeskuksesta Kuopion taakse jo nyt. Huomenna se voi olla myöhäistä.

APRIL 2, 2014 AT 12:34 PM

(eräs lautakuntakuulustelu)

*

Ghettomaksaja said...

Erilaisia korjaus- ja painotuskertoimia todellakin keksitään itse ja lisäillään ihan oman mielen mukaisesti. Tämä on tieteellisissä tutkimuksissa aivan arkipäivää - esimerkkinä vaikkapa maatalouden käyttämien lannoitteiden aiheuttama vesien rehevöityminen. Tämä väitehän pohjaa tutkimukseen, missä simuloitiin lannoitteiden kulkeutumista sadevesien mukana. Valitettavasti tutkimuksen tehneillä tahoilla ei ollut mitään tietoa lannoitteen imeytymisnopeudesta tai yleisesti mistään muustakaan maataloudesta (todennäköisesti siksi, koska eivät olleet koskaan peltoa edes kunnolla nähneet), joten laskennan lähtökertoimet ravistettiin kylmästi hihasta.

Tuloksena meillä on tutkimus, johon viitata ja syyttää maanviljelyä aina puhuttaessa vesien fosfaattikuormituksesta ja Itämeren saastumisesta. Sitä kummallista seikkaa, että joka perkeleen kevät tulvivan ja peltoja pursuavan Pohjanmaan rannoilla saastepitoisuudet putoavat eksponentiaalisesti sitä mukaa mitä pidemmälle Pohjanlahden perukoille mennään, ei tällä mallilla voida selittää, mutta sen takia asia pitääkin vaieta kuoliaaksi. Muutenhan jouduttaisiin pohtimaan sitä mahdollisuutta, että ystävällinen itänaapurimme saattaisi olla saastumisesta päävastuussa ja sehän ei esmes Greenpeacelle sovi sitten alkuunkaan. Ne kun heittävät häkkiin jos menee sinne tiedostavasti kekkaloimaan. Parempi pysyä vain Espan puistossa juomassa punkkua ja manata maajussit helvettiin.

APRIL 4, 2014 AT 8:15 AM

(antero lärvänen, syvä tunne ja hønservatiivit)

*

Vasarahammer said...

Tunne on monikulttuurisuuden ydintä. Tarkoituksena ei ole, että oppisit ymmärtämään esimerkiksi islamilaista kulttuuria. Sinun pitää vain tuntea lämpimiä tunteita islamia kohtaan.

Jos islamilaisessa kulttuurissa näyttäisi pintapuolisesti olevan jotakin vikaa, se johtuu tietysti länsimaista. Siksi sinun täytyy tuntea syyllisyyttä näistä puutteista, koska imperialismi ja kolonialismi estävät edelleen islamilaista kulttuuria puhkeamasta täyteen kukoistukseensa.

Jos asetat kyseenalaiseksi maahanmuutoon kustannukset, sinä olet tunteeton, koska eihän ihmisyydelle voi asettaa hintalappua. Sitä paitsi Fazer ja Sinebrychoff sekä tietysti Amerikkaan ja Ruotsiin muuttaneet suomalaiset. Sinulla ei yksinkertaisesti ole oikeutta valittaa kustannuksista vaan sinun pitää tuntea syyllisyyttä rasismistasi, joka estää maahanmuuttajia menestymästä täällä.

Eikä ihmisiä voi jakaa meihin ja muihin. Jos tällaista tekee, syyllistyy rodullistavaan ajatteluun eikä se voi olla sallittua vaan pahasta.

APRIL 4, 2014 AT 12:23 PM

(antero lärvänen, syvä tunne ja hønservatiivit)

*

DuPont said...

Me emme pystyisi nykysäännöin karkottamaan edes Hitleriä!

APRIL 9, 2014 AT 3:54 AM

(lyhyesti puuttuvasta varoventtiilistä)

*

Becker said...

"Tätä yhteiskuntaa ovat romuttamassa länsimaiset ihmiset itse".

Mutta niinhän itse asiassa on aina tapahtunut. Melkein kaikki, ellei sitten kaikki kulttuurit tai poliittiset liikkeet ovat hajonneet sisältäpäin alkaneesta toiminnasta.

On joko sodittu, politikoitu, korruptoitu tai otettu siirtolaisia, niin yleensä kulttuurit ovat uponneet omaan ulosteeseensa.

Meilläkin kansa, joka on saanut loistavia tuloksia PISA ym. testeissä, äänestää täysiä idiootteja kansanedustajiksi. Henkilöitä joilla ei pitäisi olla mitään asiaa Arkadianmäelle, paitsi yleisölehtereille.

Kalakin alkaa mätänemään päästä.

APRIL 12, 2014 AT 4:03 PM

(lyhyesti puuttuvasta varoventtiilistä)

*

Anonymous said...

Mikä ihme se nyt on jos ei erota 11-vuotiasta evakkotyttöä ja 43-vuotiasta alaikäistä turhapaikanhakijaa toisistaan. Ei moni muukaan erota - ei edes moni virkanainen. Ja sitä paitsi kyllähän se elintasopakolainen on ihan aidosta syystä liikkeellä. Se haluu päästä hölmölään passattavaksi.

APRIL 26, 2014 AT 8:43 PM

(tähänastinen pohjanoteeraus)

(Ykän huomautus: kyseisessä jutussa käsiteltiin toimittaja Elina Ravantin kirjoitusta. Siinä hän perusteli turvapaikanhakijoitten köijäämisen Suomeen sillä perusteella, että 11-vuotias suomalainen tyttö kuoli Elisenvaaran pommituksessa kesällä 1944)

*


Anonymous said...

No nyt on pakko hiukan avautua.

Myös oma taustani on Karjalankannakselta lähtöisin. Mummu, Vaari ja Isä lähtivät toverin vapattamisretkeä karkuun, kaksi jälkimmäistä tosin ampuivat niinmaan perkeleesti lähtiessään, eivät pitäneet kiirettä ja välillä jopa palasivat hiukan takaisin, kesällä -41 ihan äänislinnaan saakka. Tämän seurauksena Suomeen kotoutettiin pysyvästi liki 200 000 neuvostokansalaista.

Karjalan evakoiden ja sotalasten rinnastaminen 30-kymppisiin elintasopakolaisiin ylittää jo häpeämisen tason pontenssissa n.

Ano

APRIL 27, 2014 AT 8:12 AM

(tähänastinen pohjanoteeraus)

*

Jaska Brown said...

Kun nyt tuossa nälkävuosia sivuttiin, niin pari mielenkiintoista tilastotietoa.

1. Vuonna 1868 Suomessa kuoli 137 700 ihmistä. Suomen väkiluku oli vielä vuonna 1872 pienempi kuin vuonna 1865.

2. Kaikki riittävän vanhat muistanevat nuo 80-luvun Afrikan nälänhädät, joita ei tosiaan siirtomaa-aikana ollut. Pahinta oli varmaan Etiopiassa. Otetaanpa vertailukohdaksi sama noin seitsemän vuoden ajanjakso kuin edellisessä vertailussa, lähteinä MMM-kirjat 1984 ja 1992. Ensimmäisessä Etiopian väkiluvuksi ilmoitetaan 31,799 miljoonaa, jälkimmäisessä 50,3 miljoonaa. Vastaavat luvut Suomelle ovat 4,812 miljoonaa ja 5,010 miljoonaa. Etiopian väkiluku on siis kasvanut 58 % ja Suomen väkiluku 4 %. Kummassa maassa on siis ollut huonommat elinolosuhteet. Häh?

3. Vuosina 1695-97 arvioidaan, että neljännes tai jopa kolmannes Suomen väestöstä kuoli nälkään ja tauteihin. Arvion mukaan 500 000 hengen väestöstä kuoli 140 000. Jos joku pystyy löytämään yhdestäkään kehitysmaasta semmoisen nälänhädän, että väkiluku olisi laskenut, niin faktaa pöytään, kiitos.

MAY 3, 2014 AT 6:50 AM

(postimerkkejä kipupisteistä)

*

Becker said...

Tuo Itellan idean myynyt konsultti tai mainostoimisto ansaitsisi kyllä höplästä vetämisen "Jussi-pokaalin". Kunniakas "Suomen Posti" torvineen pantiin roskikseen ja tilalle tuli nimi josta minulle tulee mieleen jokin jalkasilsa tai emätintulehdusvoide.

MAY 4, 2014 AT 2:26 AM

(postimerkkejä kipupisteistä)

*

Anonymous said...

