sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

KUUDES PUHEENVUORO KOMMENTOIJILLE

Tämä blogin yhdeksänvuotispostaus on oikeastaan hieman myöhässä, sillä ensimmäinen kirjoitus tuli julkaistua 5.4.2007. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan joten on taas aika antaa puheenvuoro kommentoijille. Tarjotaanpa ensiksi juhlajuomaksi kuudennen veroluokan olutta:


Joku pikkumainen voisi todeta, että eihän tuossa ole kuin etiketti, mutta muistutan toimivani virkamieskoneistossa ja siellä muoto on tunnetusti tärkeämpää kuin sisältö. Seuravaksi tarjotaan juhlamusiikkia ja sitä esittää Reg Kehoe and his Marimba Queens. Bändin basisti muuten näyttää, että läskibassonkin kanssa voi svengata:


Lisäksi hotellin respasta onnitellaan mitä lämpimimmin bloggaajakollega Vasarahammeria jonka blogi täytti hiljattain kymmenen vuotta. Saavutusta tämän tyyppiselle kansallismieliselle blogille voi pitää todella merkittävänä ja Vasaraa yhtenä pioneereista. Kaiken kaikkiaan Vasara on tällä rintamalla ehdottomasti terävintä kärkeä ja mikäli eläisimme järkevässä maailmassa hänen kirjoittamansa analyysit niin lehdistöstä, sananvapaudesta, monikultturismista kuin islamista ilmestyisivät Helsingin Sanomien säännöllisinä kolumneina. Toisaalta, jos eläisimme järkevässä maailmassa, niin tuskin minä kuin Vasarakaan olisi blogiaan koskaan edes aloittanut. Kun ei olisi ollut tarvetta. Onnittelut Vasaralle tuohon osoitteeseen.


The Hammer´s gonna bring you down

Ja sitten kuudes puheenvuoro lukijoille.

*

Castor said...

Ruotsi ja ruotsalaiset ovat hyvä esimerkki siitä, mihin se sosdem-demokratia on johtanut.

Täällä käy paljon ulkomaalaisia lääkäreitä, kun yksityisiä klinikoita nousee kuin sieniä sateella paikaamaan kunnallisten sairaaloiden puutteita ja olen yhdessä hankeessa mukana neuvonantajana, niin pääsinpä ruotsalaiseen seurueeseen. Mukana ollut klinikan kiinalainen päällikkölääkäri aukaisi sanaisen arkkunsa, ja suoraa tekstiä tuli Maosta ja kommunismista. En ole ikimaailmassa nähnyt vaivautuneempaa kuulijakuntaa, kun kiinalainen sanoi, että Maukan ja kultturivallankumouksen mukana kaikki hyvä hävisi Kiinasta: ihmisten käytöstavat, kunnioitus toisia kohtaan, omaisuuden suoja, fyysinen koskemattomuus, jne. Ruoskinta oli julmaa, ja ruotsalaiset näyttivät siltä kuin olisivat halunneet painua maan alle.

Mielestäni tämäkin osoitti selkeästi ruotsalaisen (nyky)mentaliteetin. Ilmeisesti heille valtio on sellainen pyhä lehmä, jota kaikista sen tekemistä virheistä huolimatta tulee kuunnella ja kunnioittaa, eikä mielipiteiden esittäminen, ainakaan poikkeavien, ole toivottavaa tai sallittua. Valtio ja media ovat Ruotsin yleinen mielipide ja näin lienee kohta Suomessakin. Jumalauta että minua nauratti.

MAY 31, 2014 AT 6:07 AM

(viides ymmärrysharjoitus)

*

Castor said...

Olin pohjoisessa Afrikassa työmatkalla maalis-huhtikuun vaihteessa, ja kaupungeissa oli tasan kaksi roskien kaatopaikkaa: teiden oikea ja vasen reuna.

JUNE 4, 2014 AT 5:23 AM

(häiriöstä voimavaraksi)

*

Närpes varg said...

Keskiviikon Keskisuomalainen-lehdessä kirjoittaa herra Erno Mähönen mamuista otsikolla "Suomi ei ole helppo maa maahanmuuttajille."

Hän juttelee näin: "Maahanmuuttokriittisissä piireissä toitotetaan usein, että monikulttuurisuus on epäonnistunut. Ennemminkin sanoisin, että yhtenäiskulttuuri on epäonnistunut. Se ei kannusta eritaustaisia ihmisiä osallistumaan, vaan syrjäytymään, kun koetaan, ettei kuuluta joukkoon."

No niin, arvoisat toitottajat. Siinä sen kuulitte. Kun monikulttuuri ei onnistu, hävitetään yhtenäiskulttuuri, sillä siinä se vika piilee. Varmaan olisi parasta alkaa tyhjentää Helsinkiä autolautoilla. Niihin mahtuu paljon porukkaa kerralla. Avomerellä avataan keulaportit ja käsketään yhtenäiskulturellien hypätä mereen. Kun puolisen miljoonaa helsinkiläistä on hävinnyt, siellä vallitsee hieno monikulttuuri. Tosin rikastajat saattavat pian kysellä, miksi heitä ei palvella ja missä viipyvät sossun rahat.

