keskiviikko 21. lokakuuta 2015

KAHDESTOISTA YMMÄRRYSHARJOITUS

Olen ymmärrysharjoituksissani pyrkinyt edes jollain tavoin hahmottamaan itselleni, miksi suvaitsevais-tiedostavais-valaistunut vastapuolemme toimii juuri sillä tavalla kuin se toimii. Tehtävä on tietysti ollut joka kerta vaikea, sillä järjettömyyttä on vaikeaa selittää järjellisesti. Tällä kertaa yritän puolestaan hahmottaa päässäni organisaatiota, jota arvostan, ja jonka niin toiminnan kuin henkilökunnan miellän pääosin hyvinkin järkeväksi ja asialliseksi. Tuumin sitä, kuinka se mahtaa suhtautua Suomessa elokuussa 2015 alkaneeseen kriisiin, jota tosin poliitikkomme eivät suostu tunnustamaan kriisiksi, vaan toteavat pokkana että kyseessä on sekä suuri velvollisuus että suuri mahdollisuus ja tämähän saa tällaisen yksinkertaisemman ihmisen tuumimaan, että ne ihan oikeasti yrittävät tunkea nelikulmaista palikkaa pyöreään reikään. Vaatien vielä suhraamiselleen aplodeja tavallisilta kansalaisilta, jotka maksavat koko lystin.

Organisaatio, josta puhun on luonnollisesti Suomen puolustusvoimat. Kun mietin puolustusvoimien henkilöstöä, en keskity kenraalikuntaan. Olen päätynyt siihen käsitykseen, että se koostuu valitettavasti pääosin miehistä, joille ura itsessään ja sillä eteneminen on jo tietynlaista politiikkaa ja kaikkien siviilipoliitikkojen oikkujen tunnollista toteuttamista ilman niiden minkäänlaista kyseenalaistamista. Keskityn sen sijaan kapteeneihin, majureihin, everstiluutnantteihin ja eversteihin. Heppuihin, jotka eivät välttämättä koskaan niitä jellonia kaulaansa saa, koska asettavat tehtävänsä Suomen puolustamisessa kiipijän uran edelle, mutta jotka huudetaan hätiin silloin, jos pilliin vihelletään. Voi olla, että he siinä vaiheessa saavat niitä natsoja huomattavasti lisää, kun tarvitaan miehiä, jotka tekevät eivätkä selitä.

Jos ajatellaan puolustusvoimien perustehtävää, niin sehän on varsin yksinkertainen ainakin ajatuksen tasolla, mutta käytännössä pirun hankala, koska meillä sattuu olemaan se yksi tietty naapuri. Puolustusvoimien tehtävä on puolustaa Suomen maata ja sen kansaa ulkoista hyökkääjää vastaan ja säilyttää maan itsenäisyys. Eli sen tulee perinteisen (ja kieltämättä oikean) uhkakuvan mukaan varautua torjumaan vihollisen hyökkäys idästä sekä sen koukkaukset etelästä, lännestä ja pohjoisesta. Näinhän on tosiasiassa ollut koko Suomen itsenäisyyden ajan, jopa suomettuneisuuden aika mukaan lukien, tosin olihan silloin toisenlaisiakin ääniä, se oli muistaakseni patataistolainen Hannu Taanila joka kirjoitti joskus 1980-luvun alussa että Suomea ei uhkaa mikään sotilaallinen uhka, ellei sitten jenkit lähetä neekereitä hyökkäämään Lappiin, mikä oli silloin kovastikin hyväksyttyä epistolaa ja mikä taas nykyisin sattuisi sen tietyn pikku syyn vuoksi olemaan vihapuhetta vaikka sen sanoisikin äeeentinen taistolainen. Uskoisin silti, että PV valmistautui silti ja silloinkin torjumaan uhkaa juuri idästä.

Tämän jatkuvan uhan kanssa puolustusvoimat joutuvat joka päivä painimaan, eikä poliittinen koneistomme sitä juurikaan tehtävässään auta. Puolustusvoimiin kohdistettuja säästöjä jatketaan vielä lisäsäästöillä vaikka vielä hetki sitten puhuttiin, että PV:n tulisi saada lisärahoitusta. Näissä säästöissä sitten menee niin sekä paljon puhuttu puolustusvoimien uudistettu taistelutapa, kun ei voi jätkiä siihen kunnolla kouluttaa ja kalustoa hankkia ja samoin myös paljon puhuttu alueellisten joukkojen uudistus.

Vaan tämähän on tuttua. Mutta kuinka puolustusvoimissa kapteeni – everstitasolla suhtaudutaan uusiin uhkiin? Vanhoihin uhkiin, toisin sanoen Venäjän hyökkäykseen ollaan tietysti varauduttu ja kassakaapeissa löytyy taatusti suunnitelmat sitä varten. Mutta entä uudet uhkatekijät? Poliittinen koneistomme voi tietenkin elää utopioissaan ja vaatia kansaakin elämään niissä, mutta puolustusvoimissa joudutaan ajattelemaan realistisesti. Siellä uhka on oikeasti uhka, siihen tulee varautua ja tehdä tarpeelliset suunnitelmat. Onko puolustusvoimien kassakaapeissa suunnitelmat uusia uhkakuvia varten?

Ensimmäinen uhka, ja toteutunut sellainen tapahtui  poliittisen koneistomme päätöksellä jo vuonna 2011, jolloin Suomi käytännössä luopui itsenäisyydestään ja luovutti sen Euroopan Unionille joka on hyvää vauhtia muuttumassa Euroopan Liittovaltioksi, joka tosin ei ole liittovaltio, vaan poliittisen prosessin ulkopuolelta valittujen komissaarien johtama hyvinkin keskitetty byrokraattivaltio.

Jos ajatellaan puolustusvoimien perustehtävää, niin silloinhan PV on epäonnistunut, sillä maan itsenäisyys on jo menetetty. Laukaustakaan ampumatta. Puolustusvoimat eivät kuitenkaan pystyneet vaikuttamaan asiaan, enkä ole varma oliko siellä koskaan edes varauduttu siihen mahdollisuuteen, että itsenäisyys menetetään vapaaehtoisesti eduskunnan toimesta. Luulisin, että upseeristossa on kuitenkin soraääniä, jotka toteavat, että oliskos tässä ollut perustuslakituomioistuimen paikka, jos meillä edes sellainen olisi ja olisiko itsenäisyyden menettämisestä ehkä kannattanut järjestää kansanäänestys. Meinaten siinä vuonna 1995 pidetyssä äänestyksessä ei äänestetty itsenäisyyden menettämisestä vaan liittymisestä valtioitten liittoon.

Historioitsijat varmaankin käsittelevät aikanaan edellä mainittuja asioita hyvinkin ankarasti, mutta puolustusvoimien on ajateltava myös nykyhetkeä, ja mikäli siellä löytyy ajattelevia yksilöitä (joita uskon ainakin tuolta kapteeni – everstitasolta hyvinkin löytyvän), niin heidänhän on pakko varautua useampiinkin uusiin kriiseihin, jotka poliittinen koneistomme ovat pitkäaikaisella asioitten vituralleen hässimisellä saaneet aikaiseksi. Suunnitelmat on tehtävä etukäteen, ettei tilanteen kaatuessa päälle oltaisi sormi suussa ja mietittäisi, että tartteiskohan ehkä tehdä jotain.

Ensimmäistä näistä kriiseistä voisi kutsua vaikka nimellä liian myöhään tulleen järkiintymisen kriisi.

Ajatellaan tilannetta tammikuussa 2017, jolloin maahamme on tullut hallituksen munattomuuden vuoksi totaalisen vieraista kulttuureista 70.000 – 120.000 tyyppiä, joilla ei tosiasiassa ole täällä mitään muuta tekemistä kuin elää suomalaisten rahoilla ja siinä sivussa ne pistävät maassamme hulinaksi. Se on täysin ennustettavaa, sillä kahden täysin erilaisen kulttuurin yhdistäminen ei ole koskaan onnistut muuallakaan ja maahan tulleet elintasopakolaiset ovat kaiken lisäksi saaneet suomalaisista mielikuvan lammasmaisena kansana, joka ei uskalla panna hanttiin ja joka nostaa maahantulijat jalustalle kaikesta heidän perseilystään huolimatta. Kieltämättä nämä häiskät varmaankin raapivat päätänsä ja ihmettelevät, kuinka näin hyväuskoinen ja höhlä maa on saanut aikaan niin toimivan systeemin, että sillä on varaa elättää heidätkin. Vaikkei olisi mitään syytä. Siinä vaiheessa hallitus saattaa ymmärtää, että vituiksihan tää meni koko internationaalinen viritelmä ja näistä tyypeistä on palautettava tai tylysti poistettava maasta vähintään 50.000 – 100.000 tyyppiä.

Siinä vaiheessa hallitus alkaa miettiä, että kuinkahan tämä sitten voitaisiin tehdä, koska eihän se typeryydessään ole tällaista mahdollisuutta edes ajatellut. Ensiksi hallitus toimii niin kuin suomalaisten hallintolampaitten kanssa yleensä toimitaan ja kysyy nätisti maahantulijoilta että voisittekos lähteä maastamme, kun teillä ei sitten ollutkaan tänne mitään asiaa ja saa maahantulijoilta vastauksen että mutsis oli. Hallitus pistää hetken aikaa sormen suuhunsa ja hoksaa sitten kysyä apua poliisilta, joka tylysti toteaa, että albaanien kanssahan tuo jo koeteltiin, eivät olleet halukkaita lähtemään ja tarvittiin yksi poliisi per albaani saattamaan jätkät lennolle Tiranaan. Milläs te urpot kuvittelette, että me kymmeniä tuhansia ensinnäkään löydetään ja varsinkaan palautetaan kun ne eivät ole halukkaita lähtemään? Ja missäs vaiheessa me tehdään sitten se normaali poliisin työ?

Jolloin hallitus saattaa hoksata, että tämähän ei taidakaan onnistua perinteellisellä pohjoismaisella nätillä tavalla ja sen jälkeen kysyy apua puolustusvoimilta jolla (toivottavasti) on jonkunlainen suunnitelma asian suhteen ja PV ilmoittaa, että onnistuu, mutta joudumme tekemään osittaisen liikekannallepanon, etsimään väkisin ja mielipidettä kysymättä joka häiskän ja laittamaan ne piikkilangan taakse vankileirille Tornionjokilaaksoon, josta ne väkisin palautetaan Ruotsiin, jonka ei olisi pitänyt niitä laskea tänne ensinkään. Lukekaapas jätkät se Dublinin sopimus. Näillä piikkilangan takana olevilla leireillä syötetään jätkille perinteistä armeijan noppasoppaa ja vanikkaa ja jos ei sapuska kelpaa, niin silloin täytyy olla ilman. Mobilisoiduilla reserviläisillä on sitten tietenkin aseissaan kovat patruunat ja myös valtuudet tarvittaessa painaa liipaisinta. Erityisen painokkaasti puolustusvoimat ilmoittavat hallitukselle, että jos haluatte operaation onnistuvan, niin ensiarvoisen tärkeää on, että te ministerit pidätte turpanne kiinni, ettekä sotkeudu siihen, kun me korjaamme asian, jonka te saitte typeryyttänne aikaiseksi.

Uskon (tai ainakin toivon), että puolustusvoimilla on jo olemassa suunnitelma tällaista tilannetta varten tai ainakin se on valmisteilla. Kyseinen kriisi kun on täysin mahdollinen. Olihan PV:llä aikanaan hyvin valmiiksi tehdyt suunnitelmat Neuvostoliiton hajoamisen aikaansaaman pakolaisvyöryn varalle. Kuvittelisin, että puolustusvoimat varautuu kaikkiin maahamme kohdistuviin uhkiin ja ennen kaikkea osaa tunnistaa uhan, vaikka poliittinen koneisto ajattelisi asiasta toisin ja mainostaisi sitä mahdollisuutena.

Tosin tuon kyseisen uhkakuvan toteutuminen on sinänsä varsin epätodennäköistä, sillä kun puolustusvoimien upseerit, siis ne  joita ei kiinnosta pelkkä urakehitys kertovat hallitukselle sen, mitä liian myöhään tulleen järkiintymisen kriisin ratkaiseminen vaatii, pistää hallitus päänsä vielä astetta syvemmälle pusikkoon, toteaa, että joka ainoalle arabihäiskälle ynnä muille hättiäisille annetaan notkumislupa toissijaisen suojelun perusteella aina täältä ikuisuuteen eikä uusienkaan tulemista estetä, kun eihän Ruotsikaan niin tee ja sitten toivotaan porukalla, että jos tää nyt jotenkin suttaantuisi. Mutta eihän se pelkällä toivomisella suttaannu.

Ja silloin päädytään tuplasti liian myöhään tulleen järkiintymisen kriisiin. Tällöin muutamassa vuodessa maahamme valuu noin 200.000 – 300.000 tyyppiä, jotka päätyvät suurkaupunkiemme lähiöihin, jossa ne toimivat samoin kuin Ruotsissa eli ilmoittavat, että tästä rajasta eteenpäin tämä kaupunginosa ei ole enää Suomen aluetta ja toimii myös ilmoituksensa mukaan, jolloin alueelle tulevat ambulanssit ja palokunta alkavat tarvita Pasi-sisuja työkaluikseen. Kyseiset ambulanssimiehet ja palomiehet saavat luonnollisesti myös näiltä ”autonomisilta alueilta” valituksia siitä, että hätäpuhelun jälkeen kesti tunnin verran ennen kuin ambulanssi oli paikalla. Mikä tietysti on luonnollista, sillä ambulanssimiehistön tarvitsee hankkia tarvittavaa backupia siihen, ettei se itse pääse hengestään pelastaessaan jotain tyyppiä, jonka pelastamatta jättäminen olisi sinänsä yleisen rauhan ja turvallisuuden ylläpitämisen kannalta se viisain vaihtoehto.

Tässä vaiheessa myös jopa huomattavan hidas hallituksemme ja virkamieskoneistomme saattaa hoksata, jos joku niille asian rautalangasta/ratakiskosta vääntää, että näillä alueilla pitävät valtaa pelkästään aseelliset ulkomaalaisjengit, eikä suomalaisilla viranomaisilla ole alueen toimintaan oikeastaan muuta  vaikutettavaa kuin se, että ne maksavat alueelle edelleenkin sosiaalitukia ja sitä kautta pitävät yllä valtion toiminnallaan hyväksymää anarkiaa.

Jos hallituksemme tässä vaiheessa järkiintyisi, se toteaisi, että tämä ulkomaalaisten toiminta on itse asiassa sodanjulistus ja Suomen valtakunnan joka ainoa helvetin neliömetri on Suomen hallituksen valvonnassa ja jos joku muu yrittää ottaa suomalaisia alueita hallintaansa, niin sille lyödään luu kurkkuun. No, seuraavaksi tulisi tietysti puhelinsoitto poliisille, joka nauraisi paskaisen naurun todeten, että mehän saadaan niiltä rikastajarikollisilta selkäämme jos yritettäisiin, jolloin oltaisiin taas poikkeustilan edessä ja apuun pyydettäisiin jälleen puolustusvoimia.

Ensimmäisenä PV luonnollisesti toteaisi, että käymmekö hoitamassa tilanteen vai lähdemmekö leikkimään dialogipuolustusvoimia jolloin meitä ei oikeastaan tarvitakaan, vaan homman voi siirtää palkatuille lässyttämis-alistumisspesialisteille. Mahdollisen luvan saatuaan puolustusvoimat toteaisivat, että osittaista liikekannallepanoa tarvitaan jälleen. Ei tää muuten onnistu. Ja kovat piippuun jätkille taas. Hallitus taas arkana kysyisi, että mitenkäs te ajattelitte homman hoitaa ja asiasta vastuussa oleva everstiluutnantti toteaisi että no ensiksi katkaistaan vesi ja sähköt koko alueelta, sen jälkeen ilmoitetaan, että mikäli on halukkaita lähtijöitä, niin heidät saatetaan aseistautuneitten reserviläisten toimesta satamaan Ruotsinlaivalle ja ne, jotka eivät ole ymmärtäneet, että suomalaisten alue on suomalaisten aluetta yksinkertaisesti ammutaan ja ensimmäisenä alueelle tulee pataljoona Leopard-panssarivaunuja. Tällä kertaa ei asioita hoideta puhumalla.

Toivon, että puolustusvoimilla on olemassa suunnitelma myös tätä tilannetta varten. Tai että sitä pannaan parhaillaan pystyyn. Luottaisin siihen, sillä puolustusvoimien tehtävä on varautua, eikä utopioida.

Tosin sitäkään suunnitelmaa tuskin tarvitaan, sillä en usko, että niin nykyinen hallituksemme kuin seuraavakaan olisi valmis näihin toimiviin, joskin varsin rankkoihin konsteihin, joten se jatkaa pää puskassa-linjaansa ja saa aikaan tilanteen, jolloin Suomessa on jo puoli miljoonaa etnisesti edistyksellistä ihmistä, joitten hyvinvoinnin hallitus julistaa kaikkien kantasuomalaisten pyhäksi velvollisuudeksi ja kaikki niitten aikaansaama väkivalta ja yleinen riekkuminen perustellaan sillä, että ne ovat vain reagointia tavallisten suomalaisten nuivaan ja ennakkoluuloiseen asenteeseen.

Mikä saa tietysti aikaan sen, että hallituksen jatkuvaan munien raapimiseen kyllästyneet kansalaiset alkavat perustaa aseellisia ryhmittymiä. Niitten tarkoitus ei ole varsinaisesti kaataa valtiovaltaa, vaan yksinkertaisesti puolustaa omiaan maahantulijoitten väkivaltaa vastaan, suojella omia asuinalueitaan ja estää väkivaltaisten maahantunkeutujaporukoitten tunkeutuminen alueilleen. Koska valtiovalta ei tätä suojeluvelvollisuuttaan enää tee. Se lopetti sen jo vuonna 2015. Tässä vaiheessa asioita ei todellakaan hoideta enää puhumalla, vaan suomalaisten siviilien aseelliset joukot järjestävät myös kostoiskuja, joissa ilmoitetaan tylysti, että osataan sitä täälläkin kun tätä kerran pyydettiin. Ruumiita on tarjolla ja viljalti, sillä suomalaiset ovat hyviä toimimaan organisoidusti ja järjestelmällisesti myös väkivallan alueella.

