torstai 12. elokuuta 2021

ORJAT

Vantaa, tuonnempana…

Eräässä Vantaan Koivukylässä sijaitsevassa kerrostaloyksiössä soi herätyskello ja kerrossängyissä nukkuvat neljä noin kolmekymppistä miestä heräsivät. He eivät olleet virolaisia keikkalaisia niin kuin muutaman kymmenen vuotta aikaisemmin vaan suomalaisia ammattimiehiä jotka asuivat tässä kolhoosissa koska heillä ei ollut vaihtoehtoa. Valtio kutsui heitä virallisesti lakisääteisiksi välttämättömyystyöntekijöiksi mutta he tiesivät olevansa käytännössä orjia.

Orjia, joiden yksi päätehtävistä oli elättää ja huoltaa sekä etnisesti edistyksellisten että nomenklaturan akateemisten suojatyöläisten lisäksi kaikkiaan 300.000 Suomessa elävää IPT:tä eli ilmastopassiivitaistelijaa. Kyseiset elätettävät olivat aikanaan perustaneet ilmastosyihin vedoten Työstäkieltäytyjäliiton jonka valtansa betonoinut intersektionaalinen feministihallitus otti enemmän kuin tosissaan ja nosti viralliseen elatusasemaan. Olivathan ne oikealla ja kyseenalaistamattomalla ilmastoasialla. Todeten että työstä kieltäytyminen oli ilmastoteko. Joten heidät elätettiin ilman mitään vastiketta, heidän mitääntekemättömyytensä nähtiin tärkeänä työnä ja heidät nostettiin sankarin jalustalle.

Hallituskin sinänsä tajusi että aivan koko kansaa ei voinut asettaa elätettävän ilmastohuilailijan asemaan joten asema myönnettiin vain ideologisesti luotettaville ihmisille joita löytyi vihervasemmistolaisissa yllin kyllin. Asiaa auttoi tietysti se, ettei kyseisistä ihmisistä olisi varsinaisen työn tekijöiksi ollut muutenkaan.

Ilmastolaiskottelijoille taattiin suhteellisen tilava ja ilmainen valtion asunto ja peruspäiväraha mutta ideologisista syistä heille taattiin myös peruspäivärahan suuruinen tili lähimpään kauppaan. Se riitti heille varsin hyvin. Sen sijaan välttämättömyystyöntekijöille tarjottiin vain sellaisia kolhoosikämppiä joissa nämä hiljattain kellon herättämät miehet asuivat. Lisäksi heillekin tarjottiin asunnon lisäksi peruspäiväraha ja sen lisäksi vain yksi päivittäinen ateria valtion työmaaruokalassa. Välttämättömyystyöntekijän tehtävästä kieltäytyminen saisi aikaan kaikkien tukien loppumisen, asumisoikeuden menettämisen ja ajautumisen kadulle kerjäämään. Nämäkin miehet tiesivät että hallitus otti ilmastotunneasiat enemmän kuin vakavasti. Ei ollut muuta mahdollisuutta kuin alistua ja tehdä määrättyä työtä tosiasiallisena orjana.

Tämän pienen kolhoosin asukkaat olivat kaikki putkimiehiä. He olivat tottuneet ahtaaseen ja varsin köyhään elämään. Siihen oppi ja sopu säilyi. Tiettyjä ongelmiakin oli sillä kun kaikki söivät yhtä aikaa aamiaistaan eli laihaa kahvia ja leipää jonka päällä oli kevytlevitettä ja soijajuustoa niin jokaisen suoli alkoi toimia suurinpiirtein saman aikaisesti. Onnekkain ehti vessaan paskalle ensimmäisenä yrittäen toimittaa asiansa mahdollisimman nopeasti ja muut sitten täräyttivät kiireellisen aamupostinsa paljuun. Paskanhajun sai tietysti tuuletettua pois ja kaikkeen tottuu muutenkin. Kun vaihtoehtoa ei ole. Sanovat että hirressäkin ensimmäiset viisi minuuttia ovat hankalia ja sen jälkeen alkaa kummasti helpottaa.

Yksi näistä miehistä oli nimeltään Ville Temppanen. Asemaansa tai sen puutteeseen tottunut. Hän katsoi viestitintään ja huomasi että hänen ensimmäinen pakkotyötehtävänsä oli jotain jota hän erityisesti inhosi. Hän käveli puolen kilometrin päähän varikolle, otti alleen valtion auton jossa oli tarvittavat työkalut ja ajoi etnisen erityisenklaavin rajalle jossa häntä odotti kaksi vartijaa. Vartijat hyppäsivät autoon ja koska oli varsin aikainen aamu niin yhtään kiveäkään ei autoa kohti heitetty. Joskus oli tuuri. Joskus jopa ammuttiin perään. Vaikka nuo etnomannekiinit eivät pärjänneet ilman häntä. Ei se estänyt heitä riehumasta.

