tiistai 16. heinäkuuta 2019

LAPSUUDEN SANKARILLE


Kirjoituksessa ei puhuta Juri Gagarinista josta Miljoonasade aikanaan lauloi. Ei tässä varsinaisesti puhuta allekirjoittaneen lapsuudestakaan vaan 1980-luvun alusta jolloin videovuokraamot levisivät Suomeen. Silloin ei meilläkään ollut vielä omaa videonauhuria mutta vuokraamosta saattoi saada lainaksi videoboxin. Siinä kun sovitteli piuhat telkkariin niin tarjolla oli hetkeksi oma elokuvateatteri joka kummasti miellytti sillä tv-kanavia ei tuolloin ollut kuin kaksi. Ei muuta kuin poppareita peliin ja nauttimaan. Yleensä kun tuollainen lainaussessio tehtiin niin vuokrattiin tommoset kolme – neljä leffaa. Ja aivan takuuvarmasti vähintään yksi leffoista oli James Bondia.



Oikea 007

Takuuvarmaa viihdettä, toimintaa ja hyvän näköisiä isoryntäisiä naisia. Luoteja lensi kuin pyssyn suusta, lätty lätisi armottomasti, paikat räjähteli komeasti eikä noita Bondeja oltu silloin vielä sillä lailla loppuunkulutettu jatkuvilla tv-uusinnoilla niin kuin nykyisin. Jos nyt rehellisiä ollaan niin ne viimeiset Bondit on allekirjoittaneella jääneet näkemättä. Suurin mielenkiinto Bondeihin oli siltä ajalta kun hahmoa näyttelivät Sean Connery ja Roger Moore.

Kommentoinpa silti tuoretta Bond-uutista ja totean niin kuin moni muukin eli tylsää mutta täysin ennustettavaa. Niin kuin bassosoolo ja hirmumyrsky. Eli uudessa Bondissa Bond on vielä sentään Bond mutta hän on enää pelkkä eläkeläinen ja  007:n paikan onkin sitten ottanut musta nainen. Herää vain kysymys siitä että kun elokuvilla pyritään tekemään voittoa niin onko tuotantoyhtiön markkinatutkimus todellakin osoittanut että tämä on juuri sitä mitä maksava yleisö haluaa?



Päivitetty  diverjotakin 007

Tuotantoyhtiöllä olisi tietysti ollut noin n mahdollisuutta tehdä erillinen toimintaelokuva jossa pääosassa on musta nainen. Mutta ei. Totta kai juuri omanlaiseksi ikoniksi noussut 007 piti ”päivittää”. Elokuvan uusi käsikirjoittaja totesi asiasta näin:

- Bond on yhä Bond, mutta hänen on täytynyt oppia pärjäämään #MeToo -ajan maailmassa.

No, ehkä Bondin sitten tarttee oppia. Mutta onneksi minun ei tarvitse. Tuplanollaseiskaa ei saanut nirhattua SMERSH, ei KGB, ei Goldfinger, ei Mr. Big, ei Blofeld eikä muut. Mutta kansainväliselle pakkoruunaamisjärjestö #MeToo:lle ei hänkään pärjännyt.

Hotellin respassa jäädään odottamaan että mikä ikoni seuraavaksi ruunataan. Ehkäpä Asterix? Asterixiahan voisi näytellä nykyinen potkupalloileva LBTQTiiTyy-ikoni Megan Rapinoe:



Ja Obelixin roolin voisi hoidella pois kuleksimasta Leslie Jones:



Ja olishan näitä uudelleen muokattavia enemmänkin tarjolla.

- Lucky Luke (Lucky Lucy)
- Tintti
- Dirty Harry (Dirty Hannah)
- Likainen Tusina
- Conan Barbaari (Carol Barbaari)
- Terminator
- Kummisetä (Kummitäti)
- Ilmestyskirja.Nyt (PMS-oireet viidakossa.Nyt)
- Sodan ja rauhan miehet (Sopan ja kauhan naiset)
- Rio Bravo
- Taistelu Britanniasta (Taistelu Klitoriasta)
- High Noon

Sen sijaan elokuvaa Shaft ei voi päivittää. Siinähän on pääosassa musta jätkä joka panee haisemaan. Päivitysmetodin myötä tilalle pitäisi ottaa valkoinen nainen mutta sehän olisi kulttuurillista apprpörpörjotakin ja sehän on Herrasta Perkeleestä.

Näitä päivityksiä odotellessa.

Pastori huokaisi, voi sitä järkee, diversiteetti on saatanan tärkee…

50 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Ikävä pilata päivä, mutta tuo Terminator-franchisehan on jo ruunattu:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Terminator:_Dark_Fate

Luulisi että markkinointiosastoilla olisi jo riittävästi dataa siitä kuinka näissä käy.
Kuten vaikka Ghostbusters jossa haamuja lahtaava miesporukka ei ollut enää jotenkin in:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ghostbusters_(2016_film)

Ei siinä data auta kun usko on kova.
#metoo #määkans #määmää #möö #muu #kotkotuksia #eläintenvallankumous #orwell

#Erkki

KKi kirjoitti...

Oikeasti alkaahan toi naisten ja neekereiden hehkuttaminen huvittaa. On siinä pullerot ja pallerot tomerana tosissaan.
Ja ainakin vasemmistoklopit kiehnäävät perässä. Kai ne meinaa lipomalla saavansa tiedostavaa piparia.

No, ainakaan Perikatoon tuskin pistävät etnistä edistyksellisyyttä pääosaan.

Anonyymi kirjoitti...

Uusimmat bondit joissa näytteli Daniel Craig ovat mielestäni aika helvetin hyviä. Parempia kuin moneen vuoteen. Mutta entäs naisbond sitten. Kai nykytrendin mukaan naisbondin täytyy sitten olla miehekkäämpi kuin edeltäjänsä mikä kuulostaa varmalta reseptiltä kaupalliseen epäonnistumiseen. Booooring. Vaan eniten tässäkin vituttaa se kuinka tekijät ja intoilijat ilmeisesti ajattelevat että tässä tehdään jotain TÄRKEÄÄ. Taas. Takuu varman flopin jälkeen syyllisiä ovat katsojat. Ovat niin juntteja etteivät hei tajuu...

Terho Hämeenkorpi kirjoitti...

Voi jummi tätä perkeleen aikaa! Miten se Axel Oxenstierna jo sanoikaan: "An nesciis, filii mi, quantilla prudentia mundus regatur". Ja sen hän sanoi 1600-luvulla!!!

Lomalainen kirjoitti...

