tiistai 13. joulukuuta 2016

ANTERO LÄRVÄNEN JA TASA-ARVOISTETTU KOULU


- Hyvää päivää, hyvät katselijat ja kuuntelijat. Täällä Antero Lärvänen suorassa lähetyksessä Huitsinnevadan Televisiosta tällä kertaa täältä Helsingistä. Aiheenamme on ankara epäkohta eli se suorastaan kirkuva puute koulujen seksuaalisessa oppilastasa-arvossa johon useat ansiokkaat aktivistit ovat tänä vuonna kiitettävästi  ja huomattavassa määrin puuttuneet. Järkyttävä tosiasia on, että kouluissa eletään vieläkin täysin perinteisten sukupuoliroolien mukaisesti eli vain yhden cis-määritelmän mukaan eikä näitä cis-seksuaaleja ole Suomen koululaista edes hitto vie ihan täyttä sataa prosenttia.

- On valitettava tosiasia että aktivistien puheen tasolla hyvin yleiset ja epäilemättä aivan välttämättömät LBGTQTiiTyy-standardin mukaiset mallit ovat jääneet nuorilta oppilailtamme täysin omaksumatta, ehkä he eivät ole niistä edes tietoisiakaan ja sen vuoksi heille syötetään sitä valheellista propagandaa että vastakkaiset sukupuolet ovat pääosin kiinnostuneista toisistaan. Tämä valheellinen näkymä taas pohjaa siihen – täysin tietoiseen – virhetulkintaan että sukupuolia olisi yleensäkään olemassa muuten kuin feminististen aktivistien määrittelemissä uusmuodoissa.

- Mutta nyt tähän on tulossa loppu ja vuoden 2017 syyslukukauden alussa suomalaisissa peruskouluissa siirrytään uuteen, täysin tasa-arvoistettuun aikakauteen. Opetushallituksen omat voimat eivät ole tähän raskaaseen ja uraauurtavaan suunnittelu- ja kehitystyöhön täysin riittäneet joten avuksi on kysytty rautaista asiantuntemusta muilta virkakoneiston alueilta. Ja tätä rautaista asiantuntemusta on tarjolla myös tässä lähetyksessä. Saneleva virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, hallintomme pelätty jakkupukuverikoira, tervetuloa jälleen kerran lähetykseen.

- Kiitos, Antero ja tervehdys kaikille pinnanmaalaisille vielä valitettavan arvokonservatiivisille kuulijoille. No, ehkäpä uudistusten myötä teidänkin lapsenne saavuttavat vanhempiaan suuremman tiedostamisen tason niin sukupuolisen  kuin yleisenkin tiedostamisen tasolla. Muistakaa, että teidän lapsenne eivät ole teidän lapsia ja se, mikä on meille henkilökohtaista tulee teillekin olla poliittista.

- Oletko siis itse suunnitellut nämä kaikki uudistukset?

- Osaltaan, mutta en kokonaan. Opetushallitukselle tarjosi osaamistaan yksiammatillinen moniosaamistyöryhmä johon lisäkseni kuului selitteläätiön ja sovelletun spedestetiikan tohtori Adolf Butler, akateemisen kunnallisvaikeuttamistekniikan tohtori Tirritatjaana Peski-Lärseinen Suomen kunnallisvaikeuttamisliitosta sekä triggeröityvien queeruhriutumistieteitten maisteri Pirperttiina Paarenhiska SETA:sta. Tällä porukalla saatiin aikaiseksi yhdessä päivässä se, minkä parissa opetushallituksessa on läärätty vuosikausia. Minä en kyllä ymmärrä kuinka siellä ei osata tehdä rohkeita, edistyksellisiä ja täysin välttämättömiä ratkaisuja.

- Mutta milläs konstilla se täydellinen tasa-arvo suomalaisiin kouluihin sitten saadaan?

- Itse asiassa kahdella konstilla. Ensimmäinen on oppilasburkha ja toinen on unisexlanattu kommunikointijärjestelmä.

- Oppilasburkha ja unisexlanattu kommunikointijärjestelmä?

- Niin. Onko Anterolla ongelmia kuulossa vai ymmärryksessä?

- Kuulossa ei ole vikaa, mutta tässä tapauksessa ymmärrys ei pysy tietoa hakevan mielen mukana. Jos vähän täsmentäisitte ja aloittaisitte siitä oppilasburkhasta?

- No mikä ettei. Antero toki tietää, mikä burkha on. Nyt kaikki oppilaat niin peruskoulun ala-asteelta aina lukioon asti alkavat käyttää sateenkaaren väristä burkhaa, jotta heidän sukupuolestaan ei saa selkoa. Burkhan etupuolella on randomina valittu numerotunnus jolla oppilasta puhutellaan. Näin ollen oppilas on vain numeroitu henkilö ja sitä myötä aito ihminen eikä mikään etukäteen sukupuolitettu hahmo.

- Minä kyllä muistelen että ihmisistä on tähän mennessä käytetty numerotunnuksia lähinnä vankiloissa ja keskitysleireillä. 

- Äläpäs Antero viisastele. Tiedät itsekin että ei tässä ole kyse mistään vankilasta vaan tässä nimenomaan vapautetaan lapset ja nuoret sukupuolisten ennakko-odotusten vankeudesta.


- Jos sitä siitä vinkkelistä ajattelee niin voihan se olla tietysti niinkin. Vaan entäs jos he eivät edes miellä olevansa siinä vankilassa?

- Totta kai he mieltävät. Siitähän on olemassa yksiammatillisen moniosaamistyöryhmän päätös jonka opetushallitus on vahvistanut.

- No hitto, tuohan multa pääsi unohtumaan. Mutta eihän tuo kuitenkaan täysin toimi. Pojat kun sattumoisin ovat tyttöjä pidempiä niin kyllähän sieltä Säkkivälineen tuotteen verhoilemasta hahmostakin saa suurinpiirtein selvää että mitä sukupuolta siellä rievun alla ollaan.

- Voi Antero, kyllä sinä olet yksinkertainen. Maailmahan on täynnä apuvälineitä ja niitähän löytyy tässäkin asiassa. Muistatkos Antero 1970-luvun glam-rockin?

- No muistanhan minä… Sladet ja Sweetit ja Marc Bolanit mutta mitä ihmettä se tähän liitt… jaa joo, nyt hoksasin…


…kyllähän tuo tasoittaa noita pituuseroja, en minä sitä kiistä, mutta on siinä tytöillä nilkat kovilla.

- Voi olla, mutta tämäkin on edistystä. Ennen tytöt joutuivat kärsimään kauneutensa vuoksi. He olivat pelkästään miesten himojen vuoksi esineellistettyjä kohteita mutta nyt heidät on vapautettu siitä täydelliseen tasa-arvoon ja sen eteen joutaa kyllä vähän kärsiäkin. Olen aivan varma että he tekevät sen mielellään.

- Mitä minä naisia tunnen niin ehkä he kärsisivät kumminkin mieluummin sen kauneutensa vuoksi ja tykkäävät kun jätkillä on öögat teevateina. Sinullakin on muuten päälläsi hame eikä burkhaa. Mutta yhtä kaikki, eihän tuo toimi kumminkaan. Sukupuoli selviää heti kun säkin alta puhutaan. Pojilla kun tuppaa olla tuo ääni vähän matalampi.

- Näinhän se tuppasi joskus aikaisemmin olemaan mutta siitä päästäänkin tähän unisexlanattuun kommunikointijärjestelmään.

- Joka tarkalleen ottaen on mitä?

- Eihän se ole sen kummempaa kuin älypuhelin ja sovellus. Plus sitten se, että puheella tehty kommunikointi on koulussa jatkossa kielletty. Älypuhelimessa oleva sovellus muuttaa kirjoitetun tekstin sukupuolettomaksi ääneksi ja niillä äänillä sitten jatkossa kommunikoidaan täydellisessä tasa-arvon hengessä.

- Meinaatko sitä samanlaista masiinaa jota Stephen Hawking käyttää?