Monta kertaa on kyllä käynyt mielestä että kun rikoksia ei tutkita, harvoista tutkituista ei rangaista kuin muodollisesti ja se viaton osapuoli saa uhrata ihan liikaa aikaa ja vaivaa kuulusteluissa, oikeudenkäynneissä sun muissa juoksemiseen, niin kaitpa se sitten on oikeudenmukaisinta hoitaa asia kokonaan itse silloin ja siten kun moinen on käytännöllistä.

Tähän liittyen on hyvä muistaa että itsepuolustusta, hätävarjelua, omaisuuden suojelemista ja oma-aloitteista rikoksiin puuttumista ei paskahousujen väitteistä huolimatta ole tässä maassa kriminalisoitu. Ainoa mikä on kriminalisoitu on typeryyksien ääneen sanominen kuulusteluissa. Joka puhuu itse itsensä suohon, on usein omalla hölmöydellään sen suon myös ansainnut.

Perseiljöitä ei missään nimessä saa kurmuuttaa. Mutta jos perseilijä itse aiheuttaa itselleen tapaturman niin syytönhän se kunnon kansalainen siihen on. Tai jos perseilijä käy käsiksi ja siinä sitten kaadutaan maahan niin että alemmaksi jääneelle tulee pipi niin vahinkohan tuo. Tai jos perseilevän räkänokan mopoauto törmää 15 vuotta vanhaan Audin aakuutoseen niin voi olla että mopoputputtimen puskuri vääntyy enemmän kuin Audin.

Jos oikeusvaltio lakkaa olemasta oikeusvaltio niin siitä tulee helposti narratiivisen oikeuden valtio. Ja jos ja kun ihan tavalliset kansalaiset oppivat sen pelin hengen niin aika moni anarkomarko voi olla varsin ihmeissään siitä että kaksoisstandardipeli lakkaa toimimasta heidän edukseen ja kääntyy heitä vastaan.

MAY 7, 2014 AT 6:59 PM

(antifasistinen taisteluryhmä)

*

anonymous said...

Moi

Itse asiassa Nordlysbyen Alta. Vaikuttaa hiukan hiljaiselta kalanrahtaussektorilla.

Noh, grilli on keksitty ja Mack on hyvä joskin hiukka arvokas olut.

Tuo yritysten lähtö johtuu yksinkertaisesti siitä, että suomessa on työ liian kallista. Verrataan vaikka uusien EU maiden ja meidän kustannuksia.

Tyhmintä asiassa on, että suomalaisen duunarin ostovoima, eli se paljonko kaljaa saa tunnilla töitä on euroopan rupuluokkaa. Ja tämä johtuu juurikin siitä, että duunarilta menee yli puolet työtunnistaan sen rasvan kerryttämiseen. Eikä edes riitä koska Valtio vippaa lisää kokoajan. Kunnes pikavippifirma puhaltaa pelin poikki.

Laskeppas joskus piruuttaan mikä on suomalaisen duunarin todellinen veroaste. Työnantajan sivukuluthan ovat vain piilotettua verotusta. Jottei duunaria vituttaisi liikaa.

-KKi-

MAY 14, 2014 AT 3:23 PM

(neljäs ymmärrysharjoitus)

*


Vasarahammer said...

Systeemi tarvitsee pyöriäkseen muitakin kuin kartanonherroja. Tarvitaan papisto, joka pitää rahvaan kurissa ja nuhteessa. Tätä hommaa hoitavat erilaiset ihmisoikeusjärjestöt ja niiden puhemiehet, jotka saavat liki kaiken rahoituksensa julkiselta sektorilta.

MAY 16, 2014 AT 10:42 AM

(neljäs ymmärrysharjoitus)

*

Anonymous said...
Mulla on lähisukulaisena yksi tämmöinen konstruktionistinen übermokuttaja. Nykyisin ei onneksi tartte kommunikoida sen kanssa mitään. Niin pitkään kuin yritin niin homma meni pienellä leikkimielisellä karrikoinnilla höystettynä suunnilleen näin:

Mä: Hauki on kala.
Se: Mitä sä tolla tarkoitat?
Mä: Tarkoitan juuri sitä mitä sanoin, eli että hauki on kala.
Se: Mun mielestä tommoisessa rasistisessa kommenttoinnissa…
Mä: Anteeksi…?
Se: Ootko sä koskaan tullut ajatelleeksi sitä, että miltä tommonen rasistinen luokitteleminen oikeen tuntuu… ja… piilorasismia… rodullistamista….
Mä: Siis mitä…? Mä sanoin vaan että hauki on kala, kun sä olit kysynyt….
Se: No just tota mä tarkotan! Sä esität ensin itte jotain äärimmäisyysnäkemyksiä ja sitten kun sulta kysyy että mitä sä niillä tarkoitat, niin alkaa tollanen ihme vänkääminen…!
Mä: Ei se oo mitään ihme vänkäämistä että sanoo sulle tarkoittavansa sitä mitä sanoo eikä jotain muuta…
Se: Mä oon kuule sekä yliopistokoulutukseni että luontaisen osaamiseni ansiosta niin hyvä tulkitsemaan sanatonta viestintää, että kyllä mä tiedän mitä sä tarkoitat tommoisilla rodullisilla yleistyksillä, joille ei oo olemassa minkäänlaista tieteellistä pohjaa….
Mä: Mä oon elänyt tähän asti siinä käsityksessä että biologit ja etologit ovat….
Se: Taas sä lähdet tommoseen sosiaalisten ilmiöiden biologisoimiseen. Kuule natsit teki tota ihan samaa jo…
Mä: Anteeks mitä???
Se: Sun kannattas kuule lukea enemmän päteviä tieteellisiä artikkeleja niin ymmärtäisit paremmin että minkä takia tommoisista yleistävistä biologisoivista tyypittelyistä on nykyisin luovuttu. Niistä on kuule niin lyhyt polku eugeniikkaan ja…
Mä: Siis mitä nyt taas…
Se: Jos sä tajuaisit että miten hirveetä rasismia monet lapsetkin…
Mä: Miten se tähän liittyy?
Se: No ittehän sä just sanoit että sun mielestä kaikki ihmiseen liittyvät asiat voidaan selittää biologian ja etologian kautta ja ratkaista eugeniikan avulla ja…
Mä: Enhän sanonut!
Se: Älä kuule yritä kieltää kun kyllähän mä nyt tiedän että mitä sä just sanoit. Onhan mulla korvat päässäni.
Mä: [Itsekseni ajatellen: Ja mitään muuta siellä ei ookaan. Ei ees sitä kuuluisaa pururataa.]
Mä: Vittu sä oot sairas!
Se: Taas toi! Kun sä et kykene minkäänlaiseen rakentavaan keskusteluun niin sit alkaa taas toi tollanen typerä patologisoiminen…

Joku muu myöhemmin: Mistä teille oikeen tuli riitaa?
Mä: Mä olin sanonut sille etten jaksa olla sen kanssa tekemisissä kun se sen ainainen pyrkimys johonkin kummaan, sairaalloiselta vaikuttavaan tulkintavallan väärinkäyttämiseen on henkisesti ihan liian raskasta pitkän päälle. Se väitti että mä vaan kuvittelen ja että hän on sen verran sivistynyt ihminen että hänelle voi sanoa melkein mitä vain ilman että hän lähtee vääntämään siitä mitään sairaalloisia tulkintoja. Mä vastasin siihen ihan kokeeks sanomalla että "hauki on kala".

MAY 23, 2014 AT 8:13 PM

(antero lärvänen ja vapautettu kritiikki)


Ja laitetaanpa vielä lukijan kuva, eli kommentoija S.E.P. laittoi minulle kuvan Aladdinin taikalampusta, jonka basaarikauppias hänelle möi. Ei ollut piru vie toiminut, eli kaksi dinaaria meni hukkaan. Älkää uskoko basaarikauppiasta.


53 kommenttia:

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Alkaa pojay kotipuolessa aktivoitumaan. Koivikko (Pohjolan poikakoti), on jo poltettu. Siitä lähtee, eiköhän reuhautata tuon suon toiselle puolen.

+ merkki!

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Tobin isä, kun oli IKEA:lla töissä, halusi perustaa varaston Espooseen. Mutta ei saanut. Perusti sitten Sveitsiin.

Mulla on kotona Tobin tuoma ja oksentama vuodesohva, IKEA:n laatua Sveitsistä tuotu. Laitettiin vaimon kanssa uudet kankaat. Sori, Tobi.

