tiistai 17. elokuuta 2021

PASSINTARKASTUS JÄRKENSÄ PALAUTTANEESSA MAASSA

Lufthansan lento Frankfurtista Suomeen…

Frankfurtista Suomeen suuntautuvalla lennolla oli mukana myös parikymmentä somalia joista suurin osa oli saanut Suomen kansalaisuuden. Frankfurtiin lento oli tullut luonnollisesti Mogadishosta. Yksi matkustajista oli muuan Hassan Hassan jolla kansalaisuus oli ollut jo viisitoista vuotta. Hän oli viettänyt jälleen kerran mukavan kuukauden loman Somaliassa ja palaisi nyt maahan joka oli antanut hänelle vastuuttoman elatuksen viimeiset viisitoista vuotta. Elatuksen niin hänelle kuin hänen kolmelle vaimolleen jotka virallisesti olivat tosin yksinhuoltajia. Hassan oli usein miettinyt, olivatko suomalaiset syntyjään niin tyhmiä vai kuuluiko se heillä jotenkin koulutukseen.

Lennolla somalimiehet puhuivat siitä että Suomessa oli heidän lomansa aikana tapahtunut vallanvaihto ja niin sanotut kansallismieliset olivat ottaneet vallan. Maassa kuulemma tapahtuisi suuria uudistuksia ja muutoksia. No, tuskin se heitä koskisi. Hehän olivat käveleviä solidaarisuuspokaaleja jotka olivat kaiken arvostelun ulkopuolella. He olivat tottuneet siihen. Se oli… mitenkä se suomalainen sanonta meni… joo, saavutettu etu. Se, millä he olivat sen saavuttaneet tosin oli heille hieman epäselvää.

Helsinki-Vantaan lentokentällä miehet kuitenkin alkoivat huolestua. Kentällä oli sotilaita jotka ohjasivat somalimiehet erilliseen tarkistuspisteeseen. Siellä odotettiin jonossa ja vaikka mieli teki aloittaa yleinen rasismivalittaminen niin sotilaitten ilmeissä oli jotain uutta. Jotain sellaista, jota suomalaisten naamassa ei ollut ennen näkynyt. Jotain tuttua. Kotimaasta. Eräs miehistä yritti kuitenkin mutta rynnäkkökiväärin perä lopetti protestin nopeasti.

Hassan ohjattiin passintarkastajan luo. Tarkastaja katsoi ensiksi Hassania, sitten passia ja sitten taas Hassania. Hän ei sanonut mitään, mutta laittoi passin talteen ja painoi samalla pöytänsä nappia. Hassanin ympärille tuli neljä aseistautunutta sotilasta. Tarkastaja antoi Hassanille printatun paperin jossa luki somaliksi:

Passissanne on Somalian leima. Olette hakeneet Suomesta turvapaikkaa sillä perusteella että olette Somaliassa hengenvaarassa. Sekä turvapaikkanne että kansalaisuutenne peruutetaan välittömästi. Teidät viedään pidätystiloihin. Teille myönnetään lentolippu haluamaanne maahan. Ennen lähtöänne teistä otetaan biotunnisteet ja teillä on elinikäinen saapumiskielto Suomeen. Kaikkeen mahdolliseen väkivallan yritykseenne vastataan vielä kovemmalla väkivallalla.

Tästä päätöksestä ei ole valitusoikeutta.

Kun sotilaat saattoivat Hassania pidätystiloihin hän vielä sanoi huonolla suomellaan:

- Teillä ei oikeus tehdä nämä asiat!

Sotilas vastasi:

- Kyllä on. Sillä olemme maksaneet idioottimaisuuden alttarille jo kymmeniä vuosia. Nyt piikki on täynnä.

Pidätystiloissa pari somalia kertoi että he olivat repineet passeistaan sen sivun jossa oli Somalian leima. Ei auttanut. Passin vahingoittaminen tiesi tiettyjen kansallisuuksien edustajalle yhtä lailla niin kansalaisuuden kuin turvapaikan menettämistä. Eräs miehistä oli valittanut sotilaalle että tämä on etnistä profilointia ja sotilas oli todennut että joo, niin on. Entäs sitten?

Pidätyssellissä olevat somalit tuumivat että olihan se hauskaa niin kauan kuin sitä kesti. Mikähän piru nuo suomalaiset sai järkiinsä? Ehkä otetaan lentolippu Ruotsiin?