- Sitäpä juuri. Ja jos meinaat sanoa, että eihän tuo onnistu niin mietipäs nykynuorisoamme. Eiväthän ne keskustele pahemmin muutenkaan vaan kommunikoivat jo nyt sen älyhärpäkkeensä kautta. Ei tässä mikään suuri muutos ole. Piru vie, siitä saattaa tulla jopa muotia joka etenee koulusta vapaa-aikaankin.

- No joo, myöntää täytyy. Nykyisin täytyy suojateittenkin kohdalla autolla ajaessa kytätä ettei siellä ole joku whatsup-zombie itsemurhakandidaattina. Vaan mitenkäs noitten vessojen kanssa? Oletan että jotain radikaalia on suunniteltu sinnekin?

- Onpa hyvinkin. Kouluihin rakennetaan unisex-vessat joissa katto on 150 cm korkealla. Niin että jokainen pissii jatkossa istualtaan huvitti tai ei. Loppuu niiltä jätkiltäkin se meisselin sovinistinen heiluttelu kustessa.

- Vaan mitenkäs sitten tämä etnisesti edistyksellinen vähemmistömme, lähinnä siis muslimit? Koskeeko tämä uudistus myös heitä? Erityisesti näitä miessukupuolisia muslimeja? Naisethan siellä ovat teidän näkövinkkelistänne katsottuna jo melko tasa-arvoisia ihan valmiiksi.

- No ei tietenkään! Mitä sinä oikein ajattelet? Eihän ihmistä voi pakkokeinoin vaatia toimimasta omaa kulttuuriaan vastaan. Luuletko sinä että me elämme jossain saneluvaltiossa?

- Että minä sitten aika ajoin kyselenkin tyhmiä. Ja nämä muutoksethan eivät millään tavoin sodi suomalaista kulttuuria vastaan eikä niillä ole saneluvaltion kanssa mitään tekemistä. Mutta oletan, että näitä uudistuksia valvomaan on perustettu jonkunlainen virallinen elin.

- Oletat oikein. Uudistuksia valvoo valtion palkkaama kaksikymmenhenkinen LBGTQTiiTyy-sensitiivinen Ulvontakomissio.

- Ja nimenomaan tämä on sitä, mitä maamme on jo pitkään kaivannut. Saneleva virkahenkilö Lennipirkitta Löröttät-Sixteen, kiitän teitä haastattelusta. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan Televisio, Helsinki. Siirto studioon.

- Ja täällä Huitsinnevadan Television studio. Laitetaanpa täältäkin aina viikon kerrallaan kestävään masentavaan maanantaihin puheetonta viestintää eli tällä kertaa amerikkalaista roots-musiikkia. Muusikko Justin Johnson osoittaa, että kun asialla on tekijämies, niin homma toimii vaikka lapiolla. Ja kappaleen jälkeen ohjelmistossamme esitetään Chuck Norrisin ihmissuhdedraama ”Ilmeisesti puhumalla avoimesti välillämme”. Elokuvaan on tarjolla myös viittomakieliset tekstitykset:


myöhemmin Transitissa, matkalla Lällävedelle.

Antero: Eletään me jätkät vaan kaiken kaikkiaan varsin edistyksellisiä aikoja edistyksellisessä maailmassa. Ja siitä saadaan tietysti pääosin kiittää taistelevia feministejämme. Pieni, äkäinen, kovaääninen ja aikaansaava väestönosa.

Hösse: Myöntää täytyy. Ennen, tylsempinä ja vähemmän edistyksellisinä aikoina saatettin siteerata vaikka Churchillia ja todeta että ” never was so much owed by so many to so few”. Nyt voidaan todeta ihan ilman siteerauksia että ”never has so many been so pissed by so few”.

Pertta: Kai se on vaan pakko niellä. Meillä on ehkä yksi prosentti aikuisväestöstä sellaista joka on kieltäytynyt kasvamasta aikuisiksi ja jonka myöhäisuhmaikäisen ”vittu mut kun mä haluun”-agendan mukaan menee koko helvetin valtakunta. Vaan soitatko Antero muuten Ykän mukaan saunomaan?

Antero: Ei se jouda. Se on remontoimassa hotellin vessoja LBGTQTiiTyy-standardin mukaiseksi. Jos se ei sitä tee, niin hotellilta viedään anniskeluluvat. Vaan mitäs jätkät tuumitte tästä Mikael Jungnerin uudesta ehdotuksesta suomen kieleen nähden? Että pitäis luopua kerralla sijamuodoista?

Hösse: Jungner olla Messias.

Pertta: Jungner olla filosofi.

Hösse: Jungner olla valistaja.

Pertta: Jungner olla mista nambawan Jesusman.

Hösse: Jungner kyntää kyinen pelto yksi käsi ilman aura.

Pertta: Jungner tehdä polku läpi Punainen Meri.

Hösse: Jungner olla tasoittaja. Jungner saada yksi nopea hetki kaikki huono suomi puhua siirtolainen puhua yhtä hyvä suomi kuin kaikki kantasuomi-ihminen. Kaikki siirtolainen voida työllistyminen heti hyvä ammatti kova palkka Suomi suuri menestys.

Pertta: Jungner olla opettaja. Jungner viedä minä ja koko kansa apukoulu ja opettaa laaja-alainen ajattelu. Sitten minä ja kaikki suomi-ihminen olla globaali ihminen.

Hösse: Vaan noin vakavasti ajatellen ja takaisin tähän vanhaan suomeen siirtyen niin kyllä Jungnerin ideassa on myös tietty pointti. Kun sitä osataan vaan soveltaa oikealla tavalla.

Antero: Mikäs se pointti on?

Pertta: Mä taidan hoksata. Tuo uusi, sijamuodoton ja kieltämättä hieman hankalasti ymmärrettävä uussuomen kieli otetaan käyttöön nimenomaan valtamediassa pakollisena ja ainoana kielenä.

Hösse: Nimenomaan niin. Paranee se tuotannon taso siellä huomattavasti. Meinaan, onhan Ylelläkin ainoa kuunneltava ajankohtaislähetys viimeiset kaksikymmentä vuotta ollut selkokieliset uutiset.


Shamaani syödä sieni. Kokea visio.43 kommenttia:

Jaska Brown kirjoitti...

Repesin tuolle shamaanin kuvalle. Terveisin sukupuolineutraali Jaska, sillä Amerikoista löytyy nainen nimeltä Jaska Brown. Etunimi on siis sukupuolineutraali ja sukunimihän on värineutraali ollut aina.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Jaska. Jos muuten sukupuolineutraaleja nimiä etsitään niin Myhtbustersin Kari Byron tulee heti mieleen:

http://images5.fanpop.com/image/photos/25700000/Kari-Byron-kari-byron-25787565-683-1024.jpg

Kun miettii Jungneria, niin tietyt sienet tulevat väkisinkin mieleen.

Vasarahammer kirjoitti...

Ykä ei kauan pysty parodioimaan näitä tyyppejä. Luultavasti ajatus sukupuolineutraalista koulupuvusta kesii jo jonkun LGBTQyiopå -aktivistin aivoissa.

Tällä kertaa pankin räjäytti tuo 150 cm korkuinen vessa. Se edustaa todellista neroutta.

Näistä Ykän jutuista voi sanoa, että parikymmentä vuotta sitten ne eivät olisi naurattaneet ketään, koska tuolloin eläneillä ihmisillä ei olisi ollut riittävästi mielikuvitusta käsittämään, että tuollainenkin voi olla mahdollista.

intrigööri kirjoitti...

Jungner oli kielipuoli, hyppäs katolta ja kuoli.

turbojuudas kirjoitti...

Vasarahammer, naulan kantaan.
jos selkomieliset, asiasta palkkaa saamattomat ihmisetkin saa jo tuon ajatuksen mieleensä niin sen seitsemän mindmappia ja algoritmikaaviota on edustuksellisissa piireissä asioita työkseen fundeeraavien ihmisten työpöydällä asiasta tehty.

Anonyymi kirjoitti...