No, Tobin kanssa käytiin Mannerheimin muistomerkillä järvenrannnassa, ja kaydään vielä uudestaan. Tobi on hyviä ruottalaisia, Simon ja Johan myäs. Simon asuu Australiassa, Johan Kaliforniassa Lucyn ja lapsen kanssa. Tobi vielä ruottissa. Mihinkä sitä IKEA:lta pääsisi.

http://www.finlandia.ch/public/default.aspx?contentid=221532&nodeid=38791&contentlan=1&culture=fi-FI

Tobi, Simon ja Johan osaa puhua suomea - "taskulamppu ilman lunta".

https://www.youtube.com/watch?v=buur8DMfd_A

Anonyymi kirjoitti...

Lämpimimmät kiitokset itsellesi,Ykä!Ja otahan toisellekin jalalle,eiköhän se toisen miljoonan raja mene rikki sitten ennen blogin 10-vuotissynttäreitä!Perhanan hyvin sanansäilää heiluttelet,niin tästä Suomistanian surkeasta kehityksestä,kuin myös noista vaihtoehtotodellisuuksistakin-ovat loistava pako tästä eliitin ylläpitämästä hulluudesta.Itse lupaan skoolata viikon päästä,nyt on viikonloppu vietettävä työn ääressä-tauolla tätäkin juuri rustailen.
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Ajatteles jos olisit saanut euron per lukija - olisit nytten miljunääri


Onnea siitä huolimatta

-Tvälups-

Reijo Koiras kirjoitti...

Kiitokset myös Yrjölle mainioista kirjoituksista. Henkilökohtaisia suosikkejani ovat Lärväsen haastattelut, mutta päteviä tekstejä ne muutkin ovat. Onnittelut myös pyöreistä lukemista, miljoona kävijää nuivalla blogilla on sellainen meriitti, että paikka tsuhnan helvetissä lienee varmistettu:)

Anonyymi kirjoitti...

Ykä kirjoitti:
"Meillä kansallismielisillä ihmisillä ei ole mitään poliittisen vaikuttamisen kanavaa..."


Ehkä on sittenkin.

Ehkei seuraavissa vaaleissa ole edes yhtä kansallismielistä puoluetta, jota äänestää. Silloin voi ajatella, että äänestää sitä vähiten haitallista. Siis ottaako myrkkyä A vai myrkkyä B. Mutta on parempiakin vaihtoehtoja. Tarkoitan valitsijamiesyhdistysten asettamia ehdokkaita. Ei sillä ole väliä, pääseekö ehdokas läpi vai ei. Pääasia on, ettei ääni mene jollekin Suomelle myrkyllisen puolueen ehdokkaalle. Otetaan siis riski, ja heitetään ääni mieluimmin hukkaan kuin takinkääntäjille ja Suomen romuttajille. Jos tarpeeksi moni ottaa riskin, valitsijamiesyhdistysten ehdokkaita voi päästä läpi.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Valitsijayhdistys

Nykyiset puolueet näyttävät yhä enemmän erkaantuvan äänestäjien todellisuudesta. Kuvaa viimemainitusta yritetään säätää vallanpitäjille sopivaksi median avulla. Tehtävä voi vaikeutua kriisin syvetessä. Käy niinkuin Neuvostoliitossa, harva enää uskoo. Netin ansiosta muutkin kuin nykyisten päättäjien sanomat pääsevät yleisön tietoisuuteen.

Jos hyvin käy, seuraavassa eduskunnassa voisi olla 20 puolueista riippumatonta edustajaa. He voivat tarvittaessa liittoutua.


acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille Johannesbuurista, Veskulle, Taisteluvälineupseerille, Reijo Koiraalle ja acc:lle & kiitokset.

Buuri: Juu, painetaan päälle vaan. Mutta eihän Pohjolakotia ole poltettu, vaan joku Metsäntutkimuslaitoksen tyhjä kiinteistö:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015101820530605_uu.shtml

IKEAn tuotteista ei ole kokemuksia, mutta JYSKin tuotteita ollaan ostettu kaksi kertaa. Meinaan ensimmäinen ja viimeinen.

Vesku: Saatanpa ottaa toisellekin jalalle. Sitten lämmitän saunan ja siirryn kylmään kaljaan. Toi 16-vuotias Lagavulin on semmonen tuote, ettei sitä kannata ottaa liikaa kerralla. Rauhallisia työvuoroja ja mukavia skoolailuja, kunhan sinne asti kerkeät.

Taisteluvälineupseeri: Miljoona euroa sitä olis jo tämän ikäiselle hepulle semmonen summa että voisi heivata tuon työnteon kokonaan. No joo, ja sitten heräsin ja laskin kissin ulos…

Reijo Koiras: Lärväsiä on aina mukava kirjoittaa, mutta ne vaativat semmosen erikoisinspiraation. Lärväselle tärkeä aisapari on tietysti Adolf Butler. Sehän lienee selvä, että tsuhnan helvettiin tulee aikanaan lähtö. Eihän sitä tiedä, vaikka olis matkan varrella tullut houkuteltua joku viaton sielu Voiman Pimeälle Puolelle.

acc: Tuskin kumminkaan kahtakymmentä, kun yksittäisen ehdokkaan on meidän vaalijärjestelmässämme hyvin vaikeaa päästä läpi. Mutta olen kyllä ajatellut asioista vähän samalla lailla kuin sinäkin. Varsinkin, jos persut eivät saa korjattua suuntaansa. Tämä ensimmäinen yritys meni reisille, mutta hyvä, että Tynkkynen edes yritti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Laitetaanpas muuten sitten vielä kommentti vastapuolelta, eli entinen Kansan Uutisten päätöimittaja Yrjö Rautio arvioi Kalevassa meitä kansallismielisiä juuri niin elitistisesti kuin kuuluukin:

” Kun ihmiset lukisivat enemmän, he tietäisivät ja ymmärtäisivät enemmän, luulisivat, pelkäisivät ja vihaisivat vähemmän. He ymmärtäisivät, että kaikilla meillä on sama ihmisarvo. Valitettavasti vain juuri ne, joiden pitäisi lukea, lukevat kaikkein vähiten. Monikohan näistä rajan sulkijoista on lukenut Aku Ankkaa vakavampaan kirjallisuutta?”

Asiaa koskeva Hommaforumin ketju:

http://hommaforum.org/index.php/topic,106477.msg2045784/topicseen.html#msg2045784

Kumitonttu kirjoitti...

Onnea miljonäärille! Kirjoituksesi ovat kuin kiintotähdet yötaivaalla, mutta ilman kommentoijien panosta ne jäisivät universumin kylmään pimeyteen. Toisin kuin valtamedia, tällaiset blogit käyvät vuoropuhelua lukijoidensa kanssa ja siksi ne ovatkin niin suosittuja kriittiseen ajatteluun kykenevien keskuudessa. Eipä näissä ympyröissä paljoa noita eliitin hännystelijöitä näy, kun eivät kykene joko a) asialliseen ja/tai b) älylliseen vuorovaikutukseen.

Nythän meillä on kymmeniä tuhansia virkamiehiä, joiden tehtävä on turvata ihmiskauppa Suomeen. Maahanmuuttovirasto ilmoitti pyyhkivänsä persettään Lappajärven kaavoituslautakunnan päätöksellä, jonka mukaan kylpylä Kivitippuun ei voi majoittaa pakolaisia ilman kaavamuutosta.

Twitterissä joku arbuusi intti, että hänestä kuuden euron pitsat ovat ookoo. Totesin että se perustuu ihmiskauppaan, joten ristiriita ideologian ja todellisuuden kanssa on räikeä. Tyttö totesi, että olkoon vaan, mutta siitä huolimatta hänen tulee saada pitsansa kuudella eurolla kun enempään ei ole rahaa. Ennen sosialistit orjuuttivat toisinajattelijoita vankileireillä, nyt etnisten ravintoloiden keittiöissä.

Tuosta linkistä sivu 73 ja päsette ihmettelemään sotahistorioitsija Sampo Ahton mietteitä nykyisestä maailmanmenosta.

Pantalone kirjoitti...

Onnea!!! Onnella tosin sinun tapauksessasi ei ole mitään tekemistä. Raakaa työtä ja järkeviä ajatuksia. Onnea vielä kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Lukijana ja välillä spostitsekin pulisevana kiitän Ykää ja Ykän taustatukea Ylvaa näistä sivuista.

Kansallismielisyyden, nuivuuden, arvokeskeisen elämäntavan jne. kanssa on käynnissä vähän sellainen nouseva aaltoliike. Ei pidä kuvitella ettei huipun jälkeen laskisi. Ei pidä kuvitella että lasku jatkuu kovin kauan. Koko ajan näkyy kuitenkin sitä, että edellinen suosiohuippu on seuraavaa alempi ja tulevat suosiohuiput nykyisiä korkeammalla.