Epäilemättä hallituksemme silloin taas kysyy utopiahaaveittensa ylläpitämiseksi apua puolustusvoimilta ja  komentaa sen joukot riisumaan aseista laittomaksi katsomiaan suomalaisia itsepuolustusjoukkoja ja suojelemaan maahantunkeutujia näitten joukkojen väkivallalta, mutta siinä vaiheessa jopa urakenraaleilla varmaankin käy päissään epäilys. He varmaankin miettivät sitä tilannetta, jossa silloin ollaan ja tekevät yhteenvedon:

- Suomen hallintovalta luopui itsenäisyydestä ilman kansanäänestystä ja luovutti vallan länsieurooppalaisille vasemmistohumanisteille, joitten visio yhtyneestä Euroopasta ei juurikaan eroa siitä, mitä Neuvostoliitto oli.

- Suomen hallintovalta avasi rajamme ihmisille, jotka eivät olleet hädänlalaisia pakolaisia, vaan tyyppejä jotka tulivat nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta. Samalla Suomen hallintovalta määräsi viranomaispäätöksellä suomalaiset rakastamaan näitä ihmisiä kuin omaa perhettään, vaikka vastarakkauden muodot olivat lähinnä halveksivat ja ennen kaikkea väkivaltaiset.

- Suomen hallintovalta elättää näitä ihmisiä samalla kun se leikkaa tavallisten suomalaisten kansalaisten elintasoa ja vaatii että suomalaiset hyväksyvät tämän, vaikka maahantunkeutujien elättäminen nakertaa maan taloudellisia perusteita.

- Suomen hallintovalta ei tee mitään Suomen alueella valtaa pitäville ulkomaalaisille gangstereille vaan vaatii, että suomalaiset hyväksyvät ne osana globaalia kehitystä ja monikulttuurisuutta.

- Suomen hallintovalta haluaa, että Suomen puolustusvoimat alkavat toimia aseellisesti niitä kansalaisten ryhmittymiä vastaan, jotka haluavat ainoastaan puolustaa itseään, lähimmäisiään, maataan eli toimia juuri niin kuin puolustusvoimien tulisi toimia.

Tässä vaiheessa jopa uraputkessa olevan kenraalin mielessä saattaa käydä se ajatus, että olikos meillä siellä puolustusvoimien kassakaapissa se äärimmäisen salainen suunnitelma eli sotilasvallankaappaus.

Henkilökohtaisesti toivon, että sellainen suunnitelma on, sillä maan vihollinen ei välttämättä tule vain ulkoapäin. Nykyinen vihollinen, jota kutsutaan maan eduskunnaksi, hallitukseksi, virkamieskoneistoksi ja mediaksi on tuomassa Suomeen jatkuvasti lisää ulkoisia vihollisia ja vaatii, että tavallisen kansalaisen tulisi rakastaa niitä viranomaispäätöksellä. Katkeraan loppuun saakka.

Puolustusvoimien miehillä on varmaan miettimistä. Jos tavalliset suomalaiset tulevaisuudessa perustavat aseellisia ryhmittymiä puolustamaan itseään ulkoa tulevaa uhkaa vastaan, niin kuinka moni upseeri olisi valmis antamaan käskyn tulenavauksesta näitä ryhmittymiä vastaan? Omia kansalaisia vastaan? Kuinka moni heidän alaisistaan noudattaisi käskyä? Kuinka moni upseeri ajattelisi, että vihollinen on aivan toisessa suunnassa?

Kirjoitukseni voi kuulostaa foliohattuilulta, mutta niinhän nykyinen tilannekin kuulosti vielä vuosi sitten. Tässä vaiheessa on hyvä esittää kysymys puolustusvoimien upseereille. Ketä te puolustatte? Hallintojärjestelmää, joka syöttää kansansa utopian ylläpitämiselle? Vai sitä kansaa itseään? Vaiko pelkkää uraanne?

Sinänsä loppukaneettina voi todeta, että jos puolustusvoimat ottaisivat maassa vallan, niin sotilashallinto kestäisi pitkään. Vaikka puolustusvoimat toteaisivat, että maassa olojen rauhoituttua järjestettäisiin uudet vaalit, niin mitä niihin vaaleihin olisi tarjolla ehdokkaiksi? Ne samat puolueet, jotka veivät maamme katastrofiin? Entä virkamieshallitus? Ne samat virkamiehet, jotka tukivat sitä samaa katastrofia mitään kyseenalaistamatta?

Vaikka tunnustan olleeni jopa joskus kommunisti, niin tunnen päivä päivältä suurempaa sympatiaa sitä kohtaan, mitä Augusto Pinochet teki aikanaan Chilessä. 
Vielä lisäyksenä vastaus Ylen toimittajan Eero Mäntymaan sähköpostilla esittämään haastattelupyyntöön:

1. En ole kiinnostunut haastattelusta enkä halua olla missään tekemisissä Ylen kanssa.

2. Kun nimimerkkiä käyttävälle blogikirjoittajalle esitetään pyyntö ottaa yhteyttä Ylen toimittajaan puhelimitse, voi pyyntöä pitää jokseenkin huvittavana.

91 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Luulen kyllä, että kansalaiset alkaisivat perustaa aseellisia ryhmittymiä jo paljon aikaisemmassa vaiheessa, kuin Ykän hahmotelmassa. Mutta se on kyllä käsittämätöntä, etteivät poliitikot ja nykyiset päättäjät todellakaan näytä ymmärtävän, että nyt on tosi kyseessä ja tilanne jo päällä. Sotilasvallankaappauksesta olisi järjestyksen palauttamisen lisäksi sekin hyöty, että täysjärkisillä tolkun miehillä (joita uskon upseereissa olevan riittävästi) olisi oiva tilaisuus sanoutua tylysti irti tuosta pömpöösistä EU-himmelistä ja saman tien pelkkiä kustannuksia aiheuttaneesta eurosta.

Kumitonttu kirjoitti...

Melko lohduttomaltahan tämä toki näyttää, ei siitä mihinkään pääse. Juuri luin arvion, jonka mukaan Illinois'n osavaltio Yhdysvalloissa hoippuu konkurssin partaalla. Virkakoneisto on jo ilmoittanut, että rahaa ei riitä eläkkeisiin, ja mitä päätettiin: korottaa veroja <3

Ei-niin-sattumoisin samassa osavaltiossa on Yhdysvaltain ongelmallisin suurkaupunki Chicago. Tutustumalla osavaltion ja kaupungin lähimenneisyyteen pääsee kurkistamaan Suomen tulevaisuuteen.

Vai otti Mäntymaa yhteyttä. Linkitän Vasarahammerin kirjoitukseen kyseisestä toimittelijasta.

Euvostotaivas kirjoitti...

Jälleen hyytävän mainio kirjoitus. Itse kuitenkin uskoisin vähintään triplasti liian myöhään tulleen järkiintymisen kriisiin, jolloin ei olisi enää edes käytettävissä sellaista selkeän yhtenäistä armeijaa kuin Yrjön hahmottelemissa skenaarioissa. Jokainen vuosi lisää Brysselin vasallivaltiona lumeitsenäisyydessä ja euvostoliittolaisen rikastumissuihkun alla huuhtoo pois toimintamahdollisuuksia.

Yrjön kirjoituksensa lopussa esittämä toteamus on karuudessaan vastaansanomaton:

"Sinänsä loppukaneettina voi todeta, että jos puolustusvoimat ottaisivat maassa vallan, niin sotilashallinto kestäisi pitkään. Vaikka puolustusvoimat toteaisivat, että maassa olojen rauhoituttua järjestettäisiin uudet vaalit, niin mitä niihin vaaleihin olisi tarjolla ehdokkaiksi? Ne samat puolueet, jotka veivät maamme katastrofiin? Entä virkamieshallitus? Ne samat virkamiehet, jotka tukivat sitä samaa katastrofia mitään kyseenalaistamatta?"

Jokainen vuosi lisää tätä euvostotuubaa murentaa alta sitä perustaa, jolta puolustusvoimatkin ponnistaa. Mistä löytyy kohta se aines, joka homman hoitaa? Se miespolvi alkaa jo pahasti harmaantua, joka sai syntyä terveeseen valtioon. Vaikka saisimmekin maahantunkeutujat lähtemään uusien hyväuskoisten riesaksi ja Euvostoliitto hajoaisi, pelkään toimivan valtiokoneiston rakentamisen vaativan paluuta jonnekin 1700-1800 -lukujen mielenmaisemiin.

Kyllähän tulevaisuuteen tahtoisi uskoa, mutta synkältä tämä näyttää...

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Kiitos, Ykä. Autoit minuakin ymmärtämään kun näitten rähmäsilmieni ankaralla ponnistuksella sain tavattua hienon kirjoituksesi. Kun kaikilla kuudella flunssan kynsistä vapaalla aivosolullani vihdoinkin välähti: ei pidä kaunistella tai vältellä todellisuutta. Meillä on tällä hetkellä yksi vihollinen yli kaikkien muiden: poliitikkojen ja virkamiehien muodostama oligarkia.

Täällä meidän passattavanamme olevat mamut (poislukien se ehkä 10%...) ovat vain porukka opportunisteja joilla tuo perkeleensikiöitten oligarkia ryöstää meiltä pesästä tuhkien jälkeen vielä arinatkin. En tarkkaan tiedä heidän suunnittelemansa ryöstökeikan yksityiskohtia kun en kuulu siihen porukkaan, mutta arvaan että yksi keino tulee olemaan vanhojen, halpojen, melkein purkukelpoisten kiinteistöjen osto ja vuokraaminen vastaanottokeskuksiksi tähtitieteellisillä vuokrilla.

Jos joku idiootti tyrkyttäisi minulle ylöspitoa ja selvää rahaa ilman mitään vaatimuksia, ottaisinko? Ottaisinko jos olisin nuori mies, ilman mitään sitoumuksia ja tulevaisuudennäkymät surkeita? Ottaisinko jos idioottien päämies mainostaisi tyrkyttämällä omaa luksus-kakkoskämppäänsä meikäläisille? No tavallisen tyhmä olisin jos en ottaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,

Valitettavasti taidat olla oikeassa näissä skenarioissa - ei koneistosta löydy selkärankaa hoitaa asioita Suomen edun mukaisesti. Omien aivojen käyttö varantaa elannon ja urakehityksen.

Mitenkä voi olla että 5% (jumalatonta) meteliä pitävä vähemmistö voi viedä loppua porukkaa kuin kuoriämpäriä. Kansallistunne ja yhteenkuuluvuus on saatu demonisoitua ja oman maan edun ajaminen on suorastaan rasismia...

Syksyä,
Tommi

Anonyymi kirjoitti...

Morjensta Ykä!
Julkisuuteen putkahti aika mielenkiintoinen viranomaislinjaus...

Poliiseille tuli kielto kertoa turvapaikanhakijoiden rikoksista
http://www.uusilahti.fi/jutut/lahesta/2015/10/21/poliiseille-tuli-kielto-kertoa-turvapaikanhakijoiden-rikoksista

Aika hauskasti samaan aikaan kun nettikommentoitia aiotaan rajoittaa ja lehtien sivuilla on tiettyjen aiheiden kommentointi kielletty. Tässä on nyt meneillään jotain sellaista, että alkaa hiukan hirvittää mihin tämä vielä johtaa. Veikkaan, että ei mihinkään mukavaan...

- Ink Visitor

kaleidoskooppiihmispään kirjoitti...

Tässä eräänä päivänä minä hieman huolestuin, kun luin sotilasvalan noinniinkun tarkalla silmällä ja huomasin ettei siellä mitään kansan tai ihmisten puolustamisesta puhuta.

"Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa."

Kysynkin siis: jos kansa niskuroi "valtiota" ja "esivaltaa" vastaan, eikä suostu taipumaan näiden utopistis-globalistisiin konnankoukkuihin, niin ovatko yllämainitut entiteetit oikeutetut tai jopa velvoitetut suorittamaan kansanmurhan?

Minä pessimistisesti veikkaan, että Suomen armeija on oikeasti Euroopan liittovaltion armeija, joka nyt sattuu toimimaan "Suomi" nimisen maaläntin kamaralla ja se toimii kokonaisuuden hyväksi, tarkoittaen tässä tilanteessa "rikkauden leviämisen takaamista" eli käänteisesti "rikkauden leviämisen estämiseksi toimivien tahojen eliminointia."

Vasarahammer kirjoitti...

Onnittelut, Ykä! Olet päässyt valtamedian tähtäimeen.

Mitä tulee noihin skenaarioihin, en oikein jaksa uskoa. Tuntuu kuin koko yhteiskunta olisi jotenkin lamaantunut eikä oikeasti haluaisi tehdä millekään asialle yhtään mitään. Sama koskee luultavasti myös Puolustusvoimia.

Ainoa asia, joka tuntuu toimivan, on maahanmuuttoklusteri ja sen ympärillä pyörivä bisnes. Huhujen mukaan Luona Oy maksaa tp-hakijoille myös diskoillan baarilaskut. Piikki on sillä suunnalla täysin auki, lakeja ei noudateta eikä millään tunnu olevan mitään väliä.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos Yrjö!

Annoit paljon ajateltavaa, sillä olin jo vähän rauhoittunut ja luovuttamassa, että kyllä tämä tästä suttaantuu, vaikka vieraita lappaa tupaan kuin pipoa. Isäni, sodat käynyt ja kotinsa rajan taakse jättänyt, aina silloin tällöin näki painajaisia siitä, miten idästä tulevat "ruskeat joukot", eikä kukaan tee yhtään mitään... Hän ei luottanut puolustusvoimiin, vaan piti niitä liikaa "kekkosmiehinä". Totesi silti, että vanhan kansan joukoista kyllä kättä nousee nyrkkiin ja nyrkissä on ase - tarvittaessa.

Ovatpa nämä hänen juttunsa, vaikka niitä aikanaan pidin vähän turhan synkkinä, tulleet useammin vain mieleen.

Arja-täti

Anonyymi kirjoitti...

Terve, Perskeles,

ja offtopicina onnittelut edellisen postauksen aiheena olleesta saavutuksesta. Tätä postausta ja kommentteja lukeva vasemmistomedian jornolisti tietysti saa orkkunsa, kun ne äärioikeistolaisrasistit jo näkyvät haikailevan sotilasvallankaappausta. Ties vaikka mitä olisi jo tekeillä?

Mutta asiaan. Lähihistoriastahan löytyy esimerkki siitä, miten vasemmisto ajoi maailman parhaimpiin aikanaan lukeutuneen hyvinvointivaltion taloudellisen ja poliittisen kuilun partaalle, armeija korjasi asian, väistyi suht. pian, mutta joutui palaamaan asiaan uudemman kerran. Kyseessä on tietenkin 1930-luvun hyvinvoinnin kärkimaa Argentiina, missä Juan Perón suuren kansansuosionsa turvin hankki lähes diktaattorin aseman - tosin taloudenpidon kustannuksella. Hänet ajettiin maanpakoon 1955, ja Perónin omiensa hyväksi tekemät perustuslakimuutokset kumottiin. Maanpaossa (Francon Espanjassa!) ollessaan Perón kaveerasi mm. väkivaltaikoni Ernesto Che Guevaran kanssa, ja kääntyi kutakuinkin kommunistiksi. 70-luvun alussa perónistit pääsivät taas valtaan, välillä jopa itse Perón, ja nyt alkoi median, yliopistojen ja edelleen oikeusviranomaisten oppikirjan mukainen mädättäminen. Lopulta maaliskuussa 1976 asevoimien kaikkien puolustushaarojen edustama sotilasjuntta Videlan johdolla puhalsi pelin poikki, ja käynnisti siivoushankkeen nimeltä 'Proceso de Reorganisación Nacional'.

Tästä ajasta vasemmisto käytti ja käyttää nimeä 'Guerra Sucia' (likainen sota), ja Ykäkin varmaan muistaa, että sellaisena se meille finninaamoillekin Ylessä esitettiin. Ruutuun tuotettiin maanpakoon lähteneitä partanaamaisia lehtimiehiä ja yliopistoväkeä valittamaan ihmisoikeusrikoksista. Ja toki mekin uskoimme, että voivoi, paha sotilasjuntta se siellä vapaita kansalaisia junttailee. Vaan katsotaanpa asian toinen puoli: sielläpäin ajasta käytetään laajalti nimeä "El Proceso". Prosessiin liittyi varmasti arkaluontoisiakin asioita, kuten ilmeisesti kidutusta sekä vasemmistoaktiivien katoamisia (puhutaan yöllisistä lennoista Atlantin yllä..). Tällä tavoin kuoli tai katosi arvioiden mukaan 30000 ihmistä, mikä on tuolloisesta n. 30 milj. väestöstä 0,1%. Enemmän olisi voinut tulla kuolemaa ja kärsimystä ilman El Procesoa, joten inhimillisen hinnan arviointi on vähän vaikeaa. Sotilasjuntalta karkasi mopo käpälistä, kun valtasivat Islas Malvinas-nimisenä tuntemansa saariryhmän Etelä-Atlantilla. Eivät ottaneet huomioon, että Royal Navy antaisi yhdellä osastolla heille pataan oikein kunnolla. Juntta kaatui tähän häpeään, mutta sivistys ja oikeuslaitos ovat noissa oloissa kestäneet siviilivaltaa koko lailla hyvin. Maalla on ollut talousvaikeutensa, mutta pärjäävät jotenkin - pian ehkä paremmin kuin eurooppalaiset.

terv. Achtung

Juha kirjoitti...

PV:llä on tämänkaltaiseen toimintaan oma "pehmeiden keinojen" joukko, yleisemmin "Sotilaspoliisi"-nimikkeellä tunnettu resurssi. Varustelistoilla on pamppuja, kyynelkaasua ja paloautoja, sun muuta pehmeätä välineistöä. Sekä tottakai osalla urbaaniin ympäristöön sovellettu pum-pum-koulutus.