Tuo sama on tapahtunut brittisarjoille, mitä yle esittää.Pidin niitä erittäin laadukkaina, sanotaanko vielä 10v sitten. Aina on komisariona nainen ja kiintiöväkeä vähintään puolet porukasta. Ei tee enää mieli katsella
Lisänä järjetön mässäily mitä erikoisimmilla ruumiinsilpomistavoilla.

Pate kirjoitti...

No. On ollut ns keskarin näyttönä musta mannerheim. Ja muistamme kuinka ylen toimittaja ihan tosissaan kysyi/totesi että miksi naisia ei rintamalla. Eli jäädään odottamaan josko suomen historia kirjoitetaan uusiksi siltä osin.

Anonyymi kirjoitti...

Hih, odottelinkin että Ykä kommentoisi tätä uutista. Ei väliä historialla, kun naamaan pitää hieroa "oikeaa totuutta". Musta Bond on ollut hieno konsepti, juuri koska on se ollut niin ajaton, elokuvia tullut vuosikymmenestä toiseen, ja konsepti on silti tuttu. Valitettavasti ajat muuttuvat, niin elokuvatkin. Omalle miehelleni kommentoin juuri tuota samaa, että eikös olisi voitu tehdä ihan oikea uusi sankari sen sijaan että "päivitetään" vanha.

Sinänsä olen sitä mieltä, että yhteiskunnallisen keskustelun myötä seksuaalivähemmistöjen kokema syrjintä on varmasti vähentynyt, mikä on hyvä asia. Silti olisi hyvä kunnioittaa myös perinteisempiä arvoja kannattavia ihmisiä, mm. antamalla vanhojen instituudioiden kuten Bond jatkaa omaa elämäänsä yhtenä genrenä muiden joukossa. Naisethan Bondeissa ovat mielestäni olleet varsin neuvokkaita ja itsenäisiä, vaikka Bond onkin ollut sankari.

Hyvää kesää kaikille!

Ässä

Anonyymi kirjoitti...

Tervetuloa kulttuurisotaan. Sitä on nörttipuolella jatkunut jo joitakin vuosia. Star Wars, Star Trek, Doctor Who, Marvelin sarjakuvat. Yksi kerrallaan nykyajan kulttuuri-ikonit tuhotaan muokkaamalla ne palvelemaan edistyksellistä aatetta. On vähän jäänyt arvoitukseksi, miten tuotantoyhtiöt meinaavat tehdä voittoa tuollaisella, mutta yksi teoria on tämä: Muutetaan yleisö edistykselliseksi propagandalla ja sitten edistykselliseksi opetettu yleisö on uskollista kuluttajakuntaa saadessaan osoittaa edistyksellisyytensä katsomalla edistyksellistä mediaa. Eihän tuossa ole järkeä, mutta taitaa olla niin että Hollywoodiin on soluttautunut SJW-jengiä, joka itse uskoo että voiton tekeminen ei ole yhtä tärkeää kuin maailman parantaminen.

Noista listaamistasi voin mainita pari, jotka ovat jo kyseenalaisia. Sarjakuva-Conan on perinteisesti ollut Marvelin ja oli aika karua meininkiä joskus 70-luvulla, mutta nykyään taitaa olla sellainen joka "kuuntelee naisia". Terminaattorista tuli jo Genisys, jota jotkut kutsuivat Femisysiksi. Nyt on tulossa Dark Fate, josta ohjaaja myrkytti kaivon twiittaamalla että siinä esiintyvä "konetaistelija" tulee pelottamaan kaikki naisvihaajat. Ei taida edes Linda Hamilton pelastaa tuota.

Taitaa olla niin että vain tekijänoikeuksien päättyminen pelastaa nämä hahmon. Tähän asti ne ovat vain mystisesti pidentyneet aina kun Mikki Hiiri on lähellä vapautumista niistä.

vieras kirjoitti...

Jos Megan Rapinoe olisi hetero ja varsinkin jos olisi Trumpin kannattaja niin miten häntä käsiteltäisiin julkisuudessa? Poliittisesti konservatiivinen juutalainen lakimies-toimittaja Ben Shapiro käsitteli lepakko-Meganin touhuja Youtube-ohjelmassaan:

https://www.youtube.com/watch?v=6SvMl8jowMU

Olen ajoittain miettinyt minkä takia sinänsä taitavat urheilijat harjoittavat poliittisesti korrektia huomiohuorausta. Ovatko ne oikeesti sitä mieltä vai tekeekö ne sitä rahan ja julkisuuden takia vai molemmat? Haluavatko ne että heidät tunnetaan ja myöhemmin muistetaan urheilusaavutuksista vai jostain huomiohuoraamisesta?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä ainoa oikea Bond on George Lazenby.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Jos oltas tasapuolisia, alien-elokuvasaakassa pitäs Ellen RIpley päivttää mieheksi, mutta kuitenki se muutettas joksikin gay, homo transuneekeriksi jos uudet versiot tehtäs alkuperäisistä ..

-jpt-

Joppos123 kirjoitti...

Ruotsissahan on päätetty, että nykyinen ihka uusi Peppi Pitkätossu on jatkossa musta friidu Rinkeby:sta.
Itselläni ainakin jää tulevaisuuden 007 katsomatta.
Aina kun sitä luulee, että hulluus on jo saavuttanut tappinsa niin jotkut vaan nokittaa vielä suuremmalla idioottimaisuudella.
Ei tule jäämään vielä tähänkään, lisää ja raflaavampaa on taatusti tulossa.

Lemminkäinen kirjoitti...

Parhaimpia sarjoja mitä meikä on nähnyt on "The big bang theory" ja se mikä tekee sarjan loistavaksi on käsikirjoitus ja käsikirjoituksesta vastaavat henkilöt ja tietysti näyttelijät. Jos Bondfilmejä halutaan uudistaa ja kehittää niin luulisin että uudistukseen ja kehitykseen ei riitä että päänäyttelijä on musta ja nainen, vaikka hän olisi kuinka hyvä näyttelijä tahansa. Terävä, jännittävä ja huumorilla maustettu Bond voisi nostaa Bondin suosta ja nyt siihen olisi mahdollisuus jos käsikirjoittaja/t ymmärtäisi ottaa kaiken irti metookanailusta, kulttuureista, politiikasta, jne.

turbojuudas kirjoitti...

Onhan tuo terminatorkin tulossa sukupuolikorjattuna versiona jo. Mutta mites olisi Blade lähi-itäläisenä mustakaapu-naisena? Mielellään vielä erityisherkkänä twitterptsd-henkilönä?

Anonyymi kirjoitti...

Rio Bravo olisi sitten varmaankin Rio Brava?

turbojuudas kirjoitti...

Ano: jos pitäisi olla nais-007, niin Gillian Andersson sopisi mielestäni paljon paremmin kuin tämä.

Hemuli kirjoitti...

