tiistai 17. maaliskuuta 2009

KALJUPÄISIÄ UUTISHAVAINTOJA OSA VI

1. Presidentti ja turhat lelut

Tästähän on kommentoitu muuallakin, mm. Hannu Visti on asiasta tehnyt hyvän kirjoituksen, mutta laitanpas itsekin lusikan soppaan. Meinaten, kunnioitettu presidenttimme Tarja Halonen vähän riiteli edellisen presidentin Martti Ahtisaaren kanssa maahanmuutosta ja kommentoi asiaa siihen tyyliin, että hän haluaa ihmisten vapaan maahanmuuton Suomeen, mutta vastustaa työvoiman tuomista. Halosen mukaan maahan ei tule haalia vain tiettyjen alojen osaajia, koska siitä tulee tunne, että työ on tärkeä, mutta ihminen ei.

Tämmöinen tavallinen Taavi, mitä minäkin olen, yrittää pysyä mukana tässä suvaitsevaiston logiikassa, ihan vaan siksi, että edes jotenkin ymmärtäisi, kuinka maailma makaa. No Halonenhan on suvaitsevaistomme ykkösnimi ihan jo asemansa perusteella. Mutta nyt täytyy tunnustaa, että putosin kärryiltä. Meillehän on muutama vuosi karjuttu suvaitsevaiston toimesta, että koska veret seisauttava työvoimapula on tulossa just nyt eikä viidestoista päivä, niin niitä maahanmuuttajia pitää saada, ja nimenomaan oikeasta maantieteellisestä suunnasta tulevia ammattitaitoisia huippuosaajia, muuten me vanhuksina hukumme vaipoissamme paskaan ja kaikki muutkin työt jää tekemättä. Tietysti olen aina ihmetellyt sitä maantieteellistä suuntaa, kai esmes espanjalainenkin osaisi meikäläisen vaipat vanhainkodissa vaihtaa, mutta eipäs nyt takerruta yksityiskohtiin.

Nyt sitten Halonen ilmoittaakin, että ei se työvoima ja osaaminen ole ollenkaan tärkeää. Tärkeintä on ihan vaan se vapaa liikkuvuus ja se, että tänne saa muuttaa joka ainoa, joka haluaa. Ja tietenkin elätettäväksi, koska maahanmuutto noin työvoimana ei ole suotavaa. Olisiko siis näin, että kun tällä työvoimapulalla uhkaaminen ei enää toimi, niin sitten vain täytyy jänkätä, että tätä täytyy meille vaan saada, kun musta tuntuu hyvältä jos tätä saadaan, ja muillakin jo on.

Tästä logiikasta tulee mieleeni 1970-luvulla muoti-ilmiöksi tullut Slime-lelu. Sehän oli semmonen purkissa oleva vihreä mälli, kooltaan noin puoli litraa. Sen ominaisuus oli se, että se valui. Siis valui. Ei muuta. Sitä ei saanut oikein mihinkään muotoon, eikä sillä oikein tehnyt mitään, mutta se oli kauhean pop, kun se valui ja kaikilla muillakin se oli. Todennäköisesti koko mönjä oli jonkunlainen epäonnistunut erä muoviteollisuudessa, jonka mainosmiehet keksivät myydä leluna. Kaikki pennut sen halusivat, vaikka ei sillä mitään tehnyt ja muutama typerämpi muksu onnistui tukehduttamaankin itsensä sen kanssa.

Vähän samanlaiselta tämä Tarjankin jänkkääminen vaikuttaa. Mä haluun ton, vaikka ei sillä mitään tee, ja se saattaa olla vahingollistakin. Mutta kun kaikilla muillakin on. Tämmönen ajattelu on tietenkin ymmärrettävää jollekin seitsenvuotiaalle muksulle, mutta Halonen on kumminkin syntynyt vuonna 1943 eli tietynlainen aikuistuminen olisi ehkä jo pitänyt hänellekin tulla.

Seitsenvuotiaat muksut laittaa kuriin rakastavat ja huolehtivat vanhemmat. Kuka laittaa Tarjan kuriin?

Kohtaus joskus vuodelta 2022:

Isä (pojalleen): Kuules nyt sälli. Sinun tulisi pikkuhiljaa aikuistua ja alkaa olla ihmisiksi ja ottaa oppia vanhempien sukupolvien viisaudesta ja kokemuksesta.

Poika (isälleen): Niin puhutko sinä sälli nyt siitä viisaasta sukupolvesta, joka äänesti Tarja Halosen kaksi kertaa peräkkäin presidentiksi?