Mediassa on niin vahva viherpunainen arvorelativistinen ja arvolipilaari konstruktionistikansoitus, että ne siellä tulevat kaukana täyspäisen väestönosan perässä. Mutta sama hössäkkähän on nähty jo kerran. Taistolaiset valtasivat median, taiteen, kulttuurin, koulujärjestelmän suuntaviivoja määrittävät paikat ja vähän kaiken muunkin. Silti kansa ei seurannut perässä kovin suuressa määrin.

Noista lainauksista tykkäsin itse semantiikkasetelijutusta, narratiivisen oikeuden valtiosta ja übermokuttajattaresta kertovasta höpsötyksestä. Ihan kuin olisivat mun omasta suusta lähtöisin. ;-)

Jumalan siunausta vaan kaikille Nuivalandian kansalaisille.

Anonyymi kirjoitti...

"Monikohan näistä rajan sulkijoista on lukenut Aku Ankkaa vakavampaa kirjallisuutta?"

Mietitääs... Meillä on yhdessä lastenhuoneessa yksi kirjahylly ja toisessa toinen. Rappujen ylätasanteella on yksi. Olohuoneessa on seitsemän pystysarakkeellisen verran kirjahyllyjä. Toki niissä on muutakin tavaraa, mutta on niissä muutama kirjakin. Ja välillä kahdessa rivissä kun muuten olisi niin ahdasta.

Ja sitä muuta tavaraa niihin mahtuu lähinnä sen takia, että ollaan ajan mittaan heitetty ja lahjoitettu pois pauttiarallaa tommonen kerrostalomallin paperinkeräysroskiksellinen kirjoja. Eniten on hävitetty yliopiston poistomyynnistä ostettua vanhentunutta yhteiskuntataiteellista kirjallisuutta, mutta vähän toki muutakin.

Mietin vaan että jos meikä edustaa sellaista lähes lukutaidotonta nuivaa idioottia niin millaisiahan ne paljon lukeneet älymystön edustajat mahtavat sitten olla?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Pantalonelle ja Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitokset.

Kumis: Kyllä. Kommentoijien merkitystä ei voi yliarvioida ja tätä blogia on siunattu hyvillä sellaisilla. Valtamedian ratkaisuhan nykyisin on ”olemme estäneet kommentoinnin tähän kirjoitukseen”. Lappajärven kaavoituslautakunta muuten teki erittäin mainiota passiivista vastarintaa. Harmi vaan, ettei se riittänyt, vaan kunnallinen demokratia jyrättiin.

Pizzoista voin todeta, että periaatteenani on ollut jo 1990-luvulta, etten tue karvakäsipizzerioiden toimintaa millään tavalla. Meillä kotona tehdään pizzat itse ja varmaan tulee parempia.

Tuota Kylkirauta-lehden linkkiä suosittelen kaikille lukijoille.

Pantalone: Kiitokset. Lisätään tähän vielä hyvät kommentoijat.

Ano: Ylvakin kiittää. Aikanaanhan taistolaiset olivat kurkoja, Kekkosen suosiollisella avustuksella, mutta niin kuin on todettu ennenkin, niin silloin taustalla oli parisataa Neuvostoliiton moottoroitua jalkaväkidivisioonaa, jotka piti ottaa vakavasti. Nyt selityksenä ei ole kuin yleinen typeryys ja sinisilmäisyys. Semantiikkaseteleitä voitaisiin jakaa tämän tilanteen aikaan saaneille ihmisille.

- Ostaisin kilon jauhelihaa, kiitos.

- No se maksaa sen ja sen verran euroja.

- Minulla olisi tässä tämmönen semantiikkaseteli, joka kertoo, että nautin yhteiskunnallista arvostusta.

- Epäilemättä nautitte joo, mutta jauhelihasta ette nauti ilman euroja.

Ano2: No meilläkin on kirjoja laiteltu laatikkoon ja viety ulkorakennukseen, kun ei hyllyissä tila riitä. Tässä kyseisessä Rautiossa ja minussa on se ero, että molemmat olemme olleet kommareita, mutta minä hoksasin, että olin väärässä, parannuin ja virheeni julkisesti tunnustan.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vain Ykä.

Otahan moukku minunkin puolesta. Kiva, että joku jaksaa rääpiä naamaansa. Minulla on jotenkin usko mennyt. Nyt viimeistään tämä iRakilaisten invaasio on ollut sellainen, ettei oikein osaa sanoa mitään.

Tullu vähän sellainen antaa olla ja pitäköön tunkkinsa fiilis. Vähän semmonen, että antaa mennä vaan. Rommaus tullee ja hyvä niin. Aletaan sitten rakentelemaan uudemman kerran.

-KKi-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, KKi: Miellän, että eihän tässä oikein muutakaan mahdollisuutta ole kuin rääpiä turpaansa. En voi ajatella, että pitäkää tunkkinne, koska se tunkki on myös minun sillä asun tässä maassa, enkä ole täältä minnekään lähtemässä.

Turvallisia ajokilometrejä sinne pohjoiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Kunnioitettava saavutus, miljoona kävijää. Huru-ukko kumartaa kohteliaasti saavutuksen edessä. Näitä Yrjön juttuja on tullut luettua, olisiko vasta parisen kuukautta, täyttä asiaa. Näiden avulla minäkin olen siirtynyt täydelliseen nuivuuteen, että kiitos vaan.
On kuin se juttu Pikku Kallesta, jossa Kalle kertoi koulussa heille tulleen seitsemän kommunistia ja opettaja sitä ihmettelemään, että kuinka se on mahdollista. Kalle siihen, että kissa sai seitsemän pentua. Parin päivän päästä tuli tarkastaja koululle ja opettaja pyysi Kallea kertomaan saman jutun. Kalle kertoi, mutta kommunisteja olikin enää neljä. Opettaja siihen, että miten niin, seitsemänhän niitä oli aluksi, niin Kalle totesi juu, mutta kolmen silmät ovat auenneet.
Jatka vaan sitä "suunpieksäntää" Yrjö, kyllä me luetaan ja joskus heitetään kommenttiakin.

Anonyymi kirjoitti...

Juu metlan kiinteistöhä se kärähti muhoksella. Yks vastaanottokeskukseksi sopiva tila vähemmän. Muhoksen kunta yritti saada ostajaa tiloille ja aina löytyy joku liero, joka olisi käyttänyt tilaisuuden hyväksi. Btw. Nyt Haukiputaalle ollaan perustamassa vokkia kylpylähotelliin huom.KYLPYLÄHOTELLIIN :D paikallisten riemuksi ja iloksi. Onneksi Utajärvellä saa asustella rauhassa ainaki vielä toistaseksi. Kunta ei vokkeja kaipaa ja kunnanvaltuustostakin löytyy janttereita, jotka on sitä mieltä, että ennemmin poltetaan tyhjillään olevat kiinteistöt ku otetaan rikastajia tänne.

Anonyymi kirjoitti...

Moi Ykä ja onnittelut minunkin puolestani! Olen melko myöhään löytänyt tämän blogin, mutta parempi myöhään kuin milloinkaan. Vaikka melkein kaikki ystäväni ovat täällä voiman pimeällä puolella, niin kirjoitettua tekstiä on mukava lukea ja huomata, että on sentään niin paljon muitakin, joiden kanssa on samalla aaltopituudella. Varsinkin nyt se on tärkeää, kun työpaikan kahvi- ja lounastauot ovat omalta osaltani jo historiaa. Sitten täytyy vielä taas kehua ehtymätöntä mielikuvitustasi ja huumoria, millä kirjoitat. Jo henkilöhahmojen nimet ovat monesti kerta kaikkiaan riemastuttavia. Eikä pidä unohtaa mainita sitä huomaavaisuutta, jolla noteerat kaikki kommentoijat. Työstä sekin varmaan monesti käy.

Pidä pintasi ja jatka mahdollisimman pitkään; hyvällä blogilla riittää lukijoita ja tukijoita!

Anonyymi kirjoitti...

Ollessani kauan sitten pieni poika ja kävin kansakoulua, niin arvostamani opettaja järjesti vuosittain koululla itsenäisyyspäiväjuhlan. Nuo tapahtumat ovat vieläkin vuosikymmenten jälkeen positiivisina tapahtumina mielessäni. Mikäli tänäpäivänä moisia juhlia järjestettäisiin, niin natsileimakirves heilahtaisi välittömästi. Isänmaallisuuteen kun liitetään nyky-Suomessa välittömästi yhtäläisyysmerkit natsismiin.

