maanantai 18. joulukuuta 2023

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA CLXXII

1. Hieman ilkeyttä ennen joulua

Harvoin minä kirjoitan ihan puhtaasta vahingonilosta mutta tässä tapauksessahan siitä on kysymys. Eli se lukijoiden hyvinkin tuntema toimittelija Maria Pettersson joutui irtisanoutumaan Journalisti-lehden päätoimittajan paikalta. Syynähän oli tämä plagiointikohu mutta oli ihan hyvä että kyseinen naikkonen sai lopulta yleensäkin kynsilleen.

Onhan meinaan niin että valtamediassa hyvin harva ihminen on saavuttanut sellaisen kusipäisen itseään täynnä olemisen tason kuin kyseinen Pettersson. Lisäksi hän on tunnettu äärisuvakkina joka on kunnostautunut valehtelemisessa, tietäen että valtamedia ei niitä valheita koskaan valheiksi tunnusta. Hyvänä esimerkkinä naikkosen kuuluisa Malmö-kirjoitus jossa hän väitti pokkana että Malmö on täysin rauhallinen paikka jonne monikulttuurisuus ei ole tuonut minkäänlaisia ongelmia ja väitteet, että näin ei olisi ovat täyttä foliopipatavaraa.

Yleensä ns. uransa aikana hän on jatkanut itseään täynnä olevaa ”me päätämme, mistä vaaleissa puhutaan”,mies, joka ei lue naisten kirjoittamia kirjoja, ei ole sivistynyt” ja ”sinä et päätä, mitä on aito islam”-asennetta.

Hotellin respasta toivotaan, että hän alkaa etsiä osaamiselleen sopivaa työpaikkaa yksityiseltä sektorilta huomaten että yksityinen sektori ihan oikeasti on kiinnostunut osaamisesta eikä ylimielisestä kusipäisestä poliittisesta oikeaoppisuudesta.

Vaan joo, kyllähän hänelle joku suojatyöpaikka löytyy.

2. Säästövinkki

Nythän hallitus pyrkii säästämään julkisen sektorin menoja mikä on tietysti välttämätöntä. Se on täälläkin todettu monta kertaa että se useampi miljardi per vuosi joka poltetaan haittamaahanmuuttoon olisi tietysti erinomainen kohde. Mutta tuli myös käytyä tilastokeskuksen sivuilla ja katsottua paljonko Suomessa on tällä hetkellä yhteiskunnallisten aineiden yliopisto-opiskelijoita.

Vastaus: 19.600 opiskelijaa.

Mietin vain keskenäni sitä, että kuinkahan moni noista opiskelijoista on aikanaan nettoveronmaksajia ja kuinka moni akateemisessa suojatyöpaikassa?

Näin tässä lyhyesti. Joulua odotellessa. Hyvää viikon alkua kaikille.

26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ehdotan suvakki-Marialle kunnallistoimittajan tointa Pogostan Sanomissa.

Anonyymi kirjoitti...

Käyköhän niin, että nykyiset turhakkeet siirtyvät eläkkeelle ja uudet, sisäisen suosittelijan valitsemat, poweria täynnä olevat uusavuttomat miehittää nuo jakkarat. Tosin moni nykyinen viranhaltija roikkuu ylieläkeiän oksallaan. Ps. vieläköhän Liisa Hyssälä on sitrassa ideoimassa tulevaisuuden suomi tiimissä?

kt

Kalle Pelttari kirjoitti...

MTV käyttää tai ainakin käytti Maria Petterssonnia pöllöraadissa jonkinlaisena asiantuntijakeskustelijana. Sillon huomasi, että suvakki mikä suvakki, mutta oikein änkyräkommunisti. Se paistoi läpi niin kuin olisi sirppi ja vasara maalattu rintaan. Olihan Pettersson jossain vaiheessa myös YLE:n jälkivisaissa, missä on aina hyvin yksituumaista porukkaa ja ei yhtään jaksoa, jossa ei pilkattaisi perussuomalaisia, jopa takinkääntjien kuninkaan, hillotolppaministeri Timo Soinin johdolla.