Isä (pojalleen): Niin no, juu. Tossa on satanen. Mee ja tee mitä lystäät. Unohdetaan tää keskustelu.
2. Valistus ja esimerkilliset henkilöt

Hiljattain Pressiklubi-ohjelmassa median Ammattilainen Saska Saarikoski totesi, että median tehtävänä on valistaa tyhmää kansaa. Valistuksen synonyyminähän oli ennen vanhaan propaganda, mutta eipäs taaskaan puututa yksityiskohtiin.

Jos median tehtävänä on valistaa tyhmää kansaa, niin ymmärtäisin omalla yksinkertaisella logiikallani, että media tuo esiin ihmisiä, joista tyhmän kansan tulisi ottaa oppia. Kai se näin sitten on. Yksi henkilö, josta meidän tulisi ottaa oppia, on (ainakin saamansa mediajulkisuuden perusteella) Rosa Meriläinen. Rosahan on tapetilla jatkuvasti. Ja Rosa opettaa meitä tyhmempiä:

Rosa kertoo, että hänen naisellisuutensa ei häviä, jos häneltä pääsee pieru.

Rosa kertoi Suomen valtalehden Helsingin Sanomien blogissaan, että hän ei ymmärrä ihmisiä, jotka lukevat vessassa.

Rosa kertoi aikanaan, että hän haluaa vanhempana naisena ruveta käyttämään nuuskaa, ja hänestä olisi mukava sitten spyttailla nuuskamällejä ökyautojen konepelleille.

Rosa kertoi hiljattain, että hänestä oli kiva leikkiä lapsena Tarzania ja Janea.

No eihän tässä mitään. Tyhmempikin tajuaa, että kyllähän naisella silloin tällöin saattaa tupsahtaa, niin kuin miehelläkin. On ihmisiä, jotka tykkää lukea paskalla käydessään, ja sitten on ihmisiä, jotka eivät sitä harrasta. Tarzania ja Janea leikkivät monet pienenä. Niin kuin myös inkkaria ja skooparia. Tota autojen konepellille räkimistä minä en oikein ymmärrä, mutta kun se valistustyötä tekevän valtamedian kautta hyväksytään, niin kai sekin on ihan ok.

Vaan saanen esittää tyhmän kysymyksen, että onko tää nyt sitten sitä valistusta ja onks nää Rosan huolenaiheet sitten ihan oikeasti tärkeitä? Muuttuuko pieru jotenkin tärkeämmäksi, jos se pääsee Rosalta? Miksi Rosa saa jatkuvasti palstatilaa lehdissä? Miten Rosa loppujen lopuksi eroaa Susan Kurosesta / Ruususesta/ _______?

Ajatellaanpa asiaa toisinpäin. Jos Jussi Halla-aho kirjottaisi blogissaan, että hän ei ymmärrä niitä tyyppejä, jotka ottavat Tex Willerin mukaan hyysiin mennessään, niin valistunut valtamediamme kirjoittaisi että ”Halla-ahon ego on niin suuri, että hän kuvittelee ihmisten olevan kiinnostunut hänen wc-tavoistaan”.

Jos perussuomalainen, järkevä ja asiallinen kaupunginvaltuutettu Maria Lohela kirjottaisi blogissaan, että piereskeleminen ei poista naisellisuuttani, kirjoittaisi valistustyötä tekevä valtamediamme että ”perussuomalaisten naisvaltuutettu pitää blogissaan esitelmää piereskelystään”.

Puhumattakaan sitten nuuskamällien räkimisestä. Mutta kun Rosa puhuu näin, niin se on niinqu sillai ihanan tiedostavaa.

Valtamedian tehtävä on vissiinkin valistaa, mutta en ole varma, tarvitsenko sitä valistusta.

3. HOMMA^^^ TOIMII

Positiivista: Niin minä, kuin moni muukin on kirjoittanut tapaus Harri Eerikäisestä niin blogeissaan kuin Hommaforumilla. Vielä kymmenen vuotta sitten olisi (varsinkin julkishallinnossa) pystytty ihmiset savustamaan työpaikaltaan, niin että ei olis koira perään haukkunut.

Internetin, ja Homma^^^n myötä asia on muuttunut. Eerikäisen esimies lienee tietoinen, että asia on jo tässä vaiheessa levinnyt laajaan tietoon, ja leviää edelleenkin. Hiljainen työpaikasta hivuttaminen ei onnistu. Asia sentään saadaan tietoon. Ja tietoa levitetään.

Eikä Hommaa^^^ voi noin vain tuhota. Asia, jolla ei ole organisaatiota, tukikohtia, nimilistoja, pommitettavia varastoja on kuin haamu. Sitä ei voi ampua eikä pommittaa palasiksi.

Homma^^^ on vahvassa nousussa.