Kerronpa yhden tapahtuman noin parinkymmenen vuoden takaa. Olin perheeni kanssa Joensuussa lomareissulla ja menimme yhteen ravintolaan illastamaan. Kaupungissa oli sinä päivänä jokin sotaveteraanien tapahtuma. Viereiseen pöytään tuli kolmen veteraanin seurue ja tilasivat einestä. Katselin sivusilmällä miesten olemusta ja kuuntelin heidän verkkaista puhetta. Heistä suorastaan huokui eletty, monin tavoin raastanut elämä. Kaksi miehistä tilasi kalakeittoa, jota ei tietenkään ollut listalla. Kolmas tilasi nakit ja ranskalaiset. Hän siis oli selvästi maailmaa nähnein porukasta. Tilaus kesti ja kesti. Tuli kuitenkin lopulta. Keittomiehet lusikoivat nöyrän hiljaisina koppuraisin sormin soppansa. Kun heitä katselin, niin minulle tuli tippa silmään. Näin heissä mielessäni koko maatamme puolustaneen urhoollisen, uhrautuneen sukupolven. Pyysin tarjoilijaa lisäämään veteraanien ostokset laskuuni ja ettei kertoisi kuka laskun maksoi. Mitätön ele, mutta spontaani, kun en muuta keksinyt. Aina, kun on puhetta isänmaallisuudesta mieleeni nousee nuo tuntemattomat veteraanit. He ovat minulle elävä muistikuva isänmaan pelastajista.

Becker kirjoitti...

Grattis! On tuo miljoona kävijää sentään aikamoinen määrä ihmisiä. Jos edes prosentti
heistä muuttaa näkemyksiään nuiviksi, on se jo suomalaisen pikkukaupungin verran populaa. Ei sitä nykyjään jaksa ihan kaikkea ja kaikkialle kommentoida, mutta Ykän blogi on kaikkien hyvien blogien joukossa "second to none." Täällä ei tarvitse kommentoijan olla mitenkään tukka suittuna ja kravatti kaulassa, vaan voi sitä haista hielle kaljapullo kourassa ja risaiset verkkarit jalassa. Eikä tarvii hävetä.

Tuosta pitsakohusta pitää minunkin mainita, että Ruotsissa on karvakouran tekemä pizza ja litran kokispullo maan kansallisruoka. Pizzerioita on joka kylässä useita ja hinnat sitä luokkaa ettei veroja ole taatusti pahemmin maksettu. Mutta kun tuo pitserioiden kyttääminen olisi rasisimia, niin olkoot rauhassa. Parempi että pyörittävat pitsaa kuin revolverin rullaa.
Duunissa minut tunnettiin nimellä "Mackamannen", voileipämies. Kun en suostunut syömään safkiksella kylältä haettuja ylisuuria lihottavia pitsoja vaan nyrsin himassa tekemiäni voileipiä. Pirustako sitä tietää mitä ovat sinne taikinan sekaan lykänneet vääräuskoisten kiusaksi. Kusta ruikanneet tai sitä toista mitä tulee samasta letkusta. On toki sitä olemassa ihan kunnon pitsanpyörittäjiäkin, mutta varmuus paras ja periaatteet ne olla pitää.

Päivän tapahtumat ovat olleet sitä samaa tuubaa niinikuin tavallista. Ymmärrän toki, että Tasavallan Presidentin ei passaa laukoa kovin äkkivääriä mielipiteitä, mutta kuvitteleeko hän todellakin, että me/te Suomessa osataan hoitaa homma jotenkin poikkeavan nerokkaasti muuhun maailmaan verrattuna. Ei muslimeja pystytä kotouttamaan sellaisiin elämänarvoihin joita he eivät arvosta rahtuakaan. Ensimmäinen sukupolvi saattaa olla jotenkin lunkisti ja tehdä jopa töitä, mutta se toinen ja kolmas sukupolvi sitten päästääkin hyrskyn myrskyn. On tämä jo nähty somalien suhteen. Mutta suomalainen ilmeisesti tekee saman kokeen kuin muutkin, mutta olettaa saavansa eri lopputuloksen. En usko, mutta ken elää se näkee.

Angela Merkel on nyt sitten mennyt lupaamaan koko Euroopan puolesta että Turkin vastainen raja avataan sepposen selälleen miljoonille paikallisilla muslimeille.
Ja vielä nippu riihikuivaa vakuudeksi. Islamilainen diktatuurivaltio kampeaa EU:ta kymmenen nolla. Voin vain kuvitella miten mielissään Katainen ja Stubb ovat kun saavat lisää juttukavereita sinne EU:n vallan ytimeen. Soinilta olisi mukava kuulla jokin letkaus tähänkin skenaarioon. Tämä soppa sen kuin vaan sakenee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle. Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Jos blogini vei sinut lopullisesti Voiman Pimeälle Puolelle, niin olen äärimmäisen ylpeä. Täytynee jaksaa suunpieksäntää. Kommenttisi avittaa eteenpäin.

Ano1: Onhan se hienoa, että elintasosurffarit saadaan majoitettua heille sopiviin tiloihin. Täytyy vaan pitää huoli, ettei tarjota sitä ohrapuuroa.

Ano2: Kiitokset. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Yritän pitää pintani jatkossakin. Kai se on pakko. Elämme meinaan melko sairaassa maassa. Pakko yrittää panna hanttiin edes jollain tavalla.

Ano3: Tekemäsi ei ollut mitätön, vaan hieno ele. En usko, että veteraanit taistelivat sen vuoksi, mitä nykyinen Suomi on.

Becker: Kiitokset. Olet yksi parhaista kommentoijistani. Kommenttiisi minulla ei ole oikeastaan mitään lisättävää. Pizzaa tehdään kotona ja kotouttamisesta tällä todetaan, että se on sana, jolla elätetään kotouttamistyöntekijöitä. Huvittavaa on, että tuon termin "rauhanomainen islam" ovat keksineet länsimaiset pellet ja varsinaiset islamilaiset nauravat sille paskaista naurua ja ihmettelevät länsimaista hyväuskoisuutta.

Feyris Nyannyan kirjoitti...

Tämä oli takkiraudan ja parin muun ohella ensimmäisiä nuivailublogeja mihin tutustuin noina alkuvuosina, anonyymina piilolukijana. nämä blogit avasivat silmät minulta ja monelta muulta.
En tiedä minkälainen olisin nykyään ihmisenä, kansalaisena ja isänä, ilman teidän kummallisia horinoita. Olisin varmasti hyvin paljon tottelevaisempi ja parempi, unelmazombie.

Heikki Välimäki kirjoitti...

Myöntää täytyy että tämä on myös allekirjoittaneella niitä ensimmäisiä, vallitsevaa todellisuutta hieman eri kantilta peilaavia, blokeja joihin tuli tutustuttua. Onnittelut miljoonan rajapyykistä. Ihan asiaan mitenkään liittymättä niin kun tuolla oli joku maininnut Sveitsistä jotain niin minulle siitä maasta tulee aina mieleen sellainen asia että se on ainoa euroopan maa jossa valtaapitävät luottavat kansaan niin vankasti että kansalaisilla on sotilasaseet kotonaan jopa rauhan aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Tällä lisäyksellä haluan välittää vielä henkilökohtaiset kiitokset blogista, kun edellisestä (lähetetty eilen 9.57 PM) unohtui nimimerkkini.

Olisi myös mukava tietää, minkälaiset ajatukset sinulla ja kommentoijilla on rouva Merkelin hääräilystä Turkissa? Kun lähes joka toinen uutinen nostaa tukan pystyyn kauhusta (kohta ei uskalla tv-uutisaikaan katsoa ollenkaan), niin minkäänlaiseen miinaan EU on nyt astumassa, jos se hyväksyy Turkin viisumivapauden ja ehkä myöhemmin maan jopa jäsenvaltioksi? Entisaikojen ihmiset ovat tainneet olla paljon viisaampia kuin nykyiset, kun ovat älynneet torjua muslimien invaasion Eurooppaan historian aikana monta kertaa. Meillä on kaikki tieto tänä päivänä ja silti tehdään aivan järjettömiä päätöksiä tai sitten ei tehdä yhtään mitään. Mielenvikaista meininkiä joka tapauksessa, kuten esimerkiksi se, että ensin Suomeenkin päästetään kymmeniä tuhansia "pakolaisia" ja sitten aletaan miettiä, miten heistä päästäisiin eroon...

Hyvää alkanutta viikkoa, kaikesta huolimatta!

Rouva Ano

Kumitonttu kirjoitti...