Ilmeisesti tuotantoyhtiöt kuvittelee, että tämä olisi vielä shokeeravaa ja lisäisi katsojia... tai joku ohjaaja luulee pääsevänsä historiaan tuhoamalla taas yhden ikonin.

Valitan, tämä on jo nähty eikä enää aiheuta riemunkiljahduksia edes perus LBTQTiiTyy porukassa. Valtamedia ja telaketjufemakot tätä enää jaksaa hehkuttaa.

Anonyymi kirjoitti...

Pertti Ukkola näyttelemään Nelson Mandelaa filmissä. Katsoisin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Erkille, KKi:lle, Ano1:lle, Terho Hämeenkorvelle, lomalaiselle, Unknownille, Ässälle, Ano2:lle, vieraalle, Pyssymiehelle, jpt:lle, Joppos123:lle, Lemminkäiselle, turbojuudakselle, Ano3:lle, Hemulille ja Ano4:lle & kiitos kommenteistanne. Tuohan on sinänsä tuttua jatkumoa niin tv-sarjojen kuin elokuvien puolelta. Jostain syystä täytyy viljellä mielikuvaa että naiset ovat vähintään yhtä kovia ja mielellään kovempiakin jätkiä kuin miehet ja joku normikokoinen nainen säännöllisesti niputtaa pari satakiloista miestä. Reaalimaailmassahan tilanne tuppaa olemaan se että jos rähinä alkaa niin miehet joutuvat hoitamaan sen ja naiset poistuvat vapaaehtoisesti takavasemmalle. Mutta ehkä monen feministin päässä tuo viihteen viljelemä mielikuva on muuttunut todellisuudeksi.

Lemminkäinen kirjoitti...

Trump on joutunut paskamyrskyn keskiöön kun hän on sanonut demokraattien naispoliitikoille jotka ovat tulleet USA:han persläpimaista, että he voisivat mennä takaisin persläpimaihin ja laittaa asiat kuntoon siellä. Nyt Trumpia syytetään rasistiksi, normaalit pk-normit siis. Persläpimaista yritetään karata USA:han koska persläpimaat kärsivät jatkuvasta ripulista: Työttömyydestä, korruptiosta, rikollisuudesta ja väkivallasta. "Setämies" Trump hakkaa "kanatytöt" 10-0 argumentoinnin jalossa taidossa. Trump olisi jämäkkä Bond.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Lemminkäinen. Niin Trumpin kuin monen muun kohdalla voi todeta että nimenomaan faktojen ääneen sanominen saa sen paskamyrskyn aikaiseksi. Kuvaa hyvin aikamme sairautta.

Anonyymi kirjoitti...

”Jaskan pauhantaa” -blogissa oli lohdutus kaikille Bond-faneille eli kaikki ei kuitenkaan muutu; uusi 007 tulee varmaan jahtaamaan naisia sänkyynsä entiseen malliin... Repesin ihan täysin.

Kaikesta päätellen elokuvaväeltä on aiheet ja mielikuvitus loppunut kokonaan, koska eivät tunnu keksivän mitään omaa. En tiedä, missä vaiheessa Ian Flemingin kirjoittamat tarinat lakkasivat olemasta elokuvien pohjana, mutta taitaa uusimmista Bondeista jo puuttua kunnon juoni ja kaikki hukkuu ylenmääräisiin eirkoistehosteiden pauhuun, räiskintään ja räjähdyksiin.

Muuten olen sitä mieltä, että paras 007 oli kyllä Sean Connery, jonka charmi vain parani vuosien myötä.

Rouva Ano

Joppos123 kirjoitti...

Trump taitaa kuitenkin napata itselleen toisen kauden ja sitten se hyperventilointi taas alkaakin. Jätkäähän ovat jahdanneet omien punavihreiden (demokraattien) lisäksi lähes koko maailma.
Suomessakin katkennee muutamalla verisuoni kuupasta ja vajoavat ikuiseen masennukseen mikäli vaalivoitto menee Trumpille.
Äänestäjistä jenkkilässä taitaa edelleen suurin osa olla aika konservatiivisen nuivia ja haistattavat pitkät paskat kaikenmaailman hyperventiloijille.

Anonyymi kirjoitti...

Trumphan kehoitti noita akkoja häipymään muualle missä meno miellyttää enemmän. Mahtoiko hän muotoilla jopa niin että menköön kotiinsa mikä ei ihan putkeen mennyt kun osa ainakin on amerikkalaissyntyisiä. Moinen epätarkkuus on kovin luonteenomaista kun Trump käy kulttuurisotaansa näitä määrättäviä vastaan. Liekkö tahallista mutta kiistatonta on että hänellä on lähes maaginen taito saada vastustajansa tuhoamaan itsensä. Niin nytkin sillä tuo rasismirääkyminen on ihan paskaa tässäkin yhteydessä ja kaikki sen jo näkee. Ja on se nyt helevetti että mainstream media ei ymmärrä mitään. AOC on umpihullu sosialisti, Ilhan Omar on antisemitistisia möläytyksiä päästelevä lausuntoautomaatti jolla lisäksi on suhteita terroristisiin tahoihin ja on muutenkin inhottava muslimikiihkoilija kuten se toinenki muslimi joka nyt valittiin oliko peräti senaattiin. Kun vähän vaivaa viittis nähdä niin noittekin taustoista löytyis kaiken laista kerrottavaa. Mutta kun ei kerkee. Kun on se Trump.

Tuumailija kirjoitti...

Se, että nainen on toimintaleffan päähenkilö, on sinänsä ok. Charlien enkelit olivat loistavia, samoin kuin Tomb Raider. Hyvän leffan voi tehdä ihan riippumatta päähenkilön orvaskedestä tai jalkovälistä.

Mutta henkilöhahmoihin ja niiden traditioihin kajoaminen on jotenkin typerää. Miksi pitäisi saada uusi 007? Miksi ei voi tehdä hyvää agenttileffaa jossa mustalla naisella on jokin oma koodinumeronsa? Ja ennenkaikkea; miksi perusteluna käytetään "on seurattava aikaansa" ja "MeToohon on parasta tottua"? Pitäisikö sitten Charlien enkeleistä tehdä miehiä?

Feministien aivan käsittämätöntä ajatusmaailmaa osoittaa juuri tämä, että heille ei kelpaa joku itsenäisesti vahva sankaritar, joka on kohonnut asemaansa ja rooliinsa omilla avuillaan. Ehei, feministeille kelpaa vain se että mies pitää alistaa, riisua roolistaan ja antaa tuo rooli naiselle. Eikö tämä nimenomaan osoita suorastaan sormella, että naiset ovat avuttomia ja huonoja kun heille pitää tarjoilla valmis setti sen sijaan että he nousisivat omilla ansioillaan ylöspäin? Kiintiöt yms. toimivat pahasti itseään vastaan.