Joo, ja sitten Ykä heräsi ja laski kissan ulos. Mutta voihan sitä haaveilla että terve järki ei joskus olisikaan enää viha-ajattelua. Kiitos Nils-Aslak Näkkäläjärvelle ja eräälle sähköpostikaverille inspiraatiosta.

34 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ykä heräsi myöhään. Olisin itse jo herännyt siinä vaiheessa
, kun sotilas hymyili itsevarmasti. Takaraivossa kun on niin vahvasti kuva, kun soltut kantavat matujen matkalaukkuja 2015.

Tapsa vaan

QroquiusKad kirjoitti...

Köyhän ainut huvitus on vilkas mielikuvitus. Vaan sen mielikuvituksen tuotosten ääneen lausuminen on aina vain rikollisempaa.

Timo Hännikäinen kertoo tuolla

https://sarastuslehti.com/2021/08/17/etninen-puhdistus-ja-valtakunnansyyttaja/

miten joutui tänään poliisin kuulusteluun "Sarastus"-lehden päätoimittajan ominaisuudessaan julkaistuaan tämän

https://sarastuslehti.com/2016/07/30/miten-etninen-puhdistus-toteutetaan/

kirjoituksen siis viisi vuotta sitten.
Käsky kävi itseltään valtakunnanfreisler Raija Toivioretkeläiseltä.

Tässä on seuraaviin eduskuntavaaleihin vielä riittävästi aikaa saada aikaan pykäliä ja KKO:n ennakkotapauksia Perussuomalaisten lakkauttamiseen.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Tapsalle vaan ja Qroquius Kadille & kiitos kommenteistanne.

Tapsa vaan: Kaunista unta on mukava nähdä vähän pidemmällekin.

Qroquius Kad: Jaahah. Pistää miettimään että onko Toiviainen toivioretkellä yksin vai ylemmän portaan käskemänä. Veikkaan molempien yhdistelmää. Tietyt meikäläisen tulevaisuusfiktiot muuten täyttävät oikein hyvin Toiviaisen rikoskynnyksen. Vaikka poliisin kohdalla tuskin niin olisi. Samoin kuin Hännikäisen kohdalla. Poliisi kun kumminkin ymmärtää fiktion ja tappokiihotuksen eron.

QroquiusKad kirjoitti...

Liittyneekö asiaan tai ei, mutta Paavo Tajukangas näyttää poistanen mediansa kommentointimahdollisuuden.
Nähtäväksi jää onko tämä väliaikaista, mutta P.T. oli kyllä moneen kertaan peräänkuuluttanut siivompaa kieltä, koska se on hänen päänsä joka joutuu julkaisijana pölkylle.

Ehkä hän kyllästyi lopulta lukemaan samaa jaanaamista ja öyhötystä uudestaan ja uudestaan. Ehkä virkavallan viikate alkoi liipata turhan liki.
Toivotaan että hän jaksaisi kumminkin jatkaa bloginsa päivittämistä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Joo, näin näyttää tapahtuneen. Toivotaan, että hän jatkaa blogiaan. Se on nimittäin ensiarvoisen tärkeä uutiskanava. Ja ehkä hän laittaa kommentteihinsa moderoinnin. Minulla se on ollut jo toistakymmentä vuotta.

Risto Teinonen kirjoitti...

Hieno uni. Toivottavasti enneuni, joka toteutuu pian.

Anonyymi kirjoitti...

Etnistä profiloitia harrastettiin Saksassa jo yli 30 vuotta sitten. Frankfurtin lentokentällä lasikopissa istuva koppalakkiäijä viittasi kädellään minut jatkamaan matkaa, kun passia hänellä tarkastettavaksi ojensin. Havaitsi minut tyypilliseksi suomalaiseksi juntiksi ulkonäön perusteella. Kolmen kuukauden kuluttua sitten sortui se Berliinin muurikin, mutta se ollut minun syyni ...

-thinker Dill

Anonyymi kirjoitti...

tämä ei ole mainos, mutta komppaan kyllä herra Puopoloa. Tähän on tultu:
https://www.youtube.com/watch?v=42b1-nTP57s&ab_channel=IvanPuopolo

sensurointi "vääristä" mielipiteitä on totalitarismia.

t. Sepi


Anonyymi kirjoitti...

No mutta miksei hassan hassan hae turvapaikkaa, kansalaisuuden menettänyt, vainottu raukkaparka. Onhan turvapaikan hakeminen ihmisoikeuksista perustavin. ö

Pyssymies

Pate kirjoitti...