Rouva Ano totesi ettei (kohta) enää uskalla katsoa tv-uutisia. Joku israelilainen lääkäri antoi viisi vihjettä, kuinka väkivaltaisen ja ahdistavan yhteiskunnallien luomaa stressiä voi lieventää. Ensimmäinen oli, että älä seuraa tv-uutisia. Radio on parempi, koska siinä ei ole visuaalista aistiärsykettä.

Toinen oli, että vähennä uutisten seuraamisen tahtia. Pari kertaa päivässä riittää vallan mainiosti. Maailma ei muuksi muutu vaikka selaisia uutisia koko ajan.

Itse noudatan tuota ensimmäistä ohjetta jatkuvasti. Tosin radiotakaan en kuuntele vaan seuraan Twitteriä, mutta se ei ole niin häiritsevää kuin jos seuraisi valtavirtamedian uutisia. Twitterin ja blogien kommentointi on raskasta ja harva se päivä pohdin molempien sullomista koipussiin, mutta pakko tässä on jotain tehdä.

Erityisesti kun tuli tuota Persupuoluettakin perkele sentään promottua ennen vaaleja, niin pakko on nyt jollain tavalla hyvittää nuo pahat tekosensa. Vähän niin kuin Ykä sanoi, tajusin virheeni ja nyt ei auta tuhkan ripottelu julkisesti vaan on räävittävä turpaa enemmän vahingon estämiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi kiva tietää että mikä on ollut lukijakontaktien muuttumistahti tähän mennessä. Asia voisi näkyä vaikka siitä, että milloin tuli täyteen 100 000, 200 000, 300 000, 400 000...

Lisäksi haluaisiin todeta, että Ykää on myös lainattu paljon. Ykän lanseeraamia käsitteitä - ja samalla niiden taustalla olevaa ajattelua - on levitetty ja vakiinnutettu. Merkittävyys ei pysähdy blogi-ikkunan kehyksiin.

Tuohon sitten vielä päälle esimerkki. Nuivat sivustot jotka antavat lukijalleen jotain rohkaisevat muitakin tulemaan esille.

(Nuivat eivät oikein voi tulla kaapista on se kaapissa luuraaminen on varattu pervoille. Mistähän me sitten tullaan esille?)

Anonyymi kirjoitti...

Rouva Anolle, eikö se ollut tämä Olli Rehn, joka laajentumiskomissaarina ollessaa alkoi ajaa Turkin EU-jäsenyyttä. Siihen aikaan muu eurooppa oli vielä melko nuivaa suhtautumiseltaan mutti Angela ainakin. Näin muistelen.
Tuli mieleeni tuosta veteraanimuistelosta aika, kun olin sotavarusmiehenä Kouvolassa. Sain varuskuntavapaan asiointia varten, kävin Postipankista veljeni lähettämää rahaa kuittaamassa. No siitäpä oli lyhyt matka assan monttuun olusille. Siellä tuli kolme herraa kysymään, että sopiiko sotapojan pöytään istathataa, niin että tietenkin. Eräs huomasi lääkintämiehen merkin hihassani ja siitä alkoi kertomus minkälaiseen pestiin olin oikeasti ryhtynyt. Siinä tuli Kollaat, Äyräpäät ja monet muut ns. kusiset paikat käytyä läpi. Siitä hän kiitti naapuria, että ohi ampuivat, kun vielä sai kulkea omilla jaloillaan. Osumaakin oli tullut, arpeutuneet haavat katsottiin, niitä arpeutumattomia ei näkynyt päälle päin.
Vaan nyt Huru-ukko ottaa moukun veteraanien ja manalle siirtyneiden kunniaksi. Niin miesten kuin naistenkin.
Ja Ykä, juu nuivaksi tulin ja olen suositellut muillekin tätä blogiasi luettavaksi, jos hekin nuivistuisivat...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Feyris Nyannyanille, Heikki Välimäelle, Rouva Anolle, Kumitontulle, Anolle ja Huru-ukolle & kiitokset.

Feyris & Heikki: Kiitokset. Olen otettu. Sveitsi ei välttämättä olisi ollenkaan hassumpi paikka elää.

Rouva Ano: Ajattelen Turkista yleensä niin, että se ei ole eurooppalainen valtio, ei edes silloin kun se oli sekulaarisempi ja koko lailla sotilaiden komennossa. Niin että ajatus sen liittymisestä Euroopan Unioniin tuntuu älyttömältä. Tietysti koko EU-hirvitys pitäisi saada nurin ja mahdollisimman äkkiä.

Kumis: Tuo resepti toimii kyllä. Itse en katso televisiota juuri ollenkaan. Aina muuten kun mennään pohjoiseen, niin silloin kuunnellaan pelkkää saameradiota. Eihän siitä mitään ymmärrä, mutta jotenkin se vaan pitää hyvällä tuulella.

Ano1: En oikein pysty sanomaan tuosta katsojamäärien muuttumistahdista, kun ei ole sillä lailla tullut pidettyä kirjaa. Ja tuossa Site Meterissa ei ole niin tarkkoja toimintoja. Se näyttää vain kokonaismäärän sekä päivittäiset ja viikottaiset tapahtumat. Mikäli tekstini ja ajatukseni ovat levinneet, niin siitä täytyy olla tyytyväinen. Ja juu, kaapista ulos tulo… mikä korvaavaksi termiksi. Tietysti moni suvakki haluaisi heittä julkinuivat kaappiin, jotka on varustettu kaltereilla.

Huru-ukko: Minäkin olen aikanani saanut kuulla veteraaanien juttuja. Nythän heidän ääni alkaa jo hiljetä. Moukku heidän kunniakseen tästäkin suunnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Onnea minunkin puolestani! Enpä olisi uskonut, että tässä vielä joutuu vasemmistodiktatuurissa asumaan, mutta suunta näyttää olevan selvä. Tietenkin kuilu todellisuuden ja ideologian/unelman välillä ratkeaa jossain vaiheessa liian isoksi. Mutta ennen sitä ei sinulta Yrjö aiheita tule puuttumaan eli jatkahan kirjoittelua. Toivotaan että meininki ei äidy liian traagiseksi missään vaiheessa.

Taidanpa lukea pari Huovisen novellia ennen maate menoa. Hymyilyttävät mukavasti. Kuten se juttu, jossa Anaksimandros Hyrkäs hoivaa hanhikorppikotkaa ja yrittää opettaa sille shakkia tai se jossa Väinö Karkia-Lorkka seilaa ruotsinlaivoilla ja ostelee talvivarastoja. Näihin tunnelmiin.

maallikko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Maallikko ja kiitokset. En oikeastaan sanoisi, että elämme vasemmistodiktatuurissa, vaan utopiadiktatuurissa jossa mukana on myös ”oikeistolainen” puolue kokoomus.

Huovinen on suuri suosikkini. Anaksimadros Hrkäksen tykönähän vieralivat Urhas Kekanenas ja Veikas Huovinenas, jotka toivat hänelle kirjallisuutta eli Kasari, Kotiliesi ja Tex Willer-lehtiä. Illan puhteeksihan Hyrkäs teki itselleen purkillisen Rassolnik-keittoa.

Topalassu kirjoitti...

Onnea!
Toivottavasti moukku maistui hyvältä ja teki hyvää :)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Topalassu, ja kiitokset. Ainahan se whisky hyvällen maistuu.

korpisoturi kirjoitti...

Tämä blogi on kuin aitoa ruisleipää ja vielä päälle sipaus huumorivoita, niin passaa lukijan nautiskella. Ei pääse tämä vallitseva koohotus sekottamaan päätä.

Kättä lippaan Ykälle!

Anonyymi kirjoitti...

Meillä kansallismielisillä ihmisillä ei ole mitään poliittisen vaikuttamisen kanavaa, vaikka sitä meille perussuomalaisten toimesta lupailtiin ja joita minäkin tuin, epäonnistuen ja väärää hevosta veikaten. Vuonna 2007 tarjolla ei ollut edes lupaustakaan. Vuonna 2015 Soini kusi meitä silmään ja sai pitkään hakemansa palkintonsa.

Tässä asiassa ei varmaan vielä kannata kaikkia siltoja tuikata tuleen ja ripotella tuhkia päällensä. Yksi osa yhteiskunnallista vaikuttamista on se, että joku kerta ulko-ovea avatessa sisään puskee pohjatuuli sankan lumipyryn kera. Ei siitä kannata enemmälti nokkiinsa ottaa.

Noin alkajaisiksi, uskaltaako kukaan edes ajatella, missä jamassa Suomi olisi tänä päivänä, jos nuivat tuulet eivät olisi lainkaan virinneet viime vuosikymmenen lopulla? Vaikka tilanne tänään vaikuttaa huolestuttavalta, niin kai *jotain* tuloksiakin on näyttää?