Löysin sarjakuvapätkän joka kertoo hauskasti feministien ääliömäisyyden: https://i.redd.it/242a77xoru801.jpg
...ja perään selitys niille jotka eivät ole Super Mario -pelejä pelanneet: iso örvelö on paha despootti Bowser, joka haluaa alistaa hyvinvoivan Sienivaltakunnan rautasaappaansa alle orjuuteen. Lähes jokaisessa Super Mario -pelissä Bowser kidnappaa Sienivaltakunnan monarkin, prinsessa Peachin (vaaleanpunaisessa mekossa). Tässä huumorisarjiksessa punapaitainen nainen on äärifeministi, joka arvostelee em. tuttua asetelmaa. Feministi ei näe muuta kuin klassisen "avuton neito hädässä" -asetelman. Bowser selittää, että hän kylläkin nappaa prinsessa Peachin siitä syystä, että Peach on tärkeä poliittinen johtaja, rikkaan valtakunnan monarkki, ja Peachin kidnappaaminen luo sisäistä sekasortoa (jolloin Bowserilla on tilaisuus vallata Sienivaltakunta). Feministillä menee jauhot suuhun, jolloin Bowser vielä jatkaa toteamalla, että se ettei kidnapattu tee mitään harkitsematonta, on tervettä tilannetajua eikä heikkoutta.

Huomautan muuten, että Super Mario 2 -pelissä prinsessa ei poikkeuksellisesti ollut kidnapattuna, vaan yksi pelihahmoista. Pelihahmona prinsessa on muita parempi, koska hänellä on erikoinen lentokyky jota muut hahmot eivät osaa. Joten se siitä avuttomuudesta ja heikosta rääpäleestä. Prinsessa osaa olla sekä naisellinen että vahva. Feministit eivät yleensä kykene kumpaankaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Rouva Anolle, Joppos123:lle, Anolle ja Tuumailijalle & kiitos kommenteistanne.

Rouva Ano: Jaa, nähtäväksi jää minkälaiseksi uusi 007 päivitetään. Olishan se edistyksellisestä näkövinkkelistä tietysti noloa että hahmo antautuisi varsinaisen James Bondin charmin edessä ja levittäisi jalkansa. Käsittääkseni hyviä käsikirjoittajia on kyllä viihteen alalla edelleenkin mutta oliskos niin että ne tuotantoyhtiöt vaativat sekaan noita edistyksellisiä mausteita. Esimerkkinä uusimmat Star Wars-jutut.

Joppos123 & Ano: Trump mitä varmimmin valitaan kakkoskaudelle. Mutta omalle hallinnollemme voisi esittää kysymyksen:

”Oletteko te perillä siitä että suomalainen valtamedia käy avointa, rajoittamatonta ja totaalista sotaa Yhdysvaltain presidenttiä vastaan. Koska kyseinen Yhdysvallat ei ole vaikutusvallaltaan varsinaisesti mikään Gambia niin ehkä asian kannattaisi herättää teissäkin hieman kiinnostusta”.

Tuumailija: Kiteytit aika hyvin feminismiä. Muistatko, että joku nykyinen feministi olisi koskaan varsinaisesti rakentanut jotain? Saanut ehkä aikaan työpaikkoja? Vai vaatiiko hän vain siitä kakusta mitä muut ovat tehneet? Super Mariosta en osaa sanoa mitään kun muistaakseni olen pelannut sitä hetken verran joskus kolmekymmentä vuotta sitten.

Anonyymi kirjoitti...

Sodan ja rauhan miehet 2020 edition:

Stalin: Saara särmä
Molotov: Antonio Flores
Aleksandra Kollontai: Paleface
Jartsev: Anni Sinnemäki
Litvinov: Maryam Abdelkarim

Paasikivi: Sakke Järvenpää
Tanner: Li Anderson
Mannerheim: Ozan Yanar
Aladár Paasonen: Bill Carson
Ryti: Lola Odusoga

Hitler: Sanna Marin
Göring: Mauri Pekkarinen

-Amatöörinäyttelijät tuovat varmasti tuoretta näkemystä!

Valitettavasti paras ohjaaja - Jouko Turkka ei ole enää käytettävissä mutta ehkä Timo Koivusalo selviää hommasta.

Voisin suostua taiteelliseksi neuvonantajaksi 4 - 5 Megaeuron pikkukorvausta vastaan.

Pyssymirs

vieras kirjoitti...

Onko Kepun tilanne Rinteen unelmahallituksessa verrattavissa neljä vuotta sitten Soinin johtamat persut menivät Sipilän hallitukseen?

Ero on siinä että Kepu romahti jo kolme kuukautta sitten pidetyissä vaaleissa ja meni silti hallitukseen. Se on ehtinyt jo tippua lisää. Persut romahti lokakuussa 2015 ja pysyi sillä tasolla joulukuuhun 2018 asti. Puolitoista vuotta sen jälkeen kun Jabba savusti itsensä ja hännystelijänsä pois persuista. Viime joulukuussa persujen kannatus alkoi nousta kuin pullataikina joka sitten kellotti kolme kuukautta sitten maaliviivalla hyvän tuloksen. Käytännössä siinä palattiin "normaalitasolle", tai "minimitasolle", josta sitten tarvis kiivetä ylemmäs.

Toinen ero on siinä että Kepu on ulosmitannut Rinteeltä niin paljon kuin kehtasi ja Rinne suostui. Oisko Rinne pelännyt että muuten joutuu kysymään Kokoomusta joka kiristäisi yhtä paljon kuin Kepu tai että Kepu alkaisi tiedustella persujen suuntaan? Vertailun vuoksi, Jabba ei vaatinut mitään, vain sen että saa pitää salkkunsa, siksi hän ryhtyi uuvatiksi. Uuvateilla ei ollut kenttää josta olisi tullut painetta ajaa jotain asiaa, sitä vastoin kepulla on.

Kolmas ero on siinä että Sipilä jäi pois hallituksesta. Ei mennyt edes eduskunnan puhemieheksi. Onko Sipilä nyt tai kohta "rivijäsen" tai "setämies"?