Terve! Olipa kerrassaan hieno ( enne ) uni. Mutta joo tuskinpa toteutuu. Tuohon pt:n toimintaan täytyy todeta, että ymmärrän täysin että on ns hermo mennyt. Ja siistimisen paikka. Toivottavasti jatkaa. Jatkanpa hieman rajatarkastuksista. Ruotsin ja Suomen väliä on tullut matkustettua usein per vuosi, ja on nähty todellisuus. Suomen päässä kun ei mitään valvontaa sekä vastaanotto kuin kunniakansalaisilla. Siis tummempaa pigmenttiä omaavilla. Tilataksit odottamassa ja Sossu paapomassa.

Anonyymi kirjoitti...


Harmi, että PT-media ei anna enää kommentointimahdollisuutta. Kommenttien katoamisen myötä menetetään myös hyödyllisiä tietoja ja näkemyksiä. Mutta... mutta ehkä tilanne on niin paha, ettei kommentointi ole enää mahdollista.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Risto Teinoselle, thinker Dillille, Sepille, Pyssymiehelle, Patelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Risto & Pate: Uni niin ja ei toteudu pitkään aikaan. Mutta on hyvä jatkuvasti muistuttaa että sellainen turvapaikkajärjestelmä jossa turvapaikan saanut voi lomailla lähtömaassaan on järkyttävä vitsi.

thinker Dill: Suomen passilla on yleensäkin ollut tuollainen vaikutus mutta eiköhän sekin tilanne pikkuhiljaa päivity.

Sepi: Kyllä Puopolo puhuu asiaa.

Pyssymies: Järjellisessä maailmassa sitä turvapaikkaa ei olisi alun perinkään annettu. Mutta…

Ano: Harmi niin. En tiedä syytä tuohon. Kommentointi on siellä ollut välillä aika rankkaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja kiitos sähköpostista. Ihan hyviä ja asiallisia huomioita.

Pate kirjoitti...

Joo tuo että lomaillaan maassa, mistä on mukamas karkuun lähdetty. Ja rahaa lähetetään sinne, mistä on karkuun lähdetty. Kaiken kustantaa hölmölä. Vai sanotaanko suoraan. Hyödylliset idiootit. Ja lisätään nyt vielä se, mikä ärsyttää. Eli erilaisia somali yms järjestöjä, jotka saavat käsittämättömiä summia. Esim veikkausvaroista. Ja siihen päälle muut tuet. Kun on uskonnon mukaan lapsia sellaiset alkaen 4 - 15, useiden vaimojen kanssa, niin kyllähän siinä ei työt yms kiinnosta. Ja onpa ollut huhua/faktaa, miten sossutuilla ollaan asunto sijoittajia. En usko, että tavallinen suomalainen eronnut yksinhuoltaja/elatusvelvollinen siihen pystyisi.

Anonyymi kirjoitti...

"me ne frego" olisi kyllä ihan helvetin käyttökelpoinen lause moneenkin kohtaan maailmassa.

Ekku kirjoitti...

Ohisalo se vaan twiittailee, että "turvapaikan hakeminen on ihmisoikeus".
Voi olla, mutta ei se tarkoita, että niitä pitää jakaa kuin karamellejä ja tarjota elatus kaupan päälle.
Eikä sen pitäisi myöskään tarkoittaa rajatonta notkumista maassa ilman oleskelulupaa, johon saa aina uudella valituksella jatkoa.
Samaan aikaan pelkästä mielipiteen ilmaisusta pyritään Suomen kansalaisia rankaisemaan.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle, Anolle ja Ekulle & kiitos kommenteistanne.

Pate: Nimenomaan hyödylliset idiootit. En osaa sanoa kuinka paljon noille somalien järjestöille on rahaa pumpattu mutta iso summa se on. No, typerää vedätetään. En minä oikeastaan somaleita voi syyttää suomalaisten typeryydestä. Tuon porukan pimeistä asunnoista on ollut puhetta jo pitkään ja tuskin on savua ilman tulta.

Ano: Juu, en välitä. Suomi ei pysty pelastamaan koko maailmaa. Mutta Suomi typeryydellään kyllä pystyy tuhoamaan itsensä.

Ekku: Ohisalolle kyseinen turvapaikan hakemisoikeus tarkoittaa loppuiän oleskelu- ja elatusoikeutta. Ja joo, se Toiviainen on pistämässä nyt fiktionkin syytteeseen.

Pate kirjoitti...

Terve. En tiedä teistä muista. Ainakin minulta on tullut stoppi kommentteihin. Tai en voi kuunnella tuben livejä. Itse asiassa täysin sensuroitu.