JUNE 4, 2014 AT 1:54 PM

(häiriöstä voimavaraksi)

*

Becker said...

Suomalainen kesäidylli on rantasaunan kuistilla istuminen viileä olut toisessa ja kiukaalla kypsennetty lenkinpätkä toisessa kädessä ja muija tai kaveri kaverina. Ei se siitä paremmaksi muutu. Se on ihan mielenrauhankin takia parasta terapiaa, jossa elämänarvot loksahtelevat taas kohdalleen, jolleivat jo olleet.

Se joka ei tästä nauti, niin hällä on arvot pahasti poskellaan ja heitä on pelottavan paljon.

JUNE 12, 2014 AT 6:45 PM

(eräs kesäinen hetki)

*

Jaska Brown said...

Hesari teki aiheesta mokutuksen kauden kotimaisen kärkituloksen otsikoimalla, että "valtaosa maahanmuuttajista on lainkuuliaisia". Onhan se tietysti saavutus sinänsä, että yhdessäkään mamuryhmässä rikollisten osuus ei ylittänyt 10 %:ia. Mutta tästä voisi tietysti hieman suhteuttaa ja laskea, että jos suomalaisissa rikollisia olisi yhtä paljon kuin tietyssä mamuryhmässä, maassa olisi aika tarkkaan puoli miljoonaa kriminaalia. Erityisesti on huomattava, että tutkimus perustuu kahtena vuotena poliisin tietoon tulleisiin rikoksiin. Rautalangasta vääntäen, jos ei ole tuon kahden vuoden aikana tullut tuomituksi oikeusistuimessa, lasketaan siis Hesarin mukaan lainkuuliaiseksi - varmaan ilahduttavaa samaan aikaan linnassa istuneille...

JUNE 18, 2014 AT 6:08 AM

(ei tullu älämölöä niin)

*

Kumitonttu said...

Vaikka koulussa opetettiin että saksalaiset olivat natseja ja neuvostoliittolaiset kommunisteja, niin jälkikäteen on ymmärtänyt, ettei niitä natseja ja kommunisteja niistä ihmisistä ollut kuin pieni vähemmistö, ehkä 20%. Mutta kun suuri enemmistö ei tehnyt mitään silloin kuin vielä pystyi eikä sen jälkeenkään kun ei enää pystynyt toimimaan vaarantamatta omaa terveyttään, niin nämä piruparat onnistuivat nappaamaan vallan. Ruotsissa on nyt käymässä ihan sama juttu.

Hullunkurisesti ja tragikoomisesti venäläiset ja saksalaiset tappoivat toisinajattelijansa, mutta ruotsalaiset femifascistit avaavat rajat - ja vittunsa - toisinajattelijoille. Nämä muumimammat elävät kuin maailma olisi anarkistinen huvikumpu, jossa lesbot feministit nypläävät pitsiä kotoutuskurssilla olevien nuorukaisten (TM) kanssa rinnakkain. Sitten juodaan kupit syyrialaista kahvia ja keskustellaan emansipaatiosta Lähi-idän kulttuuriperinnössä.

JUNE 22, 2014 AT 10:49 AM

(ruotsalaista juhannusrömpsää)

*

Becker said...

Kun on vuosikymmenet kannettu feminismiä hopeatarjottimella samaan aikaan kun maskuliinisuutta on mollattu ja miehisyyttä pilkattu, niin tässä sitä ollaan. Ruotsissa ei pimeässsä erota sukupuolia toisistaan kuin kopeloimalla. "Miehet" ovat niin peloiteltuja, etteivät uskalla suutaan avata, vaan ovat muuttumassa neideiksi. Kun katselee pariskuntia liikenteessä, niin ämmä kävelee rinta rottingilla edessä ja äijä sitten nöyränä pää painuksissa perässä, lastenvaunuja työntäen tai kasseja kantaen.

JUNE 22, 2014 AT 2:02 PM

(ruotsalaista juhannusrömpsää)

*

Viikon Radiokasvo said…

Joka ainoa kerta, kun kuvittelen, etten voi nähdä enää mitään uutta, voin vapauttaa itseni kuvitelmastani katsomalla, mitä ruotsalaiset feministit tekevät tai ovat tekevinään.

JUNE 25, 2014 AT 2:08 PM

(ruotsalaista juhannusrömpsää)

*

Kumitonttu said...

Siis tilanne on nyt sellainen, että Helsingin Totuus haastatteli sunnuntaina joitain ravintola-asiakkaita mm. Hard Rock Cafessa, jossa 1/3 työntekijöistä on mamuja eivätkä ilmeisesti valtaosin puhu suomea. Jotain siihen suuntaan ravintolapäällikkö, itsekin mamu, kehaisi. Noh, Pravdan haastattelema nuoripari paljasti moukkamaisuutensa todeten, että "Hesa on ihanan kansainvälinen paikka, kun ravintolassa palvellaan englanniksi"...

Minä nyt vaan ihmettelen, että mihin hävisi se monikulttuurisuuden ihailu ja kaipaus? Se ei näemmä ole monikulttuurisuutta, että Suomessa palvellaan suomeksi ja New Yorkissa englanniksi. Se että pieni viiden miljoonan asukkaan suomalainen kulttuuri katoaa maan pinnalta, ei siis heikennä monikulttuurisuuden määrää maapallolla, niinkö?