Ei voi mitenkään välttyä ajatukselta, että mikäli yliopistot eivät suoltaisi ulos näitä ylikoulutettuja, mihinkään oikeaan ammattiin soveltumattomia naisia, maailma olisi kaikilla tavoin tervehenkisempi paikka elää. Mitä enemmän heitä on johtavilla paikoilla ja mukana sotkemassa tarpeellista työtä tekevien ja tavallisten suomalaisten elämää älynväläyksillään, sitä hullummaksi menee. Radiossa mainostetaan "Lady Lipstick"-ohjelmaa, jossa Rosa Meriläinen kumppaneineen järkyttävän räkätyksen säestämänä esittää viisauksiaan perheestä (= yksi lapsi ja koti, jossa ei koskaan laiteta ruokaa), seksistä ja nimenomaan siitä (onkohan kotona pahojakin ongelmia?) sekä muista päivänpolttavista aiheista. Koskaan en ole ohjelmaa kuunnellut, koska pelkkä mainospätkäkin jo etoo. Tämä entinen kansanedustaja olkoon tässä esimerkkinä uudesta uljaasta suomalaisesta naisesta, jolle mikään löyhäpäisyys ei ole vierasta.

Eivät taida myöskään Riku Rantala tai Mikael Jungner ymmärtää mullistavia ideoita esittäessään, että suurimmalla osalla suomalaisista on sentään vielä äly ja ymmärrys tallella. Rajansa on humpuukillekin, jolle ei pidä yhtäkään rahapussia aukaista ja Jungnerilla lienee tavotteissa tuhota koko maa; ensin viedään itsenäisyys, oma raha, sitten kulttuuri ja viimeisenä kieli. Lähtisi äijä jo muualle ja veisi mukanaan samalla tavalla ajattelevat veljet ja siskot, muuttaisi vaikka Ruotsiin. Tervemenoa!

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Intrigöörille, Turbojuudakselle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Olet ikävä kyllä pelottavan oikeassa. Kas kun eihän minullakaan parikymmentä vuotta sitten olisi edes juolahtanut mieleen kirjoittaa tällaisia juttuja. Eikä parikymmentä vuotta sitten vielä osattu ajatellakaan että joku äänekäs akkalauma saa läpi kaiken haluamansa ja valtiovalta menee perskärpäsenä perässä. Olis muuten mielenkiintoista ajatella että mitä tapahtuisi, jos valtiovalta saisi järkevyyskohtauksen ja tajuaisi, että eihän näitten kaikkia mielihaluja tarvitse totella. Mitä ne tekisivät, jos ei totella? Menisivät lakkoon? Mistä? Työstäkö?

Intrigööri:

Heitti vielä pudotessaan pari homovolttia
Kun ei sillä touhuissansa ollut mitään holttia
Me vaan siinä katseltiin ja tupakoitiin Colttia

Turbojuudas: Jep. Ja mitä suunnitellaan koiranleukojen rajallisen mielikuvituksen ulkopuolella? Karmeinta lienee että näillä porukoilla on näitä visionäärejä niin kuin tämä Jungner. Varmasti hyvin moni suvaitsevais-tiedostava ihminenkin ymmärtää, ettei Jungnerin ehdotuksessa ole järjen tynkääkään, mutta kun Voiman Pimeä Puoli sitä kumminkin vastustaa, niin pakkohan sitä on edes jollain tavalla kannattaa. Tämä globaalisuus on yksi hyvä, tai ainakin kliseeksi käyvä peruste.

Rouva Ano: Tuo Rosa Meriläinen on kyllä osuva esimerkki. Voi perustellusti kysyä, että mitä ketään hyödyttävää kyseinen ihminen on tehnyt ennen kansanedustajaksi valintaansa / kansanedustajauransa aikana / kansanedustajauran jälkeen. Lista jää lyhyeksi mutta silti kyseinen ihminen on jatkuvasti julkisuudessa ja leivänsyrjässä tukevasti kiinni. Jos eläisimme yhteiskunnassa joka satsaisi yhteiskunnan toimivuuteen ja kansalaistensa hyvinvointiin, niin kyseinen nainen menisi ehkä bensiksen baariapulaisena. Voisihan hän tietysti yrittää rakentaa yrittäjän uraa virkkaamalla niitä villejä vittuja. Voisikohan muuten tuosta heittää vinkin sille Riku Rantalalle, että yhdistäisi tuotevalikoimaansa kaarnakippojen lisäksi virkatut villit vitut?

Pelottavaa ei ole oikeastaan Meriläinen joka on heittänyt hyvästit reaalimaailmalle ehkä jo syntyessään vaan se, että löytyi tarpeeksi ihmisiä äänestämään hänet eduskuntaan.

Anonyymi kirjoitti...

Femakkopuoluekin sai sen 5000 kannattajakorttia kasaan. Kyllä kaheleita piisaa. Paavon kansalaispuolueella on ollut sen sijaan jonkin verran hankaluuksia saada niitä kortteja kerättyä tarpeeksi. (Tokihan minäkin Väyryselle pari korttia lähetin)

Hyvää Joulun odotusta Ykälle, rouvalle ja lukijoille kaikesta huolimatta.

-t- Sepi

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Sepi. Ai femakot saivat sen läjään? No, ainakin niille on odotettavissa hyvin suuri määrä medianäkyvyyttä. Ettei vaan erästä Rosenbergiä hankittaisi Ruotsista taas tänne? Mutta mukavaa joulun odotusta sinullekin.

Vasarahammer kirjoitti...

Gruvmor kävi blogissa kommentoimassa ja tarjosi linkin tähän länsinaapurin hulluuteen. Uppsalan yliopistoon on nimitetty kaksi uutta sukupuolentutkimuksen (genusvetenskap) professoria.

https://toklandet.wordpress.com/2016/12/08/uppsala-far-professor-i-lesbisk-litteratur-och-pjaser-antligen/

Näistä Gabriele Griffin on tutkinut seuraavaa:

"Gabriele Griffin har bland annat forskat om kulturella konstruktioner av identitet i lesbisk litteratur och i svarta och sydasiatiska dramatikers pjäser."

Gabriele on tutkinut kulttuurillisia identiteettikonstruktioita lesbokirjallisuudessa sekä mustien ja eteläaasialaisten näytelmäkirjalijoiden näytelmissä.

Helena Wahlström Henriksson taas on tutkinut, miten läheissuhteita ja valtaa on kuvattu 1900- ja 2000-lukujen elokuvissa. Hänen pääalansa tulee olemaan feministinen miestutkimus.

Ruotsi ei mitenkään voi tulla toimeen ilman sitä viisautta, jota nämä kaksi naista tuottavat. Sukupuolentutkimus tieteenalana on postmodernismin mädättämä eli puhtaasti poliittista ideologiaa eikä mitään tiedettä.

Anonyymi kirjoitti...

Juttua lukiessa mietin, että lieneekö opetusohjelma samanlainen kun pahat kielet väittävät Australian Safe School-ohjelmaan kuuluvissa kouluissa olevan. No täytyyhän muunsukupuolisille olla tilaa opetusohjelmassa.

Jungerin juttua lukiessa pisti silmään toimittajan valitsema sana uuskieli. Kieltä hallitsemalla voi hallita kansalaisten ajattelua. Tuplaplusälykästä!

- Kissamies

Castor kirjoitti...

Siis Jungnerin tarkoituksena on, että kaikki puhuisivat samanlaista siansaksaa kuin maassa parikymmentä vuotta loisineet somalit? Tämähän helpottaisi rekrytointia vallan hirveästi: poliisihan haluaa muuttua etnisesti edistykselliseksi, joten siitä vain! Tämän mitään kieltä kunnolla osaamattoman ei-ihmisen tavoite on niin kristallinkirkas kuin vain olla voi: paskakieliset ulkomaalaiset mihin duuniin vain ohi suomalaisten, koska ei suomella mitään merkitystä ole. Ehkä ruotsilla on, mutta kuuden tunnin viinanjuonnin ja pitkän keskustelun ja pohdinnankaan jälkeen emme erään nyt jo eläkkeellä olevan suomenruotsalaisen täysin kaksikielisen hovioikeudenneuvoksen kanssa saaneet käännettyä järkevällä tavalla ruotsiksi ilmaisua "pantavan näköinen nainen" (anteeksi, jos loukkasin naispuolisia lukijoita/kommentoijia, kehuksi tuo oli tarkoitettu).