Anonyymi kirjoitti...

Afganistan opettaa... Annetaan muslimien rauhassa rakentaa omat paratiisinsa. Pidetään vain huoli että pysyvät siellä.

Pate kirjoitti...

Kyllä ei toimi. Sensuuri. Tämä viesti varmaan toimii.

Pate kirjoitti...

Joo. Minut on bannattu. YouTubesta yms. No niin😂 oikeuteen luultavasti. Raporttia tulee.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Patelle ja Anolle & kiitos kommenteistanne.

Pate: En nyt oikein hahmota. Kyllä kommenttisi tulivat tänne läpi. Ja kokeilin tuota Puopolon lähetystä niin kyllä sinne pääsee. Minkälaisia juttuja et pääse katsomaan?

Ano: Se kansa varmasti sai mitä halusi. Oliko se niin että 99% kyseisestä kansasta haluaa sharia-lakia. Mutta pitäkööt sen siellä.

Anonyymi kirjoitti...

Tere Yä ja muutkin. Huomasin kanssa sen, että PT on poistanut kommentoinnin, ja luulen ma että syynä on joidenkin jatkuva "älämölö" ja jaska pauhanta siellä. Taju-Paavo jo siitä useamman kerran huomautti tässä kesän aikana. Uskoisn, että Paavon jutut jatkuvat edelleen, tosin ilman kommentointia, sinällään harmi, kun niissä kommenteissa oli ihan oikeaakin tarinaa.
Ja nuo somput ym. turhapaikan hakijat, jos sinne kotimaahan mennään, josta on "hengenhädässä" paettu, omalle tai mistä syystä tahansa ei paluuta tänne pitäisi olla. Ja se kelagold, annetaan tavaraa, ei käteisä, esim. roukaa sa ostaa ostokupongilla, ja vain ruokaa. Ja juu, moniavioisille vain se yksi asunto, loput maksakoon itse.
PT sanoi tässä äskettäin, että afganistanin ongelma ei ole taliban vaan islam. Olen hyvin paljon samaa mieltä.
Ja ittehän ne sitä shariaa sinne haluavat. Ykän sanoin, ei niistä tule meikäläisiä lällydemareita vaikka niitä kuinka paapois.
Huru-ukko

vieras kirjoitti...

Afganistanista pakenevat tulee ohjata naapurimaihin eli Iraniin, Pakistaniin, Turkmenistaniin, Uzbekistaniin, Tadzikistaniin ja Kiinaan. Ne kaikki ovat turvallisia maita.

Sitä ihmettelen että jos 99 prosenttia afganistanilaisista haluaa sharia-lain ja varmaankin Talebanin hallinnon, tällöin veikkaan ettei sieltä luulisi olevan lähdössä kovin kummoista määrää porukkaa. Miks ne lähtis jos suurin osa haluaa Talebanien hallinnon?

On Afganistan joskus saatu vallattua: mongolien aikaan se tapahtui.

https://en.wikipedia.org/wiki/Invasions_of_Afghanistan#Mongol_Empire

Persuista. Onko persut nyt päässyt "normaalin" nationalistipuolueen vaiheeseen tai aloittamassa sitä?

Pitkään oli niin että nationalistien piti kyyhöttää persuissa omana nuivasiipenä. Sitten Jussi pääsi puheenjohtajaksi ja hoiti yhdet presidentinvaalit, eduskuntavaalit, eurovaalit ja kunnallisvaalit. Nyt viime viikonloppuna hän siirtyi takaisin rivipersuksi, jollaisena hän oli ennen puheenjohtajuuttaan tai oikeastaan ennen kuin siirtyi europarlamenttiin.

Oliko Jussin kahden kauden mittainen puheejohtajuus eräänlainen siirtymäaika puolueen nuivasiivestä kohti nuivaa puoluetta? Riikan johtama persupuolue on paremmassa tilanteessa kuin Jussin persut oli Jussin valinnasta aina 2019 eduskuntavaaleihin. Äskeiset kaksi vuotta taisivat olla puolueen vakiinnuttamista takaisin suureksi puolueeksi. Jussi varmaan ajatteli että hänen osaltaan välttämätän puheejohtajan työ on tehty, ja hän voi nyt alata mieluisampaan rooliin. Siksi hän luopui juuri nyt ettei puolue enempää henkilöityisi häneen. Muutenkaan nuivan asian ei pitäisi henkilöityä keneenkään yksittäiseen henkilöön.

