perjantai 2. joulukuuta 2016

KAARNAKIPPO JA SUURI TULEVAISUUS

Ihmisen on turha kuvitella että olisi nähnyt jo kaiken, sillä tiedostava todellisuus jaksaa yllättää kerta toisensa jälkeen. Tällä kertaa vuorossa on Riku Rantala, joka ei täällä hotellin respassa ole kovinkaan tuttu nimi, kun ei tule pahemmin tuota televisiota seurattua, mutta jonkunlainen julkkis kyseessä on kumminkin näistä Madventures-ohjelmista ja mistä hänestä liekään. Ja kaiken lisäksi tiedostava julkkis, sillä häiskä on perustanut Startup Refugees- nimisen verkoston, jonka tehtävä on yrittää työllistää matuja.

Nyt kyseinen verkosto on sitten saanut aikaan ässätuotteen eli vientiveturin, jota kyseisen Rantalan mukaan voidaan ryhtyä tekemään ja myymään Euroopan kaikissa vastaanottokeskuksissa. Menestys on varma, sillä onhan tuotetta kehittelemässä ollut mukana myös Aalto-yliopiston muotoiluprofessori Timo Salli. Ja mikä tää ässätuote siis olikaan? No kaarnavenepä tietenkin:


Asiaan liittyvä lyhyt videopätkä löytyy tästä Paavo Tajukankaan linkistä ja alun perin sen on julkaissut Tuukka Kuru. Kiitokset heille.

Hotellin respasta nostetaan lätsää uusille innovaatioille. Aikaisemmin puhuttiin, että matuilla saadaan Suomi nousuun, mutta meneehän se siinä sivussa koko Eurooppakin. Täältäpäin lisätään vielä kyseiselle verkostolle muutama suomalaisten jo kehittämää innovaatio jotka voidaan luovuttaa etnisesti edistykselliseen käyttöön tahkoamaan riikintaalereita. Kun nekin otetaan tuotantoon ja jälleenmyytäväksi niin tänne on kerta kaikkiaan pakko alkaa rahdata lisää matuja kun ei henkilökunta muuten millään riitä. 

Ensimmäisenä jalostusinnovaationa kyseisen kaarnaveneen muodosta mieleen tullut Varustelekan kehittämä tee-se-itse leirikyrpä. Tähän ei tarvita edes Aalto-yliopistoa:


Ja valmistuskustannuksiltaan vieläkin edullisempi olisi sitten Spede Pasasen kehittämät kuorettomat vappupallot. Varma hittituote:


Luonnollisesti ei saa unohtaa paria perinteistä innovaatiota, joita suomalaiset itse eivät ole kunnolla osanneet markkinoida mutta eikös meille sen jätkäinvaasion mukana tullut viljalti niitä Lähi-idän kaupan osaajia:


sekä


Hotellin respassa jäädään odottamaan että Oy Somalian Stondis & Afrikan Sarvi Ab alkaa tuoda Suomeen kamelinpaskaa potenssilääkkeeksi. Käyttöohje: kymmenen kikkaretta kylpyveteen ja puolen tunnin kylpy. Luonnollisesti firmalle voi antaa starttirahaa ja tuotantotukea muutaman miljoonan euroa.

Jos matut nauravat paskaista naurua suomalaiselle typeryydelle, niin turha vetää poroja nokkaan. Ihan aiheestahan ne nauraa kätkättävät. Potpurrin suurin kysymys lienee se, että onko kyseinen Rantala itse ns. äärimmäinen humoristi joka on päättänyt ottaa selvää, että mikä kaikki menee läpi. Ja niin kuin huomaamme, niin läpihän menee kaikki. Aivan kaikki.


54 kommenttia:

Khalifatta kirjoitti...

Tervehdys Ykä!
Kyllä oli naurussa pitelemistä, kun tuota "Rantala-showta" vaimoni kanssa katselimme. Keisarilla oli taas vaatteet.
Tuossa samaisessa lähetyksessä näytettiin myös niin ikään muotoilun huipputuotetta, hopeista kaulariipusta.
Muoto oli hyvin alkeellinen versio sotilaspiireistä tutusta tuntolevystä.
Kyllä ne ulkomaalaiset osaavat.
Ja osaa se Rantalakin - pitää pokerinaamaa!

Kahden vuoden karkoitus kirjoitti...

Kolmen kohdan ohjelma vaurastumiseen:
1. Kaarnavene
2. ?
3. €€€

t. Bobrikov

Anonyymi kirjoitti...

Luulin oikeasti tuota uutista vitsiksi, kun näin sen ensmmäisen kerran. Olen koko viikon kärvistellyt flunssan kourissa, räjähdin nauramaan ääneen tätä Ykän blogia lukiessani ja sain sellaisen yskänpuuskan, että meinasin tukehtua. Kyllä pentele vieköön, sinulla on ideoita ja sana hallussasi! Kiitos kaikesta huolimatta; elossa ollaan vielä ihmettelemässä, kuinka hulluksi tämä maailma voi mennä!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Khalifattalle, Bobrikoville ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Khalifatta: Minä tässä yritän miettiä tuosta Rantala-showsta että onko jätkä ihan oikeasti tosissaan vai heittääkö se kaikkien aikojen perversseintä tosi-tv showta. Joka tapauksessa Yleisradiomme mahdollisti molemmat vaihtoehdot. Näki kyllä että tuolla kaarnavenettä kourassaan pitäneellä toimittajallakin vähän naama nyki ja pokerissa oli pitäminen.

Bobrikov: Tärkein kohta ohjelmassa oli kolmonen eli €€€. Ja varmaan arvaatkin, kuka sen maksaa.

Rouva Ano: Pahoittelen yskänkohtausta, mutta muistutan, että minä en ole tätä ideaa keksinyt. Ei voida sanoa, että maailma lähentelee absurdia näytelmää. Nykyisin voisi sanoa, että absurdi näytelä harmittelee, ettei sillä ole enää mitään keinoa saada maailmaa kiinni. Pikaisia paranemisia. Onneksi flunssasta pääsee kärsimällä eroon.

Castor kirjoitti...

Hjuu: http://blogs.spectator.co.uk/2016/12/gay-islamist-porn-star-able-penetrate-germanys-intelligence-agency/

Anonyymi kirjoitti...

USA on Trumplandian muodossa selvästikin päättänyt että siellä ei mene enää ihan kaikki läpi. Ovat nimittämässä Mad Dog Mattisin seuraavaksi puolustusministeriksi.

Jotenkin on vähän sellainen kutina että meininki on muuttumassa kynnysmattoilusta joksikin ihan muuksi.

Divergentin ajattelun mestari joka osaa toimia laitosmaisessa linjaorganisaatiossa.

Toi mies tulee muuttamaan paljon ollessaan ministeri.

https://www.youtube.com/watch?v=565oSIDAtRE

Anonyymi kirjoitti...

nyt veti sanattomaksi,pitänee heittää tuhkaa päällensä ja hävetä sekä tehdä katumusharjoitukset. Yliopistotasoista osaamista vientiin! Suomi nousee tästä
taatusti euroopan eturiviin ja humanitääriseksi suurvallaksi rakkaan naapurimaamme seuraksi. Täytyykin poiketa Alkossa skumppaa hakemassa tämän suurenmoisen uutisen johdosta.

