maanantai 12. lokakuuta 2015

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA LXVII

1. Poliisi turvanamme

Niin kuin lukija tietää, on mm. Kemissä ja Halikossa perustettu kansalaisten katupartioita. Syynä ovat luonnollisesti paikkakunnalle saapuneet elintasosurffarit, jotka ovat turvallisuudelle oikea uhka. Tämän on myöntänyt poliisikin. Tämä lainaus oli aikaisemmakin jutussani, mutta kertaus on opintojen äiti:

MTV Uutisten tietojen mukaan poliisilla on tutkinnassa lukuisia rikoksia, joissa Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat epäiltyinä.

Yksistään Helsingin poliisille on lyhyen ajan sisällä tullut rikostutkintaan pahoinpitelyitä, näpistyksiä, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja seksuaalista häirintää, joka on kohdistunut teinityttöihin.


Poliisilähteiden mukaan vain murto-osa turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista on tullut pintaan.

– Näitä kyseisiä rikoksia on nyt alkanut ilmetä kasvavassa määrin. Turvapaikanhakijoiden keskinäiset nahistelut ja heidän aiheuttamansa rikollisuus tulevat vain lisääntymään. Uhkakuvia pitäisi ymmärtää paremmin. Tämä on ollut sinisilmäistä ja käsittämättömän huolestuttavaa, poliisista kerrotaan MTV Uutisille.

Hotellin respasta nostetaan hattua näille katupartioille. Ei näitä ilman syytä perusteta. Joku tietysti voi sanoa, että entäpäs jos ne ottavat oikeuden omiin käsiinsä. No, sehän olisi vain normaalia jatkumoa jo totutulle käytännölle, jossa uussuomalaiset ovat ottaneet toistuvasti vääryyden omiin käsiinsä ja muihin ulokkeisiinsa. Tämä on nähty mm. ryöstöinä, raiskauksina, pahoinpitelyinä ja jopa tapettuina suomalaisina. Kun surffareitten määrä moninkertaistuu, moninkertaistuu uhkakin.

Poliisi luonnollisesti suhtautuu katupartioihin nuivasti:

Toki pitää muistaa, että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen kuuluu poliisille ja on poliisin tehtävä”, rikoskomisario Janne Koskela sanoo.

“Kemissä on edelleen turvallista ilman tällaistakin ryhmää. Meidän tietomme ja kokemuksemme on se, että turvallisuutta kasvattavalle toiminnalle ei ole tarvetta“

Jos poliisi muistuttaa, että järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen kuuluu poliisille ja vain poliisille, tulee poliisilla olla tietysti sekä tarvittavat resurssit että halu käyttää niitä. Enää ei riitä se, että poliisi sanoo tilanteen olevan kunnossa ja vaatii kansalaisia uskomaan niin. Lisäksi kansalaisten turvallisuuden ylläpitämisen tulisi luonnollisesti olla poliisin pääprioriteetti ja niinhän kansalaiset ovat hyvin pitkään ajatelleetkin. Sen vuoksi tämä uutinen (kiitos tvälups linkistä) ei lisää luottamusta poliisiin eikä yleistä turvallisuuden tunnetta. Sen mukaan poliisin resurssit ovat venytetty äärimmilleen, mutta syynä ei ole kansalaisten turvallisuuden takaaminen, vaan turvapaikkatutkinta:

Poliisi voi olla pahoissa ongelmissa, jos turvapaikanhakijoiden määrä jatkaa rajua kasvuaan. Etenkin turvapaikkatutkinta vie jo nyt runsaasti poliisin työaikaa ja laitoksilla on ollut hankaluuksia saada palkattua töihin lisää poliiseja niin paljon kuin on haluttu.


Koska uudet valmistuvat poliisit eivät yksin riitä kattamaan työruuhkista johtuvaa lisäkäsien tarvetta, täytyy apuja hakea sisäisillä siirroilla, houkuttelemalla eläkeläispoliiseja töihin ja palkkaamalla siviilejä turvapaikkatutkintaa avustaviin tai muihin tehtäviin.

Jos ajatellaan kansalaisten turvallisuutta poliisin prioriteettina, niin uutisen seuraava kappale on suorastaan hälyttävä:

STT:n soittokierroksen perusteella turvapaikkatutkintaan on siirretty väkeä muun muassa rikostutkinnasta. Helsingissä tehtäviin on osallistunut niin päivittäis-, talous- kuin väkivaltarikospuolen väkeä.

Eli varsinaisia poliisityön tekijöitä on siirretty lämpsimään leimoja elintasosurffareitten hakemuksiin. Tarvetta taas olisi kadulla, jatkaa uutinen:

Vastaanottokeskuksissa on ollut jo nyt jonkin verran välikohtauksia, joihin poliisi on joutunut puuttumaan. Esimerkiksi Helsingissä, Itä-Uudellamaalla ja Hämeessä on ollut tappeluita, laittomia uhkauksia, taskuvarkauksia ja alkoholin aiheuttamia häiriöitä. Päihtyneitä ja rikoksesta epäiltyjä turvapaikanhakijoita on viety putkaan.

– Näpistyksiä kauppaliikkeistä ja kauppakeskuksissa naisten ahdistelua on havaittu, kertoo Itä-Uudenmaan apulaispoliisipäällikkö Pekka Partanen.

Uutinen kertoo tilanteesta varsin selkeästi, tosin pitihän siihenkin laittaa lopputiedostavuus, eli:

Oma lukunsa ovat suomalaisten turvapaikanhakijoihin kohdistama häiriköinti ja rikollinen toiminta. Esimerkiksi Lammilla ja Kouvolassa yritettiin polttaa turvapaikanhakijoiden majapaikka. Lahden Hennalassa turvapaikanhakijoita päin heiteltiin kivillä ja ilotulitusraketeilla.

Tuossahan on mainittu ne kaikki kolme tapausta, jotka ovat tapahtuneet, mutta annetaan ymmärtää, että niitä olisi enemmänkin. Yhtä kaikki, tavallisen ihmisen luottamus poliisiin rapistuu. Niin varmaan rapistuu myös poliisiorganisaation luottamus tavalliseen ihmiseen ja silloin ollaan ikävän kaltevalla tiellä.


2. Tamperelaista syysrömpsää

Kaiken ikävän keskeltä siirrymme hetkeksi hieman koomisempaan aineistoon, ja siitähän vastaavat feministit, jotka aina osaavat yllättää ja piristää tiedostamattoman kansalaisen karttuisaa ajatuksenkulkua. Viimeksi feminismin älyllisiin iloihin tuli törmättyä vuosi sitten kesäkuussa, jolloin aiheena oli Ruotsissa suosiota saavuttanut uusperinnne juhannusvittu, joka oltiin kehitetty seksistisen juhannussalon tilalle.

Suomessa tämä uusperinne ei käsittääkseni ole saanut kovinkaan suurta suosiota, sillä näitä juhannuswhatever pystytellään lähinnä ruotsinkielisillä alueilla. Suomenkieliset taas juhannuksena lähinnä polttavat kokkoa rannassa ja alkoholia maksassa. Mutta epäilemättä täälläkin on jonkunlainen vitunpalvomisen tarve olemassa ja siihen on nyt tullut kysyntää vastaava tarjonta tamperelaisilta feministeiltä, tarkemmin sanoen asialla on feministinen ajatushautomo Hattu, ja tarjolla olisi villiä vitunvirkkausta. Kas näin:

Vittuvirkkausta Kahvillassa 23.10.