Samoin tilapäisten majoitusalueiden rakentaminen ei ole vierasta, eikä muukaan tarpeellinen oheistoiminta.

Eiköhän keinoja ole, ihan jämäkkäsävyisestä kirjeestä alkaen, tykistökeskityksen kautta pistinrynnäkköön.

Strix Senex kirjoitti...

"Vielä lisäyksenä vastaus Ylen toimittajan Eero Mäntymaan sähköpostilla esittämään haastattelupyyntöön:

1. En ole kiinnostunut haastattelusta enkä halua olla missään tekemisissä Ylen kanssa".

Olipas vahinko, vaikka vastauksen hyvin ymmärränkin.

Parhaassa tapauksessa olisi voinut tulla suorastaan yhtä hyvä haastattelu kuin eräs reporadion aikainen. Olin silloin töissä metsäfirmassa ja haastateltavaksi oli haastettu yksi firmamme metsureista. Todellinen ammattimies alallaan. Haastattelija yritti vääntää juttua metsurin surkeaan kohtaloon ja siihen, kuinka firma riistää ja elämä on surkeaa. Ei onnistunut. Kaveri kertoi kuinka homma sujuu, työmaista ja urakoista sovitaan reilusti ja tiennestit on jokseenkin hyvät. Haastattelija äänestä kuulsi yhä syvempi harmistuminen. Viimeinen tikki tuli, kun haastattelija epätoiovoisesti tinkasi, että "eikös se ole hankalaa, kun työmaat ovat milloin missäkin ja kulkuyhteydet huonot" johon metsuri totesi tyynesti, että "kyllä ne matkat sujuu, kun ostin juuri uuden mersun".

Korppi on oikeus kirjoitti...

Se on hyvin sanottu.

Vähän vain luulen, että olemme siinä tilanteessa, että mitään suunnitelmia ei ole eikä tule. Kosmeettisia muutoksia tulee sinna ja tänne, mutta mikään ei todella muutu. Puolustusvoimat eivät asiaan puutu, vaan rapautuvat hiljalleen pois. Askel askeleelta entropia lisääntyy, ja maa haipuu pois. Ei tule isoja rähinöitä, vaan pikku hiljaa huomataan ettei maata nimeltä Suomi enää ole. Helsingin Sanomat jatkaa todennäköisesti siinäkin tilanteessa ja kirjoittaa, kuin kaikki olisi kuten ennen. Edessä on odotettavissa heimoitumista ja alueellista segretaatiota, survivalismi lienee pommivarmin tie yhtään kenellekään. Jos Suomea ei voi pelastaa, voi yrittää pelastaa mitä pelastettavissa on. Samat metodit käyttöön kuin Rooman häviön aikoihin.

AaJii kirjoitti...

Voisinpa jakaa yhtä suuren uskon puolustusvoimiimme. Itse en usko, että mitään valmiussuunnitelmia tällaisen sisäisen uhan varalle on. Miksi olisikaan. Kuten kuten itsekin kirjoitit, valtiovallan päättäjien strategia on pään pensaaseen laittaminen. Mitään ei tehdä, ja jos jotain tehdään, se tehdään riittämättömänä ja liian myöhään.

Anonyymi kirjoitti...

Jepjep, taas mennään tukka putkella päin helvettiä tai vielä pahempaa. Vaikka Ykän tulevaisuuden visio on pelottavuudessaan aivan mahdollinen ja eteläisessä Euroopassa jo viittä vaille todellisuutta, niin toivotaan ettei homma mene ihan avoimeksi pang-pang -sodaksi. Se kun tuppaa olemaan likaista touhua.

Toinen juttu, mikä muuten tänään iski iltaroskien otsikoista junttia otsaan, on se poliisin uusi ohjeistus että turvapaikanhakijoiden rikoksista ja rötöstelyistä ei saa kertoa julkisuuteen. Eli taas otetaan yksi hyvä rikollisuudentorjuntakeino eli tuntomerkit pois uutisista. Juntti ei vain tajua...

--Madri

Juha kirjoitti...

Uusi yrite, ensimmäinen taisi kadota matkalle. Jos tuli tuplat, saa tuhota turhat.
--
PV:llä on tämänkaltaiseen toimintaan oma "pehmeiden keinojen" joukko, yleisemmin "Sotilaspoliisi"-nimikkeellä tunnettu resurssi. Varustelistoilla on pamppuja, kyynelkaasua ja paloautoja, sun muuta pehmeätä välineistöä. Sekä tottakai osalla urbaaniin ympäristöön sovellettu pum-pum-koulutus.

Samoin tilapäisten majoitusalueiden rakentaminen ei ole vierasta, eikä muukaan tarpeellinen oheistoiminta.

Eiköhän keinoja ole, ihan jämäkkäsävyisestä kirjeestä alkaen, tykistökeskityksen kautta pistinrynnäkköön.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Olavi Koskelalle, Kumitontulle, Euvostotaivaalle, Yhel Turkkulaasel, Tommille, Ink Visitorille, Kaleidoskooppiihmispäälle, Vasarahammerille, Arja-tädille, Achtungille, Juhalle, Strix Senexille, Korppi on oikeudelle, AaJiille ja Madrille & kiitos kommenteistanne.

Mitä tulee itse kirjoitukseen, niin ne kommentoijat, jotka ovat eri mieltä (en minäkään oikein tiedä mitä mieltä olen, tämähän oli ottiatuotaa) saattaavat ihan yhtä lailla olla oikeassa. Tulevaisuutta on vaikeaa ennustaa, koska en ainakaan itse muista tällaista nimenomaan vapaaehtoista kansallisvaltion alasajoa.

Tuo uutinen siitä, että poliisien turvat tukitaan on hälyttävä. Uutisessa kerrotaan, että:

”Viestinnän tavoitteeksi mainitaan turvallisuuden ja yhteiskuntarauhan edistäminen. Viestinnällä halutaan myös vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan ja ehkäistä radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä.”

ja minun on vaikeaa kuvitella kuinka tavoite ja keinot olisivat enemmän ristiriidassa.

Tuosta Ylen toimittajan yhteydenotosta voi todeta, että minä tuskin olen varsinaisesti tähtäimessä vaan nimenomaan MV-lehti, johon haastattelutarjous liittyi. Tyypillä olisi ollut tarkoitus kartoittaa kyseisen julkaisun ja blogikirjoittajien yhteustyötä. Oletan että samanlaisia viestejä on tullut muillekin blogkirjoittajille. Koko juttu menee omasta puolestani mappiin ö.

Achtungin kommentti Argentiinasta on hyvä, ja itseäni mietityttää, että olemmeko saaneet luettavaksemme Etelä-Amerikasta ainoastaan punaväritteisen historian.

Juhalle: Ei ollut kadonnut, vaan läksin kirjoituksen julkaisemisen jälkeen metsään ulkoiluttamaan pyssyjä.

Snowcamo kirjoitti...

"Kirjoitukseni voi kuulostaa foliohattuilulta"

Voi kun kuulostaisikin. Mutta ei.

Tunnen syystä jos hyvin toisestakin paljon PV:n henkilöstöä etunimipohjalta aina siviilihenkilökunnasta yms. yliluutnanteista kenraaleihin (!) saakka. Ja vaikka kaikkien kanssa kaveria olenkin, niin kyllä se nyt vaan on niin, että tuolta suunnalta ei sitä aktivoitumista kannata odotella.

Syy on kirjoituksessakin sivuttu lähtökohta PV:n urakehitysautomaatissa, eli ura etenee, kunhan ei tee virheitä. Näin ylempiin kerroksiin rikastuu yhä varovaisempia miellyttäjiä ja vasta vuotta ennen eläkkeelle siirtymistä avataan sanainen arkku - silloin harvoin kun avataan silloinkaan! Yleensä ei, mutta onpa sekin ihme joskus kuultu. Prenikkavirta tyrehtyy, mutta peiliin katsominen helpottuu.

Muutenkin puolustusvoimat on käytännössä halvaannutettu kaikenlaisella ultrabyrokraattisella korrektiudella ja turvallisuusajattelulla. Ulkopuolinen näkee tässä helposti systemaattisen mädättäjän kädenjäljen, mutta sen ääneen sanominen firman sisällä olisi rikoksista suurin. Jottei asia jäisi minun vakuuttelujeni varaan, niin kysykääpä joltain tutulta kapiaiselta kahden kesken, mikä olisi oikea menettely vaikkapa reserviläisen ampumaharrastajan itselataaman patruunan PV:n rynnäkkökiväärissä käynnin testaamiseen yhdellä laukauksella PV:n ampumaradalla...

Mitä tulee tuohon poliisin ohjeeseen: "Viestinnällä halutaan myös vahvistaa luottamusta poliisin toimintaan ja ehkäistä radikalisoitumista ja rasistisia ilmiöitä.", niin kyseessä on selvästi mestaritrolli. Juuri noin minäkin poliisina kirjoittaisin... eihän sitä täysjärkinen ihminen voi väärin lukea.

Anonyymi kirjoitti...

Elikkä kaksi uutista(fiktiivistä-vielä!?)samasta sattumuksesta samana päivänä eräässä Euroopan yhdysvaltojen pohjoisessa provinssissa:Helsingin Al-Jazeera,22.2.2025:Sankarilliset Euroarmeijan joukot ovat murskanneet natsiterroristit saariselän maisemissa.Natsien hyokkäys torjuttiin ja 120 päinen rosvojoukko tuhottiin.Eurojoukoille vain minimaallisia tappioita.Myöhemmin pidätettiin terroristeja suojelleita siviilejä kuusi kappaletta-heidät tuomitaan myöhemmin rehellisessä oikeudenkäynnissä.Kiittäkää Allahia hienoista sotureistamme!
-Ja sama Radio Free Europen suomenkielisessä lähetyksessä:Viikkojen rajujen puolustustaistelujen jälkeen Vapaan Suomen Armeija on murtautunut Eurojoukkojen saartorenkaasta.Taistelupataljoona Törni onnistui pelastamaan lähes kaikki siviilit,mutta taistelijoita kaatui 18 ja haavoittui yli 30.Suomen provinssin divisioona Mohammad al-Tikri kärsi raskaita kalusto- ja miehistötappioita,mm.660 kaatuneina.Ulkomaisten EU-joukkojen tappiot olivat kaatuneina n.400.Taistelujen jälkeen muslimijoukot kostivat alueen siviiliväestölle polttamalla kymmeniä taloja,sekä surmaten ainakin 30 siviiliä.Useatkymmenet naiset joutuivat kurittomien joukkojen raiskaamiksi.(Rovaniemi,22.2.2025)
No eihän näin Suomessa tule koskaan käymään....
T:Vesku

mongolikonsuli kirjoitti...

Ymmärrysharjoitus minun makuuni, ansiokasta mietelmää.

Itse veikkaan todennäköisimpänä passiivista vastarintaa, josta on viitteitä Ruotsissa ja Saksassa. Tilanne stabiloituu, jos tästä tulee tälläinen hybridimatutus pitkäkestoisena. Syntyy kylmä konflikti, jota ei ratkaista nopeassa aikataulussa, joka taas on hyväksi lisäajan vuoksi hallitukselle ja EU:lle, jotka aivan varmasti valmistelevat jotain huomion ollessa toisaalla. Nykyinen vastarinta tuskin on organisoitua, vaan pientä paikallistason toimintaa, mutta suo viranomaisille heidän kipeästi kaipaamilleen rajoitus- ja poikkeuslaeilleen pontta valmisteluun. Voi olla, että EU tilasikin tämän invaasion ihan niitä lakeja varten, joita tästä sotkusta sikiää tulevan Liittovaltion hyväksi. Sen verran äkkiä suhteessa lähi-idänkriisin aikajänteeseen tämä invaasio alkoi, että salaliitton mahdollisuutta ei ole aivan aiheetonta pohtia.

Kansallinen painostavampi ja muutosvoimainen organisoituminen tapahtuisi vasta silloin, kun sosiaalinen paine nk. rasismista poistuisi. Tällä hetkellä kattilan kannen alla ei ole nähdäkseni vielä tarpeeksi höyryä, vaikka hallitus ja sen käikassarat sitä tietoisesti hiljalleen lisäävät. Tällä hetkellä vain huimapäät, joilla ei ole mitään menetettävää taikka muita kahleita uskaltavat ottaa riskejä kasvonsa menetyksen uhalla. Myöhemmässä vaiheessa heidät nähdään joko esikuvina tai yli-innokkaina paheksuttavina Natseina (TM) jotka joutuvat nolatuksi. Heidän tulevaisuuden imagonsa riippuu puhtaasti siitä, mihin suuntaan yleinen mielipide ja kansojen päätökset kehittyy invaasion jatkuessa.

Jos höyryä painetaan kiihtyvästi lisää, jota en pidä pitkällä tähtäimellä mahdottomana, seuraa mitä lultavimmin kansannousu ja silloin tapahtuu mielenkiintoiset valintakysymykset, joita on varmaan monien mielessä itänyt viimeaikoina: ketä on kellekin lojaali? Valtiomme karille ajaneet tuskin luopuvat painostuksenkaan alla vallasta. Voi olla että EU kokoaa joukot, jotka tulevat tänne pönkittämään provinssinsa paikallishallintoa, jos oma armeijamme on kansannousun puolella. Liittovaltioksi silloin julistettu EU lultavasti surutta kävisi jokaisessa provinssissaan alkuperäisasukkaita vastaan ulkomaisilla joukoilla, joilla ei ole siteita provinsseihin ja liittäisi alueet iteensä väkivalloin.

Tämä taas johtaa uusiin mielenkiintoisiin tulevaisuuden näkymiin, joissa itä kiinnostuu erityisen paljon siitä mitä naapurissa tapahtuu. Voiko tämän takana olla itä? Nyt euroopassaainakin vallitsee eripura, joka joko pakottaa EU:n liittovaltioksi tai pirstoon nykyisen takaisin kansallisvaltioihin. Naapurissa odotetaan kyllä hyvän päälle. Nyt tarvitaan kansalta malttia ja viisautta. Tilanne ei saa eskaloitua ilman kontrollia. Nappulat on laitettu pöydälle ja avaajana oli se joka invaasion salli alkaa. Jokaisella kansan vastasiirolla on joku kurjistava seuraus, johon EU, poliisi & armeija, hallituksemme tai muu maa reagoi valitsemallaan tavalla. Kansallinen etu on kuitenkin paras päämäärä jokaisella siirrolla, mutta strategia ei saa olla tuhoisa ja provosoitunut vaan kestävä.

Sotilasvalasta joku sanoi, että se edellyttää sotilasta palvelemaan hallintoa tai sellaiseksi julistautunutta ja epäili, että se tekee sotilaista impotentteja toimimaan kansan hyväksi. Minä kuitenkin veikkaan, että valoilla pyyhitään persettä siinä vaiheessa, kun kyse on läheisten puolustamisesta. Toki on varmaan meilläkin omat käpykaartilaiset, mutta suomalainen rahvas on pääosin omilleen tunnollinen, reilu ja rehellinen. Veriside on vettä tahi valaa vahvempi vakuus lojaliteetista. Varmasti poliisien ja pseerien joukossa on niitä joiden pinnan alla kytee maan systemaattinen romuttaminen. He eivät vain voi paljastaa sitä ulospäin.

Tulipas pitkähkö foliohattuinen kommentti, mutta aihe on kiinnostava. Itseasiassa jokaisen suomalaisen tulisi olla näinä aikoina erityisen kiinnostunut ja vähintäänkin miettiä kenen pussiin pelaa.

Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua. Nyt on irakilaistamista tarjolla monikulttuurin tarjottimella. Otammeko vaiko emme :D

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Snowcamolle, Veskulle ja Mongolikonsulille & kiitos kommenteistanne.

Snowcamo: Tuo mitä kerroit on tietysti mahdollista sekin. Varsinkin kun miettii virkakoneiston toimintaa yleensä. Ja sehän tietäisi, että meillä ei ole sotilaita vaan pelkkiä byrokraatteja. Tuota poliisin ohjetta voisi ajatella trolliksi, mutta virkakunnassamme on kyllä paljon ihmisiä jotka ottavat tuon tosissaankin.

Vesku: Sanoisin, että kaikki tulevaisuudenkuvat alkavat olla mahdollisia. Tuo olisi utopistisen ideologian looginen lopputulos. Jotkut tietysti uskovat, että sen idologian lopputulos on maailmanlaajuinen kumbaya.

Mongolikonsuli: Ihan ansiokasta pohdintaa sinultakin. Sinänsä en jaksa uskoa, että Venäjä haluaisi Eurooppaan kysestä tilannetta sillä sen mahdollisuutena on myös pysyvä kaaos ja pysyvässä kaaoksessa oleva Eurooppa ei osta Venäjältä kaasua, ja Venäjälle kaasun myynti on kaiken a ja o.

Anonyymi kirjoitti...

Strix Senex, pilapiirtäjä Kari pirsi joskus pilakuvan, jossa haastattelija yrittää saada mummolta kommenttia, josta olisi selvinnyt kuinka huonosti kaikki on. Mummo totesi vaan asioiden olevan ihan mukavasti, josta haastattelija hermostui ja hyppäsi mummon kimppuun samalla huutaen;" järjestelmä on mätä, tunnusta! ". Mahtaako tuo kuva olla netissä?

Lisään pohdiskeluihin vielä jotain. Tämä mokutusvimmahan on Euroopassa paljon pidemmällä kuin Suomessa. Seuraillaan mitä siellä tapahtuu. Sama tapahtuu myöhemmin täällä. Jos keski-Euroopassa tai Ruotsissa alkaa väkeä kuolla mielenosoitusten yhteydessä noin esimerkkinä siis, median tehtäväksi jää selittää kaikki parhain päin. Jos EU:n aluella on kansannousun uhka kansainvaelluksen takia, siihen vastataan varmasti sotilaallisella voimalla jos mikään muu ei auta. Ennen sitä käytetään taloudellisen painostamisen keinoja ym. Tai voidaan hidastaa tapahtumien kulkua ja annetaan ymmärtää, että kansainvaellus on hallinnassa samalla kun virta jatkuu tasaisena, mutta heikommalla volyymillä.