Meillä täällä päin ei onneksi noita kouluja pahemmin muutella sukupuolineutraaleiksi, eikä kuulemma Virossakaan, Soomepois tietää paremmin, mutta kysyin asiaa Tallinnasta ja virolaisen kaverini ja kollegani naurusta ei meinannut tulla loppua kun luin tästä Ykän jutusta katkelmia. Saanen lähettää koko stoorin? Kaveri puhuu sujuvaa suomea, vaimon kanssa asuivat vaimon opintojen takia neljä vuotta Suomessa ja lapsikin syntyi siellä. No, hyvä ettei Virossa kulttuuria rikasteta samalla tavalla noiden kirjainyhdistelmien vaatimuksesta, kun olen sinne muuttamassa!

Anonyymi kirjoitti...

Hahhahhaa Yrjö,

nythän sie vasta jutun repäisit! On tuo Jungnerilta sellaista itseruoskintaa suomen kieltä kohtaan jotta huhhuh, ei sun saamari tuollaiselle mielipiteelle. Ja Vasarahammerin linkki tuohon lepso-kirjallisuusjuttuun, pääni yläpuolelle ilmestyi isohko kysymysmerkki jotta mitähän veetä tuo on?! Pitää oikein lukea ajatuksella läpi tuo "hutkimus" ja ehkä varata pullo vodkaa vierelle.

Vanhana sananmuunnos-fanina täytyy poimia parin daamin nimet esille, eli Tirritatjaana Peski-Lärseinen ja Pirpenttiina Paarenhiska. Hyvin keksitty ja täältä virtuaaliset hatunnostot, LOL!

En ole kauhea tietokonepelien fani (mm. Civilization- ja Steel Panthers-sarjaa on tullut tahkottua, olen strategiapelien ystävä), mutta nyt joku suomalainen nero on keksinyt tällaisen auton-tuunauspelin kuin My Summer Car. Sopii hyvin meikäläisen huumorille, eittämättä tuosta projektiautosta tulee mieleen Datsun 100A! On joskus tullut ajettua tuollaisellakin "riisikupilla", kuten Hiacella. Kuorma-autokorttia en tosin ole koskaan omistanut, mutta tuossa pelissä pääsee sitäkin kokeilemaan.

- Soomepois Eestist -

Anonyymi kirjoitti...

Nyt olisi tilaisuus kirjoittaa onnellisesta matusta oikein kirjakin, Ykä: vink vink ;)

http://yle.fi/uutiset/3-9343110

terveisin Sepi


Anonyymi kirjoitti...

Älkää nyt hyvät ihmiset ottako tota Mikko Mallikkaan aivopierua liian tosissanne. Kysehän on ihan selvästi huumeiden vastaisesta kampanjasata. Mikkuli vain demonstroi että mitä aivoille tapahtuu jos niitä lilliuttaa kemianteollisuuden jäteliemissä.

Tällä kertaa demonstroidaan uuden ja tuhoisan designerhuumeen vaikutusta. Kyse on lysergidihapon dietyylijugnerista. Katu- ja kapakkakuvioissa se tunnetaan lälläsjöönä, lälläsjöötinä, junkkurina tai mikkimatkana.

Sekä terveys- että järjestyshenkilöstö on luonnollisesti erittäin huolissaan lysergidihapon dietyylijugnerin nopeasta leviämisestä - etenkin poliittisen ja mediaeliitin parissa - sillä aine syövyttää aivoja kristallin nopeudella ja tuottaa reissuille tyypillistä realismia. Erittäin vaarallisena piirteenä siinä pidetään sitä, että se ei aiheuta käyttäjien ihossa, terveydentilassa tms. krokomaisia tunnistettavia piirteitä. Käyttö voi siis pysyä pitkään piilossa kaikilta muilta osin paitsi aivotoimintojen tuottaman pimeän valon osalta.

Snowcamo kirjoitti...

Tuo Lennipirkitan vessaidea ei ole nyt niin hirveän kaukana nykyisestä hullutuksesta, sukupuolineutraaleita vessojahan jo ehdotettiin ja pisuaarithan on tuomittu jo kauan sitten... hetkinen tarkistan... joo reaalimaailman puolella. Nykyään ei voi koskaan olla ihan varma oliko se vain painajaista.

Sen sijaan mielenkiinnolla odotan ehdotusta sukupuolineutraaleista pukuhuoneista ja suihkuista. Vessathan olisi periaatteessa jopa mahdollista toteuttaa lukuisina lukittavina koppeina ilman sitä peilailu- ja seurustelutilaa (jonka peilailu- ja seurustelukäytön epäilen olevan sukupuolisesti epätasa-arvoista muutenkin), mutta suihkut ja pukukopit vievät aivan eri tavalla pinta-alaa ja infrastruktuuria.

Jos pohjalla olisi makuannos savuviskiä, voisin jopa ehdottaa vessojen ja suihkujen yhdistämistä niin saataisiin samalla kulttuuritasa-arvoinenkin järjestelmä. Mutta näin selvin päin en kehtaa.

turbojuudas kirjoitti...

Yrjö: tulevaisuus on todellakin synkkä. Pikkuhiljaa varaudun katoamaan Lappiin, kullanhuuhtojaksi tai poromieheksi.

Lemminkäinen kirjoitti...

Se johtuu siitä että Junkerilla on kuukautiset. Tiedän tämän koska aloin miettimään, että kuinka tasa-arvo hoidetaan kun kysymyksessä on kuukautiset. Otin ja soitin Sateenkaarikoulun vastaavalle rehtorille, Mikaela Junkerille, anteeksi, Mikael@ Junkerille. Mikael@ selitti, että kun mine olla neutraali ja kaikki olla neutraali niin kuukausiteet olla kaikki ja mine veli Junkeri nyt kuukausi ja hän ei puhua junttisoomi kun kuutautiseet ja hän osata puhua se korrektia soomi nyt kun hän kuukausi olla ja se tulla olla hyve koko Soomi kun kaikki puhu kun sisko tänään Junkeri. Että selvesihän se tämä uusi suomi sitten viimeinkin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Mitä niin pahaa me suomenkieliset olemme tehneet että olemme ansainneet Jungnerin? Vai onko asia niin että hän vain istui siellä, kuten Juncker!

Virkamies kirjoitti...

Ei kai Slade nyt sentään mitään purkkaa ollut...? Muuten minulle on kyllä mahdottoman suuri mysteeri miten opetushallituksemme on saatu tuon kaltaiseen marginaali-ilmiötä pönkittävään paskaan mukaan. Yhteiskuntamme on sairas, politiikka on sikäli rikki että mitään järkevää sieltäkään on turha odottaa, niinpä kohta täällä alkaa hälläväliä ja maailmanlopun meininki.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta Jungnerin ajattelun laajenemisesta. Ei se sillään parane eikä lisäänny vaikka hän ajattelisi udmurtiksi tai vaikkapa sahelin kielellä. Mäntti mikä mäntti ajatteli millä kielellä hyvänsä. Jos ja kun ei osaa kunnolla edes suomen kieltä, ei voi olettaa, että osaa ajatella sen paremmin muillakaan kielillä. Kas kun se ajattelu lähtee minusta siitä, että osaa oman kielensä, niin voi sitten ajatella muillakin. Eli pitää ymmärtää asiat ensiksi omalla kielellään, ehkä sitten voi ymmärtää muitakin. Vaan jos on "kaksikielisestä" lähtöisin ei osaa kumpaakaan kunnolla arvelee Huru-ukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vasarahammerille, Kissamiehelle, Castorille, Soomepoisille Eestist, Sepille, Anolle, Snowcamolle, Turbojuudakselle, Lemminkäiselle, Virkamiehelle ja Huru-ukolle & kiitos kommenteistanne.

