lauantai 9. lokakuuta 2010

OY YKÄN RASISTIPALVELU AB

Tapahtumapaikka: Eräässä suomalaisessa yliopistokaupungissa sijaitseva tilava ja mukava opiskelija-asunto. Asunnon omistaa opiskelija Jugen isä.

Läsnä: Joukko yhteiskuntatieteitten opiskelijoita ja heidän mukaansa kapakista eksynyt Yrjö.

Vapaata keskustelua:

- Siis kai säkin, vaikka sulla epäilemättä lukemistoon ei kuulu muuta kuin Jerry Cotton, ymmärrät sen, että ilman huomattavaa maahanmuuttoa me ei tulla selviämään tulevasta työvoimapulasta!

Ykä: Niin minä en oo tuosta työvoimapulasta niin varma. Sitä kun on ennustettu niin pitkään kuin minä muistan.

- Vittu mikä idiootti. Suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle. Kukas sunkin perseesi vanhainkodissa pyyhkii, jos ei maahanmuuttaja?

Ykä: Jaa, minä en voi ennustaa tulevaa, mutta mulla on semmonen kuva näistä nykyisistä maahanmuuttajista, että suunta tänne on kovasti Somaliasta, Irakista ja Afganistanista ynnä sen semmoisista ja niitten maahanmuuttajien kohdalla huoltosuhde on kyllä kovasti miinuksella.

- Jätkä ei vaan tajua! Totta kai niitten huoltosuhde on miinuksella, koska rakenteellisen rasismin takia suomalaiset eivät halua palkata maahanmuuttajia. Ymmärrätkö minkälainen määrä erikoislahjakkuutta ja taitoa jää käyttämättä puhtaasti rasististen asenteitten vuoksi?

Ykä: Niin no, eikös se oo kuitenkin firmojen oma asia, ketä ne palkkaa?

- Voi että jätkä puhuu ittensä pussiin komeasti. Sinähän siis hyväksyt rakenteellisen rasismin?

Ykä: En minä ymmärtääkseni mitään rasismia hyväksy, mutta en minä oikein ymmärrä sitäkään, miksi työtehtävään pitäis väen väkisin palkata joku kieli- ja ammattitaidoton somali, jos kerran huomattavasti paremmin homman hallitsevan suomalaisenkin voisi palkata.

- Ja huomaa taas, että jätkä ei oo lukenu historiaansa!

- Vitun rasisti!

Ykä: Nyt en kyllä oikein ymmärrä?

- Milläs sinäkin kuvittelet, että meidän hyvinvointi on rakennettu? Jollain ihmeellisellä suomalaisuudella vai? Se on pelkkä myytti. Tosiasia on, että meidän länsimainen elintaso on revitty kehitysmaitten ihmisten selkänahasta!

Ykä: Mut eihän suomalaisilla ole koskaan ollut mitään siirtomaita.

- Tää on suorastaan alentavaa, että joutuu tämmösen idiootin kanssa väittelemään. Sattuikos herra muistamaan, että siitä ei ole kahtakymmentäkään vuotta, kun me liityttiin EU:hun. Sattuukos herra muistamaan, mistä EU koostuu. Hyvin suurelta osalta entisistä siirtomaaimperiumeista! Siirtomaaimperiumeista jumalauta! Luuleeko herra, että me otetaan EU:ssa vain rusinat pullasta kantamatta vastuuta siitä, mistä me olemme jo liittosuhteitten kautta vastuussa?

Ykä: Niin joo, liityttiinhän me, ja onhan niitä imperiumeja ollu, mutta en minä oikein ymmärrä, että miksi…

- No sehän teissä rasisteissa onkin se ongelma, että te ette oikein ymmärrä!

- Vitun rasisti, siis VITUN RASISTI!

- Mietipäs, kuka suomalaisen teollisuuden aikanaan sai aikaiseksi! Ulkomailta tulleet liikemiehet ja ammattilaiset! Ja nyt sinä haluat että me degeneroituneet suomalaiset hyssyttelemme itseämme jollain suomalaisuudella jota ei ole ollut olemassakaan!

Ykä: Öö… öö… perkele… ai… ai…

-Niin. Pistääkös hiljaiseksi? Tässä on kyseessä sekä kova fakta, johon sinulla ei ole järkeä ja lähimmäisenrakkaus, johon sulla ei ole sydäntä. Erilaisuus on rikkautta, ja vaikka sen hinta vaikuttaa tällä hetkellä sinun kaltaisillesi ihmisille kalliilta, on meillä velvollisuus auttaa lähimmäisiämme. Ja jos emme auta kaikin käytettävissä olevin keinoin, me emme tule itse selviämään tulevaisuudesta.