Euvostotaivas taisi kirjoittaa äskettäin imperiumien kehityskaaresta ja vuosia sitten Takkirauta kirjoitti anakykloosista. Jos meillä on käsissämme yhteisön normaaliin kehityskulkuun kuuluva osa eli hajoaminen, niin eipä tässä oikein mitään ole tehtävissä. On sen verran suuret voimat pelissä, mutta ei silti kannata heittäytyä "antaa mennä" - periaatteen valtaan. Talo palaa mutta vielä on aikaa pelastaa se mikä tärkeää. Voisiko esimerkiksi rehellisyydellä olla arvoa tulevaisuudessa? tai keneen sitä voisi vielä luottaa? Jos on ajatusmaailmaltaan yhdenlainen suomalainen luontevinta on verkostoitua samoin ajattelevien kanssa. Niin edistykselliseen tulevaisuuteen en usko, että esimerkiksi sukulaisuussuhteet menettäisivät täysin merkityksensä.

Rehellinen voi olla vaikka heti. Jos nykyinen ev.lut kirkko suvaitsevaisuuden ylistämisineen vituttaa, mutta olet silti kirkon jäsen niin eroa heti huomenna. Jos jollekin lukijalle tässä blogissa nyt sattuisi vielä pravda tai joku muu sisällöltään huonoksi muuttunut lehti tulemaan, mutta et ole saanut tilaisuutta lopetettua niin nyt on aika lopettaa tilaus. Muuta asetta tässä ei oikein ole kuin tuo raha. Nämä esimerkkeinä, lukijat varmasti keksivät lisää. Pääasia että toimii eikä enää pelkästään purnaa.

maallikko

Anonyymi kirjoitti...

Semmoinen yksityiskohta: upseerikoulutuksessa oli ainakin aikaisemmin sellainen tapa, että kadetit valmistuessaan listattiin virkaikäluetteloon opiskelumenestyksensä perusteella (sis. akateemiset taidot, sotilastaidot, liikunnan ym. sekä esimiehen arvion). Virkaikäluettelon mukainen järjestys määrää sitten ylenemisen (sekä lisäkoulutus ja siinä menestymisen) ja on hyvin todennäköistä, että kadettikurssin priimus ja muut ylimmän desiilin kadetit ylenevät kenraalikuntaan. Muuten upseeriaines on hyvin kirjavaa ja siellä on ihmisiä, jotka eivät muualle pääse, perinteisiä upseerisukuja ja muuta sekalaista seurakuntaa. Sotilasura ei houkuttele ns. parasta ainesta, koska muutakin on tarjolla. Asiasta teki joku oikein tutkimuksen muutama vuosi sitten ja upseerikunnan palaute oli murskaavaa, mikä osoittaa tutkijan osuneen melko hyvin. Linkkiä nyt en jaksa etsiä.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tule tapahtumaan. Ei ole sattumaa, että pv valikoi upseerikunnan tietynlaisesta aineksesta ja kadettikoulussa heidät synkronoidaan. Muutama yksittäisajattelija siellä voi olla joukossa mutta johto on valikoitunut ja valikoi seuraajansa.

Setä Stalin näytti mallia kuinka laitokset puhdistetaan ja seuraavassa aallossa puhdistetaan aina ne puhdistajat...

Varuskunta- ja poliisilaitosverkon supistaminen ei ole ollut suunnitelematonta.

-Tvälups-

Maalainen kirjoitti...

Luin aikoinaan Hesarin ulkomaantoimittaja Sakari Määttäsen kirjan Venceremos! Siinä hän kertoo Allenden ajasta ja Pinochetin kaappauksesta. En kirjasta paljon muista, mutta siinä väitettiin, että Chilessä oli vahvat demokraattiset perinteet, mikä erotti sen naapureistaan Argentiinasta, Perusta ja Boliviasta. Määttänen muistaakseni oli ollut juttumatkalla Allenden Chilessä ja siellä joku oli vakuuttanut, että ei Chilen armeija kaappaa valtaa, ei kuulu tapoihin.

Jos armeija kuitenkin kaappaa vallan, niin veri tulee virtaamaan vuolaasti, kun vasemmisto taistelee vastaan. Kaappauksessa kuoli joitakin kymmeniä, se oli suhteellisen veretön. Veikkaanpa, että Suomessa selvittäisiin vielä vähemmillä uhreilla ja juntta voisi olla hyvinkin suosittu, jos vähän opettaisi viherpunasektoria ja maahantunkeutujia.

Anonyymi kirjoitti...

Olli Immonen tekee virheen pyrkiessään takaisin puolueeseen. Muuttaisi Suomen Sisun puolueeksi.
Se nyt aluksi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Maallikolle, Ano1:lle, Taisteluvälineupseerille, Maalaiselle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Maallikko: Muistan toki tuon pilakuvan, sehän oli jo joskus 1970-luvulta. Kommenttisi, niin kuin nuo kaikki aikaisemmatkin on ihan hyvä. En osaa sanoa, mikä on varmaa ja mitä tapahtuu. Ei ainakaan mitään hyvää. Pyrkimys rehellisyyteen ja toiminta mediaa vastaan ovat oikeastaan ainoita asioita, mitä me tavalliset ihmiset tällä hetkellä pystymme tekemään.

Ano: kommentoit jotain, mistä minä en tiedä, joten en voi olla varma enkä vastata puoleen tai toiseen. Sinänsä uskon kyllä että sotilasura houkuttelee vieläkin ihan hyvää ainesta, sillä ei kyse ole samasta tilanteesta kuin Yhdysvalloissa, jossa on ammattiarmeija sen tarjoamine etuineen ja joka voi houkutella ainesta, joka ei välttämätä siviilissä pärjäisi. Meillä taas on asevelvollisuusarmeija, ja jos heppu valitsee asevelvollisuutensa jälkeen rankan koulutuksen upseeriksi ei niin kovinkaan hyvällä palkalla, niin en minä heitä b-ryhmään suoriltaan laske. Eri asia on sitten, että mikä on organisaation tila.

Taisteluvälineupseeri: Toivoisin, että olet väärässä, mutta minulla ei ole mitään faktaa toiveeni perustelemiseksi. Oma alani on jo aikaa sitten päätynyt tilanteeseen, että sen suorittavan tahon toiminta määritellään sellaisten ihmisten toimesta, joilla ei ole siitä suorittavan tason työstä minkäänlaista kokemusta ja käsitystä. Jos PV on päätynyt samanlaiseksi virastoksi, on tilanne aika toivoton. Mutta niin kuin totesin, en tiedä, en voi olla varma.

Maalainen: Veikkaanpa, että olet oikeassa, sillä meikäläinen vihervasemmisto on erikoistunut lähinnä puhumiseen ja anarkistiset leikkipartisaanit lähinnä riekkumiseen, jota poliisit vielä suojelevat. Jos heitä vastaan kohdistettaisiin todellista organisoitunutta väkivaltaa, se porukka romahtaisi saman tien.

Ano2: Mutta tilanne voi olla sikäli onneton, että Olli Immosella ei ole tarpeeksi seurantaa tällä hetkellä. Ainakaan perussuomalaisissa, jotka ovat täysin Soinin hallinnassa. Suomen Sisua ei noin vain puolueeksi muuteta. Sinänsä, jos oltaisiin perustamassa joku uusi ryhmittymä, sen kanssa ei kannata odotella liian pitkään sillä organisaation yms. pystyyn laittaminen vaatii aikansa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset myös kannustavasta kommentista eräältä Ylen toiselta toimittajalta, joka lähestyi omalla sähköpostillaan.

T. kirjoitti...

Ei kuulkaa, ehei, älkääs nyt...

Onko kukaan koskaan missään - saati sitten Suomessa - nähnyt pätevää ja aikaansaavaa virkakoneistoa, joka ensin laatii monimutkaisen suunnitelman ja sen jälkeen toteuttaa sen salassa, tehokkaasti ja tuloksekkaasti?

Sitä minäkin.

Siksi salaliittoteorioihin uskominen on vaikeaa. Valitettavasti tämän ajatuksen johdonmukainen soveltaminen saa myös Yrjön PV-pohdinnat näyttämään toiveajattelulta ja oljenkorsiin tarttumiselta. Olisi toki kiva jos joku muu hoitaisi asiat kuntoon, mutta valitettavasti se taitaa lopulta jäädä meidän hommaksemme.

Jaa miksi me emme jo ole hoitaneet asioita kuntoon? Kahdesta syystä: ensinnäkin oikeus on aina retroaktiivista. Pahoja ihmisiä ei voi estää olemasta pahoja ennen kuin ne menevät ja tekevät pahoja asioita. Jos me pysäyttäisimme pahat ihmiset ennalta - siihen monilla meistä olisi sekä kyky että välineet - se tekisi meistä itsestämme pahoja. Siksi valtaosa suomalaisista ajattelee, että maahanmuutosta seuraa kyllä hankaluuksia, mutta ei voi tehdä mitään maahanmuuttoa estääkseen. Niiden maahanmuuttajien joukossa kun on niitäkin, jotka oikeasti pakenevat vainoa, ja sitä paitsi maassa on laki jota eduskunta säätää ja oikeusistuin tulkitsee. Jos sekä eduskunta ja oikeusistuin sanovat että on ihan OK että ne maahanmuuttajat tänne tunkevat, niin eri mieltä oleminen jotta voisi kieltää avun vainoa pakenevilta ei oikein istu suomalaiseen lakia kunnioittavaan eetokseen - juuri siihen josta Yrjökin kirjoittaa.

Toisekseen ei ole olemassa mitään meitä. Me kommentoijat näytämme olevan yhtä mieltä yhdestä ainoasta asiasta. Sillä ei saada aikaan poliittista puoluetta eikä edes kansanliikettä. Niin kuin nyt on nähty.

Jospa valaisen tätä esimerkillä: Yrjö on kaiketi sekä demareihin että persuihin pettynyt perinteinen kivivuorelainen sosialidemokraatti. Jos minun pitäisi siitä samasta Linnan kirjasta etsiä joku jonka kanssa olen eniten samaa mieltä, se olisi kaiketi Artturi Yllö - valinta on vaikea, Linna kun kirjoitti vastapuolensa hahmot vähän vääristävän kiikarin läpi nähtynä. Persujen äänestäminen joka tapauksessa oli ja on edelleen minulle mahdotonta: ääni Halla-Aholle olisi ollut (ja niin kuin on nähty, olikin) ääni Vennamon-Vistbackan-Soinin linjalle tai linjan puutteelle. Jos taas etsitään vertailukohtaa siitä samasta Linnan romaanista, Persut näyttävät edustavan kiviojalaista poliittista näkemystä ja käytäntöä.

Demareita minä en äänestä. Paitsi että ne ovat päivilipposia maahanmuuttokysymyksissä, ne ovat yksiselitteisen väärässä mitä tulee verotukseen, sosiaaliturvaan, eläkkeisiin, yrittäjyyteen ja liki kaikkeen muuhunkin. Keskusta minun nähdäkseni poikkeaa demareista vain siinä, haaskataanko minulta verotetut rahat Itäkeskuksen ja Jakomäen nuorisoon vaiko Nivalan ja Yli-Iin eläkeläisiin. Virheet ja punikit - no tuota, sanotaanko, että en edes kuse niihin päin ennen kuin voin kusta niiden haudalle. Kristityillä on se jumalansa, joka näyttää sekin olevan sotsialisti eikä muutenkaan vaikuta minun kaveriltani. Ruotsalaiset... tässä mennään jopa vesimeloneita pidemmälle, minä kun olen villissä nuoruudessani käynyt kusemassa Axel Olof Freudenthalin haudalle Hietaniemen hautausmaalla (se oli voimaannuttava kokemus, suosittelen!). Erilaiset eläkeläiset-kansan-asialla-muutos-ktp:t taas ovat yhtä uskottavia kuin Rauni-Leena Luukanen-Kilde: niihin ei kukaan vakavasti otettava mies voi luottaa edes sen vertaa että äänestäisi niitä paikallisen ossuuspankin isännistöön.

Sellainen on suomalainen poliittinen maisema herran vuonna 2015.

Jaa että mitä tästä eteenpäin? No teillä vasemmistolaisilla tapasi olla sisäasiainministeri Rajamäki. Minä varmaan äänestän Wille Rydmania kunhan siltä korvantaukset kuivavat, ja ehkä Zyskowiczia sitä odotellessa. Jos hyvin käy, teiltä sattuu joku Tanner tai Pekkala hallitusneuvotteluihin samaan aikaan kuin meidän puolelta neuvottelijoina ovat Ryti ja Paasikivi.

Jos taas huonosti käy - no tuota, toivottavasti Yrjökin on hamstrannut kiväärinpatruunoita...

Anonyymi kirjoitti...

En olisi aivan noin optimistinen upseeriston käsityskyvystä tässä asiassa. Ihan esimerkin voin antaa. Kauhavan VOK:n johtaja on Ilmavoimien evp. everstiluutnantti. Hän postailee tekemisistään facesivullaan aika ahkerasti. Komppaajina on melkoinen lauma hänen upseeritovereitaan, virassa olevia sekä evp:itä. Kukaan näistä ei ole mitenkään piilotellut taustaansa, joten se kyllä selviää tällaiselle ulkopuolisellekin ihan vain katsomalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys T:lle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

T: Kirjoitit erittäin hyvän kommentin nykyisestä tilanteesta. Joitain huomioita kumminkin, joista olen eri mieltä. Ensinnäkin PV on virkakoneistoa, ja se on taatusti laatinut pätevät ja toimivat suunnitelman sille varalle, jos Venäjä hyökkäisi. Sillä olisi kyky ja taito tehdä suunnitelmat myös esittämiini uhkakuviin. Mikä ei sinänsä kerro sitä, että se olisi sellaisia tehnyt.

Sitten ihmettelen äänestyspäätöstäsi kokoomuksen suuntaan. Zysse puhuu järkeviä, mutta äänestää joka kerta järkevien puheittensa vastaisesti. Kokoomus itsessään on puolueena eurokiimainen eikä toimi liittovaltiokehitystä vastaan millään tavalla. Joten tilanne niin sinun kuin minun puolella on plus miinus nolla. Tai ennemminkin miinus.

Sitten ihmettelen sen, että miellät minut vielä vasemmistolaiseksi ja näet, että olemme eri puolilla. Ihmettelen, että mitä ne puolet oikeastaan ovat, mitä ajattelet. Se jäi minulle epäselväksi.

Ja juu, kiväärinpatruunoitahan löytyy, samoin kuin vehkeitä joilla niitä ampua.

Ano: Tuo ei kuulostanut ollenkaan hyvältä. Oli melkeinpä kuin potku munille. Onko sulla jotain linkkiä?

T. kirjoitti...

Yrjö,

Me olemme eri puolilla vähän samalla tavalla kuin Koskelan Ville ja Salpakarin Lauri olivat fiktiossa, tai kuin Tanner ja Ryti todellisuudessa: katkerasti erimielisiä sellaisissa vanhoissa historiallis-periaatteellisissa kysymyksissä, mutta käytännössä seisomassa yhteisessä rintamassa yhteistä vihollista vastaan. Vasemmistolaisuus ja oikeistolaisuus vaikuttavat olevan vain veteen piirrettyjä viivoja enää nykyisin, mutta minä olen kirjoituksistasi saanut kuvan tehdaspaikkakunnan duunari-isän viitoittamia perinteitä kunnioittavasta pojasta, kun taas itse olen vanhaa lahtarisukua ja vähintään yhtä ylpeä omasta taustastani.

Me emme ole tulleet mielipiteinemme tyhjiöön: politiikka raahaa aina mukanaan historian kivirekeä. Ehkä yritin sanoa, että ennenkin erimielisyydet siitä, miten Suomi ja Eurooppa pitäisi järjestää on laitettu syrjään silloin, kun sekä Suomea että Eurooppaa on uhannut ulkoinen vaara.

Vähintään suhteessa Eurooppaan me olemme jonkin verran eri mieltä: minä ehkä kuitenkin eläisin mieluummin brittikonservatiivien ja Saksan kristillisdemokraattien johtamassa liittovaltiossa, kuin Li Anderssonin, Satu Hassin ja Tiina Rosenbergin muodostaman troikan hallitsemassa Suomen Feministisessä Kansandemokratiassa...

Joka tapauksessa mukavaa, jos emme olekaan eri mieltä. Olisikin ollutkin perin ikävää, jos niinkin tolkun mies kuin sinä olisi ollut väärässä.

***

Virkakoneisto yleensä on pätevää organisoimaan halutunlaista toimintaa vastauksena odotettuhin ongelmiin - varmaan olet omassa työssäsi huomannut miten se normaali arki on typerästi järjestetty ja huonosti johdettu, mutta silti hoituu (enimmäkseen koska kädet savessa työtä tekevät alimman virkaportaan virkamiehet tekevät mitä pitää). Miksi uskoisit PV:n olevan tässä suhteessa yhtään parempi? Ilman muuta PV:llä on hieno ja yksityiskohtainen suunnitelma joka kertoo mitä pitäisi tehdä jos suurvaltavihollinen hyökkää, aivan yhtä varmasti PV:n johto ryssii (sic) sen suunnitelman toteutuksen välittömästi kun se suurvaltavihollinen todella hyökkää, ja lopulta minä kuitenkin uskon että PV:n suorittava taso tulee tekemään vielä enemmän kuin kukaan meistä voi nyt kuvitella pysäyttääkseen sen tulevan hyökkäyksen. Sitä minä en silti usko että PV noin organisaationa olisi sen kaukonäköisempi tai kaukaa viisaampi kuin muutkaan valtionhallinnon haarat.