Sepi

Vasarahammer kirjoitti...

Riku Rantalan trollaus kertoo, miten paljon ajastaan jäljessä Pahkasika-lehti olisi tänään, jos sitä vielä julkaistaisiin.

150 000 euroa on melkein miljoona markkaa noin karkeasti. Sillä saatiin aikaiseksi tekele, jonka kuka tahansa 10-vuotias osaisi tehdä sopivilla välineillä. Tätä tekelettä esitellään vakavissaan valtiollisen tv-yhtiön ohjelmassa.

You can't make this stuff up. Minun mielikuvitukseni ei olisi riittänyt keksimään moista.

Google-haulla "kaarnalaiva on uusi nokia" löytyi seuraava sivu:

https://ylilauta.org/satunnainen/59905261

Anonyymi kirjoitti...

Innovoin tuossa että rakennetaan helvetin iso putki esim. Somaliasta Suomeen josta pumpattaisiin somalien paskaa tänne.Kyseisen putken olisi luonnollisesti hyvä olla kultainen jotta valtava rikkaus ei kärsi matkalla mädättäjien varmasti ylistämiin ja innolla odottamiin kylpyihin.Kyseessähän on pakko olla valtava rikkaus koska voimavara putkessa on tummaa ja tulee afrikasta.Muut mielipiteet ovat rasismiafasismianatsismia ja vähintään noin 13:sta kansanmurhan veroinen rangaistava teko.Tästä nerokkaasta innovaatiosta saaduilla rahoilla tai lainalla kun odottelemme hetken sitä runsauden sarven potentiaalin realisoitumista rakennamme sitten toisen putken jolla voimme maksaa velkaa ja pumpata rahaa somaliaan.Sen ei ole pakko olla kultainen mutta hieman isompi tietenkin jotta rahaa saadaan tarpeeksi liikkumaan.Suomalaiset työttömät eli juopot,vanhukset eli rasistit ja sairaat eli laiskat rakentamaan nämä jollain peruna päivässä palkalla aktivoinnin,rasismin vastaisen taistelun ja ihmisoikeuksien nimissä.Win Win,Profit,kaikki voittaa ja Suomi yhdessä nousuun.Saat Rantala ihan vapaasti käyttää perkele.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Castorille, Ano1:lle, Sepille, Vasarahammerille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Castor: Jaahah, todellisuus on hypännyt myös scifin puolelle…

Ano1: Ehkä amerikkalaiset ovat kerta kaikkiaan kyllästyneet globaaliin puunhalaamiseen. Ja sehän on amerikkalaisten, ei suomalaisen vihervasemmiston asia.

Sepi: Ehkä jätän skumpan väliin, mutta saatan ottaa paukun whiskyä tämän suuremmoisen idean kunniaksi. Nyt kun hankitaan äkkiä miljoona kaarnaveneen veistäjää niin valtionvelka on maksettu parissa vuodessa ja sen jälkeen onkin luvassa loputtomasti riihikuivaa.

Vasara: Joo. Pahkasikahan suunnitteli paluuta muutama vuosi sitten, mutta ehkä ne itsekin tajusivat, ettei maksa vaivaa. Tuo kyseinen aamu-tv:n pätkä olis muuten mennyt aikanaan kybällä läpi jossain Kummelissa ja me oltais porukalla naureskeltu että kyllä ne jätkät keksii kaikenlaista. Tuolla Ylilaudan sivulla oli muuten hyvä termi eli ”unelmapsykoosi”.

Ano2: Vihapuheeksi tulkitsemisen uhallakin kommentoin, että eikös tuollaista hieman muistuttava innovaatio ole jo käytössä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä me elämme rinnakkaistodellisuudessa ja kun katsoo ketä virallisilla kunniamerkeillä koristellaan tänä vuonna niin asia varmistuu. Järestään kaikki vokkilaiset sekä mädätystä ajavat tahot.

Fy Fan!

-Tvälups-

Simo kirjoitti...

Tämä Rikuhan on samanlainen kuin ne noin miljoona rekrytointifirmojen työntekijää, mihin minäkin olen valitettavasti joutunut viime aikoina tutustumaan. Jätkiä ja likkoja jotka puhuvat työllistymisestä, vaikka itse eivät työstä mitään ymmärrä..paitsi ehkä sanan kaukaisen merkityksen tietävät.

Ei se tuo Riku reppana osaa kysenalaistaa tuon kaarnalaiva..(eiku se onkin nykyään vene kun ne pakolaisethan aina tulee veneellä, sillä se vene on sellainen pieni alus johon mahtuu vain muutama hätää kärsivä. Jos taas puhuttaisiin laivasta niin sehän kertoisi että oltaisiin risteilyllä tai jotain.) hienoutta, koska ei itse ole koskaan edes itse yrittänyt sellaista tehdä. Ei antanut äiti puukkoa, ja isällä meni aika juopotellessa.Oma yrittelijäisyyskin perustuu puhtaasti paskan puhumiseen, eikä sisällä käsillä tehtävää toimintaa. Tulee mieleen se 80-luvun sketsi "onks kliffaa hei?", koska sitähän on jos ei mitään osaa kyseenalaistaa.
Eniten minua vituttaa tuo yltiöoptimistisuus. Mitä sillä saavutetaan?

Simo

Simo kirjoitti...

Haluan edelleen painottaa!!

Suomen kielen termi kyseiselle härpäkkeelle on KAARNALAIVA. Mitään kaarnavenettä ei ole ollutkaan ennen tätä ohjelmaa. Eli teidät kaikki on saatu puhumaan asiasta esittäjän ehdoilla. Ylen ohjelmassa sanottiin että se on kaarnavene ja sitten kaikki puhuvat kaarnaveneestä. Ettekö te perhanat tajua miten aivopesu tapahtuu. Se tapahtuu nimittäin juuri noin, pieni pala kerrallaan (kuten norsu syödään).

Simo

Anonyymi kirjoitti...

Riku Rantala keksi oivan puhalluksen, jolla lähinnä tahkoaa itselleen rahaa? Toisaalta työvälineethän nuo lähi-idän ja Afrikan ihmeet ostivat jo heti maahamme tullessaan ja ovatpa jo käyneet niitä testailemassa milloin missäkin. Ihmislihanhan ne viiltää kätevästi, niin miksi ei sitten huokoista kaarnaa. Mistä ne muuten aikovat kaarnansa käydä repimässä? Ei kai meitin mettästä? En anna lupaa, puu tarvitsee kaarnansa.

Mutta tämä oli päivän paras humoristipläjäys, nyt voikin käydä nukkumaan hymyssä suin, nääs kun ensin uutisia lukiessani lähinnä alkoi vituttamaan. Lisää tälläistä höpläytystä, niin ehkä tämäkin tieto leviää maailmalle ja suuntaavat Suomen sijasta sitten vaikka Ruotsiin kranuja räjäyttelemään sinne Malmööseen vaikka. Jospa ne siellä keksii jonkun oivan, jollei Riku Rantala jo ehtinyt, mitä voisi kranuilla tehdä, tuottoisaa bisnestä.....BUAHAHAHA HAHA HAH HAA............Inksu Anksu eli Iines

Anonyymi kirjoitti...