Myönteistä on sekin, että kynnys ruveta kritisoimaan päivän tilannetta äänekkäästi ja näkyvästi on nyt aika matalalla. Tästä on hyvä jatkaa uskottavaa painostusta sillä, että ellei tilanne muutu, kansalaiset ryhtyvät huomenna omatoimisiin korjaaviin toimenpiteisiin. Noin vertailun vuoksi, mitä Ruotsissa on tämän vyöryn edessä saatu aikaiseksi - muuta kuin romutettu oikeusvaltion perusteet?

Anonyymi kirjoitti...


Kieltää nimimerkitön kommentointi, tästähän voisi lähettää puolueelle palautetta.
Aika ikävystyttävää tälläistäkin ps kohdalla on.

Kyllä minulla olisi tähän keino että voi jatkaa nimimerkitöntä kirjoittamista.
Ja jää selvittämättä kirjoittaja. Nämä eivät vaan ole ilmaisia, pitää maksaa.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykän blogissa kommenttiosasto on pysynyt siistinä, vaikka anonyymikommentointi on sallittu. Tämä johtuu luultavasti ennakkomoderoinnista, joka tekee selvää trollauksista ja asiattomista kommenteista. Tästä syystä ilmapiirikin on miellyttävä.

"Tässä asiassa ei varmaan vielä kannata kaikkia siltoja tuikata tuleen ja ripotella tuhkia päällensä."

Melkein voi jo. Persut ovat olleet pettymys, mutta muutoksen mahdollisuus sielläkin on, vaikka Timbe on rakentanut puolueesta yhden miehen yrityksen. Timbe ei jaksa enää pitkään, joten toive paremmasta lepää hänen seuraajansa harteilla. Tämän kortin varaan ei kuitenkaan enää voi yksinomaan laskea.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Ano1:lle, Ano2:lle ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Suuret kiitokset.

Ano1: Myönteistä on tietysti se, että vaihtoehtoisia ja ihan toimiviakin kanavia tiedon levittämiseksi on syntynyt ja syntyy, mikä on tietysti pakkokin, kun katsoo valtamediamme tilaa. Sinänsä poliittisen vaikuttamisen mahdollisuudet ovat kyllä pienet, kun katsoo eduskuntaamme.

Ano2: Se, mikä asiassa auttaa on tietysti amerikkalaiset palvelimet, joihin suomalaisen poliittisen eliitin käskyvalta ei ulotu.

Vasara: Itse asiassa noita ryönäkommentteja ei tänne ole aikoihin edes tullut. Ehkä tätä blogia ei vastapuolelle ole edes olemassa. Persuista ajattelen samoin kuin sinä.

Pörri Orava kirjoitti...

https://www.suomenuutiset.fi/sipila-kukaan-arvannut-kansainvaellusta/

Nyt pistää kyllä vihaksi teidän 20+ netsin ja monen muunkin puolesta. Ensin ignoroidaan, sitten syytetään (valtion toimesta), sitten ivataan ja solvataan ja lopulta kun paljastuu, että olette olleet vuosikymmenen oikeassa, väitetään, että "kukaan ei osannut arvata."

Voihan video!

Anonyymi kirjoitti...

Tänään uutisoitiin SPR:n nälkäpäivän tuotosta. Paljon näkyy olevan ihmisiä, jotka uskovat tuon kyseisen lafkan olevan puhtaasti humanitäärinen instanssi ja toimivan pyyteettömästi maailman huono-osaisten ja pakolaisten asialla. Valitettavasti nykypäivänä täytyy epäillä ihan kaikkea.

Tulee mieleen juttu 30-luvulta juttu hurmoksellisesta Korpela-liikkeestä, joka toimi jossakin Pohjanmaalla ja jolla oli aika järkyttäviäkin seuraamuksia. Varakkaat isäntämiehet myivät talonsa ja omaisuutensa ja lähtivät Inarinjärven jäälle, jonne piti tulla kristalliarkki pelastamaan heidät parempaan maailmaan. Eräs intomielinen saarnamies selitti vielä epäileville, että vaikka hän istuisi paljaalla takapuolella tulikuumalle hellalle, niin Jumala suojelisi häntä palamiselta. No, sanojensa vakuudeksi hän teki sen ja lopun ikäänsä hänen persuuksissaan luki Högfors. Tästä jutusta saa kyhättyä sellaisen aasinsillan siihen, että vaikka minkälaisia faktoja löisi tiskiin, niin suvakit taitavat olla näitä nykyajan korpelalaisia, uskossaan vahvoja.

Ei mulla muuta, eikä tarvitse Ykän vastata. Olipahan nyt vaan tällainen tarina, kun tulin kurkkaamaan, onko blogiin tullut uusia
kommentteja.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdykset jälleen Yrjö!

On ollut mielenkiintoista lukea bloggauksiasi, ja havaita etten ole ainoa joka suhtautuu tähän nyky-maailmanmenoon jotensakin nuivasti. Tai oikeastaan aloin jo epäilemään tätä touhua (haittamaahanmuutto) ja sen ylistystä 1990-luvun alussa. Aivan yksinkertaistaen ja rautalangasta väännettynä, me emme voi toimia 3. maailman maiden ylijäämäväestön loppusijoituspaikkana, jos tällainen ilmaisu sallitaan. Mikään humanismi maan päällä tai muu opinkappale/epistola ei voi sitä muuksi muuttaa, meillä on rajalliset luonnonvarat ja that's it.

Jossain mielessä länsimainen lääketiede ja sen kehittyminen tekivät Afrikan (puhumattakaan Aasiasta) maille todellisen karhunpalveluksen. Lapsikuolleisuus laski jyrkästi ja sitä todistamme nyt tämän väestöräjähdyksen vanavedessä. Ihmiset lisääntyvät samalla lailla kuin 100 vuotta sitten, mutta nyt suurin osa jää eloon. Kuullostaa ehkä hieman "Aatumaiselta", mutta meitä vaan on yksinkertaisesti liikaa. Luonnossa tuota ongelmaa ei esiinny, koska heikot ja ylimääräiset yksilöt kuolevat pois, jos populaatio kasvaa yli ekosysteemin kantokyvyn.

Nyt olemme valinnan edessä, joko rajoitamme väestönkasvua vapaaehtoisesti ja radikaalisti tai sitten sitä rajoitetaan luonnollisista syista ja/tai sotimalla. Oma mielipiteeni ja ennustukseni on se, että tässä tulee vielä joku suurempi "rytinä" mikä karsii ihmisiä. Me valitettavasti olemme tuomittuja toistamaan kaikki ne virheet jotka johtavat suursotaan, koska emme halua oppia mitään historiasta. Koska humanisimi ja usko ihmisten hyvyyteen. Tässä vaiheessa pitää ottaa syvä huokaus ja naukku paukkulasista.

Odotan piinaavalla mielenkiinnolla ja jonkun verran kauhun sekaisin tuntein sitä skenaariota kun ja jos esim. 10% nigerialaisista saa päähänsä lähteä pohjoiseen exodukselle. Tai mikseivät sitten egyptiläiset? Siinä on muuten sitten sellainen määrä poppoota, että jotain radikaalia alkaa tapahtumaan. Tuo viime viikonlopun poliitikon puukotus Saksassa oli vasta alkusoittoa, vähän niinkuin preludia tulevasta.

Jossain mielessä tekee oikein pahaa miettiä, että tämänkö puolesta n. 90.000 suomalaista soturia kaatui sodissa Itänaapuria vastaan? Meikäläisen isoisä taisteli Jatkosodassa (liian nuori Talvisotaan) 17. divisioonan tykistössä Syvärillä, ja hän ei koskaan nähnyt elävänä venäläistä soturia, ainoastaan heidän raatojansa jossain ojissa. Läheisen ystäväni isoisä (Talvisodassa) sentään joutui laskemaan napit naapurin khaki-manttelista ja hän joutui patruunoiden huvettua "poistamaan" vastapuolen kolleegan puukolla. Mies itse haavoittui käsivarteen kun naapuri lasautti sarjan samassa tilanteessa, se oli todellinen joko-tai hetki. Toivottavasti en koskaan joudu samanlaiseen h-vettiin!

Eräs Ano oli linkittänyt Ruukinmatruunan blogiin hyvän vuokaavion tästä nykyajan hullutuksesta. Ihan huvin vuoksi kopsasin sen koneelleni ja on todellakin mielenkiintoista luettavaa ja pohdittavaa. Jos se Ano tätä lukee, niin kiitokset siitä hänelle.