Yhtäläisyys on siinä että Sipilän piti saada kivoja salkkuja suosikeilleen palkintona nuoleskelusta, sen sijaan että olisi ottanut tärkeitä salkkuja. Kepu otti valtiovarainministerin, mutta ei sisäministeriä eikä oikeusministeriä. Sisäministeri meni vihreille ja oikeusministeri Rkp:lle. Hommalla eräs jäsen arveli että jos kepu olisi vaatinut hallitukseen tulon ehdoksi sisäministerin ja oikeusministerin, niin Rinne olisi antanut. Arveltiinko Kepussa että antaa vihreiden ja hurrien sekoilla unelmiensa kanssa ja näin ottaa paska vastaan ja romuttaa kannatus? Kyseinen hommalainen sanoi että on Kepun syytä että vihreät ja hurrit pääsevät sekoilemaan ministerin valtaa käyttäen. Ja siinä samalla Kepu tippuu kun painovoima vetää alas. Ei siinä että Kepu olisi sen nuivemmin toiminut mikäli sillä olisi sisäministeri ja oikeusministeri, mutta kepun kenttä hyväksyisi nuivailun.

Jos vihreät ja Rkp alkaisivat nuivistella varsinkaan tekojen muodossa, niin ne toimisivat omia vaaliohjelmiaan vastaan. Vihreiden, Rkp:n ja Vasemmisoliiton kohdalla fanaattinen, uskonkiihkoinen mokutus on rehellistä vaalilupauten pitämistä koska nämä puolueet ovat suvakeista kaikkein sakeimmat. Ei näiden kannatus romahda jos ne mokuttavat fanaattisesti. Ne menettäisivät ehkä liikkuvat äänestäjät, ja lisäksi Rkp menettäisi konservatiivisia ruotsinkielisiä (kai niitäkin on?). Sen sijaan ydinkannattajat eivät lähde muualle kuin korkeintaan nukkuvien seuraan. Mokutus ei siis johda siihen että vihreät, vasemmisto ja ruotsalaiset vuotaisivat persuihin. Sen sijaan demarit, Kepu ja Kokoomus voivat vuotaa persuihin.

Persujen kannattaa siis keskittyä "omaan tekemiseen" eli taitavaan oppositiopolitiikkaan ja hallituksen hiillostamiseen. Jos hallitus sekoaa pahanpäiväisesti niin hallitus tekee persuille vaalityötä. Persujen tarvii tilaisuuden tullen poimia demareihin pettyneet työläiset, pienituloiset ja työttömät sekä epuun pettyneet maalaiset ja maaseutuelinkeinojen harjoittajat.

Lisäksi persujen pitää varmistaa ettei Kokoomus saa oppositionostetta. Valtamedia varmasti yrittää tehdä Kokoomuksesta "virallisen" ja uskottavan tuntuisen oppositiovoiman kuten teki Kepusta 2011-2015 vaikka persut oli silloin suurempi. Tästä syystä persuilla pitäisi olla suunnitelma myös muun opposition varalle koska sieltä löytyy merkittävä vastustaja eli Kokoomus. Persujen kannattaisi poimia Kokoomukseen pettyneet kypäräpapit, keskiluokan ja yrittäjät. Persujen kannattaa pakottaa Kokoomus valintatilanteeseen, jossa sen on pakko valita kummat äänestäjät se haluaa pitää, konservatiivit vai liberaalit. Molempia ei voi valita. Kun valitsee toisen, menettää toisen. Tämä olisi persuille win-win mutta kokoomukselle lose-lose.

vieras kirjoitti...

Jos ehtii katsoa niin tässä on keskustelun aiheena Hollywoodin pakotettu diversiteetti:

https://www.youtube.com/watch?v=_9X-tKOtK9Y

Anonyymi kirjoitti...

Dirty Harry ja kiintiöfeministinen työhaastattelu vuodelta 1976
https://youtu.be/9rcIJIWqYmo

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, vieraalle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Painajaisten ainesta. Sinänsä muuten se Koivusalo teki ihan hyvän version Täällä Pohjantähden Alla-elokuvasta.

vieras: Minun mielestäni noita ei voi verrata. Kepu ei tosiasiassa edes luvannut mitään. Soinin persut lupasivat mutta valehtelivat. Enkä ole samaa mieltä siitä että kepu on ulosmitannut kun katsoo sitä mitä nykyinen hallitus on puuhaamassa. Sisäministerin paikkaa ei federalistinen järjestelmäpuolue varmaankaan pidä kovin tärkeänä joten sen saattoi antaa utopiaansa toteuttavalle vihreälle. Se, kuinka perussuomalaiset pyrkii saamaan lisää äänestäjiä jaa vielä nähtäväksi. Liian kiltti linja ei varmasti toimi.

Ano: joo, osattiinhan tuo jo 1970-luvullakin. Nykyisin se on vaan viimeistelty huippuunsa.

KKi kirjoitti...

"
Enkä ole samaa mieltä siitä että kepu on ulosmitannut kun katsoo sitä mitä nykyinen hallitus on puuhaamassa.
"
Niinno, niin... Eikös kepulit ne maakuntansa saanut? Kyllä siellä varmasti on vähän vähäväkisemmillekin isontalon peräkammarinpojille suojatyöpaikat kepuloitu.

Eikiö kepuleiden edes tarvinnut luvata mitään. Ästeepee yksinkertaisesti mainasi kepuloijien olevan joustavampia kuin kokkareiden.

Persut on ja pysyy oppositiossa kunnes vaaleissa kannatus yli 50%. Mutta siihen tarvitaan lisää maahanmuuttoa.

Ekku kirjoitti...

Dirty Harry-filmit on varmaan suvakki en suosiossa...

Eipä niitä kyllä enää nykyään yksikään studio uskaltaisi tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Trumpin toinen kausi käytännössä varmistui, kun Venäjä-tutkinta parin vuoden loan heiton jälkeen kuivui kasaan.
t. Arskaparska

Pate Pankavaarasta kirjoitti...

Tv:sta tuttu romukauppias Markku transbondina.

Hemuli kirjoitti...

Suvaitsevilla alkaa olemaan ongelma:

https://www.iltalehti.fi/fitnessvoimailu/a/09c618f5-20ae-4c27-be4e-d94d79012f23

Mitä tehdä kun kun mieheksi syntyneet transut vie mitallit naisten urheilussa? Kumman uhripääoma on suurempi? Uhrataanko koko naisurheilu LBTQTiiTyy -alttarilla? Vai nouseeko naiset mutinaan tai jopa kapinaan?

Itse näen vain yhden ulospääsyn... ei enää miesten ja naisten sarjoja vaan ainoastaan henkilösarjat!

Mitä mieltä femakot mahtaa olla aiheesta?

Anonyymi kirjoitti...