Heh, aamulla vaimo - aaa, siis puoliso, ööö, siis sänkylämmön jakaja - miksi moista saa nykyisessä sukupuolisensitiivisessä ilmastossa enää kutsua? - ihmetteli hörähtelyäni kun tästä kaarnalaiva-innovaatiosta luin… ymmärsi kyllä yskän kun uutista hieman hänelle referoin.
Mutta joo, Vasara tuossa jo totesikin sen mitä olin sanomassa, eli todellisuus pyyhkii oikealta ohi kaikesta mitä Pahkasiassa on aikanaan julkaistu.
Tunnustan, että pitkin päivää on tullut hekotettua ajatukselle, että kaikki Suomeen eksyneet ipakolaiset alkaisivat veistellä design-kaarnalaivoja - voiko enää mikään tiedostava kirjahylly olla edukseen ilman kaarnalaivaa… Voihan muuminmuumi sentään, kohta ovat kaikki Etelä-Suomen petäjät nilaa myöten paljaina, kun moniosaajat käyvät vähän shoppailemassa raaka-aineita… Ei hemmetti sentään, ei kai nyt ihan kaikki basuto voi mennä Suomessa(kaan) läpi, ilman että tolkulliset ihmiset nostavat asiasta älämölöä, eihän?
T. nauruhermojaan riekkoviinalla puuduttava
Riku Raunioilla

Anonyymi kirjoitti...

Miettikääpä muuten miten on euroopan ainoaa alkuperäiskansaa eli saamelaisia Suomikin kohdellut, sitten verratakaa näihin kultapossukerholaisiin tulijoihin, joille kaikki kannetaan valmiiksi nenän eteen vastikkeetta.

http://yle.fi/uutiset/osasto/sapmi/nakokulma_narkastyneet_saamelaiset_otsikoissa/8877876

Näkökulma: Närkästyneet saamelaiset otsikoissa
Miksi saamelaisista on tullut tiukkapipoisia mielensäpahoittajia? Yle Saamen päällikkö Pirita Näkkäläjärvi kertoo, että saamelaiset ovat kyllästyneitä siihen asetelmaan, että saamenpuku kelpaa kyllä eksoottiseksi koristeeksi suomalaiselle, mutta saamelaisten aseman aito edistäminen Suomessa on pysähtynyt.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Taisteluvälineupseerille, Simolle, Iinekselle, Rikulle Raunioilla ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Tvälups: No älä muuta virka. Irja Askolakin pokkasi Suomen Valkoisen Ruusun komentajamerkin. Jonkunlainen yhdistetty Kuusisen-Quislingin tähti pitäisi kehitellä päivitetyksi kunniattomuusmerkiksi. För Helvete.

Simo: Joo, vaikuttaa kyllä juuri sellaiselta. Tykätään kyllä puhua työstä mutta sen tekemisen kanssa on vähän hankalampaa. Ja tuo on muuten totta, mitä hoksasit tuosta aiheesta kaarnalaiva / kaarnavene. Niin vaan minäkin menin tuohon lankaan.

Iines & Riku Raunioilla: Huomasitte molemmat tämän raaka-aineeseen liittyvän pulman. Jos meikäläisen manttaalilta tullaan raaka-ainetta hakemaan niin puutavaraa tarjotaan Tahko Pihkalan nimeen. Näitä muuten myydään siis hintaan 20€ kipale ja minimitilaus on 20 kappaletta:

http://www.fairstartproducts.com/

Ja uskokaa huviksenne, näitä tullaan vielä myös ostamaan. Suvakkiporukka rekrytoi jo varmaan tällä hetkellä facebookissa kimppatilauksia jotta voidaan perustella että kyllä tää idea on ihan toimiva.

Ano: Sinänsähän poronhoito on pitkälti korvamerkitty juuri saamelaisille ja sen mitä sieltä pohjoisesta tiedän, niin saamelaiset ovat kyllä myös pirun riitaista porukkaa keskenään. Sinänsä jos näitä mokutukseen menneitä rahoja oltaisiin pumpattu saamelaisille, niin niistä olisi ollut sentään jotain hyötyä.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä:
"Ja uskokaa huviksenne, näitä tullaan vielä myös ostamaan. Suvakkiporukka rekrytoi jo varmaan tällä hetkellä facebookissa kimppatilauksia jotta voidaan perustella että kyllä tää idea on ihan toimiva."

Kyllä ostetaan, mutta useimmat ostajat eivät käytä omia rahojaan vaan oman kuntansa tai veronmaksajan rahoittaman järjestönsä rahoja.

Kyllä tuo kaarnalaiva on jonkinlainen jättimäinen keskisormi suomalaiselle veronmaksajalle. Puupalikka, jossa high techia edustaa melko hyvälaatuisesta koivusta sorvattu vaneriviilu purjeena. Lifeseeker-koru taas on tyypillistä toririhkamaa.

Kyllä näyttää siltä, että Rantala ja kumppanit kokeilevat, kuinka härskisti ihmisiä voi kusettaa, ennen kuin joku sanoo, että keisarilla ei ole lainkaan vaatteita päällään.Lemminkäinen kirjoitti...

Siis Suomen uusin jymyinnovaatiovientimenestys tulee olemaan Kaarnavene. Mutta tuleeko se vähentämään työttömyyttä? Tällaisen Kaarnaveneen valmistamiseen riittää käsittääkseni pelkkä 3D-tulostus. Tulevaa mahdollista (50%-60%)työttömyyttä ei tämä Kaarnavene tule vähentämään risun vertaa. Ideaa täytyy siis kehitellä eteenpäin. Miten olisi jos Kaarnaveneen yhteydessä myytäisiin Käpylehmää ja Tuohitorvea? Käpyjen keräys puista, ilman että puita kaadetaan käpyjen vuoksi, olisi ekologian ja työllisyyden kannalta kannattavaa. Ainakin risun verran. Kaarnaveneen ja Tuohitorven materiaali on jo valmiiksi kärrätty massatehtaisiin, joten kaarnan irrottaminen ei suuremmasti alenna työttömyysprosentteja. Meikäläisellä on myös, sanoisinko hieman salainen idea. Tästä ei sitten huudella pitkin kyliä, ok? Meinaan, että kun kaikki yrittää kehittää toimivaa ikiliikkujaa, niin meikä yrittää kehittää ikiliikkujaa mikä ei toimi. Kun toimimaton ikiliikkuja on markkinoilla, niin se tulee laskujeni mukaan ratkaisemaan kaikki olevat ongelmat sataprosenttisesti ja tulevat vielä tunnistamattomat ongelmat viisikymmentäprosenttisesti. Valo mikä loistaa tunnelin päässä ei ole palava risukasa, vaan meillä on toivoa ihan oikeasti.

keski-ikäinen pikkupoika kirjoitti...

Kun ensimmäisen kerran kuulin tuosta kaarnalaiva-ideasta naureskelin, että onpa taas rasistiset vihakirjoittajat keksineet vetää jonkun jutun överiksi. Nyt kun katsoin tuon aamutelevision pätkän niin tunsin kuinka todellisuudentajuni karkasi sisältäni jonnekin hyvin kauas. Nehän siis oikeasti esittelivät juuri tuollaisen idean ja päällisinpuolin vielä ihan vakavissaan.