Tehtävä ei ollut tällä kertaa putkitöitä vaan etnisesti edistyksellinen perhe vaati Villeä kuskaamaan asuntoonsa kertyneet roskat pois. Näköjään kaupungin siivoojia ei ollut tarpeeksi. Nehän nämä kämpät yleensä putsasivat. Ville hillitsi itsensä eikä vetänyt ilkikurisesti irvistelevää etnoa turpaan eikä edes sanonut mitään purevaa vaikka mieli kovasti teki. R-merkintä olisi tiennyt automaattisesti peruspäivärahan puolittumista kuukauden ajaksi. Niinpä hän kuskasi asuntoon kertyneen ryönän vartijoiden avustamana ulos. Tehtävän päätyttyä Ville ja vartijat puhuivat keskenään aikaa sitten opituilla käsimerkeillä. Heidän mukanaan olevat viestittimet kun välittivät kaiken puheen valvontakeskukseen eikä viestittimiä saanut laittaa pois päältä ilman pätevää syytä. Käsimerkkien sisältö oli kauan sitten opittu ja ne saattoi todellakin sanoa vihaviittomiksi.

Seuraava tehtävä oli Espoon puolella. Alueella jossa asui vain sankarillisia ilmastopassiiveja. Työn kohteena oli kaksio jossa oli vain yksi rastatukkainen nainen. Asunnossa oli hyvin voimakas pilven haju. Ville kysyi kaiken riskin uhallakin tietäen että nämä kaksiot oli määritelty minimissään kahdelle ihmiselle:

- Jaa, onkos muut asukit töissä?

Nainen vastasi narisevalla äänellä:

- Täällä asuu neljä ihmistä ja ne ovat kaikki paikalla. Minä olen feministinen noita ja oman persoonani lisäksi minä olen myös kolme aikaisempina vuosisatoina elänyttä noitaa jotka elävät sielussani. Niinpä minä olen oikeutettu asumaan tätä kaksiota yksikseni neljäkseen. Ja ongelmana on se, että tuo keittiön tiskiallas ei vedä.

Ville katsoi tiskipöytää ja huomasi että sen päällä oli pari purkkia kynttilämassaa. Tyhjää sellaista. Nähtävästi kyseinen pyryharakka oli yrittänyt valmistaa kynttilöitä noitarituaaleihinsa, ei ollut tyytyväinen tulokseen ja kaatanut sitten sulan massan lavuaariin. No, tukkihan se putket sitten. Ville tokaisi:

- Niin… luulis kumminkin että edes yksi näistä asunnossa asuvista persoonista osaisi sen verran sisälukua että hoksaisi ettei tätä massaa saa kaataa viemäriin. Kas kun se tukkii sen ja se on vittumainen aukaista.

Sankarillinen ilmastolaiskottelija katsoi Villeä ilmeellä joka kertoi kuka oli patriisi ja kuka plebeiji:

- Kuules orja. Jos sinä vittuilet vielä yhtään niin minä teen sinusta valituksen Feministisen Ilmastovalvonnan Ylikomitealle.

Ville nieli kiukkunsa, ymmärsi että nyt on turha ylpeillä sillä olihan hän tekemisissä hallinnon lemmikin kanssa. Hän painoi päänsä ja sanoi:

- Olen todella pahoillani asiattomasta käytöksestäni. Pyydän anteeksi ja käyn työhön.

Ville alkoi aukaista steariinista tukkeutunutta putkea ja sankarillinen ilmastolaiskotteleva feministinoita pisti bongin porisemaan alkaen viettää laatuaikaa itsensä ja kolmen sivupersoonansa kanssa. Saatuaan putken aukaistua ja poistuttua asunnosta Ville pisti viestittimen virka-auton penkille, käveli viidenkymmenen metrin päähän autosta ja lateli katkeran annoksen saatapeetä. Sitten hän ajoi työmaaruokalaan. Tarjolla oli tällä kertaa hernekeittoa. Tietysti lihatonta. Villellä oli repussaan vielä hieman kuivattua hirvenliharouhetta jonka hän oli saanut pimeillä mailla asuvalta serkultaan. Hän sotki sen keiton sekaan ja söi. Piru vie kun pääsisi taas käymään siellä. Saisi leivän päälle – saatana – voita.