Muistaako Ykä kun Riikka on joskus käynyt Ykän blogissa kommentoimassa jotain?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Huru-ukolle ja vieraalle & kiitos kommenteistanne.

Huru-ukko: Se älämölö on syynä siihen miksi itse aikanaan otin kommentointiin moderoinnin käyttöön. Näyttää siltä että PT-media jatkaa toimintaansa normaalisti. Somalien lomailumahdollisuus on huonosta vitsistä kertova huono vitsi joka kertoo kuinka idiootteja suomalainen valtakoneisto on. Islam on ongelma. Vain ja ainoastaan ongelma. Tosin jotkut kansat haluavat elää sen ongelman kanssa.

vieras: Näin tulisi niiden pakenevien kanssa tehdä. Länsimainen yhteiskunta ei kaipaa kivikautisen yhteiskunnan edustajia. Kyllähän persut pääsivät normaalin nationalistipuolueen asemaan jo vuonna 2017. Nyt vain johto vaihtui. Riikka on kommentoinut blogiini ja laittanut muutaman sähköpostin mutta siitä on varsin pitkä aika.

vieras kirjoitti...

Tää varmaan kannattaa pistää tähän. Jussi vieraili uusimmassa Sanna Ukkola LIVE ohjelmassa.

https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=117405029

Riikka vieraili sitä edeltävässä jaksossa.

https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=117116132

Anonyymi kirjoitti...

Ollaan nyt koronarokotuksista mitä mieltä tahansa, mutta jos meillä on otettu käytäntö, että maahan tulevalla täytyy olla todistus rokotuksesta tai sairastetusta koronasta päästäkseen maahan, niin missä on taas valvonta? Eräs naisihminen selitti IL:n artikkelissa, että ei sitä todistusta vaadita, koska täytyyhän ihmisen sanaan luottaa. Ja varmasti kun somali ansaitulta lomaltaan ”koti-Suomeen” palaa, häneltä ei edes sanallisesti kysytä, vaan sukkana menee läpi, koska muuten rasismi. Saa nähdä, kuinka monenteen varianttiin vielä päästään, ennen kuin tämä kurimus on ohi.

Rouva Ano

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys vieraalle ja Rouva Anolle & kiitos kommenteistanne.

vieras: Kiitos linkeistä.

Rouva Ano: Etnisesti edistyksellisen ”hädänalaisen” ihmisen sanaanhan meillä on luotettu jo yli kolmekymmentä vuotta. Mitä tulee koronaan niin sitä hysteriaa pidetään jo yllä väkisin.

QroquiusKad kirjoitti...

Koronahysterian helpottamisen merkkejä on alkanut pikkuhiljaa esiintyä:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008200498.html

Sehän on mitä ymmärrettävintä:
eihän niitä vihervasemmiston afgaanilemmikkejä nyt mihinkään ruttomaahan voi tuoda?

Ehei, Suomen on oltava korinaton tai ainakin hyvin vähäkorinainen, jota rajat voidaan avata taas apposen ammolleen vastaanottamaan ilmakuljetusinvaasio Työvoimapulan Paikkaajia ja muita koneinsinöörejä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius Kad. Tuo koronahysteriahan on tällä hetkellä enää väkisin ylläpidetty muutenkin. Tuijotetaan tartuntoja, mutta ei kuolleita eikä teho-osastolle joutuneita.

vieras kirjoitti...

Ivan Puopolo haastatteli Keijoa: https://www.youtube.com/watch?v=PRXD-iMEQLo

Onko Antero pyytänyt Keijolta haastattelua?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, vieras. Ei ole. Niin kuin olen ennenkin – ja aika monta kertaa – sanonut, ne Anterojutut eivät toimi sillä lailla. Mutta tuo haastattelu oli kyllä loistava. Ja Puopolo tiivisti hyvin sen, kuinka sairaassa yhteiskunnassa olemme. Ei minullakaan ole mitään mahdollisuutta tulla omalla pärställä ja nimellä esille.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Puopolan lopputiivistelmä on aika jäätävä. En ole mitenkään yhteiskunnallisesti näkyvä henkilö, mutta työnantajan aatemaailma on aika kaukana omastani. Näin ollen on turvallisempaa huudella anonyymina nimimerkin takaa, vaikka se vähän raukkamaista onkin. Työpaikalla ollessa sitten pidetään turpa kiinni kun joku alkaa puhua politiikasta.

Että sellaista sananvapautta täällä meillä Suomessa.

t.Puupääukko

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Puupääukko. Hyytävää totta. Ja linjaa pyritään vain kiristämään.