Toivoni lepää nyt vain siinä, että ne eilen illalla risotossa syömäni sienet olisivat olleet väärää lajia ja huomiseksi nämä harhaiset kuvat olisivat hävinneet. Jos näin ei käy niin joko minä tai todellisuus olemme korjaantumattomasti rikki.

Anonyymi kirjoitti...

Voi helvetti!Eipä tarviikkaan eläkkeiden puolesta pelätä enää-valtion velkakin on kohta pelkkä muisto,kun kaarnavenheet maailman meriä seilaa.Vaan varokaapa,jos joku rasistinen kuspää keksii lyödä näihin tervaa pohjaan ja tekee niistä niitä orjalaivoja-sitä velkaahan tässä on maksettu ilmeisesti jo etukäteen,kun historia ei noita suomalaisia orjalaivoja tunne,mutta niistä meitä muistetaan syyllistää.En ole pystynyt päättämään sitä onko nyt kyseessä kaikkien aikojen rimanalitus,vai -ylitys?
T:Vesku

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Lemminkäiselle, Keski-ikäiselle pikkupojalle ja Veskulle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Olet varmaankin oikeassa ja veikkaan, että ensimmäisenä kaarnakippojen ostotalkoisiin ryhtyy evlut-kirkkomme. Pakolaisapu tulee seuraavana ja SPR sen jälkeen.

Vasara & Lemminkäinen: Tässähän myydään tuotetta. Yleensä tuotetta kaupataan ihmisille sillä perusteella että siitä olisi ostajalle jotain hyötyä. Kyseisessä tapauksessa myydään tavallaan vanhaa inva-arpaa, tosin varsin arveluttavin moraalisin perustein:

”Auta avutonta. Hän ei pärjää yksin. Hän ei pysty. Hän ei kykene. Pistä roposi peliin niin autat häntä ja voit samalla tuntea itsesi hyväksi ihmiseksi.”

Erona tässä on se, että inva-arvan tuotto meni oikeasti hyviin tarkoituksiin ja arvan ostamalla ihminen jopa saattoi voittaa jotain. Tässä inva-arvan versiossa ei ole tarjolla kuin suvaitsevainen hyvä mieli.

Keski-ikäinen pikkupoika: Sinä et ole rikki. Todellisuus on rikki. Ja sinä tajuat, että se on rikki. Niitä vääriä sieniä syövät ihan eri ihmiset. Päivittäin.

Vesku: Kyllähän tätä voi pitää tämän astisena rimanalituksena mutta älä ole yhtään huolissasi. Tämäkin tullaan vielä alittamaan. Ja kahden vuoden päästä joulukuussa 2018 me muistellaan joulukuuta 2016 vanhoina hyvinä aikoina…

Anonyymi kirjoitti...

Siis ei tuo nyt yhtään paremmalta näytä nukutun yönkään ja päivän meditoinnin jälkeen.Ei perkele siis tuo paskasakki leikkii jollain helvetin kaarnalaivoilla aikuisten miesten kanssa ja...samaan aikaan toisaalla - nämä edistykselliset tahot pikkuhiljaa haluavat saada päiväkoteihin ja ala-asteelle kaikenmaailman genderhomoilut ja transusekoilut koska turhapa niitten lasten ilmeisesti on antaa leikkiä noilla.Ei perkele...

Anonyymi kirjoitti...

On loukkaavaa puhua naisesta jakajana, vaikka se olisikin totta, vaikka asia olisi irrotettu yhteydestään.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin en vaan vielä malta päästää irti näin mehukkaasta aiheesta. Miksi tämä innovaatio ei ollut esillä Slushissa, vai oliko? Olisi ollut hauska nähdä osanottajien ilmeet, kun siellä olisi esitelty uusi suomalainen Nokia eli turvapaikanhakijoiden Aalto-yliopiston professorin suosiollisella avustuksella kehitetty kaarnavene ja siinä vielä kylkiäisenä kaulakoru, t.s. metallinkappale kengännauhassa! Sivumennen sanoen "korun" nimi on "Lifeseeker", joka paljastaa vain karusti sen, että ei olla turvapaikkaa, vaan parempaa elämää etsimässä, eivätkä siis täytä ainakaan pakolaisuuden kriteeriä ollenkaan.

Mikähän siinä on, että vaikka kaikissa näissä Pohjolan perukoillekin etsityneissä tarhapaikanhakijoissa on kuuleman mukaan niin paljon taiteilijoita, käsityöläisiä, lääkäreitä ja hävittäjälentäjiä, niin heidän omat yhteiskuntansa ovat niitä maailman pahimpia persläpejä, niitä jotka eivät kehity, vaikka vuodet ja vuosisadat vaihtuvat? Monia maita rikastuttanut öljykään ei nousisi maan uumenista ilman länsimaisia keksintöjä. Voiko islam selitttää kaiken takapajuisuuden vai valehdellaanko meille? Taidan veikata molempia.

Mielenkiintoista on myös kunniamerkkien jako ja perustelut. Piispa Irja Askola on taas prenikan saajien joukossa. Ihminen, joka kuvittelee, että muslimien kanssa voidaan käydä dialogia ja joka ei keksi joulusta muuta j-kirjaimella alkavaa sanaa kuin jännityksen, on mielestäni pahasti kujalla. Vaikka en uskovainen olekaan, luulisi, että seurakuntalaiset ja kirkossa kävijät olisivat jo ihmeissään. Toivon hartaasti, että moskeija Helsinkiin torpataan yhtä suurella äänten enemmistöllä kuin Guggenheim. Tapelkoot shiiat ja sunnit keskenään ja levittäkööt väkivaltaista sanomaansa jossakin muualla, vaikka sellaista käärmeen pesää ei kyllä tarvita missään.

Rouva Ano

Anonyymi kirjoitti...

Jostain luin, että parissa kuukaudessa nurin menneen Mamulandia matonkutomotoiminnan puuhapete Kauhavan vokin ex-johtaja (saiko potkut?) olisi ryhtynyt Riku Rantalan refugee-puhallusbisnekseen. On tästä yhteiskunnastamme tullu varsinainen kuppausyhteiskunta ja kiitos osoitetaan näille laiskoille rikurantaloille, joita ei huvita oikea duuni, vaan yhteiskunnan rahastaminen huuhaalla. Iines

Anonyymi kirjoitti...

Aamu-tv lähetti ohjelman Start up -yritysten suhde vastuullisuuteen ke 30.11.2016.
http://areena.yle.fi/1-3856470

Konkreettinen esimerkki aikaansaannoksista eli kaarnalaivan esittely alkaa kohdassa 04:00. Life Seeker tagin esittely alkaa kohdassa 04:23

Kohdassa 04:46 haastateltu Riku Rantala kertoo turvapaikahakijoiden kertovan, etteivät he ole lähteneet hakemaan turvaa niinkään vaan elämää ja haluvat katsoa tulevaisuuteen.

Totta tuo siis on. Vakavissaan ovat. Piti oikein etsiä alkuperäinen lähetys, koska aloin epäillä esinaurettujen versioiden aitoutta.
Johtopäätös. Riku Rantalan kertoman mukaan Suomessa on nyt turvapaikanhakijoita, jotka eivät hae turvaa vaan parempaa tulevaisuutta itselleen.

acc

Castor kirjoitti...

Kamelinvirtsa on seuraava menestysartikkeli, johon Timo Salli muotilee pullon.