JULY 21, 2014 AT 5:21 PM

(kaljupäisiä uutishavaintoja osa lii)

*

korpisoturi said...

Eikös se Jasser Arafatkin ollu upporikas rättipää kuollessaan? On kulttuureja joissa omaan liiviin työntäminen tilaisuuden tullen on luonnollista. Varsinkin länsimaista tulleista rahapuroista ja virroista. "Säälibisnes" ja terrorismi lyövät kättä.

JULY 25, 2014 AT 11:57 PM

(vanhan terroristin ankea iltapuhde)

*

Anonymous said...

Olin viime joulukuussa Ruandassa ja Burundissa. Paikalliset kertoivat, että hutujen ja tutsien tappaminen oli myös suuri ryöstöretki. Tapettujen kaikki omaisuus varastettiin. Kun tappaminen loppui, rikastuneiden sotasankareiden oli vaikeaa elää kotiseudullaan. Siksi he tallettivat rahansa ulkomaille ja lähtivät turvapaikan hakijoiksi Eurooppaan. Siellä on vieläkin ranskalaisen naisen johtama järjestö, joka myy turvapaikkaan tarvittavia papereita 5000 dollarilla.

Tällainen sotasankari oli myös ruandalainen pappi, joka sai tuomionsa Suomessa. Häntähän paapottiin Suomessa mennen tullen. Varmaan vieläkään kaikki eivät usko häntä tappajaksi. Ruandalaiset kokivat loukkauksena sen, ettei häntä palautettu kotiinsa tuomittavaksi. Se on yhdenlaista rasismia, uskotaan että afrikkalainen on niin onneton, ettei osaa edes oikeutta antaa. Ruandassa tuomittiin näitä tappajia ja tuomiot olivat linjassa Suomen antaman tuomion kanssa. Paitsi että Suomessa pääsee ennenaikaisesti vapaaksi.

Kysyin myös, mistä tiesivät kenet pitää tappaa. Ovathan nämä heimot naineet historiassa paljon ristiin. Toisella heimolla nenä ja sormet olivat pitemmät. Kehon rakenne oli rotevampi. En nyt muista kumpi oli kumpi. Sama kai se on Syyrian sodassakin. Ei kai se näy päältä kumpi on shiia, kumpi sunni.

Pauli Vahtera

AUGUST 8, 2014 AT 7:56 AM

(uusveteraanien ratikkareissu)


Sakke said...

Hyvä muistaa, että meillä on vielä vuosia Halosen nimittämiä kenraaleja.

AUGUST 14, 2014 AT 8:54 AM

(lyhyesti toiston toistosta)

*

Anonymous said...

Voi miten ihanaa se olisi jos Yliopistot rupeaisivat taas ihan oikeasti yliopistoiksi ja kävisivät tiukalla tieteellisellä kammalla läpi näiden pahimpien sovelletun spedestiikan ja selitteläätiön parissa liikkuvien todellisuuskonstruktraattoreiden "tieteelliset" "tutkimukset". Silleen ihan oikeesti. Silleen ilman minkäänlaista yhteiskunnallisideologista seulaa, ihan vain sillä asenteella että tieteenä esitetyn spedestiikan ja klownerian tulee täyttää tieteen tiukimmatkin kriteerit tai se ei ole tiedettä vaan taidetta.

AUGUST 17, 2014 AT 3:39 PM

(antero lärvänen ja kvartaalitodellisuus)

*

Anonymous said...

1. Itse pitäisin sekä nopeasti islamilaistuvan Brysselin että nopeasti broilerivaistuvan Arkadianmäen nilkkien liiallista pykälöidenrakentamisintoa yhtenä suurimmista syistä siihen, että haja-asutusalueilta muuttaa pois väkeä koko maan suureksi tappioksi.

Meinaan vaan että kun se vanha mummo olisi varmaan asunut vielä 17 vuotta omillaan mummonmökissään ellei paskalakiin liittyvä investointipakko olisi ajanut sitä palvelutaloon ja sitä kautta palvelujärjestelmään ja sitä kautta…

2. On olemassa idiootti. Sitten on olemassa riemuidiootti. Sitten on olemassa ruotsalainen feminatsi.

3. Kansanedustaja ei suostu käyttämään helsinkiläistä taksia joka ei osaa Arkadianmäeltä Espalle ilman Gepsiä. Ja joku lehti koittaa vääntää siitä rasismikohua.

AUGUST 24, 2014 AT 12:31 PM

(kaljupäisiä uutishavaintoja osa liv)

*

Jaska Brown said...

Vertausta Aputyö-Annasta ja Apuraha-Annista olen joskus mukaillut toteamalla, että ”moni hyvä laitossiivooja on mennyt ihan hukkaan naistutkimuksen tohtorina”.

AUGUST 27, 2014 AT 10:05 PM

(apulukio tai jotain sinnepäin)

*

Anonymous said...

