torstai 21. lokakuuta 2010

JULMAA SUVAITSEVAISUUTTA

Kenellekäänhän ei tietenkään erikseen tarvitse uutisoida sitä, että Päivi Räsänen antoi hiljattain tiettyjä lausuntoja, jotka sitten ovat suututtaneet paljon porukkaa ja seurauksena on tullut hurrikaanin verran sertifikoitua suvaitsevaista vihaa. Lausunnon seurauksena on myös huomattava määrä ihmisiä eronnut kirkosta, ja tartteehan siitä ilman muuta olla huolissaan, sillä sehän vastaa vaikutukseltaan esmes sitä, että tyypit eroavat kirjakerhosta, josta eivät ole kahteenkymmeneen vuoteen tilanneet mitään.

Suuttuneita suvaitsevaisia lausuntoja on kuulunut monenlaisia, ja meikäläinen on pistänyt merkille, että eivät ne kovin suvaitsevaisilta näin sivusta seuraajan korviin kuulosta. Esimerkkinä mainittakoon tämä professori Esko Valtaojan tuorein lausunto:

”Saman vapauden nimissä minäkin sanon sitten omani. Puheenjohtaja Räsänen pitäisi saada eheyttämishoitoon, jonka jälkeen hänet pitäisi panna elämään avioliitossa toisen naisen kanssa.”
Aika ankaraa settiä. Menee yli tietyistä diktatuureistakin. Sanotaanko vaikkapa entisessä Neuvostoliitossa saatettiin heteroseksuaalinen toisinajattelija herra Aleksander Kaverinov kyllä laittaa hyvinkin intensiiviseen ”eheyttämishoitoon”, mutta ei sielläkään Aleksander-parkaa sentään meisselinimemiskursille laitettu.

Kommentit Räsäsestä jatkuvat:

Syytä olisi myös pohtia, voivatko hänen lapsensa kasvaa tasapainoisiksi aikuisiksi nykyisessä perheessään.

Näin teknisesti ottaen, mikäli tuollaisia epäillään, on tietysti kyseessä lastensuojeluilmoituksen paikka. Jos lastensuojeluilmoituksen ainoana aiheena on se, että perheen äiti ei pidä homoseksuaalisuutta luonnollisena, voin todeta, että antakaapa olla. Meinaan, meidän laitoksista loppuu paikat välittömästi. Haluaako Valtaoja ehkä Räsäsen lapset siirrettäväksi johonkin toiseen perheeseen? Millä kriteereillä perhe todetaan sopivaksi?

Joka tapauksessa Valtaojan lausunto nähdään näköjään perin tärkeänä. Mm. Kouvolan Sanomat, pisti hänen lausuntonsa pääkirjoitussivulle erikseen näkyville (kiitos jpeg:stä hra X:lle). Jos tota kuvaa ja juttua (Linnan Väinöä hieman mukaillen) kattelis ihminen, jonka päätä ei olis tällä koohotuksella sekoitettu, niin kyllä se ihmettelis.Hotelli Yrjöperskeleen respassa jäädään odottamaan suuttuneen suvaitsevaiston kommentteja siitä, kuinka heidän äärisuvaitsemansa islamilaiset yhteiskunnat kohtelevat homoseksuaalejaan ja kuinka meillä on siitä paljon opittavaa.

Odotamme myös, että termi ”eheyttämishoito” tulee huomattavan laajaan käyttöön tietyissa suvaitsevaisissa vaatimuksissa.

12 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Yllättävän pitkään tässä mokutuksen vastaisessa ilmapiirissä ehdittiin päästä, ennen kuin virallisen, tasa-arvoisen, poliittisesti soveliaan kielenkäytön vartijat alkoivat tehdä suoria fyysisen koskemattomuuden rikkovia uhkauksia. Valtaoja kiri komeasti Seppo Lehdon rinnalle törkyturpien SM-kisoissa. Ihmettelen, jos joku ei nimittäin ota tosissaan tuota Valtaojan uhkausta ja tee ilmiannon lastensuojelulle ihan vaan kiusaksi.

IDA kirjoitti...

Valtaoja on jokseenkin yliarvostettu. Ellei hän olisi ateisti häntä pidettäisiin hieman hölmönä tonttuna, joka kommentoi myös ajankohtaisia aiheita.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle ja IDAlle sekä kiitos kommenteista:

Kumitonttu: Joo, Valtaoja otti paalupaikan törkyturpaisuudessa. Huvittavaa on, että hän ei varmaan itse tajua, että miksi. Toi lastensuojeluilmoitus on muuten loistava kiusantekoväline, koska se on meinaan aina tarkistettava sosiaaliviranomaisten toimesta .

IDA: Niin se varmaan on, miten sanoitkin. Ihmetyttää vaan se, että miksi diplomihuuhaa-porukalla yleensäkin on ton medianäkyvyyden suhteen rajaton piikki.

Anonyymi kirjoitti...

Koti homostoliittoa, se on myös meidän tiemme!

AaJii kirjoitti...