Villiä ja vapaata virkkaamista

Heitä pois häpeä, vapauta luovuus ja virkkaa villejä vittuja!
Villi vittu on juuri sellainen kun haluat. Kaikenlaiset tulkinnat ovat hyviä ja ilmaisu on vapaata.

Vittutiimi ja Feministinen ajatushautomo Hattu järjestävät Ravintola Kahvillassa (Aaltosenkatu 31-33, Tampere) virkkausillan perjantaina 23.10. alkaen klo 18.

Paikalta löytyy ohjeita ja materiaaleja sekä lempeää ja kärsivällistä neuvontaa vasta-alkajille.

Tervetuloa virkkaamaan ja keskustelemaan vituista ja feminismistä!

Livemusiikkia:
Eerolan Reetta
Vaginapaniikki

A vot, eihän siinä sinänsä mitään, tokihan sitä ihminen saa virkata tai veistellä ihan mitä lystää, mutta hieman ihmetyttää se, että kuinka tämä palvelee jotain sukupuolten tasa-arvoa ja muita pitkiä sanoja? No, ei kai nykyisessä feminismissä siihen pyritäkään. Tuli vaan mieleen se, että tämä toiminta nähdään varmaankin älyllisenä, osallistuvana ja oivaltavana. Tulisiko siis samanlainen miehinen perinne, eli armeijassa kipinävuorossa harrastettu puisen ns. leirikyrvän veistely nostaa yhtä lailla osallistuvaan arvoon arvamattomaan? Minkähänlainen suhtautuminen olisi mm. näillä feministeillä tämänkaltaiseen ilmoitukseen?

Kyrvänveistoa Kaljaklubilla 23.10.

Villiä ja vapaata veistelemistä

Heitä pois häpeä, vapauta luovuus ja veistä villejä kyrpiä!
Villi kyrpä on juuri sellainen kun haluat. Kaikenlaiset tulkinnat ovat hyviä ja ilmaisu on vapaata.

Tervetuloa veistelemään ja keskustelemaan kyrvistä ja miesasiasta!

Livemusiikkia:
Penispakokauhu

Tähän todettaisiin niin hotellin respassa kuin lukijakunnassa kuin epäilemättä myös feministisissä piireissä että onpahan jokseenkin naurettavaa touhua ja eikö noilla jätkillä ole oikeasti mitään muuta tekemistä. Mutta kun asialla ovat feministit ja virkkailtavana vittu, niin kyseessä on tiedostava toiminta. Ja sen varmistuksena mainittakoon, että tämän feministisen ajatushautomomme takana ovat vanhat tuttavamme Rosa Meriläinen ja Saara Särmä. Niin kuin ajatushautomon sivuilla mainitaan, nämä nimet takaavat osaamisen ja uskottavuuden, sillä ”Tohtori Särmän tavaramerkki kansainvälisen politiikan tutkijana on kirkkovene, kirjailija Meriläinen tunnetaan iskulauseestaan Vittu haisee hyvälle.”


Feministejähän jurppii eniten se, jos heitä ei oteta vakavasti. He kun vaan tekevät sen vakavasti ottamisen itse niin kovin, kovin vaikeaksi.

No niin, johan tässä vittu vinkui ja nahkahuilu naukui. Mutta otetaanpas vielä selvyyden vuoksi tämä kakkosuutisemme pähkinänkuoressa. Eli:

 Tämä


on tiedostavaa, osallistuvaa ja älyllistä toimintaa, joka auttaa naista käsittelemään omaa naiseuttaan suhteessa itseensä, toisiin ja ympäröivään yhteiskuntaan ja lisäksi tämä on voimakas älyllis-taiteellinen sissi-isku patriarkaalisen yhteiskunnan sortovaltaa kohtaan.

Kun taas tämä


on naurettavaa, lapsellista ja vastenmielistä pelleilyä, joka kertoo siitä, ettei sen harrastaja ole koskaan pystynyt kasvamaan aikuiseksi ja jonka harrastajalla on sairas pakkomielle omaan sukupuolielimeensä.

Ja tästähän onkin hyvä aloittaa uusi työviikko. Veromarkkojanne tarvitaan. Respa toistaa: ei maa meidän oo, vaan laiskain lurjusten.

42 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei mene aikaakaan kun kansainvälisen muuttoliikkeen TM tuottamia moniosaajia* palkataan poliisin palvelukseen henkilövajetta paikkaamaan. Enkä edes vitsaile nyt vaan näin tulee käymään jo vuoden-puolentoista sisällä.

Kannattaa nimittäin huomioida nämä uutisoidut seikat:
-alan koulutus
-sopiva korkeakoulututkinto
-räätälöity pikakoulutus
-kielitaito

http://yle.fi/uutiset/turvapaikkatutkintaan_pikahaulla_kymmenia_poliiseja_lisaa__siviilikin_voi_kelvata_toihin/8368247
"Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen uskoo, että suurin osa tarvittavista uusista työntekijöistä löytyy alan koulutuksen saaneista henkilöistä.
Joillakin alueilla voidaan kuitenkin joutua palkkaamaan siviilejä. Kolehmaisen mukaan sopivan korkekoulututkinnon suorittaneille voidaan antaa henkilökohtaisesti räätälöity pikakoulutus tehtävin."

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/86818-osaatko-arabian-kielta-nyt-loytyisi-ainakin-toita
" Arabian kieli on selkeästi noussut kysytyimmäksi kieleksi.
- Yleisesti Irakista ja Syyriasta tulleet pärjäävät arabian kielellä. Irakilaisia on Suomessa enemmän kuin syyrialaisia. Arabian kieli palvelee molempia, Giray kertoo."

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/86836-poliiseja-houkutellaan-elakkeelta-takaisin-toihin
"Työtilanne poliisilaitoksissa on tällä hetkellä erittäin kiireinen. Poliisiammattikorkeakoulusta valmistuvat poliisimiehet eivät yksin riitä kattamaan etenkin turvapaikkatutkinnan työruuhkista johtuvaa lisätyövoiman tarvetta."

*korkeakoulutettu irakilaispoliisi/upseeri on kaiken lisäksi jo valmiiksi shariasheriffin pätevyydet omaava...


Kurkon puulaaki puhuu onneksi kuvia kumartelematta:
http://nra.fi/puheenjohtajalla-on-asiaa-94/
http://nra.fi/oikeusministeri/
-niin kirjallisesti kuin kirjaimellisesti "pätemätön" oikeusministeri mahdollistaa uskomattomien lakien läpiviennin (sattuma/vahinko vs. suunnitelma)

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Taisteluvälineupseeri. Ei tuo sanomasi mitään foliopipojuttua ole. Onhan meinaan niin, että jo ennen tätä ihmisvyöryä poliisihallinnon toimistoportaista on esitetty useammallakin suulla, että poliisin palvelukseen pitäisi palkata enemmän maahanmuuttajia. Eikä pelkästään miksikään tulkiksi, vaan rivipoliiseiksi. Kuinka suurta luottamusta mahtaisi poliisiin lisätä Glock vyöllä poliisin univormussa kulkeva Abdelkader, joka on päässyt tehtäväänsä vain etnisen taustansa vuoksi? MIkä mahtaisi olla Abdelkaderin puolueettomuus poliisintyössään?

Anonyymi kirjoitti...