On vielä lisättävä edelliseen, V*ttumaisimpia ihmissuvun edustajia lienee juuri nämä apu-raha-annit. Täydellisiä individualisteja vailla mitään elämänkokemusta, työstä puhumattakaan. Silloin kun vielä vaikutin edellisessä toimessani, saavutettiin nuorempien työntekijöiden parissa hyvää tulosta pistämällä uusi mies ammattimiehen pariksi, alussa tekemään nk. N-sana hommat ja pikkuhiljaa työn ohessa opetettiin kaveria vastuullisempiin suoritteisiin ja kas kummaa parissa vuodessa pelkän peruskoulun käyneestä hepusta tuli ihka-oikea ammattilainen joka myöhemmin pystyi välittämään osaamistaan nuoremmille ja jopa olemaan ylpeä ilman ainuttakaan akateemista opintopistettä. Oma lukunsa oli sitten 25vuotias amk ins. jonka mottona oli "mulla on valkoinenkypärä joten turpa kiinni" ja kun homma kusi vika oli typerän haalarihemmon. Onneksi tuli todettua että nämä am k.ins. joko sopeutuivat tai vaihtoivat alaa.

T. aNo

AUGUST 28, 2014 AT 10:14 AM

(apulukio tai jotain sinnepäin)

*

Anonymous said...

Itse pitkään yliopistomaailmassa liikkuneena (nyttemmin voin jo paremmin) täytyy myöskin todeta, että Nuorten Lahjattomien Naisten Hyysäyskoneisto "Kehdosta hautaan" on aivan järkyttävän toimelias, laaja ja yhteiskunnan kivijalkaan saumattomasti betonoitu systeemi, ehkä yksi luotettavimmista palveluntuottajista nykypäivän Suomessa. Kovasti toivoisin jonkun aikamme Karpon jo vihdoin viimein räjäyttävän tämän mätäpaiseen ihmisten silmille sillä tavoin että sen olemassaolo olisi yksinkertaisesti pakko noteerata.

AUGUST 29, 2014 AT 7:06 PM

(apulukio tai jotain sinnepäin)

*

Närpes varg (heh, heh) said...

Englannissa on tehty tutkimus, jossa briteiltä kysyttiin, onko maassa jo liikaa ulkomaalaisia. Tulokset:

18 prosenttia vastasi: KYLLÄ
82 prosenttia vastasi: نعم. الذي يعطينا المال، وعند تشغيل البريطانيين بها؟

SEPTEMBER 1, 2014 AT 4:25 PM

(suo, kuokka ja mohamed)

*

Castor said...

Se, joka edes YRITTÄÄ kieltää keskustelun ja vapaan mielipiteen ilmaisun demokratiassa, jollainen Suomi vielä toistaiseksi on, tai ainakin pitäisi olla, on juuri sellainen fasisti, jollaisen hän omassa suvaitsevaisuudessaan kuvittelee muiden olevan.

SEPTEMBER 7, 2014 AT 1:19 PM

(keskustelu kielletty)

*

Anonyymi ja sen synonyymi said...

Kun olen itse väitellyt feministien kanssa minulle on sanottu että olen liian etuoikeutettu ymmärtämään feminismiä, vaikka feministit toitottavat sitä miten feminismi liittyy kaikkeen ja kaikki tarvivat feminismiä.

Todellisuudessa feminismi on lähinnä keski- ja yläluokkalaisten valkoisten naisten puuhakerho jonka päätarkoituksena on kahmia lisää etuoikeuksia tälle ryhmälle ja pilata muiden huvit ja harrastukset. Hyvänä esimerkkinä tästä on se tapa miten feministit ovat hyökänneet perinteisiä nörttimiesten viihdemuotoja, sarjakuvia ja videopelejä vastaan. Sen sijaan että he itse opettelisivat kirjoittamaan, piirtämään tai ohjelmoimaan, he valittavat ja valittavat kunnes saavat tahtonsa lävitse.

SEPTEMBER 10, 2014 AT 10:29 PM

(feminististä joogalentoa)

*

Becker said...

Ruotsalainen muija on sellainen, että kun se näkee joululahjapaperin heinäkuussa, niin se saa kohtauksen, joka on jonkilainen sekoitus orgasmia ja hyperventilaatiota.

SEPTEMBER 10, 2014 AT 11:53 PM

(feminististä joogalentoa)

*

Sandscorpion said…

”Onko kuusivuotiaalle ihan välttämättä opetettava HLBT-näkökulmaa, kun ei se ymmärrä heteroseksistäkään vielä mitään?”

Juuri sen takiahan HLBT-kasvatus pitää aloittaa jo tarhaiässä, ettei kersalle ehdi kehittymään sellaista vaikeasti kitkettävää harhakuvitelmaa, että heterous olisi jotenkin tavallista ja normaalia.


SEPTEMBER 11, 2014 AT 3:37 AM

(feminististä joogalentoa)

*

Vasarahammer said...

On se kumma, miten nämä Ruotsista palaavat tuppaavat olemaan varsin ylimielisiä, itsetietoisia ja täynnä omaa paremmuuttaan.

Opiskelu tai työskentely Ruotsissa antaa ilmeisesti ylivertaisen pätevyyden arvioida Suomen tilaa ja sitä, kuinka paljon meidän pitää petrata, ennen kuin pääsemme Ruotsin tasolle.

Luoja varjele, jos joskus pääsemme Ruotsin tasolle.

SEPTEMBER 14, 2014 AT 10:47 AM

(antero lärvänen ja eräs taidevirkahenkilö)

*

Anonymous said...