Perskelellä meni siis Valtaojan kommentti vähän ohi? Ymmärtääkseni tarkoituksena oli vain osoittaa, kuinka älytöntä on joidenkin kristillisten piirien harrastamat "eheyttämishoidot" joissa homosta yritetään tehdä hetero. Mietippä itse kuinka vaikea sinut olisi käännyttää homoksi. Eiköhän se ole homoilla sama juttu.

Sinänsä olen kyllä samaa mieltä siitä, että Räsäsen saama kritiikki mediassa on ollut kohtuutonta. Hänhän vai on kertonut mielipiteensä, joka nyt sitten sattui olemaan "väärä".

En itse kuulu kirkkoon, mutta mielestäni kirkolla tulee olla oikeus itse päättää mitä arvoja se noudattaa. Ko. laitokseenhan ei ole pakko kuulua, jos ei sen arvot miellytä. Varsinkin kun kukaan ei ole muslimeilta vaatimassa muuttumista maailman mukana.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös eheyttämishoito ole juuri semmoista hoitoa missä homoista houkutellaan esiin sisällä piilevä hetero?

Onko tämä Räsäsen eheyttäminen nyt suvaitsevainen kannanotto siihen, että eheytymiskurssilla voi saada tuloksia?

Sinänsä olen toki aina tyytyväinen kun suvaitsevaisena pidetyt ihmiset kertovat avoimesti suhtautumisestaan vääriin mielipiteisiin.

Herja

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys AaJiille ja Anolle & kiitos kommentista. Enpä tiedä, menikö kommentti ohi. Valtaoja ei sanonut, että "koska räsäset vaativat että... niin heillekin täytyy". Hän sanoi ihan suoraan, että "Räsäselle täytyy...". Ja vaikka hän onkin ns. tiedostava ihminen, niin en minä varaa hänelle oikeutta siihen, että kuvaannollisestihan minä vaan tarkoitin.

Muuten emme ole eri mieltä. Sukupuolisen suuntautumisen muuttaminen ei onnistu, ei hyvällä eikä pahalla, enkä tiedä, mitä järkeä on yrittääkään. Mutta tää asian tiimoilta levinnyt hysteria ällöttää. Yksi (1) ihminen puhuu jotakin ja sitten väkijoukkoja jo viedäänkin kuin rottia erään pillipiiparin perässä.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Niin, ja tervehdys Kullervolle ja kiitos muuten vaan.

Anonyymi kirjoitti...

No olipas taas yllätys keskipäivän ratoksi, olen pitänyt Valtaojaa jokseenkin tolkun miehenä, ja tähtitieteen tutkijana luulisi olevan järkeä Jumalallisten mittasuhteiden käsittelyssä, mutta ei kun ei. Luulisi että ajattelu lähtisi siitä että uskonnolliset yhteisöt saavat olla uskonnollisia yhteisöjä vaikka perustaisivat näkemyksensä muropaketin kylkeen, ja jos siihen uskoo, niin turha valitella. Jos muropaketti ei miellytä, niin sitten pitää varmaan vaihtaa hillopurkin kylkeen. Valtiolliset asiat ja ihmisten tasavertaisuus lain edessä on sitten toinen keskustelun aihe, siihenkin luulisi Valtaojalla olevan jotain sanottavaa, mutta siihen suuntaan ei ulottuvuutta irronnut.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentista. Itteäni ottaa eniten päähän tää asiaan liittyvä suunnaton hysteria plus se, että nää "tiedostavat" ihmiset saavat puhua mälkyttää mitä lystäävät, kun taas "konservatiivien" tulee kytätä sanomisiaan kuin pikkulapsen silmää.

Valtaoja saa sanoa, mitä huvittaa, eikä koira perään hauku. Joku akuliinasaarikoski voi puhua rauhassa läpiä päähänsä ilman pelkoa että saa läpiä päähänsä. Kirjaimellisesti tai kuvaannollisesti. Joku villekomsikin maalaili puroissa mädäntyvistä rasistien ruumiista, eikä asiasta kiihottuneet Illman eikä kumppanit.

Minun puolesta sinänsä saa kaikki puhua mälkyttää mielipiteitään. Sitä sanotaan sananvapaudeksi. Mutta reilu peli ja samat oikeudet kaikille. Kyllä vittuilla voi puolin ja toisin. Ei siihen kukaan kuole.

Anonyymi kirjoitti...

Valtaoja on iso lapsi, jonka mielipiteillä ei ainakaan tähtitieteen ulkopuolella pitäisi olla lapsen mielipidettä suurempaa painoarvoa (lapsia väheksymättä).

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentista. Näinhän se tuppaa olemaan. Valtaojalla on tietysti mielipide siinä kuin kenellä tahansa muullakin, mutta en ymmärrä, miksi hänen mielipiteensä on tässä asiassa niin painava.

Jos taas tähtitieteestä on kyse, niin silloin kuuntelen varmaan mielelläni Valtaojan mielipiteitä. Oletan, että hän hallitsee sen alueen huomattavasti paremmin kuin minä.