perjantai 23. syyskuuta 2011

ANTERO LÄRVÄNEN JA TERRORISTI

- Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradion ja Huitsinnevadan paikallisdemokraatin suorassa lähetyksessä Helsinki-Vantaan lentokentällä. Tänne on juuri laskeutunut lento Kabulista, ja matkustajien joukossa on terroristiksi kouluttautunut ählämäbädiläistaustainen Abdelkader äl-äl Hassan Hassan. Hän on ilmoittautunut antautuvansa suomalaisille viranomaisille, mutta sekä hän että viranomaiset ovat suostuneet lyhyeen haastatteluun. Ja sieltähän hän tuleekin, Abdelkader, antaisitko lyhyen haastattelun?

Abdelkader äl-äl Hassan Hassan: No johan nyt toki.

Antero Lärvänen: On kiistatta mielenkiintoista, että tunnustaudut terroristiksi ja myönnät olleesi terroristikoulutuksessa Afganistanissa. Mikä sai sinut palaamaan takaisin Suomeen, jonka kansalaisuudenkin olet saanut ja antautumaan suomalaisille viranomaisille?

A. äl-äl H. H: No sehän johtuu siitä, että me saimme koulutusleiriimme Kandahariin tiedon, että Suomen eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Anne Holmlund oli vaatinut terrorismiin kouluttautumisen kriminalisoimista. Ja kun mehän ollaan sentään ihan rehellisiä terroristeja. Tehdään terrori-iskuja ja sen semmosta, mutta eihän me sentään mihinkään laittomuuksiin ruveta. Niin että enhän minä nähnyt tässä asiassa muuta vaihtoehtoa.

Antero Lärvänen: Teitkö päätöksesi yksin, vai oliko muita mukana?

A. äl-äl H.H : Joo, olihan niitä. Itse asiassa koko koulutus lässähti melkein saman tien, kun kuulimme uutisesta. Kaverini Mohammed tulee seuraavalla koneella Suomeen. Viisi jätkää leiriltä antautui amerikkalaisille sotilaille ja loput ovat tällä hetkellä lentämässä Tel-Aviviin ja antautuvat Israelin viranomaisille.

A.L: Voinko kysyä, että mihin tehtävään sinua siellä leirillä koulutettiin?

A. äl-äl H.H: No joo, minun oli tarkoitus törmätä kaappaamallani matkustajajunalla Ruotsinlaivaan Helsinki-Vantaan lentokentällä. Mutta siitä ei tarvitse suomalaisten enää huolehtia. Kaikki tehtävään tarkoitetut räjähteet massaräjäytettiin Kandaharilaisella kaatopaikalla. Niin kuin sanoin, vaikka me kuinka terroristeja oltaisiin, niin ei me sentään mihinkään laittomuuksiin ruveta.

A.L: Entäs terroristileirin kouluttajat ja johtoporukka? Jatkavatko he terroristin uraa?

A. äl-äl H.H: No eihän ne. Koko leirin ykköspomo Mustafa Hlabä-hälläl on jo perustamassa parturiliiketta Kabuliin. Kakkosmies Mämnäämät äl-äl Ällämlän tulee viikon sisällä Suomeen ja pyrkii mahdollisen tuomion kärsittyään Helsingin Yliopistoon lukemaan naistutkimusta. Operatiivinen kouluttaja Sähläm Sällällää perustaa Kandahariin levykaupan, joka on erikoistunut länsimaiseen underground-musiikkiin. Ja muut menee kuka minnekin. Ei tartte suomalaisten eikä muittenkaan pelätä millään muotoa. Pyssyt lyötiin masuuniin ja lukot heitettiin järveen.

A.L: Uskotko, että tällä on kansainvälisessä terrorismissa suurempaakin vaikutusta?

A. äl-äl H.H: Ilman muuta. Suomalaiset vankilat ovat tunnettuja ankarista oloista ja kovasta kurista. Perunoitakin syötetään jatkuvasti. Kyllä se pistää fanaattisimmankin tyypin miettimään.

A.L: Minkälaisena näet oman tulevaisuutesi?

A. äl-äl H.H: Ihan positiivisin mielinhän minä. Ilmoittaudun haastattelun jälkeen viranomaisille. Voi olla, että saan jonkinlaisen tuomion, mutta toivon, että se on ehdollinen. Aion jatkossa suuntautua sosiaalialalle, tarkemmin sanoen vanhustenhuoltoon. Olen ymmärtänyt, että Suomessa tarvitaan huippuosaajia nimenomaan kasvavan eläköityvän väestönosan hoitoon ja huolenpitoon. Uskon, että minulla on paljon annettavaa.