Menkööt Bondit, nehän olivatkin täynnä inhottavaa seksuaalista ahdistelua Miss Moneypennyä kohtaan, korvaan (epäilemättä irstaasti vihjailevaa) supattelua ja taisipa kerran tuoda ruusunkin! Niin alhaista, ja myös ikärasistista koska eipä Judy Dench saanut samaa kohtelua osakseen. Mutta kahteen ette perkele koske: Dirty Harryt ja Likainen tusina! Minkä tahansa värinen 45-kiloinen nainen piipittämässä "make my day, punk", ei ikinä. Ja Likaisessa tusinassa käytäisiin sitten vankilasta valkkaamassa 12 miehiä vihaavaa umpilesboa mutta eipä onnistuisi kun menisivät mieluummin uljaasti hirttolavalle kuin suostuisivat edistämään patriarkaatin arvoja. Ehkä myöskin Rautaristin voisi jättää päivittämättä; ainakaan minua ei vakuuttaisi Halle Berry juoksemassa kiljuen demarcation'ia. Mutta tämähän on niin tätä päivää. Ennen toimi "jos se ei ole rikki, älä rupea korjaamaan sitä" - nyt päinvastoin.

Charlien enkelit eivät olleet mitään itsenäisiä toimijoita, kunhan istuivat sääret somasti vierekkäin ja odottivat että Charlie soittaa. Luc Besson teki hyviä naiskuvia, mm. Leon ja Nikita.

Kotimaisista elokuvistahan löytyisi vaikka mitä herkkupaloja tämän muutosyhteiskunnan tarpeisiin. Pekko Aikamiespoika - Aisha lapsityttö. Ratavartijan kaunis Inkeri - rajavartijan kapinallinen Suldan. Niskavuoren Heta - Vuosaaren määrätietoinen Ozan. Kaunis Veera - vielä kauniimpi Hussein al-Taee. Pekka ja Pätkä neekereinä - Ali ja Husu valkoisina. Tässä nyt vähän sekoittelin sukupuolia mutta pääasia että väritys menee kirjan mukaan.

Ohisalo on omituinen sisäministeri, hän on milloin mistäkin huolissaan kuten tietenkin ilmastosta mutta myös siitä, että Suomen parlamentti on liian valkoinen ja aikaisemmin liian miesvoittoinen. Ja ne rakkaat köyhät, niistähän minä tiedän kaiken. Yhdestäkään varsinaisesti sisäministerin tontille kuuluvasta asiasta hän ei ole ollut julkisuudessa mitään mieltä.

hesarissa oli mielenkiintoinen artikkeli näistä 82 valtiosihteeristä ja ministerien avustajista. Viisi yrittäjää, kaikki loput ay/julkissektorin (kuten toki Ykä ja minäkin) syöttiläitä. Että laajalla näkemyksellä asioita ajetaan. Ennen puhuttiin lobbareista ja poliittisista broilereista, nyt siis ovat avustajia. Ja kun siihen pikku käyntikorttiin laittaa "attache", ihan kuin olisi diplomaattikin.

Vähästä en hätkähdä, mutta tuo Dan Koivulaakso eduskunta-avustajana oli hieman liikaa. Eikö noiden taustoja tarkasteta mitenkään?
tira+

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys KKi:lle, Elulle, Arskaparskalle, Patelle Pankavarasta, Hemulille ja tira+:lle & kiitos kommenteistanne.

KKi: Joo maakuntapuljailun saavat. Tosin uhkana on sitten totaalinen kannatuksen romahtaminen koska kepu sitten suostuu kaikkeen siihen mitä nykyhallitus saa päähänsä.

Ekku: Ei taideta sellaisia leffoja tosiaan enää tehdä.

Arskaparska: Ja tulee muistaa että suomalainen valtamedia kertoo Trumpista vain ja ainoastaan negatiivisia uutisia.

Pate: Meinasit varmaankin tätä:

https://pbs.twimg.com/media/D_sks5nXUAEkjEH?format=png&name=900x900

Hemuli: Siteeraan twiittiä: ”wrong on so many levels”.

tira+: Joo, ehkä nuo klassikot saa jättää räpläämättä. Ja tuosta Ohisalosta ehtii tulla vielä täysi katastrofi. Hän kun taitaa tosiaan uskoa siihen mitä puhuu. Avustajien taustat on varmasti tarkistettu mutta ehkä vähän eri vinkkelistä kuin tällainen äkkinäinen luulisi.

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran paljon hyviä kommentteja, ettei ole enää paljon lisättävää. Mutta onneksi voi lompakollansa (vielä) äänestää ja jättää tämän "taidenautinnon" katselematta, kuten kävi sen uusimman Ghostbusters-leffan suhteen. Trailerin näkeminen riitti, kiitos ja kumarrus.

Ei siinä mitään, tulevalla tummalla Bond-daamilla ovat noi köhköh muotoseikat hyvin kohdillansa mutta toi rooli mikä hänelle tehtiin, huhhuh. Kuvastanee hyvin tätä nykyajan hulluutta potenssiin kaksi. Oli se musta Mannerheimkin jo jonkulainen pohjanoteeraus alallaan....ehkä seuraavaksi on Aatun tai Joosefin vuoro olla hieman tummahipiäisempi?

Asiasta toiseen, Ykän laittama kuva Timantit ovat ikuisia leffasta oli eka Bondi jonka näin elokuvateatterissa ja se punatukkainen nainen jäi ikuisesti mieleen. Roger Mooren näyttelemä Elä ja anna toisten kuolla oli mielestäni hänen paras esiintyminen Bondina kaikkine moottorivenetakaa-ajoineen, tästä jäi erityisesti mieleen se punaniska-sheriffi. Olen koittanut, mutta en vieläkään osaa vääntää englantia tuolla korostuksella (Spin around boy, ten fingers on the fender - käännypäs poju ympäri ja näpit kohti lokasuojaa)! Eipä ole meikäläisestä imitoijaksi.

Silti Sean Connery on se ensimmäinen ja aito James Bond eikä ole hänen voittanutta. Parasta settiä lienee se Kultasormi leffan loppukohtaus Fort Knoxin kultaholvissa kun hän koittaa päästää ilmat pihalle Odd Jobista. Mies sen kuin naureskelee Bondin yrityksille, ainakin silinterihatun reuna on lievästi sanottuna terävä! Loppupeleissä pommin laskuri hyytyy tietenkin kohtaan 007 ja USA:n kultavaranto on täten pelastettu....