Ykä: Jaa, niin, saattaahan se niinkin olla. Minun on kyllä vähän vaikeaa hahmottaa noita perusteluita, mutta tehän olette kumminkin lukenutta porukkaa…

- Niin ollaan! Ja meitä tarvitaan tulevaisuudessa että Suomi voi jatkossa kansainvälistyä ja luopua keinotekoisista kansallisista rajoista ja ahneista asenteista! Sinä olet vain katkera vanha mies, joka kirjoittaa blogiinsa raivotautikuolaista rasistista vihaa!

Ykä: Niin, tuleehan sitä blogia kirjoiteltua. Ehkä en oo oikein ajatuksella tuuminut sitä, mitä te nyt mulle olette puhuneet…

- Sä oot vain katkera vanha mies. Sulla on toi blogikin vaan taatusti joku korvike sille, ettei sulla seiso enää, etkä saa vaimosi kanssa enää mitään aikaiseksi.

Ykä: Niin no, kiistatta onhan siellä vällyjen alla vähän hiljaisempaa kuin mitä teillä nuoremmilla on, vaan ei nyt ihan sentään…

- Hei ei kiusata vanhaa miestä liikaa. Kyllä sille on jo tarpeeksi se, että jätkän koko ideologia on ihan hanurista ja se rupeaa tajuamaan sen.

Ykä: Joo, kyllähän tässä on vähän pistänyt ajattelemaan… saattoi olla hyvä, että tapasin teidät.

- Kai säkin nyt ymmärrät, että meidän tulee ottaa lisää maahanmuuttajia, että me selvitään tulevaisuudesta ja meidän täytyy ottaa niitä nimenomaan oikeasta suunnasta, että me emme ole rasisteja. Se, mikä mielletään vaikeutena, on mahdollisuus.

Ykä: Niin, suuria mahdollisuuksia on tarjolla juu… voisinkos minä vaikka netissä tutustua noihin teidän aatteisiin vähän tarkemmin?

- No kuukkeloit Vihreän Langan ja Vihreän Liiton sivustot, niin sieltä löytyy.

Ykä: Täytyy kuukkeloida. Vaan minä tästä taidan lähteä kotio. Hävettää vähän tää mun tyhjän meuhkaaminen ja täytyy tunnustaa, että kyllähän te minut koko lailla pussiin puhuitte. Niin että eikun hyvää yötä kaikille.Ykä lähtee eteiseen…

…talossa asuva Juge seuraa Ykää.Juge: Jaa, paljonkos se taksa nyt olikaan?

Ykä: No meillähän on toi normaali tuntitaksa 120€ plus alv. Kapakassa meni kolme tuntia ja täällä kämpillä sitten kaksi tuntia päälle. Lisäksi kapakissa soitettiin kuusi kappaletta Ultra Bran kappaleita, joitten kuunteleminen on sitten 20€ kipale. Lisäksi neljä vanhaa taistolaislaulua, 30€ kipale. Onneksesi ei kukaan maininnut orjalaivatervaa, se olis ollu sata euroa joka kerta. Elikkä arvonlisäveron kanssa tää olis yhteensä 1033 euroa ja 20 senttiä. Käy käteinen, pankki- ja yleisimmät luottokortit.

Juge: Tota, voiskos tään saada osamaksulla, kun meillä olis vielä tarkoitus bilettää pari päivää. Minun isällä on Lakiasiaintoimisto Pystynen, se kyllä hoitaa maksun vaikka korollakin, jos saadaan maksuehdot sovittua.

Ykä: Jaa että Lakimies Pystynen. Katoppas hamppi tätä. Tää on rystynen.

Juge: Niin että käteisellä siis (fläp fläp fläp fläp)

Ykä: Ki-toos, ja tosson kuitti (skraap skraap skraap rits). Voit pistää verotukseen. Ykän Rasistipalvelu aina käytettävissänne.

Juge: Tota, isä käski kysymään, että voisitteko te tehdä näitä rasistin nolauspalveluita myös siellä internetissä ja verkossa, sillai laajemminkin?

Ykä: No ei. Ensinnäkin huoraamisellakin on rajansa, eikä mekään pystytä mahdottomiin ja siks toiseks internettiä lukevat ihmiset saattavat olla selvinpäinkin. Som´moro.Ykä häipyy omille teillensä ja Juge palaa vieraitten luo.

- Pantiinpa rasistille luu kurkkuun!

- Joo. Kyllä noitten rasistien argumentit on helppoa panna palasiksi…

10 kommenttia:

Lakeudenmies kirjoitti...

Tervehdys Ykälle ja kiitos.

Täytyy myöntää että juurikin tuon saattaisi vaatia se että näiden isänmaantoivojemme aatteet pääsisivät argumenttiperusteisessa keskustelussa voitolle.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Lakeudenmiehelle ja kiitos kommentista. Juttuhan oli silkkaa scifiä, mutta liikeidea on vapaasti käytettävissä. Tiedä vaikka olis markkinarakoa.

Kumitonttu kirjoitti...

Mietipäs, kuka suomalaisen teollisuuden aikanaan sai aikaiseksi! Ulkomailta tulleet liikemiehet ja ammattilaiset!