Suomi muuten kuuluu niihin harvoihin maihin jotka tuottaa enemmän luonnonvaroja kuin kuluttaa niitä.

Mutta kun on tämä syyllisyydennälkä...

SEPTEMBER 21, 2014 AT 8:48 PM

(ykä ja ekologinen kaupanvahvistaja)

*

Anonymous said...

Morjens!

Mehtuureissu Sallaan tehty ja kaikki mitä saatiin syötiin...

Hirvikärpäsiin otan kantaa seuraavasti: Purevat perkeleet minua ja sukuani.. kaveria ei koskaan.

Lääke mätiviin puremiin: Etsi puhdasta kuusenpihkaa könttä. Keitä pihkaa lurauksessa oliivi tms. öljyä.. niin tuhti pihkakonsentraatio kuin liukenee. Lähtee mätivä pahkama tällä litkulla kertasivelyllä. Apteekin pihkasalva auttaa noin viikon hölväyksen jälkeen, lie pihkasta vajaata..

Turjalainen

SEPTEMBER 26, 2014 AT 1:41 PM

(jotain ihan muuta xxix)

*

Arska said...

Mietin Perskeleen kirjoituksia tuossa hirvipassissa. Meitä kai on 200000 miestä aseissa ja kovat piipussa. Nytkin.

Mutta tarina jonka kuulin eräältä upseerilta -70 luvulla. Aikoinaan, Kekkosen aikoina, oli Suomessa Neuvostoliiton presidentti hirvijahdissa. Olivat kulkeneet autolla ja nähneet paljon hirvimiehiä.
Kekkoselta oli kysytty, paljonkos suomalaisia metsästää hirveä. Kekkonen oli vastannut että 300000 miestä aloittaa metsästyksen nyt. Oli tullut supinaa venäläisten kesken.

Illalla, Kekkoselle oli tultu sitten presidentin voimalla sanomaan, että Suomessa täytyy hirvenmetsästys lopettaa. Kekkonen oli virkannut että hän ei halua 300000 metsästäjää eduskuntatalolle, kiväärien kanssa.

Kekkonen ymmärsi, mitä on reservi.

OCTOBER 1, 2014 AT 7:56 PM

(ingrid)

*

Anonymous said...

Tuo toimittajan posti on yksi vaikeimpia posteja. Päätoimittaja kun käskee kirjoittaa tiedostavan jutun, vailla mitään totuuspohjaa, tietää toimittaja joutuvansa kuseen joka tapauksessa; Jos en kirjoita voi tulla lähtö kilometritehtaalle, jos kirjoitan niin ne vittuilee mulle. Ole siinä sitten.

T. aNo

OCTOBER 7, 2014 AT 2:42 PM

(kun vihapostia ei tullutkaan)

*

Becker said...

Ennen vaaleja pitäisi jokaiseen suomalaiseen kotiin jakaa folderi, jonka otsikkona olisi vaikka, "Oletko naivi, idiootti, vai muuten vaan tyhmä?"

Ja sen jälkeen olisi rautalangasta väännetty missä jamassa maan asiat ovat ja minkä vuoksi.

OCTOBER 13, 2014 AT 6:40 PM

(hömpstadin kassa)

*

Kiitos lukijoille ja kommentoijille. Jatketaan eteenpäin.


28 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Onneksi olkoon, hyvää työtä Ykä ja Vasara!

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta selitteläätiön ja yleisen spedestiikan karsimisesta yliopistoista tulee mieleen tämä aika tuore vetoomus:
https://www.change.org/p/universities-suspend-social-justice-in-universities

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Kumis: Ja samoin kiitos sinne Tontunmäelle.

Ano: Tuollaisia avautumisia soisin näkeväni myös täällä Suomessa.

Tuumailija kirjoitti...

Onnittelut vuosipäivästä! Joka kirjoitus on hyvää Ykä-laatua.

Sivumennen sanoen, mistä saisi 70-luvun lihapiirakoita? En ole edes syntynyt kun ne katosivat. Ainoa käsitykseni lihapiirakasta on nämä vähälihaiset läystäkkeet. Pullaahan ne lähinnä ovat. Traaginen totuus on se, että sukupolveni on aina pitänyt näitä nykyisiä lihiksiä hyvänmakuisina, kas kun emme tiedä paremmasta. En edes tiedä miltä vanha lihis näyttää. Oliko sosialistien pakko tuhota lihapiirakkakin, vai kuka sen vei?

Tuo kirjoituksessa ollut Castorin juttu kiinalaisesta ylilääkäristä nauratti, mutta samaan aikaan synkisti. Suomestakin lie paljon tuhoutunut sosialismiaallon myötä. Vanhoissa Suomi-filmeissä näkee käytöstapoja ja sitä, että ihmiset puhuvat toiselle kunnioittavasti. Missä hyvät perinteet, käytös ja kunnioitus toisia kohtaan nyt on? Korkeita poliitikkojakin sinutellaan televisiossa ja he sinuttelevat takaisin kuin he olisivat kansalaisen parhaita kavereita (tosin nyt on sanottava, että harva nykypäivän poliitikko ansaitsisi kunnioitusta pätkääkään). Minulle sentään opetettiin kotona käytöstapoja. Sain sitten koulussa niistä kärsiä, kun näemmä monen muun kotona niitä ei opetettu. Nykyäänkin vituttaa, jos joku miespuoleinen on hattu päässä sisätiloissa. Yleensä se on likainen jääkiekkolippis.