***

Ja lopuksi: minä äänestän koska päätös olla äänestämättä voisi tarkoittaa juuri sitä ääntä joka jättää eduskunnan enemmistön idealistis-huliganistiselle vastaväriparille. Kokoomusta äänestän koska vaihtoehtoja ei ole. Olen ymmärtänyt että sinä kokeilit äänestyspäätöksessäsi perinteisten puolueiden vaihtoehtoa, ja edelleen olen ymmärtänyt ettet ollut tuloksiin varsinaisesti tyytyväinen. No, minä olen äänestänyt perinteisesti, enkä minäkään ihan kokonaan ole tyytyväinen, mutta kyllä varsin monessa asiassa (joskaan ei ehkä maahanmuutossa) minun kansanedustajani on ajanut minun asiaani ja kurmoottanut niitä jotka ovat eri mieltä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys T. Täytyy sanoa, etten oikein ymmärrä kommenttiasi. Onko pakko vanhat ristiriidat kaivaa esille, kun me olemme aivan uuden uhan edessä, jolla ei ole mitään tekemistä entisten kahinoitten kanssa? Vaimoni on lahtarisukua. Minä olen punikkisukua. Sillä ei ole mitään merkitystä meille. Sinä olet lahtarisukua. Aivan yhdentekevää minulle, jos olemme samalla puolella.

Mitä tulee ” Li Anderssonin, Satu Hassin ja Tiina Rosenbergin muodostaman troikan hallitsemasta Suomen Feministisestä Kansandemokratiasta” niin oletko ystävällinen ja kerrot milloin, ja millä tavoin minä olen ollut tukemassa sitä, ja kerrotko perustellusti, kuinka tuo troikka on ainoa vaihtoehto Euroopan Liittovaltiolle?

***

Nähtävästi sinä tiedät puolustusvoimista enemmän kuin minä, mihin ei sinänsä paljoa tarvita. Jos et tiedä, puhut silloin uskomuksiasi totena ja olet yhtä tyhjän päällä kuin minä.

***

Sinulla on oikeus äänestää kokoomusta ja ymmärrän perusteesi joilla sen perustelet maahanmuuttokysymyksien ulkopuolisilla asioilla. Omasta puolestani näen, että kokoomus pitää haittamaahanmuuttoa itseisarvona, ekä se ole pyrkinyt millään tavoin pienentämään julkishallintomme hallintohimmeliä

***

Noin kaiken kaikkiaan kommenttisi saa minut varsin toivottomaksi, sillä se kertoo, kuinka hajanainen ns. meidän puolemme on.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Se erään Anon mainitsema tutkimus taisi olla tämä väitöskirja Aalto-yliopistosta:

http://epub.lib.aalto.fi/pdf/diss/Aalto_DD_2012_029.pdf

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/04/23/suomalaisista-upseereista-ei-ole-strategeiksiAnonyymi kirjoitti...

Omat keskustelut PV:n henkilökuntaan kuuluvien kanssa vuosien mittaan kertovat sen ettei kannata odotella liikoja. Vaikutelma on se, että koko homma pyörii joukkueenjohtajien ja kommpanian päälliköiden harteilla. Edes normivaruskunnan kaltaisessa paikassa majurista ylöspäin kaikki vaikuttaa olevan evvk. Oma jakkara on tärkein.
Kyllä tulevaisuus ratkaistaan ihan oikeasti aivan tavallisten ihmisten tekemisillä. Uusia miehiä nousee tuntemattomuudesta kärkeen.

T. kirjoitti...

Yrjö,

Vanhojen ristiriitojen olemassaolo selittää miksi me olemme tässä: minä suhtaudun demareihin jokseenkin epäluuloisesti, sinä et varsinaisesti arvosta Kokoomusta. Ainakin osa ainakin minun mielipiteestäni on peräisin suvun perinteistä. Se on hyvä ymmärtää edes itse.

Jos me emme muista vanhoja ristiriitoja ja ymmärrä miten ne vaikuttavat tämän päivän politiikkaan, me emme koskaan pysty sopimaan mitä uusien kriisien ratkaisemiseksi pitää tehdä.

* * *

Olen pahoillani, kirjoitin kehnosti ja kömpelösti: en tietenkään tarkoittanut väittää sinun kannattaneen tai pyrkineen edistämään Suomen Feminististä Kansantasavaltaa. Kärjistykselläni yritin vihjata, että liittovaltiokehitys sinänsä ei ole se äärimmäinen paha. Itse pelkään että hyviä vaihtoehtoja ei enää ole: Eurostoliiton osavaltion vaihtoehdoista se itsenäinen lintukoto taitaa olla jo hyvin, hyvin kaukainen toiveuni.

Natoa ja sotilaallista yhteistyötä tekevää Eurooppaa näyttävät kiivaimmin vastustavan paitsi kansallismielisiksi itsensä mieltävät Perussuomalaiset myös vihervasemmisto. Kansallismielisten voitto tässä asiassa olisi siis myös vihervasemmiston voitto: mahtaisiko se lopulta kuitenkaan oikeasti edistää sitä mitä ne kansallismieliset toivottavasti tavoittelevat. Minusta näyttää että liittoutumattomuuspolitiikan lopputuloksena on ainoastaan Venäjän etupiiri, Kekkoslovakia jolla ei ole edes sitä Kekkosta.

Presidentti Niinistö toki tunnetusti osaa kiivetä palmuun, mutta mitenköhän noottikriisin hoito muuten luontuisi nykyiseltä ulkopolitiikan johdolta?

* * *

Mutta kun se hajanaisuus on melko väistämätöntä. Vaikka me olisimme yhtä mieltä maahanmuuton vaikutuksista, se on vain yksi poliittinen kysymys: me olemme edelleen eri mieltä turvallisuuspolitiikasta, sosiaalipolitiikasta, finanssipolitiikasta jnpp.

Yritys koota maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuvia äänestäjiä Persujen lippujen alle oli naivi. Täältä katsoen Persut on linjaton, vähän vasemmalle kallellaan oleva populistiliike, jota yksinvaltaisesti johtaa tyylipuhdas poliittinen pyrkyri. Ei sellaista voi äänestää. Sen sijaan tolkun persujen, keskustalaisten ja demareiden kanssa voi toki tehdä maahanmuuttopolitiikkaa, ja pyrkiä kompromisseihin mm. turvallisuuspolitiikassa, sosiaalipolitiikassa ja talouspolitiikassa.

Yhtenäisyyden ja yksimielisyyden sijaan kannattaisi ehkä yrittää rakentaa yhteistyötä.

Anonyymi kirjoitti...

Juupajuu,vanhat riidat pois ja yhteisen asian taakse-tässähän eurokiimaiset suvakit ovat onnistuneet-Kokoomus,SDP,Vas.,RKP,Vihr. sekä Kepulien enemmistö voi täydestä sydämestään laulaa mulla on unelma-miekkarissa että"Sama kaiku on askelten,niin porvarin kuin kommarin,tättäräää!" .Ja muuten media kusis onnesta housuunsa...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

"Suomea ei uhkaa mikään sotilaallinen uhka, ellei sitten jenkit lähetä neekereitä hyökkäämään Lappiin, mikä oli silloin kovastikin hyväksyttyä epistolaa..."

Lol, pakolaiskriisin geopoliittiset syyt ja lähi-idän ja pohjois-Afrikan destabilisaation todellinen aiheuttaja huomioon ottaen, tämähän tässä juuri on meneillään :D

-Erkki

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle, Anolle, T:lle, Veskulle ja Erkille & kiitos kommenteistanne.

VNV: Kiitos linkistä.

Ano: Jos tuosta positiivista etsitään, niin voi ainakin tuumia, että komppaukot ja joukkueen johtajat eivät kuitenkaan anna tulenavauskäskyä omia kohtaan, vaikka ylemmältä taholta sellainen tulisi.

T: Ymmärrän mielipiteesi, mutta itse näen toisin. Maasta ja kansasta ei tule sinänsä koskaan yhtenäistä, ja ainahan turvallisuuspolitiikasta, sosiaalipolitiikasta, finanssipolitiikasta jne. kiistellään, mutta tässä maahantunkeutumisasiassa sen tulisi jäädä edes hetkeksi ja edes osittain taka-alalle. Talousasiathan sinänsä ovat sellaisia, ettei niitä voi siirtää esmes komen vuoden päähän, mutta haittamaahanmuutto on ongelmista ja uhista suurin. Jos se saadaan hoidettua, niin riidellään sitten muista asioista niin kuin ennenkin. Ne ovat kumminkin meidän omia riitojamme, omia ratkaisujamme ja tietenkin teemme myös virheitä, mutta ne ovat omiamme.

Kannatat kovasti liittovaltiota, mutta olisiko tätä invaasiota tullut ilman EU:n myötävaikutusta. Natosta en muuten tässä kirjoituksessa puhunut mitään, siihen suhtaudun edelleenkin että ottiatuota ja jos Natosta puhutaan niin silloin puhutaan käytännössä Yhdysvalloista, jolla se Naton tosiasiallinen syömähammas on.

Soinijohtoisia nykypersuja en puolusta minäkään, joten siitä on turha vääntää peistä. Toisaalta en ole myöskään löytänyt tolkun kokoomuslaisia, keskustalaisia ja demareita tuohon maahanmuuttopolitiikkaan nähden. Ainakin kun tuloksia katsoo.

Vesku: Suvakit ovat saaneet sen kovaäänisimmän viisiprosenttisen oman yhteisen asiansa taakse ja sehän näkyy & tuntuu.

Erkki: Taidatpa olla oikeassa. Jos arabidiktaattoreita ei oltaisi amerikkalaisten myötävaikutuksella syrjäytetty, ei siellä nykyistä avohärdelliä olisi.

Ja jaa-hah, nyt näyttää tulevan tauko sateeseen. Täytyypä lähteä ulkoiluttamaan pyssyjä. Tai no, haulikkoa, ei tällä kelillä kiväärillä mitään tee.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Niin kauan, kun valde maksaa sotilaiden ja poliisien palkat - mitään ei tapahdu.

Ei kukaan veloissaan kieriskelevä sotilas/poliisi halua aloittaa kapinaa, koska palkan maksu loppuisi heti.

Vasta sitten, kun palkat jää maksamatta - voidaan toivoa sotilasvallankaappausta tms. kapinaa.

Ihan paskaksi pitää kaikki mennä, ennen muutoksen alkua.

Nyt muutama mielenilmaus jne. so what, mikään ei muutu. "Hyvä bisnes, me tienataan tällä."

//////

Ennen vanhaan (1900 luvun alku) elettiin maatalalousyhteiskunnassa. Ihmiset olivat omavaraisia, ei oltu riippuvaisia kk-palkasta ja lähimarketin tarjouksista. Jopa teollisuustyöntekijät olivat tavallaan omavaraisia - toimeen tultiin omillaan.

Ei nykyaikaisessa yhteiskunnassa - niin kauan, kun valde maksaa palkat ja sossu korvaukset - kukaan täysipäinen oikeasti kapinoi, koska kapina veisi toimeentulon.

So it goes.

/////

Btw. Hyvä vastaus tuolle Ylen tyhjäntoimittaja Eero Mäntymaalle.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö, ja kaikki muutkin lukijat. Lahtelaiset poliisit, tai ainakin niiden johtajat ovat suvakimpia kuin kiihkeimmät suvakit. Nurinaa on kuulunut tiedotusohjeesta laitoksen sisältä, perusteella että kyllä ihmiset tietävät kuka kenetkin ryöstää jne. Ohjeellaan poliisipomot yrittävät vaientaa keskustelua, vaan yksi on jäänyt huomaamatta, vielä ei ole somea saatu vaiennettua, eikä saada.
Orimattilassa yksi valtuutettu teki aloitteen, että kunta käyttäisi etuosto-oikeuttaan kiinteistöön, johon yksityinen ostaja aikoo perustaa matuhautomon. Kiinteistö toimi aiemmin oppilaitos, vaan koulutyö lopetettiin, kun siellä todettiin homevaurio. Eli homeen riivaamaan paikkaan voidaan ihan hyvin matuja asuttaa. Liekö niin, että matujen olosuhteet aiemmissa asuinpaikoissa tehneet heidät immuuneiksi mokomille sisäilmaongelmille.
Juu, ja se on ihan hyvä Ykä, että käyt niitä haulinheittimiä ynnä muita torrakoita ulkoiluttamassa arvelee Huru-ukko

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Yrjölle.

Jäin miettimään taas realiteetteja, tälläinen utopianpuhkoja kun olen, ja olen pistänyt huomiolle useassa kirjoituksessasi tuon organisaation inhimillistämisen. Tarkoitan tällä sitä että olen useissa vaihtoehtohistoriossasi ym. teksteissä havainnut sen että näissä organisaatio muodostaa oman tietoiseksi tulemisen tilan, tässäkin eduskunta ottaisi vastuun ja myöntäisi virheensä sekä pyytäisi apua ongelman ratkaisemiseksi.

Realismi on kuitenkin toista. Yksilö voi kestää epäonnistumiset, olla väärässä ja oppia. Valtio ei voi olla väärässä.

Tämä näkyy mielestäni siinä että vaikka meillä syntyisikin tilanne jossa jotkin yksilöt, vaikka korkeinta halitusjohtoa myöten, olisivat sitä mieltä että asia X on virheellinen ja tulee korjata niin asiaa X korjaamaan nimettäisiin ihmiset, jotka taas perustaisivat komitean joka pohtii mitä ongelmalle tulisi todellisuudessa tehdä. Kun tämä poppoo on luovuttannut mietintönsä ensimmäisille ihmisille niin nämä ensimmäiset ihmiset ryhtyvät pohtimaan sitä että "nyt tiedetään mitä pitäisi tehdä, enää on ratkaistava että miten" - tähän rakennetaann jonkinnäköinen ratkaisu. Lopulta ryhdytään pohtimaan sitä kuka maksaa viulut, kenelle tällä toiminnalla pyllistetään ja kenen takamusta tulee nuolla, ja ennen kaikkea sitä miten tämä kaikki saadaan toteutettua niin ettei kukaan näytä olleen väärässä. Todennäköisesti koko tänä aikana touhuun on saatu palamaan niin paljon aikaa ettei varsinaisesti mitään päätöksi lopulta tarvitse edes tehdä, ja kenenkään ei tarvitse pelätä joutuvansa vastuuseen kellekään.

Näkisin kuvaamasi kaltaisen "järkiintymisen" kovin mielyttävänä ja toivottavana asiana, mutta ikäväkseni en jaksa siihen oikein uskoa.

Kokemukseni mukaan yksilö kykenee kantamaan vastuuta, huolehtimaan velvollisuuksistaan, olemaan väärässä ja puolustamaan lopulta oikeuksiaan suvereeniuteen. Valtio on niin suuri organisaatio että suvereenius ei palvele valtion sisällä työskentelevien yksilöiden etua.

Anonyymi kirjoitti...

Parahin Ykä!

Pohdintona noihin kysymyksiin: Strategisen tason suunnitelmat ovat minusta aika monta palkkaluokkaa ylempänä, joten varmuudella en osaa sanoa otetaanko uhka-arvioissa huomioon myös nämä "sisäiset uhat". Tosin, sen mitä järjestelmää tunnen, niin ihmeenä pitäisin jos ei huomioitaisi, sen verran minua viisaampia miehiä tiedän meillä tiedustelupuolelle työskentelevän. Toisaalta PV on viritetty taistelemaan mekanisoitua suurvaltavihollista vastaan, eikä kiertämään ovelta ovelle ihmisiä leirittämässä. Vasaralla on huono ruuvata.

Olen samoilla linjoilla kommentoijan T. kanssa. Tilanne ei ole vielä niin "paha" että tässä voisi toimia mitenkään järjellisesti. Huomattava osa kansasta on kuitenkin vielä sitä mieltä että tämä väestönsiirto on ihan jees. Puolustusvoimien toiminta nyt voisi saada aikaan yleisen suuren epäluottamuksen asevoimiin. Se, että tuleeko sitä oikeaa hetkeä koskaan, sitäkään on vaikea sanoa. Voihan olla että me vaan venytään loputtomasti ja todetaan joka vaiheessa että kyllä tämän kanssa voidaan vielä elää.

Mulla oli vähän vaarana joutua silloin ensimmäisessä aallossa Tornioon. Olen aika paljon pyöritellyt päässäni ajatusta, että jos sen kaaoksen olisi joutunut näkemään niin olisi voinut käydä mielessä ajaa ronttelit sillalle poikittain ja laittaa miehet vitjaan passeja tarkastamaan. Mutta mitä sekään olisi ketään hyödyttänyt? Ehkä saman verran medianäkyvyyttä kun Lahden kaapumiehellä ja muutaman tunnin tauko muuttoaaltoon. Linjanmuutoksen pitäisi tulla ylempää.

Valitettavasti jaan muutaman muun kirjoittajan kanssa pessimistisen asenteen pyssy-yhtiömme ylintä johtoa kohtaan. Viime sodista on jo liian pitkä aika, ja Puolustusvoimat on valunut hiljalleen byrokraattiseksi 8-16 virkamiehiä pursuavaksi organisaatiosta. Kentältä katsottuna tuntuu että monella vanhemmalla upseerilla on tärkeimpänä asiana kiikarissa oma ura ja tietynlainen mukavuusalueella pysyttely. Päivittäiset omat tehtävät hoidetaan pääsääntöisesti hyvin, mutta kun esimerkiksi tässä vaiheessa jyrkemmän kannan ottaminen massamaiseen laittomaan maahantuloon tietäisi urakehityksellistä itsemurhaa, ei siihen olla valmiita.

Tärkeillä palleilla istuvat henkilöt koostuvat meillä käytännössä aina yleisesikuntaupseereista. Vaikka olen kohdannut lyhyen ja kunniattoman urani aikana monia raudanlujia YE-upseereita, silti minulla kohdistuu hieman epäluottamusta tähän henkilöstöryhmään. Etenkin everstitasolla tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus se, että virheitä pelätään aivan allergisesti. On helppo yhtyä tuohon näkemykseesi siitä että kenraalikunnassa on niitä miehiä jotka eivät tee virheitä.

Eräs viime vuosisadan aikainen valtiomies on todennut tästä kerhosta mm. seuraavaa:
”Yleisesikuntaupseerit eivät ole vain yleisesti tunnettuja pelkureita vaan myös epärehellisiä. He ovat yleisesti tunnettuja valehtelijoita. Yleisesikunnan kasvatus on koulu valheeseen ja petokseen… Tämä herrasväki purppuranpunaisine housunrevääreineen on minulle monesti vastenmielisempi kuin juutalaiset, sillä nämä tunnustavat ainakin avoimesti, etteivät he halua koskaan olla sotilaita, minkä ye-upseerit puolestaan katsovat yksinoikeudekseen.”