Vasara: Tää on kyllä sen tason tavaraa että se kuuluisi julkaista (jos pakko on julkaista) omakustannuspamflettina. Voi miettiä, että jos tämä suuri viisaus jää julkaisematta, niin paljonko se vie ruotsalaisesta sielusta sekä niin Ruotsin kuin koko maailman tieteestä.

Kissamies: Mitä äkkiseltään tutustuin tuohon kouluun niin tuo näyttäisi kyllä olevan tiedostavien ihmisten märkä uni. Mutta luulen, ettei tuollainen erityiskoulu heille riitä, vaan ilman muuta LBGTQTiiTyy-standardit täytyy saada koskemaan aivan kaikkia koululaisia. Huvitti tai ei. Uuskieltähän ollaan täällä Suomessakin pikkuhiljaa kehitelty. ”Vihapuhe” on yksi hyvä esimerkki. ”Vastuullinen sananvapaus” ja ”vastuun kantaminen myös”.

Castor: Jungnerhan on yksinkertaisesti ylimainostettu ja yliarvostettu höhlä. Mutta se ei ole hänen suurin ongelmansa, sellaisiahan on ollut maailman sivu. Hänen pahin ongelmansa näyttää olevan, että kun hän saa ”kuningasajatuksen”, hän julkaisee sen saman tien. Tavallinen ihminen vastaavassa tilanteessa kuitenkin polttaa perstupakit ja tuumii että anskumä vielä vähän funtsin tätä juttua. Mikä muuten on ihmisessä viisas ominaisuus. Ja lähetä vaan juttu kaverillesi. Kyllähän näitä saa lähetellä sen kummemmin kyselemättä. Luettavaksihan nämä on tehty. Ja kerro samalla kaverillesi terveiset ja toteamus, että te virolaiset olette kyllä huomattavasti fiksumpia kuin me suomalaiset. Nimenomaan valtiojohtoa myöten.

Soomepois: Niin kuin totesin Castorille, niin Jungnerin ongelma ei ole toheluus, vaan malttamattomuus ja harkintakyvyn täydellinen puuttuminen. Noita sananmuunnoksia ja nimien kehittelyjä tulee harrastettua. Ei kai siihen oikeastaan muuta syytä ole kuin että se on hauskaa ja tietyllä tavalla nämä henkilöhahmot tulevat minun juttujen näköisiksi. Kiitos lätsännostosta. Minä en ole pelannut tietokonepelejä muuta kuin sen vähän mitä joskus 1980-luvulla. Ei vaan koskaan tullut innostuttua. Ehkä synnyin kymmenen vuotta liian aikaisin.

Sepi: Tajuan tietyn pointin tuon hepun näkemyksistä. Mutta eihän hän voi vaatia ihmisiä kirjoittamaan hänen oman makunsa mukaan. Siks toiseks kirjat ovat pääosin kirjoitettu myytäväksi eikä aivan tavallinen suomalainen suht onnellinen ja tapahtumaköyhä elämä välttämättä sekään sisällä kirjan aineksia. Ainakaan hyvin myyvän sellaisen. Sama koskee tietysti maahanmuuttajaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Ano: Voit olla oikeassa ja kyseinen huume on siitä vaarallinen että sopivassa ympäristössä se leviää hengitysilman mukana toisiinkin ihmisiin täysin samoilla vaikutuksilla. Sopivia ympäristöjä ovat esim. puoluetoimistot ja mediatalot.

Snowcamo: Noissa yhteisissä suihkuhuoneissa olisi tietysti se miehille kiusallinen ilmiö, että saattaisi helposti alkaa ns. jöpöttää. Naisethan puolestaan voivat olla kuinka härillään hyvänsä mutta sehän ei päälle päin näy. Epiä. Edesmennyt Veikko Ennalahan kirjoitti eräässä pakinassaan jo joskus 1970-luvulla ehdotuksen unisex-paskariuista, joissa esim. hienoissa juhlissa herrasväki kävisi yhtä aikaa sontimassa ettei bailut missään vaiheessa keskeytyisi.

Turbojuudas: Samanlaisia ajatuksia on varmasti monella. Minulta tulee ensi viikolla tämän vuotinen joulukirjoitus, joka vähän sivuaa kommenttiasi.

Lemminkäinen: Jotain pahaa me tsuhnat kieltämättä olemme tehneet. Mutta älä huoli, nämäkin saavutukset ylitetään pian. Kun se feministipuolue meinaan pääsi puoluerekisteriin, niin siitä suunnasta on kuningas… anteeks, kuningatarajatuksia tulossa varmasti ja ihan sarjatulella.

Virkamies: Tätä olen pähkäillyt itsekin. On varmaa, ettei opetushallituksessa läheskään kaikki sairasta ”unelmapsykoosia”, mutta se osa joka sairastaa on kovaäänisin ja aggressiivisin. Muut varmaankin myötäilevät, kun pelkäävät työnsä puolesta. Ja osa on sitten niitä tyypillisiä hallintoviranomaisia jotka eivät kyseenalaista mitään määräystä. Oli se kuinka typerä hyvänsä.

Musiikista: Ei ollut Slade purkkaa niin. Olipahan yksi 1970-luvun tiukimmista bändeistä. Mutta se laskettiin siihen glam-rockiin kuuluvaksi ihan siksi että esiintymisasut olivat mitä olivat. The Sweet taas laskettiin puhtaaksi purkkabändiksi mutta kyllähän sekin kovimmassa kunnossaan soitti suohon suurimman osan sen ajan heavybändeistä.

Huru-ukko: Tuo on kovasti totta ja olen törmännyt ilmiöön työssäni eräissä maahanmuuttajanuorissa.

Anonyymi kirjoitti...

Osittainhan nämä Yrjön visioimat tulevaisuudenkuvat peruskoulussa häivytetyistä sukupuolirooleista ovat totta jo tänä päivänä. Pisa-tutkimusten tulosten mukaan poikien osaamistaso luonnontieteellisissä oppiaineissa on rohmahtanut. Erityisesti poikien matematiikan osaaminen on muuttunut ja on keskimäärin heikompaa kuin tyttöjen. Aiempina vuosina pojat ovat olleet yleensä tyttöjä parempia matematiikassa ja fysiikassa.

Nyt kun lasten sukupuoli-identiteettiä on tietoisesti hämärretty jo tarhaiästä lähtien kannustamalla tyttöjä leikkimään autoilla ja poikia nukeilla, niin ollaan saatu aikaan sukupuoli-identiteetistään epävarmoja poikia. Poikien ei anneta olla biologisen ja geneettisen perimänsä mukaisia yksilöitä eli poikia, vaan heidät pyritään väkisin kasvattamaan sukupuolettomaan roolimalliin. Tytöt ovat ilmeisesti selviytyneet paremmin sukupuolenvaihdosleikeistä, koska ovat onnistuneet parantamaan oppimistuloksiaan poikiin verrattuna.

Peruskoulu onnistuu hyvin oppilaiden tasapäistämistehtävässään.

Saa nähdä kuinka erinomaisia tuloksia muihin maihin verrattuna tulevaisuudessa saammekaan, kun ensi keväänä kaikille peruskoulunsa päättäville oppilaille jaetaan kirjat feministisestä ideologiasta. Taitaa uusi feministipuolue tavoitella mahtavaa äänisaalista tulevien vuosien vaaleissa propagandapläjäyksellään.

Sääliksi käy pieniä poikia, joita yritetään väkisin muuttaa tytöiksi.

Vielä muutama sana Jungnerin suomen kielen raiskauksen yrityksestä.

Jungnerin esittämää "mamukieltä" ovat käyttäneet myös monet mainostoimistot jo joitakin vuosia. Esimerkiksi mediassa oli näkyvä Soneran mainos, jossa ärsyttävästi toistettiin kahta sanaa; "Minun Sonera". Oma laajakaistayhteyteni katkeili jatkuvasti. Päätin vaihtaa firmaa.