Kamelin virtsan juominen tekee terveeksi
”Profeetta käski heitä seuraamaan hänen kameleitaan ja juomaan niiden maitoa ja virtsaa, joten he seurasivat kameleita ja joivat niiden maitoa ja virtsaa kunnes heidän ruumiinsa tulivat terveiksi.” (Vol. 7:590)

Anonyymi kirjoitti...

Tulee näistä huippuinnovaatioista mieleen lähinnä 50- ja 60-luku kun kaikki oli vielä hieman "venäläistä", krouvia ja viimeistelemätöntä. Noita mainoskuvan kaltaisia tekstejä olen naputellut avainrenkaaseen lisättyihin pellinpaloihin silloin joskus, kun muovi oli vielä hightechiä.

http://www.fairstartproducts.com/wp-content/uploads/2016/11/fotari.jpg

"Sinänsä jos näitä mokutukseen menneitä rahoja oltaisiin pumpattu saamelaisille, niin niistä olisi ollut sentään jotain hyötyä."
Siis mokutukseen tai kehitysapuun upotettuja miljoonia.

Vuosikymmenten jälkeen fiasko jopa tunnustetaan mutta itse syy on aina jossain muualla:
http://rammac.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227303-suomen-kehitysapu

Arch

QroquiusKad kirjoitti...

Täytyy vain toivoa, ettei tuo porukka keksi pyörää uudestaan: siitähän tulisi neliskanttinen, mutta se säädettäisiin pikavauhtia ainaoksi sallituksi pyörämalliksi viha-ajattelurangaistuksen uhalla.

Rantala vaikuttaa tietyssä mielessä vähän samanlaiselta tapaukselta kuin Petteri Orpo, jonka olen kokenut oikeastaan miellyttävämmäksi vastapeluriksi kuin Stubbin. Siinä missä viimemainittu on hurmoshenkinen eurofederalismi- ja monikulttuurifanaatikko, näyttäytyy Orpo minulle moraalittomana opportunistina. Hänellä oli varsin hyvä motiivi seistä pippeli kourassa katselemassa maahantulvijoiden vyöryä yrittämättäkään estää: kas, hänen vaimonsa kun on osakas maahantulvijoiden turvapaikkahakemuksia ja niiden hylsyjen valituksia ja valituksista valituksia tehtailevassa lakifirmassa.

Jyrki Käteistä siteeraten hei, me tienataan tällä! Ero on että Orpo tienasi ja tienaa ihan oikeaa riihikuivaa rahaa paskaakaan välittämättä, mitää hänen ja vaimonsa tienestit aiheuttavat suomalaiselle yhteiskunnalle. Käteinen puolestaan teki ja tekee vaikutelman, jossa pikkuporvariperheen poika hengailee koulun pihalla pahojen poikien jengin kanssa. He kiusaavat Jyrkiä avoimesti ja vievät hänen viikkorahansa, mutta kun Jyrkiä yrittää kehottaa valitsemaan seuransa vähän järkevämmin hän protestoi, koska luuleee tosissaan olevansa yksi jengistä.

Mutta Orpo vaikuttaa puhdasveriseltä takinkääntäjältä. Siksi hän on minusta mukavampi vastapeluri kuin Stubb, joka mieluummin uppoaa Eurabian monikulttuurihelvetin liekkeihin kuin korjaa törmäyskurssiaan. Orpo tienaa nyt, kun voi tienata; jos huomisen pääuutisaihe olisi "Timo Soini on kuollut sydänkohtaukseen nukkuessaan", uusi puheenjohtaja olisi Olli Immonen, johon hallitus kaatuisi ja seuraavissa vaaleissa Perussuomalaiset ottaisivat Megajytkyn, voisin hyvin uskoa Orpon olevan etunenässä ryhtymässä maahantulvijoiden pakkopalautuksiin.

Jotain tällaista Rantalankin mielessä ehkä pyörii?

Lemminkäinen kirjoitti...

Kaarnaveneessä on se hyvä puoli että se ei uppoa. Ei mulla muuta.

Sandscorpion kirjoitti...

Projektin kotisivulla sanotaan:

We believe that most of the fear and bias against refugees and immigration are based on the fear of their dependence on us.

Niin, noinhan se taitaa olla. Kiinnostaisi vain ymmärtää, miten tuohon ongelmaan auttaa laittaa pakolaiset väkertämään leluja ja koruja, joita kukaan ei käytä mihinkään muuhun kuin oman suvaitsevaisuutensa osoittamiseen. Sen kaatuneen mattobisneksen vielä ymmärsin, koska sellainenhan on oikeaa työtä oikeaan tarpeeseen, mutta jos paras idea pakolaisten itsensäelättämiseen on pakolaisten elättämistä mainostavien statussymboleiden askartelu, katsoisin tuon lainatun väittämän tulleen osoitetuksi toteen.

Toisaalta ei näiden kaarnaveneiden* tulevaa menekkiä kannata aliarvioida. Tunnetaanhan historiasta muitakin vastaavia esineitä. Esimerkiksi 30-luvun Saksassa joka perheen kirjahyllyssä kuului olla Mein Kampf. Ei sitä tarvinnut lukea, mutta kunhan sen omisti, saattoi tuttaville osoittaa olevansa ajan hermolla. Ehkä kaarnavene ei aivan Mein Kampfin tai Maon Punaisen Kirjan levikkiä tavoita, mutta tunnen kyllä ihmisiä, jotka varmasti näitäkin ostavat juuri tuosta syystä.

* Simo saattaa olla oikeassa termin "kaarnavene" virheellisyydestä, mutta käytän sitä silti, koska nähdäkseni puhutaan kahdesta eri asiasta. "Kaarnalaiva" on pikkupojan itseaskarreltu lelu. "Kaarnavene" on pakolaisbisneksen ylläpitoa mainostava krääsä-statussymboli. "Kaarnaveneellä" on potentiaalia jatkossa jopa kehittyä yleissanaksi kaikille tuleville innovaatioille, joissa jokin yksinkertainen ja turha tuote saa kohtuutonta arvoa ja huomiota sillä perusteella, että se on pakolaisten tekemä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Ano2:lle, Rouva Anolle, Iinekselle, acc:lle, Castorille, Archille, Qroquius Kadille, Lemminkäiselle ja Sandscorpionille & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Joo, asioitten täytyy nähtävästi mennä vieläkin huonommiksi ennen kuin ne voivat mennä paremmiksi.

Ano2: Nyt meni multa hieman ohi.

Rouva Ano & acc: Olitte molemmat kommenteissanne villakoiran ytimessä. Tähän asti on jauhettu että nämä seitsemän sotaa käymättömän valtion läpi Suomeen tulleet jätkät ovat ihan varmasti paenneet kuoleman kielistä ja kuolemanpelko lakasi vasta kun päästiin Haaparannasta Tornioon. Nyt ei enää edes kiistetä sitä, että elintasosurffailusta on kysymys ja sitäkin aletaan pakkohyväksyttämään ihmisillä. Jolloin päästään tietysti kysymykseen (jota suvaitsevaisto ei suostu esittämään) että mikä on tämän elätettävän piikin raja? 50.000? 100.000? Miljoona? Ja millä ne elätetään, kun yhteiskuntarakenne romahtaa? Ja miksi pitäisi suostua sen romahtamiseen, kun se kerran voitaisiin estää?