Vaikka kirjoitus - valitettavasti - olikin scifiä, niin tuo on yllättävän sitkeässä elävä uskomus. Kirjoitin itse aiheesta kesällä (Finlayson) ja mietiskelin selitystä. Luultavasti tuo virheellinen uskomus lähtee samoista juurista kuin kuvitelma sosialistimaiden nopeasta teollistumisesta sodan jälkeen. Täytyy muistaa, että kaikki kommunistien kaappaamaat maat olivat esi-teollisessa vaiheessa ja olipa vallankumousta tullut tahi ei, maa olisi joka tapauksessa hypännyt mukaan teollistumisen rattaille. Suomessa oli sama juttu; ulkomaan elävät tulivat tänne etsimään koskemattomia eli neitseellisiä markkinoita, ja kuten Finlaysonin esimerkki osoittaa, usein valtion rahoilla. Isänmaalliset ihmiset kävivät ulkomailla opiskelemassa ja toivat oppinsa tänne. Saman soisi tapahtuvan Irakin, Somalian - ja mitä niitä nyt on - suhteen.

Vasarahammer kirjoitti...

Tiedostavalla vasemmistolaisella ei ole todellisuudessa ole varaa Ykän Rasistipalvelun taksoihin.

Dialogi tuntui yllättävän todenmukaiselta, suorastaan pelottavalta.

Se, että rasisti taipui lopussa viiltävien argumenttien edessä, hiukan vähensi dialogin uskottavuutta.

vieras kirjoitti...

Iltaa!

Oliko tuo tarinan Juge yksi niistä yhteiskuntatieteiden opiskelijoista jotka yrittivät käännyttää Ykää heidän näkemyksien taakse? Vai oliko Juge vain se joka järkkäsi noille paikan johon mennä kapakan jälkeen jatkoille?

Oliko tuossa liikeideassa se ajatus taustalla että vuokraamalla rasisti niille jotka sitä tarvitsevat, sillä tavalla voi hyvin kääriä tuohta?

Kun kerta noiden yksien ajatusmaailmassa on kerta kaikkiaan oltava rasisti ja se jota he pitävät rasistin uhrina. Jos ei ole, niin molemmat pitää aikaansaada vaikka keinotekoisesti. Tuossa on tosiaan hyvä rahasampo rasistin vuokraamiselle.

Ja nuo antirasistit saadaan neutraloitua kun heiltä otetaan rahat pois. Ja jos he sammuvat juomiin tai muuhun niin heistä ei ole sammuneina ja krapulaisina harmia muille. Aika menee nukkumiseen ja krapulasta selviämiseen.

Tuosta laskusta vielä. Jos kapakassa olitte, niin eikö laskuun olisi pitänyt lisätä juomat jos niitä tuli itse juotua ja noille hörhöille tarjottua? Ei tuommoislle nyt pidä ilmatteeks tarjota. Laskuun vaan mukaan nuokin.

vieras kirjoitti...

Niin yks juttu unohtu. Onko tuntitaksan laskutuksessa eroa tapahtuuko se arkena vai lauantaina tai sunnuntaina, juhlapäivänä, juhlapyhänä vai erikoissunnuntaina? Vaikuttaako vuorokauden vaihtuminen sitten kun kello ylittää 00:00?

Lauantailisä vaihtelee jos sellainen on, postin tuntipalkoissa se on 25 prosenttia eli 1,25 kertainen. Sunnuntailisä on tietysti 100 prosenttia eli 2-kertainen.

VonPee kirjoitti...

Kyllä Jules Vernellä oli helppoa aikanaan. Kun hän kirjoitti scifiä, saattoi olla varma siitä, ettei se ainakaan vielä ensi viikolla ole muuttunut lihaksi.

Nykyään ei mistään voi olla enää varma.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kumitontulle, Vasarahammerille, Vieraalle ja Vonpeelle & kiitos kommenteista.

Kumitonttu: Asiahan on just niin kuin sanot. Tämmösessä jutussa vaan pitää ilman muuta olla mukana se perusväite, että koska Finlayson silloin, niin miksei 10.000 Abdullahia nyt.

Vasara: Juu, eihän se oikeesti ihan noin mene.

Vieras: Päättelysi olivat oikeita ja laskutuksessa olis todellakin vielä kehittämisen varaa.

Vonpee: Yep. Niin tyhmää vitsiä ei kämymies nykyään keksi, etteikö mokuakka sitä seuraavalla viikolla jauhaisi tosissaan. Tämä juttu tosin jäänee toteutumatta.

kuhlmey kirjoitti...

Jäätävää dialogia alkuviikon ratoksi. Jugen argumentit ovat sisällöltään thäääyysin mokuklusterin tasolla, vaikka kieliasu onkin korrektimpi.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kuhlmeylle ja kiitos kommentista. Jokainen sukupolvi varmaan tarttee omat Jugensa. Muuten elämä olis liian helppoa.