En minä menneisyyden köyhyyttä, huonoja työolosuhteita, terveydenhoidon tasoa tai Neukkulan pelkoa haikaile. Mutta haikailen sitä henkistä Suomea, josta minulla on vain kalpea aavistus.

Anonyymi kirjoitti...

Pikkujellonien yön eli aamun suoritus oli taas jotain..! Prkl!! Poika saunoo!

mutta onneksi aamun uutiset saivat tämän hyvin hetkellisen hyvänolontunteen väistymään ja nopeasti:
http://www.talouselama.fi/uutiset/mt-suomeen-on-tulossa-moottorisahan-kayton-ajokortti-koulutus-voi-maksaa-satoja-euroja-6544401

Byrokratianvähennystalkoot jatkavat menestyskulkuaan ja yhtään keinoa ei karsita valikoimasta saadaksemme työn hintaa eli kustannuksia alennetuksi...
On tulityökorttia, ammattiajolupaa, ADR-korttia, panostajanlupaa, atk-, sienten- ja marjojenkeruukorttia jne jne. Jos tämmöisistä menisi kertomaan aikakoneella 1980-luvulle niin johan ne kiikuttaisivat suljetulle osastolle. Huom. mt-laitospaikkoja on vähennetty yli 90% tuolta 80-luvulta ja sen kyllä huomaa!

Missä hemmettin Orwellin/Huxleyn painajaisessa sitä oikein eletään?

-Tvälups-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tuumailijalle ja Taisteluvälineupseerille & kiitos kommenteistanne.

Tuumailija: Kiitokset. Saattaa kyllä olla, että ei sen ajan snagarilihiksiä enää ole. Ei ainakaan kaupoissa kun ne on sitä massatuotantotavaraa. Kannattaa ehkä yrittää leipomoitten tehtaanmyymälöistä. Niistä löytyy joskus suht vetokelpoista evästä.

Tietty tapojen rapistuminen jurppii minuakin. Minä kyllä tykkään vielä teititellä vieraita vanhuksia, vaikka itse alan olla kohta niissä kirjoissa itsekin. Jos muuten puhutaan 1970-luvusta, niin ei me sinänsä mitenkään köyhiä oltu. Tietysti kaikkea sellaista tilpehööriä ei ollut, mitä nykyisin on, mutta eihän niitä oltu silloin keksittykään. Sen ajan eduksi voi myös sanoa, että työsuhteet olivat vakituisia ja pitkäaikaisia ja terveyskeskus oli jokaisessa kunnassa. Nythän suuntana on, että niitä on pian yksi per maakunta. Jotenkin elämässä oli aivan toisenlainen varmuudentunto kuin nyt.

Tvälups: 

Lätkästä: Mikä on hienompaa kuin voittaa Ruotsilta maailmanmestaruus uskomattoman tiukan trillerin jälkeen? Vastaus: Voittaa Ruotsilta maailmanmestaruus täysin ylivoimaisella jyräämisellä.

Tuosta muusta: Jaa että vielä moottorisahakortti? Nuo turhat ja typerät luvat muutenkin osuvat juuri pienyrittäjiin. Isoilla firmoilla ne on vara kustantaakin, vaikkei niillekään niistä ole hyötyä. Voi todeta, että ongelma ei ole se, että Suomessa syödään liikaa psyykelääkkeitä. Ongelma on se, että niitä syövät väärät ihmiset. Poliittinen koneistomme tarvitsisi huomattavan määrän tehokkaita rauhoittavia.

korpisoturi kirjoitti...

Kiitosta, kättä lippaan ja honouria Ykälle!

Olet jaksanut kirjoitella ja pitää soihtua palamassa. Sekaisessa tulevaisuudessa tällästen blogien tarve tulee olemaan entistä tärkeämpi. Voimia ja jaksamista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset, Korpisoturi ja kättä lippaan myös sinulle kommenteistasi. Eiköhän tässä vielä jatketa. Seuraava juttu onkin sitten vappujuttu Lällävedeltä ellei mitään akuutimpaa ilmesty. Tosin nykyisessä Suomessa sitä niin kovin herkästi ilmestyy.

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa luettavaa taas kerran; jos on Ykä erinomainen, niin ovat monet kommentoijatkin. Ilmeisesti hyvä blogi kerää sanavalmiita ja ajattelevia ihmisiä hyvin yhteen. Harmittelen joskus omia höpötyksiäni, mutta kuten sanottua sanaa tai jännitettyä jousta ei saa enää takaisin, niin sitä viimeistä nappia on tullut painaneeksi, vaikka olisi monesti syytä antaa olla fiksumpien "äänessä". No, tyyli on vapaa ja saa kuitenkin sanoa sanottavansa, toisin kuin monen lehden kommentointiosioissa. Hiljattain Suomi oli taas rankattu kärkisijoille (oliko peräti ykkönen?) lehdistön sananvapaudessa, jota täytyy kyllä hiukan ihmetellä jo sitäkin taustaa vasten, että MV-lehti on niin rankasti haastanut valtamedian.