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Nyt kun muistelen niin tuo Timantit ovat ikuisia on minullakin se ensimmäinen näkemäni bond. Ja vielä Oddjobiakin häijympi häiskä oli se Rautahammas:

https://www.youtube.com/watch?v=zx-Mb_uH9SA

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä,

no pahus unohdin kokonaan Rautahampaan eli erittäin vaikeasti tapettava henkilö. Tässä hyvä kooste hänen edesottamuksistaan Bond-filmien saralla. Jos noi parhaimmat/humoristisimmat palat pitäisi laittaa kolmen järjestykseen, niin mielestäni ne ovat (ei mitenkään paremmuusjärjestyksessä, vaikea valinta):

a.) Vapaapudotus sirkusteltan päälle kun laskuvarjon laukaisunaru teki tenän ja noi ilmeet kun tilanne selviää kaikessa karuudessaan. Mutta, miehen ominaisuudet tietäen...

b.) Takaa-ajokohtaus vuoristoisella tiellä ja suistuminen jyrkänteeltä alas suoraan talon katon läpi. Ajoneuvona lienee ollut joko Ford Taunus tai Granada? Rautahammas vielä nappasi toisen tappajan Mauserin (?) kun omasta loppui kudit, hehheh ja se ilme millä hän nappaa sen kaverin hyppysistä. Minä osun paremmin, anne se tänne! Mies vain pyyhkii pölyt takistansa kun kävelee jonkun italialaisen maajussin talosta pihalle, kravatti vain meni vähän vinoon.

c.) Vesiputouksesta selviäminen. Ei saisi vääntää moottoriveneen rattia niin rajusti, se voi jäädä sananmukaisesti käteen.

Toki toi pakettiauton uudelleenmuotoilu oli myös hyvää settiä! Ehkä toi oli brittien vinoilua omaa autoteollisuutta kohtaan? Pellit ainakin irtosivat hyvin Rautahampaan käsittelyssä. Myös toi kroolaaminen kohti maata kun Mr. Strömbergin (näyttelijänä Curd Jürgens) vedenalainen asumus oli saanut torpedo-osumaa on pähee, ennen sitä mies oli tehnyt selvää pässinlihaa hai-kalasta.

Linkkaamastasi pätkästä pitää siteerata erästä kommentoijaa "His name is Jaws, he kills people". Classic line!". Eipä sitä voisi tuon paremmin ilmaista. Myös toi lentokentän turvatarkastuskohtaus aiheutti allekirjoittaneessa pienehköä repeilyä.

Olikohan se ainoa repliikki minkä hän koko Bond-filmien näyttelijän uran aikana sanoi kun hän toivotti naisystävällensä Kuuraketin lopussa "Well, here's to us" skoolatessaan shampanjaa? Ja mitäs sitä turhia puhelemaan kun kaikki tulee muutenkin selväksi naamanilmein?


- Soomepois Eestist -

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Soomepois. Eipä Jaws tainnut koskaan muuta puhua. Mutta kaikessa hurjuudessaan Jaws oli jotenkin symppis verrattuna esmes pahiksiin mr. Wint ja mr. Kidd. ” If at first you don't succeed, Mr. Kidd… Try, try again, Mr. Wint”.

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys, ja kiitokset kaikille vakiokommentoijille! ...ja tietysti Ykälle! Kymmenkunta vuotta olen blogia seurannut ja tämä on aika ihmeellinen tilanne, kun jonkun blogin kommenttiosio tarjoaa toistuvasti (lähes) yhtä nautinnollista luettavaa kuin itse blogi :)

-yamaha-

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, yamaha ja kiitos niin omasta kuin kommentoijien puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin, oli unohtua näiden leffojen ase-asiat:
PPK ei ole niin tyhmä valinta kuin outo luulisi, pistooli kun on esitelty jo 30-luvulla, se on levinnyt koko eurooppaan ja laajemmallekin. Sitä ei siis voi paikallistaa brittien tiedustelun aseeksi - tavallisillakin balkanilaisilla ja savolaisilla rosvoilla on semmosia. 7.65 ei metelöi kauheasti ja käy likeltä ihan tarpeeksi hengen päälle. Sopii agentin aseeksi hyvin. On helpommin kannettavissa kuin vaikkapa colt m1911 .45, Webley.455 tai vaikka Bren Ten.

Mutta mutta: Jumalauta: SORMI POIS LIIPASINKAAREN SISÄLTÄ, jos ei ase ole suunnattu maaliin. Saatana, kyä jämpti on näin. Ja aseen kanssa ei poseerata ase korvan vieressä. Lievimmillään laukaus vie kuulon - lopullisesti - ja voi se viedä yoisesta silmästä näönkin samalla paukulla. Muuten tuon VERSAALILLA kirjoitetun olen komentoäänellä lausahtanut jokusen kerran radalla. Toinen huomautus samasta asiasta tuo sitten porttarin loppuvuodeksi...

Sen Bondia jahdanneen autogiron, puolikkaan strelan mittainen ohjus ei muuten suhistele minuuttitolkulla sinne & tänne. Eikä ohjus tee u-käännöstä ohi mentyään.

On niissä muutakin sanomista mutta tuossa ekaksi mieleen nousset, Agentti ja komentajakapteeni ei oikeasti VOI hölmöillä silleen sen PPK:n kanssa.

Pyssymies

Anonyymi kirjoitti...

Tere Ykä,

laitetaanpas tästä muutamat linkit kehiin Bond-leffa Octopussysta, sopii jotenkin hyvin kuvaan että eräs pahiksista oli sotahullu venäläinen kenraali Orlov. Steven Berkoffilta hyvä roolisuoritus ja toi korostus jolla mies näyttelee venäläistä. Mielestäni Mooren näyttelemänä hänen toiseksi paras esiintyminen Bondina.

Soviet meeting - tovaritshien kokous, tuossa hän tuo hyvin esille mitkä olivat voimasuhteet Varsovan liitto vs. Nato tuolloisella kultaisella 80-luvulla. Kuten lopussa kenraali Gogol toteaakin hyvin "meidän pitää keskittyä kotimaisiin ongelmiin". Orlov sitten istahtaa tuolillensa erittäin pettyneenä, mutta hänellä on ässä hihassaan.

Bond vs. kenraali Orlov, tää oli hyvä repliikki Orlovilta "You should be more concerned about getting out of here alive". Orlovin suunnitelmana kun oli ujuttaa ydinjytky sirkuksen rekvisiitan mukana, jonka seuraava esitys oli USA:n Länsi-Saksassa sijaitseva lentotukikohta. "Gestohlenes Auto" - pöllitty auto, jolla Bond kaahasi tukikohdan portille. Heh joo, kukas nyt klovnia uskoisi että ihmistykissä on pommi? "Sure, where else should a bomb be?" toteaa jenkkien ilmavoimien kenraali naureskellen.

Ja sitten suomettumisen huippupätkänä Orlovin kuolema Itä- ja Länsi-Saksan rajalla. "Halt, stehen bleiben" - seis, pysykää aloillanne! Toi repliikki "Tomorrow I shall be a hero of a Soviet Union" oli aikoinaan jätetty kääntämättä suomeksi, jollen ihan väärin muista. Toki Gogol toteaa Orloville ennen hänen delaamistaan "senkin varas, univormun häpäisijä". No, se oli poliittisista syistä tietenkin.