Valonpilkahduksena lopussa totean, että jos jossain vaiheessa joudutaan tilanteeseen jossa sotaväestä käsketään joukkoja keräämään kantaväestön suojeluskaarteilta aseita pois, ei tätä likaista työtä tee ylin johto, vaan me kentän kuraporras. Oman varuskunnan perusyksiköiden henkilöstön keskuudessa vallitsee lähestulkoon yksimielisyys siitä että yhtiön tehtävä on edistää Suomen kansalaisten puolustamista, eikä estää sitä. Näin ollen tämän skenaarion asiakaskohtaamiset olisivat todennäköisesti kuin Väätiön ja Köyriäisen keskustelu Örnätjoen sillalla konsanaan. Luultavasti osa heittäisi kuutamokeikkaa näiden kaartien riveissä.


LTN V, Räyhärannan Sissikomppania

Anonyymi kirjoitti...

Katkaisen pitkään kestäneen radiohiljaisuuden ja kiitän herra Perskelettä kaikista viimeaikaisista kirjoituksistaan. Lähes poikkeuksetta ne ovat iskeneet suoraan asian ytimeen kuin nakki silmään! Kaikki kirjoitukset ja niiden kommenttiosiot on kyllä luettu, vaikkei olekaan tullut kommentoitua itse.

En oikein osaa jakaa Ykän luotamusta PV:n väkeen, toimiupseeristoon tai ylempään upseerikuntaankaan. Halosen kaudella Suomen poliisivoimien moraalinen selkäranka mädätettiin ja väännettiin kieroon - miksi PV:n väki olisi välttynyt samanlaiselta moraaliselta rappeutumalta? PV:n munattomuus tuli mielestäni hyvin esille uuden aselain käsittelyn yhteydessä. Kun lakia valmisteltiin, heidän olisi pitänyt lyödä nyrkkiä pöytään ja ilmoittaa, että reserviläisten ampumatoimintaa ei sitten tulla uudella lailla vaikeuttamaan piiruakaan, piste. Mitä PV:n väki teki? - Ei sitten yhtään mitään…

Tässä ollaan suuren jännän äärellä, kun tämmöisen keski-ikäisen isänmaallisen suomalaisen miehen usko ja luottamus hallitukseen, virkamiehiin, oikeuslaitokseen, virkavaltaan jja muihinkin instansseihin, joita on ennen pitänyt Suomen asiaa ajavina, on täysin katkolla. Mitä sitten tapahtuu, kun suurin osa tavallisesta kansasta jakaa tämän epäluottamuksen valtiovallan edustajiin? Mitä sitten, kun yleinen mielipide on: ”Virkamies on Vihollinen”?
Lopetanpa kuitenkin jaaritteluni tähän ja toivon ja hartaasti pyydän että Yrjö jaksaa jatkaa kirjoitteluaan, teksteillesi ON tilausta!

Loppuun on pakko todeta tuolle YLEn toimittelijalle kuten itse V mainiossa elokuvassaan toteaa: ”I am simply reminding you of the paradox of asking a masked man ”who he is”. (jotenkin noinahan se kait meni.)
Riku Raunioilla

AaJii kirjoitti...

Mutta kyllä mä nyt alan ymmärtää, miksi irakilaiset nuoret miehet lähtevät pakoon, sen sijaan että taistelisivat. En minäkään ole kyllä ajatellut itseäni tapattaa tämän valtiovaltamme puolesta, enkä voi sitä kenellekään suositella. Jos valtiovalta ei puolusta kansalaisiaan, miksi kansalaistenkaan pitäisi puolustaa valtiovaltaa? Enkä ole varmaan ainoa, joka on tämän matuvyöryn johdosta alkanut ajatella samalla tavalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille Johannesbuurista, Huru-ukolle, Lakeudenmiehelle, Luutnantti V:lle Räyhärannan Sissikomppaniasta, Rikulle Raunioilla ja AaJiille & kiitos hyvistä kommenteistanne. Muistutan, että omassa kirjoituksessani käytin PV:n reaktioista ja suunnitelmista termiä ”toivon”. Nyt kun katsoo ja ynnää näitä kaikkia hyviä palautteita, voi tulla siihen johtopäätökseen, ettei ainakaan lukijoilla ole kovinkaan kaksinen luottamus puolustusvoimia kohtaan. Ja kun asia on niin, että harvoin savua ilman tulta, niin saatatte olla oikeassa eikä minun toiveillani ole merkitystä. Mikä tietysti vie tulevaisuudenuskoa astetta enemmän. Puolustusvoimat kun on kuitenkin kansallinen instituutio, jotka kohtaan luottamus on aina ollut korkea. Mutta, niin kuin on monta kertaa todettu, niin se on myös osa virkakoneistoa ja se puoli siitä pulaakista on korostumassa. Joka tapauksessa en usko siihen, että komppaukot ja joukkueenjohtajat antaisivat tulenavauskäskyä omaa kansaa kohtaan.

Tuo AaJiin kommentti ” jos valtiovalta ei puolusta kansalaisiaan, miksi kansalaistenkaan pitäisi puolustaa valtiovaltaa?” kiteyttää hyvin pitkälle sen, mitä itsekin ajattelen. Ei valtiovaltakaan ole mikään bändi, jota fanitetaan fanittamisen vuoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Ykä,

Tuo AaJiin kommentti jota lainasit taisi tänään toteutua tuossa ruåtin puolella. Kantaruotsalainen tyyppi meni teräaseiden kanssa Trollhättanissa sijaitsevaan kouluun, ja tappoi yhden opettajan, yhden oppilaan ja haavoitti kahta muuta kunnes poliisi ampui häntä ja sitten epäilty kuoli sairaalassa.

Pistää miettimään, millon tuo tapahtuu täällä... Kohtaamisteoria kun saattaa toimia.

--Madri

Anonyymi kirjoitti...

Tuleeko..?

"Ase-lehden päätoimittaja Jussi Peltola postasi tällaisen stickyn erälle.netiin.


http://www.ampumaharrastusfoorumi.fi/foorumin-10-vuotisseminaarissa-runsas-osanottajamaara/

Mistä lainattuna:

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg puhui hallitusohjelman visiosta, jonka mukaan ”Suomi on vuonna 2025 uudistuva, välittävä ja turvallinen maa, jossa jokainen meistä voi kokea olevansa tärkeä”.
IMG_2352– Turvallisen yhteiskunnan vaatimus menee läpi kaiken. Meitä myös haastetaan entistä enemmän käymään keskusteluja eri tahojen kanssa lainsäädäntötyön yhteydessä. Ampumaharrastusfoorumi on yksi näistä tärkeistä toimijoista, hän sanoi. Nerg kehotti Ampumaharrastusfoorumia olemaan aktiivisempi, kun puhutaan Euroopan aselainsäädäntötyöhön vaikuttamisesta.

– Suomen näkökulmasta katsottuna vaikuttamisen paikka on nyt. Voimme kertoa oman kantamme vieläkin voimakkaammin.Tällä Nerg viittasi nimenomaan (ja pariinkin otteeseen) EU:ssa vireillä olevista hankkeista siirtää itselataavat aseet EU-kategoriaan "A", mikä tarkoittaa käytännössä siviileiltä kiellettyä. Esitys saattaa tulla pöydälle jo lähiviikkoina.

Nergin ja Sisäministeriön/-ministerin kunniaksi on sanottava, että viesti oli selkokielinen: Suomi haluaa pitää nykytilanteen tässä suhteessa.

Luultavimmin hanketta selitellään "vain joidenkin asetyyppien" kieltämisellä, mutta ilmeinen lopputulos on sanamuotona käytännössä kaikkien itselataavien aseiden (tarkoittaa siis 99 % pistooleistakin) siviilikielto.

Taustalla ovat terrori-iskut mm. Ranskassa, joissa on käytetty salakuljetettuja AK47/AKM -rynnäkkökivääreitä. Vaikka asiayhteyttä lailliseen asekauppaan ei ole, tekosyyksi se kyllä kelpaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen meistä, jolla jotakin yhteyksiä EU-tasolle tai edes eduskuntaan, on syytä kiinnittää asiaan edunvalvojiemme huomio."

EU määrää ja täällä totellaan paitsi jos asia koskee kansalaisten etuja kuten auto- ja alkoholiverotus, silloin Suomi vetää ihan omaa linjaansa.

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Madrille ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Madri: Ei pysty sanomaan, kun ei tiedä tarkemmin. Ja kun tekijäkin kuoli, niin jäljelle jää vain spekulaatiot ja niissähän mediamme on valitettavan hyvä. Jos kotoa löytyy yksikin hakaristi piirrettynä jonnekin vihkon kylkeen niin siitähän meteli alkaa vaikka hepulla olisi minkälaista diagnosoitua latvalahoa hyvänsä.

Taisteluvälineupseeri: Se, mitä ajattelen asiasta tiedät itsekin. Heitän sen sijaan kysymyksen. Jos Suomessa saataisiin aikaan kielto, että kaikki siviileillä olevat aseen (mukaan lukien pitkät aseet) kiellettäisiin, niin kuinka monta prosenttia aseista uskoisit luovutettavan viranomaisten haltuun?

Anonyymi kirjoitti...

Tere jälleen Yrjö!

Teki pahaa lukea tällaista skenaariota, mutta näyttää yhä huolestuttavassa määrin siltä, ettei tähän riitä enää rauhanomainen ratkaisu.

Niinkuin Neuvostoliiton pääministeri Vjatseslav Molotov aikoinaan totesi rajansiirtoneuvoittelujen kariutuessa suomalaiselle valtuuskunnalle, jotensakin näin että "me poliitikot emme näytä pääsevän asiassa yhteisymmärrykseen, joten asia on nyt siirrettävä sotilaille".

Vaikka olen isänmaallinen (vielä) tyyppi, enkä ole mikään pro-venäläinen, niin tuo oli aika hyvin sanottu.

Pitääkö täällä jälleen tarttua aseeseen, ja nyt se vihollinen ei enää tulekaan idästä? Loppukevennykseksi linkitän pätkän Michael Douglasin roolisuorituksesta "Falling Down" leffassa. Miehen asiointi Los Angelesin sotatarvike puodissa. Olen kanssa joskus käynyt tuollaisessa puljussa (New Yorkissa), muttei sieltä ihan SAM:ia löytynyt (maasta-ilmaan-ohjus) :-)

- Soomepois Eestist -

Becker kirjoitti...

Täällä on tätä asiaa käsitelty erinomaisten kommenttien kera sen verran syväluotaavasti, etten ihan heti keksi aiheeseen mitään fiksumpaa lisättävää.
On ilmeisesti vain seurattava tilannetta ja toivottava etteivät Ykän pohtimat pahimmat skenariot käy toteen. Suomessa kun kuvitellaan olevan sen verran fiksumpia kuin muualla. Tosin viimeaikaiset tapahtumat antavat aiheen olettaa että kaikki on mahdollista.
Taisi olla tässä blogissa, kun joku mainitsi, että suomalaisista kenraaleista suuri osa on ns. operettikenuja, jotka vaihdetaan tosimiehiin kun kova paikka tulee. Ja sitten kun tilanne/sota on ohi niin operettikenut palaavat taas estraadille lipomaan poliitikkoja.
Suomalaisen tapaan tilanteen/sodan jälkeen tosimiehet joko joutuvat pakenemaan ulkomaille, tai pannaan vankilaan.

Taidanpa minäkin tässä viikonloppuna ulkoiluttaa käsiasetta ja kivääriä.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta että antaisiko pv:n suorittava porras tulenavauskäskyn omia kohtaan..riippuu monesta asiasta. On myös otettava huomioon että Suomi on pieni maa, ja varuskuntakaupungeissa henkilökunta tunnetaan. Paha on ammuttaa kansalaisia jos kotiin tultua oma perhe on tapettu kostoksi. Sama koskee poliiseja. Ei hekään tuntemattomia ole. Eri asia on jos hallitus keksii jostain ulkopuolisen käsikassaran käyttöönsä.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan turhaa pohdintaa tuo että voitaisiinko puolustusvoimia käyttää omaa kansaa vastaan. Hei, se on reserviarmeija, ei reserviläinen eikä varusmies ammu omia siviilejä vaikka kuka käskisi. Sellaisen käskyn antaja olisi itse vaarassa. Ja sekä poliitikot että sotilaat tietävät tämän aivan hyvin. Sellaisen käskyn antaminen jakaisi armeijan ja kansan sillä käskyn antamisen hetkellä. Toiset lähtisivät niiden puolelle jota piti ampua ja toiset olisivat sillä käskyn antajien puolella.

Tällöin kansa jakaantuu kahtia ja sisällissota alkaa. Silloin sotilaita on kummallakin puolella meni jako sitten mitä linjoja pitkin tahansa. Tällöin ei enää ole kyse mistään puolustusvoimista jotka olisivat omaa kansaa vastaan, vaan kahden tai useamman eri osapuolen "armeijoista".

Anonyymi kirjoitti...

Miksi kukaan olisi kiinnostunut Ykän mielipiteistä haastattelun muodossa???? Ei jummarra. Kenties toimittajilla ei ole mitään tekemistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tampereen keskustassa liikkuessa alkaa jo tottua siihen, että tulee jatkuvasti tuijotetuksi dhimmistävällä katseella.

Dhimmistävä katse on sellainen ylimielisyyttä, halveksintaa ja vähättelyä sisältävä tuijotus. Naisiin kohdistuneena se on aivan suoraan lihallistava katse, joka on yksi dhimmistävän katseen alaluokka.

Nykyisin ei voi enää edes kuvitella, että ottaisi lapset Tampereen keskustaan mukaan. Sen verran nuoriin lapsiin se lihallistava katse näyttäisi aika usein kohdistuvan.

Myös suhtautuminen puistoihin on selvästi alkanut kokea muutosta. Johtuisko syksystä vai arabisyksystä?

Anonyymi kirjoitti...

Jos Suomen tilanne herättää jo tuollaisia pohdiskeluja, niin mitenhän Ruotsin poliisissa, puolustusvoimissa, vapaaehtoisjärjestöissä, vartiointiliikkeissä ja muissa organisoituneen ja legitimoidun väkivaltapotentiaalin omaavissa kuvioissa?

Tai Norjan?

Tai Ranskan? Tai Tanskan? Tai Hollannin? Tai Briannian? Tai Saksan? Tai...

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tuntuu että eri puolilla Suomea on jo alkanut muodostua aseettomia ryhmiä (joihin kuuluvilla saattaa hyvinkin olla luvallisia ja/tai luvattomia aseita enempi tai vähempi) joilla on aika nuiva, kuiva ja lähiympäristörakkauden väkevöittämä suhtautuminen näihin etnografisen jalostusprosessin rakentamiseen tähtääviin yhteiskunnallisiin aatteisiin ja niiden toteuttajiin. Meinaan vaan että kun tolla suvaitsevaistolla on ollut aika ahkerasti tuo rodunjalostustematiikka pinnalla ja ihmiset harvoin tykkäävät siitä jos heille vakuutetaan että "ootte geneettinen umpikuja joka pitää poistaa serkusavioliittoväestön tieltä".

Anonyymi kirjoitti...

Veikkaan että kun monetääristen maahanmuuttajien määrä on tätä luokkaa ja suurin osa ei ole oikeutettu tiukasti tulkiten mihinkään, mutta saa kaiken kun palauttaa ei osata, niin palautusmenetelmiin tulee jatkossa muutoksia.

Herrasmiesmäiset, umpikalliit ja henkilöstöintensiiviset charterlennot saattavat saada rinnalleen käsirautakarsinoilla varustetut tuuletetut umpikontit, joita voidaan kuljettaa rekoilla, laivoilla ja junilla. Muutama saattaja + vessaämpäri + sähköpamput, pippurikaasut ja koirat riittävät pitämään palautettavat aloillaan.

Moisiin siirtyminen voi vaikuttaa myös palaamishaluun: "Lährekkö vapaaehtoisesti tolla nenäs eessä olevalla lentokoneella kotimaahas vai kytketäänkö vasemmasta ranteesta ja oikeasta nilkasta kuljetuskarsinaan ja palautetaan kansainvälinsenä merirahtina halvimman tarjouksen tekevän kuljetusfirman voimin?"

Anonyymi kirjoitti...

Mongolikonsuli:

Tästä invaasiosta....

Avainvaltiot: Turkki, Italia, Serbia, Kreikka ja sen ulkopuolella asuvat organisoituneet serbijärjestöt..

Turkin ja Venäjän väleissä on jotain kummallista. Toisaalta vihamieliset, toisaalta pelaavat välillä samaan pussiin.

Italia on monen taloudellisen, korruptioon liittyvän, poliittisen yms. kytköksen kautta aika tukevasti Kremlin taskussa.

Serbeistä (joilla avainrooli ihmissalakuljettamisessa) ei tarvinne sanoa mitään.

Kreikassa hyvin moskovamielinen äärivasemmisto - joka sattuu olemaan juuri nyt vallassa.

Venäjä on perinteisesti harjoittanut kilpaileviksi kokemiensa tahojen yhteiskunnallista horjuttamista.

Ei tarvita mitään Liittovaltio-salaliittopohdiskeluja. Jäljet johtavat borssitehtaalle.

Ghettomaksaja kirjoitti...

Täytynee kommentoida taas pitkästä aikaa.

Minä en usko, että tämä tilanne pääsee menemään niin pahaksi että PV rientäisi apuun. Ruotsissa se päivä koittaa nimittäin huomattavasti aikaisemmin, ja siinä vaiheessa kun ulkoministeriö asettaa Tukholman risteilyt turvallisuussyistä ei-suositeltavien listalle on kansan viimeistään pakko herätä. Toki kokonaan toinen asia on, että siinä vaiheessa saattaa olla Suomenkin tulevaisuuden kannalta liian myöhäistä, mutta tässä skenaariossa on niin paljon muuttujia että spekulointi lienee turhaa. Toivon luonnollisesti että PV:n esikunnassa osataan tähänkin varautua edes jonkinasteisen kassakaappisuunnitelman muodossa.