QroquiusKad kirjoitti...

Pettu-Maisan pärställä oli pysyvästi tuo ylimielinen nilje suuruutensa päivinä, kun sai sanella mitä kuuluu ja kuka käskee.
Mutta sitten kävi ilmeisesti jormareinit:

kun oli tahallaan tallannut mahdillaan liian monille varpaille, oli lopulta saanut tarpeeksi monta vihamies...korjaan, vihahenkilöoletettua suistamaan valtaistuimelta.
Sen myötä pärstäkin oikeni miellyttävästi:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010038374.html

Vaan mitäpä tuo asianomaista haittaa, koska Suomen tahallaan muodottomaksi turvotetussa julkishallinnossa riittää kallispalkkaisia turhavirkoja niin Pettu-Maisalle kuin parillekymmenelletuhannelle vuosittain valmistuvalle julistavien yhteiskuntataiteiden maistelijalle.

Aina ja iankaikkisesti, aamen!

Anonyymi kirjoitti...

Ettei vaan joku kaunis päivä kävis niin, että ottaa porno Raakelin paikan. Kyllä hänelle joku hyväpalkkainen paikka on. Jos ei ole, sellainen järjestetään.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, kt:lle, Kalle Pelttarille, Qroquius Kadille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne. Tuo äärimmäisen ärsyttävä ihminenhän on aikamme tuotteen arkkityyppi. Itseään täynnä oleva naikkonen joka ei ole toimittaja vaan julistaja. Ja yliopistot pumppaavat lisää samanlaisia jatkuvasti.

Anonyymi kirjoitti...

Vähän otsikon sivusta, mutta, mutta! HS 16.12. 2023 paljastaa meidän ja USA:n yhteistyöstä olennaista tietoa. Sanoma-konserni saa lisää vuosikertatilauksia eräältä lähetystöltä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Olisko jotain linkkiä antaa?

Anonyymi kirjoitti...

Kun vuosi sitten kirjoiteltiin ennen vaaleja menneen jallituksen älyttömiä/vitutusta aiheuttavista terveydelle haitallisista edesottamuksista, eipä ollut tämä vuosi helpompi. Varsinkin se naurettava rasismi pelleily. Sekä vihervasemmistokommunistien ns raivo. Vaikka huumorilla otetaan/tai ainakin yritetään, niin välillä ne vitsit loppuvat. Ja on tullut kommentoitua yli äyräiden . Onneksi me täällä edes pimeällä puolella ollaan samaa mieltä. Ainakin suurilta osin. Toivotan hyvää joulun odotusta, sekä onnea uudelle vuodelle ykälle & mielestäni erinomaisille kommentoijille. Olette viisaita. Toivottavasti ne osaavat olla nyt hiljaa jne . Niin mekin saamme rauhan. Epäilen kyllä, että kirjoittelemme täällä taas viimeistään ennen uudenvuoden aattoa.

Anonyymi kirjoitti...

Yllättäen yle esitti mariupolin dokumentin, missä rohkeat toimittajat olivat. Sitä katsellessani, inhoni alkoi kasvaa näitä laittomia/sekä tuhansia nuoria muslimi miehiä kohtaan. En vaan tajua sitä muuten, kuin ihmisvihalla. Ja se on kohdistettu suomalaisiin. Typerät naiset. Putinin ase.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle, Qroquius Kadille ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Lämmin kiitos omasta ja kommentoijien puolesta. Ja voimia seuraavaan vuoteen. Ja joo, epäilemättä täällä vielä tavataan ennen uutta vuotta.

Qroquius Kad: En osaa minäkään. Sinänsä Rovajärvi on minulle inttiajoilta tuttu paikka.