A.L: Olisiko sinulla vielä jotain sanottavaa ennen pidätystä?

A. äl-äl H-H: Haluaisin henkilökohtaisesti kiittää Anne Holmlundia, että hän tiukalla toiminnallaan sai estettyä meikäläisen tekemästä enempää tyhmyyksiä. Allahupa vuan hyvinniin, akbaar.

A.L: Ja elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. Täällä Antero Lärvänen, Huitsinnevadan paikallisradio. Siirto studioon.

13 kommenttia:

Keskiäkäinen mies kirjoitti...

Elämä on ihanaa, kun saa joskus kunnolla naurahtaa... Kiitos!

Närpes Varg kirjoitti...

Uutisankkuri (UA): Kiitos sinne lentokentälle, Antero. Meillä on täällä studiossa vieraana kansanedustaja Anne Holmlund. Näyttää siltä, että esityksenne terrorismikoulutuksen kriminalisoimiseksi on tuottanut hyviä tuloksia. Mistä ideanne oikein on peräisin?
AH: No nythän on niin, että me eduskuntaryhmässä mietimme, mitä ei Suomessa ole vielä kriminalisoitu. Minä sitten vaan äkkiä muistin, ettei terroristien koulutusleireistä puhuta lakikirjassa ollenkaan. Vaan kohta puhutaan!
UA: Mahtaa siellä nyt Bin Ladeneiden housut tutista kun he kuulevat tästä ehdotuksesta!
AH: Ensinnäkin haluaisin muistuttaa toimittajaa siitä, että Bin Laden ei enää vaella keskuudessamme. Ja jos hän olisi elossa, hän käyttäisi kaapua eikä housuja. Puhuminen "binladeneista" ja "housuista" on yksiselitteistä vihapuhetta, jonka puolueemme yksimielisesti tuomitsi viime puoluekokouksessaan. Ja kun nyt katson teitä hiukan tarkemmin minusta alkaa tuntua, että esitän myös uutisankkureiden kieltämistä.
UA: No, minkähän, minkähän takia...
AH: Huomasin teidän hymyilevan ironisesti puhuessanne housujen tutisemisesta. Ette taida tuntea puolueemme uutta esitystä ironisten ilmeiden kieltämisestä?
UA: Totta puhuen en.
AH: Siinä meillä on toimittaja! Ilmeisesti on viisainta, että minä muun työni ohella tulen lukemaan myös uutiset iltaisin tänne telesviisioon. Antakaapa ne paperit minulle, noin. Ja sitten hop, hop, pois siitä jakkaralta. No, eipäs ryppyillä siinä! Taidan vetäistä teitä lärviin tällä mikrofonitelineellä. Nyt loppuu väkivaltaan kannustava vihapuhe täältäkin. No, no, ymmärsipä se lopulta lähteä, tajusi oman parhaansa, heh, heh.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Keskiäkäiselle ja Närpes Vargille ja kiitos kommenteistanne.

Keskiäkäinen: Kiitos kiittämästä. Vaan tosissanihan minä. Veikkaan että kaikki terrorilla riekkuminen loppuu vuodenvaihteeseen mennessä. Ehkä jo marraskuussa. Ja sitten kun saadaan vielä meidät vihakirjoittajat hiljennettyä, niin jo on elämä mallillaan.

Närpes Varg: Taisit laukaista tapahtumaketjun, jonka lopputuloksena on ilme- ja ilveilypoliisin perustaminen. Veikkaanpa, että joku väsää pian väitöskirjan aiheesta "vihailmeitten esiintyminen ja mahdollinen eskaloituminen väkivallan teoiksi suomalaisessa äärioikeistossa".

Vakiolukija kirjoitti...

Repesin. Kiitos, että jaksat vuodesta toiseen ilahduttaa meitä lämminhenkisillä kirjoituksillasi! Onnistuit jälleen kerran tuomaan hymyn huulille ja valon pilkahduksen synkkään syyspäivään. Woimauttavaa viikonloppua!

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vakiolukijalle, kiitokset ja woimauttavaa viikonloppua myös sinulle.

Kapo kirjoitti...

:) Kiitoksia Ykälle paluusta näppiksen ääreen! Näitä on odotettu.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Kapolle ja kiitos kommentista. Johan minä aikaa sitten palasin näppiksen ääreen. Ajattelin, että pidän huomattavasti pitemmän tauon, kun tyhmänä kuvittelin, että media antaa uudelle eduskunnalle työrauhan. Vaan eihän siinä niin käynyt.