Ja mitä sinun blogiisi tulee, niin noi Adolf Butlerin jutut ovat kyllä ylivertaisia. Hänestä tulee niin elävästi mieleen se Komisario Palmu elokuvassa esiintynyt Jussi Jurkan näyttelemä dekadentti elostelija "Bruno Rygseck". Puhumattakaan sitten noista feministien hömpötyksistä. Onneksi en muuten juonut kahvia (tai olutta) kun luin tuon pimpsanvirkkaamisjutun! Muuten olisin joutunut pyytämään sinulta korvauksia tärveltyneen näppäimistön myötä :-)

- Soomepois Eestist -

P.S. jos tuli viesti kahteen kertaan, niin toisen voipi poistaa...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pörri Oravalle,. Rouva Anolle ja Soomepoisille Eestist & kiitos kommenteistanne.

Pööri: Joo, eivät jätkät voi väittää, etteikö niitä olis varoitettu. Varoituksen sanoja on vaan pidetty lähinnä rikollisina.

Rouva Ano: No vastaanpa kumminkin, sillä tuo hurmosliikevertauksesi oli kyllä erinomaisen osuva. SPR:n kanssa minulla loppui sinuvälit jo yli 20 vuotta sitten.

Soomepois Eestist: Mitä tulee tuohon kommenttiisi väestönkasvusta, niin olen sataprosenttisesti samaa mieltä. Muistan, että vielä 1980-luvulla sen aikaansaama uhka ymmärrettiin, mutta nyt se ei ole jotenkin vaan tiedostavaa muotia. Nyt metelöidään ilmastonmuutoksesta ja siinä sivussa tapetaan suomalainen teollisuus kun Kiinassa työnnetään paskaa ilmaan niin kuin ennenkin. Ja väestön ylijäämä dumpataan Eurooppaan. Eiköhän Adolf Butler vielä palaa kuvioihin.

Anonyymi kirjoitti...


Moro Ykä
Kuten sermin takana kirjoitin, jatka tätä arviointia ja kritiikkiä vaikka maailman tappiin.
Joillekin on vain sallittu kirjallisen ilmaisun lahja. On helppo listata asioita, mutta saada ne kiinnostavaan jatkumoon, se on taito se.

t.
S.E.P.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, S.E.P. ja kiitos kannustuksesta.

Anonyymi kirjoitti...

No juu, utopiadiktatuuri sopiikin oikeastaan paremmin kuvaamaan tätä maailmanmenoa kuin vasemmistodiktatuuri. Ideahan on kuitenkin näillä ihmisillä käydä taistelua todellisuutta vastaan ja koska vihollinen on ylivoimainen, kukaan ei saa livetä rintamasta. Maailmahan muuttuu jos me vain kaikki uskoisimme... jne

Samaa paskaa eri paketissa.

maallikko

Yöttömän yön Timo kirjoitti...

Juu onneks olkoon vaan, ja ota toisellekin jalalle, oot kyllä sen ansainnu! Ja jatka ihmeessä, kyllä näitä lueskellaan, myös niitä perskeleempiä juttuja. Ja lisää vaikka enemmänkin niihin sitä "Yrjöä", koska tulihan niitä alkuperäsikiäkin Yrjöjä lueskeltua, ja niitten kafkamaisen kuiva huumori kolahtavaksi todettua. Ja mikäs sun on kirjotellessa kun sulla on toi sana hallussa, olispa itselläkin, niin aloittaisin omankin blogin, mutta enhän mä osaa ku kiukutella ja kiroilla?! Mutta parempi sekin, kun nyökytellä ja hymyillä?

Kiitos vielä kerran, ja näillä mennään!

Olli kirjoitti...

Toivottavasti tämä blogi jatkuu hamaan tulevaisuuteen. Suomi on menossa kohti hurmaavaa joukkoitse murhaa. Porukka istuu bussissa mikä menee kohti rotkon reunaa ja kaikki huutaa vaan että "lisää hanaa" !
Tilanteen paska puoli on vain se, että ne bussi matkustajat on suomen hallitus ja eduskunta. Tavallinen kansa katsoo voimattomana sivusta ja kustantaa lystin.
Lehdistö ja tv on myrkytetty samalla mantralla. Hyvänä esimerkkinä ylen lähettämät pakolaiskeskustelut. Meinaan, ne on aivan sormet kurkkuun meininkiä.
Tämänkaltaiset blogit ovat tällä hetkellä ainut kanava meille, jotka kyseenalaistetaan nykyinen hulluus, päästä ääneen ja jakaa ajatuksia.
Kiitos hyvästä blogista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Maallikolle, Yöttömän yön Timolle ja Ollille & kiitos kommenteista ja kannustuksesta.

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Yrjölle ja kitos kaikista vallan mainioista kirjoitelmistasi.

Miljoona on varsin suuri luku, ja nuivalle asiablogille vieläkin suurempi.

Mielyttävä on ollut huomata kehittymisssi kirjoittajana ja nuo kaikki näkökulmat joita kykenet teksteissäsi esiin tuomaan. Myöskin kyvystä myöntää olleensa väärässä nostan hatua, korkealle. Kuvaus siitä kuinka meinasit jo aikoinaan pistää blogisi telakalle toi mieleen niin monet jotka ovat näin tehneet ja sääli olisi ollut sinut menettää. Kuitenkin kuvaus siitä kuinka pyörsit aikeesi luo taas toivoa.

Meillä on ahdollisuus vaikuttaa, ainakin vielä, mutta istutaan sitten porukalla valtion lepohotellissa kun elinkautinen saadaan aktiiviseksi näistä yhteiskuntaa ravisuttavista rikoksista.

Itse olen päätökseni myös tehnyt, vaikken kykene tuotteliaisuudessani lähellekään tasoasi, niin samoissa puskissa aion edelleen pysyä ja aktiivisena.

Krypta kirjoitti...

Onnea ja kiitos turvansoitosta, samoilla linjoilla ollaan vaikka meikä pohtii yhteiskunnan ongelmia hieman laajemmin.

En ymmärrä näitä tulijoita ja heidän toimiaan. Talvi- ja jatkosyykin on otettu esiin ja kohta taidetaan kaivaa Titanicin III-luokan matkustajatkin. Ehkä ymmärrykseni jäi vajaaksi, kun äiteni mummo munasi ja myöhästyivät junasta, joka Elisevaarassa saikin venäläistä zalmizakkia.

Nimimerkkinä kirjoittelu tuomitaan ja siitä sanaseni olen sanonut kirjoituksissani. Kunpa tuomitsijoista joku ajattelisi vaikkapa olla muutaman minuutin Lubitz:n ja Breivik:n nimikaimoja, niin ehkä sävel olisi toinen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle ja Kryptalle & kiitos kommenteistanne ja kannustuksestanne sekä parhainta lyckaa omalle kirjoitustyöllenne.

Anonyymi kirjoitti...

Luin vasta Yrjö nyt tämän kirjoituksen. Onnittelut minultakin, olet saavuttanut yhden merkkipaalun, kirjoituksiasi on aina ilo lukea, jatka samaan malliin.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Kohta alkaa maailman paras peli! Voittaja pääsee finaaliin, mutta jokainen tietää, että täman pelin voittaja on tällä hetkellä paras.

http://www.telegraph.co.uk/sport/rugbyunion/rugby-world-cup/11942925/South-Africa-vs-New-Zealand-Rugby-World-Cup-2015-semi-final-live.html

/////////

Ei Suomi muutu kansainväliseksi sillä, että otetaan 100 tuhatta mokkakikkeliä notkumaan kadulle ja pyyhkimään vanhusten perseet - - -

Vaan Suomi muuttuu kansainväliseksi sillä, että esim. Kapkaupungissa myytäis Oraksen hanoja, Abloyn lukkoja, Valmetin kivääreitä ja Valion jäätelöä.

Jos neekerit käveleen Helsingin kadulla, ja joku saa siitä orgasmin. No.

Sori vaan, mutta ei se ole kansainvälistymistä ja isoa maailmaa. Jos käyt ruokailemassa eksoottisessa ravintolassa, sori vaan ei se ole maailma ja kansainvälisyys.

Tyhmää ja naivia kusetetaan, rahat pois tyhmiltä.

///////////

Pojat katsokaa peli,se alkaa ny..

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja Buurille Johannesbuurista & kiitos kommenteistanne.

Ano: Lämpimimmät kiitokset kannustuksesta.

Buuri: Ja Uusi-Seelanti näköjään voitti ja meni finaaliin. Jos täällä näkyisi jollain kanavalla nuo pelit, niin saattaisin katsoakin. Mielenkiintoinen peli. Vaan en arvannutkaan, että Argentiinassa pelataan rugbyä ja jopa noin menestyksekkäästi.