Syntyperäisenä halikkolaisena olen kyllä iloinen siitä, että kylän miehet ovat saaneet "katupartion" perustettua. Kansani tuntien uskon, että pamppuja ei tulla näkemään. Veikkaan, että noin tusina ukkoa käy kertomassa moniosaajille, että jos olette kunnolla, niin tervetuloa. Muussa tapauksessa Märyssä kyllä riittää metsää ja suolampea. Eiköhän se motivoi poikia kotoutumaan paremmin kuin elämäntapamokuttajien lässytys.

Militantti-antti

Maalainen kirjoitti...

Hiljan uutisoitiin, että sakkovankeutta ei palautetakaan, olisi kuulemma liian kallista. Kun nämä Ruotsin junantuomat huomaavat, että Allah antaa heille luvan hakea kaupoista ihan mitä vaan, eikä tarvitse maksaa mitään, niin mitenkähän kauppiaat vastaavat? 1990-luvulla oli kaupoissa venäjänkielisiä lappuja, joissa luki "yksi asiakas kerrallaan", mutta ei taida sama sopia arabiaksi. Se loukkaisi varmaan ihmisoikeuksia. Tosin osaavatkohan edes lukea? Onko muuta mahdollisuutta kuin lukita ovet ja tosiaan päästää kauppaan vain asiakas kerrallaan, oli ovella sitten suomalainen ukkeli tai moniosaaja?

Anonyymi kirjoitti...

Vaan ottiatuota, ei ne virkatut vitut pulaa poista matumiesten pippeleistä. Parempi kai näiden naisten olisi mennä sen ehdan ja aidon kanssa sinne vokkiin tai mihin lie ja lievittää sitä pulaa revittelemällä sitä ainoaa ja oikeaa siihen tarjolle, että siitä vaan.
Hyi minua taas, kun rumia puhun ja ajattelen.
Sanoo Huru-ukko

Anonyymi kirjoitti...

Ainakaan minun silmää nämä kaksi tunnettua feministiä ei hivele. Yleensäkin eniten ahdistelusta ym tuntuvat olevan huolissaan ne naissukupuolen edustajat, joita ulkonäkö tehokkaimmin suojelee miesten lähentelyiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo,olisi poliisille töitä,nimittäin muuan Linda Hyökki penää Turkista käsin suomalaissuvakeilta nimilistaa "islamofobisista" henkilöistä,sivustoista ja julkaisuista-mitä varten ja kenen valtuuttamana?Tuliko kurdeja räjäyteltyä kiintiö täyteen ja nyt etsitään kohteita kauempaa?Ai vittu,että pistää vihaksi tällaiset saatanan maanpetturit ja kulttuurinsa häpäisseet kunniattomat paskiaiset,mutta poliisin voimavarat ei tietty riitä,kun Heinolassa on patsas puettu klaanihuppuun.Onkohan puolustusvoimilta jo pyydetty virka-apua tekstiilikauppojen tarkastuksiin?
Pikarekrytöinnillä vaan kaikki poliisi- ja sotilastaustaiset muslimit poliisia auttamaan-alkaa näyttämään tämä touhu siltä,että Irakista ja Syyriasta on pyssymiehet paenneet henkensä kaupalla aseettomia naisia ja lapsia,sitten saadaan turvapaikka ja sen jälkeen pikaperehdytyksellä oman alan töihin.Jotenkin kuva arabialaispoliisien lahjomattomuudesta ei ole kauhean korkeassa kurssissa,mutta sikäläistä tapaa noudattaen meiltäkin poliisipula poistuu-ei muuta kun jo palkatun veljet,pojat,sedät ja muut sukulaiset töihin,ei maksa mitään sillä valtio maksaa.Ja kyllä loppuu rassismi kaduilta,kun partioautosta nousee neljä aseistettua parta-Muhamettia allahuakbaaria huutaen-ei enää natsipaskat häiritse kunniakansalaisten kontaktinottoyrityksiä ja rikastuksia kantaväestön tyttöjen ja naisten suuntaan.Hyi vittu mihin tässä vielä mennään...
T:Vesku

Anonyymi kirjoitti...

Joku aika sitten kirjoitettiin, että poliisikouluun ei riitä pääsykokeen läpäiseviä oppilaita tarpeeksi. Nytkö sitten lasketaan rimaa tälläkin kohtaa ja koulutetaan maahanmuuttajista poliiseja? Mielenkiintoista... Joku kesä sitten oli jostakin Romaniasta palkattu poliisimies Helsinkiin vähäksi aikaa ja sillä oli positiivisia vaikutuksia kerjäläisten rikollisuuteen. Entisissä itäblokin maissa poliisia pelätään, eikä heihin luoteta, mutta että meillä annettaisiin valta ja ase vaikkapa jollekin irakilaisille, niin siitä ei seuraa muuta kuin ruumiita. Kuolleenasyntynyt ajatus.

Juttu vitunvirkkaajista saa epäilemään silmiään, kun tällaista lukee. Mikä nykynaisia oikein vaivaa? Miehiä syytetään usein siitä, että heillä ei ole kuin yksi asia mielessään, mutta nämä feministithän panevat vielä paremmaksi. Onneksi eivät nolaa kuin itsensä, vaikka kyllä minä naisena vähän häpeän heidänkin puolestaan. Toivottavasti Tampereen tilaisuuteen menee myös edistyksellisiä musliminaisia, joita ei haittaa, vaikka omakohtainen malli puuttuu.


O tempora, o mores. Mitähän seuraavaksi?

Rouva Ano


Sametti kirjoitti...

Nyt kyllä meni pimppijutut yli mun ymmärryksen. Ja miksi kaikista kyseistä elintä tarkoittavista sanoista piti valita se kaikkein epämiellyttävin?

Anonyymi kirjoitti...

Sama kaiku on askelten http://www.liveleak.com/view?i=681_1444192396

Aina Kreikasta Petsamoon!

-Tvälups-

Jk ei ole orkestroitua, eijei ihan vaan ryöpsähti silmille.

Habahoo kirjoitti...

Taitaa tulla poliisi rikospaikalle hyvinkin nopeasti kun soittaa hätäkeskukseen ja sanoo että täällä rasistit hakkaa mamua. Siinä ei varmaan kerkeä kissaa sanoa kun poliisi on paikalla.

Tuosta kyrvänveistelykerhosta tulisi naisille hyvinkin kiinnostava paikka kun se julistettaisiin mieskerhoksi, johon naisilla ei olisi asiaa. Sitten vielä jäseniksi miehiä vallan huipulta.
Ei menisi montaa hetkeä kun jo kyseltäisiin tasa-arvoasioiden perään ja miksi naiset eivät pääse jäseniksi.
Kun luodaan naisilta kiellettyjä paikkoja. niin johan alkaa kiinnostaa. Ja sitten hirveä huuto hyvävelikerhoista käyntiin.

Anonyymi kirjoitti...

http://mvlehti.net/2015/10/11/autokausti-mika-ihmisia-oikein-vaivaa/

kyllä taitaa feministitkin kelvata joo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Militantti-antille, Maalaiselle, Huru-ukolle, Ano1:lle, Veskulle, Rouva Anolle, Sametille, Taisteluvälineupseerille, Habahoolle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Militantti-antti: Voimia eloon sinne Halikkoon. Kun virkakoneisto ei suojele kansalaisia, niin jossain vaiheessa kansalaiset tekevät sen itse. Lahtista siteeraten: ”ei kai tässä kukaan rupee sormi suussa tappamistaan vartoomaan”.