Soitin Soneran palvelunumeroon, josta vastasi
Tyyris Tyllerö: "Kuinka voin auttaa?"
Vastasin, että olen päättänyt sanoa irti Soneran kanssa tekemäni laajakaistasopimuksen.
TT: "Mikä mahtaa olla irtisanomisen syy?"
Vastasin pokkana: "Teillä on parhaillaan meneillään mainoskampanja, joka on suunnattu kielitaidottomille ulkomaalaisille ja ehkä suomenruotsalaisille, ja koska olen suomalainen, edellytän, että käyttämässäni puhelinyhtiössä työskentelee suomen kieltä osaavia henkilöitä."
"Nyt en oikein ymmärrä - kuinka niin?".
V: "No kun siitä teidän mainoslauseestanne puuttuu possessiivisuffiksi".
TT: "Mitä kirjoitan irtisanomisperusteeksi?".
V:"Possesiivisuffiksin puuttuminen".

Naurussa oli pidättelemistä, mutta syy kelpasi perusteluksi. Sain Soneran katkeilevan liittymän irtisanottua, vaihdoin firmaa ja netti toimii lähes häiriöittä. Pian puhelinkeskustelun jälkeen mediasta häipyivät "minun sonera" -mainokset. Ehkä onnistuin pelastamaan yhden possessiivisuffiksin.

Toivottavasti Jungner ei onnistu pilaamaan ainutlaatuista ja kaunista kieltämme!

Die Heimat

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Die Heimat. Olet oikeassa. Tässä pyritään muokkaamaan nimenomaan poikia feminiinisempään suuntaan. Mikä on itse asiassa väkivaltaa nuorta ihmistä kohtaan sillä vaikka asiasta olisi kuinka monta hallinnollista päätöstä niin pojat ovat silti poikia ja heistä kasvaa miehiä. Nähtävästi tämän ylianalysoivan, yliselittävän ja ylilässyttävän tasapäistämissysteemin mukaan heistä tulisi kasvaa kermaperseisiä miehenpuolikkaita. Tyttöjen taas täytyy saada tehdä juuri niin kuin lystäävät ja siitähän tässä feministisessä kasvatusideologiassa onkin lähinnä kysymys.

Tuosta puuttuvasta possessiivisuffeksista tuli mieleen että se on tainnut olla mainostoimistojen helmasynti jo aikaisemminkin. Joskus 1970-luvun loppupuolella SOK Osuuskaupat SOKOS, myöhemmin S-ryhmä piti varsin suuren ”Meidän merkki”-kampanjan ja samasta asiasta silloin huomautettiin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Vielä tästä Jungnerista. En yhtään ihmettele Jungnerin ulostuloa suomen kielestä. Vuosikausia Suomen kielitilannetta seuranneena voisin väittää, että ns. "suomenruotsalaiset", ainakin suuri osa heistä, pitää suomen kieltä halpana makkarana. Pystyn sanomaan tämän, koska osaan ruotsin melkein äidinkieleni suomen veroisesti. Muutama vuosi sitten, kun kiinnostuin Suomen kielipolitiikasta ja lueskelin esimerkiksi Höbelöä (Hbl niin karvani nousivat pystyyn lukiessani "suomenruotsalaisten" kommentteja suomen kielestä ja suomalaisista. Tämän päivän Svenska Ylen kommentointiosasto on samanlainen kaatopaikka mitä Höbelö aikoinaan. Svenska Yle ei mielellään julkaise kommentteja mitkä ovat kriittisiä Suomen kielipolitiikkaa kohtaan. Ruotsin kieli Suomessa on kuin apina suomenkielisen selässä. Apina ohjaa suomenkielisen opintoja ja ammatinvalintoja. Ilman apinaa ei voi valmistua esimerkiksi lääkäriksi tai harjoittaa poliisin ammattia. Tämä apina ravistetaan selästä kun virkamiehen kielivaade on pelkästään viranomaisen vastuulla ja tähän riittää pieni kielilain muutos. On mieletöntä että n. 5 miljoonaa suomenkielistä ovat marginaalikieli ruotsin orjia. Ruotsin tarve Suomessa on kielilakien kehittämä tarve, siis hulluutta puolustetaan, koska laki vaatii hulluuden. Ruotsin ylimitoitettu asema Suomessa on niin suuri kusetus, että kansa ei ymmärrä että kyseessä on kusetus ja siksi tämä kusetus on onnistunut. En hyökkää ruotsin kieltä kohtaan, koska "rakastan" molempia kieliä, vaan Suomen mielipuolista kielipolitiikkaa kohtaan. (Mine ajatella, ollako Jungner halpa makkara).

Anonyymi kirjoitti...

Yksi mahdollinen selitys possessiivisuffiksin puuttumiselle mainoksissa on, että mainostaja haluaa tuoda tuotteensa mahdollisimman lähelle kohdettaan. On nimittäin aivan oikein sanoa ‘meidän talo’, meidän äiti’ jne. Tällä tavalla korostetaan läheistä suhdetta taloon ja äitiin. Mainostaja pyrkii luomaan tähän verrattavan suhteen mainostamansa tavaran ja ostajan välille.

Ongelmallisempaa possessiivisuffiksin käytössä on, että jopa suomea äidinkielenään käyttävät (esimerkiksi toimittajat) eivät aina ymmärrä, milloin suffiksia tulee käyttää ja milloin ei. Virheellinen possessiivisuffiksin käyttö on aivan tavallista sanomalehdissä. Ei juuri nyt tule mieleen esimerkkiä, mutta pahimmassa tapauksessa suffiksin käyttö tai käyttämättä jättäminen jopa muuttaa merkityksen.

Suomen kieliopin monimuotoisuus on rikkaus ja monille myös ongelma. On matemaattisesti selvä asia, että monimutkainen rakenne voi sisältää enemmän informaatiota kuin yksinkertainen rakenne. Tämän vuoksi rakenteeltaan yksinkertainen englanti ei koskaan voi saavuttaa sitä sävyjen rikkautta, johon suomi kykenee. Ongelmaksi suomen kieliopin rakenne muodostuu niille yksinkertaisille ihmisille (kuten Jungerille), jotka eivät kykene monimutkaisia rakenteita hallitsemaan. Vähintä, mitä suomalaiselta voi vaatia, on oman kielen arvostus ja pyrkimys sen vaalimiseen. Helppoa se ei ole, enkä itsekään usko kykeneväni siihen moitteettomasti.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lemminkäiselle ja Toiselle professorille & kiitos kommenteistanne.

Lemminkäinen: Minun käsittääkseni tämän Jungnerin äidinkieli on suomi, vaikka hänen isänsä on suomenruotsalainen. Se ei sinänsä muuta asiaa, oikeastaan päinvastoin, sillä häiskä joka häpeää omaa kieltään ja myös omaa kulttuuriperimäänsä häpeää samalla itseään. Mihin Jungnerilla tietysti saattaa olla hieman aihettakin. Mitä tulee tuohon pakkoruotsiin niin olen siinä kanssasi pitkälle samaa mieltä. Jo esittämiesi seikkojen perusteella ja lisäksi siksi että se on valtaväestölle pääosin täysin kuollut kirjain ja ajanhukkaa. Se väkisin opeteltu vähäinen ruotsi, mitä ihmisille koulussa pakkopäntätään häviää muutamassa vuodessa kokonaan sekä käytön että kiinnostuksen puutteen takia. Hukkaan heitettyä aikaa. Sen sijaan sellainen ihminen joka lukisi ruotsia vapaaehtoisesti saattaisi saada siitä jotain jäämään päähänsäkin.