Kevennyksenä toteaisin hieman eri aihepiiriin, että ei matuille tarvitse valmiita keskuksia osoittaa. Kyllä ne voisivat itsekin rakentaa itselleen asunnot, jos kerran suomalainen nipin napin pystyssä pysyvä eläkeläinenkin siihen kykenee. Valtamedian mukaanhan matut ovat niin paljon parempaa ja työteliäämpää sakkia.

http://www.etlehti.fi/raunintalo

(Oli pakko käydä hakemassa eteisestä pipo päähän ihan siksi että voi koneen ääreen istahdettuaan ottaa sen päästä pois.)

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Soomepoisille Eestist, Beckerille, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle, Ano4:lle, Ano5:lle, Ano6:lle, Ano7:lle, Mongolikonsulille ja Ghettomaksajalle & kiitos kommenteistanne.

Soomepois Eestist: Rauhanomaista ratkaisua pidän minäkin epätodennäköisenä. Millä tavoin ei-rauhanomainen ratkaisu tapahtuu on tietysti vielä avoin kysymys.

Becker: Ainakaan kommenttien perusteella ei luottamus puolustusvoimiin ole kaksinen. Minullahan ei sinänsä ole pääsyä PV:n kassakaappeihin. Jatkosodan jälkeenhän kävi juuri niin kuin kerroit ja eikös se amerikkalainen talvitaistelutaito ole pitkälti Marttisen miesten opettamaa.

Ano1: Joo, Rauhanvaltiossa oli siihen nähden helpompaa, kun saattoi otaa rykmentin viidentuhannen kilometrin päästä hoitamaan tilanteen. Tietysti kansa oli siellä kovemmassa komennossa muutenkin.

Ano2: Olen kanssasi pitkälti samaa mieltä. Suomi ei ole mikään Etelä-Amerikan banaanitasavalta, tosin näyttää siltä, että Euroopan Liittovaltion myötä suunta siihen on ikävän selvä.

Ano3: Itse asiassa toimittajan kiinnostus oli MV-lehteä kohtaan minun kauttani. Mutta sait ilmaistua henkisen ylemmyytesi. Toisaalta ihmetyttää, että koska tuo haastattelujuttu oli kirjoituksen lopussa, niin luitko todellakin koko jutun? Miksi ihmeessä? Miksi olit kiinnostunut?

Ano4: Tällaista viestiä tulee monesta suunnasta. Ihmettelen, vaan, että miten selkeä vähemmistö käyttäytyy kuin paikan omistajat. Viesti on kai tullut perille, eli suomalaiset ovat lampaita, jotka alistuvat, eivätkä pane vastaan.

Ano5: Nuo valtiot ovat selkeästi meille eräänlainen distant early warning.

Ano6: Täysin totta tuo. Suomalaisen geeniperimän heikkoutta on kovasti mainostettu. Näitä serkusavioliittogeenejä tosin on tähän mennessä pyritty jakamaan enempi väkisin.

Ano7: Näitä juuri voidaan tarvita, ja sitähän minä tuumailin, että onko koneistostamme sen tekemään. Se kun ei tosiaankaan onnistu sitten nätisti pyytämällä.

Mongolikonsuli: Sen verran paljon oli kytkentöjä tuossa kommentissasi, että minulla ei riitä tieto ja ymmärrus kommentoimaan asiaa puoleen tai toiseen.

Ghettomaksaja: Kommenttisi ovat aina hyvin tervetulleita. Noin henk koht uskon, että Ruotsissa se päivä todellakin koittaa aikaisemmin, ja sillä lailla että maahantunkeutujat pyrkivät laajentamaan alueellista kontrolliaan aseellisesti. Pystyykö Ruotsi reagoimaan millään tavalla on sitten oma kysymyksensä. Aika huikea tuo talo. Lätsää päästä Raunille.

Anonyymi kirjoitti...

No voin myöntää en lukenut koko juttua. Olin kiinnostuneempi kommenttiosaston vinkunasta.

Allaspalo kirjoitti...

"-- siinä vaiheessa kun ulkoministeriö asettaa Tukholman risteilyt turvallisuussyistä ei-suositeltavien listalle on kansan viimeistään pakko herätä."

Höpöhöpö. Yliarviot suomalaiset Ghettoveronmaksaja. Ei ne noin vähästä herää.

Meillä oli tossa itänaapurissa yksi ihmiskunnan pahimmista diktatuureista ja silti
a) oli poliittisesti korrektia ihquttaa tuota sortosysteemiä
b)tavan kansa korkeintaan jännitti kusisukassa ja tekivät kiltistä mitä herrat sanoivat. Massa ei ollut hirveen kiinnostunut varautumaan mahdollisiin selkkauksiin tai edes vilkuilemaan systeemiä kritisoivia kirjoja (Vankileirien saaristo, Kolyman kertomuksia yms.)

En yritä sanoa, että suomalaisten olisi pitänyt kylmän sodan aikana ehdoin tahdoin haastaa riitaa CCCP:n kanssa, mutta se miten vähän suomettuneessa Kekkoslovakiassa kansaa nappasi vaikka ne yllämainitut kirjat tai UKK-kultin kritisointi kertovat kyllä jotain. Parempien esimerkkejä "päätä pensaaseen" -meiningistä varmista löytyisi. Tarinan opetus on, että suomalaiset ovat kilttejä karitsoja, jotka uskovat kiltisti kun ylhäältä karismaattinen tyyppi lulluttelee ettei mitään hätään.

Länteen saa kaikessa rauhassa nousta kalifaatti, korkeintaan reporadiossa ja Pravdassa ihmetellään miksi niiden SD-rasistien oli pakko väkivaltaisella toiminnallaan provosoida jännitteitä.

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Tuosta PV:stä.

"Sen lauluja laulat jonka leipää syöt."

Kapiaiset on suurimmaksi osaksi hallituksen puolella, koska se antaa työn ja maksaa palkan.

Mutta ei ne saa yhtään varusmiestä ja/tai reserviläistä (eli ne oikeat palkan maksajat) tottelemaan, jos tosipaikka tulee. Saattaapa virkakapiaisista iso osa vaihtaa puolta jo heti alussa.

Tunnen noita muutamia jo eläkkeelle jääneitä (se on 55v mm. rajavartiostossa). Ovat ihan valmiita tarttumaan puikkoihin (kunto on vielä kova) - heitä ei enää palkanmaksu huoleta, eli saavat sen eläkkeen - mutta sen puuttuminen ei heidän taloutta romauta, ovat omavaraisia; omasta pellosta potut ja leipävilja.

////

Suomalaisten nuorten pitäisi nyt joukolla kieltäytyä aremeijan palveluksesta - pistää kutsunnoissa läskiksi. Kyllä sen aseenkäpistelyn oppii, jos on pakko ja varsinkin halua omallakin ajalla.

Sais virkakapiaiset ihmettelemistä ja alkais "isojapoikia" pelottaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisesti et lukenut kommenttejakaan kaikkia, liian pitkiä tekstejä sinulle.

HT

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Allaspalolle, Buurille Johannesbuurista ja HT:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Olikin mielenkiintoista saada ensi kertaa vuosiin tämmöisiä kommentteja. Eli niin bloginpitäjä ja hänen kommentoijansa ynnä heidän mielipiteensä ovat ihan perseestä ja voisin todistaakin sen ihan helposti mutta en nyt jaksa ja muutenkin pitää lähteä tupakin ostoon. Kunpahan totean, että olen fiksumpi kuin he.

Allaspalo: En oikein ymmärrä, miksi asiakseen hyökkäsit Ghettoveronmaksajaa kohtaan, sillä minusta te puhuitte kyllä hieman eri asioista. Ghettomaksaja puhui mielestäni Ruotsissa käytävästä avoimesta sisällissodasta, johon tulee reagoida.

Buuri: Totta joo muuten, mutta en kehota suomalaisia nuoria hakeutumaan sivariin. Kannattaahan se poikien käydä sotilaskoulutus hakemassa, mielellään vaikka upseerikoulutus. Sitä tarvitaan sitten aikanaan suojelukaarteissa, jos niin pitkälle mennään.

HT: Kommentoinkin jo kyseiselle anolle. Vaan epäilemättä hänellä oli hyvä mieli painaessaan enteriä.

Anonyymi kirjoitti...

Täällä kylmässä Pohjolassa on totuttu sosialidemokraattiseen paatokseen, jossa lähin omainen on viranomainen, yhteiskunnalla on oikeus ja velvollisuus pitää pää pinnalla vaikka ihminen yrittäisi sukeltaa ja kaikki terveydestä, turvallisuudesta ja ihmissuhteista lähtien kulkee virastobyrokratian, kunnallisten neuvostojen (anteeksi... lautakunniksihan niitä neuvostoja Suomessa kutsutaan) jne. kautta.

Ei tartte mennä kuin Suomenlahden yli niin asia nähdään enempi niin että ihminen on vastuussa ittestään ja läheisistään ja jos ei sitä vastuuta kanna niin on surkimus.

Moista ajatusta kutsutaan usein subsidiariteetti- eli läheisyysperiaatteeksi. Lähdetään ajattelussa liikkeelle siitä, että minä, perhe, suku ja ystävät, kaveripiiri ja etäisempi suku, verkostot ja vertaisryhmät... Kaiken maailman puolueet, kunnallishallinnot, valtion kotkotukset sun muut tulevat sitten joskus perässä jos tulevat.

Valtion ja puolueiden osoittautuessa pettureiksi ei suinkaan käy niin, että ihminen luovuttaisi. Luovuttajat luovuttavat - mutta niinhän he luovuttaisivat muutenkin. Ihmiset sen sijaan vääntävät havainnointinsa ja tavoitteenasettelunsa subsidiariteettiperiaatteen mukaiseen asentoon: läheisistä pidetään huoli vaikka sitten vähän etäisempien kustannuksella.

Tuon siirtymän myötä lojaliteetti- sun muut suhteet ja asenteet muuttuvatkin sitten melko pysyvästi.

Rautakauppojen ja muiden työkalu-, varuste- ja tykötarvemyymälöiden myynti varmaan kasvaa tuon siirtymän myötä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa tosiaan lähdettiin apuharventamaan mamuja kun se pottunokkainen ruotsalaismies meni kouluun heilumaan miekan kanssa. HS:n sivuille en viitsinyt mennä vierailemaan ja tutkimaan voiko siellä kommentoida uutista?

Tässä virolainen versio, uutisportaali Delfistä paremäärmuslike vaadetega mõõgamees fännas Hitlerit ja vihkas pagulasi. Tuolla voi kommentoida, sekä anona että kirjautumalla. On sitä taatusti moderoitu, mutta samaa uutista ei sitten voikaan kommentoida Aftonbladetin sivulla. Dagens Nyheteriä en viitsi edes mennä lukemaan.

Jää nähtäväksi mitä rajoituksia tai tapahtumia tästä seuraa? Kanta-ruotsalaisia tullaan taatusti syyttelemään tämän yhden kilahtaneen kaverin takia. Tähän on sitten tultu ja joku muu vielä seuraa tämän kaverin jalanjäljissä, huonolta näyttää...

- Soomepois Eestist -

Allaspalo kirjoitti...

Yrjö ja Ghettomaksaja. Anteeksi jos kommenttini vaikutti hyökkäävältä Ghettmaksaajaa kohtaan. Se ei ollut tarkoitukseni.

Mielestäni Ghettomaksajan kommentti oli kokonaisuudessaan hyvä, mutta käsitin itse kohdan " ...on kansan viimeistään pakko herätä" tarkoittavan että"...silloin se kansa viimeistään herää ruususen unestaan", mihin en otse usko.

Saatoin käsittää Ghettomaksajan väärin.

Jos Ghettomaksaja tarkoitti tekstinkohdalla " ...on kansan viimeistään pakko herätä" että " ...kansalla on viimeinen hetki alkaa toimia", olen hänen kanssaan samaa mieltä.

Yritin ilmaista omalla kommentillani seuraavaa: jos (kun) Ruotsissa riehuu sisällissota Suomen nomeklatuura tuskin myöntää, että länsinaapurin sisällissota johtuu haittamaahanmuutosta, koska täällä on apinoitu samat virheet. Siispä Suomen mediassa Ruotsin sisällissodan syyksi ilmoitetaan Ruotsalaiset rasistit (Sverige Demokraterna) . Ja Suomen kansa nielee kiltisti selityksen eivätkä ainakaan ala toimimaan vastaavan ehkäisemiseksi täällä. Suomalaiset siis jatkavat ruususen untaan ( luulin Ghettomaksajan tarkoittavan, että suomalaisten laajamittainen herääminen tapahtuu tässä kohtaa) vaikka Ruotsissa riehuu sisällissota. Koska ylhäältä sanetiin että ruususen unta voidaan jatkaa. Ja valtiouskovaisina suomalaiset uskovat. Suomalaisten valtiouskovaisuudesta suomettumisen ajan jutut ovat mielestäni hyvä esimerkki.

Rautalankaa: Tulkitsin siis Ghettomaksajan viestin niin että hänen mielestään islamistien kapina länsinaapurissa on niin vakava juttu että suomalaiset havahtuvat asioiden todelliseen tilaan. Mielestäni kapina Ruotsissa ei riitä avaamaan suomalaisten silmiä. Koska suomalaisten valtiouskovainen kansanluonne. Josta esimerkkinä Kekkoslovakia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle, Soomepois Eestille ja Allaspalolle & kiitos kommenteistanne.

Ano: Näin täällä on ajateltu, mutta yhä useampi ihminen alkaa ajatella, ettei viranomainen auta minua vaan se auttaa itseään ja koneistoaan. Kommenttisi on kohdallaan kaiken kaikkiaan. Virkakoneistoa tuetaan täsmälleen niin pitkään kuin se on olemassa ihmisiä varten. Nyt se on olemassa itseään varten.

Soomepois Eestist: Kun tuo eestin kieli on vähän ruosteessa niin en pysty enempää kommentoimaan. Selvää on, että valtamedia tekee tuosta häiskästä uuden Breivikin ja seuraavan kuukauden ajan ei lööpit muuta huudakaan. Se yksi eritrealainen tappoi kolme kantaruotsalaista IKEAssa, mutta se uutinenhan muuttui nopeasti vanhentuneeksi.

Allaspalo. Ymmärrän perusteesi, joskin olen hieman eri mieltä kanssasi (tosin pirullakos tulevaisuuden ennustaa). Suomen ”sammakkoa” ei ole keitetty hitaasti lämpenevässä vedessä toisin kuin ruotsalaisia. Ja tapahtuuhan niitä asioita Suomessakin. Ei vain Ruotsissa. Jo tänne tulijoitten röyhkeys ja kiittämättömyys kertoo, että tänne on tultu herrakansana. Se, mikä on suomalaisten reaktio kun pinna palaa on tietysti jotain, minkä vasta tulevaisuus kertoo.

Suomettuneisuuden ajassa oli tietty ero nykypäivään eli Neuvostoliiton noin 190 moottoroitua jalkaväkidivisioonaa, joka pisti tietysti hiukan miettimään kuinka reagoi. Näillä tulijoilla nykyisin ei ole muuta kuin kourat, joilla ne vaativat. Ja menhän ainakin toistaiseksi annamme.

Pecker Ceetoyn kirjoitti...

Keisariaikana eli ns. sortovuosina perustettiin paljon vapaapalokuntia. Ei palonsammuttaminen tainnut olla ensisijainen suunniteltu toimi... Samoin Suomessa on viime sodan jälkeen perustettu lukuisia mieskuoroja, joissa lauluäänellä ei ole suurtakaan merkitystä. Ongelmallista näissä mainituissa on, että valtiovalta ei niitä oikein voi kieltääkään samaan tapaan kuin Suojeluskunnat kiellettiin. Mutta kun kaikesta huolimatta ryhmä kivenkovia sadisteja, rasisteja ja fasisteja kokoontuu, niin tuskimpa siellä lauletaan Kalliolle kukkulalle Agit prop -versiota.

Anonyymi kirjoitti...

Suurin osa tulee luovuttamaan aseensa. Lampaita kun ovat ja toimivat lammaskatraan tavoin varsinkin kun valtamedia tulee myllyttämään asiaa ja syyllistämään viha-ajatuksista.

http://rense.com/general81/ligun.htm

Surkeinta on että omansa luovutettuaan nämä lampaat alkavat ilmiantaa kanssaihmisiään.
Siksi tee kätkösi siten ettei siitä tiedä kukaan muu.

-Tvälups-

Ghettomaksaja kirjoitti...

Allaspalon toiveesta selvennän kommenttiani hieman.

Tarkoitin vähän molempia. Siinä vaiheessa kun Ruotsissa puhkeaa kunnon sisällissota, niin Suomen on valtiona pakko reagoida asiaan. Semmoista selitteläätiön professoria ei tule tästä (tai viereisestä) maasta löytymään, joka USKOTTAVASTI onnistuisi perustelemaan sodan olevan Ruotsindemokraattien syytä. Jos Muhammad x10 000 heiluttaa rautaputkia niin aika paha se on yrittää väittää että se oli tuo Bertil joka sodan aloitti kantamalla rasistista pahvikylttiä. (Länsinaapurissa toki yritetään, mutta ei sielläkään nyt jumalauta kaikki mene läpi mitä Dagens Nyheterissä seisoo - etenkin jos samaan aikaan musulmaanilauma kolistelee kotipihalla.)