Ruuan jälkeen pari seuraavaa keikkaa oli varsin normaalikeikkoja. Eivät nostaneet tunnetiloja.

Sitten tuli keikka nomenklaturan alueelle. Tälläkin keikalla hänellä oli mukana vartija joka vahti ettei hän vaan varastaisi mitään nomenklaturan jäsenen asunnosta. Mukavassa kaksiossa asuva nainen totesi:

- Toimi orja sitten hiljaa. Minun täytyy valmistella väitöskirjaani monikulttuurisesta sukupuolten tasa-arvosta, etnisyydestä ja seksuaalisuudesta. Niin että en kaipaa yhtään häiriötä.

Villehän toimi hiljaa. Mitä nyt vaihtoi yhtä lailla vittuuntuneen vartijan kanssa muutaman käsimerkin.

Iltapäivällä Ville sai ilmoituksen että hänen tulisi mennä harvinaisen asiakkaan luo. Kyseessä oli yli seitsemänkymmenvuotias eläkeläispariskunta joka asui aivan Espoon laita-alueella. Vanhassa rintamamiestalossa. Putkihomma kesti vain tunnin mutta pihalla jo pois lähtevä Ville sattui katsomaan liiteriä jonka ovi oli jäänyt auki. Valmiita puita ei ollut juuri ollenkaan mutta liiterissä oli suuri määrä metrisiä pöllejä. Hän kävi kysymässä pariskunnalta ja mies vastasi:

- Kun ei oikein jaksa tehdä kuin satsin kerrallaan… voimat ovat aika vähissä… mutta ei me tästä mihinkään vanhuskeskityslaitokseenkaan haluttaisi lähteä… kuka sitä kotoaan…

Ville mietti hieman ja soitti kaikille kolhoosiyksiönsä asukkaille. Kaikilla alkoi olla päivän orjatyöt tehtynä eikä kukaan ollut päivystysvuorossa. Ville kertoi tilanteen ja puolen tunnin kuluessa kaikki neljä olivat paikalla. Ei muuta kuin hihat heilumaan. Yksi pätki pöllejä moottorisahalla, pari halkoi niitä kirveillä ja yksi viskoi niitä läjään. Iltakahdeksaan mennessä liiterissä oli varmaankin kahdeksan kuutiota käyttökelpoista polttopuuta. Vanha pariskunta sanoi ääni vavisten:

- Kiitos pojat… tästä on niin suuri apu… mutta kuinkas te… vieraille ihmisille…

Ville vastasi:

- Niin… mehän ollaan orjia… kyllä me se tiedetään… me tehdään pakkotyötä mutta iltaisin meillä ei ole kuin viestittimen tarjoamaa paskaa jota me kerrossängyssä tuijotetaan… ja viikonloppuisin juodaan halpaa viinaa… mutta tätä me ei tehty pakosta… me tehtiin se vapaaehtoisesti… tämän pienen hetken ajan me oltiin vapaita miehiä… sen eteen kannatti vähän hikoillakin…

Lukijalle: Inspiraatio kirjoitukseen tuli kommentoija Acc:n kommentista yhteen käppäukkojuttuuni:

"Se kehittää silloin itselleen automaattisesti loispistiäisten yhteiskuntaluokan. "

Tämä ilmiö on todellinen. Todisteeksi käyköön Työstäkieltäytyjäliitto (TKL).

https://tk-liitto.tumblr.com/

Sivustolla on myös linkki pdf-kirjaan "Tekstejä työstäkieltäytyjlle"

Sisältö:
Vastikkeetonta rahaa kaikille! – Työstäkieltäytyjäliiton ohjelmajulistus – Työttömyyspolitiikka ja työstä kieltäytyminen – Sepät korpilakossa keskellä Helsinkiä – Poliittisten innovaatioiden laboratorio – Taistelu työvoimatoimistossa – TKL Consulting X TE-toimisto – Rottia ja ihmisiä – Karensseja työnantajille – Enemmän vai vähemmän? – Työstäkieltäytyjäliiton perhevapaamalli – Vinkkejä työn välttelyyn – Just say no to work! – Marx synapseissa – Usein kysytyt kysymykset

Vaikka TKL vaikuttaa mielisairaalta, sen edustama ajattelu voi olla valtavirtaa muutaman vuosikymmenen kuluttua. Ajatellaanpa 50-lukua. Silloiset ihmiset olisivat pitäneet mielisairaana visiota Suomesta, jossa firmat liputtavat homoilun puolesta ja nuoret haluavat vaihtaa sukupuoltaan. Mutta niin tuokin on toteutunut.