Maalainen: Onhan tämä selvä signaali. Tosin kauppiailla on hienoinen vastaisku menossa, eli kaupoissa on kylttejä joissa luki suurinpiirtein että ”näpistämällä annan suostumukseni siihen, että kuvani voidaan julkaista facebookissa”.

Huru-ukko: Tähän on kyllä pakko heittää siteeraus Jaska Brownin blogista eli ”Jos taas olet päässyt luikahtamaan sivistysmaahan, naisesi on kuiva ja sitä paitsi pippurisumute kirvelee silmiä. Tai sitten naisesi saattaa kyllä olla kostea, mutta sellainen lähiövalas että takaa ei yletä, päällä ei pysy ja alle ei uskalla mennä.”

Ano: SInänsä jos kyse on politiikasta, niin ihmisen ulkonäöllähän ei ole merkitystä, mutta tämä kaksikko yleishaistattelee sen verran, että totean sinun olevan oikeassa.

Vesku: Mielenkiintoista. Kenelleköhän tämä kyseinen Hyökki listansa sitten antaisi ja mitä toimenpiteitä olisi luvassa. Nuo käännynnäiset taitaa muutenkin olla kaikkein fanaattisimpia. Mikä muuten saa ”emansipoituneen ja itsenäisen” suomalaisnaisen hyppäämään muslimiksi? Tuo skenaariosi partioautosta nousevista ”poliiseista” pistää kyllä kylmän ringin perssilmän ympärille.

Rouva Ano: Niin kuin totesin aikaisemmin, on poliisihallinto vaatinut maahanmuuttajapoliiseja riveihinsä jo ennen tätä ihmisvyöryä. Veikkaan, että niitten palkkaamiseksi on tehtävä ”hallinnollisesti luovia ratkaisuja” eli juuri riman laskemista. Kun ajatellaan, että poliisi on valtion turvallisuuskoneiston edustaja, jolla on tarvittaessa oikeus käyttää jopa aseellista väkivaltaa, niin on sulaa hulluutta, että sellaisia valittaisiin jonkun poliittisen utopian ylläpitäjäksi. Elämme sairaita aikoja.

Vitunvirkkaajista voi todeta noin laajemminkin, että Suomessa voi itsensä julkiseksi pelleksi tekemällä saada itselleen huomattavan uran, kunhan sen tekee feminismin tai yleisen suvaitsevaisuuden nimissä.

Sametti: Tuo sanavalinta johtuu varmaan ihan samasta syystä kuin 13-vuotisilla pissiksillä, jotka kuvittelevat jatkuvalla vitunviljelyllään saavuttavansa katu-uskottavuutta. Ja tuolla ”ajatushautomollahan” on sitten seuraavana ohjelmassa feministinen kiroiluilta.

Taisteluvälineupseeri: Joo, olen nähnyt tuon. Harvinaisen korutonta kertomaa.

Habahoo: Ei muuten hassumpi idea. Feministithän saavat heti slaakin, jos kuulevat, että naisia ei sallita jonnekin. Vaikka kyseessä olisi pelkkä perseenraapimis- ja kynsienhaisteluklubi.

Ano2: Niin notta värkki pakoputkeen? Mitähän tähänkin keksisi sanoa?

Snowcamo kirjoitti...

”näpistämällä annan suostumukseni siihen, että kuvani voidaan julkaista facebookissa"

Nollalla ei saa jakaa, koska sen seurauksena aika-avaruus repeää!

Jaa, niin, taustoituksena kunnon ihmisille: Sisäinen rasistini kuiskutti korvaan, josko joskus joku noista julkaistuista myymälävarkaista ei edustaisikaan kantasuomalaisuutta...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Snowcamo. Toi parodiahorisontti on revennyt jo niin monta kertaa, että eiköhän tuo aika-avaruus mene siinä sivussa.

”Sisäinen rasistini kuiskutti korvaan, josko joskus joku noista julkaistuista myymälävarkaista ei edustaisikaan kantasuomalaisuutta...”

Ja tähänhän on pakko laittaa muistutus sankari-Annasta. On se hyvä, että maastamme löytyy naisia, jotka tekevät sen, minkä miesten pitäisi tehdä:

https://www.youtube.com/watch?v=MCzejTSLfkE

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kirjoitus taas kerran. Valitettavasti taas tuli jatkoa kehittelemälleni "Ei jumalauta saatana. Juuri kun luulin nähneeni kaiken"-saagalle. Poliisi vinkuu määrärahojen puutetta, kun samalla tuhlataan utopian toteuttamiseen resursseja sieltä, mihin niitä oikeasti tarvittaisiin. Mitä hittoa tällä oikein tavoitellaan? Kuvitellaanko oikeasti että poliisin (ja muun virkakoneiston) legitimiteetti säilyy vain sillä, että poliisi (ja muu virkakoneisto) sanoo, että "luottakaa meihin. Me olemme teidän turvanne" ja hiljentää arvostelijansa poliittisilta haisevilla oikeudenkäynneillä?
Jälkimmäinen hanke sijoittuu samaisen saagan "ette oo jumalauta tosissanne"-osastolle. Sinne samaan paikkaan naisväkeä sortavien pisuaarien, urosleijonien munien, juhannussalkojen, hakaristi-joululeivonnaisten ja "A:n euro on n senttiä"-jankutuksen kanssa. Kiitos taas päivän piristämisestä. Onneksi en ollut kerennyt aamukahviani vielä nauttimaan. Olisi saattanut kyseinen eliksiiri päätyä näppäimistölle.
--Viikon Radiokasvo

Anonyymi kirjoitti...

Tämän aamun pravdan kulttuurisivulla on juttu "mediayhteiskunnan sisällissodasta", vieläpä itse suuren Saska Saarikosken kirjoittamana. Lainaan: "Tutkijoiden mukaan median on siirryttävä riippumattomuudesta läpinäkyvyyteen. Toimittajien on lakattava kuvittelemasta, että olisi olemassa sellainen asia kuin tasapuolinen ja kaikille yhteinen totuus - saati, että sitä edustaisivat juuri toimittajat." Tämä tuskin tarkoittaa, että yksikään toimittaja oikeasti ymmärtäisi, että he eivät ole jumalallisen totuuden ainoita sanansaattajia tässä maailmassa, vaan että he vain saattavat alkaa tiedostaa sen, että kaikki eivät automaattisesti vain hyväksy heidän jumalallista totuuttaan. Eli siis toimittajan on mokutettava mokuttamasta päästyäänkin, että "toisella aaltopituudella toimivat" saadaan uskomaan toimittajan kertoma oikea totuus. Hauskaa myös, miten Saarikoski alaotsikossa rinnastaa tieteen ja median: "luottamus mediaan ja tieteeseen horjuu". Ainakaan toimittajia ei voi syyttää vaatimattomuudesta, sillä onhan mokupropagandaa sylkevä toimittaja ihan samalla linjalla niiden kanssa, jotka rakentavat avaruusluotaimia tai tutkivat antimateriaa.

VH

Juha kirjoitti...