Toinen professori: En ole mainosalan ammattilainen, mutta luulen että olet tuossa oikeassa. Mitä tulee tuohon suomen kielioppiin ja kieleen yleensäkin, niin olet siinäkin oikeassa. Suomen kieli on hyvin kuvaileva kieli, eikä sitä tule millään muotoa laimentaa. Mikäli nyt oikein muistan, niin suomen kieli on synteettinen kieli, jossa asiat ilmaistaan esim:

mies on potkaisemassa palloa

mies potkaisee palloa

mies on potkaissut palloa

kun taas Jungnerin ihailemissa analyyttisissä kielissä asia menee niin, että:

mies potkaista pallo

mies potkaista pallo

mies potkaista pallo

Kumpi kuvailee tapahtumaa paremmin? Jos olin väärässä tässä, niin asiaa paremmin tuntevat korjatkaa ihmeessä. Jos meni pieleen, niin tunnustan virheeni. En minä sokerista ole.

korpisoturi kirjoitti...

"Sina ei sura, yhe menna linna. Tehdda lampujalka. Mina opeta sinu."

Noinkohan se jotenkin menisi Rokan lohdutus Baranovin pojalle matukielisessä Tuntemattomassa sotilaassa?

On se Junger hauska ukko, vaikkei ehkä itte tajua sitä.

vieras kirjoitti...

Jussi Halla-aho ilmoitti palaavansa kotimaan politiikkaan, kunnallisvaaleihin ja sitten eduskuntavaaleihin. Yksi kausi Baabelin tornissa riittää. Olisi Jussi saanut asettua jo 2015 eduskuntavaaleihin mutta hyvä että edes nyt.

Tähän liittyviä juttuja:

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-vahvistavat-ehdokasjoukkoaan-helsingissa-halla-aho-kuntavaaleihin/

http://hommaforum.org/index.php/topic,118255.0.html

Puoluejohtajaksi hänestä ei ole, ei myöskään itsensä mielestä ja sen hän sanonut monet kerrat. Sen sijaan hän voisi tukea jotain siihen sopivaa ehdokasta, vaikka Huhtasaarta.

Esillä ollut presidenttiehdokkuus olisi pelkkä julkisuustemppu kun ei voisi voittaa eikä olisi tarkoituskaan. Sen sijaan sitä kautta voi saada tiettyjä juttuja sanotuksi ilman häirintää. Presidentinvaalin voisi kuitenkin skipata, ettei vie ääniä Sauli Niinistöltä, koska tällöin valituksi voisi tulla vihreiden ehdokas....

Toinen juttu. Huomasin että Marko Hamilo oli Dosentti-ohjelman vieraana.

https://publisher.qbrick.com/Embed.aspx?mid=9A25D0F1

Tiedän ettei Ykä mieti uskonasioita mutta Juha Ahvio vieraili Dosentin vieraana uusimmassa lähetyksessä. Uusintoja pyörii viikon aikana AlfaTV:llä, joten ohjelman näkee myös sitä kautta, telkkarista tai nettilähetyksenä. Arkistoon se menee jossain kohdin.

YYZ kirjoitti...

Jungner on kyllä loisteliain kuviteltavissa oleva esimerkki ihmisestä joka on tyhmä, ylimielinen, ilkeä ja ylpeä siitä. No oikeastaan kyllä koko Sipilän sakki on juuri tätä samaa sarjaa, ja niillä perkeleillä kun on vielä valtaa leikata lampailta viimeisetkin ruohot.

Jos tämä ei ole sellainen sydämetön kauhueliitti, mistä vanhoissa kirjoissa kerrotaan, niin en tiedä mikä olisi.

Ja sitten vielä yksi henkilö, jota kommenteissa jo sivuttiinkin: on se hienoa katsella suunnilleen saman ikäluokan edustajana kun tämä yksi v***nvirkkaaja vaan porskuttaa menemään vuodesta toiseen kansankunnan kerman joukossa vailla mitään ansioita, kun itse joutuu parilla ammattitutkinnolla ja melkoisilla miestyövuosilla pierimään verta että saa edes vuokran ja ruokarahat kasaan.

Tänään on jotenkin jokavuotisen talvimasennuksen pahimpia päiviä, ja uutisosasto kyllä näyttää pitävän huolen siitä, että vähäinenkin toivonpilkahdus on vielä jossain paljon kauempana kuin hellekelit...

Mutta siitä sentään ylävitonen Ykälle, että olet sinäkin löytänyt Justin Johnsonin!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Korpisoturille, Vieraalle ja YYZ:lle & kiitos kommenteistanne.

Korpisoturi: Tosiaan, kyllähän kansalliset klassikotkin tulisi kirjoittaa uudestaan. Voi tosin olla, että ne menettäisivät hieman alkuperäisestä hohdostaan, mutta kansainvälisyyshän on kumminkin tärkeintä.

Vieras: Jään seuraamaan tilannetta. Jussin paluu ei sinänsä lisää vielä luottamustani perussuomalaisia kohtaan. Ei pidä kuvitella, että Jussi olisi soinilaisessa puolueessa sateentekijä.

YYZ: Karmeinta lienee, että määrittelemäsi termit kuvaavat hyvin pitkälle koko niin poliittista-, virkamies- kuin mediaeliittiäkin. Mainitsemasi virkkaushenkilö elää nykyisin ammatissa jota voisi kuvailla ”julkinen nainen”. Tuolla termillähän tarkoitettiin aikaisemmin hieman toisenlaista, sinänsä myös vaginapuoleen suuntautuvaa ammattilaista joka kyllä oli työssään rehellisempi kuin nämä nykyiset uusjulkiset naiset.

Justin Johnsoniin törmäsin sattumalta. Minähän sinänsä kuuntelen aivan toisenlaista musiikkia, mutta kyseinen kaveri on omassa genressään niin virtuoosi, että hänelle on pakko nostaa lätsää. Tai tässä tapauksessa siis stetsonia.

vieras kirjoitti...

Tämä edellyttää sitä että Soini lähtee omille teilleen, mieluiten omalla päätöksellään. Silloin pelikenttä on paremmin vapaana Jussille ja muille nuiville pelaajille.

vieras kirjoitti...

Mainostan vielä tuota videota missä Hamilo esiintyy. Hamilo lyttää sukupuolisekamelskan ihan täysin.

Lemminkäinen kirjoitti...

Sven Svenssonia kyrsi. Hän asui kaksikielisessä Ruotsissa, kaksikielisessä Tukholmassa. Tukholma oli automaattisesti kaksikielinen, koska siellä asui 3000 ruotsinsuomalaista. Suomen kieli oli vaikeuttanut Svennen opiskelua ja ammatinvalintoja. Svenne ja muut ruotsalaiset olivat lukeneet pakkosuomea koulutuksen joka asteella. Svenne ei oppinut suomea, (hieman Svenne kuitenkin osasi suomea, hän osasi sanoa "saatanan fenno" ja "vitun fenno" ei sitten millään. Svenne aikoi aikoinaan opiskella lääkäriksi, mutta opinnot tyrehtyivät suomen oppimattomuuteen. Svenne ei läpäissyt virkamiessuomikoetta joten Svenneltä jäi stetoskooppi naulaan. Svenne yritti myös poliisiksi mutta hänet naurettiin ulos välittömästi, koska virkamiessuomi. Svenne yritti myös Ruotsin Radioon toimittajaksi ja siellä hänelle selvitettiin juurta jaksain, että ruotsalaisen yleissivistykseen ja identiteettiin kuuluu suomen kieli, joten Svennellä ei ole mitään mahdollisuutta toimia toimittajana ja tyhjäntoimittajan vakanssia ei Ruotsin Radiossa ole vielä olemassa, naureskeli Svenneä haastatellut fenno, Mikko Junkeri. Mutta, sanoi Mikko Junkeri, on olemassa pieni mahdollisuus, että työpaikka löytyy sinulle Ruotsin Radiosta. Pääset siivoamaan vessoja suomenkielisellä osastolla Ruotsin Radiossa ja samalla opit sivistyskieltä suomea. Joka aamu, Svennen siivotessa vessoja, tuli Mikko Junkeri ja antoi hänelle kruunun ja sanoi "sinä olla hyvä" ja Svenne vastasi "kiitos".

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja Lemminkäiselle & kiitos kommenteistanne.