Acc

Ja tuota kommenttia kannattaa miettiä tarkkaan ja suurella pelolla. Kas kun se voi pitää paikkansa.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun aamuisin teen lähtöä töihin - täällä Vantaalla - 5-6-lapsiset somaliperheet ovat monesti matkalla päiväkotiin. Tai sitten isi tai äiti on jo palaamassa vientimatkalta kotiin.

Minulla on monta kertaa käynyt mielessä ajatus, että eihän se orjuus mihinkään ole kadonnut - se on vain muuttanut muotoaan. Erityisesti tämä käy mielessä, kun kaapuämmät kaartelevat autoilla, joihin ei itsellä alemman keskiluokan työntekijänä ei ole varaa.

Tämä ihan tämän päivän Vantaalta.

Valtsu

Anonyymi kirjoitti...

Luulin ensin, että TKL on vitsi, mutta aprillipäivä meni jo. En malta olla siteeraamatta vanhaa toimittaja Vesa-Pekka Koljosen Iltalehteen kirjoittamaa kolumnia, jossa hän kertoi Radiomafian haastattelemasta kahdesta nuoresta vegaanista, joista toinen opiskeli yliopistossa kulttuuriantropologiaa ja toinen käytännöllistä filosofiaa. Isona, vaikkapa peräti kolmenkymmenen vuoden korkeassa iässä Iita toivoi voivansa työskennellä omalla alallaan ja Jani oman alansa tutkijana ja luennoitsijana, joka käsittelisi luennoissaan kriittisesti yhteiskuntaa.

Jutun loppuun oli tiivistetty yhteenveto siitä, kuinka laaja on hyvinvointiyhteiskunnan äidinsyli.

”Ihmistaimi voi viettää elämänsä vaikka siten, että yhteiskunnan kustantamista potkuhousuista päästyään menee yhteiskunnan kustantamaan päivähoitoon, kouluun ja yliopistoon, harrastaa vapaa-aikanaan tuotantoon ja kulutukseen perustuvan yhteiskunnan ylläpitämänä tuotannon ja kulutuksen vastustamista ja siirtyy yhteiskunnan palkkalistoille arvostelemaan päätyökseen yhteiskuntaa, jättäytyäkseen elämän ehtoopuolella yhteiskunnan ylläpitämien hoitopalveluiden varaan.”

Kun aina uusia porukoita ilmestyy samalle puurokupille mikä milläkin ideologialla, alkaa hyvinvointiyhteiskunta olla kohta taputeltu.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Valtsulle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

Valtsu: Jep. Kun tavallinen suomalainen joutuu vasten tahtoaan elättämään tuontitavaraväestöä niin onhan se orjuuden yksi muoto. Varsinkin kun valtakoneistomme on tehnyt selväksi että sen tuontitavaran hyvinvointi on tärkeämpää kuin suomalaisten.

Rouva Ano: Tuo yhteenveto oli kyllä yksi parhaimpia ja osuvimpia mihin olen koskaan törmännyt.

Anonyymi kirjoitti...

Ei helevetti.. Ikinä kuullukkaan tuommosesta liitosta. Ei pystynyt lukemaan etusivun tekstiä. Tuolla tokoin rannassa on kesäpäivinä tarinan kaltaisia neljän persoonan henkilöitä ringissä istumassa useita keskittymiä. T. Oloneuvos

Anonyymi kirjoitti...

Tervehdys!

Nyt en kyllä vaikea sanoa onko tuo TKL:n agenda tosissaan kirjoitettu vai ei. Kirjoitusasu, aiheet ja sanavalinnat ovat juuri sellaisia jotka assosioituisivat johonkin teekkarien vappujulkaisun juttuun. Vielä kymmenen vuotta sitten olisin sanonut ettei ikinä voi olla tosissaan tehty, mutta nyt on kai pakko uskoa että ihan totisesta todesta kyse.

Taas kerran tulee osoitetuksi, että niin hyvä kirjoittaja kun Ykä oletkin, niin sellaista tarinaa et pysty keksimään etteikö todellisuus olisi vielä villimpi ja samalla synkempi. Pelolla odottelen tämän kertaisen profetian toteutumista ja sitä kuinka sitä vielä nokitetaan.

t.Puupääukko

QroquiusKad kirjoitti...