Nymmää en enää tiärä mittää.
http://www.verkkouutiset.fi/talous/enm_osaajat_investoinnit-41939

Vastahan olen saanut lukea virallista tietoa(TM), että Suomeen on saapunut tuhansia, korkeasti koulutettuja ihmisiä ihan omin avuin ja suorastaan ryysimällä. Joku tässä yhtälössä ei nyt täsmää, mutta virallisesti mitään ongelmaa ei ole.
Vai olisiko hallitus lukenut ko. raportin ja vastaus on ...Syyria?

kaleidoskooppiihmispään kirjoitti...

Tämmönen Pasilan "Vasikka" -jaksosta tuttu outside-the-box brainstormaus, mutta mitäs jos tehtäskin tämän pakolaiskysymyksen kanssa silleesti, että TAPETAANKIN ITSEMME? Ei tarttis vierasmaalaisen tuntea olevansa vieraassa maassa, kun ei olis ketään höpöttämässä vierasta kieltä vieressä, eikä olis naisia törttöilemässä hämmentävän korostavissa housuissaan ulkoilmassa ja niin edelleen. Vai eikö muka ole niin, että suurin este pakolaisten kotoutumiselle olemme me suomalaiset? Ohan se nyt. Vähän solidaarisuutta nyt pojat ja tytöt. Suomi on mitätön kansa, eikä meillä kuulemma ole mainittavaa kulttuuriakaan. Geenitkin on täynnä paskaa. Piippua suuhun nyt.

...Jaa, ennen kuin jatkan on pohdittava, että onkohan laitonta kiihottaa kansanryhmää itseään vastaan?

Anonyymi kirjoitti...

Ei paikkaa missä käy etteikö nämä matut tai uusasukkaat tule puheenaiheiksi. Tilanne on pinnalla ja pinnan alla kiehuu. Asia josta olen mielissäni ja joka kannustaa jatkamaan on se, että yllättävän moni aiemmin suvaitsevaistoon kuulunut on vaihtanut puolta tullen tänne voimain pimeälle puoliskolle; todentanut asian niin elävässä elämässä kuin somessakin. Tämä on hyvä merkki (tai oikeastaan paha mutta tilanne on niin surkea ettei sitä korjata kuin pahan kautta). Massa liikkuu hitaasti mutta kun liike saa riittävästi vauhtia niin se tempaa mukaansa tai polkee alleen.

-Tvälups-

kaleidoskooppiihmispään kirjoitti...

Tämmönen Pasilan "Vasikka" -jaksosta tuttu outside-the-box brainstormaus, mutta mitäs jos tehtäskin tämän pakolaiskysymyksen kanssa silleesti, että TAPETAANKIN ITSEMME? Ei tarttis vierasmaalaisen tuntea olevansa vieraassa maassa, kun ei olis ketään höpöttämässä vierasta kieltä vieressä, eikä olis naisia törttöilemässä hämmentävän korostavissa housuissaan ulkoilmassa ja niin edelleen. Vai eikö muka ole niin, että suurin este pakolaisten kotoutumiselle olemme me suomalaiset? Ohan se nyt. Vähän solidaarisuutta nyt pojat ja tytöt. Suomi on mitätön kansa, eikä meillä kuulemma ole mainittavaa kulttuuriakaan. Geenitkin on täynnä paskaa. Piippua suuhun nyt.

...Jaa, ennen kuin jatkan on pohdittava, että onkohan laitonta kiihottaa kansanryhmää itseään vastaan?

Becker kirjoitti...

Katselin tuossa eilen illalla yhtä lainaleffaa (World War Z), jossa ideana oli, että jonkun viruksen ansiosta suurin osa ihmisistä oli muuttuneet zombieksi.
Pätkän päätyttyä tuumailin, että eihän tämä mitään scifiä ollut,sillä näinhän vaikutaa käyneen jo tosielämässä. Tosin viruksia on kaksi, islamisimi ja kulttuurimarksismi.
On tää touhu mennyt jo niin helvetin hulluksi että parodiahorisontti on jo tosiaan jossain tämän aurinkokunnan ulkopuolella.
Poliisi jahtaa jotain lakanamiestä ja kuuden euron pizzoja. Feministit virkkaa vittuja ja haistelee sitten omaansa tai varmaan naapurinkin kokemuksen kartuttamiseksi. Eihän feministeille voi enään haistatellakkaan kun ovat jo kerenneet haistelemaan. Siitä hyvästä hajusta voidaan tosin olla montaa mieltä, mutta makuasioista ei sovi kiistellä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Viikon Radiokasvolle, VH:lle, Juhalle, Kaleidoskooppiihmispäälle, Taisteluvälineupseerille ja Beckerille & kiitos kommenteistanne.

Viikon Radiokasvo: Kiitokset. Poliisin toiminta näyttääö aina enemmän normaalilta virkamiestoiminnalta, jonka perusidea on ”asia on näin ja sen täytyy olla näin, koska siitä on tehty virkamiespäätös”. Muistutan vielä tuosta toisesta osastosta, että niitten seuraava projekti on sitten feministinen kiroiluilta:

http://www.tavastiaklubi.fi/tapahtuma/29572

VH: Kas, Saskahan on ollut jonkun aikaa hiljaa. Ehkä hänen tuli muistuttaa, että hänkin on vielä hengissä. Sen lisäksi, mitä itse kommentoit, niin tämä hänen lausumansa kuvaa hyvin niin hänen itsensä kuin valtamedian linjaa:

”Toimittajan kannalta muutos on ristiriitainen juttu. Verkkokommentteja lukiessa on vaikeaa olla välillä kaipaamatta vanhaa hyvää aikaa, jolloin ääneen pääsivät vain järkevät ja hyvin käyttäytyvät ihmiset – siis sellaiset, joita toimittajat pitivät järkevinä ja hyvätapaisina.”

Niin että on se vaan tavallisen epiä, kun toimittaja ei saa määritellä sitä, mikä on järkevää ja hyvätapaista. Kaiken kaikkiaan tuo Saarikoski on säälittävä jätkä.

Juha: Ja siitä huolimatta ”talousguru” Juhana Vartiainen tuoreltaan vaahtosi, että turvapaikanhakijoille on rakennettava lisää asuntoja kasvukeskuksiin.

Kaleidoskooppiihmispää: Itse asiassa tuo idea olisi edelleenkin kiihottamista elintasosurffareita vastaan. Meinaan, jos me kaikki ammuttaisiin itsemme, me emme enää pystyisi elättämään heitä, joten kyseessähän olisi kansanmurhaan verrattavissa oleva heitteillejättö. Meidän elatusvelvollisuudestamme ei noin vain kuolemalla karata.

Taisteluvälineupseeri: Totta tuo. En tiedä onko suuttumus lisääntynyt, vai onko niin, että se on aina ollut olemassa, mutta ihmiset eivät sitä enää peittele. Mitta alkaa olla niin kertakaikkisen täynnä.

Becker: Vertaus on kieltämättä osuva. Varsinkin kun nämä tyypit kuvittelevat, että länsimainen lällyhumanismi ja kuolaturpainen islam elävät keskenään kaikessa rauhassa ja käsi kädessä. Sen kyseisen värkin hajun miellyttävyyshän riippuu pitkälle hygienian tasosta.

Anonyymi kirjoitti...

Valtio on jutska jolla on väkivaltamonopoli jollain alueella.

Jos kansalaiset ovat pakotettuja ottamaan poliisin toiminnan, auktoriteetin tai resurssoinnin heikkouksien takia partioinnin ja puuttumisen omalle kontolleen, niin se tarkoittaa valtion aseman jonkinasteista romahdusta.