Rouva Anolle vielä erikseen kunniamerkeistä: Tämä rage-boy eli Abdulrahman Abdi Rage joka yritteli ajaa suomalaisten päälle autolla tulee saamaan Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin:

http://mvlehti.net/2016/12/03/abdulrahman-abdi-rage-saa-suomen-valkoisen-ruusun-ansioristin/

Iines: Kai se on niin, että jos kupattavaa rahaa on tarjolla, niin kuppaajia varmasti löytyy. Se kun tuo moraali monella niin kovin venyvä.

Castor: Kyllähän mikä tahansa menee kaupaksi kun se oikein brändätään. Niin kuin paskakin, kunhan se on sitä aitoa taiteilijan paskaa:

http://3.bp.blogspot.com/-6tR_U16vyos/Tf3pXeWCv3I/AAAAAAAAACM/CoBF6cYfNAk/s1600/2.jpeg

Wikipedian mukaan yhden tommosen tölkin hinta on nykyisin 30.500 euroa.

Arch: Suomen kehitysapu on hyvä esimerkki siitä, kuinka kankkulan kaivoon syydetyillä valtavilla rahamäärillä ostetaan oikeaoppista hyvää omatuntoa.

Qroquius Kad: Ymmärrän pointtisi. Mutta jos mietin tätä takinkääntötilannetta niin aika paljon pitää tilanteen muuttua toisenlaiseksi. Sinänsä mietin sitäkin, että otettaisiinko näitä takinkääntäjiä enää vakavasti? Toisaalta tietysti historiamme kuuluisimman takinkääntäjän Urho Kekkosen ura saavutti lakipisteensä vasta sen takinkäännön jälkeen.

Lemminkäinen: Ja autuaita ova puupäät sillä he eivä huku.

Sandscorpion: Luulen että olet oikeassa. Tuosta kaarnakiposta saattaa tulla sellainen tiedostavan kodin ikoni, joka asetetaan kirjahyllyyn esiteltäväksi. Ja tuo kaarnaveneesi uusi yleismääritelmä on muuten aika osuva ja se voi levitä laajemmallekin. Voisin kuvitella tilannetta käytettyjen autojen kaupassa jossa asiakas tuumii että ”meinaaks sä jätkä ihan tosissasi myydä mulle kaarnavenettä?”.

Anonyymi kirjoitti...


Huumoria viikonlopulle, eikö ole hauskaa kipuilu.

http://www.vihrealanka.fi/blogi-toim-huom/kaiken-muun-lis%C3%A4ksi-trump-horjuttaa-viel%C3%A4-terveytt%C3%A4nikin

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, olen huomannut tuon. Mulla tulee tosta ruikuttajasta elävästi mieleen ne jutut että joittenkin naisien piti mennä terapiaan kun Jari Sillanpää tunnustautui homoksi. Yhdessä Ylilaudan ketjussa käytettiin termiä ”unelmapsykoosi” ja se sopii tähän hyvin. Pitää kysellä Lärväsen Anterolta että voisiko hän tutustua aiheeseen tarkemmin. Nyt hänellä on työn alla juttu koulujen tasa-arvoittamisesta.

Anonyymi kirjoitti...

"Kamelinvirtsa on seuraava menestysartikkeli, johon Timo Salli muotoilee pullon. "

Tämä on hyvä ajatus, ja sen toteuttamiseksi Suomeen olisi tuotava riittävä määrä kameleita, jotta virtsan tuotanto saataisiin tarvittavalle tasolle. Meillähän on runsaasti moniosaajia, joiden pätevyyteen kuuluu myös kamelien kaitseminen. Ajatus kamelien maahantuonnista ei sinänsä ole uusi eikä edes suomalainen. Taannoinhan Norjassa esitettiin, että Norjaan olisi tuotava kameleita, sillä tämä edistäisi maahanmuuttajien kotoutumista.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori. Muistelenpa että Norjassa tuota kameli-ideaa joku vuosi sitten ehdotettiin ihan tosissaan. Ehkäpä Suomen kannattaisi aloittaa tämän idean mukaisesti taatelinviljely. Arabimaista siihen hommaan löytyy epäilemättä osaamista. Eihän se taateli tosin näillä leveyksillä kasva, mutta ei nyt takerruta yksityiskohtiin. Tärkeintähän on hyvä tahto.

QroquiusKad kirjoitti...

Edellistä kommenttia kirjoittaessani ajattelin siis tulevaisuutta, mutta en toiveikkaana paremmastasta sellaisesta, jota ei näillä näkymin ole odotettavissa. Ellei dramaattista suunnanmuutosta jostain päin ala pian kuulua, menee Suomi samaa tietä Ruotsin perässä.

Päällimmäinen ajatukseni rinnastaessani Orpoa Rantalaan oli, että molemmissa saattaisi olla havaittavissa lopunaikojen tulemisen ymmärryksen kokemista, jonka merkeissä he pyrkivät haalimaan maallista mammonaa keinoja kaihtamatta niin paljon kuin mahdollista, aloittaakseen uudestaan jossain turvallisessa maassa, johon häipyvät ennen romahdusta.

Takinkäännön mahdollisuuksista sen verran, että mikäli EU romahtaisi samalla tavalla kuin Neuvostoliitto parin-kolmen vuoden yllättävällä pikaprosessilla, ei Orpolla tuskin olisi vaikeuksia säilyttää uskottavuutaan: ellei uutta regiimiä myötäilevä valtamedia päättäväisesti julistaisi häntä epähenkilöksi vaan hänet katsottaisiin käyttökelpoiseksi, olisi hänen nykyiset aktiviteettinsa pian unohdettu muualla kuin internetissä. Ja sitähän uuden regiiminkin kansallisessa Suomessa seuraisi vain vähemmistö enemmistön ammentaessa edelleen maailmankuvansa valtamediasta.

Asioita voi silti tapahtua yllättävällä nopeudella: jos udenvuodenjuhlissa 1988 olisi sanottu Neuvostoliiton hajoavan kolmen vuoden kuluessa ja Saksojen yhdistyvän jo sitä ennen ilman etttä kolmatta maailmansotaa tarvitsee käydä, kuka olisi uskonut.

Tai vähän tylymmin: jos Nicolae Ceausesculle olisi joulupäivänä 1988 sanottu: "Uskotko että tasan vuoden kuluttua Romanian kansa on saanut sinusta tarpeekseen, tuominnut kuolemaan ja omat sotilaasi, romanialaiset laskuvarjojääkärit ampuvat sinut ja eukkosi Targuvisten kadulle?" olisiko vastaus ollut pohdintaa, että pitääpä alkaa tehdä parempaa politiikkaa, vai röhönauru? Mutta miten kävi?

Anonyymi kirjoitti...

Hehe.

Täytyy myäntää, että tämä kaarnalaivacausti on tarjonnut suunnattomasti hupia. Erityisen hupia on ollut kaarnakippari Rantalan itkupotkut. Kaveri ei varmaan kuplassaan edes tajua miksi hänen lostavalle idealleen nauraa räkätetään.

En minä noita maailman paskastaneissa matoja syöviä poikasia ole muutenkaan juuri minään pitänyt mutta kyllä tämä kaarnakipparointi alkaa olla omaa luokkaansa.