Ano2: Osittain Putinin ase mutta jo vuosikymmeniä suomalaisten omaa typeryyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Dire straits brothers in arms. Hyi hitto teitä muslimien puolustajia sekä venäläisten puolustajia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Ano1:lle ja Ano2:lle & kiitos kommenteistanne.

Ano1: Ja analyysisihän teki kyseisestä sivustosta täysin merkityksettömän, niinkö? Siks toiseks, eikös se valtamediankin puolella tunneta se litkivä journalismi.

Ano2: Tunnen levyn. Eikä täällä käsittääkseni olla kumpienkaan puolustajia.

Anonyymi kirjoitti...

Originaali hg

-TR- kirjoitti...

Suomessa väkiluku kasvaa vaikka kuolleita on 15000 enemmän kuin syntyneitä mutta "muuttovoittoa" on 54000.

Väkiluku ylitti yhden tasaluvun ja on nyt yli 5.6 miljoonaa.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, TR. Nuo lukemat eivä ikeniä naurata.

Ja yhden kommentin jätin julkaisematta. Mikäli kommentoijalla on tarkoitus haistatella jollekin toiselle bloginpitäjälle niin tämä ei ole se alusta. Mene suoraan siihen toiseen blogiin.

QroquiusKad kirjoitti...

Ei se pääse enää siihen blogiin, koska kyseinen bloginpitäjä on siivonnut kyseisen uskonlahkon edustajat sieltä pois.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Qroquius KAd. Ei siinä ollut mitään putinismia vaan ihan vain henkilökohtaisia loukkauksia. En minä sellaisia julkaise.

QroquiusKad kirjoitti...

Siitähän tuolla ylempänä on jo yksi esimerkki, mutta vahva oletukseni sen henkilöönkäyvän loukkaamisen motiivista on kostoyritys bloginpitäjälle siitä, että hän julkesi ja kehtasi sulkea tämän uskonlahkon opetuslapsen blogistaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei linkkiä käytössä. Tarkoitan Jarmo Huhtisen 'analyysiä' sivulla A8.

Anonyymi kirjoitti...

Minua aikoinaan huvitti, kun tämä Maria Pettersson leikki tutkivaa journalistia. Hän uskaltautui kävelemään tunnin - ja tietysti valoisaan aikaan vähän puolen päivän jälkeen - Rinkebyssä. Rinkebyhän tunnetaan yhtenä Tukholman ongelmalähiöistä. Ja niinhän siinä kävi, ettei häntä ryöstetty, raiskattu eikä pahoinpidelty tämän uskaliaan tutkimusmatkan aikana.Puppua ovat puheet Ruotsin maahanmuuttajalähiöiden ongelmista, kirjoitti Maria tutkimusmatkansa jälkeen. Malmöstäkaan hän ei löytänyt mitään ongelmia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Joo, se kyseinen "tutkimus" muuttui sitten suorastaan legendaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Siis mikä on "Originaali hg"? Onko tämä taas jotain salakieltä vai jotain kirjoittajan kyvyttömyyttä luoda ymmärrettäviä predikaatin ja muut lauseenjäsenet sisältäviä lauseita Suomen kielellä?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tähän en osaa minäkään vastata.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä noista kommenteista tuolla ylempänä edustaa putinismia?
Persulit ovat siitä jänniä että vaikka ovat kaikkien kyselytutkimusten perusteella olleet eduskunnan Venäjä-myönteisin puolue Ukrainan sodan puhkeamiseen asti, niin silti raivokohtauksia saadessaan menevät helposti psykoosiin ja alkavat nähdä kuuputinisteja joka paikassa. En muutenkaan ymmärrä että mikä ihmeen juttu tämä näkymättömistä putinisteista joka paikassa vaahto suusta pärskyen oikein on. Kuka loppujen lopuksi on putinisti ja kuka ei?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys, Ano. Tuosta putinismista on yleensä ottaen tullut sellainen kulunut heitto jota viljelee vähän yksi sun toinen taho.