Valtion aseman jonkinasteinen romahtaminen kertoisi karusti, että valtion tähänastinen toiminta ei ole ollut valtion asemaa ylläpitävää vaan romuttavaa. Valtio olisi siis harjoittanut valtiovastaista toimintaa.

Moises asian esille tuleminen olis valtiolle ja etenkin joistain politiikan osa-alueista vastanneille tahoille valtava arvovaltatappio. Se loisi myös hyvin vakavia moraaliseen legitimeettiin liittyviä kysymyksiä.

Se olisi monille aika kiusallista. Jos edessä on kriisejä, niin se voisi olla jopa vaarallista samoille tahoille, joille se nyt olisi kiusallista.

Anonyymi kirjoitti...

Jos katupartiointi lisääntyy niin lienee täysin itsestäänselvää että ne ottavat lain omiin käsiinsä. Niihin osallistuvat tahot osallistuvat koska valtio on luonut juridisen tyhjiön jossa jotkut tahot voivat mellastaa mielensä mukaan ilman seurauksia. Katupartiointi on tuon tyhjiön täyttämistä.

Jos ja kun katupartiot ottavat lain omiin käsiinsä, niin edetään tietenkin Suomen lain mukaan. Jos asiasta tulee rikosilmoitus niin asia tutkitaan täsmälleen niin kuin kaikki muutkin. Jos partioijat ovat pukeutuneet mahdollisimman yhteneväisesti ja vastaavat esitutkinnassa jokaiseen esitettyyn kysymykseen että "en kommentoi" niin lienee aika vaikea yksilöidä sitä, että kuka jos kukaan on tehnyt jotain laitonta.

Jos esitutkinnassa on vastattu kaikkeen että "en kommentoi" niin mikäli puolustus näkee tarpeelliseksi valaista mahdollisten tapahtumien kulkua jälkikäteen rehellisellä ja koherentilla kuvauksella jonka jokainen partioinut kertoo yhtenevästi, niin mahdollisen syytteen läpi menemisen mahdollisuus voi olla varsin heikko.

Jos partiot käyttävät partioidessaan pre paid -liittymiä, niin asioiden esittäminen partioijia vastaan vaikeutuu vielä entisestään.

Jos useammat partiot tekevät keskenään yhteistyötä ja tukevat toisiaan myös juridisteknisessä mielessä, niin tuollaisten partioiden tekemisiin puuttuminen menee jo tosi vaikeaksi.

Jos partioilla on paikallisten asukkaiden tuki, niin partiot voivat tehdä käytännössä lähes mitä tahansa joka jää henkirikosten alapuolelle, ilman että niitä saadaan vastuuseen mistään.

Olisikohan se sittenkin ollut parempi hoitaa asia politiikalla kuin poliisityön ulkoistamisella?

Anonyymi kirjoitti...

Töllössä kerrottiin semmoisesta raavaiden miesten "rasistisesta" ulkoiluseurueesta.

Jäi vähän mietityttämään pari asiaa....

Kun nää Abdi Elmi Muhammad bin Mahmud ibn Gutale bin Saiid Abu Aweis ibn Said bin Abdijamiib bin Mustafat kulkevat kadulla rehvakkaasti viiden äijän kyyläämis-kourimis-ahdistelupartioina niin kukaan ei mediassa huuda rasistisesta toiminnasta. Poliisi ei ole yhtään huolissaan. Itse asiassa kaikki tunne- ja tietoreaktiot asiaan ovat rasismia ja fasismia ja basismia ja natsismia ja impiwaaralaistan typeryyttä.

Sitten jos kadulla kävelee rauhallisesti, maltillisesti ja asukkaisiin sekä muihin ulkoileviin tahoihin ystävällisesti suhtautuvaa porukkaa, niin huudetaan apuun poliisia, palokuntaa ja A-studiota.

Missä kohtaa miedompi versio samasta toiminnasta muuttuu pahaksi ja tuomittavaksi?

Anonyymi kirjoitti...

Vitunvirkkaus on varmaan [i]feministiseksi toiminnaksi[/i] älyllistä, kehittävää ja sukupuoliasetelmia johonkin päin muuttavaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mä kyllä väitän että jos poliiseja siirretään rikostutkinnasta kielteisten tarhapaikkapäätösten valmisteluun ja leimaamiseen, niin sillä on suurempi rikollisuutta ja levottomuutta hillitsevä vaikutus kuin muulla rikostutkinnalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano1:lle, Ano2:lle, Ano3:lle ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Totta tuo. Ja homman pohjana on luottamus. Suomalaiset ovat iät ja ajat luottaneet niin poliisiin kuin hallintokoneistoon yleensäkin. Nyt se luottamus on rapistumassa. Niin minultakin, vaikka sen koneiston jäsen olenkin. Tai oikeastaan juuri siitä syystä.

Ano2: Kerroit kommentissasi muuten hyvin todennäköisen tulevaisuudenkuvan. Ja siinä tulevaisuudessa jos poliisi kysyy partioihin osallistumattomilta ihmisiltä, että näitkö jotakin, niin kaikki toteavat, että emmää oo nähny mitään. Niin kuin muuten totean minäkin. Politiikalla asiat olisi voinut hoitaa, mutta se hoidettiin rajat aukaisemalla.

Ano3: Tämähän tapahtui vuosi sitten Helsingissä, jossa jalustalle nostetut uussuomalaiset harjoittivat organisoitua, suunnitelmallista ja järjestelmällistä väkivaltaa suomalaisia kohtaan. Niin media kuin poliisikin totesivat, että ei tästä kannata olla huolissaan. Kannattaa muistaa, että sitä yhtä lahtelaista lakana päällä ollutta jätkää etsittiin Suomen poliisin toimesta kuin sarjamurhaajaa. Mitä se itse asiassa teki? Oli lakana päällä.

Ano4: Feministithän ovat luonnollisesti kaiken arvostelun yläpuolella, mutta kuvittelisin, että ainakin näillä tyypeillä on jonkunlainen fiksaatio tuohon omaan värkkiinsä. Sen sijaan jos ajatellaan vaikkapa jätkien saunailtaa, niin ei siellä nyt mulkuista puhuta. Aihe kun ei ole miehiä millään muotoa kiinnostava.

Anonyymi kirjoitti...

VH

Juorut väittävät että mitä enemmän toimituksessa on saarikoskia töissä, sitä vähemmän sinne tulee mainosmarkkoja.

Saska saattaa hyvinkin kääntää jonkin verran kelkkaansa. Saarikoskien klaanin journalistiset perinteet ulottavat etanolimarinoidut lonkeronsa pitkälle historiaan ja äärimmäinen opportunismi, epärehellisyys ja velkojen muuttuminen saataviksi ovat klaanin ideologinen pohja.

Saska saattaa huomata että laiva kääntyy joko uudelle reitille tai vasemmalle kyljelleen ja rupeaa ehkä antamaan kaksmielisiä lausuntoja jotka myöhemmin valehtelee piilonuiviksi.