Voi muuten olla, että se 150'000€ on hyvinkin väärinkäsitys, kuten Rantala facebookissa toitottaa. Kuitenkin tossa tolloilussa mukana olevista instansseista suuri osa vaikuttaisi olevan hyvin pitkälti veroeurorahoitteisia.

-KKi-

Anonyymi kirjoitti...

Veikko Huovinen esittää Hitler-kirjassaan kehotuksen “naurakaa hulluille piruille”. Ideana on, että naurunalaiseksi tekeminen on tehokkaampaa kuin tosikkomainen vastustaminen. Näille kaarnalaivoille on nyt aika paljon naurettukin. Miten olisi, jos ne tahot, jotka nyt menevät erilaisiin suvakkitilaisuuksiin esittämään kiukkuisia kommentteja, muuttaisivat taktiikkaansa. Vaikutus saattaisi olla tehokkaampaa, jos maahanmuuttovastaiset päästelisivät näissä tilaisuuksissa kaikuvia röhönauruja aina, kun kuulisivat oikein suuren hölmöyden. Jotta tällainen toiminta olisi tehokasta, täytyisi mukaan saada riittävän suuri joukko, joka toimisi organisoidusti; vaikka yksi nauraja heitettäisiinkin ulos, toinen jatkaisi siitä, mihin edellinen lopetti.

Vastaavanlainen ajatus tuli mieleeni takavuosina, kun pelättiin, että Valeri Gergijevin Mikkelissä johtamia konsertteja tultaisiin häiritsemään. Gergijevhän oli esittänyt poskettomia Putinia kannattavia mielipiteitä. Valitettavasti mitään protesteja ei ilmennyt (muualla kyllä, olikohan se peräti Karita Mattila, joka kieltäytyi laulamasta Gergijevin johtamassa konsertissa?). Tehokas menettely olisi ollut seuraava. Kymmenkunta mielenosoittajaa ostaa liput konserttiin. Konsertin alettua yksi mielenosoittaja alkaa metelöidä ja soitto joudutaan keskeyttämään. Tämä heppu tietysti heti heitetään ulos, ja konsertti aloitetaan alusta. Kaikki menee hyvin pari minuuttia ja sitten toinen mielenosoittaja aloittaa hulinan. Hänetkin tietysti paiskataan pihalle. Gergijeviä luultavasti alkaa vähän hermostuttaa, mutta hän aloittaa kuitenkin kappaleen kolmannen kerran. Eipä aikaakaan, kun kolmas kiusanhenki viheltää ja huutelee sopimattomia. Taas joudutaan keskeyttämään jne. Kukaan ei tiedä, kuinka monta mielenosoittajaa on paikalla ja arvatenkin jossakin vaiheessa Gergijevin pinna palaa, hän katkaisee tahtipuikon, häipyy lavalta eikä palaa.

Toinen professori

Vittuuntunut NettoVeronmaksaja kirjoitti...

Jospa Rage saikin ristinsä mahdollisesti "välittämänsä ulkoparlamentaarisen tiedon oikeaanosuvuudesta"?

Eli suomeksi: SuPon Informantti?

Anonyymi kirjoitti...


Candida pro causa ense candido (Puhtain asein puhtaan asian puolesta).

Tuosta seuraa, että tilaisuuksissa käyttäydytään asiallisesti.


acc

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Qroquius Kadille, KKi:lle, Toiselle professorille, Vittuuntuneelle NettoVeronmaksajalle ja acc:lle& kiitos kommenteistanne.

Qroquius Kad: Se, mitä toteat Orposta ja Rantalasta pitää varmaankin paikkansa. Ammattimainen tuulenhaistelija osaa muuttaa suuntaansa ja kun asioita ei se ns. suuri enemmistö kovin tarkkaan kuitenkaan seuraa niin tuulenhaistaja voisi pärjäillä siinä mainitsemassasi uudessakin regiimissä. Tietysti aina parempi olisi, että tuulenhaistajan tilalla olisi sellainen henkilö joka olisi tajunnut asioitten tilan jo aikaisemmin ja pyrkinyt muutokseen. Sanotaan näin, että näkisin Orpon tilalla oikein mielelläni vaikka Jussi Halla-ahon tai Jari Leinon. Tai Qroquius Kadin.

Mitä tulee muutoksen nopeuteen kun mylly alkaa jauhaa, niin olet oikeassa. Minä itse muistan vielä oikein hyvin sen 1980-luvun lopun ja 1990-luvun alun. Siinä nuori mies katteli huuli pyöreänä kun kaikki pysyväksi luultu putosi ja katosi. Tai no, ei oikeastaan kadonnut. Politbyroo jäi henkiin. Se vain siirtyi Moskovasta Brysseliin ja alkoi puhua eri kielellä.

KKi: Hjuu, Rantala pieksää suutaan ja on pahalla päällä. Eikä tajua homman perusideaa. Jätkä itse meni ja tunnusti sen asiantilan, että ei nää mitään pakolaisia ole vaan elintasosurffareita ja meidän suomalaisten pitäisi siitä huolimatta ryhtyä yhteistalkoisiin heidän vuokseen. Häiskä totesi myös, että ei se kaarnakippo mikään pääasia ollut. Mutta siitä huolimatta juuri se piti tuoda televisioon näytille ja juuri sitä mainostetaan tämän Fairstartproductsin etusivulla. Ainakin vielä. Voi olla että kuva muutetaan, mutta totta kai siitä on otettu jo kuvakaappaus. Ja sitten vittuilu senkun jatkuu.

Toinen professori & acc: Juu, totalitarismi vihaa huumoria. Varsinkin kun se ei itse sitä hallitse. Ja sellaisia merkkejä näkyy täällä meilläkin. Tuo mainittu röhönaurumiinoitettu sissi-isku olisi sinänsä ihan toimivaa passiivista vastarintaa. Tosin olen melko varma, että se muutettaisiin valtamediassa vähintäänkin jonkunlaiseksi väkivallan esiasteeksi. Naurun lisäksi tietysti tehokas keino on, jos mielenosoittajat opettelisivat perisaksalaista jodlausta. Se erottuu kyllä taatusti ja saadaanhan siitä mediassa välittömät Saksaspekulaatiot aikaiseksi. Mutta sinänsä kaikki tuollainen voi kääntyä itseään vastaan, niin kuin acc totesikin. Kun tilanne on kumminkin se, että meillä on vastassamme sekä media että poliittinen plus virkakoneisto.

VNV: Emmää oikein tiedä. Luulisin, että tuo prenikka on jonkunlainen somaleille annettu kollektiivinen tunnustus, joka nyt vaan sattui tulemaan tuolle häiskälle. Se, että millä se tunnustus on ansaittu jää mulle kyllä peräti epäselväksi.

vieras kirjoitti...

Ehkä joku on nähnyt tämänkin mutta pistetään tänne:

http://www.captiongenerator.com/246472/Riku-Rantala-kertoo-kaarnavene-innovaatiosta#.WEM8z1GWyfw.twitter

Anonyymi kirjoitti...

"Candida pro causa ense candido (Puhtain asein puhtaan asian puolesta).
Tuosta seuraa, että tilaisuuksissa käyttäydytään asiallisesti.

acc"

Tämä ei ole ihan turha kommentti.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Toiselle professorille & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Kiitos linkistä.