Suomalaiset ovat erittäin kuuliaisia hallintoalamaisia, mutta kuten Ykäkin on jo moneen otteeseen todennut, suomalaisen pinna on kuin kuminauha. Se venyy erittäin paljon, mutta katketessaan se päästää ilkeän napsahduksen, minkä jälkeen on helvetti irti ja vastaisku nopea ja tehokas. Siksi aikaisemmin mitattua käyttäytymisvastetta ei voida ekstrapoloida muuttumattomana hamaan tulevaisuuteen. Itse asiassa olen sitä mieltä, että tämä meininki on mennyt maahamuutossa (niin kuin monessa muussakin poliittisessa asiassa) sen pisteen yli, että rauhanomainen ja siisti siirtymävaihe kestävälle tasolle ei todennäköisesti ole enää mahdollinen. Tulevaisuudessa tarvitaan tehokas kokonaisratkaisu, ja tehokkaat ratkaisut ovat luonteeltaan aina nopeita ja radikaaleja. Tämä on valitettava tosiasia, vaikka en siitä pidäkään. (Tosin pienimuotoisella sodalla silloin tällöin olisi kansakunnalle varsin tervehdyttäväkin vaikutus; eivät pääsisi perusasiat unohtumaan, vaan osaisi arvostaa sitä, että on ruokaa, lämmintä ja turvallinen olo. Loppuisi hetkeksi valitus esim. siitä miten on päivä ihan pilalla kun tarpeeksi monta ihmistä ei tykännytkään omista instagram-kuvista.)

Mitä tulee taannoiseen CCCP-nöyristelyyn, niin siihen suurin syypää oli naapurin melkoisen monilukuinen sotakoneisto (sekä kohtuullisen kokoinen idänkauppa, mikä haluttiin pitää käynnissä). Sen sijaan länsinaapurillamme ei oikein taida olla tuota sotakalustoa ja -miehistöä ihan pelotteeksi asti. Vaikka eivät Suomenkaan soturit ole ihan sitä mitä 75 vuotta sitten, niin tosipaikan tullen hurreilla ei olisi juuri mahdollisuuksia. Dialog polisen-osasto pötkinee pakoon jo siinä vaiheessa kun pohjanmaalainen konekiväärikomppania kajauttaa ensimmäisen taisteluhuudon.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi ihmiset ovat lampaita? Kasvatus, koulutus, ehdollistuminen...

Milgramin koe antaa osviittaa http://viooz.ac/movies/28113-experimenter-2015.html

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Morjensta Ykä!
Sattuipa silmiini jälleen sangen kiinnostava uutinen...

"
Turvallisuusviranomaiset valmistautuivat kaikkein pahimpaan

Rajavalvonnan järjestelyjen lisäksi turvallisuusviranomaisten huolena tänä syksynä ovat olleet poliisin resurssit ja toimintojen kohdentaminen.

Poliisin valmiussuunnittelu on määrätty salassa pidettäväksi eikä suunnitelmien muutoksia kommentoida julkisesti. Savon Sanomien tietojen mukaan poliisin valmiudesta taata turvallisuus on keskusteltu kuitenkin syksyn aikana toistuvasti sisäministeriössä, Poliisihallituksessa, viranomaisten yhteistapaamisissa sekä ainakin osassa poliisilaitoksistakin.

Savon Sanomien tietojen mukaan poliisi on päivittänyt uhkakuviaan ja käynyt läpi toimintavalmiuttaan mahdollisten uusien isojen riskitilanteiden varalle.

Poliisi on käynyt läpi toimintamalliaan ja hälytystapojaan esimerkiksi tilanteissa, joissa turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikössä tai vastaanottokeskuksessa puhkeaa joukkotappelu.

Pääkaupunkiseudulla paikalle saadaan aina huomattava määrä poliiseja, mutta iso osa turvapaikanhakijoiden majoitusyksiköistä sijaitsee paikkakunnilla, joille poliisit tulevat kaukaa ja yksi kerrallaan.

Poliisi pyrkii nyt useiden poliisilaitosten alueilla ennakoimaan mahdollisia kymmenien, jopa satojen, henkilöiden häiriköintitilanteita ja hälyttää siksi tehtäville useita partiota jo varalta.

Poliisin varautuminen on valmistautumista turvalliseen toimintaan missä tilanteessa tahansa eikä se tarkoita, että poliisi pitäisi turvapaikanhakijoita sinänsä erityisen riskialttiina ryhmä. Tilanne on vain uusi, ihmisiä uusissa paikoissa paljon ja muutos on herättänyt monenlaista taustakuhinaa.

Poliisi on siksi varautunut myös siihen, että mittavia häiriöitä kohteissa voivat aiheuttaa myös suomalaiset. Kaikessa hiljaisuudessa viranomaiset ovat valmistautuneet toimimaan, jos esimerkiksi polttopullo sytyttäisi satojen ihmisten majoituspaikan tuleen tai maahanmuuttajavastaisuus ilmenisi jotenkin muuten vakavampana vaarana kuin tähän mennessä on käynyt."

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/turvallisuusviranomaiset-valmistautuivat-hiljaa-kaikkein-pahimpaan/2156474?pwbi=eca9e18ef12df6e3906414a042ac7adf

Kyllä tämä vielä repeää, merkit ovat liiankin selvät.

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka tulikin mieleen...

"Bury a gun and ammo for 15 years
(and be assured everything still works when you dig it up)"

http://www.backwoodshome.com/articles2/wood115.html

- Ink Visitor

Anonyymi kirjoitti...

Miten minä kuulen että siihen minun prikaatiin liittyy taas uusi yrittäjä..?

http://mvlehti.net/2015/10/24/lukija-kusetuksella-ei-ole-mitaan-rajaa-fonecta/

Ja hei! Minä en hae sitä prikaatinkomentajan hommaa prikaatinkenraalin "jämät" mielessäni, vaan kuten Gaddafi (joka roikkui everstinä loppuun asti).


-Tvälups-

Tee sitä ja tätä - tee se sille ja tälle toimijalle - mutta...!

mongolikonsuli kirjoitti...

Eräs ano kirjoitit:

"Mongolikonsuli:

Tästä invaasiosta....

Avainvaltiot: Turkki, Italia, Serbia, Kreikka ja sen ulkopuolella asuvat organisoituneet serbijärjestöt..

[...]

Ei tarvita mitään Liittovaltio-salaliittopohdiskeluja. Jäljet johtavat borssitehtaalle."

Hyviä pointteja. Myös Ranskassa Le Penillä oli ymmärtääkseni kytkentöjä borssitehtaalle. Eli Ranskan voisi lisätä listaasi. Myös pohjois-amerikassa oli toiminut jokin borssitetaan maineenparannustiimi, joka sittemmin sai kenkää huonon tuloksen tähden... muistaisi nyt vaan mikä se uutinen tarkalleen oli. Nämä seikat kuitenkin lisäävät myös EU:n tarvetta yhteinäistämiselle, sillä EU:n pelko on kansallisvaltioiksi pirstoutuminen. Nykyinen valtioliitto tuskin riittää pitämään homman kurissa ja EU varmaan tulee tarvitsemaan järeämpiä otteita pitääkseen laumansa koossa.

On totta, että eripuraistaminen on kätevä kikka ulkopolitiikassa. Samaan aikaa kun borssitehtaalla pelätään viidettä kolonnaa ja ratsataan ulkomaisia kytkentöjä omaavia järjestöjä, niin vastaavaa harjoitetaan itse ulkovaltoihin. Eripuraistamista voi olla ja varmaan onkin Suomessakin. Täytyy tarkkailla tilannetta. Mutta sitten on toisaalta tämä vahvasti länteen rähmällään oleva klikki täällä, joka automaattisesti leimaa perinteisen puolueettomuuspolitiikan ajajat venäläismielisiksi. On ikäänkuin uusi kylmä sota olisi jälleen lännen ja idän välillä.

Elämme mielenkiintoisia aikoja ystävät hyvät.

Anonyymi kirjoitti...

Liikuntaseuroja, kuoroja, harrastuspiirejä, näytelmäkerhoja, metsästysseuroja, marttakerhoja, koiraharrastajien yhteistoimintaa, keskiaikaharrastuneisuutta, kamppailulajitreenaamista, geokätköilemistä, suunnistamista, kalastusretkiä, ulkoiluporukoita, kimppakyydillä kulkemista, lasten harrastusten kautta toisiinsa tutustuneita aikuisia jotka saattavat lapsia kotoa harrastuksiin ja harrastuksista koteihin....

Luokkakavereiden vanhemmat voivat naamakirjakaveroitua, luoda yhteisiä sähköposti- ja puhelinnumerolistoja...

Puiden pilkkominen ja ilman konevoimaa tapahtuvat metsätyöt voivat lisääntyä. Kirves ja vesuri alkavat olla kaupunkikotienkin kohdalla yllättävän yleisiä.

Näin se menee. Ei me mitään aseellisia kaarteja perusteta. Me vaan eletään vähän aiempaa sosiaalisemmin ja liikunnallisemmin tätä samaa elämää. Eikä sillä ole mitään tekemistä minkään ääriaineksien kanssa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pecker Ceetoynille, Taisteluvälineupseerille, Ghettomaksajalle, Ink Visitorille, Mongolikonsulille ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pecker Ceetoyn: Niin, Suomihan on yhdistysten luvattu maa. Milläs esim. Uuden Hyisianan suunnistus- ja pilkkiseuran toimintaa valvot?

Taisteluvälineupseeri: Ihan oman elämänpiirini kommenteista toteaisin toisin. En siksi, että sillä joitain suojeluskuntia suunnitellaan, vaan sillä, että mikäli mies ei aseittensa kanssa törppöile, vaatimus niitten luovuttamisesta on yksinkertaisesti liian epäoikeudenmukainen. Antamissasi esimerkeissä valtion väkivaltakoneisto ja sen väkivallankäyttöoikeudet ovat olleet aivan muuta toista verrattuna suomalaiseen yhteiskuntaan.

Mitä tulee tuohon kakkosviestiin, niin en jaksa uskoa yliopistossa tehdyn tutkimuksen siirtämistä koko yhteiskuntaan.

Ghettomaksaja: A-men. Allekirjoitan tuon täysin. Sillä varauksella, että ei se pohjanmaalainen konekiväärikomppania edes huuda. Suomalaiset ovat ennenkin olleet mykkiä tappajia.

Ink Visitor: Kiitos linkistä. Tässä onkin se mielenkiintoinen kysymys, eli pitääkö sisäministeriö suurimpana uhkana maahantunkeutujien aiheuttamaa väkivaltaa vaiko suomalaisten reaktiota siihen. Kakkosviestistä: Joo, piilotetut aseet pystytään kyllä pitämään kunnossa.

Mongolikonsuli: Koska en ole kansainvälisen politiikan asiantuntija, niin en oikein ymmärrä tuota borssitehdas-vertausta. Miksi Venäjä haluaisi Euroopan muuttuvan islamilaiseksi anarkiaksi? Ei sellaisella ole varaa ostaa Venäjältä energiaa ja sillähän Venäjä elää. Mitä taas tulee EU:n järeämpiin koossapitämiskeinoihin, niin niitä varmaankin on luvassa. Veikkaan taloudellisia sellaisia, koska EU alkaa olla sotilaallisesti totaalinen paperitiikeri.

Ano: Niin kuin totesin ylempänä, niin Suomihan on yhdistysten luvattu maa.

Anonyymi kirjoitti...

Linkitän tähän muutaman pätkän näistä Eurooppaan vaeltajista, varmaan harmittaa eräitä piirejä et noita löytyy Tubesta. Osaan noista pätkiin on kommentointimahdollisuus, ja aikas kylmääviä mielipiteitä.

Pakolaiset käyttävät lapsia "työkaluinaan", kuvattu Unkarin-Serbian rajalta syyskuun puolella.

Pakolaiset heittävät ruokaa kaduille, pätkää Unkarin uutisista, tekstitettynä englanniksi. Ukrainalainen TV-toimittajatar kertoo kokemastaan, ei kauheasti hymyillyttänyt meikäläistä. Lisää samankaltaista settiä löytyy, kuten tilanteesta Calais'n rautatietunnelin liepeiltä, Ceutasta, Saksasta ja Italiasta.

Huumoripätkä jossa jaetaan syyskuun pakolainen-palkintoja muutamissa kategorioissa.

Puolalaista joukkovoimaa, hieman odottelen et samanlaista toimintaa saisi Suomessakin aikaiseksi, eikä tuossa näkynyt niitä vastamielenosoittajia. Jos joku blogin lukijoista osaa puolaa tai tietää jonkun, niin hän voisi paikallisesta mediasta lukaista jotta millaisia ovat puolalaisten suvaitsevaiston jäsenten mielipiteet?

Mitenkähän Pekka Siitoin kommentoisi tähän nykymenoon, jos mies vielä eläisi?

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Unohtui laittaa edelliseen, lisää mielenosoituksia entisistä itäblokin maista.

Miekkari Gdanskista, tekstitys englanniksi, suht'koht kovaa dialogia. Kommenttiosiossa eräs ruotsalainen kaveri (Gustav Einarsson) sai viestiinsä muutaman jäätävän vastauksen. Lieneekö mies trolli?

Mielenosoitus Prahassa.

Protestia Bratislavassa, otsikon mukaan olivat äärioikeiston edustajia ja tuonne oli löytynyt myös niitä vastamielenosoittajia. Kohdasta 0:55 eteenpäin erään osanottajan kommenttia islamista. Mut no joo, siinähän sitten EU:n poliitikot ihmettelevät miksi se äärioikeisto on nousussa.

Italialaista meininkiä Milanosta.

Missään noissa ei näkynyt että mielenosoittajat olisivat laittaneet paikkoja ns. remonttiin tai potkimaan katujen varsilla olevia autoja. Kuten eräällä taholla yleensä on tapana.

- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois Eestist ja kiitos linkeistä. Näitä kannattaa katsoa muittenkin.

mongolikonsuli kirjoitti...

Ykä, tuo kommentti siis oli eräälle anolle, joka minulle tässä vastausketjussa kirjoitti ohimennen. Mutta selvennän tätä aihetta: Ano siis otti vertauksen borssitehtaasta, josta voimme päätellä mihin hän viittaa. Tunnet varmaan sanonnan "jäljet johtavat sylttytehtaalle"? Lisäksi tiedämme mihin keittiöön borssi kuuluu. Nyt voit päätellä mikä paikka borssitehdas voisi olla. Missä ja kuka soppaa voisi sekoittaa? ;)

Teet mielenkiintoisen kysymyksen strategiasta, jota voisin hieman avata omassa blogissani, ettei tämä kommenttipalsta mene liian pitkäksi ja lipsu alkuperäisestä aiheesta. En toki ole itsekään mikään ulkopolitiikan erityisasiantuntija, ikääkin vasta reilut parikymppiä ja politiikkaa rupesin isommin seuraamaan vasta jokunen vuosi sitten. Mutta olen kuitenkin hieman opiskellut. Islamilainen anarkia olisi heidän kannaltaan hyödyllinen Euroopassa, kun katsomme asiaa 36:n stratagemin valossa:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thirty-Six_Stratagems

Huomaamme listasta mm. Loot a burning house -strategian... On huomattava, että länsimaat pelaavat peliä hieman eri säännöillä kuin borssitehdas. Siihen on syynsä, mutta ei liene aiheetonta pohtia hahmoa, joka on omalla tavallaan nerokas strategi:

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin

Öljynmyynnillä on tietenkin oma osuutensa sopassa, mutta kysymys siitä, mitä pidetään itseisarvona ja mitä välinearvona on motiivien hahmottamisessa oleellisin seikka. Uskon, että öljyllä ja kaupankäynnillä ylipäätään on vain välinearvoa, jos taustalla on hmmm.. mielenkiintoisia valtionfilosofioita.

Ai niin! Tuohon edelliseen kommenttiini anolle sanoen, juttu jota muistelin oli tämä:

http://yle.fi/uutiset/putin_antoi_potkut_pr-toimistolleen_yhdysvalloissa/7866461

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys. Mongolikonsuli. Täytyy tunnustaa, etten oikein tajunnut. Venäjän talous on riippuvainen Eurooppaan myytävästä energiasta. Ja Putinin Venäjä on hyvin nuiva islamilaisuutta kohtaan. Miksi Venäjä haluaisi Eurooppaan islamilaisen kaaoksen?

buuri johannesbuurista kirjoitti...

Koitetaanpa taas rauhottua, ettei tule uudestaan selkään:

https://www.youtube.com/watch?v=InRDF_0lfHk

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102420553106_uu.shtml

Ellei se ole oikeus ja kohtuus - ei se voi olla lakikaan.

EU kiihdyttää omaa kaatumistaan.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Ja taas mennään...

EU kieltämässä kaikki itselataavat aseet?
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015102420553106_uu.shtml

- Ink Visitor

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Buurille Johannesbuurista, Taisteluvälineupseerille ja Ink Visitorille & kiitos kommenteistanne.

Buuri: Kiitos linkistä. Vaan tiedätkö, voiko sitä rugbyfinaalia katsoa netissä livenä?

Taisteluvälineupseeri ja Ink Visitor: Kiitokset uutisesta. Naputtelin asiasta muutaman rivin. Hullun touhua, en paremmin sano.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys Yrjö!

Nyt kun otit puheeksi noi urheilumatsit, niin tästä löytää monia ns. streamejä eri lajeista; Sportlemon. Tuolta olen katsonut mm. Englannin Valioliigan otteluita ja viime keväänä lätkän MM-kisoja.

Toimii myös eräänlaisena protestina monikansallisia TV-yhtiöitä vastaan, joilla on "ihan kivat" kuukausimaksut kanavapaketteineen. Tuolta löytyy myös valikoita selaamalla kotimaista kiakon (tamperelainen ilmaus sallittaneen) SM-liigaa.

Ainakin tämän ehtoon valikoimana MM-rugbyssa näyttäisi olevan Argentiina-Australia. Otaksun et tuolta pystyy katsoon myös sen finaalin 31.10? Etelä-Afrikka (Springboks) meni häviämään semifinaalin suht'koht niukin lukemin Uudelle-Seelannille (All Blacks). Finaalissa on ainakin nähtävissä se maorien peruja oleva kuuluisa sotatanssi Haka, ennen ottelun alkua.

Mielestäni tuo rugby on miehekkäämpi laji kuin jalkapallo, jossa ne "sukeltelijat" ja "näyttelijät" pilaavat lajin imagon...


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Soomepois: Kiitos vinkistä. Sain Australia-Argentiina matsin näkyville. Ja juu, rugby on miesten laji. Samoin aussifutis.