Pravda joko kääntää kurssia tai tekee Costa Concordiat. Komentosillan rotat alkavat ja haalia pelastusliivejä päälleen. Rupee nimittäin olemaan toi työttömän vihervasemmistolaisen toimittajan asema työmarkkinoilla sellainen, että puhelinmyyntifirmoissakin aletaan miettä että jotain rajaa pitää ihmisen epärehellisyydessä olla ammattirikollisuudenkin parissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja VH:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano (meni näemmä kommentit ristiin): Enpä usko. Meinaan, vaikka tyyppi saisi kielteisen päätöksen, niin toissijaisen suojeluperusteen perusteella se saa jäädä Suomeen. Silloin poliisin työ on mennyt tuplasti hukkaan. Ja Irakin kanssa ei ole palautussopimusta. Jos näitä on kymmeniä tuhansia, niin kuinkas ne palautetaan.?

VH: Juorut varmaankin pitävät paikkansa, mutta Saskan kohdalla minun on vaikeaa uskoa, että hän kääntäisi kelkkansa. Hän ei yksinkertaisesti osaa. Pravdan kohdalla olen ihmetellyt jo pitemmän aikaa, että eikö se huomaa tilannetta, mutta sitä auttaa varmaan vielä se, että se on ainoa valtakunnallinen seitsemänä päivänä viikossa ilmestyvä sanomalehti. Luulen, että Pravdan omistajat luottavat vieläkin ihmisten aamukahvitottumuksen voimaan (siinähän pitää olla jotain joka rapisee).

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos minunkin puolestani taas, Yrjö.
On todella vaikeaa yrittää uudelleenohjelmoida aivojaan sellaiseen moodiin, jossa valtio ja poliisi ovat yhtä paljon kansan puolella kuin jossain kehitysmaassa, tai neuvostoliitossa.
Toinen mietitityttävä asia on ystäväni, joka oli hyvää vauhtia nuivistumassa, mutta ilmoitti tässä äskettäin että hän on nyt tietoisesti valinnut karttaa levottomuutta herättävää keskustelua ja panostaa positiivisiin asioihin. En häntä siitä moiti, monen rintaman taisteluita siinä perheessä käydään ihan omasta takaa. Itse en vain voi, minusta parempi kuin sulkea silmät, on katsoa kohti tulevaa ...no vaikka tsunamia. Ja kauhistuttaa se mahdollisesti jälkipolvien esittämä kysymys "miksi annoitte sen tapahtua?".
-No sitten tämä käsityöryhmä. Katselin noita "ajatushautomon" sivuja ja siellähän oli nimi, joka oli tullut vastaan juuri näinä päivinä (viimeisenä):

http://www.hautomohattu.fi/ketka/

Eli Johanna Vehkoo, joka on ollut opettamassa medianlukutaitoa

http://keskustelu.suomi24.fi/t/13882937/johanna-vehkoo-varoittaa

lähteenä sori vaan suomi.24 / mv-lehden sekava juttu, alkuperäistä Keskipohjanmaan juttua en onnistunut löytämään. Ja sitten vielä tuolla hautomon esittelyssä kertoo olevansa Long Playn toimittaja. Minähän tiedän vain nimeltä tuon julkaisun mutta luulin siihen liittyvän jonkinlaista puolueetonta journalistmia. Tulee vinhoja mielleyhtymiä näistä.

Ja se mummojen liivikerhokin on vielä vähän vaiheessa.

-koppelo

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö. En tiedä kun jostain kumman syystä tuo poliisin lausunto ei oikein vakuuta. Onhan se tietysti helppoa sanoa että hommat on kunnossa, mitään vaaraa ei ole. Sehän nyt on aivan päivänselvä asia että jos kenttätyöstä siirretään poliiseja muuhun työhön niin väistämättä valvonta kentällä heikkenee, ellei sitten niiden kenttätyöstä siirrettyjen tilalle saada poliiseja vastaavasti, se on asia mikä ei muutu millään hienoilla puheilla. Henkilökohtaisesti Yrjö niin oma luottamukseni poliisiin koki kolauksen kun soitin kun autooni oli murtauduttu ja sieltä oli varastettu itselle kuuluvaa omaisuutta, tosin siitä on kyllä jo pitkä aika mutta on jäänyt mieleen, poliisi ei tullut edes paikalle, puhelimessa vain kirjasi asian ylös ja poliisin äänensävy kuulosti sellaiselta että meinasin jo sanoa että anteeksi kun häiritsin arvon poliisia näin vähäpätöisellä asialla.

Anonyymi kirjoitti...

Olenpa tässä odotellut, että milloin perustetaan vihjepuhelin/sähköinen ilmoitusalusta, jonne saa ilmoittaa epäilyt paperittomista maassaolijoista? Eppäilenpä, sille olisi suurempi tarve kuin sille, että haeskellaan alle 6 euron pizzamyyjiä...vaikka saattavatpa osittain osua nämäkin eppäilyt/ilmoitukset yhteen ja sammaan persoonaan? Ajattelisin, että aktiivisuutta saattaisi löytyvä yllättävänkin tehokkaasti ehtiä näitä pimmeitä immeisiä. Aammusella pöytäkeskustelussa ihmettelimmä, jotta milläs nämä paperittomat ellää? Mistä nuo saavat rahhoo ja missä hyö pystyypi asummaa?

Täälläppäin kun on tapana vuokra-asuntoja sisältävillä isännitsijöillä ottaa pari kertoo vuoessa maistraatilta luettelot, jotta kuka kukin ompi minkä oven takana. Jos essiintyy jottain eppäilyttävää, kyssyy huolto/talommieheltä, jotta mittee ukkoa/akkaa kussakin porstuan takana vällyää. Jos essiintyy luuloa enempi kuin tietova, ovatpa käynneet ihan itte paikanpiällä porstuassa kahtoommassa, jotta kuka ompi kukin vai onko kukkaan mikkään paekalla. Yllätyksiä ei pahemmin ole sattunnu, senverran vankkaa tietuva onnii naapureilla ja talommiehellä siittä, miten kukkakkii assuu kenenkii porstuvan oven taanna.

Vaan onkohannii, että tämä onnii vaan tännepäinnii pessiinny tapa ja täyssin tuntematon tuolla Helssiinkkiin päen mennessää? Kuitennii heilläkkii on samalloiset lait/asetukset ja piällysmiessiännöt miten täälläppäinniin, jotta isännöittijän kuuluvaa valvoo, kuka assuu ja missäinnii.

Mutta onpahan ne muutkinnii asiatten toiselviisii täälläpäin kuinnii Helsinkkiin päässääniii...

Arja-täti

Anonyymi kirjoitti...

Olen edelleen sitä mieltä että ennen joulua näemme ensimmäiset ruumiit.
Kuka tekee ja kenestä, luemme sen lehdistä.
Tämä ei ole loppua vaan vasta alku.
Kysytte: Miksi?
Katsoka peiliin, katsokaa käsiinne jotka kirjoittivat numeron
äänestyskopissa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Koppelolle, Ano1:lle, Arja-tädille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Koppelo: Kiitokset sinullekin. Ehkä ystäväsi totesi, että faktat ovat ikävästi pilkkomassa hänen utopiaansa ja päätti elää ilman faktoja. Tämän tyyppistä ilmiötä on ollut havaittavissa ennenkin, eli jos todellisuus ei vastaa utopiaa, niin laitetaan kädet korville, huudetaan wääwääwäätä ja odotetaan, että todellisuus kaikkoaa. Jos mielleyhtymistä puhutaan, niin tuo Vehkoo tuo minulle kyllä mielleyhtymän tiettyisin 1970-luvun tuulahduksiin.