Niin joo, jos joku koiranleukana kysyy, että, mikäs uutishavainto tämä viimeisin oli, kun ei siitä ole uutisissa sanottu mitään, niin voin esittää vastakysymyksen: Onko uutinen uutinen vasta sitten, kun sen kertoo Yleisradio ja Helsingin Sanomat? Vaikka sen tuhannet ihmiset tietäisivät.

11 kommenttia:

Kami kirjoitti...

Rosa eroaa Ruususesta sillä, että minä tunsin hetken aikaa viiltävää seksuaalista vetoa Ruususen silikoneja kohtaan. Hävettää. Olen tulossa vanhaksi.

Homman^^^ voisi kaikkien muiden rekisteröintien ohessa rekisteröidä uskonnoksi tai uskonnolliseksi yhdistykseksi. Symbolinahan sillä jo on tuo ^^^. Se on ainakin ensimmäisiä juttuja joihin minä olen uskonut pitkään aikaan. Edes vähän. Melkein täytin Mäki-Ketelän pdf:nkin tuossa ennenkuin muistin miten suuri V-tekijä koko EU on minun muuten niin tyynessä ja nirvananomaisessa mielessäni ja miten siinä ei pitäisi äänestää mistään muusta kuin eroamisesta.

Joka tapauksessa, Homma^^^ olkoon kanssanne.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitos Kamille kommentista.

"Homma^^^ olkoon kanssanne"

Niin myös sinun henkesi kanssa.

Eiks se epistola jokseenkin noin mennyt?

Anonyymi kirjoitti...

"Onko uutinen uutinen vasta sitten, kun sen kertoo Yleisradio ja Helsingin Sanomat?" Hesarin verkkosivuilla oli jo juttu: Sosiaaliviraston työpäällikköä uhkaa potkut rasismiepäilyn takia...

Jaska Brown kirjoitti...

Erinomainen tuo Slime-vertaus, etenkin kun muistaa mitä Slimelle tapahtui ajan myötä. Muutama kuukausi hankkimisen jälkeen se muuttui liisterimäiseksi, alkoi löyhkätä kammottavalta, eikä oikein tiennyt miten siitä pääsisi eroon. Onneksi naapurissa asui hölmö kakara, jolle sen saattoi lahjoittaa. Mitkäs meidän naapurimaamme nyt olivatkaan…

OS62 kirjoitti...

Jos nyt jotain tämä presidentillisyys todistaa, niin sen, että joiltakin ihmisiltä vissiin tuppaa kuivua mehut päästä vanhemmiten.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Kiitokset kommentoijille. Painotan, että slime-vertaus ei koske mitään ihmisryhmää, vaan se kuvaa tiettyjen poliittisten tahojen lapsenomaista halua saada jotain, vaikka siihen ei mitään järkiperusteita olekaan.

Tavallinen ihminen tietysti sen tajuaakin, mutta eräät virkamiehet varmaankin tarvitsevat täsmennystä.

Ari Laakso kirjoitti...

Itse jäin pohtimaan mistä juontuu suvaitsevaiston naivismi? Pohjanmaan vasemmiston piirissä nousi kohu, kun täkäläinen Eu-ehdokaansa esitti moku-kriittisiä kantoja. Jo Pohjanmaan Vasemmiston pj loihe lausumaan:"...kaikilla on oikeus omaan kieleen ja kulttuuriin". Viime kädessä Vasemmistoliiton perinteisin äänestäjäkunta maksaa mokuttamisen suurimman hinnan. He esim. asuvat juuri niillä alueilla, joita "mokutus" eniten rikastaa.
Halosen kommentit ovat valtion päämiehelle outoja. Ei pienintäkään omanedunvalvontaa sallita. Pakko tätä hapatusta vastaan on taistella. Taistelutahtoa lisää 20.3. allekirjoittaneen perheelle syntyneet kaksoispojat! Pakko taistella heidän puolestaan, että Suomi on tulevaisuudessa muutakin kuin vain maantieteellinen alue!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Arille.

Johtuisiko suvaitsevaiston naivius ja saman asian jankkaaminen siitä, ettei vaan kehdata tunnustaa, että tässä on puhuttu soopaa jo iät ja ajat? Noloahan se semmonen on.

Hotelli Yrjöperskeles lähettää perheellesi äärimmäiset onnentoivotukset ja toivottaa pojillesi hyvää elämää suomalaisina - suomalaisessa Suomessa.

Ari Laakso kirjoitti...

Kiitos vaan!
Kyllä aurinko jo pilkistää vaikka tummat pilvet taivaanrantaa vielä varjostaakin!

puolimieli kirjoitti...

Monikulttuurisuus leluna -teemasta kannattaa lukea nimimerkki Toukan hillitön kirjoitus: Jennan joululahja.

Anonyymi kirjoitti...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!