Toinen professori: Tähän pyrin itsekin. Vaikka tunnustan, että osa kirjoituksistani ovat sellaisia, että jos niistä poistaa vittuilun, ei jäljelle jää kuin välimerkit.

Anonyymi kirjoitti...

Toinen professori: tottakai kameleita Suomeen. Kun nyt on vihdoinkin saatu se ensimmäinen somaliyritys eli kahvila Kallioon (miksei Itäkeskukseen jossa somalit), niin johan alkoi valitus. Ei ole yhtään kotoisa sambousa-piirakka kun ei saa täytteeksi kamelinlihaa. Kahvilan omistajat ovat arvatenkin pistäneet kaikki mahdolliset hakemukset sisään oikeisiin instansseihin saadakseen tätä herkkuaan, onnistuuhan suomalaisiltakin kuppiloilta mm. alligaattorien- ja kenguru-lihan maahantuonti. Miksei siis somaleilta kamelinliha. Mutta kun se hemmetin kuolaava, sylkevä ja löyhkäävä elukka ei nyt vaan ihan itsekseen sinne Kallion kuppilaan lautaselle kävele niin Suomi on taas niin rasistinen ja paska maa.

Täällä on ollut väittelyä siitä onko se kaarnalaiva vai kaarnavene. Siis se mitä me penskana veisteltiin - ihan me pikkulikatkin. Oltiin kai sitten niin hempeitä - kuten naispuolisten tietenkin kuulukiin olla vielä anno 2016 - mutta rohkenimme käyttää sanaa kaarnapursi. Jopa 60-luvulla olisi ollut noloa käyttää sanaa kaarnavenho. Mutta näin monta nimitystä todistaa, että rakkaasta yhteisestä asiasta ja kokemuksesta oli kyse. Nyt tämäkin suomalaisuuden pieni linnake ulkoistettu mamuhorinaan ja valtion anteliaasti tukemaan Rantalan bisnekseen. Tympeää.
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+: Itse asiassa Alppilassa oli aikanaan somalifirma, jolla ei ollut varsinaista nimeä. Ikkunassa luki ”dukaanka hakaba” eli elintarvikkeita ja ”dhargga yu udugga” eli vaatteita ja kosmetiikkaa. Nykyisin sitä pulaakia tuskin on. En tiedä varmaksi kun muutin niiltä seuduilta jo aikaa sitten pois. Sitä sambuzia muuten minäkin olen aikanani syönyt. Muistuttaa karjalaista vatruskaa, mutta on täynnä kaikenlaisia mausteita. Kamelinlihaa siinä ei ollut.

”Ihan me pikkulikatkin”.

Voihan nenä. En ole koskaan tajunnut, että sinä olet nainen. Kai tämä on tätä tasa-arvoa. Mutta muistan, että kaarnalaivaksi minä sitä nulikkana sanoin. Ei kai hänellä niin suurta merkitystä ole.

vieras kirjoitti...

Nyt toi Riku meni Pravdaan selittelemään tekojaan.

http://www.hs.fi/matka/art-2000005000660.html

En lukenut juttua vaan luin kommenttiosaston. Siellä on hyviä kommentteja.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Minä vaistoan tuosta avautumisesta että nimimerkkikirjoittajat otetaan taas kertaalleen tähtäimeen. Sellaista ilmaa on vähän muuallakin. Jos viestiä ei pystytä kumoamaan perusteilla niin viesti hiljennetään.

vieras kirjoitti...

Omalla nimellä kannattaa kirjoittaa vain jos saa siitä palkkaa tai jos oma taloudellinen asema on turvattu. Ei muuten.

Omista julkaisuista kannattaa aina ottaa varmuuskopiot, jotka kannattaa pitää tallessa sen jälkeen kun on julkaissut jutut. Ne voi sitten julkaista uudestaan, mahdollisesti jollain toisella alustalla, mikäli alusta pitää vaihtaa. Sivuston palvelin on parasta sijaita ulkomailla. Ehkä Amerikka on sopiva paikka. En usko että presidenttinä Trump ryhtyisi sulkemaan sivuja ja paljastamaan nimimerkkien henkilöllisyyksiä. Kun ei edes Obama tainnut siihen ryhtyä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Vieras. Joo, olet oikeassa. Ja esmes omalla kohdallani kun kumpikaan seikka ei toteudu, niin kannattaa pysyä nimimerkin takana. Amerikkalaista palvelintahan minäkin käytän. Siellä kumminkin otetaan tuo sananvapaus vähän vakavammin kuin täällä Suomessa. En usko, että Trumpin aikana tilanne ainakaan huononee.

Anonyymi kirjoitti...

Ykä, muistan hyvin tuon etnisen puodin. Lapsellisuuttani yritin jopa kerran mennä sinne sisälle, mutta häätö valkoiselle oli nopea, äänekäs ja tehokas. Aika äkäisesti puolustivat reviiriään nuo iloisen yhteisöllisesti rupattelevat rouvat. Tämä Brahiksen kivijalkakauppa kaatuikin melko nopsasti, tuohon aikaan ei tainnut olla starttirahaa jota ikuisesti uusiutuvana tulonlähteenä pyörittää suvun piirissä kuten nykyään. En ole enää edes jaksanut laskea kuinka mones irakilainen serkkuyrittäjä vetää talossamme pizzeriaa joka mainostaa olevansa joka päivä auki klo 10.00-04.00 mutta käytännössä vain ramadanin aikaan jonka sattuessa kesäaikaan kuppilan tuolit kannetaan kadulle ja suvun aamuun asti varsin monokulttuurinen juhlinta voi alkaa. Pizzerian nimi on hellyttävän supisuomalainen Onni.

Sun kommenttisi "en ole koskaan tajunnut että sinä olet nainen" oli hieman hämmentävä. Ei kai nyt sukupuolella ole mitään merkitystä, mielipteitähän tänne kirjoitetaan. Ja mistäs senkään tietää, Yrjöperskeles saattaa hyvinkin olla oikeasti Yvonnehärreguud ja ovelasti vaan hämää näillä miehisillä metsästys-, ase- ja sotajutuilla silloin tällöin.

Niin tai näin (sainkohan jo johonkiin lukijaasi istutettua epäilyksen pirun?), kirjoituksesi ovat nautittavia eikä vähiten upean verbaliikan takia. Toivottavasti et anna tuon Suomen suurimman lingvinistin Jungnerin vastaisuudessakaan vaikuttaa kielenkäyttöösi...
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+. Minä muistan niiltä ajoilta kun niillä kulmilla asustelin sen baari- ja pizzeriaruletin. Ulkomaalainen yrittäjä aloitti, piti tasan vuoden, möi toiselle samanlaiselle ja aloitti itse muualla. Homma haisi pahemman kerran.

Ja pahoittelen kommenttiani. Ei suinkaan ollut tarkoitus loukata eikä sukupuolellasi ole merkitystä. Kivahan se on että naisetkin lukee tätä blogia ja kommenttisi ovat aina tervetulleita. Ne kun ovat säännöllisesti erittäin hyviä. Mitä tulee superlingvistikko Jungneriin niin seuraavassa Antero Lärvänen-jutussa itse asiassa annan hänen vaikuttaa kielenkäyttööni, tosin vain sivujuonteessa. Ja sen jälkeen palataan vanhoille linjoille.