Ano1: Tuollaiset omaisuusrikoksethan ovat olleet jo pidemmän aikaa lähinnä kirjattavia, ei poliisi niihin varsinaisesti puutu. Tämä tosin on johtunut jo pitemmän aikaa resurssipulasta, mutta nythän poliisi on ottamassa poliittisen poliisin roolia. Se alkoi mielestäni silloin vuosi sitten kun rikastus riehui Helsingissä ja poliisi keskittyi vähättelemään asiaa. Tavallinen rivipoliisi taatusti ajattelee asiasta vielä aivan toisin, mutta hänen mielipidettäänhän ei kysytä.

Arja-täti: Luulen, että tuolle ilmoitusalustalle löytyisi kyllä tarvetta. Pizza-asia ei itselläni ole sinänsä ollut ajankohtainen, kun me väsäämme pizzamme itse. Itsehän kun asun hornan perseessä, niin naapurit ovat tuttuja. Kaupungissa ei tunneta toisiaan, vaikka koko kerrostalo olisi täynnä ns. tolkun väkeä.

Ano2: Hyvin mahdollista, ja politiikoille voi todeta, että on teitä ainakin varoitettu. Se, mitä toteat numeron kirjoittamisesta on totta. Sinänsä kävi ilmi, että se, mitä tarjottiin vaihtoehtona ei ollutkaan sellainen.

Anonyymi kirjoitti...

Paikallisen VOK:n partalapset hommanneet itselleen ajanvietettä?

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/kymmenia-kantokasoja-sytytetty-tuleen-suolahdessa-ikkunat-pidettava-kiinni-nailla-alueilla/2150166?pwbi=ee33ff59cdf778374d49ca6f70b567c4

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. En pysty sanomaan, kun en tiedä. Olen joskus muuten tuuminut itsekin noita hemmetinmoisia kantoläjiä katsellessani, että siinä sitä olis aloittelevalle pyromaanille harrastusta.

Anonyymi kirjoitti...

Terveeks.
Semmoista olen miettinyt ihan tosissaan, että millä ihmeen kummalla saadaan häädettyä maasta ne, jotka viimeinkin päätetään palauttaa lähtöruutuun eli pistää Suomesta pihalle. Niitähän on tuhansia, hyvänen aika sentään.
Eli miten se fyysinen palautusmekanismi toimii, kun kaverit päättävätkin painua maan alle piilottelemaan ja/tai alkavat rettelöimään oman kohtalonsa vuoksi ja muut samanlaiset osallistuvat taipumustensa mukaan näihin mellakoihin.
Millä hiton poliisiotteella nämä poistettavat nuoret miehet saadaan pidettyä hallinnassa, jotta todella poistuvat maasta. Viedäänkö ne vaan rajapuomin toiselle puolen vai pistetäänkö poliisin käsikynkässä lentokoneeseen/junaan/laivaan/bussiin?
Herättääkö tämä muissa lainkaan huolta? Asiaa on käsitelty todella niukasti ylipäätään. Ja kukahan muuten vaientaa valtakunnan päättäjien suut? Ei kai ne tosissaan ole niin tyhmiä, etteivät muka näkisi, mitä on tulossa.

Luulenpa, että jo tänä vuonna nähdään jossain iso yhteenotto asian tiimoilta. Kunhan kielteisiä päätöksiä alkaa sadella, turvapaikanhakijat riehaantuvat. Sitten tapellaan koko maassa, Suomi vastaan sulimanit. Tulilinjalle joutuvat sitä kautta myös kaikki maahanmuuton parissa tuslaavat huivikaulakalkkunat (nuo postmenopausaaliset virkanaiset, pullahalaajattaret) ynnä muut, jotka ovat asettuneet partataaperoiden puolelle meitä muita vastaan. Enpä olisi uskonut pikku poikana, että tämmöiset jymmäkät on tulossa.

Dr Outhouse

Castor kirjoitti...

Artikkeli vuodelta 2006, kaikista lehdistä Guardianissa! http://www.theguardian.com/uk/2006/jun/10/race.topstories3. Alkaa ihan mielenkiintoisesti: "A secret high-level Metropolitan police report has concluded that Muslim officers are more likely to become corrupt than white officers because of their cultural and family backgrounds."

Olin aikoinaan useaan otteeseen opiskeluaikanani ns. kesävallesmannina, yhden vallesmannin kuuden kuukauden sairaslomankin hoidin nimismiehenä. Silloin ei tietty oltu edes kuultu näistä matkailijoista, eikä muita haittoja juuri ollut kuin mustalaisten ikuinen keppostelu. Tottakai rikoksia tehtiin silloinkin, ihan kantasuomalaisten toimesta tarpeeksi, mutta poliisipiirit olivat pieniä, ja rikosten selvitysprosentit aivan toista luokkaa kuin nyt. Nyt poliisipiirit ovat valtavia, putkaan vientiin saattaa mennä tuollaiset 100-130 km edestakaisin. Ei ole putkavahteja noilla pienillä paikkakunnilla!!! Mitä järkeä näissä uudistuksissa on ollut, en tiedä. Tehottomuus lisääntyy, tutkinnat kärsivät jos rikospuolelta joudutaan pakottamaan väkeä tutkimaan jonkun muhametin tilannetta. Käsittämätöntä!

Kyllä näyttää siltä, mitä Erich Maria Remarque sanoi Saksasta 30-luvulla: yö koitti Suomelle, enkä enää palannut sinne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Dr Outhouselle ja Castorille & kiitos kommenteistanne.

Dr Outhouse: Tätä samaa olen minäkin miettinyt muutaman kerran ja joka kerralla päätynyt siihen johtopäätökseen, ettei moista operaatiota voida toteuttaa ilman jonkun asteista liikekannallepanoa. Ja kyseisessä operaatiossa mobilisoiduille ressuille olisi jaettava kovat paukut.

Näin ollen lopputulema on se, että hyvin monen turvapaikanhakijan hakemus hylätään. Ja sitä mainostetaan kovasti mediassa. Se, mitä ei mainosteta on se, että häiskät saavat silti jäädä maahan toissijaisen suojelun perusteella.

Ja että herättääkö huolta? Arvaapa kaksikin kertaa…

Castor: Täysin totta ja sama palvelujen huononeminen näkyy muillakin julkisen sektorin alueilla samalla kuin suhteellinen verotus kiristyy. Mihin ne rahat oikein menevät?

Anonyymi kirjoitti...

Täällä se ano jolle Yrjö vastasit että tuollaiset omaisuusrikokset ovat olleet pidemmän aikaa kirjattavia. Niin ne näköjään on. Tosin kun paljon puhutaan siitä poliisien resurssipulasta niin joskus tuntuu että sekin on niin suhteellinen käsite, että resursseja tuntuu löytyvän mutta kysymys on siitä kuinka ne kohdennetaan. Muistan kerrankin kun oli poliisi pitämässä nopeusvalvontaa, kaksi partiota ja vielä lisäksi moottoripyöräpoliisi, eli siis yhteensä viisi poliisia. Toisella kertaa nopeusvalvontaa oli pitämässä NELJÄ poliisipartiota, siis luit oikein, neljä. Yhden kerran poliisipartio jahtasi kauhealla intensiivisyydellä mopopoikia. Sinällään näissä ei ole mitään uutta. Kautta aikojenhan mopopojat ja pientä ylinopeutta ajavat autoilijat ovat olleet niitä poliisin lempikohteita.