Nyt jään kuitenkin mielenkiinnolla odottamaan sitä Ykän lupaamaa vappujuttua, kun meillä päin aikaisemmin kovin suosittu Vappuneekerikään ei ole ilmestynyt enää pitkään aikaan...

Rouva Ano

Becker kirjoitti...

Kommentoijien kommenteista voi päätellä, että Ykän blokia lukee ja kommentoi tavallista fiksummat ihmiset. Kaikessa vaatimattomuudessanikin minäkin nuivana katson kuuluvani niihin. Honouria Ykälle täältäkin.

Kunnon lihiksiä sai aikoinaa Hesan Asemalta. Vieläkin vesi herahtaa kielelle kun muistelee millainen oli "Steissin Lihis Makkaranpätkällä ja sinapilla." Ja tämä nautittiin siis lämpimänä. Nykypäivän lihikset eivät ole juuri lihaa nähneet. Täyte on enemmänkin lihaa muistuttavaa korviketta ja sitä on niissä pirun vähän. Ehkäpä onneksi.
Ruotsalaiset ovat niin fiiniä kansaa, ettei täällä rahvaanomaista lihistä tunneta ollenkaan. Svennujen kansallisherkku on ohut n.15 cm:n pituinen nakki, joka on läntätty n. 10 cm:n pituisen pikkariikkisen halkaistun sämpylän sisään. Siis tosi ruotsalaista.

Olen samaa mieltä tuumailijan kanssa tuosta hatun tms. käytöstä sisällä. Naurettavaa itsetehostuksen tarvetta ja etenkin nuo lippikset, joissa on lippa taakseppäin. Sivistyneiden tapojen tuhoaminen on eräs piirre kulttuurimarksisimia, joka uppoaa zombeihin kuin kuuma veitsi margariiniin.
Minä en toki toivo itseäni teititeltävän. Se saa vanhan pierun tuntemaan itsensä entistäkin vanhemmaksi.

Nuo kaikenkarvaiset lupakortit ovat byrokraatien tehokeino kerätä rahaa valtiolle.
Jos sattuu vahinko ilman tutkintoa, niin vakuutusyhtiö evää maksun ja pikkufirman pomo jotuu kuseen. Posteljoonien ruohonleikkuu taisi tyssätä puuttuvaan ruohonleikkuu/turvakorttiin.

Katselin kaffetta juodessani kahdet eri aamu-uutiset Ruotsin tv:stä. Ja tiesin heti Suomen voittaneen, vaikkei uutisten urheilupuolella mainittu sanaakaan koko matsista.
Mistä sen tiesin? No juuri siitä ettei ottelusta mainittu mitään.
Kyllä aamukahvi maistui makoisalle kun avasin kotimaiset lehtisivut ja näin lopputuloksen ja Puljujärven suorastaan maagiset maalinteot.
Svenneparat ovat varmaan saaneet psyykkistä apua rökäletappion jälkeen. Ylipainoinen sosiaaliviraston täti on paijannut poskelle, taputellut kädelle ja tuonut kuivat stringit viikingeille.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle ja Beckerille & kiitos kommenteistanne. Itsekseen on tylsää pulista, joten hyvät kommentoijat ovat välttämätön suola tässä sopassa. Paljon hyviä kommentteja jäi tietysti julkaisematta lähinnä niitten pituuden vuoksi. Tästä postauksesta olisi tullut pitkä kuin nälkävuosi.

Tuo Suomen mainostaminen lehdistön sananvapauden luvattuna maana on kyllä aikamme yksi suurimpia vitsejä. Sinänsähän se pitää tietysti paikkansa. Kyllä meidän lehdistöllämme on täysi sananvapaus julistaa punavihreää epistolaansa. Lehdistön ulkopuolisesta sananvapaudestahan tässä ei ollut puhekaan. Vappujuttu tulee varmaan torstaina.

Nuo lupakortit ovat kyllä hyvä keino kerätä ylimääräiset hynät valtiolle. Lisäksi systeemi on eräänlainen ikiliikkuja. On palkattu virkamiehistöä määrittelemään erilaisia uusia asioita joihin tarvitaan virallinen lupa. Ja sitten kun on keksitty taas uusia lupavaatimuksia, niin tottahan niitten valvontaan täytyy palkata virkamiehiä.

Minäkin muuten kävin tuossa päivän aikana läpi suurimpien ruotsalaisten lehtien urheilusivut ja kovin vähälle oli tosiaan jääneet maininnat tuosta finaalista.

Kumitonttu kirjoitti...

Sivumennen sanoen, mistä saisi 70-luvun lihapiirakoita?

Kolme paikkaa tulee heti mieleen. Ensimmäinen on tietenkin Lappeenrannan satama kesäisin. Toinen on Haminan linja-autoaseman vieressä oleva grilli. Kolmas on Kouvolan kävelykadun päässä oleva grilli, jossa en tosin ole käynyt vuosikausiin enkä ole varma onko enää edes olemassa. Vaikka parhaat pitäisi olla Etelä-Karjalassa niin oma suosikkini on kuitenkin tuo Haminan grilli.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Kumis. Vinkki välitetty ja aion ottaa siitä itsekin vaarin.