Mitä se vanha pariskunta niillä puilla muuten teki? Puun pienpolttohan on ankarasti kielletty ilmastovastaisena terroritoimintana Globalististen Eurostotasavaltojen Liiton Suomen Globlastissa? – Kielto ei tietenkään koske nomenklatuuran vapaa-ajanasuntojen takkoja, mutta siihenhän tämä pariskunta ei kuulunut.

Miten he ylipäänsä saavat asua rintamamiestalossa? Koko termikin uhkuu fallosentristä patriarkaalista militarismia ja loukkaa kaikkia naisia, joita kaikki miehet sortavat olemassaolollaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastopassiivitaistelijoille voisikin sitten läänittää vaikka Madagaskarin omaksi reviirikseen. Katkaistaan kaikki yhteydet pahaan muuhun maailmaan. Käydään vuoden päästä tarkistamassa, minkälaisen paratiisin ovat sinne saaneet luotua...

Tapsa vaan

Anonyymi kirjoitti...

Olisihan se sinänsä hienoa jos putkimiehet olisivat tulevaisuudessa taas suomalaisia, vaikkakin vankina omassa maassaan. Puolalaisia ja venäläisiä ainakin vielä ovat. Työnantajansa vankeina.

Tulevaisuutta on ainakin jo alettu rahoittaa. Myöhästyin kiinteistöveron maksussa viikonlopun yli. Valtio laittoi armollisesti 0,07 euron laskun.Virheistähän pitää maksaa.
Maksoin tietysti kuuliaisena kansalaisena heti pois, koska niin on pienestä pitäen opetettu.Pottia yhteiseen hyvään.

Kauan eläköön TKL sekä muut toisten perseellä mäkeä laskevat.
voijumala###

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Oloneuvokselle, Puupääukolle, Qroquius Kadille, Tapsalle vaan ja voijumalalle & kiitos kommenteistanne.

Oloneuvos: Erityisesti näitä neljän persoonan henkilöitä löytynee nykyisin kovin muodikkaista feministisistä noitapiireistä.

Puupääukko: Kyllähän se äkkiseltään ns. keijotetulta vaikuttaa mutta ovat ne tosissaan. Ja joo, todellisuushan painelee oikealta ohitse koko ajan.

Qroquius Kad: Minä kumminkin tykkään laitella juttuihin jotakin, no, inhimillistä. Niin että sallinet tässä tapauksessa intersektionaalisen todellisuuspoikkeaman.

Tapsa vaan: Totta joo, mutta toisaalta mieleen tulee kysymys että mitäs pahaa madagaskarilaiset ovat meille tehneet että me niitä niin rangaistaisiin.

voijumala: Meilläkin maksellaan kiltisti kiinteistöveroa vaikka me ei manttaaleille saada julkisesta infrasta yhtään mitään.

Anonyymi kirjoitti...

TKL:llä, jos se olisi todellinen asia eikä Suomen Al-Qaidan eli EK:n propaosaston höpötarina, ei ole mahdollisuuden häivää sillä sitä vastassa on Työttömyysturvalaki, joka kaikista Suomen voimassa olevista laeista on se kaikkein rangaistuskiimaisin.

Kyseinen laki unohti esimerkiksi länsimaisessa oikeuskäytännöissä oletusarvoisesti käytettävän syyttömyysolettaman täysin, ja pitää työtöntä oletusarvoisesti aina syyllisenä kaikkeen mistä häntä syytetään tai epäillään, ja niinpä lain kanssa vastatusten oleva työtön lähes aina saa rangaistuksen paitsi jos tuo työtön jotenkin onnistuu syyttömyytensä todistamaan.

Sen sijaan työtöntä vastaan todistelevaa jopa tunnettua karenssien tehtailija työnantajaa tai virkamiestä tuo laki pitää oletusarvoisesti aina totuuden puhujana, ja tuosta käytännöstä sitten voi päätellä kumman sana pätee jos ollaan tilanteessa että ollaan sana sanaa vastaan.

Lisäksi lain perusteella paukutetut rangaistukset eivät ole missään järkevässä suhteessa siihen haittaan tai vahinkoon tai ylipäätänsä mihinkään siihen mistä ikinä tuohon lakiin perustuen jotakuta rangaistavaa kulloinkin rangaistaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Jep, varsinkin pitkäaikaistyöttömät ovat järjestelmän hampaissa. Ilman omaa syytään. Ei yli viisikymppistä enää minnekään palkata. Eikä monessa ammatissa yli viisikymppinen ole enää työkykyinenkään.