Ykä vissiin muistanee sen C64-pelin Raid over Moscow? Se taisi aikoinaan aiheuttaa Suomessa jopa eduskuntakyselyn, jotta miksi tällaisia tietokonepelejä on markkinoilla. Pelissä kun piti tuhota muutama NL:n kaupunki ja kaiken kruununa oli Moskova. Pahkasika teki tästä pilaa kun joku (muka) huolestunut lukija kysyi toimitukselta "Tuhosin Moskovan e.m. pelissä, miten minun Pravdan kestotilauksen käy?" => "Olette tainneet rikkoa sanomalehden kestotilausehtoja vastaan". Ne oli niitä aikoja!


- Soomepois Eestist -

QroquiusKad kirjoitti...

James Bondin hahmon realistinen ruotiminen on sekä toivotonta että tarpeetonta. Kyseessähän on eräänlainen toiminnallinen sketsihahmo:
Hänen Majesteettinsa Salaisen Palvelun salaisin agentti, jonka henkilöllisyys tunnetaan kautta maailman. Kansainvälisen tiedustelun kenttätehtävien raadollisessa maailmassa tuollainen tiedustelu-upseeri ei eläisi ensimmäistä virkatehtäväänsä loppuun.
Tai saattaisi elääkin, häntä kun ei lähetettäisi kenttätehtäviin mihinkään.

Toisaalta tosimaailman kv. tiedustelun kenttätehtävissä voi olla vähää enemmän tragikomedian aineksia. Tim Weiner kirjoitti CIA:n historiikissaan Viraston henkilökunnan määrän olleen 2000-luvun alussa n. 17 000, joista oli kenttätehtävissä vain n. tuhat!
Heistäkin tehtäviinsä päteviä sikälsi, että osasivat kohdemaansa kielen, kulttuurin, historian ja paikalliskäytännöt niin hyvin että kykenivät tiedustelutehtäviin - oli vain n. 200!

CIA:n kenttävirkailijoista oli siis n. 800 asemapaikoissaan pyörittelemässä peukaloitaan miettien, että jotain tarttis teherä, mutta ku ei ossoo.
Samaan aikaan päämajan käytävillä Langleyssä käveli 16 000 kravattipukumiestä ja jakkupukunaista täpötäynnä tärkeyttään, joka oli täysin katteetonta:
heillä ei ollut minkäänlaista käsitystä minkäänlaisesta tiedustelutoiminnasta.

Weinerin kirja on paikka paikoin kuin jokin Stephen Kingin kauhuromaani. Se maalaa CIA:sta kuvan lähes täysin tehtäviinsä kykenemättömänä virastomammuttina, joka oli olemassa sen virkailijoita ja johtajia varten. Meilähän tämä normaalia valtionhallintoa, mutta USAsta tuollainen yllätti.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Pyssymiehelle, Soomepoisille Eestist ja Qroquius Kadille& kiitos kommenteistanne.

Pyssymies: Ei se PPK minusta oudolta valinnalta tunnu. Periaatteessa noissa ”agenttihommissa” (lainausmerkit tarkoituksella) ei ammuta paljoakaan ja jos ammutaan niin läheltä ja siihen tarkoitukseenhan käy vaikka 6,35-millinen sikapyssy. Tuo liipasinkaarijuttuhan & aseen suuntaaminen on opetettu jokaiselle radalla käyneelle möllille ja näköjään Bondilla tuossa julisteessa näkyy olevan molemmat perseellään. Mutta kai se on niitä elokuvien tyylijuttuja samoin kuin ne gyrokopterista ammutut ohjukset. Suomalaisetkin muuten suunnittelivat niitä aikoja samanlaisen nimeltään Kokkola Ko-4:

https://cdn.jetphotos.com/400/5/18500_1457872857.jpg

Soomepois: Klassikkopätkiä etkä todellakaan muista väärin sillä tuo Orlovin repliikki oltiin jätettu suomentamatta. Ihan kuin siihen aikaan ihmiset eivät olisi osanneet englantia. Ja muistan tuo Raid Over Moscowin tosin en ole sitä itse pelannut mutta jonkunlaista kalabaliikkia siitä silloin tuli. Samoin nousi meteli Renny Harlinin esikoisohjauksesta Jäätävä Polte. Silloinkin osattiin kovasti triggeröityä. Kohde oli vaan toinen.

Qroquius Kad: Joo. Onhan Bond oikeastaan vaan filmattua sarjakuvaa. CIA:sta minulla on vähän samanlainen kuva. En ole tiedusteluspesialisti mutta veikkaan että joku Mossad toimii ns. kustannustehokkaammin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta007:n PPK:sta hyperventiloivat jenkit aina välillä ja G&A lehdykästä ja Soldier of Fortunesta ase-oppinsa ammentaneet kölvit. Kuumana kävi aikoinaan Kuwaitin kähinän aikaan keskustelu, kun kävi ilmi, etä Tornadojen pilotit kantoi PPK:ta. Suosittivat Uzia, H&k: KP:a tai muuta vakavasti otettavaa väkivaltainta. Joo-o. Koneesta poistutaan osuman satuttua heitto-istuimella ja maahan tullaan painovoiman vetämänä, varjon hidastamana. Aika tömäyksiä, yhtään ylimääräistä kovaa & painavaa kapistusta ei kaivata asusteisiin. Ja maassa odottaa plutoona AK-ahmedeja, BRT ja pari teknikaalia. Oikeasti, suuriko etu olis PPK:ta järeämpi ase.

Agenttihommissa on muuten etu, että ihan pätevän "kotelon!" PPK:lle saa tehtyä 15:ssa sekunnissa paperinarusta, kengännauhasta tms. materiaalista.

Bondin tappelutaidoista en kommentoi mutta välitän vuosien takaisen Lady of The Housen kysymyksen: Mitä toi hinttari tota korstoa hiplaa? Roger Moore yritti pätkiä jotain pahista turpaan. Ei tehnyt Rogerin charmi eikä otteet vaikutusta...

CIA:n heikkous taitaa olla tekniikkaan keskittyminen, satelliitteihin, Sigint:iin, U2 ja SR-71 kuviin yms.

Pyssymies

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Pyssymies. Joo, jos lentäjä ammutaan alas vihollisen puolella niin ei se karkuun pääse ampumalla vaan piileskelemällä. Moorehan sinänsä on näyttelijä joka esitti tappelukohtauksia. Sen sijaan jotkut vaikkapa Chuck Norris ja Steven Seagal olivat taas alan ammattilaisia jotka esittivät näyttelijää. Ja sen minäkin olen lukenut että jossain vaiheessa CIA keskittyi perinteisen tiedustelutyön sijasta elektroniseen kikkailuun. Ja siitä kai päävastuun kantaa NSA.