Vieras: Soini ei välttämättä riitä, vaan tulee muistaa myös ns. soinilaiset. Heidän parissaan on kyllä halu pitää puolue sisäsiistinä ja mediaa tottelevana. Yritän varata aikaa tuolle videolle.

Lemminkäinen: Ihan toimiva vertaus.

Anonyymi kirjoitti...

Iso osa mediasta käy ihan selvästi jo vasemmistohallituksen vaalikampanjaa.

Keskeisin elementti tuossa vaalikampanjassa on sen varmistaminen, että SDP on äänestäjien tahdosta riippumatta vaalien jälkeen suurin puolue ja hallituksen muodostaja.

Jos SDP olisi pääministeripuolue, niin vassarit, vihreät ja RKP olisivat samalla ovenavauksella myös hallituksessa. Sen jälkeen joku kolmesta keskustalaisesta puolueesta (kokoomus, persut, kepu) kelpaisi äänivallattomaksi tukipuolueeksi, jonka ainoa tehtävä on tuottaa eduskunnassa riittävä äänivalta maan täydelliseen pilaamiseen.

Jos SDP ei nouse pääministeripuolueeksi, niin veikkaan että Kristillisdemokraateilla vahvistettu porvarihallitus voi jatkaa - toivottavasti aiempaa nuivemmalla, säätelynvastaisemmalla ja talouspoliittisesti tiukemmalla linjalla.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, totta. Sinänsä iso osa mediasta on käynyt vasemmistohallituksen vaalikampanjaa jo ainakin viimeiset kymmenen vuotta. SDP:n vaalivoitto on ennustettavissa, sillä suomalainen hallintoalamainen on valitettavasti niin kiltti, että valitsee vain tarjolla olevista hyväksytyistä vaihtoehdoista ja nehän ovat loppujen lopuksi toistensa kopioita. Persuja kuviteltiin oikeaksi vaihtoehdoksi mutta reisillehän sekin meni.

Anonyymi kirjoitti...

Oho, kirjoitin näin:

"Ongelmallisempaa possessiivisuffiksin käytössä on, että jopa suomea äidinkielenään käyttävät (esimerkiksi toimittajat) eivät aina ymmärrä, milloin suffiksia tulee käyttää ja milloin ei. Virheellinen possessiivisuffiksin käyttö on aivan tavallista sanomalehdissä. Ei juuri nyt tule mieleen esimerkkiä, mutta pahimmassa tapauksessa suffiksin käyttö tai käyttämättä jättäminen jopa muuttaa merkityksen. "

Tarkoitukseni oli sanoa:

Ongelmallisempaa possessiivisuffiksin käytössä on, että jopa suomea äidinkielenään käyttävät (esimerkiksi toimittajat) eivät aina ymmärrä, milloin possessiivipronominia tulee käyttää possessiivisuffiksin yhteydessä ja milloin ei. Virheellinen possessiivipronominin käyttö on aivan tavallista sanomalehdissä. Ei juuri nyt tule mieleen esimerkkiä, mutta pahimmassa tapauksessa possessiivipronominin käyttö tai käyttämättä jättäminen jopa muuttaa merkityksen.

Toinen professori

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Toinen professori, ja kiitos täsmennyksestä.

Anonyymi kirjoitti...

Ikävä tässä nyt on näin julkisesti Perttaa arvostella, mutta kyllä niitä wanna-be-Peter-Paneja on nykyään huomattavasti enemmän kuin se vaatimaton yksi prosentti. Ja vastaavasti vähemmän on niitä "miltähän musta tänään tuntuu, mikähän mun sukupuoleni mahtais näin tiistaisin olla", Pirkko vai Pirkka? Penskojen päätä kouluissa on ihan turha mokomalla sekoittaa jo alaluokilla, ehtii ne sitten teini-ikäisinä kipuilla ihan tarpeeksi sen seksuaalisuutensa kanssa. "Hitto, onks nyt ihan passee olla hetero vai joutuuko valaistuneen tyttölauman hyljeksimäksi kun en osoita kiinnostusta muotiin ja sisustukseen?" Ja tottakai se noloista noloin: tosijätkähän strittaa seisoaltaan ja tästä emme luovu. Toivottavasti ette luovukaan, ja jos joku vessapoliisi siellä kyyläilee niin reippaasti vaan ilmianto mokomasta pervertikosta.

En enää muista, millä poliittisilla kiepeillä Jungnerista leivottiin ylen pääjohtaja enkä sitäkään, mitä meriittejä (if any) hänellä nimenomaisesti tuohon virkaan oli. Paitsi nuorekas ja räväkkä (Hella Wuolijoella tosin huomattavasti räväkämpi) ote, ovi pois työhuoneesta ja rakkausvideoita kehiin! Eipä ihan ollut yksyhteen ylen laissa määriteltyjen tehtävien kanssa. - Tuskin tuo mies on sieniä vetänyt, saman aiheuttaa digin yliannostus. Selvä diginarkkari, lisää pitää aina saada mutta onneksi hän ei ole enää siinä asemassa että voisi päättää mitä me haluamme. Kun luin bloginsa uuskielestä, tuli ihan mieleeni että aha, tuollaista saksaahan ne turkkilaiset Gastarbeiterit jo aikoinaankin puhuivat.

Kun kirjallisuuden Finlandian tänä vuonna valitsi niinkin pätevä henkilö kuin Baba Lybeck joka on tunnettu ainoastaan luokattoman huonon viihdeohjelman omasta erinomaisuudestaan juopuneena juontajana, niin ensi vuonna sitten valitsijaksi Jungner. Kuka ehtii ensimmäisen uuskielisen romaanin rustaamaan? Ehkäpä algoritminen Tervo? Minä tänne tulla, haluan minä, oikeus minä ja vaatia minä. Koskaan unohda ei Suomi että kunnioitus minä.

Todellakin inhoan näitä suomen kielen wankereitä. Pahnanpohjimmaisina nämä eufeismien keksijät, tarkoituksena vain hämärtää tarkoitushakuisesti käsitteitä. Tämä alkoi siitä että spurgua ei saanut sanoa spurguksi vaan alettiin puhua päihderajoitteisesta. Ja siitä on sitten pikkuhiljaa edetty niinkin ylevään muotoiluun kuin "varhaiskasvatuksen asiakas" = päiväkoti-ipana, "sortoa, vainoa, kidutusta, meritursaita ja myrskyjä kokenut, kaikkein haavoittuvimassa asemassa oleva yksintullut lapsonen = 23-vuotias geelifledassa ja Converseissa turistilaivalla Turkista Kreikkaan lampsiva jäbä joka sai shokin kun Kreikan sossuraha olikin 0 euroa. Vähemmästäkin haavoittuu se herkkä mieli.

Mitä teettekin, jättäkää edes kieli rauhaan!
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, tira+, ja kiitos kommentistasi. Ei mulla oikeastaan ole tuohon paljoa lisättävää. Perttakin yhtyy kommenttiisi.

Sledge Hammer kirjoitti...

Hei,

jäiköhän muilta rekisteröimättä tuo maanmainio sanaväännös Ulvontakomissio? Kaikesta päättäen sellainen ulkoparlamentaarinen valtaelin meillä totisesti on.

Voisiko joku kertoa, missä välissä se vapaussota meni vituiksi ja lopputulos vääntyi sellaiseksi, että vain uusvasemmistolaiset multikultipuolueet ovat sallittuja? Jollakin vuosituhannen vaihtumisen kellonlyömistä ehkä? Tässä yhdessä kysymyksessä kun kaikki tuntuvat olevan samaa mieltä...

(Ja anteeksi jos edellisen sodan luokkakantainen nimi herättää Ykässä reaktioita, en vain pääse karvoistani, tarkoitus ei ole väheksyä arvomaailmaa ja yhteiskuntaluokkaa jossa Ykä on kasvanut. Minulle on jäänyt kuva, että blogin isäntä ei ole turhan herkkähipiäinen.)

Jos joku kansanedustaja kehtaisi käyttää sanaa Ykän malliin, olisi maailma himpun verran parempi paikka.