Anonyymi kirjoitti...

Lappeenranta vetyineen ja atomeineen, niissä on pohjarakenteena vielä aito lihapiirakka.

Kaupan valmiseineksiä kun katsoo niin iskee suru puseroon - niillä massatuotteilla kun ei ole mitään tekoa oikeiden tuotteiden (joilta ne ovat lainanneet vain nimen) kanssa. Oli sitten kyseessä karjalanpiirakka tai vaikka korvapuusti.
Jos olis valtaa niinkuin on mieli niin kieltäisin aivan heti.

-Tvälups-

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys,

Kiitos loistavasta blogista. Samoin lukijoille mainioista kommenteista. Jokainen kirjoitus ja kommentti tulee aina luettua, mutta harvemmin itse mitään tänne alas raapustelen. Lähinnä siksi, etten koe minulla olevan sellaista tuotavaa keskusteluun, mitä joku toinen ei olisi jo paljon paremmin ilmaissut. Ehkä otan itseäni niskasta ja nostan kommentointitaajuttani. Ainakin silloin kun jotain sanottavaa on.

Vrka

Anonyymi kirjoitti...

Lupakorteista, ajokorteista, henkilökorteista on tehty valtiolle oiva rahasampo. Noissa vanhemmissa korteissa on se hyvä puoli, että ne ovat voimassa lopun ikää. Itse tein valtion kanssa vuonna 1988 sopimuksen ajokortista, suoritin vaaditun tutkinnon ja vastineeksi valtio myönsi minulle ajoluvan 70-vuotispäivääni saakka. Minä aion pitää sopimuksesta kiinni, enkä uusi korttia vaan sen takia että pirut muotoilevat sen uusiks.

T: jääräpäinen kitupiikki

Vasarahammer kirjoitti...

70-luvun lihapiirakoita ei enää ole, koska elintarviketeollisuus yhdistettynä kuluttajien hintatietoisuuteen tarkoittaa, että 70-luvun lihapiirakoita ei kannata myydä mutta pullaa kannattaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Vrkalle, Jääräpäiselle kitupiikille ja Vasarahammerille & kiitos kommenteistanne.

Tvälups & Vasara: Joo. Suuret ketjut tekee paljon, halvalla ja nopeasti ja senhän huomaa kyllä laadussa. Itsellä kun tulee risteiltyä ympäri Suomea niin yritän aina bongata näitä paikallisia pientuottajia. Siellä tekee aina löytöjä.

Vrka: Suuret kiitokset sinullekin kannustuksesta. Ja tervetuloa aina kommentoimaan, kun siltä tuntuu.

Jääräpäinen kitupiikki: No vanha paperinen ajokortti se minullakin on vielä käytössä. Kieltämättä pärstävärkki on jo hyvin eri näköinen kuin ajokorttikuvassa. Nitä passin perhanoitakaan ei saa enää kuin viideksi vuodeksi.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jääräpäiselle kitupiikille: Voi olla, ainakin teoriassa, että joudut vaihtamaan. ;)
Tosin toistaiseksi en ole kuullut uutisia, että siinä yhteydessä pitäisi mitään muuta tehdä.

(Tosin ei ne sitä kuitenkaan ilimatteeks anna.)

http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000000779515.html

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, VNV: Mulla kyllä on se paperinen ajokortti sen verran rispaantunut, että joutuu sen varmaan jo ennen tuota vaihtamaan. Ei vaan nykyään tippaakaan huvita tuo poliisilaitoksella käyminen.

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Ei Ykä tarvi välttämättä käydä.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/minulla_on_ajokortti/ajokortin_kaksoiskappale

Maksaa 'vain' 20 euroa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos vinkistä VNV.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan kiva tunnistaa tuosta jonosta omia hengentuotteita...

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. En tiedä, minkä kommentin pistit, mutta kiitos siitä joka tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kun nyt noista paikalliista pientuottajista puhutte, niin on pakko suositella Ilolan maatilan nakkeja. Ovat matalasta 80% lihapitoisuudesta huolimatta todella jämäkkälihaisia, varsin maukkaita ja myös vähän persoonallisia. Puolet possua, puolet nautaa tai jotain sinnepäin. Ja jos nauta on tilan omaa karjaa, niin se on sitten Angusta eikä mitä tahansa edesmennyttä mansikkia.

Paikka sijaitsee vähän Lempäälästä etelään sellaisessa kohdassa, missä Valkeakoski kurottautuu kolmostielle asti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano, ja kiitos vinkistä.

Anonyymi kirjoitti...

Omia hengentuotteita oli tuolla parikin anomuumimukillista. Noin ulkomuistista väittäisin että toive yliopistojen ja tutkimuksen paluusta tieteen maailmaan ja puheet broilerivaistuvasta Arkadianmäestä tuntuivat ihan omalta horinalta.

Kyllä se on Ykä niin, että kiitosten suunta on pauttiarallaa 90% yleisöstä blogistille päin ja se kymmenen rossaa jakaantuu sitten monen eri vakiokommentaattorin kesken.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset, Ano. Ehkäpä minä jatkan tätä poskensoittoani sitten vaan. Ehkä se omalta pieneltä osaltaan kannattaa.