Anonyymi kirjoitti...

Yrjö, tuolla aiemmin kirjoitit perusdemarien ja peruspersujen samanlaisuudesta, joka mahdollisesti herättää demarijohtajissa pelkoa.
Taidat olla tuossa oikeassa.

Nythän perussuomalaiset ovat alkaneet värvätä etenkin duunaripuolen ay-väkeä joukkoihinsa.
Jos persut tuossa onnistuvat, niin siinähän menee demarien suurin tukijalka, niin taloudellinen kuin aatteellinenkin.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Anolle ja kiitos kommentistasi. Jep, näin varmaan on ja näin siinä saattaa käydä, eikä SAK:n raha enää automaattisesti sadakaan niihin laareihin mihin se on jo iät ja ajat mennyt. Minähän olen itse ollut aikanaan ns. perusdemari, mutta minua jurppii suunnattomasti, että maksamastani ammattiyhdistyksen jäsenmaksusta tilitetään automaattisesti osuus puolueille, joita en nykyisin suurin surminkaan äänestäisi.

vieras kirjoitti...

Huomasitko sen sähköpostin jonka pistin viime viikolla?

Oletko Ykä nähnyt Antero Lärvästä ja äänimiehiä viime aikoina Huitsinnevadalla? Oletteko kenties käyneet baarissa tai mökillä ottamassa kuppia? Jos Anterolla on firman luottokortti niin voisit testata mitä hän suostuisi maksamaan, tarjoasiko hän liekitettyä hummeria?

Oliko Antero mukana samalla metsästysreissulla tai onko tulossa mukaan myöhemmin?

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos sähköpostista & anteeksi hidas reagointi.

Tuosta sähköpostissa olleesta Kekkonen-väitteestä en osaa sanoa kuin ottiatuota.

Kaavailemasi silloisen kuvitteellisen porvarhallituksen kokoonpano olisi varmaankin ollut tollainen, miinus RKP, joka ei pakkoruotsin poistoon olis suostunut silloin eikä suostu nyt, eikä tulevaisuudessakaan.

Tuumimasi laman syyt olivat kyllä kohdallaan. Tuolta ajalta muistan vielä sen, että pankit lainasivat sinnetänne rahaa ämpärikaupalla nollavakuuksin. Siitähän jotkut varoitelivatkin, mutta ei uskottu.

Lisäksi pankit tekivät kaikenmaailman riskisijoituksia Cayman-saarille yms tavoitteena hillittömät voitot ja reisillehän se sitten meni. STS-pankkihan polattiin täysin karille.

Olisiko puhas porvarihallitus muuttanut asiaa? Vastaan edelleen ottiatuota. Kun tuntuu että silloinen nopea elintason nousu kehitti pissiä kupoliin vähän kaikissa poliittisissa suunnissa.

Ainahan minä Anteroa silloin tällöin tapaan. Tutkimattomia ovat Anteron tiet. Ja äänimiesten nimi on Leegio, sillä heitä on monta. Kake Singersiä hieman muunnellen:

Lärväses on jotain meistä kaikista
Jotain, jota on vain harvoissa
Lärvänen on Lärvänen vaik keitettäis
Vaikka yli laidan heitettäis

vieras kirjoitti...

Ylen ja Hesarin taso paranisi jos niiden toimittajien enemmistö olisi sellaisia kuin Antero Lärvänen. Sama juttu Maikkarilla ja Nelosella sekä maakuntalehdissä. Lärvänen ei saisi työpaikkaa noista. Kuitenkin printimadian sekä tv-kanavien uutiset ja ajankohtaistoimitukset pelastaisi käytännössä vain se jos ne alkaisivat palkata joukoittain Lärväsen tyyppisiä toimittajia.

Yrjöperskeles kirjoitti...

Tervehdys Vieraalle ja kiitos kommentistasi. Yep, Lärväsen Anteroja tartteis kloonata ainakin muutama sata kappaletta. Tuurin Tapio saattaisi käydä muotiksi, ja ei muuta kun kloonaamaan.

Meillehän tulee vielä maakuntamme paikallinen valtalehti, ja se johtuu ihan siitä, että Ylva on niin tottunut lukemaan paperilehden aamiaisella. Kyllähän hän aina lukiessaan tuumii, että voi herrajjumalala mitä tuubaa ne taas kirjoittaa. Minä pärjäisin jo ihan ilman. Olis muuten mainiota, jos Suomeen perustettaisiin joku uutisiin keskittyvä oikea sanomalehti.